PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sonsuz mekanda ve sonsuz zamanda her şey gelişir

tewderi
16-05-2007, 09:42
Tecrübi bilimler alanında kendime şöyle diyordum her şey gelişiyor,farklılaşıyor,karmaşıklaşıyor ve mükemeliğe doğru ilerliyor ve bu gelişimin bağlı olduğu yasalar var. Sen bu gelişimin yasasını öğrendin mi , o zaman bütünün içinde yerini ve kendini tanıyacaksın, itiraf etmeye utanıyorum ama bununla yetindiğim *bir zaman oldu.

*Bu benim kimliğimin güçlendiğin ve geliştiği zamanın ta kendisiydi kaslarımın gelişiyor ve güçleniyordu hafızam zenginleşiyordu,düşünme ve bu büyümeyi *his etiğim için bütün dünyanın yasası olduğunu düşünmem doğaldı.Bu yasada hayatımın sorularının cevabını bulacaktım.ama büyümenin son bulduğu bir *zaman geldi gelişmediğimi ,ufalıp büzüldüğümü,ve dişlerimin çürüdüğünü hissediyordum ve anladım ki ,bu yasa hiç olmadı ve hiçbir zaman olmayacak. Ben hayatımın beli bir çağı içinde bulunduğum şeyi bir yasa sanmışım .Bu yasanın açıklanmasında daha eleştirici oldum .. O zaman anladım ki sonsuz gelişimin yasaları olmaz.ve “sonsuz mekanda *ve sonsuz zamanda her şey gelişir ve mükkemeleşir, karmaşıklaşır ….” *Çünkü sonsuzda ,ne karmaşık,nede yalın ,ne bir iyi nede bir kötü vardır.İtiraflarım/Tolstoy.

spartacus
16-05-2007, 13:32
:)

Nesnel alanda ne bir iyi, ne bir kötü, ne bir var(soyut) ne bir yok(soyut)... bulunmaz...
Hatta nede bir zaman...

Haa ne bir başlangıç ne bir bitiş, ne bir son nede bir sonsuzlukta yoktur...

tewderi
16-05-2007, 13:40
:)

Nesnel alanda ne bir iyi, ne bir kötü, ne bir var(soyut) ne bir yok(soyut)... bulunmaz...
Hatta nede bir zaman...

Haa ne bir başlangıç ne bir bitiş, ne bir son nede bir sonsuzlukta yoktur...
Sonusz zamaanda sonusuz güçte,sonsuz zekada olan bir varlık yoktur diyor değilmi Hz Sparta abim. ?

ilginçtir bizim bazı inançlı abiler Tolstoyu müslüman olduğuna inanıyor...

spartacus
16-05-2007, 14:02
Önce güldüm gülmemin sebebi ise;

"Çünkü sonsuzda ,ne karmaşık,nede yalın ,ne bir iyi nede bir kötü vardır."

Bu altını çizdiğim bölüm, ben hiç bunu okumamıştım ama forumlarda belkide en az 50 tane vardır, ne bir iyi nede bir kötü yoktur demem...
Kelimesi kelimesine olan benzeşim :)

Bu arada bu sorununun yanıtı Tanrı varmıdır(2) başlığında tarafımca sorulmuştur, sonsuzluktan çıkıp gelebilmek? şimdi beklenmektedir, dipsiz kuyudan tanrı taşı nasıl atacak(bir dip bulursa) ve nasıl buralara kadar gelebilecek... Asıl ana çelişki ise kader aslen Tolstoy'un belirttiği önsel kurguda yatarki ne dipsiz kuyu nede taş halt etmiş, Tanrı kendisine bir başlangıç koyamayacak ki bir başka şeye bir başlangıç koyabilsin, heleki ötesi sonsuz olanın bir dibide yokki.... *:wink:

Kısaca başlangıç ve son diye tanım yapan yaratılışçılar bulacak bu sorunun cevabını.. Ben ise kimseye söylemiyom, sadece yukarıda az bir şeyler söyledim
Sonuç; Tolstoy ermiş...

tewderi
16-05-2007, 14:12
Kısaca başlangıç ve son diye tanım yapan yaratılışçılar bulacak bu sorunun cevabını.. Ben ise kimseye söylemiyom, sadece yukarıda az bir şeyler söyledim
Sonuç; Tolstoy ermiş...

Tolstoy ermiş fakat çok ermiş abi sonunda evden kaçmış :)

Tolstoyun bir çok kitabını okudum ve hepsinde ise çok fazla ölümden korktuğunu *gördüm .Risale-i nurdan anlatılan birçok hikayanin de yine tolstoyun masalar adlı kitabında ve itiraflarım adlı kitabında 3 ölüm kitabında da anlatıldığını gördüm . deemeki Tolstoy tefsir yazmış ne alaka diyecek birileri şimdi :) *...

Az dinlere yaklaşması hz muhammed diye bir kitap yazması da yine ölümden korktuğundandır.

Zaten bütün dinler insanlar ölümden korktuğu için gelişmiyormu ?.

spartacus
16-05-2007, 14:15
Aynen öyle gelişiyor Tewderi
Ama malesef nesnel alanda ölümde yok :)