PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden FET"Ö"?

Leonardo
07-02-2018, 18:55
Resmi söylevlere ben her zaman dikkat etmişimdir.
Bazı kısaltmalar bilinç altı zihin için çok önemlidir.

- Mesela FET"O" bir nevi APO çağrışımı yapar. Akla hemen şehit haberleri ve PKK gelir.

Ama şu anda en çok kullanılan kısaltma FET"Ö", radyo ve TV'de de Fetöcülerden söz edilir. Yine kelime seçimine dikkat Fet-ÖCÜ.
Bilinçaltı zihin bu ayrımı yapmaz. "Öcü" kelimesini kaydeder ve son nokta:

AKP "Ben seni korurum" der "Ben çok güçlüyüm, ben senin babanım, güçlü bir liderim, seni bu 'öcü' 'den ve APO'dan koruyacağım yeter ki bana inan" der.

- Bunları biz okulda öğrendik. Avrupa'da Faşizm / Nazi deneyimi bundan 70-80 yıl önce yaşandığı için, bu konuya daha çok dikkat ediyorlar. Popülist partiler de o yüzden %15'in üstüne pek çıkamıyor. İnsanlar bu konularda bilgili oldukları için, böyle çakalların ömrü de çok uzun olmuyor.

- Her şey dönüp dolaşıp buna geliyor: sorgulayan, araştıran, soru soran, şüphe eden nesil yetiştirmek gerekiyor.

kartopu
08-02-2018, 09:36
Dünyanın hiç bir yerinde kapitalizm insanları mutlu edemiyor Bazı devletler kandi krizlerini başka halkların üzerine yığarken bazı devletler bunu becerecek güce sahip değil. İşte AB ve buna benzer devletler kendi krizlerini Afrika Asya daki halkların sırtına sarabiliyor Bizim ülke ve benzeri ülke devletleri bu kadar güçlü ekonomi ve teknolojiye sahip olmadığından bunu yapamıyor Kendi krizlerini kendi halklarının sırtına oturtuyor.

Faşizm zaten kriz zamanlarında halkların başına geçen zincirdir. Faşizmin araçları da din milliyetçilik gibi araçlardır.
Faşizm de hukuk askıya alınır ya tek kişilik ya azınlık olan oligarşik hukuk ortaya çıkar.
Bu ülkede Feto ve benzeri karmaşa Faşizm in yeni hukuku olan OHAL hukuku nu hayata geçirmek için uygulanmış bir yöntemdir.
Faşizm e bir düşman gereklidir yoksa yaratacaksın varsa büyüteceksin Halkın dikkatini oraya toplayıp zenginin daha fazla halkı soymasını sağlayacak ve sömürü düzenini ayakta tutmaktır maksat.

Günümüzde para kazanan şirketlere bakmak gerekir ve işçilerle yapılan sözleşmelere.
FETO ile mücadele işin aksesuarı amaç krizin çözülmesi. Feto bu ülkede devlet siyaseti feto yu devlet yaratmış devlet büyütmüştür şu an da uykuya yatırmış gerektiğinde tekrar uyandırıp, yıkayıp, temizleyip piyasaya sürecektir.
Çünkü Fetoculuk la sistemin işi bitmedi Feto bu ülke kapitalizm le dünya kapitalizm arasında bağdır. Yapılan bu operasyonlar kimseyi aldatmasın bunlar geçici şeyler.

Her şey dönüp dolaşıp buna geliyor: sorgulayan, araştıran, soru soran, şüphe eden nesil yetiştirmek gerekiyor
Evet çok doğru ama sistemin bu tür nesle ihtiyacı yok onlar sadece kendilerine inanılsın ister İnsanlar sürüler halinde davransın ve çobana inansın kafidir onlar için.
Sorgulamak kuşkulanmak sadece meraklılar için geçerli o da bireyin fark etmesi ile ilgili şey Kapitalist sistem iki türlü insan yetiştirir işine yarayacaklar ve kalabalıklar.