Orijinalini görmek için tıklayınız : "Suçsuzluğu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur" mu?
Grup Yorum'u sevmem etmem, dinlemem. PKK sempatizanı, bölücü tipler olarak biliyorum onları.
Ama... Önce suçunu ispatlayacaksın birinin, sonra içeri tıkacaksın.
Hukukta, "Suçlu olduğu ispatlanana kadar herkes suçsuzdur" diye bir temel kavram yok mu?
...
OdaTV'nin haberine göre, eski bir Grup Yorum üyesi olan Cihan Keşkek, "terör örgütü yönetmek" suçlamasıyla/şüphesiyle, yaklaşık beş aydır cezaevinde tutuluyormuş. Daha mahkemeye çıkmamış, davanın ne zaman açılacağı bile belli değilmiş.
Dediğim gibi, Grup Yorum'u sevmem-etmem, ben Türkçüyüm; ama hukukun böyle yürütülmesi de tuhafıma gitti; yarın bir gün o elemanın yerinde bizler de olabiliriz böyle bir düzende.
Haberi şuradan okuyunuz:
https://odatv.com/grup-yorumdan-ayrildi-2-yil-sonra-balayinda-evi-basildi-26021805.html
Bu işlerde yüzde yüz hukuk ararsan bu bölücü terör tayfasıyla baş edemezsin. Hukuğu bu kadar kutsamamak lazım.
Ahlaksız
26-02-2018, 20:28
Türkiye'nin Somali'den,Afganistan'dan farkı yoktur..
Leonardo
26-02-2018, 21:38
Günaydın evet.
15 Temmuz'dan beri yapıyorlar bu dediğini. AKP karşı bir şey söyleyen öğretmenler yurt dışına kaçıyor. Dekanlar istifa ettiriliyor. NATO'da çalışan askerler bulundukları ülkeden sığınma talep ediyor. En koyu Atatürk milliyetçileri, yasa dışı yollardan Yunanistan sınırını geçip eskiden "düşman" bildikleri insanların ülkesinde yeni bir hayata başlıyorlar. Aslı Erdoğan gibi büyük edebiyatçılar 1 hafta susuz - yemeksiz tutuklanabiliyor, Benim bile sırf etnik kökeni yüzünden Almanya'ya kaçmış normal vatandaş olan tanıdıklarım var.
Günaydın, günaydın. Oda TV yani :)
Bazı durumlar vardır önce suçlu bulunur sonra suç üretilir. Biz buna OHAL veya sıkı yönetim diyoruz. Bu gibi durumlar ekonomik ve siyasal krizlerde halkın isteklerinin zor yolu ile bastırmak amacı ile baş vurulan durumlardır.
Bir bakarsın muhabbet cezası alanlar suçsuzmuş denilip salınır suçlu diye özgürlükleri elinden alınanlar yanlış yaptık kusura bakma denir.
Solcular ve Kürt milliyetçileri, neden yurt dışına tamamen yerleşmez ki.
Ama nedense, Atatürkçülerde en az onlar kadar yurtdışında yaşıyor. Eskiden beri...
Ben bir Kürdüm ama Amerikada Kürtten daha çok Atatürkçü görmüştüm geçmişte. Onlara çok defa demiştim, Türkiyeyi bu kadar seviyorsanız gidip ülkenize hizmet edin. Burada Amerikanın nimetlerinden faydalanıp üstüne Atatürkçülük yapıyorsunuz.
Şimdi aynı şeyi AKPlilere söylüyorum. Ülke çok iyi , kalkınıyor diyen AKPliler, neden yaşadıkları ülkede muhafazakar ve sağ partilere değil de, sol partilere oy verirler? Neden Türkiyeye gitmezler, madem ülkeyi bu kadar seviyorlarsa...Nedeni basit aslında.
Çünkü, Dünyanın her yerinde, ezilenleri, azınlıkları kimliğine bakmaksızın sol savunur. Her ülkenin milliyetçisi, başka bir ülkeye gittiğinde, oradaki solculara sığınır. Kendi ülkesinde solcuları ezmeye çalışsa da, yurt dışında sol politikalara sığınır.
Keşke herkes savunduğu gibi yaşasa. Böylece hukuk tartışmasıda daha yerinde yapılır.
Keşke herkes savunduğu gibi yaşasa. Böylece hukuk tartışmasıda daha yerinde yapılır.
İşte sorun da burada.
Herkes düşündüğü gibi yaşadı mı var olan durumun öznesi olur .Ama her kes özne olmak istemiyor öyle görünüyor aslında durumun nesnesi.
İnsan bu kalabalıkta durmak istiyor hangi siyasi yapı güçlü onun içinde yer almak ister. İşte insan (tek başına bile) olmak veya kalabalıkta sürünün parçası olmak arasındaki fark.
Avrupa da sosyal demokratlara oy verenler Türkiye de sosyal demokrat düşmanı sebepleri var hastane veya yollar yapılmış iyide bu yapılanlar borçla yapılıyor ve bu borcu da vatandaş ödüyor.
Bizim ülkemizde kahramanlar sevilir çünkü hep masallarla büyüyen çocuklarız Gerçek ancak özel merak ve gayret sonucu biliniyor Kim kahraman ve o kahraman ne kadar fedakarlık yapmış.