PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : karizmayı dagıtanlar...

el-alem
17-05-2007, 00:30
İnsanız, aklımız dalıyor, bazen ağzımızdan çıkanlara kendimiz bile şaşıyoruz. Öyle zamanlar oluyor ki, yaptığımız şeyin gülünçlüğü en çok bizi güldürüyor.
İnsanız, aklımız dalıyor, bazen ağzımızdan çıkanlara kendimiz bile şaşıyoruz. Öyle zamanlar oluyor ki, yaptığımız şeyin gülünçlüğü en çok bizi güldürüyor. Bu küçük gaflarımız buhar olup havaya karışmıyor, birileri tarafından kayıt altına alınıyor, bir yerlerde birikiyor. Çeşitli insanların küçük gaflarını, yani dağılan karizmalarını ve bitiş anlarını internetten derledik...
Arkadaşlarla yemek yiyecektik. Lokantaya gittiğimde henüz kimse yoktu. Bir süre sonra kalabalık bir grup halinde geldiler. Öpme faslında o sırada sipariş almak üzere bekleyen garsonu da öpmüştüm! Tabii kahkaha tufanı kopmuştu. İşte o an benim bittiğim andı.
Gece otobüsle İstanbul’dan İzmir’e gidiyordum. Yanımda oturan da benim gibi iri kıyım olunca komple vücut teması oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde, ikimiz de uyumuşken, yanımdaki yolcu birden sıçradı. Karımdan alışık olduğum için, “Geçti bitanem. Ben yanındayım, yok bir şey!” deyiverdim. Adam gözlerini aralayıp dehşetle bana bakmıştı. İşte o an benim bittiğim andı.
Üniversite yıllarım. Kulak rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gitmiştim. Doktor muayene esnasında rahat olmam için benimle sohbete başladı:
- Ögrenci misin?
- Evet.
- Hangi üniversite?
- Uludağ.
- Ben de oradan mezun oldum. Hangi bölümde okuyorsun?
- İşletme. Siz hangi bölümden mezun oldunuz?’
- Sence?
İşte o an benim bittiğim andı.
Sabah ofiste telefonla konuşuyordum. Telefonu omuzumla başımın arasına sıkıştırmıştım. Elimin birinde cep telefonu, diğerinde poğaça vardı. Cep telefonumu şarj etmek isterken şarj aletinin ucunu birden poğaçaya soktum! Gören oldu mu diye kafamı çevirince de müdürle göz göze geldim. Sırıtıyordu. İşte o an benim bittiğim andı.
Lise 1. sınıftaydım. Kimya dersinde “Isınan maddeler genleşir” konusunu anlatan hocamız, “Örneğin pirinç” deyince atladım: “Haklısınız hocam yaa! 2 bardak pirinci ısıtınca koca bir tencere pirinç pilavı oluyor.” Hoca, “Oğlum bu yemeklik pirinç değil, metal olan pirinç” deyince bütün sınıf gülmekten yerlere yatmıştı. İşte o an benim bittiğim andı.
Eve gitmek üzere Bakirköy dolmuşu bekliyordum. Sigaramın kalmadığı aklıma gelince önünde durduğum tekel bayiine girecekken minibüs geldi. Apar topar bindim. Şoföre parayı uzatıp, “Bir Monte Carlo” dedim! Adam birkaç saniye yüzüme bakıp, “Abi bu Bakirköy’e gider” diye cevap verdi! İşte o an benim bittiğim andı.

17-05-2007, 03:41
Monte Carlo iyiymis :)

kuvvaci
17-05-2007, 13:23
Lise yılları milli güvenlik dersi bi tane havacı komutan ders anlatıyor dersin sonunda arkadaşlar sorusu olan varmı dedi *arkadaşımız ordan atladı hocam siz hiç uçaktayken ucak infilak ettimi hocamız arkadaşın yüzüne baktı baktı sonrada evet etti oğlum ben şimdi cennetten konuşuyorum bütün sınıf kahkahaya boyğullmuştuk,
Bide edebiyat dersinde bende bi kitap var Namık Kemalin hürriyet kasidesi de var kitapta hocamız bi ara bana döndü oglum hürriyet kasidesini verirmisin? ben sıranın altına elimi uzatıp hocam hürriyet gazetesi yok kelebek versem olurmu? Buda benim bittiğim anndı
Saygılarımla dostça kalın

Aliminyum
17-05-2007, 13:55
aksaraydan eyüp sultana giden dolmuşlardan birine bindik biladerle. bi kız bi erkek laf dalaşı ede ede dolmuşa bindiler. erkek hep alttan almaya çalışıyo ama ne yapsın garibim, evrensel bir çene gücüyle karşı karşıya, hangi erkek bir kadını susturabilmiş ki o sustursun. millet onlara bakıyo ama kızın umuru değil, erkek ise renkten renge girip duruyor. kız çantasından 5 ytl mi ne çıkardı, şoföre uzattı ve o tarihi sözü söyledi "Bi öğrenci bi hayvan!!".. çocuk mahvoldu be, mahvoldu.

tewderi
17-05-2007, 14:11
Haftanın son saati öğrenciler sıkılmasın diye ,"Türk sıtandartları" *diye bir ders koymuşlardı. Zaten öğlenci olduğumuz için son saat 6 ciwarına geliyordu . herkes yorgun argın,çenesi düşmüş şekilde durmadan konuşurdu. Bizim oradaki en büyük aşireten babası koyuncu olan bir öğretmenimiz vardı adamın aklı fikri koyunlar üzerindeydi.
Bir gün yine onun dersi Türk standartları dersi vardı . Ön sıralarda sınıfımızın en güzel kızları oturur Bıdı bıdı konuşur veya hocamıza yağ çekerlerdi ama haftanın son saati olduğu için hoca da artık yorulmuş *konuşmaktan bile aciz hale gelmişti.. ve herkesi kendi haline bırakmış burnunu karıştırıp duruyordu benim midem hasas olduğundan hiç adamın yüzüne bakmazdım baktığında ya elini saçına götürüyor yada burnunu karıştıroyordu ...

Hocamız yine öylece elini bir saçına bir burnuna götürüp zaman öldürmeye çalışırken bir den Ön safları sıkı tutan kızlardan biri:) çığlık atı Ay gözüm deyip durdu bizde şok olduk acaba ne oldu bu kıza kurşunmu deydi .. Sonra öğrendimki hocamız burnundan çıkardığını fırlatırken kız cağızın gözüne gelmiş hem *kızın gözü ağırmış hemde midesi ......................

mhmd
17-05-2007, 16:49
Askerden hemen sonra küçük bir işletmenin önemli bir mevkisinde!!! 8O
Kendimizi kuru fasülye gibi kıymetli görüp göreve başlamıştık.
Konum itibarı ile yerel belediye ile koordinasyonlu çalışan bir yer!
Bir gün kapı çalındı. Buyur dedik. İstifimizi hiç bozmadan.
Önemli bir mevkii ya!!! Titr bile vermişler, kapıya da yazmışlar...
Orta yaşlarda biri kapıdan içeri başını uzattı.
-Bi bakabilirmisin delikanlı!
Yav bu kapıdan seslenirken delikanlı diye mi seslenilir. Diye geçiriyorum içimden. Koltuğuma biraz daha gömülmüş bir vaziyet. Biraz da konum icabı, lakayt ve önemsemez bir tavırla.
-Gel bakalım içeri, derdini içerde arzet!!!
Bu sefer orta yaşlardaki adam kapıyı tam açıp bana bir daha baktı. Sesi ciddileşti.
Elindedi telsizi bana uzatarak.
-Delikanlı, delikanlı.. sen şöyle gel de bi tanışalım bakalım. Ben belediye başkanı ..... !

maddeoz
21-05-2007, 19:57
el-alem keşke bunları ekşi sözlükten aldığını da söyleseydin...

commandante
21-05-2007, 20:25
bir subay arkadaşla muhabbet ediyoruz o arada bizim çaycı geldi birden lafa karıştı ve dedi ki:
" komutanım bir subay aşırı yorgunluktan ölebilir mi?" deyiverdi arkadaşım afalladı ve:
" subaylarda insandır neden ölmesin dedi"