PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangisi Özelleşmeli

kartopu
13-03-2018, 12:01
Sarayın halk amaliyeti.

Ankara,Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma,temizlik, peyzaj gibi aylık sabit giderlerinin 21 milyon lira olduğunu duyurdu.Bu parayla 240 bin kişinin 1 aylık temel giderleri karşılanabilir Yüksek maliyeti nedeniyle tartışma konusu olan Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın aylık gideri de dudak uçuklatıyor. 1150 odalı sarayın elektrik, su,doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj bakımından oluşan aylık temel giderlerinin en az 21 milyon TL olduğunu iddia öne sürüldü.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin daha önce kamuoyuna açıkladığı maliyet hesaplarına göre Saray’ın sabit giderleri şöyle: Soğutma gideri 600 bin lira,ısınma maliyeti 1.6 milyon lira, aylık elektrik faturası 1.2 milyon lira,Saray’ın iç ve dış temizlik maliyeti aylık ortalama 8 milyon lira, aylık peyzaj bakım maliyeti ise 9 milyon lira.

0 600 000 +1 600000 + 1 200 000 + 8 000 000 +9 000 000 = 20 400 000
---------------------------------------
Şeker fabrikalarının halka hizmeti.

BirGün Gazetesi’nden Hüseyin Şimşek’in gündeme taşıdığı Sayıştay 2015yılı Denetim Raporu,

Türk şeker’in 2015 yılında 100 milyon 279 bin TL zarar ettiğini ortayakoydu. Kurum içerisinde birçok sorunun bulunduğuna dikkati çeken Sayıştay, Türkşeker’in kurum dışından sağladığı hizmetlere ödediği ücretin de 135 milyon 830 bin TL olduğunu açıkladı.

Corpse Bride
02-05-2018, 03:14
https://www.youtube.com/watch?v=NsrdSyNBAoI

noob1
03-05-2018, 10:32
Özelleşme iyi bir şey, fakat devlet ipleri elden bırakmamalı, ve iyi denetim yapmalı. Bunları da yaparsa iyi.

kartopu
03-05-2018, 19:50
Bir ülkede bazı üretim staratejik önem taşır seker de bunların içinde. Bu staratejik önemi olan besin maddesi savaş kıtlık gibi bazı durumlarda çok önem arz eden üretimdir. Kar insan yaşamından sonra gelir devletler için.
Onun için bazı üretim biçiminden devlet istese de çekilemez. Fakat bu ürünlerin bir kısmı özel sektör tarafından da üretilebilir. Ama devlet tamamını özel sektöre bırakamaz.

Video da söylenmekte olan 3 ürün (şeker, buğday, pamuk) de her ülke için hayati önem taşıyan üretim biçimidir.
Bu ürünlerin tamamı devlet tarafından yapılmaya bilir ama devlet bu üretimden çekilemez.

Bence devletin tamamen bu ve benzer üretimden çekilmesi ne yurt severliğe sığar ve milliyetçiliğe .Bu tür liberal politikalar bir ülkenin iflası veya ipleri tamamen başka güçlerin eline teslimiyetidir.

Bu süreç böyle devam ettiğinde bu ülke insanlarını her an bir felaket beklentisi içine sorar ki umutsuzluk başladığında pazarlıklarda başlamıştır.