Orijinalini görmek için tıklayınız : İlginç Bir Obama - Trump Kıyaslaması
Leonardo
16-03-2018, 15:11
Burada İngilizce bilmeye gerek yok. İki ABD başkanının karakterleri arasındaki fark fotoğraflar sayesinde anlaşılıyor:
https://www.cheatsheet.com/health-fitness/these-photos-show-why-we-miss-barack-and-michelle-obama.html/?ref=YF&yptr=yahoo
Obama resimlerde sempatik gorunuyor fakat bir amerikan baskaninin gorevi nedir? Anayasayi korumaktir. Gorevi yasayi korumak olan kisi goreve gelip, yasalari degistiriyor. Bazi yerlerde sirf Amerika kalkinmasin diye madenlerin cikarilmasina izin vermiyor. Yillarca Wyoming'de petrol cikarilmadi. Bush doneminde calisan tesisler, Obama gelince durduruldu. Simdi gidin bakin, guzelim Wyoming sadece bufalo ve muhtesem manzarasiyla unlu. Insan yok, araba yok, gencler yok. Niye? Cunku is yok! Fabrikalar calisamaz olmus. Insan yok. Koca bir eyalet boyle bir cokuse suruklenir mi? Bir sehirden bahsetmiyorum. Koca bir Eyalet diyorum. Insanin olmadigi, isin olmadigi bir yer...
Bu arada, Trump gelince petrol arama calismalari hemen baslatildi ve suan orada is konusunda bir canlanma var. Bizim kalkip saman ithal etmemiz kadar sacma bir durum. Fabrika var, Petrol tesisi var ama Obama gelince bunlari kapatiyor.Akil almaz bir sey.
Obama'nin eseridir bu. Orada insan yoksa, is yoksa Obama'nin petrol arastirilmasini durdurmasindan kaynaklaniyor.
Obama, biraz sicak, samimi bir adam. Bu yonuyle bize yada baskalarina benziyor. Fakat kendi ulkesi icin bu yeterli degil.
Trump ise, (butun gazeteler hala hergun hakaret ediyor) iyi bir insan degil, fakat iyi bir baskandir.
Leonardo
16-03-2018, 22:03
Bazıları sert cevap verilince korkuyorlar ve o başlığa bir daha yazmıyorlar. Ama yine de yanıtlayacağım
Ama Petrol / Kömür işletmelerini artık bitirmeye, Enerjide Ekolojik bir dönüşüm yapmaya çalışıyoruz. Bunu başarmak hem para, hem iş getirecek + doğal afetlerden sonra iyileşme çabalarına ayrılacak paradan tasarruf etmemizi sağlayacak.
Bir de "İyi başkan" demişsiniz. Ben Amerika'da yaşamıyorum. Fakat takip ediyorum. Trump ailesini başkanlığa ortak edip herkese Dallas dizisi düzenliyor. Son olarak da bir Stormy Daniels vakası oldu. ve Adam bunu bilerek yapıyor (Çünkü bu şekilde manşet oluyor ve daha da çok oy kazanıyor).
Yine de "pes" yani. Adamın Ruslarla çalıştığı bile kesinleşti gibi bir şey. Yine de "bu iyi bir başkan" diyorsunuz. O zaman tartışmaya açalım: İyi insan olmadan iyi başkan olunur mu?
Yine de ben bu dediğinize şaşırmadım. Bizdeki muhafazakarlar önce Putin'i beğenirler, Sonra da bunu beğenmeleri gayet normal. Bir Yanda Tayyip gibi adamlar, Çin'deki demokratikleşme süreci de bitti. Li Jinping ömür boyu Parti başkanı oldu. Brexit olayı + Avusturya'da ırkı partinin seçilmesi filan garip bir durum.
90'ların sonundan beri insanlar dünya çapında hata yapmaya daha meyilli oluyor bence. Artık demokrasiyi özelleştirmeye filan başladılar. Ben öyle görüyorum.
Obama, Amerika'yi yonetemeyen, Tayyibe yavsayan bir kisilik. Yavsak oldugundan olabilir..Aksini dusunenler de var.
Senin yabanci basini takip ettigini biliyorum. Zaten bildigimden yazdim bunlari. Adama hergun her kurum ve gazetede kufur ediyorlar, bir yayin organi yasaklanmadi. Biz insaniz sonucta, bu kadar ustumuze gelseler ne yapardik acaba? Saglik sistemini felc eden, koca koca eyaletleri issizlastiran, gecimsizlige surukleyen bir adam Obama..
Ben baskan olsaydim, Fabrikalari acardim mesela.
Petrol, bor neyse, arastirilmasini savunurdum. Bu adam bunu yapmiyor ki!
Amerikadaki elit kesim, parasi olan insanlar demokrat partili genelde.
Gidin bakin, patronlar Demokrat partili..
Gazete sahipleri demokrat partili..
Leonardo
18-03-2018, 14:50
Son Stormy Daniels Skandalı ile ilgili haber:
https://www.yahoo.com/lifestyle/stormy-daniels-allegedly-threatened-physical-harm-trump-tale-heres-matters-175634037.html
- Kadın Trump tarafından fiziksel olarak tehdit edildiğini ifade ediyor.
Ben sizlerle yaşıtken Bill Clington'un bir Monica Lewinsky skandalı olmuştu. Ama o zaman bile bu kadar mafyavari / Kabadayı şeyler ortaya çıkmamıştı. Adam açık açık Dallas dizisi gibi (80'lerde çok izlenilen bir Amerikan sosyetesi dizisi)
Natan: Bizler dil bilen / internet kullanan bir kuşağız. Bazı şeyleri şu anda bilmiyor olabilirsin. Ama İnternet önünde, biz nasıl öğreniyorsak öğren. Elinde bu kadar imkan varken Sözcü + Sputnik'den besleniyorsan bu senin yanlışın.
Tek tek yanıtlayalım.
Tayyip de (tıpkı Putin gibi) uluslar arası arenada bir Tarzan. Herkes "şuna bulaşmadan adamı nasıl idare ederim" derdinde. Örtülü kadınla dolaşan başka dünya lideri şu anda yok. Obama böyle yapardı. Trump ise umursamıyor. "Türkiye ne?" diyor. -Haklı.
- Bunlar faşist haber kaynakları. İşte sana Rusya'da basının durumu ile ilgili bir makale:
https://edition.cnn.com/2018/03/17/europe/russian-election-latvia-intl/index.html
Rusya'da halk mutlu filan değil. Düşünen / Araştıran insanlar Yeltsin dönemini / 90'Lı yılları özlüyorlar. "O zamanlar hiç olmazsa umudumuz vardı" diyorlar. Genç nesil de, (düşünen / araştıran genç nesil) Putin'i istemiyor. 20 sene boyunca ülkeyi demir yumruk ile yöneten lider istemiyorlar. Demokrasi istiyorlar.
Trump olayı da benzer. Kömür santralleri / petrol araştırmaları Avrupa / Avustralya gibi yerlerde de durduruluyor. Doğal gaz henüz değil, petrol yavaş yavaş, bitiyor. Ama Kömür olayı artık bitti. Biz bunları Soma olaylarında da konuşmuştuk. Çin bile Güneş enerjisine / rüzgar enerjisine çok büyük yatırımlar yapıyor. + Füzyon santralleri filan geliyor. Yani 10-20 sene içinde böyle bir kalkınma modeli yok. Bir de Kuzey Kutbu petrolleri konusu var. Oradaki petrole hiç dokunulmaması gerektiğini savunanlar var. Bunlardan biri de benim.
Sebep: Bu sene Karayıp aralarını vuran kasırgayı duymuşsunuzdur. Fransa Cumhurbaşkanı gidip oradaki Fransız St Martin ve St bardes adalarını ziyaret ettiydi (http://www.chicagotribune.com/news/nationworld/ct-st-martin-irma-hurricane-france-20170910-story.html) Zararın boyutu çok büyük. Bizde mesela Foça'nın veya Marmaris'in kasırga nedeniyle tamamen yerle bir olduğunu düşün. Öyle bir zarar var. Bütün tamir masrafları da sigorta şirketleri + devletin kasasından çıkacak. Milyar Avro'larla ifade edilen rakamlar bunlar. Her sene bir yeri vuruyor. Trump diyor ki "Bu yoktur", Biz diyoruz ki "her sene kasırga hasarını tamir etmeye vereceğin paranın 5'te birini temiz enerjiye yatırım olarak ver, petrolü de bitir, 20-30 sene sonra da kazancın olsun"
- Bu da zihniyet farkı. ABD'de bu benim anlattığım Demokrat (sol) zihniyet. Cumhuriyetçi parti daha koyu liberal hatta popülist olan iş adamlarının ve cahil halkın yanaştığı partidir. Bizdeki DYP / ANAP gibi. Demokratlar da CHP / DSP'ye benzer bir oluşum.
Trump'un senin dediğin, saldırdığı "elitler" iş adamı / gazete sahibi / petrol işletmesi sahibi / silah üreticisi filan değil.
O cahil insanlara gaz verip "bu elitler sizi kandırıyorlar / ben sizi çok seviyorum" diyor. Ama onun kast ettiği "elit" işte üniversite mezunu, dekan, profesör, yazar, siyaset adamı, avukat vs. Yani Trump'a karşı çıkan herkes.
+ Benim teorim: Bunlar yapacakları şeyi önce deneme tahtası gibi AKP ile Türkiye'de denediler. İşe yaradığını görünce de trump olarak kendi ülkelerinde yapıyorlar (belki haklıyım / belki haksızım o konuda da)
Ben seçimde Trump a oy vermiştim ama açıkçası ilk sonuçlar geldiğinde tv yi kapatmış, umutsuz şekilde erkenden yatmıştım. Çünkü Trump gerideydi ve kaybettik diye düşünüyordum.
Sabah öğrenmiştim kazandığını ve nasıl şaşırıp sevindiğimi anlatamam:)
İşin ilginci, kız arkadaşım Amerikalı Hristiyan olmasına rağmen, Filistin yanlısı idi ve İsrail karşıtı idi. Obama'yı destekliyordu, bana dönüp, sen nasıl Trump ı desteklersin diyordu:)
Benim açımdan ,Hayal kırıklığı kısmı şu ki, Trump, Kürtlere verdiği destekte biraz yetersiz kaldı, Kudüs konusundaki kararlılığını Kürtler konusunda tam gösteremedi.
Sadece tek katkısı,kendisine oy veren seçmende Kürt bilinci oluşturdu. Bara ya da bir gece klübü ne gittiğimde, orada tanıştığım bayan ya da erkek herhangi bir Amerikalı Trump seçmeni ile konuştuğumda, Kürtlere sempatilerinin olduğunu gördüm ve mücadelenizi destekliyoruz tarzında şeyler dediğine şahit oldum, bu insanlar Kürt nedir bilmezler, demek ki Trump, iyi reklam yapmış:)
Yalnız, tek sorun şu ki, Trump müslüman karşıtı birisi, müslümanlara önyargılardan dolayı, müslüman olmadığımı anlatana kadar canım çıkıyor.Kendimi gizlediğimi, gizli bir Müslüman olduğumu sanıyorlar.
Trump bu geçişi,biraz daha kolay ve acısı yapmalıydı
Obamanin bir namaz kilmadigi kalmisti Tayyiple..
Leonardo
18-03-2018, 22:08
Ben seçimde Trump a oy vermiştim ama açıkçası ilk sonuçlar geldiğinde tv yi kapatmış, umutsuz şekilde erkenden yatmıştım. Çünkü Trump gerideydi ve kaybettik diye düşünüyordum.
Sabah öğrenmiştim kazandığını ve nasıl şaşırıp sevindiğimi anlatamam:)
İşin ilginci, kız arkadaşım Amerikalı Hristiyan olmasına rağmen, Filistin yanlısı idi ve İsrail karşıtı idi. Obama'yı destekliyordu, bana dönüp, sen nasıl Trump ı desteklersin diyordu:)
Benim açımdan ,Hayal kırıklığı kısmı şu ki, Trump, Kürtlere verdiği destekte biraz yetersiz kaldı, Kudüs konusundaki kararlılığını Kürtler konusunda tam gösteremedi.
Sadece tek katkısı,kendisine oy veren seçmende Kürt bilinci oluşturdu. Bara ya da bir gece klübü ne gittiğimde, orada tanıştığım bayan ya da erkek herhangi bir Amerikalı Trump seçmeni ile konuştuğumda, Kürtlere sempatilerinin olduğunu gördüm ve mücadelenizi destekliyoruz tarzında şeyler dediğine şahit oldum, bu insanlar Kürt nedir bilmezler, demek ki Trump, iyi reklam yapmış:)
Yalnız, tek sorun şu ki, Trump müslüman karşıtı birisi, müslümanlara önyargılardan dolayı, müslüman olmadığımı anlatana kadar canım çıkıyor.Kendimi gizlediğimi, gizli bir Müslüman olduğumu sanıyorlar.
Trump bu geçişi,biraz daha kolay ve acısı yapmalıydı
- Peki bu İsral'e verdiği tam desteğe ne diyorsun?
/Ben bu bölgenin insanı olarak bu durumu çok mantıklı bulmuyorum.
Bir de Amerika'nın Kürtlere yakın olması için Trump'a gerek yok. Tayyip bunun böyle olmasını güvenceye alıyor zaten.
"Gizli Müslüman" değil tabi ama" Müslüman kökenli"siniz.
Oradaki demokratlar adına inşallah bir daha aynı hatayı yapmazsınız deyim. Ne diyim? :) :)
Leonardo
02-04-2018, 13:44
Oyuncujim Carrey'İn Twitter'deki trump resimleri:
https://pbs.twimg.com/media/DZQW8-PV4AAGEFV.jpg
(Dikkat: Lağım bulaşmış siyaset. Maruz kalmak sağlık sorunlarına yol açabilir)
https://pbs.twimg.com/media/DY_wadqVAAARElC.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DY0-ctpVAAEgmjw.jpg
https://twitter.com/JimCarrey