Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar, Euro ve Altýn tarihi rekor kýrdý
Haftalýk bazda ABD dolarý TL karþýsýnda %1,2 deðer kazandý, parite hafta içinde 3,9190 TL' den 3,9580 TL'ye yükseldi. Euro ise TL karþýsýnda %1,73 deðer kazanarak 4,8060 TL'den 4,8890 TL'ye yükseldi. Dolar, euro ve altýn tarihi rekor kýrdýlar. Dolar / TL paritesi 4,038 TL, euro /TL paritesi 4,9778 TL ile tarihi rekor seviyelerine yükselirken, altýnýn gram satýþ fiyatý da 171,94 TL ile tarihi rekor kýrdý.
Bir önceki hafta 117.216,30 puandan kapanan Borsa Ýstanbul'da BIST 100 endeksi (https://borsa.doviz.com/), bu haftayý, %0,52 veya 613,5 puan kayýpla 116.602,82 seviyesinde tamamladý. Endeks, hafta içinde 115.082,90 - 118.589,70 bandýnda seyretti. Borsa Ýstanbul'da bulunan diðer endeksler karýþýk performans gösterdi. BÝST Sanayi Endeksi %1,03 artýþ kaydederken, BÝST Mali Endeksi haftayý %1,19, BÝST Hizmetler Endeksi %1,26, BÝST Teknoloji Endeksi ise %0,33 kayýpla kapattý.
https://haber.doviz.com/doviz-haberleri/dolar-euro-ve-altin-tarihi-rekor-kirdi/535229
Leonardo
26-03-2018, 13:57
- Hep söylediðim þeyler.
Mesela Afrin savaþý filan da bedava deðil.
Bu kafayla halkýn aç gezdiði sýrada Yemen'e, Irak ve Suriye'ye, Hamas'a para ve askeri yardým gönderen Ýran'a döneceðiz.
Faþizm kýsa vadeli yarar saðlar. Bu bilindiði için de fakir, cahil ve öfkeli kalabalýklar sayesinde var olur.
Her türlü demokrasinin de kendini faþizmden korumayý bilmesi lazým.
Mesela Almanya'da her türlü Nazi sembolü + Nazi kitaplarý (Kavgam filan dahil) yasak idi. Kavgam kitabýnýn satýþýna da 1-2 sene önce izin verildi.
O yüzden siyasal simge haline gelmiþ bir baþ-örtüsünü, belki iþyerlerinden deðil, ama resmi kurumlardan çýkartmak en doðal hakkýmýzdýr.
Kuran kursu / yurt / imam-hatip okulu denetlenecek. Dini okullar kaldýrýlacak. Eðitim sistemi tekrar birleþecek filan.
Ve yurt dýþýnda da bu var. Eðitimli kimseler sýradan halk için "Bunlar ya komünistlere ya aþýrý milliyetçilere oy veriyor" derlerdi. Doðrudur.
Ama sýradan halk ancak MHP veya RP'den anlýyorsa o da senin suçundur. Demek ki elitist yaklaþmýþsýn. Bir kýsým insan cumhuriyeti anlayýp severken, halkýn kalan yarýsý zaten açlýktan kýrýlýr, popülist'in, yalancýnýn, þeriatçýnýn eline düþmüþ.
Bunlar tek tek düzeltilecek.
Suanda sahip oldugum TL, Dolar hepsinin toplami 128 Dolar, 26 TL. Saka degil, gercek.
Bozdurup bozdurup harcarim artik. Alistik fakirlige :)
Velhelebe
27-03-2018, 22:52
Ama yol yaptý, hem öncekiler çok mu iyiydi (!)
Yabacý para ve altýn ayný anda yükseliyorsa ya borsa düþüyor ya yerli para deðer kaybediyor demektir bu cari açýk söylenenlerin üstünde demektir.
Bunu tutmanýn yolu faizleri yükseltmek tir. Sadece faizleri yükseltmek yetmez devlet giderlerini kýsacak yerli üretimi teþvik edecek halký borçlanmaya deðil tasarrufa sevk edecektir. Eðer bunlar yapýlmýyorsa çöküþ çok güçlü olur altýnda çok insan kalýr.
Bunun siyasi önlemi milli mutabakat hükümetleridir.
Bunlar görülüyor da önlemler hala alýnmýyorsa yöneticiler kötü niyetlidir.
Bakamayan Simsek, kriz olabilir, borclanmayin dememis miydi? Yoksa ben mi yanlis okudum.
Turkiye gecimsizlik ve geleceksizlik uretmekten baska birsey yapmiyor. Gencligimizi bitirdiler hala gitmek bilmiyorlar.
ilahimasal
28-03-2018, 14:02
2001 krizinde bahçeli denen adam koalisyon ortaðý hükümetteydi ve krizin hemen ardýndan SEÇÝM diyerek , abd projesi akp nin gelmesi için çanak tutmuþtu.
Ne ilginçtir ki ! bahçeli yine hükümete yandan ortak oldu . Ve yine kriz
Bu adam sýrf kriz olsun diye devreye sokuluyor sanki !
bahçeli önümüzde ki dönem kimin iktidara getireleceðini bence çok iyi biliyor.
bahçeli, kime ortak olursa sonu hüsran oluyor. bahçeli ne hikmetse bedelde ödemiyor.
15 sene oldu unutuldu gitti.
bahçelinin kime çalýþtýðýný tahmin etmek zor deðil. Geçmiþine bakýlýnca net olarak görünüyor.
BÝRÝLERÝ FAIZ YUKSELSIN ISTIYOR BU KESIN .
BAHÇELIDE BUNLARI ÇOK IYI BILIYOR.
Leonardo
28-03-2018, 14:23
Þunu yanlýþlýkla baþka bir yere ekledim:
http://nationalinterest.org/feature/turkeys-biggest-national-security-threat-its-economy-25101
IMF verilerine göre yakýn zaman ciddi kriz olmasý mümkün. Tayyibin baþörtülü bakaný "Olmaz" filan demiþ. Bu makaleye göre 2021'e kadar kriz çýkarsa AKP'nin iktidarýndan kurtulma ihtimalimiz bile var.
ilahimasal
28-03-2018, 14:31
O deil de !
Mazota benzine fena yerleþtirmiþler. Petrol 70 dolarý aþmýþ.
Maliyetinin iki katý vergi alýnýyorsa , yönetim baya zorda . O kadar yandaþý var beslemek zor. Þekerden sonra neyi satarlar merak içerisindeyim.
Bahçeliyi satsalar para eder mi acaba ?
ilahimasal
06-04-2018, 09:52
Gavurun dolarý adeta kanat takmýþ uçuyor.
$ 4.0598 ( dört lira beþyüz doksan sekiz kuruþ)
Hükümet , gökten ayet gelsin diye bekleþip duruyorlar.
Ayet önümüzde ki hafta inebilir. Ayetler de diyebiliriz. Ayetlerin ne derece etkili olduðunu hep beraber göreceðiz.
Tarih yine tekerrür edecek galiba !!
bahçeli ne zaman hükümete ortak olsa GAVURUN dolarý kanat takýp uçuyor.
ereninthenature
06-04-2018, 20:13
OHAL surdugu surece TL deger kaybedecek. Olan olayda TL'nin deger kaybetmesi aslinda. Dolarin uctugu/degerlendigi yok.
Diger taraftan FETO isi beni hala tedirgin ediyor. Devlette cok onemli noktalarda kripto elemanlari uykuda bekliyor. Iletisimleri yerinde ve bir sonraki hareketlerini planliyorlar. O yuzden OHAL'in kaldirilmamasini anlayisla karsiliyorum. Ama mucadelenin etkili yapildigini da dusunmuyorum. Cok zor cunku. 15 Temmuz'daki disari firlamalari lazimdi. Kripto elemenlari desifre etmek zor.
Beni cok kotu etkilemiyor dolarin yukselmesi cunku tek gelirim kripto paralar, mining/staking/masternode vs. ve dolar uzerinden geliyor. Dolarin artmasi biraz isime geliyor daha.
IMF verilerine göre yakýn zaman ciddi kriz olmasý mümkün. Tayyibin baþörtülü bakaný "Olmaz" filan demiþ. Bu makaleye göre 2021'e kadar kriz çýkarsa AKP'nin iktidarýndan kurtulma ihtimalimiz bile var.
Valla halk krizi affetmiyor. Ecevit'i iktidardan kriz dusurdu. Tayyib'i fln tanimazlar para kalmazsa ortada.
Yýldýztozu
06-04-2018, 23:47
tek gelirim kripto paralar
ne olacak bitcoinin hali.
düþtükçe düþüyor.
al-sat yaparak mý kar ediyorsun
Türkiye CumhuriyetMerkez Bankasý (TCMB), 2017 yýlý Aralýk ayý ödemeler dengesi verileriniaçýkladý. Buna göre; cari iþlemler açýðý, bir önceki yýlýn Aralýk ayýna göre 4milyar 360 milyon dolar azalarak 7 milyar 700 milyon dolar olarak gerçekleþti.Bunun sonucunda, on iki aylýk cari iþlemler açýðý 47 milyar 100 milyon dolaroldu.
---------------------------------------------
Bu haber sözcü gazetesinde Þubat 2018 de çýktý henüz Mart ayý belli deðil. Cari açýk italat ve ihracaat dengelerini anlatýr yani devlet ve þirketler bankalara borçlanýyor.
Enflasyon ve yabacý paranýn Türk Parasýna göre deðer kazanmasý Türkiyede alým gücünü ve borçlanmayý olumsuz yönde etkiler.
Bu iki sebepten olur 1 ekonomik sebep 2 siyasi sebep Türkiyede ki siyasi sebepten olmakta.
Bunun durdurulmasý içinde 2 sebep vardýr 1. siyasi iktidarda deðiþiklik 2. faizlerin yükseltilmesi 2001 de öyle yapýldý hem faizler yükseldi Hem hükümet deðiþti.
Böyle durumlarda direnmek daha fazla bataklýða batmaktýr. Ýþte o bataklýkta ki deðiþim yýkým olur.
Bunun Devlet Bahçeli ilgisi yok Bu 12 eylül 1980 de de yapýldý. 27 mayýs 1960 da da. Türkiye de bu deðiþimler bir çok kere yapýlmýþtýr.
Konu þu batmak mý istiyoruz Kurtulmak mý.
ilahimasal
07-04-2018, 09:55
Kartopu
Her ne olursa olsun , bir þeyin yerini dogal sartlar haricinde yer deðiþtirmek istiyorsan manivela kullanacaksýn!!
Burada ki manivela da , bahçeli diye düþünüyorum. ( dýþarýdan - içeriden ) bunu kullanan kim diye merak etmiyorum
Evet birileri faizi yükseltmek istiyor bu ortada.Ekonomi dedikleri alan ve kurallarý var. Ben bu kurallarý bilmem , kurallarý bilenler buluyor bir manivela ve kullanýyorlar.
Sayýn Fabula
Ýnsanýn umuda ihtiyacý var biz de normal olmayan koþullarda normal olmayan bir umuda sarýlmak istiyoruz çünkü o gücü kendimizde görmüyoruz.
Haklýsýn.
Ama Bahçelinin bu iþin umudu olduðu nerden belli Bu güne kadar bu iþleri çözün bir kurum vardý o da Askeriye idi Bu Bahçelinin böyle bir baðý mý varda ondan umutlanacaðýz.
Bu iþleri çözen güçler hep rejimi kurtarmak amacý ile yapýyordu bu günde bu tehdit var bence ama o güç eskisi gibi deðil.
Ben de bu iþi halk çözer diyorum ve halka güveniyorum. Çünkü yangýn halkýn evine düþüyor.
ilahimasal
07-04-2018, 10:45
Kartopu
Yanlýþ anlaþýlmasýn , bahceli halk için serçe parmaðýný kýmýldatacak birisi deðil..
Onun hizmet edeceði yer , seninde iþaret ettiðin dönemlerdeki fikrin bu günki temsilcisidir.
Mülkiyetcilerin en saðlam kalesi bu adamýn temsil etiði yerdir.
Halk için ondan umut beklemek olanaksýzdýr.
dolarýn euro'nun uçtuðu yok biz çakýlýyoruz onlar uçuyormuþ gibi gözüküyor aþaðýdan bakýnca..
Leonardo
07-04-2018, 11:57
- Gelinen aþamada sadece ekonomik kriz bunlarý devirir mi ben emin deðilim. Artýk Basýný ve hukuk sistemini kontrol ediyorlar ve tek parti rejimine geçildi. Kriz var diye millet topyekün CHP'ye oy verir mi? o da belli deðil. Sýradan halk nedense CHP'yi gerçekten sevmiyor.
- Bir de Ýran'da da millet sokaða döküldü, bastýrýnca hepsi sustu.
- Suriye, Batý'nýn desteðine raðmen gidemedi çünkü Rusya engel oldu.
2000'lerde büyük hatalar yapýldý. Tayyip gidince de yerine sarýklýsý geçecek. Beni dediydi dersiniz :)
- Gelinen aþamada sadece ekonomik kriz bunlarý devirir mi ben emin deðilim. Artýk Basýný ve hukuk sistemini kontrol ediyorlar ve tek parti rejimine geçildi. Kriz var diye millet topyekün CHP'ye oy verir mi? o da belli deðil. Sýradan halk nedense CHP'yi gerçekten sevmiyor.
Sn Leonardo
Bu millet madura acýr güçlüden korkar. Ama bu CHP de gram akýl yok. Erdoðan CHP ye saldýrýyor CHP de ayný þekilde Erdoðan a saldýrýyor. Hem güçsüz hem saldýrgan. Ýþte bu millet bu CHP ye oy vermiyor. Halbuki oy almak istiyorsan ya madur olacaksýn ya güçlü.
Bu CHP bu halký yýllardýr tanýyamamýþ.
Eðer bu CHP gerçekten iktidar olmak istiyorsa Erdoðan saldýracak o madur rolü yapacak Bak o zaman Bu CHP nin oylarý ikiye katlanýyor mu.
Ýyi Parti,Sadet Partisi madur rolü yapýyor seçimde göreceðiz oylarý ikiye katlanacaktýr.
Sorun halkýn sevgisinde deðil Sorun bu halký tanýmayan Partide.
ereninthenature
08-04-2018, 15:26
ne olacak bitcoinin hali.
düþtükçe düþüyor.
al-sat yaparak mý kar ediyorsun
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40744
Surda konusalim.
Nisan 10, 2018
Dolar (https://kur.doviz.com/serbest-piyasa/amerikan-dolari) 4.08 lirayý da aþarak 4.0827 lira ile yeni rekor düzeye, euro (https://kur.doviz.com/serbest-piyasa/euro) da 5.0316 ile yeni rekor düzeye çýktý.
Küresel geliþmeler ve jeopolitik risklerle týrmanýþýný sürdüren dolar ve euro rekorla baþladýðý güne yeni rekorla devam etti.
Dolar, geçen hafta aþtýðý 4.0 lira sýnýrýnýn üzerindeki yukarý yönlü hareketlerini sürdürerek, yeni haftanýn ikinci gününde rekorunu 4.0827 liraya kadar taþýdý.
Euro ise, dün tarihinde ilk kez aþtýðý 5.0 liranýn üç kuruþtan da fazla üstüne çýkarak, yeni rekorunu 5.0316 lira olarak kayýtlara geçirdi.
Rekor düzeylerinin ardýndan dolar 4.07 - 4.08 lira ve euro da 5.02 - 5.03 lira aralýðýnda hareket etmeye baþladý.
Dövizlerdeki hýzlý týrmanýþ Borsa Ýstanbul'a da satýþ olarak yansýdý ve BIST100 Endeksi, yüzde 0.04 düþüþle 113 bin 110 puandan açýldýktan sonra günlük yüzde 2.47 düþüþle 110 bin 365 puana kadar geriledi.
Ýþ Yatýrým'ýn "Saðduyu doðudan yükseliyor…" baþlýklý günlük piyasa bülteninde þu deðerlendirme yapýldý:
"ABD'nin ile Çin arasýndaki gölge boksuna Rus þirketlerine getirdiði yaptýrýmlarýn da eklenmesine raðmen dünya borsalarý görece sakin bir seyir izliyor.
"Rusya hisse senetlerinin yüzde 12, 30 yýllýk euro-tahvilin yüzde 5.0, rublenin yüzde 4.0 deðer kaybetmesine raðmen geliþmekte olan ülkeler geneline yayýlan bir satýþ dalgasý görülmüyor.
"Kötü haberlere sýnýrlý tepki veren dünya borsalarý iyi haberlerle yükselmeye çalýþýyor. Çin Baþkaný Xi Jinping'in ticaret savaþlarý ve soðuk savaþý kýnayan ve küreselleþmeyi destekleyen açýklamalarý üzerine ABD vadelileri ve Asya borsalarýnda güçlü tepki alýþlarý görüyoruz.
https://haber.doviz.com/doviz-haberleri/euro-ve-dolar-rekora-doymadi/535838
https://i.imgur.com/BIDQYxp.jpg
ilahimasal
12-04-2018, 13:42
Tromp abd den , Rusya ya yellenince , dolar neden Türkiye de kanat takýp uçuyor?
Yol yaptýlar yolll.Gýlýyýk
ilahimasal
17-04-2018, 13:48
2001 krizinde bahçeli denen adam koalisyon ortaðý hükümetteydi ve krizin hemen ardýndan SEÇÝM diyerek , abd projesi akp nin gelmesi için çanak tutmuþtu.
Ne ilginçtir ki ! bahçeli yine hükümete yandan ortak oldu . Ve yine kriz
Bu adam sýrf kriz olsun diye devreye sokuluyor sanki !
bahçeli önümüzde ki dönem kimin iktidara getireleceðini bence çok iyi biliyor.
bahçeli, kime ortak olursa sonu hüsran oluyor. bahçeli ne hikmetse bedelde ödemiyor.
15 sene oldu unutuldu gitti.
bahçelinin kime çalýþtýðýný tahmin etmek zor deðil. Geçmiþine bakýlýnca net olarak görünüyor.
BÝRÝLERÝ FAIZ YUKSELSIN ISTIYOR BU KESIN .
BAHÇELIDE BUNLARI ÇOK IYI BILIYOR.
Manivela iþ baþýnda
Bahçeli erken seçim istedi
Bu adam beni hiç yanýltmýyor.
Bahçeli Ecevit e de tam kriz döneminde el sallamýþtý, kendisi ile birlikte Ecevit i de baraj altýnda býraktý.
Bahçelinin yine böyle bir planýmý var. Sn Fabula.
Ama bu davranýþtan AKP ve Erdoðan çýktý. Dünyanýn ILIMLI ÝSLAM ve Orta doðu projesi gibi bir planý vardý þimdi ne gibi planý var.
Bahçeli manivela olarak neye hizmet edecek.
ilahimasal
20-04-2018, 13:01
2001 de ki durumla
2018 de ki durumu kýyasla
Eksikler ne
Seçim sonucu ve o seçimden sonra ki yönetim
Irak tezkeresinde meclis engel olmuþtu
Suriye içinde durum geçerli .
Ne yapýlmak isteniyor ?
Tek adamla bu iþi ( BOP) bitirmek istiyorlar.
Akp yönetiminin suriye bombardýmanýn da abd ye göz kýrpmasý ve akabinde seçiim kararý ve daha önemlisi hayrete düþürecek derecede baskýn seçim yapmalarý da bundan.
Bopta hemen sonuca gitmek istiyorlar.
abd ,manivelaya demiþtir ki ; 2019 çok geç harekete geç.
Milletin feraseti belkide bu iþe dur diyecek. Herkes milletin yýlgýnlýðýndan sebep bu seçimleri tek adam kazanýr diye düþünüyor ama tepe bilirde.
ilahimasal
01-05-2018, 17:17
Sanýrým seçim sonrasý , seçimi kim kazanýrsa kazansýn ekonomi bomba gibi patlayacak.
Ülke iflas ettmiþ de bunu halkla paylaþmýyorlar galiba.
Toplam borcu 1 trilyon olan ülkede bu borcun faizi bile ödenemezki ? Üretim yok. Çarede yok...nasýl olucak ?
Leonardo
01-05-2018, 18:21
/ Ben karamsarlýða karþýyým. Karamsarýn oyu AKP'ye gider.
/ Komplo teorileri ile ilgilenmiyorum. Rusya'nýn / ABD'nin planlarý onlarý ilgilendirir.
Komplo teorisyeninin oyu da otomatik olarak AKP'ye gider.
Beni önce demokratik / çaðdaþ bir ülkem olmasý ilgilendirir.
"Üretim yok" tamam. Da iþte bana bunu ve diðer meseleleri gören hükümet lazým. Yeni-Osmanlýcý sarýklýlar deðil.
Da "bunlar yeter ki gitsin" diye kriz beklentisi içinde deðilim. Krizden bir þey olmaz. Olan garibana fakire olur, bir þey de deðiþmez.
Kriz olsa da olmasa da bunlarý gönderecek bir geliþme lazým.
ilahimasal
01-05-2018, 19:34
1 ayda ,6 milyar deðerinde para basýyorsa bir devlet !! Sýkýntý çok büyük demektir.
Basýlan 6 milyar liranýn karþýlýðý enflasyondan baþkasý olamaz . 1 ayda 6 milyarý basan ya memuruna , ya emeklisine vericek maaþ bulamadýðý için basmýþtýr bu kadar pangnotu.
Dövizde ki artýþý kuruþla hesap edin ve ülkenin devlet , özel sektör döviz borcunun ne derece oynadýðýný hesaplayýn.
Döviz güvencesi ile yapýlan DEVLET ÖDEME GÜVENCELI yap iþlet devret adý altýnda ki yatýrýmlar. !!!!
Dolaylý , dolaysýz enflasyon haricinde halka kilitlenen vergiler.
Ohali de tuz biber olarak sayarsak , dýþarýdan gelen SICAK SOÐUK yatýrým ve giriþimlerin geriye çekilmesi
Dýþarýdan devlet güvencesi dahi verilmesine karþýn borç bulamamak !!
Önünde sonunda gümler... belkide gümledi adýný koymuyorlar. Vaktini bekliyorlar.
Üretim !!! ?????
Tüketim ..... vur patlasýn çal oynasýn.
Corpse Bride
02-05-2018, 02:13
http://sosyal.paraanaliz.com/2018/04/21/semih-sakalli-fosu-agirladi-erken-secimin-ekonomiye-etkisi/
Atilla yeþilada röportajý, sanki kendisi bi nevi piyasalar ve ekonominin gidiþatý yanýnda abd ve ab nin Türkiyeden beklentilerini, yapýlmamasý durumunda neler olacaðýna dair yaptýrým tehditleri ileten abd ve ab sözcüsü gibi. ki bu tablo abd senaryosu. müttefiklerimizle iyi geçinmeliyiz alt mesajýyla iplerin hala abd ab fetö elinde olduðunu vurgulamaya çalýþýyor. abd nin membiçten çekilmeyeceðini halkbanka uygulanacak cezai yaptýrýmda pazarlýk olarak kullanýlabileceði berlinde bankalara uygulanan yaptýrým sonrasý nasýl u dönüþü yapýlarak deniz yücelin býrakýlmasý örneðinden vs bahsederek çizilen tablo.
kendisi bir yazýsýnda Mehmet þimþek ve Serhan Çevikle ki tam adý Serhan Timuçin Çevik kýzýl imamcýlarýn lideriydi. arkadaþ olduklarýný onlarýn akpye sevgi pýtýrcýklýðý yaparak yükselmelerinden bahsediyor. https://www.paraborsa.net/i/mehmet-simsek-yigit-bulut-ve-fos/
serhan çevik: https://eksisozluk.com/serhan-cevik--1200338
fabulo@ ýrak tezkeresinde ne kadar engel olunduðu hakkýnda
https://www.youtube.com/watch?v=z0GUlAHULl8
MSB Bakaný Gönül : Amerika Ýncirlik üssünden Iraðý 4990 sortiyle bombaladý....dk 31
Alone Star
08-05-2018, 20:48
Ulkemizdeki o kadar altin rezervi satilirken bizim sadece izleyici kalmamiz cok aci.
ilahimasal
21-06-2018, 10:32
Patates ve soðan fiyatlarý 'uçuþa geçti'
Patatesin raflardaki fiyatý 6 liraya kadar çýkarken, soðanýn fiyatý da 6.5 lirayý buldu. Ortalama olarak 1 patatesin fiyatý 1 lira oldu
1 $ ---------> 4.75 lira
1 kilo patates ----------> 6 lira
1 kilo soðan --------------> 6.5 lira
1 aðustos 2018 itibariyle dolar 5, euro 5,8.
Leonardo
02-08-2018, 14:42
Þöyle bir ekleme yapalým:
https://markets.businessinsider.com/currencies/news/turkish-lira-plunges-to-record-low-after-us-announces-sanctions-2018-8-1027423086
Ýran'ýn ABD ile sürekli atýþmasý gibi, Trump ile atýþmaya baþladýlar. Sebebi de Amerikalý papazý vermemeleri. BU gün itibariyle TR'ye karþý yaptýrýmlar filan baþlatýldý. F-35 satýþý filan da ertelendi.
Türk basýnýný bilmiyorum. Ama dýþ basýnda hep bunlar var. Durum da ciddi.
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=625212#post625212
Ahlaksýz
02-08-2018, 21:39
https://www.youtube.com/watch?v=mrR_XDP_TwI
ilahimasal
03-08-2018, 21:07
Bu gün C.B Erdoðan ýn 100 günlük eylem planýný izledim. Erdoðan ýn sunumundan sonra halktan altýn , döviz gibi birikimlerini istemesinin ardýndan Ekonominin çok kötü olduðuna emin oldum. Durum vahim galiba.
Hani bilirsiniz , tüccarlar paraya ihtiyacý olunca ,
Elinde olmayaný karþýsýndakine satmaya uðraþýr ya durum o durum gibi.
Ýstanbul köprüsünü Sunala satan filim karekteri geldi aklýma.
Erdoðan bugün bu sözleri kullandý.
Bundan öncede ayný sözleri söylemiþti ve dolar bozdurma kampanyalarý yapýlmýþtý. Gerçekten de bir nebze dolar durulmuþtu.
Bu sayede dolar durulur ancak bir süre sonra gene devam eder, bunu bir önce ki kampanyadan biliyoruz. Bazý ekonomi yazarlarý bunun günlük çözüm olduðunu söylüyor.
Bu bahane ile dolar ve altýnlar bazý çevrelerce toplanýyor olabilir mi ? Yani ülkede ki dolarý bir þekilde toplamak. Özellikle altýný toplamak ? Dolar bir þekilde ülkeye girebilir ancak altýn o kadar kolay giremez.
Demek bu derece kötü durumdayýz insanlarýn ölümlük dirimlik diye yastýðýnýn altýndaki üç beþ kuruþuna göz diktiler.
Kim demis altin giremez diye? Savas ekonomilerini bilmeyenlerin cikarimi bu.
Bir elestiri;
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/yastikalti-2557930/
Ahlaksýz
05-08-2018, 11:04
Þu ''omuz'' meselesi çok önemli:)
https://www.youtube.com/watch?v=9t3E84o8xGk
Eeee Aile devleti bu bazý yabancýlar sýnýrlarýný bilecek .
Ahlaksýz
05-08-2018, 11:20
Eeee Aile devleti bu bazý yabancýlar sýnýrlarýný bilecek .
Aile devleti ama aileden birisi omuz yiyor..Posta koymuþ bakana..:)
Ekonomiden sorumlu bakan darbe yemiþ..Daha ne olsun?
Bence bu inanýlmaz bir þey ama basýn her zamanki gibi bu darbeyi görmezden geldi..
Bana göre sanki Albayrak omuz atmýþ gibi geldi Ama Soylu bunu fark etti ve gark almýþ, öyle anladým Ama Albayrak ýn oyunu bozuldu ve kýzdý .Soyluda gayet rahat þekilde gülüyor hiç þaþkýn deðil.
Ben video yu böyle anladým.
Daha öncede bu aile hükümetinde bu þekilde bir koltuk meselesi de olmuþtu. Ailede soyludan rahatsýz olanlar var gibi sanki.
Neden hala orada, bir anlaþma olsa gerek.
bursali68
06-08-2018, 18:24
Merhaba,
Kurlardan dolayý ekonomi ÇAKILDI...Geçen yýl mayýs ayýnda 1 TL neredeyse 1 AED idi(Dirhem), þimdi ise 1,385 TL vereceksin, 1 Dirhem alacaksýn...Dubai þu an çok pahalý gidecek olanlara duyurulur...
Ýþin özü hammadde ( çelik) konusunda aðýrlýklý olarak yurtdýþýna baðýmlýyýz...Ve üretim yaparken hammadde girdisi çok çok yükseldi...Þöyle bir döngü var idi...: Döviz kuru artýnca, ihracat artýyordu...Ancak o geçmiþteydi, þu an kritik noktayý geçti, kurun artmasý, tüm maliyetlerin dengesini olumsuz anlamda bozduðundan, ihracatta zorlanýlýr hale gelindi...Öncelikle zaten hammadde bulmada sýkýntý var...Ayrýca maliyetlerin yükselmesinden ihracat payý da yükselemiyor...Kur artýþý artýk iþçilik artýþýnýn çok üzerine çýkmýþtýr...
Üretim sektörü Hindistan gibi ülkelere kaymalý, yoksa iflas bayraðýný çeker, daha fazla dayanamaz...
Bu ekonominin sonu tam bir çöküþtür...Doðu-Güneydoðu, Kýbrýs, Enerji sektörü gibi alanlarda tapuyu yabancýlarýn üzerine yapmak demektir...
Geçmiþ olsun...
Saðlýcakla kalýnýz...
Ahlaksýz
06-08-2018, 23:30
Dolar 5.3
Euro 6.1
ilahimasal
07-08-2018, 01:40
" Dolsa ne olurr , dolmasa ne olurr " hz binnali .
2 güne kadar abd ye heyet gönderecekmiþler.
Bu heyet , orada ki " papazý " alýp gelecekmiþ ! ÞAKA LA ÞAKA burda ki papazý vermeye gidecekmiþ.
Allah korkusu ve abd korkusu .
" Dolsa ne olurr , dolmasa ne olurr " hz binnali .
2 güne kadar abd ye heyet gönderecekmiþler.
Bu heyet , orada ki " papazý " alýp gelecekmiþ ! ÞAKA LA ÞAKA burda ki papazý vermeye gidecekmiþ.
Allah korkusu ve abd korkusu .
Eee O zaman dolar düþecek mi.
ilahimasal
07-08-2018, 11:21
Eee O zaman dolar düþecek mi.
Kartopu
Müneccimde deðilim ekonomistte ne bileyim düþermi kalkar mý ?
Dolar mý boþalýr mý diyenlerin abd ye mahkum olduklarý ortada , söyledikleri heyet oraya gidip YALVARACAK durum bu.
abd bunlarý almýþ eline eziyor.
maþallah hep krizlerle pahalýlýkla kaoslarla rekorlar kýrýyoruz.. ulan bir kerede güzel, müspet bir þeyde rekor kýralým be. bazen iyi birþey olmasýn razýyýz ama yeter ki kriz olmasýn der durumuna geldik.
Eskiden biz solcular (devrimci -sosyalist -komünist) krizleri severdik. Çünkü krizler devrimci durumun yaratýcýsýdýr. Biz de bu devrimci durumdan devrim çýkarmak için umutlanýr ve kendimize olan güven artardý.
Þimdi herkesin konusu AKP kriz e bile AKP nin akibeti ne olacak diye bakýlýyor.
Durum bu ya tamamen ABD ye teslim olacaðýz ya Bu krizden yaralý olarak çýkacaðýz. Türkiyenin sýcak paraya ihtiyacý var bunu bulmak içinde para verecek tefeci gerekiyor. Bir de suçu boyunu aþmýþ Yöneticiler var.
Hadi sýcak para verecek tefeci bulduk ya suçu boyunu aþmýþ yöneticileri ne yapacaðýz onlardan nasýl kurtulacaðýz Ýþte bu çok zor.
Yani sorunun büyüðü bizde Doktor hastaya perhiz veriri biraz da ilaç bunlarý zamanýnda kullan geçecek der bunun içinde para alýr Ya hasta uymazsa ne olacak Belli hastalýk büyüyecek belki de ölümle sonuçlanacak.
Doktorda sorun yok sorun hastada. Belli oluyor ki biz daha çok hasta bakacaðýz.
Dolarý papaz yükseltebiliyorsa, imam indirebilir…
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/bekir-coskun/dolari-papaz-yukseltebiliyorsa-imam-indirebilir-2564465/
ilahimasal
09-08-2018, 21:32
Yanlýþ mý anýmsýyorum ?
MANÞETLER..
2002 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2003 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2004 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2005 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2006 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2007 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2008 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2009 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2010 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2011 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2012 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2013 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2014 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2015 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2016 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2017 ...." ihracat rekoru kýrdýkk"
2018....... ????
HER SENE IHRACAT REKORU KIRAN ÜLKENIN 450 MILYAR DOLAR BORCU NASIL OLUR ??
Ahlaksýz
09-08-2018, 21:56
Dolara 6'ya doðru gidiyor..Tv ekranlarýnda tek bir ses yok..
Hâlâ CHP tartýþýlýyor..Dün akþam birkaç kanalda chpden bahsediliyordu:)
16 senedir chp tartýþýlýyor..CHP þöyle böyle deyip,insanlar akpye mecbur býrakýlýyor..
Bu sabah Akit tv yazarlarý CHP den söz etmedi. Kafayý Cumhuriyet gazetesi, Tele 1 ve ABC internet gazetesine takmýþlar.
Merdan YANARDAÐ ý Deniz Gezmiþ le kýyaslayarak Deniz Gezmiþi Merdan Yanardað a karþý savunuyorlar. Komedi gibi bir þey.
Konu Deniz Gezmiþi Anti emperyalist ve ABD karþýtý oluþu diðerlerinin se bunu yapmayarak ABD nin Türkiye aleyhine aldýðý kararlarý savunur gibi olmalarý. Nedense birden bire Deniz Gezmiþ hayraný oluverdiler ama Deniz gezmiþin devrimci yanýna deðil ABD karþýtlýðýna hayranlar.
Dünya ters döndü dünün ABD destekçileri o destek için 3 fidaný asmalarý ve bu yiðit insanlar için söylemedikleri kötü sözün kalmamasý unutuldu ABD ve Deniz gezmiþ i dillerinden düþürmüyorlar.
Evet Dolar 6 lirayý gördü Kimse bunu suçunu kabul etmiyor ha bire karþýlarýna düþman dikiyorlar.
Bu günde hedeflerinde Merdan Yanardað ve onun yayýnladýðý gazete var. Ne kadar çok rakipsiz olmayý seviyorlar Ne kadar çok kendi doðrularýna inanýyorlar Ýþte demokrasi fakirliði de buna deniyor.
Merak ediyorum Ýktidarda AKP deðilde CHP olsa idi ve þu aný CHP yaþýyor olsa idi bu þarlatanlar yine ABD karþýtý olurlar mý acaba.
Hiç bir uyarýya aldýrýþ etmeyen kendilerini allahýn tek kulu gibi gören kendileri gibi düþünmeyen her kesi düþman var sayan Bir sürü gazeteciyi ceza evine atan bir sürü belediyeye kayyum adý altýnda el koyan siyasetçileri siyaset yaptýðý için özgürlüklerini gasp eden bu zihinetliler iþ kandierine geldiðinde kuyruðuna basýlan kedi gibi davranmak ne demek oluyor acaba.
Þimdi dolar 6 lira birde ABD de 17-25 aralýk davalarý açýlacaðý tehdit i var. Birden bire yurt sever oluverdiler mi acaba yoksa iþin kendilerine kadar gelecek endiþesi mi sardý.
Hukuk herkese lazým diye bir söz var Dünyada yalnýz da deðilsin sen sana karþý çýkaný nasýl mahbua atýyorsan senden büyükleri de sana bir ceza keseceðini de bilmeliydin.
Solcular dünde bu günde anti Emperyalist tir aksini arýyorsan aynaya bakacaksýn. Sn Akit TV yazarlarý.
Ahlaksýz
10-08-2018, 11:48
Dolar 6,4'ü filan görmüþ..
Yýldýztozu
10-08-2018, 12:17
https://i.hizliresim.com/1E73Qb.jpg
Velhelebe
10-08-2018, 13:32
Dýþ güçler gerçekten dolar operasyonu yapabilir mi?
ilahimasal
10-08-2018, 14:06
" onlarýn dolarý varsa bizim halkýmýz , hakkýmýz ve Allahýmýz var "
Bu cümleyi açarsak , en yetkili aðýz sn Erdogan diyor ki ;
Bizde dolar YOK , BÝTTÝ , TÜKENDÝ , BORÇ VERENDE YOK , ey halkým sizde varsa siz verin yoksa iþimiz Allaha kaldý.
Dahada özetlersek , "saldým çayýra mevlam kayýra"
Durum gerçekten vahim. Þimdiye kadar Öz
üretimden deðilde , BORÇLANMADAN kaynaklý büyüme ve refah ülkeyi BOYUN EÐDÝRME noktasýna getirdi.
Borç yiðidin kamçýsý diyordu sn Erdoðan , o zamanlar kendisine bu kadar borçlanma denildiði ve Erdoðanýn da bu sözü söylediði ortada.
Hem birileri ile savaþtýðýný söyleyip hemde onlardan BORÇ istemek , anlaþýlýr gibi deðil.
Dýþ güçler lafý palavra bence . Bizde iþ yok.
Ya FAÝZLERI tavan yaptýracaksýn , yada ne istiyorlarsa vereceksin. Bunlar ise kýsa vade de iþe yarar ileride ise felaket olur.
https://i.hizliresim.com/1E73Qb.jpg
Yýldýztozu bu parada ki Türkiye ibaresi yerine OSMANLI olmasý ve cumhuriyetin oradan kaldýrýlmasý gerekiyordu.
Osmanlý merkez bankasý.!!!!
dolar son hýzla 7'ye doðru gidiyor (euro 7'yi geçti), bu arada 1 gürcistan larisi de 2,51 tl oldu , türkiye'nin batýþýna þahit oluyoruz..
Dolar þimdi (16:20) 6.4819 TL'dir. Euro desen, o da 7'nin üzerinde uçuyor.
Bu konuda size þu harika filmi izleminizi hararetle tavsiye ederim:
https://www.youtube.com/watch?v=xfn2PgMDYxw
Bu filmde Özal dönemindeki günümüzü aratmayan þekilde döviz ve altýnýn nasýl bir anda uçtuðu, hayali ihracat anlatýlýyor.
Bu filmdeki þu þarkýya dikkat lütfen:
Saçlarýný daðýtýrsýn, rüzgarlara býrakýrsýn!
Seni sevmeyen ölsün, ölsün!
Leonardo
10-08-2018, 19:10
- Yýldýz Tozu: :) :)
- Haberler iyi deðil. Link eklemiyorum, çünkü galiba kimse yabancý sitelere bakmýyor.
Ama Trump Demir-Çelik ihracatýna yeni vergiler getirdi, Tayyip Trump ile inatlaþýyor, Tayyip "Belki Yardým eder" diyerek Putin'i telefonla arýyor filan.
Uluslar arasý basýnda her þey ortada ne yazýk ki. :)
Leonardo
10-08-2018, 19:12
Kýlýçtaroðlu da çok doðru yorumlar yapýyor.
Öfke ile kalkanýn zarar ile oturmasý olarak anlýyorum. Dolar 7'e doðru gidiyor demek, paranýn yarýsý gitti demek.
Twitter'den Kýlýçdaroðlu + CHP mesajlarýna bakýn.
Ýran da bizim gibi ayrýca. Yol yakýnken dön Türkiye. :)
"ictenlik"
10-08-2018, 21:29
Çin de Türkiyeyi Çin Yuaný kurtaracak diye haber yapýþýyormuþ sanýrým...
Ahlaksýz
10-08-2018, 21:55
https://www.youtube.com/watch?v=rRASiag5p4Q
:)
Leonardo
11-08-2018, 12:28
Ayný yerde çok fazla bildiðini okuyan adam olmaya baþladý.
Birincisi Putin, Ýkincisi Donald Trump, Üçüncüsü de malumunuz.
Ýçlerinde en akýllýlarý Ýran Baþkaný Rouhani. O da ülkenin rejimi aþýrý berbat olduðu için bir yere kadar adým atabiliyor.
- Bu üstteki genç videonun sonuna doðru "Krizi Z.im size bir þey olmasýn?" mý demek istiyor? ne diyor Ahlaksýz* Bize özetler misiniz?
Leonardo
11-08-2018, 12:58
Ýlginç bir Levent Kýrca Videosuna denk geldim onu da ekleyim istedim:
https://youtu.be/7yBko8YSmgw?t=2
ilahimasal
11-08-2018, 13:14
Seni kim takar bahçeli !!
2001 de memleketi ekonomik krize sokup daha sonrada hesabýný vermeden ortada yüzssüz yüzssü gezip siyasal islamcýlarý baþýmýza bela edip , Cumhuriyetin canýný okudunuz ve kalkýp bu cümleyi kuruyorsun.
https://odatv.com/images/2018_08/2018_08_10/dolarla-dogmadik-olmayinca-da-olmeyiz-10081830_m2.jpg?v=1533919366
2001 ekonomik krizinin hesabýný ver önce . Boþ ve gereksiz sözlerini midemiz kaldýrmýyor.
Kendisinin ortak olduðu hükümeti abd devirirken tepki dahi veremeyen bu bunak bahçeli bu gün erkeklik taslýyor.
Bunak bahçeli boþ boþ konuþana kadar . Hiç mi dýþ ekonomide tanýdýðýn birileri yok . Hiç mi üretime katký yapacak bir tek giriþimin yok.
Ne biçim birisin sen. Ýþin gücün mafyacýlýk oynamak. Maaþý al ye . Sorumluluk yok bir þey yok. Mafya bozuntusu.
Memlekete 1 metre asfalt atmamýþ bu adamý mhp liler tazminatýný dahi vermeden mhp den kovmalarý þart.
Leonardo
11-08-2018, 13:21
- Üstekki grafiði isterseniz büyütebiliyorsunuz.
Bahçeli daha iyi görünüyor. :)
ilahimasal
11-08-2018, 13:54
Muhattap olmadýkça sürünüyor . Býrak paçamý.
Leonardo
11-08-2018, 14:17
CHP'nin basýn açýklamasý:
https://twitter.com/herkesicinCHP
Ahlaksýz
11-08-2018, 15:43
Ayný yerde çok fazla bildiðini okuyan adam olmaya baþladý.
Birincisi Putin, Ýkincisi Donald Trump, Üçüncüsü de malumunuz.
Ýçlerinde en akýllýlarý Ýran Baþkaný Rouhani. O da ülkenin rejimi aþýrý berbat olduðu için bir yere kadar adým atabiliyor.
- Bu üstteki genç videonun sonuna doðru "Krizi Z.im size bir þey olmasýn?" mý demek istiyor? ne diyor Ahlaksýz* Bize özetler misiniz?
Dalga geçiyor Leonardo..Akp seçmeni ile reis ile dalga geçiyor..Bu zihniyetle dalga geçiyor..
Leonardo
11-08-2018, 16:39
- Evet izledim :) :)
/ Orijinalini eklediniz sandým pardon :)
ilahimasal
11-08-2018, 23:01
Erdoðan ülkeyi o kadar kötü yönetiyor ki !! Ýktidara geldiðinde dolar 1 tl bile deðilken , bu gün 6.5 lira.
Memleketi dýþarýda ki para babalarýna öyle borçlandýrdý ki , altýndan kalkmak imkansýz.
Hizmet diye ortaya koyduðu yol köprü gibi þeylerin tamamý , fahiþ fiyatlarla yapýlmasý yetmez gibi birde o yapýlanlarý kullan kullanma DOLAR olarak millete ödetiyor. Minumum 25 sene.
Tarýma dibi buldurmuþ. Milletin besin ihtiyacýný dýþarýdan Dolar borçlanmadan alamýyorsun.
Memlekete saðlýk hizmeti diye , yine birilerini zengin etmek , milleti sömürtmek için dýþardaki dolar baronlarýndan borç alýp ilaç vb gibi þeyleri soktu.
Eðitimi çökertti
Türk vatandaþlarý geçim derdinde kývranýrken , neyi düyü belirsiz araplarý yurda sokup , dýþarýdan dolar borç alýp bunlarý besledi.
Dýþardan dolar borç alýp diyanet besledi.
Dýþarýdan dolar borç alýp ne kadar iþe yaramaz varsa makarna kömür besledi.
Bu ülkeye ne yapýyorum diyorsa dýþarýdaki para baronlarýndan BORÇ DOLAR alýp yapýyor.
Ýþe yarar birtek üretim yapamayýp ÜLKEYÝ DIÞARIYA FAHÝÞ faizle hemde DOLAR olarak borçlandýrýp ülkeyi batýrdý.
Dýþarýdan BORÇ aldýðý dolarlara bile sahip çýkamayýp , faizle borçlanan dolarý yurt dýþýna kaçýranlara bile mudahale edememiþken.
Kendisi ve avanesi saray lüksü ile yaþayýp bize avcunuzu yalayýn diyor.
Elimde dövizde olsa altýnda olsa bozdurmuyorum , bankada 1 kuruþumda olsa sistemden çýkarýp yastýgýmýn altýna koyacaðým. Varsa itirazýn söyle . Para benim deðilmi keyifde benim.
Para mý istiyorsun. Gideceksin tusiad musiad , sana yað çeken ve sayende köþe olan sözde iþ adamý hýrsýz tayfasý , onlardan iste . Vermiyorlar mý ? EL KOY .
BENDE KENARDAN GÜLEYIM.
Siz yýkýn ben düzelteyim öyle mi ?
Ortada bir sorun varsa bu sorunun sebebi siz ve beceriksiz yönetiminizdir. Bizle alakasý yok.
Dahada büyük bir tiyo veriyim size , 30 milyon çýkýp dolar duasý yapýn.. duayla yaðmur yaðdýran tarikat þeyhleriniz DOLARDA yaðdýrýr.
Bizden bir þey beklemeyin. Biz bu memleket için çalýþtýk . siz yediniz yedirttiniz.
Ha birde hiç bir akp li yastýk altýný size vermez biliniz.
Millet yýldý sizden. Oy veriyorlar ama maddiyatýný vermez size....
Bu ekonomik dalgalanmalarla kamuoyu savaþa yada iç savaþa hazýrlanýyor olabilir mi ?
ilahimasal
11-08-2018, 23:35
En bayýldýðým da ;
Erdoðanýn kulaðýna dayalý bir resmini sosyal medyaya yükleyip " Erdoðan ( basgan) Kuveyt emiri ile görüþtü " demeleri yok mu !
Eeee , ne oldu ? Erdoðan kuveyt emirinden DOLAR borçmu istedi ?
Borç borç borç borç.
Nolucak ? Kimi besliyecekler. Ýnþaat firmalarýnýmý ?
Þüpheci Dinsiz
11-08-2018, 23:38
Geçen hafta vergi borcu affedilen þirket-kiþilerin listesinden seçmeler...
https://pbs.twimg.com/media/DkVZ5oIX0AUNVZI.jpg:large
Sabancý ve milletin a.na koyan Mehmet Cengiz'in þirketleri dikkat çekiyor.
Sonra diyor ki yastýk altýndaki dolarý dövizi bozduraymýþýz.
Bunlarla ayný gemideymiþiz iyi mi.
Bir çok firma batacak sonra yabancýlar bu firmalarýn bir çoðunu satýn alacak daha sonra Kemal derviþ Gibi birini gönderip ülkeyi fiilen yönetecek sonra iþler düzelecek ama ülke de satýlmýþ olacak.
Ýþte beceriksiz yöneticilerin ülke yönetmesi buna denir.
Zaten bu güne kadar bir kaç yaðcý zengin iktidarýn yanýnda iktidar sa yoksula rüþvet karþýlýðý oy alma derdinde idi. Benim en çok garibime giden o TÜSÝAD veya cumhuriyetin zengin ettiði çevrelerin bu gidiþe sessiz kalmasý. Bu çevreler 1980 de iþçileri þikayet etmek için gazetelere ilanlar verirdi. 12 Eylülcülere davatiyeler gönderirdi bar bar baðýrýyorlardý Þimdi nerde bunlar sesi soluðu çýkmýyor. Doðan Holdig i bile harcadýlar.
Bu ülke batarsa ben batmayacaðým batacak sermayem yok. Milliyetçi de deðilim patronun kim olmasý umrum da deðil kendileri düþünsün.
Çözümler var ama çözecek insan yok.
Ahlaksýz
12-08-2018, 11:17
''Dolarlarýnýzý bozdurun'' diyenler,50.000 dolarlýk çantayla dolaþýyor..Bu nasýl iþ?!
Birkaç gündür sosyal medyada Emine Erdoðan’ýn Hermes marka çantasý konuþuluyor. Çantanýn fiyatýnýn 49 bin 995 dolar olduðunu söyleyen de var, 51 bin dolar olduðunu söyleyen de.
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/977256/Keske_Emine_Hanim_in_cantasini_da_konussak.html#
Dün reis,bir maça gitmiþ..Soyunma odalarýnda futbolcularla tek tek tokalaþmýþ..
Bursa'da yangýn var,Ordu'da sel var..Döviz uçuyor..Ülke felaket bir halde..Haberlerde daha bugün bir babanýn cinnet haberi geçti..
Tüm bunlar sanki bu ülkede yaþanmýyor gibi,bir futbol maçýnda futbolcularla tokalaþmalar filan..
Çok söylenecek þey var ama sözün bittiði yerdeyiz..
Ahlaksýz
12-08-2018, 18:17
Youtube'da dolar yakanlar filan var mý dedim..Neler neler çýktý:D
Reis ''bozdur'' diyor,bunlar yakýyor:D
https://www.youtube.com/watch?v=85y-LP6aorU
https://www.youtube.com/watch?v=OLG-hW-miZI
https://www.youtube.com/watch?v=Qcg2OVQFkeg
Bu da eski bir video..Küfürlü ama süper:D
https://www.youtube.com/watch?v=qexFKJYRq0U
Bu da ayrý bir deðiþik:D
https://www.youtube.com/watch?v=AFB--apL54w
Leonardo
12-08-2018, 18:41
- Yakýp da Youtube'e koymak satmaktan daha iyi... Diyorlar:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-08-11/with-turkey-crisis-erupting-bankers-gather-for-emergency-talks
Ahlaksýz
13-08-2018, 19:09
Hayatýnýzda yaþadýðýnýz travmalar,gelecekte size bir þekilde hastalýk/ölüm olarak geri döner..Bundan kurtuluþunuz yok..Toplum dediðimiz þey,bireylerden oluþur ve esasýnda toplum da bir bireydir..Dünya genelini düþünürseniz,belki bunu daha iyi anlarsýnýz..
Türkiye çok travma yaþadý..Son yýllarda mesela bir GEZÝ olaylarý oldu..Müthiþ bir travmaydý bu..Bence þu anki iktidar ve reis,geziden sonra farklýlaþtý ve bir daha da gezi öncesi gibi olamadýlar..Yani gezi olaylarý bitmiþ deðil..Hep bu travmanýn etkisini bu toplum yaþayacak..Sonrasýnda bir 15 TEMMUZ travmasý yaþandý..Bu da çok ciddi bir olaydý ve toplum bu travmadan halen çýkabilmiþ deðil..Üst üste gelen bu travmalar ve arada yaþanan küçük çaplý travmalar,ciddi bir hastalýða neden olacak tabi..Þu an yaþanan bu..Türkiye hastalandý ve doktorlar (bakan gibi) filan bu hastalýða bir çare bulamýyorlar..Haplar filan iþe yaramýyor..Çünkü Türk toplumunun bünyesi o kadar sarsýldý ki,artýk bu bünyeden bir þey ummak imkansýz..Adým adým ölüme doðru gidiyoruz..
Bence yapýlabilecek hiçbir þey yok..Þöyle bir þey daha söyleyeyim..Türkiye'ye bugün en kral ekonomisti de getirseniz,yapabileceði þeyler kýsýtlý olacaktýr..Türkiye'ye akýllý/kariyerli/uzman insanlar deðil,farklý/marjinal/kafasý bozuk insanlar lazým..Türkiye'de bu insanlardan çok var ama hepsi ötekileþtirilmiþ,bir köþeye iteklenmiþ durumdalar..Türkiye'ye vatanýný/milletini seven,dindar filan insanlar lazým deðil..Menderes'ten beri baþa gelenlerin hepsi böyleydi ve geldiðimiz nokta ortada..
Kafasý bozuk insanlar yönetime geldi diyelim..Ne olacak?Anýnda radikal kararlar alýnacak..Çünkü kafalar bozuk iþte..Radikal kararlar alamazsan,hiçbir þey yapamazsýn..Sigara yüzünden ayaðý kesilen insanlar aklýma geldi..Bu tarz þeyler yapýlacak..Mesela bir örnek vereyim..Suriyelileri derhal sýnýrdýþý edeceksin..Bunu vatanýný/milletini/dinini seven hiç kimse yapamaz..Bunu ancak kafasý bozuk birileri yapabilir..Siyaseti salt konuþmak,dindar görünmek,milliyetçi görünmek,birilerini kýrmamak olarak algýlýyorlar..Siyaset gerektiðinde savaþta çýkarýr,kaosa da neden olur..Korkmadan anýnda adýmlar atacaksýn..
Mesela Talat paþanýn ermeni tehciri kararý müthiþ bir karardýr..Siyaset her babayiðidin harcý deðildir..
Baþýmýzdaki siyasetçiler hangi kararý alýyorlar?Bir tane karar alamýyorlar..Mesela Fethullah Gülen'i örnek vereyim..Bu kiþiye ''teröristbaþý'' deniyor..Abd bu kiþinin karnýný doyuruyor ama sen koskoca devlet olarak,teröristbaþý dediðin bu kiþiyi Abd'den alamýyorsun..Alamayabilirsin ama Abd'ye bu konuda tek bir yaptýrým yapamýyorsun..''Fetöyü vermezseniz,size þöyle þöyle yaparýz'' deyip,þöyle þöyle yaptýlar mý?Yapmadýlar..''Fetöyü vermezseniz'' bile diyemediler..Hatta Muharrem Ýnce'ye göre,doðru düzgün Abd'den fetöyü istememiþler..!
Abd,kendi papazýný nasýl korudu?Ýþin ucunda Ýran veya S-400 gibi konular olsa da,Abd papaz üzerinden Türkiye'ye ''dayýlýk'' yaptý mý?Yaptý..Gücünü ortaya koydu mu?Koydu..Titretti mi ortalýðý?Titretti..Siyaset budur iþte..
Leonardo
13-08-2018, 22:02
- Deneyin abi. Kimse "denemeyin" diyor mu?
Ekonomist gelmesin. Düzeltin hadi. Dünya siyasetçi görsün. :)
ilahimasal
13-08-2018, 22:20
Pyrhon konuyu açtýðýn da , dolar 3.95 miþ , bu gün neredeyse 7 lira oldu.
150 günde 3 lira koymuþ .
Sizin ekonomi yönetiminizi sevsinler.
Býrakýn inadý ! Verin faizin gözüne , açýn kumarhanelerin kapýlarýný ardýna kadar.
Haram maram diye diye bu hale geldiniz. Rüþvette haram!
ilahimasal
14-08-2018, 13:07
Mhp denilen siyasi parti , 4 ve daha altýndan aldýðý dolarlarý , 7 lira olunca bozdurmuþ ve yerli ! ve milli ! olduðunu ispat etmiþ !
Benim anlamadýðým hesabýnda döviz bekleten bu siyasi parti neden hesabýnda dolar tutar... ticaret mi yapýyor bunlar.
Hepsini geçtim , Türkçü olduðunu iddia eden bir partinin hesabýnda dolar tutmakta nedir ?
Dolar 7 lira olana kadar neden durdunuz? Neden bozdurmadýnýz ? Kar hesabý mý yaptýnýz ?
Bu gün döviz düþtü , düþeceðini kimden haber aldýnýzda 7 liradan bozdurdunuz.?
Varsa cesaretiniz tüm hesaplarýnýzý , parti hesabýnýza dövizi kaç liradan aldýgýnýzý , kaç liradan bozdurduðunuzu halka belgeli dekontlu açýklayýn. Kaç dolarýnýz var mýþ bilelim.
Bu ülkede bu sorularý soracak cezarettte olan medya kuruluþu yada kiþiler var mý ?
https://www.google.com.tr/amp/s/tr.sputniknews.com/amp/turkiye/201808131034728425-mhp-doviz-hesaplarini-turk-lirasina-ceviriyor/
ilahimasal
14-08-2018, 13:09
Tekrar oldu ..
https://www.birgun.net/haber-detay/tmmob-krizin-sorumlusu-akp-nin-yanlis-ekonomi-politikalaridir-227023.html
Leonardo
14-08-2018, 14:14
- Olabilir.
Da dolarýnýz varsa, MHP'li de olsanýz þimdilik dursun biraz.
Hani kriz filan var ya...
Liberalizm, kar nerede ise o yöne koþmaktýr. Türkiye gibi ülkelerde din de milliyetçilikte çakmadýr. MHP hiç bir zaman milliyetçi olmadý o hep devletçi idi. Devlet ne yönde MHP o yönde oldu devlet solcu olsa MHP de sol olurdu.Bir ülkede din devletten geçiniyorsa o din devletin dini olur halkýda ya devlete baðlar ya halk üzerinde baský unsuru olur. Devlet sunni hanifi islam MHP de aynýsý.
Onun için parasýný Dolarda tutmasý hiç de þaþkýnlýk yaratacak bir þey deðil. Çünkü devletin her kademesinde olanlarda bunu yapýyor.
Siyaset devletin kuyruðuna yapýþýncaya kadar muhalif durmaktýr MHP de onu yapýyor.
ilahimasal
15-08-2018, 11:12
Erdoðan çok uyanýk bir lider. Bir taþla üç kuþ vurdu.
Halkýn elinde ki birikimleri aldý.
Halkýn gözünde kahraman oldu.
Mhp nin kasalarýný doldurdu.
Erdoðan , Trump sürtüþmesi de bariz bir oyun , Erdoðan halkýn elindeki dolarlarý toplayamazdý , toplamak içinde böyle bir oyuna girdiler ve halkýn dolarlarýný toplandýðý gibi bu karýþýklýkta yurt dýþýna kaçýrýlan paralarý geri getirdiler diye düþünüyorum.
Ý nokta melih seçim öncesi ne demiþti ?
Yok demire alüminyuma abd vergi koymuþ , yok Erdoðan Iphone yasak getirmiþ , falan filan. Güzel oynuyorlar gerçekten..
Bu matematik hesaplarýný bahçeli yapýyor diye aklýma gelmiyorda deðil. Biliyorsunuz bahçeli matematik hesaplarýný iyi bilir. Kasasýda doldu.
Papaz mý ? Davul zurna yoluyacaklar.
Bunlar gerçekten abd ye karþý çok ciddi olsalardý , feto ve abdnin Türkiye'de ki DARBE giriþiminin hemen ardýndan gerekli yasak ve boykotlarý yaparlardý . Darbenin ardýndan gidip yumruk tokuþturmazlardý.
Þimdi yeni bir oyun peþindeler. NATO dan yýl sonu ayrýlma oyununa girdiler. Yerel seçim öncesi yine bir oyun peþindeler. abd ile alakalý bu ülkede ne oyun kurgulanýyorsa , kesinlikle bit yeniði vardýr. Türkiye de ki tüm sað kesim amerikaya taaaa kaulu beladan beri göbekten baðlýdýr..
Döviz mi ? Birileri için þimdi alým fýrsatý oluþturdular. Halkýn dolarlarýný birileri tam düþtüðü yerden alma fýrsatý buldu . Döviz dediðin bankada stoklanacak deðil ya !! Birileri alacak.
Ahlaksýz
15-08-2018, 14:59
Dolara veya Türkiye'ye bir operasyon/oyun yapýldýðý iddia ediliyor..
Bu yüzden dolar yakan veya bozduran insanlarýn eylemlerini gördük..Peki,miting gibi bir þey niye yapýlmadý?Madem Türkiye'ye karþý,siyasilerin söylemlerine göre bir ekonomik savaþ açýlmýþ durumda,bu savaþa tepki olarak,savaþ açan ülke Abd aleyhinde neden eylem yapýlmýyor?
Birkaç ay önce,Abd ''Kudüs'' konusunda bazý adýmlar attýðýnda,sokaklara insanlar doluþup Abd aleyhinde eylemler yapýlmýþtý;
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201805141033440869-istanbul-kudus-protestosu/
Ayný kiþiler neden þimdi tepkisizler?
Daha yalýn yazayým;''Filistin'e sahip çýkanlar,neden kendi ülkesine sahip çýkmýyorlar?''
ilahimasal
15-08-2018, 16:56
Bahçeli ve partisi dolar en alt seviyeden alýp , en yükseðe çýktýðý yerden bozdurdular.
Bahçeli dolarýn düþeceðini nereden ve kimden haber alýp bozdurdu?
Bu durum tesbit edilmeli ve bahçeli partisi ile birlikte vatan hainliðinden yargýlanýp ardýndan idam kararý çýkarýlýp þehir meydanlarýnda birer birer asýlmalýlar.
Tarihe bakýn!!!! Bahceli kasayý doldurdu
Kaynak
MHP döviz hesaplarýný Türk lirasýna çevirdi
Ensonhaber.com 2018-08-13 22:50:00
Milliyetçi Hareket Partisi, Genel Baþkan Devlet Bahçeli’nin talimatý üzerine döviz hesaplarýný bozdurdu
https://www.google.com.tr/amp/m.ensonhaber.com/mhp-doviz-hesaplarini-turk-lirasina-cevirdi.amp
Leonardo
15-08-2018, 22:19
- Ýphonesuz duramam ben gerçi ama.
(Çünkü Apple'ýn bir cihazýný alýnca, diðerleri ile uyumlu olmasý gerekiyor diye biliyorum)
Buradaki MHP'liler I-Phone yüzünden beni dövmezler inþalah...
Ýngiliz basýný Türk Lirasý'nýn Sterlin karþýsýnda deðer kaybetmesi ardýndan Ýngiltere'de Türk Lirasý satýþýnda büyük artýþ kaydedildiðini, satýþ talebine yetiþmede zorluk yaþandýðýný yazdI.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/posta-merkezleri-doldu-tasti-turk-lirasi-yetistiremiyoruz-2577273/
Velhelebe
16-08-2018, 12:14
5,7 seviyesine indi dolar. Aniden çýktýðý için aniden indi ama 5'in altýna inmeyecektir. Yýllardýr kademe kademe artýyordu zaten, yine bu eðilim devam edecektir.
ilahimasal
16-08-2018, 13:10
Bu krizden en karlý çýkan milliyetsiz hareket partisi oldu. Dövizden köþeyi dönüp , kasalarýný doldurdu .
Döviz tekrar 5 lira seviyesine inince bahçeli tekrar döviz alýp yükselince bozdurur. Alýþtýlar.
Milliyetsiz hareket partisi DOLAR HAREKET PARTÝSÝ OLUR.
Dilimden kurtulamaz dolar ülkücüleri . Ýtiraz dahi edemezler.
Ah keþke beni mahkemeye verseler. Mahkemede , mhp nin dolarý kasasýna kaç liradan koyup kac liradan bozdurduðuna kadar ögrenmiþ oluruz. Kasada kaç milyon dolar oldugunuda çol merak ediyorum.
Esasýnda bahçeliyi vatana ihanetten mahkemeye vermek gerekirde. Ben mahkemeye versem bunu , ciddiye dahi almazlar. En iyisi onlar beni mahkemeye versinler.
Bu ithamlarýmda yanlýþsam buyursun NE KADAR DOLARBOZDURDULARSA BELGELERÝ ILE ORTAYA KOYSUNLAR.
-dolarý kac liradan aldýlar
-kac milyon dolar aldýlar.
-dolarlarýný kaç liradan bozdurdular.
En önemliside en yüksekden bozdurdular. Kýmden haber aldýlar. Vatan hainliðidir bu ! Cezasýda idamdýr.
Leonardo
16-08-2018, 19:11
MHP ile AKP'yi genelde çok da ayýrt etmem.
Ama gelinen noktada, Fazilet partisi hariç, her parti AKP'den iyidir.
MHP de buna dahil.
Bir met,a pazarda satýlýyor da kar saðlýyorsa niçin alýnýp satýlmasýn £ veya $ kar saðlýyorsa o da met,a sayýlýr alýnýr ve satýlýr. Bunda ne sakýnca var.
Konu milliyetçilik propagandasý yaparak ve baþkasýný krizden kar saðlamakla suçlamak ve bu suçu kendinin iþlemesi. Ýþte bütün mesele bu. Yoksa dolar alýp satmak deðil. Ama ben MHP nin milliyetçi olduðuna hiç bir zaman inanmadým. Týpký AKP nin islam olduðuna inanmadýðým gibi.
Eðer milliyetçilik sadece komünist düþmanlýðý için kurgulanmýþsa ABD de komünist düþmaný alman da Fransýz da komünist düþmaný. MHP bu gün sadece kürt düþmaný yani devlet kime düþmansa MHP ona düþman.
MHP gerçekten Türkçü bir parti ise ezanýn arapça okunmasýna karþý çýkar ve derki Allah Türkçe bilmiyor mu eðer bilmiyorsa türkler Allah la nasýl anlaþacak. Veya öbür dünyada sual hangi dille sorulacak cevap hangi dille verilecek. MHP bu dil meselesini ne zaman sorun haline soktu da para meselesini sorun yapsýn.
AKP de öyle ezaný namazý dini kendi çýkarlarý için kullanýyor bu çýkarcý zihniyet parayý niçin kullanmasýn.
Onun için siyasetçilerin ne söylediklerine deðil ne yaptýklarýna bakacaksýn. Bu siyasi yapýlarýn hiç birisi ne NATO ne ABD karþýtý yapýlar sadece topluma þekil yapýyorlar.
ilahimasal
17-08-2018, 21:32
bahçeli demiþ ki ;
Hazineden( Bu milletin parasý , tüyü bitmemiþin parasý ) aldýðýmýz TÜRK lirasýný , amerikan dolarýna çevirdik !!!!!!!! Dileyen ne kadar TÜRK lirasýný ne kadar amerikan dolarýna çevirdik öðrenebilir.
Midem bulandý. Ýðrenç
Yok ben ne kadar KÂR ettiniz onu öðrenicem !!
bahçelide çoluk yookk çocuk yok . Aile nedir bilmez ! Ne yapacak bu dolarý ve bu dolardan kar yapmayý.
Baþka beslemeleri mi var ?
Leonardo
18-08-2018, 19:12
Kartopu:
Benim de kafamý karýþtýran o zaten. Hoca efendi 2012 civarýnda AKP'nin düþmaný oldu. ÞÝmdi de MHP AKP'nin düþmaný mý oldu diye anlamaya çalýþýyorum :)
Ciddiyet olmadýðý sonucuna varýyorum da. Ne var? Böyle bir þey olacaðýný bilseydim önceki hafta dolar alýp geçen hafta bozdururdum. Midesi bulanacak ne var? Sen tedavi oluyor musun? :)
Benim midem hiç bulanmýyor onun için tedaviye gitmiyorum .Bu güne kadar siyasetçilerin yaptýklarýna ve söylediklerine midem bulanmýþ olsa idi mide kalmazdý.
Onlar hep tribünlere oynar amaçlarý þovdur. Siyasetçilerin derdi yeniden seçilip ballý kaymaklý lokmayý yutmaktýr eh biraz da güçlü olurlarsa deme keyflerine.
Akýl var mantýk var kim güçten vaz geçer.
Böyle bir þey olacaðýný bilseydim önceki hafta dolar alýp geçen hafta bozdururdum. yine alabilirsin eylülde yine yükselecek.
MHP ye güven olmaz anýnda satar adamý Eceviti 2001 de satmadý mý gerçi kendi de baraj altýnda kaldý ama DSP silindi gitti.
MHP devletin partisi devlet ne olmasýný istiyorsa MHP öyle olur Bu seçimde R.T.Erdoðan ý baþkan yaptýlar MHP de bütün söylediklerini inkar ederek baþkanlýk sistemine yardým etti.
Bundan sonra gelecek ne olacak MHP ve Bahçeliyi takip ederek öðreneceðiz, ben öyle yapýyorum.
Leonardo
19-08-2018, 11:23
- Þey: Fabula'ya dedim ikinci kýsmý.
Evet. bir yerden sonra bir þey olacak herhalde de. Adam gitmiyor. 20 sene oldu yine gitmiyor. :)
/ Kýbrýs'ta ciddi saçmalýklar yaþanmaya baþlanmýþ. Onlarda birçok þeyin fiyatý Avro ile olduðu için. TL dengesizleþince ada halkýnýn kafasý karýþtý diyor lar :)
Keriz (*) silkeleme tam gaz devam ediyor: "Ýngiliz dev Acýbadem Sigorta'yý satýn aldý (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/acibadem-sigorta-ingiliz-bupaya-satildi-40932964)"
190 ülkede 32 milyon müþteriye sahip olan Ýngiliz saðlýk grubu Bupa, saðlýk alanýnda Türkiye'nin ikinci büyük sigorta þirketi Acýbadem Sigorta'yý satýn aldý. Acýbadem Sigorta, 5 yýl önce Malezyalý yatýrým fonu (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/malezya-japon-ortakligi-imzayi-atti-acibadem-e-1-3-milyar-dolari-verdi-19532703)na satýlmýþtý.
(*) Merdan Yanardað'a göre, keriz (http://www.gunes.com/yazarlar/islam-memis/sorun-kriz-mi-keriz-mi-714421) olan bizmiþiz.
Döviz, Kriz, Keriz,... Çok güzel!
Mhp hic beklenmedik sekilde bolundu. Toparlayamiyor simdi bana kalirsa.
ilahimasal
19-08-2018, 18:25
Alttaki fotograf bundan 1 ay önce ki bir foto.
Bazý çevrelerin abd ile Türkiye arasýnda bir cekiþme olduðunu söylemesi tamamen YALAN.
abd dövizi darbesi yapýyor demeleri yalan oðlu yalan .
Erdoðan ve Trump arasýnda kesinlikle bir anlaþma var( dýr) .
abd nin ASKERÝ VARLIÐI BÝR YANA , onlarca fiemasý ve ortaklýðý olan yüzlerce firmasý var Türkiyede , diger batýlýlarýda katarsak binlerce.
Neymiþ efendim , baronlar Türliye ye darbe yapýp batýracakmýþ falan !! Adamlar kendi firmalarýný neden batýrsýn ??
Erdoðanýn döviz yükselsin diye yaptýðý konuþmalarýn kesin bir manasý vardýr. Gerçi anlaþýlmýyorda deðil. Halkýn yastýk altýna göz dikmiþler. Bu duruma abd firmalarý , þeytansý bir bakýþla , ellerini ovalayarak beklediklerine eminim.
Trump ile Erdoðan bu fotoyu verdikten sonra , trump efendinin " iþini en iyi Erdoðan yapýyor " demesi ve gayet samimi birbirlerine sarýlmalarý ORTAK olduklarý konusunda bir belge gibi duruyor.
Erdoðan nýn abd ye atar yapmasý bence kesinlikle oyun.
KÜLLAHIMA ANLATSINLAR.
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQV4hEl9ZToNJx9ws8uhBOoTBlq2znzl LGfAWNXvufI3thKpYva1hc2nI9s
Ahlaksýz
19-08-2018, 20:26
Fabula;böyle düþünmen gayet normal..Reis,Ýsrail ile de sürekli didiþir ama özünde dostluk hep sürer..
Yalnýz bu sefer,oyun oynamýyorlar..Ciddi ciddi Abd ile irtibatý kopardýk..Rahip meselesi bir kýrýlma noktasý oldu..Birikmiþ sorunlar,bir yerde patlayacaktý sonuçta ve rahip meselesi bunu baþardý..
Leonardo
20-08-2018, 17:44
- Ben siyasi hayatta bu kadar ciddiyetsiz kiþilere karþýyým. eskiden Fransa da Sarkozy, Ýtalya'da Berlusconi filan vardý.
ben bunlara "skandal siyasetçisi" diyorum.
Cami imamýný Brüksel'e gönderip instagram'a koymuþlar :)
Saðdan ve soldan birileri ayný gemideyiz þarkýlarý söylemeye baþlamýþ.Hatta bunlarýn arasýnda kendini komünist ilan edenlerde var.
Kusura bakmayýn kardeþler biz ayný gemide deðiliz.Bizi gemiden çoktan attýlar.Biz denizin dibindeyiz.
Kendini vergi borçlarý sýfýrlanan burjuvazi ile milletin orasýna burasýna koyanlarla ayný gemide gören komünistlerde olsa olsa bu topraklardan çýkar.
Leonardo
21-08-2018, 11:49
- Laf kalabalýðýna gerek yok.
Diktatör veya dini düzenler yönetime en iktisatçýlarý getirmek yerine din kardeþlerini, damatlarýný vs. getirirler, kendi çevrelerini zengin edip ülkeyi batýrýrlar ve o ülke ilerleyemez. Örneðin Esat ailesinin bir sürü ülkede mal varlýðý var. BUgün Suriye'den kaçsalar yine milyoner olarak yaþarlar. Tayyibin ailesi + çevresi de öyle.
Bunlar açgözlü insanlar.
Neyse. eski düzene dönmeden, Kemal Derviþ olsan da bir þey yapamazsýn (diyorlar). Yeni düzen bu tür krizleri ancak erteleyebilir. O da Bayram'dan sonra yine patlayacak filan diyorlar.
Ben halen darbe bekliyorum. Vaktinde o kadar adam astýlar. Þimdi darbe yapamýyorlar. Ne iþ anlamadým. :) :)
ilahimasal
21-08-2018, 12:12
Ayný gemi ? Bu lafý fazla duymaya baþladýk. Geminin seçilmiþleri keyif catýp , saraylarda yaþarken , geminin batacaðý hesabýný yapýp , diðer gemilere geçiþ yapmak için filikalarý hazýr etmiþler. Titanic gibi !!
Utanmaz adamlar . Hala ayný gemi diyorlar. Keyfin ve saray yaþantýn için gemiyi bu hale sok , sonrada gemi de.
Ayrýca yurt gemiye neden benzetilir ki ? Gemi filosu olanlarýn aklýna gelecek bir söylem.
Ekmege muhtaç adamlarýn bir kaç senede gemi filosu kurmasý , HIRSIZLIKTAN baþka hiç bir þeyle açýklanamaz.
Makinanýn bir tarafýndan DÝN koyup diðer tarafýndan DOLAR çýkaran insanlara ne denir ?
Gemide filmi unutulmaz bir filmdi replikleriyle, gemi deyince simdi cagrisim yapti.
Bu gemi hikayesi nerden çýktý. Nuh tan mý kaldý bu hikaye.
Eðer bir gemi batýyorsa önce farelerin ter ettiði söylenir gemiyi en son da kaptan terk eder denir. Bildiðim kadarý ile. Ama hayat hikayeden daha çok gerçekçi batan gemiyi fareden önce kaptan terk ediyor zamanýmýzda Tunus u bilirsiniz bir uçak dolusu altýnla kaçmýþtý kaptan Bin Ali. Ama Saddam öyle yapamadý kaçamadý garip. Gaddafi de kaçamayanlardan yani hepsi kaçamýyor gemiden.
O zaman gemi Türkiye ise batmaktan söz etmek için daha çok erken. Bu politikacýlar geveze insanlar. Biz ayný gemideyiz gemi de karaya oturmak üzere dememiz lazým. Evet gemi karaya oturacak veya tam oturacak ken dümen kýrýp kurtarýlacak bence bu aþamadayýz. Bu dümen kýrma esnasýnda birileri savrulup denize düþecek. Hasar bu aþamada, bu ara kaptan deðiþir mi onu bilmiyorum ama kaptanýn direndiði deðiþmemek için gemiyi kayalara bindirebileceði de görülüyor.
Bu ülke ilk defa uluslar arasý tefeci kuruluþlarýna kendini teslim etmedi bu halk ilk defa kötü politikacýlarýn yaptýðý zararlarla karþýlaþýp aðýr bedeller ödemedi. Yine öder ve yine akýlsýz seçimler yapar.
Hiç kimse tedirgin olmasýn batmayýz ama kayalara bindirebiliriz çünkü kaptanlar ehliyetsiz.
Leonardo
22-08-2018, 16:47
- Neva'nýn izlediði filmde de... neyse. :) :)