PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmam hatipliler deizme kayıyor

Barlas
05-04-2018, 21:18
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği tarafından 3-4 Mart'ta İmam Hatip Öğretmenleri Zirvesi ve Gençlik ve İnanç Çalıştayı düzenlendi. Gençlik ve İnanç Çalıştayı'nın sonuç bildirisini ise İKDAM Eğitim Derneği açıkladı. Buna göre, gençlerde en çok ‘deizim' inancı öne çıkıyor. Gençler itikat konusunda ise en çok "Tanrı'nın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı" sorusunu soruyor.

https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/imam-hatipliler-deizme-kayiyor-2329466/

kartopu
06-04-2018, 09:46
Deizm az ötesi, Ateizm.
Akıl yolu ile kendilerine bir tanrı bulmuşlarsa sonra soru soracaklar Peki bize bir veya birçok tanrı olabilir fikrini kim aklımıza soktu. Doğada tek canlı biz değiliz niçin tanrı sadece bize ait olsun.

Tanrı'nın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı" sorusunu soruyor.

İşte tanrının varlık sebebi. Biraz tembelliğe yatmak gibi bir şey.Halbuki kötülüğü yapan İnsan, müdahale edecek olan da insan.

pianola
06-04-2018, 17:23
ak partili milletvekili de deizmin bu milletin evlatları için büyük bir tehdit olduğunu söylemiş..

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/ak-partili-kulunk-bu-milletin-evlatlarini-bekleyen-tehlike-deizm-40796944

ereninthenature
06-04-2018, 19:29
Internet sayesinde insanlar farkli goruslerin var oldugunu goruyorlar, haberdar oluyorlar.

Teknoloji cahillik problemini de cozuyor.

Teknoloji gelistikce col cahilligi tarihe karisacak. 2-3 jenerasyon omurleri var.

ilahimasal
06-04-2018, 19:48
İslamı değilde ( yaşanan islam ) kuran denilen ve her şeyi yarattığı iddia edilen tanrı sözlerini anlayacak şekilde( kendi dilinden) okuyan tüm insanlar tanrı ve din saçmalığından kurtulurlar. Biraz bocalarlar ancak , kaçınılmax son , önce deizm daha sonra ateizm dir.

Bir nevi , kuranı türkçe öğreten imamhatipler ve benzerleri, ATEİZM için bulunmaz bir mekandır.

Aklı olan bir genç , kuranda ki çelişkileri kuran denen kitabı anladığı dilden okuyunca fark eder . Aksi durum olsa kuran bu gençlere papağan gibi arapcasından ezberletilirse , gençler durumu fark edemezler ve birçok yobazın propagandası ile saldırmaya hazır cihatcı olarak yetişirler.

Hani bazen imam hatipler kapatılsın diyoruz ya !!! Yok be kapanmasın. İyi iş çıkarıyorlar.

"ictenlik"
07-04-2018, 08:58
deizm sanırım tanrının varlığına yokluğuna şüpheyle yaklaşabilme, tanrıyı ve varlığını sorgulayabilme ve sorgularlık
ya da bu konularda biraz olsun tarafsız kalabilme, tutumsuzluk yansıtabilme ve nötrlük gibi yaklaşımlar
ya da ateizmi empati ile kucaklayabilmenin öncülü ve ateiste, ateizme, tanrının yokluğuna karşı kendini karşıt konumlamama gibi durumlar mı?

kartopu
07-04-2018, 09:37
Din tanrıya ulaşmanın yoludur Tanrı sa Evren. Evrenin derinlerine ulaşacak tek canlı insan. Bu durumda Tanrı din ve insan birbirinden kopmaz bağdır. Bu din (islam) yok olur başka bir din çıkar.

Aklımız hala çözümlenecek bulunacak şey arıyorsa buna inanmak için bir yol bulacaktır. İşte bu inanç tanrıdır. Bu gün önümüzde duran tanrı insan bilincinin gerisinde kalmış olabilir ama yenisi yaratılmayacak diye bir şey yok.

Onun için yüzlerce yıl önce Tanrı İnsandır demişler ve dünyaya ve mülkiyete egemen olan güçler de bunu diyenleri katletmiştir.
İnsanın hayal gücü bitmez gözünün gördüğü aklınla bulduğu her yere ulaşmak onu elle tutmak yapabileceğine inanmak ister.

kartopu
07-04-2018, 09:47
ak partili milletvekili de deizmin bu milletin evlatları için büyük bir tehdit olduğunu söylemiş..

Hiç sürpriz değil başka bir şey deselerdi şaşardım. Akıl yolu ile bulunan tanrı onların pek işine yaramayacak çünkü.
Akıl la araları iyi değil.

Engse Hohol
08-04-2018, 02:28
Müslümanlar gerçekten allah'a şirksiz inanç ile ahireti gözeterek ölümden sonra dingin bir mutluluk için inansalardı deizm'e karşı tedirgin olmazlardı.

✔ (http://www.diken.com.tr/akpli-kulunke-gore-yeni-tehlike-deizm-her-noktaya-sirayet-edecek/) Akp'li Metin Külünk: en büyük tehlike deizm

Deizm'in tehlikesi tanrı ile insan arasındaki sömürücü din adamlarını kapsar. Bir örneği aşağıya eklediğim video'da var. Cübbeli Ahmet Acarkent'de villayı 400,000 dolara ucuza aldım diyor. 5,000 dolar gibi birşey olması lazım dediği saat ise kimbilir gerçekte kaç dolardır. Cübbeli Ahmet kaç tane arabası olduğunu ve markalarını hatırlayamadı. 26 yaşında Burak Erdoğan 2.325.000 dolara kuru yük gemisini hangi parayla aldı? Ki bu da en ucuzu. Tanesi 15 milyon dolar olan yük gemileri ve tankerleri de var. İşte deizm bunlar için tehlikeli. Amaç şirksiz inanç olsaydı deizm övülmeliydi müslümanlar tarafından.

https://www.facebook.com/liberaldemokratyazarlar/videos/1470945393004415/?hc_ref=ARS_iNoWQqPedAs6HPU3RwBHsnLUt_5ER-5JgqScpnKDSqGyHn8VTmaUxLROpsOszZ4

kartopu
08-04-2018, 08:22
Hani bazen imam hatipler kapatılsın diyoruz ya !!! Yok be kapanmasın. İyi iş çıkarıyorlar.
------------
Fabula nın bu görüşüne katılıyorum

İmam hatiplerdeki öğrenim öğrencilerin kafasında bir sürü soru yaratacaktır. İşte burada ailelere ve gericilikle mücadele eden örgüt ve kişilere büyük iş düşecek.

Öğrenciler gerçekleri arayacak sorular soracak işte burada onların imdadına yetişecek kurum ve kişiler gerekecektir. Ayrıca gericiler tarikat ve cemaatlar da durmayacak onlarda faal olacak.

Bence kapatılsın dan çok insanların insanla ilgi alanlarını çoğaltmak gerekir.
Dünya artık normal şartlarla yönetilemiyor İnsan ya geriye (kölelik çağına) ya daha ileri bir çağa atlayacak.

Natan
08-04-2018, 10:13
------------
Fabula nın bu görüşüne katılıyorum

İmam hatiplerdeki öğrenim öğrencilerin kafasında bir sürü soru yaratacaktır. İşte burada ailelere ve gericilikle mücadele eden örgüt ve kişilere büyük iş düşecek.

Öğrenciler gerçekleri arayacak sorular soracak işte burada onların imdadına yetişecek kurum ve kişiler gerekecektir. Ayrıca gericiler tarikat ve cemaatlar da durmayacak onlarda faal olacak.

Bence kapatılsın dan çok insanların insanla ilgi alanlarını çoğaltmak gerekir.
Dünya artık normal şartlarla yönetilemiyor İnsan ya geriye (kölelik çağına) ya daha ileri bir çağa atlayacak.

Benim bir arkadasim vardi. I. H.'ye gitmeden once tanriya inanci cok kuvvetliymis. O sekilde ifade etti. Okulu bitirdikten sonra inancinin sarsildigini, deism ve teism arasinda gidip geldigini ifade etmisti. Yazik gunah, onca yilini orada car cur etmis..

Bunun disinda, bu okullarin tamamen gereksiz oldugunu ve ogretmenlerinin de kapi disari edilmesi gerektigini dusunuyorum.

Bence Turkiye'de islamiyet daha reformist bir yapiya dogru evriliyor yada evrilecek. Dolayisiyla bu bagnazlarin isi zor gibi..Aptallar daha cok aptallasarak kitleleri de aptallastirmak istiyor. Dusunmeyen, arastirmayan, sorguamayan bir kutle yaratmak istiyorlar. Bu yuzden reformculari daha makul buluyorum.