PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trump: “Rusya'yla ilişkimiz hiç bu kadar kötü olmadı...”


pianola
11-04-2018, 15:07
@realDonaldTrump

Our relationship with Russia is worse now than it has ever been, and that includes the Cold War. There is no reason for this. Russia needs us to help with their economy, something that would be very easy to do, and we need all nations to work together. Stop the arms race?

@realDonaldTrump

Russia vows to shoot down any and all missiles fired at Syria. Get ready Russia, because they will be coming, nice and new and "smart!" You shouldn't be partners with a Gas Killing Animal who kills his people and enjoys it!

***

Trump'tan Suriye'ye müdahale sinyali: Hazırlan Rusya, füzeler geliyor, üstelik hepsi yeni ve akıllı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter mesajında Suriye'ye atılacak füzeleri vuracağını söyleyen Rusya'ya "hazırlanması" çağrısı yaptı.

Donald Trump, "Rusya, Suriye'yi hedef alan füzeleri vuracağına söz verdi. Hazırlan Rusya, çünkü geliyorlar. Üstelik güzel ve yeni ve 'akıllılar'! Kendi halkını öldüren ve bundan keyif alan Gazla Öldüren Hayvan ile işbirliği yapmaman gerekiyor" dedi.

Trump, bundan kısa bir süre sonra attığı ikinci mesajda da Rusya ile ilişkilerinin "Soğuk Savaş da dahil olmak üzere" hiç olmadığı kadar kötü olduğunu vurguladı.

Rusya'dan Trump'a yanıt ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova'dan geldi.

Maria Zakharova, akıllı füzelerin "son birkaç yıldır toprakları üzerinde uluslararası terör örgütleriyle mücadele eden meşru bir hükümeti değil, teröristleri hedef alması gerektiğini söyledi.

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Aleksander Zasypkin, daha erken saatlerde Hizbullah'a ait El Manar Televizyonu'na verdiği mülakatta, Suriye'ye atılacak füzeleri havada vuracaklarını ve atıldığı noktaları hedef alacaklarını belirtmişti.

Zasypkin, "Eğer ABD bir füze saldırısı düzenlerse, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve Rusya Genelkurmay Başkanı'nın daha önce belirttiği gibi, bu füzeleri havada imha ederiz ve hatta fırlatıldıkları noktaları da hedef alırız" demişti.

http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-43727800

ereninthenature
11-04-2018, 18:31
Esad niye kimyasal silah kullansin ki? Bu asimetrik saldiri (false flag). Kimse kanmaz.

Natan
11-04-2018, 19:54
Turkiye terore destek verdigi malum. Yine onlarin isidir. Daha once de aynisini yaptilr.

Suriye topraklarina bir kac adam gonderip kendi ulkelerine fuze atmayi planlayan ve bu yonde ses kaydi olan TURKIYE yapmistir.

Isidlilere 'onlar terorist degil, ofkeli cocuk' diyenlerin zihniyeti yardim etmistir.

spartacus
11-04-2018, 21:53
Trump geçen hafta Suriye de işimiz bitti dedi. Haliyle bu hem yerleşik politika hemde Pentagon tarafından hemde ağır babalar tarafından tepkiyle karşılandı. Trump petrol coğrafyasının göbeğinden çekilmekte ısrar etseydi koltuğundan olurdu...

Hasılı 1 hafta geçmeden çark ederken, AKP iktidarı gibi, sabah söylediğinin tersini akşam söyleyemezdi, tepkiden dolayı yenilmişliği veya hata yapmışlığı pozisyonuna yediremezdi. Haliyle bir gerekçe-yalan gerekiyordu, yapıldı...

Suriye kamuoyunun gündemi olmuş, açık, ortada bir alanda zaten kimyasal silah kullan-a-maz ve bunca yıl uluslararası gözlem kuruluşları herhangi nükleer, kimyasal bir ize rastlamadı(IŞİD tarafından kullanılanlar hariç)

ereninthenature
11-04-2018, 22:06
https://twitter.com/sputnikint/status/984075398559469568?s=21

Sputnik toprak incelemesinde hic bir kimyasala rastlanmadigini duyurdu. Beyaz Baret'lilerin yalan haberi oldugunu soylediler.

ereninthenature
11-04-2018, 22:08
Trump'in cekilme fikrini halk desteklemisti. Tekrar saldirma tehditlerine ise icerden Sinagoglara silahli saldiri tehditleri savurdular.

Amerikan gencligi ulkelerinin Israil'in masasi olduguna uyaniyor.