PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Millet İttifakı ve Demirtaş Denklemi !

Turdur
09-05-2018, 17:04
Gezici anket şirketinin sahibi Nevşün Mengü'nün programındaydı bugün.

Seçimler ikinci tura kalırsa HDP'li Kürt tabanın Muharrem İnce'ye değil Meral Akşener'e daha çok meyili var dedi.

Yani ikinci tura Muharrem İnce kalırsa kaybedecek. Anket sonuçlarını böyle açıkladı.

Demirtaş ve HDP denklemi ile Meral Akşener başkanlığı alırsa yeni hükümet Demirtaş'ı yani PKK'nın siyasi liderini tahliye edecek.

Mitinglerde bunu açıkladılar.

PKK ile mücadele konusunda ne düşünüyorsunuz bu denklemle kurulan bir hükümet terörle ne kadar mücadele edebilir ?

Melih Gökçek'in dediği gibi bütün belediye ve bakanlıkların kadrolarında bunları görür müyüz ?

HDP oyları olmadan seçim kazanılamıyor.

HDP ile ikinci tur ittifakına nasıl bakıyorsunuz _?

Benim görüşüm hiç pozitif değil.

Dijwar
09-05-2018, 22:11
HDP Lİ bir Kürt seçmen olarak şunu diyebilirim ki, Kürt kimliğine sahip çıkmayacak ya da saygı duymayacak hiçbir lider ya da partiye oy vermem. Ve inanıyorum ki Kürt seçmen de vermeyecektir.
Ama ben Akşenerdense, Muharrem İnceyi tercih ederim.
Ülkücü tabandan gelen birisine oy vermeyi şahsım ve onuruma hakaret sayarım.

Ama bir bölünme olduğunda bu ciddi Kürt oyunu Erdoğan alacaktır. Kürtlerin hepsi solcu değil.Çok ciddi bir Şafii dinci Kürt tabanı var ki, HDP olmazsa onların alternatifi her zaman Erdoğan ve AKP dir. Geçmişte de Erbakan idi.

Yani dinci Kürt oylarını Erdoğan alacaktır.Solcu Kürtler ise, HDP kimi işaret ederse oraya verir ama bence Muharrem İnceye daha yakın duracaklar.

Şüpheci Dinsiz
09-05-2018, 22:33
1- Mv. seçiminde HDP'nin barajı geçip meclise girmesi gerekiyor. Giremezse AKP fazladan en az 60 mv. çıkarır. HDP ne kadar fazla oy alırsa AKP o kadar eksik mv. çıkarır.
2- CB seçiminde ikinci tura İnce'nin kalması gerekiyor. Akşener kalırsa benim gibilerden, çoğu CHP'liden ve Kürtlerden oy alamaz, Demirtaş kalırsa ülkücülerden ve çoğu CHP'liden oy alamaz, Erdoğan kazanır. Kaldı ki İnce'nin bile tüm dincilerden-ülkücülerden oy alacağı şüpheli.

world
21-05-2018, 21:11
HDP PKK'dır dolayısıyla PKK Akşener'e oy vermez.

Turdur
21-05-2018, 21:36
HDP PKK'dır dolayısıyla PKK Akşener'e oy vermez.

Akşener hanfendi istiyor. PKK hakkında hiç bir söylemini daha göremedik. Çakma milliyetçiler.

world
21-05-2018, 21:47
Akşener hanfendi istiyor. PKK hakkında hiç bir söylemini daha göremedik. Çakma milliyetçiler.

PKK'ya söylem geliştirmese de olur içinde Ümit Özdağ olan bir parti PKK'ya destek vermez.