Orijinalini görmek için tıklayınız : 23/14 Kemiklere Et Giydirilmesi
Kemal_Salleyte
12-02-2006, 13:41
Internetteki en populer mucizeyi atlamayalim.
Mucize Iddiasi: Kuran fetus'un 4 evresini super bir detayla tasvir eder.
1) Nutfe (cevap ipucu: disi yumurtasinin lafi gecmiyor)
2) Alaqa (bu iki cesit tercumesi var, kan pihtisi ve suluk. Keith Moore suluk resmiyle embryo resmini karsilastirip aslinda bu kelimeyle SEKIL tasviri yapilip buir mucize oldugunu soyluyor. Zayif nokta)
3) Mudgha (bir cignem et manasina geliyor. Keith Moore cignedigi sakizi embryo resmiyle karsilastiriyor. Atak noktasi: 1) Bebek karinda buyuyor (bu disardan gozlemlenebiliyor/anne karni buyuyor) elbet bir an bir cignem et HACMINDE olacaktir, mumkun spekulasyon. 2)bir cignem et bir milyon degisik SEKILDE olabilir, kelime SEKIL degil HACIM belirtebilir, eger SEKIL belirtiyor idiyse diger Araplar icinde bu kelime belli bir sekli belirlerdi, o zaman mucize nerde)
4) Kemikler olusuyor ve kemiklere et "giydiriliyor" (atak noktasi: bu bariz, bebek et ve kemikten olustugu bariz.)
Mucize Iddiasi: Kuran embryonun rahim duvarina yapistigini dogru olarak teshis eder.
vs
simonuniti
31-01-2007, 18:59
Dorduncu madde biraz kafami karistirdi ama ilgili ayeti gorunce bu karisiklik ortadan kalkiyor...
23 Müminun Suresi 14
.....Bir çiğnemlik et parçası haline getirdik.Sonra bir çiğnemlik et parçasını, kemik olarak yarattık. Sonra kemiğe et giydirdik.
Biyoloji bilgime gore insan embriyosu once *et--- kemik--sonra yeniden kemikten *ete *burunmez,
bir et parcasi denilebilir ancak kemiksi yapi ((( buna kikirdak da diyebiliriz))) o et parcasinin icinden olusmaya baslar,yani et coktan kemige giydirilmis olur.Ayrica Et parcasinin kemige donusmesi biyolojik kurallara aykiridir.su resimde *daha net anlasilacaktir:
http://embryo.soad.umich.edu/carnStages/allStagesButtons.gif
gene de embriyonun olsumu hakkinda biraz bilgi vereyim;
Anne karnindaki canlinin Kalp atislari 18-21 gunlukken atmaya baslar,,nasil oluyorda kemik haline gelmis bir canlida kalp olusumu var,,,
3. gun:Zigot 16 tane hucresi vardir
5. gun:embryoblast denilen hucre grubu embriyoyu olusturmaya baslar,yani icten disa.
12. gun:Hormonlar uretilmeye baslanir
4. hafta:Embriyo 4mm uzunluktadır. Kol ve bacaklar ile ürogenital sistem dışında bütün önemli sistemlerin ilk taslakları oluşmuş durumdadır.
http://embryo.soad.umich.edu/carnStages/stage13/10309rtLat.jpg
6.haftada kol gelişimi belirgindir. Elde parmak çizgilenmeleri başlar. Dış kulak yolu ve aurikula belirir. Gözler belirgin olarak izlenir.
8.haftada ayak parmakları da belirginleşir.Kafada vasküler pleksus izlenir. 8.haftanın sonunda kol ve bacakların bütün bölgeleri belirginleşir.
Zaten blastocyst yapi icinde bulunan embryoblast hucre grubu bu dediklerimi desteklemektedir.Bir canlida ---sadece insan icin degil--gelisim icten disa dogrudur.
saygilar...
liopleurodon
31-01-2007, 19:47
Mantıken düşün.. Ana karnında biri bebek yapıyor. Önce iç organları yapar, sonra kemikleri sonra da üzerine et kaplar. Eğer önce et yapılırsa, kemikleri içine sokmek gibi bir sorun olacaktır. Binaın önce sıvası yapılıp, sona içine kolonlar dikilmez..
İşte biyolojiden anlamayan insanlar için bu açıklama zaten aklın yoludur. Ve tüm yeterli gözleme dayanmayan aklın vardığı yollar gibi, yanlıştır..
Muhammedin ve onun ihtimalen arakladığı eski yunan bilginlerinin fikri budur..
korelmis
20-05-2007, 19:00
İnsan vücudunda kemik ve kas dokusunun gelişimini kabaca iki bölüme ayırabiliriz:
1)Gövde kas ve kemiklerinin gelişmesi
2)Kol ve bacaklara ait kas ve kemiklerin gelişmesi
Gövde kas ve kemiklerinin gelişmesine geçmeden önce, genel embriyolojiye ilişkin birkaç hususun altını çizmek istiyorum. Bilindiği gibi babadan gelen spermin annedeki yumurtayı döllemesiyle oluşan "zigot", giderek bölünmekte ve "morula" dediğimiz hücre kitlesini oluşturmaktadır (3-4.gün). Bu hücre kitlesinin orta kısmında bir boşluk belirmekte ve bu aşamada "blastosist" adını almaktadır.
http://img230.imageshack.us/my.php?image=ilkrm3.jpg
Blastosistin iç hücre kitlesine "embriyoblast", bunu çevreleyen dış hücre tabakasına da "trofoblast" denir.
http://content.answers.com/main/content/wp/en/f/fd/Blastocyst.png
Rahim duvarına tutunma, blastosist aşamasında olur (6-7.gün).
2.haftada embriyoblast hücreleri iki tabakalı bir yapı halini alır. 3.haftada "gastrulasyon" denilen süreç başlar ve embriyo 3 germ yaprağını ortaya çıkarır: ektoderm, mezoderm, endoderm.
http://www2.kenyon.edu/Depts/BioEllipse/courses/biol114/Chap14/threelayersSEMclose.gif
Mezoderm tabakası, paraksiyel, intermediate ve lateral mezoderm olarak farklılaşır.
http://sprojects.mmi.mcgill.ca/embryology/earlydev/graphics/somite1.GIF
Paraksiyel mezodermden somit adı verilen yapılar gelişir. Her somit, sklerotom (iskelet), dermatomyotom (deri-kas) yapılarını içerir. İşte gövde kemikleri sklerotomlardan, gövde kasları ise myotomlardan gelişmektedir. Kemik dokusunun ilk taslağı olan sklerotomlar, myotomlarca sarılmakta, Kuran'ın ifadesiyle kemiğe et giydirilmektedir.
http://www.med.unc.edu/embryo_images/unit-mslimb/mslimb_gifs/mslimb008-2.gif
http://embryology.med.unsw.edu.au/Notes/images/skmus/image_008.gif
http://scienceblogs.com/pharyngula/upload/2006/08/myotome_lg.php (Lütfen tıklayın)
4.haftanın sonunda kol tomurcukları görülür. Birkaç gün sonra da bacak tomurcukları ortaya çıkar.
Kol ve bacakların kemik dokusu "lateral plate mezoderm"den gelişirken, kas dokusu somitlerin dermatomyotomlarından göç eden öncül hücrelerden gelişir.(1)
Burada da öncül kemik dokusunun etrafının, dorsal ve ventral olmak üzere 2 tabakalı kas dokusu tarafından sarıldığını ve yine "kemiklere et giydirildiğini" gözlemleyebiliriz.
http://img406.imageshack.us/my.php?image=korcd6.gif
http://img86.imageshack.us/my.php?image=korelmisle8.jpg
http://www.med.howard.edu/anatomy/gas/wk3/Image48.gif
http://www.med.howard.edu/anatomy/gas/wk3/images/Image50.gif
Sonuç olarak, bugünkü embriyolojik veriler ışığında, hem somitlerden ortaya çıkan gövde kemik ve kaslarında, hem de lateral plate mezoderm ve somitlerden göç eden miyojenik hücrelerden ortaya çıkan kol ve bacağın kemik ve kaslarında, Kuran'da haber verilen "kemiklere et giydirilmesi" hadisesinin vuku bulduğunu söyleyebiliriz.
(1)http://staff.um.edu.mt/acus1/Limbs.pdf
Sureyi vermeyi unutmuşsun Körelmiş. Ben de onu vereyim bari.
Muninun 12-14
12.Andolsun, Biz insanı, süzme bir çamurdan yarattık.
13.Sonra onu bir su damlası olarak, savunması sağlam bir karar yerine yerleştirdik.
14.Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alak'ı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne Yücedir.
Hacc 5-6
5.Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, Biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkça göstermek için. Dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiçbir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. Yeryüzünü kupkuru ölü gibi görürsün, fakat Biz onun üzerine suyu indirdiğimiz zaman titreşir, kabarır ve her güzel çiftten (ürünler) bitirir.
Sana bir de Mevdudi'nin tesirini aktarayım:
5. "Sizi nutfeden.... yarattı": İlk insan Hz. Adem direkt olarak topraktan yaratılmıştı, ondan sonra üreme nutfe ile sağlanmıştır. Bu nokta Secde Suresi 7-8. ayetlerde de belirtilmiştir. Bu, insanın nutfeden yaratıldığı, fakat vücudunun toprakta bulunan elementlerden oluştuğu anlamına da gelebilir.
6. Burada çocuğun anne karnında geçirdiği devrelere işaret edilmektedir. Bu tasvir bilimsel araştırmaya değil, gözleme dayanmaktadır ve buradaki zikrediliş amacı için böyle bir bilimsel temele de gerek yoktur. Çünkü o zaman bir bedevi bile bu safhaların keyfiyyetini biliyordu. Dolayısıyla bu ayetleri bilimsel ifadelerin içinde, ayrıntıyla anlamak için çaba sarfetmek anlamsızdır.
Tıp okuyanlar daha iyi bilir ama herhalde anne karnında önce kemikler sonra da etrafında etler oluşmuyordur. Tüpün içinde embriyoları falan görüyorum da pek kemikli şeylere benzemiyorlar.
ozgur_beyin
20-05-2007, 19:55
Sevgili kör ermiş,bu kadar karışık(bana göre) tıbbi bilgileri, KEMİKLERE ET GİYDİRME lafından çıkarman
harika bir buluş!
*Ben Artvin'liyim bizim oralarda çok yağmur yağar. *Ben çocuk aklımla yağmur yağdığında, dünyanın her yerine yağmur yağdığını ,zannederdim. Burdan yola çıkarak. 1400 sene önce insanların kemiğe et giydirildiğini
zannetmeleri doğaldır. Çünkü kemik içte, et dışta .Tıbbi olarak çocuğa donmu, etmi giydirildiğini bilmem. ama her teknik konuya buluşa,teoriye
''minareye uygun kılıf olarak geçirme ''konusundaki becerinizi hayranlıkla !izliyor ve alkışlıyorum!
*şu bing bang teorisi kurana *aykırı olmasaydı onun içinde en az 10 ayet bulacağınızdan eminim.
* Böyle safsataları böyle sitelerde servis yaparak aklımızı çeleceğini zannediyorsan, yanılıyorsun.
Bak yeni açılan bir *site var linkini vereyim oraya servis yap büyük sükse yaparsın.HEMDE ALKIŞLANIRSIN.
SANA MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ SARILIRLAR.İSMİDE BU YAZIYA UYGUN.
ATEİZMİN YALANLARI
sana verecekleri cevaplarıda peşin yazayım şaşırma.
- çok güzel bir çalışma olmuş( buTAKTİK, laf anlamadığı konuyu es geçmenin en iyi yöntemidir. anladım abi modu)
* *http://www.ateizminyalanlari.org/ *AHANDA SİTE.
- işte yüce kitabımız 1400 sene önce heşeyi haber verdi ama bu kafirlerin kalbi mühürlü.
korelmis
20-05-2007, 21:46
Tıp *okuyanlar *daha *iyi *bilir *ama *herhalde *anne *karnında *önce *kemikler *sonra *da *etrafında *etler *oluşmuyordur. *Tüpün *içinde *embriyoları *falan *görüyorum *da *pek *kemikli *şeylere *benzemiyorlar.
Değerli sargon,
Kas-iskelet sisteminin embriyolojisi bellidir. Bu işin sana göresi, bana göresi olmaz!
bu *kadar *karışık(bana *göre) *tıbbi *bilgileri, *KEMİKLERE *ET *GİYDİRME *lafından *çıkarman harika *bir *buluş!
Eğer yukarıdaki bilgileri, resimler eşliğinde anlamaya çalışırsan karışık olmadığını görürsün. Bu bilgiler Kuran'daki "kemiklere et giydirme" ifadesinin ne kadar uygun olduğunu açıkça göstermektedir. Resimlere bakarsan, hem sklerotomun myotomca kaplanması, hem de lateral plate mezoderm kaynaklı kol ve bacak kemiklerinin, somit kaynaklı (bu yeni bir bilgidir) miyojenik hücrelerce sarılması olaylarının "kemiklere et giydirilmesi" şeklinde ifade edilebileceğini görürsün.
Bu, insanın tek bir hücreden başlanarak inşa edildiği süreçleri tasarlayan güç ile Kuran'ı bildiren gücün aynı olduğuna işaret etmektedir.
Körelmiş, kusura bakma ama sen biyoloji yada tıp eğitimi aldın mı? Ben almadığım için iddialı konuşmadım. Ama senin verdiğin bilgi zaten yanıldığını göstermeye yetiyor. Başka biyoloji bilgisine ihtriyaç kalmıyor.
gövde kemikleri sklerotomlardan, gövde kasları ise myotomlardan gelişmektedir. Kemik dokusunun ilk taslağı olan sklerotomlar, myotomlarca sarılmakta, Kuran'ın ifadesiyle kemiğe et giydirilmektedir.
diyorsun. Sklerotom dediğin kemik değil yani. Kemik ondan oluyor. Myotom da et yada kas değil, kas ondan oluşuyor. O halde Kuran doğru ifade etmemiş. Demek ki biri birinden önce olmuyor, ikisi de aynı zamanda gelişiyor. Kuran'daki ifadede önce kemik oluyor sonra da üstüne et geçiriliyor. Senden aldığım biyoloji bilgisi bile yanıldığnı göstermeye yetiyor.
korelmis
20-05-2007, 22:26
sen *biyoloji *yada *tıp *eğitimi *aldın *mı?
evet tıp fakültesini bitirdim ve şu an uzmanlık eğitimi alıyorum. buna rağmen emek verip konuyu eski kitaplarımdan ve internetten iyice araştırdım. madem bir temelin yok, buna rağmen de konuyu açıp-okuyup öğrenme gayreti içerisinde değilsin, öyleyse boş bir kafayla yazıyı eleştirmekten, "bana göre bunlar doğru değil" imasında bulunmaktan vazgeç!
Elbette ki konu "embriyoloji" olduğunda dokulardan, organlardan, sistemlerden bahsedilirken onların son şekli kastedilmez. Buna göre ilk taslakları, bahsettiğim şekilde adlandırmakta bir sakınca yoktur. Mesela fetusun kalbi, yapı ve işleyiş açısından erişkin kalbinden son derece farklıdır, ama bu ona "kalp" dememize engel değildir.
Haklısın körelmiş. Kusuruma bakma. Bir cahillik ettim. Madem uzmansın dediklerin doğrudur.
Ben Körelmis'e hak veriyorum.
Çünkü örneğin haşlama bir kemikli eti alıyorum. Dış etini yiyorum.
Geriye kemik kalıyor. Kemiğin de bakıyorum içinde ilik var. Onu da çekiyorum.
O da mis gibi et. Demek ki kemiğin içi de et dışı da. İçten başladın mı saymaya;
Önce et, sonra bu etin üstüne kemik ve kemiğin üzerine tekrar et var.
Hz. Muhammed'de herhalde deve etini yerken bunu görmüştür.
Yani ayetteki sıralamayı et yiyen herkes görebilir.
Bunun mucize olduğunu söylemiyor herhalde Körelmis.
Çünkü Muhammed'den 1000 yıl öncesine kadar dayanır biyolojinin tarihi.
Ta Thales'lere, Aristo'lara kadar.
23/14'ün asıl üzerinde durulması gereken ifadesi:
" Yaratanların en güzeli Allah çok yücedir" cümlesidir.
Körelmiş abim merhaba
Tıp'ı bitirmiş uzmanlık eğitimi alıyormuşsun..ne güzel.
Peki abim,Kuran dan ne bekliyorsun?
niye bir takım bilimsel şeyleri o'nun üstüne örtüp
o'nu akli kılmaya mucizevi görmeye çalışıyorsun?.....
Ellerine *Kuran'ı *alıp,Mucize *arar *bazıları *içinde,sayılardan *fal
tutar *kelimeleri *eğer *büker,Kuranın *her *bir *ayeti *derin *anlam
yüklüdür *ona *göre.Bilimsel *bulgularla *ilintilendirmeye *çalışır.
İcat *edilmiş *her *şey *olmalıdır *ona *göre *Kuran *da,Biraz *kelime
oyunu *biraz *hayal *gücü *ve *yaratırlar *kendi *inanacakları *Mucizeyi.
Çünkü *Kitabı *Allah *göndermiştir,o *her *şeyi *bilir,bilmelidir,bildirmelidir.
Ayetler *yorumlana *yorumlana *her *şeyi *yazdığı *ortaya *konulur.
mucize! *mucize! *çığlıklarıyla *ilan *edilir.
* * * * Peki *Allah *mucize *deyince *ne *anlıyordu,yada *ne *mucizeler
göstermişti *bu *güne *kadar,
*
*
Araf *133 *Biz *de *ayrı *ayrı *mucizeler *olarak *onların *üzerine *tufan,
* çekirge, *haşere, *kurbağalar *ve *kan *gönderdik; *yine *de *büyüklük
* tasladılar *ve *günahkar *bir *kavim *oldular.
*
Allahın *gösterdiği *mucizelerin *bir *bölümü *bu
Tufan,Çekirge,haşere,kurbağalar,kan..!
Bizim *mucize *avcılarımız *kuran'ın *içinde *hayaller *kurup *imanlarını
pekiştirmek *için *mucize *arayıp *bilimsel *bilmemne *türü *şeyler *çıkarma
çabasıyla *telef *olurken,Allahın., *mucizelerim *diyerek *saydıklarına *bi *bakın.
Tufan,çekirge,haşere,kurbağa,kan.! *
Yaw *Kurbağaya,çekirgeye *mucize'm *diyen *bi *Allah,sana *Kuantum *dan
yada *biyoloji den,bilgi *verecek *düzeydemidirki,Onu *alim *yapmaya
çalışıyosunuz,mucize!mucize! *deyip *deyip?
Alın *size *Allahın *bir *mucizesi *daha!
Taha *22 *Bir *de *elini *koltuğunun *altına *sok *ki, *bir *başka *mucize *olmak *üzere *o,
* kusursuz *ve *lekesiz *beyazlıkta *çıksın.
Elini *koltuğunun *altına *sokmuş *mucize *olarak *bembeyaz *çıkmış!
Araf *73 *Semud *kavmine *de *kardeşleri *Salih'i *(gönderdik). *Dedi *ki: *Ey *kavmim! *
Allah'a *kulluk *edin; *sizin *O'ndan *başka *tanrınız *yoktur. *Size *Rabbinizden *
açık *bir *delil *gelmiştir. *O *da, *size *bir *mucize *olarak *Allah'ın *şu *devesidir.
Alın *bi *Allahın *mucizesi *daha *Deve!
Yani *Allahın *Mucize *diye *anlattığı *şeylere *bakın,haşeratlar *develer *Haa!
bi *de *sitem *var *sonra.!
Saffat *14 *Bir *mucize *görseler *alay *ederler.
Yav! *n'apsınlar?sen *Haşerata,kurbağaya,deveye *mucize *dersen
alay *etmesinlerde *ne *yapsınlar.İyiki *o *alay *edenler *bu *gün *yaşamıyor.
Kurbağaya *mucize *diyen *kitapta * mucize *arayanları *görseler,Alay
etmeyi *bırak,açıp *bi *taraflarını *oralarıyla *gülerler.
Mucize *olarak *ne *göstereceğini *şaşırıyo *Allah *bide *bastırıyolar
illa *mucize *diye *ya! *Bakın *ne *diyo!
*
Şuara *204 *(Durmadan *mucize *talebiyle) *onlar *bizim *azabımızı *mı *çarçabuk *istiyorlardı?
*
Kızıyo *yani *bide *öyle *ya *,Kurbağa,haşerat,deve *bi *sürü *mucize *göstermiş *hala *mucize
diyolar *kızılmıycak *gibi *değilki!Bide *biliyo ... Aha! *ağaç.! *işte *mucize *diyecek.yine *alay *edicekler
(1400 *yıl *önceki *adamlar *daha *akıllıymış)
N'abıcak *bekliyo *çöle *kar *filan *yağsada *yada *ilginç *bişey *olsada *aha!.. *mucize..! *
diye *göstersem *diye.Saklamıyoda *öylece *beklediğini
*
Yunus *20 *Ona *(Muhammed'e) *Rabbinden *bir *mucize *indirilse *ya! *diyorlar. *De *ki:
* Gayb *ancak *Allah'ındır. *Bekleyin *(bakalım) *ben *de *sizinle *beraber *bekleyenlerdenim. *
*
Asıl *mucize *nedir *biliyormusunuz,bu *masallara *1400 *yıldır *inanılıyor *olması.
onun *dışında *başka *mucize *aramayın.Asıl *mucize *o *dur.
Mucize *konusuna *göz *atmaya *devam *edelim.
*
* Rad *7'' *O *kafirler: *"Rabbinden *ona *bir *mucize *indirilmeli *değil *miydi?" *
derler. *Sen *bir *uyarıcıdan *başka *bir *şey *değilsin *ve *her *kavim
için *bir *hidayetçi *vardır.''
*
* *Muhammed'ten *mucize *istendikçe,geçmiş *peygamberlere *Deve,
haşerat,Kurbağa *gibi *olağan *üstü(!) *mucizeler *veren *Allah *laf *salatası
yapmakta,Muhammed *peygamber *değilmişte,Mekke'de *Muhtarmış
gibi,''Sen *bir *uyarıcıdan *başka *bi *şey *değilsin,her *kavim *için
hidayetçi *vardır''gibi *laflarla *geçiştirme *yolunu *seçmektedir.
Geçmişte *gösterdiği *mucizeleri(!) *ballandıra,ballandıra *anlatan
Allah. *mucize *istendiğinde *mucize *göstermek *kendisi *için *çok *zor
olsa *gerekki,''Bekleyin *bakalım,bende *sizinle *beraber *bekleyenlerdenim''
dedirtmekte *peygamberine.
* *65 *civarında *ayette *hep *aynı *tarz *bir *yaklaşım *sergiler *Allah.
Mucize *göster *derler,O *''mucize *isteyenler.. *Allah *dilediğini *saptırır'' *der *
Mucize *göster *derler,O *'' *mucizelerimizle *alay *ettiler''der.Bilirki
Mucize *diye *birşey *sürecektir *öne,yine *alay *edilecektir.Göstereceği
Mucize *ve *delil *ipe *sapa *gelecek *şey *değildir.
*
* Araf *73 *Size * Rabbinizden * * açık * bir * delil * gelmiştir. * O * da, *
* size * bir * mucize * olarak * Allah'ın * şu * devesidir.
*
Araf *73 *te *Delil *ve *mucize *olarak *gösterilen *şey *deve *dir.
Bir *yaratıcı *düşününki!Kendi *varlığına *delil *ve *mucize *olarak
deve *gösteriyor.Mucize *gösterme *gereği *duyacak *bir *yaratıcı
kendisi *ile *alay *edilmesine *sebep *verecek *şeyleri,delil *mucize
diye *ortaya *atıyor.Nasıl *bir *Allah'tır *bu.İnsanları *kendine
iman *ettire *bilmek *için *mucizeler *göstermeye *gerek *duyuyor
ama *gösterebileceği *mucizeler,insanları *sadece *güldürüyor,
neden *daha *akla *yakın *bir *mucize *gösteremiyor?Öyle *ya!
Koskoca *Allahsın *sen *Deveyle *kurbağayla *uğraşıp *kendinle
alay *ettireceğine,örneğin *gönder *cebraili *dikilsin *karşılarına,
al *sana *mucize!Bak *bakalım *alay *edebiliyorlarmı?dimi *ama?
Buyrun bir kahve fali daha..
* Bu defa tip fakultesini bitirip uzmanliga guresen birinden. Paraxial mesodermden, kuranin biz kemige et giydirdik mucizevi baglantisini bulmus korelmis.
Kemik mi ete, et mi kemige burunmus bu safhada acikca belli degil ama, dedigi gibi olsa da mucize bunun neresinde?
Mep'in de soyledigi gibi, esas mucize bunda degil, tibbi bitirmis birinin, 1400 senelik martavallara nasil kilif uydurabildiginde. Bir daha anladim ki iman ask gibidir, gozleri koreltir, beyni muhurler....
spartacus
21-05-2007, 02:37
hayret ilk defa kısaca bir şey söylemek yeterli oluyor, önyargısal saplantı ile ilgilenmek zorunda kalmıyoruz :)
Araplar iyi deve keserlerdi körelmiş, eti kemikten ayırmayı biliyorlardı! Kör değillerdi...
liopleurodon
21-05-2007, 14:14
sclerotome'lar kemik değildir.. Önce onlar, onlar etin içinde oluşur ki kendi yazdıklarınız da bu apaçık görülüyor..
Bu kadar çarpıtmayla kendinizi kandırıp ne kazanacağınızı umuyorsunuz? MAsalın devamındaki kara gözlü ve tomurcuk memeli hurileri mi?
Şuradan mevzuya bir daha bakın isterseniz..
http://www.med.unc.edu/embryo_images/unit-welcome/welcome_htms/contents.htm
Evet efendim ben de Embriyoloji dersi gördüm ve inanırmısın(?) aynı resimleri hocam slaytlarda kullamıştı.Madem bu kadar Embriyoloji takılıyorsun hiç böyle incik boncuk ayrıntılarla uğraşma bu resimlerin kaynağı Embriyoloji kitabında Kanatlılar'ın embriyolojik gelişimini anlattıktan sonra hemen memelilere geçmiş ve orada ilk paragrafta:Memelilerde de kanatlılardaki gibi tipik gastrolasyon görülmediğini(invaginasyon-içe çökme olayı değilde, differesyasyon-farklılaşma ile Endodermin şekillendiği) ve doku ve organların gelişiminin müşterek olduğu belirtilmişti.Yani bunca benzerlik varken::::
Tanrının dünyayı ve evreni biz İNSANCIKLAR için mi yaptığını bunca çapa ve emeğe rağmen insanı şöyle özel bir embriyolojik gelişim,tüm diğer İNSANIN HİZMETİNE VERİLEN canlılarla aynı doku ve organlarla yaratmış.Hadi ya bu hikaye 7.yy da tutmuş olabilir ama ben şimdi bir tarafımla gülüyorum.... :D *:D *:D
Ben Körelmis'e hak veriyorum.
Çünkü örneğin haşlama bir kemikli eti alıyorum. Dış etini yiyorum.
Geriye kemik kalıyor. Kemiğin de bakıyorum içinde ilik var. Onu da çekiyorum.
O da mis gibi et. Demek ki kemiğin içi de et dışı da. İçten başladın mı saymaya;
Önce et, sonra bu etin üstüne kemik ve kemiğin üzerine tekrar et var.
Hz. Muhammed'de herhalde deve etini yerken bunu görmüştür.
Yani ayetteki sıralamayı et yiyen herkes görebilir.
Bunun mucize olduğunu söylemiyor herhalde Körelmis.
Çünkü Muhammed'den 1000 yıl öncesine kadar dayanır biyolojinin tarihi.
Ta Thales'lere, Aristo'lara kadar.
23/14'ün asıl üzerinde durulması gereken ifadesi:
" Yaratanların en güzeli Allah çok yücedir" cümlesidir.
eğer anlamı değişmeden (değişmeden diyorum çünkü şu harf ve ekler herkesçe farklı yorumlanıyor ya ondan) türkçeye çevrilmişse alın size büyük bir gaf! yaratanların en güzeli Allah çok yücedir
thunderpoint
08-07-2007, 23:26
Konuyu yeni okuyorum fakat Sevgili Pante'nin dikkat çektiği nokta tartışmayı hak ediyor gerçekten. Hele bunu Tanrı'nın söylediği de göz önünde tutulursa tadından yenmez artık... Sahi, serbest rekabet düzeninin kaynağı yukarısı mı acaba?
[quote]evet tıp fakültesini bitirdim ve şu an uzmanlık eğitimi alıyorum. buna rağmen emek verip konuyu eski kitaplarımdan ve internetten iyice araştırdım. madem bir temelin yok, buna rağmen de konuyu açıp-okuyup öğrenme gayreti içerisinde değilsin, öyleyse boş bir kafayla yazıyı eleştirmekten, "bana göre bunlar doğru değil" imasında bulunmaktan vazgeç!
Seni daha önce aynı konuyu aynı üslup ile başka bir site de başka bir nick ile de gördüm körelmiş. Ve yine aynı kelimelerle aynı şekilde tıp fakültesini bitirdim mavalını okumuştun. Oradaki tartışmalarda da bakış açının anatomi ve biyolojik ilkelere uygun olmadığını göstermiş ve susmanı sağlamıştım. *Öyle her tıp fakültesi okudum diyen tıpçı olmuyor. Bu yazıları da malum sitelerden bulup copy/paste etmişsin kendine bunu görev edinmişsin aklınca din i kurtaracaksın bu şekilde. Ama senin tıp ile yakından uzaktan bir ilgin olmadığını çok iyi bilmekteyim. Tekrar burada saçmalıklarını çürütmekle uğraşmanın da manası yok çünkü temelden yanlış önermeler ve referanslarla girişmişin mevzuya. Köylü kurnazı seni tıp fakültesi bitirmiş uzmanlık yapıyormuş, böyle diyince otomatikman ciddiye alınacağını düşündün demek. *:D
thunderpoint
17-04-2008, 20:49
Uzun süredir görünmüyor zaten chaos....
Herhelde derin tıbbi araştırmalar peşinde....
antiateistee
19-04-2008, 13:54
maşallah burda herkes tıpta uzmanlaşmış sadece şunu söylüyorum hz. muhammed bi peygamber bu su götürmez bi gerçek birçok tıp prof. kurandaki mucizeleri görerek iman etmiştir siz boşa kendinizi yormayın tıp uzmanlarııııııı :lol:
antiateistee
19-04-2008, 14:00
http://www.ilmiarastirma.net/?Pg=Detail&Number=8033
Kuran Hakkında söylenenler.
Not: anti site tüzüğünü okumadın galiba ? Bir göz atmanda fayda var. Kendi fikirlerin yoksa c/p yapılmasına izin vermiyoruz.
frodo
"For the past three years, I have worked with the Embryology Committee of King Abdulaziz University in Jeddah, Saudi Arabia, helping them to interpret the many statements in the Qur'an and Sunnah referring to human reproduction and prenatal development.'' Prof.Keith L Moore
Profesör 3 yıldır Kral Abdülaziz Üniversitesi Embryology komitesinde çalışıyorum diyor.
Almış petro-dolarları konuşur tabi,müslüman mahallesinde salyongoz satılmayacağını bilecek kadar akıllı.Toronta'dayken niye bu açıklamaları yapmamış acaba?
Taylandlı Prof. Tejatat dışında, linkteki petro-dolar sevdalısı bilim adamı müsvetteleri *müslümanlığa geçmişlermi acaba Kuran'ın mucizesini görünce?
http://www.islamic-awareness.org/Quran/Science/scientists.html
http://www.time4truth.com/scientistscomment.htm
Kral Abdullah Abdulaziz'in Üniversitesi,
http://www.kau.edu.sa/Home.aspx?lng=EN
Canin cok mu SIKKIN, gulmek mi istiyorsun al bir turkce kuran oku. İyi eglenceler...
evrensel-insan
20-04-2008, 19:31
Saygideger arkadaslar;
Birisi bana tanri,peygamber,insanoglu-ki bunlardan insan vardi ve diger ikisini varsaydi-
uclemindeki-hadi tanridan vazgectip, gorunmez erisilmez ....mez,....mez-su peygamberin insandan farkini ortaya koyabilirmi?
Eger tanri ile arada bir kopru ise;-ki islama gore degil-insanustulugune verilen vasiflar nedir?
Onu bu vasiflar insan olmaktan ayiriyorsa, o zaman ne yapiyor?
HEM AKLI HEM DE NAKLI BAKIS ACILARI CEVAP VEREBILIR.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Putataparosman
21-04-2008, 03:59
Canin cok mu SIKKIN, gulmek mi istiyorsun al bir turkce kuran oku. İyi eglenceler... :D Kutsal kitapların en komiği. Diğerleri o kadar eğlendirmiyor insanı. Bi ara başlamıştım kutsal kitp yapıyordum. Ne olduysa formatta silindi gitti heralde. Çok boş vaktim olursa yapıvericem bir tane. Karınca Duası falan koymuştum içine *güzel şeyler vardı...