Orijinalini görmek için tıklayınız : Faşizm neden engellenir?
Leonardo
10-06-2018, 00:05
- Almanya'da bugün bile Nazi sembolleri yasaktır. "Mein Kampf" Kitabının ülkeye girişine geçen sene (2017'de) izin verildi öncesinde o da yasaktı. Her türlü nazi propagandası, Faşizm kitabı, Ari Irk teorileri vs. Yasa'da yasaklanmıştır.
- Fransa'da Löpen partisi sürekli engellenir. Seçimlere katılıyor, ama eskiden RP'Nin Türkiye'deki hali gibi, %20 oy alsa (ki alamıyor) bütün partiler birleşip buna gene iktidar yolu vermezler.
- Dİğer Avrupa ülkelerinde de, 2'inci dünya savaşı sonrası ırkçılara dikkat edilir. Hatta bu durum biraz da abartılır. Irkçılık yapan kişiler hemen fişlenir filan.
-Irkçılığın islam dünyası karşılığı Siyasal islamdır. Irkçıların hayali tüm dünyayı beyaz ırkın yönetmesidir. İslamcının hayali tüm dünyanın "Müslüman" olmasıdır.
Ve Almanya'da bile "führer bugün yaşasaydı onu ölümüne takip ederdim" diyen insan var. Bizdeki "öl de ölelim" meselesi ile aynı.
O yüzden Faşizm bir ülkeye bulaştı mı genelde gitmiyor. Ama Faşizmi 1 kere yaşayıp / toparlanan ülke, bir daha faşizme geçit vermiyor.
Vermemeli de. Bunun sebebi, 1930 larda çıkan bir şey olması. Mantıktan çok fakir halkın açlığına/ cehaletine ve çaresizliğine daanan bilimsel bir yöntem olması.
Bugün İtalya diyorum, Faşizmi engellemeyi bıraksın, 5-10 seneye yine faşistler iktidara gelir.
O yüzden mesela Almanya'da Doğu-Alman komünist partisi vardır. AFD diye faşist parti de vardır. Ama onlardaki AFD bizdeki AKP gibi "demokratik" takılır. Parti üyeleri eski ünlü nazilerin torunları filan bu arada. Görünüşte "izin veriyorlar". gerçekte geçit vermiyorlar.
Çünkü dediğim gibi bunlar halkı kafalamaya dayalı, yalana iftiraya, kurnazlığa dayalı ve uç nokta oluşumlar.
Yani AKP giderse bir daha izin mizin verilemez. Siyasal islamın en az 20-30 sene yasaklanması gerekecek.
Gerçekte Faşizm ya da başka bir sorun yoktur; yalnızca Batı'nın çıkarları vardır. Her şey bu çıkarlara göre şekillenir.
Bakın bakalım, şurada Amerika'ya göre Faşizm'in bir kolu olan Siyasal İslam var mıymış:
https://www.youtube.com/watch?v=ZuWcEQ93cys
Leonardo
10-06-2018, 13:07
- Upuhaut videoyu nereden aldın ki burada paylaşıyorsun?
Neyse.
Faşizm bir ideoloji değildir. Bilimsel bir yöntemdir. CAhil insanları bir araya toplayıp kendi amacına hizmet ettirme yoludur. ve tehlikelidir. Kimyasal silahlar nasıl yasaklanmışsa, faşizm de bütün gelişmiş ülkelerde bir anlamda yasaklanmıştır.
Türkiye'de, ve mesela günün birinde İran ve Rusya'da da yasaklanmalıdır.
Çünkü faşizmin girişi vardır, çıkışı yoktur. O yüzden demokrasi karşıtıdır, o yüzden de yasaklanmalıdır.
Leonardo
11-06-2018, 01:03
Bugün şu filmi tekrar izledim.
https://youtu.be/AtW1Lq5c04E?t=2
Ölümünden 70 yıl sonra Adolf Hitler'in bir şekilde 2014 yılına gelmesi ile alakalı.
Tabi ki komedi filmi ama filmdeki çekimlerin bir kısmı gerçek kişilerle sokakta filan yapılıyor.
Filmin sonunda da Avrupa'nın her yanında, Neo-Nazi grupları ile ilgili görüntüler var.
Bizdeki AKP nasılsa, onları kemiren mikrop da Aşırı milliyetçilik, ırkçılık, yabancı düşmanlığı.
Benim "faşizm" tanımım da öyle. Satre'ın "veba" kitabındaki tanımı da öyle.
Ben tam tanımlamam da şöyle:
Bir tarafta Cumhuriyeti seven ve anlayan, soğuk-kanlı, çalışkan, akıllı / mantıklı insanlar vardır. bunlar fikir yürütürler, kimi solcudur, kimi sağcıdır, çeşit çeşit görüşleri vardır, ama örneğin insan hakları / demokrasi / serbest pazar gibi çoğu konuda anlaşırlar veya anlaşmazlar. Akıl ile iletişim kurarlar, bu yüzden de aralarında sürekli dialog vardır.
Faşizmi faşizm yapan, yukarıdaki mantığı alaşağı etmesidir.
Sisteme / demokrasiye inanmaz. : Şeytani planlar, Yahudi/mason komplosu filan vardır.
Mantık yürütmez: Trump gibi soytarının nefret dolu söylevinden etkilenir, duyguları ile karar verip, saçma sapan oy verir.
Eğitim düzeyi sıfırdır: Lise de bile, böyle adamın öğretmeni olmak istemezsin. beyin kası gelişmemiştir.
Türkiye'de: Eğitimsizdir. Sahte eğitim almıştır (dini okul filan). Eve kapatılmıştır. Ailesi okutmayıp evlendirmiştir.
Siyasi dialog yoktur. Mesela Solcuların da tümünü sevmem. PKK'lıyı pek sevmem. Ama PKK'lı ile oturup tartışabilirsin. Anlaşırsın / anlaşmazsın. Ama aranızda fikir alışverişi olabilir.
Bu açıdan, Venezüella'daki "Marksist" kişiler de "anti-demokratik" kişiler. Ama Maduro ile konuşabilirsin. Yani bize göre "yanlış" yapıyor. Ama dialog ihtimali var. Çünkü mantık yürüterek yapıyor. Bir bakıma da haklı sayılır.
Tam faşizm veya siyasal islam kitlesi aşırı cahil / dogmatik ve beyinsiz oldukları için, her türlü çaba zaman kaybıdır.
Şu anlamda: Avrupa'da o kadar kültür / bilim / parasız/ modern eğitim sistemi var. Ki Çoğu ülkede yabancıları gerçekten de öylece buyur etmiyorlar. Ama elemanlar "devlet her gün yüzlerce yabancı alıyor, biz aç kalıyoruz" gibi yalanlar söyleyebiliyorlar. Gerçekte bugünün Fransa'sında üniversiteyi orada okuyanlar bile geri geliyor. Bu ırkçıların dedikleri en son 80'Li yılların başında vardı.
2) Bunlar da nefrete dayalı siyaset yapıyorlar. Bizde "Ülkenin cümlesi kafir oldu, yanacaksınız" gibi saçmalıklarla oy almayı başarıyorlar. Orada mesela belirli bir ırkın (ki ırk ne demek?) üstünlüğü tezleri filan var.
BU da bana çocukluğumu hatırlatıyor. Mantıklı ama rahatsız edici bir şeyle karşılaşınca. "falanca şey aptal" deyip kurtulmak isterdim. BU da aynı mantık. Bu tür kişilikler mantık ile, mantıklı siyaset ile uğraşamazlar (allah öyle yaratmış)
Onun için illa ki böyle partiler her zaman olacak. Normal bir ülkede bunun oranı %10'dur.
Bir de şu var: Alman'lar Avusturyalıları hep küçümserler. Son seçimde de Avusturyalılar bu ön-yargıyı haklı çıkardılar.
Yani Camus'ün / Satre'ın kitaplarında geçtiği gibi. Büyük, cahil ve beyinsiz kitleyi, hipnoz vs. gibi bilimsel yöntemlerle, beyin yıkama, kamplaşma, aynılaştırma, kitleleştirme mantığı ile hareket eden, yöntem olarak buna başvuran ve sürekli bu yöntemi kullanan adamdan korkacaksın.
2) Sokakta filan herkes yerini bilecek. Ben eğitimli biriyim. Ama gidip de fizik profesörüne "Sen bir şey anlamamışsın, ben Carl Sagan okudum, senden iyi biliyorum" diyemem.
Aynı şekilde, bir insan "ben bu kadar biliyorum, belki benim bilgim yanlıştır / yetersizdir" diyebilmeli.
Bunu daha da uzatırsam, eskiden Sıfır Forum diye bir yer vardı. Orada yazdıklarıma benzeyecek.
Da Avrupa'da bu birinci ve ikinci dünya savaşları üzerinde çok durulur. Bunların iyice kurdurmasına izin verdin mi, ilk aşamada aklı başında insanlar ülkeden çıkar (TR'de bu oluyor) ikinci aşamada savaş filan çıkar. Sonunda Nazi Almanya'sı olsun, Irak filan olsun, GI'lar Marine CORPS'lar filan gelip de düzeltir.
Benim anlamadığım. Solcuları o kadar astılar kestiler. Liberal görüşlü Menderes filan asılarak öldü. 15-16 senedir de "yapmak istiyorlar ama halk yaptırtmıyor" gibi şeyler söylenip duruyor.
Yani ülkeyi anlamak da zor. Ama şu var: demokrasi bir sistemdir. felsefe / insan bilimi gibi şeylere dayalı, ülkenin yönetilmesi için bir yöntemdir. O yüzden buna karşı çıkıldığı anda hemen anlarsın ki o kişi felsefe bilmiyor. Düşünmemiş. Biri bir şey söylemiş, o da aynen takip ediyor işte.
Yani derin mevzular biraz :)
dine mine ne
11-06-2018, 03:39
yirminci yüzyılda, İslami kökten İslamcılık adı altında bilim dilinde İslam ya da İslamcılık olarak adlandırılan popüler dilsel kullanımda büyük bir etki yaratmıştır. Toplumumuz birçok zorlukla karşı karşıya ola bilsede bu siyasi islam tartışması kesinlikle en azından türkiyemizin en büyük sourunlarindan birisi değildir. Ancak, militan, şiddet içeren islam, toplumumuz için bir tehdit oluşturuyor, gerisi ise batı hikayesi. "siyasal İslam" teriminin bir farklılığa sahip olup olması onlarin değerlerini ilgilendiren bir mevzu değildir. Hem burada, her yerde ve hiçbir yerde olmayan bir canavar algısı yaratiyorlar sonrada dini özgürlüklerin geçerliliğinden bahs ediyorlar. Batı bu konuda güvenilir olmak istiyorsa o zaman hangi islam'ın onları rahatsız etdigine dair somut bir fikir ortaya koymalıdır. Gerçek anlamda siyasal İslam'la ilgili hangi talep ve uygulamaları eleştiriyor bunlar.
Eğer bunlar sadece kendi kalplerinde Müslüman olmaları gerektiğini ve bunun günlük davranışlarına veya sosyo-politik taleplerine yansımaması gerektiğini açıkça ima etmek istiyorlarsa o zaman bu, din özgürlüğünü garanti eden hukuk düzeniyle bağdaşmamış olur.
Güvenlik durumu göz önüne alındığında, belirli durumlarda, uygun kanıtlar varsa, camilerin izlenib imamlar dahi kontrol edilebilir.Güvenlik durumu göz önüne alındığında, belirli durumlarda, uygun kanıtlar varsa, camilerin izlenib imamlar dahi kontrol edilebilir. Ancak bu durum bütün imam ve camileri hiçbir sebep göstermeksizin izleme hakkı vermiş olmaz.Bu arada, geleneksel olarak imamlar papazlarla eşitlenmemelı. Vaizlerin cami toplumunda geleneksel olarak sınırlı bir işlevi vardır. Burada sadece Cuma hutbesinde uygulanan normlar değil. Sorun şu yasalara karşı koyan ve etraflarında kalabalık toplayan imamlardir.
Faşizm kapitalizm için bazen zorunluluktur. Bazen se idolojidir.
Hitler faşizm i ideoloji olarak sundu topluma. Kenan Evren se zorunluluk olarak. Özünde ikisin de birbirine benzeyen yanları çoktur.
Ortak özellikleri demokrasiyi ortadan kaldırmak.
Dünyada insanları yönetmenin en uygun olduğu sistem demokrasidir. Demokrasi rekabettir gelişmedir anlayıştır Bilgide bilimde İnsanın doğayı yönetmesidir.İnsan yaşamında insan a en yakışanı demokrasidir.