PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşgal yapmak için işgalci üretmek...

Şüpheci Dinsiz
03-07-2018, 18:25
Paralel evrende Mürkiye adlı bir ülkede; kanunda ağır cezası olmasına rağmen 10-15 yıldır tecavüzcülere ya ceza verilmiyor, ya sakal bıraktı-kravat taktı-namaz kıldı filan diye cezası hafifletiliyormuş. Hatta bir bakan çıkıp 45 erkek öğrenciye tecavüz edilen bir vakfı savunmak için "bir kereden bir şey olmaz" bile demiş.

Bizim evrendeki ABD adlı ülkenin suçlu psikolojisi üzerine yaptığı çalışmalarda seri katillerin-seri tecavüzcülerin geçmişi ve eylemleri hakkında şöyle bir şablonu ortaya çıkarmışlar; seri katiller-seri tecavüzcüler insanları öldürmeden-tecavüz etmeden önce hayvanları öldürür-tecavüz ederlermiş. Hayvanlar üzerinde ustalaşınca önce çocuklara, sonra yetişkinlere dadanır, öldürür-tecavüz ederlermiş, daha sonra kurbanlarına işkence de etmeye başlar, zamanla işkence süresini ve acıyı da arttırırlarmış.

Mürkiye için aklıma birilerinin ilerde yapacağı işgal için işkencecileri, katilleri ve tecavüzcüleri bilerek yetiştirdiği gibi bir fikir geldi nedense. Bizim evrene yakışmayan ama paralel evrene uygun bir fikir bu. Paralel evrende Mürkiye'de olanı biteni -ne insanlığa, ne çağa- yakıştırabiliyorum çünkü.

Düşünebiliyor musunuz, Mürkiye'de olan kadın-çocuk cinayetleri, tecavüzleri kitaplara sığmaz, adaletin a'sı yok, polis işkencesi sıradan bir işlem haline getirilmiş, seçim gecesi kazanan MAKP'li taraf kamyon dolusu silahla kutlama yapıyor, yollar trafik teröristlerinin cirit alanı, darbe gecesi asker kesen siviller oldu, devlet zır cahiller tarafından yönetiliyor, ekonomi çakılmış, patronların oturma organları kalkmış, eğitim sizlere ömür, karşı çıkan soluğu hapiste buluyor. Bu kadar akıl-insanlık dışı yani. Yau iyi ki paralel evrende değiliz.

Aklıma bizim evrende geçmiş tarihten bir kaç hikaye geldi. İşgalci devletlerin Güney-Kuzey Amerika'nın, Afrika'nın, Avustralya'nın işgali için hapishanelerdeki en azılı-en acımasız suçluları asker yaptığı, kıta yerlilerinin üzerine saldığı, çoğunu acımasızca katlettirdiği-tecavüz ettirdiği-köleleştirdiği, nihayetinde işgal ettiği zamanlar geldi. Mürkiye'nin de başına bu gelecek diye endişeleniyorum.

Leonardo
03-07-2018, 19:51
- Bence bu kadar masum olma hakkımız yok.

Birincisi bu tür sorunlar daha hiçbir yerde çözülmedi. Her ülkede sol hükümetler + sivil toplum kuruluşları bu konularda mücadele ediyorlar.

İkincisi, ülkeleri işgal edilecek hale biz getiriyoruz. Bir zamanlar, Saddam'dan önce, Irak da modern olma hedefi olan bir ülkeymiş. 1960'larda Sudi Televizyonunda başı açık sunucular varmış. Nasır döneminde mısırlı kadınların çoğunun başı açıkmış.

Arap dünyasında önce diktalar yaygınlaşmış, peşinden de siyasal İslamcılar gelmiş.

Solcular Irak müdahalesini çok abartıyorlar. Amerikalı girdiğinde, bana sorarsanız, Irak zaten kalmamıştı. Ben yine de girmezdim diye düşünüyorum. Ama diktatör rejimi meşru bir rejim değil. Yani sorunu başka tarihe erteledikleri ile kalırlardı.

- Osmanlı dönemi aslında İslam uygarlığının çöktüğü dönemdir. Osmanlı (yükselme devri filan dahil) islam medeniyetini belki kısa bir süreliğine ekstradan yaşatmıştır.

Biz çok ilkeliz. BBC'nin 29 Şubat ile ilgili belgeselini izliyordum. O dönemin insanları "Ben karımla haremlik selamlık oturmak istemiyorum, kızımı kara çarşafların altında saklamak istemiyorum, kadınları kendime eşit görüyorum" diye Refah partisi politikalarına itiraz ediyorlar.

Benim kafamda ise, bu tartışmanın olması bile çok saçma. Şimdi bu adamlar niye örtmek istiyorlar? Dinde bunun olmadığı 100 kere kanıtlanmış olmasına rağmen, İslam dünyasında "ben iş istiyorum", "ben okul istiyorum", "ben üretim istiyorum" demiyor. Araba ithal marka olsun, kızlar da örtülü olsun istiyor.

/Bunlar hep çöken medeniyet belirtileri. "Emperyalistler zemin hazırlıyorlar" diyorsunuz. Da zemin zaten hazır. O yüzden o kadar basit olamaz. + 1930'lardaki emperyalizm yok. İşgal filan yok. Kendini rezil ettiğinle kalıyorsun, en Fazla İran gibi kuşatılıp petrolü bile satamayacak hale geliyorsun.

Neva
04-07-2018, 00:39
Emrullah efendinin Tuba Nazariyesi'ni cagristirdi. Pek de yerinde, "ah su mektepler olmasaydi, maarifi ne guzel yonetirdim!"

Şüpheci Dinsiz
04-07-2018, 01:01
"Emperyalistler zemin hazırlıyorlar" diyorsunuz. Da zemin zaten hazır. O yüzden o kadar basit olamaz. + 1930'lardaki emperyalizm yok. İşgal filan yok. Kendini rezil ettiğinle kalıyorsun, en Fazla İran gibi kuşatılıp petrolü bile satamayacak hale geliyorsun.

24 haziranda Matatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkanlar Mürkiye'yi işgal etmeyi düşünüyorlar, o yüzden vicdanı olmayan kindar nesiller yetiştiriyorlar diyorum. Bu kindarlar şimdilik köpeciklerin-kediciklerin patilerini kesip kör ediyorlar, tecavüz ediyorlar, öldürüyorlardı, şimdi kadınlara-çocuklara musallat oldular. İşgal günü geldiğinde direnen herkese musallat olacaklar. Kindar güruhu yetiştirenler bir avuç çıkar örgütü. İçinde emperyalisti de var, yerel kapitalisti de var, siyasetçisi de var, bürokratı da var, katili-tecavüzcüsü-hırsızı-uğursuzu da var.

Bunu diyorum.

Leonardo
04-07-2018, 16:44
- Bunun böyle olabileceğini ben de düşünüyorum.

Cumhuriyet kurulduğundan beri "Niye ileri gidiyorsunuz, ileri gitmeyin, geri geri gidin, kaynağa dönün" tipleri var, belki hep olacak.

Ama çok ciddi hatalar yapıldı. Bu Mürkiyeciler bugünün meselesi değil. ABD Afganistan ve İran'da, ruslara karşı şeriatçıları beslemiştir. Bizde de, "Türkiye sosyalist olmasın" diğerek Atatürk'Ün yok ettiği bütün o tarikat, kafatasçı turancı, şeriatçı, bıyıklı, imam hatipli, vs. tiplerini azdırdı.

Darbeciler de bunları azdırdı. filan.

Da bu sistem 40 sene önce denenmesine rağmen İran ve Sudi Arabistan'da bile işe yaramıyor.

Neticede emperyalizm olsa bile, emperyalizm / darbe gbi şeyler o halkı laçkalaştırır emperyalistlere veya darbecilere bağımlı, laçka bir halk haline getirir.

Yani Koyu Atatürkçü filan değilim. Ama ileri gitmek için bir halkın kendini sevmesi / kendine saygı duyması gerek. Başka yol yok.

Siz bugünkü olayları anlatıyorsunuz. Da Eskiden mesela Uğur Dündar'In yetiştirme yurtlarındaki rezillikler ile ilgili haberleri olurdu.

Türkiye sistemi oturtamamıştır. kaldı ki bu türden olumsuzluklar güçlü sol hükümetlerin olduğu batılı ülkelerde de olabiliyor.

/Bunlar hep konu dışı gibi görünüyor ama İran'da filan da öyle.

Şeriat rejimi stalinist rejime benzer. O yüzden ilk 20 sene güzel geçer. Partiden biriysen dokunulmazlığın filan olur. BU tür insanlar sapık da oldukları için, hayat kadınları filan bunları zamanla tanımayı da öğrenir.

yani adı "şeriat" tabi ki ama neticede o da insan diyelim :)