Orijinalini görmek için tıklayınız : Keşke yenilemeseydiniz
ilahimasal
09-07-2018, 10:20
Ray hatlarını yenilediler böyle oldu.
Aynı kafalar
Türkiye yi de yeniliyorlar. Oh my ! goodd !!!!
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/unitek2.jpg
http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye/tren-kazasinin-oldugu-hatti-yenileyen-sirket-unitek-insaat-242275
Neyse ki koydekiler yardimlarina kosmuslar.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tren-faciasini-kahramanlari-2510187/
spartacus
09-07-2018, 14:59
Birde her haltlarında yayın yasağı getiriyorlar ne iştir? Haberler yasak, yerine bol, bol yandaş medya izleyip yalan dinlemeli..
Birisi demiş ya;
Yandaş medyayı izliyorum Türkiye, İsviçre
Pencereden dışarı bakıyorum (herhangi bir afrika ülkesi)...
https://www.abcgazetesi.com/guncel/tekirdagda-yasanan-tren-faciasi-ve-cengiz-insaat/haber-93350
ilahimasal
09-07-2018, 21:14
Tren raylarına gösterilen ilgi ve alakayı NÜKLER santral girişiminde de sergilerlerse sırtlarında Göz , kalçalarında kol olan bir nesil ile karşılaşmak kaçınılmaz.
Köylüler günün sonunda duydukları resmi açıklamalara kesinlikle inanmıyor. 24 can gitti dediğimizde bize "kızım buna inanıyor musunuz, çok daha fazla?" diyorlar.
Olayın ilk anından itibaren canla başla insanların yardımına koşan çamur içinde kalan köylülerin soruları şöyle:
- "Olay yerine bizlerin konum yönlendirmesiyle ilk gelen itfaiye ekipleriydi. Vagonların altında kalan onlarca can vardı. Çoğu ölü, ağır yaralı onlarca cana ilk müdahaleyi itfaiye erleri yaptı. Olay yerine üç saat sonra gelen AFAD ekiplerinin çalışmalara başlamasıyla itfaiye ekiplerine "bölgeden ayrılın" talimatı verildi. Gerçek bilançoyu (24'ten fazla diyorlar) ilk gören itfaiye bölgeden uzaklaştırıldı. Bu talimat gerçek rakamları gizlemek için mi yapıldı?"
- "Tren yolları kontrollerini günlük olarak yapan bekçiler vardı. Burada çocukluğumuzdan itibaren gün gün adım adım bu güzergahı kontrol ederlerdi. Birkaç yıldır ortadan kaybolan bekçiler nerede?"
- "O gün burada olağanüstü bir yağış yoktu ama ray hatları boyunca menfezlerde olağanüstü yaban otu birikmesi vardı. Buraların rutin menfez temizliği yapılmadı. Su debisini kaybetti bu temizlikler yapılmadı. Niye?"
Köylülere göre bu bakımların aksamasında bir neden de AKP'nin bölgeden oy alamaması. İBB Başkanı Mevlüt Ünsal'ın "Oy vermeyen bölgeye hizmet yok" açıklamasını hatırlatan köylüler; "AKP Trakya'yı cezalandırmıştır. Burada mevcut hizmetler kaldırılmış, üstüne burayı adeta bir ölüm bölgesine çevirmek için termik santral ve büyük cezaevi inşaatı bu bölgeye kaydırmıştır. Sırada nükleer santralin de bu bölgeye kaydırılacağı proje var". Bu nedenle yaşanan facianın Tesaduf olmadigini savunuyorlar.
https://www.artigercek.com/tren-faciasina-ilk-yetisen-itfaiye-ekipleri-neden-bolgeden-cekildi
Treni çalıp götürselerdi kimsenin haberi olmayacaktı'
https://www.artigercek.com/treni-calip-goturselerdi-kimsenin-haberi-olmayacakti
ilahimasal
17-07-2018, 17:14
Tren rayı ile menfez arasında ki TOPRAĞA sahip çıkamayanlar , memleket topraklarına sahip çıkabilir mi ?
Tren rayının altındaki toprak gidince onlarca insan hayatını kayıp ediyorsa ! Memleketin topraklarına sahip çıkamayanların yüzünden olacakları , düşünemiyorum bile.
AKP ve MHP'liler, Çorlu'daki tren faciasının araştırılmasını istemedi.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir yolcu treninin devrildiği, 24 kişinin hayatını kaybettiği kazaya dair verilen araştırma önergesi reddedildi.
Gelişmeyi duyuran İYİ Partili Aylin Cesur, partisinin verdiği önergenin reddedildiğini bildirerek, "'Devlet olmanın gereği' diye kurs açılması için de bir önerge mi versek?" ifadeleriyle karara tepki gösterdi.
Cesur, twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:
"İYİ Parti Grubu olarak, Çorlu'da yaşanan tren kazası araştırılsın-varsa sorumlular bulunsun diye vermiş olduğumuz Meclis Araştırma Önergemiz AKP ve MHP milletvekillerinin tümünün oylarıyla reddedildi."
https://www.birgun.net/haber-detay/akp-ve-mhp-liler-corlu-daki-tren-faciasinin-arastirilmasini-istemedi-224576.html
AKP hangi kitlesel ölümleri araştırılmasını istedi de Tren kazasının istesin. Somayı istedi mi Ankara katliamını hiçbirini istemiyor çünkü altından kendisi çıkacak.
Bana göre AKP den iyi bir şey görmek ve bu düşüncede olmak tatlı bir uykuda iken rüya görmek gibi bir şey olmalı.
AKP insanların sormasını düşünmesini eleştirmesini hiç istemiyor AKP ancak kendilerine şartsız inanları seviyor.
Eh bizde bütün dizginleri AKP ye verdik bundan sonra olacak deprem, sel baskını, dolu yağması, cinayetler, hırsızlıklar, boşanmalar gibi bütün sorunların çözümü AKP ye ait. Bu ülkede yaş ortalamasının düşmesi, kanserin yayılması, kalp krizlerinin çoğalması nın sebebi AKP dir.
İyinin de Kötünün de sebebi AKP dir. Kendimizi akıntıya bıraktık çabalamıyoruz artık.
Ekonumik kriz doların yükselmesi faizlerin artmasının sebebi AKP dir. Ya bizi kurtaracak ya batıracak tek sorumlu AKP dir.
ilahimasal
25-07-2018, 11:08
Araştırma önergesini Akp nin reddetmesini anlarız da , tırnak paresi olmayacak adamın partisinin önergeye red oyu kullanması düşündürücü !
Tren kazasında mhp ninde mi parmağı var ?
Darbenin arastirilmamasi, kadin cinayetleri ve uyusturucu sorunu icin RET vermis bir partiden bahsediyoruz.
Denizli-İzmir arasındaki tren seferleri durduruldu.
Denizli-İzmir arasındaki Tren seferleri güvenlik nedeniyle durduruldu. Bölgede bir süredir etkili olan yağışın ardından yapılan incelemelerde Denizli-İzmir arasındaki demiryolunda bazı kesimlerde rayların altının boşaldığı belirlendi. Bu nedenle Denizli-İzmir arasında Tren seferleri durduruldu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/faciadan-donuldu-denizli-izmir-arasindaki-tren-seferleri-durduruldu-h103607.html
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-ankarada-tren-raydan-cikti-3905572/