Orijinalini görmek için tıklayınız : said-i kürdi yasaklandı
commandante
24-05-2007, 18:01
Rusya, Said-i Nursi'yi yasakladı
Rusya, Nur cemaati lideri Said-i Nursi'nin 14 ciltlik "Risale-i Nur" adlı kitabını yasakladı
24.05.2007 13:03
Rusya, Nur cemaati lideri Said-i Nursi'nin 14 ciltlik "Risale-i Nur" adlı kitabını, "dinlerarası bölücülük yaptığı, radikal görüşler içerdiği ve insanları dini inançlarına göre aşağılayan bir dil kullandığı" gerekçesiyle yasakladı.
Rus Regnum ajansının haberine göre, geçen pazartesi Rusya'nın başkenti Moskova'da Koptevskaya Bölge Mahkemesi tarafından kamuoyuna kapalı bir oturumda alınan kararda, "aşırı uçta edebi eserler" olarak nitelendirilen kitapların yayımlanmasının durdurulmasına hükmedildi.
Daha önce de Moskova Devlet Üniversitesi ve Tataristan Pedagoji Üniversitesi psikoloji uzmanlarının hazırladığı bir raporda, Nursi'nin kitaplarında İslamın üstünlüğü propagandası yaparak diğer dinlere karşı düşmanlık duyguları yaydığı, savunulan görüşlerin ifade ediliş tarzının kişileri intihar eylemcisi olmaya teşvik edebilecek psikolojik öğeler içerdiği iddia edilmişti.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=24254&cat=180&dt=2007/05/24
radaasli
24-05-2007, 19:05
Bir şeye hangi renk gözlükle bakarsan o rengi görürsün.Benimde başımda Çeçenistan problemi olsa istediğime istediğimi yazdırırım. Sıradan bir Rus'a sorduğunuzdada gerçeği gayet güzel size söyleyecektir bu konuda.Ayrıca İntihar eylemciside ne demek. Bildiğim kadarıyla islamda intihar eden cennete gidemeyecek değilmi???
Said-i Kürdi,cumhuriyetle birlikte Nursi adını almış,Devrim ilkelerinde ulusculukla uyumlu davranmış *gibi kendisi.Ayrımcılığı prim verse değiştirmezdi sanırım. *Putin'in Rus kiliselerinide birleştirdiğini düşünürseniz amaç biraz daha açığa çıkacaktır.
NedimYilmaz
24-05-2007, 19:56
"Bizde ne zaman yasaklanacak"
seslerini duyar gibiyim.
ohhh ,, iyi olmuş *:)
islam = terörizm
spartacus
24-05-2007, 20:49
"islam = terörizm"
Sevgili Habilis
Kesinlikle bu bakışınıza katılmıyorum ve hatta itiraz ediyorum... Değildir..
Terör denende artık ne olduğunu şaşırdı.
Evet doğru diyorsunuz.
Kapitalizm ekolünündeki,
Globalleşme sınıfında,
Emperyalizm dersini veren,
Hoca ABD ve yandaşlarının
Soğuk savaş kursu bitiminden sonraki dönemde,
Eğitim müfredatına aldığı konu.
Biten konunu da, geçiş sınav sorusu;
İslam = ?
Cevabını habilis vermiş.
Kutlarım sınıfı geçtiniiiiiiiiz.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
NedimYilmaz
24-05-2007, 20:57
İslam, Terörizm değildir. En azından şu an değildir. 1400 yıl önce Arap yarımadasında olanlar bugün olsa belki terörizm olarak adlandırılabilir, fakar günümüzde İslam, "Bir karıncayı bile incitmek günahdır" a dönüştüğü için terörizm değildir.
Terörizm olan; "Ben seni Allah için öldürüyorum" mantığıdır.
Bir insanda "Tanrı için yapıyorum" mantığı var ise, o insan her şeyi yapar..
Hatırlayın.. Yüzyıllar önce İspanyol kıralı İngilizlere saldırma kararı aldığında, komutanları "O gün çok şiddetli bir fırtına olacak" demiş, ve saldırıyı sonraya ertelemeyi önermişlerdi. Fakat koyu dindar olan kral "Merak etmeyin bu saldırıyı tanrı adına yapıyorum, Tanrı fırtınayı kesecektir" demişti.
Savaşa gidildiğinde Fırtına askerleri uçurmuş, orduyu tuzla buz etmişti..
Alın size "Tanrı için yapıyorum" ve Tanrı dışında hiçbir şey düşünememek..
"Ben seni Allah için öldürüyorum" mantığı şimdi yokmu :)
:)
kültürel evrim işe yarıyor herhalde insan oluyoruz..
insan olduğumuzun bilincine varıyoruz
NedimYilmaz
24-05-2007, 21:12
Benim islamdan kastım, bir içanadolu köyünde tarla çapanla uğraşan muhafazakar kesim..
Yoksa islamın ne olduğunu hepimiz biliyoruz :)
spartacus
24-05-2007, 21:23
Ben tarihe bakılmasını öneriyorum.... Acaba sorusunu sormak gerekiyor, araçlarmı, kullananlar mı?
Şiddet uygulayarak yada şiddeti göstererek kendisini dayatma yada kabul ettirme yöntemidir. Osmanlıda teröristti o halde? *Çin'de teröristti, Roma'da, Mısır'da, Hitit'de, Yunan'da, Pers'de, Sümer'de..... Geriye ne kaldı terörist olmayan?
Terör bir yöntemdir, ve ne olduğu tartışılabilir.
ozgur_beyin
24-05-2007, 21:29
Yasaklar, *bir çok insanı , haketmediği halde'' kahraman'' yaptı.Saidi bu kadar büyük alim! yapan da yasaklardı.
Şimdi başımızda tahsili olmayan(yarım yamalak) *müteveffa ordinaryüs kuran pırof.u oldu başımıza.
gelecekte dünyayı bekleyen en büyük tehlike terörizmdir, ortaçağda terörzmi
hırıstiyanlık besliyordu, günümüzde ise islam ve yahudilik besliyor.
spartacus
24-05-2007, 22:36
Terör yıldırma, geri adım attırma politikasıdır, asli değildir. Yöntemler araçtırlar amaç değillerdir. Amaçlar çözülmeden yöntemler ortadan kaldırılamaz. Her önüne gelen karşısında hissettiğine terörist demeye başlar..
İslam = terörizm gibi...
Ve bir gün bu eşittirliğin başı ve sonuna 7 den 70 e her şey yazılır.
Terör bir yöntemdir, ve bu yöntem doğru düzgün tanımlanmadan bu tür tespitlerinde hiç bir anlamı olmayacaktır. Gelecekte beklenen neden terörizmdir? Geleceğin dünyasıda mı böyle olacak?
Bizim siteye giren aşırı dincilerde hepimizi terörist ilan ediyor ne olacak şimdi ? Sorulmaz mı o halde bunun tanımı nedir, neye göre bunu tanımladın diye ?
Mesala dedemin tarla sınırını beline balta takıp süren, kendi tarlasını büyütenin yaptığı terör değilmidir ? Peki amacı nedir ? Teröre başvurmasa(beline balta) bunu yapabilir mi?
sevgili spartakus
yazdıklarınızı görünce terörün islam ile bütünleşmesinin suçlusu benmişim gibi hisettim
islamın özü şiddet içerir, islam şiddeti emreder, islam asmayı kesmeyi taşlamayı emreder.
geçmişte güçlüydüler bu gün küfür ettikleri amerikadan bin beterdiler, ancak günümüzde
islam gücünü kaybettiği için son tutunacak dal olarak terörü seçti.
elbetteki islami terörün yahudi terörü karşısında esamesi bile okunmaz, ama yinede
dünyanın her hangi bir yerinde kafa kesmekten bahsedin insanların aklına ilk gelecek
şey islamdır, uçak kaçırmadan bahsedin ilk akla gelen islamdır. islam terörü bile olduğu-
dan daha fazla çirkinleştirdi, ispanyada eta bomba patlatmadan önce sivilleri uyarırken
islam beslanda 300 çocuğu ölmeden önce sidiklerini içirip öyle öldürdü. simdi tüm dünya
islam için pozitif düşünüyorda bizmi yanlış düşünüyoruz, habilis'e sonuna kadar katılıyorum
islam = terör
gelecekte dünyayı bekleyen en büyük tehlike bana göre terözmdir, bu benim kişsel görüşüm nedenine gelince, nufus her geçen gün artmakta 2050 den sonra 15 milyara yaklaşacağı tahmin ediliyor dünya nufusunun, hemem hemen her ülke içinde etnik guruplar barındırmakta, ve bunun
sonucunda bir kimlik bunalımı sözkonusu, işte size terör için bir neden. ülkeler arası gelir ada-
letsizliği, işte size ikinci neden, dinler arası kavga işte size üçüncü neden.
dünya nufusu 20- 30 milyon iken insanlar birbirlerini gırtlaklamak için aylar süren yolculukar
yapmışlar, şimdi bu kadar iç içeyken nasıl toz pembe bir gelecek ten bahsedebiliriz.
spartacus
26-05-2007, 00:11
Sevgili gandalf
Ben sanırım bu konuda ifade edemiyorum yanlış anlaşılma kaygısıda var haliyle.
Terör bir yöntemdir, sistematik bir yöntemdir, yıldırma politikası yada elde etme yöntemidir ve bunu ihtiyaç edinen toplumsal yaşam, dünya *değişmedikçe, bu yöntem her türlü kullanılmaya devam edecektir... Adreside yoktur. Kim eline alır yada ihtiyaç duyarsa tetiğini çektiği bir silah gibidir.
Wiki'deki tanıma göre
"Terörizm, siyasi, dini ve ekonomik hedeflere ulaşmak amacıyla sivillere, resmi; yerel ve genel yönetimlere yönelik baskı, yıldırma ve her türlü şiddet içeren yolun kullanımı. Terör uygulayan organize gruplara terör örgütü; terör uygulayan şahıslara ise terörist denir."
Hassas noktalarımıza bakarak bu tanımın çapını daraltamayız. Hiç bir amaca bağlanmamış terör olmaz. Muhakkakki şiddet ile karşılığında kitlesel dehşet, gelecek ve gün kaygısı, etki sağlamak-oluşturmak ve bu yöntemle bazı bir çok çıkar elde etme hedefi var olduğu sürece terör var olmaya devam edecektir. Bu gün 100 yıldır süren ve merkezinde dünyayı yöneten ülkelerin olduğu bir yığın toplumu ve idareyi hedefleyen terör odaklı(yıldırma)psikolojik harp stratejisi vardır. Burada soruyu doğru yerden sormak gerekiyor, böyle buz dağının üstüne bakıpda asıl dibindekini görmemenin gereği yok. Dünyada istikrarsızlık politikaları yürütülüyor ve en iyi yol korku deniyor, buda terörden geçiyor. Taliban deniyor, kim kurdu Taliban'ı? Buyrun basit bir örnek, Türkiyede Hizbullah'ı kim kurdu?
"ülkeler arası gelir ada-
letsizliği, işte size ikinci neden, dinler arası kavga işte size üçüncü neden. "
Ülkeler arası gelir adaletsizliğinin sürmesininde garantisidir Terör, yiyorsa gık deyin, hakkınızı arayın bakalım ne oluyor! Siz Ülkeler arası gelir adaletsizliğinden bahsediyorsunuz dahili gelir adaletsizliği ne olacak? Adaletsizliğin adaletsiz tarafı daha kitlesel, kısaca çoğunluk ama gık diyemiyor? Niye?
Kısaca ister siyasi, ister ekonomik hedefe kitlesel dehşet yayarak bir yerlere mesaj verme vs tarzı ile ulaşma yada tehdit unsuru olarak şiddet kullanma tehdidi var ise bunun adı terördür. Ve terör bir amaç değil araçtır, amaç her neyse hedeflerin kendisidir, buna bakmak gerekir... Bu noktalara eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum
Kapitalizm = Terör (örnek bir yığın hammadde, petrol, silah ticareti, bir çok az gelişmiş ülkelerde kurulan bir yığın paravan örgüt, şimdide Uranyum sevdası, Avrupadan Afganistana kadar uzun bir Uranyum sevdası) Bakın bu bölgelerde nasılda istikrarsızlıklar yaratılmış ve ülkeler birer, birer iktidar boşluğu yaşamış, iktidarsızlaşmıştır.. Bir ülkede Siyasi boşluk yarattınız mı, orayı kendinizin doldurması içten bile değildir. Ortada çok büyük bir paylaşım savaşı vardır, birisi bombasına sarılıyor diğeride insan gücü olan dini kullanmaya. Son zamanlarda dediğiniz evet, aynen öyle, diğer ülkelerin askeri üstünlüğü karşısında Cennetini kaybedecek başka hazretler geçecek olan yeni hazretler, yıldırma politikasından başka taktik geliştiremiyorlar. Kendi insanlarını kullanıyorlar, diğeride aynı şeyi yapıyor. Bomba yağdırıyor ve iyi bir istikrarsızlık yaratıyor, berikide Cennet elden gidiyor diyor direniyor, emir komutanın başında olan bireyleri tehdit ederek geri adım attırma yada ödün peşindeler, oda insanların dini duygularını kullanarak güç olmaya ve karşısındakini terör yöntemi ile yıldırmaya çalışıyor.. iyide neden? Bu soruyu soralım bir kez! neden? Paylaşılamayan ne? Burada kullanılan kim ve nasıl? Elbette dini aidiyetlikler kullanılarak, üç. kuruş için ölen insanlar sanıyorlarki islam için ölüyorlar. Aynen Türkiyede ağlar toprak reformu olacak, köylüye toprak dağıtılacak dendiğinde Şeriat elden gidiyor demesi ve bu sayede binlerce insanı rahatlıkla arkasına alabiliyor olmaları gibi. Burada sadece araçtır bunlar ama bilinsiz miyonlar için ise sadece bir inanç ve götürü yapmak doğru değil!
Suudi Arabistan kaç yıldır ABD yönetiminde, var mı toplumunda zerre kadar bir aydınlanma? Bakın hukukuna, her şeyine gücü yeten ABD neden hala Ortaçağın Hukuku ile iş görüyor orada, çünkü gerilik, geri kalmışlık ABD nin çıkarına. İstermi ABD toplumun aydınlanmasını? İşte sorun burada...
Her neyse terör bir yöntemdir, kullanım nedenlerine(hedefe) inmediğimiz sürece sadece sağı yada solu, onu yada bunu suçlayacağımız bir kelime olacaktır. Ve göreceğiz ki bizim terör dediğimiz islam'da kendi sitelerinde bize terörist diyorlardır. Bakın Evrim karşıtı zırvalarına adice Darwin'den girip, terörizmden faşizmden çıkıyorlar, çünkü her şeyi basit bir klişe olarak gören milyonlarca insan var, yeterki klişelerini okşa, sömürülmeye hazır bir kitle vardır.. *2 Kelime ise buna yeterli çünkü o kelimeler karşıt gördükleri ötekiler(müslüman olmayan) için kullanılınca müthiş bir haz sağlıyor diğeride çarkını döndürüyor.
spartaküs hocam keşke sizin kadar pozitif bakabilsem meseleye, evet, ilk bakışta islam = terör
dendiğinde akla ilk gelen, dünya ya at gözlükleriyle bakan bir zihniyet, ancak ifade etmek
istediğim şudur, mesala hindistan cevizi her yerde yetişmez, tropikal bir meyva dır, yetişmesi
büyümesi için uygun ortamın olması gerekir. *islamda terörün kolayca filizleneceği gelişeceği bir ortama sahip.
şöyle bir örnek verelim diyelimki 200 inançsız insan bir toplantı için bir araya gelmiş olsun, amacımız ateizmi yaymak, o 200 insandan bir tekini bile belinde bomba ile camii ye gitmeye
ikna edemezsiniz. *ve camide de 200 kişi olsun, inanın camidekiler bizim aramıza bomba ile dalmak
için birbirleriyle yarış ederler, çünkü büyük ödül için en ideal ortam oluşmuştur, çünkü
muhammed tamda bunu emretmiştir.
NedimYilmaz
26-05-2007, 15:27
Ülkemizdeki islam gerçektende "ılımlı" islamdır. Radikallik yoktur. Cihad yok denecek kadar azdır. Onun yerine "Bir karıncayı bile incitmeyeceksin" mantığına sığınır bizim Anadolu halkı.
Bizim halkımız şiddete meğilli değildir, çünkü Atatürk dini vicdanlara hapsetmiştir.
Atatürk diyor ki;
"Türk Devleti laiktir. Her reşit dinini intihapta serbesttir."
İslama göre din değiştirmek idam gerektirir. İran örneğini her gün görüyoruz.
Atatürk diyor ki;
"Türkiye Cumhuriyetinde herkes Allah'a istediği gibi ibadet eder. Hiçkimseye dini fikirlerinden dolayı birşey yapılamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dini yoktur. Türkiye'de bir kimsenin fikirlerini zorla başkalarına kabul ettirmeye kalkışacak kimse yoktur ve buna müsaade edilmez. Artık samimi mutekitler, ( konuyu bilenler ) derin iman sahipleri, hürriyetin icaplarını öğrenmiş görünüyorlar."
Dikkat;
Artık samimi mutekitler, ( konuyu bilenler ) derin iman sahipleri, hürriyetin icaplarını öğrenmiş görünüyorlar.
Artık..
1300 yıllık cihad olgusuna adeta bir haykırış.. Atatürk sayesinde İslam'ın en önemli öğelerinden bieri değişti ve artık insanlar kendi dinlerini yaşıyor. İslamı yayma üzerine kurulu bir cihad yok artık..
--------------------
Kafirun 1-6;
* * De ki: "Ey Kâfirler! Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk etmem. Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim. Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim de banadır."
Bu ayet Atatürk gibi söylüyor. Ne güzel.Bir de aşağıodakilere bakın. Farka dikkat.
Tahrim 9;
* * * "Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası!"
Nisa 89;
* * * "Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı."
Tevbe 29;
* * * *"Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın."
-------------------
İşte özet bu, fark bu. O yüzden Türkiye'deki İslam terörizmi barındırmıyor, ama öz İslam barındırıyor..
spartacus
26-05-2007, 16:46
Sevgili Gandalf
İnan haklısın, ama bir bütünselliğe tümden götürü bir yaklaım koymak doğru değildir. Milyonlarca insanın dinini yada dinsizliğini seçme şansı yoktur. Ama terörist olup olmama konusunda iradeye başvurulabilir. Bu bağlamda tümden götürümüz doğru olmaz, aslında teör dediğimiz 3000 yıla dayanan evvel sistemlerin(kutsal babadan oğula geçer Otokrasi) OMURGASIDIR.
Temel önermede ise;
"şöyle bir örnek verelim diyelimki 200 inançsız insan bir toplantı için bir araya gelmiş olsun, amacımız ateizmi yaymak, o 200 insandan bir tekini bile belinde bomba ile camii ye gitmeye
ikna edemezsiniz. *ve camide de 200 kişi olsun, inanın camidekiler bizim aramıza bomba ile dalmak
için birbirleriyle yarış ederler, çünkü büyük ödül için en ideal ortam oluşmuştur, çünkü
muhammed tamda bunu emretmiştir."
Burada yine kullanım vardır. Kutsal. Kutsal kitle gücü için kullanılır evet, kaba olacak belki ama siz bir sürüyü bir ekin tarlasına sokarsanız, tüm sürüye bu fiili yükleyemezsiniz. Suç burada o işin başında olandır ve neyi kullandığıdır. Bu anlamda adına kutsal dediğimiz dokunulmazlar ve esrar gibi bağımlılık yapan tapınım anlayışı, aslında günümüze ait bir argüman değildir. Dinler, Köleci yada Feodal sistemlerin, resmi OMURGASIDIRLAR. Tarih ise bakalım ve görelimki aslen savaşlarla dolu! Ölüme ve kanla yazılmış, sebebi ise ne insanların ayrı ayrı inançlarıdır nede bu inançların mitoslarıdır, bunlar sadece araç olarak ve temel önermede olan kullanımlardır. İnsanlar gibi geçmiş sistemlerde yağma ve talan ile beslenen, uygarlığını yağmaya borçlu olan egemen sistemlerin temel omurgası olması bakımından önemlidir. Kısaca tek boyutlu yaklaşamayız, kabul ediyorum ki terör bir yöntemdir ama kabul ediyorumki dinlerde birer araçtırlar, yöntemdirler. Amaç yerine konamazlar. ha kullanımda kitleleri ve insanları kullanmanın ve yönlendirmenin temel aracı olabilirler bu bağlamda kitleye "amacınız islam egemenliğidir" denebilir, ama bunun denmesi farklı bir şey, bu yalanın altındaki gerçek çok daha farklı bir şeydir. En etkili silahtır din, kutsalların kullanımı, ve tarih bunların kullanımı üzerine inşaa edilmiş, toplumlara ise sadece bunun eğitimi, enjektesi verilmiş. Kısaca bardağa bu doldurulmuş bu alınmış...
İnsanlar birbirlerini kitleler halinde nasıl öldürebilir ki? mantığımız alıyor mu? Ya insan insanı hemde belkide hiç tanımadığı insanı, 500 km ötelere kadar gidip neden öldürsün, neden kılıçtan geçirsin ki? İşte bunun için "kutsal" olanı kullananlar kimlerdir ve hangi amaç ve gayeler ile bunlara kullanım alanı açmaktalardır buna bakmak gerekir, ve burada görürüzki bunların asıl amacı ne islamdır ama nede terör değildir, bu ikiside bunların kendi cennet garantilerinin güvencesi olmaktan başka bir işleve sahip değildir. Dinler ait oldukları toplum ve omurgalardan bağımsız olamazlardı, belirli bir amacın, ister siyasi, ister ekonomik elde edilmesi için etkin olan araçlar bu temelde işlevede tabi olurlar dolayısıyla, yağma, ganimet, iktidar vb gibi çıkarlarda ideal kullanım alanı sağlarlar. Burada amaç yöntemler değil çıkarlardır ve geçmiş sistemlerin omurgasını oluşturan dinler bunlaradan bağımsız olamazdı. Ne diyor "Allah size bir çok ganimet vaad ediyor " diyor. Aslında bu sözle binlerce kişi ölüme koşabilir ama gerçekten inandığı içindir ve bizim yargılamamız gerekn insanlar değil, kutsal olan ve kullanımıdır. Terör ise sadece bu beylerin, çobanların aslında kendi TOPLUMLARINA karşı garantileridir. Diğer toplumlara karşı ise terörden çok ihtiyaç duydukları açık savaştır.
Belirli bir elitin milyonlarca insan üzerindeki egemenliği muhakkaki kitle etkileşimi üzerine kuruludur bunu ise din yada başka kutsal örgülerle oluşturacak. Sadece islam değil ki, Haçlıyı önüne katıpda Hindistan İpek ve Akdeniz DEniz ticaretine egemen olmak isteyenlerinde yolu, savaştı, ve bunun için dinleri yeterince kolaylık sağlıyordu helede en azından kaygısızca ölmeye ve öldürmeye gidecek orduyu hazır ve nazır kılıyordu. İstediğimize bakalım tarihe bakalım ve karşımıza amacı terör olmayan ama kendi garantisini kendi toplumuna karşı kullanarak sağlayan, amacı savaş değil, bunu kullanarak politik üsütnlük ve ekonümik çıkar sağlamak olduğu görülecektir. İskender İran'a kadar neden gitti? Çünkü o Zeus'un oğluydu ve Zeus bunu emrediyordu peki gerçek bumudur? Oysa bir çoğumuz göğsümüzü gere gere, Fransalara kadar girdik deriz, oysa bakmayız bile neden girdik, nasıl girdik diye? İşte tamda burada devreye Dinin kullanımı ve kayıtsız belirli bir çıkar uğruna milyonların kullanımı. E zaten din bir omurga ise elbette bu tür çıkarlar içinde, özneleri olacaktı. Çünkü bunun için vardı ve milyonları yönetmek gibi ayrıca çıkarlara hizmet etmek gibi faktörleride olmalıydı.
Bir diğeri ise İnanç sistemidir, bu bir bütünlüktür ve bunu kullananlardan, daha çoktur buna inananlar. Kullananların menfi çıkarlarına milyonlarca insanı kurban edemeyiz, evet insanlar inandığı ve tapındığı sürece, diğerlerine hizmet eden robotlar haline geleceklerdir, ama birisi farklıdır diğeri farklı. Kısaca İslama canı gönülden inanan milyonlarca insan O'nu yani bu aracı kullanmıyor, dolayısyla terör de bir araç ise, milyonlarca insan yine bunu kullanmıyor, aksine milyonlarca insan inançlarından dolayı kullanılıyorlar. Bir zamanlar bizde inanırdık ama bu bizim geçmişimizi terörist yapmıyor. Ortadan kaldırmanın tek ve temel yolu ise artık dini kullanımları ve burada oluşturulacak biat ve itaatin gerçek yüzü olanın görülmesi için, aydınlanma çabasını sürdürmeye devam etmektir, çünkü bizler ne dersek diyelim fabrika üretime devam etmektedir ve verebileceğimizin en güzeli milyonları aydınlatma çabası ile gerçekleşecektir, öteleme ve uzaklaştırma ile değil. Ve elbette İslamı kullanan terör hareketleri, kutsalı kullanmak için yine ona dayanmak zorundadır ama bunların varlığına bakarak tüm islamı terör ilan edemeyiz, ait olduğu çağa göndermek zorundayız.
İfade edemiyorum, o yüzden uzayıp gidiyor hem odur ama hemde o değildir demek tek bir boyuttan bakmamak demektir ki buda gerçekten zor olanı.
Aliminyum
26-05-2007, 18:38
iyi aferin rusya'ya. İsmet Paşa bile nurlar hakkında "Yassah Hemşerim" die bi mahkeme kararı aldıramamıştı. Türkiye'deki mahkemelerin hemen hepsi beraat ettirmişti bu kitapları. Bizimkilerin gözünden kaçıp da Rus ayılarının gözden kaçırmadıkları ney acaba?
Ha bide, hadi rusya yasakladı da yarın tekrar serbest olursa (ki hukuki süreç sürüyor ve gidişat bunu gösteriyor,Vladimir Lukin bile (putinin bi danışmanı gibi bişey) Risalelerin yasaklanmasının ülkedeki dinler arası düşmanlığa hizmet edeceğini söyledi) napacaksınız.
haberi biraz da farklı kaynaklardan okuma kültürünüzün gelişmesi adına size bi imkan sunuyorum, buyrun;
http://www.rusya.ru/tur/index/news?id=2499
http://www.rusya.ru/tur/index/news?id=2513