Orijinalini görmek için tıklayınız : Ordu'da sel felaketi
Ordu'da dün gece başlayan şiddetli sağanak yağışın ardından sel felaketi yaşandı. Şiddetli yağmur nedeniyle Fatsa Organize Sanayi Bölgesi sular altında kaldı. Cinli Deresi'nin taşmasıyla birlikte birçok ev ve iş yerini su bastı, 10 araç su altında kaldı, yollarda çökme meydana geldi. Birçok köye ulaşımın sağlanamadığı öğrenildi.
Ünye'de ise şiddetli yağışların meydana getirdiği taşkın sonucu 4 köprü yıkıldı, karadeniz sahil yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Samsun'dan Doğu Karadeniz'e otobüs ve kamyon geçişi yasaklandı.
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 165 kişinin mahsur kaldığını ifade etti.
https://www.birgun.net/haber-detay/ordu-da-sel-felaketi-4-kopru-coktu-165-kisi-mahsur-kaldi-226395.html
geçmiş olsun, umarım yaraları en kısa sürede sarılır.
Ordu'nun Ünye ilçesi'ndeki Tabakhane deresinde taşma meydana gelince Tabakhane köprüsü yıkılma riskine karşı kapatıldı.
Karadeniz Sahil yolunda yolunda ulaşım çift yönlü olarak durduruldu.
https://www.birgun.net/haber-detay/ordu-da-bir-kopru-yikilma-tehlikesine-karsi-kapatildi-226527.html
Ahlaksız
09-08-2018, 22:26
Adam dere yatağına 7 katlı apartman dikmiş..Böyle bir şey olamaz:)
Adam dere yatağına 7 katlı apartman dikmiş..Böyle bir şey olamaz:)
İşte konunun özü bu yanlış yapılanma rant ekonomisi kanun tanımama ben yaparım deyip büyüklenme nin sonu felaket Doğa gazabını verir .
her şey para değilmiş belki anlarlar ama sanmıyorum bir suçlu bulmuşlardır kafalarında.
"ictenlik"
10-08-2018, 21:48
Orduluyum ve sanırım o köprü yıkıldığı için ya da fındık sezonuna denk geldiği için mi anlamadım çok fazla haber oldu. Yoksa yağış olağandı, sel olağandı. Daha önce de buralarda köprüler yıkıldı, seller de oldu. Canlı yayın ekipleri geldi sel kovaladı ilginçti. Çocukluğumdan beri bir çok sel ve yağışa tanık oldum ve duydum, daha fazla yağışlarda gördük. Onun 5 katı taşmış derelerde gördük.. Biraz da siyasi mi? Anlamadım... Komik ve absürt..
Altyapı sorunları felan olabilir, yanlış şehirleşme/konutlaşma olabilir anlarım. Olağan sorunlar. Bunlar yeni değil .Bizim insanımıza özgü.. Haber niye bu kadar büyüdü anlamadım. Küresel bir afet varmış gibi bir sürü canlı yayın ekibi buradaydı. Sanırım ertesi gün için yapılan sel uyarısı da etkili oldu ya da haber malzemesiydi bilmiyorum ama gerçekten tuhaftı..
Bilmiyorum, abartı katılmış bir absürtlük var, vardı..
Medya şovuna dönüştürüldü?
Bu sıralar BBC Earthte Sıradışı hava koşulları vb. belgeselleri dönüyor ve onlara bakıyorum da bunlar selcik...