Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikan ürünlerine 100% vergi
ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük oranlarının yüzde 100 artırılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazetede yayımlandı.
Erdoğan: ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağız
Resmi Gazete'de, "ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında ek mali yükümlülük uygulamasına dair kararda değişiklik yapılmasına ilişkin karar" başlıklı karar yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, ABD'den ithal edilen bazı ürünlere ek vergi getirildi. Kararda, "Bu maddenin yayımı tarihinden önce Türkiye'ye sevk edilmek üzere bir taşıma belgesi düzenlenerek yüklemesi yapılmış olan eşyanın bu kararın yayımı tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde ithalatına ilişkin gümrük beyannamesinin tescili veya gümrük mevzuatı çerçevesinde özet beyanın verilmesi halinde, bu değişilik kararından önceki ek mali yükümlülük oranları uygulanır" denildi.
ALKOLLÜ İÇECEKLERDE YÜZDE 140 EK VERGİ
Ek mali yükümlülük oranları; sert kabuklu meyvelerde yüzde 20, pirinçte yüzde 50, etil alkol, damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkiler, likörler ve diğer alkollü içeceklerde yüzde 140, yaprak tütün ve tütün dökümlerinde yüzde 60, taşkömürü ile ondan elde edilen briket, toprak ve benzeri yakıtlarda yüzde 13.7, taşkömürü, linyit ve turbodan elde edilen kömürlerde yüzde 10, güzellik veya makyaj müstahzaları ve cilt bakımı için kullanılan müstahzalarda yüzde 60, yakmaya mahsus ağaçlarda yüzde 10, el yapısı kağıt ve kartonlarda yüzde 20, birincil elyaf, kağıt ve kartonlarında yüzde 20, otomotiv ürünlerinde yüzde 120 oranında artırıldı.
https://cdntr1.img.sputniknews.com/images/103475/32/1034753226.png
Pirinç, alkol, güzellik ve makyaj malzemeleri ile binek otomobillere ek vergi getirildi.
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN AÇIKLAMA
'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "ABD yönetiminin ekonomimize bilinçli saldırılarına karşı, mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, bazı ürünlerin ithalatında vergi oranları artırılmıştır" ifadesini kullandı.
Oktay, şöyle devam etti:
"Zor günlerde liderinin etrafında kenetlenen milletimiz, kural tanımaz tavırlara karşı uluslararası kamuoyu ile de kenetlenmiş, haksızlıklara karşı dünyayı cesaretlendirmiştir. Durmak yok, yola devam."https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201808151034753151-abd-urunleri-ek-vergi/
Ahlaksız
15-08-2018, 11:58
Dünya'nın en büyük gücüne kafa tutuyoruz..!
Boykot ne?Niye reis açıklama yapıyor da,damat açıklama yapmıyor?Niye,Abd dayılık yapınca,bizimkiler de karşılık veriyor?Fethullah için niye bunlar yapılmadı?Niye akpliler sokakta gösteri yapmıyorlar?Filistin için sokağa çıkıyorlar ya..!
ilahimasal
15-08-2018, 16:55
Hikaye bu işler. Sene sonu en çok elektronik ürünü Türkiyeye kim sokmuş ? Hangi firma en çok karı elde etmiş , bunlara bakın .
Şayet bunların sözde tepki verdiği firmalar sene sonunda rekor satışlar yaptı ise verin benim gibi küfürü.
Akp li ne kadar din simsarı varsa alayının cebinde amerikan malı vardır. Hem dolar hem ıphone , masaya önce arabanın anahtarını sonrada telefon ve kalite cigarasını bırakan tipleri incelemeye alalım.
Birde kalkıp sağa sola bok atmaları yokmu !!
Sahtekarlıkta bunları kimse geçemez.
Yarın akapa lı ve mahapalı vekillerin tellerine bir baksın yandaş medya , en son model ıphone tamamında vardır. Hatta o telefonları ıphone hediye etmiştir bunlara . NEYIN KARŞILIĞINDA olduğunu bulmakta araştırmacı gazetecilerin işi.
Ek vergi koyulan ürünlere bakın
Tütün, Pirinç, Alkollü içki (ABD de içki yasağı varken Mustafa KEMAL bu ülkede içki fabrikaları kurmamışmıydı)
Bari insan bunları ABD den aldığımızı çaktırmaz.
Zamanında eylem yapan tütün üreticisine TEKEL işçisine vatan haini muamelesi yap sonra dışarıya muhtaç ol muhtaç olduğun sana nanik yapınca da ek vergi boykot.
Şimdiden şekere ek vergi koymalı değiller mi.Yakında şekeride oradan buradan getirmeyecekmiyiz.Fındık pazarını da kendi elimizle ABD ye vermedik mi. Zeytine de aynı şeyi yapmak için uğraşmadık mı.
Aman ne olacak ki ABD den almayız Koreden alırız.
Leonardo
15-08-2018, 22:09
- 21 yy ortamında bunlar ciddi yaklaşımlar değil.
O ithal edilen ürünü kullanan, belki üretim için kullanan adam var.
+ o devirde değiliz. Tükettiğimiz hemen hemen her şey ithal.
Saçmalık yani. Millet cebinden çıkanı düşünmesin, Kurtlar vadisi düşünsün, Feto düşünsün filan.
spartacus
16-08-2018, 01:51
Ek vergi koyulan ürünlere bakın
Tütün, Pirinç, Alkollü içki (ABD de içki yasağı varken Mustafa KEMAL bu ülkede içki fabrikaları kurmamışmıydı)
Bari insan bunları ABD den aldığımızı çaktırmaz.
Zamanında eylem yapan tütün üreticisine TEKEL işçisine vatan haini muamelesi yap sonra dışarıya muhtaç ol muhtaç olduğun sana nanik yapınca da ek vergi boykot.
Şimdiden şekere ek vergi koymalı değiller mi.Yakında şekeride oradan buradan getirmeyecekmiyiz.Fındık pazarını da kendi elimizle ABD ye vermedik mi. Zeytine de aynı şeyi yapmak için uğraşmadık mı.
Aman ne olacak ki ABD den almayız Koreden alırız.
Kısaca bu gerizekalılara ambargo uygulamaya gerek yok, kendilerine ambargo koymuş, ötekini zahmetten kurtarmışlar.
Bu tür kalemlerde aslolan vergiyi arttırmak değil, alımı düşürmektir, bunun yoluda üretimden geçer. Bu kadarcığı ben biliyor, söylemiyorum, 3 gram düşünen herkes bu kadarını yapabilir.
Kısaca bu gerizekalılara ambargo uygulamaya gerek yok, kendilerine ambargo koymuş, ötekini zahmetten kurtarmışlar.
Bu tür kalemlerde aslolan vergiyi arttırmak değil, alımı düşürmektir, bunun yoluda üretimden geçer. Bu kadarcığı ben biliyor, söylemiyorum, 3 gram düşünen herkes bu kadarını yapabilir.
Kuzey Afrika'ya gittik ya ondandir.
"ictenlik"
16-08-2018, 12:27
Amerikan mallarına boykot çağrısı geldi. Hatta Erdoğan, "Onların iPhone'u varsa öbür tarafta Samsung var." diyerek iPhone'un vazgeçilmez olmadığını ifade etti. Anında verdiği yanıtlarla meşhur halkımız durur mu?
https://img-s2.onedio.com/id-5b73064b34585be90f320dff/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-9eff5ad0e7ad384eb6a3d1c531a0ab1517fbe23c.webp
https://img-s1.onedio.com/id-5b7307123da53aa943ab21a8/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-eb2cc8b1c1986bfe7c1c4984a7c207620be6fd02.webp
https://img-s2.onedio.com/id-5b7307351d9a65bd0fd70127/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-a2658a950046a690151822c1101d7a127e998058.webp
https://img-s1.onedio.com/id-5b730a425807723a1dd0bcfc/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-de8390d20b4578038547dee68b44e344186bda05.webp
https://img-s1.onedio.com/id-5b730b00c130fb7c109ec472/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-a46df42d482e2299ed3a963a12b948ead7a4c6c5.webp
Leonardo
16-08-2018, 19:15
Tek adam rejimlerinin dünyayı ikinci bir mali krize sokması ihtimali var.
Türkiye kaynaklı krizin Batı'yı da olumsuz etkileme olasılığı var.
neticede Tek-adam rejimlerini İSTEMİYORUZ.
ilahimasal
16-08-2018, 20:28
Iphone parçalayıp alakbağ diye böğurenlerin videolarını izleyince aklıma coca cola şişelerini iple asan çomarlar ve sn Erdoğanın açılışını yaptığı coca cola fabrikası geldi.
Hazır olalım , en güzide şehirlerimizden birine iphone fabrikasının açılışını , YANDAŞ abd kanallarından canlı canlı izleyebiliriz.
Kargile de boykot yaparlarda , olmazki şimdi ! Kargil taze gelin.
Hepsi tezgah sadece halk ağır bedeller ödeyecek Bence Türkiye ABD plokundan çıkmayacak zaten çıkamaz hiç bir alt yapısı yok hiç bir hazırlığı da yok sedece ortada şov var.
Leonardo
16-08-2018, 20:54
- Çıkarsa Moskova'Ya "Peki efenim" diyecek. Onu söylüyorum.
+ Fabula bence AKP'li.
Ahlaksız
16-08-2018, 23:39
https://www.youtube.com/watch?v=aLq4ohtZiAk
:D
- Çıkarsa Moskova'Ya "Peki efenim" diyecek. Onu söylüyorum.
+ Fabula bence AKP'li.
Moskova, dün oraya benzemek için hayallerini kurduğumuz bir şehir bu günse içine bile girmek istemediğimiz şehir ne garip bir yaşam. Aynı şehir dün kurtarıcı bu gün korkutucu.
AB dün emperyalist diye tiksinti ile söz ederken bu gün bizi niçin içine almıyorsun diye sitem ediyoruz.
Ne garip aynı ömür neler görüyor neleri sevip nelerden nefret ediyor aynı zaman içinde.
Fabula bence AKP'li Bir insanın AKP li olması burada yazı yazmasına mani mi. Her kes özgürce düşüncesini anlatabilmeli hakaret ve aşağılama olmadığı sürece. Demokrasi ve Adalet herkese lazım.
Leonardo
17-08-2018, 13:38
- Genç ve bilgisiz insanların bu şekilde duygularıyla oynamak güvenli bir hareket değildir. Bunların fanatizmi bir artarsa sokakta adam dövmeye, "fetöcü" kadınlara tecavüz etmeye, milletin malını mülkünü gasp etmeye de başlarlar.
Benim 10 yaşındaki ruh halime sahipler. Siz kaç yaşındasınız? uyduruk olduğu belli de, satıp parasını fakire verirsin bu ne şimdi?
Kartopu: ilk dediklerinize katılıyorum.
2) evet, gizli gizli "ben MHP'liyim aslında" diye bizi trolleyeceğine, açık açık "AKP'liyim" dese daha iyi. Da böyle tiplerle uğraşılmaz.
Dünyada 1- fanatizm 2- Mantık vardır.
Şimdi 1'i seçmiş adama ancak "evet abi, peki abi" filan dersin. + seni de kazanmaya çalışır.
Ben uğraşamam sadece, bir şey de demiyorum :)
ilahimasal
17-08-2018, 17:01
Ekonomi o kadar kötü ki ! Katar denilen arap aşireti Türkiye ye para verip kurtarıcağım diyor.
Arap şeyhlerinin petrodolarları ile ayakta kalmaya mecbur bir Erdoğan !!! Sorsan halife namzeti.
Leonardo
17-08-2018, 17:07
- Eski bir mesele ama, ben bu şeyhlere Şıhlara Gayrimenkul satılması (15 milyar dolar deniyor), fabrika KİT filan satılmasını da onaylamıyorum. Bunların parası bitmez çünkü.
Yani "Yardım" deniyor. Da bence ülkeyi satıyorlar.
Amerikan ürünlerinden sonra Alman ve Çin ürünlerine de ek vergi koyarlarsa, zaten alım gücü düşük vatandaş ne kullanacak merak konusu.
https://www.youtube.com/watch?v=aLq4ohtZiAk
:D
helalll size genç kardeşler abiler.. ayfonlarınızı kırarak milli güce güç kattınız, abd şimdi perişan olmuştur.
ulan bu abd bugün mü düşmanınız oldu da protesto etmeye başladınız. bu ne ayfon sevgisiymiş herkesin elinde, şimdi kırarak milli olduğunu sanan çok insan var bu ülkede. alırken düşünecektin milliliği..
ice tea, cola, redbull lıkır lıkır içerler, algida dondurmasını şapurdatarak yerler hiç bir sıkıntı duymazlar,siyasi birşey olur kolayı yere dökerek ders verdiklerini sanırlar, yeyip içtiklerini görmezden gelirler.komik oluyorlar.
ha samimi adamlar yok mu az da olsa var,fikri neyse zikri de o olur. yukardakiler gibi olanların altı kaval üstü şişhane oluyor...
ayfonlarınız için üzülmeyin bu ay sonunda yenisi piyasaya çıkacak bu bahaneyle yenilemiş olursunuz. iddia ediyorum bu üfürükten protestocuların çoğu gidip yine ayfon alacak, nasılsa 2 gün sonra unutuyoruz herşeyi, kaldığımız yerden devam ediyoruz.
Ahlaksız
17-08-2018, 19:02
Amerika'yı protesto ediyorlar ya,Amerika'da okuyan siyasiler ve çocukları da diplomalarını yaksın bence..Madem ''yerliiii'' diye feryat ediyorlar,yakın şu diplomaları da görelim samimiyetinizi..
Manas'ın dediği gibi iki gün sonra hepsi unutacak herşeyi:)
Rusya ile savaşa girecektik,döndük..
Suriye'ye girecektik,döndük..
İsrail'e sürekli terörist diyoruz ama her türlü siyasi/politik ilişki devam ediyor..
Avrupa'daki nerdeyse tüm ülkelerle krizler yaşadık..Abd ile de irtibatı kopardık ama yarın birgün ''Trump'un sesini özledim'' derlerse şaşırmayın:D
ilahimasal
17-08-2018, 19:48
Evet arkadaşlar , mubarek devletimiz mazota tas tamam 60 krş koydu. dolar 10 krş hareket yapınca hoplayan çomarlar ve abileri ( haklılar ) Iphone parçalamaya başladılar ( ne alakaysa ) , motorin içinde aynı tepkiyi verip , mesela shell firmasından aldıkları mazotu , benzini yerlere döküp üstünde tepinseler ya !!
Tam 60 krş soktular. Gık demedi çomarlar. Demekki , 1.5 lira sokulabilir bu çomarlara. Devlet bu durumu test etmiş ve yarım sokmuş , bir daha kerkinip 1.5 lira kadar sokup , çomarlardan ıhhh sesi çıkarsa 1 liraya kadar geri çekerler. Ama sanmam vatan millet sakarya diyip 2 ye kadar kökleyebilirler. Çomarlar bunu götürür..
Evet arkadaşlar , mubarek devletimiz mazota tas tamam 60 krş koydu. dolar 10 krş hareket yapınca hoplayan çomarlar ve abileri ( haklılar ) Iphone parçalamaya başladılar ( ne alakaysa ) , motorin içinde aynı tepkiyi verip , mesela shell firmasından aldıkları mazotu , benzini yerlere döküp üstünde tepinseler ya !!
Tam 60 krş soktular. Gık demedi çomarlar. Demekki , 1.5 lira sokulabilir bu çomarlara. Devlet bu durumu test etmiş ve yarım sokmuş , bir daha kerkinip 1.5 lira kadar sokup , çomarlardan ıhhh sesi çıkarsa 1 liraya kadar geri çekerler. Ama sanmam vatan millet sakarya diyip 2 ye kadar kökleyebilirler. Çomarlar bunu götürür..
Benzin fiyatları zirve yapıyor.Araç bakım masrafları artıyor.Ülke batıyor.Makam aracı saltanatından taviz veren yok.Kanunda kendisine makam aracı tahsis edilmeyenlerde altına makam aracı çekiyor..Ses çıkaran yok.
Halk soğan ekmek yer yine bize saltanat yaşatır diyorlar.Doğruda diyorlar.
Leonardo
18-08-2018, 17:15
İki yıl önce de Yurt dışında şöyle bir olay meydana gelmişti. Onu hatırladım:
https://youtu.be/tMcHnONkv7s?t=154
İki yıl önce de Yurt dışında şöyle bir olay meydana gelmişti. Onu hatırladım:
https://youtu.be/tMcHnONkv7s?t=154
Bu genç, Apple ürünlerini kıracağına Paris'te neden bir bomba patlatmamış?
Bu olayın şunla bir ilgisi olabilir mi?
https://odatv.com/images/2018_08/2018_08_18/el-sikismayi-reddettigi-icin-musluman-cifte-vatandaslik-verilmedi-18081858_m2.jpg (https://odatv.com/el-sikismayi-reddettigi-icin-musluman-cifte-vatandaslik-verilmedi-18081858.html)
Bu haberi şimdiye kadar görmedikleri, yani atladıkları için forumdaşlarıma teessüf ederim!
Ben, şuna kızıyorum: Yıllardır Batı, kendisine kötülük yapanın aslında Türkler değil, Araplaşmış Türkler olduğunu bir türlü anlayamadı. Şimdi gurbetçilerimizden dinci-kinci ve kürt bölücülerini çıkartarak üzerimize salmalarının cezasını çekiyorlar.
Leonardo
19-08-2018, 13:55
- Alt yazı yok. Anlarsınız dedim.
Bozkurt gençler gibi, Apple mağazasına girip kırıp - döküyor. Sonunda tutuklanıyor.
Da "Tüketici hakları" ile alakalı idi sanırım.
/Yiyorsa öyle yapsınlar. Kendi telefonunu kıracağına. Biz de izliyek. Ben öyle istiyorum :)
Istedigi hizmeti anlamadigini icin, kirip dokmus.