PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aretha Franklin

Neva
19-08-2018, 14:19
Amerika'nın en tanınmış komünistlerindendir Angela Davis. Kararlı bir insan hakları savunucusudur, önemli bir yazardır. Soğuk Savaş döneminde, 1980 ve 1984'de üyesi olduğu ABD Komünist Partisi'nin Başkan adayı da olmuştur. Uzun zaman FBI'ın tehlikeli suçlular listesinde kalan bu mücadeleci siyah kadını yıllar önce, 1970'de çeşitli suçlamalarla tutukladılar.

Başkan Richard Nixon'un "tehlikeli bir terörist" diye nitelendirdiği Davis'in kefaletle serbest bırakılması için 100 - 250 bin dolar arası bir paranın ödenmesi gerekiyordu. Çok sayıda destekçisi, seveni kolları sıvadı ama bir kişi tüm kefalet parasını ödemeye hazır olduğunu duyurdu. Davis için gözünü kırpmadan kefalet ücretini ödeyecek olan kişi oydu: Aretha Franklin.

Benim için Franklin öncelikle buydu. Sadece muhteşem bir ses, müthiş bir yorumcu değil, toplumsal sorumluklar almaktan kaçınmayan, bir komünisti desteklediği için konserlerinin iptal edileceği uyarılarına kulak asmayan mücadeleci biriydi. ABD'de kolay değil böyle biri olmak. Davis için kefalet parasını ödeme girişiminin bir cömertlik gibi gösterilmesini reddetti elbette. "Benim param var, siyahlardan kazandım ve bunu halkıma yardım edecek şekilde kullanmak istiyorum" dedi sadece.

https://www.birgun.net/haber-detay/en-eylemci-ses-sustu-227557.html

kartopu
20-08-2018, 11:26
Benim anlayamadığım Bu A. Franklin bu kefaleti A. Davis in siyah olduğu için mi yoksa Komünist olduğu için mi ödediği.

A.Franklin in şu sözü dikkatimi çekti de onun için sordum.Benim param var, siyahlardan kazandım ve bunu halkıma yardım edecek şekilde kullanmak istiyorum" dedi sadece.

Siyahlardan kazandığı çok parasının yine bir siyah için harcaması, yeni kazançların siyahlardan geleceği ihtimalini de düşündüğümde .Aklıma bu geldi.