PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolar Üzerindeki ”In God We Trust” İfadesini Kaldırma Talebini Reddedildi

Ahlaksız
25-08-2018, 22:30
ABD Temyiz Mahkemesi, Amerikan parasının üzerindeki oldukça ünlü ”In God We Trust” ifadesinin kaldırılması için dava açan Chicagolu satanistin aleyhinde karar verdi.
Mahkeme kararında; “Mantıklı bir gözlemci para üzerindeki ifadeyi dini bir çağrı olarak algılamaz” açıklaması yer aldı.
http://haber.sat7turk.com/dolar-uzerindeki-in-god-we-trust-ifadesini-kaldirma-talebini-reddedildi/
Gerizekalı bunlar..Hukuktan,demokrasiden filan söz ederler bir de..

Tengrizm
25-08-2018, 23:51
Evet haklısınız,bu ABD demokrasiden,hak hukuk diye kendini över,ama aslında çok iyi olmadıkları bu haberden bile bellidir.

Dijwar
26-08-2018, 00:09
Amerikan halkı dindardır, Türk insanı gibi dindardır.Mahkeme aksi karar verse infial olur. Öyle dini anlamda hoş görü yoktur. Ben vakti zamanında dindar olmadığımı söylediğimde, kampüste konuşacak Amerikalı bulamamıştım, tavır almışlardı bana.

Turdur
26-08-2018, 00:58
Amerikan halkı dindardır, Türk insanı gibi dindardır.Mahkeme aksi karar verse infial olur. Öyle dini anlamda hoş görü yoktur. Ben vakti zamanında dindar olmadığımı söylediğimde, kampüste konuşacak Amerikalı bulamamıştım, tavır almışlardı bana.

İlginç bir dindarlıkları var demek ki. Bir stand-up gösterilerinde baya baya makara geçiyorlar dinlerle.

Dijwar
26-08-2018, 01:37
İslamiyetteki gibi dindarlık değil, tabuları Tanrı. Çoğu kiliseye gitmez kırk yılda bir İncil okurlar ama Tanrı konusunda inançları var.
Yoksa Budist gibi ya da tarikatçılar gibi yaşamıyorlar.
Dünyada en büyük evrim karşıtları da Amerikada yaşar, oradaki halktan aldıkları paralarla beslenirler.

Ahlaksız
26-08-2018, 11:48
Niye böyleler?
Dünya'nın en gelişmiş ülkesinde,insanların bir Afgan gibi davranmasının nedeni ne olabilir?

Dijwar
26-08-2018, 12:33
İyi de onlar çok zeki ya da çok demokratik olduğu için ABD süper güç değil ki. ABD yi yöneten ve bundan nemalanan 1-2 milyonluk bir kitle var. Onların yaptığı ile dönüyor.
Hem bilime hem de ekonomik yatırımlara inanılmaz bir destek var üst tabakada. Ama o özgürlük üst tabakada.Mesela doktora ve doktora sonrası çalışmaların ABD nin işine yarayacaksa, dine uyup uymaması önemli değil.

Aşağıya doğru indikçe din konusu hassaslaşıyor.
Amerikan halkı, Tanrıya olan inanç sayesinde süper güç olduklarını sanıyor. Bunu bizzat çoğu kişiden duydum.

Uyuşturucu kullanır, ya da sabahlara kadar içer,sevişir hatta dini espirilere hoş görü ilede yaklaşabilir ama son noktada Tanrı konusunda taviz vermez.

upuaut
26-08-2018, 19:25

Aslında tam olarak öyle değil şöyledir:

https://www.youtube.com/watch?v=URysfDtmSdI

Kimse kendisini kandırmasın. Dinimiz ne olursa olsun, hepimiz Brad Pitt'in ulaştığı noktaya geldik ve 40 yaşından (*) sonra bize çocukken anlatılan şeylerin birer çocukça masal olduğunu anladık.

İşte Brad Pitt, buna isyan ediyor!

(*) 40 yaş, akıl yaşı ya da Peygamber yaşıdır. Bu yaşa erişen kişiyi kandıramazsınız!

Ahlaksız
26-08-2018, 21:22
İyi de onlar çok zeki ya da çok demokratik olduğu için ABD süper güç değil ki. ABD yi yöneten ve bundan nemalanan 1-2 milyonluk bir kitle var. Onların yaptığı ile dönüyor.
Hem bilime hem de ekonomik yatırımlara inanılmaz bir destek var üst tabakada. Ama o özgürlük üst tabakada.Mesela doktora ve doktora sonrası çalışmaların ABD nin işine yarayacaksa, dine uyup uymaması önemli değil.

Aşağıya doğru indikçe din konusu hassaslaşıyor.
Amerikan halkı, Tanrıya olan inanç sayesinde süper güç olduklarını sanıyor. Bunu bizzat çoğu kişiden duydum.

Uyuşturucu kullanır, ya da sabahlara kadar içer,sevişir hatta dini espirilere hoş görü ilede yaklaşabilir ama son noktada Tanrı konusunda taviz vermez.
Bana bu dediğiniz tuhaf geliyor ama inancın ne demek olduğunu az çok bildiğim için de çokta şaşırmıyorum..
Bunun mutlaka bir açıklaması vardır..
Ya her köşede kiliselerin açık olması insanları etkiliyor..
Ya Abd,çocuklara bir şekilde dini empoze ettiği için,insanlar büyüdüklerinde özgür bir ortamda yaşasalar bile dinden kopamıyorlar..
Ya tv programlarında/reklamlarında tanrı ile ilgili yayınlar yapılıyor..
Ya siyasilerin incile el basarak yemin etmeleri gibi şeyler,insanları etkiliyor..
Ya da doların üzerindeki bu yazı,Amerikalıların tanrı kavramından uzaklaşmasına psikolojik anlamda engelliyor..
Tabi siz daha iyi bilirsiniz bunu..
Mesela Irak'a ''haçlı seferi'' düzenliyoruz dediklerinde,Abd'liler buna itiraz etmedi..Çok acayip..Sonradan kayıplar filan artınca,Abd'liler tepki koymaya başladı..
Aslında tam olarak öyle değil şöyledir:

https://www.youtube.com/watch?v=URysfDtmSdI

Kimse kendisini kandırmasın. Dinimiz ne olursa olsun, hepimiz Brad Pitt'in ulaştığı noktaya geldik ve 40 yaşından (*) sonra bize çocukken anlatılan şeylerin birer çocukça masal olduğunu anladık.

İşte Brad Pitt, buna isyan ediyor!

(*) 40 yaş, akıl yaşı ya da Peygamber yaşıdır. Bu yaşa erişen kişiyi kandıramazsınız!
Bu tarz çok örnek verilebilir..
Dünya çapında bir sanatçı,insanların karşısında alenen bu sözleri edebiliyor..Bunlar Abd'lileri etkilemeli ama demek ki pek etkilenmiyorlarmış..

Dijwar
26-08-2018, 21:58
Mesela Irak'a ''haçlı seferi'' düzenliyoruz dediklerinde,Abd'liler buna itiraz etmedi..Çok acayip..Sonradan kayıplar filan artınca,Abd'liler tepki koymaya başladı..

Dünya çapında bir sanatçı,insanların karşısında alenen bu sözleri edebiliyor..Bunlar Abd'lileri etkilemeli ama demek ki pek etkilenmiyorlarmış..

Einstein Hitlerden kaçıp ABD ye geldiğinde bir sohbetinde Tanrıya inanmadığını söylediğinde, onu çok seven bir Amerikalı ona mektup yazmış ve şunu demiş ", Sizi ağırlamaktan onur duyuyoruz ama inancımıza laf söyleyecekseniz bu ülkeden gidin". Tipik amerikan vatandaşı...

Irak Savaşı ise çok ilginç. Çok ılımlı ve savaş karşıtı Amerikalı arkadaşıma savaş öncesi, " ne düşünüyorsun. ABD Irak a girmeli mi" dedim.Bana, evet demişti.
"Neden", dedim, tek kelime ile cevap vermişti. İNTİKAM

Yani El Kaide ile Irak arasında ilişki olduğunu düşünüyordu.

bilgivehis
26-08-2018, 22:38
30 yıl ABD'de kaldıktan sonra öğretmenlikten emekli olup Türkiye'ye gelen arkadaşımla bu konuları çok konuşmuştuk.
Özgürlük anlamında diğer ülkelerden biraz farklı olsa da ABD devleti de kendi halkını sürü psikoloji ile yönetiyormuş. Devlet ne gibi mesaj veriyorsa halkı da o mesaj sınırları içinde kalıyormuş.
Aynı dinlerde olduğu gibi ABD halkının da sorgulama refleksi kontrol altındaymış.
Örneğin Irak işgalinden sonra milyonlarca insanın öldürülmesi onlar için dördüncü plandaymış.
Emperyalist bir ülkenin istisna dışında genel olarak halkından zaten farklı bir şey beklenemez, az buçuk özgürlük ve az buçuk iyi yaşam onları bağlıyor.

Dijwar
26-08-2018, 23:06
. Devlet ne gibi mesaj veriyorsa halkı da o mesaj sınırları içinde kalıyormuş.

Aynen öyle.

upuaut
27-08-2018, 07:32

Peki madem öyle, o zaman bir grup Hollywood artisti, Donald Trump'ın 45. ABD Başkanı olmasından yalnızca 4 saat önce tam da Trump Tower'ın karşısında düzenledikleri "Democracy NOW!" etkinliğine katılan 25,000 protestocu karşısında aklınıza gelen her kesimden destek isterlerken, bu destek neden tüm Amerika'ya yayılmadı?

https://www.youtube.com/watch?v=_lVoMRV69Ic

Çok ilginçtir, Michael, 9:07-9:46'da şöyle der:

"If he tries to put up a Muslim registry, where Muslim Americans key word Americans are supposed to sign up. I will be the first one to sign up on the Muslim registry. Who will join me? Who will join me? Will you sign, Who will sign their name? Let's all sign our name.

We are all Muslim. We are all Mexican. We are all women. You're all Americans"

Yapımcı Michael Moore New York'taki Trump Tower binası önüne gidip üzerinde "Hepimiz Müslümanız" yazılı bir pankart taşıyarak Trump'ı protesto etti. Moore Twitter hesabından Trump Tower'a gittim ve polisler gelene kadar pankart taşıdım. Daha sonra Trump'a bir mektup yazdım şeklinde açıklama yaptı. WWE güreşçisi John Cena, katıldığı bir programda Donald Trump'ın Müslümanlar hakkında yaptığı açıklamaların saçma ve küstahça bulduğunu söylemiştir. Nobel Ödülü sahibi Pakistanlı insan hakları aktivisti Malala Yusufzay durumu trajik ve nefret dolu olarak değerlendirdi.

Öbür yandan, Güney Karolina'da yaşayan İlhami İbrahim adında bir Müslüman, Donald Trump'ın radikal İslam'la savaşını desteklediğini ve bu yüzden de ön seçimlerde Donald Trump'a oy verdiğini açıkladı.

Müslümanlar hakkında söylemleri ve tepkiler

Seçim kampanyası için yaptığı reklamlarında Müslümanları hedef alan söylemler yer almıştır. Bir konuşmasında, ''Ben Müslümanları seviyorum. Bence onlar harika insanlardır'' açıklamasında bulunmuş ancak daha sonra müslümanların geçici olarak ABD'ye girişinin engellenmesini belirttiği konuşması büyük tepkiler gördü. Farklı bölgelerde protestolar düzenlendi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Bu Amerikan değerlerine ve ulusal güvenlik çıkarlarına aykırıdır" denildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Trump Amerika'nın savunduğu değerlere aksi şeyler söylüyor" dedi. ABD dışından gelen tepkilerden ise Suudi Prens El Velid bin Talal, Trump için "Amerika'nın yüz karası" dedi. Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, Böyle bir görüşü Kanada'da kabul edemeyiz. ABD'den duyduğumuz hiçbir görüşe bugüne kadar bu derece uzak düşmüş hissetmedik dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron Trump'ın yorumu hakkında bölücü ve yanlış olarak değerlendirdi, Londra Belediye Başkanı ise Boris Johnson yanlış yorum ve tamamen saçmalık dedi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Melissa Fleming, Müslümanlara karşı kullandığı söylemlerden kaygı duyduklarını belirtti. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi adına açıklama yapan iletişim direktörü İbrahim Hooper "Donald Trump Müslüman karşıtı bağnazlığını artırırken insan bir sonraki sözünün ne olacağını merak ediyor" dedi. Cumhuriyetçi Parti'nin bir başka başkan aday adayı eski Florida Valisi Jeb Bush, Twitter üzerinden "Donald Trump'ın akli dengesi yerinde değil. Politika önerileri ciddi değil" şeklinde tepki gösterdi. İş dünyasından ise BAE'li milyarder iş adamı Halif El Habtoor, Donal Trump'ın başkan seçilmesi halinde Körfez'deki Arap iş adamlarının ABD'de olan iş ortaklıklarını bozacaklarını bildirdi.Meksikalı milyarder Carlos Slim, göçmenler hakkında görüşlerini doğru bulmadığını söylemiştir. Türkiye'den ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bir defa siyasetçi değil bu kişi. Başarılı bir siyasetçi öyle açıklama yapmaz. derken Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de olaya tepkisini gösterdi. Seçim kampayası dahilinde yaptığı bir konuşma sırasında kendisini protesto eden müslüman başörtülü bir kadını salondan dışarı attırmıştır.

Bu söylemi sanat, spor ve teknoloji dünyasından da büyük tepkiler aldı. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Twitter üzerinden #SendDonaldToSpace etiketi altında alaycı bir tweet atarak tepkisini gösterdi.Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tepkisini Facebook hesabından bir gönderi yayınlayarak gösterdi. Zuckerberg; "Eğer bu toplulukta bir Müslümansan ben Facebook'un patronu olarak şunu bilmeni istiyorum: Burada her zaman hoş karşılanacaksın. Biz burada senin haklarını korumak için ve senin için barışçıl ve güvenli bir çevre yaratabilmek için savaşacağız" dedi. Adele, R.E.M. solisti Michael Stipe, Kanadalı folk ve rock müzik sanatçısı Neil Young ve Aerosmith grubunun solisti Steven Tyler şarkılarının Donald Trump'ın seçim kampanyalarında kullanılmasına karşı çıktıklarını açıkladı. Eski Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali, Müslümanlar, İslam'ı çıkarları için kullanmaya çalışanlara karşı koymalı. Onun gibiler, insanları İslam dinini öğrenmekten soğutuyor şeklinde eleştirdi. Eski basketbol oyuncusu Kareem Abdul-Jabbar ise IŞİD'in en büyük zaferi Donald Trump'tır dedi.

Demek ki Demokratlar'ın, Trump'ın Müslüman karşıt söylemlerinden oy devşirme çalışması başarılı olamamış. Ama bundan daha önemlisi, Müslümanların ABD'de herhangi bir yaptırım gücünün olmadığı böylece ispatlanmış oldu.

Seçim gecesi ne yaptım?

Bkz. Şurdaki gibi (http://www.turktime.com/yazar/donald-trump-a-tesekkur-mektubu/14022).

Öncelikle şunu söylemeyelim ki, gece bir rüya gibiydi. Ben, seçim gecesi,

https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/donald-trump-fred-trump-wollman-rink-1491333323.jpg (https://www.townandcountrymag.com/society/money-and-power/g9229257/fred-trump-facts/)

resmini duvar kağıdı olarak koymuş ve Donald Trump'ın babası gibi başarılı olacağı beklentisi içinde seçim sonuçlarını YAHOO'dan canlı olarak takip ediyordum. İnanır mısınız hiç uyumadım ve Trump'ın zaferini bekledim. Ama kesin sonuçlar öğleye doğru ortaya çıktı. Bu yüzden gün içinde aşırı yorgunluk sarhoşluk etkisi yapıyordu.

Hani, Gandhi, "Mustafa Kemal İngilizleri yeninceye kadar tanrıyı da İngiliz zannediyordum!" diyordu ya, aynı şey ABD'deki Müslüman efsanesinin başına geliyordu. İşte bu, tüm yorgunluğumu aldı, bitirdi!

Peki, Trump, Seçim öncesi Müslümanlar için ne diyordu?

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/d/news/158572.jpg (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/trump-muslumanlarin-abdye-girisini-yasaklayan-maddeyi-imzaladi-155797h.htm)

kartopu
27-08-2018, 09:48
Alıntı Devlet ne gibi mesaj veriyorsa halkı da o mesaj sınırları içinde kalıyormuş.

Neden öyle oluyor. Aşağı yukarı bu düşünme biçimi bütün ülkelerde var. İnsanlar devlet dışı düşünemiyor mu, bu düşünce biçim devletten korktukları için mi yoksa başka bir yol bulamıyorlar mı. Yoksa devlet gibi düşünme alışkanlık mı.

Devlet kimi isterse kahraman, kimi isterse hain yapıyor. Devlet insanları istediğinde lüks e inandırıyor isterse yoksulluğa
Neden insanlar birey olamıyor da sürekli sürü oluyor.

Evet paranın kudreti malum ama yoksullukta da bu böyle .

Ahlaksız
27-08-2018, 11:31
Einstein Hitlerden kaçıp ABD ye geldiğinde bir sohbetinde Tanrıya inanmadığını söylediğinde, onu çok seven bir Amerikalı ona mektup yazmış ve şunu demiş ", Sizi ağırlamaktan onur duyuyoruz ama inancımıza laf söyleyecekseniz bu ülkeden gidin". Tipik amerikan vatandaşı...

Irak Savaşı ise çok ilginç. Çok ılımlı ve savaş karşıtı Amerikalı arkadaşıma savaş öncesi, " ne düşünüyorsun. ABD Irak a girmeli mi" dedim.Bana, evet demişti.
"Neden", dedim, tek kelime ile cevap vermişti. İNTİKAM

Yani El Kaide ile Irak arasında ilişki olduğunu düşünüyordu.
11 eylül bir travma..Amerikalılar Irak'a operasyonu destekleyebilirler ama ''haçlı seferi'' denilmesinden rahatsız olmamaları,hayata din gözlükleriyle baktıklarını kanıtlar..

Ben şunu merak ediyorum..Niye Japonlar veya Norveçliler dinden/tanrıdan uzaklaştılar da,Amerikalılar ısrarla tanrıya iman etmeye devam ediyorlar?Amerika ortadoğuda bir ülke filan da değil..Gelişmemiş bir ülke de değil..Amerikalıların bu ısrarları neden?
Peki madem öyle, o zaman bir grup Hollywood artisti, Donald Trump'ın 45. ABD Başkanı olmasından yalnızca 4 saat önce tam da Trump Tower'ın karşısında düzenledikleri "Democracy NOW!" etkinliğine katılan 25,000 protestocu karşısında aklınıza gelen her kesimden destek isterlerken, bu destek neden tüm Amerika'ya yayılmadı?
...….
Michael Moore gibi aykırı isimlerin çıktığı bir toplumda,halkın bu bağnazlığını anlamak zor..Acaba ekonomik olarak sıkıntı çektiklerinden olabilir mi?Amerikalıların gün içerisinde birkaç işte çalıştıkları söyleniyor..Bu zorlukların üstesinden gelmek için mi tanrıya sığınıyorlar acaba?

Dijwar
27-08-2018, 12:00
11 eylül bir travma..Amerikalılar Irak'a operasyonu destekleyebilirler ama ''haçlı seferi'' denilmesinden rahatsız olmamaları,hayata din gözlükleriyle baktıklarını kanıtlar..

Ben şunu merak ediyorum..Niye Japonlar veya Norveçliler dinden/tanrıdan uzaklaştılar da,Amerikalılar ısrarla tanrıya iman etmeye devam ediyorlar?Amerika ortadoğuda bir ülke filan da değil..Gelişmemiş bir ülke de değil..Amerikalıların bu ısrarları neden?

Amerika toplama bir halk. Japonlar ya da Norveçliler gibi kültürü yok. Avrupa ve Batının çoğu ülkesi, din savaşlarından çok çekti. Dinlerin ve kiliselerin vaat ettiklerinin gerçekleşmediğini gördü.

Amerika ise, dinlerin vaat ettiklerinin sahtekarlığına tanık olamadı. Çünkü ülke, din savaşları yüzünden ciddi sıkıntı çekmedi. Okyanus ötesinde süper güç olarak yaşamaya devam ettiler şimdiye kadar. Bunu da Tanrının armağanı olarak gördüler.

Ayrıca Amerikan halkı genel itibari ile yoksul. Los Angeles ve Californiyaya gittiğimde, oraların ara sokaklarında binlerce evsizi kağıtlara sarılarak yatarken görmüştüm. Türkiyenin varoşları gibi.
Bir Amerikalı arkadaşım, bir ton eyalet gezdiğini ve çoğu yerin böyle olduğunu söyledi.

O görkemli binalar, Amerikanın reklam yüzü. Halkını eline harita versen, Amerikanın yerini gösteremez haritada.

Yani, ne entelektül bir altyapıları var, ne de refah seviyeleri. Ülkenin gelişmişliği ile orantılı görme halkın düşünce yapısını.

Ahlaksız
27-08-2018, 17:35
Dijwar;şimdi biraz anlaşıldı..Dünya'nın genelinin inançlı olduğunu ve Amerika'nın da kültürel çeşitlilik anlamında Dünya'da belki bir numaralı ülke olduğunu hesap edersek,Amerika'lıların neden tanrı fikrinden vazgeçemediklerini anlarız..
Bir de buna zor yaşam koşulları eklenirse,tablo daha da netleşir..Hatırladığım kadarıyla Amerika'da 20-30 milyon insan sokaklarda yaşıyor..

Amerika'nın bu dolar konusundaki tavrına bakarak,Türkiye'yi bile demokratik bir hukuk devleti olarak gösterebiliriz..Aslında alakası yok ama sadece bu konuda kıyas yaparsak,durum böyle..Türkiye'deki paraların üstünde ALLAHU EKBER yazdığını düşünsenize:D

Reise söyleyelim de,Amerika'ya demokrasi/hukuk/laiklik tembihlesin..Bir ara Libya'ya laiklik tembihliyordu:D

bilgivehis
27-08-2018, 19:38
şimdi biraz anlaşıldı..Dünya'nın genelinin inançlı olduğunu ve Amerika'nın da kültürel çeşitlilik anlamında Dünya'da belki bir numaralı ülke olduğunu hesap edersek,Amerika'lıların neden tanrı fikrinden vazgeçemediklerini anlarız..

Tam olarak öyle değil, aslında asıl kaynak da bu değil, bu sadece işin bence en basit tarafı.

ABD dinler sayesinde bu güce ulaştı, ülkemizde bir örneği olduğu gibi el attığı ülkelerde dinleri kullanmayı çok iyi bildi. Ülkelere askerini göndermeden dincileri o ülkelerde etkin duruma getirdi. Dinci işbirlikçiler sayesinde gemisini yürüttü. ABD her şeyini dinlere borçludur, bu yüzden kendi halkı dini inancın tersine yaşam sürse de dinlere minnet etmektedir.
İşin asıl özü burasıdır.

Ahlaksız
27-08-2018, 20:12
Tam olarak öyle değil, aslında asıl kaynak da bu değil, bu sadece işin bence en basit tarafı.

ABD dinler sayesinde bu güce ulaştı, ülkemizde bir örneği olduğu gibi el attığı ülkelerde dinleri kullanmayı çok iyi bildi. Ülkelere askerini göndermeden dincileri o ülkelerde etkin duruma getirdi. Dinci işbirlikçiler sayesinde gemisini yürüttü. ABD her şeyini dinlere borçludur, bu yüzden kendi halkı dini inancın tersine yaşam sürse de dinlere minnet etmektedir.
İşin asıl özü burasıdır.
Sömürü ile bir yere kadar ilerlersiniz,sonrasında birşeyler üretmeniz lazım..Abd dış politikası sömürü üzerine kurulu,doğru ama sadece bu konu Amerikan halkının tanrı kavramına sarılmasını açıklayamaz..
Sonuçta Dünya'nın en fazla üreten,bilimsel anlamda yayın yapan ülkelerinden biri..Üreten bir toplum yani..Nerdeyse her ülkede askeri üssü de bulunan bir ülke..Kabaca üretiyor,tüketiyor,savaşıyor..Böyle böyle Dünya'nın süper gücü oldu Abd..
Yani protestan veya evanjelist kafayı işaret edip,Abd toplumunun analizini yapamayız..Çünkü dediğim gibi üreten de bir toplum var karşımızda ve hayatı her anlamda özgürce yaşayan bir toplum..

Dijwar
28-08-2018, 00:12
Sonuçta Dünya'nın en fazla üreten,bilimsel anlamda yayın yapan ülkelerinden biri..Üreten bir toplum yani..Nerdeyse her ülkede askeri üssü de bulunan bir ülke..Kabaca üretiyor,tüketiyor,savaşıyor..Böyle böyle Dünya'nın süper gücü oldu Abd.

Bilime inanılmaz bir yatırım var. Akla hayale gelmeyecek kadar.
Bir Türk doktoru ile konuşuyorduk, Turkiyeye birgün dönecekmisin dedim, nasıl döneyim sadece bulunduğum üniversitedeki laboratuvar sayısı ve kalitesi, Türkiyedeki tüm laboratuvarlardan daha ilerde demişti.

Bir Japon bilim adamı da,bize o kadar olanak sunuluyor ki, bunları bir kenara itip ülkemize dönemiyoruz, demişti.

Amerikadaki lise öğrencilerinin matematik, fizik ortalaması çok düşük.Dünya ölçeğinin çok altında. Ama akademik yaşamda, Dünyanın en iyileri orada.

Eskiden evrim karşıtlığı akademik yaşamda üst sıralarda imiş, Amerika bir ara uzay yarışında sovyetlerin gerisine düşünce, evrimi benimseyip Avrupadaki ve Asyadaki üst düzey bilim adamlarını ve yetenekli gençleri teşviklerle kendine çekmeyi başardı.

kartopu
28-08-2018, 11:44
Emperyalizm sadece sömürüye dayanarak büyümez O dünya boyutunda hırsızdır.
Sömürü emekçilerin verilmeyen hakkıdır bu emperyalizm e yetmez o bu hakkı gasp etmesine rahmen aynı zamanda başka birikmiş sermayeleri de çalar veya gasp eder.

Bunun için genelde iki şey kullanır 1 güç, silah, teknoloji, savaş ve tehdit 2 banklara ve dev şirketler vasıtası ile yapılan soygunlar. Zamanımızda biletişim ve biletişim teknolojileri de büyük bir soygun araçları oldu.

ABD de eğitim iki şekilde yapılıyor seçilmişler ve halk en iyi okullarda seçilmiş öğrenciler ve zenginler okuyor alt küme okullarda halk var Halk sürü kalabalık çalışan köleler ve tüketiciler Diğerleri şirket elemanları yönetici kesimler veya onlara dahil olanlar.
Alt kesimler (halk) dindar köle ve hiç durmadan tüketenler. Yani insan bile sayılmıyorlar.

Ahlaksız
28-08-2018, 12:33
Bilime inanılmaz bir yatırım var. Akla hayale gelmeyecek kadar.
Bir Türk doktoru ile konuşuyorduk, Turkiyeye birgün dönecekmisin dedim, nasıl döneyim sadece bulunduğum üniversitedeki laboratuvar sayısı ve kalitesi, Türkiyedeki tüm laboratuvarlardan daha ilerde demişti.

Bir Japon bilim adamı da,bize o kadar olanak sunuluyor ki, bunları bir kenara itip ülkemize dönemiyoruz, demişti.

Amerikadaki lise öğrencilerinin matematik, fizik ortalaması çok düşük.Dünya ölçeğinin çok altında. Ama akademik yaşamda, Dünyanın en iyileri orada.

Eskiden evrim karşıtlığı akademik yaşamda üst sıralarda imiş, Amerika bir ara uzay yarışında sovyetlerin gerisine düşünce, evrimi benimseyip Avrupadaki ve Asyadaki üst düzey bilim adamlarını ve yetenekli gençleri teşviklerle kendine çekmeyi başardı.
Amerika,bilime bakış açısıyla bu noktalara geldi..
Aslında Amerika'ya bakıp,bilim ve dinin,aynı toplum içinde yaşayabileceğini söyleyebiliriz ama buna şu şekilde itiraz edebiliriz;
Milyonlarca evsiz/yoksul Amerikalı ve Amerikanın savaş politikaları yüzünden,ölen veya evinden olan milyonlarca insan..

Amerika'nın din ve bilimi harmanlayarak süper güç olması da,dinin ve bilimin ne kadar önemli olduğunu gösterir..

Saint-Just
28-08-2018, 23:26
Amerika bir ara uzay yarışında sovyetlerin gerisine düşünce, evrimi benimseyip Avrupadaki ve Asyadaki üst düzey bilim adamlarını ve yetenekli gençleri teşviklerle kendine çekmeyi başardı.

Uzay yarisinda bir ara falan geriye dusmediler. Hep Sovyetlerin gerisindelerdi. Uzay yarısında başarı "ilk"ler le olculdugune göre (ilk uzay istasyonu, ilk uzaya adam gönderme, ilk uzaya uydu gonderme vs.) bunların ezici çoğunluğunu Sovyetler başarmıştır. Uzay çağını başlatan onlar zaten. Yalnızca abd ilk ay a insan gonderen olmayı başardığı için bu kadar göz önüne çıkmış. Ama dedigim gibi reklamlarını ve propagandalarini nasıl yapacaklarını da çok iyi biliyorlar.

Abd, savaş tehlikesinden uzak ve yeraltı kaynağı bakımından zengin yani coğrafi olarak çok avantajlı bir yere kurulmuş bir ülke. Muazzam bir emek gücü ve sermaye birikimi vs. Buna bağlı olarak bu hale gelmeleri kaçınılmaz.

Su an emperyalist sistemin tepesindeki ulke. Ama bu dengeler her zaman değişebilir. Emperyalistler arasinda da rekabet var. Bunlar 1. Dünya Savaşı gibi paylaşım savaslarina yol açmış zaten. Şu anda da ab ile almanya ile problemler yaşıyorlar. Tabi bu çok uzun ve derin bir konu. Üzerine baya okumak gerekiyor. O yüzden fazla yorum yapamiyorum.

Abd'nin gücünü de bu kadar abartmayin. Evet güçlüler ama gorundukleri kadar da değiller. Alt edilemez falan da değiller. Mao'nun dediği gibi Kağıttan Kaplan onlar. Ama kendilerini yenilmez, yıkılmaz gibi gostermeyi de çok iyi biliyorlar.

kartopu
29-08-2018, 11:36
Alıntı Abd'nin gücünü de bu kadar abartmayin. Evet güçlüler ama gorundukleri kadar da değiller. Alt edilemez falan da değiller. Mao'nun dediği gibi Kağıttan Kaplan onlar. Ama kendilerini yenilmez, yıkılmaz gibi gostermeyi de çok iyi biliyorlar.

Vay be küçümsemeye bak.

Kim nasıl ve hangi yöntemlerle yenebilir ABD yi, bir de onu söyle ki bizde bilelim.

MAO demiş, kağıttan kaplan mış. O görünmeyen güçsüzlüğü neymiş

ABD nin. ABD yenildiği an dünyanın çivisi çıktı demektir. İşte o zaman dünya başka bir yörüngeye girmiştir. Senin anlayacağın dünyayı bir çivinin üstünde ABD tutuyor. O çivide kapitalizm in ta kendisi. C.C.C.B Böyle bir yarışa girdi kapitalizmin merkezini değiştirmeye çalıştı da ne yazık ki kendinden oldu.

ABD çöktü mü bil ki kapitalizm çökmüştür. Öyle küçük lokma değil. Kağıttan kaplanda değil.

Abdullah Rzayev
29-08-2018, 18:04
Hristiyanlık (%69)
Yahudilik (%2)
İslam (%1)
Budizm (%1)
Hinduizm (%1)
Diğer dinler (%1)
Bağlı olmayanlar (%24)
Cevaplamayanlar (%3)
Din Amerikan kültüründe önemli bir rol oynamaktadır. Gelişmiş ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri en dindar ülkelerden biri kabul edilmektedir. 2002 yılında yapılan Pew Global Attitudes Project anketine göre ABD'nin, dünyadaki gelişmiş ülkeler arasında vatandaşlarının çoğunluğunun dinin yaşamlarında çok önemli bir rol oynadığını ifade ettiği tek ülke olduğu ortaya çıkmıştır.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Amerika_Birle%C5%9Fik_Devletleri%27nde_din

bilgivehis
30-08-2018, 03:09
Vay be küçümsemeye bak.

Kim nasıl ve hangi yöntemlerle yenebilir ABD yi, bir de onu söyle ki bizde bilelim.

ABD nin. ABD yenildiği an dünyanın çivisi çıktı demektir. İşte o zaman dünya başka bir yörüngeye girmiştir. Senin anlayacağın dünyayı bir çivinin üstünde ABD tutuyor. O çivide kapitalizm in ta kendisi. C.C.C.B Böyle bir yarışa girdi kapitalizmin merkezini değiştirmeye çalıştı da ne yazık ki kendinden oldu.

ABD çöktü mü bil ki kapitalizm çökmüştür. Öyle küçük lokma değil. Kağıttan kaplanda değil.

Sevgili kartopu, unuttuğun bir şey yok mu?

Ne kadar güçlü olursan ol bazen yenilgi zorunludur, hele bu bir de zıtların çatışmasıysa daha elzem duruma gelir.
Örneğin şöyle düşünün, uyanmış bir toplumun karşısında hiç bir gücün kazanma garantisi yoktur. Buna mutlakın mutlak olmadığını da eklersek, Mao'nun sözü hiç de yabana atılacak cinsten değil.

Şüpheci Dinsiz
30-08-2018, 05:33

ABD'nin kurduğu kara düzen kabaca şu:
- ABD, savunma, yönetim ve bürokratik harcamaları çok çok fazla olan bir ülke. Bu yüzden her sene korkunç boyutlarda cari açık veriyor.
* Savunma harcamaları malum, silahlar sürekli yenileniyor, Dünya'nın her yerinde savaş gemileri, üsleri var, yüksek maaşlı askeri çok fazla, üstelik örneğin Türkiye'de görev yapanlar -çöl bölgesi tazminatı- (yaklaşık çift maaş) alıyorlar. NATO'ya, BM'e epey kaynak aktarıyorlar.
* Uluslararası siyasi harcamaları çok fazla, diğer ülkelerde STK'ları fonluyorlar, gazetecilere-siyasilere rüşvet veriyorlar, el altından bazı kliklere silah-mühimmat-hibe veriyorlar.
- ABD, bu korkunç cari açığı bir ABD şirketinden borç alarak kapatıyor. ABD'nin kuruluşu sırasında anayasaya konmuş bir madde gereği direkt para basamıyor ama anayasada adı geçen bir şirketten istediği kadar borç alabiliyor, sonra bu borcun karşılığı kadar para basabiliyor. Elbette, ne ABD'ye borç veren şirketin verdiği borcun altın gibi reel bir karşılığı var, ne ABD'nin aldığı borcun reel bir karşılığı var. Banka hesaplarında beliren çok basamaklı sayılar, matbaada kağıda basılan Benjamin'ler, hiç birinin reel karşılığı yok.
- ABD'nin NATO-BM üyelerine dikte ettiği ve kabul ettirdiği bir kural var, diyor ki "uluslararası ticarette USD kullanacaksınız ve para trafiğini ABD finans sisteminde olan bir banka üzerinden yapacaksınız". Bu kural gereğince NATO-BM sistemi içindeki bir ülke ve bu ülkelerle ticaret yapmak isteyen ülkeler, merkez bankalarında belirli miktarda USD bulundurmak zorunda kalıyorlar. Bu da USD'ye olan talebi sürekli hale getiriyor. Bu yüzden ABD, karşılıksız para bassa bile kapitalizmde fiyatı belirleyen arz-talep olduğu için USD'nin değeri düşmüyor. ABD bunu kullanarak tüm Dünya kaynaklarını dibine kadar sömürüyor.

--/--

ABD'nin kapitalist piyasada zayıf yanı şu:
USD uluslararası para birimi olmaktan çıktığı zaman USD'ye talep azalacağı hatta bitebileceği için bir anda iflas eder.

ABD bilim-teknoloji üretiyor, tarımda kendisine yetiyor, yeraltı-yerüstü kaynakları iyi, ne var ki hegemonya kurma iddiasıyla yaptığı harcamalar çok fazla olan bir ülke. Küresel ölçekte istihbarata-savunmaya-saldırıya-nüfuza harcadığı miktarlarla şimdiki USD avantajına sahip olmasına rağmen korkunç cari açık veren bir ülkeyken, USD'nin değeri düştüğünde cari açık beşe-yirmibeşe katlanır.

--/--

USD'nin hegemonyasına itirazlar 10-15 senedir çeşitli ülkelerden yapılıyor. Örneğin Kaddafi ve Saddam, petrol fiyatlarını ABD'nin belirlemesinden ve USD kullanma mecburiyetinden şikayet ettikleri için alaşağı edildiler. ABD'nin İran düşmanlığı da, Ortadoğu'yu avucuna alma iştahı da aynı sebeptendir.

Vaktiyle şöyle bir olay olmuş; Fransa, merkez bankasındaki USD miktarı çok artınca paraları bir uçağa doldurup ABD'ye göndermiş, karşılığında altın istemiş, vermemişler.

Bu örnekten gidersek, Çin'in 4 trilyon USD rezervi olduğu söyleniyor, Türkiye gibi batmış bir ülkenin bile 30 milyar USD rezervi var. Tüm Dünya ülkeleri ABD'ye "al USD'ni, ver altınımı" dese ve ABD finans sisteminden çıksa ABD'nin kıyameti gelir. Çünkü bu paraların reel karşılığı yok.

Saint-Just
30-08-2018, 14:55
Alıntı Abd'nin gücünü de bu kadar abartmayin. Evet güçlüler ama gorundukleri kadar da değiller. Alt edilemez falan da değiller. Mao'nun dediği gibi Kağıttan Kaplan onlar. Ama kendilerini yenilmez, yıkılmaz gibi gostermeyi de çok iyi biliyorlar.

Vay be* küçümsemeye bak.

Şimdi kartopu, Marx ve Lenin diye adamlar vardir bilmem tanirmısın? Epey solcu ve devrimci adamlardir.

Bunların da kapitalizm'e ve emperyalizm'e yönelik yogun tahlilleri, elestirileri ve mücadele eylemleri ile taktikleri var. Önce bunların yazdıklarını incele istersen.

Zaten forumda emperyalizm uzerine başlık acicam iyice anlaşılması için. Gerçekten de karşılıksız para basma yetkisi sadece abd'de vardır. Ancak emperyalizm bununla sınırlı degil.

Emperyalizm veya Abd Emperyalizmi kendiliğinden yikilmiyacak. Ona karşı mücadele edersen yıkılacak. Bu mücadele yontemleri de dolar rezervine; altına falan indirgenemez. Bu kadar basit değil o işler. Dedigim gibi üzerine baya okumak ve sosyalizm ile devrim mücadelesini iyi kavramak gerekiyor.

Peki Emperyalizm nasıl mi yenilir?

Çok basit, Sosyalizm ile. Sosyalist devrim ile (bu kavramları unutmuş olabilirsin) Marksizm-Leninizm siyaseti ve rehberi ile.

Tüm dünyadaki komunistler gibi, Türkiyeli marksist-leninistler de, ülkelerinde sosyalist devrim yapmak, üretim araçlarını kamulastirmak, sosyalist planli ekonomiye gecmek, Emperyalizmi ve onu temsil eden ne varsa ulkelerinden def etmek yani kisacasi sosyalizmi kurmak için mücadele ediyor.

Sosyalist Cumhuriyet. Anlıyorsun değil mi?

Sovyetler kapitalizmin merkezini degistirmeye çalıştı derken neyi kast ediyorsun bir anlat bakalım?

bilgivehis
30-08-2018, 17:12
Ek olarak, bazı arkadaşlar kapitalizm yenilince onun bittiğini veya kapitalizm kazanınca onun yenilmez olduğunu düşünüyorlar.
Gerçekte ise her ikisi de doğru değildir.
Bu bir zıtların birliği çatışmasıdır, bazen biri bazen diğeri kazanır, zaten biri ölürse diğeri de ölür.
Günümüzde kapitalizmin önde olduğuna aldanarak onun yenilmez olduğunu düşünmek yanıltıcıdır.
Komünist literatürü hazmetmiş biri olarak, nihai zafer komünistlerin olacaktır. Bunun en geçerli kaynağı ise toplum çıkarının bireysel çıkardan daha güçlü olduğudur.
Aradaki fark sadece toplumun kendi çıkarının bilincinde olmamasından ibarettir. Örneğin, bir lokma bir hırkayı şükür sayan sürü elbette güçsüzdür.
Nazım Hikmet ne diyor "Bu çocuk bir büyürse...".

kartopu
31-08-2018, 09:59
Sevgili kartopu, unuttuğun bir şey yok mu?

Ne kadar güçlü olursan ol bazen yenilgi zorunludur, hele bu bir de zıtların çatışmasıysa daha elzem duruma gelir.
Örneğin şöyle düşünün, uyanmış bir toplumun karşısında hiç bir gücün kazanma garantisi yoktur. Buna mutlakın mutlak olmadığını da eklersek, Mao'nun sözü hiç de yabana atılacak cinsten değil.
Çok doğru da Sn Bilgivehis

ABD nin yenilmesi Kapitalizm,in bütününün ortadan kalkmasıdır.

Mao bu sözü probaganga maksadı ile söylemiştir İşte sonuç ve Mao nun Çin,i

Bizim teorilerimiz vardır bir gün dünya komünist olacak ama gerçek çok farklı işleyebilir bir gün dünya barbarlaşabilir de. Bu gibi şeyler dilekle olmuyor o işin özneleri gözle görülür olmalı ki teori olmaktan çıksın gerçek olsun.

kartopu
31-08-2018, 10:20
Şimdi kartopu, Marx ve Lenin diye adamlar vardir bilmem tanirmısın? Epey solcu ve devrimci adamlardir.

Çok iyi bilirim Finneas sen ne kadar bilirsin.

Bunların da kapitalizm'e ve emperyalizm'e yönelik yogun tahlilleri, elestirileri ve mücadele eylemleri ile taktikleri var. Önce bunların yazdıklarını incele istersen.

Evet yapmışlardır da kendi eserlerinden ne kaldı sen de neden o eserlerden bir şey kalmadığını incele.

Zaten forumda emperyalizm uzerine başlık acicam iyice anlaşılması için. Gerçekten de karşılıksız para basma yetkisi sadece abd'de vardır. Ancak emperyalizm bununla sınırlı degil.

Sadece başlık açma Günümüzde Emperyalizm inde ne olduğunu yaz. Üretici güçlerin gelişimini insan yerine robotun kullanımını Yapay akıl denilen şeyin kimleri ne hale sokabileceğini de yaz. Devrimci öznelerin bu teknolojik gelişim sayesinde nasıl değişime uğradığını da yaz. Dünya öyle 1917 ve 1949 da durmuyor.
Hatta marks ın dediği şunu da yaz burjuvazi devrimci olmak zorundadır yoksa kendi mezarını kazacağını da.

Öyle üç kitap okumakla olmuyor dünya analizi Önce o çöken sosyalist blokun niçin ve nasıl çöktüğünü öğren ve eleştirini ona yönelt ki günü anlayabilesin.

Sovyetler kapitalizmin merkezini degistirmeye çalıştı derken neyi kast ediyorsun bir anlat bakalım?

Bunu bile anlamamışsın ki Sovyetlerin Türkiye devrimini engellediğini anlayasın. Sovyetler kapitalizmin bütünü ile uğraşmadı o ABD ile uğraştı ABD nin yerine kapitalizmin merkezi İngiltere olsun istedi Dolar yerine hakim para paunt olsun istedi Ama sizin gibi Mürid anlayışlı insanlar bunları görmez göstermezler.

Saint-Just
02-09-2018, 00:33

Çok iyi bilirim Finneas sen ne kadar bilirsin.

Senin marx'a veya lenin'e dair bir şey bildiğin yok.Bu konudaki bilgisizligini rezil oldugun karl marks başlığında gösterdin zaten.

Ordan burdan gordugun Neoliberal zirvaliklari gelip burda düzenin ağzıyla "marks" falan diyip satmaya kalkiyorsun o kadar.

Eserlerinden bir şey kalmamışta da, dünya degismismis. Peh. Klasik liberal âyetlerinden.

Sanki marksizm-leninizm'i yemiş yutmus da, üstüne bir de eleştiri tezi yazmış gibi havalara bak allasen.

Neyse zaten "marx'i aştım. yaşasın nietzsche . yaşasın weber" diyen Öcalan gibi salaklar uzun bir süredir var. Sen yeni sayilmazsin yani.

Gerçi senide Öcalanla kıyaslamak da Öcalan'a hakaret olur biraz ama olsun zamanında nasıl yaptıysam Frankfurt okulu yla falan kiyaslamistim. Onlar seni baya baya aşar.

kartopu
02-09-2018, 16:02
Sanki marksizm-leninizm'i yemiş yutmus da, üstüne bir de eleştiri tezi yazmış gibi havalara bak allasen.

Seni buralarda gördüğüme memnun oldum bayağı eylenceli olacak şutlanma diye de bir tedirginliğim olmayacağına göre vakit iyi geçecek.

Sana 3 soru soracağım

1.Marks izm .NEDİR ?
2.Lenin izm NEDİR ?
3. Marksizm Leninizm Nedir ? ..Bu üçüncü soru çok önemli .

Saint-Just
02-09-2018, 23:15
Seni buralarda gördüğüme memnun oldum bayağı eylenceli olacak şutlanma diye de bir tedirginliğim olmayacağına göre vakit iyi geçecek.

Sana 3 soru soracağım

1.Marks izm .NEDİR ?
2.Lenin izm NEDİR ?
3. Marksizm Leninizm Nedir ? ..Bu üçüncü soru çok önemli .

Bunlari öğrenmek istiyorsan kendin okuyup araştırıp ogrenmen lazım. her şeyi insanlardan hazır alamazsın.

Armut pis ağzıma düş yok yani canım.

kartopu
03-09-2018, 09:32
Bunlari öğrenmek istiyorsan kendin okuyup araştırıp ogrenmen lazım. her şeyi insanlardan hazır alamazsın.

Armut pis ağzıma düş yok yani canım.
Şuna açıkça bilmiyorum desene. Duydum ama ne işe yaradığını bilmiyorum de sana öğretelim.
İşte sizin gibi solcular bu siyaseti toplumdan uzaklaştırıyor. Sattıkları malın ne işe yaradığını bilmiyorlar.

Saint-Just
03-09-2018, 20:57
Şuna açıkça bilmiyorum desene. Duydum ama ne işe yaradığını bilmiyorum de sana öğretelim.
İşte sizin gibi solcular bu siyaseti toplumdan uzaklaştırıyor. Sattıkları malın ne işe yaradığını bilmiyorlar.

Ehehe evet kartopu bilmiyorum ben Marksizm'i Leninizm'i falan. Lütfen bana öğretirmisin?

Ne yazacaksın çok merak ettim doğrusu. :pop2:

bilgivehis
03-09-2018, 23:44
Arkadaşlar, aşıklar gibi atışacağınıza devrimciler gibi tartışsanız diyorum, hani bizler de bir şeyler öğreniriz, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.
Atışan arkadaşların Marx-Lenin konusunda ve devrimci pratikte birikimli olduklarını biliyorum. Haydi kardeşim finneas, senden başlayalım, ben bir soru sorayım sonra bu soru üzerine kartopu ile tartışmanızı sürdürün, yoksa böyle bir şey öğrenemeyiz.
Bildiğiniz gibi SSCB ve Çin devrimleri farklı koşullar altında yapıldı. Her iki devrim önderleri de Marksizmi temel almış büyük devrimci ustalarıydı, ancak aynı yolun yolcusu olmalarına rağmen birbirlerine sonradan muhalif oldular. Bu konuda Mao "Sosyal emperyalist" diyerek, Stalin sistemini iki kelimeyle özetlemişti. Bu konuda size iki sorum olacak, birincisi Mao'nun bu tespiti doğrumuydu, ikinci sorum ise SSCB yıkıldı da Çin devrimi neden yıkılmadı?

kartopu
04-09-2018, 08:05
Arkadaşlar, aşıklar gibi atışacağınıza devrimciler gibi tartışsanız diyorum, hani bizler de bir şeyler öğreniriz, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.
Atışan arkadaşların Marx-Lenin konusunda ve devrimci pratikte birikimli olduklarını biliyorum. Haydi kardeşim finneas, senden başlayalım, ben bir soru sorayım sonra bu soru üzerine kartopu ile tartışmanızı sürdürün, yoksa böyle bir şey öğrenemeyiz.
Bildiğiniz gibi SSCB ve Çin devrimleri farklı koşullar altında yapıldı. Her iki devrim önderleri de Marksizmi temel almış büyük devrimci ustalarıydı, ancak aynı yolun yolcusu olmalarına rağmen birbirlerine sonradan muhalif oldular. Bu konuda Mao "Sosyal emperyalist" diyerek, Stalin sistemini iki kelimeyle özetlemişti. Bu konuda size iki sorum olacak, birincisi Mao'nun bu tespiti doğrumuydu, ikinci sorum ise SSCB yıkıldı da Çin devrimi neden yıkılmadı?

Soru güzelde bana sorulmadığı için biraz bekleyeceğim Ama bir tek şeyi anlayamamış Mao. Emperyalist olmak için kapitalist olmak gerekir Kapitalist olmak içinde sermaye birikimi gereklidir Sermaye birikimini kapitalist sınıf yapar. Sovyetlerin sorunu başkadır.

Sosyal Emperyalizm veya sosyal faşizm tamamen siyasi bir terim siyasi rekabetin sonucu üretilmiştir.

SSCB yıkıldı da Çin devrimi neden yıkılmadıBunu da arkadaşa bırakalım.

kartopu
04-09-2018, 08:08
Ehehe evet kartopu bilmiyorum ben Marksizm'i Leninizm'i falan. Lütfen bana öğretirmisin?

Ne yazacaksın çok merak ettim doğrusu. :pop2:

İstersen soru sorarak başlayalım sana öğreteyim. Sor ne öğrenmek istiyorsun.

Turdur
06-11-2018, 02:20
"In God We Trust" yani Tanrıya Güveniriz mesajı doların kendisiyle alakalı olabilir. Adamlar karşılıksız bastıkları din aşkı (dolar) yaşıyorlar resmen.

kartopu
06-11-2018, 09:51
"In God We Trust" yani Tanrıya Güveniriz mesajı doların kendisiyle alakalı olabilir. Adamlar karşılıksız bastıkları din aşkı (dolar) yaşıyorlar resmen.

Adamlar Tanrı ile doları bütünleştirmiş. Dolar, Tanrı demişler Dolar a güvenin Tanrı ona güveniyor demişler. İşte kapitalizm de gerçek, Tanrı ve dolar, aynı.
Birde gözle görülmez elle tutulmaz derler .

Türkiye de de aynı. Tanrı dolar servet iktidar güç aynı şeyler.

Karanlıktan aydınlığa
06-11-2018, 11:27
Satanistler için şeytan da Tanrıdır.doların üzerine o yazıyı yazanlara sormak lazım : hangi tanrıdan bahsediyorsunuz ?

kartopu
06-11-2018, 18:36
Satanistler için şeytan da Tanrıdır.doların üzerine o yazıyı yazanlara sormak lazım : hangi tanrıdan bahsediyorsunuz ?

Kaç tane tanrı var Hiristiyan ların, İslam ın tanrısı ayrımı. Peygamberlerin ayrı olduğunu biliyoruz da tanrıların da ayrıldığını bilmiyorduk.

Şeytanı biliyoruz ilk isyancı melek.