Orijinalini görmek için tıklayınız : peygamberlik saltanatı.....
abilerim ablalarım, bu peygamberlik babadan ogula da geçermiş bulaşıcı mı ne!!
bilen varsa aydınlanalım....
gameover
26-05-2007, 00:08
herkes peygamber abi zaten. o mertebeye çıkma kabiliyeti herkeste var. bazı özel kişilere ait değil. anladın sen onu dolfen abim :)
anladınmı dedi *
anladım dedim anladım...
Evet dolfen, peygamberlik babadan oğula geçer. Aslında Adem'den başlayıp oğlu Şit, onun oğlu Enoş, onun oğlu Kenan diye sayıp onuncu sırada Nuh'a gelebilirsin. Ama direk İbrahim'den başlamak istersen önce İbrahim'in kardeşi Lut vardır. Sonra İbrahim'in oğulları İsmail ve İshak gelir. Sonra İshak'ın oğlu Yakup gelir ki diğer adı (tanrı ile güreş tuttuğu için) İsrail'dir. Yakup'un oğlu ise Yusuf'tur. Yusuf ile birlikte İbraniler Mısır'a yerleşir ve büyürler. Musa ile birlikte de kurtulurlar. Musa'nın kardeşi Harun da peygamberdir.
İsrail'in kurulmasından sonra da kral peygamberler devreye girer. Davut ve onun oğlu Süleyman peygamberdir. İsrail'in yıkılmasına doğru ve yıkıldıktan sonra ise isyancı ve kahin peygamberler devri başlar.
Bu hikayelerin hepsi aslında bir tür İsrail atalarının tarihidir. Tarihlerini kutsallık kılıfına sokarak daha etkili bir anlatım ve inanç sağlamışlar. Kuran'a da ordan geçmiş ve bugün bir sürü insan her gün İsrail'in atalarına dua ediyorlar. *:D
hehehhh :D
DOĞRU DOĞRU
bak davuda zinadan olma oğlu kral süleyman örneği !
:D
insanların dini inançlarını sümürüp azmı yediler , içtiler..
karılar ,kızlar, cariyeler, saray *, yediği önünde yemediği arkasında ,
benimde peygamber olasım geldi ya :D
tanrı karşımda diz çöküp agladı...
tanrı pşman çünkü...
haa unutmadan sizin tanrınız size beniki banadır...
biraz bencilimde hebelehübü yü paylaşamam...
ve bir peygamber ossun dedi....
82/45 osuunda ogluna bulaşmasın... *onu münezzeh kılalım....
oglum dikkat et pişirirken kıracan çamuru....
82/49 şüphesiz(neden acaba şüphesiz olması!!) biz ne güzel elçi yaratıcıyız......
ozgur_beyin
06-06-2007, 14:44
ben şimdi gene kıllandım. HIYARL'Ikta *babadaN OĞULAMI GEÇİYOR? :lol: *:cry:
özgür beyin
* * * eski toplumun ilk işbölümü sisteminde babadan ogula bir intikal var. Tüm meslek grupları için bu böyle .Duvarcının oglu duvarcı oluyor, peygamberin ya da din adamının oglu da rahip. Şayet adamın hıyar tarlası varsa , oglunun da muhtemelen hıyar tarlası olacaktır. Bu konuda istisnalar olmakla birlikte ilkel toplumun genel egilimi bu yöndedir.
* * * saygılarımla
ozgur_beyin
06-06-2007, 21:21
Yani dilaver, demen oki ,hıyarlıkta KAST sistemi gibi bir şeydir öylemi haaaa :cry: *:cry:
spartacus
06-06-2007, 21:49
Ravi:Dilaver
Aktaran:Beyt-ül-Soyguncu
Konu: Miras
Birgün Hebelül Anşa bir istirhamda bulunmak üzere Hz.Spartacus(Heptelehübü(hse)) ye geldi. Ey Hübünün rasulü, kocam vefat etti ama ortada hıyarlar kaldı, dedi. Yüce peygamber nurlu gözlerini kaldırıp "Ey kadın geride oğul bıraktı mı?" Kadın "3 oğul var yüce efendimiz" dedi. Yüce efendim O'na dönüp; "Ey kadın içlerinde en büyüğü kim ise hıyarlık onundur, olsun ki bir anlaşmazlık çıksın o halde evin reisi ev ahalisi ile birlikte oturduğu sürece hıyarlık o'nun diğer erkekler ayrılırsa devren hıyarlıkda onların eşit pay edilmiş hakkıdır, eşit pay edersin, senin payın ise beraberinde kaldığın erkek oğlun için pay olunan hıyarın yarısı kadardır, yani sen 3 oğlun için hıyarı 3,5 a böleceksin ve yanında kaldığın oğluna 1 buçuk hıyar olacak doğrusu en hayırlısı en büyük olan hıyar lığın, en büyük oğlunun yanında olmandır" dedi.
Anlayacan Mülkiyetin varacağı yer mirasdır hocam, hıyarda mirasdandır..
ozgur_beyin
06-06-2007, 21:54
bu hadis ,harikaydı spartacus ,hem güldüm hem beğendim :lol: *:cry:
hıyar hadisine meşhur hadis ler kitabında raslayamadım...
eski mısırın ölüler kitabındamı acaba
ibnul el şami arabi mi anlatıyor!!
yalnız bu ayet konusunda heptehubulu alimleri ihtilafa düşmüşlerdir, imam hiyari'ye
göre baba büyük evlada daha çok emek verip küçüklere az emek verdiği için yarım
hıyar büyük evlada düşer. bir diğer hebül alimi imam kornişon hz. göre büyük evlada hiç
hıyar düşmemekle birlikte büyük evlat dilerse kardeşlerinden hıyarların tohumunu alıp ekebilir
spartacus
06-06-2007, 22:21
bende hala gülüyorum ve gülerken iyiki kafe bölümündeyimde hıyarlığın lüzumu oluyor :)
Dolfen Hübü'nün sahte peygamberidir öncelikle bunu belirteyim.
Evet peygamberlik saltanatı, tanrılık saltanatının modifiye edilmiş tekrar insanlığın önüne sürülmüş bir temcit pilavından başka bir şey değildir.
Mısır Firavunları tanrının oğullarıydı ve babadan oğula geçerdi. Hitit Kralları tanrının oğullarıydı ve babadan oğula geçerdi ve bir insan tanrı oğlu olunca doğal olarak babasıda tanrı olurdu. Örnek Mısır, Hitit.... Bu durumun Hindistan taraflarından gelenlerde daha baskın olması ise şaşırtıcıdır. Yerleşik hayatın çok daha sistemli (köleci - feodal toplum)bir hal aldığından olsa gerek, nede olsa hıyar bahçeleri sadece kralındır, eşrafındır, yüce efendilerindir.. Yunan'da ise yine aynı şeyi görürüz, ölümüne göre yaşı küçük ölen Büyük iskender'de Zeus'un oğludur....
Mesala Ramses -> Ra'nın oğlu demektir ve yeterince açıktır.
neyseki bu oyun insanlığın gelişimine ters bir orantı izlemiştir artık tanrı olmanın yerini yüce Çobanlık almıştır, işte bunun adına peyg-i-amber (şaka peygamber) diyoruz. babadan oğula geçer ama oğul çok olunca güzel kadın, çirkin kadın yok iyi tarla kurak tarla vs vs gibi şeylerle birbirlerini boğazladıklarıda görülebilir - >Habil veya Kabil olayı gibi hangisinden ele alırsak alalım olay aynı kapıya çıkar ister habil olayı isterse kabil olayı diyelim :) Daha sonralarda ise hançerle öldürme, Boğarak öldürülme, zehirleme, ipe asma(idam9....
bkz, Murat (Hüdavendigar) Camisi ve boğularak öldürülen sultanlar, padişah(peygamber) adayı mezarlığı...
O halde miras ne, peygamberlik de, krallıkda, sultanlıkda, o?
Şimdi krallık ve sultanlık sultası tedavül görmüyor ama diğeri henüz tedavüldedir, kendisini Mesih ilan ettikten sonra köşklerde, vilalarda saraylarda arkalarında binlerce gönüllü ile .................... ?!
ama olurmu imam hıyari bu konuda yanılmıştır....
siz din ayet'in çevirisine bakın kamufulajına yani:
büyük *evlada %35,5 ortancaya &33,2 küçüge %22,7 *hanıma &11,5
eeeeeee * noldu *: *102,9 * *nası yani * 2,9'u kim verecek hebelehübümü bu nasıl bir hıyarlıktır yaa hebelehibü........
spartacus
06-06-2007, 22:28
Ey El-Alem
Atalarınızın dini batıldır. Şeytanın vesveselerine uymayın, o verdiğiniz rakkamlar değiştirilmiştir. Yeni peygamberimiz, nurlu bir peygamberdir ve Hübü'nün bir hikmeti olarak sizlere vahy leri aktarmakla emrolunmuştur... Ona koşulsuz bağlanın, biat ediniz ve itaatkar olunuz, kuşkusuz ki bunda sizin için çok hayır vardır!
Tanrı adaletini yeniden müjdeliyor, eski atalarınızın değiştirilmiş dininden değil.. Kuşkusuz onlar büyük bir sapkınlık içindedirler! :wink:
85/47 sonra seni sparta küs adıyla anılan o zat yalancı peygamberlikle şairlikle suçlayacaktır...
vay ki o meczupun haline.....
85/48 biz onun sırtına semer vururuzda kendi odununu çeker sessizce cehenneme *(fuel-oıl mı deseydik biraz modern ossun demi abim)...
ziggurat
06-06-2007, 23:43
Ya gercekten müslümanlarin cogu Davud un kral oldugunu, 99 karisi oldugunu,komsusu Hitti Uriya nin karisina tecavüz ettigini ve bu tecavüzden Süleyman peygamberin dogdugunu bilmiyor.Bunlari söyleyen kisilere kiziyorlar da Davud a kizmiyorlar.
bilmiyoz abim cahal kalmışız bu kanuda...
bunu bir ek bülten olarakj kutsal kitaplara ekleyebilirmiyiz acep??
hulen iyiki muhammedın oglu alınmış be * *ohh beee yoksa hala çekiyoduk.... :D *:D *:D
ziggurat
09-06-2007, 00:52
?bilmiyoz *abim *cahal *kalmışız *bu *kanuda...
bunu *bir *ek *bülten *olarakj *kutsal *kitaplara *ekleyebilirmiyiz *acep?
Sevgili Dolfen sana söylemedim o lafi,Müslümanlara söyledim.aca_ba dan etkilenip Müslüman olduysan orasini bilemem.