PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Isaac Newton...

el-alem
25-05-2007, 23:22
Günümüzün Isaac Newton’u öldü
Nobel Fizik Ödülü sahibi, likit kristallerle ilgili araştırmalara öncülüğü nedeniyle “Günümüzün Isaac Newton’u” olarak adlandırılan Fransız bilim adamı Pierre-Gilles de Gennes, 74 yaşında öldü.

PARİS - Le Monde gazetesinin haberinde, ünlü fizikçinin, Cuma günü Paris’in çevre bölgelerinden Orsay’da öldüğü kaydedildi. De Gennes’in bir yakını da fizikçinin ölümünü doğruladı, ancak ayrıntı vermedi.

Ünlü fizikçinin ölümünün ardından, özel bir cenaze töreni planlandığı belirtildi.

De Gennes, 1991 yılında, günümüzde televizyonlarda ve bilgisayar ekranlarında kullanılan, hem sıvı, hem katı özelliklere sahip bir madde olan likit kristallerle ilgili önemli çalışması dolayısıyla Nobel Fizik Ödülü sahibi olmuştu.

Nobel Komitesi, ödülü açıklarken, de Gennes’den “Günümüzün Isaac Newton’u” olarak bahsetmişti.

De Gennes ise İngiliz bilim adamı Newton ile böyle bir karşılaştırmaya karşı çıkmıştı.

ziggurat
26-05-2007, 01:28
De *Gennes, *1991 *yılında, *günümüzde *televizyonlarda *ve *bilgisayar *ekranlarında *kullanılan, *hem *sıvı, *hem *katı *özelliklere *sahip *bir *madde *olan *likit *kristallerle *ilgili *önemli *çalışması *dolayısıyla *Nobel *Fizik *Ödülü *sahibi *olmuştu. *

Bu bilgilerin hepsini Kuran dan almistir!

gozde-1
26-05-2007, 11:40
Ziggurat ,

Hangi bilgileri kuarndan almıştır. Örnekleyebilirmisin. Kuarnda tv yapımı hakkında bilgiler varda bizmi görmedik. Cidden meraklandım.

paleo_castro
26-05-2007, 14:31
gözdeye bak hemen atladı *:D *:D

NedimYilmaz
26-05-2007, 14:42
Newton her şeye rağmen bilimi "Tanrı'ya giden yol" olarak görüyor idi. Günümüzdeki gibi Tanrı'yı bilimin konu dışında ele almamıştı.

Newton; Bilim'i Tanrı'yı kanıtlamak için kullanmıştır ve bununla gurur duyduğunu her fırsatta dile getirmiştir.

habilis
26-05-2007, 19:53
Bu bilgilerin hepsini Kuran dan almistir!

:lol: *:lol: *:lol:

komiksin be kardeşim.. hangi ayetlermiş onlar nerdeymiş..

ozgur_beyin
26-05-2007, 20:01
Arkadaşlar ziggurat inançlı bir arkadaş değildir. İroni yapmıştır. Siz düz mantıkla baktınız.
*Bağlı olmadığı için, ''avukatlığın''ı yapmak zorunda kaldım

habilis
26-05-2007, 20:25
hımmm

ziggurat
28-05-2007, 16:07
Arkadaşlar *ziggurat *inançlı *bir *arkadaş *değildir. *İroni *yapmıştır. *Siz *düz *mantıkla *baktınız.
Bağlı *olmadığı *için, *''avukatlığın''ı *yapmak *zorunda *kaldım
* * Sevgili Özgür Beyin tesekkür ederim.Gercekten kendine güzel nick bulmussun sana yakisiyor.Beni bir sen anladin.Evet ben ironi yaptim.Hayatim dincilerin sacmalamalarini dinlemekle gecti.Kelime oyunlariyla , o güzel bilimadamlarinin calisma ve emeklerine sahipleniyorlar:bu kuranda var da,bilmem 19 mucizesi de vs vs...Ömer Celakil lar,Serkan Tekin ler,Harun Yahya(Adnan Oktar) lar,...yeter artik dedirtiyor.Nerede bir bulus olsa hemen üzerine atliyorlar ve okus pokusla saf müslümanlari kandiriyorlar ,bu tür olaylara nazire yapmak istedim.

NedimYilmaz
30-05-2007, 20:03
Nobel Fizik Ödülü sahibi, likit kristallerle ilgili araştırmalara öncülüğü nedeniyle “Günümüzün Isaac Newton’u” olarak adlandırılan Fransız bilim adamı Pierre-Gilles de Gennes, 74 yaşında öldü.

Le Monde gazetesinin haberinde, ünlü fizikçinin, Cuma günü Paris’in çevre bölgelerinden Orsay’da öldüğü kaydedildi. De Gennes’in bir yakını da fizikçinin ölümünü doğruladı, ancak ayrıntı vermedi.

Ünlü fizikçinin ölümünün ardından, özel bir cenaze töreni planlandığı belirtildi.

De Gennes, 1991 yılında, günümüzde televizyonlarda ve bilgisayar ekranlarında kullanılan, hem sıvı, hem katı özelliklere sahip bir madde olan likit kristallerle ilgili önemli çalışması dolayısıyla Nobel Fizik Ödülü sahibi olmuştu.

Nobel Komitesi, ödülü açıklarken, de Gennes’den “Günümüzün Isaac Newton’u” olarak bahsetmişti.

De Gennes ise İngiliz bilim adamı Newton ile böyle bir karşılaştırmaya karşı çıkmıştı.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/408789.asp