PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Celal Şengör ve İlber Ortaylı aydın mı?

Ahlaksız
07-10-2018, 17:22
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geçen günlerde Kültür ve Turizm Bakanlığı danışmanı olmuştu. Ortaylı ayrıca, kişisel kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne armağan etmişti. Ortaylı'nın kararları çok tartışılmıştı.
Ortaylı'nın kararından sonra ise sosyal medyada, dönemin soL Haber Portalı yazarı Taylan Kara'nın bir yazısı yeniden gündem oldu.
Taylan Kara, geçen sene kaleme aldığı yazısında, Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya tepki gösterirken, Ortaylı'nın ve Şengör'ün "aydın" olup olmadığına dair bir yanıt aramıştı.
İşte tekrardan paylaşılan o yazı:
"Entelektüel karanlığı gören değil, karanlıkta görendir.
Ö. İnce
Kendini Kemalist, Atatürkçü ya da cumhuriyetçi olarak tanımlayan okurlara şunları sormak isterim.
- Deniz Gezmiş’e eşkıya diyebilecek kaç Atatürkçü vardır?
- Fethullah Gülen’i övebilecek kaç cumhuriyetçi vardır?
- 'Kenan Evren’in 12 Eylül’de her yaptığını onaylıyorum' diyecek kaç tane Kemalist vardır?
- 'Bir insana dışkısını yedirmek işkence değildir' diyecek kaç 'insan' vardır?
*
Son yazıma çok sayıda olumlu ve olumsuz tepki geldi (1).
Devamı;https://odatv.com/ilber-ortayli-aydin-mi-07101854.html

Turdur
07-10-2018, 17:49
Deniz Gezmiş eşkiyadır. Ne demek bir Atatürkçü bunu söyler mi demek ? Yol kesen, haydutluk yapan, soygun yapan kişiye eşkiya denir. Atatürkçülüğü de zimmetlemeye kalkıyorlar artık.

Gülen'i öven çok Cumhuriyet sevdalısı oldu. Barış Manço, Kemal Sunal. Zamana ve olaya bakmak gerekiyor. Bu isimler bugün yaşamış olsalardı tepkileri farklı olurdu.

Kenan Evren'in her yaptığını onaylamak biraz ucuzluk oluyor.

Bir insana dışkı yedirmek işkence değilde ziyafet midir ?

Celal Şengör'ün böyle abartıları var. Bu adamı daha çok televizyona çıkartın daha çok zırvalasın.

Karanlıktan aydınlığa
08-10-2018, 02:19
Mükemmel insan yoktur,mükemmeli arayan aynayada bakmasın.

kartopu
08-10-2018, 09:02
Kendini Kemalist, Atatürkçü ya da cumhuriyetçi olarak tanımlayan okurlara şunları sormak isterim.
- Deniz Gezmişâ€™e eşkıya diyebilecek kaç Atatürkçü vardır?
- Fethullah Gülen’i övebilecek kaç cumhuriyetçi vardır?
- 'Kenan Evren’in 12 Eylül’de her yaptığını onaylıyorum' diyecek kaç tane Kemalist vardır?
- 'Bir insana dışkısını yedirmek işkence değildir' diyecek kaç 'insan' vardır?

Kaç diye sormuşsa demek ki var.

Örnek Deniz Gezmişin idam kararını onaylayan 40 civarında CHP li M.V vardı.
Feytullah Gülen e övgü düzen ikinci cumhuriyetçiler vardı.
Kenan Evrenin darbesini onaylayan çok Kemalist vardı Örneğin, Uğur Mumcu.

Şu dördüncü soruya evet diyecek insan olduğunu sanmıyorum.

Bence Kemalizm de tartışılmalı. Tanrı da.

Ahlaksız
08-10-2018, 18:45
Bu iki isim,sürekli Habertürk kanalında,Fatih Altaylı'nın karşısına çıkarlar..Niye?
Tweet attı diye hapse atılanların olduğu bir ülkede veya bir telefonla tv programlarının yayından kaldırıldığı bir ülkede normal mi bu?
İlber o kadar eleştirdi bu kitleyi ve sonunda bakanlık danışmanı oldu..Numan Kurtulmuş'tan ne farkı var?!

Celal'i zaten hiç sevmem..Niye?Tek bir nedenden ötürü..Şu lafı hep aklımda;
''EZANDAN RAHATSIZ OLAN DAĞA ÇIKSIN..''

Bu iki kişiyi topluma empoze eden Fatih Altaylı'nın nasıl bir kişi olduğunu öğrenmek için,lütfen şu videoyu sonuna kadar dikkatlice izleyin;
https://www.youtube.com/watch?v=TtT3Lu6qwTM

Turdur
09-10-2018, 20:36
Celal Şengör bugün Ekşisözlük üzerinden soruları yanıtlamış. Bir kullanıcı "Hiç insan dışkısı yediniz mi" demiş. Şengör "Evet" diye cevaplamış.
Adam her türlü samimi.

ilahimasal
10-10-2018, 09:12
Midesiz medya maymunu Şengör kendi dışkısını yediğini söylemiş !

Yalan söylüyor.
Dışkı yedirilen mahkumlar üzerinden söylediği söz üzerine kene gibi yapıştığı için yemediği mokunu yemiş gibi konuşarak bu iş normaldir algısı oluşturuyor.

Birincisi , o insanlara zorla dışkı yedirildi
İkincisi , o insanlara yapılan gibi Şengöre o moku zorla yedireceklerki , mokumu yedim diyebilsin.

Kişiliksiz olmakta sınır tanımıyor bu adam. Liboşmudur nedir ?

Sen kendi mokunu hangi sebepten yedin ? Bunuda anlatta bilelim.

kartopu
10-10-2018, 09:37
Bir zamanlar direnme savaşı diye bir kitap okumuştum Vietnam da geçiyor, orada ABD yetkilileri mahkumları aslan kafesi diye adlandırdıkları çok küçük yerlerde tutarak. Dışkıların üstüne bazı yiyecekler koyuyor o mahkumlar da onu temizleyerek yerlermiş. Bir de hamam böcekleri yediklerini yazmışlar. Okurken tüylerin ürpermişti.

Türkiye de de, 12-eylül de Diyarbakır ceza evinde mahkumları boğazlarına kadar kanalizasyon çukuruna attıklarını da okuduk
Yani dışkı yeme ve benzeri şeylerin olmadığını söyleyemeyiz. Ama bu öğünülerek konuşulacak şey değil.
Bir sistemin insan a ne yaptığını anlatır.
Bir bilim adamının ezandan rahatsız oluyorsanız dağa çıkın demesi ayıptır Dünyaya eleştirel bakamazsak gelişmeyi sağlayamayız Ezan da rahatsız edecek biçimde olmamalı, demeli bilim adamı.

Ahlaksız
10-10-2018, 13:10
Celal Şengör bugün Ekşisözlük üzerinden soruları yanıtlamış. Bir kullanıcı "Hiç insan dışkısı yediniz mi" demiş. Şengör "Evet" diye cevaplamış.
Adam her türlü samimi.
Sıkıntı şurada..Bu budala herif,hayata kendi penceresinden bakıyor..Bir aydın böyle olmaz ki..!

Dışkı yemiş..Alanı ile ilgili bir merak filan mı diyeceğim ama jeolojinin insan dışkısıyla bir alakasını da kuramıyorum..Eğer sırf merakından yediyse,tam bir budala olduğu ortaya çıkar..

Bu diyor ki,''ben dışkı yedim,sana da dışkı yedirdilerse,bunun adı işkence olamaz..!''

Bazı insanlar,bırakın dışkı yemeyi,mesela limonun adından bile tiksinirler..Limondan inanılmaz rahatsız olan birine,eğer limon yedirmeye kalkarsan,insanlık suçu işlemiş olursun..Korkunç birşeydir bu..

Yani senin rahatsız olmadığın dışkı,bir başkasını rahatsız etmez diye bir kaide yok ki..Sen budala olduğun için dışkıdan rahatsız olmayabilirsin ama Dünya'daki insanların nerdeyse tamamı,asla dışkı yemez/yiyemez..

Bu kafayı daha net ortaya koymak için,akp seçmeni örneği vereyim..Klasik akp seçmeni ''ben hayatımdan memnunum,çevremdeki herkeste memnun görünüyor''(görmüyor musun şu yollardaki arabaları filan) deyip,ölümüne akpyi savunuyor..

Aynı budalalık işte..Bir toplum içinde yaşayıp,salt kendi hayatına bakarak,bir karara varamazsın..''Ben bu hükümetten memnunum'' deyip,hükümeti desteklemek sıradanlıktır/budalalıktır..
Doğru olan,başkalarını da düşünerek bir karara varmaktır..Celal tipik akp seçmeni,başka da bir şey değil..

Ezan konusu da böyle..Diyor ki,''bu ülkede yaşıyorsan ezana katlanacaksın..!''
Niye?Çünkü Celal bey,rahatsız değilmiş..
Ben rahatsızım ama..!
Burada da salt kendi penceresinden bakıyor olaya..

Ahlaksız
12-10-2018, 22:08
Hulki Cevizoğlu önemli bir isimdir..Celal Şengör ile ilgili iki tweet atmış;

Celal ''Yıldırım beyazıd kahraman değildir,enayidir'' demiş..Hulki'de şu tweeti atmış;

Zırcahil ve enayi bir profesör! (Y.Beyazıd çok önemli bir padişahtır, ona, "İçerden ihanete uğramış "ŞANSSIZ FATİH" denebilir ancak.) Tarih okumadan bilginçlik taslıyor.
Aynı gün şu tweeti de atmış;
Atatürk'e "diktatör" (başına "dâhi" eklemiş!), Beyazıd'a "enayi", Marks'a "zırva", Türk milletine "cahil" diyor! Her konunun uzmanı jeolog Celal Şengör!

Turdur
12-10-2018, 22:16
Celal Şengör'ün üslup sorunu var.

spartacus
12-10-2018, 22:29
Tipik neo-liberal.

Ahlaksız, yerli, yerinde tespitler yapmış.

Marx -ki istisnalar olabilir-, "İnsanların maddi yaşam koşullarını belirleyen onların bilinçleri değildir, bu maddi koşullar onların bilinçlerini belirler. " diyeli beri, 150, yüzyıl olarak 2. yüzyıla geçtik.

Celal Şengör elbette zırva diyecek, zira kişisel ve ideolojik olarak rahatsız oluyor. Neden? Çünkü, Kral çıplak ve Marx çıplak kralı rahatsız ediyor.

Zengin bir hayatı var, kapitalizmin nimetlerinden doyum sağlayacak düzeyde yararlanabiliyor, hal böyle olunca dünyayı ve hayatı, sadece kendi gözleriyle görmek istiyor ve dışınd akalanlar ise O'nun için önemsiz "ÖTEKİ" haline geliyor...

Bu dışkı konusu da farklı değil. Ötekine zorla dışkı yedirilmesi, işkence gibi konuları gayet doğal ve yerinde buluyor. Çünkü öteki, dışlanmalı, ezilmeli hatta insan dahi görülmemelidir. Bir insana iradesi dışında, zorla bir şeyler yaptırmanın veya yapmanın, tecavüz anlamına geldiğini kendisi de iyi biliyor, kendi ve temsil ettiği sınıfa yapılsa yaygarayı basar, ancak şiddet öteki ilan ettiği kesime yönelince desteklemek zorunda hissediyor. Kısaca yoksul halk, Şengör için, bir zamanlar Amerika'daki siyahiler gibidir...

hakim, egemen olanın şiddeti, yerleşik terörü, resmi ideoloji tarafından kutsanırken, kölelerin karşı-savunma-şiddeti ise bir dolu biçimde terör, vahşilik vb olarak görülür. Kısaca her koyun kendi bacağından asılır...

Şu sıralar ise kodamanlaşma yolunda.

Elbette bu sınırlı bir konuya dair ifadeler, bu ifadeler üzerinden genellemeye varamayız, akademik alanda katkıları ve alanıyla ilgili konular ise ayrı bir konu.

Velhelebe
15-10-2018, 14:49
Celal Şengör programlarda dedikoduları hikayeleştirerek sunar. Çok zeki ve yaratıcı fikirleri yoktur. O bunu dedi şu şunu yazdı şeklinde söylemler vardır. Bu söylemler ile kimse aydınlanmaz. Hiçbir şey bilmeyen ve ateizme yakın olan birisi daha önce duymadığı kişi ve kitapları duyunca aydınlandığını sanar sadece.

Velhelebe
15-10-2018, 15:23
Sıkıntı şurada..Bu budala herif,hayata kendi penceresinden bakıyor..Bir aydın böyle olmaz ki..!

Dışkı yemiş..Alanı ile ilgili bir merak filan mı diyeceğim ama jeolojinin insan dışkısıyla bir alakasını da kuramıyorum..Eğer sırf merakından yediyse,tam bir budala olduğu ortaya çıkar..

Bu diyor ki,''ben dışkı yedim,sana da dışkı yedirdilerse,bunun adı işkence olamaz..!''

Bazı insanlar,bırakın dışkı yemeyi,mesela limonun adından bile tiksinirler..Limondan inanılmaz rahatsız olan birine,eğer limon yedirmeye kalkarsan,insanlık suçu işlemiş olursun..Korkunç birşeydir bu..

Yani senin rahatsız olmadığın dışkı,bir başkasını rahatsız etmez diye bir kaide yok ki..Sen budala olduğun için dışkıdan rahatsız olmayabilirsin ama Dünya'daki insanların nerdeyse tamamı,asla dışkı yemez/yiyemez..

Bu kafayı daha net ortaya koymak için,akp seçmeni örneği vereyim..Klasik akp seçmeni ''ben hayatımdan memnunum,çevremdeki herkeste memnun görünüyor''(görmüyor musun şu yollardaki arabaları filan) deyip,ölümüne akpyi savunuyor..

Aynı budalalık işte..Bir toplum içinde yaşayıp,salt kendi hayatına bakarak,bir karara varamazsın..''Ben bu hükümetten memnunum'' deyip,hükümeti desteklemek sıradanlıktır/budalalıktır..
Doğru olan,başkalarını da düşünerek bir karara varmaktır..Celal tipik akp seçmeni,başka da bir şey değil..

Ezan konusu da böyle..Diyor ki,''bu ülkede yaşıyorsan ezana katlanacaksın..!''
Niye?Çünkü Celal bey,rahatsız değilmiş..
Ben rahatsızım ama..!
Burada da salt kendi penceresinden bakıyor olaya..

Şengör seçimden önce katıldığı programda İnce'ye üstü kapalı olarak eleştiri getirip ona oy vermeyeceğini ifade etmişti,en azından ben öyle anladım. Konu da eğitimdi. Yani çoğu kişi sizin oy verme ve parti tespitine Şengör ile alakası yok diyebilirler ama kime oy verdiği bence belli. Muhalif sananlar yanılıyor.

Ahlaksız
30-10-2018, 22:23
Youtube'daki en kaliteli yayın yapan kanallardan birisi çift çekirdek'tir..Şahane videolar çekiyorlar..İlber Ortaylı hakkında da bir tane çekmişler:D
https://www.youtube.com/watch?v=jBBJU_c70mI

karakedi
26-12-2018, 12:46
hayır değiller. bir kere ilber ortaylı tarihçi. tarihçi kimliği dışında başka herhangi bir misyon kendisi de yüklenmiyor zaten. bunda tartışacak bir şey yok. ilber ortaylı aydın değil tarihçidir.

celal şengör'ün belki aydın olduğunu bazıları tartışıyor olabilir. ama celal şengör de değildir.

aslında konuyu doğru işlemek için önce aydın'ın tanımını yapmak gerekir. benim bu konudaki bilgim sistematik değil. kendi şahsi düşüncemi paylaşacağım.

aydın bütün her şeyden önce taraf olan insan demektir. tarafsız birisi aydın olamaz. yani bir şeye karşı olmak zorundasınız. bir misyonunuz olmalı. taraf olmak da yetmez. doğru tarafta yer almanız, doğru tarafın haklarını savunmanız gerekir. o zaman bir sınıflandırma da yapmak gerekiyor. doğru taraf kimdir, nedir? savunduğunuz tarafın mevcut durumunu tarihte daha ileriye götürmeyi hedefleyen misyonunuz olmalı. çünkü mevcut durumda dünyada bazı sorunlar/eşitsizlikler vardır.

mesela bir tarafta zengin ülkelerdeki insanlar bilinçsiz beslenme yüzünden obezite hastalığına yakalanırken, diğer tarafta yoksul ülkelerdeki çocuklar/gençler kıtlık yüzünden ölür. ülkelerin kendi içinde de eşitsizlik vardır. geçen konuştuk işte, bir taraf 45bin dolara et lokantasında akşam yemeği yerken, diğer taraf evine ayda ancak 2-3 kere et götürebilir. buna rağmen bu ülkede tarım-hayvancılık bakanı "ben karıma sordum et fiyatları marketlerde ucuzmuş" diyebilmektedir. işte mevcut durumda bu eşitsizlikler varken, ve yönetenler yönetilenleri böyle andaval muamelesi yapıyorken kendine "aydın" kimliği yükleyen ileri görüşlü, tarih bilinci oluşmuş insanların bu tıkanıklığı çözmesi gerekir. yani doğru tarafta yer alıp, doğru tarafın haklarını savunmak da yetmez, onu değiştirmek de gerekir. değiştirme kudretini sergilemeyen insandan aydın olmaz.

celal şengör'ün böyle bir taraf tutmadığını kabak gibi biliyoruz. hatta celal şengör bu taraf dediğimiz "yoksul, emekçi, gariban" insanlardan nefret etmektedir. şengör'ün tek yaptığı bir sürü şey bilmek ve çıktığı programlarda bunları anlatmak. çok şey bilmek ve çok şey anlatmak bir insanı aydın yapar mı? yapmaz. celal şengör aydın değildir. bırakın aydını, herhangi bir taraf bile tutmaz. fakat dikkat etmek lazım bu insanlar içten içe birer monarşi hayranıdırlar. kendilerini içten içe elit, bizleri de içten içte "reaya" olarak görürler.

Ahlaksız
26-12-2018, 18:43
Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'a kim sahip çıkıyor?
Celal'mi,İlber'mi?
İki cümle kursunlar da görelim..

Felâsife
27-12-2018, 02:49
aslında konuyu doğru işlemek için önce aydın'ın tanımını yapmak gerekir. benim bu konudaki bilgim sistematik değil. kendi şahsi düşüncemi paylaşacağım.

aydın bütün her şeyden önce taraf olan insan demektir. tarafsız birisi aydın olamaz. yani bir şeye karşı olmak zorundasınız. bir misyonunuz olmalı. taraf olmak da yetmez. doğru tarafta yer almanız, doğru tarafın haklarını savunmanız gerekir. o zaman bir sınıflandırma da yapmak gerekiyor. doğru taraf kimdir, nedir?
Sevgili karakedi
Düşünceniz bana hayli ilginç geldi.

Taraf olmadan Aydın olamaz demişsiniz, ama zaten bu dediğinize uyan insanlar var, okumuş etmişler, bir sürü etiketlere de sahipler ve onlara "Siyasetçi" diyoruz, tarafının haklarını sonuna kadar da savunuyorlar, söz söylemekten de çekinmiyorlar, nihayetinde dokunulmazlıkları bile var.
Dolayısıyla Aydın tanımınız Siyasetçi tanımı, onlardan zaten bolca var.

Sınıflandırma meselesine gelince, bu sınıflandırma da var, "Biz ve ötekiler" diye, inançlar ve ideolojiler bunu sınıflandırmayı zaten yapmışlar. Siyasette bunu mükemmel şekilde kullanıyor.
Biz hep haklıyız, karşı hep haksız. Kim ayranım ekşi der ki?
Siyasette bu olay yok, varsa yoksa ötekiler suçlu, ya bizdensin ya değilsin, mantık bu. Böyle bir kaç tane "kilit" prensipleri var, başkada bir numaraları yok.

Bence "Aydın kişi, hakem kişidir."

Şu an da veya gelecekte Aydın'a ihtiyaç var mı? Buna bakmalıyız.

Siyasetin zaten şu haliyle herhangi bir "hakem kişiye" ihtiyacı yoktur, çünkü Siyaset zaten kendi işini kendi çözüyor, kendince de hep haklıdır.
Haklı olan "hakem kişi" arar mı?
Siyasette aramaz!
Haklı çünkü! Karşı da haksız!
Geriye kalan, suçla da suçla.

Trübünlere oynayıp seyircileri coşturmak varken, haklılık fırsata dönüştürülmeyip, mesele "çözüldü" olarak etiketlenir mi?
Asla!
Siyaset çözümsüzlüklerden beslenir, bunu en iyi icra eden kişilere de siyasetçiler diyoruz zaten.

Türkiye'nin Aydın'a ihtiyacı yoktur!
Bu haliyle Aydın'a bir ihtiyaç durumu da yoktur, böyle bir zemin de yoktur, mevzu budur.

Zaten taraflar da kendinden olmayanı Aydın da kabul etmiyor, edemezler ki, Siyasetin DNA 'sına aykırı bir durum bu, Siyasetler de kendi karanlıkların da debelenmeyi erdem sayıyorlarken, mesele çoktan bitmiştir.

Türkiye'de kabul gören tek Aydın vardır, o da bir şehirdir, plakası da 09 dur!

Sevgiler

karakedi
27-12-2018, 10:44
Turkiyenin aydina ihtiyaci olmadigi fikri kusura bakmayin ama tam bir sacmalik. Esitsizlik olan ve bu esitsizligi kendi kendine cozemeyen butun toplumlar icin aydina ihtiyac olur.

Hele turkiye gibi sindirilmis, yozlastirilmis toplumlarda daha cok ihtiyac vardir. Hem de hemen simdi dunyanin butun aydinlarina turkiyede ihtiyac vardir. Cunku turkiyede cumhuriyet yikilmis, 21yyin ortasinda gupegunduz saray monarsisi kurulurken bu ulkede en buyuk ihtiyac duyulan sey sahtekar siysetciler degil aydindir.

Saf olmaya gerek yok. Olay "ama onlar da ayranima eksi demiyor ki" degil. Yine burada daha once de konustuk. Siyasetcilerin kimlerin cikarlarini korudugu belli. Vatandasin sigorta primlerinden biriken parayla fon kurup patronlarin konkordato sirketlerini kurtaran politikacilardan aydin mi olur allah askina sacmalamayin.

Felâsife
27-12-2018, 12:26
Turkiyenin aydina ihtiyaci olmadigi fikri kusura bakmayin ama tam bir sacmalik.
Kusura bakacak bir şey yok, yapılanlar benim içinde "saçmalık" ben sadece "gördüğümü" söylüyorum.
80 milyonluk bir ülkede Aydın mı çıkmıyor? veya arandı da bulunmadı mı? Mesele Aydın bulmak değil ki? Aydın'ın yokluğu!
Prim yapan bu!

Siyasiler bunu çözemezler mi, istense çözülmeyecek bir şey yok, ama ne dedim Siyaset "çözümsüzlükten" beslenir. Çözümsüzlüğün diğer adına ben KAOS derim.
Önce ortaya şeyin (Aydın gibi) yokluğu atılır, sonra o şey neden yok diye fırtına kopartılır.
Olay bu.

Dediğim gibi Aydın'a hiç kimsenin ihtiyacı yok, çünkü "onun yokluğu varlığından çok daha kıymetli siyasiler için."

Ayrıca Aydın kriterleri belirlenmiş, taraf olması gerekir filan diye, öylesine zaten siyasetçi denir de demiştim.

Şimdi 80 milyon içinde Aydın yoksa, görünen o ki yok, Aydın aramakta boşa mesai olur.

Türkiye de "herkes Din, Siyaset, Sağlık" konusunda uzmandır.
Bu kadar uzman arasında Aydın çıkmaması da normaldir, herkes Aydın çünkü.

Neyse, konu siyaset açısından çözümsüz, benim açımdan çözülmüş bir konudur, o yüzden size iyi günler dilerim.

Sevgiler

Turdur
27-12-2018, 17:47
Celal'mi,İlber'mi?

İşin aslı, birileri boş boğazlılık yaptı diye Celal yada İlber konuşmak zorunda mı?
Konuşmak zorundalarsa peki her gün bir konuşma yapmak zorunda değiller mi?

Ahlaksız
27-12-2018, 17:49
İşin aslı, birileri boş boğazlılık yaptı diye Celal yada İlber konuşmak zorunda mı?
Reisçisin yani:)

Turdur
27-12-2018, 17:53
Reisçisin yani:)

Niye, sizin ithamlarınız yüzünden tepki vermeye mecburlar mı? İşte Türkiye'nin ana sorunu bu, reisçiliğie bakıp ateist düşünmek yada Alevi mezhepçiliği üzerinden adam kayırmak, bunu ateizm diye dayatmaya kalkmak.
Bunu yaparsan iyisin yapmazsan reisçisin.
Sende de bir kaç gündür tepkiler mevcut. Fas'ta öldürülen 2 kadın konusunda da bunu tekrar ettin.
İlber Ortaylı'nın bu konuyla hiç bir alakası yok. sanatçı değil yapımcı değil. Böyle zorlama yada suçlamalarla bu iş olmuyor aksine o tarafa akış oluyor.

Ahlaksız
27-12-2018, 18:01
Niye, sizin ithamlarınız yüzünden tepki vermeye mecburlar mı? İşte Türkiye'nin ana sorunu bu, reisçiliğie bakıp ateist düşünmek yada Alevi mezhepçiliği üzerinden adam kayırmak, bunu ateizm diye dayatmaya kalkmak.
Sende de bir kaç gündür tepkiler mevcut. Fas'ta öldürülen 2 kadın konusunda da bunu tekrar ettin.
İlber Ortaylı'nın bu konuyla hiç bir alakası yok. sanatçı değil yapımcı değil. Böyle zorlama yada suçlamalarla bu iş olmuyor aksine o tarafa akış oluyor.
Sevgili turdur;az sakin..

Reisçi olabilirsiniz,bunda bir sakınca yok..

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e yapılanlara tepki verilmemesinin normal olduğunu ima ettiniz,bende acaba ''Turdur reisçi mi?'' diye aklımdan geçirdim..Çünkü bu iki insana yapılanları kabullenmek,reisçilik dışında kabullenilebilecek bir şey değil..

Bu iki kişi,yani Ortaylı ve Şengör,bu olay ve benzeri olaylar karşısında sessiz kalarak,taraflarını hep belli ediyorlar zaten..
Sürekli kamuoyu önünde olan bu iki kişi,sürekli tepkisiz kalıyorsa eğer,bende bu kişileri reisçi diye damgalarım..

Turdur
27-12-2018, 18:08
Sevgili turdur;az sakin..

Reisçi olabilirsiniz,bunda bir sakınca yok..

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e yapılanlara tepki verilmemesinin normal olduğunu ima ettiniz,bende acaba ''Turdur reisçi mi?'' diye aklımdan geçirdim..Çünkü bu iki insana yapılanları kabullenmek,reisçilik dışında kabullenilebilecek bir şey değil..

Bu iki kişi,yani Ortaylı ve Şengör,bu olay ve benzeri olaylar karşısında sessiz kalarak,taraflarını hep belli ediyorlar zaten..
Sürekli kamuoyu önünde olan bu iki kişi,sürekli tepkisiz kalıyorsa eğer,bende bu kişileri reisçi diye damgalarım..

İşte kendiniz yazıyorsunuz "Damgalarım" diyorsunuz. Ya konuşacak yada reisçi olacak başka seçenek yok.
Bir dakika, konuşmayan bir sürü isim yazayım damgalayıp istifleyelim.

Ahlaksız
27-12-2018, 18:18
İşte kendiniz yazıyorsunuz "Damgalarım" diyorsunuz. Ya konuşacak yada reisçi olacak başka seçenek yok.
Bir dakika, konuşmayan bir sürü isim yazayım damgalayıp istifleyelim.
Herkes değil..Bu iki kişi,yıllardır konuşuyorlar,yıllardır..Akp döneminde ortaya çıktılar..Daha önce bu iki kişiyi kimse tanımıyordu..Bu kadar ünlü,bu kadar her konuda konuşan bu iki kişi,bu konuda tek kelime etmiyorlarsa,tabi ki REİSÇİ diye damgalarım..
Zaten reisçiler:)
Siz de reisçisiniz galiba:)

Turdur
27-12-2018, 18:21
Herkes değil..Bu iki kişi,yıllardır konuşuyorlar,yıllardır..Akp döneminde ortaya çıktılar..Daha önce bu iki kişiyi kimse tanımıyordu..Bu kadar ünlü,bu kadar her konuda konuşan bu iki kişi,bu konuda tek kelime etmiyorlarsa,tabi ki REİSÇİ diye damgalarım..
Zaten reisçiler:)
Siz de reisçisiniz galiba:)

Sizden değilsem reisçi mi oluyorum, bilahare sizden değilim.

Ahlaksız
27-12-2018, 18:26
Sizden değilsem reisçi mi oluyorum, bilahare sizden değilim.
Müjdat Gezen'e ve Metin Akpınar'a yapılanlara sessiz kalıyorsanız,tabi ki reisçisiniz..

ForumKirpisi
27-12-2018, 18:27
ben reisçiyim tayyibi seviyom memleketi fesh etsin.

Şüpheci Dinsiz
27-12-2018, 18:30
İlber Ortaylı biryerlerin başına geçirildi. Belki de amacı buydu, bilinmez.

NikolaTeslis'in söylediğine göre Celal Şengör'de asperger sendromu varmış. Bu durum Celal Şengör'deki empati eksikliği, otorite hayranlığı gibi bir çok antipatik tavrı açıklıyor.

Örneğin; cezaevinde mahkumlara bok yedirmenin kötü bir şey olmadığını söylemesi, boku kimyasal-biyolojik açıdan ele alıp değerlendirmekle sınırlı kalmış olduğunu gösteriyor, olayın psikolojik-toplumsal-hukuksal yanlarını göremiyor-düşünemiyor-veya umursamıyor, asperger sendromunun etkilerinden birisi bu. Kenan Evren hayranıdır, muhtemelen Kenan Evren'i kaosu (terörü ve terörün kendisine verdiği kaygıları) bitiren bir kurtarıcı olarak görüyordur. Kenan Evren'in terörü organize eden, darbe yapan, binlerce kişinin ölüm emrini veren, onbinlercesine işkence emrini veren, günümüzdeki sorunların mimarı ve kaynağı olan, ABD'nin memuru bir faşist olduğunu düşünemez veya düşünebiliyorsa bile umurunda olmaz.

Turdur
27-12-2018, 19:48
Buyrun bir reisçi daha. Ahlaksız istifle bunları.

Ali Koç Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında bir söz etmediği gibi Hulusi Akar ve Erdoğan'la görüşmüş.

http://www.resimag.com/p1/8084d4cc873.jpeg

Ahlaksız
27-12-2018, 19:53
Buyrun bir reisçi daha. Ahlaksız istifle bunları.

Ali Koç Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında bir söz etmediği gibi Hulusi Akar ve Erdoğan'la görüşmüş.
Turdur;dalga geçmene gerek yok..Siz veya Ali Koç,sosyal demokrat değilsiniz herhalde..80 yaşına gelmiş,iki tane sanatçıya edilen muameleye sessiz kalan herkes reisçidir..Nokta..!

ForumKirpisi
27-12-2018, 20:01
İlber Ortaylı biryerlerin başına geçirildi. Belki de amacı buydu, bilinmez.

NikolaTeslis'in söylediğine göre Celal Şengör'de asperger sendromu varmış. Bu durum Celal Şengör'deki empati eksikliği, otorite hayranlığı gibi bir çok antipatik tavrı açıklıyor.

Örneğin; cezaevinde mahkumlara bok yedirmenin kötü bir şey olmadığını söylemesi, boku kimyasal-biyolojik açıdan ele alıp değerlendirmekle sınırlı kalmış olduğunu gösteriyor, olayın psikolojik-toplumsal-hukuksal yanlarını göremiyor-düşünemiyor-veya umursamıyor, asperger sendromunun etkilerinden birisi bu. Kenan Evren hayranıdır, muhtemelen Kenan Evren'i kaosu (terörü ve terörün kendisine verdiği kaygıları) bitiren bir kurtarıcı olarak görüyordur. Kenan Evren'in terörü organize eden, darbe yapan, binlerce kişinin ölüm emrini veren, onbinlercesine işkence emrini veren, günümüzdeki sorunların mimarı ve kaynağı olan, ABD'nin memuru bir faşist olduğunu düşünemez veya düşünebiliyorsa bile umurunda olmaz.

ilber ortaylı muhalefet aslında, bu zihniyetin iğrenç olduğunu biliyor. ama ne yapabilir ki. ilberin tek cesaret edemediği şey memleketten kovulmak. doğruyu söyleyip kovulabilir ya da öldürülebilir ya da böyle kalır. o 2. seçmiş. konuşmalarını dinleyenler açık açık hükumete sıçıp sıvadığını bilir zaten ama öyle güzel sıvar ki hükumetçiler bile alkışlar anlamazlar.

hacı kenan evren olayın bi tarafıysa bi de karşı tarafları var. birbirini vurup mafyacılık örgütçülük oynayanların da kenandan farkı olduğunu zannetmiyorum o vakit herkes demokrasicilik oynayıp birbirine bişey kabul ettirmeye çalışıyo küçük dünyasında. mesela sivasın bi köyünü alıp dünyayı kurtardık falan sanıyolar. hatta kenan onlara göre daha iyi olabilir. hani kenan kukla kenanın karşısındakiler muhteşem değil ki. hatta kenanın kukla olduğunu birilerine hizmet ettiğini kendisinin bile bildiğini sanmıyorum. silahlı kuvvetler menderesten itibaren amerikaya bağlandıydı cemaatle de bu kuvvetlendirildi şimdi de tayyibe ve diğer islamcı cemaatlere bağlı. bizim gariban bi kesim atatürkçü falan sanıyor :D .insanların kendini değersiz gördüğü cesaretli olmadığı bi coğrafyadan bi cacık çıkmaz. kimse düzgün isyan etmiyor artık etse anasını bellicek meydanın.

bence hulusi akar kenan evrenden çok daha kötüdür. kenan evren en azından bişey yapmış hulusi akar onu da yapamadı ya gariban. sen o kadar memleket falan hayali kur sonra gelsin arabın kökü islamın çöpü seni eğiltsin pizza kulesi kafalı çingane karısıyla.

Turdur
27-12-2018, 20:02
Turdur;dalga geçmene gerek yok..Siz veya Ali Koç,sosyal demokrat değilsiniz herhalde..80 yaşına gelmiş,iki tane sanatçıya edilen muameleye sessiz kalan herkes reisçidir..Nokta..!

Dalga geçmiyorum Ali Koç haberi gerçek. Birileri boş boğazlılık yapınca neden herkesin konuşmasını bekliyorsunuz? Cem Yılmaz konuşmadı reisçi mi oldu. Erdal Beşikçioğlu tepki vermedi reisçi mi oldu.
Ben Barış Atay konusundan yola çıkıp size terörist sevici diyebilir miyim?
Kendi mantığınıza uymayınca etiket yapıştırıyorsunuz bu artarak linç edilmeye gidiliyor ve sanatçılar dökülüyorlar. Diğerleri de gişe derdinde bir iki muhalif edip bilet satma derdindeler.

Ahlaksız
27-12-2018, 20:15
Dalga geçmiyorum Ali Koç haberi gerçek. Birileri boş boğazlılık yapınca neden herkesin konuşmasını bekliyorsunuz? Cem Yılmaz konuşmadı reisçi mi oldu. Erdal Beşikçioğlu tepki vermedi reisçi mi oldu.
Ben Barış Atay konusundan yola çıkıp size terörist sevici diyebilir miyim?
Kendi mantığınıza uymayınca etiket yapıştırıyorsunuz bu artarak linç edilmeye gidiliyor ve sanatçılar dökülüyorlar. Diğerleri de gişe derdinde bir iki muhalif edip bilet satma derdindeler.
Bu boşboğazlılık dediğiniz şey nedir?
Tam reisçisin,tam:D

Abd'de Robert De Niro,''Trump'u s.keyim'' dediğinde,kendisi hakkında bir soruşturma filan açılmadı..Ettiği laf ortada..Açık açık insanların önünde Abd başkanına adam küfür etti..Trump'ta sözde diktatör..

Müjdan ve Metin,sana göre boşboğazmış..Gülüyorum size:D

Düşünce ve ifade özgürlüğü diye bir şey var,hiç mi duymadınız?

Gündemde olup veya kamuoyu önünde olup,bu yapılanlara sessiz kalan herkes reisçidir..Sıradan dizi oyuncularından filan bahsetmiyorum..Mesela tv'de prime time'da,reytinglerin yapıldığı zamanlarda,saatlerce bir programda konuşan Celal Şengör,eğer sanatçılara bu yapılanları kınamıyorsa,kimin adamı olduğu ortaya çıkar..Aslında reis zamanında tvde saatlerce konuşan birisi,otomatikman reisin adamıdır..!

Şüpheci Dinsiz
27-12-2018, 20:23
NikolaTeslis,

Siyasi-toplumsal konular sana göre değil, bu konulardan uzak dur.
Bilimsel konularda yaz, biz de zevkle okuyalım olur mu.

ForumKirpisi
27-12-2018, 21:21
NikolaTeslis,

Siyasi-toplumsal konular sana göre değil, bu konulardan uzak dur.
Bilimsel konularda yaz, biz de zevkle okuyalım olur mu.

insanlara işkence yapılması öldürülmesi vesaire kenan evrenin bir suçu değil toplumun kalitesizliğinin suçudur, tayyibin iktidarda olmasının suçu da tayyib değildir, onu oraya getiren kalitesiz çöp halktır. toplumun bir kısmı kaliteli olsa ne kenan ne tayyib oraya gelemez zaten. seçimin farkı yok seçimlere inanan var mı onu bilmiyorum. çoğu zaman bu kadrolar ne olduğunu bile bilmez ondan hesap veremez. bu toplumun isyanı bile kalitesiz. işkence yapanlar ne salt askerdir, ne salt sağcıdır. bu kişiler emir kulu olduğunu iddia eden beyninin yerinde mısır konservesi olan kişiler. solculara işkence edenler yine solcu, vesaire diğer etnik ve dini kimliklere işkence edip öldürenler yine bunlardan.
korelileri öldüren yine koreli değil mi. kaliteli adam düzenin parçası olmaz. belki celalciğimin kastettiği budur mal millete semer vuranı sevmekte arabesk gibi bişey oluyor ya artık öyle bi hale geldik ki tayyibin tayyipçileri halletmesinden keyif alıyorum tayyibi görünce kanal falan değiştiririz o başka sesine falan dayanamıyorum.

bende aspergerin empati yoksunluğu ve duygu yoksunluğu şeysi yok onlar daha otizme yakın kişilerde oluyor. bi de otorite sevmiyorum. hiç otorite seven asperger görmedim açıkçası ama kurallar güvende hissettirir. aspergerin çok keskin adalet duygusu var adalet terazisini düzgün kurman lazım ki normal insanların bozuk adalet terazilerini ve içinde yetiştikleri yontuldukları duruma göre kaba tabirle gönlüne yatkın olanlara yakın durmaları sapıklık kaçıyor. olaya en geniş şekilde en adil şekilde bakman lazım.

silahlı kuvvetlerden birisi komünistleri vurdu, komünistlerde gönlüme yatkın mantığıyla komunistlerin doğru olması açıklanamaz. burada komünistlerden kasıt dönem komünistleri. burada herkesin sülalesinde sol yatkınlığı olan zamanında sol örgütlere yontulmuş kişiler olabilir benim de var. onlar da dönemde doğru olduklarını zannettiklerini ama hepsinin aynı helada üst üste duran boklar olduğunu anladıklarını söylüyorlar şimdi. evrenin ülkeye el koymaktan başka çözüm olabilecek bi durum var mıydı ona bakmak lazım, şu anda tayyibe nasıl demokrasi çözüm değilse durum aynı.
tayyibi seçimle yenmek mümkün değildir. tayyibi ekonomiyle yenmek te mümkün değildir. tayyibi yenebilecek tek güç askeri şu anda. hani seçim olunca muhalefet heyecanlanır ya ben de bi o kadar komik gelir kazanamayacaksın çünkü adam seninle aynı kurallara uymuyor :D . evren amerikancı bir ortama amerikancı bir sıvazlamayla sonrasında da amerikancı bir destekle dikilmiş olabilir ama böyle ilkokulda ilk defa okuduydum deniz gezmişlerin arkasında da ne olduğunu veya onların motivasyonunu ateşleyinin ne olduğunu bilmiyoruz, şu şüphesiz ki gezmişler kazansa amerika gezmişin yanına yanaşacaktı rusyada bile amerika destekli sol örgütler var.

Khaos
27-12-2018, 21:28
lan niko
bi sus amk ya
sikicem seni de aspergerini de

ForumKirpisi
27-12-2018, 21:29
Bu boşboğazlılık dediğiniz şey nedir?
Tam reisçisin,tam:D

Abd'de Robert De Niro,''Trump'u s.keyim'' dediğinde,kendisi hakkında bir soruşturma filan açılmadı..Ettiği laf ortada..Açık açık insanların önünde Abd başkanına adam küfür etti..Trump'ta sözde diktatör..

Müjdan ve Metin,sana göre boşboğazmış..Gülüyorum size:D

Düşünce ve ifade özgürlüğü diye bir şey var,hiç mi duymadınız?

Gündemde olup veya kamuoyu önünde olup,bu yapılanlara sessiz kalan herkes reisçidir..Sıradan dizi oyuncularından filan bahsetmiyorum..Mesela tv'de prime time'da,reytinglerin yapıldığı zamanlarda,saatlerce bir programda konuşan Celal Şengör,eğer sanatçılara bu yapılanları kınamıyorsa,kimin adamı olduğu ortaya çıkar..Aslında reis zamanında tvde saatlerce konuşan birisi,otomatikman reisin adamıdır..!

Adam doğru demiş ama, konuşmayan reisçi mi oluyor diye. Demek ki herkes mapusa girmekten korkuyor. Ben her gün çeşitli meslek gruplarının vs vs karşı durmamasından bahsediyorum zaten.
Celal hem islamcılara hem tayyipçilere sıçıp sıvayan biri bilmem hiç dinledin mi. Gizli tayyipçi falan olması zor.

Acun Ilıcalı mesela, tayyipçi midir?. Bak şindi acun ılıcalı tayyiple yan yana gözükür, hiç karşı konuşmaz. yarışmalarına falan fişmekan halk tvden elemanları çıkarır anlamazsınız. Tayyible dünya görüşleri çok farklıdır. Kapitalist oluyor galiba.

ForumKirpisi
27-12-2018, 21:53
lan niko
bi sus amk ya
sikicem seni de aspergerini de

konuşmuyoruz ki yazıyoz çıkır çıkır klavyeden ses bilen geliyo.

Khaos
27-12-2018, 21:54
konuşmuyoruz ki yazıyoz çıkır çıkır klavyeden ses bilen geliyo.

niko ne demek biliyomusun

ForumKirpisi
27-12-2018, 22:00
niko ne demek biliyomusun

tatlı ekşi portakal demek. ben islamafobik parti kurcam beni destekleyin.

Khaos
27-12-2018, 22:03
tatlı ekşi portakal demek. ben islamafobik parti kurcam beni destekleyin.

ne alaka

niko hiç kimse demek
bende islamofobi falan da yok.
sende var

niko

sen hiç kimsesin

ForumKirpisi
27-12-2018, 22:04
şüpheci dinsizi de ulaştırma bakanı yapçam seni de savunma bakanı. biriniz adam keser biriniz internete kota falan koydurur seni telekoma yönetim kurulu üyesi koycak kafadan 65.000 tl alırsın ordan. bakan maaşı var bi de. oh en büyük kapitalist sensin.

buraya gelip paran yok diye komünislik yapıyon senin aslın kapitalist bilmez miyiz biz seni, 80lerde bankerlik yapan sen değil misin?
günah mı çıkarmaya geldin buraya. hepinizi deşifre etçek bilgim var. aypinizden geolocation bilgisi çektim ordan mit veritabanına girdim baktım şifresi de tayyip12345.

Khaos
27-12-2018, 22:08
şüpheci dinsizi de ulaştırma bakanı yapçam seni de savunma bakanı. biriniz adam keser biriniz internete kota falan koydurur seni telekoma yönetim kurulu üyesi koycak kafadan 65.000 tl alırsın ordan. bakan maaşı var bi de. oh en büyük kapitalist sensin.

buraya gelip paran yok diye komünislik yapıyon senin aslın kapitalist bilmez miyiz biz seni, 80lerde bankerlik yapan sen değil misin?
günah mı çıkarmaya geldin buraya. hepinizi deşifre etçek bilgim var. aypinizden geolocation bilgisi çektim ordan mit veritabanına girdim baktım şifresi de tayyip12345.

olm
seni görünce artık rahatsız olmadığıma karar verdim

Ahlaksız
27-12-2018, 22:19
Adam doğru demiş ama, konuşmayan reisçi mi oluyor diye. Demek ki herkes mapusa girmekten korkuyor. Ben her gün çeşitli meslek gruplarının vs vs karşı durmamasından bahsediyorum zaten.
Celal hem islamcılara hem tayyipçilere sıçıp sıvayan biri bilmem hiç dinledin mi. Gizli tayyipçi falan olması zor.

Acun Ilıcalı mesela, tayyipçi midir?. Bak şindi acun ılıcalı tayyiple yan yana gözükür, hiç karşı konuşmaz. yarışmalarına falan fişmekan halk tvden elemanları çıkarır anlamazsınız. Tayyible dünya görüşleri çok farklıdır. Kapitalist oluyor galiba.
Sıradan insanlardan bahsetmiyorum..Celal sürekli Habertürk tv kanalında canlı yayın yapan birisi..Bir cümle kuramaz mı?Kuramaz işte..Çünkü reisçi..Reisin adamı bunlar..Reisçi oldukları için tvde yıllarca program yapıyorlar..

Celal'i biliyorum,anlatma bana bunları..''Ezandan rahatsız olan dağa çıksın'' diyen birisi..Ben ezandan rahatsızım,dağa mı çıkayım?Celal diyor ki,''defol git,dağda yaşa''..
Tipik reisçi işte..Tipik neoliberal..

Acun'da reisçi tabi..Adam muhabirdi,şimdi eski karısına ayda 125.000 lira nafaka ödüyor..Reisçi olmasaydı,böyle bir duruma gelebilir miydi?!

karakedi
27-12-2018, 22:32
Damgalamaniza yaftalamaniza falan gerek yok. Celal sengor, ilber ortayli vs bunlarin programlarini hic izlemediniz mi? Bu tayfa azili bir monarsi/aristokrasi hayranidir. Hepsi de reyizcidir. Mesela Ilber ortaylida ciger olsaydi kutuphanesini atiyorum cagdas yasami destekleme dernegine falan bagislardi, fukara cocuklari okuyup nasiplenirdi. Onun yerine gitti saray debdebesine curusun diye bagialadi artik oradan ne cikari varsa...

Bunlar ayni zamanda sapina kadar padisahci-osmanlici olsa da, birer ataturk-sevicidir. Ataturk gelip bunlari camurun icinden cikarip cagdas medeniyetler seviyesine sokmasaydi, osmanlidaki saray debdebesinin insanlari ne kadar yozlastirdigi, toplumu ne kadar cahillestirdigi ce curutup dunyanin en asagi halklarindan biri haline getirdiginin de aslinda farkindalar. Belki osmanlidaki padisah sapkinliginin bir yuzyil daha boyle devam etse ortalikta bu celal sengor, ilber ortay gibi insanlarin cikip bilim fetisizmi bile yapacaklari bir ortam kalmayacaginin aslinda onlar da bilincindeler. O yuzden ataturku sevmek zorunda kaliyorlar. Yoksa osmanliyi yikti diye ondan da nefret ederlerdi.

karakedi
27-12-2018, 22:36
Bu tayfayi celal sengor. Ilber ortayli. Fatih altayli. Murat bardakci. Olarak siralayabiliriz. Bu tayfanin hicbiri zerre kadar aydin degildir. Birakin tartismayi, bu soruyu sormak bile sacma.

ForumKirpisi
27-12-2018, 22:41
Sıradan insanlardan bahsetmiyorum..Celal sürekli Habertürk tv kanalında canlı yayın yapan birisi..Bir cümle kuramaz mı?Kuramaz işte..Çünkü reisçi..Reisin adamı bunlar..Reisçi oldukları için tvde yıllarca program yapıyorlar..

Celal'i biliyorum,anlatma bana bunları..''Ezandan rahatsız olan dağa çıksın'' diyen birisi..Ben ezandan rahatsızım,dağa mı çıkayım?Celal diyor ki,''defol git,dağda yaşa''..
Tipik reisçi işte..Tipik neoliberal..

Acun'da reisçi tabi..Adam muhabirdi,şimdi eski karısına ayda 125.000 lira nafaka ödüyor..Reisçi olmasaydı,böyle bir duruma gelebilir miydi?!

Ezandan bende rahatsızım bizde 120 desibel anasını. Üstelik moral bozuyor. Türk Telekom müşteri desteğine de arapça bişeyler komuşlar şimdi zorla okuyor lakaluku diye. Bura Türkiye diyoz memleketin her satıhı bu saçmalıkla inliyo bi de sesini açtırıyorlar.

Celal bu olaya kültürel yönle bakmış ve ezandan uzak bi yerde yaşıyor gibime geldi. Biz şehirdışı ile içi sınırında bi yerde dağ kenarındayız ezan bi ormana gidiyo kuşlar kalkıyo. Son 5 yılda etrafta görebildiğim 9 cami var. En az 5'inin sesini duyuyoruz. 4 tanesinin sesi çok yüksek geliyor. 1 tanesi tam bize vuruyor.
Camiler kuş popülasyonunu bile belledi galiba camiyi tek sevenler martılar ezan okununca onlar da yok oluyor. Cami, imamlık gibi şeylerin topluma bi faydası yok. Bi de para akıtıyoruz.

ForumKirpisi
27-12-2018, 22:48
Bu tayfayi celal sengor. Ilber ortayli. Fatih altayli. Murat bardakci. Olarak siralayabiliriz. Bu tayfanin hicbiri zerre kadar aydin degildir. Birakin tartismayi, bu soruyu sormak bile sacma.

Bu kişiler zaten aydın olup mübarek reisimize iltifat eylese bu durumda olmazdık. hatırlatmana gerek yoktu. yine de bi kaç tarihçimiz var şu anda biri de ilbercik, halilim taze öldü.

fatih kul köle, ters dursa acunla beraber aç kalırlar.

celali çok yediniz, muhteşem olmasa da islamla ilgili acaba dedirtiyor millete.

bu kişiler gönülden tayyipçi olmasa da çıkarcı kişiler. çıkarları yüzünden memleketi satan kişiler. asıl vatan hainleridir yani.

şimdi bi ahmet kaya desek nası översiniz ya. doğru mu değil mi :D

Turdur
28-12-2018, 00:12
Adam doğru demiş ama, konuşmayan reisçi mi oluyor diye.

Celal Şengör'ün videolarını izlememiş, bunu anlayınca yazmayı bıraktım.

Adam doğru demiş ama, konuşmayan reisçi mi oluyor diye.

Şüpheci Dinsiz reisçimi hiç tepki vermemiş.

ForumKirpisi
28-12-2018, 00:28
ben açıkçası ilber ortaylının hala akpartici ve monarşist olduğunu düşünmüyorum. baya dinledim, okudum 90lardan beri yazdıklarını, muhabbetlerini. çok saygı duyduğum bi tarihçi. ağzından tayyipçiliği ve osmanlıyı olmadığı bir yere koyan bişey görmedim duymadım okumadım. osmanlı için de osmanlı neyse odur demiş, atatürk için de atatürk neyse odur demiş, bizans için de roma için de neyse odur demiş birisi. objektif tarihçi tanımına uyuyor. hocası halil inalcık bilmem bilir misiniz?

erdoğan ve hükumet için de şunu anımsatıyor, "yani halk seçmiş koymuş oraya ne yapayım?!!". böyle bi hali tavrı vardır. herkes bıkmış zaten. erdoğanı oradan neyin alacağını iyi bilen birisi tarih araştırması yapabilmek için de ters gitmemesi gerekiyor belki. terörist olabilir anında.

şu kütüphane verme olayı beni de garipsetti herkesi garipsetti arkasında neler döndüğünü bilmiyorum belki tayyib kıyak olsun diye bi yerlere açar tarattırır falan kaynağı bok zaten. ha müzelere müdür olması bu ilber ortaylının başka müdürlük adaylığı olan elle tutulur bi tarihçi olmadığı için. tarihçimiz var mı onu da bilmiyorum pek. genelde kendi tarihimizi almanlardan avusturyalılardan öğrenmeye alışkınız. onlar atıp tutuyor bolca. hani bilmem 1600'larda da latince baskılı kötüleme kitaplarıyla matbaa dünyasına girdiydik. daha o zaman haram mı helal mi sevap mı günah mı derken. açıkçası ilber ortaylıya direk kafadan tayyipçi diyen birisinin ilber okuduğunu zannetmiyorum anca bi kitabını falan duymuştur.

Turdur
28-12-2018, 00:37
açıkçası ilber ortaylıya direk kafadan tayyipçi diyen birisinin ilber okuduğunu zannetmiyorum anca bi kitabını falan duymuştur.

Celal Şengör'ü izlememiş İlber Ortaylı'dan bi haberler, bizden yanaysa iyi değilse Tayyipçi muhabbeti. Karakedi'ye sormak lazım...
Yılmaz Özdil'in Mustafa Kemal kitabı bugüne kadar ki "en çok satan" Atatürk ile ilgili kitap diye biliyorum, peki geçen aya kadar en çok satan kitap kimindi acaba? Reisçi İlber'in. Bu kitabı alan herkes reisçidir. Şener Şen saraya gitti diye ona da reisçi muhabbeti yapılmıştı.
Bu tip kariyerini yırtmış adamların tavrı basit tavır olamaz.

ForumKirpisi
28-12-2018, 00:50
tayyibi alabilmek için ya karşı cepheyi yok edeceksin, ya da asker olacaksın.

yani düşmanın kalmazsa değerin biter bi kısmın saraydaki zatla dost gözükmesi şart. lakin tayyipin düşman yaratmakta geçmişi çok başarılı. ama dost olurken fazla abartmasınlar mide bulandırır. bilmiyorum bu taktik tutar mı?
tüsiad biraz yanaşınca tutar gibi oldu mu. karar veremedim. tüsiad saygı göstereceğiz dediğinde 1 düşman eksilmiş gibi gözükmüştü en azından.

ilber ortaylı düşman olsa idi +1 düşman olurdu, hiç bir tayyipçi de ilber düşman oldu diye tayyipe oy basmaktan
vazgeçmezdi. can dündar düne kadar cemaatin yazarı, tayyibin dostu deniyordu mustafa belgeselinde padişah samsuna gönderdi diye. ki padişahın burada yapmak istediği çarpıtıldı. evet padişah samsuna gönderdi ama kurtuluşun samsundan olamayacağı belliydi padişah kahraman yapıldı sonra cahiller tarafından. asıl hedef anadolu idi. noldu şimdi. +1 düşman, hani can dündar düşman yapıldı diye oy vermeyen var mı? yok. içten halletmek diye bir olay vardır, bilmem vatan partisi başkanı da böyle mi yapmaya çalışıyor. pek onayladığım bi zat değil ama ihtimal dahilinde.

dinciler ve tayyipçiler ilber ortaylı okumaz gider akit yazarlarını falan okur zaten o da en muhteşem ihtimalle genelde hiç okumazlar.
bu da toplumun sıvacı badanacı imam memur müteahhit bakkal çakkal kasap kısmını kapsıyor.

ForumKirpisi
28-12-2018, 01:05
saraya hediye gönderen avusturyalı arkeologlar var. onların reisçi olduğunu veya haz ettiğini düşünebiliyor musunuz?
ab heyetleri gelirken hediye getirirler gülümser gibi yaparlar kol kola girerler. sizce zerre kadar erdoğanı seviyorlar mı?
ben fotolarına zoomlayıp bakarım bazen manyak olarak. bunlar stratejidir.
trump hakeza çok sever değil mi? dostumm..

bakın şimdi çok farklı bi bakış açısı. Bir İzmirli kız, Diyarbakır'dan göç etmiş, ağır Kürtçü. Üniversiteli idi şu anda mezundur. Şeyh Saitçi, PKK sempatizanı.
Anti Atatürk birisi. Nerede yaşıyor? Türkiye Cumhuriyetinde. Hangi ilde? İzmir'de.

Şu anda bir kadın, başı açık, üniversitede mühendislik okuyor, İzmir'de Twitter üzerinden bunları yapabiliyor. Ha İzmirli olmasam da hoşgörülerine hayranım. Atatürk'ün kendisine armağan ettiğinden bihaber ama Kuzey Kürdistan'ı T.C.'ye kattı diye nefret kusmasını hak biliyor. Bir şeyhin idaresinde Yunan özerki ve İngiliz sömürgesi olmayı yeğliyor. Strateji eksiği ve yanlışlığı.

karakedi
28-12-2018, 10:33
peki geçen aya kadar en çok satan kitap kimindi acaba? Reisçi İlber'in. Bu kitabı alan herkes reisçidir. Şener Şen saraya gitti diye ona da reisçi muhabbeti yapılmıştı.
Bu tip kariyerini yırtmış adamların tavrı basit tavır olamaz.

ilber ortaylı'nın kitabını alan herkes reisçidir benzetmeniz zorlama olmuş fakat ilber ortaylı reyizçidir evet.

şener şen'in devlet ödülü alması onun reyizçi olduğunu gösterir mi bilmiyorum. kimileri evet diyebilir. bence yeterli değildir. reyizçi dediğimiz zaman bir siyasi görüşü ve bir tarafta yer almayı ifade ediyor. şener şen bugüne kadar siyasi olarak böyle bir reyizçilik yapmadı. fakat karşısında da yer almadı. bu tavrı şener şen sanatının ne kadar "aydın"latıcı olduğunu gösterir bana göre. sanatçı kişisel hayatından bağımsız değerlendirilemez.

fakat evet şener şen tayyipin elinden devlet ödülü almakla bir vatandaş olarak benim gözümde alçaldı. yok efendim barışa katkısı olsun falan filan onu benim küllahıma anlatsın. benim gözümde züğürt ağa artık mazidir. tayyipin elinden ödül alan şener şen de "saray kült"üne biat eden sözde sanatçıların büyüsüne kapılmış bir sinema oyuncusudur. bu kadar.

burada akp iktidarı döneminde sanata yapılan saldırıları saymaya kalkışsak sayfalarca yazabiliriz. bu ortamda şener şen çıkıp adam gibi hükümeti eleştiremiyorsa hani reyiz diyor ya edeyim öyle sanatın içine...

ara güler de mesela giderayak duygusal bir reyizçilik yaparak sanatına toz kondurdu. şener şen'inki de onun gibi bir şey işte.

mesela neşet ertaş. demirel ödül vermek istedi, ertaş ben devletin değil milletin sanatçısıyım diyerek reddetti. şener şen de ciğer olsaydı, bu davranışı örnek alabilirdi.

dolayısıyla artık perde inmiştir. bundan yıllar sonra da halk neşet ertaş'ı bir sanatçı, şener şen'i de sümsük olarak bilecektir.

karakedi
28-12-2018, 10:40
aydın diye bu ciğersiz insanların nesini tartışıyoruz onu da anlamıyorum. mesela levent üzümcü'nün oyunu iptal edilmiş. bana göre bu bir yasaktır. işte yasaklanan bir sanat faaliyeti daha. bunları tartışmak daha faydalı.

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=630095#post630095

Turdur
28-12-2018, 10:46
ilber ortaylı'nın kitabını alan herkes reisçidir benzetmeniz zorlama olmuş fakat ilber ortaylı reyizçidir evet.

O zaman Atatürkçülerin okudukları kitapları reisçiler yazıyor. Hadi Atatürk reisçidir diyemediniz. Hiç zorlama bir şey yok. Reisçilerin kitaplarını okuyorlar.

ara güler de mesela giderayak duygusal bir reyizçilik yaparak sanatına toz kondurdu. şener şen'inki de onun gibi bir şey işte.

Ortada sanat varsa toz konmaz. "Durun Ara Güler fotoğrafına bakacağım ama bu adam duygusal reisçilik yapmıştı vazgeçeyim" mi diyecek insanlar? Bunlar saçma şeyler. Bir ilacı bulmuş bir insan zamanında Hitler'in mangasındaydı diye bugün reddediyor musunuz?

dolayısıyla artık perde inmiştir. bundan yıllar sonra da halk neşet ertaş'ı bir sanatçı, şener şen'i de sümsük olarak bilecektir.

Bundan kimsenin haberi bile olmayacak aynen bugün en az 60 milyondan fazla insanın haberi olmadığı gibi.
Ortada izlenecek yâda dinlenebilecek bir sanat eseri varsa sizin yazdıkların geçersizdir.
Neşet Ertaş o ödülü zaten kabul edemezdi, tarzı böyle olmak zorundaydı. Bir iş başarmış felan değildir.

Turdur
28-12-2018, 11:37
Reisçi Fazıl Say

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın, 18 Ocak’ta düzenleyeceği “Truva Sonatı†Ankara Prömiyerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da davet ettiğini yazdı. Ancak Sarıkaya, Erdoğan’ın davete ne yanıt verdiğini bilmediğini, konsere gidip gitmeyeceğinin 18 Ocak’ta öğrenileceğini yazmıştı.

Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Fazıl Say’ın davetine olumlu yanıt verdi ve “geleceğim†dedi.

https://odatv.com/fazil-saydan-erdogana-surpriz-teklif-27121853.html

Neva
28-12-2018, 11:39
Celal'mi,İlber'mi?

Mujdat Gezen ve Metin Akpinar, sahip cikilmasi gereken yeni yetme sanatcilar degildir. Ikisi de kendi alaninda agir toptur, gerek bu ulkenin siyaseti, gerekse toplum yasamina iliskin ti'ye alabilen az bulunan cinsten sanatcilardir. Cok normal olarak da bu memleketin ekmegini yemis sanatcilar olarak fikir beyan luksune sahiptirler.

Bunun benzeri gecmiste Kemal Sunal'a yapilmisti yine iktidar yanlisi kalemler tarafindan.

Onlara halk sahip cikar, Ortayli veya Sengor degil.

Turdur
28-12-2018, 11:41
karakedi; Neşet Ertaş reis zamanında Bülent Arınç'tan TBMM ödülünü almış. Sanatına büyük toz kondurdu şimdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/neset-ertasa-tbmmden-odul-4349490

Neva
28-12-2018, 11:45

Elbette degiller, cunku jargon yetmez, alanlari farkli. Ve fakat bosbogazlik dediginiz toplum fertlerinin(bahsi gecen sanatcilar da toplum ferdidir ayni zamanda) dile getirmesi ise bu oldukca sig ve iktidar yanlisi bir gorustur, kisaca bosbogazlik etmesinler sussunlar tarzi bir yaklasimdir.

Turdur
28-12-2018, 11:50
Elbette degiller, cunku jargon yetmez, alanlari farkli. Ve fakat bosbogazlik dediginiz toplum fertlerinin(bahsi gecen sanatcilar da toplum ferdidir ayni zamanda) dile getirmesi ise bu oldukca sig ve iktidar yanlisi bir gorustur, kisaca bosbogazlik etmesinler sussunlar tarzi bir yaklasimdir.

Neva; Evet aynı alandan insanlar değiller. Celal Şengör deprem bilmem neyini anlatırken söz sırası alıp bu konuya mı değinecek, ona ne? Herkesin gündelik bir yaşantısı ve işi gücü var. Tepki göstereceği zemin olur bunu yapar. Metin Akpınar durup dururken mi öyle konuştu? Bir siyasi programa katıldığı için konuştu. Peki bir gün önce neden susuyordu diyebilir miyiz? Diyemeyiz çok saçma kaçar.
Bakın Fazıl Say binlerce twit atmış, her konuda twit atan adam Metin Akpınar için 1 twit atmamış. Hemde konsere çağırmış adamı. Vay reisçi vay.

Neva
28-12-2018, 11:52

Turkiye'nin baba sorunu, topluma iliskin surekli olarak mezhepler vs. uzerinden kasimaktir. Ateizm reisle birlikte ortaya cikmis degil ki , reisle iliskilendirdiniz, ne alaka?

Veya kisilerin, alevi, sunni, sii vs. olmasi utanilacak birsey filan midir?

Turdur
28-12-2018, 11:59
Turkiye'nin baba sorunu, topluma iliskin surekli olarak mezhepler vs. uzerinden kasimaktir. Ateizm reisle birlikte ortaya cikmis degil ki , reisle iliskilendirdiniz, ne alaka?

Veya kisilerin, alevi, sunni, sii vs. olmasi utanilacak birsey filan midir?

O yazdıklarınız utanılacak birşey mi değil mi? Aynı fikirde olmayanlara Arapçısın Müslümansın Reisçisin demenin mantığı utanılacak bir şey olduğunu düşünmesidir.
Ahlaksız birisinin fikrine karşı bu soruları soruyor. Arapçı mısın, reisçi misin?
+
Bunları utanılacak bir şey görüyor demek ki.

Alevici Ateizmi Erdoğan'la birlikte ortaya çıktı. Türkiye'de 100 olmayan Cemevi sayısı Erdoğan zamanında 1.000 civarına yükseldi. Bunun sebebi toplum mühendisliği olabilir mi? Yayın evlerinin bir süre sürekli Alevi-Mevlana kitaplarını basıp reklam aracılığı ile dayatması? Ateist kitlede sayım yapılsa Alevi kökünden gelenler çoğunluktur. Bu tesadüf değil.

Ateizm reisle birlikte ortaya çıkmadı ama onunla birlikte yükselişe geçti.

Neva
28-12-2018, 12:03
Neva; Evet aynı alandan insanlar değiller. Celal Şengör deprem bilmem neyini anlatırken söz sırası alıp bu konuya mı değinecek, ona ne? Herkeisn gündelik bir yaşantısı ve işi gücü var. Tepki göstereceği zemin olur bunu yapar. Metin Akpınar durup dururken mi öyle konuştu? Bir siyasi programa katıldığı için konuştu. Peki bir gün önce neden susuyordu diyebilirmiyiz? Diyemeyiz çok saçma kaçar.
Bakın Fazıl Say binlerce twit atmış, her konuda twit atan adam Metin Akpınar için 1 twit atmamış. Hemde konsere çağırmış adamı. Vay reisçi vay.

Kuskusuz ayni alanda degiller, bir de sanatci kimlik olmasi sebebiyle kalibreleri yetmez. Ancak insanlarin dusunduklerini soyleyebilmeleri adina destek verilebilirdi, kaldi ki verilmemis olsun yine farketmez, hayir Akpinar'in daha once de konusmalari mevcuttur, youtube' da aratin bulursunuz. Gayet de mantikli aciklamalari vardir, yanilmiyorsam aykiri sorular programindaydi. O konusmasinda da bugun suclama babinda getirilen turde icerik vardi maksat birilerine gore birilerini ipe goturmekse olay. Su an youtube'dan yukleme yapamiyorum, belki baska arkadas yukleyebilir.

Atmasin Fazil Say ne farkeder? Cok iyi yapmis konsere cagirmakla, sanatsiz bir toplum yavan bir toplumdur cunku. Herkes sanatci olamaz neticede...

Turdur
28-12-2018, 12:07
Gayet de mantikli aciklamalari vardir, yanilmiyorsam aykiri sorular programindaydi.

Atmasin Fazil Say ne farkeder? Cok iyi yapmis konsere cagirmakla, sanatsiz bir toplum yavan bir toplumdur cunku. Herkes sanatci olamaz neticede...

Aykırı Sorular programını izledim.

Fazıl Say Erdoğan'ı konserine davet ediyor bu reisçilik alameti olmalı. karakedi bunu okur umarım.

Neva
28-12-2018, 12:14
O yazdıklarınız utanılacak birşey mi değil mi? Aynı fikirde olmayanlara Arapçısın Müslümansın Reisçisin demenin mantığı utanılacak bir şey olduğunu düşünmesidir.
Ahlaksız birisinin fikrine karşı bu soruları soruyor. Arapçı mısın, reisçi misin?
+

Bence degil, hic kimse icine dogacagi aileyi secemez, o kulturde buyur, fakat belli bir donemden sonra vazgecebilir veya gecmez. Fakat iktidar uzun donemden beri bu tip konulari kasiyarak sanki utanilacak birseymis gibi sundu. Ote yanda siz kendiniz baslik acip, cesitli sebeplerle iktidari sectiginizi soylememis miydiniz?

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40463

Elbette degil, reisci de olabilirsiniz bu kendi oznel seciminizdir.

Aykırı Sorular programını izledim.

Fazıl Say Erdoğan'ı konserine davet ediyor bu reisçilik alameti olmalı. karakedi bunu okur umarım.

Fazil Say'in daveti degil de,Erdogan'in, davete karsilik gidip, gitmemesi onemlidir burada.

Turdur
28-12-2018, 12:17
Bence degil, hic kimse icine dogacagi aileyi secemez, o kulturde buyur, fakat belli bir donemden sonra vazgecebilir veya gecmez. Fakat iktidar uzun donemden beri bu tip konulari kasiyarak sanki utanilacak birseymis gibi sundu. Ote yanda siz kendiniz baslik acip, cesitli sebeplerle iktidari sectiginizi soylememis miydiniz?

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40463

Elbette degil, reisci de olabilirsiniz bu kendi oznel seciminizdir.

Hayır iktidarı seçmedim. Reisçi olurum tarikatçı olurum hacı olurum sofi olurum dinsiz olurum. Tabi ki buna kimse karışamaz.
İktidarın bir şeyleri sunması siyaset tanımına giriyor zaten. Her iktidar bunu yapar. Eskilerde bunu yaptı. Birileri iktidarda birileri muhalefette durup atıştılar. Bu mecburiyettir. Yoksa siyasi partiler olmaz.

Neva
28-12-2018, 12:26
+

Alevici Ateizmi Erdoğan'la birlikte ortaya çıktı. Türkiye'de 100 olmayan Cemevi sayısı Erdoğan zamanında 1.000 civarına yükseldi. Bunun sebebi toplum mühendisliği olabilir mi? Yayın evlerinin bir süre sürekli Alevi-Mevlana kitaplarını basıp reklam aracılığı ile dayatması? Ateist kitlede sayım yapılsa Alevi kökünden gelenler çoğunluktur. Bu tesadüf değil.

Ateizm reisle birlikte ortaya çıkmadı ama onunla birlikte yükselişe geçti.

Yanlis gozlemissiniz, aksine Kilicdaroglu ile gundeme gelmistir, yakin tarihce babinda.. Cunku Turkiye'deki ateistlerin, deistlerin vs. Yekten hepsi Alevi degildir, o oran kusura bakmayin ancak sizin husnu kuruntunuz.
Onca camiye karsilik, 1000 adet cemevi mi dikkat cekmis? Hayret dogrusu..

Mevlana bu ulkede yeni okunan bir isim degil ki o nerden cikti? Kaldi ki Erdogan yonetime ilk geldiginde Turkiye'nin ciddi kismi deistik muslumandi. Bu gercegi gozden kacirirsaniz, onunla yukselise gectigini sanirsiniz.

Neva
28-12-2018, 12:29
Hayır iktidarı seçmedim. Reisçi olurum tarikatçı olurum hacı olurum sofi olurum dinsiz olurum. Tabi ki buna kimse karışamaz.
İktidarın bir şeyleri sunması siyaset tanımına giriyor zaten. Her iktidar bunu yapar. Eskilerde bunu yaptı. Birileri iktidarda birileri muhalefette durup atıştılar. Bu mecburiyettir. Yoksa siyasi partiler olmaz.

Guzel, o halde soylenene alinmaniz gereksizdir. Din'de siyasete dahildir onu gozden kacirmayin yeterli.

Turdur
28-12-2018, 12:38
Mevlana bu ulkede yeni okunan bir isim degil ki o nerden cikti? Kaldi ki Erdogan yonetime ilk geldiginde Turkiye'nin ciddi kismi deistik muslumandi. Bu gercegi gozden kacirirsaniz, onunla yukselise gectigini sanirsiniz.

Mevlana her zaman okunuyordu ama bir ara baya pompalandı. Aynı dönemde Alevi kitapları da pompalandı. Yani siyasetin dini argümanlara bürünmesine karşı yayın evleri bu fırsatı kaçırmadı. Bunlar kapitalizm konusu olabilir. Ve hepsi AKP iktidarında oldu.

Onca camiye karsilik, 1000 adet cemevi mi dikkat cekmis? Hayret dogrusu..

Bakın düştüğünüz hataya, iki mezhep üzerinden bakıyorsunuz. Cami Cemevi sayısı kıyaslamıyoruz. Cemevi sayısı 100 civarından 1.000 civarına çıkmış. Ve bu AKP döneminde olmuş. Ama Cemevleri boş. Toplum mühendisliği yok mudur sizce?
Yani CHP olsun tabanı olsun ama ben her zaman HDP ve MHP ile ittifak yapabileyim. Bu sizce bir formül değil midir?
Bu forumda bir yorum okudum, benim SEMPATİ konusu gibi yazışmışlar zamanında. Diyorlar ki, "AKP nasıl oluyor da yeri geliyor BDP ile yeri geliyor MHP ile yeri geliyor Cemaat ile başarabiliyor?" İşte toplum mühendisliği araya sıkışıyordur. Bunu irdelemek lazım. %33 %44 %49 ve %42 aldığı oylar ile, hiç bir zaman %50+1 olamamış iktidar her zaman tek başına iktidar oldu ve her zaman %50+1 gereken referandumları kazandı. Bu basit bir şey değil. %50 üstü etkisi yaratıyorlar. İlk günden beri.

kartopu
28-12-2018, 12:47
Erdoğan iktidarının bazı özellikleri gözden kaçıyor Kimse bu yeni oluşumdan söz etmiyor.
Bazı tarikat ve cemaatler namaz kılmak için camilere gitmezken Erdoğan iktidarında her cami bir tarikat ve cematın karargahı olma durumuna geldi.
Kimse bunu fark etmiyor ve sorgulamıyor.

Daha önceleri yani Erdoğan dan önce imamları devletin memuru olarak gören tarikatlar hutbeleri de devletin probagandası olarak söylerken şimdilerde hem hutbe dinliyor hem camileri keşfetti bunun sebebi ne acaba.?

Bana göre tek sebep devletin değiştiği yani dindarlaştığı yani kendilerinden bir parça olduğu. Şimdi camilere gitmemek namazının evinde kılmak demokrat dindarlara ve Kemalistlere düştü.

Ziya Gökalp in hayali gerçek oldu. Minareler süngü leri kupbe ler miğferleri oldu.
Devlet değişti bunu fark etmek için Cemaat ve tarikatları takip etmek yeterli.

Aleviler kimdir Alevilik nedir diye sorgulayanlar bu yaşanan durumu da dikkate alsın. Tarihten bu yana hiç bir alevi ve alevi örgütü kelle kesmedi insan yakmadı insan öldürmeyi cihat saymadı .Ama bunu yapan dindar ve dindar örgütlerin olmadığı söylenemez.

karakedi
28-12-2018, 13:21
karakedi; Neşet Ertaş reis zamanında Bülent Arınç'tan TBMM ödülünü almış. Sanatına büyük toz kondurdu şimdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/neset-ertasa-tbmmden-odul-4349490

turdur bu hizmet ödülü. ertaş bu ödülü alırken borçlu olduğum ozanlar adına bu ödülü alıyorum dedi. almaya çok yanaşmadı aslında. neşet ertaşın açıklamalarını da oku.

Neva
28-12-2018, 14:18
Mevlana her zaman okunuyordu ama bir ara baya pompalandı. Aynı dönemde Alevi kitapları da pompalandı. Yani siyasetin dini argümanlara bürünmesine karşı yayın evleri bu fırsatı kaçırmadı. Bunlar kapitalizm konusu olabilir. Ve hepsi AKP iktidarında oldu.

Bakın düştüğünüz hataya, iki mezhep üzerinden bakıyorsunuz. Cami Cemevi sayısı kıyaslamıyoruz. Cemevi sayısı 100 civarından 1.000 civarına çıkmış. Ve bu AKP döneminde olmuş. Ama Cemevleri boş. Toplum mühendisliği yok mudur sizce?
Yani CHP olsun tabanı olsun ama ben her zaman HDP ve MHP ile ittifak yapabileyim. Bu sizce bir formül değil midir?
Bu forumda bir yorum okudum, benim SEMPATİ konusu gibi yazışmışlar zamanında. Diyorlar ki, "AKP nasıl oluyor da yeri geliyor BDP ile yeri geliyor MHP ile yeri geliyor Cemaat ile başarabiliyor?" İşte toplum mühendisliği araya sıkışıyordur. Bunu irdelemek lazım. %33 %44 %49 ve %42 aldığı oylar ile, hiç bir zaman %50+1 olamamış iktidar her zaman tek başına iktidar oldu ve her zaman %50+1 gereken referandumları kazandı. Bu basit bir şey değil. %50 üstü etkisi yaratıyorlar. İlk günden beri.

Mesnevi bu ulkede her zaman okundu yeni birsey degil.
Keza Mevlevilik de oldukca eskidir.
Bos olsun ne farkeder, tum camiler tiklim tiklim dolu mu? Iki unsur uzerinden bakmadim, siz iki unsuru cami cemevi seklinde sundunuz, yoksa onlarcasi sayilabilir. Diger soylemleriniz baska bir baslik konusudur.

kartopu
28-12-2018, 18:08
Cem evleri Boş neden acaba Cem nedir Cem evi ne işe yarar.

Aleviler ibadetlerini devletle hiç bir bağlantısı olmasın ister Hatta Cem vakfı bir dönem iktidarın bir kanadı ile bağlantı kurdu Alevilerin büyük çoğunluğu bu ilişkiye çok kızdı.
İbadet ve İbadethanelerin devletle bağı sadece hukuk çerçevesinde olmalı. Bunu aleviler yapıyor en azından yapmaya çalışıyor.
Dedelerin Babaların ücretini o inanca bağlı olanlar veriyor veya gönüllüler tarafından yapılıyor. Dedeler Babalar devlet memuru değil olmasını da istemiyorlar.
Cem evlerinin bütün giderlerini kendileri karşılıyor. Ama camiler öyle değil dindar da dinsiz de alevi de hiristiyan da bu bedeli ödüyor hizmet almasalar da.

Konu ne kadar kalabalık olması mı aslına uygun olması mı. İbadetin devletle bağı olursa Allah la bağı kesilir. Fetva Allahtan değil Devletten gelir.
Bunu insana indirdiğimizde Allah ın temsilcisi devleti temsil eden olur.

Ahlaksız
28-12-2018, 22:58
+
Bunları utanılacak bir şey görüyor demek ki..
Tabi ki utanacaksın..Reisçiysen,utanacaksın..Niyeymiş diye sorma..Sadece utan..

ForumKirpisi
28-12-2018, 23:22

hacı bu turdur reisçi tayyibçi falan değil sevmiyo ayrıca takıldın kaldın maaş mı bağlamış tayyibçi olsun. okb misin sende? :D takıldınız resmen birbirinize deve güreşi mübarek.
salla gitsin ya.

Türkiye'de alevi kökenliler ateist olarak çoğunlukta olamaz matematik hatası olur, ama diğerlerinin kendini organik toplum ferdi olarak görmesi çıkıntı yapmakta isteksiz olmasına sebep oluyor. Genelde dernek forum vbvb. aleviler daha istekli. aleviler kendini kısmen türkiye türk paydasında daha az eşitliyor bundan dolayı çıkıntı yapmakta daha elleri kolay. önümüzdeki 1500 senede bana sözleri var entegre olacaklarmış. alevilerin önemli bir kısmının da reise oy verdiğini düşünüyorum.

ForumKirpisi
28-12-2018, 23:27
en son 2 cuma hutbesinde sinirim bozulduydu ondan beri gitmedim daha sonra daha bi dinsiz oldum zaten.
ben sosyal camiciydim. sosyal etkinlik olarak değerlendiriyorduk.

birincisi camiler dolu, camilerde önemli oranda göçmen var, büyükşehirlerde benim yanım sağım solum yabancıydı afrikalı falan. ikincisi memurlar işi bırakıp camiye koşuyor hem işten kaçmak için hem yaranmak için. işçiler ve öğrenciler camiye koşuyor. özel okul öğrencileri dersten kaçmak için camiye başladı alternatif tarikatlar özel okullara enjekte oldu grup olarak geliyorlar. üçüncüsü etrafında çok dilenci oldu, bi de satış başladı malını getiren izinsiz olarak cami bahçesini pazar yerine çevirdi, gerçi kaliteli şeyler oluyor özellikle köylüler gıda getirirse tavsiye ederim.

ülkede az dinciler dinsizleşti, dinliler ya dinsizleşti ya dincileşti. ama oy oranlarına takılmayın legit değil.

Turdur
29-12-2018, 00:15

Ali Koç'dan sonra bir utanmaz daha...

Fazıl Say, Başkan Erdoğan'ı konserine davet etti.

https://www.takvim.com.tr/guncel/2018/12/28/fazil-say-baskan-erdogani-konserine-davet-etti

Oda Tv haberine göre Erdoğan konsere gidecek.

Turdur
29-12-2018, 00:16
hacı bu turdur reisçi tayyibçi falan değil sevmiyo ayrıca takıldın kaldın maaş mı bağlamış tayyibçi olsun. okb misin sende? :D

OKB felan değil, "benim dediğimde benim dediğimci."

Stalin kafası da olabilir, kızdığı bürokratlara "Sen Polonyalı mısın" dermiş :D

Neva
29-12-2018, 00:37

https://www.takvim.com.tr/guncel/2018/12/28/fazil-say-baskan-erdogani-konserine-davet-etti

Gitsin tabi sanat iyidir.

Turdur
29-12-2018, 01:40
siz iki unsuru cami cemevi seklinde sundunuz, yoksa onlarcasi sayilabilir. Diger soylemleriniz baska bir baslik konusudur.

Aynı dinin uzantıları değil misiniz? Gidin camiye yakın yapın ibadetlerinizi bunda ne zarar var. Birlik bütünlük için düşünmüşler böyle bir şey. Hz.Muhammed ile Hz.Ali ömürlerinde ayrılmışlar mı?

Neva
29-12-2018, 01:50
Aynı dinin uzantıları değil misiniz? Gidin camiye yakın yapın ibadetlerinizi bunda ne zarar var. Birlik bütünlük için düşünmüşler böyle bir şey. Hz.Muhammed ile Hz.Ali ömürlerinde ayrılmışlar mı?

Sizde sanirim, size her karsit fikir bildireni otomatik alevi kabul etmek gibi bir takinti var. Hangi din? Hangi ibadet? Kime yazdiginizin ayirdina varin once.

ForumKirpisi
29-12-2018, 02:06
şu aliyle muhammed olayı o kadar dandik ki ne düzgün bi yazıtları var ne bişey.
hala anlayamadık olayı. zaten saçma sapan herifler.

Al-baş Kızılbaş bağlantısı ile Türk mitolojisi bağlantıları falan da var. Türkiye'deki Aleviler bi
manifestoyla şu olayı standartlaştırabilirler. Saçma sapan arabi şeylere karışmış.

anadolu aleviliği ile hatay yöresinin arap aleviliği farklı zaten.

Neva
29-12-2018, 02:27
Elbette farklidir da, sunni bilincalti, cemevlerinin boslugunu, sunni benzeri gunde 5 vakit semah donmeli filan gibi algiliyor olsa gerek.

ForumKirpisi
29-12-2018, 02:36
Elbette farklidir da, sunni bilincalti, cemevlerinin boslugunu, sunni benzeri gunde 5 vakit semah donmeli filan gibi algiliyor olsa gerek.

balkan aleviliğinde paskalya var. sebze çorbası olmuş.

Felâsife
29-12-2018, 03:43
balkan aleviliğinde paskalya var. sebze çorbası olmuş.

Çorba değil "uyum" denir ona. :)

Doğada gittiğin yere uyum sağlayamazsan yok olur gidersin, bu canlılar için geçerli olduğu gibi, cansız şeyler içinde geçerli.

Ha ben hiç değişmeyim dersen, o zaman hiç yerinden kımıldamayacaksın ki yerliler bunun net örneğidir. Onlar hiç değişmezler ama yerlerini de hiç terk etmedikleri için olur bu.

Hasılı değişimi kötü görmekten kurtul rahat edersin, değişim iyidir. :wave:

ForumKirpisi
29-12-2018, 03:59
Çorba değil "uyum" denir ona. :)

Doğada gittiğin yere uyum sağlayamazsan yok olur gidersin, bu canlılar için geçerli olduğu gibi, cansız şeyler içinde geçerli.

Ha ben hiç değişmeyim dersen, o zaman hiç yerinden kımıldamayacaksın ki yerliler bunun net örneğidir. Onlar hiç değişmezler ama yerlerini de hiç terk etmedikleri için olur bu.

Hasılı değişimi kötü görmekten kurtul rahat edersin, değişim iyidir. :wave:

Uyum.
Türkiyedeki Alevilere, bazı Kürt ve Zaza'lara da sıçrasa keşke bu uyum.
Yumurta boyayıp, süslü sepetle nezaketen bir yardıma hediye getiren bir Balkan Alevisi ise hediye olarak amonyum nitrat + fuel oil karışımlı civalı fünye ile hazırlanmış düzenekle, evde babasını bekleyen küçük kızın umutlarını söndüren bir Erzincan Alevisi caninin arasındaki fark dramatik.

Felâsife
29-12-2018, 04:28
Uyum.
He uyum.
Bildiklerini çöpe attıracak sihirli kelime, uyumu anlarsan yargıçlığı da bırakırsın.

Ortada suç varsa cezası da vardır, cezayı da devletler verir, bir suçtan ömür boyu yargılamakta ne ola ki? :boink:

Belkide bağışlamayı öğrenmelisin, bak o da iyidir.

Khaos
29-12-2018, 04:35
He uyum.
Bildiklerini çöpe attıracak sihirli kelime, uyumu anlarsan yargıçlığı da bırakırsın.

Ortada suç varsa cezası da vardır, cezayı da devletler verir, bir suçtan ömür boyu yargılamakta ne ola ki? :boink:

sevgili dostum

beni bilirsin ben materyalistim.
sezgi vs senin işin benim değil.

ama bende bi şey var
sakın bi çeşit övünme olarak algılama

kripto tipleri sanki hissediyorum
mistik bi içerik asla yüklemeden bu cümleleri kuruyorum

karşındaki adam sana da kirli bi tip gibi geliyo mu
ilk günden beri bu heriften hiç hazetmedim

bu lavukta sahte bişey var ve yakında ortaya çıkar

ForumKirpisi
29-12-2018, 04:39
He uyum.

yaşama şansı ve refah şansı vermeyecekler. o yüzden.
ya benzin döküp kendini yak yok et ya da mücadele et istilayı sürdür.

ForumKirpisi
29-12-2018, 04:41
sevgili dostum

ama bende bi şey var

bu lavukta sahte bişey var ve yakında ortaya çıkar

senin dilinle söyleyeyim mi:

ahmak ve aşağılık dedektörüyümdür. akıl ve adalet 1 çeker. 2 çekmez. :D

Turdur
29-12-2018, 04:42
He uyum.

Felâsife bazen abartıyorsunuz gibime geliyor. Sizinle pikniğe mangala gitsek orada ağaç olup kalacak gibisiniz :D
Size KÂMİL diye bağırasım geliyor :D

ForumKirpisi
29-12-2018, 04:47
moğol orduları karşısında da bağırabilirdin. şimdi adamlar soğukla cebelleşiyor, moğolistan baya soğuk hatta en soğuk yerleşke.
thanks god artık ne kalenderi var ne dönem sufileri. anamızı belletirler.

Khaos
29-12-2018, 04:49
senin dilinle söyleyeyim mi:

ahmak ve aşağılık dedektörüyümdür. akıl ve adalet 1 çeker. 2 çekmez. :D

ben de tam onu dedim zaten

hem ahmak hem aşağılık olduğunu düşünüyorum

burda yazdıklarından değil.
özel mesajlarındaki salya sümük yapışkan sahte samimiyet ve tatlısu kurnazlığından

bi kendini akıllı zannedecek kadar gerzek olma

burda seni yerler haberin olsun

ForumKirpisi
29-12-2018, 04:52
ben de tam onu dedim zaten

hem ahmak hem aşağılık olduğunu düşünüyorum

burda yazdıklarından değil.
özel mesajlarındaki salya sümük yapışkan sahte samimiyet ve tatlısu kurnazlığından

bi kendini akıllı zannedecek kadar gerzek olma

burda seni yerler haberin olsun

yanlış cevap.
senle bi muhabbet kurup tanımaya çalıştım hatta ve hatta gerçekten samimiyim ama o kadar ılıksu solcusu tipli kayıp nesilsin ki isabetin yok. umut yok sende hiç. ondan boşver :D cepheden cepheye leş al sen. sana silah kullanmayı öğretem mi?

Khaos
29-12-2018, 04:58
yanlış cevap.
senle bi muhabbet kurup tanımaya çalıştım hatta ve hatta gerçekten samimiyim ama o kadar ılıksu solcusu tipli kayıp nesilsin ki isabetin yok. umut yok sende hiç. ondan boşver :D cepheden cepheye leş al sen. sana silah kullanmayı öğretem mi?

bana niye silah kullanmayı öğreteceksin.
başka öğretecek bişeyin yok mu heybende.

niye muhabbet kuralım ki senle.
niye tanıyacaksın ki

ForumKirpisi
29-12-2018, 05:07
bana niye silah kullanmayı öğreteceksin.
başka öğretecek bişeyin yok mu heybende.

niye muhabbet kuralım ki senle.
niye tanıyacaksın ki

yeni cephelere sürcem. bilmiyom. nazım hikmet hortlasa ne malmışız lan derdi sürekli onu diyesim var.

donutların içi çiğ hamur gibi oluyo güzel pişmezse hiç yenmez.

Khaos
29-12-2018, 05:16
yeni cephelere sürcem. bilmiyom. nazım hikmet hortlasa ne malmışız lan derdi sürekli onu diyesim var.

donutların içi çiğ hamur gibi oluyo güzel pişmezse hiç yenmez.

sen modern tıp denen şeye pek inanmıyosun sanırım.
tıpla sorunun yoksa doktara falan bi git
balatalar yanmış sende

var mı öğretebileceğin düzgün bişey silahları artık sevmiyorum
hala şu muhabbet olayına takıldım ben
niye bu kadar meraklısın sen birilerini tanımaya
hele de o birisi senden haz etmediğini defalarca açıkça ifade etmişken

ne bu salya sümük ısrarcılık

hastalığın mı bunları yapıyo
bu kepazeliğin başka sebebi varsa söyle de bilelim
haksızlık yapan durumuna düşmeyelim

ForumKirpisi
29-12-2018, 05:24
sen modern tıp denen şeye pek inanmıyosun sanırım.
tıpla sorunun yoksa doktara falan bi git
balatalar yanmış sende

var mı öğretebileceğin düzgün bişey silahları artık sevmiyorum
hala şu muhabbet olayına takıldım ben
niye bu kadar meraklısın sen birilerini tanımaya
hele de o birisi senden haz etmediğini defalarca açıkça ifade etmişken

ne bu salya sümük ısrarcılık

hastalığın mı bunları yapıyo
bu kepazeliğin başka sebebi varsa söyle de bilelim
haksızlık yapan durumuna düşmeyelim

gelip çıkıntılık yapan, daha önce de hakaretvari olan sensin. sadece
bana da değilsin.
ama ne yazık ki seni banlamıyorlar, hem ılık su ezilenlerin solcususun
hem eski üyesin diye falan fişmekan. banlasalar ne olacak zaten :D

sadece sana mı atıyorum pm, bi kaç kişiye atıyorum. çok garipsin de ondan. ama bu garipliğin altından bi marifet çıkmadı. muhtemelen garip de değilsin.

bişey öğretsem nolcak boşver hexagonun kutuplarında olsak 45 derece olur aramızda ben bi kere terorislere karşıyım.

Khaos
29-12-2018, 05:36
gelip çıkıntılık yapan, daha önce de hakaretvari olan sensin. sadece
bana da değilsin.
ama ne yazık ki seni banlamıyorlar, hem ılık su ezilenlerin solcususun
hem eski üyesin diye falan fişmekan. banlasalar ne olacak zaten :D

sadece sana mı atıyorum pm, bi kaç kişiye atıyorum. çok garipsin de ondan. ama bu garipliğin altından bi marifet çıkmadı. muhtemelen garip de değilsin.

bişey öğretsem nolcak boşver hexagonun kutuplarında olsak 45 derece olur aramızda ben bi kere terorislere karşıyım.

neyse boşver
senin gibi aklını aldıklarım
filmin sonunda hem bu nakaratı geveliyolar

başka cephaneniz yok
daha önce de söyledim
o cephane kurusıkı ve onu elinize veren benim
hadi şimdi ikile

bi daha da bana pm falan aklından bile geçirme

git tedavi ol

ForumKirpisi
29-12-2018, 05:44
neyse boşver
senin gibi aklını aldıklarım
filmin sonunda hem bu nakaratı geveliyolar

başka cephaneniz yok
daha önce de söyledim
o cephane kurusıkı ve onu elinize veren benim
hadi şimdi ikile

bi daha da bana pm falan aklından bile geçirme

git tedavi ol

:D çok kalitelisin reiz.

Felâsife
29-12-2018, 06:03
sevgili dostum

Bu gün bir şey demiştin "Biz kırk kişiyiz, kırkımız da kırkımızı biliriz" diye, eyvallah.

ama bende bi şey var

Farkındayım sevgili Nihilist, öyle ki gıpta da etmiyor değilim hani bu tip özelliklere, ama nedir; bende olmayan bir şey bu, bana göre iyi bir şeyde aslında, deşarj olmak gibi ama neden sen yapmıyorsun denirse de yapı meselesi herhalde olmuyor asla, hiç olmadı zaten.

Kirliğe gelince, aspergerim dediğinde, bunun da farkında olduğu sürece, benim açımdan kirli olması bile mazur görülür elbet, sanrım sende öyle düşüyorsun.
Gerçi bir yargıçta görmem kendimi, yargılamam da ama bunu aspergeri öne sürüp, sonrada ben her istediğimi derime getirirse, demek ki aspergeri koz olarak kullanıyormuşa dönüyor olay.
Bu mazur olmaz elbet, belkide özür dilemesi bile gerek, lakin böyle bir şey görmedik daha.

Nihayetinde burası "derviş tekkesi değil kurtlar sofrası", ya hiç aspergerim demeyecekti, ya da asperger gibi davranacaktı.

Değişimi her ne kadar reddetse de, değişebilir belki.
yaşama şansı ve refah şansı vermeyecekler. o yüzden.
ya benzin döküp kendini yak yok et ya da mücadele et istilayı sürdür.
Bunun adı: Paranoya.
Felâsife bazen abartıyorsunuz gibime geliyor. Sizinle pikniğe mangala gitsek orada ağaç olup kalacak gibisiniz :D
Size KÂMİL diye bağırasım geliyor :D
Eheh,
Bağırırsın da bu kısa zamanda, öfke ve kine bile dönüşebilir bağırmaların, emin olabilirsin. :D
Referansım en yakınımdakilerdir çünkü, onları da az sinir etmiyorum demek ki bağırmaları hiç kesilmiyor, tabii iltifat babında da olmuyor bağırmaları. :D

Pasif olmak iyi bir şey değil, insan çok eziliyor, eziyorlar ama işte hayat bazılarını da pasif yapıyor, belkide bitki gibi yapıyor demeliyiz, ata bitkilerden kalma bişi olsa gerek bu da.
Artı yanları da yok değil ama ben herkesle geçinirim de herkes benle geçinmiyor, o biraz sıkıntılı.

Sevgiler
moğol orduları karşısında da bağırabilirdin. şimdi adamlar soğukla cebelleşiyor, moğolistan baya soğuk hatta en soğuk yerleşke.
thanks god artık ne kalenderi var ne dönem sufileri. anamızı belletirler.
Paranoyaya devam. :\

ForumKirpisi
29-12-2018, 06:07
probleminiz nedir anlamadım?

nihilistin gönlündeki terör yandaşlığına dokundurduğumda böğürmüş.
ha ben yorumu siteye yapmıştım onun alacağını ve dokunacağını ne bileyim.
malum dinsiz sitesi, dinsizlik ülkemde bu aşırı solla oradan başka odaklarla özdeşleşmiş.
sonra çözemediğinden ötürü saçmalamış. sonra felasife de arka çıkmış.

felasife, sen yaşını başını almış birisin. değil mi? tutarlı birisin evet.
peki bu magazine niye yorumunla destek oluyorsun?

şaşırdım şimdi. bak nasıl da güzel yönlendirildin bir anda.
paranoya dedin geçtin. bu yaşlı tayfa bu kadar basit, bu memleket bu yüzden doğrulamamış.

kardeşim, lanet olası bir özelliktir asperger. bunu ağzınıza niye tesbih ettiniz anlamadım. bunun kişiyi yönlendirmesi olası ama bunun konuyla ne alakası var?

kripto mripto size ne? kimse hakaret etme yetkisi vermiyor aynen iade ediyorum :D

ForumKirpisi
29-12-2018, 06:14
sizin algınız adaletiniz çöp. yazılı kaynaktır bu yazılı. 2 sayfa geriye dönersin bakarsın, bu herif haz etmiyorum bilmemne lagaluga hakaret etmiş ve bu platformda bu herifin hakaretleri serbest olmuş. buyurun eğlenin felasife.

Felâsife
29-12-2018, 06:53
felasife, sen yaşını başını almış birisin. değil mi? tutarlı birisin evet.
peki bu magazine niye yorumunla destek oluyorsun?

Madem öyle Felasife'yi bu kadar önemsedin, gözünde büyüttün, dediğini niye yapmıyorsun? Belki bir bildiği vardı, tecrübe önemliydi belki, ama yok Felasife de yanlışmış diyorsun.
Sebep seni desteklemedi!
Felasife robot değil ki? emirle çalışsın! Destek olayını kafandan çıkar, ben ayrıca sana köstekte olmadım, onuda kafandan çıkart, ben neysem oyum.

Eskiler ne demiş, Seni eleştiren dostundur.
Zekisin ama zeka da kendi içinde çökebiliyor unutma, onunda kontrolü gerekiyor. Korkular ile hayat dizayn edilmez, kurtulmalısın ondan.

Neyse benden bu kadar, daha da yazmayım,bu kadar kişiselleştirmek hoş değil. Sitemli öm de atmışın ama durum da bu.

Sevgiler

ForumKirpisi
29-12-2018, 07:07
Sufiler en son Doğu Anadolu'da onu dediğinde Moğol ordusu kolayca ilerlememiş mi? Bunu kastetmiştim ben.

Sınırda şimdi donan bir er var. Soğuktan termal kamerası bile etkilenecek, normalde o ekipman -50 ama teorik. Bu adam burada bir kaç saat olmazsa orası suistimal olur ve tehlike arz eder. Memleket tesadüfen ayakta durmuyor, özverili insanlar ile duruyor.
Bilmem anlatabildim mi? Bunun şakası olmaz. Bunu bi hatırlayalım :D .

Şimdi nereden ne oldu anlamanız zor, bu işin Karl Marxı, Engelsi de olmaz. Bu heriflerin ciğerini biliyorum ben. Yaşım yarısı onun ama öyle.

Önemsiz gibi şiddet hezeyanlı tutarsız birisinin lafıyla gaza gelmemeni öneririm, o sitede daha eski olabilir ama bunun önemi yok. Kendisi de söylüyor, değersiz. Onu bilmen lazım önce.

Eski olmuşsun yeni olmuşsun onun da önemi yok. Kimse kimseye hakaret edemez bu böyle. Bu kontak herife müsamaha etmişler yardırıyor. Bilmem anlatabildim mi

Paranoya falan değil. Sen arkanı döndüğünde seni halledecek elemanlar var. Yine anlatabilmem çok zor. Dünyanın işleyişi çok basit. Öyle kompleks koruma mekanizmaları yok. O yüzden affetmek mazur görmek tekerlek işleri onları tekerlekler gayler falan yapabilir.
Ciğersizler yüzünden refahımı eziyorum ben. :D Hedef 2023 bizde. Yine biraz mistik. Şiir falan yazayım en iyisi ona da ajan falan dersiniz.

ilahimasal
29-12-2018, 11:26
Ganimetten pay alanların durmadan değiştiği bir yerdeki insanların ÖZVERİSİNDEN bahsetmek gerizekalılıktır.

Khaos
29-12-2018, 12:03
Sufiler en son Doğu Anadolu'da onu dediğinde Moğol ordusu kolayca ilerlememiş mi? Bunu kastetmiştim ben.

Sınırda şimdi donan bir er var. Soğuktan termal kamerası bile etkilenecek, normalde o ekipman -50 ama teorik. Bu adam burada bir kaç saat olmazsa orası suistimal olur ve tehlike arz eder. Memleket tesadüfen ayakta durmuyor, özverili insanlar ile duruyor.
Bilmem anlatabildim mi? Bunun şakası olmaz. Bunu bi hatırlayalım :D .

Şimdi nereden ne oldu anlamanız zor, bu işin Karl Marxı, Engelsi de olmaz. Bu heriflerin ciğerini biliyorum ben. Yaşım yarısı onun ama öyle.

Önemsiz gibi şiddet hezeyanlı tutarsız birisinin lafıyla gaza gelmemeni öneririm, o sitede daha eski olabilir ama bunun önemi yok. Kendisi de söylüyor, değersiz. Onu bilmen lazım önce.

Eski olmuşsun yeni olmuşsun onun da önemi yok. Kimse kimseye hakaret edemez bu böyle. Bu kontak herife müsamaha etmişler yardırıyor. Bilmem anlatabildim mi

Paranoya falan değil. Sen arkanı döndüğünde seni halledecek elemanlar var. Yine anlatabilmem çok zor. Dünyanın işleyişi çok basit. Öyle kompleks koruma mekanizmaları yok. O yüzden affetmek mazur görmek tekerlek işleri onları tekerlekler gayler falan yapabilir.
Ciğersizler yüzünden refahımı eziyorum ben. :D Hedef 2023 bizde. Yine biraz mistik. Şiir falan yazayım en iyisi ona da ajan falan dersiniz.

özelden bana

seni tanımak istiyorum
evlimisin kaç yaşındasın

senin çocuğunu taşımak istiyorum

diyen yavşağın homofobik cümlelerine bakın

senden bakalım daha neler dökülecek

Ahlaksız
29-12-2018, 12:19

Fazıl Say veya bir başkası,dönebilir..İnsanlar dönmekte özgürdür..Mesela Numan Kurtulmuş nasıl döndüyse,herkes dönebilir..

Turdur
29-12-2018, 12:22
Fazıl Say veya bir başkası,dönebilir..İnsanlar dönmekte özgürdür..Mesela Numan Kurtulmuş nasıl döndüyse,herkes dönebilir..

Sizde :D

kartopu
29-12-2018, 12:32

Takiye yapmış olmasın. Mış gibi görünmek. Kolay değil cezalar çok ağır. İnsanın yıllarca çabalayıp biriktirdiğine el koyuyorlar. Sonunda kaybedecek şeyleri olanlar bu insanlar.

Ahlaksız
29-12-2018, 12:48
Sizde :D
Belliki yaşınız küçük..Tilkilik yapmayın bana..
Tabi ki bizde döndük..Geçmişte Müslümandık ama şimdi değiliz..Yalnız bununla ideolojik dönmeyi bir tutamazsın..
Takiye yapmış olmasın. Mış gibi görünmek. Kolay değil cezalar çok ağır. İnsanın yıllarca çabalayıp biriktirdiğine el koyuyorlar. Sonunda kaybedecek şeyleri olanlar bu insanlar.
Sayın kartopu;15 temmuz sonrası reisin elini sıkan,yanına yaklaşan herkes,reisçidir..Fazıl Say,davet mi etti?Reisçidir..Kılıçdaroğu elini mi sıktı?Reisçidir..Benim kıstasım bu..
Mesela Levent Kırca,bas bas bağırdı..Bana bu kişi program yaptırmıyor diye..Fazıl Say,tüm bunları bildiği halde takiye yapıyorsa,ben onu da reisçi diye damgalarım..

Takiye dediğiniz şey,şiilerin ya da fethullahcıların benimsediği bir şey..Omurgalı insan takiye mi yaparmış?

Turdur
29-12-2018, 13:08
Belliki yaşınız küçük..Tilkilik yapmayın bana..

Yok hocam siz varken ne haddimize..

kartopu
29-12-2018, 16:19
Sn Ahlaksız
Kaybedecek şeyleri olanlar korkar. Korkuyorum demenin oportonist cesi takiyedir.
Biz bir 12 eylül faşist yönetimi yaşadık kimler döndü kimler kılık değiştirdi gördük ve şimdiki yapılanlar bana hiç de garip gelmiyor.
Yarın her şey düzelir her yer bahar olur her kes mert olur meydan okur Bu halk oportonizm e yakın halk 12 eylül ana yasası % 92 oy aldı.

ilahimasal
29-12-2018, 17:04
http://www.istanbulpost.com.tr/wp-content/uploads/2016/06/bul.jpg

Bu sofra kuranın indiği ramazan ayı ve allahın emri oruç tutulan ve beyaz ipin siyah ipten ayırt edilemedi vakitte niyetin bozulduğu an islamın kültürel olarak yasakladığı bir resim ile ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLMİŞ.

ALllahın topluğa homoluğa eşcinselliğe sinirlenip bebek kadın yaşlı demeyip helak ettiği masalına girmiyorum.

Bu resme hiç bir MUSLUMAN tek laf edemez.

Ahlaksız
29-12-2018, 18:02
Sn Ahlaksız
Kaybedecek şeyleri olanlar korkar. Korkuyorum demenin oportonist cesi takiyedir.
Biz bir 12 eylül faşist yönetimi yaşadık kimler döndü kimler kılık değiştirdi gördük ve şimdiki yapılanlar bana hiç de garip gelmiyor.
Yarın her şey düzelir her yer bahar olur her kes mert olur meydan okur Bu halk oportonizm e yakın halk 12 eylül ana yasası % 92 oy aldı.
Bu fırsatçılığın,adam kayırmanın veya kanunları takmamanın bu toplumun ana yapısını belirleyen islamla direk alakası var..

Karşımızda bir batı toplumu,bir Avrupa ülkesi yok..Asya'da,komşuları Irak/İran gibi ülkeler olan,müslüman bir toplum var..
Haliyle bugün yandaş olanın yarın düşman olması veya bugün düşman olanın yarın yandaş olması gayet doğal..
Ne diyordu Muhammed?''Harp hiledir..''
Hile,sahtekarlık bu toplumun içine işlemiş artık..15 temmuzda gördük bunu..
12 eylüle filan gitmeye gerek yok..Bugün İmar barışı meselesine bakın..Nedir bu?
9 milyon kişi başvurmuş,9 milyon..!
Hepsi kanun tanımaz müslümanlar..Sorsan hepsi ahlaktan/namustan/vatan sevgisinden bahsederler..Hepsinin evinde/bahçesinde/balkonunda Türk bayrağı asılıdır..

ForumKirpisi
30-12-2018, 00:15
Akıl seviyesi algı seviyesi kısıtlı olan kişilerin adalet anlayışı da kısıtlı olan aklı kadardır.

O kişiler başkasının hinliklerine ses çıkarır, kendi hinliklerini de özgürlük arayışı olarak görür.

Fazıl Say, aklı ve algısı kısıtlı olan bir kişi midir? Öyle gözükmüyor.
Öyleyse bu koyun sürüsünün ve sürüden aşağı çobanını kendi sofrasına çağırıp
biraz eziyet çektirmesinde bir sakınca yok.

@Ahlaksız ne demiş 9 Milyon İmar Barışı Başvurusu. Evet İslam sürüsü dinini yaşayamamış o rakam toplam seçmen sayısına göre
hiç bir şey. Bu müslim sürüsüne ılıklık yapmamak lazım, bunlar demokrasiden anlamazlar, ben Atatürk'ü suçluyorum bu yüzden ama elinde pek te bişey yokmuş. Bunları zorlamak gerekiyordu. Başka bir çözüm yolu yok. Dinleri yok etmenin metodu yine kendi metodları ile olabilir.

Şüpheci Dinsiz
30-12-2018, 01:29
Sevgili Ahlaksız,
[...]Bugün İmar barışı meselesine bakın..Nedir bu?
Hepsi kanun tanımaz müslümanlar..Sorsan hepsi ahlaktan/namustan/vatan sevgisinden bahsederler..Hepsinin evinde/bahçesinde/balkonunda Türk bayrağı asılıdır..
Meseleyi iyi bilmiyor olabilirsin.

Mesele şu;
Türkiye'de iktidar mensubu-yalakası değilsen ranttan-peşkeşten pay alamadığın gibi, hakkını bile alamıyorsun. Bu kendimi bildim bileli böyle.

Gecekondu bölgelerinde çeşitli gerekçelerle tapu verilmez, seçim zamanlarında tapusuzluk sopası gösterilerek oy istenir. Şimdi olan ise şu;
- Parasız kalan devlet, imar barışı adı altında tapusuz-imarsız yapılardan para topluyor.
- Kendi yandaşlarının tapusuz-imarsız yapılarını legalleştiriyor. Bunların çoğu basit gecekondu değil, işin içinde koca AVM'ler var, koca iş merkezleri var, koca apartmanlar-siteler var.

Bu haracı vermeyecek olanların üzerine gidecekler, belki de evlerini yıkacaklar, çünkü Hazineden birileri gelip imarsız evlerin fotoğraflarını çekmişler.

Bu insanların çoğu tapu almayı istediği halde devlet veya belediye bunlara tapu vermemiş, bazı belediyeler vermek istemiş ama devlet engellemiş. İmarsız dedikleri evlere 50 yıldır elektrik-su-doğalgaz veriliyor, vergi alınıyor.

Vaktiyle (yine parasız kalan devletin başındaki) Özal "Tapu Tahsis Belgesi" diye ucube bir şey çıkardı, o zaman da epey para toplanmıştı. Özal'dan beri tapu filan yok.

İmar barışı da tıpkı Tapu Tahsis Belgesi gibi haraçtır, bu da tapuya dönüşmeyecek, seçimlerde sopa olarak kullanılacaktır.

Ben gecekondu çocuğuyum, babamın gecekondusu aynen bu anlattığım durumda. 50 yıldır orada duran, elektrik-su-doğalgaz kullanan, vergisi yatırılan Tapu Tahsis Belgeli ev için gittik, İmar Affı zırıltısını doldurduk, paşa paşa haracını yatırdık. CHP'li belediye defalarca tapu dağıtmak istedi, defalarca Büyükşehir Belediyesi ve Hazine engel oldu, defalarca davalık oldular. Her seçimde tapu sözü gündeme gelir, sonuç sıfır. Büyüdüğüm mahalledeki tüm gecekonduların durumu bu.

Babamın evinin gördüğü bir tepe var. Özal zamanında tepenin yarısı zenginlere peşkeş çekildi, kalanı da Tayyip zamanında peşkeş çekildi, aslan gibi villalarını yaptılar, hepsinin tapusu varmış, bir kaç milyon TL ediyormuş.

Durum budur.

ForumKirpisi
30-12-2018, 01:57
Şüpheci Dinsiz ben sana bişey diyeyim mi,

Bir CHP belediyesindeyiz. 2 bina CHP döneminde yükseltilerek yüksek kot üzerine dikildi.
3. bina CHP döneminde o kottan da yüksek kot üzerine dikildi. Birinci şikayeti bir CHP'li emekli subay
yaptı, arazi kendisinin idi fakat sorun kendisinin yeri idi oturduğu arazinin hemen önündeki tepede.
Önü kapandı, kavga gürültü. Kapandı. Sonuçsuz.

Biz yine CHP seçmeniyiz, resimli şikayet 1. Bayındırlık'a yapıldı sonuçsuz. 2. CHP belediyesine sonuçsuz.
3. projeli planlı sonuçsuz. Şikayeti yapan biz proje denetçisi 40 yıllık inş mühendisi.

Projeler milyonlarca liralık. Önümüzdeki sit alanı uludağ milli parkının parçası inşaat yedi. Ne güzel di mi! Ben doğacıyım. Bir ağaç kestirmem. Deli oluyorum takır takır yüzlerce yıllık kestane, kara çam, çınar kesiyorlar! Kökten. Yakıyorlar.
Kolay mı bunun yetişmesi! Bayrak, din iman dil namaz ideoloji bunlar karın doyurmuyor. O Ağaç doyuruyor.

Nasıl ülke bu insanı deli ediyor, iyi bir de hapse girmedik iyi mi. Sonra akıl sağlığımızı nasıl koruyalım bu memlekette! Bu memlekette kimse ezildik demesin çünkü her birey bir bir ezilmiş deyince salaksın falan diyorlar, ezilmeyen var mı? :D troll, dalga yapmadan yaşayamazsın ben alkol falan kullanmıyorum.

Turdur
30-12-2018, 02:18
Sevgili Ahlaksız,
Meseleyi iyi bilmiyor olabilirsin.

İyisi kötüsü değil, hiç bilmiyor.

Bu veriye nasıl ulaşıyorlar ilginç geliyor bana. İmar barışında en çok başvuranlar genelde gecekonducular. Kim bunlar? Hepsi nereden Müslüman yâda nereden kanun tanımazlar?
Maraş ve Çorum olaylarında bir çok aile büyük şehirlere göç etti, aslında ettirildi. Köy yakmalar yâda PKK baskısı yüzünden gene o bölgeden de göç edenler oldular. Hatta 1 gecede kaçıp gelen bir sürü aile oldu.

NikolaTeslis'in yazdığı gibi CHP belediyeleri bu kaçak yapılardan yâda kaçak katlardan münezzeh değil.

ForumKirpisi
30-12-2018, 02:47
Gecekondu deyince aklınıza hemen İstanbul örnekleri gelmesin.

Milyon dolarlık gecekondular var. Aklınızı yersiniz. Los Angeles tepelerindekiler gibi.
Bu neo-mafyaları ben çözemedim. Örneğin, Doğu'dan olanlar var Batı'dan olanlar var
Karadeniz var, hepsi beraber çalışıyor gibi, din-diyanet ideolojisi aşmış bir yozlaşma var.
CHP - AKP beraber çalışıyor bu konuda ben çok örnek gördüm. Beraber hallediyorlar işleri,
kırışıyorlar. Ben yine de iyiyi umarak muhalefeti destekleyeceğim ama umarım CHP bunu görür.
AKP daha pis tabi. CHP belediyelerinde apaçık rüşvet olaylarına şahit olduk.
AKP işi profesyonel yapıyor, dernekleri var bu konuda. Gidersin bağışını yaparsın. :D

Ahlaksız
30-12-2018, 12:43
...Bu insanların çoğu tapu almayı istediği halde...
Sn.şüpheci dinsiz;Gecekondu denilen şey,devletin arazisine insanların bir bina yapması değil mi?
İnşaat malzemeleri satan bir işyerine gidip,kiremit,çimento filan alıp,istediğiniz yere bir bina yaptığınız zaman;buna gecekondu veya kaçak yapı denmiyor mu?
Bunu yapan birisi,hangi haktan söz edebilir?!
Bu insanlar önce bina yapıp,sonra tapu istiyorlar..Böyle bir şey olabilir mi?!
O zaman tüm kirada oturanlar,şimdi kendilerine bir yer bulsunlar,yapsınlar binalarını,sonra tapu istesinler..

Devlet tapu vermiyormuş..Vermez..İster verir,ister vermez..Devlete bu konuda eleştiri getirecek bir durumda değiliz ki..Alenen suç işleyen birisi,nasıl olacakta devlet şöyle böyle diyebilir?!

Konunun siyasi tarafı doğru..Bu insanları yerel seçim öncesi bağlamak,tamamen siyasi bir seçim..Devletin zaten paraya da ihtiyacı var..Sonuçta karşımızda abdestli kapitalistler var..Her türlü insanla oynar bunlar..

kartopu
30-12-2018, 12:45
Bu fırsatçılığın,adam kayırmanın veya kanunları takmamanın bu toplumun ana yapısını belirleyen islamla direk alakası var..

Karşımızda bir batı toplumu,bir Avrupa ülkesi yok..Asya'da,komşuları Irak/İran gibi ülkeler olan,müslüman bir toplum var..
Haliyle bugün yandaş olanın yarın düşman olması veya bugün düşman olanın yarın yandaş olması gayet doğal..
Ne diyordu Muhammed?''Harp hiledir..''
Hile,sahtekarlık bu toplumun içine işlemiş artık..15 temmuzda gördük bunu..
12 eylüle filan gitmeye gerek yok..Bugün İmar barışı meselesine bakın..Nedir bu?

Çok haklısın arkadaşım.
Bizim oralarda bu tür olaylara böyle kuşun böyle kuyruğu olur derler.

Yani bu halk ancak bu tür iktidarlar seçer. Çünkü kendileri de hak yemeye, hukuk çiğnemeye, haram yemeye, yalan söylemeye, torpile rüşvete yatkın.

Biliyormusun 1973 -1980 arası bu günden çok farklı idi. Halk daha eleştirel ve daha sorgucu idi. Bunun sebebi elbette devrimcilerin güçlü oluşu yoksulları kendi yanlarına çekmiş olmaları gece kondular kontrol altında olması. Sendikalar sivil toplum örgütleri hesap sorabilecek güçte idi.

Şimdi her şey Allaha emanet eh Allahın da kimi koruduğu belli.

Şüpheci Dinsiz
30-12-2018, 13:50
Sevgili Ahlaksız,
Sn.şüpheci dinsiz;Gecekondu denilen şey,devletin arazisine insanların bir bina yapması değil mi?
İnşaat malzemeleri satan bir işyerine gidip,kiremit,çimento filan alıp,istediğiniz yere bir bina yaptığınız zaman;buna gecekondu veya kaçak yapı denmiyor mu?
Bunu yapan birisi,hangi haktan söz edebilir?!
Bu insanlar önce bina yapıp,sonra tapu istiyorlar..Böyle bir şey olabilir mi?!
O zaman tüm kirada oturanlar,şimdi kendilerine bir yer bulsunlar,yapsınlar binalarını,sonra tapu istesinler..

Devlet tapu vermiyormuş..Vermez..İster verir,ister vermez..Devlete bu konuda eleştiri getirecek bir durumda değiliz ki..Alenen suç işleyen birisi,nasıl olacakta devlet şöyle böyle diyebilir?!

Konunun siyasi tarafı doğru..Bu insanları yerel seçim öncesi bağlamak,tamamen siyasi bir seçim..Devletin zaten paraya da ihtiyacı var..Sonuçta karşımızda abdestli kapitalistler var..Her türlü insanla oynar bunlar..

"Devletin arazisi" nedir oradan başlayın, devlet kim ile devam edin, tüm vatandaşların neden "devletin arazisi" denen zıkkımda hakkı olmadığını, vatandaşın neden eşek yükü para vererek almak zorunda olduğunu, devletin neden yalnızca canının istediğine ve parası olana verdiğini söyleyerek devam edin, insanların neden büyük şehirlere göçmek zorunda kaldığını da anlatın, bakalım nereye varacağız.

Mesela ben, askerliğimi yaptım, vergimi verdim, sabıkam yok, vaktiyle epey ihracat yaptım memlekete para kazandırdım, epey proje yaptım lüzumsuz ithalat yapılmasını engelledim, memleketin parası cebinde kaldı. Ne var ki, muhtardan ikametgah alırken bile parasını verdim. Köprülerden-yollardan geçerken, toplu taşıma kullanırken, eğitim görürken-sağlık hizmeti-ilaç alırken hep para verdim, nüfus cüzdanına-ehliyete-ota-boka hepsine para verdim. Bir haksızlığa uğradım, dava açmak için para istediler, veremedim, dava açılmadı, hakkımı alamadım. İşyeri açtım, zarar edince bile vergi ödedim.

Bu güne kadar devlet'ten halimi hatırımı soran olmadı, aç mısın, kalacak yerin var mı, sağlığın yerinde mi diyen olmadı, sayın vatandaşım bu devletin sınırları içinde senin payın bu, ev yapmak istersen şuralardan istediğin bir yere evini yapabilirsin diyen olmadı.

Madem bu forumda dogmaları yıkıyoruz. Siz de sık sık dogmaları yıktığınızı söylüyorsunuz. Devlet ezberini harfiyen yazmasaydınız iyiydi.

Turdur
30-12-2018, 14:30
Şüpheci Dinsiz; Tapu vermiyorlar ama abonelik veriyorlar. Para almaya gelince su, elektrik, doğalgaz, telefon ve internet çekilir. Geriye sömürünün bir oyuncağı "umut" kalıyor. Bilmiyorum, gecekondulara tapu verilecek denildiğinde gecekondu mahallesinde ki ahali o partiye gidip oy atıyor mu.

Ahlaksız
30-12-2018, 14:33
Sevgili Ahlaksız,

"Devletin arazisi" nedir oradan başlayın, devlet kim ile devam edin, tüm vatandaşların neden "devletin arazisi" denen zıkkımda hakkı olmadığını, vatandaşın neden eşek yükü para vererek almak zorunda olduğunu, devletin neden yalnızca canının istediğine ve parası olana verdiğini söyleyerek devam edin, insanların neden büyük şehirlere göçmek zorunda kaldığını da anlatın, bakalım nereye varacağız.

Mesela ben, askerliğimi yaptım, vergimi verdim, sabıkam yok, vaktiyle epey ihracat yaptım memlekete para kazandırdım, epey proje yaptım lüzumsuz ithalat yapılmasını engelledim, memleketin parası cebinde kaldı. Ne var ki, muhtardan ikametgah alırken bile parasını verdim. Köprülerden-yollardan geçerken, toplu taşıma kullanırken, eğitim görürken-sağlık hizmeti-ilaç alırken hep para verdim, nüfus cüzdanına-ehliyete-ota-boka hepsine para verdim. Bir haksızlığa uğradım, dava açmak için para istediler, veremedim, dava açılmadı, hakkımı alamadım. İşyeri açtım, zarar edince bile vergi ödedim.

Bu güne kadar devlet'ten halimi hatırımı soran olmadı, aç mısın, kalacak yerin var mı, sağlığın yerinde mi diyen olmadı, sayın vatandaşım bu devletin sınırları içinde senin payın bu, ev yapmak istersen şuralardan istediğin bir yere evini yapabilirsin diyen olmadı.

Madem bu forumda dogmaları yıkıyoruz. Siz de sık sık dogmaları yıktığınızı söylüyorsunuz. Devlet ezberini harfiyen yazmasaydınız iyiydi.
Sn.Şüpheci Dinsiz;ben devlet denilen şeye karşıyım..:)
Sadece Türk devleti değil,her türlü devlete..

Gecekondu denilen şey kaçak bir yapı mı,değil mi?Konu bu..
Ben diyorum ki kaçak:)
Haliyle kaçak bir yapıda oturanın bir hakkı filan olduğu,tapu almak istediği halde alamadığını filan belirtmeniz doğru değil ki..
Diğer tarafta milyonlarca insan kira ödüyor..Siz bir yere konup,bina yapmışsınız..Bunu devlet denilen şeyi masaya yatırarak çözemezsiniz ki..
Kaçakçıcılık,kanunsuzluk yapanlar;şimdi seçim malzemesi oldular..Konu bu..9 milyon kişinin nerdeyse tamamı,gidip ampüle basacak..Basmayacak mı?

Neva
30-12-2018, 23:24

Gecekondu denilen şey kaçak bir yapı mı,değil mi?Konu bu..
Ben diyorum ki kaçak:)
Haliyle kaçak bir yapıda oturanın bir hakkı filan olduğu,tapu almak istediği halde alamadığını filan belirtmeniz doğru değil ki..
Diğer tarafta milyonlarca insan kira ödüyor..Siz bir yere konup,bina yapmışsınız..Bunu devlet denilen şeyi masaya yatırarak çözemezsiniz ki..
Kaçakçıcılık,kanunsuzluk yapanlar;şimdi seçim malzemesi oldular..Konu bu..9 milyon kişinin nerdeyse tamamı,gidip ampüle basacak..Basmayacak mı?

Yani devlet denen yapiya karsisin ama kacak, tapu, kira vs. kavramlar ve dahi hukuk da devlet denen yapiya iliskin, bu kadar celisme olmaz ki !? Karar ver.

Kacak yapi, sebep? Devlet arazisi..!

Kisiler diyor ki, elektrigimi odedim, suyumu odedim, vergi mi odedim vs. Neye gore odedi bunlari? Devlete iliskin verili sisteme gore odedi. Peki devlet bu paralari neye gore tahsil etti?

Felâsife
30-12-2018, 23:27
Bu bana oldukça ilginç geldi, hani biri bir devleti veya bir kaç devleti kötü görse anlarım, fikri, ideolojik filan sebepler sıralayabilir de ama tüm devletleri kötü görünce, bu tuhafıma gitti.
Demek ki "iyi" olan başka bir şey var ki, o şey nedir diye merak ettim!
Tam bireysellik mi?

Öte yandan hayvanlarda olan bölgecilik denen şeyi bizler devlet olarak geliştirmişiz zaten, buna ülkeler dense de, o sınırları olan bir şey. Bir bölge nihayetinde, devlet denen de zaten o sınırlara hükmeden şey. O devletlerin içinde ki idare, hak adalet olup olmaması ayrı, bir de hiç bir devlet zaten vatandaşına güvenmez.
Her devlet vatandaşını potansiyel suçlu olarakta görür. Ona göre de önlemlerini alır.
Kendi vatandaşına güvenmeyen, başka vatandaşa güvenir mi? Asla!

İnsan gibi "besin zincirinin en tepesinde ki bir canlı", bu kadarda iştahı yerindeyken, sınırda bir boşluk görsün hop dalar mesela, tehlikelidir türdür yani. Dolayısıyla devletler kendilerini bildi bileli, sınırlarını gece gündüz korurlar. Korumadığı gün biterler. Bunu da iyi bilirler.
Dünya böyledir malum.

Sıkıysa dünyada bir ülke sınırlarını kaldırsın, sevgiyi ilan etsin, silahlanmasın bakalım, neler oluyor. Dünyanın acı gerçekleri var maalesef.
Gerçi böyle devlette olmamış değil yer yüzünde ama fazla yaşamamış, kısa sürede yok olmuş.

Tabiri caizse "Kurtlar sofrasında, düşeni yemek kanundur!"
Biz insanların da kurttan pek bir farkı yoktur, henüz daha o kadar evrilmedik.

---

Neyse konunuz kaçak arazi, tapu filanmış ama ben o iyi şeyi merak ettim, kısaca söylersen sevinirim.

Sevgiler

Ahlaksız
31-12-2018, 00:46
Yani devlet denen yapiya karsisin ama kacak, tapu, kira vs. kavramlar ve dahi hukuk da devlet denen yapiya iliskin, bu kadar celisme olmaz ki !? Karar ver.

Kacak yapi, sebep? Devlet arazisi..!

Kisiler diyor ki, elektrigimi odedim, suyumu odedim, vergi mi odedim vs. Neye gore odedi bunlari? Devlete iliskin verili sisteme gore odedi. Peki devlet bu paralari neye gore tahsil etti?
Ah Neva,ah:)
Mesela Muhammed'in var olmamış biri olduğunu söylemem,Muhammed'in çok eşliliğini eleştirmeme engel değil ki..
Devletin varlığına karşı olmam,devlet denilen şeyin yaptığı/yapmadığı şeyleri eleştirmeme engel değil ki..

Devletin olduğu yerde,tapu diye bir şey olur..Bunu bileceksiniz,sonra buna rağmen beğendiğiniz bir araziye inşaata başlıyacaksınız,sonra da tapu isteyeceksiniz..Böyle bir şey olamaz..
Eğer böyle birşeye devlet izin verseydi,bugün bir tane kirada oturan insan olmazdı..
Devlet bunu yasakladığı,suç olarak lanse ettiği halde,9 milyon kişi devleti umursamamış..Konu bu..
Su parasını nasıl ödediler?Burası Türkiye işte..Burada işler böyle yürüyor..Deve misali..Her yerimiz eğri..Düzgün bir yerimiz yok..
Bu bana oldukça ilginç geldi, hani biri bir devleti veya bir kaç devleti kötü görse anlarım, fikri, ideolojik filan sebepler sıralayabilir de ama tüm devletleri kötü görünce, bu tuhafıma gitti.
Demek ki "iyi" olan başka bir şey var ki, o şey nedir diye merak ettim!
Tam bireysellik mi?
Sevgili felasife;devlet denilen şey,ilk olarak Sümer'de ortaya çıkmış..Devletin ortaya çıkarılma nedeni de,birilerinin çalışmadan karınlarını doyurmak istemesi..Bu süreç köleliği ve dini de yaratmış..Kabaca böyle:)
Haliyle devletin neyini savunacağız?
Türkiye'de 80 milyon nüfus var mı?Var..
En fazla 1 milyon kişi rahat bir hayat yaşıyordur,gerisi perişan..İşin tuhafı,perişan bir halde olduklarının farkında da değiller..Dinle,futbolla,tv ile,siyasetle,yoğun çalışma ile beyinler etkisiz hale getiriliyor..
Dünya'da da böyle işliyor bu..
Ben devlet denilen şeye karşıyım..Devlet ortadan kalkınca yerine ne geleceği ile ilgilenmiyorum..Bununla idealleri/umutları olan inançlı insanlar ilgilensin..Benim böyle bir inancım yok..
Proletarya diktatörlüğü,demir yumruğu vuracağız filan:)
Olmaz,olmuyor,denendi işte..
Yeni bir şey lazım..Durumlar çok ciddi aslında..Yapay zeka veya robot teknolojisi denilen şey,aldı başını gidiyor..İnsanlar bir an önce,farklı birşeyler yapmak zorunda..Yoksa gidişat Matrix'e ya da Terminatör'e doğru..Yani yapay zeka,gelecekte insan ırkını kontrol edebilir..

Felâsife
31-12-2018, 01:31
Ben devlet denilen şeye karşıyım..Devlet ortadan kalkınca yerine ne geleceği ile ilgilenmiyorum..Bununla idealleri/umutları olan inançlı insanlar ilgilensin..Benim böyle bir inancım yok..
Tamam anladım, ben hani "daha iyi" bir şey mi vardı merak etmiştim, demek o değilmiş.

Yeni bir şey lazım..Durumlar çok ciddi aslında..Yapay zeka veya robot teknolojisi denilen şey,aldı başını gidiyor..İnsanlar bir an önce,farklı birşeyler yapmak zorunda..Yoksa gidişat Matrix'e ya da Terminatör'e doğru..Yani yapay zeka,gelecekte insan ırkını kontrol edebilir..
Bak bu bahsettiğin yep-yeni bir şey aslında, gerçi temelde kontrol insandan robotlara geçmiş olacak, insan gene kontrol edilmiş olacak ama en tepede insan olmayacak.
Gerçi sen buna da karşı olursun herhalde. :biggrin1:

Zaten yazılım denen şey, bu yönü çoktan ele aldı, kendi ürettiğimiz şeyin kontrolüne çoktan girdik, ama tam zekaya kavuşmasa da, daha da kontrole girilecek elbette.

Dün bi film seyrettim Black Mirror: Bandersnatch diye, normalde film 5 saatmiş, interaktif seçeneklerle ilerleniyormuş ama ben düz filmine baktım sadece, film kendi ilerledi, bir çocuk oyun yazıyor, sonra oyun içinde kayboluyor, karman çorman oluyor her şey.
1984 de geçiyor hikaye, çocuk Netflix'ten mesaj alıyor, oysa o devirde Netflix yok, çocuk şunu diyor, gelecekten biri beni yönetiyor. :biggrin1:

Sevgiler

Neva
31-12-2018, 01:52
Ah Neva,ah:)
Mesela Muhammed'in var olmamış biri olduğunu söylemem,Muhammed'in çok eşliliğini eleştirmeme engel değil ki..
Devletin varlığına karşı olmam,devlet denilen şeyin yaptığı/yapmadığı şeyleri eleştirmeme engel değil ki..

Devletin olduğu yerde,tapu diye bir şey olur..Bunu bileceksiniz,sonra buna rağmen beğendiğiniz bir araziye inşaata başlıyacaksınız,sonra da tapu isteyeceksiniz..Böyle bir şey olamaz..
Eğer böyle birşeye devlet izin verseydi,bugün bir tane kirada oturan insan olmazdı..
Devlet bunu yasakladığı,suç olarak lanse ettiği halde,9 milyon kişi devleti umursamamış..Konu bu..
Su parasını nasıl ödediler?Burası Türkiye işte..Burada işler böyle yürüyor..Deve misali..Her yerimiz eğri..Düzgün bir yerimiz yok..

Sevgili felasife;devlet denilen şey,ilk olarak Sümer'de ortaya çıkmış..Devletin ortaya çıkarılma nedeni de,birilerinin çalışmadan karınlarını doyurmak istemesi..Bu süreç köleliği ve dini de yaratmış..Kabaca böyle:)
Haliyle devletin neyini savunacağız?
Türkiye'de 80 milyon nüfus var mı?Var..
En fazla 1 milyon kişi rahat bir hayat yaşıyordur,gerisi perişan..İşin tuhafı,perişan bir halde olduklarının farkında da değiller..Dinle,futbolla,tv ile,siyasetle,yoğun çalışma ile beyinler etkisiz hale getiriliyor..

Iyi ya iste, celisme kendinle.Elbette elestirmene engel degil.
Salt o insani suclayamassin, nedir ki verili sistemde yasiyor. Onun kurallarina gore davraniyor.

Madem oyle sana gore devlet neden sucludan su, elektrik vs. tahsil ediyor. Bunu da sorgulayacaksin o halde. Devlete karsiyim demekle isin icinden siyrilamazsin konuya iliskin. Sen de o verili sistemde yasiyorsun neticede..

Rusvet de suc ona bakarsan ama takir takir isliyor.

Ahlaksız
31-12-2018, 17:57
...
Dün bi film seyrettim Black Mirror: Bandersnatch diye, normalde film 5 saatmiş, interaktif seçeneklerle ilerleniyormuş ama ben düz filmine baktım sadece, film kendi ilerledi, bir çocuk oyun yazıyor, sonra oyun içinde kayboluyor, karman çorman oluyor her şey.
1984 de geçiyor hikaye, çocuk Netflix'ten mesaj alıyor, oysa o devirde Netflix yok, çocuk şunu diyor, gelecekten biri beni yönetiyor. :biggrin1:
Sevgiler
Sevgili felasife;bahsettiğiniz filmden haberim var,izleyeceğim bende..Bunun geçmişte dizisi de yapılmıştı,izlemediyseniz,tavsiye ederim..
İnsanlık çok acayip bir yere gidiyor..20.yüzyılın sosyalizmi veya din denilen şey,günümüze baktığımızda o kadar köhne bir olgu olarak duruyor ki..
Ben insanın yediği haltların bir şekilde doğa tarafından intikamının alınacağını düşünüyorum..Ne ekerseniz,onu biçersiniz hesabı..Doğayı insan o kadar mahvetti ki,bir şekilde insanın icat ettiği yapay zeka,insana hükmedecek ve doğa adına intikam alınacak..Uzak gelecekten bahsediyorum tabi..

Iyi ya iste, celisme kendinle.Elbette elestirmene engel degil.
Salt o insani suclayamassin, nedir ki verili sistemde yasiyor. Onun kurallarina gore davraniyor.

Madem oyle sana gore devlet neden sucludan su, elektrik vs. tahsil ediyor. Bunu da sorgulayacaksin o halde. Devlete karsiyim demekle isin icinden siyrilamazsin konuya iliskin. Sen de o verili sistemde yasiyorsun neticede..

Rusvet de suc ona bakarsan ama takir takir isliyor.
Sevgili Neva;devlet suç işlenmesinden rahatsız olmaz ki,bilakis suç işlenmesi devletin işine gelir..15 temmuzda suç işlendi ama birileri kahraman oluverdi..Devletin zaten misyonu bu..Birilerine suç işlettirip,büyük bir kitleyi kontrol altında tutmak..Devlet budur..

Turdur
01-01-2019, 07:30
İnsanlık çok acayip bir yere gidiyor..20.yüzyılın sosyalizmi veya din denilen şey,günümüze baktığımızda o kadar köhne bir olgu olarak duruyor ki..
Ben insanın yediği haltların bir şekilde doğa tarafından intikamının alınacağını düşünüyorum..Ne ekerseniz,onu biçersiniz hesabı..Doğayı insan o kadar mahvetti ki,bir şekilde insanın icat ettiği yapay zeka,insana hükmedecek ve doğa adına intikam alınacak..Uzak gelecekten bahsediyorum tabi..

Dan Brown - Başlangıç. Tam senlik bir kitap olabilir, okumadıysan muhakkak oku. Spoiler vermeyim. Yapay Zeka ve İnsanlık Nereye Gidiyor? Belki bu sene filmi de çıkar.

ForumKirpisi
01-01-2019, 07:32
İmar barışına 9 milyon değil 9.5 milyon kişi başvurmuş. Mart'a kadar da uzatıldı.
Hedef 15 milyon! :D

Bir devlet, sorumlu vatandaşlarını bu şekilde mi bıçaklar! Resmen yasadışılığa teşvik ediyor 3 kuruş para kapmak için.
Böyle olmaması gerekiyordu. Ceza koyup, zorla bu cezaları alması gerekiyordu ama nerede! Çünkü onlar müslüman seçmenleri.
Ahlaksız'ın dediği isabetli bu yasaktan faydalananlar daha çok akp ve reis seçmenleri olabilir. Ağırlıklı olarak böyledir.

Turdur
01-01-2019, 07:47
İmar barışına 9 milyon değil 9.5 milyon kişi başvurmuş. Mart'a kadar da uzatıldı.
Hedef 15 milyon! :D

Bir devlet, sorumlu vatandaşlarını bu şekilde mi bıçaklar! Resmen yasadışılığa teşvik ediyor 3 kuruş para kapmak için.
Böyle olmaması gerekiyordu. Ceza koyup, zorla bu cezaları alması gerekiyordu ama nerede! Çünkü onlar müslüman seçmenleri.
Ahlaksız'ın dediği isabetli bu yasaktan faydalananlar daha çok akp ve reis seçmenleri olabilir. Ağırlıklı olarak böyledir.

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de başlatılan İmar Barışı uygulamasında İzmir'in son durumu hakkında bilgi verdi. İzmir'de 2,5 milyon civarında yapı stoku bulunduğunu, 1 milyon 300 bin birim yapının İmar Barışı'ndan faydalanması gereken yapılar olduğunu kaydeden Varan, 600 bin başvuru ile İzmir'in Türkiye genelinde ilk sıraya yükseldiğini söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/imar-barisinda-rekor-basvuru-izmirin-40998052

İzmir'in yarısı kaçak :D

ForumKirpisi
01-01-2019, 08:01
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm Türkiye'de başlatılan İmar Barışı uygulamasında İzmir'in son durumu hakkında bilgi verdi. İzmir'de 2,5 milyon civarında yapı stoku bulunduğunu, 1 milyon 300 bin birim yapının İmar Barışı'ndan faydalanması gereken yapılar olduğunu kaydeden Varan, 600 bin başvuru ile İzmir'in Türkiye genelinde ilk sıraya yükseldiğini söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/imar-barisinda-rekor-basvuru-izmirin-40998052

İzmir'in yarısı kaçak :D

bunun sebebi bi dönem bir sürü yerin imar almakta zorlanması yani imarsız kalan konutlar. bi de afganistan tarzı konutlar vardı dolu göç aldı, bitlisten falan adam geliyor ordaki köyünün evini aynen yapıyor kütüğünü bile aldırmıyor ki oraya.

mütteahittlerin alayı akpye veriyor zaten bu barışa başvuranlar daha çok sıra sıra konut yapanlar sıradan vatandaş değil.

Neva
01-01-2019, 08:16
Sevgili felasife;bahsettiğiniz filmden haberim var,izleyeceğim bende..Bunun geçmişte dizisi de yapılmıştı,izlemediyseniz,tavsiye ederim..

Sevgili Neva;devlet suç işlenmesinden rahatsız olmaz ki,bilakis suç işlenmesi devletin işine gelir..15 temmuzda suç işlendi ama birileri kahraman oluverdi..Devletin zaten misyonu bu..Birilerine suç işlettirip,büyük bir kitleyi kontrol altında tutmak..Devlet budur..

Ayni sey iste, vatandaslarda mevcut misyondan bu sekilde faydalanacak, ancak bu hepsinin kalkip ampule oy basacagi anlamina gelmiyor. Tarihe bak soyle bir suru kahraman bulursun. Kistasin bu olmamali yani.

Turdur
01-01-2019, 08:31
Ayni sey iste, vatandaslarda mevcut misyondan bu sekilde faydalanacak, ancak bu hepsinin kalkip ampule oy basacagi anlamina gelmiyor. Tarihe bak soyle bir suru kahraman bulursun. Kistasin bu olmamali yani.

İstanbul'da ki çoğu gecekondu bölgesi Alevi mahallesidir. Ampülede oy basmazlar. Okmeydanı bir bölgedir, Ümraniye'de ki gecekondu bölgesi gibi.
Genelde göç dalgası olduğu dönemlerde buraya gelen insanlar. Ahlaksız sürekli Müslümanları hedef gösteriyor. Bunlar Müslüman yâda Alevi oldukları için bu gecekonduları yapmadılar, köyden kente göç esnasında yâda zorunlu göçler yüzünden gecekondu yaptılar.
Özellikle SHP döneminde de yapıldı, SHP oy deposu olarak kullanacaktı şimdi CHP'ye döndüler.

ForumKirpisi
01-01-2019, 08:34
İstanbul'da ki çoğu gecekondu bölgesi Alevi mahallesidir. Ampülede oy basmazlar. Okmeydanı bir bölgedir, Ümraniye'de ki gecekondu bölgesi gibi.
Genelde göç dalgası olduğu dönemlerde buraya gelen insanlar. Ahlaksız sürekli Müslümanları hedef gösteriyor. Bunlar Müslüman yâda Alevi oldukları için bu gecekonduları yapmadılar, köyden kente göç esnasında yâda zorunlu göçler yüzünden gecekondu yaptılar.
Özellikle SHP döneminde de yapıldı, SHP oy deposu olarak kullanacaktı şimdi CHP'ye döndüler.

Haklısın da, bu işten ekmeğini yiyenler müteahhitler. O gecekondular zaten orada olacaktı, onların bir karı olmadı. Kazanan müteahhitler oldu. Adam süper lüks site yapıyor, yanlış kot, yanlış kat, olması gerekenden yüksek, arazi ihlali vesaire. Bunlar kazandı.
Sonuçta yasadışılığı teşvik etmek doğru değil. O zaman adam öldürürüz, nasıl olsa af gelecek diye.

Turdur
01-01-2019, 08:41
Haklısın da, bu işten ekmeğini yiyenler müteahhitler. O gecekondular zaten orada olacaktı, onların bir karı olmadı. Kazanan müteahhitler oldu. Adam süper lüks site yapıyor, yanlış kot, yanlış kat, olması gerekenden yüksek, arazi ihlali vesaire. Bunlar kazandı.
Sonuçta yasadışılığı teşvik etmek doğru değil. O zaman adam öldürürüz, nasıl olsa af gelecek diye.

Öyle de belediye kontrole gelmiyor mu? Geliyor ve iskanı veriyor. Bunları hep AKP belediyeleri mi yapıyor? İşte Ataşehir'de ki olay, belediye başkanı görevinden neden alındı? Neden Beşiktaş Belediye Başkanı görevinden alındı? CHP bu olayı hiç uzatmadı daha doğrusu kapattı. Herkes ekmeğine bakıyor demek ki. Siyasetçi de ekmeğine bakıyor. Kanun elimde diyor, onlar bana mama ben onlara mama diyor. Mamakrosi bunun adı. Sana tapu lazım bana oy lazım hesabı. Adam ufaktır gecekondu götürür diğeri büyüktür iş hanı götürür. Aslında ikisi de aynıdır. Gecekonducuları haklı kılan bir şey var oda hayatta kalma düzeyindeyken gecekondu yapmaları.

ForumKirpisi
01-01-2019, 08:47
Öyle de belediye kontrole gelmiyor mu? Geliyor ve iskanı veriyor. Bunları hep AKP belediyeleri mi yapıyor? İşte Ataşehir'de ki olay, belediye başkanı görevinden neden alındı. Neden Beşiktaş Belediye Başkanı görevinden alındı CHP olayı uzatmadı daha doğrusu kapattı. Herkes ekmeğine bakıyor demek ki. Siyasetçi de ekmeğine bakıyor. Kanun elimde diyor, onlar bana mama ben onlara mama diyor. Mamakrosi bunun adı. Sana tapu lazım bana oy lazım hesabı. Adam ufaktır gecekondu götürür diğeri büyüktür iş hanı götürür. Aslında ikisi de aynıdır. Gecekonducuları haklı kılan bir şey var oda hayatta kalma düzeyindeyken gecekondu yapmaları.

Hiç biri düzgün kontrol etmiyor yapıları. Yapı denetim dedikleri şeyler de düzgün çalışmıyor ve rant işi, hepsi karanlık yuvası oldu. Türkiye adalet ülkesi değil ki, belediyeler böyle. Ama benim gördüğüm şey genelde bu işlerden siyasi iktidarın kazandığı. Muhalif belediyeler de oy gelecek belki diye bakmıyor. Rüşvet var. İmar barışı denen şey de yasal rüşvet, belediyelere gelen rüşveti direk devlete aktarmanın yolunu buldular. Ben bir chp belediyebaşkanı ve bir aday (bunun eski yardımcısı) söyleyebilirim rüşvet alan hem de yıllardır 20 yıl oldu. ha akparti bırak rüşveti aldı götürdü, chp avcunu açtıysa akp kargo gemisiyle rüşvet kaldırdı. tek farkları akp adaletin kendisi oldu terazinin sağında reis var.

kartopu
01-01-2019, 11:26
İMAR YASASI.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki her türlü imar ve yapılaşma ile ilgili işlemleri; 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun imar denetim yetkisini düzenleyen 11. maddesinde belirtilen yetkilere istinaden kontrol etmek ve denetlemek, imar mevzuatına aykırılıkların, usulsüzlüklerin giderilmesini istemek, denetim konusu her türlü iş ve işlemlere ilişkin bilgi ve belgeleri istemek, gerektiğinde ilgililer hakkında kanuni işlem yapılmasını yetkili mercilerden istemek, yapılan işlemlerin takibini yapmak,İstanbul il sınırları dahilindeki imar uygulamaları ile ilgili olarak, uygulamada birlik ve beraberliği sağlayıcı karar ve tedbirleri almak (standart, şartname, yönetmelik genelge, bildiri vb.) ve tereddüt hasıl olan konularda görüş bildirmek ve yönlendirme yapmak, İlçe Belediyeleri arasında koordinasyonu sağlamak,

İmar Planları, plan notları ya da İmar Yönetmeliği gereğince avan projeleri incelemek, uygun bulunması halinde imar hizmetleri ücret tarifesine göre ücretlendirerek proje tasdiki yapmak,İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde olan yerlere ait avan proje, uygulama projesi, yapı izin belgesi, yapı kullanım belgesi, ruhsat yenilenmesi ve ilgili diğer belgeleri düzenlemek,

Kent silüetini etkileme potansiyeline sahip yapılaşmalara, yapı yüksekliğine ilişkin uygunluk görüşü vermek,

Ahlaksız
01-01-2019, 12:15
Ahlaksız sürekli Müslümanları hedef gösteriyor.
Bana böyle aralarda laf sokma..Ne diyeceksen,bana diyebilirsin..

Turdur
01-01-2019, 12:18
Bana böyle aralarda laf sokma..Ne diyeceksen,bana diyebilirsin..

Size dedim zaten, laf sokmadım. Mention atılmıyor forumda bu benim hatam değil.

Ahlaksız
01-01-2019, 12:25
Size dedim zaten, laf sokmadım. Mention atılmıyor forumda bu benim hatam değil.
Benden alıntı yapıp,bana demiyorsun..
İmar barışından yararlananlar Katolikler mi?
Kim bunlar?
Hepsi sünni..
Arada aleviler de vardır ama aradalar işte..Azınlıklar..Bir genelleme yapılacaksa,çoğunluğa göre yapılır..Mesela Türkiye Müslüman bir ülke deriz..Çünkü büyük çoğunluğu Müslüman..Türkiye'de alevi de var,ateistte ama azınlıklar..

Turdur
01-01-2019, 12:37
Benden alıntı yapıp,bana demiyorsun..
İmar barışından yararlananlar Katolikler mi?
Kim bunlar?
Hepsi sünni..
Arada aleviler de vardır ama aradalar işte..Azınlıklar..Bir genelleme yapılacaksa,çoğunluğa göre yapılır..Mesela Türkiye Müslüman bir ülke deriz..Çünkü büyük çoğunluğu Müslüman..Türkiye'de alevi de var,ateistte ama azınlıklar..

Siz Türkiye nüfusu için %99 Müslüman dediniz sanırım bu konuydu, yok öyle bir gerçeklik. Gecekondu mahallelerinin bazılarında Alevi nüfusu çok baskın çıkar, göç dönemlerinin bir sonucu olarak.
Keza İzmir hakkında attığım habere bakın. İzmir'in yarısından fazlası kaçak yapı. İzmir'de pek Müslüman tavır olduğunu sanmıyorum. Ancak "sözde" Müslüman sayılıyor.

Ahlaksız
01-01-2019, 12:40
Siz Türkiye nüfusu için %99 Müslüman dediniz sanırım bu konuydu, yok öyle bir gerçeklik. Gecekondu mahallelerinin bazılarında Alevi nüfusu çok baskın çıkar, göç dönemlerinin bir sonucu olarak.
Keza İzmir hakkında attığım habere bakın. İzmir'in yarısından fazlası kaçak yapı. İzmir'de pek Müslüman tavır olduğunu sanmıyorum. Ancak "sözde" Müslüman sayılıyor.

İlla Müslümanları aklıyacaksın yani:D
Peki..Bu Müslümanlar süper insanlar,keşke Dünya'da sadece Müslümanlar yaşasa:D

Turdur
01-01-2019, 12:43
İlla Müslümanları aklıyacaksın yani:D
Peki..Bu Müslümanlar süper insanlar,keşke Dünya'da sadece Müslümanlar yaşasa:D

Bu toplumun yapısını az çok bilmekle alakalı. İzmir ne kadar Müslümansa mesela. Israrla herkesi Müslüman saymaya çabalıyorsunuz. %99 büyük bir balondur bu açıdan bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ahlaksız
01-01-2019, 12:57
Bu toplumun yapısını az çok bilmekle alakalı. İzmir ne kadar Müslümansa mesela. Israrla herkesi Müslüman saymaya çabalıyorsunuz. %99 büyük bir balondur bu açıdan bunu anlatmaya çalışıyorum.
Sizin reis öyle diyor ama..!
Rakama da takılma..Ülkeye dışarıdan bakmaya çalış..Bu ülkede günde 5 vakit ezan okunuyor mu?Okunuyor..Genç bir Japon olduğunu düşün..Bir Japon ne bilsin Sünniliği/Aleviliği/Şiiliği/Mevleviliği filan..Eğer özel ilgisi yoksa,Türkiye'ye ''ezan okunan Müslüman bir toplum'' olarak bakar..
Bu bakımdan bu ülkede yaşananları,tabi ki Müslümanlarla ilişkilendireceğiz..

Tam reisçisin gerçekten,anında aleviliği araya soktun..:D

ForumKirpisi
01-01-2019, 12:57
başka bir üye geçmiş bir konuda her ilçede 10 kişi ateist olsa demiş baya komikti.
milyonlarca nüfuslu ilçelerde 10 kişi ateist mi olacak. türkiye'nin 99'u müslüm değildir imkanı yok.
türkiye'de ciddi bir hristiyan ve musevi nüfusu var. kaldı ki takır takır müslümler dini boşluyor.
türkiye'de ciddi ciddi islamı takan pek insan yok. müslüman deyince afrikada falan hepsi namazını
kılıyor. bizde namaz kılmayı bilmeyen müslümanlar dolu. camilerin bayramdan bayrama cumadan cumaya
dolması sizi aldatmasın. bunlar siyasi sebeplerle, memurlara cuma izni verildi, öğrencilere verildi gitmezsen
üstün veya çalıştığın kişiler seni şikayet edebilir ayrıca güzel bir kaytarma taktiği.

Turdur
01-01-2019, 13:11
Sizin reis öyle diyor ama..!
Rakama da takılma..Ülkeye dışarıdan bakmaya çalış..Bu ülkede günde 5 vakit ezan okunuyor mu?Okunuyor..Genç bir Japon olduğunu düşün..Bir Japon ne bilsin Sünniliği/Aleviliği/Şiiliği/Mevleviliği filan..Eğer özel ilgisi yoksa,Türkiye'ye ''ezan okunan Müslüman bir toplum'' olarak bakar..
Bu bakımdan bu ülkede yaşananları,tabi ki Müslümanlarla ilişkilendireceğiz..

Tam reisçisin gerçekten,anında aleviliği araya soktun..:D

Devlete karşısınız ama verilerini çok sadıksınız. Bu psikolojik bir durum olabilir, iddianız ve tutarsızlığınız yan yana.

Türkiye'nin %99 Müslüman sayılması zorunlu bir uygulama sonucu elde edilmiş ve pompalanmış bir bilgidir. Siz devletçi bilinçaltınızı yansıtıyorsunuz ancak onu tanımadığınızı yazıp kendinizin bundan sıyrıldığını sürekli vurguluyorsunuz. Buda bir reddetme psikolojisidir.

Nüfus cüzdanlarında ki din hanesi kısmında kimseye sorulmadan "İSLAM" yazıldığı için ortaya çıkan sonuç %99 küsür oldu. %1 azınlık ise Hristiyanlar. Ben size buradan bir şey anlatmaya çalışıyorum, ama siz Müslüman propagandasını kabullenmiş olduğunuz halde, onların sloganlarına sığınıp bana "Müslümanları aklamaktan" bahsediyorsunuz. Dunning-Kruger Etkisi (https://eksisozluk.com/dunning-kruger-etkisi--2166972) içindesiniz. (Şüpheci Dinsiz'in kulakları çınlasın)

Kabullenemediğiniz aslında %99 Müslüman olmaması yâda Alevilerin zorunlu göç yüzünden gecekondu mahalleleri oluşturması değil, sizin iddianıza eleştiri getirilmesi. Dediğim gibi psikolojik bir durum olabilir sizin ki.
Konuya Şüpheci Dinsiz ne yazmış, gecekondu mahallesinde oturduğunu... Büyük ihtimal kimliğinde İSLAM yazıyordu değil mi? Ama öyle mi? Müslüman olduğu için gecekonduda yapmış olamaz. Gidip İmar Barışı yüzünden AKP'ye de oy atmış olamaz.

%99 Müslüman değildir tezime, "Müslümanları aklama"
Kaçak yapılaşmanın hepsini Müslümanlar yapmıyor Aleviler göç etti tezime "araya Alevileri sıkıştırdın" demeniz bu psikolojinin sonucudur. Daha ileri gidebilir Okmeydanı'nda ki solcu kesim için Şeriatçı'da diyebilirsiniz :D Bunları düzgün anlayabilmek için toplumun yapısını ve en azından yakın siyasi tarihini bilmek gerekiyor.

Sizdeki bu psikolojiye girenlerin sonu, hiç bir otoriteyi tanımam edasıyla bir otoritenin gücüne sığınıp sağa sola küfür etmeye kadar gidebilir, canlı örnekleri mevcut. Bu yüzden uzak durayım sizden :D

Ahlaksız
01-01-2019, 15:03
Devlete karşısınız ama verilerini çok sadıksınız. Bu psikolojik bir durum olabilir, iddianız ve tutarsızlığınız yan yana.

Türkiye'nin %99 Müslüman sayılması zorunlu bir uygulama sonucu elde edilmiş ve pompalanmış bir bilgidir. Siz devletçi bilinçaltınızı yansıtıyorsunuz ancak onu tanımadığınızı yazıp kendinizin bundan sıyrıldığını sürekli vurguluyorsunuz. Buda bir reddetme psikolojisidir.

Nüfus cüzdanlarında ki din hanesi kısmında kimseye sorulmadan "İSLAM" yazıldığı için ortaya çıkan sonuç %99 küsür oldu. %1 azınlık ise Hristiyanlar. Ben size buradan bir şey anlatmaya çalışıyorum, ama siz Müslüman propagandasını kabullenmiş olduğunuz halde, onların sloganlarına sığınıp bana "Müslümanları aklamaktan" bahsediyorsunuz. Dunning-Kruger Etkisi (https://eksisozluk.com/dunning-kruger-etkisi--2166972) içindesiniz. (Şüpheci Dinsiz'in kulakları çınlasın)

Kabullenemediğiniz aslında %99 Müslüman olmaması yâda Alevilerin zorunlu göç yüzünden gecekondu mahalleleri oluşturması değil, sizin iddianıza eleştiri getirilmesi. Dediğim gibi psikolojik bir durum olabilir sizin ki.
Konuya Şüpheci Dinsiz ne yazmış, gecekondu mahallesinde oturduğunu... Büyük ihtimal kimliğinde İSLAM yazıyordu değil mi? Ama öyle mi? Müslüman olduğu için gecekonduda yapmış olamaz. Gidip İmar Barışı yüzünden AKP'ye de oy atmış olamaz.

%99 Müslüman değildir tezime, "Müslümanları aklama"
Kaçak yapılaşmanın hepsini Müslümanlar yapmıyor Aleviler göç etti tezime "araya Alevileri sıkıştırdın" demeniz bu psikolojinin sonucudur. Daha ileri gidebilir Okmeydanı'nda ki solcu kesim için Şeriatçı'da diyebilirsiniz :D Bunları düzgün anlayabilmek için toplumun yapısını ve en azından yakın siyasi tarihini bilmek gerekiyor.

Sizdeki bu psikolojiye girenlerin sonu, hiç bir otoriteyi tanımam edasıyla bir otoritenin gücüne sığınıp sağa sola küfür etmeye kadar gidebilir, canlı örnekleri mevcut. Bu yüzden uzak durayım sizden :D
Ya senin psikanalizini yerim ben:D
Yazdıklarımı anlamaya çalış biraz,reisçi:D

Bu ülkede günde 5 vakit EZAN okunuyor mu?
Okunuyor..
Konu bu..Mevzu bu..Bunu anlamamazlıktan gelmeye çalışmayın..
%99,%90,%80 veya %51..Ne olursa olsun..Bu ülkenin anayasasında laiklik ilkesi de olsun,BANANE..
Benim kıstasım bu..EZAN..
Bir toplumda günde 5 defa EZAN okunuyorsa,o toplumun fertleri Müslümandır..Arada benim gibi ateistlerin veya alevilerin olması bir şeyi değiştirmez..

Duvarında reisin resmi var değil mi,yalan söyleme:D

Turdur
01-01-2019, 15:21
Ya senin psikanalizini yerim ben:D
Yazdıklarımı anlamaya çalış biraz,reisçi:D

Bu ülkede günde 5 vakit EZAN okunuyor mu?
Okunuyor..
Konu bu..Mevzu bu..Bunu anlamamazlıktan gelmeye çalışmayın..
%99,%90,%80 veya %51..Ne olursa olsun..Bu ülkenin anayasasında laiklik ilkesi de olsun,BANANE..
Benim kıstasım bu..EZAN..
Bir toplumda günde 5 defa EZAN okunuyorsa,o toplumun fertleri Müslümandır..Arada benim gibi ateistlerin veya alevilerin olması bir şeyi değiştirmez..

Duvarında reisin resmi var değil mi,yalan söyleme:D

Ya senin istatistiğini yerim, iddiacı seni :D
Bırakalım bu mevzuyu diye Ferdi'den şarkı giriyormuşum şimdi... Ahlaksız dediğin gibi olsun, bizim buraya da hep EZAN sesi gelir :D

Ahlaksız
21-01-2019, 18:29
Kendisine organlarını bağışlayıp, bağışlamayacağını sorduklarını aktaran Şengör, “Taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok ama araştırma yapacaklarsa istedikleri gibi kullansınlar. Araştırma çok mühim. Ben duyuyorum osteoloji dersi için iskelet bulamıyorlar†dedi.
https://odatv.com/elin-dangalagina-verip-onu-yasatmanin-anlami-yok----21011919.html
Organ bağışı bekleyenlere toptan DANGALAK demiş..
Organ bağışına karşı olabilirsin ama bu üslup nedir böyle?

Ahlaksız
25-01-2019, 18:17
https://www.youtube.com/watch?v=M_Tl4gBS8DA

karakedi
25-01-2019, 18:35
Peki sizce olaylara bu gozle bakan birine aydin diyebilir miyiz? Yani tamam tespitinde hakli. Surekli bu ulke yanmis bitmis diyor. Spiker soruyor ne yapmak lazim diye. Ne yapabilirsin, ataturk yapmis olmamis diyor. Bu kafayla aydin olunabilir mi? butun aydinlari bu kafaya sahip bir ulke ilerler mi geriler mi?

Bir de diyor ki ulke 1000 yilda cok geri kalmis. Spkier soruyor neden? Cevap cehalet. Yani ulkedeki cehaletin sebebi cahil olmamiz..... bu tespitten siz bir sey anladiniz mi?

Felâsife
25-01-2019, 19:21
Cevap cehalet. Yani ulkedeki cehaletin sebebi cahil olmamiz..... bu tespitten siz bir sey anladiniz mi?
Süper yaklaşım :third:

Küçük görmek, helede halkı tamamen küçümsemek, kendini de kutsamak, bilgiliya klasik ego tatmini.
Bilgi denenin kitaplar da durduğu gibi durmadığının, sarhoşta edebileceğinin basit bir örneği kendisi.

De bilgi bu demek olmadığını da bi anlasa, iyi olacak ama hiç oto-kontrol de yok, art niyetle de yapmıyor bunu. Hissettiğini, gördüğünü söylüyor, afacan bir çocuk büyümüşte, bilgilenmişte öylece kalmış gibi, renkli bir kişilik.

Ahlaksız
27-03-2019, 20:34
Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım, seçime yönelik çalışmaları kapsamında YouTube kanalı için Tarihçi İlber Ortaylı ile bir araya geldi, Tarihi Yarımada'yı gezdi...
https://odatv.com/ilber-ortayli-da-baskiya-dayanamadi-bilim-siyasete-alet-edildi-26031912.html
Akp aydını..!

kartopu
28-03-2019, 09:13
Bu ülkede neden 5 vakit ezan okunur. Halbuki kuranda öyle 5 vakitten söz ettiği yoktur. Namaz da öyle kaç rekat veya kaç vakit diye bir şey yok.
Demek bu vakitler ve rekatlar sonradan siyasetleri gereği uydurulmuş şeyler.
İslam a siyaset bulaşmış bu güne geldiğinde siyaset menfaat iş birliğine dönüşmüş.

İslamda Karmatiler denilen bir toplulukta vardı, bunlar akşam ve sabah her biri ikişer rekat olan namaz kılarlardı. amaçları namaz oruçtan çok paylaşımdı üretilen her şey ortak ve paylaşılmalı .Onlara bu günün çıkarcı islamın sapkınlar diyor .
Eğer sapıtmak bu sa hepimiz sapıtabiliriz Her şey paylaşılmalı ne kadar güzel bir felsefe. Paylaşmasan biriktirsen ne olacak 2 metre yere bir kefin le gideceksin. Kimse ne tahtını ne tacını nede sarayını götürüyor .

Ama İhsan Eliaçık, Yaşar Nuri Öztürk gibi yazarlarsa erdem yolu nun yolcuları diyor.

İşte islam tek bir kalıptan çıkmadı . İnsana yakışanı insan en uygunudur.

Ahlaksız
25-07-2019, 21:29
Akp zamanında yıldızı parlayan İlber Ortaylı'ya bakınız;

Sosyal medyada ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın bir videosu paylaşıldı. Videoda, İlber Ortaylı imza gününde kitaplarını okuyucuları için imzalarken, bir anda Ömer Tuğrul İnançer’i karşısında görüyor. Ortaylı ayağa kalkara İnançer’in elini öpüyor. İnançer de aynı şekilde Ortaylı’nın elini öpüyor.
Ömer Tuğrul İnançer, merkezi İstanbul Karagümrük’te olan Cerrahi Tarikatı’nın şu an ki lideri… Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir’in bağlı olduğu Cerrahiye, Halvetiye Tarikatı’nın bir kolu.
Ömer Tuğrul İnançer, kadınları hedef alan sözleriyle kamuoyunun da tepkilerine neden olmuştu. İnançer, TRT’de yaptığı konuşmasında, “Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değil” tepkilere neden olmuştu. İnançer, kadınları hedef alan bir başka açıklamasında da, “Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor” demişti.
Ortaylı ve İnançer’in karşılıklı birbirlerinin ellerini öpmesi de Mevlevilik’in bir ritüeli. Mevlevilik’te karşılaşanlar, birbirlerinin elini baş parmağından aynı anda öperler.
https://odatv.com/ilber-ortayli-o-tarikat-liderinin-elini-neden-optu-25071900.html
Kadınları alenen aşağılayan birinin elini öpüp başına koymuş..Nasıl ama..!

kartopu
26-07-2019, 08:40
Bir tarih ci, deyil tarikat şeh i, devlet başkanı, şah, krallar ın önünde bile eğilmemeli yoksa anlattığı tarih yazılan değil yazdırılan olur.

El öpmenin bahanesine bak, Eski İstanbul geleneği imiş.

Biz biliriz o eski İstanbul geleneğindeki el öpmeyi, eli öpülen ler ya paşalar, ya sultanlar, ya şehzadeler ya da padişahlardır.

Eh onların yerine tarikat şeh i de gelenekten sayılır. Yağcılıkta sınır yok. Yazık bir el uğruna kendi itibarını yok ediyor. İnandırıcılığını kaybediyor.

ForumKirpisi
26-07-2019, 15:24
mevlevi geleneği imiş o eski istanbul değil.
mevlevilikle istanbulun ne alakası var. o dönemlerde osmanlının kontrolü bile zayıf konya yöresinde.

sadece mevlevi tarikatı sempatizanlarının birbirini selamlama tarzı imiş.

bence biraz tekerleklik anımsatıyor, erkek erkek elini öpüyor falan bi romantizm.

kartopu
26-07-2019, 20:16
Mevlevi ile baktaşilik anadoluda aynı tarihlere rastlar -aşağı yukarı-.

Bektaşilikte şöyle bir gelenek var. Küçükler büyüklerin elinin sırtını öptüğünde büyükler küçüklerin avucunun içini öper.
Bunu şu şekilde açıklarlar insan elinin sırtı pek bir işe yaramaz sadece tokat atmak için elverişli denir. Fakat avucunun içi bir çok işe yarar daha çok üretgenliği anlatır denir.

Demek ki Mevlevilik le Bektaşilik arasında fark sadece ibadet ve insan a bakış açısından değil İnsanı nasıl gördüğü açısından da fark var.
Bir söz söylenir kim olursan ol gel der mevlana. Ama, Hacı Bektaş Veli temizlen paklan da gel der. Kiri ile pası ile gelen kirini bırakacaktır o dergaha Ama temiz olan da temizliğini.

El etek öpmek mevlevilere has Arkasını dönmeden geri çekilmek bektaşilere has.

El öpmek yakışmış İlber Ortaylı ya

ForumKirpisi
26-07-2019, 20:26
bilgi için teşekkürler, ilber ortaylı ben severdim ne kadar bazı konularda uyuşamasak da.

örneğin, ilber ortaylı görüş olarak avrasyacıdır ve türkiye'nin ne yaparsa yapsın avrupa tarafından
kabul görmeyeceğini söyler.

bence islamcılık olmasa idi, ne olursa olsun ab'de idik.

marcos
27-07-2019, 14:23
mevlevi geleneği imiş o eski istanbul değil.
mevlevilikle istanbulun ne alakası var. o dönemlerde osmanlının kontrolü bile zayıf konya yöresinde.

sadece mevlevi tarikatı sempatizanlarının birbirini selamlama tarzı imiş.

bence biraz tekerleklik anımsatıyor, erkek erkek elini öpüyor falan bi romantizm.

Eskiden tekke ve zaviyelerde el etek öpmek varmış ama günümüz için güncelleyip bademlemeye geçmişler.

Tamam tarihçiler eskiyi sever ama olsun çağa ayak uydurmakta lazım.

kartopu
28-07-2019, 14:38
Yazık ediyorlar kendilerine saygınlıklarını kaybediyorlar O kadar emek vermiş zaman ayırmış insanlar bir hareketi bir sözü ile değersizleşiyor o tüm uğraşları.

marcos
28-07-2019, 23:00
Yazık ediyorlar kendilerine saygınlıklarını kaybediyorlar O kadar emek vermiş zaman ayırmış insanlar bir hareketi bir sözü ile değersizleşiyor o tüm uğraşları.

Yapma gözüm Stalin' e hıyar diyen bir andavalın ne saygınlığı olacak.

Yıl 2019 olmuş Stalin' in Sovyet halkına kazandırdıklarının yanına yaklaşamamışız ve bu sahte aydın Türk ulusunun ilerlemesi için parmağını oynatmamış kalkmış ona buna çamur atıyor birde padişah güzellemesi yapıyor başka ne yapıyor bunun ne saygınlığı olacak ki kaybedecek.

marcos
28-07-2019, 23:24
Celal ŞENGÖR den bahsetmeye bile gerek yok.

Ulan Marks Hegel salak Süleyman DEMİREL müthiş zeki dışkı yedirmek işkence değil Kenan EVREN' i onayla Osmanın müthiş uygarlığı diyalektik zırva darbe ilerlemecilik (darbe sever ama devrim sevmez) vesaire vesaire

Bunlar aydın filan değil vahşi kapitalist bir ülkede insanlar zekalarıyla üniversitelerde yer alamadıklarının bunlara fırsat doğmuş o kadar.

ForumKirpisi
29-07-2019, 12:12
ben celalcimin yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
süleyman demirel zeki demiş olabilir ama celale göre atatürkü kurucu sayıyor kurucudan sonra adam gibi birisi gelmedi.
yani süleyman demirel muhteşem bir idare kurmuş iddiası yok. şimdiki tayyibe göre gerçekten zeki bence de.

onun harici darbeye onay vermesi eleştiriliyor ama diğer bir çözüm yolu neydi onu da bilmiyorum. her ne kadar darbenin sonucu bugünlere kapı açsa da. darbenin metodolojisine destek verdiği manası da çıkmaz.

adam biraz realist biraz çatlak, romantizimden çok uzak. solcu bakışta olan birinin anlaması biraz zor gibi.

örneğin, o denizler denen grubu da eleştirirken haydutlar manasında bi laf kullanmıştı. sonra deniz gezmişin vs anısına hakaret ediyor şerefsiz dediler.
orada anlatmak istenen devrimcilerin metodunun haydutluk olduğu ki doğrudur. adam kaçırma vs...
örneğin atatürkün savaş stratejisi de baskındır. baskında aldığı esirleri adam kaçırarak almamış mıdır.

ondan dolayı celal şengörü eleştirirken, nagehan alçı muamelesi yapmak yanlış.
çok hızlı konuşuyor kafasındaki şeyleri fazla kelimeye dökemiyor. gerizekalı ruhsuz, sağ kafa denir ama daha dikkatli bakan her görüşüne
hakim olan biri onun sağcı olmadığını anlar. celal şengör dine, millete de pek inanmaz. bilime inanır.

ben yine de üslup açısından celal şengöre tam katılamıyorum. ama cesaretle tayyip erdoğana akılsız diyen birisidir.

kartopu
01-08-2019, 11:34
ben celalcimin yazdıklarının bir kısmına katılıyorum.
süleyman demirel zeki demiş olabilir ama celale göre atatürkü kurucu sayıyor kurucudan sonra adam gibi birisi gelmedi.

İsmet İnönü Adam değil mi.? A. Menderes, Celal Bayar Atatürk ün yanından gelmedi mi.

Ahlaksız
16-09-2021, 21:40
https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1438565956868087817

Ahlaksız
16-09-2021, 21:42
İlber Ortaylı'da müslümanız, Afganlara yardım etmeliyiz falan filan demiş;
https://www.youtube.com/watch?v=DWJYuFtwkJg&ab_channel=CNNT%C3%9CRK

Pasteur
17-09-2021, 01:08
Bu iki kişi,yıllardır konuşuyorlar,yıllardır..Akp döneminde ortaya çıktılar..Daha önce bu iki kişiyi kimse tanımıyordu.

Yani, işin iyice m*kunu çıkarmışsın!

Şengör, Ortaylı hoca ve F. Altaylı akp döneminde ortaya çıktı iddiasına ben güler geçerim.

Yaşını başını almış ülkenin güzide 2 hocasına bel altı vurmanızı esefle kınıyorum. İnsanların dilleri sürçebilir. Pot kırabilir. Veya sizce hoş karşılanmayan düşünceleri sesli ifade edebilirler.

Bu düşünceler üzerinden bu 2-3 kişiye saldırmanıza açıkçası hi anlam veremdim.

Başdan başlayarak bir okuyayım dedim. Şu an geldiğim yerde(3. sayfa) ise artık bir yazma ihtiyacı hissetim açıkçası...

İşin içine katmadığınız kişide kalmamış ayrıca: Barış Manço' sundan, Kemal Sunal' ına v.b.

Normalinde Fetoyu zamanında muhatap alıp, güzellemiş insanları savunmam. Ama gel gör ki, K. Sunal gibi toplumun gönlüne taht kurmala kalmayıp, topluma filimleri ile bir şeyler öğretmiş kişilere feto keko övdü yakıştırmasını doğru bulamam. Buna da inan(a)mam. Hangi tarih, hangi zaman ve neden ötürü bir görüşme olduğunu açmalısın. Altını doldurmalısın.

K. Sunal v.b. lerinin bunlarla ne alakası olabilir? Olamaz. Gene otu samanı birbirine katmışsın...

Pasteur
17-09-2021, 01:26
İlber Ortaylı'da müslümanız, Afganlara yardım etmeliyiz falan filan demiş;

Gene burada işine geldiği gibi kırpıp, servis etmişsin. "Kemalist reformu örnek almıştır. Afgan halkı kahramandır..." aynı cümlede geçen düşüncelerini es geçmişsin.

İlber Ortaylı hoca, basına yansıyan bir demecinde: " afgan halkı çalışkandır, bunları tarım politikları üretip, burada istihdam etmeliyiz" de demiştir.

Bu olumlu bir yönledirme, bir çözüm önerisidir.

Tarım işci noksanı, tarım sorunumuza, çözüm önerisi sunmuştur. Bence bayramlarda seyranlarda ülkesine geçebildiği alenen görülen, bu Suriyeli sığınmacılar derhal ülkelerine postalanmalı. Bu son gelen afganlardan ise, iki tarafında yararına- karına olacak şekilde, bunlardan istifade edilmelidir. Suriyelilerde yapılan hatanın buradada tekerrür etmesinin önüne geçilmelidir. Türkieye: yol yakınken, ciddi ciddi bir tarım reformuna giderek bir kalkınma planı içerisinde, bu afganları tarımda istihdam etmelidir. Hocanın dediği de budur. Aksini idda etmek art niyettir.
https://turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/edit.gif (https://turandursun.com/forumlar/editpost.php?do=editpost&p=651628)

Pasteur
17-09-2021, 02:56
ahlaklı Diyor ki
Gene sap saman birbirine katılmış,

Senin sorunun meselelerin başını, esasını es geçmek. Öyle kafana göre ortadan dalıp aha sonuç demen komik oluyor.

Devlete ait araziye maraba nası çöksün ula? https://turandursun.com/forumlar/images/smilies/pound.gifŞakamısın sen.

Devlet ulan bu, silahlı milahlı dokunulmaz bir; resmi fil ulan fil... Boru değil yani...

Maraba öyle kafasına göre bir yere çökebilmişse, fil' in varlığından bahsedilemez. Ya da fil' in gözlerinde, yürütmesinde, vücuda beyne bir ihanet söz konusudur. Kalp mi ulan bu, beynin oraya hükmü geçememiş ola... İnsan önce bir sağlamasını yapar. Sonra ortaya argüman sunar...

Elektiriği, suyu bağlanmış yer zaten bir nevi tapuludur(Devletçe tanınmakta ve tanımlanmıştır). Artık orada fiili bir durum oluşmuştur. Ve buranın sahibi orada oturan veya oraya meskeni koyandır.

"Babasınca", satın aldığı kendi arsasına, konducuğunu koyan kişinin anlattığı gibi; adeta kaz gibi yolunmaktadır. Burada hileyi yapan, aynı arsa/meskeni defalarca aynı kişiye satan(vergilendiren) bir hileci vardır.

Hülasa, ortadaki söz konusu arsa devlete ait değildir. Devlet oraya imar vermemiştir, vermesine amma... Arsalarda devlet(bel.) gözetiminde, örtülü izinli, uygunsuz yapılaşmalar söz konusudur, v.s. Devlet gördüğü halde müdahale etmemektedir(yıkmamaktadır). Yani yıksın, görevini yapsın tutan yok ya... Yıkmaz niye? İşte şekil a: Özal hükümeti bu garibanları hem yolar, hem reyini çalar, b: hükümeti başa geçer ayrı yolar. V.s. v.s. Yani oraya mühürsüz de olsa, örtülü imar esasında çoktan verilmiştir. Yapıları gördüğün halde yıkmamışsan. Orasının nizami resmi usul bir tabusu olmuş olmaması, bir şeyi ifade etmez. Vergi(bedel) fazlası ile ödendiği halde vatandaş şekil şartlarına uygun tapu alamamışsa, veya bu yapılar can güvenliği açısından riskli ise gene devlet denilen görevini yapmayan hileci organ suçluoğlu suçludur. İnşaat Terörine yardım ve yataklık yapılmıştır. Misal bu yakınlarda gerçekleşmiş sel/heylanlarda, ölen insanların kanları üzerinize yapışmıştır, hülasa...

Yıldıztozu
17-09-2021, 09:05
https://twitter.com/kacsaatolduson/status/1438565956868087817

Celal gibi üstatların arada böyle şımarıklıklar yapma hakkı vardır.
Şaplak atılan kadın bir üstattan ders aldığı için bu şaplaktan gurur duymalıdır.

Ahlaksız
02-02-2022, 15:52
Tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Trabzon'da Erdoğan'ın mikrofon tuttuğu 10 yaşındaki çocuğun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Hain" demesi hakkında konuştu. Ortaylı, "Böyle kel alaka siyasi laf, kendisinin bilmediği şeyleri tekrarlatıp gülmek zevzekliktir," dedi.
https://www.birgun.net/haber/ortayli-10-yasindaki-cocuga-kel-alaka-siyasi-laf-tekrarlatip-gulmek-zevzekliktir-375627

Singularity
03-02-2022, 10:13
İlber Ortaylı aydın değil. Önceden aydın olduğunu düşünüyordum ama ekranlara çıkıp "sağlık için aşı olun" demesinden sonra, Hitler'in soykırım projesinin yarım kalan kısmını tamamlayanlara yardım eden birisi olarak artık aydın maydın olamaz. O eski karizmayı bir daha asla geri alamayacak.

Velhelebe
07-02-2022, 00:35
Bence ikisi de değil. Çünkü öyle derin ahım şahım bir sözleri, düşünceleri maalesef ki yok. O yüzden benim dikkatimi dahi çekmiyor, ama insanlar aşırı abarttığı için arada denk geliyorum. Fakat canhıraş savunulma çabası da ilginç. Koskoca hocamızı nasıl eleştirirsin, sen kimsin tarzında yaklaşılıyor, çocukca.

Şüpheci Dinsiz
21-08-2022, 03:20
https://twitter.com/harekatimuallak/status/1560752508884197376

Ahlaksız
01-09-2022, 16:55
Prof. Dr. Celal Şengör hakkında 23 Mayıs 'ta katıldığı programda kullandığı sözler nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Şengör, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

DHA'nın haberine göre, Şengör'ün önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na gelerek ifadesini vermesi bekleniyor.

CELAL ŞENGÖR NE SÖYLEMİŞTİ?

23 Mayıs'ta Habertürk'te yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunduğu "Teke Tek Bilim" programına konuk olarak Celal Şengör, Akademisyen Ahmet Arslan ve Harran'daki kazı başkanı Mehmet Önal katıldı.

Mehmet Önal, Hz. İbrahim'in Harran'da yaşadığını belirterek, "Burası Hz. İbrahim'in yaşadığı yer. 75 yaşına kadar burada yaşıyor. Kutsal kitaplar Harran'ı işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Araya giren Şengör ise, "Ben bunun saptamasını yapayım, o masal. Hocam masal o. Bunların hepsi masal. İbrahim diye bir adamın yaşadığı malum değil" dedi.

Programı sunan Fatih Altaylı'nın "İstersen Celal sen bu konuya hiç girme" uyarısı üzerine "Hayır ama bu önemli" diye yanıt veren Şengör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bunların hepsi o 3 tane kutsal kitap denilen, Suriye din geleneği, Mezopotamya din geleneğinden türemiş bir yan branştır. Musa peygambere bakıyorsun, adamı da tarih bilmiyor, yok öyle birisi. Musevilerin kitabındaki Mısır'dan çıkış olayı da yok. Hocamın söyledikleri tamamen menkıbevi. Belge yok."
https://www.birgun.net/haber/prof-dr-celal-sengor-ifadeye-cagrildi-gerekce-dini-degerleri-asagilama-401111
Yakında hepimizi içeri alacaklar galiba.:D
https://www.youtube.com/watch?v=2Gg4TqO2K-A

Ahlaksız
01-09-2022, 17:24
Celal Şengör'ün neden bahsettiği hakkında;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42603&highlight=Tevrat+masal

dine mine ne
01-09-2022, 18:10
Celal Şengör'ün neden bahsettiği hakkında;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=42603&highlight=Tevrat+masal

bi̇li̇msel-tari̇hsel temel ile olucaksa, buyur tepe tepe kullan. https://yaklasansaat.com/eski_kavimler/israilogullari/tez.asp

Pasteur
01-09-2022, 18:29
Malum ülke de ateist' in yaşam hakkı yok. Can güvenliği yok... Bu çok açık.

Ahlaksız
01-09-2022, 18:54
bi̇li̇msel-tari̇hsel temel ile olucaksa, buyur tepe tepe kullan. https://yaklasansaat.com/eski_kavimler/israilogullari/tez.asp
Açtığım konudaki yazarların özgeçmişlerine tek tek bakabilirsin.

Senin bana attığın yazının altındaki isim şu, Charles A. Whittaker. Kim bu adam diye baktım şimdi?
Kim çıktı?
Kim çıkacak, bir papazmış.:D

dine mine ne
01-09-2022, 18:59
Malum ülke de ateist' in yaşam hakkı yok. Can güvenliği yok... Bu çok açık.

Yahudi lobisi Amerikayı nerelere yönlendirmiş oraya mı yönlendiremeyecek, dalga geçmeyin lütfen.

dine mine ne
01-09-2022, 19:06
Açtığım konudaki yazarların özgeçmişlerine tek tek bakabilirsin.

Senin bana attığın yazının altındaki isim şu, Charles A. Whittaker. Kim bu adam diye baktım şimdi?
Kim çıktı?
Kim çıkacak, bir papazmış.:D

Papaz hakkında hiçbir şey söylemedin. Bir temel istedin bende verdim, nankörlük etme. Ayrıca, o dağları ve taşları papaz oralara dikmedi.

dine mine ne
01-09-2022, 20:56
Pavlus'un Galatyalılara mektubunun (aslında Pavlus'un Galatya'daki cemaatlere mektubu, kısaca Galatyalılar, kısaltılmış olarak Gal) Hıristiyan Kutsal Kitabının Yeni Ahit bölümünün bir kitabı olduğunu muhtemelen biliyorsundur. Ayrıca dinlerle uğraşan bir adam olarak modern Kutsal Kitap biliminin bunu kesin olarak kabul ettiğini de biliyorsundur.
Bildiğim kadarıyla bu adam peygamber değil ama Hacer ile Şarâ örneğinde bak ne söylüyor. Arada bin küsur yıl olduğunuda unutma.

""""""Kutsal Yasa altında yaşamak isteyen sizler, söyleyin bana, Yasa'nın ne dediğini bilmiyor musunuz? İbrahim'in, biri köle kadından, biri de özgür kadından iki oğlu olduğu yazılıdır. Köle kadından olan oğul olağan yoldan, özgür kadından olan oğul ise vaat sonucu doğdu. Burada bir benzetme vardır. Bu kadınlar iki antlaşmayı simgeler. Biri Sina dağındandır, köle olacak olan çocuklar doğurur. Bu Hacer'dir. Hacer, Arabistan'daki Sina dağını simgeler. Şimdiki Kudüs'ün karşılığıdır. Çünkü çocuklarıyla birlikte kölelik ediyor. Oysa göksel Kudüs özgürdür, bizim annemiz odur. Nitekim şöyle yazılmıştır:

«Sevin, çocuk doğurmayan ey kısır kadın!
Doğum ağrısını bilmeyen şen,
sesini yükselt ve haykır!
Çünkü terk edilmiş kadının çocukları,
kocası olanın çocuklarından çoktur.»

Kardeşler, siz de İshak gibi, vaadin çocuklarısınız. Olağan yoldan doğan, Kutsal Ruh'a göre doğana o zaman nasıl zulmettiyse, şimdi de öyle oluyor. Ama Kutsal Yazı ne diyor?

«Köle kadını ve oğlunu dışarı at.
Çünkü köle kadının oğlu,
özgür kadının oğluyla birlikte
asla mirasa ortak olmayacaktır.»

İşte böyle, kardeşler, biz köle kadının değil, özgür kadının çocuklarıyız."""""

Bildiğimiz Sina Dağı Mısır'ın Sina Yarımadası'nda .
Hacer, Arabistan'daki Sina dağını simgeler demekle bu adam cebel el lwaz dağına niye gönderme yapıyor?. Nerde olursa olsun hacerden gelen (müslüman) köleler asla mirasa ortak olmayacaktır demekle de ne demek istiyor. Arada onca zaman varken bu peygamber olmayan tıp geleceğe ne üflüyor?.

Zaten ilk bölümde, farklı bir kurtuluş mesajının uyarısıyla işe başlıyor. Bu, her şeyin planlı olduğunun kanıtı değil mi?. Tarihsel bir temeli olsa bile, her şey planlanmışsa ne anlamı olabilir?. Bu nedenle onun bunun yaşamışlığınla gerçeklik ne alaka.

Ahlaksız
01-09-2022, 21:43
Papaz hakkında hiçbir şey söylemedin. Bir temel istedin bende verdim, nankörlük etme. Ayrıca, o dağları ve taşları papaz oralara dikmedi.
Din adamlarını ciddiye almamı bekleme.
Bu papaz, eski ahiti hakikat kabul edip, buradan yorumlarda bulunuyor sadece.
Müslüman tefsirciler/müfessirler gibi düşün bunu.

Saçmasapan bir yazı.
Şuraya kadar baktım biraz. Buradan sonrasını okumam artık.

Suudi Arabistan Antikalar ve Müzeler Müdürlüğü'nüni 6 Suudi arkeoloğa hazırlattığı "Al-Bid"(Tarih ve Arkeoloji) kitabı, Arabistan'daki arkeolojik yerleri ortaya koymaktadır. Prof. Dr. Abdul Rahman al-Tayyib al Ansari; kitabın önsözünde şu tarihi gerçeği belirtmektedir:

"Suudi Arabistan'ın kuzeybatısında; medeniyet, tarih öncesinden de önce başlamıştır. Ad ve Semud, MÖ 3. milenyumda bölgede vardılar. Medyen medeniyeti ise onlardan çok daha sonra tarih sahnesine çıkmıştır. Kur'an'ı Kerim'de Medyen'den Şuayb Peygamber'in kavmi diye bahsedilmektedir."
Kuyruklu yalan bu.

Sadece Thamud'dan(Semud) bahsedilir. Bunu geçtim, M.Ö. 3. milenyum denmesi çocukça. Tamamen zırva bu.

dine mine ne
02-09-2022, 22:37
Din adamlarını ciddiye almamı bekleme.
Bu papaz, eski ahiti hakikat kabul edip, buradan yorumlarda bulunuyor sadece.
Müslüman tefsirciler/müfessirler gibi düşün bunu.

Saçmasapan bir yazı.
Şuraya kadar baktım biraz. Buradan sonrasını okumam artık.

Kuyruklu yalan bu.

Sadece Thamud'dan(Semud) bahsedilir. Bunu geçtim, M.Ö. 3. milenyum denmesi çocukça. Tamamen zırva bu.

Sen yazılanı eleştiriyorsun, temelle ne ilgisi var. Dağ tüm detaylarıyla oracıkta duruyor.

ilahimasal
03-09-2022, 14:05
https://yaklasansaat.com/resimler/eski_kavimler/israilogullari/tez-blackened_peak.JPG

Resimdeki tepelik yerde "ben musa buradaydım "yazıyor .
"alttada " davarlarımı kayaların arasındaki kuru çorak toprakda yaydım" yazıyor.
Tepenin zirvesine yakın yerdeki " konuşan çalıya" bakın " alllah , allah deyuu "

Nasıl göremezsiniz !!! Musa nın ayak izlerini :)
Körmüsünüz ? Kanıt bu kanıt :) musa nın kanıtı

Savcılık bu resme bakarak Şengörü uyarabilir.

Musanın kanıtı
tarihci ( şıracı ) haham Titus Flavius Josephus veya doğum ismiyle Yosef ben Matityahu
Ve onun şahidi
Tarih çalkalayıcı ( bozacı) papaz Charles A. Whittaker.

Ve bunların bu günkü şahitleri , imam gökben çoşkun ile kur- an ışığında yaklaşansaat tef ve folklör ekibi

Hepsi biribirinden güzide olan bu bilim şebekesi musa denilen mitolojik kişiliği dağda bayırda çayırda ovada gerçekleştirdikleri arkeolojik kazılardan elde edilen kanıtlarla , yaşadığına dair insanlığa fayda sunmuşlar.

Ahanda " DİKİLMİŞ " ( diyor ayının biri ) Nasıl dikildiğini yazmamış ama DİKİLMİŞ işte kanıt hemde bilimsel diyor. Nasıl göremezsiniz.
Bu ayı dine ve yazdıklarına meyil etmem diyor ancak hamuduyla yiyor ya neyse.

Musa ya birde mezar lazım şimdi. Onuda kazılarda bulurlar " biznilah "

Amasya daki ve ferhat şirin hikayesini bilirsiniz.
Amasya ya girişte, tokat ve mecitözü yönünden gelirken yolun sağında açılmış şu kanalları vardır. Bu su kanallarının bir aşkın neticesi olduğuna dair onlarca hikaye yazılmıştır.
Bu aşktaki ferhat sözüm ona buraları aşkı şirin için oymuş falan filan işte.

Bundan 30 sene evvel bu iki mitin mezarları dedikleri simgesel yapılar o yalçın tepelerin üzerindeydi, son gittiğimde ise yolun kenarına turistik biçimde yeniden inşşa edilmiş.
Beni şaşırtan ise , bu iki sözde mezarın başında dua eden mütedeyyin tipler vardı hemde az sayıda deildi.
İslama göre bu durumun adı bellide( mezarperestlik) bir zaman sonra bu iki sözde mezar yeri bu insanlar tarafından bu mitolojik kişiliklerin kanıtı olucak.
Amasya tarihi açıdan güzel ve gezilesi bir anadolu şehri. , kaya mezarları , kale , strabon , şehzade konakları , camileri , medreseleri , v.s bunların tamamı verili kanıtlı tarihsel yapı ve kişilikler olmasına karşın özellikle strabon isimli tarihsel kişiliğin amasyada bir mezarında yoktur. Tarihci ve filozof olan bu kişinin oradaki ve dışardan gelenler için değeride yoktur. Bilmezler bile.
Neyse

Şengör beye bu tepeciği gösterinde musa yaşamış aaaaaaaa ....... okuduğum kitapların aldığım eğitimin , bilimin taaaaa ..... diyerekten

ilahimasal
03-09-2022, 16:09
Ayrıca, o dağları ve taşları papaz oralara dikmedi ( demiş bala)

Tepeye dağ denmez
Dağ diyorsak
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/Mytikas.jpg/280px-Mytikas.jpg olimpos
Buna dağ denir.

Bu dağı kim dikti?

Zeusun ile diğer tanrı ve çaları dikdi diyebilirmiyiz?
Athena dikmiştir belkide :) ( şarkıcı atena )
Lan hades senin parmağın var bu işlerde

Dağın VAR lığı zeusun var lığı diyenlere , yok olmaz hikaye masal diyenleri ifadeye çağırsalar !!!

Yok arkadaş bunlara ne anlatırsan anlat.
Natocu bunlar , Nato mermer nato kafa

Celâl Şengör " Musa yaşamamıştır" dediği için ifadeye çağrılmıştır konusuna , üç beş tane dincinin abuk subuk sözlerini bulup dağı ebem dikdi , o dağ ebemin kanıtı diyen andavallıcım
Mevzu o deil , mevzu bu söylemin suç kapsamına alınması olduğunu ve buna dair varsa fikrin ki hiç olmadı , buna dair cevap versene

dine mine ne
04-09-2022, 11:56
https://turandursun.com/forumlar/images/icons/icon1.gif

Benden alıntı yaptığın cümlelerim ile bunun ne alakası var?

Ben "cebel el lawz dağını" ahlaksızın verdiği linkteki, "tarihi problemin, hiçbir arkeolojik veya belgesel verinin eski ahit metinlerini doğrulamaması" na yönelik paylaştım.

Kendisi ise konuyu arkeolojik değil sadece belgesel veri kısmını elştirdiği için, kendisine Dağın oracıkta durduğunu yazdım.

Siz ise malum ülkede ateistin yaşam hakkından bahs edince işler karıştı. Yani ben arabistana ateistler gidip araştırma yapamıyor gibisinden algılayarak size cevap yazdım, oysa siz ülkemizi kast ettmişsiniz.

Doğru düzgün anlamadan hemen niye art niyet okuyorsunuz. Yanlış anlamalar normaldir, özellikle de tartışmalarda. Ancak bu, karşınızdaki kişiye karşı art niyet gütmeniz gerektiği anlamına gelmez. Önce neden kınadığınızı anlayın, yoksa hukuk kanun tartışmalarınız kimseye bir anlam ifade etmez, bu Cumartesi anneleri için de geçerlidir. Meseleleri art niyet okumadan eleştirmeyi öğrenin efendim, başka yerlere çekmeye ne gerek var.
Umarım sizinle dalga geçmediğimi ve bunun sadece bir yanlış anlaşılma olduğunu anlamışsınızdır. Ve şimdi bana verdiğiniz linkte benim nerede ve kime nasıl hakaret ettiğimi gösterin lütfen.

Yıldıztozu
06-09-2022, 17:16
Celali severim, elit insandır.

Elit bir insanda bulunması gereken temel iki özellik:
1- Parasının olması.
2- Felsefeyle ilgilenmesi.

Şüpheci Dinsiz
06-09-2022, 20:59
Bir profesörün din istismarı yapan ilkokul mezunu sümüklü bir imamla ta Amerika'ya ayağına gidip konuşacak neyi olabilir?
WLnnXkbYr2w

Ahlaksız
09-09-2022, 10:35
Celal Şengör zamanında ''ezandan rahatsız olan dağa çıksın'' diyerek, ifade özgürlüğüne karşı olduğunu alenen belirtmiştir.
Geçen gün ''Musa yaşamadı'' diye tv'de cümle kurduğu, kendini ifade ettiği için ifade verdi.
İfade özgürlüğüne karşı olan birisi, kendini ifade ettiği için ifade verdi.!
Ne ekersen onu biçersin.!

Bir insanın ezandan rahatsız olduğunu ifade etmesi bir haktır. Celal Şengör'ün anlamadığı nokta bu.

Şüpheci Dinsiz
13-03-2026, 16:43
https://x.com/BirGun_Gazetesi/status/2032437656131371270

Nolan
14-03-2026, 00:04
Bir profesörün din istismarı yapan ilkokul mezunu sümüklü bir imamla ta Amerika'ya ayağına gidip konuşacak neyi olabilir?
WLnnXkbYr2w
Soru sormayı, sorgulamayı bilmiyoruz.

Siyasetçiye, sırf siyasetçi diye saygı duyuyoruz. Nasıl bir siyasetçi olduğunu sorgulamıyoruz.
Aydın/entelektüel birisine, sırf aydın diye saygı duyuyoruz. Nasıl bir aydın olduğunu sorgulamıyoruz.
Din adamına, sırf din adamı olduğu için saygı duyuyoruz. Nasıl bir din adamı olduğunu sorgulamıyoruz.

Bu gelenek, Osmanlı'dan kalan bir miras herhalde.

Profesör olmuşsun, sürekli ilkokul mezunu birinin ayağına gidip adeta brifing veriyormuşsun ki, bu isim ve takipçileri yüzünden Türkiye'de inanılmaz bir deprem yaşandı.

7 dil biliyormuş. İstersen 70 tane dil bil ya da ordinaryüs ol, banane.
Ben seni böyle hatırlarım.

Nolan
14-03-2026, 00:06
Bakın, yere göğe sığdıramıyorlar;

https://www.youtube.com/watch?v=h58Yr8dU9SE

Tuhaflıklar bununla da bitmiyor. İlber Ortaylı'nın Cumhuriyet ile ilgili kitapları, çok satan kitaplar arasında.
Cumhuriyet'i ya da Atatürk'ü, sürekli Fethullah Gülen'in yanına giden bir kişiden öğrenmek mi?!

Şüpheci Dinsiz
14-03-2026, 18:37
"İlber Ortaylı, özellikle Osmanlı'nın gerileme ve çöküş tarihi ile idari ve bürokratik yapısı için önemli çalışmalarda bulunan bir tarihçiydi. Ama sadece bu kadar.

İlber Ortaylı tam bir elitti. Nabza göre şerbet veren bir kişiydi. Yani çıktığı televizyon programlarında Atatürk ve Cumhuriyet övgüsü yapar, milliyetçi söylemlerde bulunurdu.

Ancak; Türkiye'yi bu karanlığa sürükleyen kişi ve kurumlarla da dirsek temasını hep korudu. Özellikle FETÖ'nün etkin olduğu dönemde...

Bu dönemde İlber Ortaylı; Toktamış Ateş, Eser Karataş, Mümtez'er Türköne gibi isimlerle kitap yazdı. FETÖ'yü övdü ve hatta Pelsinvanya'ya ziyarete bile gitti.

Bu isimlerin yanı sıra Kadir Mısıroğlu'ndan hallice olan Mustafa Armağan'la da kitap yazdı, derin stratejisiyle başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'yu Amerikan kucağına atan Ahmet Davutoğlu'yla da...

Dedim ya tam bir elitti diye; memleket konusunda fikirler sunar ama o sorunları yaratanlarla da iş tutmaktan geri durmazdı.

Yani ülkenin düştüğü karanlığa karşı mücadele vermeyen, bu karanlığın mimarlarıyla da elit tabakadan kopmamak için iş yapan iyi bir tarihçiydi.

Aydın dediğimiz kişi ise bu profilin zıttı olan kişidir. Yani bilgisini halkının aydınlanma ve ilerleme mücadelesi için kullanan kişiye denir. Tıpkı Halil İnalcık, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Doğan Avcıoğlu gibi..."
https://x.com/CankocakKerem/status/2032838265640812581

Şüpheci Dinsiz
14-03-2026, 19:19
Tweet içindeki linke tıklayıp okuyun.
https://www.taylankara.com/post/aydınsız-cumhuriyetçiler-i-lber-ortaylı-ve-celal-şengör-e-cumhuriyetçi-aydın-muamelesi-yapmak
https://x.com/tktaylankara/status/2032772731968639316

errata
15-03-2026, 03:48
İlber Ortaylı, Tarih-lenk'te parçapinçik edilmiş bir tarihçi idi.

Dandik bir insan mıydı bilemiyorum. Ama kendisi gibi olmayan herkese, herşeye karşı dandik, vasat altı yüzeysel fikir ve saptamalara sahipti. Özel yemekli sohbetlerde ettiği laflardan veya özel insan ilişkilerinden yola çıkarak kendisine sallayan insanların iyi niyetli olduklarını sanmıyorum. Ama halka açık konuşmaları da bana son derece derinliksiz, yüzeysel ve her zaman otorite sevici gelirdi.

Aydın dediğin şey nedir onu bilmiyorum ama vatandaşa faydasına ve hakikat aşkına bakarak diyebilirim ki ne Celal Şengör ne de İlber Ortaylı aydın falan değildir.

Öyle ya da böyle İlber Ortaylı göçmüştür tabi, şimdi değeri biraz daha artacaktır.

Yıldıztozu
15-03-2026, 09:55
Gayet de aydındır.
Entelektüel birikimleri, çok yönlü olmaları, dünyayı gezmiş anlamış olmaları, çalıştığı insanlar ve sosyal duyarlılıkları onları aydın yapar.

Özellikle İlber toplumsal konularda sesini çıkaran biri olmuştur. Minguzzi davasına tekerli sandalyeyle katılmıştır. Birçok konuda tepkisini somut olarak göstermiştir.

Her ikisi de gerektiğinde evrim konuşur, gerektiğinde yemek konuşur, müzik konuşur. Çok yönlülük aydınlığın bir gereğidir.
5-6 farklı dil konuşabilirler. Önemli insanlarla çalışmışlardır, Halil İnalcık gibi.

Gerektiği kadar milliyetçidirler.

spartacus
15-03-2026, 17:11
21. Yüzyıla göre düşünürsek, İlber Ortaylı, Celal Şengör, dallarında, mecvut olanın kıyasıyla iyi birer akademisyen, modern "aristokrat" veya adademik statüko aristokratı, ancak 19. Yüzyıla göre düşünürsek aydındırlar. Burada neye, kime göre sorunu doğuyor ve bazı kıstaslar esas alındığında aydın, bazı kıstaslar açısından ise aydın olma vasfına uzak kalıyorlar*... neydi o psikolojik sorunlu bir doktor var, Oytun Erbaş, olur olmadık her televizyona çıkıp, abuk subuk şeyler söyler, ortalama herhangi bir insana sorsanız o kişi de aydın görülür... Kriterleri dışladığımızda gerici M.E.Bakanı, Ahmet Davutoğlu dahi aydın sayılabilir, bu sebeple kime görelik esas alınamaz.

Örneğin Yaşar Kemal aydındır, ancak her yazar aydın değildir. İlhan Arsel aydındır, ama her araştırmacı yazar, profesör aydın değildir. Bazı akademisyenler aydındır, ama her akademisyen(dalında çok başarılı da olsa) aydın değildir. Aydın olmak mevcut olanı aşmayı da gerektirir ve burada mevcut olanın ve kalıbın(!) aşılması; akademik veya zanaat ustalığı değil de, dürüst, objektif olmak, mevcut olan yaşam biçimi, düzeni, sistematiği, STATÜKOYU(*) sorgulamak-aşmak, bağnazlık veya yobazlıktan sıyrılmış olmak, toplumsal duyarlılığa sahip olmak, saraylar, aristokrasi veya sermayenin değil, kamu yararını esas almak gibi temel basit kriterleri içerir...

21. Yüzyılda milliyetçi, dinci, mezhepçi veya kabileci hamaset siyasetçiliği kişiyi aydın yapmaz, bu feodalitenin ümmetçiliği, mezhepçiliği vb. hamasetiyle benzer bağnazlığa tekabül eder. Bunu çıkartıp attığınızda dahi; C. Şengör toplumsal yaşamın sorunlarına, sebeplerine inmemiş, bu konularda toplumsal aydınlanma yönünde adımlar atmamış veya mevcut olanın meşrulaştırılması adına demeçler vermiş, kamu zararı, sermaye yararına olan argümanları ya desteklemiş ya da öne sürmüş-lerdir(objektif dürüstlük, mevcut sistematiği, statükoyu aşma, kamu yararı vb. gibi ilkelere ters düşer)...

Feodalitede aristokratlar vardı, bunlar soylu olmak vasfıyla(elbette miras yollu servet aktarımıyla) hakim ekonomi-politik gücü temsil ederlerdi. Sıradan insanların herhangi bir akademide öğrenim alma şansı bulunmaz veya zaten kamu-toplum genelde serflerden veya kölelerden oluşmaktaydı. Hal böyle olunca aristokratlar da otomatik olarak eğitimli aydın maskesine bürünür veya aydın görülürdü(çünkü akademilere, hem maddi-manevi güç, hem de zaman sorunu olmamakla ancak bunlar veya eşrafı gidebilir, erişebilirdi) ve bu koşullarda hakim aristokrasinin siyaseti, topluma verdikleri "sözde bilinç" nasıl olur, hamasetten öteye geçe-bili-r miydi? Kamu zararı, kendi yararına hamaset-siyaset yürütürlerdi. Elbette aralarından, aldıkları öğrenim, gözlem, farkındalıklarıyla istisnalar da çıkar, kamu yararını esas alır, böylece statükoya karşı gelir, toplumsal uyanış ve aydınlanma adına emek sarfederlerdi, işte o zaman asıl aydınlar bunlardı(istisnalardı)... O koşullarda aydın olmanın en önemli kriteri ne olabilirdi? Aristokrasi zararına, böylece otomatikman kamu, toplum yararına çalışmak, hem de kendi gerçekliğinden kopmuş, gerçeklik algısını yitirmiş topluma, bilinç ve farkındalık sağlamak, böylece statüko, hakim yaşam biçiminin aşılması için çalışmak, kişisel çıkarlarını, dünya, insanlığın fayda ve çıkarlarının üzerinde tutmamak, istismar etmemek, tutarlı bir dirayet sergilemekle vs...

İşte günümüz benzer koşullarında da aristokrasinin soyluluğu ve temsili sermaye ve servet birikimi, mirasa ve bu mirastan ekonomi-politik nemalanabilen(akrabalar, siyasetçiler, bürokratlar, akademisyenler, medya bukalemunları vb.) eşrafa vb. dayanır. Yine bu kesim, ülkenin ekonomi-politik hakim, egemen gücü, kesimini temsil ederken aynı zamanda da statükoyu da temsil eder. Bu kesimler mevcut egemen sermaye ve büğrokrasi, statükosunu hakim kılmak, meşru kılmak -sömürü veya kamu, toplum zararına olan egemenlik araçlarını meşrulaştırmak, kutsamak, kutsallaştırmak- adına "milliyetçiliği" kullanıyorlar. Ümmetçi(feodal) topluma ve günümüzde temsil edilen gerici siyasetine karşı ileri bir konumu temsil ediyor olsalar da; kıyas ve kıstas geçmişin dünyası üzerinden değil, mevcut koşullara göre yapılmalıdır... Aydın olmanın en önemli kriterlerinden birisi bu statükoyu aşmak, toplumun da aşması için çaba sarfetmektir...

Örneğin C. Şengör'ün bütün ömrünü toplasak, kof bir milliyetçi hamaset(Ortalama bir AKP'li profilinin dinci hassasiyetiyle benzer özellikteki milliyetçi hamaset), neo-liberal propagandalardan başka-öte(madem sözde ekonomi-politik parçlayacak, özde hamaset yapacak), Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan'ın şu programda anlattıklarının binde birini dahi alamayız. C.Şengör'ün evrim teorisi yönündeki çabaları, dinciliğe karşı tavrı, tutumu ise aydın özelliği, niteliği gösterir, ancak bu başta da belirttiğim gibi; feodalizmin 200 yıl geride kalmış dünya görüşü, yaşam biçimi, eski dünyaya dairdir(500 yıl süren ve özellikle 19. yüzyılda yoğunlaşan feodalizme ve ümmetçiliğine(toplumu, kamuyu belirli bir azınlık adına topluca kullanabilme, faydalanma, sürüleştirme, yanıltma, kullaştırma, egemenliği, statükoyu meşrulaştırmaya) karşı aydınlanma dönemi kriterleri).

21. Yüzyılda milliyetçilik, feodalizmin ümmetçiliğidir ve bu politik olarak esasında kamu zararı, aristokrasi yararına statükoya, hakim ve meşru kılmaya dayanır. Kısaca geçmişe göre ileridir, ancak günümüze göre geridir. Feodalizmde ümmetçilik yaparak aydınlanmaya karşı çıkanlar aydın olabilir mi? Kapitalizmde de olamaz...

https://www.youtube.com/watch?v=RvLr-0YUYEI

Andrew
17-03-2026, 04:49
Arkadaslar,

Ilber Ortayli'yi kaybetmisiz. Sengor ile yaptigi bilim programlarini zaman zaman ilgiyle izlerdim. Uzuldum, gitmek icin erkendi.