PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NASA'dan uzay resimleri..

Sayfa : [1] 2

ozgur_beyin
26-05-2007, 20:23
Arkadaşlar *NASA'nın müthiş bir uzay arşivi var. benim gibi bir uzay meraklısısıysanız, müthüiş bir görsel şölen önünüzde. Tatil akşamında hem eğlenir hemde *beyninizi rahatlatırsınız.

* *İŞTE LİNKİ

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/archivepix.html

habilis
26-05-2007, 20:29
vay vay vay..

abi süpersin.. paylaştığın için ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

habilis

ozgur_beyin
26-05-2007, 20:44
İşte tanrını mekanı olabileceği! ARŞI- ALA.

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap070213.html

spartacus
26-05-2007, 21:08
:)

ozgur_beyin
26-05-2007, 21:10
Şu arşive bir bakın, akıl almaz büyüklükleri ,derinlikleri görün. Dinlerin,'' dünya merkezli'' bakış açıları, ne kadar sönük, ne kadar güdük ve ne kadar zavallı *kaldığını, anlarsınız .
* *Ama *tanrısal bir aymazlıkla baktığınızda ''allahım sen ne kadar büyüksün, neler yaratmışsın'' diye düşünebilirsiniz
*o zaman bende şunu sorarım.
*Her *niğmeti (bizim mahalledeki niğmet değil) *dünyada insan için yarattığını söyleyen tanrı , Otuz milyar ışık yılı ötedeki yıldızların bize ne faydası olacak?.Niye zahmete girip yarattı. Ordan devemi getireceğiz binmek için, yoksa ısınmak için ,odun kömürmü getireceğiz.? *
* *Sen elifi görse mertek zannedeceklere *içine biraz, kuantum biberi koy, biraz fizik sosu, birazda matemetik hardalı koy, düzmece bilimsellik edebiyatı yap, evrimi çürüttüm ateizmi çürüttüm de. Ulan aklı evvel *ateist bir şeylerin çürütülmesine ne taraftır nede karşısındadır. Nasları ,dogmaları aspirin hapı gibi yutup,'' kurban olduğum allah hikmetinden sual olunmaz'' deyip mantığını dinlerin eteğinin altına sokup, üç maymunu oynamaz.
*Ya varsa !gibi şark kurnazlığıda yapmaz Zaten sana ''şah damarından daha yakın'' olduğunu söyleyen tanrı,
var olduğunu farzedersek yemez. Çünkü senin kuş beynindeki ufak numaraları yutan, embesilden zaten
''tanrı''olamaz *ve de olmaz.

spartacus
26-05-2007, 21:28
Sevgili ozbur_beyin;

O gösterdiklerin sadece Puldurlar, onlarda bir derinlik yoktur... Bunlar, tek doğru olan din ve tek yol olan doğru yolun doğruluğuna karşı doğrultulmuş bilimin yalan oyunlarıdır. Sökmez bize hocam, tek yol var oda dinin yoludur başka yolda giden kaybetmeye mahkumdur. Günde 5 vakit, bize 1 kitap yeter hem nasa o bilgileri Kur'an'dan almaktadır değil mi? Yoksa Kül Kedisi Sindirella dan olabilir mi? Olmaz demeyin olur olur, onda bile insan istesin ne kerametler bulur :)

Hiç ciddi, ciddi yazası gelmiyor insanın, ne ile karşılaşacığını bilince, değil deveyi, hendeği deveden atlatsan, kısaca Meşhur İsa sözüyle, Deve iğne deliğinden bile geçse anlatılamaz :)

Gök yere düşmesin diye nasıl görünmez sütıunlar var ise, gökyüzüde bir apartman dairesi gibidir ve 7 kattır. O gösterdiklerinde sadece puldurlar, maksat gece yol bulunsun, kandildirler, nurdurlar... Anlayacağımız en büyüğü Jelatin kağıdı kalınlığında olabilir :)

Ben diyeyim ki Andromeda yakın komşu galaksimiz, 300 Milyar yıldız barındırır, Sende deki, madem öyle haydin 300 milyara kadar sayak, bakalım Okyanusda bir damla olan Samanyoluna, okyanusda bir damla olan dünyada, okyanusda bir damla olan ve gece yolda giden adama faydası neymiş Bu Andromeda yıldızlarının.... Hemde en yakında olduğu halde, Samanyolunda pek bir anlam ifade etmeyen bu pullar ne işe yarıyor :)

ozgur_beyin
26-05-2007, 21:51
Ya spartacus, şu hebele hubenin üzerinde bir on yıl çalışsan, inanki on sene sonra, önce çorap alır ondan sonrada çorabın rengine göre mercedes alırsın.
* *Görmüyormusun kendine ALİ MİHR zar zurt *diye gizemli ad takan, İskenderoğlu yükünü tuttu avrupada epey kendine süt veren
holştayn cinsi inek bulmuş sağıp duruyor. Mutlaka burda da vardır sürüleri. 100$ allah üniversitesinden adam mezun ediyor.uzun lafın kısası bu kadar salaklıkları anlayamıyorum.
*ziya paşanın bir sözü var derki
BU KADAR CEHALET TAHSİL İLE MÜMKÜNDÜR.

Gönlü göğsü büyük allahım , her kurnaza yetecek kadar eşşek (mep lafım senin eşşeğe değil) *yaratıyor .Demekki

spartacus
26-05-2007, 22:24
evet Allah'ın Üniversitesi... University of Allah.

Unutulmuştur diye güncelleyelim, bu arada başlıkda galeyana gelmesin, en azından elbette Diplomalı tahsilli Tebliğciler yetiştirirki(acaba), burada daha ilk sözlerinde "ne diyorsak o yoksa ölünce göreceksiniz, yanacaksınız, işkence göreceksiniz, iliklerinizden ateş çıkartılacak, deriniz yüzülecek" hehe ne mutlu bana diye gelmek yerine" abilerim, ablalarım, 100 $ veriom ben 100 $ vermeyi örgendim diye gelirler. En azından tahsilli gelirler, tek yol var, oda bizim yolumuz ya seve seve geleceksiniz yada işkence ve azap tehditleri ile biz sizi yola getirecez demek yerine, *HİÇ OKUYANLA OKUMAYAN BİR OLUR MU diye misilyeme yaparlar senin aktardığın söze :)

http://www.universityofallah.org/tur_default.asp

Bu Canım Üniversitenin Resmi Okulu. Kapıda görevliye lütfen kimliğinizi veriniz, kimlik vermek için cüzdan çıkarttığınızda cüzdanda mangır namına ne varsa onuda veriniz. Bilinizki bu sevaptandır, hem ne demişler Zekat verin şart koşmuşlar. Kısaca bu sizden alınacak vergidir, hayırlara vesiledir.

Bunlarda ahanda İRESMİ Belgeler. Kesinlikle İresmidirler ve imza yalnızca Allah'a mahsustur.
http://www.universityofallah.org/universityofallah_Page_1.jpg
http://www.universityofallah.org/universityofallah_Page_2.jpg

maddeoz
26-05-2007, 23:18
http://www.universityofallah.org/tur_default.asp

Bu Canım Üniversitenin Resmi Okulu. Kapıda görevliye lütfen kimliğinizi veriniz, kimlik vermek için cüzdan çıkarttığınızda cüzdanda mangır namına ne varsa onuda veriniz.
Spartaküs abi, ilgili okulun sitesini inceledim de öğretim elemanı eksikleri varmış.
Zira okulun (diplomasız) öğretim elemanı "Elmas Kıran" isimli hanfendi aşağıdaki derslerin tamamına giriyormuş:

*Kur’an-I Kerim Tefsiri
*Kur’andaki Islâmla Bugünkü Islâmin Karsilastirilmasi
*Fikih
*Kelam
*Hadis
*Islâm Nedir? Tasavvuf Nedir?
*Peygamber Efendimiz’in Hayati
*Kur’andaki Islâmla Bugünkü Islâmin Karsilastirilmasi
*Arapça
*İslam Hukuku
*Kiraat
*Türk Dili ve Edebiyatı
*Matematik
*Fizik
*Kimya
*Biyoloji
*Tarih
*Coğrafya
*İngilzce
*Arapca
*Felsefe
*Milli Güvenlik Bilgisi
*Halkla Iliskiler
*Trafik ve Ilk Yardim
*Ekonomi ve Aktüel Bilim
*Osmanlı Tarihi
*Bilgisayar
*Atatürkçülük ve Inkilap Tarihi
*Vatandaslik ve Insan Haklari Egitimi
*Milli Güvenlik Bilgisi
*Türk Dili ve Edebiyati
*Fen Bilgisi

Yorum yapmayacağım, hayır hayır yorum yapmayacağım *:lol:

soro
27-05-2007, 00:11
arkadaşlar,
islamdaki dünya merkezli anlayış,uzayı ve içindekileriinkar etmez.dünyanın önemi Allahın kendine muhatap olarak yarattığı ve ebedi bir hayat hazırladığı insan türünün ve bu türün Allah katındaki temsilcisi hz. Muhammedin dünyalı olmalarındandır.katılırsınız veya katılmazsınız ,bizim kendi alemimizde durum budur.
ayrıca 40 milyar ışık yılı uzaktaki yıldıza sen şimdi gidemiyorsan,150 sene sonraki torunların da oralarda tatil yapamayacak demek değildir.Bakınız tabiattaki cep telefonu kanunu ta ilk yaratılıştan itibaren vardı ama kullanmak için 15 milyar yıl geçti ancak şimdilerde *kullanıyoruz.Allah canibinden zaman mekan çerçevesi haricinde olaylar başka görünür,bizim gibi ancak yaşadığı anı bilenlerce daha başka görünür.

NedimYilmaz
27-05-2007, 17:32
Yuri Gagarin uzaya ilk kez, çıktığında dünyaya gönderdiği ilk mesaj şu olmuştu: "Ben burda Tanrı falan göremiyorum."

Bu da ufak bir anektot :)

27-05-2007, 17:36
Butun resimlere baktim, en cok kare seklindeki nebula dikkatimi cekti. Bu bir zeka belirtisidir demiyorum tabi, geometri ve simetri, molekulun yapisinda var.

Sevgili soro,

"ayrıca 40 milyar ışık yılı uzaktaki yıldıza sen şimdi gidemiyorsan,150 sene sonraki torunların da oralarda tatil yapamayacak demek değildir."

demektir aslinda. Simdi isikhiziyla yola ciksan bile, 40 milyar yil sonra tatil yapabilirsin orada. :)

27-05-2007, 22:11
respendial soro iman gücüyle ışınlanacak *:lol: *

cep telefonu kanunu ta ilk yaratılıştan itibaren vardı ama kullanmak için 15 milyar yıl geçti ancak şimdilerde *kullanıyoruz.

vaybe dünyanın yaşı 4.5 milyar yıl ama 10,500 milyar yıl önce cep telefonu kanun çıkmış.
heyyt be,, ne dinmiş bu islam her bişey var içinde, prezervatif kanunu ne zaman çıktı acep.
ya klozet kanunu, ömer kelakıl'a soralımda çözsün bize hangi ayetlerde.

spartacus
27-05-2007, 23:03
Sevgili Maddeoz, bakıyorum Kontenjanı yakalamışsın :)

Sevgili NedimYılmaz;
Anektot güzeldi, Gagarin şimdi, Tanrı Kozmos'uda terketmiş ve ne yazikki ben Kozmos'dan ötesine gidemeyeceğim demiştir..

Adına yaratılış denen maddenin ve enerjinin çeşitli koşullarda uğradığı değişimler ve dönüşümlerden başka bir şey değildir.

Bence bunun için bu Bulutsuları izlemek yeterlidir. Heleki ARŞ-I ALA.

Bu arada güneş oluşumu teorisine göre, var olan bir spiraldir ve bu spiralde hareket dışardan merkeze doğrudur. Merkezdeki kütle çekimi ile içe doğru yaklaştıkça, dış çember arasındaki dönüş farkı ve kütle çekim farkı, spiralin dış halkasında kopmalara yol açmaktadır, gezegnlerin oluşumu ise spiralden serbest olan ancak yine güneşin çekim kuvveti ile dönme işlemine devam ettiğidir. Ayrıca gezegenlerinde eksenlerinin disk biçimi ve neredeyse tek bir düzlem üzerinde olması ise, spiral bulutsudaki kopmalara ve zamanla gezegenlerin oluşumuna bir örnektir...

Yanan bir kağıdın, kül olması için hiç bir özel yaratıma gerek yoktur, dolayısı ile biz düşünürken bir çok değişimler ve dönüşümleri madde ve enerji olarak düşünürsek, artık yaratılış dışında ifade edebileceğimiz bir kelimeye sahibiz demektir, bu önyargısal bakışın belirlediği atmasyonlarıda geçersiz kılacak, oluşum kelimesidir. Buna en iyi örnek Yıldız oluşumlarıdır.

Yaratım kelimesi ise aslen 0(sıfır) dan en azından bir adet 1(bir) elde etmek demektir. Mantıkda ise buna yer yoktur ve artık geriye etkili, gizemli ve mantığa sığması mümkün olmayan etkili atmasyonlar devreye girecektir.
O halde kayıtsızca diyebilirz ki ARŞ-I ALA Hebelehübü'nün mekanıdır, çünkü burası bir apartıman dairesi gibi olan gökyüzünün 7. katıdır :)

soro
27-05-2007, 23:24
sevgili respendial,

insanlığın ulaşabileceği hız,bence şu anda bizlerin havsalasının alabileceği ile sınırlı değildir.
şu günümüzden bakıp geleceği sınırlamanın doğru olmayacağını düşünüyorum.
niye hayal ettiğimiz anlarda hayal ettiğimiz,veya düşündüğümüz anlarda düşündüğümüz yerlerde olamayabilelim ki,yani gün gelir bu da olabilir.
birarkadaş ışınlanmadan bahsetmiş,belkısın tahtının etrafındaki seslerle beraber hz. süleymanın huzuruna getirilmesi ki,getiren bir alim-iilm-i celb'dir,yani bir pozitif bilimim ustasıdır,olay bir mucizeveya sihirolarak anlatılmamış bir ilim dalının alimi tarafından yapıldığı bahsedilmiştirki,ışınlamanın ta kendisidir.
dolayısıyla,100 sene 500 sene sonra insan cep telefonundan numara çevirip sesini gönderdiği misal *gibi düşündüğü yerde düşündüğü anda kendisi olamaz diyemem.

28-05-2007, 01:29
Sevgili soro soyle dusun,

sesin bir yerden bir yere iletilebilecegini bize bilim ogretti. Birgun anladikki bu olabilirmis, denedik yaptik. Ayni bilim bize, daha sonraki yillarda, bahsettigin seyin olamayacagini da ogretti. Bilim imkansizi basarmak degil, imkanlari tanimaktir.

soro
28-05-2007, 05:19
bilimin son raddesine geldiğimizden,herşeyin açıklannıp bilimsel gelişmenin gidecek yerininkalmadığından *haberim yoktu pardon respendial.aynı bilim 400 sene evvel bugünler için ne diyodu acaba?neyse sen daha iyi bilirsin.

vartor
28-05-2007, 06:45
Ben bayilirdim "uzay yolu " dizisini seyretmeye, anladim ki yalniz degilim.

kuvvaci
28-05-2007, 12:05
Özgür Hocam!
Yüce Tanrının yarattıkları işte ne muntazam bi terazi:) Bak bizlere bunları gösterdiğin ne iyi oldu görmesek böyle muhteşem görüntüleri pisi pisine gidicez öte yana:) Hebe lübü seni bahtiyer eylesin:)

28-05-2007, 14:05
hz süleymanın kıçından ateş çıkardığına inanan birinden başka nasıl bir yorum beklenirki

frodo
28-05-2007, 14:54
Benim favorim şu:

Tanrının Gözü :) (http://imgsrc.hubblesite.org/hu/db/2004/32/images/d/formats/web.jpg)

ozgur_beyin
28-05-2007, 16:41
arkadaşlar *marsta kendime arsa aldım. kendime müteahhit ortak arıyorum. sakin ve sessiz bir ortamda yaşamak isteyenler için çok iyi bir yer. :lol:

* işte arsamın görüntüsü * *

http://www.jpl.nasa.gov/images/mer/pia02689-browse.jpg

buda arabam *http://www.nasa.gov/images/content/176728main_modules.jpg

NedimYilmaz
28-05-2007, 16:53
seygili ozgur_beyin;

Bu arsaya ben göz diktim, burada çok güzel ticaret yapılır. Bu aralar güzel bir iş hanı kurmayı düşünüyordum, kısmet burayaymış.

Bana bu arsayı kaça devredersiniz? Ve Mars'a yol masrafını karşılar mısınız?

ozgur_beyin
28-05-2007, 16:59
Sevgili Nedim sen arabanın benzinini! al sana bi kıyak yaparım :lol: *:lol:

arkadaşlar30 mayısta yerl saatle *(p.m) 2.20 de *nasa tv. de uzay yürüyüşü var meraklısı varsa seyretsin
işte linki * *
* * * * *

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/

NedimYilmaz
28-05-2007, 17:00
Arabayla mı gidecektik onu hiç hesap etmemiştim. Uzaya çıktığımızda kolay da, dünyadan nasıl çıkacağız o arabayla :)

Ve tahmini ne kadar benzin almam gerekir.

tewderi
28-05-2007, 17:16
Ünv yılarımda bir kitap okumuştum "Arzdan Arşa" yazarı Muhammed bilmem ne diye biri idi ..
efendim yazar nasada çalışmış . bir çok alanda doktora yapmış fizik bilmem ne mühendisliklerini bitirmiş ...

İşte adam anlatmıştı hatırladığım kadarıyla İnsan ruhunu teslim edince ilk olarak ruh semaha çıkıyor sonra 70 bin yıl yol gitikten sonra(bu hızıda ışık hızından fazla imiş) Allahın huzuruna çıkıyor (bu yoluda U borusuna benzetmiş.) ..
Sonra Allahın huzurunda hesaba çekildikten sonra ise tekrar 70 bin yıl yol gitikten sonra ceheneme gidiyormuş ....

Geçen yıl haber7.com da bu kitabın resmini görünce birden aa ben bunu okumuştum dur bakayım ne yazıyor meğer bizim bu meşhur yazar sahtekarın teki imiş ...Ne nasada çalışmış ne mühendismiş nede başka birşey sadece sahtekar bizim türkiyedeki sahtekarlar gibi atıp tutuyormuş *:lol:

Bizde saftirik idik hemen inanmıştık okdarki etkisinde bile kalmıştık ...

http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=24542

ozgur_beyin
28-05-2007, 17:23
Bizde saftirik idik hemen inanmıştık okdarki etkisinde bile kalmıştık ..tewderi.

*işte din kurucularıda *bu sayede *''peygamber'' oluyorlar tewderi.

mhmd
28-05-2007, 17:51
Sn. tewderi,

Maktullerden biri de; saf mhmmd idi. En az beş kitabını okumuştum. Eski kütüphanemde hala daha var olan kitaplara, bakıp bakıp; onlarla geçirdiğim vaktime acırım. Acırım da kitaplara olan hürmetimden, hak ettikleri yere bir türlü atamam!!!

Yazarı; Alman, Prf!!! Dr!!! Hans Von Aiberg idi. En azından işe başlardenki ismi bu.
Daha sonra öğrendik ki; Bu bizim Elazığ'lı Bülent AYBERK imiş!!?!?

Arz'dan Arş'a Miraç
Arz'dan Arş'a Sonsuzluk Kulesi
Arz'dan Arş'a Evrenin Sırları gibi kitapları ve bunların da ikişer üçer ciltleri bulunmakta.

Bu insansının gerçek yüzü için açılan site bile var.

http://www.hansvonaiberg.org/

Ve konunun ayrıntısını veren bir haber.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=163852

Hadi.. Kolay gelsin...

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

ozgur_beyin
31-10-2007, 18:51
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0710/ngc2080_hst.jpg

Bir kaç gündür, oluşan gerginliğe , bü göksel şölen, iyi gelir diye ,düşündüm.
bu resim bugün çekilmiş

linki yine aynı * *http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0710/ngc2080_hst.jpg

Cemal
31-10-2007, 23:16
öSgür amca.. borda dunya ne yanda gözüküyo allaşkına..Bide bisgece bakıncas neden hep kapkara görüyos.Dürbünnen baksak bisde böle rekli görebilirmiyisacaba*?

-Maximus-
31-10-2007, 23:32
cemal senin kalbin mühürlü o yüzden göremiyorsun, biz görebiliyoruz :D

liopleurodon
01-11-2007, 10:52
>>> Dürbünnen *baksak *bisde *böle *rekli *görebilirmiyisacaba*?

Sevgili Cemal'im, neyle bakarsan "bak", böyle renkli, cicili bicili göremezsin.. İstersen Hubble'in aynasına daya gözünü, gene böyle bir görüntü göremeyeceksin maalesef..

Her element farklı renkte ışıldar.. Renk demek, dalga boyu demektir.. Bu ise bir sorundur.. Güçlü teleskop ve mikroskoplarda, farklı renkler farklı kırılır.. Bir prizmanın gökkuşağı deseni oluşturması bu yüzdendir.. Ve eğer siz tüm renklerden birden bakarsanız, odaklamanız vs. karışır, keskin görüntü alamazsınız..

Bu nedenle güçlü teleskop ve mikroskoplar her zaman siyah beyaz çalışır.. Beyaz ise tek bir dalga boyuna karşılık gelir.. Bir kaç farklı dalga boyundan peş peşe görüntü alınır.. Sonra her dalga boyu bir renge eşitlenir ve renkli baskı yapılır.. Böylece güzel bir renk cümbüşü ortaya çıkar ama bu tamamen el yapımıdır..

Yukarıdaki resimde sanırım yeşil hidrojen alfa, kırmızı ise helyum için dalga boyları.. Böylece resim hidroejnin ve helyumun nerelerde nasıl toplandıklarını gösterir olur.. Kısaca, gördüğün yeşillikler aslında -mesela- hidrojen..

Eğer gözünle baksaydın, kırılma sorununu yok saysak bile, böyle orijinal bir desen göremeyecektin..

ozgur_beyin
01-11-2007, 10:57
peki liop, gözün görebileceği yakınlıkdan bakarsak, ne görürüz?

liopleurodon
01-11-2007, 11:07
>>> peki *liop, *gözün *görebileceği *yakınlıkdan *bakarsak, *ne *görürüz?

Ayın gökte olmadığı, bir zamanda, şehirden uzak bir yere git, gökyüzüne bak.. Samanyolunu göreceksin.. İşte göreceğin şey aynen bunun gibi bir şey olacaktır..

Basitçe, gökyüzünü mavi değil kara düşün.. Üzerinde bulut... Gri, beyaz, siyaha yakın bulutlar.. Tüm spektrumdan bakınca aynı o bulutlar gibi göreceksin.. Beyazın tonları.. Arada belki küçük renkli lekeler..

ozgur_beyin
01-11-2007, 11:14
sevgili liop ,''gözün görebileceği'' yer derken şunu kastettim. *aydan , daha yakın bir mesafeyi kastettim.

liopleurodon
01-11-2007, 15:03
Bende, aynen onu söyledim.. Mesela, samanyolunun çapı şudur.. Kabaca 100 bin ışık yılı.. Bunu göğün (180 derece) yarısını kaplayacak kadar (90 derece) görmen için, 50 bin ışık yılı öteden filan bakman lazım gelir.. Ve bakarsan, sadece şöyle bir şey görürsün:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/51/Pic_iroberts1.jpg

Bu samanyolu değil.. Bu bize bir hayli benzeyen Andromeda.. Zamanının (1800'lerin sonları) iyi bir teleskopu ile çekilmiş görüntüsü..

Elbette bu tam bir siyah beyaz.. Eğer renkli bir makinen olsa, yada çıplak gözle bakarsan:

http://www.perseus.gr/Images/milky-way-20050710.jpg

Buna benzer, pek öyle afilli olmayan bir şey görecektin..

hiramusta
01-11-2007, 15:55
Şu arşive bir bakın, akıl almaz büyüklükleri ,derinlikleri görün. Dinlerin,'' dünya merkezli'' bakış açıları, ne kadar sönük, ne kadar güdük ve ne kadar zavallı *kaldığını, anlarsınız .
* *Ama *tanrısal bir aymazlıkla baktığınızda ''allahım sen ne kadar büyüksün, neler yaratmışsın'' diye düşünebilirsiniz
*o zaman bende şunu sorarım.
*Her *niğmeti (bizim mahalledeki niğmet değil) *dünyada insan için yarattığını söyleyen tanrı , Otuz milyar ışık yılı ötedeki yıldızların bize ne faydası olacak?.Niye zahmete girip yarattı. Ordan devemi getireceğiz binmek için, yoksa ısınmak için ,odun kömürmü getireceğiz.? *
* *Sen elifi görse mertek zannedeceklere *içine biraz, kuantum biberi koy, biraz fizik sosu, birazda matemetik hardalı koy, düzmece bilimsellik edebiyatı yap, evrimi çürüttüm ateizmi çürüttüm de. Ulan aklı evvel *ateist bir şeylerin çürütülmesine ne taraftır nede karşısındadır. Nasları ,dogmaları aspirin hapı gibi yutup,'' kurban olduğum allah hikmetinden sual olunmaz'' deyip mantığını dinlerin eteğinin altına sokup, üç maymunu oynamaz.
*Ya varsa !gibi şark kurnazlığıda yapmaz Zaten sana ''şah damarından daha yakın'' olduğunu söyleyen tanrı,
var olduğunu farzedersek yemez. Çünkü senin kuş beynindeki ufak numaraları yutan, embesilden zaten
''tanrı''olamaz *ve de olmaz.

Bu resimleri daha önce de görmüştüm ve o anda dudaklarımdan dökülen ilk cümle "Allah'ım ne büyüksün,Allah'ın nelere kadirsin?"olmuştu.Tabi Özgür'ün dediği gibi 30 milyar ışık yılı ötedeki yıldızların veya gezegenlerin bize bi faydası yok.Kendi şahsi düşünceme göre, o gezegenlerde yaşayan canlılara bi faydası var.Milyarlarca yıldızın ve gezegenin bulunduğu Samanyolu galaksisi içinde sadece Dünya gezegeninde hayat olduğunu düşünmek ve iddia etmek bana pek bilimsel gelmeyen saçma bir düşüncedir.Bende tıpkı Al-i İmran suresi 191.ayetindeki gibi bütün bunların boş ve amaçsız yaratılmadığını düşünürüm.

pante
01-11-2007, 20:06
Bu resimleri daha önce de görmüştüm ve o anda dudaklarımdan dökülen ilk cümle "Allah'ım ne büyüksün,Allah'ın nelere kadirsin?"olmuştu.Tabi Özgür'ün dediği gibi 30 milyar ışık yılı ötedeki yıldızların veya gezegenlerin bize bi faydası yok.Kendi şahsi düşünceme göre, o gezegenlerde yaşayan canlılara bi faydası var.Milyarlarca yıldızın ve gezegenin bulunduğu Samanyolu galaksisi içinde sadece Dünya gezegeninde hayat olduğunu düşünmek ve iddia etmek bana pek bilimsel gelmeyen saçma bir düşüncedir.Bende tıpkı Al-i İmran suresi 191.ayetindeki gibi bütün bunların boş ve amaçsız yaratılmadığını düşünürüm.

Herhalde orada bir yaşam varsa, insanlar varsa ve Allah onlara da bir peygamber gönderme gereği duyduysa onların içinden birini peygamber yapar değil mi?
30 milyar ışık yılı uzaktaki dünyadan peygamber transfer etmez. *:)
Ama müslümanlar "Kainatın efendisi" , " Alemlere rahmet" laflarıyla peygamberlerini yüceltirler.

Sevgili Liop;
Karşımızdaki galaksiyi görebiliyor, resimleyebiliyoruz da kendi galaksimizi tam olarak tanıyamıyoruz değil mi?
Bunun bir yöntemi mümkün değil *herhalde..

hysteria
01-11-2007, 21:13
" Herhalde *orada *bir *yaşam *varsa, *insanlar *varsa *ve *Allah *onlara *da *bir *peygamber *gönderme *gereği *duyduysa *onların *içinden *birini *peygamber *yapar *değil *mi?"

kimbilir ne dilde, apacik gondermistir degilmi o muhtemel kitabi...:P

-Maximus-
01-11-2007, 22:43
muhammed o gezegenlere peygamber olarak gönderilse ilk yapacağı şey en hayati
ayeti indirmek olacaktır, bakınız ilk *ayet

mahnahzabfeza 50. ey peygamber biz bilhassa sana şunları helal kıldık, hicret ettiğin gemideki
tüm personeli, varış esnasında geminin merdivenini koyan görevliyi, sana hoşgeldiniz diyen tüm
merasim ekibini, valizini alan görevliyi, çiçek veren küçük uzaylıyı, birde zoborni gezegeninden
kendini sana feda eden 6 kollu 6 bacaklı zencileri, onu gemi personelinden değilde bizzat sana mahus
kıldık, onlara zobornililer hakkında neyi farz kıldığımızı iyi biliriz, Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

ozgur_beyin
02-11-2007, 00:19
bakın ,for example *,yüzyıl sonra, başka bir gezegenle iletişim kursak. zeka olarakta aşağı yukarı benzer olsak, bu sefer, senin dinin uydurma , yok benimki doğru, *seninki uydurma ,tartışmalarının *başlayacağından emin olun.

bizimkiler diyecekki, bizim kitabımız ''hak katından inmedir'' . onlarda diyecekki ''yok kardeşim bizimki *haktan çıkmadır.buna birde,
inenler çıkanlar *tartışması eklenecek.

not. saksağanın birisi ,bana uzayda ''aşağısı ,yukarısı yok'' diye ahkam kesmesin.

gematria
02-11-2007, 01:41
muhammed o gezegenlere peygamber olarak gönderilse ilk yapacağı şey en hayati
ayeti indirmek olacaktır, bakınız ilk *ayet

mahnahzabfeza 50. ey peygamber biz bilhassa sana şunları helal kıldık, hicret ettiğin gemideki
tüm personeli, varış esnasında geminin merdivenini koyan görevliyi, sana hoşgeldiniz diyen tüm
merasim ekibini, valizini alan görevliyi, çiçek veren küçük uzaylıyı, birde zoborni gezegeninden
kendini sana feda eden 6 kollu 6 bacaklı zencileri, onu gemi personelinden değilde bizzat sana mahus
kıldık, onlara zobornililer hakkında neyi farz kıldığımızı iyi biliriz, Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.
:D CARİYE HESABIII...ya harbiden başında küllah elinde tesbihle bi uzaylıyı hayal edemiyorum bütün karizması çizilirdi heralde :D

metee
06-11-2007, 00:40
Karanlıkta olduğunu sezemeyen, ışığa yönelemez. - H.T.Buckle

Bir Tesadüfü Sonuçu bunlar nasıl oluşabilir...
Bir tesadüfü ise bu mükemmel düzenek nasıl oluştu....

Yükseklerde hem yılana hem de kartala rastlanır. Biri sürünerek diğeri uçarak yükselmiştir. - C.Şahabett

İlim enginde kalanları yükseltir. *Cehalet yüksektekileri alçaltır. - Hz.Ali
İlim meclisinden kıldım talep. İlim de gerilerde kaldı. İlla edep, illa edep. - Ziya Paşa

[align=left:f5177f1404]
YANİ * CANLI * TÜRLERİ * SADECE * ŞEKİLSEL * OLARAK * BİLİMİN * İNCELEME * ALANINDAN * ÇIKTI. * * *
* *
* *
* Rastgele * bir * doğruya * ulaşmaktansa,,,,,, * yöntemli * bir * çabayla * yanlışa * ulaşmayı * yeğlerim. * DESCARTES * * *
* *
* Bir * fikrin * tek * çöküş * nedeni * onu * bilmeyenler * tarafından * savunulması * ve * anlatılmasıdır... * ... * * *
* Yalanla * bataklık * arasında * hiçbir * fark * yoktur...... * İkiside * dibe * doğru * çeker. * * *
* *
* Düşünüyorum,,,, * öyleyse * varım.... * Descartes *
* *
* Bu * hayvanlar * niye * yaşıyor..Niye * kendini * savunuyor..Niye * birbirlerine * benziyor.. * * *
* Güzel * kardeş * TANRI * tek * insanları * yaratsaydı..Darwin * olmayacaktı.. * * *
* *
* Hatam * olmuşsa * af * ola..TŞKLR... *
* *
* Kendine * güveniyorsan * bildiğini * sorgularken, * sorduğun * sorunun * cevabını * aldığına * tam * tatmin * olunca * kadar * sorgula * o * zaman * istediğin * cevaplar * seni * bulacaktır.......? * * *
* *
* Cevapları * uzaklaştırmak * değil * yakınlaştırmak * daha * iyi * bir * sonuç * verecektir.. * * *
* *
* Sana * prof'ler * değil * kendin * olarak * yetersin..Yeterki * kendi * bildiğini * sorgularken * M * harfini * değiştirerek * değil..Değiştirmeden * yapmaktır...M * Harfi * M * kalacaktır..O * zaman * zorlanmazsın.....

Yanlışımı düzelten uşağım bile olsa efendim olur. - Goethe

[/align:f5177f1404]sevgili metee cenap şahabett ,diye bir adam yok. cenap şehabettin .var. bilgine Ö.B.

liopleurodon
06-11-2007, 10:10
>>> Yükseklerde *hem *yılana *hem *de *kartala *rastlanır. *Biri *sürünerek *diğeri *uçarak *yükselmiştir. *- *C.Şahabett

Öncelikle, boyuna yazıp durduğun şu zırvalıktan bahsedelim metee.. Yükseklerde yılana da kartala da raslanmaz. Yılanlar hiç bir zaman sürünüp yükseklere çıkmaz.

Yani, sen bu zırvalığı alıp ikide birde tekrar edip, kendi budalalaığını iyice ayan edip durma..

O resimlere iyi bak.. O resimlerdeki herşey aynen tesadüfün soncudur. Bir bomba patlayınca nasıl tesadüfen yayılırsa parçalar, onlarda aynen öyle yayılır..

ozgur_beyin
07-11-2007, 19:30
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0711/ar9906_trace.jpg

GÜNEŞİN KENDİYLE DANSI VEYA ''HAVAİFİŞEK GÖSTERİSİ''

Bu adresten videosunu seyredebilirsiniz

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap071106.html

ozgur_beyin
14-11-2007, 01:22
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0404/moonpan_apollo17.jpg

AY'ın yüzeyini hiç bukadar net gördünüz mü? (resmin üstüne tıklayıp ,büyürüp bakın)

bazen tam açılmıyor işte linki * * *

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap040412.html

degisim
14-11-2007, 18:26
http://www.ntvmsnbc.com/news/275957.jpg

Ay’dan Dünya’nın doğuşu görüntülendi

Japon uzay ajansının (JAXA) Ay’ın yörüngesinde bulunan aracı Kaguya, ilk kez özel bir kamerayla ‘Dünya’nın doğuşu’nu yüksek çözünürlüklü biçimde görüntüledi.

ozgur_beyin
20-11-2007, 17:19
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0711/earthrise_kayuga.jpg

Ay'dan ''tertemiz '' görünen kirli dünyamız.

Cemal
20-11-2007, 17:46
yawöskür amcambu ayhep karannıkmı?orda hiç günnüz yokmu.
Nezaman saba*nezaman
akşam oluyo*?veyama hiçolmuyo hep karannıkmı.hanı bis
gece görüyos.ayda hepgecemi oluyo.Öleysem aLlaama bin şükür.iyiki
ayda domamışıs.. :D orda domayı hiçiste mezdim.

Cemal
20-11-2007, 17:48
yaw abim. bu başnık komik dercedeyana yattı.düzetin buna abim... :roll:

Cemal
20-11-2007, 17:49
yoksam herkeşte normelde*benim bilgisayanmı kaykıldıkaldı... :cry:

20-11-2007, 17:53
O duzelmez, resim genis oldugu icin mecburen oyle duracak. Ay'da gece ve gunduz yoktur. Bir kismi hep isik gorur, bir kismi hep karanliktir. Bu sebeple zamana paralel bir gece ve gunduz kavrami yok orada.

ozgur_beyin
25-12-2007, 09:58
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0712/monument_pacholka800.jpg

monument vadisinden (arizona) mars ve orion

ozgur_beyin
25-12-2007, 10:08
http://www.astronomynotes.com/nature/shoffner/MonumentValley3.jpg

buda vadinin gündüz hali

vgm.1
25-12-2007, 18:04
Işık Hızı Son Hız mıdır?

Bugün ışık hızı son hız kabul ediliyor. Fakat kütle çekim kuvvetinin nasıl taşındığı konusunda henüz bir bilgimiz yok.
Şöyleki; güneş söndüğü zaman biz güneşin söndüğünü 8.39 dakika sonra anlayabileceğiz çünkü güneş ışınlarının dünyaya ulaşma süresi 8.39 dakikadır.
Fakat güneşin çekim kuvvetinde olabilecek en ufak bir değişiklik dünyada anında hissedilecektir., *yani bir sopanın ucuna bağlı top gibi, sopayı hareket ettirdiğiniz zaman topda aynı anda hareket eder.
Bugün kütle çekim kuvvetindeki kuvvetin hangi vasıtayla ve nasıl taşındığını bilmemekteyiz, bu da bize ışık hızı son hızmıdır diye düşündürmemektedir.
Bu anlamda soro pekde haksız sayılmaz.

Saygılarımla;

ozgur_beyin
25-12-2007, 18:24
sevgili peker, '' wormhole'' *( solucan delikleri veya solucan teorisi) adlı bir teori var. eğer bu teori gerçekse ışık hızındanda hızlı yol alınabiliyor. bu solucan teorisini en iyi açıklayan ''contact'' adlı filimdir.

şu linktede *bu konuda epey bilgi var .bakmanı öneririm

http://www.zamandayolculuk.com/cetinbal/NEGATIFWORMHOLE.htm

vgm.1
25-12-2007, 18:29
Filmi seyrettim, dediğiniz gibi benim top filimlerindendir. Linke bakacağım.Teşekkür ederim.
Sevgiler;

AYATA
25-12-2007, 19:34
Ay yüzeyinde değil içinde yaşamın var olduğu bir gök cismidir ve içindeki yaşam alanları ise günümüzden 300000 yıl evvel dünyadaki gelişmiş bir uygarlık tarafından yapılmıştır Dünyadan kaçıp oraya sığınanlar yok olmuştur *şu anda sadece biyolojik robotlar kalmış ve proglanmış beyinleri ile dünyayı takip etmeye devam etmekte verilerde toplamaktadırlar...ay ziyareti dünya uygarlıklarına yasaklanmıştır...Aya gidilmemiş Amerika tarafından biyolojik robot aluşumu ile eisinhower döneminde bir antlaşma yapılmış ve teknoloji alışverişine gidilmiştir.....

vgm.1
26-12-2007, 13:35
Bir zamanlar bir makale okumuştum evreni (galaksiler, gök adalar vs.) bir arada tutabilmek için yeterli madde miktarı
(kütle çekim kevveti ile birarada kalmak) *olmadığından söz ediyordu. Kütle çekim kuvveti ile bir arada kalabilmek için
mevcut madde miktarının 12 katı kadar daha madde gerekiyormuş. Ve işte bu madde de karanlık madde imiş.

Saygılarımla;

ozgur_beyin
08-01-2008, 20:30
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0801/jupiterio_newhorizons.jpg

bu boş ,araziye bir cami yaptırmak istiyorum.yardım edeceklerin mep'e başvurması rica olunur

mep
08-01-2008, 21:02
* bu boş ,araziye bir cami yaptırmak istiyorum.yardım edeceklerin mep'e başvurması rica olunur

*He!he!he!
Hasta hasta güldürdün beni abim..
gülerken bile ciğerlerim söküldü valla..
Klavyenin tuşlarına basmak meğer ne ağır bi işmiş yav! insan hasta olunca anlıyo..

Özgür abim..
Ben yardımları toplarım abi bana versinler...
(Cuma Çıkışı cami önünde toplar,Ctesi,pazar Agop'un orda yeriz)

ozgur_beyin
08-01-2008, 21:13
(Cuma Çıkışı cami önünde toplar,Ctesi,pazar Agop'un orda yeriz) mep

mep geçmiş olsun.

yahu ben seni aktif zekalı biri zannederdim. paryı ne yapacağımızı niye söylüyorsun. sen hiç tarikat nasıl para toplar öğrenemdin mi?

acizmürid gibi safları bulsak belki birkaç lira toplardık ama artık meze parası bile zor gibi görünüyor.

ocağıma incir ağacı diktin büyük olarak heasbı mecburen ben ödeyeceğim senin için hiç bir şey yok
HA ALİ HOCA, HA HOCA ALİ ( bak senin boşboğazlığından mesajı büyük harflerle yazdım. allahtan D.K. dayımda dötü kurtarırım)

thunderpoint
21-01-2008, 11:03
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0.533424&id=1&galeriid=2379#galeriStart

ozgur_beyin
21-01-2008, 17:57
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0801/mercury03_messenger.jpg

mercür.

habilis
21-01-2008, 18:20
özgür abi bu görüntü gerçekten süper ötesi !!

teşekkür ediyorum paylaşımın için,,

mhmd
21-01-2008, 18:55
Bilenlere bir sorum olacak.

Sn. ozgur_beyin'in vermiş olduğu Merkür resmi gibi Ay yüzeyi de bildiğimiz gibi kraterlerle dolu.
Kraterlerin açıklaması olarak, çarpma kraterleri gibi bir yorum! getirilmekte.
Oysa ki; dünyamızdaki çarpma kraterlerine baktığımız zaman çoğunlukla geliş istikameti belli kraterlerdir.
Geliş tarafı açık (eliptik), vurduğu nokta ise dik (dairesel) bir şekildir. Ama her tarafı düzgün bir şekli ben bilmiyorum.
Sorum şu;
Gezegenlere çarpan astroid ya da gök cisimcikleri nasıl olur da mükemmel bir daire şekli ortaya çıkarırlar.
Hepsi de kusursuz dik açılarla mı bu gezegenlere çarpmıştır?

Hatalarım cehaletimdendir.

ozgur_beyin
31-01-2008, 02:27
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0801/westvalley_spirit.jpg

Geçen haftanın balonunun gerçek hali (mars'taki adam)
Bence, ufo'larda böyle düzmecelerin ürünü.

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap080129.html

vgm.1
31-01-2008, 03:46
"Geçen haftanın balonunun gerçek hali (mars'taki adam)
Bence, ufo'larda böyle düzmecelerin ürünü." Özgür

Carl Sagan; evrende belkide 100 milyar gökada ve 10milyar trilyon yıldız olabileceğini söyler.
Sadece samanyolu galaksisinde 400milyar yıldız var. Gezegenlerin aşağı yukarı
bunun 5,6 katı olduğunu varsayarsak , ve evrenin yaşınıda ~14.5 milyar yıl
kabul edersek bizden başka yaşam formlarınının olma olasılığı bana yüksek görünmektedir.
Hele hele tüm evreni düşündüğümüzde bu olasılık min. 50 milyar katına çıkmaktadır.

Elbette ufolarla ilgili de bir sürü asparagas vardır.
Eric Von Daniken bana ilginç gelmiştir. Etkisi altında kalmıştım, çok uzun süre geçti belki de hala etkileri devam ediyordur, güzel kitaplardı.

Saygılarımla;

aspendos
31-01-2008, 18:09
Carl Sagan; evrende belkide 100 milyar gökada ve 10milyar trilyon yıldız olabileceğini söyler.
:D *:D

okinono
31-01-2008, 22:32
Sevgili Özgür_Beyin;

Res,min neresine bakmalıyım?. Yani balon adam gibi görünen obje büyük resimde neymiş. ?

Merak ettim valla.

Selamlar.

ozgur_beyin
31-01-2008, 22:36
benim keklik sekişli saksağan oki'm :lol: *
resim'in kenarındaki adam! nasa'nın çektiği resimde yok. kenardaki küçük resim ise fotomontajlı hali yani orijinal resimde o adam! yok

31-01-2008, 22:41
özgür beyin,ya varsa?

ozgur_beyin
31-01-2008, 22:47
sevgili scarface bu sitede uzaya en meraklı insanlardan biriyim (tahminimce)
ben, evrenin herhangi bir yerinde, bize benzer veya benzemeyen milyarlarca tür yaşadığından eminim.
çünkü saman yolu gibi (evrene göre) küçük ölçekli bir galakside yaşam olduğuna göre, öteki galaksilerde niye olmasın?

okinono
31-01-2008, 22:50
Papağanın 14 günlük açlıkla terbiye edilme fıkrasını bilirsiniz. Örtü kapalı kalsın bence :)

Şimdi,

İlk resimi çeken kim?

O muhitin orası olduğunu delillendirecek bilgi nedir?

Balon adam oradan araç oraya gelene kadar gitmiş olamaz mı?

İki resmin aynı anda çekildiğini ispatlayacak bilgi nerde?

Bu uzay aracıının marsa gittiğini bana ispatlalamarı için, beni de yollasınlar marsa. Hem etrafta bir sürü 1969 aya iniş tezgahı videosu dolanıyor.

Bilimsel olarak ben gördüğüm ile mükellefim. Araç oraya gidene kadar balon adam orada vardır. Gittiğimde ise yoktur.

İki resim aynı ama birisi montajladı ise,

Herhalde tek uyanık tarih boyunca bunu montajlayan değildir demi ya!!!

vs vs vs.. *Uzar gider böyle...

Yaaa gördünüz mü!!! mutlak olarak bir şeyin doğruluğuna inanmak başka şeydir, o doğruyu ispat etmek ayrı.

Baki dostun woodpecker *:D
Selamlar...

31-01-2008, 22:55
olaya ne tarafdan bakarsan bak,kesinlikle baska canlilar var,,dini acidan bakarsak *yaratma gücü sonsuz olan tanri neden sadece dünya gezegeninde yaratsin ve istirahate cekilsin,senin acindan bakarsak *sonsuz kainatda(sonsuzlukla büyüklüyünü kastetdim,belki vardir,ben bilmiyorum)sadece kendimizin var oldugunu iddia edersek *buda bencillik olur,,ben inaniyorum baska canlilarin olduguna *ama ne sekildeler orasina aklim ermez,saygilar

metalheart
31-01-2008, 22:57
% 100 yanındayım özgür
hem de sürüsüylen var başka canlılar...

umarım birgün karşılaşırız..
20 milyon dolarım olsa yapıcam bi uzay yolculuğu ama ...:)

vgm.1
01-02-2008, 08:11
Carl Sagan; evrende belkide 100 milyar gökada ve 10milyar trilyon yıldız olabileceğini söyler. *:D *:D Aspendos

Güldüğün rakamların söylenişininin saçmalığıysa, "Milyarlarca, Milyarlarca" adlı kitabından alıntıladım, o sözlerin bütün içinde anlamı var.
Ne kadar çok yıldız ve gezegen olabilceğini kanıtlamak için söylemiş.

ozgur_beyin
01-02-2008, 10:57
öff be oki öff, ben gazetecimiyim. bazı şeyleri gazeteci gibi yazamıyorum. bunuda benim hıyarlığıma ver(yalnız benden cacık olmaz)
bir haftadır basında yayınlandı. bu mevzuyu herkes biliyor sandım. ne bileyim seninde nehir kenarında kral mezarlarına bakıp
''acaBA bugün kurufasulyeye zam gelmişmidir?'' diye düşündüğünü.

konuyu senin anlayacağın ''küçüklükte '' anlatayım. geçen hafta basında aşağıdaki resim vardı. aşağıdaki resimde ''oynama var''
yukardaki resimdede nasa bu olayı yalanladı ve yukardaki resimi tekrar gündeme getirdi.
anladınmı okiiiiii :lol:

http://galeri.internethaber.com/images/gallery/378/2.jpg

okinono
01-02-2008, 15:44
Sevgili Özgür_Beyin;

Ben yine anlamadım.

Yani resmi çeken zaten NASA ise; bu resimi daha önceden , örneğin ABD de yayınladılar ve Türkiye baskısında mı montaj çıktı.

Zira resmin kaynağı ile resmi yalanlayan aynı kurum.

Yani amatör kameranın biri gezintiye marsa gitse ve resmi çektim dese anlayacağım. *

Yani resmin orjinalini yayınlayarak ilk resmi sahte olarak deklare eden NASA; Balon adamlı resmin nasıl ve ne şekilde ve kimler tarafından montaj edildiğini de açıkladı mı? *

Zira, eğer NASA'nın yayınlamadığı bir görüntünün NASA bilgisi dışında basına çıkması çok daha farklı düşünceleri de beraberinde getirir.

Bu aşamada durum aynen şuna benziyor; Adam'a Allah'ın var olduğuna deliliniz nedir deniyor? O da Peygamber Allah:'ın varlığına delildir diyor.
Oysa her ikisininde bilgi kaynağı aynı olduğu halde, buna inanmayı şart koşuyor.

Yav bu yazdıklarımın altında ima falan vallahi de yok billahi de yok. Anlamadım sadece o kadar.

Ayrıca Gazete okumam. Ben pişmiş yemek yemektense, kendim avlanmayı tercih ederim.

Siz iyisimi biraz daha küçültün de anlatın. Malum bizim kafa odundur. Basmaz öyle ince durumlara.

Kuru fasulyeyi sevmem. Gaz yapar, Onun yerine Misket Elması tercihimdir; buyrun gelin beraber yiyelim :)

Selamlar

ozgur_beyin
05-02-2008, 20:02
arkadaşlar harika bir resim sitesi var.
meraklılara öneririm.meraklı olmayanlarada öneririm :lol:
ahanda linki * http://english.whatatop.com/main.php?skip=0

buda bir örnek

http://english.whatatop.com/volumen/91/9134.jpg

habilis
06-02-2008, 20:33
abi siz ufolara inanıyomusunuz ?
....

ne düşünüyosun bu konuda ?

şu siteye bi bakın ya !

http://www.siriusufo.org/tr/

.................................................. .................................................. ....
konuyla ilgisiz ama ,,

hem evrim teorisi hem de süper bi müzik :)
http://www.youtube.com/watch?v=9GEh1u5fF4M&feature=related

metalheart
06-02-2008, 20:39
http://www.youtube.com/watch?v=rFpGFEFvXBQ

habilis bunu da dinle :)

habilis
06-02-2008, 21:02
heheh :) *vaayyy ,,,
..
görüntüler enteresan ! he,

ozgur_beyin
06-02-2008, 21:15
Sevgili habilis, UFO 'lara benim inanmam veya inanmamam, hiç bir *şeyi değiştirmez. bu iş galiba tüm dünyada yankılanan bir fenomen.
ufo lları savunanlar, ufoların yani başka dünyalardan gelenler bizi varlıklarına alıştırıyorlarmış. bu ''alıştırma'' ne zaman bitecek. bence bu fantezi. eğer geliyorlarsa, hoş gelişler ola. ama bu sadece bir spekülasyon. elimizde, bu işi gerçekleşmesine yarayacak bir solucan teorisi var. onunda ne kadar olabilecek olduğu hakkında bir bilgim yok. geçen gün DA VİNCİ LEARNİNG denen bir kanalda paralel *evrenlerle ilgili bir proğram vardı .ama oda ne kadar gerçekçi bilmiyorum.

metalheart
06-02-2008, 21:51
http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program.html

ufo değil ama değişik evren modelleri hakkında ...
string ve m teorileri...

habilis
08-02-2008, 23:05
olabilir, bende kesin vardır demiyorum ,,,

tubitak bi açıklama yapmış , bende ordan duydum esasında,,

metalheart
08-02-2008, 23:35
olmasa çok absürd olurdu bence...!!!!

ozgur_beyin
12-02-2008, 18:56
avucunuzun! içindeki dünya. istediğiniz yere tıklayarak dünyayı hareket ettirebilirsiniz.

http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/Earth?imgsize=1024&opt=-l&lat=45.0833&ns=North&lon=-34.1667&ew=West&alt=149249513&img=learth.evif

ozgur_beyin
14-02-2008, 13:00
http://english.whatatop.com/volumen/02/34/23400.jpg

:lol: *:lol: *:lol: *:lol: yorumsuz

bufalo_32
24-02-2008, 01:57
çook teşekkür... :D

ozgur_beyin
07-04-2008, 14:23
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0804/whiterock_marsexpress.jpg

marstaki mistik beyaz parmaklar!

meaculpa
07-04-2008, 20:20
Olaganüstü resimler...

Bir sürü indirdim arka plan için:D *teşekkürler özgür_beyin

Bora4p
16-05-2008, 13:32
Nasanin sayfasinda bir Türk astronomun da resmi var, mars'in yörüngesiyle ilgili:
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap080511.html

ozgur_beyin
26-05-2008, 06:05
Phoenix Lander Mars'ta.

nasa phoneix'in marsa inişini simule etmiş. aşağıdaki linkten bu similasyonu izleyebilirsiniz.

http://apod.nasa.gov/apod/ap080525m.html

bu akşam 23_ 10 da NTV bu inişi naklen verecek meraklılara duyurulur

thunderpoint
26-05-2008, 20:12
Kızıl gezegene tarihi iniş
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Kizil_gezegene_tarihi_inis_18 0493_30&Newsid=180493

ceylan
30-05-2008, 08:02
slm canım çook güzel olmuş tebrik ediyom başarılarının devamını dilerim

KızıL
30-05-2008, 14:58
eyvallah sağolasın güzel resim...

ozgur_beyin
08-06-2008, 20:40
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0806/scoop_phoenix.jpg

ANKA KUŞU analizlere başlıyor. hadi kolay gelsin:)

milomanara
20-06-2008, 09:21
Anka kuşunun Mars'da su bulma umuduyla kazdığı çukurdan buharlaşan maddenin buz olduğu düşünülüyor!

Umarım öyledir. Sıkıldım artık ben burdan, kıble hep aynı yerde:D

(http://phoenix.lpl.arizona.edu/06_19_pr.php)

(http://www.nasa.gov/mission_pages/phoenix/news/phoenix-20080619.html)

Sevgiler,

Yakın gerçek
09-07-2008, 10:31
Herhalde orada bir yaşam varsa, insanlar varsa ve Allah onlara da bir peygamber gönderme gereği duyduysa onların içinden birini peygamber yapar değil mi?
30 milyar ışık yılı uzaktaki dünyadan peygamber transfer etmez. *:)
Ama müslümanlar "Kainatın efendisi" , " Alemlere rahmet" laflarıyla peygamberlerini yüceltirler.

Sevgili Liop;
Karşımızdaki galaksiyi görebiliyor, resimleyebiliyoruz da kendi galaksimizi tam olarak tanıyamıyoruz değil mi?
Bunun bir yöntemi mümkün değil *herhalde..
Orda yaşayanların peygambere ihtiyacı oldugunu nerden biliorsun ? yada gitmediğini ?yada orda yaşam olup olmadıgını.. şaşırdım inançsız olupda daha üstüna alay etmaya çalışan kıt beyinler görünce ..Senin bügünnün teknolojisiyle kavramaya çalıştıgın seyler asırlarca önce kuranda bize zararı olmıyacak şekilde soylenmıstır.Gözünüzü açın. yada saygılı olun.Einstene yılaar önce enerji(enerji )demişti zaten.. herşeyin bi enerjiden meydana geldi güçler teorisi etc etc. peki bu enerjiyi yaratan kim?? dedenin jeneratörümü??? yani gerçekten üzüldüm ve şaşırdım.açıp adam gibi kuran okusanız sizde anlıcaksınız. Ama okumak için deil anlamak için okuyup he /hü / bü yapmıcaksın peygamberler ihtiyacı olan sapmıslara gönderilir neden araplara gitti ? sana arapların gecmısını benmi anlatıcam sen daha iyi bilirsin...senin gökte gördüklerin semanın sadece 1 katı daha onun üstünde 6 kat daha var. ya hiçmi kafanı kullanmıosun sennin şu an bile anlayamadaıgın bazı terimleri yada yıldız adlarını yada sistemleri okuma ayzma bilmeyen ve senin inanmadıgın bir arap daga cıkıp nasıl yazar en güsel anlatımla senin beynin bunu alrmı ?bügünkü nasa resimleri / teleskoplar yokken ? nasıl ? gözünüzü açın arkadaslar bu yaşam seizin umduğunuz kadar kısa veya basit değil.Kuranda sürekli alemler lafı geçer.Bukadar güçlü olduguna inandıgımız Allahımızın sadece küçücük dünyadaki 6 milyar insanla yetindğini düşünmek saygısızlık.Kuranda bazı zaman terimleri vardır işte şunu şu kadar günde yarattık / bukadar uzaklıkta falan. bakın bunu dünyadaki 6 günle karşılaştırmak 5 yaşında bir çocuk zekasıdır yada ışık hzıyla şudur budur demek, anlamak kavramak saçmalık.Yüce Allahımız onu kendi nefsimizle bulmamızı istemiştir biz bunun için yaratılmışızdır zaten.kimseye dogarken senet imzalanmaz 5 ev / 6 araba süper bir yaşam olamaz herkez farklı acılar / zevkler / bolluk / kıtlık vs denenir sınanır.Ve NEfisyle Allahamı yoksa Nefsiniz kötülüklerinemi seçeceğini görmek için.Ama bunu zaten Allahımız bilir ama yarattığı diğer canlılar bilemez.Biz Alemlere bir örnek olarak Sınanıyoruz bizi diğer canlılardan ayıran yücelten kendi nefsimizdir Allah ın birebir gücünü yaptıklaırnı görsek bilsek bile ona inanmayabilirz.. ki bunu sizlerde görebiliyoruz..İnanın herşey bukadar basit deil.yok onlar ın bize ne faydası var vs vs. Zamnın nekadar kısa ve hızlı oldugunu 70 yaşında veya 20 yaşında nasıl olursa olsun ölümle karşılaşıcaz hepimiz faniyiz ozaman görüceğiz Alay ettiklermiz ney yada değil.Arkadaşlar Allaha inanmak bize birşey kaybettirmez..Adam öldürmemek / çalmamak yada nefsimize yenik düşmemek günde 2 dklık 5 namaz kılmak bize bir şey kaybettirmez saatelrce yürümek / gezmek sizi yormuyor sıkmıyor bu 5 namazmı size zor veya saçma geliyor ?? inançsız kimse yaşayamaz Hübele bübele yapmayın allah aşkına

not;Hızlı yazdıgım için yanlıslıklar olabilir yanlış imla kullanmıs olabilir. Tşk. yazamadıgım aklıma gelmeyen binlerce şey var zaanla yazar tartışırız..

breymin
09-07-2008, 11:40
sayin yakin gercek öncelikle hosgeldiniz,su kuranda gelecekden haber verme yi biraz acabilirmisiniz?ben kücük beynimle birsey göremedim,gördüyüm teksey yahudilerin kitabindan alintilar,dünya hukuku tam otursun yahidilerin dava acip sizin kurani toplaticandan eminim telif haklari denen birsey var,kuran kabe ye yayan veya deveyle gelin der,kuran i yazanlar arabanin veya ucagin buluncani bilseydi,yayan veya deveyle yazmazdi,sadece bu ayet bile insanlar tarafindan yazildigina kanit olarak yeter.saygilar ve sevgiler

Yakın gerçek
09-07-2008, 16:04
sayin yakin gercek öncelikle hosgeldiniz,su kuranda gelecekden haber verme yi biraz acabilirmisiniz?ben kücük beynimle birsey göremedim,gördüyüm teksey yahudilerin kitabindan alintilar,dünya hukuku tam otursun yahidilerin dava acip sizin kurani toplaticandan eminim telif haklari denen birsey var,kuran kabe ye yayan veya deveyle gelin der,kuran i yazanlar arabanin veya ucagin buluncani bilseydi,yayan veya deveyle yazmazdi,sadece bu ayet bile insanlar tarafindan yazildigina kanit olarak yeter.saygilar ve sevgiler

Beyniniz kullanın derken bunu kastettim. Tabiki yahudilerden hristiyanalrdan alıntı olucka o kitabları gönderen kim ???
Evet çok büyük hata keşke oraya Arabalardan / uçaklardan / cep telefonlarından bahsetseydi 2 gr aklı olan araplar iyice dinden cıksaydı..

Orda herşey açık açık yazılsa hacı köylünün trene bakması misali herekz bekler Hübele araba Hübele ucak hani nerde ucak.. kim yapıcak. yada Tam savaslar donemınde o buyuk bulusları anlatsaydıda herkez kafasına atom bombası atsaydı daha üremeden yok olsaydık ?? Kuranda size atları /develeri etc ve daha sizin bilemedğiniz nice Araçlar yaratmıştır olaki şükredesiniz der ? hiçmi okumuyorsun Kuran kaç sayfa açın okuyun allahın aşkına... Gelecekten olacakları birebir soyelse tarif etse bu işin muhabbeti nerde ee bari kendinide göstersin bu sınava ne gerek var ?? Bin yıl sonra KOramLabo diye birşey icat edilecek Admentinyumdan yapılacak içinde ostorppok olacak . al sana söylüom anladınmı git üret şimdi.. Ulan belli aşamalardan geçmese şu anki bulusların hangi biri olurdu. orda söylemesi işte bu kargaşayı yaratır. ÜStü kapalı bu süreci hızlandıracak bilgiler vardır ki bunların işe yaradığı günümüzden aşikardır. açın okuyun zor deil. Bazı şeyleri bulmamızı istiyor insanlığı diğer canlılardan ayıran bu.. Kafamızı kullanarak inşa etmemizi yada onun varlığını kavramamızı.. Kuran bir geleceğe dönüş bilgileri kitabı deil hakka dönüştür ana fikri allahın varlıgı tekliği insanların uyması gereken kurallar ki bu insalıgın dewamı için şart.aç oku sende gör kaç sayfalık şey. saygılar

amenofis
09-07-2008, 16:13
kendını gostersın sınava ne gerek var ha....:)

sınav...

ah ah....neyse ulan seklınde hıtap kullanıp saygılar yazmıssın tezat olmus olmamıs

Yakın gerçek
09-07-2008, 16:27
Evet bazen sinirlenebiliyorum.Ben türçemizi güzelleştirelim laylaylom hocası değilim.
Dimi ne sınavı... Biz buraya uzaydan geçerken uğradık.Doğarken senet imzaladık güsel eşler / Para / Miss gibi bir yaşam. Zaten öylesine şans eseri meydana gelmişiz ne sınavı.hayat bir sınavdır. Yani şimdi değildir evet sınavdır muhabbeti saçma olur. fenermi/cimbommu büyük gibi bişey...Sen yolunu seçmişsin benim herkeze saygım var karşımdakinin saygısına göre. Herzaman derim yaşam çok kısa .sence ben yanılıyorum ?evet nedir bu yanılgıdan kaybettiklerim ? iyi olmak ? allah rızası için fakire yoksula düşküne yardım = zekat yada 2dklık 5 namaz ? bunlar kaybım ? ya ben haklıysam bu kayıpların yanındaki kazancımın ne olduğu ortada. bir çok inanmayanla aramdaki fark 2şer dklık namazlar ve allahı anmak dua etmek şükretmek ve ona inanmak/saygı duymak. bumu size zor gelen. Bunun için Hesap günü karşılaşacaklarınıza değicekmi yaşayarak/ölerek görücez.. saygılar.

amenofis
09-07-2008, 16:35
cehalet ıcınde yasamak...

kurban bayramında catır catır bogazladıgın hayvanların ne gunahı...vejeteryan deılım..ama bunun ıbadet olarak yapılması bana ters gelen..

hacca gıt adamlar zem zem towers ı yapsınlar.....

hıc gormedıgım ve asla varolmayan cinlere meleklere degısen kıtaplara 300 yasındakı peygamberlere tek tanrı kavramına ınanıcam imanl olmak ıcın...

islamın sartı arapa para kazandırma uzerıne....

bu benım zekama aykırı...kaybetcegım bısey yok ya varsa dıye ınanırsam aklıma kufrederım

amenofis
09-07-2008, 16:36
ne olacagınıda bılemeyız..nerden geldık nereye gıdecez...bılmemız mumkun deıl...bılende yok...varsa bızden saklanıyo...bılemıyorum..ama akıl yoluyla ıman yoluyla ıste efendım hıssedıyorum bı allah var falan...hıssetmıyosun korkuyosun...

amenofis
09-07-2008, 16:38
bende yardım ederım fakıre....ama yardım edersem mukafatlandırılırım dıye cıkarcı bır zıhnıyetle degıl...karsılık beklemeden..ne sevap ne huri...sadece bu benı rahatlattıgı ıcın...allah ıcın savasanların cogu once sehıtlık oduluyle yetmeyınce ganımetle kandırıldılar..işin komık tarafı ganımetlerı peygamber ve yakınlarına aitti bı kısmı....

neyse ii olan ii dır kotu olan kotu...sınav varsa erdemlerle alakası yok

Yakın gerçek
09-07-2008, 16:41
ne olacagınıda bılemeyız..nerden geldık nereye gıdecez...bılmemız mumkun deıl...bılende yok...varsa bızden saklanıyo...bılemıyorum..ama akıl yoluyla ıman yoluyla ıste efendım hıssedıyorum bı allah var falan...hıssetmıyosun korkuyosun...

Korkmaktan yada inanmaktan neden korkuyorsun? senki daha nerden gelip nereye gideceğini bilmeyecek kadar acizsin( bunu genel olrak söylüyorum ) gidip gelen yok bizde gidip gelmedik ama inanıyoruz.inanç bana birşey kaybettirmiyor. hiçbir zaaman sunu yap bunu alırsın denemz Allah rızası için yap elbet bunun mükafatını görürsün denir. insanları teşfik etmek gerek cunku cogu zengin senin benim gibi insan deil bazıları teşfik istiyor anlatabıldıysem ne ala. ya abi kurban eksmek ? kurban kesmeseden o hayvanlar kesilicek ? kurban bayramı olunca yazık bogazlıyolar kasap keserken OHHHH pirzolaya gel ? hımm bu nasıl mantık ya HZ ibrahim ne kitap nede baska birseş olmadan allahı bulan ilk peygamber olarak gecer yazıtlardar ve ona saygı olarak kurban keseriz ki rüyasında oglunu bogazladıgını görür. Olayı sende biliyorsundur. Oglunu kesıcegı sırada allah ıcın allah ona o koyunu gonderir..

amenofis
09-07-2008, 16:46
dostum korkmakla ne alakası var...yapma....senle tartısmıyorum ben..fıkırlerımı aktarıyorum..bana ınanmıcagının farkındayım zaten...

ınanmaktan nıye korkayım...bu elımde olan bısey degılkı..inanayıom deyıp ınanamam kı...kı artık mumkun deıl....gercek ortada....

acizlik konusu hepımız aciziz..hıcbırımız bılmıyo bısey...bıldıgını sananlar var...sende onlardan bırısın..gercekle yuzlesmeyıp kendını kandıranlardan....bole mutluysan sorun yok...

ama sana onerı burada bırıkımlı ınsanlar yazıyo..yazdıklarının hıcbırı bızı etkılemez..nıye bılıyomusun...

hadı mutlu ol dıye yazıyorum

Bakara (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=2)
(7) Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözleri üzerinde de bir perde vardır. Onlar için büyük bir azap vardır. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=2)

bosver bızı cennete gıtmeye bak

ozgur_beyin
09-07-2008, 16:58
sevgili yakın gerçek nerden gelip nereye gittimizi kocayunus anlatmış.
anamdan çıktım gittim pazara
beş metre bezaldım döndüm mezrara
hepsi bu sen gerisini nasıl süslersen süsle

Yakın gerçek
09-07-2008, 17:17
BEn buraya sevap içinmi cennete girmek içinmi birşey yazıyorum bu böylemi gözüküyor .tmm uzatçak birşey yok ayet acık ve net. ne olursa olsun inanmadıgın Allah inş sizi bagıslar. hayırlısı birikim neye göre birikim ? dün 3 saat mısır sümerleri okudum yıldızları süsdüzm aha birikim :S

ozgur_beyin
09-07-2008, 21:07
sevgili yakın gerçekbizkimseden ne bağışlamanede afumuyoruz.
sadece bilgilendirme amacı açtığım bu başlığada bir sürü dini motif sokulmuş bunahiç gerek yoktu

ozgur_beyin
14-07-2008, 17:33
http://www.universetoday.com/wp-content/uploads/2008/07/258961main_b_starburst_hubble-516.jpg

bebek galaksi

ozgur_beyin
14-07-2008, 17:43
buişemeraklılara birlink daha öneriyorum
http://www.bulutsu.org/ggg/gecmis.php

ozgur_beyin
16-07-2008, 14:00
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Mars'ta%20su%20vadisi/R15012632.

ozgur_beyin
16-07-2008, 14:02
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Mars'ta%20su%20vadisi/R15051038.jpg

ozgur_beyin
16-07-2008, 14:03
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/Mars'ta%20su%20vadisi/R15051106.jpg

marsta suyolları

DreiMalAli
25-07-2008, 22:40
Benim da yeni dikkatimi çekti...
Microsoft'un WorldWide Telescope programı astronomiseverlerin hoşuna gider sanıyorum.
Tanıtım ve indirme: http://www.worldwidetelescope.org/

Sevgiler

kaancan
27-07-2008, 06:45
sevkili ösgür resimleri nerde kullanacas?
masa üstü görüntüsümü yapacaz?
senin ne işine yaradı?
ben tatmin olamdım bana yetmedi napacas?
fotolar imzasıs kim çekmiş nerde çekmiş ve hanki efekt programı kullanılmış?
uzaya çıkınca adresi bulabilirmiyis bunlarla?
he bide bise yeni ufuklar açtın bizim gibi salaklar çok aydınlandı(bebe galaksi falan çok bilimsel yani) şakamı ciddimisin?
sana tesekkür kısmından sonra ne yazalım onu kestiremedim bana yaz açıkla okmi?
sevgilerimle eruhlu osman!

ozgur_beyin
27-08-2008, 13:31
http://www.yeniasya.com.tr/2008/08/27/resim/16a.jpgEN BÜYÜK GALAKSİ BULUNDU

Avrupa Astronomi Rasathanesi, 7,7 milyar ışık yılı ötede kâinatın uzak köşelerinde şimdiye kadar tesbit edilen en büyük galaksi kümesini buldu.

AVRUPA Uzay Ajansı’nın (ESA) açıklamasına göre, rasathane uzmanlarının “2XMM J083026 524133” adını verdiği “dev” galaksi kümesi, kâinattaki karanlık enerjinin varlığına işaret ediyor olabilir. Açıklamaya göre, kümede bin kadar büyük galaksi yer alıyor. X ışını yayan kozmik kaynakların tesbiti amacıyla yürütülen çalışmalar sırasında tesbit edilen ve daha sonra daha güçlü bir teleskopla gözlem altına alınan galaksi kümesinin, Samanyolu’dan bin kat daha büyük kütleye sahip olduğu tahmin ediliyor. Almanya’nın Potsdam şehrindeki Astrofizik Enstitüsünden Georg Lamer, galaksi kümesinin varlığının, kâinatın hızlanarak mütemadiyen genişlemesinin müsebbibi sayılan karanlık enerjiyi ispatladığını bildirdi. Lamer, yazılı açıklamasında, “Uzak kâinatta bu denli yoğun galaksi kümesi bulunması, ancak karanlık enerjiyle izah edilebilir” dedi.

pervane
28-08-2008, 00:36
Sevgili Özgür Beyin bu Mars benim köyüme çok benziyor. Araziyi gördüğümde gözlerim koyunları aradı:D

baykadir
06-09-2008, 22:04
tanrının kendısıne muhattap olarak yarratığı ınsan oğlunun tanrı bılemedımıkı bır gun başına bela olacakda onun bıle bılmedıklerın ı keşfdecek o kadarmı basıt bı tanrı var kaşımızda islamcı arkıler tanrınızı bıle savunurken ınsanoğlu karşısında alçaklaitırdığınızın farkındamısınınz sızene ya bırakın varsa kendısı halletsın yormayın kendınızı ya işik yılı kaşık yılı sızı ne ılgılendırır bu konular bızım işimız

ozgur_beyin
27-11-2008, 00:44
ateş topunun videosu

http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=081125&f=1

DreiMalAli
04-01-2009, 22:18
İnternasyonal Astronomi Yılı 2009'a hoşgeldiniz.
Linki: http://www.astronomy2009.org/
Tanıtım videosu: http://www.youtube.com/watch?v=WVJmZmo6kzI

Sevgiler

ozgur_beyin
11-02-2009, 00:16
http://english.whatatop.com/volumen/02/10/21062.jpg

Ki-Adi
11-02-2009, 16:11
StarGaze Universal Beauty adlı filmi izlemenizi tavsiye ederim.Sadece Uzaydan görüntüler var. Arka planda çalan müziklerde görüntülerle uyumlu. Heleki HD versiyonu kesinlikle mükemmel. Her bir bölümü masaüstüne duvarkağıdı yapılacak kadar güzel.

Ayejj
17-03-2009, 15:57
Kızıl Gezegen'de hayat arayışı sürüyor.
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?galeriid=5086&ver=044533

Ayejj
20-03-2009, 15:29
Uzayın en güzel görüntüleri

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?galeriid=969&ver=29

Ayejj
28-03-2009, 15:00
İşte Huuble teleskobuyla uzayın en iyileri.
http://www.cnnturk.com/fotogaleri/bilim.teknoloji/bilim/2009/03/27/iste.hubblela.uzayin.en.iyileri/3721.1/index.html

ozgur_beyin
31-03-2009, 20:29
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/image/0903/mudvolcano_hirise.jpg

Acaba bu, Mars'ta yer alan bir çamur volkanı mı? Eğer öyleyse, Mars mikroplarının içine sıkışıp kaldığı bir yer olabilir mi? Bu tuhaf olasılık kısa bir süre önce ortaya atıldı ve Mars'la ilgili yakın zaman içerisinde yapılan gözlemlerle de uyumlu. Her şeyden önce, bunun gibi tepeler Mars'taki çarpma kraterleri ve lav volkanlarından çok, Dünya'daki çamur volkanlarına benziyor. İkincisi, resimdeki zirve tuhaf bir şekilde çatlamış buz ile uyumlu bir yüzey desenine sahip. Uzaydan kırmızı ötesi dalga boyunda alınan görüntüler, bunun gibi tepelerin çevredeki kayalara kıyasla çok daha hızlı soğuduklarını gösteriyor ki; bu da kurumuş çamur oluşumları ile tutarlı bir durum. Bu tepeler aynı zamanda suyun var olması halinde oluşacak bileşenler ile bağıntılı renkleri de yansıtmaktalar. Ve son olarak, Mars'ta kaynağı bilinmeyen ve metan içeren tuhaf gaz bulutları keşfedildi. Bu gaz bulutları, başlangıçta daha önce fark edilemeyen bir yeraltı gölünde yaşayan ve metan üreten mikroplar içeren ılık çamur halindeki volkanlardan salınmış olabilir. 100 metrenin üzerinde çapı ile kuzey Mars düzlüklerinde yer alan buna aday bir volkan yukarıda görülmektedir.

Ayejj
01-04-2009, 14:12
NASA, Mars’ın kutup bölgesinde, yüzeydeki katı karbondioksit moleküllerinin resmini çekti.
http://www.cnnturk.com/2009/bilim.teknoloji/bilim/03/31/mars.kutuplarindaki.co2nin.fotograflari/520336.1.1/index.html#photo

Ayejj
14-04-2009, 14:14
http://img214.imageshack.us/img214/2988/resimx.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=resimx.jpg)

Uzayla ilgili elde edilen görüntüler mer geçen gün artıyor.Daha önce Helix Nebulası'nda yukardaki resimdeki supernova resimlenmişti

Yeryüzü yörüngesinden 360 mil uzaklıkta olan Nasa'nın Chandra X-ışını gözlemevi tarafından çekilen aşağıdaki supernova patlaması resmide Helix Nebulasında yeni görüntülendi.

http://img214.imageshack.us/img214/2536/resim1xgs.jpg (http://img214.imageshack.us/my.php?image=resim1xgs.jpg)

Bir süpernova ,içinde patlayan bir yıldızın 12 mil genişliğinde ve pulsar (titreşen yıldız) denilen bir başka yıldız oluşturmasıyla ortaya çıkıyor bu el. Pulsar ise görüntüdeki elin bilek kısmının derinlerinde görülen beyaz ışık huzmesi.
Pulsar, büyük miktarda bir elektromanyetik enerji yayarak bir toz ve gaz bulutu oluşturuyor ve böylece yıldızın bir ucundan diğer ucuna 150 yıl boyunca süren bir ışık huzmesi oluşuyor.
Nasa bilim adamları, şimdi çekilen bu görüntülerdeki olayın bundan 17.000 yıl önce gerçekleştiğini tahmin ediyorlar.

Ayejj
19-04-2009, 14:01
NASA'nın fırlattığı Kepler teleskobunun çektiği ilk fotoğraflar yayınlandı.
Teleskobun ilk fotoğraflarında görüş açısında bulunan 4 buçuk milyon yıldız yer alıyor

NASA'nın Kepler projesinin özeti olarak görülen bu fotoğrafta, Kepler teleskopunun tüm görüş alanı görünüyor.
http://img9.imageshack.us/img9/5817/090418kepler1.jpg (http://img9.imageshack.us/my.php?image=090418kepler1.jpg)

Bu fotoğrafta NGC 6791 yıldız topluluğu ve bilinen bir gezegene ev sahipliği yapan TrES-2 yıldızı görülüyor. NGC 6791 Dünya'ya 13 bin ışık yılı uzaklıkta ve sekiz milyar yaşında. TrES-2 ise Jüpiter'le benzerlik gösteren bir gezegen. Bu gezegen yıldızının önünden her 2.5 günde bir geçiyor.
http://img9.imageshack.us/img9/7885/090418kepler2.jpg (http://img9.imageshack.us/my.php?image=090418kepler2.jpg)

Bu fotoğraf, Kepler'in görüş alanının bir kısmına yakınlaşma yapıyor. Fotoğrafta, NGC 6791'i yakından görebilirsiniz.
http://img4.imageshack.us/img4/7005/090418kepler3.jpg (http://img4.imageshack.us/my.php?image=090418kepler3.jpg)

Bu fotoğrafta ise, Jüpiter'e benzeyen gezegene ev sahipliği yapan TrES-2 görülüyor.
http://img21.imageshack.us/img21/6271/090418kepler4.jpg (http://img21.imageshack.us/my.php?image=090418kepler4.jpg)

Ayejj
23-04-2009, 12:27
22 Nisan ‘Dünya Günü’ nedeniyle NASA internet sitesinde, en iyi Dünya görüntülerinin derlendiği özel bir albüm yayınladı.NTV linkinde Fotoğrafların nereyi gösterdiğine ilişkin kısa Türkçe açıklamalarda var

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/galeri.aspx?galleryId=745&position=1

Bu linkte orjinali gerçi arada fark yok.
http://www.nasa.gov/topics/earth/earthday/earthday_gallery.html

Ayejj
16-05-2009, 14:23
YERDEN ATLANTİS'İN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ.
Fransız fotoğrafçı Thierry Legaut'ın, teleskobu, kamerası ve güneş prizmasını kullanarak çektiği müthiş bir an...

Güneş prizması sayesinde arka fonda çok açık sarı renkte görünen güneşin üzerinde küçük bir siyahlık yer alıyor. Fotoğraf netleştiğinde o küçük siyah noktanın aslında Atlantis uzay mekiği ile Hubble teleskobu olduğu anlaşılıyor. Fotoğraf, Atlantis'in Hubble teleskobunu yakaladıktan birkaç dakika sonra çekildi.
Fotograflar için link.
http://www.astrosurf.com/legault/atlantis_hst_transit.html

Ayejj
14-06-2009, 00:28
http://img196.imageshack.us/img196/203/uvsuntrace.jpg (http://img196.imageshack.us/i/uvsuntrace.jpg/)

Katkı Sağlayanlar : Trace Projesi, Stanford-Lockheed Uzay Araştırmaları Enstitüsü, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Açıklama : Bu bizim Güneşimiz mi? Evet. Sıradan bir günde dahi, Güneşimiz cayır cayır yanan, fokurdayan sıcak bir gaz topudur. Güçlü ve karmaşık manyetik alan bölgeleri ortaya çıkar ve önceden tahmin edilemeyen güneş lekelerine ve parlak aktif bölgelere neden olur. Sıcak hidrojen gazı ilmek yapan manyetik bölgeler arasında akarken, Güneş'in yüzeyi bulgurlanır. Bu aktif bölgeler, gazı manyetik ilmekler boyunca yönlendirir. Genellikle geri dönerler, ancak bazen güneş tacına veya dışarıya, güneş rüzgarı olarak uzaya kaçarlar. Yukarıdaki görüntüde Güneşimiz, mor ötesi ışığın üç renginde görülmektedir. Yalnızca aktif bölgeler önemli miktarda güçlü mor ötesi ışın yaydığından, Güneş'in büyük bölümü karanlık gözükmektedir. Renkli kısımlar, Güneş'in en sıcak ve en şiddetli bölgelerinin tam yerlerini belirtecek şekilde, gösterişle parlamaktadır. Güneş sürekli değişim gösterse de, saldığı görünür ışık oranı geçen beş milyar yıl içerisinde Dünya'da hayatın ortaya çıkmasına imkân verecek bir biçimde oldukça sabit kalmıştır

http://www.bulutsu.org/ggg/gecmis.php

Ayejj
07-07-2009, 14:22
Sözle ifade edilemeyecek bir güzellik ve hayal bile edilemeyecek bir karmaşa yıldız oluşumunun enerji dolu süreci yalnız renkleri değil, karmaşayı da beraberinde getirmektedir.

Tıklayın:http://www.bulutsu.org/ggg/

DreiMalAli
29-08-2009, 11:04
Uzayda sabun köpüğü:
Link: http://www.noao.edu/image_gallery/html/im1059.html
çözünürlüğü daha büyük resim için link: http://www.noao.edu/image_gallery/images/d7/soapbubble.jpg

http://www.noao.edu/image_gallery/images/d7/soapbubble-700.jpg

İlk olarak 2008 yılında küçük bir teleskopla Mount Wilson Observator'de çalışan Dave Jurasevich tarafından, bir kaç gün sonra 2 amatöt astronom tarafından (Mel Helm ve Keith Quattrocchi) gözleniyor. Ama aynı bölgenin daha önce çekilmiş fotoğrafları gözden geçirildiğinde Hamburg Bergedorf Gözlemevinin arşivlerinde 16 yıl önce çekilmiş fotoğraflar bulunuyor. O zaman kimsenin dikkatini çekmemiş.
İlginçliği, nerdeyse tam bir küre şeklinde olması. Muhtemelen bir yıldızın dış kabuğunu fırlatması ile oluşan bir toz bulutu. Fakat 16 yıldan beri büyüklüğünün değişmemiş olması çelişki doğuruyor.

Aramızda kalsın: Bu sabun köpüğünün; uzaylı dostlarımızın marifeti olduğu dedikoduları da dolaşıyor internette.

Sevgiler

ozgur_beyin
24-09-2009, 20:41
Ay'da tarihi buluş

ABD yıllarca aradı tarihi keşfi Hintliler yaptı

VATAN/DIŞ HABERLER
--------------------------------------------------------------------------------

1 ton ay toprağının yüzde 25'inde su olduğu tahmin ediliyor. Bu keşif bilim dünyasının Ay'a bakışını kökten değiştirecek.

Son yapılan araştırmalar, daha önce kutup bölgeleri hariç kupkuru olduğu düşünülen Ay yüzeyinde su bulunduğunu ortaya çıkardı. Amerikan uzay kurumu NASA'nın 2008'de Ay'ın yörüngesine oturtulan ilk uydusu Chandrayyan-1'in taşıdığı "Moon Mineralogy Mapper-M3" adlı cihazının yanı sıra Cassini ve Deep Impact uzay araçlarının sağladığı veriler ışığında yapılan araştırmaya göre, Ay yüzeyindeki toprakta, en azından birçok bölgesinde ince bir film tabakası halinde su bulunuyor. Science dergisinde yayınlanan makalede, Ay'ın mineral haritasını çıkarmaya yarayan M3 cihazının, yüzeyden yansıyan ışığı analizi sırasında hidrojen ve oksijene bağlı bir kimyasal elementi belirten uzun dalgalı ışınım tespit ettiği belirtildi.
Bunun iki hidrojen ve bir oksijen atomundan oluşan suyun varlığını işaret ettiğini kaydeden Amerikalı bilim adamları, şimdiye kadar ileri sürülen ve Ay'da suyun sadece kutup bölgelerindeki kraterlerin dibinde sürekli karanlık kısımlarda bulunduğuna dair teoriyi ortadan kaldırdığının altını çizdiler.

Keşfi yapan araştırmacılar, Dünya'nın tek uydusu Ay'da iki ayrı tür su bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin Ay yüzeyine çarpan buzdan meydana gelmiş göktaşları gibi bir dış kaynaktan geldiğini, diğerinin de tamamen Ay kaynaklı olduğunu düşünüyorlar.

Ay toprağı ve kayalarının yüzde 45 civarında oksijen içerdiğini, M3 tarafından gözlemlenen hidrojenin ise Güneş rüzgarlarıyla gelmiş olabileceğini tahmin eden bilim adamları, Güneş'in nükleer füzyon sürecinde Ay yüzeyini ışık hızının üçte biri hızla bombardıman eden hidrojen atomu yüklü protonlar yaydığını belirtiyorlar. Bilim adamlarının tahminine göre, Ay toprağının bir tonunun yaklaşık yüzde 25'inde su bulunuyor.

40 yıl önceki Apollo seyahatleri sırasında Ay'dan getirilen toprak ve taş numunelerinde de su izine rastlanmış, ancak bunların taşındığı kapların hermetik (sıkı kapalı) olmamasından, bilim adamları bu su parçacıklarının havadan geldiğini, Ay kaynaklı olmadığını düşünmüşlerdi. Keşfin, bilim dünyasının Ay'a bakışını kökten değiştireceğini belirten bilim adamları, böylelikle Dünya'daki biyolojik yaşamın kaynağı suyun her yerde ortaya çıkabileceği daha dostane bir güneş sistemi görüşünün değer kazanacağına işaret ediyorlar

ozgur_beyin
24-09-2009, 20:43
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/image/0909/corot7b_eso.jpg

CoRoT Uydusu Kayalık Bir Gezegen Keşfetti
Canlandırma Katkısı : Avrupa Güney Gözlemevi (ESO) / L. Calcada
Açıklama : Güneşdışı gezegen CoRoT-7b acaba Dünya'ya ne kadar benziyor? Yeni keşfedilen bu güneş sistemi dışı gezegen, yaklaşık beş Dünya büyüklüğündeki kütlesi ve yaklaşık 1,7 Dünya büyüklüğündeki yarıçapı ile şimdiye kadar keşfedilenlerin en benzeri. Ayrıca, 500 ışıkyılı uzaklıkta olsa da, CoRoT-7b'nin kendi yıldızı Güneşimize çok benziyor. Ancak CoRoT-7b kendi yıldızı etrafında Merkür'ün Güneş'e olan uzaklığından çok daha yakın bir yörüngede dolanarak, kendi yılını yalnızca 20 saate indirip, en yüksek sıcaklığını da insanoğlunun kendisini rahat hissedebileceğinden çok daha yüksek değerlere yükseltince benzerlikler büyük bir ihtimalle burada sona eriyor. CoRoT-7b, geçen Şubat ayında kendi yıldızının parlaklığında önceden tahmin edilen küçük bir azalma takip edilerek keşfedildi. CoRoT-7b'nin kendi yıldızı önünde nasıl görünebileceğini betimleyen bir sanatçı çalışmasını yukarıda görebilirsiniz. CoRoT-7b'nin bileşimi halen bilinmiyor; ancak boyutlarına ve kütlesine bakılırsa Jüpiter gibi bir gaz devi olamaz ve de büyük bir ihtimalle ağırlıklı olarak kayalardan meydana geliyor. Güneş sistemimizin dışında keşfedilen ilk kayalık gezegenlerden biri olan bu gezegen üzerinde gelecekte yapılacak gözlemler, büyük bir ihtimalle bileşimiyle ilgili bilinmezleri azaltacaktır.

ozgur_beyin
13-10-2009, 10:59
YA DOĞRUYSA????

Buzul altında dev okyanus yatıyor

13 Ekim 2009

Jüpiter gezegeninin buzullardan oluşan uydusu "Avrupa"da yaşam olasılığının çok yüksek olduğu belirtildi.

Almanya'nın önemli gazetelerinden Frankfurter Rundschau'da yer alan bir habere göre, Avrupa'daki büyük buzulların altında, bol oksijen içeren dev bir okyanusun bulunduğu tahmin ediliyor.

Arizona Üniversitesi'nde görev yapan Amerikalı gezegen bilimcisi Richard Greenberg'in, Jüpiter'in uydusu "Avrupa" da mevcut olan şartlar altında yaşam olmasına kesin gözüyle baktığı belirtildi.

KÜÇÜK BOY BALIK CİNSİ CANLILAR YAŞIYOR

Greenberg'in araştırmaları sonucunda, Avrupa'daki buzulların altında bulunan okyanusun, bugüne kadar tahmin edilenden daha fazla oksijen içerdiği sanılıyor. Bu okyanusta sadece mikroskobik küçük canlılar değil, küçük boyda balık cinsi hayvanların yaşamasının da mümkün olduğu belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12673795.asp?gid=229

ChoPin
13-10-2009, 22:47
astronomiyi yakından takip ederim ama direk böyle haberlerin çıkması beni apayrı kuşkulandırmıştır hep. bizlerde sadece kuru kuru bu tür haberlerle bilgilenebiliyoruz . kimbilir NASA denen kurum ne bilgilere sahip ve bütün herşey insanlıktan uzakta gizliliğini koruyor.

ozgur_beyin
24-01-2010, 20:05
http://www.bulutsu.org/ggg/

yörüngede dönen jüpiter

ozgur_beyin
24-01-2010, 20:26
burdanda bir bilinen evren seyahati yAPIN

http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=100120

safa112
21-06-2010, 11:33
O duzelmez, resim genis oldugu icin mecburen oyle duracak. Ay'da gece ve gunduz yoktur. Bir kismi hep isik gorur, bir kismi hep karanliktir. Bu sebeple zamana paralel bir gece ve gunduz kavrami yok orada.

Bu bilgi yanlıştır. Ayda gece ve gündüz vardır. gece ve gündüz arası sıcaklık farkı çok olduğu için sıkça söz edilir. Yalnızca ayın kendi etrafında ve dünyanın etrafında dönüşü 28 gündür yani aynıdır. bu sebeple hep aynı tarafını görürüz. Fakat bu gündüz ve gece oluşumunu etkilemez.

-XxX-
18-07-2010, 21:37
paylaşım için teşekkürler...

ozgur_beyin
23-09-2010, 21:29
meraklısına kara delik belgeseli

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.divxdvd.net/wp-content/uploads/2009/12/Firavunlarin-Sirlari.jpg&imgrefurl=http://www.belgeseli.org/tag/misir/&usg=__SLQUj5E2ZMz523JhPkwl8et1aU8=&h=344&w=510&sz=102&hl=tr&start=32&zoom=1&tbnid=feRPgMR33WYqdM:&tbnh=88&tbnw=131&prev=/images%3Fq%3Dbelgesel%2Bizle%26start%3D20%26um%3D1 %26hl%3Dtr%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1

ozgur_beyin
03-10-2010, 15:23
http://www.haberturk.com/yasam/haber/557668-marsta-canlilar-kanitlandi

çoook önemli bir haber

AerA
03-10-2010, 15:34
Saygıdeğer özgür beyin ;

İnsanoğlu tuhaf bir şekilde kendi anlamlandırabildiği yaşamı Evren'e yayma ve arama çabasında. Kendi anlamlandırması da hali ile organik bir yaşam. Haberin bu bölümü gerçekten çok hoşuma gitti ;

Dünya dışı yaşamlar araştırılırken, neden bildiğimiz yaşam standartları kriter olarak alınıyor?
Tabii ki yaşam aranırken bir kriter listesi oluşturuluyor ve bu liste bildiğimiz standartlar doğrultusunda hazırlanıyor; şöyle soluyacak, böyle üreyecek, iki gözü olacak... Bizim yaşam kriterlerimiz listeleniyor. Ben, bildiğimiz hayat standartlarına uymayan, üreyebildiği halde bilinen tekniklerle teşhis edilemeyen, insan ve hayvan kanında yaşayan “nanobakteri” isimli mini canlılarla yıllarca çalıştım. Standart tekniklerin “Yok” dediği bu mini canlıların, kendine göre başka yaşam standartları taşıdığını gösterdim. Buna rağmen, standartlarımıza uygun canlıları fiziksel olarak tamamen farklı koşullardaki başka gezegenlerde aramamız ne kadar mantıklı olur siz karar verin. "

ozgur_beyin
03-10-2010, 18:57
--------------------------------------------------------------------------------

Saygıdeğer özgür beyin ;

İnsanoğlu tuhaf bir şekilde kendi anlamlandırabildiği yaşamı Evren'e yayma ve arama çabasında.

sevgili area insanların evrime inanmayıp tanrılar uydurmasıda bu cümlede anlatılıyor bence

evrimi reddedip illa bu işleri tanrıya bağlanması başka türlü açıklanamazdı

errata
04-10-2010, 04:10
İnsanların kendi kıstaslarına göre kavram üretiyor ve *diğerlerini de bu kavramlar ışığında bir temele oturtup arıyor olmaları bir anlamda tümüyle maddesel, düşünebilen ve karmaşık makineler olduklarının kanıtıdır. Ve tüm mükemmel tasarımcı, yaratılışçıların aksine zamanla evrilerek on binlerce yıllık bir süreç içerisinde öğrenebilen bir bilgisayar sistemi gibi bu günlere geldiğimiz ortadadır. Zira uzun yıllardır gerçekten akıllı binlerce bilim insanının kanaati de bu yöndedir. Aslına bakarsanız insanların bir makine olup olmadıkları gibi bir tartışma yoktur. Zira makinelerin "gerçekten düşünemeyeceği" türünde bir tartışmada yakın gelecekte yok olacaktır. "Bilgisayarların düşünebilirliğini sorgulamak, denizaltıların yüzebilirliğini sorgulamakla aynı şeydir." [LINK] (http://en.wikipedia.org/wiki/Edsger_W._Dijkstra)

İnsan ne yaparsa yapsın ulaşamadığı bilinmezlikler hakkında, en nihayetinde bildiklerinden harmanlama yoluyla bir şeyler üretebilecektir. Lakin bu harmanlamanın tespit edilebilmiş, ölçülebilir bir sınırı olmadığından, farklı alanlarda bu sınıra yaklaşanlar ya da sınırı aşanlar uç kişilikler olarak ortaya konabilir. Bunları daha yüksek motivasyon gerektiren bilim, müzik, resim ve diğer sanat alanlarında sıklıkla gördüğümüz dahi insanlarla örneklendirebiliriz. Elbette bu bilinmezliklere yaklaşım beraberinde onlarca farklı etkeni de içeriyor. Temelde insanı tümüyle anlama sorunu da bu etkenlerin açıklanabilmesi ya da -çoğu zaman- açıklanamıyor oluşuyla ilintili.

Yani bireysel tahminlerime göre uzay, denizaltı ya da dünyanın merkezinin tümünü açıklamaya çalışmadan önce "insana dair" bilimsel fikirlerimizi daha ileri seviyelere götürebilirsek, diğer tüm sorularımıza aradığımız cevaplara daha hızlı ulaşacağız.

Bu bağlamda ve konudan ayrı düşmemek adına "uzay iyidir lakin şu kara delikler olmasa" diyerek sözlerimi bitiriyorum :)

*Uzaylılar ve yaşadığı varsayılan/sayılmayan varlıkların tümü.

ozgur_beyin
13-01-2011, 22:15
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/image/1101/antikythera_wikipedia.jpg

bu konuyla ilgili azım ve başlığı son saldırıda kaybolmuş bende buraya aktardım

Antikythera Düzeneği
Katkı ve Telif Hakkı : Wikipedia
Açıklama : Bu da nedir böyle? Bu şey, denizin dibinde tarihi bir Yunan gemisinde bulundu. Birçok işlevi halen bilinemiyor olsa da, görünürdeki karmaşıklığı onlarca yıllık bir çalışmaya işaret ediyor. Cihaza yakın zamanda yapılan x-ışını taramaları Antikythera düzeneğinin özelliklerini kesinleştirdi ve birkaç tane de şaşırtıcı işlevinin keşfedilmesini sağladı. Antikythera düzeneğinin, geminin battığı tarih olan MÖ 80 yılında var olmasının imkânsız olduğu sanılan bir hassasiyete sahip, mekanik bir bilgisayar olduğu anlaşıldı. Bu kadar gelişmiş bir teknolojinin insanlık tarafından daha 1000 yıl geliştirilememiş olduğu düşünülüyordu. Düzeneğin tekerlek ve dişlileri, yıldızların ve gezegenlerin konumları kadar ay ve güneş tutulmalarını da önceden bildiren, taşınabilir bir güneş sistemi modeli yaratmıştır. Yukarıda resmi görülen Antikythera düzeneği 33 santimetre yüksekliğinde ve büyük bir kitap ebatlarındadır.

Cogitos
16-01-2011, 00:53
Bence m.ö. 80 için imkansız bir alet değil. Muhtemelen kurşun ve yer yer bronz alaşım kullanılmış, bir gemiden ele geçtiğine göre navigasyon amacı taşıyor olabilir, ama bildiğimiz anlamda manyetik kuzeyi gösteren pusulalar gibi değilde güneşin hareketine yada yıldızlara göre ayarlanabilen mekanik bir alet olabilir... Deniz tabaınında ele geçtiğine göre bir tabakalanmadan söz etmek zor belki derin akıntılar onu batığa sürüklemiştir, biliyorsunuz 1. ve 2. dünya savaşlarında birçok savaş gemisi ve deniz altı ege sularında battırıldı...

Cogitos
16-01-2011, 00:55
Bu arada "1. ve 2. dünya savaşı batıkları" ile ilgili fikir yürütmem yanlışmış fark ettim, 1900 yılında tespit edilmiş bu eser...

errata
16-01-2011, 05:15
Bu alet benim bildiğim, ismiyle aynı antik Yunan kentinde babası berber olan bir takvim ustası tarafından icad edilmiş olabilir imiş. Ben bunu nereden hatırlıyorum? TRT denen kurumun bir kanalında bununla ilgili gerçekten anlamlı, uzunca ve dolu dolu bir belgesel yayımlanmıştı. Şimdi bu belgesel, adı belgesel olmasına rağmen ben bunu arayınca internette bulamıyorum. TRT'ye posta atsanız ya da telefon etseniz onlarda bulamaz maalesef.

ozgur_beyin
25-01-2011, 21:41
şuraya bir bakmanızı öneririm

bobby_rush
26-01-2011, 01:17
Gerçekten harika paylaşım bakmaya doyamıyor insan.

Teşekkür ederim.

evrensel-insan
04-02-2011, 19:15
Saygideger arkadaslar;

Yeni bir solar sistem kesfedilmis. Konu ile ilgili aciklama ve video;

http://news.uk.msn.com/world/articles.aspx?cp-documentid=156032633

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1353006/Planets-Nasa-space-telescope-Kepler-spots-odd-new-solar-system.html?ITO=1490

http://news.yahoo.com/video/science-15749654/24064116#video=24057648

http://news.yahoo.com/s/ap/20110202/ap_on_sc/us_sci_alien_planets_4

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgur_beyin
23-02-2011, 00:02
harika bir video, tabi meraklısına

allame
23-02-2011, 18:54
çok güzel bir video. paylaşım için teşekkürler.

Neverminder
06-03-2011, 18:29
Yeni bir konu açacaktım ama site izin vermiyor. 10 tane mesaj atmalıymışım, saçma ve ilginç. Her neyse.. Şu animasyon/flash harika, bi göz atmalı:
http://primaxstudio.com/stuff/scale_of_universe/

KozmikSakaci
08-03-2011, 19:33
gercekten müthişşşş

Neverminder
08-03-2011, 20:13
kendi mesajımı silebilmek isterdim :)

uyar
08-03-2011, 22:19
güneşin resmine buyrun... gerçekten korkutucu güzellikte :)

http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/files/2011/03/alanfriedman_detachedprom.jpg

uyar
08-03-2011, 22:19
bi tane daha :

http://www.avertedimagination.com/images/not_the_great_pumpkin.jpg

uyar
08-03-2011, 22:21
bi tane daha :

http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/files/2010/10/alanfriedman_proms_halpha.jpg

uyar
08-03-2011, 22:42
bu da mars: demir oksitten yapılmış kum tepeceikleri pembe görüntüyü veriyor.. siyah tarak gibi çıkıntılar ise aslında kum tepeciklerindeki ufak fırtınalardan kalkmış toz kümelerinin tepeciklere vuran gölgeleri....

http://hirise.lpl.arizona.edu/images/2009/details/cut/PSP_007962_2635_cut.jpg

sss123
13-03-2011, 12:17
sık kullanılanlara ekledim teşekkür ederim muazzam güzel fotoğraflar var.

KızıL
16-03-2011, 19:45
gerçekten güzeller...

ozgur_beyin
11-05-2011, 18:53
tanrı!! yunan semasında show yapıyor

http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=110504

ozgur_beyin
11-05-2011, 19:03
http://http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=110504http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=110504

ozgur_beyin
17-05-2011, 11:12
http://www.bulutsu.org/resim/solukmavinokta.jpg
içinde yedi milyar mikrobun(insan)yaşadığı , bu noktanın içindeki bir mikrobun ne yaptığını bu küçücük (dünya) noktanın içinde tanrı nasıl görecek.

ozgur_beyin
22-05-2011, 21:23
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/image/1105/ioprometheus_galileo_900.jpg

Açıklama : Jüpiter'in uydusu Io'da neler oluyor? 1995'ten 2003'e kadar Jüpiter yörüngesinde dolanan robot uzay aracı Galileo'nun aldığı bu renkli birleşik görüntüde, gezegenin yanardağlarla kaplı uydusu Io üzerindeki iki kükürt patlaması görülebilir. Görüntüde Io'nun en üstünde, Pillan Patera olarak bilinen büyük bir yanardağ çöküntü yüzeyinin yaklaşık 140 kilometre üzerinde mavimsi bir duman yükseliyor. Görüntünün ortasındaki gece gündüz gölge hattının yakınında; halka şeklindeki Prometheus dumanının, yanardağ ağzının altında bir gölge oluşturarak Io'nun yaklaşık 75 kilometre üzerinde yükseldiği görülüyor. Adını insanlara ateşi veren Yunan tanrısından alan Prometheus dumanının, bölgenin 1979'daki Voyager yakın geçişlerinden bu yana alınan her görüntüsünde yer alması, bu dumanın en azından 18 yıldır sürekli canlı kalmış olabileceğini ortaya koyuyor. Io'nun yukarıdaki sayısal olarak keskinleştirilmiş görüntüsü, 28 Temmuz 1997'de 600.000 kilometre uzaklıktan kaydedilmiştir. Galileo verileri üzerinde yapılan güncel çözümlemeler, Io'nun yüzeyinin altında magma okyanusları bulunduğuna ait kanıtları ortaya çıkarmıştır.

ozgur_beyin
01-06-2011, 01:25
http://www.youtube.com/user/Best0fScience#p/u/0/3ftpT5tKu8E

ozgur_beyin
01-06-2011, 01:26
http://www.youtube.com/user/Best0fScience#p/u/0/3ftpT5tKu8E

ozgur_beyin
21-06-2011, 19:15
meraklısına aya seyahatin hikayesi

http://channel.nationalgeographic.com/channel/videos/player.html?channel=60850&category=60664&title=8186

ozgur_beyin
03-11-2011, 23:11
http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=111101

ozgur_beyin
11-11-2011, 17:45
big bang doğrulanmış gibi

http://www.haberturk.com/dunya/haber/687044-kainatin-ilk-sakini

VraeL
11-11-2011, 19:59
big bang doğrulanmış gibi

http://www.haberturk.com/dunya/haber/687044-kainatin-ilk-sakini

İlgi çekici...

ozgur_beyin
02-01-2012, 02:36

Natürelist
02-01-2012, 09:00
Lillah ars'ina kurulmus görüntüsünü andiriyor:D
Herhalde al-ilah bu olsa gerek:heh:

ozgur_beyin
06-03-2012, 20:30
http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=120305

ozgur_beyin
06-03-2012, 20:36
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FG0fTKAqZ5g#t=149s

ozgur_beyin
14-03-2012, 09:45
http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=120312

buraya bir bakmanızı öneririm

ozgur_beyin
21-03-2012, 00:53
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UIKmSQqp8wY

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UIKmSQqp8wY#t=161s

ozgur_beyin
09-05-2012, 11:10

G Milat
09-05-2012, 11:34
Güzel bir arşiv varmış burada :)

Ellerinize sağlık.

En sakin ve dinlendirici evren simulasyonunun videosu

Flying through a evolving cosmic structure, starting at early times (the so called dark ages), where the material in the universe is in a cold and neutral state. First objects collapse and form the first proto galaxies embedded in a heated atmosphere, hosting the first stars and QSOs. The energetic light from those stars/QSOs heat and ionize the material in the universes (note that this simulation takes this not self consistently into account, but uses a uniform, time dependent background radiation field), revealing the fine, filamentary structures formed so far. Now, lager and larger structures form within a long and violent process of merging of smaller structures leading to the largest objects observed in the present universe, the so called galaxy clusters, still connected to each other by filamentary structures. At the end, the movie zooms down to a spiral galaxy, similar to what we expect the Milky Way looks like, for a final fly-by. In this case the galaxy is artificial constructed from an astronomical image, as it is still impossible to obtain such detailed and realistic galaxies directly within cosmological simulations. This movie is also shown in the Virtual Reality facility of the new Turin Planetarium.

http://www.youtube.com/watch?v=yIvmiucMOvU&feature=player_embedded

(http://www.youtube.com/watch?v=yIvmiucMOvU&feature=player_embedded)

ozgur_beyin
15-05-2012, 11:45
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/image/1205/waterlessearth_woodshole_960.jpg

Dünya Gezegenindeki Suyun Tümü
Görüntü Katkısı ve Telif Hakkı : Jack Cook, Woods Hole Okyanusbilim Enstitüsü, Howard Perlman, ABD Yer Bilimleri Araştırma Kurumu (USGS)
Açıklama : Dünya'nın ne kadarlık bir kısmı sudan meydana gelmiştir acaba? Aslına bakarsanız, çok az bir kısmı. Sudan meydana gelen okyanuslar Dünya yüzeyinin %70'ini kaplıyor olsalar da, bu okyanuslar Dünya'nın yarıçapı ile karşılaştırıldığında oldukça sığdır. Yukarıdaki çizim, Dünya yüzeyinde veya yüzeye yakın kısımlarda bulunan bütün suyun bir top halinde birbirine kenetlenmesi halinde ne olacağını gösteriyor. Yalnızca 700 kilometrelik bir yarıçapa sahip olacak bu top, uydumuz Ay'ın yarısından bile daha küçük ancak Satürn'ün uydusu Eya (Rhea)'dan biraz daha büyük olurdu. Bildiğiniz gibi, dış güneş sistemindeki pek çok uydu gibi Eya da çoğunlukla su buzundan oluşuyor. Öte yandan, bu kadar suyun nasıl olup da Dünya üzerinde toplandığı ve Dünya yüzeyinin epey altında sıkışıp kalmış önemli miktarda su bulunup bulunmadığı araştırma konusu olmayı sürdürüyo

ozgur_beyin
15-05-2012, 11:49
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YYxPw_T8Vlk

ozgur_beyin
15-05-2012, 11:50
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YYxPw_T8Vlk#t=0s

ozgur_beyin
03-08-2012, 20:58
http://www.bulutsu.org/ggg/?gun=120731

Açıklama : Önümüzdeki hafta bu zamanlar, Mars yüzeyinde ya bizim için keşifler yapacak harika ve yepyeni bir robot gezginimiz olacak ya da yeni bir hurda yığını. Her şey, Mars Bilim Laboratuvarı projesi kapsamında uzay aracımızın Mars'a varması ve Curiosity (Merak) gezginini yörüngeden yüzeye indirme sürecini başlatmasından sonra geçecek dakikalar içerisinde pek çok şeyin doğru gitmesine bağlı olacak. Kızıl gezegen için şimdiye kadar girişilmiş en ileri teknolojili iniş işlemi sayılabilecek bu olay sırasında yüksek hassasiyet gerektiren ve birbiri ardı sıra gelen aşamalar arasında ısı kalkanını, paraşütü, roketle yapılacak manevraları ve de Gök Vinci olarak anılan tuhaf bir aracın otomatik olarak yapacağı işlemleri sayabiliriz. Yukarıda gördüğünüz etkileyici videoda "Yedi Dakikalık Dehşet" olarak betimlenen bu süreç, TSİ 6 Ağustos Pazartesi sabahı 7:24'te başlayacak. Her şey yolunda giderse, bir otomobil büyüklüğünde olan Curiosity gezgini Mars yüzeyi üzerinde dinlenmeye geçecek ve kısa bir süre sonra da görünüşte yaşam bakımından kısır duran bu dünyanın geçmişte, günümüzde ve gelecekte yaşama elverişlilik durumunu daha iyi belirlememize yardımcı olmak üzere Gale Krateri'ni incelemeye başlayacak. Pek çok yayın kanalı bu

MERAKLISI KAÇIRMASIN

Neva
04-08-2012, 13:46
Tesekkurler ozgur beyin.

ozgur_beyin
23-10-2012, 12:54
uzay mekiiğinin müzeye görürülüşü

ozgur_beyin
01-11-2012, 22:10
meraklısına 'MERAK'ın son resimleri

http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/multimedia/gallery-indexEvents.html

qlause
03-11-2012, 17:37
Teşekkürler :)

ozgur_beyin
06-11-2012, 22:24
çok ilginç bir site daha bu işe merak salanlar için

http://www.ciclops.org/ir_index/120/Cassini_In_Orbit

ozgur_beyin
26-12-2012, 20:21
http://apod.nasa.gov/apod/image/1212/makemakeguess_eso_960.jpg

Dış Güneş Sistemi Makemake
İllüstrasyon Kredisi: Avrupa Güney Gözlemevi
Açıklama: . Makemake dış Güneş Sistemi bilinen en büyük nesnelerden biridir Seslendirilmiş MAH-kay MAH-kay , bu Kuiper kuşağı nesnesinin yaklaşık üçte ikisi Pluto boyutu, sadece biraz daha fazla dışarı daha Güneş'in etrafında Pluto ve görünür sadece biraz Plüton. daha sönük Makemake , ancak, çok daha eğik bir yörüngeye sahiptir tutulum düzlemi Plüton 'dan gezegenlerin. Liderliğindeki bir ekip tarafından keşfedilen Mike Brown ( Caltech 2005), dış Güneş Sistemi orb resmen seçildi Makemake insanlığın yaratıcısı için Rapa Nui mitolojisi ve Paskalya Adası . 2008 yılında, Makemake olarak sınıflandırılmış cüce gezegen altında alt plutoid Makemake üçüncü kataloglu yapma plutoid Pluto ve sonra Eris . Makemake bir dünya olduğu bilinen biraz kırmızı o olduğunu gösteren renkler, görünüş olarak büyük olasılıkla kaplı donmuş yamalı alanları ile metan . Hayır görüntüleri Makemake 's yüzeyi henüz var, ama uzak bir dünya sanatçının resimde olduğu yukarıda gösterilmiştir . Dikkatli izleme ve parlaklık düşüşü uzak bir yıldızın son Makemake gölgesinde cüce gezegen olduğunu gösterir küçük bir atmosfer .

Natürelist
27-12-2012, 00:51
Sevgili özgür beyin,

Makemake kesfi sirasina ayni gün büyük Trans Neptün deki, (yani Neptün ötesinde bulunan cisimlerin bu yörünge'lerde bulunmasi) Haumea ve Eris de kamuoyuna sunulmustur. Artik bilindigi gibi Pluto gezegen statüsünden cikarilip "cüce gezegen" diye adlandirilmistir Haumea, Eris, Makemake, Pluto bunlar birer "cüce gezegen"dir ve dis günes sistemine aittir.

Bu üc nesneler mevcut bilgilere göre, Plüton ile birlikte Kuiper kusaginda en büyük bilinen dört tane cisimlerdir, ve yine su an ki mevcut bilgilere göre 70 bin civarinda capi yüzlerce kilometre boyutunda gökcisimleri varsayilmaktadir.

Makemake'nin capi 1430-1500 kilometre (Plüto capi'nin yaklasik % 60) arasindadir.

Ayrica su ana kadar bildigimiz gibi Eris 1, Pluto'un 3, Haumea'nin 2 tane dogal uydulari vardir. Pluto ise Eres den kücüktür. Asagidaki örneklere bakabilirsin;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b3/AchtTNOs.png/1000px-AchtTNOs.png

Makemake dolandigi 'merkezi cisim'in etrafinda, yani"günes ekvatoru düzlemi üzerinde" yörüngesindeki egiklik yaklasik 29 ° derecelik bir aciya sahiptir, ve direkt yörünge yada eksen egiklik ile karistirilmamalidir, yani yörüngesi dünyamizin ki gibi elips bir yörüngeye sahiptir, günes etrafindaki bir tur'unu 309 yilda tamamliyor.

Buda Eris'in elips yörüngesi yeri geliyor günese yaklasarak Netpüne daha da yaklastigini görüyoruz yörünge egikligi ise 44° derecelik bir aciya sahiptir. Bu tutulum icin Eris yörüngesinin 44 ° egimli olması dikkat cekicidir, kütlesi icin yörüngesinde ki "siradisi bu egiklik" ve arama programlari da bu yönde olmadigi gibi kesfini geciktirmistir . Muhtemelen Eris Neptün'ün kütlecekim etkisine maruz kalarak bu yörüngeye yöneltmis. Cevresindeki bir tur'unu 560 yilda bir tamamliyor. Eris'e mesafesi yaklasik 37.000 km. de bir tur'unu 16 günde tamamlayan ve capi 100-250 km. arasinda bir dogal uydusu vardir.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/3/34/Erisorbit.svg/759px-Erisorbit.svg.png

Iyi Forumlar...

ozgur_beyin
18-01-2013, 00:24
http://apod.nasa.gov/apod/ap130115.html

ozgur_beyin
28-03-2013, 23:10
meraklısına canlı uzaya füze gönderilişi (rusya)

sanırım yarım saat sonra yollanacak

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html

Neva
29-03-2013, 02:13
Bu linkte, cocuklar icin ..

http://www.nasa.gov/audience/forkids/kidsclub/flash/index.html

ozgur_beyin
31-03-2013, 22:55
uzay mekiğinden ışıklı gece

http://apod.nasa.gov/apod/astropix.html

Natan
31-03-2013, 23:02
Çok ilginç ve güzel bir paylaşımdı.

Peki videonun sonlarına doğru, yeşil ışık süzmesi ne?

Saygılarımla
Natan

vartor
01-04-2013, 06:41
aura borealis
https://www.google.ca/search?q=aura+borealis&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=pwBZUY_ICYfaswbYu4GACw&ved=0CEwQsAQ&biw=1241&bih=606
Kuzey ve guney magnetic kutuplarda, gunes ruzgarlarinin atmosferdeki elementlerle karisip yukaridaki isik oyunlarina sebep oluyor.

ozgur_beyin
25-05-2013, 22:42
izlemeyenler için

http://apod.nasa.gov/apod/ap130424.html

ozgur_beyin
23-07-2013, 20:16
http://www.nasa.gov/mission_pages/cassini/multimedia/pia14949.html#.Ue6zgKK8Chw

şimdi bu noktanın içinde yaşayan bir erkek dişi bir hatunun dötüne baktı diye yargılanacak öylemi

ozgur_beyin
23-07-2013, 20:17
http://www.nasa.gov/sites/default/files/styles/946xvariable_height/public/pia14949-full.jpg?itok=OWqzKQ3O

900milyon ötedeki dünya cassiniden

Natürelist
24-07-2013, 05:32
Uzaktan dünya, ile birlikte bütün savaslar, dramlar, felaketler, sanki hic yokmus gibi sessiz sedasiz duruyor...

Keske hep böyle olsaydi...

Massachusetts de ilk radyo yayinina 24 aralik 1906 baslanildiginda Fessenden yönetiminde bazi bilim insanlari bir deney icin toplanmisti, Fessenden kisa bir konusma yaparak ardindan fonograf müzigi izledi, daha sonra Fessenden incil metninden
keman esliginde bir ayet seslendirdi. Ayrica "yüce görkemli tanri" ve herkese mutlu noeller diyerek programi bitirmistir.

Simdi diyeceksiniz ne alakasi var bunun dünya ile?

Radyo dalgalari neredeyse isik hizi ile yayilarak mesaji bir gezegene gercek zamanli olarak iletilebilir. Radyo teknik olarak, nispeten basit oldugundan, herhangi bir dünya disi istihbarat iletisim ve kullanim icin bir arac olarak er ya da gec radyo dalgalarini kesfedeceklerdir. Yani sadece uzayda bu radyo sinyalleri aramak ve bulmak icin cihazlari ve antenlerinin olmasi sart. Bir dünya disi varlik icin bu tür radyo dalgalarini bulmalari, sanirim zekalari yeterli'dir :)

Ancak din, tanri, allah vs. kim olduklarini ögrendiklerinde bir daha da dünyamiz ile temasa gececeklerini sanmiyorum, cünkü bunun adina nice savaslar acilar yasanmasi, kendi baslarina geleceginden korktuklari icin iletisime yanasacaklarini pek zannetmiyorum... :)

Arti bir de TV görüntülerini yakaladilar mi? tam soke olurlar :fear:

Radyo derken bugun ateist radyo'dan sevgili unbe'yi dinledik, sagolsun beni kirmadi istedigim sarkiyi dinledik :)

Natürelist
28-07-2013, 04:20
http://i.space.com/images/i/000/031/055/original/earth-moon-photo-saturn-2013-annotated.jpg?1374528717

Satürn de yasamis olsaydik ciplak gözle dünya'yi toplu igne basi kadar görebilecektik, günes sistemimizi terkettigimizde görebilmemiz sifir.

Ey dünyanin dogal uydusu Ay, koca Satürn dururken sen nelere kadirmissin ki, allah senin üzerine yemin ediyor :)

Natürelist
08-08-2013, 07:06
Yilin agustos ayi ortasinda en büyük meteor yagmuru'na hosgeldiniz,

Kuyruklu yildizlarin (asteroit) günes sistemi yörüngesi hareketinden madde kaybederek kücücük toz parcaciklaridir, ve su anda dünyamiz günesin yörüngesinde bir zamanlar kuyruklu yildizin gectigi yörüngesi ile kesismektedir, ve bu kalintilar ile carpisiyoruz ve dünya atmosferine yüksek hizda dalarak asiri isinma nedeniyle buharlasarak bizlerde sanki bir yildiz kaymasi gibi görürüz :)

Özellikle agustos 10 - 13 arasinda en güclü gözlem zamani aksam 22:00 den sabah 04 arasi. Maksimum ulasmasi 12 agustos gecesi.

http://www.planetarium-wien.at/fileadmin/uploads_astronomie/Himmelsereignisse/2013/perseiden_2013/20130812-2200-ne.jpg

12 Agustos gökyüzünün bilgileri saat 22:00 kuzeydogu

http://www.planetarium-wien.at/fileadmin/uploads_astronomie/Himmelsereignisse/2013/perseiden_2013/20130812-2200-sw.jpg

12 Agustos gökyüzünün bilgileri saat 22:00 güneybati tarafindan, burada ufukta ay'in batisini göreceksniz biraz ötesinde de suturn'ü izleme firsati var

http://www.planetarium-wien.at/fileadmin/uploads_astronomie/Himmelsereignisse/2013/perseiden_2013/20130813-0300-ne.jpg

13 Agustos gökyüzünün bilgileri saat 03:00 kuzeydogu tarafindan, ayrica cok iyi baktiginizda da komsu galaksimiz olan 2.5 milyon isik yili uzaklikta andromeda'yi göreceksiniz, (sag üst kösede)teleskopa gerek yok ciplak gözle görülebilir, ve insanlarin ciplak gözle gökyüzünde görebildigi nokta da burasidir ondan sonra ötesini göremeyiz....

Iyi seyirler.... :pop2:

Haa....sakin dilek tutmayi da unutmayaniz :D

Kaynak; http://www.planetarium-wien.at/perseiden.html

Not: Saatler avrupa saati, yani bir saat türkiye den geridir.

Natürelist
09-08-2013, 19:11
http://www.eso.org/public/archives/images/screen/potw1322a.jpg

En üstteki jüpiter, alt sol taraftaki venüs, alt sagdaki de merkür.

Jüpiter kücükmüs yahu... :)

Ancak bu kaynak Nasa'ya ait degil, mayis ayinda cekilmis ESO,ya aittir.

Natürelist
26-08-2013, 16:24
http://planetary.s3.amazonaws.com/assets/images/4-mars/2013/20130810_mars_polar_mex_jul13.jpg
Mars'in buz ile kapli güney kutubu

Kaynak;esa.de

Natürelist
26-08-2013, 17:39
http://www.eso.org/public/archives/images/screen/eso1336a.jpg

Ilk defa bir "jet"in direkt olarak görüntüsü, bu sahane görüntüyü ALMA yakalamistir.

Daha önce bilim insanlarinin dogrultusunda "jet"lerden bahsetmistim, ama simdiye kadar direkt olarak cekilmis hic bir resmi yok idi. Ve bunu ALMA sayesinde görme firsatini bulduk :)

Fakat böyle bir yerin yakininda yasayacak olsaydik, devasa büyüklükte gögün nasil yarilmis oldugu görülür idi. (biraz da kur'an tarzinda anlatalim :) )

Bazi arkadaslar o halde bunlari nicin göremiyoruz? diye sorabilirler...

Insan ciplak gözü ile görmesi de bir yere kadar sinirlidir, en fazla uzakliktaki 2.5 milyon isik yili mesafeyi görebilir, yani andromeda gökadasinin ötesindeki nesneleri göremeyiz. Diyeceksinizki efendim ama bu resimdeki nesne bize 1.400 isik yili uzaklikta o halde bunu da ciplak gözle görebiliriz? dogrudur, ancak gökyüzünde bunu kücücük bir parlayan nokta gibi görmekteyiz, disariya dogru saate yaklasik bir milyon km hiz ile atilan maddeyi farkedip secilerek göremeyiz.

Jet'ler yalnizca yeni olusan yildizlardan bulunmaz, ayrica kara deliklerde de jet püskürmesi vardir örnegin M87′de karadeligin etkisiyle galaksinin merkezinden 5000 isik yili uzakliga firlatilan maddeden olusan bir “jet”in varligi sözkonusudur, ki burasi resmen bir cehennem olsa gerek, yani yakininda olsaydik kur'an deyimi ile bir catlaklik olarak görecektik :)

Maalesef kur'an'in allahi burada yanilarak, ..."bakiniz göge hic bir catlaklik düzensizlik görebiliyormusunuz"... demektedir :)

Ey ALMA'him sen nelere kadirmissinki bu günleri bize gösteriyorsun, hele dur daha tam olarak insaatin tamamlanmadi, tam ful olarak calisirsa günün birinde daha nice kesiflere imza atacagi görünüyor....

ESO'nun türkce sayfasini kaynak olarak veriyorum, gerci bu haberi bir kac gün önce almistim almanca olarak, fakat biraz bekleyeyim dedim, ayrica türkceye ceviren Çağ Üniversitesi Uzay Gözlem ve Araştırma Merkezinden sayin Arif Solmaz'a da tesekkür etmek lazim, cok güzel yerinde bir ceviri olmus.

Kaynak: http://www.eso.org/public/turkey/news/eso1336/

Bayrak
26-08-2013, 18:49
.............

Satürn de yasamis olsaydik ciplak gözle dünya'yi toplu igne basi kadar görebilecektik, günes sistemimizi terkettigimizde görebilmemiz sifir.

Ey dünyanin dogal uydusu Ay, koca Satürn dururken sen nelere kadirmissin ki, allah senin üzerine yemin ediyor :)

Muhammedin uydurduğu puttan bozma yani doğan görünümlü şahin misali ay tanrısı allah'ın aydan ötesinden haberi yokki hatta güneşi ve ayı dünya etrafında bir yörüngede peşi sıra döndüklerini bile sanıyor.

Natürelist
27-08-2013, 00:42
Sayin Bayrak, kur'an'in tanrisi, ay ve günes ötesinden haberi nasil olsun? muhammed dönemindeki astronomi ilgili mevcut bilgiler arap yarimadasinda ancak bu kadar olur. icine yirmi milyar günes kütlesini alacak kadar canavar kara deliklerden haberdar olamadigi gibi kur'an'in allahi kalkip kücücük bir nesne üzerine yemin etmesi kutsal diye iddia edilen bir kitabin acikca bir insan yazmasini göstermektedir. Yani muhammed bu devirde kur'an'ini yazdirsaydi emin olabilirsinizki bu sefer de kur'an'in tanrisina kara deliklerin üzerine yemin ettirecekti :) bazi inanirlar caglar üstüne hitab ediyor demeleri kendi iddialarini kendilerinince cürüttügünün farkina bile varamiyorlar.... Halkimizin cogu gökyüzünü ciplak gözle görebildigi kadar, "evrenin de bu boyutta olduguna inaniyorlar" Buna benim esim de bir süreye kadar dahildi. Fakat bir gün evrenin sinirsiz oldugunu ve gökyüzündeki nesnelerin aralarindaki mesafeleri anlattigimda durumu anlamisti ve kendisini bundan dolayi korktugunu gördüm, korktugunu derken evrenin bu boyutta oldugunu aklinin ucundan simdiye kadar gecirmemis ve bu denli büyüklügü kendisini etkilemisti, iste ogünden itibaren kendisi din'leri mezhepleri terkedip inanci sarsilarak bugün agnostik mertebesine ulasti :) cünkü bir zamanlar tepkiler vermiyor da degildi... Demek istedigim aslinda halkimiz tam da cahil degil, yeterki dogru ve yanlis olanlari anlatip izah edelim ve gerisi kazak sökügü gibi gelir...

Natürelist
27-08-2013, 23:44
http://spacetelescope.org/static/archives/images/screen/heic1107a.jpg

http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2011/11/video/a/

"Gül"ü andiran bu görüntü Arp 273 olarak adlandirilmis. Bu iki gökada birbirini etkileyerek kücük olani digeri tarafindan yutulmak üzere, ancak bu bir kac milyon yil alabilir...

Dünyamizdan 300 milyon isik yili uzakliktadir. birbirlerinden uzakligi ise yalnizca 100 bin isik yili uzaktadir.

Bir ara müslümanlar allah herseyi tutuyor, evrende muhtesem düzen var diyorlardi.... Su resime bir baksinlar ne anlama geliyor burasi? bu iki gökada da yüzlerce milyar yildiz kendi yörüngesinden cikarak diger galaksi merkezi etrafinda hareket edecekler, ancak iclerinden bir kac tanesi de birbirlerinin ayni yörüngeye girmesi nedeni ile büyük bir ihtimalle carpismasi da mümkündür... maalesef artik bunu da kimse tutamaz :)

Hatirlayalim subat ayinda Rusya'ya "meteorit" düsmesi sonucu 1500 kisi yaralanmis, binlerce bina hasar görmüstü. Simdi arastirmacilarin muhtesem bir aciklamasi var: Genel olarak bir carpisma olabilir diyorlar. Yani bu meteorit Rusya'ya düsmeden önce, yörüngesinden cikarak baska bir "asteroid" ile carpismasi sonucu ya da Günese alisilmadik bir yakinlikta hareket ederek parcalanip yeryüzüne bu sekilde düstügü.

http://www.youtube.com/watch?v=KsGTDa4PrkM

"meteorit" ile "asteroid" leri karistirmayalim,

Yeryüzüne ulasmis sekline "meteorit" olarak tanimlanir

Gezegenler arasi uzayda hareket eden bilesimi cesitli maddeler den olusan ana gövdeye "asteroid" deriz. Egerki dünya atmosferine girisi esnasinda asiri isidan dolayi buharlasip yok oldugunda buna da; "Meteor" deriz (hani derler ya, "yildiz kaydi") ki gecen günlerde bunu gökyüzünde yogun oldugu sürelerde görmüstük, ( ancak ben bir kac tane görebildim kötü hava durumu nedeniyle :() Dünya atmosferinden kurtulup sag salim asagi inerse buna da yukarda belirtigim gibi "meteorit" deriz :) Büyüklükleri bir kac milli metreden tutun da bir kac metre ve tonlarca agirliginda olabilir.. Rusya'ya düsmeden ve parcalara ayrilmadan önce 10 ton ve 20 metre oldugu tahmin ediliyor.

Kuyruklu yildiz'lar ise yani Komet ( isme bakiniz kuyruklu yildiz :) ) bilesik yapisi genellikle cekirdegi, su buzu ve diger donmus gazlar ve az miktarda kozmik toz ve diger kati cisimlerden olusur.

"Asteroit" ise en tehlikelisidir, dünyamiza carpti mi? afedersiniz anasini aglatir... Bilesik yapisi metalik'ten tutun da tas dan olusan maddelere sahip olarak capi da bir kac yüz kilometreyi bulur.

Rusya'ya "meteorit" degilde "Asteroit" düsse idi, bunun sonucu cok kötü olurdu!... O yüzden her ne kadar sik sik"meteorit" düsse de, "Asteroit" de dünyamiza carpma ihtimali cok yüksek, cünkü gökyüzünde kendi isigi olmadigindan dolayi tespit edilmesi cok güctür. Dünyamiza yaklastigi siralarda günes isigini yansitip son anda tespit edilebilir, ancak tabiiki bu arada da is isten gecmistir, önlemimizi almaya bile firsatimiz kalmayacaktir, aynen Rusya da oldugu gibi....

Natürelist
20-11-2013, 01:53
Iyi seyirler...

Yalniz bir kac ek bilgi vereyim: 12:28 dakikasindaki gökyüzü sanki üzerinizde dönüyormus gibi algilayacaksiniz, iste bu ortacagda da böyle algilaniyordu. Yani yermerkezli evren modeli. Kur'anda anlatilmak istenen Ay ve Günes de gökyüzünde yüzerler demesindeki ifadesi de budur.

Bunu daha ilerki dakikalarda da 47:11 görebilirsiniz.

42:35, 47:56, 51:10 dakikadan itibaren icinde bulundugumuz samanyolu galaksimizin merkezini (yaklasik 28 bin isik yili bize uzak) ufukta dogan ve batan halini görmekteyiz. Ne yazikki binlerce isik yili büyüklükte gaz ve toz bulutlari ile önünde büyük bir engel olusturarak galaksi merkezini net göremeyiz.Eger bu kozmik bulutlar önümüzü kapatmasaydi, geceleyin gökyüzü hemen hemen ay kadar olmasa da muhtemelen ay dan sonra gökyüzünde en parlak nesne burasi olacakti. Günesin bir virus, Dünyanin da atom boyutunda yer aldigi bu alanda, ay'in büyüklügünün bir anlami kalmiyor, hele merkezinde bir de milyarlarca günes kütlesi büyüklükte kara delik olursa bu tam bir muamma...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/60/ESO_-_Milky_Way.jpg/800px-ESO_-_Milky_Way.jpg

Iste aslinda ufukta bu dogus ve batis'indan bihaber olan kur'an tanrisi, ay'in üzerine yemin etmesi cok garip dir? Merkezdeki koca kara deligi görmüyorda, kic kadar ay'i görmesi ve bunun üzerine yemin etmesi tuhaf degilmidir?

Suc kur'an da degildir, asil hata kur'ani yazanlarda.... Ki, bu da cok dogal ve normaldir. Sonucta ortacagda mevcut astronomi bilgisi bu kadardi, yani yermerkezli evren modeli... Tabii ki kur'an da burada nasibini almis. Günümüzün mevcut astronomi bilgisi o dönemde olsaydi, eminim ki bu sefer kur'anin tanrisi kara deligin üzerine yemin edecekti. Hatta ilahi bir gücün oldugunu da... :)

http://www.br.de/mediathek/video/sendungen/spacenight/space-night-166.html

dynamin
20-11-2013, 18:35
Mars'ın yüzeyi sanatsal bir çalışma gibi. Gerçi evren her türlü sanattan çok daha muhteşemdir.

Natürelist
21-11-2013, 02:04
Mars'ın yüzeyi sanatsal bir çalışma gibi. Gerçi evren her türlü sanattan çok daha muhteşemdir.

Sayin dynamin, evet evren muhtesem oldugu gibi, henüz insanlik bu muhtesem'likleri yeni yeni kesfediyor. Örnegin biz ciplak gözle gece gökyüzünde bir kac bin yildiz (hepsi de samanyoluna ait) ve en uzak mesafede olan komsu galaksi Andromeda'dan baska bir sey de göremeyiz. ALMA/ ELT, bir baslaginc, ancak bunun ile diger galaksilerdeki yildizlari görme sansimiz yoktur. Ama bu ileride 10 yil icinde bitirilimesi düsünülen Hubble uydu teleskopundan 15 kat daha keskin olan E-ELT ile mümkün olacaktir. Yani diger gökadalarindaki yildizlari ve hatta gezegenleri direkt olarak yakalama firsati olacaktir.

ESO'nun ikinci projesi;

http://www.welt.de/wissenschaft/weltraum/astronomie/article111489965/E-ELT-auf-der-Suche-nach-Schwarzen-Loechern.html

E-ELT

http://www.eso.org/sci/facilities/eelt/telescope/dome/images/e-elt-1_2008.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/98/Andromeda_Galaxy_%28with_h-alpha%29.jpg/800px-Andromeda_Galaxy_%28with_h-alpha%29.jpg

Bu resimde (Andromeda) gördügümüz yildizlar hepside bulundugumuz samanyolu galaksimize aittir, ancak etrafinda bir kac tane gördügümüz kücük gökadalari olup, örnegin alt taraftaki Messier-110 yaklasik 10 milyar yildiz barinmaktadir bunlarda Andromeda'a aittir. Tabii ki her gördügümüz (Teleskopla) bu kücük noktalar yalnizca birer yildiz degil, aralarinda milyonlarca/milyarlarca isik yili uzaklikta diger galaksiler de mevcuttur...

Asil E-ELT bittikten sonra bu muhtesem'likler baslayacak :)

Neva
21-11-2013, 04:53
Mars'in guney kutbu harika Naturelist, paylastigin yararli linkler icin tesekkurler.

Natürelist
22-11-2013, 00:10
Mars'in guney kutbu harika Naturelist, paylastigin yararli linkler icin tesekkurler.

Ben tesekkür ederim sevgili Neva... Mars'in polar kapaklar rengini, buzun üzerinde incecik bir tabakadan olusmus toz'dan almis... Mars'da gezegen capinda sık sık kasirgilar olustugundan olsa gerek :)

Günes sistemimizi terkedip biraz daha uzaklara gidelim...

http://www.eso.org/public/archives/images/screen/eso0846a.jpg

Bulundugumuz samanyolunun merkezi... yaklasik 28 bin isik yili yakinindayiz :)

http://www.eso.org/public/archives/images/screen/vlt-brunier-nuit.jpg

Meraklilara;
Bu lazer isini, gökbilimciler atmosferdeki türbülansi telafi etmek icin, ve böylece teleskop sanki uzaydaymis gibi keskin görüntüler olusturmasina olanak saglar. Uyarlamali optik sisteminin bir parcasidir...

http://www.eso.org/public/archives/images/screen/eso9924b.jpg

Bu gökadasi ise su an bilinen en büyük galaksidir. Fevkalade olaganüstü boyutta olan bu nesne, farkli bilgilere göre yaklasik capi 522.000- 750.000 bin isik ili ve 212-300 milyon isik yili uzaklikta olup, samanyolu galaksimizden 5-6 kat büyüktür. E o zaman ben de derimki icinde en az 1 trilyon yani bin milyar yildiz barindirmasi gerekmektedir :fear: Kimbilir icinde neler neler vardir... :) Umarim bir gün E-ELT faaliyete gecerse bunun icinde ne oldugunu bizlere aciga cikarabilecektir. Biliyorum yildizlar oldugunu da, ancak en azindan bir o kadar da gezegen oldugunu tahmin edebiliyorum, hatta yasanabilir gezegenler... Ancak ne yazikki buralara günümüz teknolojisi ile ulasmak mümkün degil utopya'dir... Daha Mars'a (insansal)gidemedik :)

Ille de yasanabilinir gezegen istiyorsak, bu bizim bulundugumuz galaksimizde bolca var http://spon.de/vfD8r (http://spon.de/vfD8r)
Yalniz kefsedemiyoruz o baska :(

Bu arada iki önce "Maven" Mars'ta neden yasam gelismedigini? cözmek icin yola cikmistir...http://spon.de/vfETt

Natürelist
22-11-2013, 16:09
http://www.weltderphysik.de/typo3temp/pics/3120131121__GRB__Nasa_76a47fa732.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=7uN1AjMui5k

Astronomlar simdiye kadar gelmis gecmic gama isin patlamalarini gölgede birakan yeni bir rekor gama isini'ni gözlemlediler...

95 giga elektron volt bir enerji ile önceki rekoru üc kez asan radyasyon yaymasi yirmi saat sürerek digerlerinden daha uzun sürmesi olmasidir...

Bu tür devasa enerji emisyonlarina yol acan olay, yaklasik dört milyar isik yili uzaklikta kütlesi bizim günesten yirmi otuz kez büyük olan bir yildizin patlamasinin neden oldugu bildiriliyor...
Gama isini patlamalari evrendeki en güclü olaylardir. Tetikleyici neden, büyük bir yildizin cöküsü ile kara delige dönüsmesi esnasinda oldugu. Böyle bir yildiz beslendigi nükleer yakitini tüketerek kendi yercekimi agirligi altinda adeta ezilerek bir kara deligin olusmasina neden olur, dis katmanlarini da uzaya firlatir. Ancak cekirdekteki tüm madde, olusan kara deligin icine düsmez, burada da gördügümüz gibi bir parcasi maddenin sıkı demetler halinde "jet" olarak adlandirilmis neredeyse isik hizi ile yildizdan disari püskürtür... Radyasyon yaymasindaki bu yüksek enerji sonucta gama isini patlamasi olarak gözlemlenir.

Not: Ön izleme de gayet normal yazi stili, ancak kayit ettigimde mavi ve alti cizilmis olarak cikiyor?

Kanak:http://www.nasa.gov/content/goddard/nasa-sees-watershed-cosmic-blast-in-unique-detail/#.Uo9GYOJ2mO0

http://www.weltderphysik.de/gebiet/astro/news/2013/rekordexplosion-im-nahen-kosmos/

Natürelist
10-12-2013, 13:48
http://cache.boston.com/universal/site_graphics/blogs/bigpicture/saturn_05_30/cassini7.jpg

Satürn'ün ufku karsisinda görülen kücük ay Mimas.

NASA

ozgur_beyin
20-12-2013, 13:24
http://apod.nasa.gov/apod/ap131220.html

Nevandaar
14-01-2014, 01:25
Curiosity'nin Marstan Dünya'yı çektiği bir fotoğraf.
http://atramateria.com/wp-content/uploads/2011/02/Earth_from_Mars_by_rholdorf.jpg

Bir an için Marsta olup Dünyaya baktığımı düşününce içim ürperdi. Herkesten, herşeyden uzakta uzayın bir köşesinde kendi halinde takılıyorsun.

Natürelist
15-01-2014, 01:46
Evet su gördügümüz nokta (dünya) icin, kur'anin tanrisi tam tamina 4 gün ugrasmis :whistle:

Koskoca evreni ise 2 günde tamamlamis :eyebrows:

Soralim o zaman evrende kac tane gezegen var?

Resim'de dünya aynen bir yildiz gibi görünüyor, mars'da yasamis olsaydik en azindan böyle görecektik dünya'yi.

And olsun ki, yakın göğü kandillerle donattık, onları şeytanlar için taşlamalar yaptık ve şeytanlara çılgın alev azabını hazırladık. (Mülk suresi ayet - 5)

Iste biz de dünya'da yasadigimiz icin mars gezegeni'ni bir yildiz gibi görüyoruz, e tabiiki kur'an'in tanrisi da aynen böyle oldugunu saniyor. 1.400 yil sonra insanlarin teleskoplar, uydular, gezegenlere arac göndermek icin icadlarini, kur'an'in tanrisi nereden bilsinki?

Hem mars nasil oluyorda bir yildiz olur? gayet yaniti basit, kur'an yazicilari o dönemde gök cisimlerini mars örnegindeki gibi her seyi birer kandil (aslinda mum) yildiz olarak görmeleriydi, burada büyük hata'nin birincisi bu.

Müslümanlarca ......" cinler farklı bir zaman boyutunda yaşamaktadırlar. Orada zamanın akışı da farklıdır".... http://www.sorularlaislamiyet.com/article/10669/cinlerin-ve-seytanin-yasadigi-yerler-nerelerdir.html

O halde koskocaman bir yildiz nasil olurda farkli bir zaman boyutu ve akisi, yani bu evren'den baska bir hayali evrene tas olarak atilmasi olur? bu fizik yasalarini ve mantigi devre disi birakmak demektir. Yine müslümanlarca herkesin birer bir cin'i varmis, hatta muhammedin de! ancak muhammedin ki yerinde (muhammedin icinde) uslu uslu duruyormus!? Fakat öyle cinler de varmis ki(!) tanri katina kadar cikip ayet calmaya yani postaci cebraile verilen bilgiyi araklamaya kalkisirlarsa, yildizlar da birer atis olarak peslerine takilacak mis(!)

Doğrusu biz o göğü yokladık da onu kuvvetli muhafızlar ve atılmaya hazır ateşin aleviyle doldurulmuş bulduk. (Cin suresi ayet- 8)

Doğrusu biz dinlemek için onun bazı mevkilerinde otururduk. Fakat şimdi her kim dinleyecek olursa, kendisini gözetleyen bir alev buluyor.(Cin suresi ayet- 9)

Ayetlerde görülüyorki cinler tanri katinin etrafinda oturmuslar ve ayetleri ya da konusmalarini dinlemeye calismislar, ancak bu yakin dünya gökyüzü icindeki yildizlari birer bir atis olarak bulmuslar(!) Kur'an burada kendi kendini yalanladigi ortada, dünya gökyüzünde olan yildizlar bir bakmissiniz ki tanri katinda oluveriyor? Ikinci büyük hata da bu. Öyleki bu dünya gökyüzü yildizlari(!) tabiiki kur'ana göre, yedi kat yedi gögün üzerinde oturmus tanri'nin konusmalarini dinlenmesini önlemesi icin birer birer gök katlarini asarak cinleri kovalayacakmis(!)

Cebrail bu yedi kat yedi gokleri, bir günde inip cikmasini göz önünde bulundurursak, atis yapilmakta olan yildizlar kac günde varacaklar? ki kur'an da böyle bir ayet de yoktur ne gibi hizda bir yol aldigini?

Ayette zaten belirtilmis, tanri kati etrafinda bu yildizlar, atis olarak hazir sekilde bekliyormus(!) Soralim o zaman, tanri katinda olan bu yildizlar ne güne duruyor? Nicin sak diye aninda seytanin anlindan vurmuyor da? taa.. bilmem nerelerden kac günden gelip gelmeyecegi mechul? dünya gökyüzünden yildizlarin yedi kat yedi gökleri katederek gelmesine ne gerek var? Ücüncü hata da bu.

Madem ki, ....."yakın göğü kandillerle donattık, onları şeytanlar için taşlamalar yaptık ve şeytanlara çılgın alev azabını hazırladık".... diyor ve bizler de bu yildizlari görüyoruz, o halde tanri'nin kati neresidir?

Yaniti cok basit, öyle fazla uzaklara hic gitmeye gerek yok, bütün bu ciplak gözle gördügümüz yildizlar, bulundugumuz samanyolu galaksimizin icindedir, artik gerisini siz düsününüz... Bunu anlamak icin Cin suresi- 9 ayetine bakmamiz yeterlidir, iste bu yildizlar da onun etrafinda oldugunu ve korudugunu söylüyor...

Natürelist
21-01-2014, 03:30
Evreni hic böyle gördünüz mü?

http://www.flickr.com/photos/geckzilla/11467616406/lightbox/

ozgur_beyin
19-04-2014, 10:54
http://www.nasa.gov/ames/kepler/nasas-kepler-discovers-first-earth-size-planet-in-the-habitable-zone-of-another-star/index.html#.U1IsTlV_u6w

vartor
19-04-2014, 17:26
Aciklamalarda, sistemin merkezindeki yilldizin, gunesimizden cok daha sonuk oldugunu, dolayisiyla dunyamiza esit tutulamiyacagini, dunyanin ikizi degil, kuzeni olabilir diye tanitilmasi gerekir deniliyor.

errata
19-04-2014, 21:10
Aynı takım yıldızı içinde Kepler 186f'le aynı bölgede bir gezegen daha vardı, Kepler 22.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27181&highlight=kepler

Şimdiki hesaplamalara göre Kepler 186f'e, Kepler 22'den 108 ışık yılı daha yakın durumdayız.
Ha gayret, belki ahiret diyarına göçüp gitmeden evvel bir başka gezegende yaşam olduğunu görürüz.

Ben hep diyorum 1900 yılını gören nesiller tüm insanlık tarihi içinde gerçekten çok şanslı olan nesiller. Resmen seçilmiş insanlarız :D

ozgur_beyin
20-04-2014, 09:45
http://apod.nasa.gov/apod/image/1404/volcano_stefnisson_960.jpg

harika bir resim

Natürelist
26-04-2014, 06:38
http://apod.nasa.gov/apod/image/1404/volcano_stefnisson_960.jpg

harika bir resim

.........."ZEUS".......

Volkanik olaylarin, Tanrilar icin dogal fenomenlerin birer görünüsü :)

Natürelist
17-07-2014, 04:10
Evrende yalnız mıyız? NASA yalnız olduğumuza hiçbir zaman inanmıyor ve bu soru’ya da yakında cevap verecektir.

Güvendiği dayanak: ABD uzay kurumu, son yıllarda keşfettiği, Dünya benzeri gezegenlerin binlerce ve her zaman daha fazla olmasıdır. Hayat vaat eden, iki umut verici adayın mevcut olduğu bildiriliyor.

NASA buna sıkıca inanmakta ve yakında „dünya dışı varlıkları’nı“ bulacaklarını da söylüyorlar. NASA başkanı Charles Bolden Washington'da bir panelde şöyle diyor: "Biz insanların evrende yalnız olduğumuz pek olası değildir," „Ve sorulması gereken soru şudur: Yaşamın nerede olduğu."

Dünya dışı yaşamın sıcak izini, şu an yakın takibe alan uzay kurumu oldukca iddialı görünüyor. Bilindiği gibi uzay teleskopların yardımıyla sayısız ötegezegen’ler son yıllarda keşfedilmişti. Yalnız, "Kepler" Dünya benzeri gezegenlerin yüzlercesini keşfetti.

Yaklaşık 1.200 'den fazla yıldızın 50 tanesi yaşanabilir bölgesinde keşfedildi. "Habitale bölgesi olarak, o bölge ne çok soğuk ne de yaşam için çok sıcak bir yıldız olarak kabul edilir,"

Bizim galaksimizde Dünya 2.0?

Yaşam için en umut verici adaylarından biri Kepler-186f olduğu ve Nisan 2014 yılında tespit edilen Gezegen, yaklaşık 490 ışıkyılı uzaklıkta yıldız-güneş sistemine aittir. "Kepler"in orada bulduğu beş gezegenlerden birisi olan en dıştaki gezegendir“. Kepler-186f Dünya'dan çok büyük çapa sadece yaklaşık yüzde on’a sahip. Araştırmacılar burada yaşam koşullarının olduğu ihtimaline yer veriyorlar…

Araştırmacı Matt Mountain şöyle diyor; Bir "Dünya 2.0"yi bulmak NASA için en büyük zorluklardan biridir. "Şimdi bizim galaksimizde 100 milyar gezegen var olduğunu biliyoruz. Beş yıl önce bunu bilmiyordum." Araştırmacılar 100 milyar gezegenin, yüzde 10-20 oranında bir habitalen bölgesinde olduğuna yer veriyorlar.

Matt Mountain açıklamasında; "Biz evrenin, gittikçe daha da derinliklerine bakabiliyoruz, fakat dünya dışı yaşam bulmak çok zor." Bu nedenle hala gereklidir ki, daha çok teknik gelişmeler olacak. Ama NASA sorunların çözümünde çok iyi yol almaktadır.

20 yılda, dünya dışı yaşamı keşfetmek

Ayrıca astronom Kevin Hand, çok iyimser: „Evrende yalnız olmadığımızı ve sanırım önümüzdeki 20 yıl içinde bulacağımızı düşünüyorum“. Başka dünyalara bakmak için, tarihte ilk kez, teknik ve araçlarına bu denli sahip oluyoruz… Netice de Jüpiter'in uydusu Europa’da da yaşam bulmak için son derece uygundur… Buyrun izleyelim:

Kaynak:http://web.de/magazine/wissen/weltraum/19133546-nasa-suche-ausserirdischem-leben-durchbruch.html#.news_spotlight.Finden%20wir%20bal d%20Außerirdische?.390.1527

http://www.youtube.com/watch?v=GNjuz6MO0eU#t=23

ozgur_beyin
17-07-2014, 21:46
şu an bildiğimiz 60 milyar galaksi var burdaki gezegenlerin sayısını varın siz düşünün.
mutlaka bizden başka yaşam formatları vardır. natürelistin dediği gibi, 20 yıl içinde bir temas sağlanabilir bana göre bu her an olması mümkün.
ben buna kesinlikle inanıyorum

Natürelist
23-07-2014, 03:30
NASA'nın Fermi'si "Transformatör" bir Pulsar yakaladı. Olağanüstü bir hızla dönen nötron yıldızı, Güneşin yaklaşık beşte birini içeren kütleli bir yıldızı çok yakın bir yörüngesine sokarak sadece 4.8 saat içinde tamamladı. Daha sonra başına geleceklerden habersiz olan bu zavallı yıldızın dramatik olayı, görselde ki animasyondan izleyelim. Yaklaşık 4400 ışıkyılı uzaklıkta yer almakta olan bu ikili sistemde daha önce bu dramtatik olay hiç gözlenmemiştir..

Kaynak: http://svs.gsfc.nasa.gov/vis/a010000/a011600/a011609/

http://www.youtube.com/watch?v=Hn5RJ2PN718&feature=youtu.be

Natürelist
18-09-2014, 03:52
https://www.youtube.com/watch?v=eGimzB5QM1M

Amerika nihayet tekrar insanlı uzay uçuşuna geri döndü. Bu ABD uzay kurumu için önemli bir adımdır. Ebedi rakibi olan Rusya'dan üstünlüğü yeniden ele geçirecektir. ABD 2011 yılından beri uzay mekiği filosunun emekliliği sebebiyle ISS'e insanlı uçuşlarını taşıması için Rusya'ya bağlıydı. Rus Soyuz kapsülünün içinde uçuş başına yaklaşık 50 milyon Euro, bu bağımlılık sadece pahalı değil, aynı zamanda başka ülkeye bağımlı olması Nasa'nın egosuna da yakışmıyordu.
Ticari Astronot servis hizmeti için, inşa edecek iki özel şirkete NASA yaklaşık yedi milyar dolar ödedi. Üretici iki şirket Boeing ve SpaceX, tasarım yaparken efsanevi uzay aracı "Apollo"ya dayanmaktadır.

http://www.youtube.com/watch?v=yEQrmDoIRO8
https://www.youtube.com/watch?v=9HHXKDDvJBk

Natürelist
01-07-2015, 05:25
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11666210_888404821232105_4279964539390070318_n.jpg ?oh=16669c8965cccaff2496f37f0b2cc986&oe=561853F8

http://www.sternwarte-luebeck.de/wp-content/uploads/2015/05/2015-06-21_23-00_mo-ve-ju-re.jpg

http://www.arts-blog.de/wp-content/uploads/2015/06/20150624_2244_regulus_jupiter_venus.jpg

Güneş bu akşam batar batmaz hemen gökyüzünü kontrol ediniz, ve akşam saatlerinde tam karanlık olmadan yıldıza benzer iki tane cisim görürsünüz, zaten ilk olarak da gökyüzünde bu ikisi en belirgin bir şekilde göze çarpar! Bunlar birer bir yıldız değil tam aksine gezegen olan Jüpiter ve Venüs'tür.

Akşam saatlerinde açık bir havada kafanızı kaldırıp Jüpiter ve Venüs Gezegenleri birbirinden milyonlarca kilometre aslında uzakta olsa da, bu ikisi gece gökyüzünde birbirine (kavuşum) yakın olması görünecektir. Bu olay 22:30 yerel zamana kadar görünür olacaktır. Muhteşem bu görüntüyü kacırmayınız derim...

Not: Regulus ise bir yıldız, bize yaklaşık 77 ışık yılı uzaklıktadır.

Natürelist
01-07-2015, 07:16
http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/nh-6-30-15_pluto_movie_nasa_jhuapl_swri.gif

New Horizon Uydusunun kamerasıyla, yaklaşık 16 milyon uzaklıkta Plüton ve en büyük doğal uydusu olan Charon'u gösteren ikili dansını izliyorsunuz. Bu ikili ise Dünyamıza tam tamına yaklaşık 4,75 milyar kilometre uzaklıkta. Ayrıca Plüton'un yüzeyinde buz tutmuş metan tespit edildiği NASA'dan gelen haberler arasında bildiriliyor...

Natürelist
09-07-2015, 00:05
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/11722674_892218890850698_9036464978243125434_o.jpg

Plüton'un kalbi keşfedildi !!! :peace:

NASA'nın Yeni Ufuklar uzay aracı (New Horizons)

8 milyon kilometre bir mesafeden ayrıntılı bu yeni görüntüyü, 7 Temmuz'da çekti.

Bugün gördüğümüzü, bir daha ki sefere 14 Temmuz'da bu bölgeyi yaklaşık 500 kat daha iyi çözünürlükte göreceğiz.

Bilindiği gibi uzay aracı (New Horizons) Pluto'ya dokuz yıl'dan fazla ve milyarlarca kilometrelik bir yolculuktan sonra hedefine ulaşmasına çok az bir süre kaldı. Bakalım bu kalp neyin nesi? :)

Kaynak: NASA

Natürelist
16-07-2015, 02:40
http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/15-152.png

7iyd-gh2rhM

İşte beklenen son görüntüler geldi.

Plüton'un ekvatora yakın bir bölgede yeni bir yakın çekim görüntüleri dev bir sürprizi ortaya koymaktadır. Bir dizi buzlu dağların yüzeyden yaklaşık 3500 metreye kadar yükseldiğini görüyoruz.

Güneş sisteminin 4.56 milyar yıllık tarihinden sadece 100 milyon yıl sonra bu dağlar büyük olasılıkla oluşmuş ve hala sürecinde olabilecek Jeolojik faaliyet hakim sürdüğü sanılmaktadır. Yani bugün jeolojik olarak aktif olduğuna yer veriliyor. Plüton'un yüzeyinin alanını kapsayan çok yakın çekim bölgesini göstermektedir. Uzay aracı "New Horizons" saatte 49.600 kilometre bir hızla Plüto'nun yüzeyinden yaklaşık 12.000 kilometre uzaklıkta üzerinden uçarak Bu görüntü yakalayarak hedefine ulaşmıştır.

Natürelist
16-07-2015, 05:02
Şimdiye kadar güneş sisteminde görünen en genç yüzeylerden oluşan bu dağlar büyük olasılıkla en fazla 100 milyon yıl önce oluşmuş ve Pluto yüzeyini Metan ve azot-buz daha çok kapsamasına rağmen, bu malzemeler dağların tepesinde oluşması için yeterince güçlü değil. Bunun yerine, daha sert bir malzeme olan, muhtemelen en olası "buz tutmuş suyun tepelerde olduğu" gelen haberler arasında bildiriliyor...

Plüton'un uydusu Charon,da da yüksek dağlar olduğu ve kilometrelerce derin çukurlar görülmektedir. Ayrıca çok karanlık bir bölgenin olmasının nedenini bilim insanları henüz izah edemiyorlar.

http://www.nasa.gov/sites/default/files/thumbnails/image/nh-charon.jpg

Boolean
16-07-2015, 05:33
Dahası 750m dolarlık uzay araştırmalarına göre küçük bir bütçe ile gerçekleştirildi bunlar. :)

9 saat gecikme ile radyo siyalleri ile veri iletişimi sağlayan, kurşundan 15 kat hızlı hareket eden bir cisimden gelen fotoğraflar. :D

Bizden sonraki nesiller neler görecek kim bilir. Yine de bizler şanslıyız. Pluton neye benziyor gördük sonunda. :)

İnsanlığın başarısıdır bu.

Nasa ekibini tebrik ediyorum burayı okuyorlarsa. :p

Olimpiyat
16-07-2015, 13:23
Daha da yakınlaşacak mı?

Boolean
16-07-2015, 13:53
Daha da yakınlaşacak mı?

Bu sabah Facebook'ta Jim Green (Nasa Director of Planetary Science) soru cevap yaptı.

Orada;

"Düzinelerce fotoğraf çektik, bunların gelmesi 9 ay sürecek, New Horizons ise uzayın derinliklerine doğru görevine devam edecek fakat hangi görevi vereceğimize daha karar vermedik" gibi sözler yazdı.

Buradan anladığım. Plüton görevi artık tamamlanmış. Fakat farklı resimler de paylaşacaklar sanıyorum.

100 au uzaklığa kadar New Horizons ile bağlantı sağlayabiliyorlarmış. 1 Au Dünya ile Güneş arasında olan mesafe. Pluton sanırım 30 au uzaklıktaydı yanılıyor da olabilirim. (Soruyla alakası yok ama bu bilgi hoşuma gitmişti ondan paylaşayım dedim :) )

gur91
16-07-2015, 20:04
Dahası 750m dolarlık uzay araştırmalarına göre küçük bir bütçe ile gerçekleştirildi bunlar. :)

9 saat gecikme ile radyo siyalleri ile veri iletişimi sağlayan, kurşundan 15 kat hızlı hareket eden bir cisimden gelen fotoğraflar. :D

Bizden sonraki nesiller neler görecek kim bilir. Yine de bizler şanslıyız. Pluton neye benziyor gördük sonunda. :)

Bu insanların bu kadar uğraşıp fotoğrafları dünyayla paylaşması da ayrı bir güzellik , dünyadan göçmeden umarım benimde faydam olur insanlığa

Felâsife
16-07-2015, 22:18

Tebrikleri kabul edeceklerdir, etmeyede, lakin bunu İnsanlığın bir başarısından ziyade, Amerikan halkının bir başarısı olarak görmeye de devam edeceklerdir. Adamlar neticede haklılar, onca yatırım, emek, mesai derken bunu insanlığa maletmeleri bizim işimize gelirde, onların gelmez, gelmiyormuş.

Nat Geo da ki Yıldızlarla Buluşma | 10. Bölüm (http://natgeotv.com/tr/yildizlarla-bulusma/videolar/yildizlarla-bulusma-10-bolum) de Neil deGrasse Tyson, General Charles Bolden (NASA nın başkanı) ile sohbetini özellikle 20:45 den itibaren izlemek gerek.
Tyson, Hindistan bile derken enteresandı, adamlar uzayı adeta sahiplenmişler, gideni bile küçümser olmuşlar ki bu tip şeyleri Amerikalıların insanlık ile paylaşsalar da, başarıyı asla insanlığa vermeyeceklerdir, bu Amerikan Milletinin başarısıdır diye reklama devam edeceklerdir.

Adamlar haklı, bal tutan parmağını yalarmış, olay bu.

Sevgiler

world
17-07-2015, 01:01
Tebrikleri kabul edeceklerdir, etmeyede, lakin bunu İnsanlığın bir başarısından ziyade, Amerikan halkının bir başarısı olarak görmeye de devam edeceklerdir. Adamlar neticede haklılar, onca yatırım, emek, mesai derken bunu insanlığa maletmeleri bizim işimize gelirde, onların gelmez, gelmiyormuş.

Nat Geo da ki Yıldızlarla Buluşma | 10. Bölüm (http://natgeotv.com/tr/yildizlarla-bulusma/videolar/yildizlarla-bulusma-10-bolum) de Neil deGrasse Tyson, General Charles Bolden (NASA nın başkanı) ile sohbetini özellikle 20:45 den itibaren izlemek gerek.
Tyson, Hindistan bile derken enteresandı, adamlar uzayı adeta sahiplenmişler, gideni bile küçümser olmuşlar ki bu tip şeyleri Amerikalıların insanlık ile paylaşsalar da, başarıyı asla insanlığa vermeyeceklerdir, bu Amerikan Milletinin başarısıdır diye reklama devam edeceklerdir.

Sevgiler

NASA'nın açılımdaki N Uluslararası anlamına geliyor ne kadar inkar etseler de bu tüm ulusları başarısı.Orda birçok ülkeden bilim insanı var.

Olimpiyat
17-07-2015, 01:10
NASA'nın açılımdaki N Uluslararası anlamına geliyor ne kadar inkar etseler de bu tüm ulusları başarısı.Orda birçok ülkeden bilim insanı var.

NASA- National Aeronautics and Space Administration

Burada uluslararası nerede?

Natürelist
17-07-2015, 04:06
Daha da yakınlaşacak mı?

Sevgili Olimpiyat,

Uzay araci görevini basariyla yerine getirmistir. Bundan daha da fazlasina yakinlasamaz, cünkü bir kus misali gibi yanindan (12.500 kilometreye kadar yakinlasarak) hizla ucup gitmistir. Tahminimce bu esnada binlerce fotografini cekmistir. Plüto'nun dogal uydusu olan Charon'un yanindan ise 28.000 km bir mesafeye kadar yakinlasarak bizlere simdiye kadar görmedigimiz bu görüntüleri hediye etmeyi de eksik etmedi :)

Plüton'un en büyük ayi Charon üzerinde ise, krater bölgesinin hemen girintinin sol üst kösesinde gösterilen tepenin büyüleyici özelligi harika...

Elbette NASA bütün verileri elde edebilmesi icin bir kac aya ihtiyaci vardir, zaman ilerledikce daha da detayli bilgi ve baska görüntüleri izleme firsatini da bulacagiz

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/905770_896879433717977_8145950140206158826_o.jpg

Boolean
17-07-2015, 04:49

Sevgiler

Olsun. :) Gelecekte bir gün sınırlar kalkacak veya çok aza bölünecek. O zaman tarihe baktıklarında, bunların bir önemi kalmayacak. :)