PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Danıştayın "Andımız" Kararı Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Turdur
23-10-2018, 08:15
https://www.haberturk.com/danistay-ogrenci-andiyla-ilgili-kararini-verdi-2183902

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okunan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. Danıştay, madde madde "Andımız"ın neden kaldırılmaması gerektiğini anlattı ve "İddialar andın kaldırılmasını gerekli kılacak nitelikte görülmemiştir" diyerek son noktayı koydu. Çocuklar artık her sabah "Andımız"ı okuyacak

Andımız pedagojiye aykırı mı değil mi ?

Sizce baskı ve otoriter dönemin kalıntısı mı ?

ANDIMIZ

Türküm, doğruyum, çalışkanım.
İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.
Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir.
Ey büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene !

kartopu
23-10-2018, 09:50
Danıştayın kararı Doğru bir karar da.!

Bence Türk, Türküm ve ne Mutlu Türküm kelimeleri kalksa daha iyi olur.

Çünkü hem istiklal savaşında hem yeni devletin kurulumunda hem sonraki gelişmelerden Türklerin dışında bir çok etnik gurupların olduğunu biliyoruz.

Her ne kadar Türk kelimesinin ırkçılığı anlatmıyor denmesi bir çok etnik gurupları ikna etmiyor ve kendilerini aşağılanmış hissetmeleri çok normal.
Kuyruklu Kürtler, at hırsızı Çerkesler, gavur soyu Macırlar, Ermeni dölleri, Pis Araplar Bu ülkede çok kullanılan sıfatlardı. Tıpkı sunni islam ın devlet dini olması Alevi islamın aşağılanması gibi Türk dışı kalmış etnik guruplarda bu ülkede aşağılandı.

Onun için asıl gerçeğe dönüp bu ülkeye emek vermiş herkesi yüceltmek için bir söz bulunup konmalı.

"ictenlik"
23-10-2018, 12:27
Bu tip gümdemin ve problematiğin internetteki trolleme ve yemleme denilen gibi olacağını düşünüyorum. Sahte gündemlerle asıl sorunun uzaklaştırılması/örtülmesi gündemin dağıtılması gibi.
Toplumsal mühendislik. Sanırım Brunson büyük prestij kaybıydı. Suudi gazetecinin ölümü vardı..ve bir çok şey...
Bu her zaman yapılıyor ilginç...
Toplum tavuklar gibi, önüne bir yem atıyorsunuz. Onu mışıl mışıl yiyor..
Konumuz andımız değil

Şüpheci Dinsiz
23-10-2018, 13:33
İnsan andla ne doğru olur, ne çalışkan olur, ne yurdunu sever, ne de milletini sever.
Sivil ve özgürlükçü olması gereken bir yer olan okulda, çocuklara askeri disiplini-emir komutayı, yani sürüleşmeyi öğretiyorlar. Bitişiğimizde okul var, her sabah müdür olacak insan müsveddesi yarım saat çocukları azarlıyor, rahat-hazırol, oğlum-kızım düzgün dur, höt-zöt, tehditler-azarlamalar...
Ayrıca, çocukların varlığının Türk varlığına armağan olması, yurdunu-milletini özünden çok sevmesi ne demektir? Devletin yanlış politikalarını, küçük bir azınlığın çıkarını kollayan politikalarını sineye çekip, onlar için ölüp-dövülüp-zindanda çürüyüp-sömürülüp ses çıkarmaması, mutlu azınlığı ve onların çıkarlarını özünden çok sevmesi mi demektir?

And'a gerek yok.

kartopu
23-10-2018, 20:39
Bu ülkede yeminine bile sahip çıkmayanlar Küçücük çocuklara and içtiriyor, bunu da övünç meselesi yapıyor. O parlementoda her seçim sonrası yasaya uyacağına yemin eden parlementerler hiç yeminlerini tutmuyor. Proflar öyle doktorlar hukukçular da öyle. Çocukları kullanarak namuslu mu olduklarını sanıyorlar.

Cüppesini önünde düğmesi olmayan yargıçlar elini düğme yapıp cüppe ilikleyenlerin yaptırım gücünden ne olur.

Bu işte bir Bit yeniği var da biz anlamadık, şimdilik,

Turdur
24-10-2018, 10:00
Andımızın çocuklara bir şey kattığını hiç görmedim.
Otoriter devletlerin standart insan yetiştirme politikalarına benzetiyorum.

Andımız hakkında ki Danıştay kararının yerel seçimler öncesi siyasi bir hamle olduğunu görüyorum. Mhp ile İyi parti arasında ki elektriklenme bir kenarda, Akp ile Hdp'nin olası gizli ittifakı bir kenarda.

kartopu
24-10-2018, 17:44
Bu siyasetçilerin ipinde oynanmaz. Hele ki hukuku da buna alet etmişlerse gölgesinde bile durmayacaksın.
Bu düzene güven olmaz kim kimle hangi dansı edecek kim kimle kavga edecek belli değil. Bu düzen siyaseti bizden uzak medineye direk olsun.
Sahte barış, Sahte kavga.

And içmek veya and içtiğini söylemek güven verici bir şeydir. Ama bunu siyasetçiler söylediğinde acabalar kuşkular artıyor.

Birde İsmet İnönü yü beğenmezler kendileri onu geçti. İnönü bir zamanlar kafamda 4 tilki dolaşıyor o 4 tilkinin kuyruklarını birbirine değirmemeye çalışıyorum demişti.