PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç savaş olasılığı ve taraflar.

Turdur
28-10-2018, 17:26
Geçen gün Erol Mütercimler "2019'da su gibi kan akacak" diye açıklama yapmış.
Gezi Parkı Olayları ve 15 Temmuz Darbe girişimini bir prova olarak yorumladı.
Youtube'de ki siyasi kanallarda bu eleştiriliyordu.
Mütercimler'in bu söylemi hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Böyle bir iç savaşın sizin için olasılığı nedir ?
Olası bir iç savaşta taraflar kimler olacaktır ?

kartopu
29-10-2018, 09:14
Soru soralım Erol Mütercimlere.
Geçen gün Erol Mütercimler "2019'da su gibi kan akacak" diye açıklama yapmış.
Gezi Parkı Olayları ve 15 Temmuz Darbe girişimini bir prova olarak yorumladı.

Neyin provası kim bunu prova olarak denedi hangi güç bunu organize etti onu da söylesin. Öyle hayali teoriler üretmesin bildiği bir şey varsa söylesin ki bizde bilelim.
15 temmus olayları ile Gezi olayları arasında ne gibi bağlantı var.
Komple Teori uzmanı Erol Mütercimler sallıyor tutarsa.

Türkiye ekonomik ve siyasi kriz yaşıyor bunu bilmeyen yok bunun bir iç savaşa sebep olacağını da söyleyenler var ama hiçbiri gerçek bir sebep gösteremiyor.
Şu durumda bir iç savaştan tek faydalanan gurup iktidarı elinde tutan grup olur. Erol Mütercimler bunu mu istiyor acaba teorisini buna sebep olsun diye mi üretiyor.

Turdur
29-10-2018, 12:43
15 Temmuz darbe girişimine karışan generallerin 80'li yılların sonlarına doğru soruları çalarak orduya sızdıklarını söylüyor. Polise sızan Fetö'cüleri bilmeyen kalmadı.
Gezi Parkı olaylarında karşılıklı vuruşmanın test edildiğini, 15 Temmuz olayında Kemalist subayların ve dışarı çıkan vatandaşın tepkisinin ölçüldüğünü söylüyor.
Türkiye bu konuda çok hassas diyor.
Veysi Ateş ile Habertürk'te ki programda konuştu. Yani Türkiye'de çıkacak bir iç savaşın oluk oluk kan akıtacağını söyledi ama bunu sanki elinde bir veri bir ispat varmış gibi söylediği için Youtube'de siyasi kanallarda eleştiri aldı.

kartopu
29-10-2018, 12:58
Belgesi sunulamayan düşünce ancak teori olarak kalır. Teori ise bir düşünceden öte bir şey değildir.

Nasıl bir iç savaş kimle kimler arasında bu iddia sahipleri bunu da söylemeli.

Burada sanki söylenmek istenilen (benim anladığım)Kemalistlerle Fetöcüler arasında bir savaştan söz ediliyor gibi Peki bu arada Tayyip çiler ne olacak Tayyipçiler hangi gurupta oluyor bunlar açıklanmalı.

Yine benim anladığım yani Erol Mütercimlerin iddiası olduğu sözler Böyle bir iç savaş çıkartılacak bunu da iktidar çevreleri yapacak. Yani planlı bir katliam.
Eğer Erol Mütercimler in sözleri atmasyon değilse.

Turdur
29-10-2018, 13:24
Erol Mütercimler'in konuşmasından bir bölüm.

https://www.youtube.com/watch?v=znv74ILfpJI&t=238s

Turdur
13-11-2018, 18:49
Çok ilginç gelişmeler yaşanıyor.

10 Kasım töreninde kara çarşaflı bir genç kız törene gelip "Atatürk ilah değildir Allah'ın kanunları vardır" diye bağırıyor ve gözaltına alınıyor ardından tutuklanıyor.

Tekirdağ'da yine bir kara çarşaflı Atatürk heykeline bir not bırakıyor ve fiziksel dokunuşta bulunuyor.

Az önce haberlere düşen görüntüde Adıyaman'da bir Suriye'li Atatürk heykeline saldırıyor, bir dekanın açıklaması ve soruşturma açılması.

Sosyal medyada "Kemalpaşa" tatlısı üzerinden espri yapan kişinin tutuklanması.

Ve sanırım Edirne'de bir heykele yapılan bir saygısızlık olayı.

Acaba baronlar nelerin peşindeler. 3 gün içinde yaşanan olaylar hiçte olağan gözükmüyor.

kartopu
14-11-2018, 10:26
Bu mu iç savaş gerekçeleri Atatürk büstlerine saldırarak bunu da iç savaş sebebi olarak görmek. Bu saldırganların her hangi bir cemaatle ilgisi olmadığı iddia edilebilir mi.
Bu cemaatlerin iktidara yakınlığı yoktur denilebilir mi .

O zaman düşünelim bu iç savaşı iktidarı elinde tutan güçler mi çıkaracak. Erol Müretcimler bunu mu söylemek istiyor.
Bizde kafamızda hesap yapalım İktidar niçin iç savaş çıkartmak istesin. Bu ülkede bu tür oparasyonlar ilk değildir bu devletin elinde kan da ilk değildir.
1990 yılları hatırlayalım bir çok aydın katledildi Hizbullah denilen bir örgüt yaratıldı faili meçhul bir çok cinayet işlendi.

Bizlerde bu tür politikalara yabancı değiliz.

dine mine ne
14-11-2018, 11:56
Acaba baronlar nelerin peşindeler. 3 gün içinde yaşanan olaylar hiçte olağan gözükmüyor.

Hareketin organize edildiği ortada. Baronlar demekle dış güçleri mi kastediyorsun?.

kartopu
15-11-2018, 11:15
Bence dışardan bir şeyler aramak bu devleti ve bu halkı aptal yerine koymaktır. Bu devlet çok sınır dışı oparasyonlar yapmıştır bölgesinde Rusya Israil gibi güçlü devletler arasındadır.
Bir baron aranacaksa bunu dışarda değil içerde arayacaksın.

Açık konuşmak lazım bir iç savaş nasıl çıkar, kimler çıkarır, kimler yararlanır. Örnek bir 15 temmus darbe girişim (gibi) oldu kim güçlendi kim otoritesini güçlendirdi.

Dün feto cularla ittifak kuranlar bu gün hangi cemaat ve tarikatlarla kurdu. Elbette krizden hoşnut olmayanlar canı yananlar olacak ama güç ve örgütün yoksa bu hoşnutsuzluk içine patlar. Zaten oluyor intiharlar ve suç oranlarında bayağı artış var.

Turdur
15-11-2018, 11:17
Hareketin organize edildiği ortada. Baronlar demekle dış güçleri mi kastediyorsun?.

Dışı içi yok, aslında ne zaman dış olmadan içler oldu ki ?

Turdur
15-11-2018, 13:47
Şu provakasyonu da yemeyelim.

"Kapatalım İmam Hatipleri, asalım bütün hocaları"

https://www.youtube.com/watch?v=yIwKgz2BFLc

Leonardo
15-11-2018, 17:19
Belgesi sunulamayan düşünce ancak teori olarak kalır. Teori ise bir düşünceden öte bir şey değildir.

Nasıl bir iç savaş kimle kimler arasında bu iddia sahipleri bunu da söylemeli.

Burada sanki söylenmek istenilen (benim anladığım)Kemalistlerle Fetöcüler arasında bir savaştan söz ediliyor gibi Peki bu arada Tayyip çiler ne olacak Tayyipçiler hangi gurupta oluyor bunlar açıklanmalı.

Yine benim anladığım yani Erol Mütercimlerin iddiası olduğu sözler Böyle bir iç savaş çıkartılacak bunu da iktidar çevreleri yapacak. Yani planlı bir katliam.
Eğer Erol Mütercimler in sözleri atmasyon değilse.

- Bu yapılanlar siyaset değil. Halkımız cahil olduğu için her hafta böyle birileri çıkıyor zaten. TV kanalında manşet olup ay sonunu getiriyor. TV kanalı da bol bol reklam alıp köşe oluyor, Sonra 1 sene geçiyor. 10 sene geçiyor. Aynı zihniyet iktidarda, aynı ekonomik sorunlar var. Dış politikada her şey aynı. Neticede savaş çıkmamış, Uzaylı istilası yaşanmamış, vatandaşın durumu aynı.

Ben Levent Kırca'nın programını çok salak bulurdum. Da bunları okuyunca o "olacak o kadar" programı keşke şimdi de olsaydı diyor um :)

kartopu
15-11-2018, 17:36
Sn Leonardo.
Kriz dönemleri her türlü provakatıf hareketlere açıktır. Bunu iktidardakilerde muhalefettekilerde düzenleyebilir. Bu iktidar döneminde bu tür eylemlere çok rastladık yabacısı değiliz. Ama bunun iç savaşa dönmesi kimin işine yarayacak bunu henüz kestirmiş değiliz bildiğimiz kadarı ile muhalefetin, böyle bir düşüncesi yok bir hazırlığı da yok. Muhalefet kendi içinde bir cephe oluşturmaya ve sistemi eski rayına oturtmaya çalışıyor. İktidarın elinde ise bir çok cemaat ve tarikatlar var.

Eğer iktidar tarafı bunu yapacak gibi ise bunu bilmek bizim hakkımız. Onun için Sn Mütercimlere soruyoruz bildiklerini söyle biz de bilelim.
İç savaş her şeyi yerinden oynatır sistem değişir. Toprak kayıpları bile olur.

Turdur
15-11-2018, 17:51
Sn Leonardo.
Kriz dönemleri her türlü provakatıf hareketlere açıktır. Bunu iktidardakilerde muhalefettekilerde düzenleyebilir. Bu iktidar döneminde bu tür eylemlere çok rastladık yabacısı değiliz. Ama bunun iç savaşa dönmesi kimin işine yarayacak bunu henüz kestirmiş değiliz bildiğimiz kadarı ile muhalefetin, böyle bir düşüncesi yok bir hazırlığı da yok. Muhalefet kendi içinde bir cephe oluşturmaya ve sistemi eski rayına oturtmaya çalışıyor. İktidarın elinde ise bir çok cemaat ve tarikatlar var.

Eğer iktidar tarafı bunu yapacak gibi ise bunu bilmek bizim hakkımız. Onun için Sn Mütercimlere soruyoruz bildiklerini söyle biz de bilelim.
İç savaş her şeyi yerinden oynatır sistem değişir. Toprak kayıpları bile olur.

kartopu; dışarıda ki sermaye ve adını bilmediğimiz baronlar daha büyük bir vurgun için ülkeleri karıştırıp otoriteye görünmez bir beden olarak el koyuyorlar. Bu olaylar toplumun keskinleştirilmesi ve diğer dertlerini unutup sokak savaşçısı haline gelmesi için yapılıyor olmalı. AKP Kürt oylarına göz dikti diye haberlerde dinliyoruz, Atatürkçüler ile Kürt oyları arasına da çizgi çekmek isteyenlerde olabilir. Andımız ve bu olaylar üzerinden CHP'lileri ağzında köpüklerle konuşturup Kürt oyu dediğimiz kitlenin nefretini körüklemeleri de bekleniyor olabilir.
Tabi ki bunların hepsi benim teorim.

Leonardo
15-11-2018, 21:05
Teori üretmek iyi. Bu tür programlar da sürükleyicidir.

Ama ben dış basını açıyorum:
- grevler
- çalışma koşulları
- Küresel ısınma
- Trump bugün ne yaptı? Bu bizi nasıl etkiler (Putin ne yaptı? bizi nasıl etkiler?)
- İşsizlik
- Eğitim koşulları
- Yeni vergiler / yeni araçlar vs...

Onlarda magazin yok demiyorum. Ama "Vatandaşın bugün ne sorunu var?" haberler bunla ilgili. :)

Bizde bunlara kimse değinmiyor.

"Sokakta taksici kornaya bastı" falan haberi oluyor, sonra spor haberi, sonra açık oturum. "Feto manşonlarla işbirliği yaptı mı?"

Filan. Yani siz bilirsiniz ama benden söylemesi.

Eski tabirler sık sık yeni isimlerle karşımıza çıkar. Mesela Solcu insan "Propaganda" ne demek gayet iyi bilir. "Dezenformasyon" propagandanın Musolini döneminden beri iyice optimize hale getirilip, cahil halklar üzerinde (mesela buna Amerikan halkı da dahil) kullanılması demektir.

Mesela yarattığı algı: "Hükümet her şeyi iyi yapıyor, ama bu PYD her şeyi mahfediyor"

sorun: halk da bunu anlamıyor.

Çok kötü işte. Bunu aşmamız lazım.

kartopu
16-11-2018, 09:16
kartopu; dışarıda ki sermaye ve adını bilmediğimiz baronlar daha büyük bir vurgun için ülkeleri karıştırıp otoriteye görünmez bir beden olarak el koyuyorlar. Bu olaylar toplumun keskinleştirilmesi ve diğer dertlerini unutup sokak savaşçısı haline gelmesi için yapılıyor olmalı. AKP Kürt oylarına göz dikti diye haberlerde dinliyoruz, Atatürkçüler ile Kürt oyları arasına da çizgi çekmek isteyenlerde olabilir. Andımız ve bu olaylar üzerinden CHP'lileri ağzında köpüklerle konuşturup Kürt oyu dediğimiz kitlenin nefretini körüklemeleri de bekleniyor olabilir.
Tabi ki bunların hepsi benim teorim.

Turdur Teori bazı matematiksel hesaplar yapılarak oluşturulur.

Örnek, Büyük bir şirket konkordato ilan ettiğinde altta büyük yıkımlara sebep olur ama o şirket iflas etmeyebilir. Şimdi biz bu işi dış güçlere bağladığımızda bazı hesapları bazı hileleri dikkate almayız. Sonuç, altta bir çok ezilen üstte sermaye birikiminin olduğunu yıllar sonra fark edebiliriz.

İşte bunu dış güçler değil şeytani zeka ve iktidarın yardımı ile yapılmış iş olduğunu bilmek durumundayız.
Türkiyede siyaset satranç oyunu gibidir ne vereceksin ne alacaksın Kürt oyları aşiret, cemaat oyları bir hesap neticesinde ortaya çıkar Biz ne istiyoruz o önemlidir.

Bütün olayları dışardaki baronlara ve içerdeki entrikalara bağladığımızda doğru teori yapamayız. Önce kendi tercihlerimiz konusunda fikrimiz olacak sonra dışımızdakilerin ne gibi hesapları vardır diye kafa yoracağız.
İnsan tercihlerini sınıfsal pozisyonuna göre alır Dostlarını düşmanlarını da bu pozisyona göre belirler.

Leonardo
16-11-2018, 12:10
- Kürt olayı da yıllardır sadece askeri olarak ele alınıyor.
BU bölgenin sorunlarını ele almayı amaçlayan siyaset de bence hiç olmadı.

kartopu
16-11-2018, 13:03
- Kürt olayı da yıllardır sadece askeri olarak ele alınıyor.
BU bölgenin sorunlarını ele almayı amaçlayan siyaset de bence hiç olmadı.

Evet Kürt sorunu diye bir şey var mı Yok mu ?

Varsa niçin konuşulmuyor Yoksa niçin bu kadar toplum önüne atılıyor ?

Biz burada niçin konuşmuyoruz. Sonunda Türkiye nüfusunun çok büyük bölümü Kürt de, sorun mu yoksa sorun yapılarak siyaset mi üretiliyor.
Bence bu coğrafyada kuran ayetleri kadar önemli bir mesele Kürt sorunu.

Leonardo
16-11-2018, 14:53
Evet bu konuda anlaşıyoruz.

kartopu
16-11-2018, 17:41
Nasıl bir anlaşma. Leonardo.

Kürt sorunu var mı yok mu ?
Kürt meselesi sorun mu yoksa siyaset mi ?
Eğer sorunsa sorun olan nedir sorun değilse sorun gibi gösterilmesinden kim menfaat sağlamaktadır?

Leonardo
16-11-2018, 19:16
- Kürt sorunu var. Atatürk zamanında bir kere oldu bastırıldı.
80 sonrası dönemde farklı bir kılığa büründü. Bunları başka yerlerde hep yazdım.

Hassas bir mesele ama mevcut zihniyeti çok samimi bulmuyorum.

Aslında ben de sizin Talk Show adamınız gibi düşünüyorum :)

Kürt meselesi siyasi bir habercidir. Yani Türkiye'de işlerin çok hızlı bir şekilde önce İran'a sonra Irağa benzemeye başlayabileceğidir.

Netice: daha çok ve düzgün demokrasi Kürt sorununu çözer veya azaltır. tersi değil.

Bi de konu nerde biz nerde.

Benim sorduğum: ABD'deki silah lobilerinin gücü. Her gün ya bir deli, ya psikolojik sorunu olan bir genç, silah alıp sebepsiz yere insan öldürüyor. Ve Obama bile bir şey yapamadı. Devlet silahları toplamıyor.

Millet buna cevap yazmak hariç her şeyi yazdı. :)

kartopu
17-11-2018, 11:29
Kürt meselesi siyasi bir habercidir. Yani Türkiye'de işlerin çok hızlı bir şekilde önce İran'a sonra Irağa benzemeye başlayabileceğidir.
Eninde sonunda Türkiye bölünecek diye düşünüyorsunuz herhalde. Bir Nasrettin hoca hikayesi vardır Evine hırsız girmesi sonucu hep hoca suçlanır da Hoca da kızar hiç hırsızın suçu yok mu der.
Ben bu bölünme hikayelerini çocukluktan beri duyarım da acaba bu hikayeleri uyduranların Türkiye içindeki bazı siyasetçilerin bu halkı yönetme biçimi olarak kullandığını sanmaktayım.

Bu ülkeyi niçin bölsünler ne işlerine yarayacak hep merek etmişimdir. Bu ülkede ezelden beri bir egemenlik krizi var dinciler ve Kemalistler arasında bu unsurlar hep bazı zayıf karınları harekete geçirir zaman zaman. Tıpkı deprem tetikçiliği gibi.

Bunun en büyük tetikçisi bu ülkeyi yönetenlerin demokrasi yi hazmedememeleridir. Yoksa azınlıklar veya bazı etik gurupların sorunlarının tepe yapacağı değil. Bir sorun aranacaksa devletin tepesinde aranacaktır.

Sorun devletin bu insanlara bakışındadır. Toplumu sürekli korkutarak yönetme isteğindendir.

En güzel sistem demokrasidir kesintisiz demokrasi

Leonardo
17-11-2018, 16:39
Ülkenin rejimi daha önemli. Türkiye'nin en büyük derdi Kürtler değil. Bu da propaganda.

kartopu
17-11-2018, 18:16
Ülkenin rejimi hangisi ? Faşizm mi, Monarşi mi, Oligarşi mi, Demokrasi mi. ? Hangisi.
Türkiyenin en büyük derdi nedir ? Var sayalım Kürtler probaganda

Dert ne .

Örneğin Türkiyenin etnik haritası çıktı mı. Ne kadar Ateist ne kadar alevi ne kadar Sunni var biliniyor mu. Ne kadar Arnavut, Çerkes, Türk, Kürt, Zaza, Arap, Gürcü biliniyor mu. Biliniyorsa devlet bunları tanıyor mu.

Türkiye de dert çok dermanda var ama arayana.

Leonardo
17-11-2018, 18:29
Kartopu senin de Atatürkçü olduğunu varsayıyorum. O yüzden hemen anlayabilmen gerekir.

Bugün bulunduğum semtte Menderes zamanında dikilmiş olan ODTÜ ormanı var. oraya gittim. Ormanın giriş kısımları "hayvan severlerin" pisliğine maruz kalmış. Yerde inek omurilikleri, kaburgalar, kafatasları filan var. Evde bir şey yenmediyse, burada (2-3 köpek var) bunların yiyeceğini varsayıyorlar. Atmayınca günaha girmiyorlar bir de o da var. Adamın biri çıkarmış, 1 poşey et getirmiş. Oradaki köpeklere filan yediriyor.

Netice: BUrası bir yeşil alan. herkesin kullanımı için, herkesin yararına temiz tutulması gereken bir yer. Ama bu insanların zihninde orası "boş arazi" yani imarı bekleyen bir yer. istediği gibi, köpek besler, çöp atar, piknik yapıp çöpünü bırakır. 1 insan, ormanın ta içlerine kadar getirip makarna dökmüş. Bildiğin makarna. Yanına da su koymuş. (hava 0 C filan, makarna + su. ormanın içinde, herhalde bana bırakmış :) )

Bunu geç geri-dönüşüm gelmiyor. 2000'li yıllarda vardı. Şimdi olan geri-dönüşüm kutularına da yemek artığı filan atılıyor.

"En büyük sorun" dedik. Atatürk "en büyük sorunu" görmüştü. En büyük sorunu gördüğü için mesela Kürt isyanını da bastırmıştı. Sorun: Şu anda en büyük sorunu görebiliyor muyuz?

Kenan Evren gibilerin başlattığı bir süreç var. Bu süreç halen devam ediyor. Ben devam etmemesi gerektiğini söylüyorum. Yani insanımızın bilinçleneceği, çağdaşlaşacağı dönemleri bekliyorum.

Mesela normal bir ülkede sokak köpeği beslemezsin, plastik / kağıdı geri dönüştürebilirsin. İnsanlar da bunu bilirler anlarlar. Bu konuda kendimizi geliştiriyor muyuz? yani yol alıyor muyuz?

Yoksa Feto yaptı. PKK yaptı seviyesinde miyiz?

Bunu kast ediyorum.

kartopu
17-11-2018, 19:33
Böyle millete bu kadarı gerekir diyorsun yani. Sorun devlette değil millette diyorsun yani.

Bu ülkede cumhuriyet kurulalı (1923-2018 ) 95 yıl olmuş yani bir asır bitmesine pek bir şey kalmamış Millet bu kadarsa devlet bundan da eksiktir.
Her şehirde okuldan geçilmiyor her köye okul geldi mezralara bile . Ya eğitim sistemi peş para etmez ya eğitimciler yada devletin eğitim politikası.
Diyanet işlerinin bütçesi eğitim bakanlığını geçti bir çok özel okul açıldı ama hiç özel cami yapılmadı.
Bu ülkede her kes kendini Müslüman bilir ama 4 halifeyi say dediğinde bir çoğu sayamaz.

Bence sorun devlette Baş koktu mu ayakta kokar. Bu 95 yıl içinde kaç yıl demokrasi gördü bu millet bence 10 yılı geçmez .

Bu insanlara kendilerini bilmeleri için şans vereceksin yanlış yapmaları için şans vereceksin hep şansı yöneticiler istiyor kimse halka vermek istemiyor.

Hep bedel halka rahat yöneticilere veriliyor. Bir işçi ile bir başkanın aylık kazancı arasında 50 kat fark var Bir işçi ile bir yöneticinin ömür açısından ancak % 5 fark var.
Adalet yoksa hiç bir şey yoktur.

Leonardo
17-11-2018, 19:53
- Bilmiyorum. Düşününce yine mantığa geliyorum.

Da bugün yaşadığım olayda, yaşına başına bakmadan dövme ihtimalim bile vardı. Öyle söyleyeyim. :)

Neva
06-12-2018, 20:17
Ic savas ihtimali, bu denli her anlamda istikrarsizlikta olasidir.

kartopu
07-12-2018, 09:57
Ic savas ihtimali, bu denli her anlamda istikrarsizlikta olasidir.

Bence iç savaş söylevleri probaganda maksatlı. Bunu söyleyende çok bir bilgi vermiyor .
Kim kimle ne maksatlı iç savaş çıkaracak unu da söylesin.

Türkiye de ihtimal gibi görülen iç savaş dünyanın her ülkesinde ihtimaldir.

ForumKirpisi
21-12-2018, 05:38
Ülkenin rejimi hangisi ? Faşizm mi, Monarşi mi, Oligarşi mi, Demokrasi mi. ? Hangisi.
Türkiyenin en büyük derdi nedir ? Var sayalım Kürtler probaganda

Dert ne .

Örneğin Türkiyenin etnik haritası çıktı mı. Ne kadar Ateist ne kadar alevi ne kadar Sunni var biliniyor mu. Ne kadar Arnavut, Çerkes, Türk, Kürt, Zaza, Arap, Gürcü biliniyor mu. Biliniyorsa devlet bunları tanıyor mu.

Türkiye de dert çok dermanda var ama arayana.

Sen çok tehlikeli düşünüyorsun. Niye mi tehlikeli? Sen baya baya ayırımcı düşünüyorsun. Benim babam Arnavut Boşnak karışık anam Çerkes imiş, imiş diyorum bu hikaye olmuş artık. İkisi de kendini Türk olarak tanımlıyor. Anadolu gibi bir coğrafyada o haritayı çıkaramazsın. Bi faydası da olmaz.
Darmadağın olursun. Diğer ülkelerde de çıkaramazsın. Siz bence sol-aşırı sol bi eğilimle de olsa bu milliyet millet işini anlamamışsınız asla Türkiyeyi de anlamamışsınız. Ben de sizi anlamıyorum ki. Bir insan nasıl böyle tesbih tanesi ayıklar gibi ayırmayı düşünür. İslam ve göç geçmişi yüzünden karmakarışık olmuş bu coğrafya ve uzak bir zaman diliminde değil yakın dilimde. Ha kendini ayrı görmek isteyenleri ayıklamada güzel bi avantaj olur biz de mesela işte sosyokültürel ekonomik seviyeyi Kürtler düşürmüş aha bakın diyebiliriz.

Galler örneğine bakarsan, Kürtçe dilini çift dil yapsan bölgesel dil yapsan desek mümkün bu da Kürtlerin motivasyonuyla suistimal edilecektir. Bana kalsa ben ayrılıkçı Kürtlerin deport edilip onlara özgür ülke verilmesine kadar garip ve keskin bi fikirdeyim ama kalan topraklarda yaşamaları ve vizesiz girmeleri mümkün olmayacak. Ama kaos olur. Duvar çekmek sınır kontrolünde yeni bir anlayış geliştirmek vesaire. Adapte olmuş sıkıntı çekmeyenler kalacak. Ayrılıkçılardan bahsediyorum onlar da gitmeyecektir.

Artık şu mağdur acı çektik ajitasyonunu da bırakalım. Benim kaplumbağam da çok mağdur yemi az kaldı.
Kuzey Suriyeden bi ton Kürt geldi, Suriyeden gelenlerin yarısı Kürt, hangi biri PYD topraklarına döndü?

kartopu
21-12-2018, 10:03
Sn Nikola Testis
Seni korkutmuşlar sen korkuların tarafından yönetiliyorsun ve her kesin teslim olmasını istiyorsun. Teslim olunduğunda rahatlayacağını düşünüyorsun.
Her kes senin gibi değil bu ülke için sadece Türkler can vermedi çanakkaleye git bak bir sürü türk dışında insanın yattığını görürsün bu vatanın tapusu sadece Türklerin elinde değil İnsan kendi kimliği ile aynı topraklarda komşu olarak neden yaşamasın kendi dilini öğrenme kullanma hakkı niçin olmasın İnsan sadece sürü mü illa da çoban mı gerekecek.

İnsanları böyle korkutuyorlar bölünürüz parçalanırız .

İspanyol çingenelerinin bir sözü var. Ölülülerimizi bıraktığımız topraklar vatanımızdır. Bu topraklarda çok ölü var hepsi de türk kimlikli değil bu topraklara ölü bırakmak gibi davaları olanların bölünme gibi davaları olmaz. Onu yaratan probaganda edenler bu ülkeyi böyle yönetmek isteyenlerdir.

Ben Türk değilim aslımı da inkar etmek istemiyorum. Ama eşim Türk ne olacak şimdi bir arada yaşayamayacakmıyız. İkimizde yaşadığımız yeri seviyoruz bu vatanda doğduk.

Bölünme başka hak ihlallerine karşı çıkma başka vatandaşlık başka tek kimlikli olmak başkadır. Bu vatanın tarihinde bende varım eşimde var benim dedem de var eşimin dedesi de var.

Birileri gelir bu vatanı elimizden almak isterse ikimizde aynı mevzide yer alır canımız pahasına koruruz kendi topraklarımızı.

Sadece saygı istiyoruz ve tanınmak Bir çokları da benim gibi düşünüyor bazıları kimliğini bırakmış onun da haklı yeri vardır muhakkak.

Artık şu mağdur acı çektik ajitasyonunu da bırakalım. Benim kaplumbağam da çok mağdur yemi az kaldı.
Kuzey Suriyeden bi ton Kürt geldi, Suriyeden gelenlerin yarısı Kürt, hangi biri PYD topraklarına döndü?

Biraz da öğrenmeyi dene geri dönemeyenler Araplar onlarında ne kadarının dönmeyeceği garanti değil.

Özal bir zamanlar Bulgaristan dan gelin gelin diye çağırmıştı Türk kökenli Bulgar vatandaşlarını ne oldu hepsine yakını geri gitti çünkü Bulgaristan AB ye üye.
Birde o kuzey suriye de ki Kürtleri düşün kim kaç kişi kalabilir bu belirsizliği çok olan ülkede. Başka ülkelere gitmek okumak yaşamak için sıra beklenen ülkede.

Can güvenliğinin tehdit altında olan ülkede hukukun olmadığı düşünülen ülkede kim ne kadar gönüllü kalabilir.