Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum sakinlerine üç sorum var.
Arkadaşlar,öncelikle ben inancı oldukça zayıf olan ve çevresindekilerde inanç uğruna ne yaparlarsa yapsınlar,umursamıyan biriyim.Yakın etrafım namaz,oruç v.s gayet iyi uygularlar.Bazen bende ortam icap ettirdiğinde rol kesiyorum.Sahte iftar duaları,camide cumaları ayakları yıkayıp tüymek gibi.Hele fatiha okunması icap ettiğinde ellerimi açıp' dandini dandini dastana....'diye mırıldanmama sonradan çok gülüyorum.Böyle imanla imansızlığın sınırlarında dolaşmak beni çok heyecanlandırıyor.Adrenalin yapıyor.Aslında dini bilgim tam.
* * * * * * *Gelelim sizlere soracağım sorulara,
a)Bir arkadaş anlattı,ege üzerinde uçak seviye kaybetmeye başlayınca bi hoca başlamış dualara,uçaktaki mini etekli kızlar dahi herkez başlamış tekbir getirmeye.Şimdi böyle bir anda samimi olarak şöyle söyleyebilecek bi arkadaş varmı."ben asla böyle bir tehlike anında @ ya belki vardır,hemde ne olursa olsun affedermiş,işi sağlama alayım,annannemin 6 yaşında iken öğrettiği duaları edeyim,ayrıcada belki beni kırmaz,sağ bırakırda şu güzel hayatı dahada yaşarım@ şeklinde düşünmemde,duada etmem.tam bir ateist gibi davranırım.
b)Bir belgeselde gördüm.Tatlı suda yaşayan bi midye var.Yanına bi levrek yanaşınca kabuklarının arasından bi yaprak çıkarıyor.Yaprağın üzerinde levreğin sevdiği bi balığın aynen resmi var.Levrek bunu yemek isteyince midye levreğin ağzına yumurtalarını gelişmesi için (solumgaçlarda)püskürtüyor.Şimdi inançlı ve inançsız arkadaşlara soracağım şu.bu nasıl oldu veya bu resmi kim çizdi-kendisi çizemez çünkü *midyenin gözleri yok-oluşumda bir zeka varmı,yoksa normal evrim sürecimi.
c)Ateist bi arkadaşımın oğlu sabah kahvaltısında yere devrilivermiş.hastaneye götürmüşler.Kalp krizi.iki gün yoğun bakımın önünde oğlunu beklemiş.Bu bekleyişte neler neler geçmiş aklından.(Umarım sizlerden kimse böyle bir acı yaşamaz).Başladım dualara diyor.Ama bi utanç duyarak.Senelerce alakam *olmadı,dindarlara gülüp geçtim işim düşünce aklıma gelmesi onun adına beni üzdü diyor.Neyse oğlu sağlığına kavuştu ama arkadaş cami kuşu oldu.Şimdi sorum şu.(Yine hiç birinizin başına gelmesini temenni etmem)Samimi olarak, -böyle birşey başıma gelse dahi,'"aman yalvarayımda, belki vardır,yoğun bakımdaki *canım ciğerim sağ salim çıkar"şeklinde kesinlikle düşünmem,sadece tıbba ve yakınımın bünyesine güvenirim-diyebilecek arkadaş varmı.
Birde diyelimki a ve c sorularındaki durumlarda hani insanın zayıf tarafları vardır ya,çevredekilerin ve korkuyla acının teşvikiyle sular seller gibi dualara başladınız.Ortam normale dönünce oluşan inanç tekrar kaybolurmu,yoksa artık başladık,bari devam edelimmi dersiniz.
Sevgili,arkadaşlarım sakın yanlış anlamayın.ben kimseyi imtihanda etmiyorum,yada imanada davet *etmiyorum.Kelin ilacı olsa başına sürermiş misali.Maksadım sadece kendimce ilginç olan birkaç şeyi sizlerle paylaşmak.Bu sorulara doğrusu cevap veremedim.Bakalım sizlerden ne cevaplar gelecek.Çok saçma bulursanız yada kayda değer görmezseniz cevap yazmayın,ama ne olur kırıcı eleştiri yapmayın.Bi dahakine daha akıllı şeyler yazarım.Herkeze iyi günler.
ozgur_beyin
27-05-2007, 11:27
Ephilips, ferasetine kurban olduğum, buraya senin gibi sureti haktan görünüp ,güya birşeyler anlatmaya
çalışan bir sürü ,tebliğci geliyor.
* * Yalnız bir yerde hata yapıyorsun ,çok orjinal zannettiğin yukardaki metin burda çok kullanıldı
*
*'''Kırıcı eleştiri yapmayın''diyorsun demek ki ,bu yazdıklarını başka yerlerede asmışsın ve zılgıtı yemişsin.
* Böyle ucuz *numaralara tevessül etmeyin. Senin ,bi bok zannettiğin yukardaki *çalma metinle ,
*ormanda ,TARZAN kıçını silmez. Bilesin.
* *Ya burda bir bilgin varsa yazarsın, anlarsın, anlatırsın. *Burda üçüncü sınıf ,din edebiyatı yapan
tebliğ cilere ihtiyaç yok.
* *Burda mutlu değilsen, sana bi adres vereyim orayagit(troyya bak reklamınıda yapıyorum) hepsi müslüman çocuklardır. Kavanoza koydular '' ateizmi min yalanlarını'' çürütüyorlar. Kokuya dayanırsan git.
*Belkide ordan geldin ama her ihtimale karşı adresi vereyim.Beraber bir koro olun çürütün.çürümüş fikirlerinizi.
http://www.ateizminyalanlari.org/
özgür kardeşim çok açık sözlüsün , *8) *,,
birinci soruna ben cevap vermek istiyorum ..
uçak düşünce ölücem ya öbür dünya varsa ve tanrı beni cezalandırırsa , cehennemine atarsa diye HİÇ DÜŞÜNMEM .. gerçekten bak çok SAMİMİYİM .. zaten herşeyden çok eminim .. duygularla hareket etmeye gerek yok .. var olan ve var olmayan ortada ! var olmayanın yokluğundan zaten eminim . boşu boşuna o kısa zamanımı bu saçma sapan işlere ayırmam . telefonum varsa sevgilimi ararım onu son kez sevdiğimi söylerim yada ailemi ararım ..yada hayatta çok sevdiğim bir dostumu ) onlarla son kez konuşurum *..
cehennemdende korkmam .. zaten olmayan birşeyden yada olmayan bir yerden kim niye korksun dimi ! *:D *:D *:D
spartacus
27-05-2007, 13:14
ephilips
1 Nolu sorun, hiç bir şekilde dediklerini düşünmem ve yapmam. Allah senin gözünde Zeus ne ise benim gözümdede odur. Sen hiç zorda kalınca Kül Kedisi Sindirella'dan yardım istermisin? Seni etkili ve tehditli sözlerle Sindirella'ya inandırsalar, bunu yapman komik olmaz mı?
TANRI GASP EDİLMİŞ ANNE VE BABA SEVGİSİDİR
Dinler, insanı belirli mekanizmalar ve korku-tehdit-ödül yöntemi üzerine kurulu yöntemler ile işleyen kurt kapanlarıdır. Bir kez düştüğünüz anda çıkışınız hiç kolay değildir. Her şeyden evvel sizde olanı kullanır, insanlar uzun yıllar ebeveynlerine bağlı, bağımlı yaşarlar ve tanrılarda ilk elden gasp edilmiş anne ve baba sevgisini kullanırlar. İçsel duygu hazırdır ve hayat ne insan nede diğer canlılar için hiç bir zaman kolay olmamıştır.
Ki bunu bir kaç forumda ifade ve izah ettim, bence araştırınız. Ne çıkar nuradan? Dinler Kurtkapanlarıdır kısaca, insanda olan her şeyi insana, doğa ve evrende olan herşeyide evren ve insana karşı kullanırlar.
İnsan küçükken Anneee diye bağırır, oysa dinler insanları bir yığın sistematik korku, gizem, sahte mutluluklar ve vaadler ile kandırır, Anneeee yerine, Allah yazdırır çünkü ilkini gasp etmiştir. Ama HEYHAAAAAT Allah olsun adı olmasın ne olursa olsun hepsindede, bir şey dikkatimizi çeker, Tanrı dediğiniz karşılık bekler ve dediğini yapmaz iseniz sizi öldürür, işkence eder, derinizi yüzer. Yaparsanız zise şeker, şerbet, bal der. Tam bir CADI MASALINDAN uyarlanmış bir Tanrı masalı ile karşı karşıyasınızdır.... Anne ve Baba sevgisini Gasp etmeyin, insanları İNANDIRMAK ve kandırmak için kendinizi zorlamayın..
2 ve 3 için;
Cevabı Ortak veriyorum, nede olsa nesnel olanı, nesnel gerçekliği masali kahramanlar, metafizik soyut ile ancak anlamsız bir gurabaya çeviriyorsunuz o halde yanıtınız burada;
-Vampir varmıdır?
-Gerçekte böyle bir şey var değildir, aslında var yada yok demekte anlamsızdır.
-Yani vampir yoktur mu diyorsun? Ama vampir var!
-Peki madem var diyorsun o halde nasıl var dediğine dayanarak ve bakarak bende yok demek zorunda kalabilirim. O nedenle nesnel açıdan vampir yoktur diyorum.
-Vampir ne yapar?
-Kan emer. İnsan kanı.
-Peki insan gerçek değil mi?
-Gerçek
-Eee kan'da gerçek değil mi?
-Evet gerçek
-O halde vampir isan kanı emdiğine göre, ki kendinde söyledin, demek ki vampirde gerçek.
-İyide bu soyut, kurgusal(spekülatif)
-Nasıl soyut, Vampir gerçek olmasa nasıl insan kanı emsin(Bir yaratıcı olmasa nasıl yaratsın? sorusu örnek)
-İyide vampir somut değil, nesnel değil, seninkisi salt soyut.
-Hayır vampir vardır, insan kanı emmesi ise oda bunun DELİLİDİR. Ben ispatladım ama sen olmadığını isptalayamadın..
-Arkadaşım bak alanın öznel, soyut, hayali, bu alanda kaldığın sürece ve böyle insan ve kan gibi nesnel şeyleride kendi amacına araç olarak kullandığın sürece yaprığın sadece mantık oyunudur ama nesnel alanda mantık ve akıl oyunlarına yer yoktur. Bu açıdan baktığın sürece ve kriterini somut ve nesnel üzerinden almadığın sürece, ifade ettiklerin anlamsızdır.
-Nasıl anlamsız, ben böyle olduğuna İNANIYORUM! (Öznel yani)
-Peki sen bilirsin.
-Ya ne kadarda ahmaksın, hem insana gerçek hem kana gerçek hemde vampir kan emer diyorsun ama vampir yoktur diyorsun komik!
Gördünüzmü her şeyi Vampir yapıyor, inanmıyormusun inanmazsan seni ısıracak, Cehennem kazanlarına atacak ve yakacak.. Kısaca Annenin dediklerini yapmazsan Annen seni Öldürecek!
Tebliğciler sayesinde yeni bir Din gelişiyor ve bu yükselişi bu kadar çok İNANDIRMA? robotu olan bir dünyada hiç bir şey durdurmayacak.
1. Yaratıcı Adı, Hebelehübü'dür.
2. Doyurucu ve Kollayıcı adı; Hebe'dir.
3. Hakim ve her şeyin Sahibi, Yöneticis adı: Hübü'dür.
4. Dünyada bu gün O'nun tek elçisi ve Kulu; Hz. Spartacus'dur(Heptelehübü)
5. Hz Spartacus'a KOŞULSUZ biat etmeyene bu ve öte dünyada korkunç azaplar ve rezillikler vardır. Edene ise sarayla rköşkler, şarap akan ırmaklar ve yüzlerce Huri vardır, ne isterse o vardır.
6. Her şeyi Hebelehübü yaratmıştır ve Hz Spartacus O'nun dünya ahiret sevgili kulu ve Habibidir(Dostu)
7. Dinimizin adı Hebelman'dır, çünkü Hebe bağışlayan ve esirgeyend, merhamet edendir(mrhamete muhtacız ya Hz. sapartacus). Hübü hakimdir, emindir, dinimiz ise Hübülman yada Hübüliyet'dir. İnanırlara ise Hebel-ül İman(Hebelülman) denir, kimki Hebelülman değildir, *kafirdir, onlara korkunç azap ve işkenceler vardır hem bu dünyada hemde öte dünyada...
......
Şimdilik size düşen tebliğ görevi bu kadardır. Haydin başlayın.
Yaz: İnanmak aldanmanın öbür yarısıdır.
Yaz: O halde inandırmak, kandırmanın öbür yarısıdır.
Çiz: İnandırmak çabası yok, Fikir ve düşünce paylaşımı var.
Sevgili spartacus,
bende vampir korkusu basladi, o kadar soyledinki var midir diye, bende tereddut eder oldum. :)
Allah'in vampirden tek farki, hem seven, hem doven bir karakter olmasi. Hayir ve ser Allahtan gelir, bu olsa gerek.
Sevgili ephilips,
ucaktan cok korkarim, binmeden bi hafta oncesi korkusu baslar bende. Bu fobi gibi birsey diyelim. Bu sebeple yanima kucuk bir sise arsenik alip seyahat etmeyi dusundum. Ucak arizalanip dusmeye baslarsa, zehiri icecektim. Iste tanri kavrami "0" olan bir insanin, bilincaltinda buldugu cozum. Ama zehirin etkisi baslamadan, pilot derse "ohh sadece turbulansmis", o zaman kahrolurum iste :)
Zorda kalinca pamuk prensesten medet ummak neyse, tanridan medet ummak yine bu gozumde. Cok dogru soylenmis. Ben bir soru sormak istiyorum.
Peki ya Elohim varsa, sirf sen uydurma tanri Allah'a inaniyorsun diye kizar, dusmeyecek ucagi dusururse? Hadi evrende nizam var, tanri var dedik. Peki kim dogru soyluyo nereden bilicez? Tam bir kumar. Muslumanlarin isi gucu yahudi dusmanligi, yahudilerde kendilerince cevap veriyorlar. Peki ucakta bu iki dinden insan varsa, duanin ucaga etkisi ne olur?
Bu olayi ben anlatmistim zamaninda. Muslumanlarin cehennemden mi, yoksa bu dunyada baslarina gelecek ugursuzluk ve beladan mi daha cok korktuklarindan emin olmadigim icin yazdim.
Hastalik konusunda, basima bir kere boyle birsey geldi. Kizim cok kucuktu o zaman, hastalandi hastaneye kaldirdik ambulansla. O yogun bakima girdigi zaman yapacak hicbirseyimin olmamasi beni kahretti. O zaman yukari bakip, "neden yoksun laaaannn" diye bagirmistim koridorda.
exclusive
27-05-2007, 15:17
Ben bi araba kazasında ölüme çok yaklaştım. Aşırı hızlı araç kaymaya başladığında allahmış duaymış vs. aklımın ucuna bile gelmedi. Ama ağzımdan bi "has...tir" çıktığını hatırlıyorum (yukardaki üstüne alınmış mıdır bilmem). Buzlu yolda 100 metre kadar kaydıktan sonra refüje çarpıp takla atarken de bikaç küfür sallamıştım..
Son derece sağlam ve güvenli bir arazi aracıydı. O kazada hurdaya döndü malesef. Benim burnum bile kanamadı. "Verilmiş sadakam varmış, allah canımı bağışladı" vs. gibi geyiklere de hiç girmedim (girmemde).
O araçtan sağ salim çıkmamı sadece ve sadece aracın sağlam ve güvenli bir araç oluşuna yani aracı tasarlayan mühendislere borçluyum. Birisine teşekkür edeceksem bu allah değil, aracı ekstra yan bariyerler, 4 adet airbag vs. gibi güvenlik önlemleriyle donatan mühendislerdir. Kazanın tek sorumlusu da öyle bir havada o kadar hızlı araç kullanan benim. Zaten ettiğim küfürler de kendimeydi...
exlusive ebimmm ex oldum abimmm
dogru söze ne dernir...
benimde izmite giderken başımdan böyle bir olay geçti...
arabada 4 usta var.
arka sag teker patladı hız 140-150 km.
herkes bildigi duaları haykırarak okurken ben küfrü patlattım...
toparladım aracı ve durdum...
sonra bana gelsin dualar....
NedimYilmaz
27-05-2007, 17:58
Arkadaşlar,öncelikle ben inancı oldukça zayıf olan ve çevresindekilerde inanç uğruna ne yaparlarsa yapsınlar,umursamıyan biriyim.Yakın etrafım namaz,oruç v.s gayet iyi uygularlar.Bazen bende ortam icap ettirdiğinde rol kesiyorum.Sahte iftar duaları,camide cumaları ayakları yıkayıp tüymek gibi.Hele fatiha okunması icap ettiğinde ellerimi açıp' dandini dandini dastana....'diye mırıldanmama sonradan çok gülüyorum.Böyle imanla imansızlığın sınırlarında dolaşmak beni çok heyecanlandırıyor.Adrenalin yapıyor.Aslında dini bilgim tam.
a)Bir arkadaş anlattı,ege üzerinde uçak seviye kaybetmeye başlayınca bi hoca başlamış dualara,uçaktaki mini etekli kızlar dahi herkez başlamış tekbir getirmeye.Şimdi böyle bir anda samimi olarak şöyle söyleyebilecek bi arkadaş varmı."ben asla böyle bir tehlike anında @ ya belki vardır,hemde ne olursa olsun affedermiş,işi sağlama alayım,annannemin 6 yaşında iken öğrettiği duaları edeyim,ayrıcada belki beni kırmaz,sağ bırakırda şu güzel hayatı dahada yaşarım@ şeklinde düşünmemde,duada etmem.tam bir ateist gibi davranırım.
b)Bir belgeselde gördüm.Tatlı suda yaşayan bi midye var.Yanına bi levrek yanaşınca kabuklarının arasından bi yaprak çıkarıyor.Yaprağın üzerinde levreğin sevdiği bi balığın aynen resmi var.Levrek bunu yemek isteyince midye levreğin ağzına yumurtalarını gelişmesi için (solumgaçlarda)püskürtüyor.Şimdi inançlı ve inançsız arkadaşlara soracağım şu.bu nasıl oldu veya bu resmi kim çizdi-kendisi çizemez çünkü *midyenin gözleri yok-oluşumda bir zeka varmı,yoksa normal evrim sürecimi.
c)Ateist bi arkadaşımın oğlu sabah kahvaltısında yere devrilivermiş.hastaneye götürmüşler.Kalp krizi.iki gün yoğun bakımın önünde oğlunu beklemiş.Bu bekleyişte neler neler geçmiş aklından.(Umarım sizlerden kimse böyle bir acı yaşamaz).Başladım dualara diyor.Ama bi utanç duyarak.Senelerce alakam *olmadı,dindarlara gülüp geçtim işim düşünce aklıma gelmesi onun adına beni üzdü diyor.Neyse oğlu sağlığına kavuştu ama arkadaş cami kuşu oldu.Şimdi sorum şu.(Yine hiç birinizin başına gelmesini temenni etmem)Samimi olarak, -böyle birşey başıma gelse dahi,'"aman yalvarayımda, belki vardır,yoğun bakımdaki *canım ciğerim sağ salim çıkar"şeklinde kesinlikle düşünmem,sadece tıbba ve yakınımın bünyesine güvenirim-diyebilecek arkadaş varmı.
Birde diyelimki a ve c sorularındaki durumlarda hani insanın zayıf tarafları vardır ya,çevredekilerin ve korkuyla acının teşvikiyle sular seller gibi dualara başladınız.Ortam normale dönünce oluşan inanç tekrar kaybolurmu,yoksa artık başladık,bari devam edelimmi dersiniz.
Sevgili,arkadaşlarım sakın yanlış anlamayın.ben kimseyi imtihanda etmiyorum,yada imanada davet *etmiyorum.Kelin ilacı olsa başına sürermiş misali.Maksadım sadece kendimce ilginç olan birkaç şeyi sizlerle paylaşmak.Bu sorulara doğrusu cevap veremedim.Bakalım sizlerden ne cevaplar gelecek.Çok saçma bulursanız yada kayda değer görmezseniz cevap yazmayın,ama ne olur kırıcı eleştiri yapmayın.Bi dahakine daha akıllı şeyler yazarım.Herkeze iyi günler.
a) Ateist insanlar uçak düşerken neden ille de İslam'da öğrenilen duaları okusunlar ki? Neden Budizm değil, neden Hristyanlık değil? Hemen Tanrı = İslam mantığı uygulanıyor böyle bir olay anlatılırken. Ateist bir insan Tanrı'nın varlığını kabul etmez. O kişi konfüçyanizm dinine bağlı biri ise doğal olarak metafizik öğelerin hepsini reddettiği için Tanrı adına bir dua okumayacaktır. Kendi dinine ait duaları oluyacaktır.
Sorun şurda. Ateist bir kişi uçak düşerken hemen "tekbir" getirir. Yahu neden tekbir getrsin, dünyada 150den fazla din var. Ateist bir insan sadece "Anti-İslam" değildir ki", Anti-Tanrı mantığındadır. O yüzden Tanrı'nın bulunmadığı bir dine mensup ise ve onun geleneklerine bağlı ise elbette dine dua edecektir.
b) Sorduğun soruyu bilim açısından soruyor isen elbette evrimdir. Canlılar doğal seçilim yolu ile çizgisini çizerler.
*
* Metafizik açısından soruyor isen bunun bir sürü yanıtı olabilir: Tanrı, herhangi bir peri, uzaydan gelen bir uzaylı.. Hatta abartayım. Belki de bunların hepsini dünya üzerinde bukalemun düzenleyebilir, onun içinde bizim bilemediğimiz doğaüstü güçler vardır belki..
2 yanıttan birini seçmek sana kalmış tabiki.
c) Bu sorunun yanıtı gene a şıkkında. Demekki o Ateist değilmiş. Bağlı olduğu inanç Agnostisizm ya da deizm olabilir. Arkadaşına sor inancını tam araştırsın. Her Anti-İslam, Ateizm değildir..
her koyun kendi bacağından asılır. Öbür tarafa gittiğinizde hanyayı konyayı görürsünüz :)
İslam dini bilim ve teknoloji dinidir. Gelişmecidir. Bu ateistlerde ne kadar gericiymiş böyle. Yobaz ateistler.
Ateist = Gerici , Yobaz.
Allah akıl fikir versin size...
Ne haliniz varsa görün yobazlar. Daha insan oğlunun yaptığı füzenin çalışma mantığını anlamazsınız, Beyin cerrahının beyin ameliyatını anlamazsınız. Kalkmışınız Yüce yaratıcı hakkında şüpheye düşmüsünüz :))
Sizin mantık şöyle. Şimdi sene 1500 lerde birisi o zamanın halkına diyorki bakın şu kutunun içine binicem ve havaya uçucam ve dünyadan çıkıp uzaya gidicem ve gelicem. Tabi o zamanın halkı hali ile bu lafı diyene deli gömleğini giyidirip tımarhaneye yollardı.
Fakat bu şimdi yapılıyor. Bir çok sebeblerin , oluşumların birleşmesi sonucu oluyor.
Veya gene o zamanın halkına birisi deseki bakın ben şu kutuya binicem ve kutudaki şu tahtaya basınca kutu kendi kendine gidicek. Tabi gene millet hali ile o adama güler.
Fakat zamanımızda araba vardır ve o araba sebebler zinciri sonucu gitmektedir.
Sizin düz mantıkla çözmeye çalıştığınız şeyleri biz araştırarak çözüyoruz.
Harbi gerici ve yobazsınız sizler. Sanırım kendinize karşı fikir üretilmesini seviyorsunuz. Sizler psikolojide ihtiyaç sınırlamasında statü ihtiyacı ve toplumda ki diğer bireylerden farklı olma ihtiyacını ateist olarak karşılak istiyorsunuz. Vah gariplerim :) Yanlış sularda yüzüyorsunuz. Boğulursunuz canlarım :) kendinizi daha farklı ifade edebilirsiniz. Elbet araştırmalarınızda kafanızı karıştıracak bir çok şey olacak . Fakat bu karmaşayı atlatabilir ve saf kesin bilgilere ulaşabilirsiniz.
Ayrıca islam dini Bilim ve teknoloji dinidir. Bunu unutmayın :) Sizin sandığınız sadece *kara cübbeli , sarıklı kişilerin , kara çarşaf giymişlerin dini değildir.
Birazcık tırnak ucu kadar aklınız olsa Yüce Yaratıcıyı çözerdiniz.
Saygılar
gameover
27-05-2007, 19:38
allahu ekber :)
Ululardan bir uluymussun Oguzhan. Gozumuzu actin, Allah senden razi olsun. Su beyin cerrahisi konularini bir anlat ogrenelim. Fuzeyi biliyoruz, ilk fuze Muhammedin Burak, ismide Burakim 1. Ya sen bambaskasin, bak evrim teorisi hakkindaki aciklamani da imzama koydum zaten.
spartacus
27-05-2007, 23:43
Oguzhan o halde Hebelehübü'nün Cehennemi için 1500 yıl önce anlaşılamayacak tasvirleri bir yana bırakıyoruz evet o zamanki insanlar anlamayacağı için ilkel bir cehennem tasviri vardı...
Hebelehübü der ki; Sindirella'ya iman edip inanmaz ve size gönderdiğim bu lütfu kabul etmez iseniz Cehnnemde yanacaksınız. Elektrikli sandalyelere oturtulacak, filistin askılarına asılacak, kafalarınıza takılan mantyetolar ile şok yapılacak, micro dalga fırınlarda saniyede 100 kez yakılacak, yüksek irtifalı uçakların kapısından aşağı sarkıtılıp bırakılacak ve ayrıca bilgisayar teknolojili son donanımlı yüksek fırınlarda pişireilecek ve son teknolojili kalıp dökümhanelerinde presleneceksiniz. Eğer inanırsanız hepinize Cennette son model Mercedesler, yüksek teknolojili saunalar, uzaktan kumandalı huriler, her isteyene bedava internet sitesi, plazma tvler, süpersonik ve tonik huriler, her birinize yine uzaktan kumandalı 99 köle verilecektir. Ayrıca herkesin yanında bir ırmak akacak, ırmaklardan ne istiyorsanız bardağını bandırdığınızda onu alacaksınız, bu arada Coca Cola lar ücretsiz olup, uzaktan kumandalı köleleriniz tek bir isteğinizde size servis sunacaktır. Orada hiç bir hastalık olmayacaktır ve dolayısıyla Sindirella imanlı doktorlar orada emekliliğin tadını çıkartacaktır.
Ayrıca bilimden nasibini almamış ve 1500 yıl önceki tasvirle hala 1500 yıl öncenin gereklerini yerine getiren cahillere ise orada deveye nasıl binilir, nasıl inilir, taşa yazı nasıl yazılır nasıl okunur, havaya nasıl eğilip kalkılır ve itina ile diz çökülür, vampir duası ve vampirin nasılda gerçek olduğu, nasiplenilemeyen bilimden atmasyonlarla nasıl bilgi edinilemez eğitimleri verilecektir. Kontenjanımız sınırsız olup sertifika almaya ve az biraz ortaçağın üfürük ve hurafelerinden kurtulmuş olanlara sertifika verilecek olup, sertifaka almaya hak kazananlara, Cennet kapısındaki Cipli ve sertifakalar üzerindeki manyetik ciple çalışan kapı geçiş anahtarı sayesinde, cennet kapısı açılacak olup, sertifika alamayanlar ise sertifikasızlar kapısı için ellerine verilen tahtadan anahtarlarla, deve yetiştirme çiftliğine yollanacaklardır.
Hala inanmayacakmısınız?!
Sevgili spartacus,
" uzaktan kumandalı huriler,"
Ben yakindan kumanda etmek istiyorum hurimi, eger mumkunse tabi.
spartacus
28-05-2007, 01:32
elbette artık anlayacak çağdayız, yani deselerki bir adam kutunun üstüne binse uçuyor dense 1500 yıl önce deli derlerdi mevzusu 1500 yıl öncede kaldı :)
Hebelehübü her şeyi düşünür Hebelman(mümin) kardeşim.
Uzaktan kumandada yakın çekim tuşu var, büyüteç şeklinde düğmeye dokunman yeterli hemde 8X Zoom. Yeterki sen inan ve bana koşulsuz biat et :)
Üç soruya karşılık tek sorum var
İnanç : ;
"Namaz,oruç vb gibi dini ritüelleri gayet iyi uygulayanlarla beraber çok sevdiği birisi hasta olup,
yoğun bakımda yatarken,senelerce arayıp sormadığı ve dindarlarla bu yüzden dalga geçtiği yaratıcıyı,üzülerek ve utanç duyarak,dualarla anımsayıp,evladının iyileşmesi neticesinde Camii kuşu olan"
lar da mıdır ? * * * * * * * * * * * * YOKSA
"Kul hakkı" denilen bir temelden yükselen "Yetim hakkı yememek" "Şahidliği doğru yapmak" "Adaletli olmak" İnsaf ve merhamet sahibi olmak" "İnsan hakkına riayet etmek" "Kadınları da kendi gibi insan olarak görüp eşit koşulları oluşturmak" "Kendi kazancından başkalarına da infak etmek" vb.vb.vb gibi şeylerde inancın içine girer mi ?
Hebelehübü'nün yeni sözü
"Kork Hebelehübü'den korkuyorum deyip korkmayandan"
Sn Oğuzhan!
Ben imzanıza takıldım. Bu Yüce Tanrıyı çözme işi nasıl olacak çözemez isek demekki aklımız az boşuna uğraşmayalım....Aklımız az veya hiç yok ise bize sorgu sualde yoktur.
Sevgili Gemeover!
Ben içkisiz müessese istemem yaz günü bi duble fazla değil bak buzlu Tekirdağ rakısı yeter bana gel şu müesseseyi herkes rakısını yanında getirirse olur şekline çevirelim :)
Saygılarımla...
NedimYilmaz
28-05-2007, 12:32
- Ateist = Gerici , Yobaz.
- Allah akıl fikir versin size...
- Ne haliniz varsa görün yobazlar. Daha insan oğlunun yaptığı füzenin çalışma mantığını anlamazsınız, Beyin cerrahının beyin ameliyatını anlamazsınız. Kalkmışınız Yüce yaratıcı hakkında şüpheye düşmüsünüz :))
- Sizin düz mantıkla çözmeye çalıştığınız şeyleri biz araştırarak çözüyoruz.
- Harbi gerici ve yobazsınız sizler. Sanırım kendinize karşı fikir üretilmesini seviyorsunuz. Sizler psikolojide ihtiyaç sınırlamasında statü ihtiyacı ve toplumda ki diğer bireylerden farklı olma ihtiyacını ateist olarak karşılak istiyorsunuz. Vah gariplerim :) Yanlış sularda yüzüyorsunuz. Boğulursunuz canlarım :) kendinizi daha farklı ifade edebilirsiniz. Elbet araştırmalarınızda kafanızı karıştıracak bir çok şey olacak . Fakat bu karmaşayı atlatabilir ve saf kesin bilgilere ulaşabilirsiniz.
- Birazcık tırnak ucu kadar aklınız olsa Yüce Yaratıcıyı çözerdiniz.
Bu saydığım cümleler gereken cezayı almak için yeterlidir sanırım. Lütfen bu arkadaşa gerekeni yapınız. Ancak ve ancak saldırı ve hakaret olmayan cümlelere yanıt verilir. Lütfen Oguzhan biraz daha edepli olunuz ve bu bağlamda tartışınız. Aksi taktirde cümlelerinize muhattap bulamazsınız.
Ben her ne kadar Ateist düşüncede biri olmamama rağmen bu dediklerinizi tasvip etmiyorum ve yanıt vermeye değer bulmuyorum.
lagrimas
28-05-2007, 12:44
BENDE SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM VE YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM KENDİMİ... HERKEZE MERHABA
aramıza hoşgeldiniz lagrimas
* * * saygılarımla
NedimYilmaz
28-05-2007, 12:53
BENDE SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM VE YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM KENDİMİ... HERKEZE MERHABA
Dinlerden Özgürlüğe hoşgeldiniz sayın lagrimas.
Aramiza hosgeldin lagrimas.
Sevgili NedimYilmaz,
bu Oguzhan isimli uye, ne kadar saldirsa bile, ona olan sempatim bitmemektedir :)
Yazdiklarina mizah gozuyle bakmali biraz. Hep tartisma hep tartisma, arada bir eglence de lazim.
Tabi bu arkadasin saldirgan bir tavir icinde oldugu suphesiz, cizgiyi astigi anda kendisine yol verilmelidir.
ozgur_beyin
28-05-2007, 14:13
LAGRİMAS merhaba ,hoş geldin.
Bir arkadaş anlattı,ege üzerinde uçak seviye kaybetmeye başlayınca bi hoca başlamış dualara,uçaktaki mini etekli kızlar dahi herkez başlamış tekbir getirmeye.Şimdi böyle bir anda samimi olarak şöyle söyleyebilecek bi arkadaş varmı."ben asla böyle bir tehlike anında @ ya belki vardır,hemde ne olursa olsun affedermiş,işi sağlama alayım,annannemin 6 yaşında iken öğrettiği duaları edeyim,ayrıcada belki beni kırmaz,sağ bırakırda şu güzel hayatı dahada yaşarım,,,
sevgili tatlısu müslümanı ephilips
henüz masal tanrı ile köprüleri tam olarak atmadığım bir dönemde buna benzer bir kazada
ben geçirdim, askere gitmeden önce susurlukta yaşayan abimleri görmek için biletimi kestirip
otobuse bindim, yanlış hatırlamıyorsam yalova ya yakın bir yerde idi, aniden önümüze çıkan
gurbetçilere ait bir otomobile çarptı bizim otobüs, arabaya çarptıktan sonra otobüs bir kaç takladan sonra ters dönerek dereye uçtu, ufak tefek sıyrıklarla atlattığım kazada yaralı olarak
hastahaneye kaldırılan üç kişinin öldüğünü duydum daha sonra.
şimdi senin hoşuna gidecek olan kısma gelelim, evet o anda yarım yamalak müslüman olan ben
otobüsteki ahenge uyup tüm ahali ile birlikte avazımın çıktığı kadar ''allahu ekber '' ( ne utanç verici *:oops: ) diye bağırdım. *artık benim o saatten sonra *kendimi dine vermem gerekirdi dimi,
hayır öyle olmadı, bir cevap daha bulmuştum o kaza sayesinde, bizi bir tanrı, bir yaratıcı, bir süper
güç yaratmaya iten neden korkularımızdı. o andan sonra içimde geçmişten kalan korkular olmasına karşın bir yaratıcının olmadığını anladım, onu biz yaratmıştık, bizim korkularımızın
eseriydi tanrı.
hiramusta
28-05-2007, 14:41
Şimdi gelde hiramustayı arama. :)
Gandalf:"sevgili tatlısu müslümanı ephilips "
*:lol: *:lol: *:lol:
NedimYilmaz
28-05-2007, 14:56
tatlısu müslümanı :lol:
Sevgili ozgur_beyin,
senin yukaridaki tahlilin tamamen yanlis :)
Bu yazin, benim tamamen analiz edebildigim bir yazi ve yanlis. Simdi diger tahlillerinden de suphe ettim :) Yok etmedim, ama bu olmamis.
"Ephilips, ferasetine kurban oldu ... çürümüş fikirlerinizi"
Sevgili ozgur_beyin,
" Ephilips, ferasetine kurban olduğum, buraya senin gibi sureti haktan görünüp ,güya birşeyler anlatmaya çalışan bir sürü ,tebliğci geliyor."
Fatiha yerine dandini dandini dastana diyen tebligci de geliyor mu? Gercekten uzak yorumlardan kacinalim, ephilips tebligci felan olamaz. Soylemlerinde de, yargidan cok soru var, kimseye birsey dayatmaya calismamis. Ateist oldugunu da belirtmis.
'''Kırıcı eleştiri yapmayın''diyorsun demek ki ,bu yazdıklarını başka yerlerede asmışsın ve zılgıtı yemişsin."
Bu forumda, sorunun hacmi abileri sarmazsa, kirici ve assagilayici cevaplar verildigini gozlemledigi icin boyle birsey eklemis sonuna ama fayda etmemis.
"Böyle ucuz *numaralara tevessül etmeyin. Senin ,bi bok zannettiğin yukardaki *çalma metinle ,
ormanda ,TARZAN kıçını silmez. Bilesin."
Ortada metin felan yok, sadece soru var, bir dayatma yok. Tamamen abarti ve hedef gosterme amacli bir yaklasim.
"Ya burda bir bilgin varsa yazarsın, anlarsın, anlatırsın. *Burda üçüncü sınıf ,din edebiyatı yapan
tebliğ cilere ihtiyaç yok."
Birde bu sitenin neye ihtiyaci oldugunu, ne oldugunu anlatan insanlar cikti basimiza. Dijital bir ortam iste yaz bas entere, sitenin ney ihtiyaci varsa onu alir. Sitenin ihtiyaci olmaz insanlarin ihtiyaci olur.
Sevgili ephilips,
goruyorumki ozgur_beyin adli uye, sana haketmedigin gibi bir cevap vermis. Tabi sorup ogrenmek senin de hakkin. Bu yaklasimi bir acelecilik olarak degerlendir. Sadece ateist oldugunu acik acik soyleyen arkadaslara zaman ayirdigimizi, arada kalanlari aydinlatmaga calismadigimizi farkettim.
Arkadaşımızın dini bilgisi tam mı yoksa inançla inaçsızlık arasında gidip gelen birisi mi ve ya
özgür'ün tespit ettiği gibi "uyanık tebliğcilerden mi" bilemiycem. Ancak sorduğu 3 sorudan ikisinin
özelliği özgür'ü haklı çıkarır cinsten.
Benim ilgimi çeken 2. soru ? Bir tür tatlısu midyesinin "sahtekarlığı" gerçekten ilginç bir sorudur
ve ciddi cevapları hak eder. Bilim insanlarının da ilgisini çeken bu özel tür S.J.Gould'un bir kitabından sonra ortaya atılmışa benziyor. Artık sık sık bu "evrim teorisine karşıt" gibi duran
örnekle karşılaşacağımıza eminim.
Birinci sorunun analizi, korkunun bazen kontrolu ele aldigini biliyoruz. Soru da acikca, tum ateistlerde boyle bir refleksin ortaya cikip cikmadigi hakkinda. Bunun korku sonucu olan bir refleks oldugu belirtilmis. Soruyu soyle degistirelim, elinde silahli biri size dans et derse danseder misiniz. Cevabi su olurdu, silah ve mermi gercekse, evet.
Ikinci soru biyoloji ile ilgili. Biyolojinin icinde olmayan bir insan icin, canlilar alemi gercekten inanilmaz olabiliyor. Sunu anlamamiz gerek, mumkun olan seyler bizim hafsalamizla sinirli degil. Bu da sorunun cevabinin sadece yildirimin carpmasindan cok daha zor ve derin olmasi anlamina gelir. Benim de biyoloji bilgim fazla degildi, bu site sayesinde daha fazla anliyoru bu gibi olaylari.
Ucuncu soru, yine Allah varligini dayatma cabasinda degil. Cepte ugur parasi tasimak kadar basit bir mantik aslinda. Yada ugur getiren baska birsey. Insanlar gercek hayatta yasanan olumlu ve olumsuz olaylari, dogaustu kavramlarla ozdeslestirme yoluna gitmislerdir. Eger bir kere tutan birsey birdaha tutarsa insanin o cisme yada eyleme olan inanci pekisir. Bu soru yine birinci soru ile alakali ama o sorunun ilerletilmis hali. Simdi ucak dusmek uzereyken, yolcularin tekbiri uzerine tekrar normale donseydi, bu insanlarin hayatinda daha kalici bir etkisi olacak miydi.
Ben acikcasi bu sorularda, tebligcilik gormuyorum. Dini bilgisi tam olan bir ikisi arada da kalabilir, ve bu site arada kalan insanlara en cok faydasi dokunacak sitelerden biri. ozgur_beyin bu arkadasa dincilerin sitesini tavsiye ederek haksizlik yapmis. ephilips adli uyenin, siteye uzun zamandir uye olan, cok okuyan az yazan bir uye oldugu belli. Biraz daha ilimli davranmak zarar vermez. ozgur_beyin, kurbagayi yavas yavas isitin lutfen :)
Bir taraftan, yazarin en sona, birdahakine daha akilli seyler yazarim seklindeki aciklamasi ve ozru, burada belki bazi insanlara ve sorulara sert cikildgina yada alay edildigine dair bir kanisindan kaynaklaniyor olabilir ve boyleyse hos degil. Bakin size 3. sinif bir tebligci gostereyim, Oguzhan. Hic soru sormamis, paylasmamis, yargilarini koymus gitmis.
///Ateist = Gerici , Yobaz///
:) :)
Sevgili habilis,
bu adamlarin en cok bu yonunu seviyorum zaten. Al bunlarin laflarini, ateist yerine sozu soyleyenin kendisini koy goruceksin. Bir insan kendisini bu kadar objektif anlatir degil mi? :)
Başlığın üç sorusundan ciddiye alınıp cevaplanması gerekir dediğim tatlısu midyesinin
sahtekarlığı şu :
http://img157.imageshack.us/img157/9113/midyegf3.png (http://imageshack.us)
gameover
29-05-2007, 12:24
dohtor bu ne *:D
Ateş karıncaları G.Amerika’ya özgü bir tür karıncadır. İnsanlarla birlikte taşındıkları yeni
coğrafyalarda *kelimenin tam anlamıyla işgalcidirler. Yerel karınca türlerini yok ederek
ABD’nin bir çok eyaletini istila etmişlerdir. Dünyanın bu en gelişmiş ülkesi bu işgali ça-
resizlikle kabul etmişe benziyor. Son derece saldırgan ve zararlı bu karınca türünün ilginç
bir doğal düşmanı vardır. Karasinek !! Bu karasinek türü larvalarını ateş karıncalarının
vücüduna enjekte eder ve karıncanın içinde onu yiyerek gelişen kurtçuk sinek olma yolunda
ilk adımlarını bu garip yuvasında başlar.
Canlı çeşitliliğinin *ve üreme döngüsünün garip ve akla aykırı gibi duran bir başka örneği de
bu başlıkta dikkati çekmeye çalıştığım *Lampsilis adlı tatlı su midyesinin görsel taklitçiliğidir.
Midyelerin çoğu yumurtalarını doğrudan çevresindeki suya salar. Yumurtalar burada döllenir
ve embriyonik gelişme aşamalarını bu koşullarda tamamlar. Ancak Unioniade (Lampsilis
midyesinin de içinde bulunduğu midye türlerinin genel adı) midyelerinde yumurtalar dişinin
gövdesi içerisinde kalır erkeklerin suya saldığı spermlerle burada döllenir. Döllenmiş yumurtaların gelişmesi için balık solungaçlarında bir yolculuğa çıkması gerekir. Solungaçlara
yerleşen döllenmiş yumurtalar burada bir dölüt kesesi oluşturarak gelişmesini tamamlar.
İyi de bir midye arkasında neden bir balık “resmi” oluştursun ? Bunun cevapları iki farklı
düzeyde ele alınarak cevaplandırılabilir. Birincisi Lampsilis’in döllenmiş yumurtalarının
diğer Unioniade çeşitlerine göre farklılığında yatar. Çoğunlukla kancalı olan yumurtalar
suda asılı dururken çevresinden geçen balıklara tutunma özelliğine sahipken *Lampsilis’in
yumurtaları bu şanstan mahrumdur. Yani balığın ağzına öyle ya da böyle ulaşma zorunluluğu
vardır. Lampsilis’in yakın bir akrabası bu sorunu farklı yollardan geçerek aşar. Küçük, kırmızı ve balıklar için çekici kurtçuklar üretir. Döllenmiş yumurtalar bu kurtçuklara tutunarak iştahlı
balığın solungaçlarına ulaşır.
Buraya kadar yapılan açıklama Lampsilis’in evrimsel yol çizgisini açıklayabilir ama hala
can alıcı soru ayaktadır ; aklın sınırlarını zorlayan ve bir zekanın ürünü gibi duran bu balık
resmine nasıl ulaşıldı ? Balık görüntüsünün uyumsal öneminin altını çizmekten başka bir şey yapamadık gibi görünüyor.
Darwin’in yaratılış düşüncesinin “mükemmel organlar” argümanına karşılık dile getirdiği
şu cümle sorumuzun cevabını bulmak için bakmamız gereken yönü belirler:
“Mantığım bana diyor ki,basit ve eksik bir gözle karmaşık ve kusursuz bir göz arasında
çok sayıda aşamanın var olduğu, her aşamanın da sahibine yarar sağladığı gösterilebilirse,
(...) kusursuz ve karmaşık bir gözün, aklımız almasa bile doğal seçilimle oluşmuş olduğuna
inanmanın güçlüğü teori için yıkıcı olmaktan çıkar.”
Eğer Lampsilis’in sahte balığını oluşturan ögelerin en azından bir kısmını başka amaçlar
için kullanan bir ara form bulursak ve prototip balık benzerliğinin, gerçek bir balığa gizemli
ve mükemmel benzerliğini adım adım kazanırken bu organların görsel aldatmaca dışında
işlevleri olduğunu görürsek sorunu çözebiliriz.
Devam edecek...