PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dindarlık arttıkça suçlar da artıyor..

Ahlaksız
07-11-2018, 17:33
Haber şöyle;
Hilal TV’de yayınlanan “Kur’an’la Yüzleşme” programından “Müslüman kimdir”in tartışıldığı bölüm sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gören video, dinciler tarafından ise tepkiyle karşılandı.
https://odatv.com/dincileri-sinirden-hoplatan-video-07111824.html
Bu da videosu;
https://www.youtube.com/watch?v=gA2DY67c-1A

Turdur
07-11-2018, 20:02
Videoyu izlemedim. Bu konu hakkın da fikrim belliydi zaten, bunu yazacağım.
Suç oranının artması ekonomik sıkıntının yada otorite boşluğunun sonucudur. Fakir insan dindar gibi görür kendisini, ancak dindar değildir.

Fakir Afrika ve Güney Amerika ülkelerine bakarsanız, dindarlık artınca suç oranı artmamıştır tam tersine fakirlik ve otorite boşluğu yüzünden kendilerini dindar saymışlardır.

Ahlaksız
07-11-2018, 21:28
Suç oranının artması ekonomik sıkıntının yada otorite boşluğunun sonucudur. Fakir insan dindar gibi görür kendisini, ancak dindar değildir.

Fakir Afrika ve Güney Amerika ülkelerine bakarsanız, dindarlık artınca suç oranı artmamıştır tam tersine fakirlik ve otorite boşluğu yüzünden kendilerini dindar saymışlardır.
Turdur;videoyu muhakkak izlemelisin..
Bir hoca,dinin aslında insanlarda ters tepki doğurduğunu bilimsel olarak (istatistiklerle) ortaya koyuyor..

bilgivehis
08-11-2018, 00:36
Suç oranının artması ekonomik sıkıntının yada otorite boşluğunun sonucudur.

Ekonomik sıkıntıyı getiren yine İslam ve İslamcılar değil mi?

Fakir insan dindar gibi görür kendisini, ancak dindar değildir.

Fakirliği getiren yine İslam ve İslamcılar değil mi?

Afrika ülkelerinde senin artmamış dediğin katliamların, tecavüzlerin haddi hesabı yokken kaynağı yine İslam ve İslamcılar değil mi?

Tayyip ekonomik krizi halka, ABD'ye, CHP'ye, esnafa, üreticiye attı hatta utanmasa sokaktaki köpeklere de atardı, öyle ya, nasıl olsa bu ülkenin başında kendisi değil.
Sen de aynı tayyip gibi her şeyi herkes yaptı ama İslam yapmadıdan gidiyorsun, galiba sen İslam saplantısı içinde kendini cennette zanediyorsun.
Bütün yorumların hep İslamı ayıklamaktan ibaret ama hiç birinin gerçekle alakası yok.

Turdur
08-11-2018, 00:47
bilgivehis; değil.
Siz sadece dinleri ve inanışları İslam ile sınırlandırdınız.
Hristiyanlık Afrika-Amerika kıtalarında çok kan döktü ve insanları zincirli kölelere dönüştürdü. Bugün Latin Amerika ülkelerinde İslam yoktur. Bugün bütün Afrika İslam inancında değildir.
İnanç, ekseriyetle fakirlerin bel bağladığı bir umuttur. Bakın Hindistan'a. Orada herkes müslüman değildir.
Siz, yorumlarınızda inanışlar ve dinleri İslam ile kısıtlıyorsunuz.
Ortodoks dindarlığı ve Katolik dindarlığı yada yerel kalmış inanışları hiç saymıyorsunuz. 5.000 din ve sayılamayan yerel inanış-batıl inanç geldi geçti. Dindar yada yobaz kelimesinden anladığınız sadece İslam ile kısıtlı, genel bakamadınız.

Ahlaksız; videoyu izledim. Doğru konuşuyor.

kartopu
08-11-2018, 11:17
Bence devletlerin suç dosyası dinlerden daha büyük. Hangi din mensubu devletlerden yol almadan suç işleyebilir Hangi dinci örgütlerin arkasında devletler yok.

Bence suçlu adresleri yanlış yerlerde aranıyor.
IŞİD, EL-KAİDE, EL-NUSRA veya her hangi cemaat veya tarikat devletlerden bağımsız mı hareket ediyorlar. Hepsinin arkasında ya güçlü bir sermaye gurubu var yada her hangi devlet kurumları.

Suçu biz yanlış yerde arıyoruz . Günümüzde içinde yaşadığımız sistem suç işlemeden varlıklarını sürdüremiyor Suçu din ve din odaklarında arayacağımıza kapitalizm in böbrek yataklarında arasak daha iyi sonuç alınır. Çünkü sermayeler enine değil dikine büyüyor bunun içinde din de dahil herkesi suça bulaştırıyorlar.

Ahlaksız
08-11-2018, 19:35
kartopu;suç aradığımız veya birilerini suçladığımız yok..Burada sadece gerçeklerden bahsediyoruz..Gerçek olan nedir?
Konudaki videoda,bir ilahiyatçı ''her yere cami veya imam hatip açılmasına rağmen,suç oranları azalacağı yerde,bilakis artmıştır..'' demiş..Gerçek olan bu ve bu gerçeği bir gayrimüslim değil,bir müslüman söylüyor..Bu gerçeğe rağmen,dinin iyi bir şey olduğunu kimse söyleyemez..Çünkü gerçekte dinin,amacından tam ters istikamette etki yaptığı ortada..Gerçek bu..Burada dini suçlamıyoruz veya din kötüdür tu kakadır demiyoruz..Zaten din,ne olduğunu istatistiklerle ortaya koyuyor..Benim dini suçlamam veya bir dindarın dini aklamaya çalışması bu gerçeği değiştiremeyecek..

Devlet konusunu herkes anlayamaz..Daha dinin ne olduğu kitlelerce farkedilmemişken,devletin ne olduğunu insanlara anlatamazsınız..Devletin ne olduğunu anlamak için biraz zekaya ve bilgiye ihtiyacınız var..Dinin ne olduğunu anlamak için öyle artı birşeylere ihtiyacınız yok..Normal olsanız,yeterli..:)

Turdur;burada salt islamdan bahsetmiyoruz..Tabi ki bizim için önemli olan Türkiye ve İslam ama dinin her anlamda insanlığa zararlı olduğu barizdir..
Türk toplumu 2002'den önce de müslümandı ama bugün yaşanan kaos yoktu..Bu kaosun nedeni,dinin dozunun arttırılmasıdır..Din dozunda verilse de,bir fayda sağlamaz..
Bu konuda Dawkins'in tanrı yanılgısı kitabındaki deneylere bakabilirsiniz..

Bugün Japonya veya Norveç gibi ülkelerde dinin toplumsal hayata etkisi çok düşük ve buna rağmen suç oranları da çok düşük...Demek ki dinden uzaklaşıldıkça,insanlar normalleşiyor,suçtan uzaklaşıyor..
Din denilen şey,ayrımcılığı/ötekileştirmeyi/faşizmi yaratır ve bu koşulları destekler..
Bu konuda mesela gnostikler işaret edilip,bir itiraz yapılabilir..Çünkü bu insanlar şiddete meyilli değiller..Et yemezler,evlenmezler filan..Yalnız bu insanlar,bir güvercin,bir sırtlan gibi yaşarlar..İçinde bulundukları toplumun gelişmesi adına en ufak bir adım atmazlar..Haliyle fakirlik/açlık/yokluk kaçınılmazdır..Zaten bu insanların büyük bölümü yok olup gitmiştir..Bir gnostik,birşeyi icat edemez mesela..Mesela elektriği bir gnostik icat etmemiştir,edemez de..Çünkü gnostiklerin böyle bir dertleri yok..Onlar tamamen şizofreniler..Kafaları tamamen uçmuş durumda..Haliyle bu insanların şiddete kesinlikle karşı olmaları işaret edilerek,dinin iyi bir şey olduğu,rasyonel anlamda bir temele oturtulamaz..

Turdur
08-11-2018, 23:46
Ahlaksız; yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan. Birbirini takip ediyor işte. Fakirlik dindarlık dindarlıkta ortak suç olgusu yaratıyor.

kartopu
09-11-2018, 11:38
kartopu;
Devlet konusunu herkes anlayamaz..Daha dinin ne olduğu kitlelerce farkedilmemişken,devletin ne olduğunu insanlara anlatamazsınız..Devletin ne olduğunu anlamak için biraz zekaya ve bilgiye ihtiyacınız var..Dinin ne olduğunu anlamak için öyle artı birşeylere ihtiyacınız yok..Normal olsanız,yeterli..
-----------------
Sn Ahlaksız
Dinle devleti niçin birbirinden ayrı imiş gibi gösteriyorsun. Din ve dindarlar çoğaldıkça suç oranı artıyorsa bunda devletin ilgisinin siyasetinin olmadığını mı sanıyorsun.
Devlet şunu desin ben dinden tamamen çekiliyorum ne siyasi ne finasal nede düşünsel destek vermiyorum bak o zaman suç oranları nerelere düşecek.

Turan Dursun katledildi kim katletti kim katillere destek verdi. Suçlu nerde. Ayrıca katledenler suçlu mu kahraman mı. Dini devletin dışında düşünmek saflıktır.
Bütün dini katliamlara bakın arkalarında ya bir sermaye gurubu var ya her hangi bir devlet. Camiler suç işlemez, bütün dindarlarda suçlu değildir. Suçu işleyenler ya çıkar gurupları ya siyasetçiler ya devletlerin çıkarları adına işlenmiş suçlar.

Eğer bir gerçek arıyorsan güç odaklarına, iktidar anlayışına, sermaye birikimine bakacaksın. Camilere değil. Devlet imamlara maaş vermesin, dine bütçe ayırmasın, siyasi destek vermesin, ne cami açılır ne insanlar camileri suçlar.

Ahlaksız
09-11-2018, 16:40
Ahlaksız; yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan. Birbirini takip ediyor işte. Fakirlik dindarlık dindarlıkta ortak suç olgusu yaratıyor.
Güzel film,tavsiye ederim;
https://720p-izle.com/izle/altyazi/darkest-hour.html
Filmden bir sahne;
İngiltere başbakanı Winston Churchill metroya biner..Metroda insanlara ''acaba nasıl başa çıkıyorsunuz?'' der..''Maneviyatla mı?'' diye de ekler..İnsanlar da hep beraber ''evet'' derler..Winston Churchill ''iyi ki öyle,ona ihtiyacımız var'' der..
kartopu;
Devlet konusunu herkes anlayamaz..Daha dinin ne olduğu kitlelerce farkedilmemişken,devletin ne olduğunu insanlara anlatamazsınız..Devletin ne olduğunu anlamak için biraz zekaya ve bilgiye ihtiyacınız var..Dinin ne olduğunu anlamak için öyle artı birşeylere ihtiyacınız yok..Normal olsanız,yeterli..
-----------------
Sn Ahlaksız
Dinle devleti niçin birbirinden ayrı imiş gibi gösteriyorsun. Din ve dindarlar çoğaldıkça suç oranı artıyorsa bunda devletin ilgisinin siyasetinin olmadığını mı sanıyorsun.
Devlet şunu desin ben dinden tamamen çekiliyorum ne siyasi ne finasal nede düşünsel destek vermiyorum bak o zaman suç oranları nerelere düşecek.

Turan Dursun katledildi kim katletti kim katillere destek verdi. Suçlu nerde. Ayrıca katledenler suçlu mu kahraman mı. Dini devletin dışında düşünmek saflıktır.
Bütün dini katliamlara bakın arkalarında ya bir sermaye gurubu var ya her hangi bir devlet. Camiler suç işlemez, bütün dindarlarda suçlu değildir. Suçu işleyenler ya çıkar gurupları ya siyasetçiler ya devletlerin çıkarları adına işlenmiş suçlar.

Eğer bir gerçek arıyorsan güç odaklarına, iktidar anlayışına, sermaye birikimine bakacaksın. Camilere değil. Devlet imamlara maaş vermesin, dine bütçe ayırmasın, siyasi destek vermesin, ne cami açılır ne insanlar camileri suçlar.
kartopu;ben sizin devletin farkına vardığınız için zeki ve bilgili olduğunuzu söyledim aslında ama dikkat etmemişsiniz belliki..
Bu konularda çok şey yazdık..Bana bu konulardan bahsetmenize gerek yok..Mesela nasıl yazmışım;
Zengin/soylu insan ve köle insan olgusu da bu süreçte oluşmuştur..Sonrasında özel mülkiyet,sınıfların oluşumu ve devlet,bugün anladığımız anlamdaki dini ortaya çıkarmıştır..
Mezopotamyada M.Ö.4000'lerin sonunda devleti ortaya çıkaran zengin/soylu sınıf,sınıflara/kastlara ayrılmış toplumda,dinsel tapınmayı oluşturarak/kullanarak/kontrol ederek insanları baskı altında tutmayı/sömürmeyi/köleleştirmeyi başarmıştır..Sınıflar arasındaki eşitsizlik ve devlet,kendi ideolojik kanıtlarını dinde bulmuştur..
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39470

kartopu
09-11-2018, 18:39
kartopu;ben sizin devletin farkına vardığınız için zeki ve bilgili olduğunuzu söyledim aslında ama dikkat etmemişsiniz belliki..
Bu konularda çok şey yazdık..Bana bu konulardan bahsetmenize gerek yok..Mesela nasıl yazmışım;
--------------------------------------------
Fark edemedim gözümden kaçmış. Özür dilerim Sn Ahlaksız.
Ayrıca iltifatınız içinde teşekkür ederim.

Velhelebe
10-11-2018, 04:10
Sayın Ahlaksız böyle bir istatistik hakikaten var mı?

Ahlaksız
10-11-2018, 12:02
Sayın Ahlaksız böyle bir istatistik hakikaten var mı?
Bu ilahiyatçı neden yalan söylesin ki?
Zaten istatistiklere ihtiyacınız da yok..Açın haberlere bakın,ülkenin hali ortada..

Velhelebe
13-11-2018, 07:00
Bu ilahiyatçı neden yalan söylesin ki?
Zaten istatistiklere ihtiyacınız da yok..Açın haberlere bakın,ülkenin hali ortada..

Onlar gerçek dindar değil deniyor hep :)

Ahlaksız
08-01-2019, 23:31
Video silinmiş..Tekrar ekliyorum;
https://www.youtube.com/watch?v=5F0tpdc35_E

karakedi
09-01-2019, 02:03
en son cümlesini anlamadım. ama icra dosyası ile konuyu doğru yere bağladı. benim genel olarak felsefeci ve ateist kişilerde gördüğüm yanlışlık, sorunların merkezine dini koymaları ve ona karşı mücadele etmeleri.

şunu söyleyebilirim. dünyada hiçbir zaman sadece bilimin artması devletin/toplumun laikleşeceği anlamına gelmez. çünkü sistem buna müsaade etmeden toplumların bilincini kırıyor.

eğer bir toplumda kısa bir dönem içinde dindarlık artıyorsa, sorunun kaynağı için eğitime veya bilime değil ekonomiye bakmamız gerekir. dindarlığın artması ekonomide yaşanan bozulmanın dışavuran sonuçlarından biridir sadece. diğeri de uyuşturucu kullanımın artması olabilir. zayıflar eleniyor, ayakta duramayanlar konkordato ilan ediyor. konkordato harici zarar vatandaşa fatura ediliyor. zaten konkordato da dolaylı olarak vatandaşın kamusal birikiminden karşılanır ama biz aradaki bağı kuracak siyasi bilinçten uzak bırakılırız, aklımızı fikrimizi dine veririz. tarihte hep böyle olur. bir yerde ekonomi kötüye gidiyorsa, bunun faturası toplumdaki sınıflardan birine kesilir. bunu atıyorum amerikaya kesemeyeceğine göre içerde birine kesmen lazım. devletler de tarihte hep en zayıf kimse ona kesmiştir.

o yüzden halk ne kadar bilinçli şekilde karşı çıkarsa, bu fatura o kadar patronlar ve emekçiler arasında bölüştürülür. halk ne kadar tepkisiz kalırsa, fatura o kadar çok kendisine kesilir. genelde de halka kesilir. din işte böyle bir ortamda yayılır da yayılır.

dinin pohpohlanması. dindarlığın artması. fuhuş, uyuşturucunun artması. suç oranlarının yükselmesi. bütün bunları yapan sizin bizim gibi vatandaşlardır aslında. bir toplumda bunların sayısı artmışsa o zaman şu tespiti yapabiliriz: krizin faturası vatandaşlara kesiliyor.

o zaman insanların inançlarına düşmanlık yapmak yerine krizi bize kesmeye çalışanlara karşı durmamız gerekir.

Ahlaksız
09-01-2019, 18:07
….
o zaman insanların inançlarına düşmanlık yapmak yerine krizi bize kesmeye çalışanlara karşı durmamız gerekir.
Krizi bize kesmeye çalışanlar,eğer inanç diye bir şeyi sömüremeselerdi,bunu yapabilirler miydi?
Yapamazlardı..
O zaman 3-5 kodamanla uğraşmak yerine,insanları uyuşturan inançla uğraşmak daha rasyoneldir..