PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarı yelekliler

ilahimasal
07-12-2018, 16:01
1789 da Fransız halkının monarşi ve aga babası kiliseyi perişan ettigi gibi olurmu ? Kim bilir belkide olur .

Fransız devriminin ardından Dünya değişmişti

Bu günlerde " sarı yelekliler " namı ile bir çok insan akaryakıt zamlarının geri çekilmesi için sokaklara döküldü.

Bu insanlar ne yaptıklarını iyi biliyorlarsa şayet KAPİTALİZMİN deliğine çomağı soktukları hemen fark ediliyor. 1789 da monarşi ve kiliseye soktukları gibi.

Ne olacak bir akaryakıt protestosundan kapitalizm etkilenir mi diyenler olabilir . Evet kapitalizm buradan etkilenebilir hatta tüm avrupaya oradan da Dünya ya yayılırsa kapitalistlerin korktugu halk hareketleri onların sonunu getirebilir.

Fransa hükümeti zamları geri aldığı halde fransız gençler sokaklardan geri cekilmiyor. Cekilmedigi gibi galiba yarın büyük protesto için toplanacaklar. Protesto toplantısının ardından bitti derler mi bilinmez.

Fransa daki protestolardan nem kapan yerli ve milli yönetimimiz hemen önlem aldı ve aradan 5 yıl geçmiş ve neredeyse küllenmiş olan gezi olayındaki bir kaç kişiyi yargıya taşıyıp mahkumiyet verdi. Bu mahkumiyetlerin buraya sıçrarsa GÖZ KORKUTMAK için yürürlüğe girdiği gözden kaçmıyor.

Fransa dan buraya sıçrarmı bilemem ama bize gelmeden avrupayı sarmasını isterim. Burdaki istemimin sebebi avrupada asalak gibi yaşayan ve taa oradan Türkiye deki yönetime ortak olmaya çalışan dinci faşistlerin ayaklanan avrupalılar tarafından sürülmesidir.

Bu asalak tayfa oradan sürülürse biryerede gidemezler yollarda geberir giderler.

Fransa daki ayaklanma mı yoksa başka bir olaymı bilmiyorum ama kapitalizmin sonunu getirmesi yakındır. Umut ile bekliyoruz.

Dünya nın neresinde olursa olsun halkları sömüren bu yapılar artık çökmelidir. Bunlara sırtını dayayıp aç karınlarını onlara yalakalık yaparak doyuran iğrençler mahluklarda bunlarla beraber otomatikman yok olucaklar.

Üretim araçları tam ve kesin olarak kapitalist miktoplardan alınıp halka yani gerçek sahiplerine verilmelidir.

Marx ın fikirlerine öngörülerine bakıp kendilerine savunma mekanizması oluşturan kapitalist mikroplar ORTA SINIFI ortaya çıkartıp ucundan eccik koklatıp bunların isyan etmesini engellediğini sansada MARX ın dedigi olucak . Her toplum kapitalizm asamasını yaşayacak ve adil düzene buradan geçecek demiş . Ne güzel demiş.

Rusya çin gibi devletler kapitalizmi köküne kadar yaşıyorlar digerleri gibi ama bitecek. Kaputalizmin sözde sigortası ORTA SINIFTA ayaklanacak. Kim durdurucak ?

Sömürmek için çıkardıkları savaşlar . Kendi rahatları için her haneye soktukları FATURA denilen o kağıtlar gt lerine girecek. Ama bu gün ama yarın.

Suyun faturasımı olur it tohumu kaputalistler . O su benim , o vadiler benim , o kıyılar benim , o nehirler benim .

O kadar gözü dònmüş ki şerefsizlerin her yere çit çekip o çitin içinde sahibini çalıştırarak sömürüyorlar.

Sözde sahiplendiklerinide birileri eliyle silahla koruyorlar. Ama nereye kadar.

Evime gönderilen elk faturasında benden zorbalıkla kestikleri DAGITIM BEDELI denilen şeyle beraber gönderen kapitalist firmanın gt ne sokmak için sabırsızlıkla bekliyorum. Sokucağım gün elbet gelir.

ForumKirpisi
07-12-2018, 16:14
meydanları kapattılar eylemin 4. safhasını engellemek için.

ayaklananların çoğu oralı değil ki göçmen.

dinci faşistleri sürerlerse onlar gelir ülkemizin içine ederler, gelenleri yetiyor zaten. gerçi onların orada durmasını da istemiyorum ne yapsak bilemedim bi şekilde buharlaştırsak :D

kartopu
07-12-2018, 17:45
Sarı yeleklilerle 1789 un bir alakası varmı bilemiyorum Bu iki eylem arasında oldukça farklı sınıfsal içerik var . 1789 Burjuvazinin monarşiye ve kilisenin hakimiyetine isyan dı. Bu gün sarı yelekliler denilen eylem en alttakilerin en üsttekilere isyanıdır.
Üretilen değerlerin adaletli şekilde dağıtılmamasına isyandır, yerinden yurdundan edilenlerin isyanı, aç gözlülüğe karşı aç kalanların isyanı. Adaletsiz vergi sisteminin isyanı.
Daha doğrusu kapitalizm e isyan
Bu isyanlar koskoca bir ateşe döner mi henüz öyle bir şey görülmüyor ama bir kıvılcımın koskoca ormanı yaktığı da biliniyor.
Yakın tarihimize baktığımızda Emperyalist aç gözlüler Irak ı Mısırı Libya yı Tunus u niçin karıştırdı bu arı kovanını niçin kurcaladı ne aradılar işte bu sorulara cevap bulduğumuzda Gezi ve Fransadaki eylemlere de cevap bulmuşuz demektir.

ForumKirpisi
07-12-2018, 17:57
USA skeptic haller olmasın? Yelekleri muhtemelen rusya fonluyor karşıtlarını da almanya ve abd.

Neva
01-02-2019, 14:26
Macron: Talep daha yüksek maaşsa ben de Sarı Yelekliyim

Fransa'da Sarı Yelekliler eylemi 12. haftasına girerken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kendisinin de bir Sarı Yelekli olabileceğini söyledi.

BFM TV, Paris Match, Le Figaro'dan gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Macron, "Sarı Yelek olmak demek daha az milletvekili istemek, emeğinin karşılığında daha fazla ücret talep etmekse, ben de bir Sarı Yelek'im" dedi.

Sarı Yelekler'den "Belli bir iddiası ve lideri yok. Başlamasından bu yana çeşitli dönüşümlerden geçti" diye söz eden Macron, diğer yandan bu harekete "Fransa'daki kurumların yıkımını isteyen 40 bin — 50 bin militanın sızdığı" iddiasını ortaya attı.

Macron, yurttaşın herhangi bir yasa teklifinin 700 binden fazla imza toplaması halinde hükümetin onayı gerekmeksizin meclis tarafından son şekli verilerek referanduma sunulması önerisine ilişkin Yurttaşlar Girişimi Referandumu (RIC) hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Referandum ihtimaline açık olduğunu, ama aynı zamanda halkın oyunun parlamentonun kararlarını geçersiz hale getirmesini istemediğini dile getiren ransa lideri, kendisi tarafından kaldırılan ve zenginlerin daha fazla vergi ödemesini sağlayan "servet vergisi" konusunda referandum istemediğinin altını çizdi. Macron, diğer tekliflere ise açık olduğunu söyledi.

Macron yönetimi, Sarı Yelekler'e karşı, gösterileri izinsiz yapanların, yüzlerini kapayanların ve şiddet eylemlerine başvuranların sert şekilde cezalandırılmasına yönelik yeni bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak bu da yeni bir tartışma başlattı ve Macron taraftarlarının bile 'yurttaşların hak ve özgürlüklerine tehdit' diye tepkisini çekti.

Macron ise Fransız medyası karşısında "Bu (iktidardaki) 20 aydan çok şey öğrendim. Beni korkuttu" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

https://www.artigercek.com/haberler/macron-talep-daha-yuksek-maassa-ben-de-sari-yelekliyim

Leonardo
01-02-2019, 15:27
Fransa'da insanlar bıkabiliyor. Kimisi bu olayları mayıs 68 olaylarına benzetiyor.

Bana sorarsanız tam bir toplumsal patlama. Son 20 senedir birçok şey yaşandı. Sarkozy idi, Charlie Hebdo idi derken, sonunda ekonomik koşullar filan gerçekten patladılar.

Halkın alım gücü filan çok önemli. Macron'un bazı liberal politikaları da böylece sona ermiş oldu.

Halkın sesinin çıkması iyi bir şey.

+ Bizdeki gezi direnişi gibi, polis şiddetine maruz kalanlar filan da oldu.

+ Ben Macron'u da beğeniyorum. Adam geçen hafta Sarı yeleklilerin toplantısına katılıp 1 saat boyunca sarı-yeleklilerle yüz-yüze tartıştı örneğin.

Son olarak: 8-9 hafta oldu. adamlar Noel'i sokakta geçirdiler. halen de devam ediyorlar. Demek ki önemli bir şeyler oluyor.

Neva
05-02-2019, 23:39
Fransa'da 24 saat grev ilan edildi
Fransa'da Genel İş Sendikası (CGT), Sarı Yeleklilere destek için ülke genelinde 24 saat grev ilan etti. Ülke genelinde 160 farklı kent ve kasabada meydanlara inen Genel İş Sendikası üyeleri ile Sarı Yelekliler, başkent Paris'te birlikte yürüdü.

Fransa Genel İş Sendikası (CGT) yeni yılın ilk grev çağrısında bulundu. Fransa'nın büyük şehirlerinde birçok miting düzenlendi. Ülke genelinde 160 farklı kent ve kasabada meydanlara inen Genel İş Sendikası üyeleri ile Sarı Yelekliler, başkent Paris'te birlikte yürüdü. Göstericiler, maaşların arttırılması ve vergilerin adil uygulanmasını istediklerini dile getirdi.
--------/------
Ayrıca, ülkenin ekonomideki can damarı durumundaki bazı limanların da giriş ve çıkışını kapatan Sarı Yelekliler ile Genel İş Sendikası üyeleri Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un istifasını istiyor.

https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/fransada-24-saat-grev-ilan-edildi-3408367/

kartopu
06-02-2019, 13:23
Demek bay sendikacılar baskılara dayanamadı 24 saatliğine greve gitti.
Eh bu da iyi geç oldu ama yine de oldu.

Fransız işçi sınıfı zaten eylemlerde idi ama örgütü vurdum duymazlık yapmıştı. Sendika ağalığını bilirim bir ayağı düzende bir ayağı sallantıdadır. Onlar kapitalizmden pek kopmak istemezler bu kararı da çok gönülden aldıklarını sanmıyorum.
İşçi sınıfı sadece düzenden değil bu ağalardan da kurtulması gereklidir. Yoksa adamı beş paraya satarlar.

Sonuçlarını göreceğiz.

ForumKirpisi
06-02-2019, 13:42
Fransa'da insanlar bıkabiliyor. Kimisi bu olayları mayıs 68 olaylarına benzetiyor.

Bana sorarsanız tam bir toplumsal patlama. Son 20 senedir birçok şey yaşandı. Sarkozy idi, Charlie Hebdo idi derken, sonunda ekonomik koşullar filan gerçekten patladılar.

Halkın alım gücü filan çok önemli. Macron'un bazı liberal politikaları da böylece sona ermiş oldu.

Halkın sesinin çıkması iyi bir şey.

+ Bizdeki gezi direnişi gibi, polis şiddetine maruz kalanlar filan da oldu.

+ Ben Macron'u da beğeniyorum. Adam geçen hafta Sarı yeleklilerin toplantısına katılıp 1 saat boyunca sarı-yeleklilerle yüz-yüze tartıştı örneğin.

Son olarak: 8-9 hafta oldu. adamlar Noel'i sokakta geçirdiler. halen de devam ediyorlar. Demek ki önemli bir şeyler oluyor.

Macron diğerlerine kıyasla daha makul birisi. Sarkozy neydi ya resmen Fransanın utancı. Tayyibin bedevi versiyonu Ermeni, Yahudi ve Araplara yancılık yapmak üzerine bir siyaset. Ülke kazanımlarının çoğunu kaybetti, sol parti toplayamadı olay sol partiye patladı. Şimdi de macrona patladı. Bunun sorumlusu sarkozy ve öncelleri.
Allan Jupe gelse daha da iyi olurdu ama tanımıyolar onu.

Khaos
06-02-2019, 14:52
bay sendikacıları bilemem
bay polisin yaptığı açıklama ilginç
bunların liderliği yok ki oturup pazarlık edelim

ya

burnu bi karış havada burjuva iti kuyruğunu indirip
sarı yelek de giydi ya

demek ki neymiş o kadar da güçlü değiller
bu tarz mücadeleler ne kadar uzun soluklu olursa
nitelik değiştirip devrimcileşmesi kaçınılmaz

her sokağa inenin arkasında bir başka ülke istihbaratı ya da fonlaması aramak
sokağa inmeyi itibarsızlaştırmak için
yönetici elitlerin geliştirdiği son söylem

bu tarz komplo teorileri arkasından bilgiçlik taslayanlar şüphe üzerinden pasifizm kodlayanlar şunu bilsin:
bu tarz hareketler
toplumsal mühendislik gereği olsa bile - ki bu sadece bir hipotez- nerde neyi ateşleyeceği belli olmaz.

Khaos
06-02-2019, 17:13
daha bu bişey değil

bu iş uzasın macrona sarı etek de giydirirler
burnundan kıl aldırmayan kibirli burjuva çakalı iş uzarsa nitelik değiştirme olasılığını görüp nası geri vites yaptı.

ya demek ki neymiş
barikat sokağı kapatır ama yolu açarmış.

küçük insanlar kişileri normal insanlar olayları büyük insanlar fikirleri tartışırlar

kartopu
06-02-2019, 17:59
küçük insanlar kişileri normal insanlar olayları büyük insanlar fikirleri tartışırlar
Çok haklısın .Nihilist Arkadaşım