Orijinalini görmek için tıklayınız : Fakirlik nedir, kime fakir denir?
Bizim toplumca bildiğimiz yani hep söylene gelen "fakir" tanımı; ihtiyaç sahibi, kuru ekmeğe muhtaç, sefil bir hayat süren, her şeyden mahrum acınası insan diye biliriz.
ama günümüzde fakirliğin resmi tarifi bambaşka, aslında biz fakirmişiz de haberimiz yokmuş. fakir insan resmi tanımlamaya göre ihtiyaç sahibi yani sefil hayatı olan demek değil, ne deniyor yoksulluk sınırı 6 bin tl. yani belirlenmiş tüm önemli kriterleri sağlayan yani kırmızı et yiyebilen, sinemaya giden, sağlık, eğitim, barınma vs masraflarını karşılayabilen insan oluyor, yani 6 bin tl kazanıyorsan fakirsin demek. Bu durumda fakir olmak bile bir nimet, çünkü herkes o beğenmediğimiz fakirlik mertebesini bile sahip değil. 6 bin tl bu ülkede kaç kişi kazanıyor yahu! Sadece beslenme yani açlık sınırı 2 bin tl. Fakirliği geçtim bu durumda memleketin çoğu açlık sınırında geziniyor demek yanlış olmaz.
olsun bu dünyada fakiriz ama öteki dünya da kralız be oğlum!
Felâsife
14-12-2018, 19:30
Bizim toplumca bildiğimiz yani hep söylene gelen "fakir" tanımı; ihtiyaç sahibi, kuru ekmeğe muhtaç, sefil bir hayat süren, her şeyden mahrum acınası insan diye biliriz. Buna onuru da ekleyebiliriz.
Öteki türlü sendikaların veya bir takım kuruluşların bahsettiği, açlık yokluk sınırı gibi sınırlar, kendi sınırların da ki ölçülerdir.
Geneli bağlamıyor yani.
Sendikaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1833 liraymış, gitsin sosyal hizmetlerden yardım alsın hadi... Alamazlar !...
Hasılı sendikacılar, kendi işçi ve memuru için söylüyorlar o sınırları. Onların dünyası da ayrı bir dünya, bencillik, şımarıklık, aç gözlülük, torpil, show ne ararsan var.
6000 tl fakirlikmiş? Garip bir bakış türü!
Sevgiler
ForumKirpisi
14-12-2018, 20:12
benim tavsiyem suriye vatandaşlığı almak. o zaman belki yardım alabilirsiniz. bi de sigortalı olmana gerek yok.
Olması gerekenden daha az olana fakir denir.
Paradan fakir
Tolumda fakir
İnsanlıktan Fakir
Bilgiden fakir
Böyle uzatabiliriz. Ayda 2 500 lira fakirlik midir bu bazen doğru bazen yanlış. Nerede yaşadığın, hangi koşullarda yaşadığın, nasıl yaşadığın, 2 500 lirayı kaç kişi paylaştığına bağlı .
Ben biliyorum 1750 lira emekli maaşı alıp para biriktirenler var.
Yani hiç bir şey geneli anlatmaz.
benim tavsiyem suriye vatandaşlığı almak. o zaman belki yardım alabilirsiniz. bi de sigortalı olmana gerek yok.
Birde böylesi var Vatandaşlıktan kaçarsan kurtulursun tavsiyesi edenler var. Ama Ahmet Kaya kaçtığında emperyalistlerin ajanı terörist veya pekeke li oluyormuş işte çelişki.
şu an asgari ücret 1600 tl. şimdi 2 bin tl yapmak isteniyor filan. resmi kategorilendirmeye göre bu kazanç açlık sınırında sayılıyor. resmiyeti bir kenara atarsak asgari ücretli birini aç insan olarak düşünmeyiz, düzensiz de olsa işi varsa problem yok deriz. olsa olsa fakir diyebiliriz ama bu her asgari ücretliyi de kapsamaz, gece kondu da oturanı da var, eli yüzü düzgün apartmanda oturanı da var. iyi kötü sosyal faaliyette bulunanı da var hiç bir şey yapmayanı da var, giyimine özen göstereni de var dökük giyineni de var, arabası olan da var. yani tek tip, fakir hepsi diyebileceğimiz bir durum yok. aç kelimesini sadece afrikalılar için kullanıyoruz. bize göre ülkede aç yok fakir var.
toplum yapısıyla resmi yapı ne kadar da uzak birbirinden..
Leonardo
16-12-2018, 18:57
Bizim toplumca bildiğimiz yani hep söylene gelen "fakir" tanımı; ihtiyaç sahibi, kuru ekmeğe muhtaç, sefil bir hayat süren, her şeyden mahrum acınası insan diye biliriz.
ama günümüzde fakirliğin resmi tarifi bambaşka, aslında biz fakirmişiz de haberimiz yokmuş. fakir insan resmi tanımlamaya göre ihtiyaç sahibi yani sefil hayatı olan demek değil, ne deniyor yoksulluk sınırı 6 bin tl. yani belirlenmiş tüm önemli kriterleri sağlayan yani kırmızı et yiyebilen, sinemaya giden, sağlık, eğitim, barınma vs masraflarını karşılayabilen insan oluyor, yani 6 bin tl kazanıyorsan fakirsin demek. Bu durumda fakir olmak bile bir nimet, çünkü herkes o beğenmediğimiz fakirlik mertebesini bile sahip değil. 6 bin tl bu ülkede kaç kişi kazanıyor yahu! Sadece beslenme yani açlık sınırı 2 bin tl. Fakirliği geçtim bu durumda memleketin çoğu açlık sınırında geziniyor demek yanlış olmaz.
olsun bu dünyada fakiriz ama öteki dünya da kralız be oğlum!
Tüm dünyada aynı aslında. 1000 Avronun altındaysan sorun.
Bizim insanımız farklı. Yüzyıllardır bazı şeylere alıştığı için 1000 TL ile idare edebiliyor. Hatta 1600 TL'ye çalışıp araba sahibi filan alabiliyor.
Da üniversitedeki bir yardım kuruluşunda çocukları Sinemaya götürmelerine gülerdim. Sonra kendim deneyimledim. Mesela ömründe sinemaya gitmemiş insan var.
Veya, bizler normal bir öğrencilik / çocukluk dönemi yaşıyoruz. Ama okumayı fakirlikten çıkış bileti olarak gören o kadar çok insan var ki...
Toplumsal mücadele / toplumsal iletişim bu yüzden önemli. Konuşmayan, tartışmayan, bilgi paylaşamayan halk halk değildir.
ForumKirpisi
17-12-2018, 02:57
Olması gerekenden daha az olana fakir denir.
Paradan fakir
Tolumda fakir
İnsanlıktan Fakir
Bilgiden fakir
Böyle uzatabiliriz. Ayda 2 500 lira fakirlik midir bu bazen doğru bazen yanlış. Nerede yaşadığın, hangi koşullarda yaşadığın, nasıl yaşadığın, 2 500 lirayı kaç kişi paylaştığına bağlı .
Ben biliyorum 1750 lira emekli maaşı alıp para biriktirenler var.
Yani hiç bir şey geneli anlatmaz.
Birde böylesi var Vatandaşlıktan kaçarsan kurtulursun tavsiyesi edenler var. Ama Ahmet Kaya kaçtığında emperyalistlerin ajanı terörist veya pekeke li oluyormuş işte çelişki.
büro açıp el altından versinler ya da 3 metrelik beton blokların üstünü tel makasıyla kesip atsınlar ordan.
ahmet apocu hacı boşver onu. birisinin sanatçı olmak için az kafası çalışacak, bakır süt tenekesi gibi olmaması lazım. şarkıcı olanı da güzellemeye gerek yok zati.
karakedi
17-12-2018, 07:48
ya arkadaşlar utanmasanız 2bin liraya bile çok diyeceksiniz.
yapmayın bu insanlara karşı bu kadar acıması olmayın.
asgari ücrete iş bulup belediye otobüsüyle bile gidip gelseniz ayda belki 250 tl yol parası ödersiniz.
bir de kalkmış diyorsunuz ki 2bin lira çok olabilir. neye göre kime göre.
2bin liranın çok olup olmadığını mı tartışıyorsunuz allah aşkına?
zengin tabaka bir gecede nusrette et yiyor. hesap 40bin dolar.
ülkenin çivisi çıktığı gibi maalesef aydın arkadaşlarımızın da çivisi çıkmış!
2bin liranın çok olup olmadığını mı tartışıyorsunuz allah aşkına?
zengin tabaka bir gecede nusrette et yiyor. hesap 40bin dolar.
ülkenin çivisi çıktığı gibi maalesef aydın arkadaşlarımızın da çivisi çıkmış!
İşte sorun tam burada başlıyor.
Hallaç ı Mansur orta çağda şunu söylüyor. Tuzu kurular (kendi kendini geçindirenler) le (çulsuzlar) açlar yoksullar bir araya gelmişlerse kıyam başlamıştır.
Şimdi bakıyoruz Açlar sefiller o 40 bin dolar la karnını doyuranlarla birlikte. Onların etrafında dolaşıyor. Evet ülkede bir kıyam var ama bu kıyamı fark edenler ve kıyamdan zarar görenler. İşte o tuzu kurular (orta gelirli ve biraz düşünenler) yoksullar açlar kendi rezaletinin farkında değil kendini bu duruma sokanları fark etmiyor.
İnşaattan düşüyor, kömür madenlerinde ölüyor, işsiz kalmış dilenci oluyor fark etmiyor. Yerini 40 bin dolarla doyanların yanında arkasında görüyor.
Ama fark edecekler aklın yapamadığını zor yapacak.
ahmet apocu hacı boşver onu. birisinin sanatçı olmak için az kafası çalışacak, bakır süt tenekesi gibi olmaması lazım. şarkıcı olanı da güzellemeye gerek yok zati.
Bir de onun sanatçı yanını gör, bir de insanların nasıl düşünecekleri seni ilgilendirmesin. Bir de senden başkalarının da varlığını kabul et. Bir de yargılamadan karşındakine insan mış gibi davran, empati yap.. Bak o zaman daha güzel bir dünyada olduğunu anlayacaksın.
Yüzün gülecek her kese bir şans verilmesini düşüneceksin bir de onu dinleyelim diyeceksin.
Nefretin yanı başında sevginin de var olduğunu göreceksin. Bir de sevmesini dene kaybın olmayacak belki kazancın bile olacak.
ForumKirpisi
17-12-2018, 17:22
Bir de onun sanatçı yanını gör, bir de insanların nasıl düşünecekleri seni ilgilendirmesin. Bir de senden başkalarının da varlığını kabul et. Bir de yargılamadan karşındakine insan mış gibi davran, empati yap.. Bak o zaman daha güzel bir dünyada olduğunu anlayacaksın.
Yüzün gülecek her kese bir şans verilmesini düşüneceksin bir de onu dinleyelim diyeceksin.
Nefretin yanı başında sevginin de var olduğunu göreceksin. Bir de sevmesini dene kaybın olmayacak belki kazancın bile olacak.
ya ben çok empati yapıyorum da ahmet kaya ölmüş şimdi ahmet kaya 5 kilo desek bu öldükten sonra 50 kilo olur mu?
bildiğin türklerle köpekler giremez taklarında apoyu pkkyı övücü eylem ertesi bahar geldi mesajlarıyla pkknın avrupaya elini kolunu sallayarak giden elemanlarıyla kol kola konserler yaptı.
ahmet kaya öyle akıllı öyle eğitimli biriydi ki hep bunları gördü falan mı diyeyim. konserleri falan hep böyleydi elemanın. şimdi olsa yürür gider paralarız o yapıldığı yerleri o farklı.
alamanyada öyle gerizekalılar var ki aklın şaşar eline sivri bişey bulsa seni öldürür bunlar göçmüş 50 yıl önce bilmemnereden.
Konu Ahmet Kayanın sanatçı oluşumu yoksa idolojisi mi
Ahmet Kaya özel bir ses tonu ile farklı sanat anlayışı ile eleştirek yöntemi ile önemli biri.Örenek bir solcu sağcı olan bir sanatçıyı yaptığı iş açısından sever.
Niçin her şeyi solcu sağcı Türk Kürt gibi ayırarak hayatın her alanına sokuyorsunuz. Sizin kendinize ait fikriniz yokmu hayatı hep birilerin bakışı ile mi gözlemliyorsunuz Sizi birileri illada bir dünya mı göstermeli
Benim gıcık olduğum şey kadınların Turban denilen örtü örtmesi Ama başına Turban takmış bütün kadınlar kötü değil niye kötü olsun öyle yaşamak öyle düşünmek istiyorlar Ben insanların insanlara kattığı iyi şeylere bakarım.
Ahmet Kaya benim için iyi bir sanatçı ve çok güzel yorumcudur Madur un sesi garibin itirazıdır Ahmet Kaya. Gerisinden bana ne Ahmet Kayayı dinlerken mutlu oluyorum bazen öfkeleniyorum sanki benim duygularımı anlatıyor. Hele yarım şişe rakı açıp da dinlediğimde. Keyfime diyecek yok.
karakedi
20-12-2018, 11:30
İşte sorun tam burada başlıyor.
Hallaç ı Mansur orta çağda şunu söylüyor. Tuzu kurular (kendi kendini geçindirenler) le (çulsuzlar) açlar yoksullar bir araya gelmişlerse kıyam başlamıştır.
Şimdi bakıyoruz Açlar sefiller o 40 bin dolar la karnını doyuranlarla birlikte. Onların etrafında dolaşıyor. Evet ülkede bir kıyam var ama bu kıyamı fark edenler ve kıyamdan zarar görenler. İşte o tuzu kurular (orta gelirli ve biraz düşünenler) yoksullar açlar kendi rezaletinin farkında değil kendini bu duruma sokanları fark etmiyor.
İnşaattan düşüyor, kömür madenlerinde ölüyor, işsiz kalmış dilenci oluyor fark etmiyor. Yerini 40 bin dolarla doyanların yanında arkasında görüyor.
Ama fark edecekler aklın yapamadığını zor yapacak.
Evet maalesef oyle. Hukumetlerin gorevi de budur zaten. Kucuk bir zengin azinligin cikarlarini tum halkin cikariymis gibi gostermek.
Cok felsefik konusmaya gerek yok. Mesela issizlik fonu diye bir eey olusturdular. Yillarca para birikti bu fonda. Ne kadar oldugunu, kimin nasil yonettigini bilmiyoruz.
Sonra bu disa bagimli ekonomi politikasi yuzunden ulkede kriz oluyor. Kerizler dis mihraklarin oyunu diye kandiriliyor. Ekonomi batiyor.
Sonra deniyor ki milli ekonomiyi "şahlandirmak" icin devlet isverenlerin sgk kredi yatirim maliyeti cart curt ihtiyaclarini karsilayacak. Nereden? Issizlik fonundan. Nasil birikti o fon? Bizim maasimizdan kesilen paralarla. Kime gidiyor? Patronlara. Kim alkisliyor bu karari? Fakirler issizler, isini kaybetme korkusunda olanlar, cahiller, yalakalar.
Bu milli ekonomi olayina da cahiller inanir. Adam bizim fondan kesilen parayla luks yat aliyor. Panama bayragi takip sevgililer gununu bahamada kutluyor. Biz cühela takimi da buna milli diyoruz. Olay bu.
ilahimasal
20-12-2018, 11:42
Evet maalesef oyle. Hukumetlerin gorevi de budur zaten. Kucuk bir zengin azinligin cikarlarini tum halkin cikariymis gibi gostermek.
Cok felsefik konusmaya gerek yok. Mesela issizlik fonu diye bir eey olusturdular. Yillarca para birikti bu fonda. Ne kadar oldugunu, kimin nasil yonettigini bilmiyoruz.
Sonra bu disa bagimli ekonomi politikasi yuzunden ulkede kriz oluyor. Kerizler dis mihraklarin oyunu diye kandiriliyor. Ekonomi batiyor.
Sonra deniyor ki milli ekonomiyi "şahlandirmak" icin devlet isverenlerin sgk kredi yatirim maliyeti cart curt ihtiyaclarini karsilayacak. Nereden? Issizlik fonundan. Nasil birikti o fon? Bizim maasimizdan kesilen paralarla. Kime gidiyor? Patronlara. Kim alkisliyor bu karari? Fakirler issizler, isini kaybetme korkusunda olanlar, cahiller, yalakalar.
Bu milli ekonomi olayina da cahiller inanir. Adam bizim fondan kesilen parayla luks yat aliyor. Panama bayragi takip sevgililer gununu bahamada kutluyor. Biz cühela takimi da buna milli diyoruz. Olay bu.
"Evet maalesef oyle. Hukumetlerin gorevi de budur zaten. Kucuk bir zengin azinligin cikarlarini tum halkin cikariymis gibi gostermek "
Daha başka türlü anlatılabilirdi ki ?
"Evet maalesef oyle. Hukumetlerin gorevi de budur zaten. Kucuk bir zengin azinligin cikarlarini tum halkin cikariymis gibi gostermek "
Mesela nasıl anlatılabilir bence iyi anlatmış arkadaşımız. Bu işte yoksullarında suçu var elbet onu anlatmamış sadece.
Bir yaşanmışlık anlatayım. Yaşlı komşum var seçim dönemi birlikte seçim sandığına giderken AKP ye sövüyordu, bende sordum. Neden sövüyorsun diye .Şöyle dedi, geçen seçimlerde AKP ye oy verirsem 100 lira vereceklerini söylediler oy verdim ama parayı vermediler. Şimdi onlara oy vermeyeceğim.
Kim suçlu 100 lira karşılığında oy satın alan mı. Oyunu 100 liraya satan mı.?
Böyle bir ülkede yaşıyoruz.
karakedi
20-12-2018, 12:28
kartopu
ben halkların suçu olduğuna asla inanmıyorum. halkların bilinci tarihin elverdiği ölçüde gelişir. bir devletin ekonomik yapısı halkın olaylara tepki verme yeteneğini belirleyen etkendir. ekonomik yapısı ne kadar geriyse halk da o kadar geridir, ne kadar ileriyse halkın bilinci de o kadar gelişir.
bu türk uzay ajansı falan bundan hiçbir halt olmaz. eğitimi uzayı araştıracak şekilde örgütlenmemiş, uzay bilinci oluşmamış yurttaşlarla uzay ajansı işletilemez. süs diye kurulur ancak. amcaya soruyorlar. hangisi daha yakın, amerika mı, ay mı diye. amca ay diyor. çünkü amerikanın ne kadar uzakta olduğunu hayal edemiyor, gözüyle bir dünya atlası bile görmemiş. ama ay'ı her gün görüyor. o yüzden ay daha yakın.
böyle bir nesille bırak uzayı yerin 5 metre altı bile araştırılamaz.
eğer burada suçlanacak bir şey varsa o da yoksullar değil, yoksulların partisi diye diye ortalıkta dolaşan cumhuriyetçelerin menşei solculukla alakası olmayan insanları başımıza aday diye gösterip durmasıdır. yani suçlu cahil halk değil, halkın çıkarlarını savunma cesareti gösteremeyen sözde sol partilerdir.
ilahimasal
20-12-2018, 14:18
Kartopu
Derken NASIL diye yazmassan böyle oluyor
Daha başka türlü NASIL anlatılabilirdi ki ? demek istemiştim.
Türkü Daha başka türlü NASIL anlatılabilirdi ki ? demek istemiştim.
Özür dilerim kardeşim ben anlayamamışım.
---------------
karakedi eğer burada suçlanacak bir şey varsa o da yoksullar değil, yoksulların partisi diye diye ortalıkta dolaşan cumhuriyetçelerin menşei solculukla alakası olmayan insanları başımıza aday diye gösterip durmasıdır. yani suçlu cahil halk değil, halkın çıkarlarını savunma cesareti gösteremeyen sözde sol partilerdir.
------------------------
Bir şey sürekli yanlış gidiyorsa suçlu olması gerekir.
Oy İsteyenler zaman zaman yanlış yaptıklarını söylüyorlar hatta bir araya gelip nasıl doğru yapmalarını da değerlendiriyorlar hatalarını kabul ediyorlar tavsiyeleri dinliyorlar. Değişik biçimde işbirliklerini araştırıyor ve deniyorlar.
Ya yoksullar kendilerini sorguluyor mu, yanlış yaptık bir de şunu deneyelim diyor mu. 2002 -2019 yani 17 yıl bir parti iktidarda hiç mi kusuru yok bunu burada tutan sadece zengin sınıfı mı.
Bence yoksulların sadece miydesi çalışıyor onları oraya giren ilgilendiriyor Eh o miydeyi doldurmak içinde çeşmenin (hazinenin) başında olmak gerekiyor. Bir örnek verdim 100 lirayı alamayan o partiye oy vermiyor yani 100 liralık akıl var her şeyin satılacağını satın alınacağını düşünüyorlar.
Eh onları satın almak için paraya ihtiyaç var sen 150 lira verdiğinde sana dönecekler.
Hiç suçları yok mu o yoksulların.
Karl Marks ın bir sözü aklıma geldi, En alttaki sınıflarla en üstteki sınıflarda ahlak yoktur, Ahlak orta sınıfların işi dir. Demişti.
İşte gördüğümüz manzara Marks ı haklı çıkarıyor.
Birde bir sanatçımız vardı (Aysun Kayacı) bir zamanlar bir söz söylemişti, Dağdaki çobanla benim oyun bir sayılmamalı . O zaman çok eleştirilmişti hatta ben de eleştirmiştim ama haklı olduğu yıllar sonra meydana çıktı.
karakedi
21-12-2018, 11:49
yukarıda öyle demekle beraber fakirin hiç mi suçu yok diye sorarsanız aslında katılıyorum. ve bazen ben de ee o zaman niye oy verdiniz kardeşim diye sinirleniyorum.
şimdi türk halkı şöyle oldu. geçenlerde eski bir sokak röportajının videosunu koymuşlar. 90larda vatandaşlarla röportaj yapıyorlar. konu önemli değil. bundan 20 yıl önce vatandaşın düşünce bilinci o kadar yüksekmiş ki günümüz ile kıyaslayamıyorsunuz. bir de başka bir video var. takke giyen cemaatçi çocuklara soruyorlar. 2 düzine ile 3 destek kaç yapar diye. hocam 2,5 yapar diyor. beyninin içinde ne var, ne kadar bir gerizekalılıktır bu 2,5u nereden buluyor bilmiyoruz.
ama bildiğimiz şey şu. çanakkalede yedi düveli dize getiren bir milletten, bugün 3le 5i toplayamaktan aciz cahil yozlaşmış bir millet haline dönüştük. bu böyle gitmez. bu millet daha fazla alçalamaz. herkes gerçek bir yurttaş haline gelmeli. oyunu 2 çuval kömüre satmaktan vazgeçmeli.
bir de sizin ima ettiğiniz kaşıkçı tayfa var. onlara nasihat işlemez. onlar afedersiniz bokun etrafına üşüşen bok böcekleri gibiler. yolsuzluklardan, kamu işlerinin ehil olmayan insanlara çıkar ilişkisi gereği verilmesinden, bürokratik ve kamusal alanlardaki yöneticelere yeğen-kayınço-damat getirilmesinden rahatsız değiller. kısacası bu yozlaşmış çıkarçı düzenden acaba bize de pay düşer mi, ben de sakalı mı koparabilir miyim diye ülkenin geleceğini ve çocuklarımızın gençlerimizin istikbalini satıyorlar.
onların da ayıklanması lazım.
2 düzüne ile 3 deste kaç yapar sorusu yanlış soru.
2 düzüne ile 3 deste kaç adet yapar demelidirler
Bir düzüne 12 adettir bir deste 10 adet
İnsan bir soru sorarken cevabın net olarak anlaşılmasını ister. 2 + 3 kaç yapar demiyor düzüne deste diyor.Yoksa 2+ 3 ün kaç yaptığını her kes bilir ama işin içine düzüne ve deste girince düzüne ve destenin ne olduğu bilinmek zorunda.
İşte beyin bilgi o an devreye giriyor basit bir matematik sorusundan çıkıp bilinç araya giriyor yanılma orada başlıyor. Deste ile düzüne nin ne olduğunu bilmedin mi soruya yanlış cevap verirsin.
Onlarda yanlış cevap vermişler.
En azından deste nedir düzüne nedir diyebilirlerdi.
bir de sizin ima ettiğiniz kaşıkçı tayfa var. onlara nasihat işlemez. onlar afedersiniz bokun etrafına üşüşen bok böcekleri gibiler. yolsuzluklardan, kamu işlerinin ehil olmayan insanlara çıkar ilişkisi gereği verilmesinden, bürokratik ve kamusal alanlardaki yöneticelere yeğen-kayınço-damat getirilmesinden rahatsız değiller. kısacası bu yozlaşmış çıkarçı düzenden acaba bize de pay düşer mi, ben de sakalı mı koparabilir miyim diye ülkenin geleceğini ve çocuklarımızın gençlerimizin istikbalini satıyorlar.
onların da ayıklanması lazım.
Birde bu var tabii.
Bunun içinde araya bilinç girmeli en alt tabaka kölelik koşullarından kurtulmak istemediğinde ona verilene razı olur ta ki aç kalıncaya kadar.
Bu devreye bilinç girmedi mi bu uzun zaman devam eder Bilinçli insanların bu kitleye ulaşması gerekir çünkü onlar olmadı mı değişimi gerçekleştiremezler.
K.Marks Manifestoda, İşçilerle komünistler aynı örgütte birlikte olmalıdır, der. Bunun sebebini de açıklar. İşçiler kölelik koşullarından kurtulmak komünistler se ideallerine ulaşması için birbirlerine ihtiyacı var der. Yani birlikte olmaları ortak hedefleridir.
Hayatın başka alanları da böyledir.
Modern insanlar modernizm i hedefliyorsa o yoksullar ulaşmalıdır yoksa kendi istekleri de olmaz.
Yani suç iki taraftadır.
Engse Hohol
08-01-2019, 08:51
✔ (https://www.birgun.net/haber-detay/asgari-ucretli-50-gun-vergi-icin-calisacak.html) Akp sayesinde asgari ücretli daha bi zengin sınıfına girdi. Akp öncesinde asgari ücretlinin yasal kesintilerinde gelir vergisi matrahı vardı ama %15 değildi. Şimdi yıllık maaş tutarı 18.000 TL'ye değdiği için %15 gelir vergisi alınan dilim kapsamına giriyor asgari ücret.
AGİ dâhil asgari ücretli yıl boyunca toplam 23.846 TL maaş alacak ve bu %15'lik kazanç sınırı 18,000 TL nin 5,846 TL aşılması demek. Akp asgari ücrete zammı yüzde 26 verdi, diyanete yüzde 34 verdi ve diyanet çalışanı memur sayıldığı için %15'lik sıkıntı memurlarda yok.
Böyle ayrıcalıklar la iktidar kendini daha güçlendirdiğini sanıyor Seçimleri kazandığında süreci tamamladığını sanıyor İktidarlar kendilerini zirvede gördüklerinde yıkılıyor.
İnsanlar artık sesini kısarak konuşmuyor canımım mı alacaklar diyor halk. Yarın şunu diyecekler canımı alsalar gine konuşacağım işte o zaman o zirve tepe takla gelecek.
Tarih bunu en iyi kanıtıdır. Ya yeni kaynaklar yaratacaksın ya aşağı düşeceksin. Kemerde son delik bittiğinde bu son senin de (iktidarın) sonundur.
O zaman ne caminin miğferi ne minarenin süngüsü kurtarır insanı. Yazık olur bu kadar zamana yeniden inşa süreci zor olacak.
Ayrıntılar hiç önemli değil ah vah da önem taşımayacak .25 kuruşluk poşetin yaptığına bak muhalefetin yaptığı muhalefetten daha etkili propaganda oldu.