PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fas'ta iki turist dağcı kadın kafaları kesilerek öldürüldü

pianola
21-12-2018, 10:43
https://haberkibris.com/images/2018_12_20/fasta-2-iskandinav-dagci-kadin-vahsi-sekilde-olduruldu-2018-12-20_m.jpg

https://www.siyasetcafe.com/d/other/sagci-kadinlar-siyasetcafe.jpg

https://www.siyasetcafe.com/d/other/dagci-kadin-hayatini-kaybetti-siyastecafe-001.jpg

Fas'ta kamp yapan iki İskandinav kadın teröristler tarafından tecavüz edildikten sonra öldürüldü. Danimarka istihbaratı teröristlerin IŞİD ile bağlantısı olduğunu duyurdu. 24 yaşındaki Danimarkalı Dane Louisa Jespersen ve 28 yaşındaki Norveçli Maren Ueland Fas'ın Atlas Dağları'nda ölü bulundu. Faslı yetkililer, bu çifte cinayetin bir terör eylemi olduğu yönündeki korkuları doğruladı. Kadınlardan birinin öldürülmesini gösteren bir video gerçek olarak kabul edildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/foto/dunya/1176803/13/Fas_taki_vahsi_cinayetlerde_ISiD_suphesi.html

not: hadiseyle ilgili videoyu içeriği sebebiyle eklemedim ama isteyen internette bulabilir.

Ahlaksız
21-12-2018, 13:06
Batı bunları hoşgörmeye devam ettiği müddetçe,bu haberler hiç bitmeyecek..Sorun islamda değil,sorun batıda..
Demokrasi,insan hakları gibi şeylerle kendilerini kandırmaya devam etsinler..
''Hadisler ortada'' diyoruz ''ama bize kuran yeter'' diyorlar..Kuran'da ''öldür/doğra/kes yazıyor'' diyoruz ''sen anlamazsın'' diyorlar..
Bu IQ sorunu olanlar,bu habere dair videoyu bulup bir izlesin..

Turdur
21-12-2018, 13:11
Bir tanıdığım bayan her fırsatta yurt dışına çıkıyor. Maddi durumu iyi gezip duruyor. Fas, Hindistan ve Mısır gibi ülkeleri gezdi. Bu bayan bir gün bize (Sanırım Fas için) "Sarışın olmak büyük tehlike, yalnız başına gezmememiz tembihlenmişti" diye bir şey söylemişti.
Konuyu okuyunca aklıma düştü hemen.
Birde kaybedilmek istenen kadınların böyle ülkelerde katledildiğini duymuştum. Mesela adam karısından kurtulmak istiyor ancak serveti bölüşemiyor. İşte biraz saçmalık gibi geliyor ama yaşanmış olay bunlar.

Leonardo
21-12-2018, 18:49
- Terör değil / tecavüz de olamaz.

60'larda Türkiye'ye de o kadar hippi filan gelirdi. Hiçbirine tecavüz de edilmezdi.

Polisin eksikliği var bence. Bir ülkenin polisi böyle şeyleri yapan kişileri bulamıyorsa ne işe yarıyor bilmiyorum.

Turdur
21-12-2018, 19:01

Büyük ihtimal Deaş. Gözaltına alınan kişilerin Deaş ile bağlantıları olduğu üzerinde duruluyormuş.

ilahimasal
21-12-2018, 19:08
Buna benzer bir olay Türkiye de yakın bir zamanda ak döneminde oldu.

Terör halka korku salarak şiddet ugulamaktır. Adamlar din adına yaptıkları bu eylemi video çekip insanlara gösteriyor ve buradan korku yayıyorsa buna bal gibi TERÖR denir.

Bu tip teröristler genelde islam ve özellikle araplardan türüyor.

Karşı fikirde olduğunu düşündüğü insana tecavuz edip boynunu kesip videosunu yayınlayan bu islamcı teröristleri orada islami hukukun polisi savcısı hakimi korur ve kollar. Buralarda birileride aklamaya uğraşır. Farkları yok diyebiliriz.

Turdur
21-12-2018, 19:08
Haberin videosunu bulamadım. İzleyen varsa link atabilir.

ilahimasal
21-12-2018, 19:16
Geçenlerde arabın birisi arabın birisini konsoloslukta dogramıştı.

Fransada bir arapta insanları taramıştı.

Bu araplarda net bir problem var . Çözülmesi şart . Dünyaya terör yayıyorlar. Onlara bakan başka milletlerde aynı yola başvuruyor.

Ahlaksız
21-12-2018, 19:17

60'larda Türkiye'ye de o kadar hippi filan gelirdi. Hiçbirine tecavüz de edilmezdi.

Polisin eksikliği var bence. Bir ülkenin polisi böyle şeyleri yapan kişileri bulamıyorsa ne işe yarıyor bilmiyorum.
Şaka mı bu?
Yıl 2018..Yer Türkiye..%99'u Müslüman bir ülke..Buyrun;

Türkiye'de geçirdiği günleri şöyle aktardı: "Son iki günde, üç erkek beni yol üzerinde durdurup ‘You. Me. Sex' diye garip bir teklifte bulundular. ‘Merhaba', lugatlarında yoktu herhalde. Başka biri yaklaşıp beni ellemeye çalıştı, hızla uzaklaştım. Bir başkası ise aracından uzanıp öpmeye kalktı. Köyler ve kasabalardan geçerken atılan lafları saymıyorum bile…"
https://tr.sputniknews.com/yasam/201809041035047264-ingiliz-kadin-bisikletci-turkiyede-yasadigi-tacizi-anlatti/

Turdur
21-12-2018, 19:25
Şaka mı bu?

Böyle olayda duymuştuk.

http://www.gazetevatan.com/baris-gelini-ne-tecavuz-etti--bogdu--calilara-atti--172605-gundem/

İsrail, ABD gibi savaşın tarafı ülkeleri protesto etmek için İtalya'dan yola çıkan Pippa Bacca, eylemi için otostopla ülke ülke geziyordu. Filistin'e geçmek için yolu Türkiye'ye düştü. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde M.K.'nin otomobiline otostop yaparak bindi. Ve ondan sonra kendisinden haber alınamadı. Fakat dün Pippa'nın cesedi Gebze yakınlarında yarı beline kadar toprağa gömülmüş olarak bulundu. Üzerindeki gelinliğiyle savaş çıkaran ülkeleri protesto eden, savaş mağduru halkların yanında yer alan Pippa'ya Türkiye'de önce tecavüz edilmiş sonra da öldürülmüştü.

Leonardo
21-12-2018, 20:25
- Buradaki bazı içerikler fazlasıyla Ateist Forum kokmaya başladı yalnız.

Yabancı bir ülkedeki suç teşkil eden bir olaydan yola çıktık ve yine "Araplar zaten kötü" sonucuna vardık.

Her gün dünyanın he yerini yalnız gezen, bisiklet yapan, dağcılık yapan kadınlı erkekli, grup halinde ya da yalnız gezen bir sürü insan var.

bende bir sürü yeri tek başıma gezdim. Kaçırılırsam ve öldürülürsem bu suçtur. O ülkenin emniyet güçlerinin zayıflığına işaret eder.

(Liseli aklıyla ırkçı laflar eden olursa cevap vereceğim, şimdiden belirteyim :) )

Turdur
21-12-2018, 20:36
- Buradaki bazı içerikler fazlasıyla Ateist Forum kokmaya başladı yalnız.

Evrenin enerjisi bizi korusun.

ForumKirpisi
21-12-2018, 20:47
Bizde de benzer olaylar olmadı mı? Ha Fas çok daha karmaşık ve uçta kalmış bi yer bi de Atatürk gibi bir şansları yokmuş. Onun harici oraya hayvan gibi turist gidiyor. Yurdumun pasaportsuzları takır takır sallamaya hazır. Hele bunu bi de islamcılar yapınca onları boğmamak mümkün değil. İşidçiler fas,türkiye gibi yerlere kaçacaklar bunların etkin temizlenmesi gerekli.Ayrıca İşidçilerin yarısı arap. Bunun milletle alakası yok bu bir zihniyet.

ForumKirpisi
21-12-2018, 22:10
Şaka mı bu?

Ben yurtdışında kız erkek karışık yerde kaldım bi nane olmadı. Bu bastırılmış duygularda oluyor genelde. İslam bastırıyor. Bir de İslamın dışardan gelen herkese cariye gözüyle baktırma özelliği vardır.

Bir de gerçekten %99 müslüman :D . Ama ne müslüman..

Turdur
21-12-2018, 22:14
Ben yurtdışında kız erkek karışık yerde kaldım bi nane olmadı. Bu bastırılmış duygularda oluyor genelde. İslam bastırıyor. Bir de İslamın dışardan gelen herkese cariye gözüyle baktırma özelliği vardır.

Bir de gerçekten %99 müslüman :D . Ama ne müslüman..

Olayı hemen İslam'a bağladık. Bu olay yüzünden Fas turizmden gelen gelirlerinden olacak. Müslümanlar gene kötü gene terörist.
Bu olay alelade insanların yaptığı bir iş değil. Çok prof bir şekilde kafa kesiliyor.

ForumKirpisi
21-12-2018, 22:15
Fas kumsalında üstsüz güneşlenilen bi yer yani bunu da ekleyeyim bi ton turist alan bi yer. Demek ki bu kaçkınlar Suriyeden dönüp, kendilerini standby konuma dağlarda almışlar. Biz de de böyle şeyler olabilir güvenlik güçlerinin proaktif olması lazım.

Turdur
21-12-2018, 22:21
Fas kumsalında üstsüz güneşlenilen bi yer yani bunu da ekleyeyim bi ton turist alan bi yer. Demek ki bu kaçkınlar Suriyeden dönüp, kendilerini standby konuma dağlarda almışlar. Biz de de böyle şeyler olabilir güvenlik güçlerinin proaktif olması lazım.

Güvenlik güçleri buna engel olamaz. Bak yukarıda bir haber linki paylaştım, o olayı polis engelleyemez. Rize'de yaylada kalan 2 yaşlı turist karavanlarında katledilmişti. Polis bu tür olayları engelleyemez. Bu olay sıradan bir tecavüz yada cinayet olayı değil. Adamlar açık açık kafa kesiyorlar ve videoyu çekip dünya kamu oyuna sunuyorlar. Burada bir plan var, Fas'ın turizmden elde ettiği gelire bakmak lazım. Turist profiline bakmak lazım. Bundan sonra Fas tarafından bu tip haberler gelecek mi gelmeyecek mi bakalım. Alelade işlenen bir cinayetin hiç kimse kaydını alıp ilan etmez. Bu örgüt propagandasıdır ve amacı vardır. Örgütlerin arkasında gizli servislerin olduğunu kabul edersek komplo teorisi için müsait bir olay bu.

ForumKirpisi
21-12-2018, 22:34
Güvenlik güçleri buna engel olamaz. Bak yukarıda bir haber linki paylaştım, o olayı polis engelleyemez. Rize'de yaylada kalan 2 yaşlı turist karavanlarında katledilmişti. Polis bu tür olayları engelleyemez. Bu olay sıradan bir tecavüz yada cinayet olayı değil. Adamlar açık açık kafa kesiyorlar ve videoyu çekip dünya kamu oyuna sunuyorlar. Burada bir plan var, Fas'ın turizmden elde ettiği gelire bakmak lazım. Turist profiline bakmak lazım. Bundan sonra Fas tarafından bu tip haberler gelecek mi gelmeyecek mi bakalım. Alelade işlenen bir cinayetin hiç kimse kaydını alıp ilan etmez. Bu örgüt propagandasıdır ve amacı vardır. Örgütlerin arkasında gizli servislerin olduğunu kabul edersek komplo teorisi için müsait bir olay bu.

Tam 100'den vurmuşsun. Turizm payları - müslüman karşıtlığı - siyasi karışıklıklar 'dan beslenmek istiyorlar bu kesin. Çok dikkatli olmamız lazım. Alelade bir cinayet olsa idi videosu olmazdı. Bu işler kolay değil. Bu turistlerin yeri biliniyormuş, profilleri biliniyormuş.

ForumKirpisi
21-12-2018, 22:35
Peki nasıl bir önlem alabiliriz? Türkiye'de ihbar kültürü de yok.

Ahlaksız
21-12-2018, 22:37
Turdur;Türkiye'de geçmişte ve günümüzde çok kötü olaylar oldu/oluyor/olacak..Bunu islam dininden bağımsız ele alamazsınız..Siz komplo teorileri filan diyorsunuz da,bu tarz olaylar sürekli oluyor..Gizli servisler,her Müslüman ülkede,arap kılığına girip kafa mı kesiyorlar?!
Muhakkak bazı yerlerde bunu yapmışlardır ama sürekli oluyor,sürekli..

Bir de şöyle bir şey var..Turizm o kadar da kötü etkilenmiyor..Bir müddet insanlar uzaklaşıyorlar ama sonra turizm tekrar canlanıyor..

Bu tarz olaylar neden oluyor acaba?İslam dininin bu olaylarla uzaktan yakından alakası yok..Hristiyanların yaşadığı ülkelerde de,bu tarz olaylar oluyor..Gizli servislerin parmağı var..Dış güçler..Falan filan..Yapmayın..Okuyun..Sosyolog olmanıza gerek yok..

TEVBE 5
Böylece haram aylar çıktığı zaman artık müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün ve onları yakalayın ve onları muhasara edin (kuşatın).

MAİDE 33
Allah ve O'nun Resûl'ü ile harp edenlerin ve yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya bulundukları yerden sürülmeleridir.

BAKARA 191
Onları (size savaş açanları), bulduğunuz (yakaladığınız) yerde öldürün.

MUHAMMED 4
Artık kâfirlerle karşılaştığınız zaman onları güçsüz (zayıf) bırakıncaya kadar boyunlarını vurun.

ENFAL 12
Artık boyunlarının üzerine vurun. Ve onların bütün parmaklarına vurun.â€

Ahlaksız
21-12-2018, 22:43
Leonardo;şu ateist forumdan bahsetmenize gerek yok..

Kimse arapların kötü olduğunu filan söylemedi..Arapları merak ediyorsanız,şu yazıma bakabilirsiniz;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39267
Konuya emniyeti niye dahil ediyorsunuz?Emniyet filan ne yapabilir?Emniyet dediğiniz şey,bir mevzu olursa,olay yerine gelir..Mevzu yoksa,emniyette yoktur..Burada vahşi bir cinayet işlenmiş ama siz tutup suçu polise atıyorsunuz..Bu ne ya?!
Polis nedir,kültür nedir,siyasetçi nedir,suç nedir,tüm bunları tek tek masaya mı yatıracağız?
Daha polisin ne işe yaradığını,toplumdaki konumunu bile bilmiyorsunuz siz..

Turdur
21-12-2018, 22:46
Turdur;Türkiye'de geçmişte ve günümüzde çok kötü olaylar oldu/oluyor/olacak..Bunu islam dininden bağımsız ele alamazsınız..Siz komplo teorileri filan diyorsunuz da,bu tarz olaylar sürekli oluyor..Gizli servisler,her Müslüman ülkede,arap kılığına girip kafa mı kesiyorlar?!
Muhakkak bazı yerlerde bunu yapmışlardır ama sürekli oluyor,sürekli..

Bir de şöyle bir şey var..Turizm o kadar da kötü etkilenmiyor..Bir müddet insanlar uzaklaşıyorlar ama sonra turizm tekrar canlanıyor..

Bu tarz olaylar neden oluyor acaba?İslam dininin bu olaylarla uzaktan yakından alakası yok..Hristiyanların yaşadığı ülkelerde de,bu tarz olaylar oluyor..Gizli servislerin parmağı var..Dış güçler..Falan filan..Yapmayın..Okuyun..Sosyolog olmanıza gerek yok..

Ahlaksız; bu ayetlere bakıp Rize'de karavanda uyuyan yaşlı turistleri öldürdüler deme. Ya da yukarıda linkini attığım, Gebze'de ki olay. Katil bu ayetleri okuyup cinayet işlemiş deme. Çok kaptırdınız siz kendinizi. İncil ve Tevrat içinde ki şiddet Kuran'dan daha fazladır. Bunun hakkında bir alıntı eklemiştim foruma.
Bunu İslam dininden bağımsız ele almadım, tam aksine bu olay direk Deaş ile bağlantılı ancak ortada öyle bir örgüt yok. Yapay bir örgüt. Bu kişiler cinayet işleyip Deaş'a yüklediler, hal bu ki böyle bir örgüt yok. Bu örgüte atfedilen bir şey varsa ortada, demek ki Müslüman bir yer hedef olacak demektir.
Fas için bir şeyler olacak diyebiliriz. Şayet benim dediğim gibi bir arka planı varsa bize ezberletilmek istenene kanmış oluruz. Bilinçlice işlenmiş ve videoya alınıp propaganda amaçlı kamu oyuna sunulmuş bir video var ortada.
Bana kimse PKK, DEAŞ, BOKO-HARAM ve benzeri örgütler için arkasında dış güçler yok, gizli servisler hayal felan demesin.
11 Eylül İkiz Kuleler saldırısını ayet okuyan Müslümanlar yaptı demesin kimse. Sonra Irak Devletinin elinde kimyasal silah olduğuna ikna ediliyoruz.

Ahlaksız
21-12-2018, 23:02
Turdur;terör örgütlerinin emperyalizmin oyuncağı haline gelmiş olmaları gerçeği,bu örgüttekilerin kafa yapılarını ayetlere/hadislere göre şekillendirmiş olmaları gerçeğini örtmez..

Türkiye'deki cinayetler/tecavüzler,direk islam diniyle alakalı değil tabi ama Türkiye'deki insanların kafa yapısını dizayn eden en önemli şeyin kültür (islam) olduğunu da aklınızdan çıkarmayın..

Kaptırma konusu..Ben kaptırmadım,siz gözden kaçırıyorsunuz,konuyu saptırıyorsunuz..
Mesela ''Çok prof bir şekilde kafa kesiliyor.'' filan..Profesyonelce kafa kesmek nasıl oluyormuş?!
Hemen konuyu dış güçlere filan niye getiriyorsunuz?!
Fas'ta it gibi gezen bir kaç Müslüman,iki kadına rastlıyorlar ve kadınları öldürüyorlar..Hepsi bu..

Turdur
21-12-2018, 23:19
Turdur;terör örgütlerinin emperyalizmin oyuncağı haline gelmiş olmaları gerçeği,bu örgüttekilerin kafa yapılarını ayetlere/hadislere göre şekillendirmiş olmaları gerçeğini örtmez..

Türkiye'deki cinayetler/tecavüzler,direk islam diniyle alakalı değil tabi ama Türkiye'deki insanların kafa yapısını dizayn eden en önemli şeyin kültür (islam) olduğunu da aklınızdan çıkarmayın..

Evet bu örgütler oyuncaktır. Hepsinin emperyalizm için bir görevi vardır. Bu tip videolarla propaganda yapıyorlar. Deaş bunu sürekli yapıyordu.

Türkiye değil bütün dünyada inançlar kültürün bel kemiğidir. Eğer ayetlerde böyle yazıldığı için bu cinayet işlendi dersek o zaman neden Fas'ta daha çok turist öldürülmedi sorusu gelecek aklımıza. Bildiğim kadarıyla Fas komple Müslüman bir ülke ve bayağı turistik bir yer. Büyük ihtimal buna cevap bulmanız çok zor olacaktır.

Kaptırma konusu..Ben kaptırmadım,siz gözden kaçırıyorsunuz,konuyu saptırıyorsunuz..
Mesela ''Çok prof bir şekilde kafa kesiliyor.'' filan..Profesyonelce kafa kesmek nasıl oluyormuş?!
Fas'ta it gibi gezen bir kaç Müslüman,iki kadına rastlıyorlar ve kadınları öldürüyorlar..Hepsi bu..

İt gibi gezen birkaç Müslüman değil bir örgütün militanları. Fas komple Müslüman neden böyle bir haberi ilk defa gördük.

Prof kafa kesme olayına geleyim. Bilmem hatırlar mısınız yıllar yıllar önce Yugoslavya iç savaşı sırasında çok profesyonel işkencelere ve katliamlara tanıklık etmiştik. Bu sistematik işkence ve tecavüzleri işleyen bazı askerler vicdan azabı duyarak kendi kendilerini ihbar etmişlerdi. İdam edilmek için teslim olmuşlardı. Psikolojileri o kadar bozulmuş ki uyku uyuyamadıkları için delirme noktasına gelmiş katiller.
Bunların anlattıklarını duymuştum, bastıkları köylerde ki küçük baş hayvanları ve kendi çiftliklerinde ki domuzları işkence ediyorlar ve en sonunda kafalarını kesiyorlar. Bunları askerlere bilerek yaptırıyorlar ki acıma hislerinin önüne geçebilsinler. Teslim olan genç askerin demesine göre kafa kesmek kolay değil, bayılanlar ya da işi yarım bırakan askerlerde oluyor. Eğitim tamamlandığı zaman çekirdek çıtlatır gibi kadınları sırayla kesmişler. Yüzlerce kafa kesme videosu izledim, yapılan 3 hamle vardır. Bu videoda bu 3 adım uygulanıyor. İzlediğim yüzlerce videoda yarım bırakanları da gördüm. İsterseniz bu olayın videosunu izleyin. Belki fikriniz değişir.

ForumKirpisi
21-12-2018, 23:25
Alelade 2 kişi gidip dağcı kafası kesip video çekmez. Bunun dini motivasyonu da olmaz.

1) Akıl hastasıdırlar
2) Teröristtirler

Tecavüz edersin, döversin, laf atarsın, öldürürsün ama gidip kafa kesip video çekmezsin buna hiç bi dini
motivasyon sebep gösterilemez. Bu apaçık terördür ve maksatlıdır.

Video yaymak çook zor iştir, ses getirmek medyaya posta edip dikkat çekmek çok zor bişeydir. Bunu başardıklarına göre
bunun altında gizli hesaplar olduğu bellidir.

Ahlaksız
21-12-2018, 23:35
Turdur;Çarpıtıyorsunuz..Özellikle örgüte odaklanıyorsunuz..
Bunlar Müslüman değil mi?Panteist mi bunlar?Kim bunlar?Ajan mı?Emperyalistlerin kuklaları mı?

Olay bir Müslüman ülkede oluyor..Kafalar kesiliyor..Haliyle aklımıza bu katillerin Müslüman olduğu geliyor..Niye sizin aklınıza hemen emperyalizm geliyor?Çok kaptırmayın kendinizi:)

Niye sürekli Müslüman bir ülkede,turistler öldürülmüyor diye soruyorsunuz..Cevap vermeye bile gerek yok aslında ama vereyim..Fas'ta veya İran'da..Bir Müslüman,bir turisti öldürürse;muhtemelen öldürülür..Yani bu toplumlarda islamın her alana sirayet etmesi demek,buralarda yaşayan Müslümanların,islamın her emrini yerine getirebileceği manasını doğurmaz..
Buna rağmen,müslüman toplumlarda,turistlere tecavüzün veya turistlerin öldürülmesinin önüne geçilemiyor..Geçilemez..Çünkü dediğim gibi bir GÂVUR takıntısı,bu toplumlarda hep var..
İyi kafa kesiyorlar..Çünkü bir örgüte mensuplar..Alakası yok..Ateş etmek belki böyle değerlendirilebilir ama kesmenin ustalığı filan olmaz..
Kurban bayramında Türkiye'de milyonlarca insan kafa kesiyor..Hem de kasap gibi kesiyorlar..İstisnalar hariç..
Yani iyi kafa kestikleri için,bu Müslümanları ışid filan ilan edemeyiz..

Turdur
21-12-2018, 23:38

Bu olay hakkında ki haberleri okumamışsınız.

https://tr.sputniknews.com/asya/201812211036741650-fas-turist-cinayeti-isid-suphesi/

Deaş'a odaklayan ben değilim.

Ahlaksız
21-12-2018, 23:44
Bu olay hakkında ki haberleri okumamışsınız.

https://tr.sputniknews.com/asya/201812211036741650-fas-turist-cinayeti-isid-suphesi/

Deaş'a odaklayan ben değilim.
Tamam da,siz Müslümanlıklarının üstüne basılmasından rahatsız gibisiniz..
Bunlar Müslüman değil mi?
Müslüman..
Banane emperyalizmden,ışidden,dış güçlerden,bilmem neden..
Müslüman mı?Müslüman..!
Ayetlerde/hadislerde ÖLDÜR emri var mı?Var..
Gerisi boş laf..

Turdur
21-12-2018, 23:52
Müslüman..
Müslüman mı?Müslüman..!
Gerisi boş laf..

Siz basite indirgediniz. Sıradan bir Müslümanın yaptığı gündelik bir iş gibi.
Ben ise bu örgütlerin Müslümanlık için değil patronları için iş yaptıklarını savundum.
Aynı PKK örgütü gibi.

ForumKirpisi
21-12-2018, 23:53
Müslüman..
Müslüman mı?Müslüman..!
Gerisi boş laf..

sputnik fasın yerini bilmiyo yalnız asya demiş. loll
bi de biz olayın altını kurcalıyoruz müslim oldukları belli zati.

Ahlaksız
21-12-2018, 23:58
Siz basite indirgediniz. Sıradan bir Müslümanın yaptığı gündelik bir iş gibi.
Ben ise bu örgütlerin Müslümanlık için değil patronları için iş yaptıklarını savundum.
Aynı PKK örgütü gibi.
Çok belli..Rahatsız olduğunuz çok belli:D

Yahu,ben Müslümanların gündelik yaptığı bir şey mi dedim..
Bunlar Müslüman değil mi?Müslüman işte..Bu gerçeği ''basit'' bir şekilde kabul etmek çok mu zor?
Somali'de,Cezayir'de,Fas'ta,Ürdün'de veya Suriye'de..Tüm bu ülkelerdeki Müslümanlar,emperyalistler adına cinayet işliyor olabilirler ama bu insanların böyle rahatça hareket edebilmelerinin asıl nedeni,kendilerine empoze edilen toplumsal yapıdır..Bu basit gerçeği es geçip,''em-per-ya-lizm'' söylemi,tipik AHABER söylemidir..

ForumKirpisi
22-12-2018, 00:01

Bunlar Müslüman değil mi?Müslüman işte..Bu gerçeği ''basit'' bir şekilde kabul etmek çok mu zor?
Somali'de,Cezayir'de,Fas'ta,Ürdün'de veya Suriye'de..Tüm bu ülkelerdeki Müslümanlar,emperyalistler adına cinayet işliyor olabilirler ama bu insanların böyle rahatça hareket edebilmelerinin asıl nedeni,kendilerine empoze edilen toplumsal yapıdır..Bu basit gerçeği es geçip,''em-per-ya-lizm'' söylemi,tipik AHABER söylemidir..

sayın ahlaksız siz müslümanlığın sevgi,barış dolu yanını göremiyorsanız biz ne yapalım, rabbim gönül gözünüzü açsın inşaALLAH. Dağda soğuktan üşümesinler de rabblerine kavuşsunlar diye kesilmiş günahlarından kurtarılmışlar bunlara bakmadan kurban edilişin kutsalını görmeden hemen önyargıyla yaklaşmayınız. İslamın adam kesmesi bile barış ve sevgi doludur.

Turdur
22-12-2018, 00:03
sputnik fasın yerini bilmiyo yalnız asya demiş. loll
bi de biz olayın altını kurcalıyoruz müslim oldukları belli zati.

Ahlaksız "Ayet var öldür diyor onlarda öldürüyor" gibi yüzeysel yaklaştı konuya. Aslında çok doğal çünkü ateist sitesindeyiz ve o kadar ayet okuyoruz ki Müslümanlara cevap vermek ya da sorgulamak için, bu sitenin amacına uygun yorumlar getiriyoruz. Yani "Müslüman+Ayet+Cinayet+Müşrik" olarak yorumluyoruz.
Olaya düz mantık yaklaştım, ama Ahlaksız İran'da turist öldürülünce bunu yapan kişinin de öldürüleceğini söyledi. Ancak İran'da Şeriat var.
Müslümanların Allah'ın ayetini uygularken ya da cihat ederken kanunları pek takacaklarını sanmıyorum.
Emperyalizmin kirli elleri verdikleri algılarda çok başarılı oluyor.
Boko-Haram örgütünün olduğu bölgede maden ya da enerji havzası tespit ediliyor ve birden bire bir örgüt çıkıp kız çocuklarını kaçırıyor. Çok ilginç bir şekilde, sanki Amerikan medyası Müslüman dostuymuş gibi Amerika'da kamuoyu oluşturup kız çocukları üzerinden duygu sömürüyor.
Mynamar bölgesinde emperyalistler Çin ile bir anlaşmaya varıyorlar, sanırım yeni bir ticaret hattı kurulacak. Birden bire Myanmar'da katliamlar başlıyor. Sebep?, Müslümanların bir karakolu basıp insanları öldürmesi. Karakol nerede, basanlar nerede ben göremedim kaç yıldır. Myanmar'a eğilmeyen Batı vicdanı Nijerya'da ki kız çocukları için çok duygusal.
Bilmem anlatabiliyor muyum. Anlatmaya çalıştığım buydu.

Turdur
22-12-2018, 00:05

PKK, Deaş gibi örgütlerin arkasında bir oynatıcı yok diyorsunuz, bana pek mantıklı gelmiyor.

ForumKirpisi
22-12-2018, 00:19
PKK, Deaş gibi örgütlerin arkasında bir oynatıcı yok diyorsunuz, bana pek mantıklı gelmiyor.

yo o seni dinci zannedip oraya takıldı. senin aslan gibi bir alevi olduğunu bilmiyor.

Turdur
22-12-2018, 00:23
yo o seni dinci zannedip oraya takıldı. senin aslan gibi bir alevi olduğunu bilmiyor.

Elhamdülillah Nikola. 30 dakikadır AHBR izlemedim neler geldi başıma.

ForumKirpisi
22-12-2018, 00:25
Elhamdülillah Nikola. 30 dakikadır AHBR izlemedim neler geldi başıma.

Ben AHABER'in Sayın Başbuğ Recep Tayyip Erdoğan (C.C) iyi yansıtmadığını düşünüyorum. Örneğin kendisine adanmış pek program yok. Keşke kendisi bir kanal kursa da sürekli izleme fırsatı yakalasak.

Ahlaksız
22-12-2018, 12:55
Turdur;konuya siyasi/ideolojik yaklaşıyorsunuz..Konunun bu tarafı da önemli ama asıl önemli olan,konunun dini/kültürel/toplumsal yönüdür..Önce bu tarafı bir anlayalım,sonra siyasete gireriz..

Sizin tutumunuz,tipik akp seçmeni tutumu..Hiç kusura bakmayın..

Bu emperyalistler ateistleri/agnostikleri silahlandırıp,bir örgüt kurabilirler mi?Mesele bu..Bu kadar yalın bir gerçeğin üzerini siyasi söylemlerle kapatmaya çalışmamak lazım..
Ben insan denilen şeyden bahsediyorum..Bir insan bir insanın kafasını,sadece siyasi manipülasyon sonucu kesemez..
Bu kafa kesen Müslümanlar,bu eylemler sonucunda zevk alıyorlar,zevk..Niye?Konunun dini yanını bilen insan,anlar bunu..

İran'da veya Suudi Arabistan'da şeriat olması,buralarda insan öldürmenin meşru olduğu sonucunu doğurmaz..Şeriatte olsa,tüm Dünya'nın kabul ettiği,yasaları güvenlik güçleri olan resmi bir devlet var karşımızda..

Fas'taki bu manyaklar,muhakkak yakalanıp hapse atılacaklardır veya öldürüleceklerdir..Niye?Dünya'da baskın olan tek şey ekonomi de ondan..Ekonomi uğruna,insanlar dinlerini/inançlarını bir kenara bırakırlar..Kafir öldürmek bir Müslüman için Allah'ın bir emri olsa bile,ekonomik anlamda Müslümanlara bu hareket zarar vereceği için,tüm Müslümanlar bu eylemden uzak dururlar..Tüm bunlara rağmen,sürekli Müslümanların yaşadığı yerlerde kafirler öldürülüyor,kafirlere tecavüz ediliyor..vb
Siz sanki öyle bir anlatıyorsunuz ki,ışid veya boko haram öncesinde Müslümanlar süper insanlardı..1000 sene önce Abd'mi vardı?Yoktu ama Müslümanlar kafirleri öldürüyorlardı,kafirlere tecavüz ediyorlardı..500 sene önce de,300 sene önce de..Bu bakımdan siyasete takılmayın..Siyaset gelip geçici bir şey..Toplumlar sürekli siyasi manevralar yaparlar ama din/kültür denilen şey,olduğu gibi karşımızda nerdeyse hiç değişmeden duruyor..

Karşınızda ayetler/hadisler dururken,Trump'u/CIA'i filan konuşmanın bir anlamı yok..

ForumKirpisi
22-12-2018, 12:59
Turdur;konuya siyasi/ideolojik yaklaşıyorsunuz..Konunun bu tarafı da önemli ama asıl önemli olan,konunun dini/kültürel/toplumsal yönüdür..Önce bu tarafı bir anlayalım,sonra siyasete gireriz..

Sizin tutumunuz,tipik akp seçmeni tutumu..Hiç kusura bakmayın..

Bu emperyalistler ateistleri/agnostikleri silahlandırıp,bir örgüt kurabilirler mi?Mesele bu..Bu kadar yalın bir gerçeğin üzerini siyasi söylemlerle kapatmaya çalışmamak lazım..
Ben insan denilen şeyden bahsediyorum..Bir insan bir insanın kafasını,sadece siyasi manipülasyon sonucu kesemez..
Bu kafa kesen Müslümanlar,bu eylemler sonucunda zevk alıyorlar,zevk..Niye?Konunun dini yanını bilen insan,anlar bunu..

İran'da veya Suudi Arabistan'da şeriat olması,buralarda insan öldürmenin meşru olduğu sonucunu doğurmaz..Şeriatte olsa,tüm Dünya'nın kabul ettiği,yasaları güvenlik güçleri olan resmi bir devlet var karşımızda..

Fas'taki bu manyaklar,muhakkak yakalanıp hapse atılacaklardır veya öldürüleceklerdir..Niye?Dünya'da baskın olan tek şey ekonomi de ondan..Ekonomi uğruna,insanlar dinlerini/inançlarını bir kenara bırakırlar..Kafir öldürmek bir Müslüman için Allah'ın bir emri olsa bile,ekonomik anlamda Müslümanlara bu hareket zarar vereceği için,tüm Müslümanlar bu eylemden uzak dururlar..Tüm bunlara rağmen,sürekli Müslümanların yaşadığı yerlerde kafirler öldürülüyor,kafirlere tecavüz ediliyor..vb
Siz sanki öyle bir anlatıyorsunuz ki,ışid veya boko haram öncesinde Müslümanlar süper insanlardı..1000 sene önce Abd'mi vardı?Yoktu ama Müslümanlar kafirleri öldürüyorlardı,kafirlere tecavüz ediyorlardı..500 sene önce de,300 sene önce de..Bu bakımdan siyasete takılmayın..Siyaset gelip geçici bir şey..Toplumlar sürekli siyasi manevralar yaparlar ama din/kültür denilen şey,olduğu gibi karşımızda nerdeyse hiç değişmeden duruyor..

Karşınızda ayetler/hadisler dururken,Trump'u/CIA'i filan konuşmanın bir anlamı yok..

hacı turdurda zaten aynı şeyi diyor, müslüman olan veya dindar olan maşa olur pupet olur da bizi ilgilendiren arka planı.

elalem dicek ki aha bunlar müslim yapar falan filan. ama müslimliği yelleyen kim

Leonardo
22-12-2018, 13:39
Bizde de benzer olaylar olmadı mı? Ha Fas çok daha karmaşık ve uçta kalmış bi yer bi de Atatürk gibi bir şansları yokmuş. Onun harici oraya hayvan gibi turist gidiyor. Yurdumun pasaportsuzları takır takır sallamaya hazır. Hele bunu bi de islamcılar yapınca onları boğmamak mümkün değil. İşidçiler fas,türkiye gibi yerlere kaçacaklar bunların etkin temizlenmesi gerekli.Ayrıca İşidçilerin yarısı arap. Bunun milletle alakası yok bu bir zihniyet.

- Bunlar her yerde oluyor. Güney Amerika ve Meksika'da Karteller Amerikalıları fidye için kaçırıyor. Hırsızlık filan da çok yaygın. İstanbulda benim mesela odamdaki paralar gittiydi. (Allahtan paramı bölerek saklarım genelde)

- Afrika'da tatil yaparken bir anda olayların arasında kalabilirsin. Her şey de olabilir diye biliyorum.

Müslüman ülkelerde, Tunusta filan DAEŞ / İŞİD filan var. Ama başka riskler de var. İyice geyik muhabetti olacak, Ama Mısırda bir kaçırma girişimi yaşadım (Adam galiba bağımlı filandı, beni de gerizekalı sanıyordu)

Demokrasi olmayan ülkelerde gizli servislere de dikkat edeceksin. Kore de alıp da vermedikleri Amerikalı turistler var örneğin.

Ben kendi ülkemiz için konuşuyorum. 90'lardan beri bayan turistler erkeklerin bu psikopatlığından çok şikayetçi. Gidip elliyorlar veya "you - me seks" diyorlar. Bunun cinsel taciz olduğunu, suç teşkil ettiğini bile bilmiyorlar.

/Da biz cinayetten söz ediyoruz. Sosyopat bir insan Alp dağlarında filan da kaçırma girişiminde bulunabilir. Bunları yakalamazsan bir daha yaparlar. Türkiye gibi ülkeleri ben o yandan zayıf görüyorum.

Leonardo
22-12-2018, 13:44

- Orası doğru. Strasburg'da da en son noel pazarında adam insanları galiba silahla taramıştı 3 ölü filan vardı.

Da önlemek zorundasın. Ben bunların adi cinayetin farklı olduğunu düşünmüyorum. Hadi "İslam için" ırza geçme de mi "Allah için"?

Pakistan'da geçen sene bisikletçileri tırla ezmişlerdi (hepsi de erkekti). Bunları yakalayacaksın. Düz cinayetten de yargılayacaksın.

Leonardo
22-12-2018, 13:49
Peki nasıl bir önlem alabiliriz? Türkiye'de ihbar kültürü de yok.

Mısırda bir ara turist kafilelerini polis ile koruyorlardı filan.

Asıl sorun şu: Ilımlı İslam'ı benimsersen, radikal İslam'a da bir sürü kapı açmış olursun.

Mesela AKP'lisin diyelim. onun daha İslamcısı, ve daha İslamcının daha İslamcısı ve onun da daha İslamcısı olur. Çünkü doktrine dayalı bir hareket. Düşünerek, bilimsel yönteme / mantığa dayalı bir felsefe değil. "Allah öyle demiş" felsefesi.

O yüzden. Mesela Cezayir'de aziz unvanı almış olan, 90'lı yıllarda öldürülen Fransız rahipleri filan var. Yani "Allah için" hareket eden adam, Allah'ın adamını da öldürüyor.

Yani laikliğe çağdaşlığa geçiş.

Da bu adamlar yine de düz cinayet suçundan yargılanmalı. Bedava cinayet işlemenin cezası neyse o cezayı almalılar. Kendi görüşüm. :)

ForumKirpisi
22-12-2018, 14:30
Mısırda bir ara turist kafilelerini polis ile koruyorlardı filan.

Asıl sorun şu: Ilımlı İslam'ı benimsersen, radikal İslam'a da bir sürü kapı açmış olursun.

Mesela AKP'lisin diyelim. onun daha İslamcısı, ve daha İslamcının daha İslamcısı ve onun da daha İslamcısı olur. Çünkü doktrine dayalı bir hareket. Düşünerek, bilimsel yönteme / mantığa dayalı bir felsefe değil. "Allah öyle demiş" felsefesi.

O yüzden. Mesela Cezayir'de aziz unvanı almış olan, 90'lı yıllarda öldürülen Fransız rahipleri filan var. Yani "Allah için" hareket eden adam, Allah'ın adamını da öldürüyor.

Yani laikliğe çağdaşlığa geçiş.

Da bu adamlar yine de düz cinayet suçundan yargılanmalı. Bedava cinayet işlemenin cezası neyse o cezayı almalılar. Kendi görüşüm. :)

direk kurana göre yargılansalar olmaz mı? sıcakta kuma yatırsınlar öyle yavaş yavaş ölsünler.

Turdur
22-12-2018, 15:20
Bunlar Müslüman değil mi?Panteist mi bunlar?Kim bunlar?Ajan mı?Emperyalistlerin kuklaları mı?

Olay bir Müslüman ülkede oluyor..Kafalar kesiliyor..Haliyle aklımıza bu katillerin Müslüman olduğu geliyor..Niye sizin aklınıza hemen emperyalizm geliyor?Çok kaptırmayın kendinizi:)

Bir kaç kanaldan bakamadın şu olaya. Danimarka istihbaratı ve Fas polisi Deaş'a işaret ediyor. Ortada örgüt varsa genellikle emperyalist oyuncağıdır. Deaş söz konusuysa bir amaca yönelik cinayetler olacaktır demektir. Bunların işi sadece bu.
Mehmet Ali Ağca Abdi İpekçi'yi öldürdü, sonra da gidip Papa'yı vurdu. Kim bu Ağca, bak Müslüman ve Türk değil mi? "Ağca Müslüman zaten ayet okuyup yapmıştır" dediklerinde çok saçma görünüyor bana. Patronu kim bana bunu söyleyin, beni tetikçi ilgilendirmiyor.
Hrant Dink'i öldüren çocukta Müslüman ve Türk değil mi? Tetikçiyi es geç işin gerçek sahibine bak. Bu çocuk hayatında ayet okumamıştır.
Ben zanlıların Müslüman ya da panteist olduğunu yazmıyorum, olaya bu açıdan yanaşmadım.

ilahimasal
22-12-2018, 15:46
Bu teröristlerin yaptığı vahşetin islamın kesin olan kendi iç kuralları ile alakası yok.

Bu durum islamın kendi içindeki bir fikrin mensuplarının yorumuna bakıp kendi kafasına göre kendi hukukunu işletmesidir.

Bilerek arap diyorum çünkü bu vahşi fikir araplarda ( selefi ) bir yöntem. Diğer milletlerde bu kadar vahşilik bireysel olarak yoktur.

Şu iki kızın bu şekilde katledilmesine dair islamın ana kaynağı kur-an içinden meşru göstetecek bir tek ayet yoktur. Ancak cezaya dair bir ayete bakıp o ayeti kendi yapısının içindeki töreye göre yorumlayıp bu vahşeti işliyorlar. Bu sadece araplarda var. Araplarda bireysel olarakta yönetim olarakta uygulanıyor.

Bu vahşete kaynak islamın kuranı gibi görünsede kesinlikle kuranda bu vahşet için meşru bir tek yazı yok . Direk yorumlarına bakmak lazım.

Bu kızlar
Başları açık diyemi
Onların bölgesinde olduğu içinmi
Onlara tehdit oluşturduğu içinmi

Neye göre katlettiler . Tabiki arap kültürünün içine işlemiş o vahşi terbiye edilemeyen , hayvansı , iğrenç kültürleri sebebi ile.

Araplar o pis kültürlerini dinlerini bir kenara koyup dünya ya empoze ettikleri kültürel arap emperyalizmini incelersek, türklere kürtlere ve diğer halklara TARİKAT maskesi ile sokmuşlar. Dikkat edince tarikatlar Türkiyede bu tip vahşeti dillendirebilmelerine rağmen eyleme dökemiyorlar fakat her tarikat ininde bunu sürekli pompalıyorlar. Onlar gibi giyinmekten tutunda onlar gibi yaşamak gibi her uygulamayı islam dini gibi gösteriyorlar. Bunun arap milliyetçilği ve kültürü olduğunu islam sosu ile bir grup insana yediriyorlar.

Toplumun tamamı bu insanlara tevessül etmiyor. Öyle ki ; islam olduğunu söyleyen başını örten bir kadın ile diğeri arasındaki farkları hemen fark edebiliyorsunuz.

Benim bir çok arkadaşım ve görüştüğüm insan var . İki baş örtülü insan arasında ki farkı bazen şaka bazen ciddi bir şekilde yüzlerine ifade ediyorum. Başı kapalı gerçekten çok iyi insanlar var. Azımsanmayacak kadarda çoklar ve gayette evrensel tüm değerleri içselleştirmişler. İslamıda gayet güzel bir şekilde yaşıyorlar. Gel görki çok az miktarda da olsa başı kapalı ama çok mındar kötü kadınlar var . İşte bu durumu şöyle değerlendiriyorum

İyi olan müslüman kadına SİZ MUSLUMANSANIZ bu kadın ne ? Diye soruyorum.

Ya peki o kadın muslümansa siz nesiniz diyorum.

Bu durum erkek muslumanlar içinde böyle.

Aynı durumlar başı açık kadınlar erkekler arasında , dine inanan inanmayan kim varsa tamamında geçerli bir hal.

Tek sevindiğim nokta inanan inanmayan iyi uyumlu düzgün insanlar ezici bir şekilde çoğunlukta. Bu sebepten toplumsal katliamlar çok az , bireysel olanlar ise fazla gibi görünsede inanan inanmayan tüm kesimler onları hemen dışlıyor.

Ama bu demek değilki bunlar bu iğrençliklerini diğerlerine yaymayacak. İşte burada dikkat etmek gerekir. Tarikat ve buna benzer tam tersi tüm şiddet üreten yuvaları yıkmak gerekir. ATATURK de bunu yapmıştı. Yapdı ama pis ot işte tekrar türüyor.

Bu türemeye arap milliyetcisi araplar paralar fonlar ayırarak gizliden gizliye bunu her coğrafyaya pompalıyor. Bunu her yerde görebiliyoruz.

Bu kızları katleden pisliklere öyle TERÖR değil terörist değil diye ince yollu güzellemelerle bakan insanlarda büyük tehlike çünkü bunlar potansiyel vahşiler. Her an fırsatı bulunca araptan çok arapcı olup saldırabilirler. Ben onlara hasta mikrop virüs diyorum. Bunlar vucut zayıflayınca hemen ortaya çıkarlar.

Bu forumda da var bir kaçtane. Kendilerini normal gibi gösterip bu tip olaylar konuşulup fikirsel olarak eleştirildiği anda fark edilir bir şekilde savunma moduna geçiyorlar. Çok tehlikeli mahluk bunlar.

Arap emperyalizmi ve milliyetciliğinden TÜM TANRILAR !! insanlığı korusun.

Piyasada bu kadar tanrı varken elbet birisi korur. Biz yinede aklı başındaki İKİ AYAKLI tanrıların uyarılarını dikkate alalım. Araplar yayılmacı bir virüstür.

Leonardo
22-12-2018, 17:00
Leonardo;şu ateist forumdan bahsetmenize gerek yok..

Kimse arapların kötü olduğunu filan söylemedi..Arapları merak ediyorsanız,şu yazıma bakabilirsiniz;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39267
Konuya emniyeti niye dahil ediyorsunuz?Emniyet filan ne yapabilir?Emniyet dediğiniz şey,bir mevzu olursa,olay yerine gelir..Mevzu yoksa,emniyette yoktur..Burada vahşi bir cinayet işlenmiş ama siz tutup suçu polise atıyorsunuz..Bu ne ya?!
Polis nedir,kültür nedir,siyasetçi nedir,suç nedir,tüm bunları tek tek masaya mı yatıracağız?
Daha polisin ne işe yaradığını,toplumdaki konumunu bile bilmiyorsunuz siz..

- Fas'taki için söylüyorum. Cezayir'e filan kaçmadılarsa bulunması ve ceza alması gerekir diyorum.

Leonardo
22-12-2018, 17:02

- Haklı olabilirsin. Ama her "Allah için yaptım" diyeni tartışacak mıyız "Allah için yaptıysa farklı ceza verelim" filan diye?

/Hayır: Düz cinayetten yargılayacaksın. Hepsi bu.

Leonardo
22-12-2018, 17:06
Evet bu örgütler oyuncaktır. Hepsinin emperyalizm için bir görevi vardır. Bu tip videolarla propaganda yapıyorlar. Deaş bunu sürekli yapıyordu.

Türkiye değil bütün dünyada inançlar kültürün bel kemiğidir. Eğer ayetlerde böyle yazıldığı için bu cinayet işlendi dersek o zaman neden Fas'ta daha çok turist öldürülmedi sorusu gelecek aklımıza. Bildiğim kadarıyla Fas komple Müslüman bir ülke ve bayağı turistik bir yer. Büyük ihtimal buna cevap bulmanız çok zor olacaktır.

İt gibi gezen birkaç Müslüman değil bir örgütün militanları. Fas komple Müslüman neden böyle bir haberi ilk defa gördük.

Prof kafa kesme olayına geleyim. Bilmem hatırlar mısınız yıllar yıllar önce Yugoslavya iç savaşı sırasında çok profesyonel işkencelere ve katliamlara tanıklık etmiştik. Bu sistematik işkence ve tecavüzleri işleyen bazı askerler vicdan azabı duyarak kendi kendilerini ihbar etmişlerdi. İdam edilmek için teslim olmuşlardı. Psikolojileri o kadar bozulmuş ki uyku uyuyamadıkları için delirme noktasına gelmiş katiller.
Bunların anlattıklarını duymuştum, bastıkları köylerde ki küçük baş hayvanları ve kendi çiftliklerinde ki domuzları işkence ediyorlar ve en sonunda kafalarını kesiyorlar. Bunları askerlere bilerek yaptırıyorlar ki acıma hislerinin önüne geçebilsinler. Teslim olan genç askerin demesine göre kafa kesmek kolay değil, bayılanlar ya da işi yarım bırakan askerlerde oluyor. Eğitim tamamlandığı zaman çekirdek çıtlatır gibi kadınları sırayla kesmişler. Yüzlerce kafa kesme videosu izledim, yapılan 3 hamle vardır. Bu videoda bu 3 adım uygulanıyor. İzlediğim yüzlerce videoda yarım bırakanları da gördüm. İsterseniz bu olayın videosunu izleyin. Belki fikriniz değişir.

- Dediğim gibi, Afganistan hani tehlikeli dersin. Da birçok Müslüman ülkeye gidilip gayet de güzel tatil yapılabiliyor. Bir toplumda nüfusun %99,9'u turistleri seviyor. Gezerken yardımcı filan oluyor. %0,01'i "ben bunları sevmiyorum" filan diyor. Belki bunun içindekileri %1'i öldürmeye varan eylemlere girişiyor. Öyleyse Bu%0.00001'i bulup çıkartıp, yargılayacaksın. Benim dediğim o.

Leonardo
22-12-2018, 17:10
Alelade 2 kişi gidip dağcı kafası kesip video çekmez. Bunun dini motivasyonu da olmaz.

1) Akıl hastasıdırlar
2) Teröristtirler

Tecavüz edersin, döversin, laf atarsın, öldürürsün ama gidip kafa kesip video çekmezsin buna hiç bi dini
motivasyon sebep gösterilemez. Bu apaçık terördür ve maksatlıdır.

Video yaymak çook zor iştir, ses getirmek medyaya posta edip dikkat çekmek çok zor bişeydir. Bunu başardıklarına göre
bunun altında gizli hesaplar olduğu bellidir.

- Nesi zor. Adamlar haplanıyor filan DAEŞ'ten filan bahsediyorsak. O tür insanların zaten dini anlama biçimi de senin benim gibi değil. O işleri yapabilmek için ilaç filan alıyorlar.

/Ben şunu tartışmıştım: Bir arkadaşıma demiştim ki "PKK / KADEK / ÖSO filan benim için ikinci plandadır. İŞİD daha ciddi bir tehdittir çünkü tamamen dayanaksız bir örgüt. Yani her şeyi yapabilirler"

/Adam bana kızdı filan. PKK'yı iyilediğimi düşündü.

Ben bunları Ateist forum da tartışmıştım. tekrar tartışmayacağım.

Leonardo
22-12-2018, 17:13
sayın ahlaksız siz müslümanlığın sevgi,barış dolu yanını göremiyorsanız biz ne yapalım, rabbim gönül gözünüzü açsın inşaALLAH. Dağda soğuktan üşümesinler de rabblerine kavuşsunlar diye kesilmiş günahlarından kurtarılmışlar bunlara bakmadan kurban edilişin kutsalını görmeden hemen önyargıyla yaklaşmayınız. İslamın adam kesmesi bile barış ve sevgi doludur.

:caked:

Leonardo
22-12-2018, 17:15

Diğer forumda da 150 kere anlattım. PKK'nın iyi/kötü bir ideolojisi var. DAEŞ'in ideolojisi var denemez. DAEŞ her şeyi, her zaman, herkese yapabilir.

Aynı şey değil.

Leonardo
22-12-2018, 17:20
direk kurana göre yargılansalar olmaz mı? sıcakta kuma yatırsınlar öyle yavaş yavaş ölsünler.

Ahlaksızdan pek ümidim yok. O bana Ateist Forumdaki arkadaşları çok fazla hatırlatıyor. Da sana anlatabilirim.

Doktrinsel bir biçimde kimseyi yargılayamazsın. Bir yerde akıl yerine doktrin öne çıkmışsa (bu faşizmde de böyledir) Bunun anlamı karar alan kişi istediği her şeyi yapıp bunu doktrine dayandırabilir. Anlatabiliyor muyum?

Mesela bana göre vahşilik olan şeye "Din adına yaptım" diyebilir. Ama o "din adına yaptım" dedi diye din adına yapmış olmaz.

Mesela AKP / MHP. FAkir insanları kafalamayı başarmış, boş kafalı hareketlerdir. Bunlardan medet umanlar da cahildir. Çünkü akla dayalı değil.

Leonardo
22-12-2018, 17:29
Bu teröristlerin yaptığı vahşetin islamın kesin olan kendi iç kuralları ile alakası yok.

Bu durum islamın kendi içindeki bir fikrin mensuplarının yorumuna bakıp kendi kafasına göre kendi hukukunu işletmesidir.

Bilerek arap diyorum çünkü bu vahşi fikir araplarda ( selefi ) bir yöntem. Diğer milletlerde bu kadar vahşilik bireysel olarak yoktur.

Şu iki kızın bu şekilde katledilmesine dair islamın ana kaynağı kur-an içinden meşru göstetecek bir tek ayet yoktur. Ancak cezaya dair bir ayete bakıp o ayeti kendi yapısının içindeki töreye göre yorumlayıp bu vahşeti işliyorlar. Bu sadece araplarda var. Araplarda bireysel olarakta yönetim olarakta uygulanıyor.

Bu vahşete kaynak islamın kuranı gibi görünsede kesinlikle kuranda bu vahşet için meşru bir tek yazı yok . Direk yorumlarına bakmak lazım.

Bu kızlar
Başları açık diyemi
Onların bölgesinde olduğu içinmi
Onlara tehdit oluşturduğu içinmi

Neye göre katlettiler . Tabiki arap kültürünün içine işlemiş o vahşi terbiye edilemeyen , hayvansı , iğrenç kültürleri sebebi ile.

Araplar o pis kültürlerini dinlerini bir kenara koyup dünya ya empoze ettikleri kültürel arap emperyalizmini incelersek, türklere kürtlere ve diğer halklara TARİKAT maskesi ile sokmuşlar. Dikkat edince tarikatlar Türkiyede bu tip vahşeti dillendirebilmelerine rağmen eyleme dökemiyorlar fakat her tarikat ininde bunu sürekli pompalıyorlar. Onlar gibi giyinmekten tutunda onlar gibi yaşamak gibi her uygulamayı islam dini gibi gösteriyorlar. Bunun arap milliyetçilği ve kültürü olduğunu islam sosu ile bir grup insana yediriyorlar.

Toplumun tamamı bu insanlara tevessül etmiyor. Öyle ki ; islam olduğunu söyleyen başını örten bir kadın ile diğeri arasındaki farkları hemen fark edebiliyorsunuz.

Benim bir çok arkadaşım ve görüştüğüm insan var . İki baş örtülü insan arasında ki farkı bazen şaka bazen ciddi bir şekilde yüzlerine ifade ediyorum. Başı kapalı gerçekten çok iyi insanlar var. Azımsanmayacak kadarda çoklar ve gayette evrensel tüm değerleri içselleştirmişler. İslamıda gayet güzel bir şekilde yaşıyorlar. Gel görki çok az miktarda da olsa başı kapalı ama çok mındar kötü kadınlar var . İşte bu durumu şöyle değerlendiriyorum

İyi olan müslüman kadına SİZ MUSLUMANSANIZ bu kadın ne ? Diye soruyorum.

Ya peki o kadın muslümansa siz nesiniz diyorum.

Bu durum erkek muslumanlar içinde böyle.

Aynı durumlar başı açık kadınlar erkekler arasında , dine inanan inanmayan kim varsa tamamında geçerli bir hal.

Tek sevindiğim nokta inanan inanmayan iyi uyumlu düzgün insanlar ezici bir şekilde çoğunlukta. Bu sebepten toplumsal katliamlar çok az , bireysel olanlar ise fazla gibi görünsede inanan inanmayan tüm kesimler onları hemen dışlıyor.

Ama bu demek değilki bunlar bu iğrençliklerini diğerlerine yaymayacak. İşte burada dikkat etmek gerekir. Tarikat ve buna benzer tam tersi tüm şiddet üreten yuvaları yıkmak gerekir. ATATURK de bunu yapmıştı. Yapdı ama pis ot işte tekrar türüyor.

Bu türemeye arap milliyetcisi araplar paralar fonlar ayırarak gizliden gizliye bunu her coğrafyaya pompalıyor. Bunu her yerde görebiliyoruz.

Bu kızları katleden pisliklere öyle TERÖR değil terörist değil diye ince yollu güzellemelerle bakan insanlarda büyük tehlike çünkü bunlar potansiyel vahşiler. Her an fırsatı bulunca araptan çok arapcı olup saldırabilirler. Ben onlara hasta mikrop virüs diyorum. Bunlar vucut zayıflayınca hemen ortaya çıkarlar.

Bu forumda da var bir kaçtane. Kendilerini normal gibi gösterip bu tip olaylar konuşulup fikirsel olarak eleştirildiği anda fark edilir bir şekilde savunma moduna geçiyorlar. Çok tehlikeli mahluk bunlar.

Arap emperyalizmi ve milliyetciliğinden TÜM TANRILAR !! insanlığı korusun.

Piyasada bu kadar tanrı varken elbet birisi korur. Biz yinede aklı başındaki İKİ AYAKLI tanrıların uyarılarını dikkate alalım. Araplar yayılmacı bir virüstür.

- Alakası yok. Faşizmin din ile alakası yok. Ama Siyasal İslamın veya İslami terörün benzediği tek şey faşizmdir.

Felsefi olarak açıklıyorum: Ortada bir doktrin vardır. Bu doktrinin adı Kilise, veya Allah, veya Devlet / Alman ırkının iyiliği filandır.

1) Bu doktrin sarsılmaz bir gerçektir.
2) Herkes bu dokrine inanmak zorundadır. İnanmayanlar Kafir / Yahudidir
3) Bu doktrin çok kutsaldır. Bunun için aciz insanları öldürülebilir, kadınlar filan çeşitli sebeplerle cezalandırılabilir.
4) Bu yapılanlara isyan edilemez, isyan eden kişi cezalandırılmalı çünkü Allaha / doktrine karşı geliyordur.

5) - En önemlisi - Doktrinin dayalı olduğu metinleri en iyi anlayan birileri vardır. Mollalar en iyi anlayanlardır. Veya Parti başkanı en iyi anlayandır. Onlar hata yapamazlar. Milletin kafasını kesebilir. Kesiyorsa ayeti vardır. kesmiyorsa ona da ayet vardır. Ortada durursa, yine ayet vardır.

Ama ayet ona çalışmaktadır. Sen Molla / Nazi Parti üyesi / SS değilsen, onun iki dudağının arasındaki lafa bakar. Yaşıyorsan ayet ile alakalıdır. Ölüyorsan, yine bir sebebi vardır...

Bunları anlamıyorsanız, tehlikeli biraz.

/ Seri halde yazdık biraz, kimseyi atlamayalım istedim.

Turdur
22-12-2018, 17:33
Diğer forumda da 150 kere anlattım. PKK'nın iyi/kötü bir ideolojisi var. DAEŞ'in ideolojisi var denemez. DAEŞ her şeyi, her zaman, herkese yapabilir.

Aynı şey değil.

Diğer forumla ilişkim alakam yok. PKK'nın ve Deaş'ın ideolojileri taktikseldir. Bir bahanedir, hedef değildir. İkisi de aynı mihraktan beslenen sistemin ürettiği katil sürülerinden ibarettir. Biri Müslüman olduğu için diğeri Kürt yada Marksist olduğu için insan öldürmezler. Kendilerine biçilenin dışına da çıkamazlar. İkisi de sahiplerine boru öttüremez, bir Amerikan üssüne torpil atamazlar. Benim değindiğim nokta ile yukarıda ki Ahlaksız'ın ya da ayrımcı güdüleriyle yazı yazanların değindiği nokta aynı değil. Ne biri Kürtlüğünden ne de diğeri dininden ötürü katliam yapıyorlar. Bunlara bakıp Kürtlere ırkçılık, Müslümanlara din ırkçılığı ile yaklaşmak saçmalıktan ötedir.

- Dediğim gibi, Afganistan hani tehlikeli dersin. Da birçok Müslüman ülkeye gidilip gayet de güzel tatil yapılabiliyor. Bir toplumda nüfusun %99,9'u turistleri seviyor. Gezerken yardımcı filan oluyor. %0,01'i "ben bunları sevmiyorum" filan diyor. Belki bunun içindekileri %1'i öldürmeye varan eylemlere girişiyor. Öyleyse Bu%0.00001'i bulup çıkartıp, yargılayacaksın. Benim dediğim o.

Böyle bir şey mümkün değil. Suç oluşmamışsa cezada verilemez. Ancak yargısız infaz ya da ön yargı ile insanları cezalandırmak gerekir ki, bu da suç oranını arttırır. İnsanlık olduğu sürece dini dili ırkı hatta sosyal statüsü fark etmeden cinayetler devam edecektir.

Leonardo
22-12-2018, 18:48
Hayır ben PKK'lı insan tanıdım. Bunu yok sayamayız. Olur veya olmaz, onu tartışmıyoruz. Ama Kürdistan kurmak / bağımsızlık istiyorlar. Tıpkı IRA veya ETA vs gibi. Veya Basklar / katalonya / Korsika'nın bağımsızlığını isteyenler vs. gibi.

Olur mu olmaz mı, onu tartışmıyorum. Ama istedikleri bir şey var.

Bin Ladin'in istediği bir şey var mı?

Mesela "Daeş'e şunu verelim. o zaman onu bunu kesmezler" dediğiniz bir şey var mı? - Yok

Bizi kesecekler çünkü bir kafiriz (ne demekse).

yani arada dağlar kadar fark var.

Turdur
22-12-2018, 19:02
Hayır ben PKK'lı insan tanıdım. Bunu yok sayamayız. Olur veya olmaz, onu tartışmıyoruz. Ama Kürdistan kurmak / bağımsızlık istiyorlar. Tıpkı IRA veya ETA vs gibi. Veya Basklar / katalonya / Korsika'nın bağımsızlığını isteyenler vs. gibi.

Olur mu olmaz mı, onu tartışmıyorum. Ama istedikleri bir şey var.

Bin Ladin'in istediği bir şey var mı?

Mesela "Daeş'e şunu verelim. o zaman onu bunu kesmezler" dediğiniz bir şey var mı? - Yok

Bizi kesecekler çünkü bir kafiriz (ne demekse).

yani arada dağlar kadar fark var.

Deaş örgütü de bir şey istiyor, adı üstünde. Açılımına bakalım, "Irak Şam İslam Devleti"
Ladin ne istiyordu? Oda bir başka oyuncak. Afganistan'ı komunizmden korumak istiyordu, gerçek hedef Afganistan'ı emperyalizme teslim etmekti. Sonunda işi bitti rafa kaldırıldı ve Amerikan ordusu istediği bölgeye yerleşti.
Deaş herkesi keser ama Amerika'lı subayı kesemez, amaçlarından bir tanesi de bölgede ki demografik yapıyı bozmaktır. Elinden geldiğince herkesi bölgeden kaçırmak. Aralarında fark yok, insan katlediyorlar ve ipler kendilerinde değil. Biri Marksist Leninist bir örgüt diğeri sözde İslamcı örgüt ama her nedense 1 ABD askeri daha öldüremediler.

Ahlaksız
22-12-2018, 19:30
Bir kaç kanaldan bakamadın şu olaya. Danimarka istihbaratı ve Fas polisi Deaş'a işaret ediyor. Ortada örgüt varsa genellikle emperyalist oyuncağıdır. Deaş söz konusuysa bir amaca yönelik cinayetler olacaktır demektir. Bunların işi sadece bu.
Mehmet Ali Ağca Abdi İpekçi'yi öldürdü, sonra da gidip Papa'yı vurdu. Kim bu Ağca, bak Müslüman ve Türk değil mi? "Ağca Müslüman zaten ayet okuyup yapmıştır" dediklerinde çok saçma görünüyor bana. Patronu kim bana bunu söyleyin, beni tetikçi ilgilendirmiyor.
Hrant Dink'i öldüren çocukta Müslüman ve Türk değil mi? Tetikçiyi es geç işin gerçek sahibine bak. Bu çocuk hayatında ayet okumamıştır.
Ben zanlıların Müslüman ya da panteist olduğunu yazmıyorum, olaya bu açıdan yanaşmadım.
Turdur;papağan gibi aynı şeyleri defalarca yazdırdınız bana..

Bırakın şu deaşı/ışidi/emperyalizmi..Konunun siyasi yanını bir kenara bırakın..
Kafir öldürmeyi hak sayan bir müslüman güruh var mı,yok mu?Var..Türkiye'de bile radikal İslamcı %5 civarında bir grup Müslüman var..
Böyle Müslümanları birilerinin kullanmış olmasını boşverin..Boşverin şu konuyu..Siyaseti karıştırmayın konuya..Siyaset karışınca,konu muğlaklaşıyor çünkü..

Birileri azmettirmiş,asıl önemli olan bu filan..Hayır,değil..Asıl suç işleyen katildir..Siz katilden çok,azmettiricinin tartışılmasını istiyorsunuz..Yahu,sokayım azmettiriciye..Elinde bıçak/silah olan kim?Müslüman değil mi?

Deaşın amacı varmış,Cıa BOP için çalışıyormuş falan filan..
Karşımızda insan öldürmek için bekleyen Müslümanlar var..Konu bu kadar yalın..Bu radikal Müslümanları birilerinin kullanması tabi ki olacak,yalnız bunu işaret edip,bu Müslümanların tamamen dini nedenlerden dolayı hareket ettikleri gerçeğinin üstünü örtemezsiniz..

Şu iki kızın bu şekilde katledilmesine dair islamın ana kaynağı kur-an içinden meşru göstetecek bir tek ayet yoktur.
Sevgili Türkü;Nerede yaşıyorsunuz acaba?Uzay istasyonunda mı?

Turdur
22-12-2018, 19:45
Ahlaksız; İlk defa bir konu da boş yaptığınızı gördüm.

Ahlaksız
22-12-2018, 20:05
Ahlaksız; İlk defa bir konu da boş yaptığınızı gördüm.
Sürekli tekbir getirerek kafa kesiyorlar,sürekli kendilerini patlatıyorlar,şu an bile haberlere baksanız,mutlaka bir şeyler bulursunuz ama siz ısrarla bu Müslümanların CİHAT anlayışlarını örtbas etmek için,konuyu politize ediyorsunuz..

Cihat nedir,ümmet nedir,islam devleti nedir,vb
Ne bunlar?Hepsini mi CIA tasarlıyor?Hepsinin mi arkasında Trump var?

3-4 tane Müslüman bir araya gelip,cihat edemez mi?İlla bunların arkasında emperyalizmi mi aramak lazım?
Film tavsiyesi;
https://www.sinemalar.com/film/83349/dort-aslan

Leonardo
22-12-2018, 20:33
Deaş örgütü de bir şey istiyor, adı üstünde. Açılımına bakalım, "Irak Şam İslam Devleti"
Ladin ne istiyordu? Oda bir başka oyuncak. Afganistan'ı komunizmden korumak istiyordu, gerçek hedef Afganistan'ı emperyalizme teslim etmekti. Sonunda işi bitti rafa kaldırıldı ve Amerikan ordusu istediği bölgeye yerleşti.
Deaş herkesi keser ama Amerika'lı subayı kesemez, amaçlarından bir tanesi de bölgede ki demografik yapıyı bozmaktır. Elinden geldiğince herkesi bölgeden kaçırmak. Aralarında fark yok, insan katlediyorlar ve ipler kendilerinde değil. Biri Marksist Leninist bir örgüt diğeri sözde İslamcı örgüt ama her nedense 1 ABD askeri daha öldüremediler.

- Evet ama istekleri bitmiyor.
El-Kaide'nin istekleri sırayla gidiyor.
1) ABD'yi yıkmak
2) İsrail'İ yıkmak
3) İslam devleti olmak
4) Bu İslam devletinin tüm dünyayı ele geçirmesi.
Sonra
1) Önce örtecekler
2) suratını da örtecekler
3) Kapkara giyinecek + siyah güneş gözlüğü takacak
4) Sokağa da çıkamaz
5) Eğitim de alamaz. evde duraça / çocuk yapacak o kadar.

Bunun paraleli Nazilerdir:

1) Yahudileri temizledik
2) Zencileri de temizledik
3) Fransızları da temizledik
4) Herkesi temzledik
5) Herkezi temizledikten sonra 1000 yıl mutlu mesut yaşadık.

Yani bitmiyor. verdikçe istiyor. Doktrin öyle bir doktrin.

Türkiye'de de "Tayyibe oy verdin kurtuldun" yok. Müziğin yasaklandığı gün gelecek. Aşama aşama ve her seferinde daha çok istiyor. bitmiyor.

PKK ne istiyor?

Devlet + bayrak + komünizm. Var mı başka istediği?

- Büyük hayranıyım demedim.

Ama bi daha sorayım. önce tecavüz etmişler. Hani Müslümanlar alınmasın da. Irza geçmeden önce tekrarladığı bir söz var mı? Yanlış anlaşılmasın. sevap filan mı işledi? nasıl oluyor açıklar mısınız? :)

Turdur
22-12-2018, 20:42
- Evet ama istekleri bitmiyor.
El-Kaide'nin istekleri sırayla gidiyor.
1) ABD'yi yıkmak
2) İsrail'İ yıkmak

Ve bunlara inanan insanlar hala var. Leonardo kafanı kurcala biraz, Deaş ya da El-Kaide'nin hedefi bu değil. Propagandası bu. El-Kaide İkiz Kuleleri yıkmadı, Irak kimyasal silah üretmedi. Umarım makara geçmiyorsunuz benimle bugün...

Şüpheci Dinsiz
22-12-2018, 20:59
Sözde semavi dinlerin mensuplarının gücü ele geçirdiklerinde ne kadar vahşileşebileceğini hepimiz biliriz. Fas'da gerçekleşen vahşeti böyle değerlendirdiğimizde, medeni otorite boşluğu olan dindar çoğunluklu ülkelerde benzeri-beteri olayların sık sık tekrarlandığını görürüz.

Bunun sebebi şu olabilir;
1- Din, ırkçılık, milliyetçilik, entikçilik insanların bir kısmını ötekileştirir, yani bulunduğu coğrafyada kendi gibi düşünmeyen insanları istemez, onları kafir-düşman ilan eder, onlarla savaşır, bu işin iç siyasi boyutu.
2- Ötekilerle olan savaşlarda galip gelindiğinde; ya arazilerine-mallarına-karılarına-çocuklarına helal ganimet adı altında el konur, ya haraca bağlanırlar, bu işin ekonomik boyutu.
3- İşgal edilen yerde ne kadar vahşet sergilendiyse, ne kadar zulüm yapıldıysa, ne kadar kan döküldüyse, diğer düşmanlara o kadar gözdağı verilmiş olunur, bu işin dış siyasi boyutu.

İran mollalarının Şah'ı yıkıp başa geçtiği dönemde gazetelere çıkan resimleri hatırlıyorum, insanları el ve ayaklarından dört kamyonete bağlamış, kamyonetleri 4 farklı yöne sürüp ellerini ve ayaklarını koparmışlardı. Sonrasında el-kafa kesmek, kırbaç vurmak, asmak sıradan bir ceza usulüne dönüştü. İran örneği dini açıdan ele alındığında İslamın Şii şeriatını uygulamış diye düşünebiliriz. Muhaliflere uygulanan şiddet hem iç ve dış siyasi terördür-gözdağıdır, hem din-mezhep düşmanlarına layık olduğu ceza verilmiştir mollalara göre. Çünkü hadislerde el-ayak-kafa koparmak peygamberlerinin rutin uygulamalarıdır. Din din diye kudurarak iktidara gelmiş bir grup, dini ceza vermek istediğinde elbette kul yapımı yasaya değil sözde ilah yapımı yasaya bakacaktı, öyle de yaptı.

IŞİD de aynısını yaptı, dini ceza kaynağı olarak sözde ilah yapımı yasayı referans aldı, insanları tavuk gibi kesti, köleleştirdi, mal gibi sattı, tecavüz etti, zorla Müslüman etmeye çalıştı.

--/--

Genel olarak işgallerde mantık aynıdır. Güçlü olan her zulmü yapmaya hakkı olduğunu düşünür. Bu sapkın düşünce milliyetçiliğin de, ırkçılığın da, dinciliğin de, mezhepçiliğin de, ideolojilerin de mayasında vardır.

Dikkat edelim, gücü ele geçiren önce birilerini ötekileştiriyor, sonra çöküyor üstüne, içinde ne kadar sapkınlık-şiddet varsa kusuyor, gücü ele geçirmiş olduğu için de bir ceza almıyor. Bu gerekçe din-mezhep olmuş, ırk-milliyet olmuş, yapan a olmuş, b olmuş. Hep böyle olmuş. Din-ırk-milliyet-etnik bahane, gücü ele geçirmek, böylece bölgenin kaynaklarına çökmek şahane.

--/--

Fas vahşetinin önünü-arkasını anlamak için biraz daha beklemek-okumak-düşünmek lazım.

Yıldıztozu
22-12-2018, 21:36
Bu haberi okuduğumda moralim bozulmuştu. Keşke ben tanrı olsaydım demiştim. Tanrı olsaydım böyle şeyler yaşanmasına izin vermezdim. O kadar da iyi bir insan değilim halbuki, ama bunun yaşanmasını kabul etmezdim.

Ne güzel hayatı olan iki insanın, bok gibi hayatı olan insanlar tarafından engellenmesi olayı. Evren böyle bir şey işte. Rastgeleliğin sonucu bu. Şaşırılacak bir şey yok.

Ormanda dolaşırken ayı saldırısına uğramak gibi bir şey bu. Farkındasızlık, bilinçsizlik, kötülük.

Leonardo
22-12-2018, 22:37
Turdur: Komplo teorilerini siz seviyorsunuz. Ben daha da çok seviyorum. Ama ben daha çok Noam Chomsky'nin öne sürdüğü daha gerçekçi komplo teorilerini seviyorum. Onlara da körü körüne inanmıyorum o ayrı.

Sen o kadınların ailelerine gidip "Çocuklarınız / eşleriniz komplo teorisi yüzünden öldü" diyebilir misin? - Diyemezsin.
"Strasburg'da Noel kermesini basan insansı yaratıklara benzeyen bir takım kişiler yaptı, sizin adınıza çok üzüldüm"
ardından da "Polis bunu yapanları bulmak üzere" filan dersin.

Ben başından beri bunu anlatmak istiyorum.

Leonardo
22-12-2018, 22:47
Şüpheci Dinsiz: Bunları bende biliyorum. Ama bunlar sporcu. Pakistan'da bisikletçileri ezip 2'sinin ölümüne yol açan bir olay olmuştu. Yani adamlar zaten maceracı. Ölüm riski var. Dağa tırmanıyor. Bundan daha apolitik bir tutum olamaz. Bisiklete biniyorsun.

Mesela 2015'di sanırım. Ankara'da Rus diplomatı vurmuşlardı. o bile olmaz. "Elçi" neticede. "Elçiye zeval olmaz" derler.

İyice geriye gidelim. 1997 idi sanırım. Sabancı ailesinden birisinin bir PKK'lı (2 PKK'lı tarafından) öldürülmesi. Bu da saçmalık. Adam iş adamı. Çalışıyor. Tek suçu çalışmak / iş yapmak.

İyice geriye sardık. 1972 idi sanırım. FKÖ'nün İsrailli sporcuları kaçırması. Burada durabilirim. Küresel bir spor olayının katılımcıları seçilmiş. belli talepler var. "Benim adamımı hapisten çıkarın ben de sporcuları vereyim" var. + Küresel bir spor olayında, Filistin halkına dikkat çekmek, "Bakın burada bir savaş var" mesajı vermek var.

/"Durabilirim"den kastettiğim "iyi ki yapmışlar" değil. "Eylemin ardındaki hedefi anladım" demek.

-Da diyelim ki ben atıyorum Yunanlıyım. Türklerden nefret ediyorum. Himalaya dağlarına tırmanırken Naşruh Mahruki'yi uzun namlulu silahla vurdum. Ne olmuş oluyor o zaman? Onu anlamıyorum :) Hatta video filan da olsun Youtube'de. Da ne olmuş oluyor öyle yapınca? Yani eylem boş.

Turdur
Sen o kadınların ailelerine gidip "Çocuklarınız / eşleriniz komplo teorisi yüzünden öldü" diyebilir misin? - Diyemezsin.

Danimarkalı yetkililer bunu söyleyecektir. Bu kızların ailelerine bir terör eylemine kurban gittiklerini açıklayacaktır zaten. Çünkü bu Deaş bağlantısı haberini kendileri duyurdular zaten.

Şüpheci Dinsiz: Bunları bende biliyorum. Ama bunlar sporcu. Pakistan'da bisikletçileri ezip 2'sinin ölümüne yol açan bir olay olmuştu. Yani adamlar zaten maceracı. Ölüm riski var. Dağa tırmanıyor. Bundan daha apolitik bir tutum olamaz. Bisiklete biniyorsun.

Bu 2 genç kadın açık hava rehberiymiş. Bu yüzden orada geziyorlarmış. İlk merak ettiğim bu olmuştu, Çölümsü bir dağda ne arıyorsunuz?

ilahimasal
Sevgili Türkü;Nerede yaşıyorsunuz acaba?Uzay istasyonunda mı?

Ahlaksız seni çok iyi anlıyorum . İslamın kitabı şiddeti övüyor. Övüyor ama bunu birşeylere bağlıyor. Savaş diyor mesela. Şavaşta dahi olsa kimseye bu şekilde davranmazssın ayri konuda.

Bu islamcı teröristlerin yaptığına dayanak olacak bir tek kuran sözü yok. Hatta çok sevdikleri peygamberlerinin sünetinde bile yok. İslama göre peygamberleri ve kuranın dışında hiç bir hüküm kabul göremez. Bu ikisi dışında diyelimki ömerdi bekirdi aliydi bile bu tip bir eylemde bulunsa hiç bir hükmü yok ve uygulanamaz.

Peki peygamberlerinin bile yapmadığı bir şeyi bunlar neden yapıyor ? Esas soru bu !

Bu soruya bir tek cevap var . O cevapta kuran daki ayetleri yorumlayıp uygulamak.

En bilineni , muhammed denilen kişinin savaş sonrası safiyeydi galiba savaş esiri olarak alıp yolda alel acele çadır kurdurup kadınla cinsel ilişkiye girmesi. Safiye Artık gönüllüydü değildi ama muhammed bu kadınla cinsel munasebetten sonra kafasını koparmadı ya.

Bir örnekte , muhammed kendisi hakkında ileri geri konuşan bir kadını birine katlettiriyor. Bu kadına tecavuz ettirmiyor.

Tunustaki olayda muhammede ileri geri konuşan birileri yok. Ortada savaş yok . Yok ama tecavuz edilip boynu kopartılıp birde üzerine vidosu çekilip yayınlanan HÜR ve Masum iki kadın var.

Bu katliamı , şimdiye kadar arap toplumunda yüzlercesine son 10 yılda muhattap olduk gördük. Bizim bilmediğimiz binlerceside vardır. Tarihte ise onbinlercedir.

Bunu yapanları yakalasalar sorsalar istisnasız tamamı din böyle emrediyor. Şu gavsımız şeyhimiz böyle emrettiler derler. Gavsdı şeyhdi islamda peygamber denilenden görmedikleri bir olayı ben emrettim sen yap nasıl diyebilirler. Tabiki yorumla.

İşte bu iki kızın katledilme sebebi YORUM dan sebep.

Sende bu ülkede yaşıyorsun. Şu vahşeti kaçtane muslumana yaptırabilirsin ? Sapıkça yetişmiş tarikatcilerden başka kimse bunu yapmaz. Bunlar toplumun ne kadarını ifade edebilirler ki. Ha potansiyeli olanlar yok mu ? Var tabikide işte onlar bu işlere onay vermeye başlarsa o zaman kaç bu ülkeden.

Araplarda ise bu tarikatci kafa neredeyse % 99 bu iki kıza yapılana arapların % 99 olur gözüyle bakıyorlar. Acıma merhamet üzüntü duymuyorlar. Hatta SEVİNİYOR ve tekrarını ostiyorlar.

Bu durumları kuranı arap emperyalizmine milliyeyciliğine yorumlayarak çevirdiklerinden oluyor.

Burada buna yakın tipler ise türk islam diyen hilkat garibesi faşistlerdir. Bunlar her olaya siyasi ve ideolojik baktıkları için kendisi gibi olmayan Bırak insanı KEDİ bile olsa ya gözünü oyar yada bacaklarını keserler diğerleride buna alkış tutarlar. O kadar iğrenç yaratıklardır ki bu türk islam faşistleri, şu tunustaki olayda bile ölen kızları aşşağılamak katilleri savunmak için o kızlarda orada gezmeseydi , mini etek şort giymeseydi , o saatte sokakta gezmeseydi gibi abuk subuk şerefsizce laflar ederler.

İşin ilginci bu tip faşistler toplumun en az kesinimini oluştursalar bile enteresan bir şekilde çok etkililer.

Bunları sana neden anlatıyorsam !! SEN ZATEN biliyorsun.

Ahlaksız bazende gerçekci olalım . Bu tip insanlar o dinin tamamını kapsamıyor. Onların kuranı yorumlayıp böyle vahşilik yapmalarını müslüman toplum asla yapmaz diye düşünüyorum.

En kralları bile baş örtüsü uzerinden bu toplumu birbirine kışkırttı ama başaramadı. Unutma kabataş yalanı.

Ahlaksız
23-12-2018, 00:00
Türkü;Kuran'da ÖLDÜRÜN/DOĞRAYIN/KESİN/DÖVÜN/PARÇALAYIN yazıyor mu,yazmıyor mu?Tek tek ayetleri önünüze getireyim mi?

Cihat konusu önemli..Bu konuyu kavramak önemli..İslam dininde savaş denilen şey,bir noktada filan bitmez..Ölünceye kadar cihat etmeye devam etmelisiniz..

Övmek söylemi doğru değil,direk emir veriliyor..Mesela,Kuran''domuz yemeyin'' diyor mu?Diyor..Bu bir emirdir..''Kafirleri öldürün'' söylemini de böyle algılamanız lazım..
Yorumlanacak bir durum yok burada..Domuz yemeyin veya faiz yemeyin söylemini nasıl yorumlayacağız?Aynı şekilde kafirleri öldürün söylemini de..
Yorum,itikadi meselelerde olur,Allah'ın alenen emirlerinde yorum filan olmaz..

Kuran'da yok diyorsunuz,Muhammed yapmamış diyorsunuz..Müslüman tepkileri bunlar..Müslüman mısınız,anlamıyorum ki..

-Cariye konusu ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Çocuklarla evlenmek ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Fitne diye bir kavram var,çok önemli..
-Düşmanı korkutmak diye bir konu var,çok önemli..
-Cihatı zaten söyledim..
-Şeriat konusu malum..

Forumdan uzaklaşan bir ''baskoylu'' vardı..Genelleme yaparak Müslümanlar şöyle böyle derdi,ağır laflar ederdi..Bunlar duygusal tepkiler ve anlaşılabilir ama doğru değil..%100..

Şu an Dünya'da milyonlarca radikal İslamcı var ama bu Müslümanlar yüzünden,1,5 milyar Müslümanı toptan mahkum edemeyiz..
Bunu şöyle açıklayayım;
Ben evcil hayvan beslenmesine karşıyım..Niye?Birilerinin evcil hayvan sevdası yüzünden,bazı evcil hayvanlar türlü türlü şiddete maruz kalacaklarsa;evcil hayvan besleyenler,bu şiddetin sorumlusudurlar..En son Murat diye birisinin bir papağını boğarak,işkence ile öldürdüğünü tüm Türkiye gördü..Yavru kedilerin yakılması veya benzeri olaylar..Eğer birileri evcil hayvan beslemekten vazgeçerse,bu şiddet haberlerini de hiç duymayız..Bakın,buradan ışide nasıl bağlıyacağım..

Birilerinin Allah/Muhammed sevgisi yüzünden,başka birileri şiddete maruz kalacaksa,bu Allah/Muhammed sevgisi ile yaşayanlar,bu şiddetin sorumlusudurlar..Yani Işid veya boko haram (bağımsız veya emperyalistlerin yardımıyla) ,eğer eylem yapabiliyorsa,bunun sebebi şiddete bulaşmayan Müslümanlardır..
Benim gibi ateistler,işte tam da bu yüzden dine karşılar..

Turdur
23-12-2018, 01:14
Övmek söylemi doğru değil,direk emir veriliyor..Mesela,Kuran''domuz yemeyin'' diyor mu?Diyor..Bu bir emirdir..''Kafirleri öldürün'' söylemini de böyle algılamanız lazım..
Yorumlanacak bir durum yok burada..Domuz yemeyin veya faiz yemeyin söylemini nasıl yorumlayacağız?Aynı şekilde kafirleri öldürün söylemini de..

Kuran'da yok diyorsunuz,Muhammed yapmamış diyorsunuz..Müslüman tepkileri bunlar..Müslüman mısınız,anlamıyorum ki..

-Cariye konusu ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Çocuklarla evlenmek ne oluyor?Tecavüz değil mi?
-Fitne diye bir kavram var,çok önemli..
-Düşmanı korkutmak diye bir konu var,çok önemli..
-Cihatı zaten söyledim..
-Şeriat konusu malum..

Müslüman değilim, bir Müslüman ile aynı noktaya gelmek Müslümanlık emaresi değildir. Böyle takıntılarım yok.

Burada tahlil etmeye çalıştığımız bir konu var, siz direk ayet var öldürüyorlar dediğiniz zaman aklımız karışıyor. Çünkü bizim ülkemizde Müslüman sayısı çok fazla. Bunlar kanundan korkuyorlar demekte yetersiz geliyor. İktidarda muhafazakar bir parti var. Hemen hemen bütün Müslüman ülkelere de turistler uğruyor.

Domuz eti yememek çok naif uygulanabilir ve tehlikesiz bir eylem. Çok kolay uygulanabilir. Bu domuz eti yememek ile insan kesmek kıyaslanamaz.

Az önce bir kaç hadis ve ayet okudum. Dinde zorlama yoktur diyor, bazı hadisler bu cinayet olayının tam tersini işaret ediyor. Kalabalık yapmasın diye kopyalamadım. Devletinizi kabul edenleri öldürmeyin diyor (Gayrimüslimler için). İstanbul'u az çok bilirseniz Osmanlı dönemi de ki gayrimüslim mezarlıklarına ve semtlerine rastlamış olmanız olası. Bu da dipnot olarak geçsin.

Bu din çelişkiler yumağıdır, ancak bir turisti tecavüz edip ardından kafasını kesmek ile ilgili bir ayet ben göremedim. Böyle bir sünnette bulamadım. Türkiye'nin % 99'u bu ayetlere göre Müslüman sayılamaz. Asıl kafamın karıştığı yer burası. Bu tip uygulamalar genelde İslam hakkında Müslüman olmayanlara karşı algı aşılamaktır. Benim olaya yaklaşımım bu konu üzerine oldu. İlerleyen saatlerde Deaş ile bağlantıları ortaya çıkınca ve ardından ben o videoyu izleyince konuya girdim.

Ayete bakıp insan öldürülüyor mu? Evet yapıyorlar ancak tecavüz edip kafasını kesin diye bir şey yazmıyor. Biz öldürmelerini reddetmedik, tecavüz edilip kesilmesine mana bulamadık. Benim verdiğim anlam örgüt propagandası olduğudur.

Bakın Deaş insanları canlı canlı yaktı. Kur'an'da böyle bir uygulama yok hatta bildiğim kadarıyla insan yakmak yasaklanmıştır. Bir kafesin içine insanları doldurup havuza batırdılar. Boğdular insanları. Böyle bir emirde yok. Bu uygulamaları nasıl yorumlayacaksınız? Hele örgüte katılan bazı kişilerin bayıltılıp tecavüz edilmesini? Yani erkeği tecavüz edip şantaja girme olayına. Çok zorlamak lazım ki böyle uygulamalara bahaneler üretilsin. İnsan yakmak için hiç bir emir yada sünnet imkanı yok bulamazsınız.

Deaş bunları yapıyor ve algı aşılıyor. Bunları tahlil etmek bizi Müslüman yapmaz. Tam aksine Din-Siyaset-Sistem ve Eylemler üzerinde sorgulama yapmamızı sağlar. Çünkü bizlerin yaşadığı ülkede Müslümanlar çoğunlukta. Bütün Ortadoğu'da dış güçler diye adlandırılmış devletlerin parmağı yoksa konuyu kapatalım. Lanet edip geçelim. Ancak şunu da unutmayalım, yarın öbür gün bize de bulaştıklarında sokaklarda herkes birbirinin kafası kesecek, Müslüman olmayanlar ayet sünnet aramadan yapacak bunu.

Sen benim sorgulama mı Arapları korumaya Türkü'nün yazısını Müslüman olmaya bağlarsan bir noktada takılıp kalırsın. Biz senin yazdıklarını reddetmiyoruz, bu tarz bir eyleme anlam bulamıyoruz. Ben konuyu siyasi emellere çekiyorum, yazdığın ayetleri reddetmiyorum. Olaya bir kaç ayrı noktadan bakmaya çalışıyorum. Yoksa biz o ayetleri okumadık değil.
Şüpheci Dinsiz'in yazdığı gibi, bekleyeceğiz ve Fas'ta neler olacak bakacağız.

Şüpheci Dinsiz
23-12-2018, 01:58
Sevgili Leonardo,
Beyinleri dinle fazlaca kertilmiş kişilerin tamamına yakınında okb (obsesif kompulsif bozukluk) ve anksiyete oluşuyor. Bir Müslüman kişi, 5 vakit namazını camide kılıyorsa, üstüne cemaatlere katılıp vaaz dinliyorsa, evde bağnaz ebeveynler tarafından göz altındaysa, 24 saat dinin kuşatması altında demektir. Bu kişilere göre şortla gezen bir kadın turist veya din hakkında olumsuz konuşan bir Ateist, onların aklını çelmeye çalışan-günaha iten-vesvese veren bir şeytandır.

Kadının bacağına gözü kaysa, aklından cinsel bir düşünce geçirse suçlusu kadındır, o kadın vesvese veren şeytandır veya şeytanın görevlendirdiği bir mahluktur bu kişiye göre. Bizimki gibi forumları okuyup aklından şüphe geçirse, bizim şeytan olduğumuzu veya şeytanın taşeronu olduğumuzu düşünür. Beyninin kertilme derecesine göre, turist kadının da bizim de öldürülmemiz gerektiğini pekala düşünebilir.

Bir videoda şimdilerde parlatılan Alpaslan Kuytul adlı bir insansıya soruyorlar "dinden çıkanı öldürmek caiz midir" diye, "şimdi caiz değildir" diyor ve ekliyor "şimdi şer-i yönetim olmadığı için bu hüküm uygulanamaz, ama şer-i yönetim geldiğinde uygulamak zorundayız, uygulamazsak diğer müminlerin aklını çeler".

Bu kişiler, bu sebeplerle şeriatın gelmesini ve olabildiğince katı uygulanmasını isterler. Böylece harici vesvese kaynaklarını yok etmiş olacaklar, daha iyi müminler olup cenneti garantileyecekler onlara göre.

onesihi
23-12-2018, 09:51
Maren Ueland 2015 yılında islamın terör dini olmadığını açıklayan beyanları dolaşıyor internette. ilginçtir kafası kesilerek öldürülen de bu kadın diğer kadın Louisa Vesterager Jespersen öldürülmüş ama faslı teröristler kafasını kesmemişler. sadece Maren Ueland 'ın kafasını kesmeleri belki de islama hak etmediği bir güzelleme yaptığı için mi acaba diye düşündürüyor beni. avrupa'da anti müslumanlık yapanları eleştiren Maren Ueland 'ı takip ederek kasten öldürmüş olabilirler.

ForumKirpisi
23-12-2018, 09:59
Maren Ueland 2015 yılında islamın terör dini olmadığını açıklayan beyanları dolaşıyor internette. ilginçtir kafası kesilerek öldürülen de bu kadın diğer kadın Louisa Vesterager Jespersen öldürülmüş ama faslı teröristler kafasını kesmemişler. sadece Maren Ueland 'ın kafasını kesmeleri belki de islama hak etmediği bir güzelleme yaptığı için mi acaba diye düşündürüyor beni. avrupa'da anti müslumanlık yapanları eleştiren Maren Ueland 'ı takip ederek kasten öldürmüş olabilirler.

alevilik hariç tüm ibrahimi dinler temeli itibariyle terör dini. itirazı olan var mı?

kartopu
23-12-2018, 10:02
Dünyanın her yeri İskandinavların sandığı kadar yumuşak zemin değil. Bir yerden diğer yerlere giderken önce araştırma yapılacak
yaşam kalitesi bulunacak özgürlük sınırları tesbit edilecek tehditler tehlikeler dikkate alınacak .
Yoksa pisi pisine gidersin eşek cennetine.

Bu gelişmiş ülke insanlarında aşırı öz güven var kendilerine kimse dokunamayacağını sanıyorlar bütün dünya onlara saygı sevgi
gösterecek miş gibi anlıyorlar.

Özgürlüklerini kısıtlasınlar kendi dışlarında başka bir dünyanın olduğunu ve o başka dünyayı değiştirmeden özgürlüklerin sınırlı
olacağını düşünsünler.
Ve bunun bir kusurunun da kendilerinde olduğunu anlasınlar .Bulundukları rahatın içinde başkalarının alın teri emeği ve esareti
olduğunu da Bilsinler.

Yoksa ancak kendi coğrafyasında özgür olabilirler. IŞID ,El Kaide gibi örgütleri o batının aç gözlü düşüncesinin ürünü olması
da akıllarından çıkarmasınlar. ki bu tür canilikler yaşanmasın hesapsız ölümler olmasın.
Suç ve Suçlu yaratılır bu kolay.

Neva
23-12-2018, 12:15
Arkadaslar Okb konulu tartismaya asagidaki linkten devam edebilirsiniz.

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=37293

Ahlaksız
23-12-2018, 12:55
Turdur;konuyu bilmiyorsunuz..Mesele bu..Bu forumda sizin gibi gayrimüslimlere bu konuları izah etmeye çalışmakta trajikomik..Karşıma bir Müslüman çıksa da,ona anlatsam ama sizlere bu konuyu anlatmak zorundayım..Mesele değil,papağan gibi yıllardır bu forumda bunu yapıyorum zaten..

Ayet yokmuş,Osmanlı hoşgörülüymüş filan..Bunlar BOŞ laflar..

Bir kere İslam dini denilen şey,tamamen ama tamamen hadisler üzerinden yaratılmış..Niye?Çünkü en basitinden İslam dininin temel direği olan Muhammed adlı kişi,Kuran'da bir şahıs olarak yok..Sahabe yok,İslam tarihi yok,hiç bir şey yok..Buna rağmen bu kitap İslam dininin ana kitabı kabul ediliyor mu?Ediliyor..Peki,bu kitapta terörist diye damgalanan insanların yaptıklarını meşrulaştıracak söylemler var mı?Daha önce bu konuda birkaç ayet gösterdim..Bir daha göstereyim..İki ayet..
Muhammed 4- inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun.
Bu cümleyi anlamakta zorluk mu çekiyorsunuz?Anlatayım..
Müslüman olmayan biriyle yolda karşılaşırsanız,boynunu kesin deniyor..Daha basit nasıl anlatırım,bilemiyorum..:)
Enfal 57-Savaşta üst gelirsen onları, izlerini izliyenlere de tesir edecek ve onları da korkutacak bir tarzda cezâlandır da bunu ansınlar, ibret alsınlar bundan.
Buradaki nüans önemli..Bir önceki ayette kafirlerin öldürülmesi gerektiğini öğrendik değil mi?Bu ayette de onları öyle bir öldürün ki,bunu gören kafirler sizden korksunlar diye tembihleniyor..Çok önemli bu..!

1400 yıldır(aslında daha kısa bir süre) Müslümanlar,bu ayetler yüzünden Müslüman olmayanları veya Müslüman olup,kendileri gibi düşünmeyenleri kafir ilan edip savaşmadılar mı?Mesela Irak İran savaşı..

Kuran'da bahsedilen inkar edenler,salt gayrimüslimler için geçerli değil..Mesela bir Mutezile için,kendisi gibi olmayan herkes inkarcıdır..Bunları bileceksiniz işte..Bilmeyince,patinaj yaparsınız..
Bir şii için bir sünni,bir katolikten daha kötü bir insandır..Bunlar önemli..

Bu kadınları zevk için öldüren şu Müslümanlara,şu iki ayet yetmez mi?
Bu ışidliler,budist metinleri okuyup veya Budist rahipleri dinleyip mi,hareket ediyorlar?
Ondan diyorum,acaba bu arkadaşlar Müslüman mı,yoksa uzay istasyonunda mı yaşıyorlar?

Yahu,beni mi sınıyorsunuz?
Helal kesim diye bir şey var mesela..Nedir bu?Şaka mı yapıyorsunuz?
Bir Müslüman,bir kafirin kestiği hayvanı bile yemezken;ayetlere veya hadislere bakarak,kafirleri öldüren birilerinin,buna dayanak sunacakları bir şey olmadığını iddia ediyorsunuz burada..

Konunun siyasi/toplumsal yanı ayrı mesele..Niye Müslümanların genelinin şiddete meyilli olmadıkları ayrı mesele..Bir örnek vereyim size ki,kafa karışıklığınız azalsın..
Faiz haram mı?Haram..Türkiye'nin %99'u Müslüman mı?Müslüman..Türkiye'deki insanların nerdeyse tamamı faize/bankaya bulaşmış mı?Bulaşmış..Yani ayetler ve hadisler,müslümanların o kadar da umurunda değil..Biraz ayetleri/hadisleri ciddiye alan,zaten otomatikman radikal oluyor..

İnsan denilen şey,bir sürü halinde hareket eder..Bunu unutmayın..Sürü nereye giderse,insan da oraya gider..Müslümanlar şiddeti bugün Allah'ın emri olsa bile,yine de kınıyorlar..Çünkü Dünya ile uyumlu olmaya çalışıyorlar..Çırpınıyorlar yani..Seçimlerini ekonomiden yana kullanıyorlar..

Hadis konusuna hiç girmedim..Asıl mesele orada aslında..Muhammed'in,sahabenin veya halifelerin neler yaptıklarını bir anlatmaya kalksak,ışid filan gözünüze farklı gözükür..

ForumKirpisi
23-12-2018, 13:20
Turdur;konuyu bilmiyorsunuz..Mesele bu..Bu forumda sizin gibi gayrimüslimlere bu konuları izah etmeye çalışmakta trajikomik..Karşıma bir Müslüman çıksa da,ona anlatsam ama sizlere bu konuyu anlatmak zorundayım..Mesele değil,papağan gibi yıllardır bu forumda bunu yapıyorum zaten..

Ayet yokmuş,Osmanlı hoşgörülüymüş filan..Bunlar BOŞ laflar..

Bir kere İslam dini denilen şey,tamamen ama tamamen hadisler üzerinden yaratılmış..Niye?Çünkü en basitinden İslam dininin temel direği olan Muhammed adlı kişi,Kuran'da bir şahıs olarak yok..Sahabe yok,İslam tarihi yok,hiç bir şey yok..Buna rağmen bu kitap İslam dininin ana kitabı kabul ediliyor mu?Ediliyor..Peki,bu kitapta terörist diye damgalanan insanların yaptıklarını meşrulaştıracak söylemler var mı?Daha önce bu konuda birkaç ayet gösterdim..Bir daha göstereyim..İki ayet..

Bu cümleyi anlamakta zorluk mu çekiyorsunuz?Anlatayım..
Müslüman olmayan biriyle yolda karşılaşırsanız,boynunu kesin deniyor..Daha basit nasıl anlatırım,bilemiyorum..:)

Buradaki nüans önemli..Bir önceki ayette kafirlerin öldürülmesi gerektiğini öğrendik değil mi?Bu ayette de onları öyle bir öldürün ki,bunu gören kafirler sizden korksunlar diye tembihleniyor..Çok önemli bu..!

1400 yıldır(aslında daha kısa bir süre) Müslümanlar,bu ayetler yüzünden Müslüman olmayanları veya Müslüman olup,kendileri gibi düşünmeyenleri kafir ilan edip savaşmadılar mı?Mesela Irak İran savaşı..

Kuran'da bahsedilen inkar edenler,salt gayrimüslimler için geçerli değil..Mesela bir Mutezile için,kendisi gibi olmayan herkes inkarcıdır..Bunları bileceksiniz işte..Bilmeyince,patinaj yaparsınız..
Bir şii için bir sünni,bir katolikten daha kötü bir insandır..Bunlar önemli..

Bu kadınları zevk için öldüren şu Müslümanlara,şu iki ayet yetmez mi?
Bu ışidliler,budist metinleri okuyup veya Budist rahipleri dinleyip mi,hareket ediyorlar?
Ondan diyorum,acaba bu arkadaşlar Müslüman mı,yoksa uzay istasyonunda mı yaşıyorlar?

Yahu,beni mi sınıyorsunuz?
Helal kesim diye bir şey var mesela..Nedir bu?Şaka mı yapıyorsunuz?
Bir Müslüman,bir kafirin kestiği hayvanı bile yemezken;ayetlere veya hadislere bakarak,kafirleri öldüren birilerinin,buna dayanak sunacakları bir şey olmadığını iddia ediyorsunuz burada..

Konunun siyasi/toplumsal yanı ayrı mesele..Niye Müslümanların genelinin şiddete meyilli olmadıkları ayrı mesele..Bir örnek vereyim size ki,kafa karışıklığınız azalsın..
Faiz haram mı?Haram..Türkiye'nin %99'u Müslüman mı?Müslüman..Türkiye'deki insanların nerdeyse tamamı faize/bankaya bulaşmış mı?Bulaşmış..Yani ayetler ve hadisler,müslümanların o kadar da umurunda değil..Biraz ayetleri/hadisleri ciddiye alan,zaten otomatikman radikal oluyor..

İnsan denilen şey,bir sürü halinde hareket eder..Bunu unutmayın..Sürü nereye giderse,insan da oraya gider..Müslümanlar şiddeti bugün Allah'ın emri olsa bile,yine de kınıyorlar..Çünkü Dünya ile uyumlu olmaya çalışıyorlar..Çırpınıyorlar yani..Seçimlerini ekonomiden yana kullanıyorlar..

Hadis konusuna hiç girmedim..Asıl mesele orada aslında..Muhammed'in,sahabenin veya halifelerin neler yaptıklarını bir anlatmaya kalksak,ışid filan gözünüze farklı gözükür..

Şu Türkiyenin %99 'u müslüman olayını nereden çıkarıyon reiz. Sayımı hiç yapılmadı ki. Türkiyenin %99 müslüman olması imkansız, namazında niyazında olanlar kaçtır ki?. Bir dönem herkese müslüman kimliği veriliyormuş, değilim dersen garip kaçmaz mı? İslamcı söylemlere kendin girdin. :D İslam mantık itibariyle 2018 yılında uygulanamaz bir din zaten. Yurtdışına gittiğinde aç mı kalacan gibi. Bi sürü uygulamayan türlü müslüman gördüm. Domuz etli pizza yiyen araplar vardı yani.

Ahlaksız
23-12-2018, 14:49
Şu Türkiyenin %99 'u müslüman olayını nereden çıkarıyon reiz. Sayımı hiç yapılmadı ki. Türkiyenin %99 müslüman olması imkansız, namazında niyazında olanlar kaçtır ki?. Bir dönem herkese müslüman kimliği veriliyormuş, değilim dersen garip kaçmaz mı? İslamcı söylemlere kendin girdin. :D İslam mantık itibariyle 2018 yılında uygulanamaz bir din zaten. Yurtdışına gittiğinde aç mı kalacan gibi. Bi sürü uygulamayan türlü müslüman gördüm. Domuz etli pizza yiyen araplar vardı yani.
Öyle deniyor..Saymadım tabi ki..

Turdur
23-12-2018, 15:50
İslamcı söylemlere kendin girdin. :D

NikolaTeslis; Öldürülen kadın İslamcımı olmuş sosyal medyada İslam'ı savunduğu için?

Sizin ilgi, bilgi yâda yorum alanınızın dışına çıkıyor benim varmak istediğim nokta. "Ayet Öldür dedi Müslüman erkek gitti kadını öldürdü" diye indirgemiyorum.

1- Osmanlı İslamcı değil miydi? Neden tarih okurken Diyarbakır, İzmir ve İstanbul'da bir sürü gayrimüslim işletmesine, mezarlıklarına ve mahallelerine rastlarken Cumhuriyet döneminde ortadan kaybolmuşlar? Fatih gibi Sunniliği teşkil etmiş bir gücün elde ettiği İstanbul'da nüfus %52 gayrimüslim ve uzun yıllar böyle devam ediyor. An itibariyle Fatih ve bürokrasisi Süper Güç.

2- Suriye'de düne kadar kaç tane kafa kesildi. Savaştan önce Suriye turist alan bir ülkeydi. Kendi akrabalarımda dahil birçok Türk ve Avrupalı Suriye'ye sorunsuz seyahat ediyorlardı. Yaklaşık 1200-1400 yıldır bu ayetler ve Müslümanlar bu ülkede var.

3- Mısır, Libya, Tunus ve kısmen Cezayir turist yuvasıdır. Özellikle Piramitlerden dolayı Mısır ve Casablanca'dan dolayı Fas. Akrabam bu ülkelere de gitti. Yakın senelere kadar kaç kere bu olayda ki gibi bir şeyi izlediniz? Bir sürü mekân eklenebilir. İstanbul, Mardin ve muhafazakâr bilinen Konya vs. vs...

4- NikolaTeslis, siz ve ben yakın geçmişimize kadar Müslümandık yani iman ediyorduk. Biz kaç kere kafir öldürmeyi planladık, ailemizde kaç kişiden böyle telkin aldık ya da soy ağacımızda kaç kafa kesici akrabamız var?

5- Bu işlerin profesyoneli örgütler infazları videoya alıp propaganda yapmıyor mu? Profesyonel kameralar ve ekip kullanılmıyor mu?

- Öldürülen kadın "İslam terör değildir" diye video yayınlamış sosyal medya hesabından. Bu kadar ülkeyi gezmemiş olsa bu kanıya nasıl varacaktı? Bu kadını Müslümanlık mı öldürdü yoksa ayetlerin/hadislerin kılıf edildiği bir örgüt mü?

- Bu öldürülen kadın Müslümanları da çok sevmiş. Onun belli ki hayranlık duyduğu ve sempati beslediği Müslümanlar ile onu öldürenler arasında ki uçurum çok büyük.

- Konu kadın hakları, cinayet, cinsi sapıklık fâlan değil. Bu konu sadece ve sadece terör örgütü ve onun sürekli insanları kesip kesip bunları yayınlamasıyla alakalı. Bütün bunları yapıyor ve üstüne İslam sosunu döküyor. Fas gibi bir ülkeye Deaş girdiyse ardından ne olacağına bakmalıyız. Militan devşirmek, turizmi baltalamak, askeri müdahaleye zemin hazırlamak ya da hükümeti devirmek. Benim örgüt üzerinden bakış açım "Öldür" ayetleriyle kısıtlı değil. Cinayet sıradan bir kapkaç yada cinsi sapıklık olayı da değil. Rastgele kâfir öldürün demeleri bile bir talimattır, bir amaca yöneliktir. Bu Deaş örgütünde kafa kesen John diye bir serseri gelip geçti. Adamın ifadesine göre MI5 bu işi kendisine teklif etmiş. Mevzu böyle şekillenir gider. Tabi İngiliz İstihbarat Servisi "Cihad" ediyor demezseniz.

Ahlaksız; Senin mesaj tekrarı yapmanın sebebi benim "Ayetler" konusunda takılmış olduğumu sanman. O bazı ayetlerin numaraları bile ezberimde. Hiç birisini reddetmedim ki ispatlamaya çalışıyorsun. Ben örgüt ve eylemleri ile Müslüman halklar ve teröristler arasında ki uçuruma dikkat çekip bunların sebeplerine değiniyorum.

ForumKirpisi
23-12-2018, 15:53
Öyle deniyor..Saymadım tabi ki..

şimdi kimlikten kalkınca %0'a inecek. yeni kimlik alanları çıkar zaten oradan. direk dinsizleri, sadece ağızla müslümanım diyenleri, şüpheci ama ayıp olmasın diye müslümanları ve namaz kılmayan ama dindar gözükenleri çıkarsan zaten toplumun yarısından azı kalır. cumaların doluluğuyla da ölçemiyorsun memurlar falan işten atılırız diye namaza gidiyor birbirini yokluyorlar kim gitmiş kim gitmemiş. annemlerin hastanede bi hemşire ağır islamcı takılıyodu anam namazları kılar hala bıraktıramadım onu bi kere namazda görmemiş. böyle garip müslim bizimkiler.

Leonardo
23-12-2018, 15:53
Danimarkalı yetkililer bunu söyleyecektir. Bu kızların ailelerine bir terör eylemine kurban gittiklerini açıklayacaktır zaten. Çünkü bu Deaş bağlantısı haberini kendileri duyurdular zaten.

Bu 2 genç kadın açık hava rehberiymiş. Bu yüzden orada geziyorlarmış. İlk merak ettiğim bu olmuştu, Çölümsü bir dağda ne arıyorsunuz?

- İşte her yerde risk var. Noel pazarında, barselonada gezerken, evinde uyurken, Otobüs sırası beklerken, metro olsun, başka yer olsun. Türk ol / yabancı ol. adamın canı öldürmek istiyor...

Leonardo
23-12-2018, 15:57
Dünyanın her yeri İskandinavların sandığı kadar yumuşak zemin değil. Bir yerden diğer yerlere giderken önce araştırma yapılacak
yaşam kalitesi bulunacak özgürlük sınırları tesbit edilecek tehditler tehlikeler dikkate alınacak .
Yoksa pisi pisine gidersin eşek cennetine.

Bu gelişmiş ülke insanlarında aşırı öz güven var kendilerine kimse dokunamayacağını sanıyorlar bütün dünya onlara saygı sevgi
gösterecek miş gibi anlıyorlar.

Özgürlüklerini kısıtlasınlar kendi dışlarında başka bir dünyanın olduğunu ve o başka dünyayı değiştirmeden özgürlüklerin sınırlı
olacağını düşünsünler.
Ve bunun bir kusurunun da kendilerinde olduğunu anlasınlar .Bulundukları rahatın içinde başkalarının alın teri emeği ve esareti
olduğunu da Bilsinler.

Yoksa ancak kendi coğrafyasında özgür olabilirler. IŞID ,El Kaide gibi örgütleri o batının aç gözlü düşüncesinin ürünü olması
da akıllarından çıkarmasınlar. ki bu tür canilikler yaşanmasın hesapsız ölümler olmasın.
Suç ve Suçlu yaratılır bu kolay.

- Bu çok saçma bir bakış açısı. Fas'ın dağları güzelse, bende dağcıysam, gidebilirim. Bu nedir?

Turdur
23-12-2018, 15:57
- İşte her yerde risk var. Noel pazarında, barselonada gezerken, evinde uyurken, Otobüs sırası beklerken, metro olsun, başka yer olsun. Türk ol / yabancı ol. adamın canı öldürmek istiyor...

Buda insanın şiddet güdüsünde saklı. Öldürmek istedikten sonra "neden yan baktın" bile diyebilirsin.
Büyük tiranlar bu güdüleri ve oluşturulmaya müsait toplum psikolojisini elde edip halkı ordulaştırmıştır. Sırplar milis kuvvet kurmuş, Almanlar Naziler gibi olağan üstü bir gücü örgütlemiştir.
Hayatında marka olamamış yada başarısızlıklarını kabullenememiş milyonlarca insanı bu şekilde toplayabilir, kademe kademe toplama kampında katil sürüsüne dönüştürebilirsiniz. Yani insanlar. Tamamen güç istenci ve arsızlık. Her insanın içinde bulunur bunlar.

ForumKirpisi
23-12-2018, 15:58
1- Osmanlı İslamcı değil miydi? Neden tarih okurken Diyarbakır, İzmir ve İstanbul'da bir sürü gayrimüslim işletmesine, mezarlıklarına ve mahallelerine rastlarken Cumhuriyet döneminde ortadan kaybolmuşlar? Fatih gibi Sunniliği teşkil etmiş bir gücün elde ettiği İstanbul'da nüfus %52 gayrimüslim ve uzun yıllar böyle devam ediyor. An itibariyle Fatih ve bürokrasisi Süper Güç.

Cumhuriyet döneminde ortadan kalkma olayı şöyle,

1) Osmanlı yıkılmadan önce yapılan temizlik
2) Osmanlı yıkılırken sizinkiler yıkıyor diye yapılan temizlik
3) Cumhuriyet öncesi ve esnası mübadeleler
4) Savaş esnasında yapılan dış göçler
5) Cumhuriyet kuruluş esnasında gücü eline almaya çalışan İslamcılarla kurulmaya çalışılan denge siyasetinde Hristiyanların mübadelesi (Türk olsa bile Hristiyanlar gönderildi ya da islama geçenler)
6) Osmanlı son dönem gayrimüslimlere olan tepkiden ötürü
islama geçenler

ha temizlikte 5-10 oldu 1-1.5 milyon. her sene arttırıyorlar mesela Ermeniler :D her sene ölen sayısı artıyor bir sayaç var.
diyorsun ki doğu anadolu almış eline palayı kes kesebildiğin onlar da gelip al kes demişler.

Şu anda hala Türkiye'de dini takmayan ve bol miktarda gayrimüslim var ama dedektörle anlayamazsın.

Leonardo
23-12-2018, 16:02
Buda insanın şiddet güdüsünde saklı. Öldürmek istedikten sonra "neden yan baktın" bile diyebilirsin.
Büyük tiranlar bu güdüleri ve oluşturulmaya müsait toplum psikolojisini elde edip halkı ordulaştırmıştır. Sırplar milis kuvvet kurmuş, Almanlar Naziler gibi olağan üstü bir gücü örgütlemiştir.
Hayatında marka olamamış yada başarısızlıklarını kabullenememiş milyonlarca insanı bu şekilde toplayabilir, kademe kademe toplama kampında katil sürüsüne dönüştürebilirsiniz. Yani insanlar. Tamamen güç istenci ve arsızlık. Her insanın içinde bulunur bunlar.

- Evet de işte ben "Bedava vahşet olmaz" diyorum.
Hukukta bile böyledir.
a) akıl sağlığı bozuktur o yüzden öldürmüştür
b) Sebebi vardır, atıyorum arabasını çalmak için öldürmüştür.
c) (ki çok nadirdir) canı istediği için öldürmüştür.

Bu sonuncunun cezası ömür boyu hapis veya idamdır çoğu ülkede.

/Burada "c" şıkkı. İsterse Tantrik Budizm dininden olsun. Yine de "c" şıkkı. Bedava vahşet. Fidye bile istememiş.

Turdur
23-12-2018, 16:03
şimdi kimlikten kalkınca %0'a inecek. yeni kimlik alanları çıkar zaten oradan. direk dinsizleri, sadece ağızla müslümanım diyenleri, şüpheci ama ayıp olmasın diye müslümanları ve namaz kılmayan ama dindar gözükenleri çıkarsan zaten toplumun yarısından azı kalır. cumaların doluluğuyla da ölçemiyorsun memurlar falan işten atılırız diye namaza gidiyor birbirini yokluyorlar kim gitmiş kim gitmemiş. annemlerin hastanede bi hemşire ağır islamcı takılıyodu anam namazları kılar hala bıraktıramadım onu bi kere namazda görmemiş. böyle garip müslim bizimkiler.

Alım gücümüz yükselsin herkes dinden çıkar, Yunan İzmir'e bomba döşesin herkes Müslüman olur. Bu rakamı sabitleyemezsiniz. Direk sorulup cevap alındığında alınan verilerin ortalaması bence %70 Müslüman var Türkiye'de. Olmadığı halde "Bende Müslümanım" diyenlerin sayısı bu rakamı %80 üstüne çeker.

Leonardo
23-12-2018, 16:04
Ahlaksız ve Teslis ve Şüpheci dinsiz:

Vahşet eyleminin dine dayandırılamayacağı konusunu Ateist formda tartışmıştım. Ben nedersem diyeyim Ahlaksız vs. İslamdan kaynaklandığını söyleyecek. Ben bu konuda tartışmayacağım.

ForumKirpisi
23-12-2018, 16:10
Şu anda bir ilde yüzde kaç müslim kaç hris anlaman mümkün değil. Sayılmıyor.
Sayılsa da gerçek çıkmaz. Ben çok ezber bozan sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.

( Toplam - 30 ) - Namaz Kılmayanlar desen zaten yetişkinlerden
10 milyon kalır mı şüpheliyim. Seçmen 55 milyondu en son.
Bu da 45 milyon gibi dinsiz ve laf müslümanı yapar.
Bu işid ve tayyip yüzünden laf müslümanları da bırakıyor gittikçe.

Bir de gayrimüslim vergisinden kaçmak için müslim olanlar varmış Osmanlı'da. Çünkü Osmanlı'da
insanlar sadece dinle ayrılıyormuş. Hatta Cumhuriyet ilk kurulduğunda Türk kelimesinin karşısına ne koyalım
diye sormuşlar tanım olarak çünkü Osmanlı'da inşa edilen ümmet mantığına göre herkes İslam ondan başka bir
tanım yok halbuki Törük, kam töresine uyan demek :D Araplar bunu bilse bi kıyım daha yapmaya kalkarlardı. Türk kelimesinin karşılığı müslüman olarak devam etmiş. 40'lı yıllardan sonra şekillenebilmiş anca.

Turdur
23-12-2018, 16:12
Bir de gayrimüslim vergisinden kaçmak için müslim olanlar varmış Osmanlı'da.

Sen nasıl CrazyAleviBoy'sun? Bunlar Alevilerdir nasıl bilmezsin Cemming seni.

ForumKirpisi
23-12-2018, 16:18
Sen nasıl CrazyAleviBoy'sun? Bunlar Alevilerdir nasıl bilmezsin Cemming seni.

benim sülalemde vergiden kaçıp kabul görmek için müslim olmuştur kesin. balkanlardan da öyle gelmişler. çerkesler de islamlaşmayla tarihi iran bölgesi dışına çıkmışlar islam onlara uymamış. sonra anadoluya gelenleri kabul görmek için islamlaşmış. islam bizim fıtratımıza geleneğimize geleceğimize uygun değil ki. biz mekkeli miyiz medineli miyiz petralı mıyız hiç biri değiliz. benim anneannem at biniyomuş kadın kısmısı müslimde at biner mi? onlar islam öncesi imiş.

Leonardo
23-12-2018, 16:27
İslam ile teörün bağlantısı şöyledir. Türkiye / İran / Pakistan vs. Yani Müslüman ülkelerin çoğundaki
1) geri kalmışlık
2) bu ülkelerdeki "ılımlı islam" anlayışı sorundur.

Gençken insanlara "doğru İslam" doktrinini aşıladık. İyi de iş yaptık. Hepimiz cennete gideceğiz.

-Evet. Çoğu insan Mesela yukarıda yazılan şeylere kapılmadan yoluna devam edecektir.

Ama, bir takım insan da bununla yetinmeyecektir.

Örtünce, o örtü ile kurtulamazsın.

Biri diyecek ki "siyah kumaş kullansın", öteki diyecek "sokağa da çıkmasın", diğeri alta kalmak istemeyecek "Okula da gitmesin / çalışmasın, Peygamber öyle dedi" vs.

+ ekonomik problemler de gitgide artacağı için, bu ülkenin insanını alıp canlı fünye de yaparsın, onun-bunun üstüne de salarsın, hatta trol yaparsın. sabahtan akşama kadar milletin kafasını *** (rahatsız eder).

Yani ABD'nin ılımlı islama olumlu bir yaklaşımı vardır. Ben bu görüşü paylaşmıyorum. "Ilımlı" dediğin ortam da, radikallerin gelişimi için ideal ortam sağlar. Ki İslam coğrafyasının en büyük sorunu da budur. Bunlar Osmanlı zamanında bile devlete sorun çıkartmıştır. Yani laiklikten taviz verilmez. Ya laiklik vardır, ya din devleti vardır. ortası da olamaz.

ForumKirpisi
23-12-2018, 16:38
İslam ile teörün bağlantısı şöyledir. Türkiye / İran / Pakistan vs. Yani Müslüman ülkelerin çoğundaki
1) geri kalmışlık
2) bu ülkelerdeki "ılımlı islam" anlayışı sorundur.

Gençken insanlara "doğru İslam" doktrinini aşıladık. İyi de iş yaptık. Hepimiz cennete gideceğiz.

-Evet. Çoğu insan Mesela yukarıda yazılan şeylere kapılmadan yoluna devam edecektir.

Ama, bir takım insan da bununla yetinmeyecektir.

Örtünce, o örtü ile kurtulamazsın.

Biri diyecek ki "siyah kumaş kullansın", öteki diyecek "sokağa da çıkmasın", diğeri alta kalmak istemeyecek "Okula da gitmesin / çalışmasın, Peygamber öyle dedi" vs.

+ ekonomik problemler de gitgide artacağı için, bu ülkenin insanını alıp canlı fünye de yaparsın, onun-bunun üstüne de salarsın, hatta trol yaparsın. sabahtan akşama kadar milletin kafasını *** (rahatsız eder).

Yani ABD'nin ılımlı islama olumlu bir yaklaşımı vardır. Ben bu görüşü paylaşmıyorum. "Ilımlı" dediğin ortam da, radikallerin gelişimi için ideal ortam sağlar. Ki İslam coğrafyasının en büyük sorunu da budur. Bunlar Osmanlı zamanında bile devlete sorun çıkartmıştır. Yani laiklikten taviz verilmez. Ya laiklik vardır, ya din devleti vardır. ortası da olamaz.

Aynısı Hristiyanlıkta da var mesela İspanyol sömürgelerinde aşırı katolikler var. İspanya oraya çok zor Hrislik aşılamış halbuki. Bunun sebebi de onları din olgusu üzerinden kolayca sömürmek.
Şimdi o attıkları tohumlar ortaya nesiller sonra İspanya gitse de devam ediyor. Aynı şekilde çalkalanıyorlar. Demek ki nerede aşırı dincilik orada sapkınlık.

Ahlaksız
23-12-2018, 18:03
…...
Ben örgüt ve eylemleri ile Müslüman halklar ve teröristler arasında ki uçuruma dikkat çekip bunların sebeplerine değiniyorum.
Ahlaksız ve Teslis ve Şüpheci dinsiz:

Vahşet eyleminin dine dayandırılamayacağı konusunu Ateist formda tartışmıştım. Ben nedersem diyeyim Ahlaksız vs. İslamdan kaynaklandığını söyleyecek. Ben bu konuda tartışmayacağım.
Şöyle izah edeyim bir de..

Üçümüz bir ilaç yaptık diyelim..Bu ilacı 100 kişi üzerinde denedik ve 5 kişi de ciddi semptomlar görüldü..95 kişi bu ilacı çok beğendi ama..Ne yapacağız?95 kişinin iyiliği için 5 kişiyi feda mı edeceğiz?

İslam'ı da(diğer dinleri de) ilaç gibi görün..İslam sayesinde Müslümanların %95'i iyi durumdalar,şiddete meyilli değiller,vergilerini ödüyorlar falan filan ama %5'lik kısım,çok ciddi olarak tehlike arz ediyor..

Sorun şu..Çoğunluğun çıkarı için azınlık feda edilebilir mi?
Ben diyorum ki,bu ciddi yan etki gösteren ilacı piyasadan toplayalım..Başka bir şeyler deneyelim..Çünkü 5 kişi de olsa,1 kişi de olsa;sonuçta birilerine zararımız net bir şekilde ortaya çıkıyor..

Anladınız mı bu teşbihi mi?
Bunu da anlamadıysanız,''pes'' diyorum artık..

Turdur
23-12-2018, 19:04

Üçümüz bir ilaç yaptık diyelim..Bu ilacı 100 kişi üzerinde denedik ve 5 kişi de ciddi semptomlar görüldü..95 kişi bu ilacı çok beğendi ama..Ne yapacağız?95 kişinin iyiliği için 5 kişiyi feda mı edeceğiz?

İslam'ı da(diğer dinleri de) ilaç gibi görün..İslam sayesinde Müslümanların %95'i iyi durumdalar,şiddete meyilli değiller,vergilerini ödüyorlar falan filan ama %5'lik kısım,çok ciddi olarak tehlike arz ediyor..

İyi konuya yaklaştın şimdi.
Geçen gün bir ampül ilaç kullandım, Göğsümden yukarısı mora yakın kızardı, kaşıntı ve ardından kollarımda kabarıklıklar ve inanılmaz bir halsizlik yaşadım. İlacın Prospektüsüne baktım. Alerjik olmuşum. Anti ajerjik bir ilaç içtim ve bekledim. 30 dakika kadar sonra düzeldim. Dozajı yüksek kullansaydım büyük ihtimal nalları dikmiştim. Yâda ağır hasarlı hayata devam edecektim. Bu ilacın yan etkisi var, üretilecek ve satılmaya devam edilecek. Alıp kullanan insanlarda olacak. Sonuçta herkes alerjik olmuyor.

Ben %5'lik kısımın patronlarının büyük patronlardan ihale aldığını düşünüyorum. Bunun hakkında binlerce kitap var yayında. Tırlarla silah akışını bile izledik haberlerde. Öldürmek, yayınlamak, demografik yapıyı değiştirmek, göç politikaları vs gibi kanlı işleri pazarlıyorlar, bildiğiniz şirket işi gibi. Bir kısmı Müslüman bile değil. Bunların hiyerarşik olarak altında ki militan grubu ise ya para karşılığı yâda cidden beyinleri yıkanmış bir şekilde insanları kesiyorlar. Bu olayın zanlılarına bakın 3 adet andaval, belli ki cahil cüheyla ve dünyadan bi haber tipler.Bunların yapılanma olduğunu herkes biliyor. Bu militanların yaptıklarını Müslümanlara mal edemeyiz. Bunların amacı maksatı bu infazları Müslümanlara yıkmak. İpin ucunu kaptırırsak Türkiye'de bunlarda yaşanacak. Bu yüzden bu tip konular bizi bire-bir ilgilendiriyor. Bizde emperyalizmin altındayız, bizimde radikallerimiz var bizimde nüfusumuzun çoğunluğu Müslüman. Diyecekler ki "Ayet öldürün diyorsa öldürürüm". %95 buna katılımcı olmasa bile.

Bu sorunun tartışılması iki bin yılı aşmış, bu sorunun cevabını felsefeciler hala ortaklaşa netleştirememişler. Reel hayatta bile geçerli olan çoğunluğun esası. Demokrasilerde, seçimlerde olduğu gibi. İlaç örneklemelerinden anlaşılır ki binde bir yan etki önemsenmiyor, binde bir düşünülürse ilaç yapılamaz.

Felâsife
23-12-2018, 23:00

3 kişinin ilaç yapmasının dışında, burada bir parantez açmak isterim.
"(
Sektör (TIP) de işler böyle yürümez yalnız, azınlık çoğunluk diye bakmaz sektör, herkes "kobaydır" onlar için, önemli olan da sektörün menfeatleridir.
Bir ilaç ölümcül olabilir, hiç sorun değil, o piyasada hayatına devam edebilir, viagradan kaç kişi öldü ilaç daha piyasada, hatta kalıcı sağırlık ve körlük filan durumları da varmış.

Bunlar bilinenler, Anti-TNF Blokerler, yani Biyolojik ajan denen grup var mesela, %20 kanser ve Tüberküloz yan etkisi var. Kullanacaklara bunlar söylenmez, sempozyumlarda gündeme gelir hepsi o. Hala da çatır çatır satılır, pazarlanır 15 yıl oldu bu ilaçlar geleli hiç hız kesmedi, ve çokta pahalılar. Aylık 3-4 bin lira civarı bir maliyetleri var ki güzel paradır.
Devletler 10 liralık vitamini yazmazlar ama bunlara 3-5 imza ile onay verirler. Bu sektörün gücünü gösterir.

Ve en güzel tarafı da Anti-TNF kullanacaklara "form" imzalatılır, "ben kendimi Tıbba feda ettim, başıma geleceklerden sadece ben sorumluyum" diye.

Hasılı sektör kendini garantiye alır ve yoluna devam eder. Pazarlayabildiği sürece, her yol vardır sektörde. Yalancı grip salgını haberleri gibi mesela, İngiltere halkından özür bile dilemişti, ilaç şirketlerinin oyununa geldik diye.
)"

Sevgiler

Ahlaksız
23-12-2018, 23:22
...Bu olayın zanlılarına bakın 3 adet andaval, belli ki cahil cüheyla ve dünyadan bi haber tipler.Bunların yapılanma olduğunu herkes biliyor. Bu militanların yaptıklarını Müslümanlara mal edemeyiz. Bunların amacı maksatı bu infazları Müslümanlara yıkmak.
Anlamıyorsunuz..Her türlü anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor..
3 kişinin ilaç yapmasının dışında, burada bir parantez açmak isterim
....
Sn.Felasife;ilaç örneğini,derdimi anlatmak için öne sürdüm..Dediğiniz gibi ilaç sektörü sıkıntılı..

Başka bir örnekte vereyim bari..Bir fabrika kurduk ve bira imal ediyoruz diyelim..Yaptığımız biraları içenlerin %95'i memnun ama %5'i felç oldu..Ne yapacağız?Üretime devam mı edeceğiz?

Dini de böyle algılamak lazım..Din,çoğunluğun hoşuna gidiyor olabilir ama azınlık bu dinden kötü anlamda zarar görüyorsa,bu dini kimse savunamaz ve bu din olduğu gibi bırakılamaz..%5'lik kesimi felç eden bira üretimi durdurulur..Bu fabrika kapatılır..Aynı şekilde bir din,birilerinin kafasının kesilmesine neden oluyorsa,bu dinin kapısına kilit vurulur..

Felâsife
24-12-2018, 00:06
Bir fabrika kurduk ve bira imal ediyoruz diyelim..Yaptığımız biraları içenlerin %95'i memnun ama %5'i felç oldu..Ne yapacağız?Üretime devam mı edeceğiz?
Yani işin mantığı bu bence de kimse zarar görmesin ama hayat böyle de işlemiyor maalesef, insanlar mesela arabaya, uçağa biniyorlar buna hiç kimse ölmek için de binmiyordur, veya o amaçla satın da almıyorlardır, fakat binince kazalar sonucu ölüyorlarda, bir aile komple yok olabiliyor da, veya ne bileyim kimse bir bıçağı birilerini öldürmek için almıyordur ama bir gün o da suç aleti olup çıkı veriyor da.
Bunların hepsini, zarar veriyor diye yasaklamak çözüm de olmaz herhalde.

Zaten yasaklamanın kendi bir çözüm değildir.
Şimdiye kadar yasaklarla ben bir şeyin çözüldüğünü hiç duymadım. Sorun sorunun kendiyle çözülür.

O yüzden %5 zarar gördü diye %95 yasaklamak, veya %95 zarar görürken, %5 ödüllendirmek filan, hakkaten işin içinden çıkılmaz sonuçlara götürür bizi.

Bu dağcı kızlarda ölmek için oraya gitmiş olmasalar gerek, kim bilir ne hayaller kurdular ama öldüler diyede dünyada Turizmi yasaklamak, veya başka ülkeye vatandaş göndermemekte bu işi çözmez.
İnsanlar gene gidecek, gene maceralara yelken açacak, bu böyle.

Olay sanırsam kamuoyu baskısı filan ile, veya yaptırımlar ile artık o tarafını bilmiyorum, belli bir seviyeye gelirse, kötü bir olaydan dersler alınır.

@Şüpheci Dinsiz dediği gibi, biraz daha bekleyip, öyle değerlendirmek banada makul geliyor.

Sevgiler

Ahlaksız
24-12-2018, 01:20
Felâsife;neyi bekleyeceğiz,anlamıyorum ki..
Uçağın kaza yapması filan ayrı mesele..Burada bir kaza filan yok..Kutsal metinlerden destek alınıp,işlenen cinayetler,yapılan katliamlar,çıkarılan savaşlar var..Mesele bu..Burada beklenecek bir şey yok..Kızların kafalar kesilmiş,siz ''bekleyelim'' diyorsunuz..Yahu,o kız,sizin kızınız olsaydı,böyle bekler miydiniz?Yapmayın..

Toplum denilen şey,bizatihi yasaklarla inşa ediliyor..Yasakçı olmamalıyız,faşist olmamalıyız filan..Böyle bir şey yok..

Hukuk denilen şey,çoğunluğa karşı azınlığın haklarının korunmasıdır..Bir din yüzünden,bir kişinin kafası kesiliyorsa,o din ameliyat masasına yatacak..Bekleyecek bir durum yok,bu hasta o ameliyat masasına yatacak..1400 yıldır yatacak ama 1400 yıldır bekliyor insanlar..Neyi bekliyorlarsa?!

Turdur
24-12-2018, 01:46
Hukuk denilen şey,çoğunluğa karşı azınlığın haklarının korunmasıdır..Bir din yüzünden,bir kişinin kafası kesiliyorsa,o din ameliyat masasına yatacak..Bekleyecek bir durum yok,bu hasta o ameliyat masasına yatacak..1400 yıldır yatacak ama 1400 yıldır bekliyor insanlar..Neyi bekliyorlarsa?!

Ahlaksız; Bir dini püf deyip ortadan kaldırdıktan sonra insan beynini ne yapacaksınız? İnsanlar cinayet yada tecavüzü bırakacaklar mı? O zaman ne yapacağız bütün çükleri kesecek miyiz?

Toplum denilen şey,bizatihi yasaklarla inşa ediliyor..Yasakçı olmamalıyız,faşist olmamalıyız filan..Böyle bir şey yok..

İslam'ı dizayn edenlerinde ilk düşündüğü bu olabilir. İnsanlar farklı bir şey bulurlar.

-

Ben video ve yakalanan zanlılar hakkında kafa karıştıracak bir şeyler daha yazacağım. Videoda ki kafa kesme olayında kadının iç çamaşırları üstüne duruyor. Ancak kafa kesmenin videosu çekiliyor. Bu birinci anlamadığım nokta. Neden iç çamaşırları duruyor, tecavüz edilmişlerdi. Namahrem diye mi giydirmişler, saçmalık çünkü her yerleri açıkta kalmış.

İkinci anlamadığım nokta, yakalanan zanlıların üstünde her şey var. Video var Deaş hakkında videolar var. Cinayeti işledikleri pala bıçak ve sapan var. Tam bir soru işareti.

Felâsife
24-12-2018, 02:56
Toplum denilen şey,bizatihi yasaklarla inşa ediliyor..Yasakçı olmamalıyız,faşist olmamalıyız filan..Böyle bir şey yok.. Böyle bir şey yokta niye o zaman bu adamları yargılıyorsunuz, ve sizde bu yöntemleri savunuyorsunuz?
Ne farkı var?
Ha Hasan kel, ha kel Hasan!
İkisi de aynı.

Madem bunlar kötüyse, kötüyü kaldırmak için, gene o kötüden yararlanmak, çaresizliktir, plansızlıktır.
Kalksın da nasıl kalkarsa kalksın derdindesiniz anlıyorum ama aceleden, bütün ilkeleri, prensipleri de kenara atıyorsunuz, şimdi onlar ne diyeceksiniz, kendi yazınız da çiğnediğiniz şeyler.

5 kişi için 95 kişinin hakkını alıyorsunuz, eyvallah.
Öte yandan 5 kişi suç işledi diye, 95 de suçluyorsunuz.
Bunu anlamak mümkün değil.

Bunların asla değişmeyeceğini (oysa insanlar değişir, DOĞA kanunu bu) filan söylüyorsunuz, o zaman sizde "asla" değişmediniz! Değişemezsiniz! Bu ölçüyü koyan siz olduğunuza göre, değişmeniz mümkün değil!
Çünkü bir zamanlar sizde öyle olduğunuzu söylüyordunuz, nasıl değiştiniz! Sizden sonra ne değişti de onlar değişemiyor, ya da siz nasıl değiştiniz?

Bunlar nasıl kurallar böyle ? Ölçünüz çok tuhaf gerçekten, kendinize göre sadece siz haklısınız, böyle "haklı" olunmaz ki!

Bunları demeyecektim ama kızımı bile "haklılığın" için koz olarak kullanınca tepem attı, nedir bu "haklı" olmak takıntısı...
Bir insan "daima" haklı olmaz, böyle bir insan daha doğmadı, doğmazda.

Hukuklar dini nasıl masaya yatıracak ki, hukuku icat eden zaten dinler, Hukuklar ile dinlerin kadim dostlukları var, şehirleşme olayını iyi anlayınız...

Dediğim gibi haklı olmak için, kendinizce her şeyi çiğneyip geçiyorsunuz, ayrıca geçebilirsiniz de ama aceleden sapta samanda bir birine karışıyor.
İlke yok, ölçü yok, bişi yok.

Benim kızım ölseydi anca yasını tutardım, tıpkı diğer iki dağcı kızın ailesi gibi.
Birileri de vah tüh derdi, hepsi o!
Öte yandan birleri de kendi inançları, ideolojileri için, bunu malzeme yaparlardı, hayat böyle işte.
Çıkar, çıkar, çıkar...

Düşünüyor görünüp, gerçekteyse bundan nasıl fayda sağlarız, derdine düşmeye siyaset deniyor.
O yüzden ne siyaseti, ne ideolojileri, ne de inançları sevmiyorum.

Benim ölümü düşünmesinler aman, ben gömerim onu.

Sevgiler

Felâsife
24-12-2018, 03:01
O zaman ne yapacağız bütün çükleri kesecek miyiz?
Kuvvetle muhtemel. :biggrin1:

Zaten o evrimsel bir bozukluk, evrim yanlış yapmış onu, yanılmış, olmaması gerekiyordu.

Sevgiler

Ahlaksız
24-12-2018, 18:45
Turdur;''kapitalizm kötü'' diyorum,karşımdaki kişi ''ama sonra ne olacak?'' diyor..Ne bileyim,sonra ne olacak?Ne olacaksa olacak,belki daha da kötü bir şeyler olacak,bunu bilemeyiz ki..Önemli olan kapitalizmin kötü olduğu gerçeğini kabul etmek..
Ben ''din kötüdür'' diyorum,siz de ''insan beyni ne olacak?'' filan diyorsunuz..İş olacağına varır,bu kadar paniklemeyin..
Felâsife;''din ortadan kalksın,camiler/kiliseler yıkılsın'' demiyorum..Demek istiyorum ama saçma/duygusal bir söylem bu..''Şu din meselesini bir anlayalım artık'' diyorum..

Tavrınız tipik Avrupalı tavrı..Asla kabul edemem bunu,asla..Bana ''Faşizmi savunuyorsan,bu ışidlilerden ne farkın var?'' diyorsunuz..Ben bu ışidlilerden kurtulmak adına,bir takım faşist tutumların muhakkak yapılması gerektiğini savunuyorum..Beni bu yüzden faşist ilan edecekseniz edin..
Daha önce dedim..Toplum denilen şey,faşistliğe başvurulmadan inşa edilemez ve devam ettirilemez..

Birkaç örnek verdim ama anlatamıyorum derdimi demek ki..Bir ilaç bana fayda sağlıyorsa ve bu ilacın başkalarına zarar verdiğini biliyorsam da,bu ilacın alternatiflerine bakmam lazım veya ilacı bırakmam lazım..Bu söylediğim çok basit bir şey..Çok vicdani bir şey..Bu bakımdan Müslümanların sorumluluğu tabi ki var..Nasıl yok diyeceksiniz?Ben bunu karalamak adına söylemiyorum ki..Elimde böyle düşünmemi sağlıyacak argümanlar var..Ayetler,hadisler,1400 yıllık tarih,günümüz gelişmeleri..vb
Bana itiraz edecek kişinin elinde hiç bir şey yok..Tamamen subjektif çıkarımlar/yorumlar..

Ben ''insanlar değişmez'' demedim,yazdıklarımı sağa sola çevirmeyin lütfen..''Dogmalar değişmez..''
Dediğim bu,demek istediğim bu..

Niye tepeniz attı?Çünkü yakınlaştınız..Uzak olunca tepeniz atmıyor ama..Mesela yaşadığınız mahallede bir yangın çıksa,tedirgin olursunuz,çünkü yakınsınız..Size uzak bir ülkede yangın çıksa,umurunuzda bile olmaz..
Bu bakımdan meseleye yakınlaşınca,az empati yapınca,tepeniz atacak tabi..

''Haklılık'' konusunda da yanılıyorsunuz..Ben haklı olayım diye yazmıyorum ki..Siz haklı olun,yeter ki beni ikna edin,bana bir şey gösterin,bir şey anlatın..Burada haklı olma yarışması yapmıyoruz..Fikir alışverişi yapıyoruz,hepsi bu..Ben bildiğim konuda yazıyorum,fikrimi belirtiyorum..Tabi ki bildiğim bir konuda yazarken,bilmediğini bildiğim kişileri tespit edebilirim..Çünkü konuyu biliyorum..Konuyu bilmek,beni haklı yapmaz ki..

Dediğim gibi,tipik Avrupalısınız..Avrupalılar da aynen sizin gibi düşünüyorlar..''Kızımın yasını tutarım ve gömerim'' diyorlar..Hepsi bu..Demokrasi diyorlar,insan hakları diyorlar,hukuk diyorlar,ülkelerine dolduruyorlar göçmenleri..''Sorun islamda değil,insanlarda'' diyorlar..Falan filan..Hepsi ZIRVA..Konuyu bilmiyorlar,konuyla yakından bir alakaları yok..Konuya uzaklar işte..

Şu açtığım konuyu dikkatlice bir okuyun;
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40251

Sizden bağımsız olarak biraz daha yazayım konuya..Konuyu bilmeyenler,dikkat etsin yazdıklarıma..İsteyen olursa,her cümlemin kaynağını bulur getiririm..
Konu içinde ayetlerden kısaca bahsettim..Ayet konusuna girmeyeceğim..

Hayatları boyunca Müslümanların Muhammed'i taklit etmek gibi bir amaçları vardır..Muhammed'in çok evlilikleri veya Muhammed'in katıldığı savaşlar,müslümanların taklit etmesi gereken gerçekliklerdir..Evlilik konusunda veya Dünyevi savaş konusunda Muhammed'i kimler taklit ediyor?Bunu tahmin etmek zor değil..

Evlilik konusu bir kenarda dursun,konumuz ŞİDDET..
Cihat konusuna filan girmeden,bu konuda iki örnek vereceğim..
1-Müslümanların taklit etmesi gereken Muhammed,uhud savaşında amcası Hamza'nın öldürüldüğünü görür ve şöyle der;''Eğer Allah herhangi bir yerde,Kureyşli müşriklere karşı bana zafer nasip ederse,onlardan otuz adamın burnunu ve kulaklarını keseceğim..''
Taklit edilmesi gereken kişi,aynen böyle bir cümle kuruyor..Burada savaş konusuna filan değil,zaferden sonra yapılması istenen şeye odaklanın..Savaş oluyor ve zafer kazanılıyor..Haliyle alınan esirler veya yaralanan müşrikleri düşünün..Bu anda,savaş bittikten sonra,burun ve kulak kesilmek isteniyor..
Bunları bilmeden,ışidi filan anlamanız mümkün değil..!
2-Müslümanların taklit etmesi gereken Muhammed'in bizzat ölüm emri verdiği kişiler var..Kim bunlar?
-Dinden çıkanlar..
-Alaycı şarkı söyleyenler..

Bu mürtet konusu çok önemli..Mürteti,siz dinden çıkma olarak algılayabilirsiniz ama her Müslüman böyle algılayacak diye bir kaide yok..Kimisi dine hiç girmemiş kişiyi de mürtet kategorisine ayetleri/hadisleri(kafirleri öldürün gibi) işaret ederek sokar ve bu kişinin taklit dolayısıyla öldürülmesi gerektiğine karar verebilir..

Şarkı söyleyen kadınların öldürülmesi gerektiğini söyleyen Muhammed'i Müslümanlar taklit etmek zorundalar..Bu bir zorunluluk..Bir tercih/seçim şansınız yok..Buradan şunu anlıyabilirsiniz;Fitne çıkaran herkes öldürülmek zorundadır..Kim fitne çıkarır veya çıkarma ihtimali vardır?Gayrimüslimler..!

Kuran'daki Hızır'ı hatırlayın..Hızır bir çocuğu öldürüyor ve diyor ki;''Büyüyünce bu anne ve babasını yoldan çıkarabilirdi..!''

Işidin veya boko haramın veya el kaidenin niye gayrimüslimleri öldürdüğünü anlıyor musunuz?Bence anlamıyorsunuz..Ben kendi kendime yazıp duruyorum:)

ForumKirpisi
24-12-2018, 19:00
Bu müslimlere acımak yok hepsini keselim.

Ahlaksıza bu konuda katılıyorum müslimler acımaz muhammed nası mekke medine anasını bellediyse öyle yaparlar.
Müslimlere vurun kankiler.

Ahlaksız
24-12-2018, 19:42
Bu müslimlere acımak yok hepsini keselim.

Ahlaksıza bu konuda katılıyorum müslimler acımaz muhammed nası mekke medine anasını bellediyse öyle yaparlar.
Müslimlere vurun kankiler.
Ben öyle mi dedim?
Ben yazılanları ortaya koyuyorum,hepsi bu..Ayetlerde/hadislerde yazanlar böyle diyorum,hepsi bu..
Önce bu ayetlerde/hadislerde yazan neymiş,ne denilmek istenmiş,bu konuda bir mutabakata varmamız lazım..
Böyle bir forumda bile,müslüman olmayan üyelerle bile anlaşamıyorum ben..Önce bir anlaşalım..Daha biz kendi aramızda anlaşamadık ki,bir de müslümana islamı anlatacağız..

Şüpheci Dinsiz
24-12-2018, 19:55
İslamda şiddeti-her türlü ayrımcılığı kesin şekilde reddeden, çoğunluğun dahil olduğu protestan mezhep doğması artık bir zorunluluk haline geldi. İslamcı münevverlerin neredeyse hiç biri bunu istemez, istiyorsa bile dile getirmez-getiremez, ancak ağızlarının içinden "gerçek İslam bu değil" diye mıy mıy ederler. Oysa İslamın bu ne idüğü belirsiz hali insanlığa çok zarar verdi-veriyor.

Böyle süremez, tüm Dünyada selefi-hadisçi-hurafeci anlayışın engellenmesi, buna paralel Kuran ayetlerinin tarihsel olduğunun, artık geçerli olmadığının altı çizilmesi gerek.

ForumKirpisi
24-12-2018, 20:19
İslamda şiddeti-her türlü ayrımcılığı kesin şekilde reddeden, çoğunluğun dahil olduğu protestan mezhep doğması artık bir zorunluluk haline geldi. İslamcı münevverlerin neredeyse hiç biri bunu istemez, istiyorsa bile dile getirmez-getiremez, ancak ağızlarının içinden "gerçek İslam bu değil" diye mıy mıy ederler. Oysa İslamın bu ne idüğü belirsiz hali insanlığa çok zarar verdi-veriyor.

Böyle süremez, tüm Dünyada selefi-hadisçi-hurafeci anlayışın engellenmesi, buna paralel Kuran ayetlerinin tarihsel olduğunun, artık geçerli olmadığının altı çizilmesi gerek.

Türkiye'deki İslam'ın kendisini Dünya İslam'ından bu şekilde mezhepsel olarak ayırması gerekiyor. Çünkü Dünya'da İslamafobide de kendimizi topun altına sokuyoruz. Bugün müslümanlar katil vesaire dendiğinde Türkiye'de namaz kılmayan kimlik müslümanları da önyargı altına tutuluyor. Bunu bi deklarasyonla "BİZ DİĞER İSLAMDAN KENDİMİZİ X OLARAK AYIRIYORUZ" diye ayırmaları lazım. Ama zaten İslam senin dediğin gibi böyle olabilir yani İslamcı kimseler bunu istemeyecektir kız çocuklarına el öptürmeyin ninenize bakmayın diyen en-ağır-hakaret herifler kabul eder mi?

Felâsife
24-12-2018, 22:39
''Şu din meselesini bir anlayalım artık'' diyorum..
Benim açımdan din meselesinin anlaşılmayacak bir şeyi yok, çok zor değil dini anlamak.
Din KAOS demek.
Din insanlara şehirleşme, kurallar dışında, bir şey öğretti, o da "iman ve inkar" denen yep-yeni bir kavramı öğretti.
Bu yeni kavram hakikaten çok özeldi, herkes bunu öğrendi! Hemde çok iyi öğrendi.
Dindar veya dinsiz fark etmez, öğrenmeyen kalmadı.
Ama yanlış öğrendi.

Öğrenemedikleri şey ise, bu iki kavrama sahip çıkmak, KAOS denen şeye sebebiyet verecekti. Öyle ki ben buna "Organize KAOS" diyorum, KAOS Organize bir hale geldi.
Herkes kendince "SANAL" bir korku üretti ve bunu besledi ve beslemeyi de kendine ilke edindi.

Akabinde taraflar, sürekli bu olmayan korkularını bahane ederek, karşıyı sürekli tehdit gördü.
Tabii bu alışkanlık haline de geldi, bir nevi yaşam amacı oldu, kendini tehdit altında görmek istedi hep.
Tehdit edilsin ki var olduğunu hissetsin.

Kısaca Din KAOS demek eyvallah, yanlış değil ama Dini kaldırmak demekte KAOS demek, çünkü KAOS zaten böyle bir şey.

Dikkat edilirse...
KAOS denen şeyi kaldırmak zaten KAOS 'a hizmet etmek demektir, karşı hareket KAOS 'u güçlendirir, başka bir işe yaramaz.
Çünkü onun koyduğu kurallar ile ona karşı hareket demek, anca onun istediği şeyi yapmak demektir.
KAOS'un istediği de tam olarak budur.

KAOS 'un amacı statik huzur dolu bir yaşam değildir ki, amacı sürekli "tehdit" edilmektir. Tehdit edilsin ki KAOS diri kalsın.

Neyse, ben bu konularda zaten yazıyorum, din bu kısaca o KAOS 'a sebebiyet veriyor, merkezinde duruyor ama din kalkınca KAOS kalkar diye bir düşüncede olmasın, bu yanlış seçenek olur.
Zaten üstte anlatığım buydu, onu kaldırmak KAOS'u coşturur.

Peki ne yapmalı o zaman denirse de, insan DOĞA dönmeli, ona bakmalı, onu anlamalı derim.

Zira esas mesele, insanın DOĞA denen şeyi anlamamakta ısrar etmesinden kaynaklanıyor.
Aslında bu KAOS işlerini başımıza saranda DOĞA buna adım gibi de eminim, atmosfer böyle çünkü. Söylediğim şey afaki gelecek ama tam olarak olan da bu.

İnsanlar kendi küçük dünyalarında sıkışıp kalmışlar, örnek aldığı da insan, düşman kesildiği de insan. Okuduğu da insan, yazdığı da insan.
Varsa insan yoksa insan yani. Muhatabı hep insan.

Doğa bunu istemiyor, insan kabuğunu kırsın istiyor, haliyle gölgesiyle savaşmak yerine, varlığıyla dost olsun diyor.
Bu halimizle diğer hayvan türlerinden hiç bir farkımız yok, insan olmanın bir ayırdı yok.

Kısacası, KAOS'u bitirip sonra DOĞA yı anlarız diyen olursa, boşa heves etmesin, böyle sâf bir DOĞA yok. DOĞA yı anlamadan KAOS bitmeyecek.
DOĞA kendinin anlaşıldığı gün, KAOS 'u bitirecek.

Bu sözler tuhaf mı geldi?
Doğada KAOS yok, bu tuhaf değil mi?
KAOS insanlar arasında, bu daha tuhaf değil mi?

Dediğim gibi çözüm DOĞA da.

---

Geçenlerde Ateizm diye bir şey yok dediğinde, bu söze bayılmıştım, çünkü DOĞA da insandan olan hiç bir şey yoktur, doğrudur.
İnsan, insandan olan bir şeyin olmadığı anladığı gün, KAOS'un bittiği, SULH'un başladığı gündür.

Hasılı işler dönüp dolaşıp DOĞA ya geliyor.

Sevgiler

Ahlaksız
25-12-2018, 00:44
Benim açımdan din meselesinin anlaşılmayacak bir şeyi yok, çok zor değil dini anlamak.
Din KAOS demek.
Din insanlara şehirleşme, kurallar dışında, bir şey öğretti, o da "iman ve inkar" denen yep-yeni bir kavramı öğretti.
Bu yeni kavram hakikaten çok özeldi, herkes bunu öğrendi! Hemde çok iyi öğrendi.
Dindar veya dinsiz fark etmez, öğrenmeyen kalmadı.
Ama yanlış öğrendi.

Öğrenemedikleri şey ise, bu iki kavrama sahip çıkmak, KAOS denen şeye sebebiyet verecekti. Öyle ki ben buna "Organize KAOS" diyorum, KAOS Organize bir hale geldi.
Herkes kendince "SANAL" bir korku üretti ve bunu besledi ve beslemeyi de kendine ilke edindi.
...
Sevgili felasife;dinsizlik diye bir şey de yok..:)
Bu kavramı yaratanlar da dindarlar..Beni dinsiz veya ateist diye yaftalayanlar dindarlar..Bu kişiler beni öyle damgaladıkları için,ben de kendimi bu kişilere böyle tanıtmak zorunda kalıyorum..Yani aslında ben ne dinsizim,ne ateist..

Siz dinsizliği sanki dindarlığın karşısında görüyorsunuz ama böyle bir şey yok..Burada ayrımcılık yapan,ötekileştirme yapan,düşman yaratan kesim dindar kesim..Her haltı yiyen bunlar..Bizim bir şey yaptığımız yok..Yani kaosa neden olan biz değiliz,dindarlar..Bu kesin..
Kaosa kim neden olur?OKB,panik atak,şizofren,anksiyete hastası olanlar;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=629784#post629784
Dinden kurtulan bir insan,bence sağlığına kavuşan bir insandır..Haliyle doğa denilen şeyi fark ededilmek için,önce dinden kurtulmanız lazım..

ForumKirpisi
25-12-2018, 00:46
Bu kavramı yaratanlar da dindarlar..Beni dinsiz veya ateist diye yaftalayanlar dindarlar..Bu kişiler beni öyle damgaladıkları için,ben de kendimi bu kişilere böyle tanıtmak zorunda kalıyorum..Yani aslında ben ne dinsizim,ne ateist..

Siz dinsizliği sanki dindarlığın karşısında görüyorsunuz ama böyle bir şey yok..Burada ayrımcılık yapan,ötekileştirme yapan,düşman yaratan kesim dindar kesim..Her haltı yiyen bunlar..Bizim bir şey yaptığımız yok..Yani kaosa neden olan biz değiliz,dindarlar..Bu kesin..
Kaosa kim neden olur?OKB,panik atak,şizofren,anksiyete hastası olanlar;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=629784#post629784
Dinden kurtulan bir insan,bence sağlığına kavuşan bir insandır..Haliyle doğa denilen şeyi fark ededilmek için,önce dinden kurtulmanız lazım..

okbliler, anksiyeteliler ve depresifler derneği olarak sizi kınıyoruz.

Ahlaksız
25-12-2018, 00:54
okbliler, anksiyeteliler ve depresifler derneği olarak sizi kınıyoruz.

Bu rahatsızlıkları ekonomik sistemler yüzünden geçirmek başka mesele,dini nedenler yüzünden geçirmek başka mesele..

ForumKirpisi
25-12-2018, 01:00
Bu rahatsızlıkları ekonomik sistemler yüzünden geçirmek başka mesele,dini nedenler yüzünden geçirmek başka mesele..

Bu sayılanların hepsi için genetik yatkınlık lazım.
okb hakkında yeni konuştuk reiz okb daha da genetik. HTR2A bozuk napalım. seratonin transporterımız nanay glutamatımız nanay.
Şizofreni hele tam genetik.

Uyuşturucu veya zehirlenme yüzünden genetiğin bozulursa geçirirsin. Onun harici kafayı sıyırmaktan geçirebileceğin tek şey kuru depresyon.

Ekonomik durumun çok iyi olur, yaşantın çok iyi olur yine okbsindir yine şizofrensindir yine anksiyetesindir yine panik ataksındır yine depresifsindir. Bu değişmez.

ForumKirpisi
25-12-2018, 01:05
tayyip olmasa okb ve aspergerim beni daha az etkileyebilir.

bu biraz eski bi araştırma (2015 gen araştırmalarında eski sayılır)
Genotype başlığına gel üstten aşağıya. En sol kutucuk gen adı en sağ kutucuk rahatsızlık ilişkisi.

https://www.omicsonline.org/open-access/new-insights-into-the-pathogenesis-and-pharmacogenomics-of-attention-deficit-hyperactivity-disorder-2153-0769-1000146.php?aid=59188

Felâsife
25-12-2018, 13:16
Yok tabii, ama bunu söyleyen de AKIL, bunun altını çizelim önce.

Bu başımla gözüm üstüne, Akıl doğru söylüyor elbette ama insan niye varmış gibi kavga ediyor o zaman denirse.
İşte dananın kuyruğu da burada kopuyor.

GÖNÜL de aklın "yok" dediğine, "var" diyor olay bu, artık ona KALP de, BİLİNÇALTI de hepsi aynı şey.

Olay beynimizle kalbimizin, bilinç altımızla bilinç üstümüzün "2 farklı şey" söylemesinden kaynaklanıyor. Biri var diyor biri yok diyor.
O yüzden sen veya bir başkası, aklı ile yok dediği şeyi, kalbi var'layıp kavga ediyor.

Sıkıntı burada.

Ne yapmak meselesi ayrı bir konu, önce problem gözükmeli ki çözüm akabinde gelsin. Problem gözükmeden çözüm de olmaz.

Diyeceğim Akıl doğru söyler, gönül de ona uyduğu, SULH olduğu zaman, işte o zaman aynı frekansta oluruz. Var/yok kavramlarının bir anlamı kalmaz.
Öteki türlü din KAOS dedim zaten, dindarda bunu niye böyle yaparlar farkında değillerdir, tıpkı onlara karşı duranların da bunu niye yaptıklarını bilmemesi gibidir durum, dediğim gibi bu işleri başımıza saran da DOĞA dır.

Özetle akıl ve gönül aynı şeyi söylediğinde, ki söyler, olay Sufilerin "Her şey merkezinde" demesine gelir.

Sevgiler

Leonardo
25-12-2018, 17:02

Ben diyorum ki,bu ciddi yan etki gösteren ilacı piyasadan toplayalım..Başka bir şeyler deneyelim..Çünkü 5 kişi de olsa,1 kişi de olsa;sonuçta birilerine zararımız net bir şekilde ortaya çıkıyor..

Anladınız mı bu teşbihi mi?
Bunu da anlamadıysanız,''pes'' diyorum artık..

Öyle ifade ederseniz doğru. Mesela Katolik kilisesinde de bazı cinsel istismar durumları için "Biriniz yaparsanız hepiniz suçlusunuz" diyenler de var.

Ama bir yaklaşım tarzı da o %5'in türemesini önlemek olabilir. Yani genç yaşta doktrin aşılamayı bırakıp dini 18 yaşından sonra karar verilen bir kişisel seçim haline getirirsek. o %5'i de büyük oranda azaltabiliriz.

Radikalleşmenin 2 biçimi var.
1) standart beyin yıkama teknikleri ile, seni-beni bile o hale getirebilirler. Hipnoz + ilaç + beyin yıkama yöntemleri ile.
2) - En büyük kısmı - Feto'nun yaptığı. Fakire eğitim (dini eğitim) vererek veya zaten dini yönü güçlü yetişmiş kişileri kafaya alarak. Bu ikincisi daha yaygın ve daha kolaydır.

Bu ikincisi Batıda yok Güney Amerika + İslam dünyasında filan var.
Çok da tehlikeli bir şey. "Dindar nesil" yetiştirdiğin anda. Dediğin bigi %5'i kendi elinle yetiştiriyorsun.

Kendin yani. El-kaide / Feto değil. Gencecik insanı elinle koyup o hale getiriyorsun.

Leonardo
25-12-2018, 17:03
Anlamıyorsunuz..Her türlü anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor..

Sn.Felasife;ilaç örneğini,derdimi anlatmak için öne sürdüm..Dediğiniz gibi ilaç sektörü sıkıntılı..

Başka bir örnekte vereyim bari..Bir fabrika kurduk ve bira imal ediyoruz diyelim..Yaptığımız biraları içenlerin %95'i memnun ama %5'i felç oldu..Ne yapacağız?Üretime devam mı edeceğiz?

Dini de böyle algılamak lazım..Din,çoğunluğun hoşuna gidiyor olabilir ama azınlık bu dinden kötü anlamda zarar görüyorsa,bu dini kimse savunamaz ve bu din olduğu gibi bırakılamaz..%5'lik kesimi felç eden bira üretimi durdurulur..Bu fabrika kapatılır..Aynı şekilde bir din,birilerinin kafasının kesilmesine neden oluyorsa,bu dinin kapısına kilit vurulur..

Yo senden beklemezdim. Ama tamamen doğru bir benzetme :)

Leonardo
25-12-2018, 17:09

- İslam zaten tamamen "protestan" bir yapıdadır.

"Normal" Müslümanların çoğu gayet mantıklı insanlardır.

Sorun: genç yaşta doktrin aşılanması. BU şekilde yetişen kişiler her türlü aşırılığa açıktır. Sürekli bir tehlike potansiyeli teşkil ederler.

Leonardo
25-12-2018, 17:10
Türkiye'deki İslam'ın kendisini Dünya İslam'ından bu şekilde mezhepsel olarak ayırması gerekiyor. Çünkü Dünya'da İslamafobide de kendimizi topun altına sokuyoruz. Bugün müslümanlar katil vesaire dendiğinde Türkiye'de namaz kılmayan kimlik müslümanları da önyargı altına tutuluyor. Bunu bi deklarasyonla "BİZ DİĞER İSLAMDAN KENDİMİZİ X OLARAK AYIRIYORUZ" diye ayırmaları lazım. Ama zaten İslam senin dediğin gibi böyle olabilir yani İslamcı kimseler bunu istemeyecektir kız çocuklarına el öptürmeyin ninenize bakmayın diyen en-ağır-hakaret herifler kabul eder mi?

- Geç biraz o dediğin için. 90'lı yıllarda değiliz :)

Leonardo
25-12-2018, 17:15
Yani eğitimde dini unsurlara tamamen karşıyım. Din eğitimi ailenin görevidir.

Bu sonuncusu da belli bir dengeye göre yapılır.

Hepten dinsiz yetişen insan da tanıyorum. Oldukça dindar yetişen insan da tanıyorum. Çoğu ruh bilimci bu konuda belli bir dengeyi savunur. Belli oranda değer aşılamak isteriz. Gencin Nihilist olmasını istemeyiz. ama Hepten yobaz / hayattan kendini geri çeken insan da istemeyiz. Yani dengeli.

Okulda olması da tan bir saçmalık. Olmaması daha iyi bence.

Neva
27-12-2018, 07:54
https://www.thenewamerican.com/world-news/europe/item/30996-women-beheaded-in-morocco-denmark-finally-learning-its-lesson

Turdur
30-12-2018, 02:42
Olay karışmayamı başladı biraz?

-

https://www.cnnturk.com/dunya/fasta-iki-kadin-turistin-oldurulmesinde-gozalti

Adli Araştırma Merkezi Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Fas'ta ikamet eden İsviçre vatandaşı bir kişi, Norveç ve Danimarkalı iki kadın turisti öldürdüğü şüphesiyle Marakeş'te gözaltına alındı." ifadesi kullanıldı.

Atış eğitimi vermiş

Zanlının aşırılık ve şiddet içeren fikirlere sahip olduğu, soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan bazı kişilere atış eğitimi verdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Turdur
31-12-2018, 04:00
Birde İspanya vatandaşı girmiş işin içine. Örgüt Fas'ı hedef bölge tayin etmiş.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/fasta-2-iskandinav-turistin-oldurulmesiyle-ilgili-bir-supheli-gozaltina-alindi-41068119

Leonardo
31-12-2018, 18:26
- Helal olsun Fas polisine.

Bunlar bir de İspanyol / Fransız filan da çıkabiliyor. HAtta bazen sarışın mavi gözlü, örgüt tarafından beyni yıkanmış kişiler oluyor. Da DEAŞ ile bağlantı nasıl yok onu anlamadım.

Neva
01-01-2019, 02:22

Bunlar bir de İspanyol / Fransız filan da çıkabiliyor. HAtta bazen sarışın mavi gözlü, örgüt tarafından beyni yıkanmış kişiler oluyor. Da DEAŞ ile bağlantı nasıl yok onu anlamadım.

Taciklerdeki bisikletcileri hatirliyorsunuzdur herhalde. Fas vahabilikte cok daha geride bir ulkedir.

Turdur
01-01-2019, 05:54

Taşeron. Deaş yani bir başka örgüte algı oluşturmaya çalışıyorlardır. Sonuçta belli ki, ortada bir örgüt işi var. Yani tezgah.

ForumKirpisi
01-01-2019, 06:34
@Neva
Tacikistanın kuzeybatı sınırında işid kampları vardı bir ara. Fakat Fas Afrika'da olduğundan etrafı ve içerisindeki
farklı etnik kültürler kendini modern çağa ayak uyduramamış. Bir tarafta çıplaklar plajı bir tarafta deveye binen bedeviler.
Topyekün bir çağdaşlaşma olmadan bu iş becerilemez. Türkiye'de bu tecrübe edildi, aşiretler yok sayıldı çağdaşlaşmada feodal
öğeler olarak hala direniyorlar. Hükumette onları oy kapısı olarak kullanıyor kimi de istediğini alamayıp hdp'ye veriyor/tehdit ediyor.
Emir/komuta zincirinde olan böyle feodal öğelerin modern dünyada yeri yok.

@Turdur
Katılıyorum, yeni yayılmacı bir örgüt olarak devam edecekler. Sonuçta Trump İşid'i yendik çıkıyoruz dedi,
ne Suriye'de ne koalisyonlarda hiç bi taraf İşid bitti diye kesin bir açıklama yapmadı, fakat Trump'a göre İşid bitmiş.
İşid'le köşe kapmacayı bitirdik dese daha doğru. İşid bitmez, geldikleri yolla ülkelerine geri dönüp orada devam edeceklerdir.
Kalanlar da Suriye'de kılık değiştirip siyaset ve çetecilik yapacaktır. Dünya'da hangi din olursa olsun kat'i suretle cemaat,tarikat olgusunun
yok edilmesi gerekiyor. Demokrasinin bir gereği onlar tutmak değil, onlar demokrasiye tehdit.

Not: İşid'in yaratıldığı ülkelerden biri Libya'dır. Libya'da Kaddafiyi devirmek için büyüttüler bir de Tunus. Sonra Mısır, Uygur. Uygur'u Amerika Çin'in başına bela olsun diye besledi, zaten Almanyanın Uygurlara sahip çıkması ve Türkiyenin terör olarak nitelemesi ve sınırdışı etmesi var. Almanya ne demokrasi ama değil mi, Amerika'nın uydusu CDU/CSU partileri Akpartinin aynasıdır.

Çeçenler ve Afganlarda sonradan dahil oldu. Zaten İşiddeki T.C. vatandaşı nüfusu çok kısıtlıydı onlar dönerken yakalandı ya da öldürüldü.
Benim bildiğim 98 kişi gibi bişeydi.