PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : abdest yasaklansın!!!

dolfen
28-05-2007, 21:48
abilerim ablalarım abdest yasaklansın bence...

malumunuz su kıtlıgı başlayacak dünyada hızla bi çölleşme yaşanıyor bakın kuraklık *demiyorum çölleşme diyorum..

ben kendi rezervuarımın içine 1,5 lt.lik dolu pet şişe koydum...
niye vahiy geldiginden degil daha az su harcamak için...

insan neslini biraz daha fazla yaşatabilmek için ufak bı tuz da ben atayım dedim...

ama şu absdes işini yasaklarsak bayagı tasarrufa gireriz...

kızmanıza gerek yok..
çözümü hazırladım bile *her camii önüne 3-5 ton kum deniz kumu tabi * *alın teymmümü bizlere hayatı dar etmeyin...

nasıl ama bu konuyu bi dilekçe olarak meclise gönderelim isterseniz...

:?: *:!: *:!:

AYATA
28-05-2007, 22:21
abdest yoksa teyemmüm var....hehehe :) İslamda çare tükenmez.... :)

gameover
28-05-2007, 23:08
mübarek insanlarsınız daha ne diyim :)

28-05-2007, 23:55
Cok cevreci bir yaklasim. Gunes enerjisi ile ezan okuyan minareleri olan, boyle kum havuzlu bir ekocami acilmali, insanlara teknolojiye acik ilimli islam nasilmis gosterilmelidir. Tespihler %100 geri donusturulmus plastik.

dolfen
29-05-2007, 00:02
bide şu şeytan taşlama işi şeytan taşlama mevkii nin aynısını her ilde yepelım oraya kadar masrafa gerek kalmasın...

aynı zamanda şişme kabe'ler yapılabilir...

mesela aydın ilimize götürülüp hacı lar tavaf eder sonra rize ye geçersiniz ...

nasıl olsa hava aynı hava su aynı su...

aynı dünya ne fark eder...

NedimYilmaz
29-05-2007, 15:59
Abdesi yasaklamak, faşizanlığa girer. Biz yanlış görsek bile, herkez bizim gibi düşünmek zorunda değildir.

habilis
29-05-2007, 20:46
bırakalım adamlar temizlensin be abi..

abdestsiz namaz olurmu ! :D

dolfen
29-05-2007, 21:03
nedim yılmaz abii abdesin su versiyonunu yasaklamak zorundayız yoksa teyemmüme bi şey dedigimiz yok...(şimdilik)...

daha sonra toprak sorunu yaşarsak *havaymün yapsınlar agabey!!

bunu da ben icat ettim teyemmümün hava ile olanı basınçlı hava 4 bar bir komresörden tabanca yardımıyla alınır. 8 sn. gibi kısa bir sürede ilem tamamlanır....

insanlık bizde kalsın nedim agabeyim...

29-05-2007, 21:33
teyemmmum erozyona neden olabilir, teyemmumu de yasaklayalim. sanal abdesti yayginlastiralim.

dolfen
29-05-2007, 21:58
respandial abim bunu yaygınlaştıracak kanun tasarı teklifini meclise sunalım abimmmm...

belki bu alemde para kazanırlar...

beelzbb
29-05-2007, 22:21
abilerim ablalarım abdest yasaklansın bence...

malumunuz su kıtlıgı başlayacak dünyada hızla bi çölleşme yaşanıyor bakın kuraklık *demiyorum çölleşme diyorum..

ben kendi rezervuarımın içine 1,5 lt.lik dolu pet şişe koydum...
niye vahiy geldiginden degil daha az su harcamak için...

insan neslini biraz daha fazla yaşatabilmek için ufak bı tuz da ben atayım dedim...

ama şu absdes işini yasaklarsak bayagı tasarrufa gireriz...

kızmanıza gerek yok..
çözümü hazırladım bile *her camii önüne 3-5 ton kum deniz kumu tabi * *alın teymmümü bizlere hayatı dar etmeyin...

sen yıkanmada kok eminim yıkanmiyosundur bile! Ama gavur icadı deodarantlar da çözüm değil o leş kokusuna! yıkanmayalım yıkananları uyaralım! yaşasın pislik :lol:

nasıl ama bu konuyu bi dilekçe olarak meclise gönderelim isterseniz...

:?: *:!: *:!:

sen yıkanmada kok eminim yıkanmiyosundur bile! Ama gavur icadı deodarantlar da çözüm değil o leş kokusuna! yıkanmayalım yıkananları uyaralım! yaşasın pislik :lol:

mhmd
30-05-2007, 00:06
Yav bu başlık yavaş yavaş gırgıl başlığına yaklaşmaya başladı.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

dilaver
30-05-2007, 00:42
,

* * *mhmmd haklı

* * *gerçi her ne kadar başlık cafede açılmışsa da ben bu tarz egilimlerin dogru olmadıgını düşünüyorum. Abdest yasaklansın, ya da ezan yasaklansın türü talepler demokratik talepler olamaz.
İnsanların özgürlügünü kısıtlamaya yönelik anlamsız taleplerdir. Talep edilebilir tabii ki ama bilimsel degildir.

* * *Ezan talebini ancak ve ancak desibel olayına oturtabilirsiniz bunun meşruiyeti vardır ve bence bu temelde tartışılmalıdır. Ancak abdest talebi her ne kadar cafe başlıgında da açılmış olsa biraz inananların inançlarını tiye almak gibi geliyor.

* * *Elbette her zaman ciddi yazmak zorunda degiliz, hatta cafe başlıgı oldugu müddetçe buna mecuriyetimiz de yok. Bu sitenin gedikli inananlarının da bu gelişen söylenler ile degerlendirmeleri bir mizah unsuru loarak degerlendirdigine eminim.

* * * Ama şuna emin olun, bu siteninb üyesinden daha fazla misafir olarak izleyeni var. En azından bunlara yönelik olarak da üretim yapmak ve onların site moralini kavramadıkları için yanlış anlamalarına mahal vermememiz gerekiyor.

* * * *Bunlar ikaz ya da uyarı falan degil, sadece bir üye olarak benim düşüncelerim .Ben böyle düşünüyorum.

* * * saygılarımla

30-05-2007, 00:48
Bu konuda haklisiniz sevgili mhmmd ve dilaver,

misafirlere karsi uretim yapmak konusunda haklisin. Son zamanlarda konu sikintisi cekiyoruz, bu sebeple mizah on plana cikiyor. Cafe'nin konulari da ilk 10'a cikmasa nasil olur? Cani sikilan girip bakar, Politika ve Tarih kategorisi gibi. Boylelikle, uzun zamandir acik olan ve misafirlerin takip edemiyecegi konular yerine ("Lafla yuruyen peynir gemisi" "imanmi nasihatmi akili" vs) ansiklopedik bilgi ve teori iceren yazilar on plana cikar. Nasil ama cok zekiyim dimi ;)

mep
30-05-2007, 01:46
:roll: *:lol:

sipahi43
30-05-2007, 02:14
Denize yakın illerdeki camilerin suyunu denizden verelim.Klorda atalım.

Özlü çözüm.

30-05-2007, 03:39
Sevgili mep,

cekinme soyle, simarmam :)

Ornek verdigim konular cok uzun zamandir acik ve site mudavimlerinin sevdigi ugradigi basliklar. Ama baslik->aciklama->yorum zincirinden ister istemez uzaklasmislar. Siteye goz gezdiren ziyaretcilerin takip edemeyecegi hale gelmisler. Cafe bolumunde yine basliklar, yazinin icerigi ile *ironik bir konumda yada alakasiz durumda olabiliyor. Bazen alinti bir yazi TD sitesinin ortak gorusu olmadigi halde, basligi ile birlikte asilabiliyor. Bunlar siteye giren ziyaretcilerin, ilgilerini kaybettigi yada olumsuz tavirlarini belirledikleri durumlar.

zincari
30-05-2007, 04:01
valla abi pis kokarlar. camilere zaten ayak kokusundan girilmiyo bide pislik kokusu çekilmez. sonra bir deyiş çıkar ortaya "Müslüman gibi pis kokuyosun" diye :P bence de camiler çok su harcıyo ve bunun parasını ödemiyorlar. daha yakın geçmişe kadar ben lise de okurken okulun elektriğini suyunu kesmişlerdi fatura ödenmediği için. camilerin elektirik su parası bizim cebimizden çıkarken kamuya ait olan okulların fatura ödemek zorunda tutulması çok ilginç ve üzücü...

NedimYilmaz
30-05-2007, 14:20
Her şeye rağmen ben gene yasaklanmaması yönünde oy kullanıyorum.

Kabul edenler? Etmeyenler ?

...

30-05-2007, 15:20
Ya birgun doga yasaklarsa? Birgun sadirvanin cesmesi tiss ediverirse? O zaman mecbur yasaklanicak.

NedimYilmaz
30-05-2007, 15:28
Özgürlüğü doğa yasaklamalı, biz değil.

habilis
30-05-2007, 16:11
mep , imzan güzelmiş ,,hoşuma gittti :)

NEbukadnezzar
30-05-2007, 17:23
yasak yasak *nereye *kadar *bence *butun yasaklar kaldırılsın *özgür bi hayat *için..... :twisted:

habilis
30-05-2007, 17:47
yok cnm heryasak kalkmasın..

tabular yıkılsın ,, özgürleşelimm birde sosyal görüşte bir özgürlük sağlansın .. idare ederim :D

vartor
30-05-2007, 17:59
Camileri de ozel sektore satarsa hukumet, bu is kendiliginden hallolur.Sinagog ve kiliseler nasil geciniyorsa onlar da hem gecinir, hem de musteri cekmek icin rekabet etme zorunlugundan, iyi bakilir ,temizlenir. Yalandan bir el ayak yikamakla degil, kapilara koku dedektorleri koyarak, gecemeyeni ucretli banyo yapma zorunlugu da konularak, tahminlerin de ustunde bir gelir kaynagi yaratilabilir.

Cemal
30-05-2007, 18:17
abim aPtes yasaklanmasın.. :twisted:
bu iş-*yasakçılıkilerlerse sonukötü olur..Sona bu iş *yasak yanı..aptes etmee kadan uzar.. 8O ..olmas..*sona ..yemiş yemiş..çıkaramamış *8O vaziyetleriolur..
YASAKLARA karşıyıs..
FİKİRLERE ÖsGÜRLÜK::
YASAK=YASAK *-ApTES devam.. :D

cml.. (Başk. aDAYI.. :? )
saayın YK ve DK vedeme BBDK nassınıs eyimisinis.. saolun saolun bisde eyiyis..
salınısa duaccıyıs..

dolfen
30-05-2007, 20:36
bakın küresel ıısnma tehtidi var...

büyük holdingler hatta devletler bile t.c. dahil *kamusal alanda kravat ve ceketi boşverdi *önemli olmaktan çıktı bu işler...

çünkü kravatı ceketi giyen klimaya asılıyor...

bence türbanıda ve padüsüyüde *yalnız kamusal degil tüm alanlarda yasaklamalıyız...

abddullah gül bile yumuşadı türbanda.....