PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlahiyatçı Kılıç: Ateistlerin yaşamı Kuran'a daha uygun

Neva
07-01-2019, 12:18
Ateizm Derneği ve ilahiyatçı Cemil Kılıç, Konda'nın son raporunda ateistlerin sayısının artmasını değerlendirdi.

Konda araştırma şirketinin geçen hafta açıkladığı 10 yıllık toplumsal değişim raporu büyük tartışma yarattı. Zira raporda, her fırsatta yüzde 99'unun Müslüman olduğu belirtilen Türkiye'deki ateistlerin oranında artış görülüyordu.

Rapora göre ateistlerin oranı 10 yıl içerisinde yüzde 1'den 3'e çıkarken, kendini dindar olarak tanımlayanların oranıysa yüzde 55'ten 51'e geriledi.

İLGİLİ HABER: KONDA'DAN DEĞİŞİM 'RAPORU': ATEİSTLERİN ORANI YÜKSELDİ

DW Türkçe'den Tunca Öğreten'in sorularını yanıtlayan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç, halihazırda Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu ancak bunun kültürel ve sosyolojik bir Müslümanlık olduğunu savunuyor.

Türkiye'de namaz, hac ya da türban takmak gibi dini ritüelleri yerine getirenlerin dindar olarak tanımlandığını belirten Kılıç, İslamiyet'in yalnızca ritüellerden ibaret olmadığınıysa şu sözlerle anlatıyor: "Oysa ahlaki ve insan hakları değerleri üzerinden de bir dindarlık tanımlaması yapılması gerekiyor. Gözlemlerime göre itikadi anlamda Türkiye'deki Müslümanların sayısı yüzde 60'ı geçmez."

Konda'nın raporuna atıfta bulunan ilahiyatçı, azalan dindarlığın bunlardan hangisi olduğunuysa şöyle sorguluyor: "Türkiye'de hâkim olan Emevi Müslümanlığı'dır. Kuran'da geçen namaz, haksızlıklara bir isyandır. Emevi Müslümanlığı'ndaki namazsa sultana, devlete, iktidara bir itaat olarak görülür."

"NAMAZ, SİYASİ İKTİDARA İTAAT İFADESİ OLARAK KILINIYOR"

Bugün Türkiye'de namazın Allah rızası için kılınmadığını söyleyen Kılıç sözlerine şöyle devam ediyor: "Namaz, siyasi iktidara itaatin bir ifadesi olarak kılınıyor. Nitekim camilerde de siyasi iktidarın politikalarını yansıtan vaazlara artık daha sık tanık oluyoruz."

Tartışmayı evrensel insan hakları, vicdan ve akıl üzerinden de değerlendiren Kılıç, deist ve ateistlerin Kuran'daki öğütleri Müslüman olduğunu söyleyenlerden daha fazla uyguladığını da savunuyor: "Bugün ateist veya deistlerin pek çoğu Müslümanlardan daha ahlaklı ve vicdanlı."

Türkiye'nin 17 yıldır dindar bir iktidar tarafından yönetildiğini hatırlatarak "Bu şartlar altında dindarların sayısında artış olması gerekmez miydi" diye sorduğumuz Kılıç şu yanıtı veriyor: "İnsanlar artık cemaatler, tarikatlar, diyanet ve siyasi iktidar tarafından kendilerine anlatılan egemen din anlayışına tepkili. Anlatılan bu dini ve resmi dindarlığı reddediyor."

"DİNDARLAR BİRBİRLERİNE DARBE YAPTI, ATEİSTLER HAKLI ÇIKTI"

Ateizm Derneği adına konuşan dernek başkanı Selin Özkohen de Kılıç'ın sözlerine benzer şeyler söylüyor.

Konda'nın raporundaki rakamlara işaret eden Özkohen, dindarların sayısındaki düşüşü şuna bağlıyor: "Dindar nesil yaratma arzusu ile çıkılan yolda insanlar daha fazla baskı altına alındı. Ayrıca son zamanlarda tarikat ve cemaatlerin de yaptıkları ortada. Biz ezelden beri devletin cemaatlerle yönetilemeyeceğini söylüyorduk, haklı da çıktık. Tüm bu yaşananlar, insanların inandıkları dini sorgulamaya başlamasını ve hümanist bir çizgiyle de ateist olmalarını sağladı. Artık insanlar ateist olduklarını söylemede de daha cesur. Rapordaki artışın bir nedeni de bu olabilir."

Dindarlığın toplumu kaosa sürüklediğini savunan Özkohen sözlerine şöyle devam ediyor: "Dindarlar birbirlerine darbe yapmaya kalkıyor, lüks ve ihtişam içinde yaşıyorlar. İnsanlar artık bu kaosu görüyor ve kendilerini çemberin dışında tutmaya çalışıyorlar. İşin içine birazcık bilimsel düşünme, mantık ve sorgulama da girince ya deist ya da ateist olmaya başlıyorlar."

Özkohen'e göre Türkiye'de ateist ve deistlere karşı toplumsal baskı bitmedi hatta azalma dahi yok. Ateistlerin kendilerini açıkça ifade edemediklerini söyleyen Özkohen, bu durumun siyasilerden kaynaklandığı görüşünde: "Dindar nesil yaratma iddiasıyla yapılanlar, ortaya gerici bir toplum çıkardı. Gericilerin yaptıklarına da göz yumuluyor. Baskı, mahalle ve camilerde başlıyor artık. 2019 yılında Türkiye'de hâlâ zorunlu din eğitiminin olması sanırım bunun en net göstergesi."

https://www.artigercek.com/haberler/ilahiyatci-kilic-ateistlerin-yasami-kuran-a-daha-uygun

ForumKirpisi
07-01-2019, 12:30
Ateizm Derneği ve ilahiyatçı Cemil Kılıç, Konda'nın son raporunda ateistlerin sayısının artmasını değerlendirdi.

Konda araştırma şirketinin geçen hafta açıkladığı 10 yıllık toplumsal değişim raporu büyük tartışma yarattı. Zira raporda, her fırsatta yüzde 99'unun Müslüman olduğu belirtilen Türkiye'deki ateistlerin oranında artış görülüyordu.

Rapora göre ateistlerin oranı 10 yıl içerisinde yüzde 1'den 3'e çıkarken, kendini dindar olarak tanımlayanların oranıysa yüzde 55'ten 51'e geriledi.

İLGİLİ HABER: KONDA'DAN DEĞİŞİM 'RAPORU': ATEİSTLERİN ORANI YÜKSELDİ

DW Türkçe'den Tunca Öğreten'in sorularını yanıtlayan ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç, halihazırda Türkiye'nin yüzde 99'unun Müslüman olduğunu ancak bunun kültürel ve sosyolojik bir Müslümanlık olduğunu savunuyor.

Türkiye'de namaz, hac ya da türban takmak gibi dini ritüelleri yerine getirenlerin dindar olarak tanımlandığını belirten Kılıç, İslamiyet'in yalnızca ritüellerden ibaret olmadığınıysa şu sözlerle anlatıyor: "Oysa ahlaki ve insan hakları değerleri üzerinden de bir dindarlık tanımlaması yapılması gerekiyor. Gözlemlerime göre itikadi anlamda Türkiye'deki Müslümanların sayısı yüzde 60'ı geçmez."

Konda'nın raporuna atıfta bulunan ilahiyatçı, azalan dindarlığın bunlardan hangisi olduğunuysa şöyle sorguluyor: "Türkiye'de hâkim olan Emevi Müslümanlığı'dır. Kuran'da geçen namaz, haksızlıklara bir isyandır. Emevi Müslümanlığı'ndaki namazsa sultana, devlete, iktidara bir itaat olarak görülür."

Bugün Türkiye'de namazın Allah rızası için kılınmadığını söyleyen Kılıç sözlerine şöyle devam ediyor: "Namaz, siyasi iktidara itaatin bir ifadesi olarak kılınıyor. Nitekim camilerde de siyasi iktidarın politikalarını yansıtan vaazlara artık daha sık tanık oluyoruz."

Tartışmayı evrensel insan hakları, vicdan ve akıl üzerinden de değerlendiren Kılıç, deist ve ateistlerin Kuran'daki öğütleri Müslüman olduğunu söyleyenlerden daha fazla uyguladığını da savunuyor: "Bugün ateist veya deistlerin pek çoğu Müslümanlardan daha ahlaklı ve vicdanlı."

Türkiye'nin 17 yıldır dindar bir iktidar tarafından yönetildiğini hatırlatarak "Bu şartlar altında dindarların sayısında artış olması gerekmez miydi" diye sorduğumuz Kılıç şu yanıtı veriyor: "İnsanlar artık cemaatler, tarikatlar, diyanet ve siyasi iktidar tarafından kendilerine anlatılan egemen din anlayışına tepkili. Anlatılan bu dini ve resmi dindarlığı reddediyor."

"DİNDARLAR BİRBİRLERİNE DARBE YAPTI, ATEİSTLER HAKLI ÇIKTI"

Ateizm Derneği adına konuşan dernek başkanı Selin Özkohen de Kılıç'ın sözlerine benzer şeyler söylüyor.

Konda'nın raporundaki rakamlara işaret eden Özkohen, dindarların sayısındaki düşüşü şuna bağlıyor: "Dindar nesil yaratma arzusu ile çıkılan yolda insanlar daha fazla baskı altına alındı. Ayrıca son zamanlarda tarikat ve cemaatlerin de yaptıkları ortada. Biz ezelden beri devletin cemaatlerle yönetilemeyeceğini söylüyorduk, haklı da çıktık. Tüm bu yaşananlar, insanların inandıkları dini sorgulamaya başlamasını ve hümanist bir çizgiyle de ateist olmalarını sağladı. Artık insanlar ateist olduklarını söylemede de daha cesur. Rapordaki artışın bir nedeni de bu olabilir."

Dindarlığın toplumu kaosa sürüklediğini savunan Özkohen sözlerine şöyle devam ediyor: "Dindarlar birbirlerine darbe yapmaya kalkıyor, lüks ve ihtişam içinde yaşıyorlar. İnsanlar artık bu kaosu görüyor ve kendilerini çemberin dışında tutmaya çalışıyorlar. İşin içine birazcık bilimsel düşünme, mantık ve sorgulama da girince ya deist ya da ateist olmaya başlıyorlar."

Özkohen'e göre Türkiye'de ateist ve deistlere karşı toplumsal baskı bitmedi hatta azalma dahi yok. Ateistlerin kendilerini açıkça ifade edemediklerini söyleyen Özkohen, bu durumun siyasilerden kaynaklandığı görüşünde: "Dindar nesil yaratma iddiasıyla yapılanlar, ortaya gerici bir toplum çıkardı. Gericilerin yaptıklarına da göz yumuluyor. Baskı, mahalle ve camilerde başlıyor artık. 2019 yılında Türkiye'de hâlâ zorunlu din eğitiminin olması sanırım bunun en net göstergesi."

https://www.artigercek.com/haberler/ilahiyatci-kilic-ateistlerin-yasami-kuran-a-daha-uygun

Yine ilahiyatçı 99 müslümanlık vurgusu yapmış. Ben bunu niye özellikle vurguladıklarını bilmiyorum. Bence Türkiyenin 100'ü müslüman desek abartsak :D Sadece tkp seçmenini mi dinsiz yapıyorlar acaba

manas
07-01-2019, 18:12
müslümanlık üç tip diyebiliriz;

kültür müslümanlığı; ülkede ki yaygın müslüman tipidir, en kralı cumayı kılacak kadar din bilgisine sahiptir.

vicdan müslümanlığı ; fikri neyse zikride odur. dindardır namazında niyazındadır, batı kültürüne soğuk bakar bulaşmaz, fakirliği de lütuf olarak görebilir, mütevazidir filan..

ilahiyatçı hocanın gerçek manada ki müslüman dediği müslümanlar bunlardır ama yüzde 60 çok iyimser bir rakamdır, bence yüzde 30 u geçmez.

sosyetik müslümanlık; dindarım deyip yüzünü avrupaya dönmek, evinin dekorundan elbisesinin kumaşına kadar avrupalı olmak, tatillerini iranda arabistanda değil modern avrupa kentlerinde yapmak,avrupa modasını takip etmek.. eyfel kulesinin altında keman eşliğinde bir akşam yemeğine asla hayır demeyenler lafa gelince fakir müslümanlara abd şeytan kolasını içmeyin, avrupa bize oyun oynuyor, yerli takılın, kanaat edin vs derler..

kartopu
07-01-2019, 18:42
Ateistlerin yaşamı kuran,a daha uygun.

Kuran a ne kadar uygun bilemem ama İslam felsefesine uygun olduğu kesin.
ENEL-HAK -Hallaç ı Mansur.
tanrı bende ben tanrıda- Vahdeti Vücut - Tabii bunlara zındık diyen dinciler de var.

OKUNACAK EN BÜYÜK KİTAP İNSANDIR. Hünkar Hacı Bektaşi VELİ.

Ahlaksız
07-01-2019, 19:28
Saçmasapan laflar bunlar..
Bir kere gerçek Müslüman kim?Böyle bir şey yok ki..Karşımızda bir İslam anayasası var da,buna uyanlara Müslüman mı deniyor?!Böyle bir anayasa yok..Ayetler birbirini tutmuyor,hadisler de öyle..Haliyle ''gerçek Müslüman şöyle olur'' diyemiyoruz ki..Bir ayette ''öldürün'' diyor,ötekinde ''affedin'' diyor..Bir hadise göre kafalar uçmalı,bir başka hadise göre kafalar okşanmalı..!

Bir tarafı işaret edip,''işte gerçek Müslüman bunlar'' diyemeyiz ki..
Vahhabiler mi gerçek Müslüman,sünniler mi,mevleviler mi,şiiler mi?Hangisi?

Diğer taraftan ''ateistler'' diye bir şey de yok..Ateizmin bireysel bir tercih olduğunu da bilmiyorlar..

Eleştiri şöyle olur..Dersin ki,müslümanın her türlüsü Kuran'da yazan açık ifadeleri muhakkak kabul etmek zorundadır..Mesela faiz konusunda açık ifadeler var ve buna rağmen Müslümanlar faize bulaşıyorsa,burada bir imandan filan bahsedilemez dersin..Çünkü Allah'ın tartışılamaz derecedeki bir emrini bile bile çiğneyen birisi,nasıl iman etmiş olabilir?Ben burada Mutezile gibi düşünüyor gibi görünüyorum ama bence bu konu tartışmaya açık değildir..Ehli sünnet veya şii tarafı,konuyu farklı cephelere çekmişler,müslümanların günah işlemelerine müsamaha göstermişler..
Bugün Türkiye'deki Müslümanların hepsi faize bulaşmış durumda..Hem de Allah'ın açık emirlerine rağmen..Nasıl oluyor bu?!
Hocalar bunu açıklasın bana..Hocaların kendi de faiz yiyor..!Hem de çatır çatır yiyiyorlar..

ForumKirpisi
07-01-2019, 19:35
Faiz para kirasıdır, normaldir diyorlar neo islamcılar şimdi, faiz bizde hep olmuş. Bir de şöyle, adam dinci, kazanç olarak faiz istemiyor, ama banka ona kredi verince veya işlem yapınca faiz alıyor bu banka da dinci veya değil. Bu da kendini soyduran müslüman faizi diye sınıflandırılır. dünyada faizin allahını yiyen araplardır sanırsam. petrol paralarını dünyanın dört bi yanına dağıtıp faizini yiyorlar.

ilahimasal
07-01-2019, 23:10
Sn Cemil Kılıç sakin kişiliği ile sevdiğim birisi.

" Ateistlerin yaşamı kuran,a daha uygun" demişse aleni bir şekilde ateistlere hakaret etmiş diyebilirim.

Hangi ateist tecavuzün yasak olmadığı , köleliğin meşru olduğu , kendisi gibi düşünmeyenin kafasını kopartmaya emir veren , kadına mal mülk muamelesi yapan , subyana cinsel gözle bakan ve bir puta tapması gerektiğini söyleyen kitaba uyar ki ?

Ayıp etmiş.

kartopu
08-01-2019, 12:57
Sn Ahlaksız
Bir şey tartışılır durumda ise mantık la çelişkiler var demektir.

Gerçek Müslüman Sahte Müslüman bunu belirleyen bir terazi yok kim nereye baş vurup gerçek veya sahteliğini anlayacak. Ama çok farklı hatta zıt bir şeyler varsa madur edilenler madur edenler var demek.

Bu her alanda var bir şeyin bin çeşidi var sadece biri doğru değil her kes kendi işine gelene doğru diyor bunu ancak güç belirleyecek ve gücün yasası geçerli olacak. Ama itirazlar devam edecek.
İslamiyet te hatta bütün dinlerde bu tür çelişik şeyler yıllarca olmuştur sonucu hep güç belirlemiştir.İslam ateizm e yakındır sözünü islamın madur ettiği insanlar söylüyor İslamın yasal biçimi devletin tarif ettiği islamdır bu sadece Türkiyede böyle değil dünyanın her yerinde böyle bu durumda islamda ki gerçeği devlet söyleyecek.

Devlet eşittir İslam İslam eşittir devlet. bu islam devletin dinidir e denk gelir. Ama bir de devletin madur ettikleri var onlarda İslamı başka biçimde yorumluyor işte onlar kendilerine ittifak aradığından İslam ı en son yolu ateizm diyor. Ateistlerde bu tür islamı kendilerine yakın hissedip bunu destekliyor.

Konun özü devlet kime yakın kime uzak. Aslında adaleti hukuku elinde tutanlarla Adalet arayanlar arasındaki çelişki bunlar.

Neva
16-01-2019, 17:29
Akit gazetesinin hedef gösterdiği ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç, Rami Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki görevinden uzaklaştırıldı. Kararın, Akit'te kendisini hedef alan yazıdan hemen sonra alındığına dikkat çeken Kılıç, "Bundan sonra beni ne bekliyor?" diye sordu.

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç, gerici ve provokatif haberleriyle bilinen Yeni Akit'in hedef göstermesinin ardından görev yaptığı okuldan uzaklaştırıldı. İstanbul Rami Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki görevinden Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla uzaklaştırılan Kılıç, BirGün'e konuştu. Uzaklaştırma kararının Akit'te dün çıkan haberin hemen ardından alındığına dikkati çeken Kılıç, "Bakanlığı Akit gazetesi mi yönetiyor?" diye sordu.

Yaptığı çalışmaların ve dini alanlardaki görüşleri ile kitaplarının dinci medyayı rahatsız ettiğini belirten Kılıç, "Tarikatlar ve cemaatçi yapılar uzun süredir benden rahatsızdı. Beni susturmak istediler, ekonomik anlamda çökertmek istediler ve bunun neticesinde görevime son verildi" diye konuştu. Kılıç, Akit'in insanları sürekli hedef gösterdiğine ve bunlardan bazılarının hayatlarının tehlikeye girdiğine dikkati çeken Kılıç, "Bundan sonra beni ne bekliyor?" sorusunu yöneltti.

https://www.birgun.net/haber-detay/hedef-gosterilen-ogretmen-gorevden-uzaklastirildi-mebi-akit-mi-yonetiyor.html

Neva
28-01-2019, 11:51
AKP’ye oy vermeyen mürted de sayılacak’

İlahiyatçı, eğitimci, yazar ve Eğitim-Sen İstanbul 4 no’lu şube yöneticisi Cemil Kılıç’a yönelik tehditler sürüyor. Kılıç; bu lincin, yeni rejimin inşa faliyetlerinden kopuk olmadığını belirtiyor.

Yeni Akit’in hedef göstermesi ile olgunlaşan süreç, Milli Eğitim müfettişlerinin uygun ortamı oluşturması ile yeni bir noktaya ulaştı. Rami Atatürk Lisesi’nde Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Cemil Kılıç görevinden uzaklaştırıldı. Açılan soruşturma 2 yıl içinde sonuçlanacak. Kılıç; “Tedirgini m†diyor: “Tehditler artıyor, din ve İslam düşmanı olmakla, hatta vatana ihanetle suçlanıyorum. Durum, sokakta da kendini hissettirmeye başladı. Düşman bakışlar görüyorum. Maalesef, ‘Merhaba’ demek için yaklaşandan bile ilk anda şüphe duyuyorum. ‘Neden koruman yok?’ diye soruyorlar.â€

‘DEVLET TARİKATLARA TESLİM’
Bir öğretmeninin sadece fikirlerini beyan ettiği için hedef olması, Türkiye gerçeğini de gözler önüne seriyor. Cemil Kılıç “Türkiye hızla bir din devletine dönüşüyor†diyerek süreci şöyle değerlendiriyor: “Laikliğin içi boşaltıldı, kavram din ve inanç özgürlüğüne indirgendi. Oysa laiklik; akıl, bilim ve çağın değişen koşullarını da içeren bir kavram.†Kılıç’a göre devletin bugünkü yapısı endişe verici: “Türkiye, tarikat ve cemaat konfederasyonuna dönüştü. İktidar içinde de türlü tarikatlar var. Diyanet İşleri Başkanı ise Anayasa ile tanımlanan sorumluluklarını aşıyor. Siyasi ve toplumsal olarak neyin uygun olup olmadığına karar veriyor. Adeta, Şeyhülislamlık yeniden inşa edildi.â€

https://www.birgun.net/haber-detay/akpye-oy-vermeyen-murted-de-sayilacak.html

Neva
28-01-2019, 11:53
İlahiyatçı, eğitimci, yazar ve Eğitim-Sen İstanbul 4 no'lu şube yöneticisi Cemil Kılıç'a yönelik tehditler sürüyor. Kılıç; bu lincin, yeni rejimin inşa faliyetlerinden kopuk olmadığını belirtiyor.

Yeni Akit'in hedef göstermesi ile olgunlaşan süreç, Milli Eğitim müfettişlerinin uygun ortamı oluşturması ile yeni bir noktaya ulaştı. Rami Atatürk Lisesi'nde Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olan Cemil Kılıç görevinden uzaklaştırıldı. Açılan soruşturma 2 yıl içinde sonuçlanacak. Kılıç; "Tedirgini m" diyor: "Tehditler artıyor, din ve İslam düşmanı olmakla, hatta vatana ihanetle suçlanıyorum. Durum, sokakta da kendini hissettirmeye başladı. Düşman bakışlar görüyorum. Maalesef, ‘Merhaba' demek için yaklaşandan bile ilk anda şüphe duyuyorum. ‘Neden koruman yok?' diye soruyorlar."

‘DEVLET TARİKATLARA TESLİM'
Bir öğretmeninin sadece fikirlerini beyan ettiği için hedef olması, Türkiye gerçeğini de gözler önüne seriyor. Cemil Kılıç "Türkiye hızla bir din devletine dönüşüyor" diyerek süreci şöyle değerlendiriyor: "Laikliğin içi boşaltıldı, kavram din ve inanç özgürlüğüne indirgendi. Oysa laiklik; akıl, bilim ve çağın değişen koşullarını da içeren bir kavram." Kılıç'a göre devletin bugünkü yapısı endişe verici: "Türkiye, tarikat ve cemaat konfederasyonuna dönüştü. İktidar içinde de türlü tarikatlar var. Diyanet İşleri Başkanı ise Anayasa ile tanımlanan sorumluluklarını aşıyor. Siyasi ve toplumsal olarak neyin uygun olup olmadığına karar veriyor. Adeta, Şeyhülislamlık yeniden inşa edildi."

https://www.birgun.net/haber-detay/akpye-oy-vermeyen-murted-de-sayilacak.html

kartopu
28-01-2019, 12:58
Krizler kimleri yerinden etmiştir kimlere yer değiştirmiştir.

İktidarın yoksullara vereceği şey azaldı iktidarın etrafındaki çakallar da çoğaldı .Ne demiş Halac ı Mansur tuzu kurularla çulsuzlar aynı sofrada bir araya oturuyorsa kıyam başlamıştır. Kıyamın sonunda kim galip çıkar allah bilir.

Evet verilecek şey azalıyor dalkavukta çoğalıyor . Bu bir şeyin başı olduğu da anlaşılır bir şeyin sonu olduğu da.

Kozmik Perspektif
28-01-2019, 13:11
Bu bana Facebook'da gördüğüm şu postu hatırlattı. İstifadenize sunuyorum:

İNANMAYACAKSINIZ AMA GERÇEK İSLAM ARABİSTAN'DA DEĞİL HOLLANDA'DA YAŞANIYOR

Önemli bir araştırma sorucunu paylaşmak istiyorum. Araştırmayı 2013 yılında George Washington Üniversitesi'nden Scheherazade S. Rehman ve Hossein Askari isimli akademisyenler gerçekleştiriyor. "Ülkelerin İslamilik Endeksi" adı altında yapılan bu araştırmada ülkelerin içinde bulunduğu sosyal/siyasal yapı, "İslamist ekonomi, Yasal yönetim, İnsani ve politikalar haklar ve Uluslararası ilişkiler" olmak üzere dört kategoride inceleniyor. Dahası bir ülkenin ne kadar İslami olup olmadığını anlamak için şu temel hususların da cevapları aranıyor:
1-Toplumun tüm üyelerine eşit iktisadi fırsatlar
2. İktisadi adalet
3. Sözleşmelerin ve mülkiyet haklarının korunması
4. Çalışmak isteyen herkese istihdam imkânlarının oluşturulması
5. Eğitim imkânlarının eşit sağlanması
6. Yoksulluğun önlenmesi ve temel ihtiyaçların karşılanması (gıda, yiyecek, elbise, sağlık gibi)
7. Vergilerin toplumun diğer ihtiyaçları için kullanılması
8.Tabii kaynaklarn toplumun bugünkü ve gelecekteki üyeleri düşünülerek yönetilmesi
9. Yolsuzluğun önlenmesi
10. Destekleyici bir finansal sistem oluşturulması
11. Faizin kaldırılması da dahil finansal temaüller
12. Devlet yapısının bu ihtiyaçları karşılayacak verimlilik ve etkinlikte olması

Sonuç mu? Söz konusu araştırmaya göre, "İslamilik Endeksi" sıralamasında ilk 10'a hiçbir Müslüman ülke giremiyor.! Üstelik 2013 ve 2015 sonuçlarında da bu durum değişmiyor. Şimdi gelelim 2015 sonuçlarına. Buna göre 2015 yılında listeye ilk 10 ülke şöyle sıralanıyor:: "Hollanda, İsveç, İsviçre, Yeni Zelanda, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Lüksemburg, Avusturalya, Kanada." Görüldüğü üzere Müslümanların ağırlıkla yaşadığı ülkeler değil, diğer din ve inançların hatta inançsızların (İsveç nüfusunun %10'unun ateist olduğu ifade edilmektedir.) yaşadığı ülkeler "İslamilik Endeksinde" ilk sıraları paylaşıyor. Bunun anlamı şudur: İslam dininin vaat ettiklerini Müslümanlar değil Hristiyanlar diğer inanç grupları ve hatta inançsızlar yerine getiriyor! Ne kadar vahim değil mi? Mevzu kadın hakları, cinsellik vb konular olunca ortalığı ayağa kaldıran sözüm ona kimi "İslami Örgütler" söz sırası sosyal haklar, gelir dağılımı, refah düzeyi olunca nasıl da "kafir batının" (!) arkasına düşmeyi kendisine yedirebiliyorlar! Bu arada "Müslüman Ülkeler" 30.sıranın sonlarında listeye dahil olarak "İslam inancını" ne ölçüde yaşadıklarını yoruma gerek bırakmadan ortaya çıkarmışlar. Türkiye'nin yeri ise listede çok daha gerilerde, 65.sırada!

Karanlıktan aydınlığa
28-01-2019, 15:06

bir gün her zaman tenha olan bir caminin hınca hınç dolu olduğunu gördüm. kim bu mübarek insanlar dedim.yatsı vaktinde oturacak yer kalmamıştı camide.

bu mübarekler tarikatcimidir,şeyhlerinimi ziyarete gelmişler falan dedim..bu ne islam aşkı.aman allahım dedim. grup halinde hareket ettikleri belliydi.

cami çıkışı kalabalıktan birine sordum sizler kimsiniz,niçin burdasınız diye .AKP nin falan bakanının konuşması varmış.onun için burdaymışlar.hazır cami yakınken namaza gelmişler.

hakaden AKP lilerin ön safları bu kadar dindar mı ? tamam dindar olabilirler ama AKP bi islami parti değil ki.üstelik kimi AKP li bakanlar tayyip erdoğanı allah ettiler,peygamber ettiler..islamla bağdaşmayan icraatler falan.

erbakanın partisi olsa hadi tamam derdik.herhalde ben AKP yi yanlış tanıyorum.

kartopu
28-01-2019, 17:39
Bu ülkede ne kadar çok takiyeci var anlatamam. Bunlar Müslüman mı bence hiç biri değil En azında kurana uygun Müslüman değiller.

Ama piyasada din tüccarlığı geçerli heleki bunu bir de menfaatle birleştirdi mi daha makbule geçiyor. Ama gelecek günler menfaatler o kadar kolay lokma olmayacak. Kriz çok derin ödenecek bedel çok ağır.

Hani 5 tane kuşa bir çay bardağı yem atarsın kuşlar doyar yem artar ya Şimdi bir çay bardağı yemi 100 tane kuşa atacaklar o kuşlar birbirinin tepesine çıkmaz mı.İşte gelen günler böyle. Seçimden sonra Sen seyret AKP içindeki küfür ve hesaplaşmaları.
Yem azaldı kuş sa çoğaldı.
Bizde iyi seyirciyiz.