PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : '' AYDIN''


ozgur_beyin
30-05-2007, 22:01
AYDIN OLMAK, üniversite mi bitirmektir ?Yoksa çok okuyup ezber yapmakmıdır? Yoksa entellektüel birikime sahip olmakmıdır?
* '' Aydın insan'' olmak ,sübjektif bir kavramdı.herhalde bilgi dağarcığı dolu olan, her insanın kendi kafasında bir aydın tanımı mutlaka vardır.

* * İnsan üniversite bitirmekle aydın olmaz. Aydın topluma ,yol göstermeli ,barışa yol göstermeli, hoş görülü olmalı.
Başkalarının ona uymayan fikirlerini yanlış addetmekte *direnmemeli ,nedenlerini anlatmalı .''Belki *benim düşündüklerim de ona göre yanlış olabilir. Belki ikimizde yanlışın içinde olabiliriz '',düşüncesini geliştirmeli. Kendi
fikir ve düşüncelerini ,düz hatlarla sınırlamamalı. Kendine ait fikirlerini'' doğru'' olarak düşünüp başkalarının fikirlerini
''yel değirmenleri'' olarak görüp Donkişot'ça saldırmamalıdır.
* Aydın olan insan ,kendi egolarını vazgeçilmez zannetmemeli. Kendi zaaflarıyla iç benliğinde tartışmalı ,başkalrına karşı *bu egolarını kullanmamalı. Bu zaaflarına karşı ''aydın ''olmalı ve bu aydınlık düşüncelerini zaaf ve egolarının
üstüne örtmeli *ve savunmamalıdır.
*Bu gün doğru bildiğin yarın değişebilir. Bunu unutmamalı ,aydın. *Bu inatta giderse yarın kör kuyulara düşeceğini hesap etmelidir.
* Aydın ,hata yaparsa özür dilemeli. *bunun bir erdem olduğunu, bilmelidir. Kimseyede yukardan bakmamalıdır.

Cemal
30-05-2007, 22:13
yaw tarif etmekiüçm ne kadan uraşmış..saol amcamsaol..
.öSgür amcam..neden bu kadan yoruldun. 8O saamet ettin amcam..Canımbenim..bana Sadecene CEMALım desedin yeterdi. :oops: .açıklamaa gerenk kalmasdın. :lol: savol bana çok güsel tarifetmişin.. :?
ceMAL.mükemel vede aydın issan.aynı zamanda pırof. :roll:

vartor
30-05-2007, 22:18
Aydin baska lisanlarda karsiligi olmayan bize ait bir terim galiba. entelektuel desek degil, biraz da humanizm karisiyor isin icine. Yalniz cevresini degil, butun insanliga hitap edebilmeli aydin vasfina sahip bir kimse. Rengine irkina inancina ehemmiyet vermeden karsisindakinin insanlik vasiflarini gorebilmeli aydin biri.
Empati yapabilmeli, kendini karsisindakinin yerine koyabilmeli sanal ortamda bile saygisizligin yeri olmadigini bilmeli, saldirganlik yerine bilgisi ve tecrubeleriyle ikna edebilmeli karsisindakileri..

dilaver
30-05-2007, 22:43
,

* *Aydının en temel özelligi herşeyden evvel ve gerektiginde çekinmeden bedel ödeyebilmesidir. Aydın bilimsel düşünür, düşünsel olarak bilim yöntemini kullanır. Bu yönteme göre de hiç bir önyargının, ideolojinin, inanç biçiminin onu yönlendirmesine izin vermez. Aydın yalnız somutu esas alır ve somuttan soyuta gider. Gerçekler varolan ögretilere ters bile olsa açıkça söyleyebilen, karşı çıkabilen kişidir aydın.

* * Şahsi çıkarını asla toplum çıkarlarından önde görmeyen kişidir aydın. Daima merak eden, acaba diyen kişidir aydın. Çelişmeleri örtbas eden degil, çelişmelerin üzerine giden, onları öne çıkararak çözümüne katkıda bulunan kişidir aydın. İnsanlıga saygısı olan, insanı herşeyin üzerine tutabilen ve her şeyin üstünde ben insanım diyebilen kişidir aydın.


* * * saygılarımla

commandante
30-05-2007, 23:06
aydın osmanlıda münevverdi yakın çağ avrupasında ve ingilizcede entelligentsia olarak tanımlıdır.aydın insanın ırkı,dini,yurdu ve dili yoktur.aydın insan dünyalıdır ve insan milletinin mensubudur.aydın insan nazım gibi aydın insan dino gibi duygusaldır,aydın insan yeri geldiğinde mustafa suphi gibi muhalif che gibi eylemci aydın insan yeri geldiğinde marx gibi bilge ve yeri geldiğinde turan dursun gibi erdemlidir.hayatı pahasına gerçekleri savunan halkının yanında olandır ve özlem duyandır kardeşçe bir dünyaya ve bunun için yürüyendir yılmadan

ozgur_beyin
31-05-2007, 00:38
Sevgili arkadaşlar, ''AYDIN'' *adlı yazıyı ,beni bu sitede ,etkileyen bir olay için yazdım. Yoksa bir aydın şablonu çıkarmak için değil. Biz iki lafı bir araya getirebilen ,duygu ve düşüncülerimizi kelimelerle ifade edebilen, insanlarız.
* *Üst kimliğimiz insan olduğuna göre, birbirimizi anlamalı ve saygı göstermeliyiz . Hakareti ,küfürü kullanmadan bir
birimize bir şeyler anlatmalı ve anlamalıyız.BRUNO'ları yakmaktan vazgeçip *NESİMİ'lerin derilerini yüzmemeliyiz.
*İnsanlığa yakışan insanlar olmalıyız. Benim şiarım bu.


* BRUNO'nun adı geçmişken ona ait şu sözleride *hatırlayalım.



* * *"Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu aşıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım."

mhmd
31-05-2007, 11:34
Yanış biliyorsunuz değerli arkadaşlar.

Size kim bu fikirleri veriyor hayret. Nerelerden okursunuz, nerelerden bulurusunuz bu tip AYDIN benzetmeleri bilemem.
Doğruyu mu öğrenmek istiyorsunuz? Takip edin...

Aydın kimdir?
Üniversite yıllarında, Romantizm akımı ile köylü ve işçi sınıfının ezilmişliğine karşı baş kaldıran arkadaşları ile yumruğunu havalarda sallayan, askere gitmemek için hümanizm nutukları atan, orta yaşın üzerine çıkanca, önemli bir şirketin, önemli bir mevkisinde dolgun maaşla çalışırken, şirketin karı için işçilik ücretleri ve sosyal haklarından kesintiyi düşünen bir solcudur!!! aydın!

Her şeye rağmen demokrasi ve insan hakları savunuculuğu yaparken, ansızın gelen darbelerde ve balans ayarlarında sivilliği ve demokratlığı askıya çıkarıp, "AMA" kelimesi ile başlayan cümleler eşliğinde, alkış tutan, vatanperverdir!!! aydın!

Çalıştığı Üniversitede kıyımlar için duymadım, görmedim, konuşmayacağım üç maymununu oynarken ipin ucu kendisine dayanınca, karşıt gazetelere çarşaf çarşaf özgürlük ve demokrasi ilanları veren demokratlardır!!! aydın!

İktidarın gölgesinde, ilan paraları ile semirirken, karşıt parti ve görüşlere, ne olursa olsun çamur atan köşeyazarlarıdır!!! aydın!

Düşünmeden yazanlardır!!! aydın!
Çalışmadan kazanandır!!! aydın!
İlim sahibi olmadan, bilgi sahibi olanlardır!!! aydın!
.
.
.

Velhasıl kelam, dostlarım siz yanlış bellemişsiniz AYDINI.
Bi zahmet, bir daha baksanız derim yazdıklarınıza!!!

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

zincari
31-05-2007, 11:52
evet biz yanlış biliyoruz "mhmmd" tebrik ederim çok güzel anlatmışsın. (!) herşeyin iyisini mhmmd bilir arkadaşlar biz boşa çabalıyoruz. bak bu aydın tanımına bir seyde ben eklemek isterim yüksek müsadenlen.
"Siz bişe bilmezsiniz ben herşeyi bilirim diyendir AYDIN"

aramızda aydın var beee :D

aldostu
31-05-2007, 11:57
Özgür,Dilaver;Vartor,Commandante Dostlarımız olması gereken aydını tarif etmişler..

Muhammed dostumuz da, ne yazık ki yurdumuz aydınlarının/aydın görünme gayretinde olanların bir çoğunu tarif etmiş.

Üzücü ama, ne yazık ki gerçek..

Aldostu

31-05-2007, 12:05
birde demagog diye bir başlık açsak, sanrım demagog tarifine en iyi sn mhhmd uyar

mhmd
31-05-2007, 12:24
Sn. gandalf,

Çift "h" yok, çift "m" var. Biraz daha dikkat rica edeceğim.

Demogoji; toplumun duygularını ve önyargılarını kullanarak var olan gerçekleri farklı şekilde gösterme sanatıdır. Bunu yapan kişiye de demogog denir.

Ben bu sıfatı memnuniyetle kabul edebilirim. Lakin benden iyi bir demogog çıkmaz.
Anladığım kadarı ile siz uzun süredir ülke dışındasınız Sn. gandalf. Ülkemizin yakın tarihi içinde olsaydınız, yaptığımın demogoji değil analoji olduğunu gayet iyi görebilirdiniz.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

ozgur_beyin
31-05-2007, 14:35
Sevgili muhammed,senin ''aydın'' tarifini merak ediyorum? Yazdıklarımdaki *anlama becerinede hayran kaldım.
* *Senin şablonundaki aydın süprüntülerine ben aydın mı dedim.?Yazdığımın ikisinide tekrar *oku vede senin yazdığını. *O senin anlattıkların ''KARMANYOLACI'' lığa girer . Lütfen dikkat.

mhmd
31-05-2007, 15:30
KARMANYOLACI * :lol: *:lol: *:lol:

Tuttum bunu Sn. ozgur_beyin
Kentin ıssız yollarında... * .... = Karmanyolacı *:lol: *:lol:

Eskiden, bizim inceliklerimiz vardı.
Teşbih vardı, kinaye vardı, İstiare vardı, bunun açığı vardı, kapalısı vardı, mecaz-ı mürsel vardı, teşhis vardı... Vardı da vardı. Şimdi bunlara ne oldu acep.

Sizin; bir Artvin'li olarak espirili olduğunuzu kesinlikle biliyorum Sn. ozgur_beyin. Biliyorum da bu ciddiyet niye anlayamadım.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

31-05-2007, 16:21
özgür beyin malesef bu ülkenin aydınlarının kaderi 50 veya 60 yıl sonra anlaşılmak.
50 yıl önce küfredilenler taşlananlar bu gün kahramansa, bugün anlaşılabilmişlerse
bu demektirki mhmmd gibi düşünenlerin vatan haini ilan ettikleri 50 yıl sonra değerleri
anlaşılacak. sorun onlarda değil tabii, sorun onları anlama güçlüğü çekenlerde.

frodo
31-05-2007, 16:33
"Muhammed dostumuz da, ne yazık ki yurdumuz aydınlarının/aydın görünme gayretinde olanların bir çoğunu tarif etmiş."

Ortada bir tuhaflık var. Aydın tanımı, kendini öyle tanımlayana, görenlere *verilecek bir paye
değildir. Aydın geçinenleri, gerçekte aydın karikatürlerinden başkası olmayanları eleştirerek bu ülkenin namusu gerçek aydınlarına laf dokundurmak kimsenin haddi olmamalı.

Örnek mi istersiniz ? Siz hangi sitede yazıyorsunuz ? Örneklerden sadece birisidir o.

31-05-2007, 16:38
Aydin demek, herseyin gercek kiymetini gorebilen insan demektir. Aydin insan, hicbirseyi ezbere yapmaz, her adimini bilincli atar, insan eseri hicbirseyi karisik bulmaz, parcalarina ayirir ve analiz eder. En onemlisi dogruluk disinda hicbirseye itimat etmez. Ayrica, Ege'de bir sehirdir de.

spartacus
31-05-2007, 16:48
Sevgili Mhmmd sen kavramı değil, kendi soyutundaki kişileri tanımlamışsın, lakin tanımının bu kavram ile ne uzak nede yakından alakası yok.

Ozgur_Beyin'in ifadelerinden ise ben aydın karakteri üzerine durduğunu çıkartıyorum. yani aydın kavramının salt tanımı değil, aydın karakteri üzerine eğildiğini düşünüyorum.. Tek tek detaya girmeye gerek yok, bence Ozgur_Beyin ifade etmiş ne demek istediğini. Doğrudur.

Basit bir bakış örneği vereceğim, ben bu örneği çok severim, birde Sinerji örneğimiz vardır O'nuda sonra ele alırız. 5 Kişininde tek(sol yada sağ) ellerini kaldırması isteniyor ama ortada tam 9 adet el oluyor? Buda sinerji oluyor. 5 kişi tek bir el kaldıracak ama havada 9 el olacak...

Aydın önüne sürülmüş kalıplarla düşünmeyen ve hazırı papağan gibi tekrarlayıp duran kişi değildir. Sevgili Dilaver'in ise bedel ödemeyi göze alabilen sözü bence çok yerinde bir sözdür. Aydın bilgi tarlasında üretim yapan kişidir. Belkide eski tabirle karanlıkda fener yakan kişidir. O yüzden ben çok uzatmak istemiyorum malum uzadı mı sonu gelmiyor :)
Ne demek istediğimi dünde sorduğum bir şekil ile sorayım... Aşağıda tam 9 adet nokta var, evet kalemimizi hiç kaldırmadan 4 adet doğru çizeceğiz ama tüm noktalardan geçecek. Buyrun.


o * * * * * * * * * *o * * * * * * * * * *o



o * * * * * * * * * *o * * * * * * * * * *o



o * * * * * * * * * *o * * * * * * * * * *o

pante
31-05-2007, 17:15
Aydın, kendisi aydınlanmış, aydınlığı amaçlamış ve aydınlatmaya çalışan insandır.
Aydın insan, olduğu gibi görünür ya da göründüğü gibi olur.
Aydın insan, hoşgörülüdür, anlayışlıdır. Tatlı dillidir. İnsanları kırmamaya, incitmemeye çalışır. *Ağırbaşlıdır, mütevazidir, büyüklenmez, böbürlenmez, kimseyi küçümsemez, aşağılamaz.
Farklı inançlara, düşüncelere, fikir ve görüşlere saygılıdır, eleştirir ama rencide etmez.
Empati yapmasını bilir. Yanlış yapana karşı derhal suçlamaya ve karalamaya kalkışmaz. Yanlışın sebebini detaylarıyla öğrenir. Yanlış yapanın o anki psikolojisini de hesaba katar, yanlışı düzeltme olanağı sağlar. Yanlış yapanları silip atmak yerine, kazanmaya çalışır.
Hak ve özgürlüklerden yanadır. Baskıya, şiddete, despotluğa karşıdır.
Yalan söylemez. Hile yapmaz. Daima dürüstlükten yanadır.
Kin ve nefret beslemez. Küskünlüğü sevmez. Özeleştiri yapmasını, özür dilemesini bilir.
Dedikodu yapmaz, suizanda bulunmaz. hasetlikten, fitneden kaçınır.
Onurludur. Saygındır. Sağlam karakterlidir. Her davranışıyla güven verir.
Bilime inanır. Bilim adamlarına karşı olumsuz ön yargılarla tavır alıp onları kötülemez.
Toplumun çıkarlarını kendinden önde tutar. Delice bir kahramanlık peşinde olmaz ama cesurdur.

mhmd
31-05-2007, 17:19
Sn. spartacus,

Değerli hocam, Oyun sahası dışına çıkınca taç kuralları işleyecek mi?

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

spartacus
31-05-2007, 17:29
Sevgili Mhmmd işte aydın odur, o gördüğün noktalarda zaten bir sınır yok, yani içide yok dışıda isteğin yerden geçebilir yani önyargısızdır, yani önden sınırlanmamış ve kalıplarla bakmıyordur, *zaten o soruda *maksat doğru çizmek ve tüm noktalardan geçmek değil mi?

O halde başarmak için kalıbı aşalım, dış dediğiniz yer neresi ise taç yok :)

31-05-2007, 17:40
Sevgili spartacus,

soyle sanirim;

http://img171.imageshack.us/img171/7893/cozumzd2.th.jpg

spartacus
31-05-2007, 17:45
Sevgili Respendial evet öyle, burada ana temamız, sınırsal ve kalıpsal düşünmemek, hazır olan ile yada onun ezberi ile öğretilenler yada yada kalıplarla hatta inançlarla değil, aynen öyle...

Oysa bu bir şekil olduğu için bir çok hatta %90 diyebilirim kişiden yanıt alamayacaksınız, deneyebilirsiniz, çünkü herkes ki ilk başta çoğumuz, o noktarı bir kare şeklinde algılıyoruz ve kafamızda bir kare yer ediniyor, ve bizim sorulan sorudaki isteği kavramamaızın önüne geçiyor, uğraşıyoruz kare ile sınırlanmış bir yerde 5 noktadan 4 doğru geçirmek için...

Yinede bu örnekde demek istediğim tabi bu değildi, işte aydın budur demek içindi... Ama olsun en azından böylelikle örneğide ele almış olduk..


Şimdi sırada 5 kişi var ve siz, bu 5 kişiye şöyle diyorsunuz, Sağ ellerinizi havaya kaldırın... Peki havada kaç el var ?

mhmd
31-05-2007, 17:55
9

Bildim
bildim

spartacus
31-05-2007, 17:58
Sevgili Mhmmd mükemmel çünkü bildiniz, o halde lütfen açıklayınız, buradanda aydın sorumluluğu ve aydın karakterine ve insanları kendi kafasına göre ambalajlamayıp, kapsayıcılığı nasıl başardığını, o hoşgörü ve engin bir okyanus olabilme yönünü tanımlamış olacağız.

31-05-2007, 19:07
"Yinede bu örnekde demek istediğim tabi bu değildi, işte aydın budur demek içindi... Ama olsun en azından böylelikle örneğide ele almış olduk.. "

Sevgili spartacus,

akvaryumdaki baliga yem atarsan doyar mi? Bizde oyle iste, soruyu yazinca hemen cevabina yogunlasiyoruz. Sorular, cevaplar oldugu surece sorudur.

mhmd
31-05-2007, 22:24
Sn. spartacus,

Değerli hocam, sorular bitti mi?
Elimde hala pekçok cevap kaldı!!!
Tamir edilen cihazdan parça artırmak tamircinin ustalığındanmış...
Biz de cevap artırdığımıza göre biz artık iyi bir ustayız yani biz de kendi hallümüzde bir AYDIN'ız diyebilir miyiz *:)

Şaka bir yana, gerçekten de aydın kişiliğin beyninde; bir soruya, pek çok farklı açıdan cevapların araştırması ve olması gerektiğini düşünüyorum.
Arkadaşların söylediklerine ek olarak...

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

spartacus
31-05-2007, 22:28
Sevgili Mhmmd;

Cevabı nasıl buldun onu anlat :)
9 dedin de nasıl dokuz oluyor ?

mhmd
31-05-2007, 22:42
Bu soru şaka değil mi hocam?
Cevabını bildiğiniz ve benden ikincil bir anlam beklediğiniz, yanıltmaca bir soru?

spartacus
31-05-2007, 22:48
şaka falan değil, şekile ve sayıya değil burada önem... Zaten belirttim... Aydın insanın toplum içindeki oynadığı rol olarak düşünebiliriz. Aşağıda 5 adet nokta var ve bunu 5 kişi olarak düşünüyoruz. Ve diyoruz ki sağ ellerinizi kaldırın, havada kaç adet el var şimdi ?

o * * * * o * * * * o * * * * o * * * * *o

mhmd
31-05-2007, 22:50
9
:lol:

pante
31-05-2007, 22:54
Mhmmd, peki elin biri ne olmuş? O yerde mi? *:lol:

mhmd
31-05-2007, 22:58
Sn. pante,

Valla o kadarını ben bilemem :lol:
Onu da Sn. spartacus hocam açıklasın.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

spartacus
31-05-2007, 23:09
Neyse sen sadece rakam söylüyorsun, ki zaten o rakamı ben bir mesajımda söylemiştim, ben anlamlı bir yanıt bulana bakar bekleyebilirdim, sorun değildi : )

Normal şartlarda 5 kişiden sağ ellerini kaldırmasını istediğimizde havada 5 adet el vardır. Aydın düşünce ve bilginin, bilinç ve bütünleşmenin olduğu yerde ise havadaki el sayısı daha fazladır.

A * B * C * D * * E

Eğer A,B,C,D,E elele tutuşurlarsa, havadaki el sayısı 9 olur, böylelikle herkes sadece 1 elini kaldırdığı halde havadaki el sayısı çok daha fazla olur..

Döneyim Ozgur_Beyin'in ifadelerini bu doğrultuda analiz etmeye ve koyulaştırdıklarım O'na aittir;

*Bu gün doğru bildiğin yarın değişebilir. Bunu unutmamalı ,aydın. *Bu inatta giderse yarın kör kuyulara düşeceğini hesap etmelidir.
*Aydın ,hata yaparsa özür dilemeli. *bunun bir erdem olduğunu, bilmelidir. Kimseyede yukardan bakmamalıdır.

Evet mutlak bilgide, mutlak kişide yoktur.
Kimseye yukarıdan bakmamalıdır lakin, insanlara yukarıdan bakan A kişisi hiç bir zaman B kişisinin elinden tutmayacaktır.

Üst kimliğimiz insan olduğuna göre, birbirimizi anlamalı ve saygı göstermeliyiz . Hakareti ,küfürü kullanmadan bir
birimize bir şeyler anlatmalı ve anlamalıyız.BRUNO'ları yakmaktan vazgeçip *NESİMİ'lerin derilerini yüzmemeliyiz.

İlk 5 adet noktadan hiç kesilmeden geçecek 4 adet doğru ve tüm noktalardan bir kez geçmek örneği geniş düşünebilmek ve şartlanılmış, kesin kalıpların bizleri nasılda statükocu yaptığı ve gerileştirdiği dolayısıyla aydın bir insan olma noktasından uzaklaştırdığı, bu ise sorunların çözümünde nasılda bizleri şartlandırıp tıkadığına bir örnekti, bu aslında bilgi ediniminide durduracak, mantığında işlevsizleşmesine yol açacaktı, toplum içinde aydınlar işte o 5 noktadan 4 doğruyu kavrayan, toplumsal kalıp ve sınırları, klişe ve bilgi üretiminin bittiği yerde tarlaya ürünü eken bir rolü üstlenmişlerdir. Kalıpsal bilgi yoktur, bilgi sürekli gelişen ve üretilen bir şeydir.

Bu sitede 5 kişiyiz, hepimizde bu beşden birisiyiz, şimdi sağ ellerimizi kaldıralım, havada kaç el var? Umarım saygı ve hoşgörüyü ve öznesi insan olabilmeyi aydın karakteri şahsında örnekleyebilmişimdir.

Kısaca iki elinizi kaldırmanız için bir elinizi kaldırmanız yeterli.

mhmd
31-05-2007, 23:16
Sn. spartacus,

Değerli hocam, çok doğru söylüyorsunuz.
Benim de bir özelliğim var. Üstad olarak bellediğim kişilerin yazıları, sözlerini ayırırım.
Sayıyı sizden almıştım, doğru :lol:
Bana sorduğunuz soruların sırası ile verdiğim cevapların sırasına bakmanızı rica edeceğim hocam.
Sorunuz;
Havada kaç el var?
Cevabımı ona göre verdim.
Bir yerde; nedenini sordunuz. Onu da, bilerek geçiştirdim. :)

Yani ben sorunuza doğru cevap verdim Değerli hocam. :lol:

Neyse, bizim ufaklık ben olmayınca uyumuyor, şimdi kalkmam lazım. Herkese iki geceler diliyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

spartacus
31-05-2007, 23:25
Tamam zaten bildin demiştim...

Süpürgeyi, ufaklık monitöre kafasını gömmesin diye PC sandalyesine koymayı unutma, tabi etkisi hala sürüyorsa : )

Neva
05-06-2012, 11:07
guncelleme.

sergenci
18-07-2012, 00:55
Sevgili arkadaşlar, ''AYDIN'' adlı yazıyı ,beni bu sitede ,etkileyen bir olay için yazdım. Yoksa bir aydın şablonu çıkarmak için değil. Biz iki lafı bir araya getirebilen ,duygu ve düşüncülerimizi kelimelerle ifade edebilen, insanlarız.
Üst kimliğimiz insan olduğuna göre, birbirimizi anlamalı ve saygı göstermeliyiz . Hakareti ,küfürü kullanmadan bir
birimize bir şeyler anlatmalı ve anlamalıyız.BRUNO'ları yakmaktan vazgeçip NESİMİ'lerin derilerini yüzmemeliyiz.
İnsanlığa yakışan insanlar olmalıyız. Benim şiarım bu.


BRUNO'nun adı geçmişken ona ait şu sözleride hatırlayalım.



"Ne gördüğüm hakikati gizlemekten hoşlanırım, ne de bunu aşıkça ifade etmekten korkarım. Aydınlık ve karanlık arasındaki, bilim ve cehalet arasındaki savaşa her yerde katıldım. Bundan dolayı her yerde zorlukla karşılaştım ve cehaletin babaları olan resmi akademisyenlerin yanı sıra kalın kafalı çoğunluğun öfkesinde hedef olarak yaşadım."

Aydın olmanın kısa ve öz açıklaması. Esenkalın.