Orijinalini görmek için tıklayınız : Dunya dışında yaşam olmaz diyenlere gelsin
ilahimasal
16-01-2019, 11:10
Çin, Ay'da Ektiği Pamuk Tohumlarını Filizlendirmeyi Başardı.
Devrim bu olmalı.
Buradan gidenle , insan aklı ve kontrolü ile diye savunma yapılamaz.
Şartlar uygun olursa yaşam oluşabiliyormuş. ÇINLI GOMENEZLER
BU SEFER TANRIYI ÖLDÜRDÜ.
Ayrıca
Patates ekili toprak, hardal familyasından bir bitki tohumu, maya ve meyve sineği yumurtaları da götürmüşler.
https://www.google.com/amp/s/www.webtekno.com/haber/amp/61150
http://www.internethabersitesi.com/files/uploads/news/default/cinden-cigir-acacak--5dd44365cc9e3311903a.png
Ahlaksız
16-01-2019, 17:48
Ah sevgili Türkü,ah:)
Uzayda (Dünya dışında) 19 senedir insanlar yaşıyor zaten..
https://www.youtube.com/watch?v=0q0tB_oZk2g
Çin'in yaptığı tabi ki çok önemli ama buradan ufo ve benzeri şeylerin meraklıları nemalanamazlar ki..Çünkü biz(homo sapiens) yapıyoruz bunları..
Gelecekte Ay veya Mars'ta çok farklı gelişmelerin olması kaçınılmaz..Yalnız bu gelişmeler ne mitoloji sözlüklerindeki tanrılara inananların iddialarını çürütür,ne de Dünya dışı yaşamın saçmalığını söyleyenlerin söylemlerini..
Dünya dışında bir yaşam formu yok..Hücre,bakteri gibi bir şey yok..Geçmişte yoktu,bugün de yok,gelecekte de olmayacak..Olması için bir neden yok..
Dünya'da yaşamın başlaması olmayacak bir şey/süreç..Milyarlarca yılda oluşan bir Dünya,aradan geçen milyarlarca yılda oluşan tek hücreli canlılar,sonra aradan milyarlarca yıl geçtikten sonra oluşan çok hücreli canlılar..
''Evren çok büyük,her şey olabilir'' diyorlar ya;işte bu bahsettiğim süreci hiç düşünmeden bu sözleri söylüyorlar..Mesela tek hücreli yaşamın çok hücreli yaşama dönüşmesi için kaç milyar yıl gerekmiş?
3 MİLYAR YIL..!
Şu rakamın büyüklüğünü bir düşünmeye çalışın..İşte bu yüzden olmayacak bir şeyiz biz..Olmamalıydık,var olmamalıydık ama bir şekilde var olduk..Evren'de oluşan bir mutasyonuz,bir istisnayız sadece..
olup olamayacağı tartışılan yaşam ne
insan eliyle dünya dışında birşeyler gerçekleştirilmesinden dünya dışı yaşama dair bir taban oluşturulamaz.
bu bağlamda ahlaksız haklı gibi
ancak ahlaksızın iddiasını, dünya dışı yaşam olabileceğine dair varsayım karşısında
daha güçsüz kılan bulgular var. canlılığın yegane biçimi dünyada ortaya çıkan formlarla kesin ortak noktalar taşımalı mıdır diye sorulabilir mi..
okyanusu metan kıtaları buz ortalama sıcaklığı -179 derece olan bir gezegende/uyduda canlılığın kıstası ne olurdu mesela.
dünyaya bir meteor düşse ve bu meteorda dünyada bulunmayan bir aminoasite rastlansa burdan nasıl bir sonuç çıkarabilirdik.
Ahlaksız
16-01-2019, 19:34
olup olamayacağı tartışılan yaşam ne
insan eliyle dünya dışında birşeyler gerçekleştirilmesinden dünya dışı yaşama dair bir taban oluşturulamaz.
bu bağlamda ahlaksız haklı gibi
ancak ahlaksızın iddiasını, dünya dışı yaşam olabileceğine dair varsayım karşısında
daha güçsüz kılan bulgular var. canlılığın yegane biçimi dünyada ortaya çıkan formlarla kesin ortak noktalar taşımalı mıdır diye sorulabilir mi..
okyanusu metan kıtaları buz ortalama sıcaklığı -179 derece olan bir gezegende/uyduda canlılığın kıstası ne olurdu mesela.
dünyaya bir meteor düşse ve bu meteorda dünyada bulunmayan bir aminoasite rastlansa burdan nasıl bir sonuç çıkarabilirdik.
Sevgili Nihilist;Dünya dışında yaşamın olma ihtimalini öne sürenler,nasıl bir yaşamdan ya da neden bahsettiklerini bilmiyorlar..Tıpkı Tanrı'ya inananlar gibi ''şöyle olabilir'' veya ''böyle olabilir'' demekten başka bir şey söyleyemiyorlar..
Tanrı'ya inanan birisi burada karşımıza çıkıyor ve Tanrı vardır,Tanrı olabilir,Tanrı mantıklı olmak zorunda değildir,Tanrı bilinemez,Tanrı sevgidir gibi şeyler söylüyor..Bu kişiye ''Tanrı ne?'' dediğimizde,laf salatası yapıyor..Ortaya bir şey koyamıyor,koyamaz da..Uzayda yaşamın olabilirliğini söyleyenler de böyleler..''Yaşamdan kastın ne?'' dediğimizde,laf salatası yapıyorlar..
Bugün Evren'de sağa sola çarpan meteorlar mı var?Milyalarca yıl önceki Evren'in durumuyla,bugünkü durumu çok farklı..Haliyle meteorlar,diyelim ki Dünya gibi bir gezegene yaşamın temel taşlarından olan aminoasitleri götürseler bile,biz bugün bundan haberdar olabiliriz..Gerçi çoğu gezegende ne olduğuna dair bir bilgimiz yok ama gezegenlerin konumları,içlerinde su olup olmaması gibi etkenler yüzünden,buralarda yaşam olup olmayacağını bilebiliriz..Bugün Hubble/Kepler gibi teleskoplarla bu konularda bir fikir edinebiliriz..Tüm bunlara rağmen en ufak bir şey bulundu mu?HAYIR..
Sadece yaşamın olabileceği gezegenler tespit edildi..Goldilocks bölgesi filan..Bakınız ne deniyor;
Kepler uydusu'ndan gelen bilgilere göre, Samanyolu'nda en az 500 milyonu aday olmak üzere, 54'ü kesin aday, bir düzinesi de kesinlikle yaşanabilir bölgede bulunan gezegen vardır.
https://evrimagaci.org/goldilocks-bolgesi-yasanabilir-sinir-867
Bir düzine..Yani ''12 gezegende Dünya dışı yaşam olabilir'' deniyor..Sadece 12..Buralarda aminoasit olabilir..Meteorlar bu gezegenleri de bombalamış olabilir ama bir hücre olamaz..Aminoasit,protein,prokaryot,ökaryot filan..Bunlar milyarlarca yılda kaynaşacakta,bunların kaynaşması için Dünya'nın bulunduğu koşulların aynısı olacakta,ondan sonra tek hücreli canlılar ortaya çıkacak..Mümkün değil bu..
Aminoasit olabilirse,hücrede olabilir filan..Hayır,olamaz..Ortam buna uygun olmalı..Bu 12 gezegenin ortamını/koşullarını incelemeye bile gerek yok aslında..Çünkü Dünya'dan farklı konumdalar,yapıları farklı,geçmişte başlarına gelenler farklı,..vbHer şeyleri farklı..
Şu denebilir..Bu 12 gezegendeki aminoasitler,farklı tepkimeler yoluyla,bizdeki hücreden farklı bir şeye dönüşmüş olabilirler..Yani,bizim bildiğimiz yaşam dışında,farklı bir yaşam formu,buralarda olabilir denebilir..Tabi ki bu bir hayal,bir öngörü..Bunu anlayabilirim ama buna rağmen,bu olasılığı da yok sayarım..12 gezegenin yaşanabilir bir yerde bulunması,bu gezegenlerde yaşam olma olasılığını düşünmemiz için yeterli değildir..Devasa bir Evren ama karşımızda 12 gezegen..Diğer taraftan bir hücre oluşması için gereken milyarlarca yıl..
Bana her açından,Dünya dışında yaşam irrasyonel geliyor..
karakedi
16-01-2019, 19:48
bence dünya dışında bir gezegende hayatın mümkün olduğunun gösterilmesi önemli. hatta bu gezegenlerden birinde herhangi bir canlılık forumunun keşfedilmesi daha önemli olur. Ahlaksız'ın dediği doğru. insan gibi gelişmiş bir canlı formunun olması çok düşük bir ihtimal. imkansız dese bile yeri var.
fakat canlılık formunun bulunması işleri gerçekten değiştirir(di). çünkü genel inanışa göre tanrı dünyayı test amaçlı yaratmıştır. insanlar dünyada sınavdan geçer. başarılı olanlar cennete konur, başarısız olanlar cehenneme. cehennemde acı çekenler cennete alınır vs.
fakat uzayda başka bir gezegende, bilimadamlarının dünyanın oluşumunu açıklarken kullandığı teze dayanak olacak bir canlılık formunun keşfedilmesi bu inanışı zayıflatır. yeni tartışmaların açılmasına sebep olur. dinci bazı düşünceler yıkılır. bunun da bize zararı değil faydası olur.
ilahimasal
16-01-2019, 20:09
Anlama - anlatma işi gerçekten çok zor.
Başlığı İTİNA ile açtım.
"Dunya dışında yaşam olmaz diyenlere gelsin"
Ahlaksız şimdi buradan uzayda yaşam buldukmu YADA Dunya dışında yaşam var mı anlaşılıyor. Her şeyi E.T sanıyorsun.. alemsin.
Başlığı bir daha oku bakalım.
Dunyanın dışında şartlar oluşturulursa yaşam devam ettirilebilir diyorum. Doğurmak dahil. Çinliler pamuğu DOĞURTMUŞ.
Hemen atmışsın astronorları. O astronotlar doğurursa olabilir. Ay da doğum yapan birileri olursa ki bu gidişle olur.. oradaki canlılara AY lı diyebiliriz.
Nerelisin gardaş? ----- Ay ın ..... sından.....
Ha Dunya dışı canlı olabilir mi ? IHTIMAL 0.0000000000000001 DE OLSA VAR diyebiliriz.
Dayanak Dunya nın kendisidir.
sayın Ahlaksız
ben bu konuda üzerinde kafa yorulmuş düşüncelere sahip değilim.
hele şu gordiloks kuşağı tam da dünyadaki canlılığı merkez alan bi bakış açısı.
zaten titan uydusunun koşullarında canlılığın kıstası ne olurdu derken aslında buna atıf yapmıştım.
gordiloks kuşağına bakıp bu koşulları taşıyan tüm gezegenlerde yaşam olabilir diyenlerle , yaşamın oluşması çok özel durumlarda ancak olabilir ve o özel koşullar sadece dünyada bir kez ortaya çıktı diyen siz bu tabanda aslında birleşiyorsunuz.
ben cevap da aramıyorum.
doğru soruyu arıyorum.
sanki doğru soruyu ortaya koyamıyoruz diye bi rahatsızlık çekiyorum.
tek önerim miller deneyi üzerine de düşünmeniz ve olayı rasyonalite tabanı dışından tahlil etmeniz olabilir. işin kötü tarafı ise miller deneyi üzerinden düşünmeye kalkmak hep rasyonalite tabanlı olur. paradoksal bi durum var.
bir şu kadar gezegende koşullar dünyaya benziyor o halde orda yaşam olabilir demek o kadar da sağlam değil ve fakat tamamen sizinki gibi rasyonalite tabanlı.
siz onları onlar sizi irrasyonel olmakla suçlamaktan öte bişey bu bağlamdan çıkmaz.
yaşamın ne olduğu dar anlamda karbon azot döngüsü demek olan dünyadaki yaşamı merkez alan anlayış.
ve bu döngüye uygun formlar.
somut durum bu dar anlamı veri almayı zorunlu kılıyor.
ben sadece gordiloks kuşağında değil o kuşağa çok aykırı yerlerde çok aykırı döngüler üzerinden çalışan çok aykırı formlar yani dar anlamdaki yaşamın ötesinde bir yaşamı dahi olasılıklı görebileceğim gibi,
yaşamın ortaya çıkabilmesi 1/x olasılıktı o da bu dünyada ortaya çıkmış da diyebilirim. çünkü net düşüncem yok her iki varsayım da ontolojik anlamda bana göre bir o kadar tabansız. ve her iki varsayımın ta tabanı olasılık. birleri şu kadar olasılıklı derken siz sıfır olasılıklı diyorsunuz fark nerde.
olasılığın ilkelerine hiç atıf yapmıyorum, o ilkeler tamamen onları haklı çıkarır sizi değil.
ama konuyu da saptırır.
hangi doğru sorudan yola çıkarak hem sizin hem de karşı görüşte olanların kendi düşüncenizin net olduğuna karşı tarafın irrasyonel olduğuna karar verebildiğinizi merak ediyorum sadece.
yaşamın evrilip gelişmesi için şu kadar yıl gerekli diyebilmek dahi aslında dünya merkezli.
yaşamı benzer koşullarda benzer süreçlerde aramak
burdan yola çıkıp olabilir/olamaz demek aynı madalyon.
Ahlaksız
16-01-2019, 21:24
Sevgili Nihilist;bizim anlama kapasitemiz veya algımız dışında bir şeyler olabilir mi?Olabilir ama ben bununla ilgilenmiyorum..Bunlar tamamen spekülatif şeyler..Ben sadece kanıtla/veriyle/argümanla ilgileniyorum..Olasılıklar,hayaller,düşünceler,öng örüler..Bunlar var ve hep olacak..
Evren dışında yaşam var mı?Bilmiyorum..Belki vardır,belki de yoktur..Ben bununla ilgilenmiyorum..Şu anda Evren içinde sadece Dünya adını verdiğimiz gezegende yaşamın olduğunu biliyoruz..Bilgimiz bununla sınırlı..Başka bir Evren'de veya içinde bulunduğumuz Evren içinde yaşama dair bir veriye ulaşamadık..Haliyle istatistikler,olabilirlikler üzerinden,bana bir şey sunulması saçma..Ben kimsenin hayalleri/düşünceleri ile ilgilenmiyorum..
Goldilocks bölgesindeki bir gezegende,çok hücreli canlılar olabilir mi?Olabilir ama bu olasılık,benim bu konudaki fikrimi değiştirmeye yetmez..O gezegende yaşamın olmama olasılığı,bence yaşamın olma olasılığından çok çok fazla..Yalnız işte,olasılığın fazla veya az olması,var olan veriyi değiştirmiyor..Var olan veri,Dünya dışında yaşam yok..Bu yokluğa rağmen,olabilir veya olamaz diye tartışma içine girilmesi tabi ki anlamsız..Yokluk üzerinden,felsefe yapılıyor..Uzay boşluğuna bakıp,''bu boşluk içinde uçan spagetti canavarı olabilir'' diyene,ne diyebiliriz?Bu kişiye bu hayalinin/inancının yanlış olduğunu nasıl söyleyeceğiz?
Dünya dışı yaşam iddiası da böyle aslında..Karanlığın içinde,bir şey arıyorlar..Goldilock bölgesi var,meteorlarda da aminoasitler var,karbon da var,su da var..Yaşam olabilir işte...
Aynı mantıkla bende şunu derim;
''Evren dışında bir Evren var..Bu Evren içinde penisiyle düşünüp,beyniyle işeyen:D varlıklar olabilir..Olamaz mı?Niye olamaz?Bal gibi de OLABİLİR..''
Bu olabilir söylemi,tamamen inanç..İnsanlar böyle şeylere inanabilir ama ben kanıta bakarım sadece..Varsa var,yoksa yok..Var olan şeyin,nasıl var olduğuna da bakarım..Ben Dünya'daki yaşama dair birşeyler biliyorum ve bu bildiklerim,bana bu Dünya dışı yaşam hakkında spekülasyon yapmanın doğru olmadığını söylüyor..
Tanrı denilen şeyin,sadece mitolojiye dair bir figür olduğunu bugün kesin olarak biliyoruz..Buna rağmen birileri Tanrı olabilir,Tanrı'yı yok sayamayız,Tanrı vardır diyebilirler..Böyle bir olasılıktan bahsedebilirler ama bu görüşleri tamamen kendilerini bağlar..Biz bugün bilim sayesinde Tanrı diye bir şeyin olamıyacağını kesin olarak biliyoruz..Bu veri tartışmaya açık değildir..Fizik olsun,biyoloji olsun,bize Tanrı(nasıl adlandırılırsa adlandırılsın) denilen şeyin bir insan uydurması olduğunu söylüyor..Buna rağmen Tanrı var diyene,ben yok bile demem,böyle bir şey olamaz derim..Yok demek,hayallere iştirak etmek anlamına gelir..Olamaz en doğru cevaptır..Burada olamaz dememin nedeni,Tanrı denilen şeyin var olmadığını bilimsel olarak bilmemden ötürüdür..
Yani Tanrı yok ama ben Tanrı var/olabilir diyenlere ''olamaz'' diyorum..
Dünya dışı yaşam yok ama ben Dünya dışı yaşam var/olabilir diyenlere ''olamaz'' diyorum..
sn Ahlaksız
konunun tanrı ile ilişkisi yok.
şu yada bu kuşakta canlılığın olabilitesi
canlılığın bir kez dahi olsa ortaya varlık/oluş koyabilmiş olmasından türetildiği için
tanrı olabilirciliğine benzetilemez. teşbih hata kabul etmez.
dünyada canlılık var
o halde şurda da olabilir demekle
tanrı olabilir demenin tabanları da dayanakları da farklı
ancak hemfikir olduğumuz bir kısım var
veri var mı yok. e o halde bitti
olabilite ilgi alanım değil der ve çıkarız işin içinden
ancak burda ilginç bi tehlike vardır
veri ya hazır ve önümüzdedir ya da olabilitenin peşine düşerek elde edilir.
veri yokken yoklamak gerekir
ancak olabilite varsa olabilitenin peşine düşmek veri elde etmeye yarayabilir
Ahlaksız
16-01-2019, 22:20
Sevgili Nihilist;Tanrı'da bir ihtimal/olasılık olarak,bize lanse edildiği için,tanrı teşbihini yaptım..Tabi ki çok farklı konular,bu ayrı..
Bilim adamları veri elde etmek için,düşünmek,hayal kurmak,felsefe yapmak zorundalar..Benim gibi Dünya dışında yaşam yok deyip,Dünya dışını araştırmayı bırakmıyorlar..Yeni verilerin peşine düşüyorlar..Yalnız bilim insanları,Evren'de veya Evren dışında yaşam veya tanrı gibi bir şey arayışı içinde hareket etmiyorlar..Var olan veriler üzerinden kurgular yaparak,yeni veriler bulma telaşındalar..
Bir bilim insanı,Goldilocks bölgesindeki gezegenlerin içinde ne olduğunu öğrenmek ister,bu gezegenlerde yaşam olup olmadığını değil..
o halde sorun ifadelerden kaynaklı.
hemfikiriz.
1) tanrının olasılığından bahsedilebilmesi olasılık teoreminin yapısına aykırı.
2) bilim adamları olasılık varsa es geçmez peşine düşerler.
3) teistin tanrının olasılığı diye üretmeye kalktığı zırva ile bilim adamının formel bir disiplin olan istatistiksel olasılığı kullanma yöntemi
ve amacı tamamen farklı
4) veri elde etmek için bilim adamının olasılığı bir yöntem olarak kullanması bilimsel açıdan tutarlı
demek ki meselemizin tanrıyla da ufoyla da ilgisi yok.
çinliler mistik batılılar nesnel falan da değil
hatta tam tersi
çinli ayda tohum patlatırken dünya dışı yaşam hariç herhangi bir şeyin peşinde olabilir.
bence sn türkü aslında bu bağlamda sizle hemfikir.
ancak yanlış örnek üzerinden gitti.
siz de başka bir başlıkta bilim adamının veri elde edebilmek adına kullandığı olasılık teoremini bilerek yanlış teşbih ettiniz.
herkesin hemfikir olduğu bir konuda dilden kaynaklanan sorunlara örnek bi başlık oldu .
benden buraya kadar
zaten konuya ilgim bununla sınırlıydı.
ilahimasal
16-01-2019, 23:24
İnsan eliyle olsada artık biliyoruz ki Dunya dışında henüz filizlenmiş bir YAŞAM var.
Bu Yaşam insanın Dunya dışında nereye ulaşırsa orada YAŞAMI devam ettirebileceği anlamına gelir.
Kim bilir ! ÇİN bu konuda ya çok saftirik yada çok DÜRÜST , müthiş bir başarıya ulaştıklarını hiç vakit kayıp etmeden insanlarla paylaştılar .
Kim bilir dedik ya ! Digerleri bunu beljide çoktan başardılar ama insanlarla paylaşmadılar. Biz yaptıydık bile demeleri bu andan itibaren faso fiso.
Çin Devletinin bunu KISA bir zamanda ( 45 ) den sonra başarması muhteşem. Abd li bozukların onlardan korkmaları anlaşılır bir durum.
Çin Devletinin elde ettiği bu başarı burada kalmaz. Önce yiyeceğini üretebiliyormu ona baktılar. Sonrası insan taşıyıp insan DOĞURTABILIRLER.
bizim zirzop dincilerde orada kıbleye dönülürün fetvasını hazırlaya dursunlar. Malum dinciler oraya turist olarak dahi gitmekten geri durmazlar. Severler gavurum yaptığını ballandıra ballandıra kullanmayı.
"Akşam namazı gelmiş burdan kıbleyi tutturamam Dunya ya bi gidiyim de eda edeyim nemazımı " dediklerini şimdiden duyar gibiyim
Ay da REMAZAN orucuda olmaz ☺
Amerikanın keşfi ve işgali ..... Ay ın keşfi ve işgali
Cin, bitkinin oldugunu duyurdu. Bununla birlikte basarili bir deney gerceklestirdi bu baglamda tebrik etmek gerekir.
https://www.space.com/43025-china-moon-mission-plants-dead.html
Dünya dışında yaşamın olmadığını kim biliyor. Biz olmadığını sanıyoruz, ta dünyanın yuvarlak olduğunu bize birilerinin söylediğini öğrenene kadar, dünyanın da yuvarlak olduğunu bilmiyordu insanlık.
Tahmin = başka bir gezegende başka bir yaşam vardır bizden daha gelişmiş canlılar da gelişememiş canlılarda vardır.
Biz nasıl varsak bizden başkaları da vardır. Her kes birbirini arıyor olabilir.
tolonbey
17-01-2019, 17:43
işte böyleee,
Evren, okadar büyükkü,insan oğlunun ölçülerinin tirilyonlar katı desek gene bir nokta kalır.Saman yolunda bizim güneş sistemi bir NOKTADIR.Buna göre hesap edin.
Bizim güneş sisteminde biz olduğumuza göre,başka güneş sistemlerinde neden olmasın ınsan.
Bundan 10 yıl kadar önce,amarikads 13 ormancı ormanda çalışmaya gider.Arkadan bir UFO oemana iner.12 ormancıyı yakalar ufoya alırlar.Bir ormancı kaçar gider durumu polise anlatır.Polis önce ŞAKA sanar adamı alıp olmanda araştırma yapınca ınanırlar.
Habar kısa zamanda ülkeye yayılır.
Ufoyu kullanan adam derki,biz bilim ve teknikte çomu çok ileriyiz.Bize göre siz daha ilk okuldasınız.Bizim buraya ınıp geri dönüşümüz çok az bir parayı gerektirir.Ama siz daha bizim GÜNEŞ sistemimizin yerini bile tesbit edebilmiş degilsinizKısa kesiyin.
10 gün sonra adamları aldıkları yere getirir bırakırlar.
Başka sistemledede mutlaka insan veya bir çeşit canlılar vardır.Amarıkada bir diğer gezegen ınsanlarından bir insan CESEDİNİ hiç görmrdinizmı internetlerde.
Dedeniz
işte böyleee,
Evren, okadar büyükkü,insan oğlunun ölçülerinin tirilyonlar katı desek gene bir nokta kalır.Saman yolunda bizim güneş sistemi bir NOKTADIR.Buna göre hesap edin.
Bizim güneş sisteminde biz olduğumuza göre,başka güneş sistemlerinde neden olmasın ınsan.
Bundan 10 yıl kadar önce,amarikads 13 ormancı ormanda çalışmaya gider.Arkadan bir UFO oemana iner.12 ormancıyı yakalar ufoya alırlar.Bir ormancı kaçar gider durumu polise anlatır.Polis önce ŞAKA sanar adamı alıp olmanda araştırma yapınca ınanırlar.
Habar kısa zamanda ülkeye yayılır.
Ufoyu kullanan adam derki,biz bilim ve teknikte çomu çok ileriyiz.Bize göre siz daha ilk okuldasınız.Bizim buraya ınıp geri dönüşümüz çok az bir parayı gerektirir.Ama siz daha bizim GÜNEŞ sistemimizin yerini bile tesbit edebilmiş degilsinizKısa kesiyin.
10 gün sonra adamları aldıkları yere getirir bırakırlar.
Başka sistemledede mutlaka insan veya bir çeşit canlılar vardır.Amarıkada bir diğer gezegen ınsanlarından bir insan CESEDİNİ hiç görmrdinizmı internetlerde.
Dedeniz
işte siz bilimsel istatistiği böyle zırvalara alet ederseniz
birisi de tepkisel olarak o olasılığı tümden rededer
sonra o adama kalkıp bişey deme hakkınız kalmaz.