PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm Dünyayı Yönetecek Bir Yönetim Gelecek mi?

hur-kus
06-02-2019, 09:59
Bu konuda bir makale var,

Bu makalede, aklınıza takılmış olabilecek bazı sorular ve Kutsal Kitabın bu sorulara verdiği cevaplar ele alınıyor. Yehova'nın Şahitleri Kutsal Yazıları incelerler ve orada buldukları cevapları sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarlar. :)

1. İnsanlığın neden tüm dünyayı yönetecek bir yönetime ihtiyacı var?

Artık insanlığı etkileyen sorunlar neredeyse tüm dünyaya yayıldı. Bazı ülkelerde halkın büyük çoğunluğu yoksulluk çekiyor ve eziliyor. Bazı ülkelerdeyse görünüşe göre pek çok insan ihtiyacı olandan çok daha fazla şeye sahip. Sadece küresel bir yönetim dünyadaki kaynakların adil şekilde dağıtılmasını sağlayabilir (Vaiz 4:1; 8:9'u okuyun).

2. Dünyayı yönetme sorumluluğunu kim üstlenebilir?

Bir dünya hükümdarı fikri kabul görmüyor çünkü kadın ya da erkek bunu başarabilecek kimse yok. Yönetici olarak herkesin kabul edebileceği bir insan yok. Peki gücün yozlaştırmayacağı biri var mı? Bütün insanlığı bir diktatörün yöneteceğini düşünmek bile korkutucu! (Özdeyişler 29:2 ve Yeremya 10:23'ü okuyun).

Yehova Tanrı insanlığı sonsuza dek yönetecek yönetiminin başına İsa Mesih'i getirdi (Luka 1:32, 33). İsa peygamber bu dünyada yaşamanın ne demek olduğunu biliyor. O yeryüzündeyken hastaları iyileştirdi, yumuşak başlı insanlara pek çok şey öğretti ve çocuklara zaman ayırdı (Markos 1:40-42; 6:34; 10:13-16). Bu nedenle İsa ideal bir yöneticidir (Matta 11:28-30'u okuyun).

3. Tüm dünyayı yönetecek bir yönetim gerçekten mümkün mü?

Tanrı, dünyayı gökten yönetmesi için İsa Mesih'i atadı (Daniel 7:13, 14). Tıpkı bir hükümdarın, yönettiği her şehirde fiziksel olarak bulunması gerekmediği gibi, İsa'nın da insanlığı yönetmek için dünyada olması gerekmiyor (Matta 8:5-9, 13'ü okuyun).

Peki herkes İsa'yı yönetici olarak kabul edecek mi? Hayır. Yalnızca iyi olanı seven insanlar onu kabul edecek. Yehova Tanrı, tayin ettiği bu sevgi dolu adil yöneticiyi kabul etmeyenleri ortadan kaldıracak (Mezmur 37:9-11'i okuyun).

4. Dünyayı yönetecek kişi neler yapacak?

Bir çobanın koyunlarını toplaması gibi İsa da her milletten yumuşak başlı insanları toplamaya ve onlara Tanrı'nın sevgisini nasıl örnek alacaklarını öğretmeye zaten başladı (Yuhanna 10:16; 13:34). Bu insanlar İsa'yı ve yönetimini gayretle destekliyor (Mezmur 72:8; Matta 4:19, 20). İsa'ya vefayla bağlı olanlar, dünyanın her yerinde birlik içinde onun kral olduğunu ilan ediyor (Matta 24:14'ü okuyun).

İsa yakında yetkisini kullanıp insanlığı yozlaşmış yönetimlerden kurtaracak. Bazı vefalı takipçilerini gökte kendisiyle birlikte dünya üzerinde krallar olarak hüküm sürmeleri için seçiyor (Daniel 2:44; 7:27). İsa'nın yönetimi yeryüzünü Tanrı bilgisiyle dolduracak ve dünyayı, insanlığın başlangıçta kaybettiğine benzer bir cennete çevirecek (İşaya 11:3, 9'u okuyun).
Saygılar

kartopu
06-02-2019, 12:34
Staphen Hawkng
Şöyle diyor.
Bu rekebet bu derece kontrolsüzce gitmesi, dünyanın da bu derece hızlı ilerlemesi insan neslini tehlikeye düşürüyor Derhal dünya hükümetine geçilmeli.
Bu bir tavsiye, kime hitap ettiği belli değil, ama bir küresel devletten söz ettiği açıkça görülüyor.

Ayrıca gökten inecek birilerini de çağırmıyor bu sorunu yer yüzüne yaşayanların çözmesini bekliyor. Bir kraldan imparatordan da bahsetmiyor bir hükümetten bahsediyor yani demokratik bir çözümleme ve İnsan tarafından .

"ictenlik"
09-04-2019, 17:18
Şimdi bunu hangi konunuza yazmalıyım ona karar veremedim ama size bir-kaç soru sormak istiyorum

Bu benim Müslüman arkadaşlara sorduğum bir kaç soru ve bulursam inanın Yahudi/Musevi arkadaşlara da bunu soracağız birebir emin olun.

1- İncil'iniz de Sodom ve Gomora'nın yıkımları nasıl işleniyor ya da işleniyor mu?
2- Bunu siz nasıl yorumluyorsunuz?
3- İki koca kentin Tanrı denen bir varlık tarafından yokedildiğine inanıyor musunuz? Bunu hiç düşündünüz mü?

Buyrun bunu tartışalım

Ayrıca Babil olayını da izin verirseniz soracağım ve kendi yorumumu da kısa kesip belirteceğim

Yani fiziksel bir Tanrının göklerden bakıp insanlara ateş yağdırdığına, kent yıktığına, insan öldürdüğüne, insan arasına dil ve ayrım seti çektiğine (bunu kendi eliyle yaptığına) inanıyormusunuz ve bunu onaylıyor musunuz? Nasıl görüyorsunuz?

Örneğin biz Müslümanlara şöyle sorarız

Tanrı der ki; İzin verilen vakitte dünyada (özgürce) dolaşın kötülük işlemeyin ama ola ki işlediniz (cehenmemimiz var hazır sonra görüşürüz biz sizinle) biz sizi ölüm sonrası sağa sol olarak ayırıp sınıflayacağız ve kötülük işleyenleri cezalandıracağız.
Bugün biliyoruz ki tüm kötülükler cehennem ya da -ceza- göze alındığında kendi seviyesinde özgür ya da özgür olmalı. Cehennemin anlamı da bu ya?
Kaldı bugün hangi kötülük işlenmiyor modern dünya da? (İncil'e az önce baktım Sodom'lular ekmeğe doymuş diyor. Ben görüyorum ekmeğe doyanları bu Tanrıyı göreve çağırıyoruz biz. Ekmeğe doyanları bugün de görsün..)

Kaldı ki bu arkadaşlar; Sodom ve Gomora Halkı bugün yapılmayan-edilmeyen (bugünde insanların yapmadığı) hangi günahı işlemiştir_?
Ya da madem Tanrı göklerden bakıp birilerinin ölümüne, günahına ve burada dünyada öldürülmesine ve ölümüne karar verebiliyor ve bunu yaşarken yaşam süresi içinde öldürebiliyor/yapabiliyor neden bunu bugün de yapmıyor?

Hem Tanrının bir kenti yıkmasına gerek var mı? Herşeye gücü yetmez mi? Kuran da böyle anlatılır. Bunu yaratmayabilirdi, önüne geçebilirdi ve sonsuz imkan ve yönetimle önüne geçebilirdi. Oturduğu yerde sinek avlar gibi kişileri ve istediğini tek tek öldürebilirdi felan. Yapamaz mı? Neye gücü yetiyomuş? Sonsuz imaknı var yok mu?

Bu arada/süreçte yine fiziksel 3 varlığın (Melek adı verilen) dünyaya indiği ve gönderildiği de belirtilip tasdik ediliyor. Yani iyilik/saflık kavramı olan/görülen melekler kent yıkımcısı ve insan öldürücüsüler. Tanrı adına insan öldürüyorlar ve insan katililer ve cinayet işliyorlar. Ya Tanrı ya da melekler biri bunu yapıyor değil mi? Bu yapılmış şimdi... Tanrı mı katil melekleri mi? Her ikisi de mi?

(Birilerinde) Hala bugünlerde (güç yetiremedikleri modern batıya dair) Tanrının gökten bakıp azap-gazap (perişan-lık ateşi, yıkım ve zorbalık) göndermesine dair işleyiş-bekleyiş var mı?
Kuran'a ya da Müslümanlara bakarsak Batı uygarlığı fasıklık ve sapıklıkta ileri gitmiş duruyor. Yakarıp duruyorlar Modern Batı-yı yık ders ver, birilerini durdur diye...
Bunu internetten aldım
Sodom'un günah şuydu: gururluydu, ekmeğe doymuşlardı, umursamazlardı. Düşküne, yoksula yardım elini uzatmadılar. Kendilerini beğenmişlerdi
Yıkım gerekçesi bu mu? Şimdi Ortadoğu'dan bakınca Modern Batı denilen böyle gözüküyor sanırım...

Buyrun bunu tartışalım. Bunu ve bunun çelişkilerini. Ben yorumumu uzatmadan ayrıca bir posttan belirteyim...

Benimle/Bizimle bunu tartışacak mısın-ız sayın hur-kus?

"O kentte çoluk çocuk kadın var mıydı?"
"Bebek var mıydı ?" "Emziren anneler var mıydı?"