PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Parti İddiaları

Velhelebe
06-03-2019, 12:58
Davutoğlu ve Ali Babacan'ın ayrı partiler kuracağı söyleniyor. Bir internet sitesi bile oluşturulmuş ama kim olduklarını yazmamışlar siteye. Kimisi de o sitenin kandırmaca olduğunu söylüyor. Tabi iddialar sadece siteye dayanmıyor. Gazeteciler falan da söylüyor kurulacak diye. Ama kimisi de 5 yıldır yeni parti kurulacağı söylentisinin meydanda olduğunu belirterek boş bir söylenti diyor. Kimisi de bu sefer gerçek diyor.

Davutoğlu toplumun tamamı tarafından tanınan bir isim. Ama itibarı kötü. İnsanlar iyi şeyler düşünmüyor kendisi hakkında. Ekşide falan dalga geçenler olmuş, ağır eleştirenler olmuş. Muhalif olmayanlar da sevmiyordur diye tahmin ediyorum. Yani tanınıyor ama toplum algısı iyi değil kendisi hakkında. Parti kursa da bir işe yaramayabilir. Ali Babacan ise tanınan biri değil. Kaldı ki bu kişilerin bir zamanlar hükümette görev almış olması hem muhalifler hem de muhalif olmayanlar nezdinde iyi bir şey değil.

Toplumda hem alternatif yok algısı var ama hem de alternatif ortaya çıkınca bir kulp takıp beğenmeme, kötüleme davranışı var. İyi parti bir umut olarak ortaya çıktı onu da beğenmediler ve gereken desteği alamadı. Gereken desteği yani oyu alamayınca gündemden düştü, coşku bitti. Bu sefer başka parti ya da partiler kurulacak olunca onlar da beğenilmiyor. Lafa gelince insanlar icraat falan der ama icraat yapacaklar da çeşitli bahaneler ile kötülenmekte.

Bana kalırsa Abdullah Gül'ün parti kurması lazım. Kendisi bir zamanlar cumhurbaşkanıydı. Toplumda bir karşılığı vardır herhalde. Ama kurulacak parti ya da partilerde önlerde olmayacakmış galiba. Yani aktif siyaset yapmak yerine destekleyecekmiş Babacan'ı. O zaman Babacan başarılı olamaz gibi. Babacan ile Gül birlikte parti kurup önlerde olsalar o zaman daha iyi olurdu.

Yeni parti ya da partilerin başarılı olup olamayacaklarına bakmak için önce iş dünyasının desteği olup olmadığını bilmek lazım gibi görünüyor. İş dünyası destek verirse gerçekten başarılı olabilirler. Ama neden destek versinler? Ya da veriyorlar mı bunu bilmiyorum. İş dünyası mevcut gidişattan memnun ise yeni partileri desteklemeyecektir. Memnun değil ise destekleyebilir. Şu an memnun gibi görünüyorlar. Ekonomik anlamda zorlanan halk. Büyük şirketlerin zorlandığını sanmıyorum, onlar rahat.

İnternet sitesi şu https://yenibirparti.org