PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : The Boy Who Harnessed The Wind (2019)

Rapi
08-03-2019, 02:00
The Boy Who Harnessed The Wind | Rüzgarı Dizginleyen Çocuk

https://i.resimyukle.xyz/ONHaI3.jpg

Film Konusu
Malawi'de yaşayan William Kamkwamba, okuduğu bir kitaptan sonra köyünü kıtlıktan kurtarmak için bir rüzgar türbini yapılmasına yardım eder.
Gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır.

https://www.youtube.com/watch?v=916bL14mHoc

https://www.youtube.com/watch?v=nPkr9HmglG0

Felâsife
09-03-2019, 03:40
Gerçek hayatlardan alınan filmler de tarifsiz bir duygu oluyor ve çoğuda izlenesi yapımlar oluyor.

Bende bir kaç aydır, aşağı yukarı 1kw lık rüzgar tribününe takmıştım kafayı, kendim yapacaktım sözde ama sırf mıknatısları bile 600 tl den fazla tutunca bırakmıştım. Neodmiyum mıknatıs denen şey pahalı, 30 tane filan da olunca pek çekici tarafı da olmuyor tribün işinin. :D Sırf bu iş için Türkçe forum bile varmış, bayağı da işler yapmışlar.

Tabi Afrika'ya bakarak bizde ki zorluktan ziyade, anca cesaretsizlik denen şey olabilir, yoksa yokluklardan iş çıkartmak hem cesaret hemde maddi imkansızlıktan ötesi yürek işidir.
İzlemesem de bravo demek isterim.

Sevgiler

ilahimasal
09-03-2019, 11:04
Bende bir kaç aydır, aşağı yukarı 1kw lık rüzgar tribününe takmıştım kafayı, kendim yapacaktım

İvedik hurdalıgını bunun içinmi gezmiştin felasife ?

Felâsife
09-03-2019, 11:16
İvedik hurdalıgını bunun içinmi gezmiştin felasife ?

Yok onun için değilde, zaten ondan şimdilik vazgeçtim de ama kardeşi sayılan güneş enerjisi içindi, inverter ve aküyü dışarı koymak için pano bakmıştım, ya çok küçüktü ya da çok büyükleri vardı.

ilahimasal
09-03-2019, 12:24
Yok onun için değilde, zaten ondan şimdilik vazgeçtim de ama kardeşi sayılan güneş enerjisi içindi, inverter ve aküyü dışarı koymak için pano bakmıştım, ya çok küçüktü ya da çok büyükleri vardı.

Bunun için hurdalığa gitmene gerek yo ki .
Ostim ivedig org.san hemen yanında ve dilediğin ölçüde hatta hazır bir çok sac pano satan yer hatta imalatcı bulabilirsin. Uygun fiyata. ( plastik olanıda var )

Kendi yaptığım 250 what lık bir sistemin var. Bu tip işler bu gün için çok pahalı. Hepsi sac pano kadar ucuz olsa.

Ugraş bakalım. Takılınca sor. Ben senden önce başladım ustayım sen çırak.

Kolay gele.

Felâsife
09-03-2019, 15:39
Bunun için hurdalığa gitmene gerek yo ki .
Ostim ivedig org.san hemen yanında ve dilediğin ölçüde hatta hazır bir çok sac pano satan yer hatta imalatcı bulabilirsin. Uygun fiyata. ( plastik olanıda var )
İlla alayım diyede gitmedim aslında, ama genede bir bakayım, kelepir denk gelirse alırdım.
Zaten bende bulamayınca yenilere bakayım dedim, sırf bu iş için olanları da vardı, görmüştüm Ostime de giderim tabii, sağ ol.

Kendi yaptığım 250 what lık bir sistemin var. Bu tip işler bu gün için çok pahalı. Hepsi sac pano kadar ucuz olsa.
Flanş alternatör deneni mi yaptın? 250w küçükmüş ama iyiymiş, aslında banada o kadarlık bir şey lazım, 1kw şu aşamada bana çok zaten, aküm bile 1 tane 100amper, ileride 2 yapabilirim.
Rüzgarda sadece güneş enerjiye takviye bazlı, malum güneş olmadığında, veya gece katkısı olurdu, niyetim öyle.

Ugraş bakalım. Takılınca sor. Ben senden önce başladım ustayım sen çırak.

Kolay gele.
Gerçi projeyi rafa kaldırdım ama olsun usta ustadır, takılınca sorulur, kapısı çalınır. :third:

Rapi
09-03-2019, 17:45
Gerçek hayatlardan alınan filmler de tarifsiz bir duygu oluyor ve çoğuda izlenesi yapımlar oluyor.

Bende bir kaç aydır, aşağı yukarı 1kw lık rüzgar tribününe takmıştım kafayı, kendim yapacaktım sözde ama sırf mıknatısları bile 600 tl den fazla tutunca bırakmıştım. Neodmiyum mıknatıs denen şey pahalı, 30 tane filan da olunca pek çekici tarafı da olmuyor tribün işinin. :D Sırf bu iş için Türkçe forum bile varmış, bayağı da işler yapmışlar.

Tabi Afrika'ya bakarak bizde ki zorluktan ziyade, anca cesaretsizlik denen şey olabilir, yoksa yokluklardan iş çıkartmak hem cesaret hemde maddi imkansızlıktan ötesi yürek işidir.
İzlemesem de bravo demek isterim.

Sevgiler

Bravo size. Yapmak isteme niyeti bile güzel.
Teşekkürler yorumunuz için.