Orijinalini görmek için tıklayınız : Feminist Gece Yürüyüşü’ne polis saldırısı!
Tüm dünyada coşkuyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstanbul‘da keyfi olarak yasaklandı. Taksim'de her 8 Mart günü geleneksel olarak yapılan Feminist Gece Yürüyüşü için toplanan binlerce kadına polis saldırdı. Yürüyüşe saatler kala Fransız Konsolosluğu'ndan itibaren İstiklal Caddesi'ni bariyerler ve TOMA'larla kapatan polis, yurttaşların girişine izin vermedi. Bu keyfi engelle karşı çıkan yurttaşlara "şüpheli paket var" denilerek ablukaya kılıf uydurdu.
Bütün engellere rağmen Fransız Konsolosluğu önüne akın eden binlerce kadın, polis ablukasını aşmak için saatlerce direndi. Patriyarkayla uzlaşmıyoruz Feminist isyan" yazılı pankart açan kadınlar, "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa", "Kadınları değil cinayeti engelle", "Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop inadına isyan inadına özgürlük" sloganları attı.
Sloganlar eşliğinde ablukaya aşarak yürümeye çalışan kadınlara polis saldırdı. Saldırıya, "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganları eşliğinde karşılık veren kadınlar ile polis arasında uzun süreli bir itiş kakış yaşandı. Çok sayıda kadın ezilme tehlikesi geçirdi. Kitlenin üzerine peş peşe içinde biber gazı olan plastik mermiler sıkan polis, kadınları darp ederek Siraselvilere sürdü.
https://www.birgun.net/haber-detay/polis-istiklal-caddesini-kapatti.html
Leonardo
09-03-2019, 16:43
Rezalet işte
ForumKirpisi
09-03-2019, 17:04
Ben hiç katılmadım ama izlediğim protestolar oldu yurt içi ve dışı. Yanlışlıkla feministlerin içinde kaldım hatta.
İngiltere'de kadın ve erkek polisler feminist gösterisine destek veriyordu!
Bizde polis genelde vurun lan bnelere bir an önce evimize dönelim havasında.
Beyoğlunda Çare İslam diyen dinci pisliklere aynı muamele var mı? İzleyenler orda müthiş demokratik tolerans
görmüşler.
Onun harici bence İstanbul'un iyiliği için İstanbul'da her türlü siyasi protesto miting ne varsa
özellikle Mart - Kasım arası yasaklansın. Ne olursa olsun.
karakedi
09-03-2019, 17:28
Mhp belediye baskan adayi yada belediye baskani 8 mart dunya kadinlar gununde belediyedeki kadin calisani tokatlamis. Goruntuleri cikti dun. Gercekten millet olarak durumumuz cok kotu. Buyuk bir yozlasma icindeyiz ve herkes "ama köpri yapiyeeh" deyip kicini donuyor.
Iktidar kadinlardan niye bu kadar cekiniyor , anlasilmis degil.
Şüpheci Dinsiz
10-03-2019, 06:04
İktidar her şeyden korkuyor sevgili Neva.
Zülfü Livaneli'nin "Ömür dediğin" türküsünde dediği gibi:
Yüreğin ürperir kapı çalınsa
Esmeyen yelinden hile sezerler
Künyeler kazılır demir sandıkta
Harcanıp gidiyor insan dediğin
Sanki bugünler için yazmış, hoş ben kendimi bildim bileli durum böyle.
Sivas'ta harcanıp giden güzel insanlardan biri olan Hasret Gültekin çok güzel söylemiş.
7e1e_hk8vFw
Evet acikca paranoya hali, bir kesim kadinlar tarafindan basina corap orulecegini dusunuyor olmali.
ilahimasal
10-03-2019, 09:44
Iktidar kadinlardan niye bu kadar cekiniyor , anlasilmis degil.
İslam kadın Düşmanıdır.
Islam Erkek inancıdır
Islam kadından itaat etmesini ister
Islam kadını sokakta görmek istemez.
Kuranda ne der ?
Baktınız kadın başkaldırıyor , DARP edin diyor.
Kuran evrensel bir kitap olduğundan ve yöneten iktidarımızda islamcı olduğundan kuranın dediği günümüzde şöyle anlaşılmalı.
Kadın sokaga çıkıp başkaldırmışsa
Saçından tutup yerde sürükle
Jopla tartakla
Biber gazını gözüne sık
Yere düşeni tekmele
Yürüyüşte iktidar tamamını eksiksiz uyguladı.
Islamcılardan, AÇIM ekmek verin deyin VERMEZ
Islamcılardan,BARINAKSIZIM ev verin deyin VERMEZ
islamcılardan ZULME UGRADIM , yardım edin deyin ETMEZ
islamcılardan SUSADIM , su verin deyin VERMEZ
niye böyle yapıyor diye sormak !
Bok- it gazetesinin en şeref yoksunu yazarı abdırrehmen dilpok, daha 2 gün önce bu kadınları hedef gösterdi. Fahişe dedi
Kötü dedi
DARP edin dedi.
Abdurvahim dillibok un bir eşi yok mu ? Vardır muhakkak , bu kadın bu adamın koynuna nasıl giriyor? Adam o kadar kötü ve ÇİRKİNKİ , ben kadın olsam bu adamım yatağına girmem.
Bu kadın , bu kadın düşmanının yatağına ancak tehdit ve şiddetle zorla sokuluyordur.
Islam inancının içindeki kadınlar nasıl olurda bu dinin zorba kurallarına katlanabilir ki ? ERkek dini olan islamdan erkekler dahi uzak durmalı. Evine sokmamalı .
Aşırı şiddet , KAN içeriyor
+ 18 den daha etkili bir işaret bulunmalı bu dine + 18 dahi yetmez.
İslamla tanışan SUBYAN çocukları erkek kız demeden badelemek gibi garip bir huyları var. Bunları medyaya düştüğü kadar biliyoruz. İşte bu çocuklar büyüyünce şiddet ve saldırı dini islamın neferi olup annesini , kızkardeşini , teyzesini , halasını , ebesini /nenesini başka kadınları DARP ediyor.
Yürüyüşte bunlar vardı.
Leanordoya katılıyorum. REZALET
Sonrada soruyorlar dinimizden niye uzaklaştınız. İşte sebeplerden birisi .
Velhelebe
10-03-2019, 10:53
Ama yol yaptı.
ForumKirpisi
10-03-2019, 12:54
İktidar her şeyden korkuyor sevgili Neva.
Zülfü Livaneli'nin "Ömür dediğin" türküsünde dediği gibi:
Sanki bugünler için yazmış, hoş ben kendimi bildim bileli durum böyle.
Sivas'ta harcanıp giden güzel insanlardan biri olan Hasret Gültekin çok güzel söylemiş.
7e1e_hk8vFw
Cayır cayır adam yakanların kafaları, belki kendileri şimdi Saadette AKP'de. Bu memleketin siyaseti terörize olmuş. Vatandaş olmak mümkün değil.
Saadetin başkanı perdeler tutuşmuş diyor, konuşmasa daha iyi. Cayır cayır yangınla mı Saadete ulaşılıyor acaba.
Perdeler tutuşmamış, akım kesici yokmuş, ya da sigorta eşiği yüksekmiş havadaki nem kısa devre yaptırmış. Saçmalığın böylesi.
Bi mesafe koyamıyonuz mu aranıza. Böyle bi yangını savunana nasıl güveniceksin ki? Kardeş biz adamları yaktık içeride ama söz bir daha olmaz. Daha sonra aynı tarikattan değilsin aynı camiye gitmiyorsun ya da Fatihayı kıraatle okumuyorsun diye yanmayacağın ne malum.
Ya bu dinciler akıllanıcak ya meydana biz çıkıcaz primat haline dönüp meşe odunuyla başka yolu yok. Akıllanmıyorlar, ayrıca tekrarlayan kötü huylu kanser gibiler. Hani çağdaş olalım, sessiz olalım, yaş geçti, aynısı yakışmaz falan derseniz de o zaman hiç uğraşmaya lüzum yok teslim olalım. Bizim sıkıntımız toprağımız bura. Suriyeli gibi gidip sığınmayı düşünmüyorum.
İslam kadın Düşmanıdır.
Islam Erkek inancıdır
Islam kadından itaat etmesini ister
Islam kadını sokakta görmek istemez.
Kuranda ne der ?
Baktınız kadın başkaldırıyor , DARP edin diyor.
Kuran evrensel bir kitap olduğundan ve yöneten iktidarımızda islamcı olduğundan kuranın dediği günümüzde şöyle anlaşılmalı.
Kadın sokaga çıkıp başkaldırmışsa
Saçından tutup yerde sürükle
Jopla tartakla
Biber gazını gözüne sık
Yere düşeni tekmele
Yürüyüşte iktidar tamamını eksiksiz uyguladı.
Islamcılardan, AÇIM ekmek verin deyin VERMEZ
Islamcılardan,BARINAKSIZIM ev verin deyin VERMEZ
islamcılardan ZULME UGRADIM , yardım edin deyin ETMEZ
islamcılardan SUSADIM , su verin deyin VERMEZ
niye böyle yapıyor diye sormak !
Bok- it gazetesinin en şeref yoksunu yazarı abdırrehmen dilpok, daha 2 gün önce bu kadınları hedef gösterdi. Fahişe dedi
Kötü dedi
DARP edin dedi.
Abdurvahim dillibok un bir eşi yok mu ? Vardır muhakkak , bu kadın bu adamın koynuna nasıl giriyor? Adam o kadar kötü ve ÇİRKİNKİ , ben kadın olsam bu adamım yatağına girmem.
Bu kadın , bu kadın düşmanının yatağına ancak tehdit ve şiddetle zorla sokuluyordur.
Islam inancının içindeki kadınlar nasıl olurda bu dinin zorba kurallarına katlanabilir ki ? ERkek dini olan islamdan erkekler dahi uzak durmalı. Evine sokmamalı .
Aşırı şiddet , KAN içeriyor
+ 18 den daha etkili bir işaret bulunmalı bu dine + 18 dahi yetmez.
İslamla tanışan SUBYAN çocukları erkek kız demeden badelemek gibi garip bir huyları var. Bunları medyaya düştüğü kadar biliyoruz. İşte bu çocuklar büyüyünce şiddet ve saldırı dini islamın neferi olup annesini , kızkardeşini , teyzesini , halasını , ebesini /nenesini başka kadınları DARP ediyor.
Yürüyüşte bunlar vardı.
Leanordoya katılıyorum. REZALET
Sonrada soruyorlar dinimizden niye uzaklaştınız. İşte sebeplerden birisi .
Yani yuruyuse katilan tum kadinlar gayrimuslimdir veya dinsiz, tanrisizdir mi demektesin?
Erdogan da benzerini dusunuyor, bunlar ezan dusmani, bayrak dusmani, istikbal dusmani,istiklal dusmani filan diyor.
https://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-8-mart-kadinlar-gununde-ezana-isliklarla-terbiyesizlik-ettiler.html
ForumKirpisi
18-03-2019, 09:08
Evden paralel ezan projem var acaba evden ezan dinlettirsem suçu var mı? Tam karşıda cami yırtıyor ortalığı.
Evden bakıyorum 300 derece 7 tane cami görüyorum.
3 tanesi de sonradan yapıldı.
Şimdi ben karşıda ezan başladıktan sonra veya kafama göre ezan aççam. Terasa koyup etrafı yırtçam.
Ama amfi falan lazım hep para ya.
Bi diğer denemeyi planladığım şey çan çalmak. Tepkiyi merak ediyom birazda protesto.
ilahimasal
18-03-2019, 09:09
Yani yuruyuse katilan tum kadinlar gayrimuslimdir veya dinsiz, tanrisizdir mi demektesin?
Erdogan da benzerini dusunuyor, bunlar ezan dusmani, bayrak dusmani, istikbal dusmani,istiklal dusmani filan diyor.
https://www.birgun.net/haber-detay/erdogan-8-mart-kadinlar-gununde-ezana-isliklarla-terbiyesizlik-ettiler.html
Yok hemsehrim öyle birsey demedim. Hayal kurma.
Yok hemsehrim öyle birsey demedim. Hayal kurma.
Pekala, ben yanlis anlamisim.
ilahimasal
18-03-2019, 09:22
Pekala, ben yanlis anlamisim.
Genelde öylesin.