PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeni zelenda'da cami saldırısı. 50 ölü, canlı yayın

karakedi
15-03-2019, 16:14
Yeni Zelanda saldırganının manifestosunda neler var?

Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen cami saldırısında en az 40 kişi yaşamını yitirdi. Camiye saldıran saldırgan, internette yayımladığı manifestoda kendisini 'etnik-milliyetçi' ve 'eko-faşist' olarak tanımlarken, 'Türkiye ile NATO'nun arasını açmak istediğini' söylüyor.

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/d1rqsh3xgaa1frm.jpg-large.jpg

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi.

Yeni Zelanda Başbakanı saldırılarda 40 kişinin öldüğünü, en az 20 kişinin yaralandığını açıkladı. Avustralya Başbakanı gözaltına alınanlardan en az birinin aşırı sağcı bir Avustralya vatandaşı olduğunu açıkladı.

SALDIRGAN MANİESTO YAYIMLADI

Yeni Zelanda saldırganı, saldırıyı internet üzerinden canlı yayımlarken, saldırı öncesinde 87 sayfalık bir manifesto yayımladı.

Aşırı sağcı internet forumlarında paylaşımlar yapan saldırganın yayımladığı manifesto, saldırganın internet üzerinden radikalleştiğini gösteriyor.

Kendisi de görüşlerini internetten edindiğini kabul eden saldırgan, "Gerçeği başka bir yerde bulamazsınız" diyor.

MANİFESTODA NELER VAR?

En az 40 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren saldırgan, manifestosunda "Yazdıklarımdan hatırlamanız gereken bir şey varsa, bu da doğum oranlarının değişmesi gerektiğidir" diyor.

Wikipedia bağlantıları vererek, "beyazların doğum oranlarının yetersiz olduğunu" savunan saldırgan, Batı ülkelerinde "beyazların yerini göçmenlerin aldığını" iddia ediyor.

Kendisini "eko-faşist" olarak niteleyen saldırgan, Batı ülkelerinde "etnik, kültürek ve ırksal" olarak göçmenlerin "beyazların yerini aldığını" savunuyor.

FAŞİST, GÖÇMEN KARŞITI, MUHAFAZAKAR

Batı ülkelerine göçün durdurulması gerektiğini savunan saldırgan, kendisini "28 yaşında sıradan bir beyaz erkek" olarak tanımlıyor.

Faşist saldırgan, "eğitime çok az ilgi duyduğunu" ve üniversiteye gitmediğini söylerken, "doğum oranlarının yükseltilmesi" için "geleneksel aile yapısının korunması gerektiğini" savunarak, bunların karşısında "hedonizm" ve "nihilizm" olduğunu öne sürüyor.

Manifestosunda Türk düşmanı ifadeler de kullanan saldırgan, saldırıyı "ülkesini korumak" için yaptığını iddia ediyor.

'NATO İLE TÜRKİYE'NİN ARASINI AÇMAK İÇİN'

Saldırganın manifestosunda Türkiye'ye ilişkin ilginç ifadeler yer alıyor.

Saldırıyı yapma sebepleri arasında "göçü azaltmak" ve "Avrupalıların intikamını almak" gibi sebeplerin yanı sıra, "Avrupalı NATO ile NATO güçlerinin parçası olan Türklerin arasını açmayı" sayıyor.

Faşist saldırgan bu şekilde NATO'nun "bir kez daha birleşik bir Avrupa ordusu olabileceğini" ve Türkiye'nin "yabancı, düşman güç haline getirileceğini" söylüyor.

'TÜRKLERE' YÖNELİK BÖLÜM

Faşist saldırganın manifestosunda "Türklere" başlıklı bir bölüm de bulunuyor. "Kendi topraklarınızda barış içerisinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek" diyen saldırgan, "Boğaz'ın doğusunun" Türklere ait olduğunu iddia ediyor.

Türklerin "Avrupa topraklarında yaşamaya girişmesi" durumunda "onları öldüreceklerini" söyleyen saldırgan, Türklere yönelik olarak ırkçı ifadeler kullanıyor.

Saldırganın "İstanbul için geliyoruz, bütün camileri ve minareleri yok edeceğiz" dediği, Ayasofya için de "minarelerden kurtulacak ve yeniden Hıristiyanlara ait olacak" dediği görülüyor.

SALDIRGANIN DİĞER GÖRÜŞLERİ

Kendisini "eko-faşist" ve "etnik milliyetçi" olarak tanımlayan saldırgan, "doğanın korunması gerektiğini" söyleyerek, "çevreci" olduğunu öne sürüyor.

Manifestosundan güncel siyaseti izlediği ve ABD Başkanı Donald Trump'ın kısmi destekçisi olduğu anlaşılan saldırgan, kendisini "Hıristiyan" olarak tanımladığını ifade ediyor.

"Herkes Alman, İngiliz, Fransız olabildiğinde Avrupalı olmak tüm anlamını kaybetmiş demektir" diyen saldırgan, kendisinin "çeşitlilikten yana" olduğunu da iddia ediyor.

MANİFESTODA DİKKAT ÇEKENLER

Camilere yapacağı saldırıyı önceden aşırı sağcı sitelerde paylaşan ve saldırıyı canlı yayınla yapan saldırganın kullandığı dil ve yaptığı paylaşımlar, saldırganın internet üzerinden radikalize olduğunu gösteriyor.

Kendisinin "Yahudi düşmanı", "Nazi" veya "Neo-Nazi" olmadığını ifade eden saldırgan, "İsrail'de yaşayan bir Yahudi benim düşmanım değildir" derken, "Gerçek Nazilerin 60 yıldır önemli bir siyasi güç olmadığını" savunuyor.

"İlk kez faşist denilen bir insan gerçekten de bir faşist, bunu gazetecilerin çok seveceğine eminim" diyen saldırgan, manifestosunda "siyasi ve toplumsal olarak değerlerine en yakın ülkenin Çin Halk Cumhuriyeti olduğunu" iddia ediyor.

Saldırgan "beyaz olmayanları", "etnik ve kültürel olarak Avrupalı olmayanlar" olarak tanımlarken, bu kişilerle "kendi ülkelerinde yaşadıkları sürece sorunu olmadığını" öne sürüyor.

http://haber.sol.org.tr/dunya/yeni-zelanda-saldirganinin-manifestosunda-neler-var-258554

https://www.youtube.com/watch?v=-_6TIHuCe_c&feature=youtu.be

Khaos
15-03-2019, 17:25
emperyal-kapitalizm kendi çöküşünün farkında olmanın paniği ile
habire üstyapı üzerinden etki-tepki merkezli toplumsal mühendisliği zorluyor.

bu kukla güya manifesto yazmış.

ipleri kimin elinde iyi biliyoruz.
bu köpeklerin hırıltıları bize hedef şaşırtamaz.
efendilerinin kabusu olmaya kararlıyız.
onların kabusu mülkiyetlerini kaybetmek
artı-değere el koyabilmenin koşullarını kaybetmek

faşist saldırılar karşı tarafı kendine benzetip faşistleştirerek üstyapıya hapsetmenin kontrollü taktikleri
devrimciler bu numaraları yemezler

tüm bu olan bitenin egemenlerin egemenliğini devam ettirme gayreti olduğunu
bunun koşullarının mülkiyet ve kapitalizm üzerinden gerçekleştiğini ısrarla dile getirmek gerekli

devrimcilerin işi kuklaları değil kuklayı tutan elleri kırmak

ForumKirpisi
15-03-2019, 17:56
Maymun sıfatlıya bak. İnsanın anası babası hiç mi eğitmez. Fırlatıp bırakmış.
Benim patateslere gübre bile yapmam bunu.
Dingil ben Hristiyansam ne bok yicen? Herifin her şeyi tutarsız.
Ne din biliyor ne kültür ne etnisite ne coğrafya ne birlik ne insanlık.
Donald Trump kısmi destekçisiymiş bi de...

İnternet düzenlenmeli diyoruz, internette demokrasi olmaz. Pipe bomb
nasıl güçlendirilir tarifini alıyorsun falan. Biz bunları hep internetten gördük.
Manyak olsak böyle şeyler yapardık. Tehlikeli yani. İnternette herkes
sorumlu olmalı. Gidip RC uçak yapıp bomba koyup bıraktırabilirsin.
Sadece paraya bakar. Alakasız 3D metal parçalar ürettirip evde birleştirip
silah yapabilirsin.

Avustralya ve Yeni Zellandada bunlar acayip örgütleniyordu yavaş yavaş
meyvelerini veriyor. Ordaki siyasi idare bunları hep görmezden geldi.
ABD'dekiler bunlarla aşık atamaz öyle söyleyeyim. Bunlar 2014 gibi örgütlenmeye
başladılar.
Büyük problem olacak. Herifler paramiliter gibi anasını çocuk bide bunlar.

Şimdi ben NATO'cu falan değilim ama Türkiye'nin NATO'da olması realist bakıştan
bir anahtar. Bunlar harbi harbi NATO'nun kafasını kurcalamaya başladılar. Avustralyayı
bilmem ama Avusturyada bunlardan var kimlik hareketi diye her yere yayıldılar.
Türkiyenin Büyükelçiliğine falan saldırı düzenleyip duruyolar. Bunları yakalayıp yakalayıp
salıyor mahkemeler.
Bunları İtalyada solcular bi odunla dövdü gemiden indirmedi. Sonra bunlar geri döndü.
Yine yine dönüyolar bumerang gibi. İşidin Hristiyan versiyonu hamsiden aşağılar.

marcos
15-03-2019, 18:39
emperyal-kapitalizm kendi çöküşünün farkında olmanın paniği ile
habire üstyapı üzerinden etki-tepki merkezli toplumsal mühendisliği zorluyor.

bu kukla güya manifesto yazmış.

ipleri kimin elinde iyi biliyoruz.
bu köpeklerin hırıltıları bize hedef şaşırtamaz.
efendilerinin kabusu olmaya kararlıyız.
onların kabusu mülkiyetlerini kaybetmek
artı-değere el koyabilmenin koşullarını kaybetmek

faşist saldırılar karşı tarafı kendine benzetip faşistleştirerek üstyapıya hapsetmenin kontrollü taktikleri
devrimciler bu numaraları yemezler

tüm bu olan bitenin egemenlerin egemenliğini devam ettirme gayreti olduğunu
bunun koşullarının mülkiyet ve kapitalizm üzerinden gerçekleştiğini ısrarla dile getirmek gerekli

devrimcilerin işi kuklaları değil kuklayı tutan elleri kırmak

Ne alaka.

Olanların proleter devrimcilikle artık değerle filan ne alakası var.

Gayette kavgaya giren hep dayak atmaz bazende dayak yer.Olan sadece budur.

Rapi
15-03-2019, 18:57
Var oluşunu ya da faraziyelerini şiddetle kanıtlamaya çalışan despotca bir eylem.
Hiçbir soykırımın ya da radikal eylemin insanlıkla bağdaşır tarafı yok. Dolayısıyla haklı bir yanı da olamaz.
Acınası bir zavallılık.

ForumKirpisi
15-03-2019, 19:27
Avusturyadakilerle bağlantısı varmış. Yani olay Avrupayı da bağlıyor.
Valla attık tuttu ciğerini bilirim demek böyle bişey heralde :D

bugün ab toplantısı vardı bi de, seçim öncesi islamcılara gaz olur.

marcos
15-03-2019, 19:35
Sanal ortamda yapılan tartışmalardan etkilenmiş beyni gelişmemiş pisipokat ruhlu birinin yaptığı bireysel eylemden başka bir şey değil.

Norveç katliamını yapan Anders Behring Breivik' e benzetilebilir.

İslamcı gazetelerde ha bire kışkırtıcı haberler yapıyorlar.İslam ve terörizm yanyana kullanılamaz diyenler şimdi Hristiyan terörist Hristiyan terörizmi gibi ifadeler kullanıyorlar. Sanki birileride çıkıp kiliselere saldırsın niyetindeler.

Khaos
15-03-2019, 19:39
Sanal ortamda yapılan tartışmalardan etkilenmiş beyni gelişmemiş pisipokat ruhlu birinin yaptığı bireysel eylemden başka bir şey değil.

Norveç katliamını yapan Anders Behring Breivik' e benzetilebilir.

İslamcı gazetelerde ha bire kışkırtıcı haberler yapıyorlar.İslam ve terörizm yanyana kullanılamaz diyenler şimdi Hristiyan terörist Hristiyan terörizmi gibi ifadeler kullanıyorlar. Sanki birileride çıkıp kiliselere saldırsın niyetindeler.

avustralya ve yeni zelanda
cia'nın en sağlam kankalarıdır
bu manipulatif bir eylem
toplum mühendisliği ürünü

Khaos
15-03-2019, 19:43
Ne alaka.

Olanların proleter devrimcilikle artık değerle filan ne alakası var.

Gayette kavgaya giren hep dayak atmaz bazende dayak yer.Olan sadece budur.

alakasını anlayabilecek çapın olsaydı

savaşın altyapı yerine ısrarla neden üstyapı üzerinden kotarılmaya çalışıldığını sana anlatmak zorunda bırakmazdın beni

Neva
15-03-2019, 19:56
Bir kisim col cakallarindan, cakalliga devam.

https://www.cnbc.com/2018/10/21/new-zealand-wont-attend-saudi-summit-over-jamal-khashoggi-death.html

https://www.trthaber.com/m/?news=avustralya-ve-yeni-zelandadan-kasikcinin-oldurulmesine-kinama&news_id=390304&category_id=4

Yazik orada olen insanlara.

ForumKirpisi
15-03-2019, 20:07
Bir kisim col cakallarindan, cakalliga devam.

https://www.cnbc.com/2018/10/21/new-zealand-wont-attend-saudi-summit-over-jamal-khashoggi-death.html

https://www.trthaber.com/m/?news=avustralya-ve-yeni-zelandadan-kasikcinin-oldurulmesine-kinama&news_id=390304&category_id=4

Yazik orada olen insanlara.

iyi tespitler. İsviçrede bir islamafobik aşırı sağcı grup üyeleri polis öldürüp sizce nereye sığınmıştı?

Ben söyleyeyim, UAE Abudabi. Şaşırdık mı?

Barlas
15-03-2019, 20:49
Ne güzel işte, kısa yoldan cenab-ı Allah'larına kavuşmuşlar; hem de şehitlik mertebesine ererek - hazreti peygamber efendilerine komşu olacaklar cennette...

(Şimdi bana kızacaksınız malum, da; olayın tersini düşünelim, bir Müslüman tutuyor ve ateistlerin toplandığı bir kafeteryayı basıyor mesela, 40 tane ateisti katlediyor. Müslümanlar ne derdi buna? "İyi olmuş Allahsız-kitapsızlara" diyeceklerdi muhtemelen. Yani kısaca bana üzülmeyene ben de üzülecek değilim.)

Barlas
15-03-2019, 20:51
Uygun değilse üstteki yorumumu (ve bunu da) silin. Ekşi Sözlük'te benimkiyle benzer minvalde bir yorum yapılmış, Oda TV sitesi bütün gün bunu haber yapıyordu. Site sıkııntıya girsin istemem elbette.

ForumKirpisi
15-03-2019, 20:55
olay o kadar basit değil. bunlar paramiliter hale geçmiş küresel bir örgüt.
arapları ilgilendirmiyor direk bizi ilgilendiriyor. çünkü türkiyenin abye girememesini sağlayan
vs. vs. her türlü takoz koyan da bu tipler.

"ictenlik"
15-03-2019, 21:55
Ben bunu çevrede konuşuluyordu duydum. Tamamem anlatılanlara bakarak ABD ve Fransa da ki son bir kaç yıldaki tıpatıp benzer bir kaç eyleme benzettim. Yok yok islamofobi dediler. İlginç. Ben öyle görmüyordum sanırım...
Cami gibi görmüyorum... İlginç..
Counter gibiymiş. Videoyu bir yandan merak ettim gibi oldu ama bir yandan umursama ve merak ve izleme fikri dediğimden suçluluksu bir kendimi yadırgama duyuyorum...

Terör küresel mi?
Bir de tepki tepkisizlik
Bu hedefleri kim neye göre belirliyor? Ne mesaj veriliyor?
Gerçekmiş gibi gelmiyor
Yani orda değilsek gerçekmiş gibi gelmiyor...
Kitlesel zihni yoklayan provalar gibi mi?
Ne korku, ne öfke, ne tepki hiç bir şey uyandırmıyor. Bilgisayar oyunu gibi dünya...
Sadece objeltif bilgi istiyorum. Tek tepkim bu. Huyum kurusun...
Her türden kitlesel Terör de, terör eyleminde, küresel bir üst akıl, ya da mesaj ya da etki tepki ölçümü, bir şeyin göstergesi vb. bir şey arıyorum ben.. Bay komplo... Huyum kurusun...

Şimdi bunları kim nasıl planlayıp yapıyor ve örgütlüyor?
Vallahi ben adam vurcak olsam silah bulamam.
Bir de öldürülen Müslüman olunca anti müslümanın tepkisizliği ya da onaması mı oluyor?
Bu ne anlam ifade eder yorumlayamadım..
Yeni Zelanda da islam istenmiyor gibi mi yorumlamalıyız?
İyi de bunları kim yapıyor? Nasıl?

Bir de hayatın gerçekten boş eğreti ve yaşam ve ölüm dahil bizim kontrolümüzüde olmadığını ve sandığımız şey olmadığını gösteriyor.
İstanbul da ya da ABD de mekan taranabiliyor ne farkı var acaba?
Yeni zelanda her telden insanın yaşadığı küçücük güvenli ve bol koyun nüfusuna sahip bir ülkecik...
Bunları hiç anlamıyorum...

Cuma günü insanlar bir yapıya doluşuyor bu da ilginç tabi..
Biri cami önünde bildiri dağıtma eylemi yapmalı.
Örneğin anti din bir manifesto düşünsenize?
Silahlar bir gün manifesto sıkar mı?
Buradaki hedef müslümanlar mı? Yani onları mı dürtüyor işe koşuyor onu da düşündüm tuhaf...
Müslüman kışkırtma eylemi mi? Yani daha fazla karanlık üret bak yoksa seni mi? demek
Öyle mi ele almalıyız?
Tuhaf şeyler düşündüm..

Bir de olaya objektif tepkisizlikte başka bir grup üzerine başka bir eylemle sürecek tekrarlanacak gibi bir his

Khaos
15-03-2019, 22:23
sevgili ''içtenlik''

hiç de huyunuz kurumasın
komplo teorisi kavramının kendisi komplodur

bir taşla bir değil iki değil kuş sürüsü vurulur bazen

cia avustralya ve yeni zelanda gizli servisleri bi çok pis işte beraberler.
hükümetler ile gizli servisler arsındaki stres hakkında ise bilgi yok

diğer yandan ve bence de daha önemlisi

ısrarla islam dünyası islamcılığa mahkum edilmeye çalışılıyor
bu dünyada anti-emperyalizm bile anti-kapitalist zeminde değil.
tamamen şoven islamcılık üzerinden
yani tümden temelsiz

şu anda hiç bir islam ülkesinde
sol, anti-kapitalizm temelli bir anti-emperyalist duruşun koşullarına
etki-tepki üzerinden suni olarak üretilmiş islamcılığın alan bırakmaması nedeniyle sahip değil
olmaması da bu şekilde tezgahlanıyor

bu tarz şoven, görünüşte bireysel eylemler
kendi antisi olarak solu değil, karşıt şovenizmi besliyor

şu an gökyüzünde sadece abd'nin 5.nesil avcıları var
nerdeyse biraz gelişmiş tüm ülkelerin de 5.nesil avcı projeleri var
ingiltere 5'i pas geçti ve 6.nesil avcı projesini hayata geçirdi
bilgi çağında tam bi rekabet

1 milyarlık dünya ise islam denen bi garabete mahkum edilmek isteniyor
böylece kolayca bilgi rekabetinin dışına itilip salt bilgi tüketicisi olacak

bu tip olaylar ya doğrudan ya manipülasyonlarla tezgahlanır
toplumlar makas değiştirir
sol gelenek oluşmadan boğulup gider
tepkisel dinsel şovenizm sağ iktidarları besler
o sağ iktidarlar ise düşman oldukları abd'nin kucağından inmez

bu karmaşa içinde de emek-sermaye çelişkisi temelinde sahici bir anti-emperyalizm yaşam şansı bulmaz.

"ictenlik"
15-03-2019, 22:40
sevgili ''içtenlik''

hiç de huyunuz kurumasın
komplo teorisi kavramının kendisi komplodur

bir taşla bir değil iki değil kuş sürüsü vurulur bazen

cia avustralya ve yeni zelanda gizli servisleri bi çok pis işte beraberler.
hükümetler ile gizli servisler arsındaki stres hakkında ise bilgi yok

diğer yandan ve bence de daha önemlisi

ısrarla islam dünyası islamcılığa mahkum edilmeye çalışılıyor
bu dünyada anti-emperyalizm bile anti-kapitalist zeminde değil.
tamamen şoven islamcılık üzerinden
yani tümden temelsiz

şu anda hiç bir islam ülkesinde
sol, anti-kapitalizm temelli bir anti-emperyalist duruşun koşullarına
etki-tepki üzerinden suni olarak üretilmiş islamcılığın alan bırakmaması nedeniyle sahip değil
olmaması da bu şekilde tezgahlanıyor

bu tarz şoven, görünüşte bireysel eylemler
kendi antisi olarak solu değil, karşıt şovenizmi besliyor

şu an gökyüzünde sadece abd'nin 5.nesil avcıları var
nerdeyse biraz gelişmiş tüm ülkelerin de 5.nesil avcı projeleri var
ingiltere 5'i pas geçti ve 6.nesil avcı projesini hayata geçirdi
bilgi çağında tam bi rekabet

1 milyarlık dünya ise islam denen bi garabete mahkum edilmek isteniyor
böylece kolayca bilgi rekabetinin dışına itilip salt bilgi tüketicisi olacak

bu tip olaylar ya doğrudan ya manipülasyonlarla tezgahlanır
toplumlar makas değiştirir
sol gelenek oluşmadan boğulup gider
tepkisel dinsel şovenizm sağ iktidarları besler
o sağ iktidarlar ise düşman oldukları abd'nin kucağından inmez

bu karmaşa içinde de emek-sermaye çelişkisi temelinde sahici bir anti-emperyalizm yaşam şansı bulmaz.
.
Şimdi ben bayağı bir ekleme yaptım sonra mesajıma ama şu sonucu buldum
Birincisi objektif anlama istiyorum
Niye? Nasıl? Kim? Neden? Kimin eli kolu var neden? gibi
İkincisi objektif bilgi istiyorum
Bana tuhaf geliyor, kendi gerçeğimin içine oturtamıyorum...
Neden sonuçları bilmek, tüm olayı Tanrı gözü gibi algılamak aydınlatmak istiyorum
Böyle bir saplantı...
Ben bu sonucu buldum
Yani kendi refleksimin/tepkimin bu oluşuna karar verdim..
Olayın aydınlığa çıkması..

Şimdi manipülatif tezgah olunca/denince ben elimde Kasyopya diye bir şey tutuyorum zaten..
Bir insanı bir uçakla bir binaya sürdürebilecek zihin kontrolünden bahseden bir metin.... Bu tip olaylara ilgili ilginç yorumları var. Sıradışı ya da kapsamdışı ve akıldışı görülebileceği için forumda şu aşamada çok kullanmıyoruz. Adını anmak/açmak ve kullanmakta istemedim ancak siz manpülatif tezgah deyince yorumumu belirtmek istedim ..
Madem Kasyopyacıyım daha fazla kıvırmamalı...

İşte aslında biz de öyle bir bilgi tabanı okuyup , bunun olasılığını sorgulayıp , bunları direkt söyleyemediğimiz için bu tip başlıklarda kıvırıyoruz

Bilgisayar oyunları bir tehlike mi? Ne boyutta bir tehlike
Neden bunlar ücretli ek haklar sağlayan bir çok programın yazılımın ücretli haklarını sağlayan promosyon bölümünde?
Bu ne anlama geliyor?

Aslında söylemek istediklerim her zaman daha fazlası ve açığı

Sonuçta kimi söylemek istenenlerde sizin söylediklerinizle de aynı ve yakın gibi
Yani Kapitalizm jargonu da işe yarıyor buna da alışmalıyım..

Bu arada konu ilerideki Kasyopya oturumlarında işlenirse ben alıntı tutacağım izninizle...

ilahimasal
15-03-2019, 22:46
Durup dururken
Geçen israilde ki olay
Dün y.zelanda daki olay

Seçim öncesi , Akapa hükümeti arasa bulamayacağı propaganda için bir fırsat.

Nasılda denk gelmiş? Tamda bekaaa problemi yaşarken dış düşman ufukta belirdi.

Yarın neler olur bilinmez.

Evet bu olay iğrenç ve adice ama en az sivas çorum maraş v.b kadar.

Neva
15-03-2019, 22:55
https://www.birgun.net/haber-detay/yeni-zelandadaki-saldirganin-gecmiste-turkiyede-oldugu-belirlendi.html
https://www.birgun.net/haber-detay/gerici-misvaktan-tepki-ceken-yeni-zelanda-paylasimi.html:pop2:

"ictenlik"
15-03-2019, 23:07
https://www.birgun.net/haber-detay/yeni-zelandadaki-saldirganin-gecmiste-turkiyede-oldugu-belirlendi.html
https://www.birgun.net/haber-detay/gerici-misvaktan-tepki-ceken-yeni-zelanda-paylasimi.html:pop2:

İkinci link sanırım şu/şöyle olmalı

https://www.birgun.net/haber-detay/gerici-misvaktan-tepki-ceken-yeni-zelanda-paylasimi.html

Ahlaksız
16-03-2019, 00:15
Dünya'daki Müslümanların hiçbirinin can güvenliği olmadığını anlamak için,normal bir IQ'ya sahip olmanız yeterlidir..Özellikle 11 eylülden sonra,müslümanlara insanların bakış açısı çok değişti/değiştirildi..
Bu bakımdan bu tarz saldırılar hep oluyor/olacak..Bu kaçınılmaz..

Burada şaşırılacak bir haber görmüyorum ben..Gayet normal bir haber bu..Türkiye'de her sene yüzlerce kadın öldürülüyor mesela..Yarın bir haberde bir kadının öldürüldüğü haberini görürsek/okursak,şaşırır mıyız?Şaşırmayız..Müslümanlara veya Yahudilere yönelik bir saldırı olduğunda da şaşırmıyoruz,çünkü sürekli oluyor..

Bir de şu var..Türkiye'de 250 kişi 15 temmuz darbe girişiminde öldü..Bu darbe girişimi araştırıldı mı?Hayır..Siyasi ayağı masaya yatırıldı mı?Hayır..
Sen şimdi kendi insanının ölümünü araştırmıyorsun/önemsemiyorsun,nasıl oluyor da Dünya'nın bir ucunda ölen insanlar için üzülebiliyorsun?

Baba,geç bunları..Azıcık DÜRÜST OLUN..

Bu ülkede ölenler de müslüman/insan..Bu ülkede her sene binlerce işçi,yüzlerce kadın öldürülüyor,hangisine üzüldünüz?!
Yarın iki Filistinli ölse,oturup ağlarsınız ama yarın iki işçi göçük altında kalsa,umursamazsınız..Niye?Çünkü senin neye üzüleceğine,neye sevineceğine bile başkaları karar veriyor..Sen aslında yoksun,YOK..!

ForumKirpisi
16-03-2019, 00:33
olay üzülmek değil, olay senin de müslüman olman senin de kellenin gitme riski.
bu gerizekalılar için britanya almanya ve fransaya etnik?!!? olarak bağlı olmayan herkes 2. sınıftır.
bazıları da 3. sınıftır. kısacası herkes müslümandır.
ne kadar dar düşünüyonuz reiz. olay bu.
yeni klanlar gruplar kurulmaya çalışılıyor, kimsenin umrunda değil olay bu. burada müslüman öldürülmüyor,
sen de müslüman ilan ediliyorsun.

türkiyenin içinde bulunduğu durumunda sebebi bu zihniyet.

bilgivehis
16-03-2019, 01:27
Niye?Çünkü senin neye üzüleceğine,neye sevineceğine bile başkaları karar veriyor..Sen aslında yoksun,YOK..!

"Kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz"
:)

"ictenlik"
16-03-2019, 03:13
Şimdi birinci yorumum şu. Uluslararası trollük geliştirilmeli. Bizim troller özellikle İngilizce bilenleri TR forumlarını rahat bırakıp uluslararsı forum gözetimine çıkabilirler. Orada trollük yok muymuş? Onu geçtim. Bir devlet kendi kendi web search tabanını kurup ya da google ı kullanıp belirli algoritmayla bunları denetleyebilir mi? Halihazır da bu yapılıyor mu?

---

Küresel bir terör eyleminde küresel bir mesaj aranıyor.
Bunu okumayı bilmiyorum ancak artık refleksim bu...
CIA deniyor ben nedense hep Mossad arıyorum..

Komplo okuyucu değilim ancak hafızamı zorladım.

---
İlk olasılıkta dün İsrail de bir şeyler olmuş.
Bunu kendileri yapmadılarsa
Yani füzeleri kendilerine kendileri mi attırdı attı diyorsun?
Bilmem

Yani ilk düşündüğüm hazır bir hücreyle misillemesiydi ancak ikisi de kurguysa
Yani birinci olay kurguysa iş değişir
Yani İsrail füzeleri kendine attıysa ya da attırdıysa??

Burdan karşı eylem bekleyip üretip bunu mu kullanacak başka bir komplo mu?
Ya da tersi bir komplo mu üretecek
Örneğin ABD de bir yer taranırsa
Ya da Avrupa?

Son sonuçta ne yapmaya çalışıyor?

Suriyedeki barıştan rahatsız
İranı parçalayamamaktan parçalara bölememekten rahatsız
Batıya kaçıştan..

.....

Şimdi buradaki ilk haberi yeni okumuş oldum...

87 sayfalık bir manifesto.
Şimdi bir durup düşündüm. Bayağı düşündüm...
Şimdi tamamen bir komplo teorisyeni gibi düşünmeliyim.. Basit bir komplo çözümlesi. Tamamen serbest sıradışı bir yazım. İçime ne gelirse... Yani yazıyı okurken serbest devindirdiğim ürettiği alternatif saçma sıradışı komplolar..
Bu konu da başarısızım.

Şimdi öncelikle manifesto da Türkiye'nin de geçmesini bir hayli anlamlı/manalı buldum.
Kişinin Trump hayranlığını da.
Kişinin yüz ifadesinde Trump psişesi benzeri bir gülüş durum sezdim okudum. Yüz ifadesi mimiği..
Hatta bunun Türkiye hakkındaki düşüncelerinin kaba batılının ya da Trump'ın da düşünceleri gibi mi almalı. Ya da ona dayatılan
ABD nin ve NATO'nun arasını açmak ifadesini de öyle aldım..
Ya da bunu ABD nin Avrupaya bakışı olarak mı almalı?
Ya da bunu daha da ileri götürelim Kapitalistin ABD ye ya da başkanına olaylara nasıl bakması gerektiğini buyuruş biçimi ve kalıbı mı?
Ya da yapması istenen mi?
Hatta kişi üzerinden Trump'ın pozisyonu kışkırtılabilirliği küresel kuklalığı ve istenirse ona neler yaptırılabileceği ya da yaptırılacağı bunun sinyali ifade ediliyor gibi.
Ben açıkçası Trump'ın da Türkiyeye de saldıracağı saldırtılacağı anlamında bir yorum çıkardım..
Ya da ne anlamalıyım? Anlamalıyız?
Bir taşla bir çok kuş...

Şimdi birileri Batıya göçlerden rahatsız
İslam coğrafyadının Batıya geçmesinden göçlerinden ve kültür ihracından da rahatsız
Arap coğrafyasını hapsetmek kapatmak tğmden kontrol etmek hiçleştirmek ya da imha etmek istiyor
Bu bana İsrail'i veriyor. Kapitalist olarakta onu işaretledim. Cia değil...
Kapitalistin kullanıcısı ABD ye ya da başkanına biçtiği rol ve görev olarak yorumladım. Avrupayı preslemek Türkiyeyle arayı açmak, AB ve Türkiyenin arasını açmak, göçü azaltmak durdurmak
İlginç
Burdan ne çıkar?

İsrail ABD yi kışkırtıyor.
Benim kaba yorumum bu...

Şimdi dediğim siyasi bilinç yoksunumuyum ve komplo okuyucusu değilim
Bir denedim
Çözümleyemedim

Sonuç olarak bi cacık olmaz çöküş çözülüş kabulleniş boşa nefes görüyorum

Bazıları güç yitirmekten rahatsız ve geri alamayacaklar...

Çini Rusyayla çatıştrımak?
Çini neden seviyor?
Çin Ruslara göre Ortadoğu da değil ya da orda aktör değil.

Türkiyeyi alt islam coğrafyasına çekmek istiyor bu açık
Türkiyeyi kapatmak istiyor bu açık
Batıdan yalıtmak istiyor bu da açık..

İsrailin Ortadoğu hedeflerini veriyor

İkinci olayı bekleyelim...

ForumKirpisi
16-03-2019, 04:16
mossad değil bunların hedefinde yahudiler de var.
bunlar avusturya merkezli neo-neo nazi bir örgütlenme.
birbirlerine eylem tavsiyesi falan veriyorlar.
hollanda da öyle oldu.
nerdeyse her gün bi yerlerde bi eylemleri var. zaten avusturyanın
başındaki idare onaylıyor lise mezunu maymun tipli bir herif geldi,
o herif dışişleriyken ben başbakanlığa oynatılacağını görmüştüm, çok ama çok
aşağılık bir velet. ayrıca italyaya da böyle bir idare
getirildi. buna faşizm deniyorsa biz faşistiz diyen bir adam geldi.
bunların siyasi ayakları var. avrupa içine enjekte olan gruplar yönetiyor.
çöküşlerini geciktirmeye çalışıyorlar ve kaçak dövüşüyorlar.

bizi direk etkiliyor, bizim başımıza da tayyibin getirilmesi biçilen rolün
oynatılmasında etkili. en azından islam profilini sönümlendirip stand-by konuma
getirmek gerekiyordu. ama tayyibin her şeyi islam kendi islam zaten.

ayrıca ülkeyi içerden zayıflattığı için dışa da zayıf. gereken tepkileri
veremiyoruz ve içeriyi çok meşgul eden saçmalıklar çıkarıyor.

bir diğer şey uluslararası bağlarımızı kopartıp tek başına bıraktı bizi. Bir tek Katar
diyorlar o da hiç güvenilir değil.

neticede gelip gelip türkiyenin içindeki cehalette bitiyor. cehalete ne versen yer.

natodan koparma zaten avusturyanın çığırmasıyla başladı. nato komple mi kopar biz mi koparız bilemicem.
ama bunlar bi cacık bilmez yani.

ayrıca trumpın kadrosundan kişilerde eski valilik dönemlerinde müslümanlar natoda olamaz uygun değil vs vs demiş.
ama onun da bi cacıktan haberi yok.

ben suudi arabistanla abdnin desteği olduğunu düşünüyorum.

kartopu
16-03-2019, 09:30
Bu İslam Hiristiyan Musevi meselesi değil. Bu dünyaya bu kadar insan fazla geliyor.

Böyle bir olayın istihbarat örgütlerinin bilmemesi mümkün değil önceden önlenebilirdi ama bilerek önlemediler. Niçin ?sebep belli. Kapitalizm artık bu büyüklükte insanı yönetemiyor. Eskiden bu tür sorunlara çare buluyorlardı salgın hastalıklar nükleer silahlar la bu işi kısmen çözüyorlardı. Şimdi onları da kullanmıyorlar işte bu tür manyakları bu tür eylemler yapmalarına izin veriyorlar.

Ta uygur bölgesinden suriyeye nasıl terörist nakledilebiliyorlar havada uçan kuşu gören teknoloji bunu nasıl görmüyor. Bu tür olaylar tepki olaylarını da getiriyor. Bu tepki olayları da bazılarının işine yarıyor.
İşte İslam Hiristiyan karşıtı kamplaşma kimin işine yarayacak. Her iki tarafın bağnaz yobazlarının işine yarayacak.

Bu kapitalizm bu dünyayı yönetemiyor artık. Bu tür uygulamalar yaparak zıtlar yaratıyor.
Bu derece güçlü teknolojilerde devletlerin haberi olmadan kuş uçmaz uçuyorsa ona izin veriyorlar demektir.

Sorunu bir manyağın veya bir manyak örgütün üstüne atarak pisliklerinden arınacaklar.

Felâsife
16-03-2019, 10:41
bu gerizekalılar için britanya almanya ve fransaya etnik?!!? olarak bağlı olmayan herkes 2. sınıftır.
yeni klanlar gruplar kurulmaya çalışılıyor, kimsenin umrunda değil olay bu. burada müslüman öldürülmüyor,

Güzel yorum. :thumb:

Khaos
16-03-2019, 11:23
gerçek bir çelişkiyi görünmez kılmanın yolu bellidir.
sahte çelişkiler üretirsiniz.

gerçek çelişkinin tabanı da bellidir.
altyapıya dairdir

sahte çelişkiler ise üstyapı üzerinden kotarılır

emperyal-kapitalizm sahte çelişkiler üretmeye devam edecek
üstyapıya ait ne varsa sonuna kadar kullanacak
sahte ideolojiler üretecek
var olan dinleri destekleyecek, ihtiyacı olanlara yeni dinler/ideolojiler/felsefeler üretecek.

bölüp parçalayacak
bir tek şey için

gerçek/sahici olan çelişkiyi ürettiği toz bulutunun arkasında görünmez kılabilmek için

ortada din savaşı yok
tarihte din savaşı hiç olmadı
milliyet savaşı da hiç olmadı

çıkar savaşı var ve o savaşı örtbas edecek toz bulutları

orda sadece sıradan insanlar öldürülmedi
sınıf temelli enternasyonal düşünceye büyük bir darbe vuruldu
hem de müslüman kanı üzerinden

egemenlerin ne yaptığını anlamak bir adımdır
motivasyonlarını anlamak ise daha keskin bir bakış gerektirir

bu tarz üstyapı temelli provokasyonların artarak devam etmesini beklemek kehanet değil

sistem çöktü
bunlarla hayatını uzatmaya çalışacak
devrimciler bu tuzağı iyi görmeli iyi anlatmalı

karakedi
16-03-2019, 14:18
ben bu işi bir odağa bağlayıp, komplo teorisi üretmenin doğru olmadığını düşünüyorum. bunu mossad vs mi yaptı. bu soruların cevabını asla bulamayız.

ama gözümüzün önünde yaşanan manzaraya bakabiliriz. sovyetler birliği yıkıldıktan sonra herkes "komünizm tehlikesi kalmadı, artık dünya barışı kurulabilir" diyordu, öyle olmadığı görüldü. emperyalizm sürekli yeni düşmanlar yarattı. ve yıllarımız amerikanın bu düşmanlarla savaşmasını izlemekle geçti. öküzün trene baktığı gibi izledik.

ortadoğudaki her ülke savaş yaşadı. "amerika bizi birbirimize düşürmek istiyor, bizim birbirimizden farkımız yok" diyen kaddafi'yi linç ederek öldürdüler. suriye 5 yıldır sistemli olarak yıkılıyor. amerika birinci dereceden suçlu ise, avrupa birliği ikinci suçlu. esad karşıtı terörist grupları, bize "özgürlük direnişçisi" olarak yutturmaya çalıştılar. onlara para ve silah yardımı yaptılar. ortadoğudaki milyonlarca insan yurdundan edildi ve kaçak göçek yollarla türkiyeye avrupaya kaçtılar.

AB bu insanlara pislik muamelesi yaptı. sınır kapılarından içeri almadılar ama ülkelerinin yıkılması için teröristlere silah sattılar. ülkeye sokmadılar, denizde boğulup gitti bu insanlar. bütün bunlar bir bebek cesedinin kıyıya vurduğu fotoğrafla somutlandı.

AB rüzgar ekti, şimdi fırtına biçiyor. 250 milyar dolar inşaat maliyeti çıkmış suriyede... 2 5 0 M İ L Y A R dolar. çok acı. yıkım çok büyük. 5 yılda bir ülkeyi, içindeki insanlarla beraber yeryüzünden sildiler. savaştan kaçan insanlara entegrasyon yapılmadı. bunlar ya kamplarda esir gibi tutuldular, yada kaçak yollardan şehirlere girip kaçak yollardan çalışmaya başladılar.

o ülkelerdeki sermaye sınıflarının da işine geldi çünkü ortadoğudan gelen vasıfsız insanları, vasıflı teknik personelleri ucuza çalıştırabildiler. zaten doğu avrupa ülkelerinin avrupa birliğine alınması ile ücretler düşmüş, geçim sıkıntısı artmıştı. şimdi bir de "bu çarşaflı, sarıklı müslümanlar geldi" oldu. AB'de ırkçılık yükseldi, müslümanlara karşı düşmanca tavırlar arttı. bu ırkçı düşünceler artık, ortadoğu savaşından önce olduğundan daha çok alıcı bulabiliyor.

görünen o ki, kapitalizm dünya barışı yaratmak, dünya halklarını birleştirmek yerine düşmanlığı daha da derinleştiriyor. kendi ülkesindeki zengin-yoksul uçurumu büyüdüğü gibi, dünya ülkeleri arasındaki eşitsizliği de büyütüyor. insanlık şu an çok acil olarak başka bir sisteme ihtiyaç duyuyor. fakat ırkçı düşüncelerin yükseldiği bir ortamda sosyalistler de iki arada sıkışmış durumda. bir tarafta savaştan ve düşmanlıktan beslenen sermaye sınıfı, diğer tarafta geçim sıkıntısını derinleştiren yabancı halklara düşmanlık duyan yerli halklar.

fakat bu politikanın da zararları var. amerikada halk içinde silahlanma arttı, liselerde okulları tarayan gençler hortladı. avrupada ırkçı düşünceler arttı, cami tarayan ırkçılar hortladı.

dünya barışı böyle kurulamaz. sosyalizmi yıkanlar, şimdi insanlığı yok ediyor.

///

Nikola'nın tespitine ben de katılıyorum.

Khaos
16-03-2019, 14:50
sn karakedi

siz bu bir komplodur denildiğinde ne anladınız!

bunu cia MI6 mossad yapsa ne olur yapmasa ne olur.
benim atıf yaptığım odak bunlar değil.
bunlar o odakların kullandığı aletler

odağa bağlamamak demişsiniz
benim bağlantı kurduğum odak kapitalist sınıfın kendisi
onun enstrümanları değil

john smith'in gidip birinin eline silah vermesi ya da vermemesi değil sorun
sorun üretilen sahte ideolojiler

o sahte ideolojilerin yazılım gibi yüklenebileceği kof beyinler

o yazılım kof beyinlere yüklendikten sonra
onlar zaten kendilerinden bekleneni yerine getirir
john smith işin içinde olsa da olur olmasa da olur

mesele şu

bu tarz sahte ideolojilerin merkezinde felsefi idealizm/din/milliyetçilik/şovenizm var
bu şaşmaz

egemenler ideolojileri üretir
birileri ya doğrudan yönlendirilerek ya dolaylı manipule edilerek tetik çeker

egemenler ise yatlarında kokteyllerini yudumlar

cia ya da mossad
kuklayı tutan el değil
onlar da birer kukladır

birbirimizi doğru anlayalım

bu sahte ideolojiler meydanı doldurdukça nesnel temeli olan çelişki üzerinden devrimci savaş imkanlarını kaybeder
bu bir saldırıdır
bu tarz saldırılarda en büyük kan kaybını yaşayan ise devrimci mücadeledir

aydınlanmış ve bizim yanımızda bulunabilecek en az yüz milyon insan
şu an aptallaşmış ve gözü dönmüş şekilde kilise yakıp intikam almayı düşünüyor

bu olayı tezgahlayanların/yani koşullarını oluşturanların ne kiliseye ne camiye gitmediğini
kokain çekip çıtırlara yumulduğunu görmekten acizler

sahte ideolojiler birbirini besler

anlatıklarımdan acaba bunu cia mı yoksa mossad mı tezgahladı kompluculuğu çıkardıysanız
daha zeki daha kurnaz daha dikkatli daha cesur daha dakik olmalısınız derim
devrimcilik çok zor ve bir o kadar tehlikeli bir sanattır

ilahimasal
16-03-2019, 18:20
1. Ve 2. Dunya savaşları ufacık sudan sebeplerden çıktı.

3. süde bir sebepten çıkar. Bu olay bunun sebebidir demiyorum ama blitzkrieght inde dediği gibi milyonlarca insan olayı sorgulayıp tartmadan , intikam tutkusu ile verilecek fırsatı bekliyor.

İşte verilecek o fırsatı bahane edip müslümanlara ve bulundukları coğrafyaya dalmak için biraraya gelirlerse. Nikolanın dediği gibi alayımıza müslüman muamelesi çekerler.

Bu tip durumlarda bir çok sakallı ve reyizin elinde haç gunah çıkartmak için kiliseye gittiğini görmekte mümkün olucaktır.

Bu tip olaylarda sukunet ve sağduyu çağrısı yapmak en doğru olanıdır.

Birileri şayet bu durumu kendine siyasi fırsata çeviriyorsa işte o bu savaşı çıkarmak isteyenlerin sivri dilidir.

Gerçi kapitalizmin çıkartmak istedigi savasa antikapitalistler ne kadar direnebilir ki ?

Her gün boktan bir sebeple kan akıtılıyor. Her gün her gün her gün her gün.

kartopu
16-03-2019, 18:44
Üçüncü dünya savaşı çıktı zaten

Bütün islam dünyası savaşın muhatabı. Savaş nerde yok. Irakta mı, Suriye de mi, Yemende mi, Afkanıstan, Pakistan, Libya, Sudan. Bunun yanında Ukrayna Venezuella Şili bıçak sırtı. İran hedefte Türkiye ne olacağı belirsiz.

Evet savaş farklı yöntemlerle ve farklı araçlarla yapılıyor ama yok değil. Bir çok asya ülkesi ne olacağı belli değil Afrika potansiyel savaş hali. Filistin i saymıyorum onlar zaten savaşta doğup savaşta ölüyor.

Bu dünya savaşı değil de nedir.
Kapitalizm genel anlamda çok derin krizler yaşıyor ve bu krizlere çözüm bulamıyor. Güçlü güçsüze çeşitli biçimde saldırıyor.
İkinci dünya savaşı biçiminde savaş olmayacak bunu kimse beklemesin Ama dünya krizi yeni biçimde savaşı getirecek.

ForumKirpisi
16-03-2019, 18:51
Bakın size gerçek tespitlerimi paylaşayım.

Olay müslüman olmak, Afrikalı olmak, Hintli olmak, Arap olmak falan değildir.
Sen istersen vikingin hası ol eğer onlardan değilsen müslümansın.

Sen Çinli misin? Rus musun? Alman mısın? Yunan mısın? Farketmez. Yobaz değilsen çizildin.

-> Britanya aşırı sağ serseri grupları, Almanya ve Fransaya müslüman ülkesi diyor.

-> Bakın Almanya ve Fransa müslüman ülkesi, müslümanlar tarafından idare ediliyor diyor.

-> Kısacası bir Britanya aşırı sağcısı beyinsiz için Dünya müslümandır, Fransa aşırı sağcısı için
Almanya müslümandır, Almanya için Fransa müslümandır.

Alman ve Fransız aşırı sağcı serserilerinin birbirine girmesine şahit oldum.

İtalyanlar İspanyollara giriyor.

Britanyada Polonyalılara müslüman muamelesi yapılır. Polonyada da cami istemiyoruz denir.

Bakın gördünüz mü? Olay müslümanlık, müslümanlar, Araplar, Afrikalılar, etnisiteler falan hiç bir şey değil.

Olay ülkelerin sözde sınırları, sözde dilleri, sözde kültürleri birbirinden tamamen ayrılmaya çalışılıp, sanki biz hiç
karışmamışız, hiç beraber yaşamamışız, hiç göç etmemişiz herkes olduğu yere çakılarak yetişmiş tarzı
bir zihniyet yerleştiriliyor.

Bu hastalıklı zihniyeti yetiştiren efendiler insan değil = yanlış bilgidir. Mossad, CIA falan değil = yanlış bilgi ve eğitimsizlik ve dincilik.
Kısacası gel gelelim yine cehalet, dincilik, yobazlık konusuna geliyoruz. Mossad, CIA, küresel efendiler, yeni dünya düzeni, illuminati
falan yalan dolan işin sebebi cehalet, serserilik, yobazlık. İslamın yobazı varda başkasının yok mu?

Çok tehlikeli bir yere doğru gidiyoruz ve kimsenin umrunda değil. Ben elimden ne gelir dedim, bu durumu
Almanyada bir yere yazdım, cevap vermeye tenezzül etmediler. Ben kimim vatandaş :D

Bu konuyu sonra Türkiye-AB komisyonu üyelerine yazdım, önce cevap veriyorlardı sonra üst akıllarından aldıkları
talimatla kestiler. Çünkü maaşlı çalışan kafasında bu iş olmaz.

Türkiye'nin AB'de olması benim için çok çok çok çok önemli idi. Çünkü bu ekonomik bir birlik ve serbest dolaşımdan öte, bir kaynaşma
zeminidir. Türkiye, Romanya Bulgaristan Yunanistan gibi pasif kalmayıp bunu bir kendini anlatma fırsatına çevirebilirdi.

Olmuyor. Benim umudum hiç kesilmez ama bu başı kat kat sarılı islamcı bir sülaleyle almayacaklardır.

Çözüm rehabilitasyon. Dünyada zorunlu bir rehabilitasyon yapılmalıdır. Bir gücün küreselleşmeye darbe indirme çabası var.

Dediğim gibi kimsenin umrunda değil, asıl sorun patates fiyatı falan değil bu. Sen malını 1 liraya başkası aynı şeyi 10 liraya satabiliyorsa problem budur. Marka algısının altında yatan da budur.

kartopu
17-03-2019, 08:33
Değerli kardeşimiz,

- Kuran ın İslam dünyaya hâkim olacak manasına gelen müjdeleri tarih içerisinde tahakkuk etmiştir. Yüz yıllar boyu Kuran ın hâkimiyetindeki İslam devletleri bir anlamda dünyaya hâkim oldular. Cihanın şarkında, garbında kurdukları devletlerle ve gayri müslim devletlere de sözlerini geçirecek bir güce kavuşmuşlardır.

İslam da yer alan bu gibi müjdelerin mutlaka fiziki olarak bütün dünyaya hâkimiyet anlamında olduğunu düşünmemek gerekir. el-hükmü lil-ekser / hüküm çoğunluğa göredir kaidesine göre, müslümanlar dünyada kemiyet olmasa da keyfiyetçe bir ekseriyet teşkil etmişlerdir.

Peki bunu kim diyor.
İslam da bu tür sözler müjde miş gibi söylenen bu atmasyonlar da bu teröristleri kışkırtmış olmasın. İslam dünyasında cihatçı örgütler bütün insanları tehdit ederken ve bir çok uygulamalarda bunu anlatan eylemler yaparken suçu başka yerlerde aramaktan vaz geçmek gerekir.
Kafa kesen kadın satan islam dışı herkesi düşman ilan eden ve bunlar islam devletleri tarafından da desteklenen katil sürülerine ne demeli.

Caninin İslam ı Musevi si Hiristiyan ı olmaz o canidir Her kesin bir sebebi var öldürmek veya ölmek için mesele yaşatmak olmadığı sürece hangi dinden olursa olsun katildir ve yaptıkları katliamdır.
Katil katildir hangi dinden olursa olsun.

Bilimsel gelişmelere göre dünyaya hiç bir din veya dinsel örgüt hakim olamayacak. Bu tür eylem ve düşüncelerin destekçileri var olan istihbarat örgütleridir.

ForumKirpisi
17-03-2019, 09:24
İslam devletleri hakim olmuş dersen olayı İslam cephesine sürersen adamlar da Hristiyan cephesine sürer.
Kartopu doğru demiş bu açıdan. O zaman pakt kurulur.

Fakat Osmanlı halihazırda müslümanlara saldırırken neyi amaçlamış? Demek ki İslamla falan ilgisi yokmuş. İslamcılar
sade kendilerini tatmin etmek için uydurmuş.

Peki Araplar İspanyayı elde ettiklerini söylüyorlar elde etmişlerde İspanya nasıl geri püskürtmesini bilmiş?
Demek ki anlatıldığı kadar tereyağı değil.

Ahlaksız
17-03-2019, 16:05
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen saldırıların ardından bir açıklama yapan Avustralyalı Senatör Fraser Anning, olaydan artan Müslüman nüfusu ve mültecileri sorumlu tuttu.
Yeni Zelanda'nın göçmen politikasını eleştiren Queensland Senatörü, gerçekleştirilen saldırının toplum içinde Müslümanlara karşı büyüyen korkunun bir göstergesi olduğunu iddia etti.
Anning, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"Toplumumuzdaki her türlü şiddete karşıyım ve silahlı saldırı eylemlerini de kınıyorum. Şiddet eylemi, yapılanları haklı çıkarmamakla birlikte bu saldırının vermek istediği mesaj, hem Avustralya'da hem de Yeni Zelanda'da toplum içerisinde artan Müslüman nüfusa karşı büyüyen korkunun bir göstergesidir.
Her zaman olduğu gibi sol görüşlü politikacılarımız ve medyamız, bugünkü hadisenin ardında yine silah yasaları veya milliyetçi görüşlere sahip kişilerin olduğunu öne sürmek için yarışa gireceklerdir. Lakin bunların hepsi klişe saçmalıklar.
Bugün Yeni Zelanda sokaklarında kan dökülmesinin asıl nedeni,göçmen programıdır ki her şeyden önce fanatik Müslümanların Yeni Zelanda’ya göç etmesine olanak sağladı.
Açık konuşalım, bugünkü saldırının mağduru Müslümanlar olsalar bile, asıl failler genellikle onlar oluyor ve Müslümanlar dünya çapında inançları adına insanları öldürüyorlar.
İslam, bir bütün olarak dini lider kılığına giren 6'ıncı yüzyıl despotunun şiddet ideolojisidir. Ona karşı çıkan herkese karşı sonsuz savaşı haklı kılıyor ve inanmayanları ve dinden dönen herkesin öldürülmesi çağrısında bulunuyor.
Gerçek şu ki, İslam başka inançlara benzemiyor. İslam faşizmin dini bir yönüdür. Son hadisenin katillerinin bu vahşi, yabani inancın üyelerinin olmaması onları suçsuz kılmaz, suçsuz oldukları anlamına gelmez."
https://tr.euronews.com/2019/03/15/avustralyali-senatorden-cami-katliami-yorumu-olenler-masum-degildi-islam-fasizmdir
Bu lafları etmiş,ertesi gün başına şöyle bir şey gelmiş;
https://www.youtube.com/watch?v=PC3dYuYKzmw
Videonun altındaki yorumlara bir bakın lütfen..Helal olsun falan filan..

Yorum yapmıyacağım..Her şey ortada..

Khaos
17-03-2019, 16:53
o çocuğa attığı tokat için
senatör titri taşıyan o pezevenk tutuklanmazsa
******* new zelanda hukukunu

marcos
17-03-2019, 17:56
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/pakistanda-cami-saldirisi-66-olu-16225970

https://www.cnnturk.com/dunya/pakistanda-camiye-silahli-saldiri-olu-ve-yaralilar-var

https://tr.sputniknews.com/asya/201609161024855382-pakistan-camiye-intihar-saldirisi/

https://www.superhaber.tv/pakistanda-camiye-bombali-saldiri-oluler-ve-yaralilar-var-haber-48288

https://www.aksam.com.tr/dunya/pakistanda-camiye-silahli-saldiri/haber-684065

https://tr.euronews.com/2010/11/05/pakistan-da-camiye-intihar-saldirisi-40-olu

Müslümanların sadece Pakistan' da uçurduğu camilerin bir kısmı .Hal böyle iken KILIÇDAROĞLU' nun Yeni Zellendalı Senatörün açıklamalarına karşı çıkmak abesle iştigaldir.

https://www.bbc.com/turkce/42383572

https://www.haberturk.com/canliyayin/99136-hava-durumu

Bunlarda müslümanlar tarafından kilisilere yapılan saldırılar sadece Pakistan' da.

kartopu
17-03-2019, 18:47
Bu terör olaylarından en çok kim zarar görüyor (sınıfsal açıdan söylüyorum). Bu 1. 2 in cisi Hiristiyanlarla Müslümanlar arasında bir savaş çıksa en çok kim kaybeder.?

İşte zaman havadan efelenme zamanı değil Eyyyy filançı deme zamanı değil.
Bir bakıyoruz bizim Reis Haçlı seferlerinden ve Selahattin Eyubi den söz ediyor, adama adam a cürmün kadar yer yakarsın der.

Hadi reisi geçtik o palavra dan sıkıyor ya diğer islam ülkeleri cürmü ne, artık elini anlına koyacak düşünecekler bu savaşın galibi kim olabilir.

Bence bütün islam dünyası düşünüp taşınmalı içindeki terörist unsurları yok etmeli ve Demokrasiye acilen geçmeli En azından İslam da reform u düşünmeli.
Yoksa bu dünya krizinden en zararlı çıkan onlar olur diğerleri de bir yerlerine kına yakar halay çekerler.
Etki tepkiyi doğuruyor El kaide -İŞID -El Nusra, ve benzeri örgütler karşı örgütleri haklı çıkaracak duruma geliyor. zararı da masum insanlar ödüyor.

Bu örgütler kapitalist dünyanın maşaları bunları istihbarat örgütleri kullanıyor.

Ahlaksız
17-03-2019, 19:42
o çocuğa attığı tokat için
senatör titri taşıyan o pezevenk tutuklanmazsa
******* new zelanda hukukunu
Sevgili Blitzkrieg;niye tutuklanacakmış?
Mesela siz,X partisi için bir şeyler söylediniz diye,birisi gelip sizin kafanızda yumurta kırarsa,ne yaparsınız?Tepkisiz mi kalırsınız?
Fiziki bir müdahale var burada ve bu müdahaleye maruz kalan kişi de anlık bir tepki veriyor,hepsi bu..
Burada kulağından tutulup hapse atılacak kişi,ilk harekete geçendir..Eğer hapse biri atılacaksa tabi..

Düşünce ve ifade özgürlüğü diye bir şey var..İsteyen istediğini düşünür ve bunu ifade eder..Buna fiziki müdahale ile karşılık vermek,anca ergenlerin işidir ve bu olayda da yumurta kıran kişi bir ergen..

ilahimasal
17-03-2019, 19:44

Adam fikrini düşüncesini söylemiş ve faşist saldırgan bir kişi , senatöre , SHOV yapmak için çılgınca DARP ederek arkadan
Haince saldırmış.

Gencin derdi saldırganlık ve faşizm
Senatör az bile yapmış kendisini savunmak zorundaydı. Yumruk caksa yinede haklı.

Faşistlerin bildiği tek şey saldırmak ve darp edip yok etmektir.

Faşistler Fikrini söylemek için o küçük beynini yormaz. Saldırır.

Adam tokadı bile şöyle sağlam çakmamış ki serseri ite.

Tengrizm
17-03-2019, 20:23
Müslümanlara yapılan bu terör saldırsını kınıyorum.Bu saldırıyı yapan kişi ağır ırkçı faşistin tekiymiş.

Khaos
17-03-2019, 20:25
Adam fikrini düşüncesini söylemiş ve faşist saldırgan bir kişi , senatöre , SHOV yapmak için çılgınca DARP ederek arkadan
Haince saldırmış.

Gencin derdi saldırganlık ve faşizm
Senatör az bile yapmış kendisini savunmak zorundaydı. Yumruk caksa yinede haklı.

Faşistlerin bildiği tek şey saldırmak ve darp edip yok etmektir.

Faşistler Fikrini söylemek için o küçük beynini yormaz. Saldırır.

Adam tokadı bile şöyle sağlam çakmamış ki serseri ite.

bu mesajı silmeye falan kalkarsın diye prt scr aldım
senin şoven olduğunun tescili olarak tescilli şovenler klasörümde saklıcam

ilahimasal
17-03-2019, 21:00

O mesaj orada forum olduğu sürece kalacak

Niye mi ?

Olaki bir kişi fikrini düşüncesini doğru yada yanlış sadece dil ile ifade ettiğinde arkasından biri haince saldırırsa onu ifşa etmek için durmalı orada.

Ifade özgürlüğü faşistin anlayabilecegi bir durum değildir. Saldırır.

upuaut
17-03-2019, 21:38
Çok ilginçtir, 2016'da Büyük Piramit'te "N.C. 1915" künyesine göre bir ANZAK askerinin kaydını araştırırken (ki meraklısına bu künyenin nerede olduğunu gösterebilirim) ANZAK askeri kayıtlarına bakmak zorunda kalmıştım. Fakat bu kayıtlar içinde "AWM4 Subclass 1/27 - Intelligence, Headquarters Australian and New Zealand Army Corps (https://www.awm.gov.au/collection/C1338757)" bölümündeki "AWM4 1/27/3 PART 1 - May 1915 (https://www.awm.gov.au/collection/C1350165)" parçası son derece ilgi çekiciydi. Çünkü 68 sayfalık bu parçadaki birçok askeri kayıtta Mustafa Kemal'den söz edildiğini gördüm.

AWM4 (Australian Imperial Force Unit War Diaries 1914-18 War) başlıklı ve 1/27/3 öğe numarasıyla Mayıs 1915'e ait bu 1. Parça'da Mustafa Kemal'in kim olduğuna ilişkin ilk kayıtlar mevcuttur:

1. PDF'deki 25. sayfanın sol tarafındaki 19. sayfada 57. Alay'ın (57th Rt.) karşısına "Suleiman Mustafa Pasha" yazarken sağ taraftaki 20. sayfada "Mustafa Kemal Bey" yazar. Bu sonuçla, ANZAKlar, 3 Mayıs 1915'te Mustafa Kemal'in hangi alayı idare ettiğini teşhis etmişler.

2. 27. sayfada 19. Tümen-57. Alay'ın karşısına "Bize karşı (against us)" notu düşülmüştür. Bu, Mustafa Kemal'in yönettiği Alay'dır. Yine, 30. sayfada 19. Tümen-57. Alay'ın karşısına "ANZAKlara karşı (against A. & N. Z. A. C.)" notu düşülmüştür.

3. 28. sayfanın sağ tarafındaki sayfada elyazısıyla Mustafa Kemal'in adı geçer. Orada "Onlar 57. Alay'ın Komutanı Mustafa Kemal ile birliktedir" ifadesi geçer.

4. Çok ilginçtir, 32. sayfada "Kardeşlerimize (To Our Brethren)" hitabıyla başlayan yazının sonunda "Kuran'dan bir metin eklenecek (Add text from Quran)" notu düşülmüştür.

Demek ki ANZAKlar, Egemen Bağış'tan 100 yıl önce keşfetmişler bu metodu.

Bkz.

https://www.youtube.com/watch?v=dxNyqFA4cL0

Fakat yine de ANZAKlar'ın bu metodu nasıl keşfettiklerini araştırmak gerekir!

5. 42. sayfada 1. Tabur-33. Alay'dan ölen bir Binbaşı'nın üzerinden çıkan kayıtlara göre 43-44. sayfalarda 19. Tümen'i yöneten M. Kemal imzalı emirler mevcuttur.

M. Kemal, 26 Nisan 1915 tarihli 7 maddelik emirlerinin son maddesinde şöyle der:

7) Tümen Karargahı dağ bataryalarının merkezine yakın bir yerde konuşlandırılmalıdır.

6. 54-55. sayfalarda 19. Tümen'in emirleri vardır. Bu emirlerin sonunda 19. Tümen Yarbay (19th Division Lt. Col.) yazar ki, bunlar M. Kemal'in emirleridir.

7. 56-57. sayfalarda yine 19. Tümen Yarbay'ının emirleri vardır. Ama bu sefer M. Kemal'in adı geçer.

Tarihçi Sinan Meydan, aşağıdaki programda Mustafa Kemal'in Çanakkale Savaşları'nda olduğuna dair kanıtları verirken keşke bu ANZAK kayıtlarından da bahsetseydi:

https://www.youtube.com/watch?v=XQf_8sORT-8

Her neyse, Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği başarılarla "Anafartalar Kahramanı" olan, çok sayıda madalyayla onurlandırılan (ki bunların arasında Padişah'ın Çanakkale Zaferi sırasında Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal'e verdiği "Payitaht Halaskârı (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mustafa-kemalsiz-canakkale-yazilamaz-37547yy.htm)" unvanı Kurtuluş Savaşı sonrasında da unutulmamıştır) ve tarihin akışını değiştiren yöndeki komutanlık becerisine sahip olan Atatürk'ü bu Cuma Hutbesi'nde anmayan Diyanet (bkz. "Diyanet'ten Çanakkale konulu ama Atatürk'süz hutbe! (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/diyanetten-canakkale-konulu-ama-ataturksuz-hutbe-226969h.htm)". Hutbenin tam metni şurada (https://diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/25444/cuma-hutbesi-canakkale-zaferi-ve-birlik-ruhu)dır) ve sair kurumlar bize inanmaz diye yukarıda ANZAK Askeri Kayıtları'nı verdikten sonra aşağıda M. Akif Ersoy'un şiirinden 2 pasajı takdim etmek isterim!

Çanakkale Şehitleri'ne

Şu Mustafa Kemal Hadisesi nedir? Var mı ki dünya’da eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi
-O'nun kurduğu Cumhuriyeti yıkmak için-
Kaç ülkeyle sarılmış ufacık Anavatan'a.
Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde - gösterdiği vahşetle "bu, bir Avrupalı"
Dedirir- yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi
Varsa gelmiş, açılıp mahpesi, yahud kafesi!

Eski Dünya, yeni Dünya, bütün akvam-ı beşer
Kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mahşer!
Yedi iklimi cihanın duruyor karşında,
Ostralya'yla beraber bakıyorsun: AB-D!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk;
Sade bir hadise var ortada: vahşetler denk.
Kimi Yobaz, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela..
Hani taunada züldür bu rezil istila!

ForumKirpisi
17-03-2019, 21:49
ah upuat bunları keşke bu çomarlar da bilse.

Ahlaksız
17-03-2019, 22:09
Sevgili Blitzkrieg;şovenlikle filan ne alakası var?!
Saldırıya uğrayan kişi İslam aleyhinde sözler söylediği ve çocuğa da tokat attığı için mi tutuklanmalı?
Bunu bir Müslüman söylese anlarım ama siz Müslüman değilsiniz ki..Müslümanlar olayın gidişatına bakmazlar,kendilerine yapılanlara bakarlar..Siz de mi böyle yapıyorsunuz?

Buradaki konu ifade özgürlüğü..Bir daha yazalım;İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ..
Kimse kimseye bu anlamda karışamaz..Her toplum bu özgürlük hakkını kendine göre kısıtlamıştır,bu da yanlıştır,bunu da belirteyim..Mesela bir toplumun terör tanımı,diğer toplumu bağlamaz..Eğer toplumlardan(yasalardan) bağımsız düşünebilirseniz,her türlü görüşün ifade özgürlüğüne girdiğini kabul edersiniz..Ben bu bağlamda böyle düşünüyorum..

Benim açımdan,bir birey harekete geçmediği sürece,istediği düşüncesini ifade edebilmelidir..Burada önemli olan harekettir..Birileri Müslümanların ölmesi gerektiğini düşünüp,bunu ifade edebilmeli..Birileri komünistlerin ölmesi gerektiğini düşünüp,bunu ifade edebilmeli..Bunlar da bir sakınca yok..Kimse kimseyi sevmek zorunda değil..Kimse kimsenin yaşama hakkına saygı duymakta zorunda değil..

Türkiye'de ateistlerin ölmesi gerektiğini söyleyen insanlar var..Youtube'da çok gördüm ben..Böyle düşünüyor,ne yapacağız?Gidip kafasında yumurta mı kıralım yani?

Fikrini söyle,geç..Fikirlerine değer verilmiyorsa,değer verilen yere git ya da sus..

Adam islam/müslümanlar şöyle böyle demiş,ne dediğinin zerre önemi yok..Kendini ifade etmiş mi?Etmiş..Kimse bu adama fiziki müdahalede bulunamaz..Bulunur diyen faşistin önde gidenidir..
Faşistlik veya ırkçılık veya şovenlik kötü bir şey mi?Değil..
Bence dürüst olmamak kötü bir şey,gerisi tartışılır..Ben herkesin dürüstçe ne düşündüğünü söylemesini isterim,hepsi bu..Ne yazık ki,ne Türkiye'de,ne de Dünya'da insanların kendini düzgünce ifade etmelerine izin vermiyorlar..Kendini ifade edemeyen insanlar ne yapıyor?Patlıyor..Biri camiye silahla,diğeri sinagoga bombayla giriyor..!

Khaos
17-03-2019, 22:18
önce tokat attı
sonra da yumruk atmaya kalktı
hareket düşünce ayrımı yapmışsınız ya
geçmişte kurduğunuz MEM kavramı üzerinden bi daha kurun o ayrımı

amma zorunuza gitmiş
ne yumurta koymuş be çocuk
helal olsun

bazen bi yumurta mermiden daha çok iş görüyo demek ki

ilahimasal
17-03-2019, 22:21
önce tokat attı

amma zorunuza gitmiş
helal olsun

Sen konuşurken birisi tam arkandan gelip kafana yumurtayı şaklatsa ne yapardın?

Dürüstce söyle .

ForumKirpisi
17-03-2019, 22:22
@Ahlaksız toplumun bir kısmına karşı sorumlu biriysen ayrıca evrensel haklar neticesinde
bir kişi başkalarını hedef gösterip saldıracak ifadelerde bulunan açıklamalar yapamaz.

Teknik manada konuşursun, kanıtın varsa koyarsın mesela. Ama boş şekilde başkalarını rencide edici,
onları zedeleyici, sataşma, hakaret etme tarzı şeyler ifade özgürlüğüne girmez. İfade suistimaline girer.
İfade suistimallerini de arkasına alanlar faşik olur.

Khaos
17-03-2019, 22:24
Sen konuşurken birisi tam arkandan gelip kafana yumurtayı şaklatsa ne yapardın?

Dürüstce söyle .

ben konuşurken arkamdan gelip kafama yumurta ancak bi şoven vurur
ya da bi sermaye köpeği

onlara ne yapacağımı tahmin etmen zor değil

benle konuşurken
dürüstçe söyle türünden cümleler sakın kurma

şovenler bana dürüstlük dersi veremez

ilahimasal
17-03-2019, 22:28
benle konuşurken

Sen kimsin ?

Bir daha bana bir tek kelime yazma .

Kendine yapılmasını istemediğini bir başkasına yapma.

Khaos
17-03-2019, 22:30
sana ne zaman yazıp yazmayacağıma ben karar veririm

sen felsefe zavallısı bi şovensin
oyuncak olursun ancak bana

Ahlaksız
17-03-2019, 22:42
önce tokat attı

amma zorunuza gitmiş
helal olsun

Niye zorumuza gitsin sevgili Blitzkrieg:)

Bu çocuğun yaptığı şeyi nasıl savunursunuz?
Bu eylemi,diyalog kurulmasından yana olmayan radikal İslamcıların savunmasını doğal karşılarım..Siz radikal İslamcı mısınız?Diyalogtan yana değil misiniz siz?
Size göre en iyi yumurta kıran veya en iyi yumruk atan mı öne çıkmalı?Bu mu yani?

Burada ne yapıyoruz biz?DİYALOG..Niye?İnsanların farklı konularda,neler düşündüğünü/bildiğini öğrenmek istiyoruz..

Hem bir forumda yazacaksınız,yani diyalogdan yana olacaksınız,hem de kendini ifade etmiş birinin kafasına yumurta atan bir ergeni savunacaksınız..PARADOKS..!

Şunu da belirteyim..Bu kişi islam aleyhinde söz söyledi diye,bu kişiyi kutsuyor filan değiliz burada..Bu kişi Yahudiler hakkında da çok olumsuz şeyler söyleyebilirdi..Böyle olsaydı da,yine bu kişiye dokunulmasının yanlış olduğunu söylerdik..

Khaos
17-03-2019, 22:46
suça azmettirmek diye bişey duydunuz mu Ahlaksız
bu politikacıların elleri kanlıdır

her kelimeleri MEM'dir
ya geçmiş cinayetleri temize çıkarırlar
ya gelecek cinayetleri koşullarlar

o yumurta bu azmettiriciliğe bir protestodur

yumurta vuran yaka paça gözaltına alındı
tokat vuran ve yumruk vurma hamlesi yapan alındı mı

buna itirazınız yok mu

paradoks mu demiştiniz
ya çifte standartınıza ben ne diyeyim

ps: ben diyalogdan yana olduğumu söylemedim
ben özgürlük için savaşmaktan başka seçenek olmadığını söyledim
diyaloğa inanmam

Ahlaksız
17-03-2019, 22:58
suça azmettirmek diye bişey duydunuz mu Ahlaksız
bu politikacıların elleri kanlıdır

her kelimeleri MEM'dir
ya geçmiş cinayetleri temize çıkarırlar
ya gelecek cinayetleri koşullarlar

o yumurta bu azmettiriciliğe bir protestodur

yumurta vuran yaka paça gözaltına alındı
tokat vuran ve yumruk vurma hamlesi yapan alındı mı

buna itirazınız yok mu

paradoks mu demiştiniz
ya çifte standartınıza ben ne diyeyim

ps: ben diyalogdan yana olduğumu söylemedim
ben özgürlük için savaşmaktan başka seçenek olmadığını söyledim
diyaloğa inanmam
Meşru müdafaa diye de bir şey var..Yani bu kişinin attığı tokata/yumruğa kimse ceza filan veremez..Yumurta kıran çocuk ceza alır ama..

Burada mevcut koşullardan bahsediyoruz,kişisel tercihlerimizi/düşüncelerimizi ortaya koyarsak,konu dağılır..Ben de devlet denilen şeye karşıyım ama böyle düşünüyor olmam,burada durup dururken kafasında yumurta kırılan siyasetçiyi savunmama engel değil..

Bir ara Kılıçdaroğlu'na da birisi yumruk atmıştı..Şöyle mi düşünelim?Bu siyasetçiler zaten suçun kaynağı,o yumruk iyi oldu..Bu mu yani?

Bu senatör değil de,mesela manav olsun..Yine bu genci savunur muydunuz?
Mesele bu..

Khaos
17-03-2019, 23:04
hooppsss

demogoji yok

o yumurta durup dururken kırılmadı

MEM dedik
suça azmettirme dedik
ölenleri suçlu ilan edip katili temize çeken bi adama gül mü atılacaktı
ne durup dururkeni

kuklayı oynatanlar işte bu adamlar
bu hiyerarşi
özgürlük düşmanları bunlar
sermaye de köpekleri de bunlar
islam denen dini başımıza musallat edenler bile onlar
karşısına fanatik hristiyan şovenizmini çıkaranlar onlar

ve tüm hikaye

sadece mülkiyetlerini devam ettirebilmek için
efendi-köle ilişkisini devam ettirebilmek için

benim imkanım olsaydı
o herifin götüne el bombası sokar pimi de kahkaha atarak çekerdim

upuaut
17-03-2019, 23:06
MADAM CORİNNE'E MEKTUP*

(3 TEMMUZ 1915)

20 Haziran 1331 (3 Temmuz 1915)

Maydos'tan.

Karargahımın katiplerinden Hulki Efendi'nin İstanbul'a seyahatinden faydalanarak size bu mektubu yazıyorum.

Birkaç gün evvel, içinde latife sözleri bulacağınız bir kartpostal yollamıştım.

Burada hayat o kadar sakin değil. Gece gündüz, her gün çeşitli toplardan atılan şarapneller ve diğer mermiler başlarımızın üstünde patlamaktan geri kalmıyor. Kurşunlar vızıldıyor ve bomba gürültüleri toplarınkine karışıyor. Gerçekten bir cehennem hayatı yaşıyoruz.

Çok şükür askerlerim pek cesur ve düşmandan daha kuvvetlidirler. Bundan başka, içsel inançları, çok defa ölüme sevk eden emirlerimi yerine getirmelerini çok kolaylaştırıyor. Hakikaten, onlara göre iki semavi netice mümkün: Gazi veya şehit olmak. Bu sonuncusu nedir bilir misiniz? Dosdoğru cennete gitmek. Orada Allah'ın en güzel kadınları, hurileri onları karşılayacak ve ebediyen onların arzusuna tabi olacaklar. Yüce saadet.

https://www.youtube.com/watch?v=-YLyJkzEvfc
3:30-6:05'e bakınız!

(4:40-6:05: Görüyorsanız ya Hanfendi, benim adamların şahadet peşinde koşmakla hiç de aptallık etmiyorlar. Peygamber ne kadar akıllıymış, nasıl da erkeklerin hakiki ihtiraslarının farkındaymış. Ben şahsen, bu Müminler ile aynı hasletlere sahip olmak gibi bir kabileyetten ma teesüf mahrum bulunuyorum. Bununla beraber, inançlarını tasdik etmekten de hiç halim kalmıyor. Erkeklere o kadar huri ve daha başka hoş eğlenceler vaat eden Muhammed'in kadınlar için hiçbir tahahütte bulunmaması pek tuhaf. Demek ki ölümden sonra erkekler cennet kadınlarla malik olmanın keyfini çıkarırken kadınlar tahammül edilemez bir halde bulunacaklardır. Değil mi ya!

Görüyorsanız ya hanfendi, dağdağlı ve kan ve revan içinde geçen bir hayata alıştıktan sonra dahi, cennet ve cehennemden bahsetmek ve hatta bizzat Allah'ı tenkit etmek için kafi vakit bulabiliyor.

Hanfendi, şekip şayet şahsıma karşı Allah'ınızı tenkit ederek günaha girmemek gibi bir lütufta bulunmak isterseniz, ne olur çarpışmalar dışında serbest vakitlerimde ne ile meşgul olacağım hususunda bana tavsiyelerde bulununuz.)

Sizin mantıklı nasihatlerinizi beklerken şimdiki hadiseler yüzünden kazandığım sert karakteri yumuşatacak romanlar etüt etmeye ve böylece, ümit ederim ki hayatın hoş ve iyi taraflarını hissedecek hale gelmeye karar verdim.

Herkesi büyüleyen sevimli ve nükteli konuşmanızdan en büyük zevki almak benim için imkansız olmasaydı, aşk duygularından ve kendisiyle nadiren fikirlerimin birleştiği bir insanın hayat görüşünden başka bir şey ilham etmeyen bir romanın tefrikalarını okumak ihtiyacını duymazdım. Fakat cereyan eden ve bana kısa bir müddet içinde bitecek gibi görünmeyen hadiseler, beni, Hulki Efendi'ye birkaç roman ismini vermenizi rica etmek zorunda bırakıyor. Gidip satın alabilsin diye.

Valideniz hanımefendiye ve pederiniz beyefendiye hürmetlerimi ve Matmazel Edith'e en samimi hislerimi arz etmenizi ve en hararetli ve hürmetkarane bağlılıklarıma inanmanızı rica ederim, aziz madam.

Adres: Albay M. Kemal, 19. Tümen Kumandanı, Maydos.
Veya kısaca: Albay M. Kemal. Arı burnu Maydos. Bu daha emin.

* Milliyet. 30 Kasım 1954. s.3: Atatürk'ün Özel Mektupları. Derleyen: Sadi Borak. Kaynak Yayınlan. İstanbul. 4. Basım, Mart 1998, s.65-66.

Mustafa Kemal'in Madam Corinne'ye yazdığı mektupların bir kısmında miladi tarih, bir kısmında rumi tarih kullanmıştır. Bu tarihlere bağlı kalınmıştır. Yukarıdaki mektubun tarihi Milliyet'teki çevirisinde "20 Temmuz 1915" ve Atatürk'ün Özel Mektupları'nda ise "20 Temmuz 1331" olarak yazılmıştır. Milliyet'teki Fransızca elyazısının tıpkıbasımında silik olmakla birlikte, "20 Juin 1331" yazısı (20 Haziran 1331) okunmaktadır. Mektupta Mustafa Kemal'in bir önceki (14 Haziran 1915 tarihli) karta yaptığı göndermeden, iki yazının birbirine yakın tarihlerde kaleme alındığı da anlaşılmaktadır (Y.N.).

Kaynak: Atatürk'ün Bütün Eserleri, Cilt: 1 (1903-1915), S. 217.

Not. Yukarıdaki mektubu kaynakta işaret ettiğim yerden aldım ve buna eklenen metni parantez içinde kırmızı renkle gösterdim! Unutmadan, yukarıdaki videoda geçen diğer mektuplar da böyledir. Yani Peyami Safa'nın 1954'te, tam da yobazlığın zirve yaptığı Menderes döneminde, yazdığı mektupların tamamı böyle paragraf aralarına metin sokuşturmasıyla abartılıdır.

Ahlaksız
17-03-2019, 23:13
hooppsss

demogoji yok

o yumurta durup dururken kırılmadı

MEM dedik
suça azmettirme dedik
ölenleri suçlu ilan edip katili temize çeken bi adama gül mü atılacaktı
ne durup dururkeni

kuklayı oynatanlar işte bu adamlar
bu hiyerarşi
özgürlük düşmanları bunlar
sermaye de köpekleri de bunlar
islam denen dini başımıza musallat edenler bile onlar
karşısına fanatik hristiyan şovenizmini çıkaranlar onlar

ve tüm hikaye

sadece mülkiyetlerini devam ettirebilmek için
efendi-köle ilişkisini devam ettirebilmek için

benim imkanım olsaydı
o herifin götüne el bombası sokar pimi de kahkaha atarak çekerdim
Ne derse desin,bizene..
Bir kişiye tepki vermekle veya götüne el bombası sokmakla,farkındalık mı yaratacaksınız:)
Kişilerin özgürlük düşmanı olması filan,mesele değil..Önemli olan ideolojilerin/dinlerin özgürlük düşmanı olması..
Bir şeye düşman olunacaksa,bu şey kişi veya kişiler olmamalı..

Khaos
17-03-2019, 23:16
Ne derse desin,bizene..
Bir kişiye tepki vermekle veya götüne el bombası sokmakla,farkındalık mı yaratacaksınız:)
Kişilerin özgürlük düşmanı olması filan,mesele değil..Önemli olan ideolojilerin/dinlerin özgürlük düşmanı olması..
Bir şeye düşman olunacaksa,bu şey kişi veya kişiler olmamalı..

özgürlük düşmanı olan dinlerin ve ideolojilerin somuttaki karşılıklarından birisi de bu politikacılardır.

üstelik dinler/ideolojiler üstyapı üzerinden koşullayıcılıkla çalışır.
altyapıda tabanı ise mülkiyet ve efendi köle ilişkisiidir

üstyapı altyapıya hizmet için vardır.

meşru müdafaa mı demiştiniz

el bombasının o göte sokulması meşru müdafanın allahıdır

Ahlaksız
17-03-2019, 23:23
özgürlük düşmanı olan dinlerin ve ideolojilerin somuttaki karşılıklarından birisi de bu politikacılardır.

üstelik dinler/ideolojiler üstyapı üzerinden koşullayıcılıkla çalışır.
altyapıda tabanı ise mülkiyet ve efendi köle ilişkisiidir

üstyapı altyapıya hizmet için vardır.

meşru müdafaa mı demiştiniz

el bombasının o göte sokulması meşru müdafanın allahıdır
Olmaz,yanlış..Ben de şunu derim size..Din/ideoloji ile ayakta duran devletin tepesindeki insanlara,devlet içerisindeki milyonlarca insan hizmet ediyor mu?Ediyor..
Bu kadar el bombanız var mı:D

Khaos
17-03-2019, 23:31
pardon

yanlış derken
geçersiz önerme anlamında mı,
yoksa etik anlamında mı

o kadar el bombam yok
keşke olsa
umarım el bombasına gerek kalmadan
o köleler gönüllü kulluk yerine kendi özgürlükleri için
varolacak egoyu gösterirler

başka çare yoksa özgürlüğüm kırmızı hattımdır
gerekirse uğrunda tüm insanlığı bile yok ederim

bana aksiyolojik tabanlı kofti argümanlarla gelmeyin
ben varım ve diğerleri
diğerleri ikiye ayrılır
özgürlükten yana olanlar ve olmayanlar
olanlar bendendir
hiç bir meşruiyet aramam

doğuştan haklıyım
doğanın kanunu bu, ya efendisin-ya köle
ya da bu düzeni değiştirirsin

kenarda seyredenlere ne yapacağım ise o an keyfime kalmış
bize ne demişsin ya
kendi adına cümle kurmalısın
ben ait olduğum ''biz''i biliyorum

Ahlaksız
17-03-2019, 23:46
Sevgili Blitzkrieg;konuyu dağıtacağız:)
Ben sizi anlıyorum..Siyasetçiler insanları mahvediyorlar,biz de onları mahvedelim filan..Tamam da hangisini?Bitmiyorlar ki..Siyasetçi dediğiniz kişiler,toplum içinden çıkıyor..Siyasetçiler çöpse,toplum da çöptür..Çöpten çöp çıkar işte..Yani sorun siyasetçiler de değil..Yani siyasetçilere fiziki temasla bir yere varamazsınız..Bu yüzden ''yanlış'' diyorum..

-Köleler köle olduğunun bile farkında değil ama siz bu kölelerin,özgür olmayı beceremedikleri için üzülüyorsunuz..
-Özgür değilsiniz,hiçbir zaman da olamayacaksınız..
-Doğuştan haklı olmak,ne demek?Kendi isteğinizle,kendi mücadelenizle mi doğdunuz?Hayır..Hak ne o zaman?

Khaos
18-03-2019, 00:05
o halde yanlış kavramını doğru tabanda kullanmışsınız.
ancak tabanı doğru da olsa seçimlerim beni bağlar
bombayı ben sokayım gel pimi sen çek demedim

doğuştan haklıyım demek
haklı olmak için aksiyolojik zırvalara ihtiyacım yok,
o tarz argümanlar deneme demek
zaten sizin de öyle bir gayeniz yokmuş
en azından bu konuda anlaştık

ben de bu gün sünnet yarın deniz demedim.
en az sizin kadar da kötümserim bir yandan
ama bu savaştan da vazgeçmem

özgürlüğüm demek hayatım demek
herşeyim demek
o çocuk da benim kendi öz oğlum kadar sevgilidir şu an bana
bunun için savunma mı yapmamı bekliyorsunuz

yapmam, yok öyle bi ihtiyacım
umarım devrimci bir anarşisttir
umarım müslüman falan değildir
ama o pezevenk politikacının aşırı sağcı/ırkçı olduğu kesin bilgi
zaten söylemi de ortada
o söyleme düşünce özgürlüğü falan filan türünden kılıf giydirerek
beni değil kendinizi kandırıp avutursunuz

ForumKirpisi
18-03-2019, 00:37
ne bilem din düşmanlığı ırkçılık aşırı sağcılık ben üstünümcülük kötülemecilik
öğretilmiş hastalıklı travmatik bi davranıştır. ya hasta muamelesi yapacaksın ya da
susturacaksın ya da yok edeceksin.

bunun başka açıklaması yok. ben olsam ben de aynısını yaparım.

upuaut
18-03-2019, 03:51
Evet arkadaşlar, #45 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=634788&postcount=45) no'lu mesajımda "Çok ilginçtir, 2017'de Büyük Piramit'te "N.C. 1915" künyesine göre bir ANZAK askerinin kaydını araştırırken (ki meraklısına bu künyenin nerede olduğunu gösterebilirim) ANZAK askeri kayıtlarına bakmak zorunda kalmıştım" bildirdiğim üzere bu gizemli ANZAK askerinin kim olduğuna ilişkin keşif çalışmamı Çanakkale Savaşları'nın 104. Yıldönümü nedeniyle aşağıda veriyorum!

Büyük Piramit'teki Bir Anzak Kaydı Hakkında

28.06.2017/01:00.

http://upuaut.epizy.com/N.C.%201915.jpg
Büyük Piramit'teki Büyük Galeri'nin sonundaki Büyük Basamak'ın üzerindeki doğu duvarındaki I. ve II. Dünya savaşlarına katılmış 2 askerin kaydı, Inside KHUFU (http://www.pbs.org/wgbh/nova/ancient/explore-ancient-egypt.html).

Öncelikle Mısır piramitlerini ziyaret eden kişilerin, piramitlerin çeşitli yerlerine kayıtlar düştüklerini biliyoruz. Büyük Piramit bu konuda başı çeker. Çok uzun zamandan beri bildiğim yukarıdaki kayıtların izlerini sürdüm ve ilk kez burada açıklıyorum!

Buna göre Büyük Galeri'nin sonundaki Büyük Basamak üzerinde doğu tarafındaki duvara baktığınızda rahatlıkla görebileceğiniz bu kayıtlar ve çözümlemeleri şöyledir:

1. N. C. 1915.
I.O. R.T.U.R.: I. Officer Royal T.U. Regiment.

I. Dünya Savaşı'ndan kalma bu kaydın ilk satırı kendisini derhal ele veriyor. Ama ikinci satırdaki yazının da bununla ilgisi olduğunu yani ordudaki pozisyonu gösteren bir kayıt olduğunu düşünüyorum ve bunu da bir yere kadar çözebildim. Eğer bu ikinci satırdaki kodlama çözülebilinirse ilk satırdaki sadece ad ve soyadının baş harflerini yazan kişinin kim olduğunu tam olarak çözmüş olacağız.

Bilindiği gibi Avustralya I. Dünya Savaşı'na tüm askerlerini Mısır üzerinden Gelibolu ve Somme'ye göndermişti. Yani Mısır jeostrajesi nedeniyle onlar için transit bir ülkeydi, dolayısıyla Gelibolu ve Batı cephesine gönderilecek tüm askerlerin sevkiyatı ve lojistik destek Mısır'dan yapılıyordu. Mısır'a gelen ilk tabur 11. Tabur idi ve bu tabur Büyük Piramit'in aşağısındaki büyük bir kampta toplandılar. Ancak 11. Tabur Gelibolu'ya gelmeden yani dedelerimizi kıtır kıtır kesmeden önce Büyük Piramit’in önünde bir hatıra fotoğrafı (http://11btn.wags.org.au/index.php/photo-id-grid/grid-cell-totals) çektirdiler. Fakat bu fotoğrafta 11. Tabur'un tamamı yoktur; orada sadece 703 asker vardır. Çünkü 11. Tabur'da 1185 (http://11btn.wags.org.au/index.php/indexes/kia-25-april-1915) asker vardı. Ben ilk başta bu yazıtı yazan askerin o ünlü fotoğraftakilerden biri olacağını zannetmiştim ama listeye baktığımda bulamadım. Daha sonra 11. Tabur Listesi'ne bakınca şu 2 askeri buldum:

Cole N.: Er Norman Cole (https://rslvirtualwarmemorial.org.au/explore/people/273314).
Crossley N.: Er Norcliffe Crossley (https://www.awm.gov.au/collection/R1726623?search).

Bilirsiniz, askerlikte isimler önce soyad, sonra ad ile gösterilir. Fakat yukarıdaki kaydı koyan asker, ad ve soyadını sivildeki gibi yazmış. İşte bu şekilde araştırma yaptığı-nızda karşınıza 11. Tabur'dan 2 asker çıkıyor. Çok ilginçtir, her iki asker de Gelibolu'dan sağ çıkmışlar: İlki Gelibolu'da yakalandığı akciğer tüberkülozu (http://www.membership.wags.org.au/wags-shop/making-payments-guide/499-gallipoli-project-check-list) nedeniyle önce Mısır'a, oradan da memleketine geri gönderilmiş ve 4 Mart 1918'de ölmüş; ikinci asker ise Gelibolu'dan Mısır'a döndükten sonra oradan da Batı cephesine, Fransa'ya gönderilmiş ve 25 Temmuz 1916'da cephede ölmüş. Mezarı Somme'dedir.

Yukarıdaki resimde geçen 2. kayıt şudur:

2. LT. Eo. F. ORTOWSKI: Lieutenant (Teğmen) Executive Officer (http://www.presidency.ucsb.edu/ws/index.php?pid=16227) F. Ortowski.
USA-1944
ARMY AIR CORPS

Bu kayıt ilk kaydı doğrular. Çünkü o kaydı gören Amerikalı havacı, onun altına bir kayıt da ben koyayım diye düşünmüş. İlk kayıttan 29 yıl sonra bu kaydı, daha doğru-su künyeyi yazan Amerikalı havacı büyük bir ihtimalle şimdi bizim çözemediğimiz ilk kayıttaki künyenin ne anlama geldiğini biliyordu. Fakat ben bu askerin kaydını Amerikan Havacılık Kayıtları'ndan araştırırken bulamadım. Çünkü Amerikalılar Avustralyalılar gibi kolaylık sağlamıyordu. Oysa Avustralyalılar, her askerinin peşinde koşuyor ve eğer Norman Cole (https://rslvirtualwarmemorial.org.au/explore/people/273314) linkine tıklarsanız şu uyarıyla yardım istediğini görürsünüz: "Help us honour Norman Cole's service by contributing information, stories, and images so that they can be preserved for future generations".

BATTELFIELD I oyununun "4. The Runner (Haberci)" bölümünün sonunda Frederick Bishop (1862-1915)'un son sözü şu olur: "Good kid (Aferin evlat)".

Bu sözün hemen arkasından Çanakkale Savaşları ile ilgili şu bilgiler verilir:

"Vahşi çatışma 9 ay sürdü ve sonunda Osmanlılar, uğruna çok şey feda ettikleri zafere ulaştılar.

Gelibolu'yu vermediler.

100,000'e yakın Osmanlı askeri vatanlarını savunurken can verdi.

Onların arasından sonrasında Türkiye Cumhuriyeti'ni kuracak deneyimli liderler çıktı.

Bu savaşta Avustralyalılar ve Yeni Zelandalılar ilk kez ülkeleri için savaştılar.

Kahramanlık ve kardeşlik öyküleri bu ülkelerin ulusal kimliklerinin oluşmasında büyük rol oynadı."

Burada iddia edilenin aksine, deneyimli tek bir liderimiz vardı ve O'nun da ANZAKLAR için sözü şu olmuştur:

"Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, burada dost bir vatanın bağrında bulunuyorsunuz. Huzur ve barış içinde uyuyun. Sizler Mehmetçikler ile yan yana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını bu savaşa gönderen analar, gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız, bizim bağrımızdadır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuşlardır.", ATATÜRK-18 Mart 1934.

Görüldüğü üzere, Çanakkale Savaşları ANZAKLAR dediğimiz Avustralyalılar ile Yeni Zelandalılar'ın uluslaşmasına neden olmuştur. Fakat ATATÜRK'ün Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri üzerine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti için başlattığı uluslaşma süreci için aynı şeyi söyleyebilmek mümkün değildir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti 100 yılını doldurmadan 2001'de başlayan darbeyle 15 Temmuz 2016'da kesin olarak sona ermiştir. Demirel, Ahmet Necdet Sezer, Ecevit ve Erbakan deneyimli son ulusalcı liderler idi! Bu konuda Mirgün Cabas'ın yeni çıkan "2001: Eski Türkiye'nin Son Yılı" kitabı bize ışık tutar (ki bu, onun ilk kitabıdır).

Bkz.

https://www.youtube.com/watch?v=t2AfVsli-LQ

Ulan, İngilizler ve genelde Batı bir türlü şunu anlamak istemediler: Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar Batı ile ilişkilerde sorunlu olanlar, biz Türkler değil, uluslaşamayan ve bu büyük ortak paydaya katılmayı reddeden diğer parçamızdır. Biz onlara "Siyasal İslamcı", "Dinci", "Yobaz" vs. diyoruz.

Çok şükür, İngiltere'de son zamanlarda halkın üzerine minibüs, kamyonet, kamyon vs. ile dalınmasıyla meydana gelen terör olayları, bizim 100 yıldır anlatmakta zorlandığımız şeyi bir anda ortaya çıkarıverdi. Ancak, Yeni Zelanda'daki bu son olay ise bu konuda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha gözler önüne serdi!

Not. Bu arada bir itirafta bulunayım: Aslında resimdeki ANZAK'ın kimliğini deşifre ederek Gelibolu'da şehit düşmüş olduğunu tam tespit edebilseydim, BATTELFIELD I'in "4. Haberci" bölümünde Frederick Bishop yerine onu koyacak ve bunu bir sürpriz yapmak için Youtube'dan tüm dünyaya yayınlayacaktım. Olmadı, çünkü bu ANZAK askerinin akıbeti meçhul olarak kaldı!

ForumKirpisi
18-03-2019, 04:00
Çanakkale kordona yazın gidin Yeni Zellanda ve Avustralyalı tekneciler limana bağlıyor. İngilisçenizi geliştirmek veya
muhabbet etmek için garip bi deneyim olur, insanlar uzak duruyor gibi geliyor bazen. Zaten tüm Çanakkale'de yazın Yeni Zellanda ve Avustralyalı oluyor o başka. Böyle kafası çalışan ekzantrik bir halktan nasıl böyle çürükler çıkar onu hiç anlamam.
Gitmeyen varsa gitsin ama sonra yerleşmek falan isteyebilirsiniz halk dincileri hiç sevmez içine de yabancı sokmaz söyliyim.

karakedi
18-03-2019, 09:33
islamiyete tepkilisiniz diye, konuşmasında müslümanlara tepki gösteren birine sempati besliyorsunuz. bu avustralyalı dangalak katliamın sorumlusunun müslümanların kendisi olduğunu, ülkelerini kirlettiklerini söyledi. çocuk da bu çürük düşünceli adamın beyninde çürük yumurta patlattı. herkes layığıyla ağzının payını alır.

adam ırkçı düşüncelere sahip olduğu yetmiyormuş gibi bunu bir de katliamın hemen ertesinde yapıyor. tepki görmesi normal. asıl sorun sırf müslümanlara laf sokuyor diye adama toz kondurmamanız.

halbuki bu adamların gözünde sen ateist bir türk değilsin. türksen ottoman ve müslümansındır. yine onların gözünde de bütün müslümanlar şeriatçıdır. bu tabii ki yanlış bir düşünce tarzı. yanlış bir ideoloji. bu önyargıyı kırmanın yolu da adam müslümanları inançlarından dolayı mahkum edince, bize de ekmek çıkar mı diye kenarda beklemek değil.

ForumKirpisi
18-03-2019, 09:44
"müslümanlar" ortalığı kirletiyosa hoş bişey değilse detaylı araştırmanı yaparsın kirletiyo mu
kirletiyosa gönderirsin yerine. alırsın raporunu detaylı teknik analiz.
o kadar da zor bir şey değil. yerinde tespit edersin 1 sene, kim ne yapmış ne olay çıkartmış hepsini
topla gönder.

biz mesela kavga çıkaran suriyelileri gönderecez dediler bi kısmı gitti diye duyduk en azından. ne kadar gitti
gitmedi bilmiyorum ama en azından bi kısmı tespit edildi bişey yapıldı. sen de de öyle bi problem varsa yaparsın aynısını.

hristiyanlar ortalığı kirletiyo demek gibi saçma bişey. hangi hristiyan? arap hristiyanı mı? meksika mı?
ne kim? sonradan müslüman olmuş bi alman mı kirletiyo mesela? katolik mi protestan mı?

nasıl kirletiyo? yere mi sıçıyo? çarşaf mı doluyo çıplak mı geziyo? kime göre?

ne saçma bi bakış açısı bu tip gerizekalıları nasıl savunur birisi bilmiyom baya beyin özürlü saplantısı falan
olması lazım. tokat az kriket sopası geçirceksin arkadan.

ben mesela suudi turist geliyo 2 karılı çarşaflı hoşuma gidiyo mu gitmez. hoş değil tamam. uygun değil.
zaten çeşitliliğimiz yok anasını hepsi öyle gelenlerin. gidip silah alıp vuram mı hepsi terörist pislik falan mı diyim.
ne bilem kim neci?

ben onu yaparsam o daha çok çarşafına sarınır 2 karıyı 5 karı yapar takke üstüne takke takar.

saçma yani böyle iddiaları temellendirip hareket etmiyosan beyin özürlüsün demektir bu tip politikacıların hası da
ülkemizde aslında. her yer de bi akp oldu anasını satam.

upuaut
18-03-2019, 13:59
#66 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=634829&postcount=66) no'lu mesajımda görülmeyen, niye görülmüyorsa artık, resmin adresi şudur:

"ictenlik"
18-03-2019, 16:53
#66 (http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=634829&postcount=66) no'lu mesajımda görülmeyen, niye görülmüyorsa artık, resmin adresi şudur:

Görünüyor kendi tarayıcından felan olmalı

karakedi
18-03-2019, 18:40
HOLLANDA'DA MİSİLLEME SALDIRISI

Hollanda'daki saldırıda 3 kişi öldü. Hollanda'da sabah saatlerinde tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Polis saldırıyla ilgili olarak Türkiye doğumlu 37 yaşında Gökmen Tanış adlı bir kişiyi arıyor.

Hollanda'nın Utrecht kentinde sabah saatlerinde bir tramvayda düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Utrecht Belediye Başkanı Jan Van Zanen Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıda en az 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Zanen, olayda 9 kişinin ise yaralandığını, yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesinin olduğunu açıkladı.

Utrecht polisi saldırıyla ilgili 37 yaşında Türkiye doğumlu Gökmen Tanış adlı kişinin güvenlik kamerasınca çekilmiş görüntülerini yayımlayarak, sözkonusu kişiye yaklaşılmaması ve görüldüğü takdirde hemen polise haber verilmesi uyarısında bulunmuştu.

BBC Türkçe Utrecht'te yaşayan Türk bir işadamının Gökmen Tanış'ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan'a gidip savaştığını söylediğini yazdı.

Haberde sözkonusu işadamının Tanış için, "Birkaç sene önce IŞİD'le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti" ifadesine yer verildi.

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/_106066529_gokmen_tanis.jpg

http://haber.sol.org.tr/dunya/hollandadaki-saldirida-3-kisi-oldu-258779

///

şimdi bu savunduğunuz ruh hastası adamın kafasında neden çürük yumurta patlatılması gerektiğini anladınız sanırım.

Khaos
18-03-2019, 18:51
anlamazlar sn. karakedi

bağ kuramazlar
anlamalarını beklersiniz
hayal kırıklığıdır elde kalan

Ahlaksız
18-03-2019, 20:16
...
ama o pezevenk politikacının aşırı sağcı/ırkçı olduğu kesin bilgi
zaten söylemi de ortada
o söyleme düşünce özgürlüğü falan filan türünden kılıf giydirerek
beni değil kendinizi kandırıp avutursunuz
Sevgili Blitzkrieg;Sağcılar,ırkçılar,onlar pezevenk filan..Niyeymiş?Siz diyorsunuz diye mi?
Söylediği sözlerin hangisi yanlış,buyrun,ortaya koyun,bakalım..
Ama o sağcı/ırkçı filan..Banane ne olduğundan..Ben ne dediğine bakarım..
islamiyete tepkilisiniz diye, konuşmasında müslümanlara tepki gösteren birine sempati besliyorsunuz. ...
Sevgili karakedi;müslümansınız galiba..Çocuğa tepki koyduk diye,pek bir tepkilisiniz de:)
Mevcut koşullar altında Yeni Zelanda'da ifade özgürlüğü diye bir şey var mı?VAR..O zaman,bir politikacının veya bir işçinin kendini istediği şekilde ifade edebilmesine herkes saygı duyacak..Bu bir zorunluluk..
Siz ve sizin gibi liberal veya hümanist insanlar,bu tip olaylarda hep ajitasyon yapıyorsunuz ve alenen şiddetten yana olduğunuzu ifade ediyorsunuz..Durup dururken birinin kafasında yumurta kırılmasını,yani şiddeti onaylıyorsunuz..Kendinizi böyle ifade ediyorsunuz,buna da bir şey dediğim yok..Bu da sonuçta bir ifade özgürlüğüdür..
Yalnız ne dediğinizin,ne yaptığınızın farkında değilsiniz,sıkıntı burada..
..şimdi bu savunduğunuz ruh hastası adamın kafasında neden çürük yumurta patlatılması gerektiğini anladınız sanırım.
Ne ruhu?Özünde islam ve Müslümanlar kötü diyen birisi,size göre deli mi yani?
Ha ha hay:D

Khaos
18-03-2019, 20:24
bana bak ahlaksız

tüm süslü kelimelerinin arkasına gizlediğin seni deşifre eden kelime şu
''durup dururken''

hiç kimse durup dururken bi şey yapmaz

sana dendi ki
bu pezevenkler; MEM üzerinden bu olayların mühendisleridir

hala aynı yavşak ifadelelrle burda demogoji kaskallıyosunuz
bi bitmediniz amk.

zikeyim sizin o kelime oyunlarınızı
alayınız götsünüz

küçük beyninizle kelimelerle oynarak ancak kendinizi ve kendiniz gibi diğer küçük beyinlileri kandırırsınız

kuklayı tutan eli göremezsin
çünkü sende o göt yok
senin politikacı dediğin o şerefsizin bu memleketteki izdüşümünün geçtiği yoldan geçecek cesaretin de yok

siktir git şimdi
durup dururken miş

karakedi
18-03-2019, 20:27
Sevgili karakedi;müslümansınız galiba..Çocuğa tepki koyduk diye,pek bir tepkilisiniz de:)
Mevcut koşullar altında Yeni Zelanda'da ifade özgürlüğü diye bir şey var mı?VAR..O zaman,bir politikacının veya bir işçinin kendini istediği şekilde ifade edebilmesine herkes saygı duyacak..Bu bir zorunluluk..
Siz ve sizin gibi liberal veya hümanist insanlar,bu tip olaylarda hep ajitasyon yapıyorsunuz ve alenen şiddetten yana olduğunuzu ifade ediyorsunuz..Durup dururken birinin kafasında yumurta kırılmasını,yani şiddeti onaylıyorsunuz..Kendinizi böyle ifade ediyorsunuz,buna da bir şey dediğim yok..Bu da sonuçta bir ifade özgürlüğüdür..
Yalnız ne dediğinizin,ne yaptığınızın farkında değilsiniz,sıkıntı burada..

Ne ruhu?Özünde islam ve Müslümanlar kötü diyen birisi,size göre deli mi yani?
Ha ha hay:D
hayır ben islamiyeti eleştirdi diye adama manyak muamelesi yapmadım. ben, 50 kişinin öldüğü bir katliamın ertesinde, katliamcı piskopatı mahkum etmek yerine, bu katliam ölen insanların kendisi yüzünden yaşandı diyecek kadar manyaklaşmış bir insan için yaptım. ateistsiniz ya siz de böyle bir adamı sırf müslümanlara laf sokuyor diye savundunuz. asıl kafasında çürük yumurta kırılacak olan siz ve sizler gibi manyak düşüncelere sahip insanlar. madem böyle bir adamı savunuyorsunuz o zaman alın elinize taramlı silah. cuma namazında camii basın. ne kadar çok müslüman öldürürseniz, ateist gücünüz o kadar artar.

sayın Ahlaksız

kimsenin inancı sizi ilgilendirmez. insanların inancını sorgulamak size kalmadı.

siz burada katliamın hemen ertesinde, katliamı yapan kişiyi mahkum etmek yerine, katliamın müslümanların kendisi yüzünden yaşandığını iddia edecek kadar manyak fikirlere sahip bir faşist siyasetçiyi sırf müslümanlara laf sokuyor diye savundunuz.

kusura bakmayın ama sizin kafanız bu kadar çalışıyor.

ilahimasal
18-03-2019, 20:35
Serseri genç senatörün kafasına 1 tek yumurta vurduğu için yozgatlı serseri hollanda da 3 kişiyi öldürdü

Ya o genç serseri senatörün kafaya yumurtayı vurmasaydı !!!!
Yozgatlı serseri 40 belkide 50 insanı katledecekti.

Helal olsun o serseri gence iyiki senatörün kafaya yumurtayı vurduda 3 kişi katledildi. Yoksa sonu çok kanlı olurdu.

Artık insanlar daha az katledilsin diye her gördüğümüz siyasetcinin kafaya yumurta şaklatalımki katliamlar azalsın

Huloooo

Ankara garda 100
Soma madende 300

Kişi katledilmesin diye keşke siyasilerin kafayı yumurta yağmuruna tutsaydık

Kadın katliamları için yumurtalarınızı hazırlayın

Hayvan katliamları
Agac katliamları
Doğa katliamları

Haydin hep beraber Yumurta atmaya.

Sonuç veriyormuş. 3 ölü.

Sadakallahulazıymmmmm.

Khaos
18-03-2019, 20:38
buyur

zikilecek göt bağdattan ıslık çalar

adam birileri daha az ölsün diye yumurta koymadı o kel pezevenkin kafasına
tepkisini koydu

sende de o tepkiyi koyacak göt yok
siz aynı tipsiniz, hepiniz
kelimelerle cilveleşin şerefsizler

ıslık çalma
gelir seni zikerim

ilahimasal
18-03-2019, 20:49
Ankara Garda 100 kişi katledilince
Soma Madende 300 kişi katledilince ses yok tık yok.

Y.zellanda da olunca SHOW yapmak. Çok garip davranışlar !

Bu arada İMZAMI değiştirdimde.
Nasıl olmuş?

Hulooo

Khaos
18-03-2019, 20:52
Ankara Garda 100 kişi katledilince
Soma Madende 300 kişi katledilince ses yok tık yok.

Y.zellanda da olunca SHOW yapmak. Çok garip davranışlar !

Bu arada İMZAMI değiştirdimde.
Nasıl olmuş?

Hulooo

nerden biliyon lan göt

sana burda eylem günlüğümü yayınlıycaz

amk. şerefsiz şoveni

sana ne lan ankara'dan soma'dan
orda sen mi öldün
biz öldük

Ahlaksız
18-03-2019, 20:52
sana dendi ki
bu pezevenkler; MEM üzerinden bu olayların mühendisleridir
...
Sevgili Blitzkrieg;argoya/hakarete gerek yok,az sakin olun lütfen:)
Mem konusunu biliyorum,gerek yok bu konulardan bahsetmeye..Din veya siyasetten de bana bahsetmenize gerek yok..Buradaki konu ifade özgürlüğüne saygı duyulmaması..Benim üstüne bastığım konu bu..Gerisi önemli değil..
Turan Dursun niye öldürüldü?Bana bunun cevabını verebilir misiniz?
Bakalım Turan Dursun'un Türkiye'de öldürülmesi ile ifade özgürlüğü arasındaki bağı kavrayabilecek misiniz?
..
kusura bakmayın ama sizin kafanız bu kadar çalışıyor.
Sevgili karakedi;siz de konuyu anlamıyorsunuz,yazdıklarımı okumuyorsunuz..Sevgili Türkü'nün mesajlarını da bir zahmet okuyun..Burada bir şey diyoruz ama umursamıyorsunuz bizi..

Aynı soruyu size de soruyum;Turan Dursun niye öldürüldü?
Bana bunu izah edin lütfen..İlhan Arsel niye Türkiye'den kaçtı?Bahriye Üçok niye bomba ile havaya uçuruldu?

karakedi
18-03-2019, 20:57
ee ne yani şimdi turan dursun öldürüldü diye onlar da belçikada cami tarayıp müslümanları mı öldürsün? manyak mısınız siz? bunu hakaret anlamında söylemiyorum. kafasında hastalıklı düşünceler barındıran insan anlamında soruyorum. manyak mısınız?

Khaos
18-03-2019, 20:58
o saygı dediğin ahlakçılık sosuna bandırılmış
liboş zırvalarıdır
madem MEM'i biliyorsun
o zaman durup dururken diye cümleler kurmayacaksın

mühim olan ifade özgürlüğüymüş
hangi dünyada yaşıyosun sen

kuklayı tutan tetiği çeken o kel pezevenk
görmüyosun
göremezsin
çünkü cesaretin yetmiyor

burda da o kel pezevenkin prototipleri var

senin katledilmen için MEM üretiyor
ifade özgürlüğü mü diyelim bizdeki şerefsizlere de

dinci ipneler götünüzü zikerse arkama saklanmayın
kendi götünüzü koruyun
ben kendimi korurum
o zaman sorarım ben size ifade özgürlüğü neymiş
özgürlük neymiş

Ahlaksız
18-03-2019, 21:07
Anlamıyorsunuz..Size bir şey anlatmakta mümkün değil..Önyargılısınız,herşeyi de çözmüşsünüz..
Yine de kabaca bahsedeyim;
İnsanlar niye savaşır veya dövüşür?Diyalog kuramadıkları için..Diyalog nasıl kurulur?Saygıyla..Nedir saygı?Sizden farklı olan birisinin görüşlerine değer vermek..
Bu kadar basit..
Turan Dursun niye bu ülkede öldürüldü?Çünkü bu ülke insanı diyaloga kapalı..İfade özgürlüğünden yana değil..Farklı insanlar,aynı toplumda diyalog kuramazlarsa,o toplumda farklı gözüken insanlar hedef tahtasına oturtulur..

Khaos
18-03-2019, 21:14
Anlamıyorsunuz..Size bir şey anlatmakta mümkün değil..Önyargılısınız,herşeyi de çözmüşsünüz..
Yine de kabaca bahsedeyim;
İnsanlar niye savaşır veya dövüşür?Diyalog kuramadıkları için..Diyalog nasıl kurulur?Saygıyla..Nedir saygı?Sizden farklı olan birisinin görüşlerine değer vermek..
Bu kadar basit..
Turan Dursun niye bu ülkede öldürüldü?Çünkü bu ülke insanı diyaloga kapalı..İfade özgürlüğünden yana değil..Farklı insanlar,aynı toplumda diyalog kuramazlarsa,o toplumda farklı gözüken insanlar hedef tahtasına oturtulur..

anlamıyorsunuz
anlamayacaksınız

diyalog antogonizma çözemez
örgütlü mücadele çözer
sermaye sınıfını tanımıyorsun
diyalog kurmaz senle

sadece MEM üretir
o MEM'ler üzerinden
seni sahte ideolojilerle ürettiği savaşların içinde boğar

alayınızın diline pelesenk oldu
birbirinden arakladığınız klişeleri habire getirip bana kaskallıyorsunuz
önyargılıymışım falan filan

elbette önyargılıyım

tanıyorum ****leri
huyunu biliyorum
antogonizmanın doğasını biliyorum

çünkü korkudan gözümü kapatmıyorum

sen bilemezsin
aptal olduğun için değil
benim kadar zekisin

ama yürek yok sizde sorununuz o

o yüzden liboş zırvaları kaskallayın

altyapıda özgürlük yoksa üstyapıda olmaz

ifade özgürlüğü yalandır, diyalog yalandır
doğada bunlara yer yok

güçlü olan akıllı olan cesur olan kazanır

karakedi
18-03-2019, 21:25
anlamayan sensin. çünkü islam karşıtlığına kafayı takmışsın. saplantılısın. bu adam göçmen politikasının yanlış olduğunu, müslümanların ülkeye alınmaması gerektiğini, ülkenin müslümanlar yüzünden bu duruma geldiğini söylediği için yumurtayı kafasına yedi. yıllardır da bu adamlar düşüncelerini özgürce savunduğu, avrupa halkları ile bu ırkçı düşüncelerle diyalog kurdukları için avrupada ırkçılık yükseldi. göçmenlere ve müslümanlara karşı tacizler arttı.

ben avrupaya gidip oranın kültürüne entegre olmayan, çağdaşlaşmayan göçmenleri, müslümanları onaylamıyorum. eğer bir topluma katılıyorsan o topluma adapte olacaksın. sen de kendi kültürünü onlara adapte edeceksin. kaynaşacaksın. öyle türk mahallesi kurup, almanları oraya sokmamazlık yapmayacaksın. onlar da sana yapmayacak. çarşafı da çıkaraksın. insan gibi tişörtünü, blüzünü, pantolonunu, eteğini giyeceksin. ibadetini de modern şekilde yapacaksın.

ama heyhat. emperyalizmde işler böyle yürümüyor. önceki mesajımda daha detaylı anlatmıştım. hatta az bile söylemişim.

1 avrupa birliği ülkeleri 16-19yy arası bütün dünya ülkelerini sömürdü. onların yeraltı yerüstü zenginliklerini çaldı, ülkesine kaçırdı.
2 sovyet rusya çözüldükten sonra az gelişmiş doğu avrupa ülkelerini ABye kattı. onların yetişmiş insanlarını ucuza istihdam etti, kendi vatandaşlarının da standartı düştü. sermaye sınıfı ucuz işçilik yüzünden göçmenleri ve halkını manipüle etti. bu faşist ırkçılar da şimdi iktidara gelmek için bu manipülasyona oynuyor.
3 yunanistanı ciğerlerine kadar sömürüp yerin dibine batırdılar.
4 gümrük birliği adına bizi de batırdılar. bu pezevenkler yüzünden uyum yasası diye sakatatı bile zor bulur olduk.
5 ırak ve afganistanı ABD ile birlikte yıktılar. bu ülkelerin yetişmiş insanları amerikaya ve AB ye kaçtı.
6 8 yıldır suriyenin yıkımına ortak oldular. yetişmiş yetişmemiş ne kadar insan varsa dünyanın dört bir tarafına dağıldı.

şimdi de kalkmış pişmiş kelle gibi göçmen politikasını eleştiriyor. ulan tüm dünyayı yıktınız be. tüm dünya halklarını yerinden oynattınız. öldürdünüz. fakirleştirdiniz. ekonomisini göçertip, petrolünü çalıp, terör örgütlerine silah satıp sonra da onların yetişmiş insanları çaldınız. sonra da kalkmış göçmen politikası diyorsun.

kafana yumurtayı böyle yersin işte. çürük beyinli ırkçı manyak.

Ahlaksız
18-03-2019, 21:26
..
örgütlü mücadele çözer
Nasıl olacak bu?
1-diyalogla
2-şiddetle
Diyalog yalansa,direk silahlı mücadeleden yanasınız..Ben sizin kişisel görüşlerinizden bahsetmiyorum ki..
Kaç defa yazdım..Mevcut şartlardan bahsediyorum..Yeni Zelanda'da ifade özgürlüğü var mı,yok mu?Var işte..Varsa,kimse kimseye bir şey yapamaz..
İran'daki bir eylemden bahsetmiyoruz,olayın olduğu yer Yeni Zelanda..
Politikacıların ne olduğu falan filan,bunlar meselemiz değil..

Ahlaksız
18-03-2019, 21:30
yıllardır da bu adamlar düşüncelerini özgürce savunduğu, avrupa halkları ile bu ırkçı düşüncelerle diyalog kurdukları için avrupada ırkçılık yükseldi...
:D
Avrupa'da ırkçılığın yükselmesinin nedeni,müslümanların her yeri havaya uçurması,kafaları kesmesi..

Khaos
18-03-2019, 21:34
Nasıl olacak bu?
1-diyalogla
2-şiddetle
Diyalog yalansa,direk silahlı mücadeleden yanasınız..Ben sizin kişisel görüşlerinizden bahsetmiyorum ki..
Kaç defa yazdım..Mevcut şartlardan bahsediyorum..Yeni Zelanda'da ifade özgürlüğü var mı,yok mu?Var işte..Varsa,kimse kimseye bir şey yapamaz..
İran'daki bir eylemden bahsetmiyoruz,olayın olduğu yer Yeni Zelanda..
Politikacıların ne olduğu falan filan,bunlar meselemiz değil..

ifade özgürlüğü hiç bir yerde yok
çünkü ifade özgürlüğü diye bişey yok

salağın biri ne demişti bi başlıkta

iki elektron birbirine değemiyor
arada manyetik alan var

öküz zannediyo ki
iki elektron var birbirne değmek istiyo bi de 3. özne var araya giriyo
küçük beyni anlamıyo
iki elktronun birbirine dokunma biçimi manyetik alan
araya giren şey değil
onların ilişki biçiminin karakteri niteliği

sen de anlamıyosun
ifade özgürlüğü elinize tutuşturulan bi yalan
oyalanın
onlar habire insanlara MEM üretiyor
zehir akıtıyor
beyinlere
kafalarına kod yüklüyor
kuklaya dönüştürüp oynatıyor

imam-hatiplerde binlerce beynin ırzına geçilir
sen ise bir tanesini kurtabilmek için ömrünü heba edersin

anlasana

bunlara cepheden saldırman lazım
cephe mülkiyet

liboş söylemleri boş işler

git zelendada mülkiyeti kaldır bakalım
görürsün ifade hürriyetini
ifade hürriyeti sahte ideolojilere ve teslimiyet ideolojilerine var
gerçeklere yok

Ahlaksız
18-03-2019, 21:50
ifade özgürlüğü hiç bir yerde yok
çünkü ifade özgürlüğü diye bişey yok...
Sıkıntı şu..Kendi hayat görüşünüzü,her konuya dahil ediyorsunuz..
Ben insanların üremesine karşıyım..Benim hayat görüşüm de bu..İdeolojilere/dinlere filan değil,bizzat insanın kendisine karşıyım..Her konuda bunu dile getirirsem ne olur?Hiç bir konuyu anlayamam/anlatamam..
Bu benim düşüncem bir kenarda dursun..

Yeni Zelanda'da bir politikacı kendini ifade edemezse,orada kim kendini ifade edebilir?Hiç kimse..Müslümanlar?Müslümanlar da kendini ifade edemez..O zaman da,çok büyük bir sıkıntı ortaya çıkar..Çünkü kendini ifade edemeyen insanlar,bir şekilde patlarlar..

Bir toplumda insanların silahlı mücadele etmesini istiyorsanız,o toplumda düşünce ve ifade özgürlüğüne ket vurursunuz..Yani o patlatılan yumurta,silahlı mücadeleye teşviktir..Teröre teşviktir,teröre hizmettir..

karakedi
18-03-2019, 21:54
Avrupa'da ırkçılığın yükselmesinin nedeni,müslümanların her yeri havaya uçurması,kafaları kesmesi..

bu kadar sığ düşünceye sahip olduğunuza inanamıyorum. okuduğunuz kitaplardan utanın. o kadar kitap okumuşsunuz. sokaktaki kafatasçı yobazdan farkınız yok. bir de ateistim deyip millete düşünce öğretmeye çalışıyorsunuz.

havaya uçuran terörist grupları amerika yıllarca besledi. almanya çatır çatır suriyedeki terörist gruplara silah sattı. islami terörü kendileri çıkarttı. kendileri besleniyor. islami terör üzerine kurul bir düzen bile var. fransız çimento devi lafarge'ın işid'e rüşvet verdiği bile çıktı ortaya. avrupada ırkçılık islami terör yüzünden yükseliyorsa, islami terör de ab'den besleniyor.

bu kafayla ne tartışılır bilmiyorum.

http://haber.sol.org.tr/dunya/cimento-devi-lafarge-iside-yardimla-suclaniyor-241365

///

turan dursun'un ismini de ağzınıza almayın.

Khaos
18-03-2019, 22:06
Ben insanların üremesine karşıyım..Benim hayat görüşüm de bu..İdeolojilere/dinlere filan değil,bizzat insanın kendisine karşıyım..Her konuda bunu dile getirirsem ne olur?Hiç bir konuyu anlayamam/anlatamam..

Yeni Zelanda'da bir politikacı kendini ifade edemezse,orada kim kendini ifade edebilir?Hiç kimse..Müslümanlar?Müslümanlar da kendini ifade edemez..O zaman da,çok büyük bir sıkıntı ortaya çıkar..Çünkü kendini ifade edemeyen insanlar,bir şekilde patlarlar..

Bir toplumda insanların silahlı mücadele etmesini istiyorsanız,o toplumda düşünce ve ifade özgürlüğüne ket vurursunuz..Yani o patlatılan yumurta,silahlı mücadeleye teşviktir..Teröre teşviktir,teröre hizmettir..

demek terörü teşvik eden o çocuk

efendiler ve kültür endüstrileri sosyolojileri iktisatları gizli servisleri masa başı üretilmiş dinleri/dinsel organizyonları değil.
ordaki kel pezevenk değil

vay be o çocuk öyle mi

git aynaya bak
karşında gördüğün sahtekarın yüzüne tükür
konuşan aklın değil
korkuların ve teslimiyetin

sen gerçeğe ihanet eden bir hainsin

Ahlaksız
18-03-2019, 22:19
bu kadar sığ düşünceye sahip olduğunuza inanamıyorum. okuduğunuz kitaplardan utanın. o kadar kitap okumuşsunuz. sokaktaki kafatasçı yobazdan farkınız yok. bir de ateistim deyip millete düşünce öğretmeye çalışıyorsunuz.
...
Sevgili karakedi;geçen gün forumda cihatla ilgili konu açan siz değil misiniz?Daha cihatı bile bilmiyorsunuz ama herşeyi çözmüşsünüz:D
Bu konuları sizi aşar,aştığını gördük..
..
Tamam,yeter bu kadar..

karakedi
18-03-2019, 22:20
Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen saldırıların ardından bir açıklama yapan Avustralyalı Senatör Fraser Anning, olaydan artan Müslüman nüfusu ve mültecileri sorumlu tuttu.
Yeni Zelanda'nın göçmen politikasını eleştiren Queensland Senatörü, gerçekleştirilen saldırının toplum içinde Müslümanlara karşı büyüyen korkunun bir göstergesi olduğunu iddia etti.
Anning, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
"Toplumumuzdaki her türlü şiddete karşıyım ve silahlı saldırı eylemlerini de kınıyorum. Şiddet eylemi, yapılanları haklı çıkarmamakla birlikte bu saldırının vermek istediği mesaj, hem Avustralya'da hem de Yeni Zelanda'da toplum içerisinde artan Müslüman nüfusa karşı büyüyen korkunun bir göstergesidir.
Her zaman olduğu gibi sol görüşlü politikacılarımız ve medyamız, bugünkü hadisenin ardında yine silah yasaları veya milliyetçi görüşlere sahip kişilerin olduğunu öne sürmek için yarışa gireceklerdir. Lakin bunların hepsi klişe saçmalıklar.
Bugün Yeni Zelanda sokaklarında kan dökülmesinin asıl nedeni,göçmen programıdır ki her şeyden önce fanatik Müslümanların Yeni Zelanda'ya göç etmesine olanak sağladı.
Açık konuşalım, bugünkü saldırının mağduru Müslümanlar olsalar bile, asıl failler genellikle onlar oluyor ve Müslümanlar dünya çapında inançları adına insanları öldürüyorlar.
İslam, bir bütün olarak dini lider kılığına giren 6'ıncı yüzyıl despotunun şiddet ideolojisidir. Ona karşı çıkan herkese karşı sonsuz savaşı haklı kılıyor ve inanmayanları ve dinden dönen herkesin öldürülmesi çağrısında bulunuyor.
Gerçek şu ki, İslam başka inançlara benzemiyor. İslam faşizmin dini bir yönüdür. Son hadisenin katillerinin bu vahşi, yabani inancın üyelerinin olmaması onları suçsuz kılmaz, suçsuz oldukları anlamına gelmez."
https://tr.euronews.com/2019/03/15/avustralyali-senatorden-cami-katliami-yorumu-olenler-masum-degildi-islam-fasizmdir
Bu lafları etmiş,ertesi gün başına şöyle bir şey gelmiş;

çocukla ilgili attığınız ilk mesaj bu. adam bu katliamın sebebi müslümanların kendisi diyor. adam islami terör bile dememiş. müslümanlar dünya çapında inanç adına insanları öldürüyor diyor.

tamam islami terörü burada kimse savunmuyor. türkiyede dinci gericiliğin yükselmesinden rahatsızız. AKP iktidarından rahatsızız ve gitmesini bekliyoruz. gitmesi için mücadele ediyoruz. artık rahatlamak istiyoruz.

bazı müslümanların yanlış tepkileri de var. işte namaz protestosu falan yaptılar. geçmişte çok acı olaylar yaşadık. tekrarını yaşamamayı ümit ediyoruz.

fakat ne olursa olsun islam dünyasının tamamının zan altında bırakılması, profesyonel silahlarla cami basıp insanların sırf inancından dolayı sorgulanmadan, haksız yere, hesapsız yere, manyakça öldürülmesi doğru değil. bir politikacı sağcı da olsa temsil ettiği kesime siyasetin sınırları içerisinde hitap etmeli. insanlığın bazı kazanımları var. veya ben öyle düşünüyorum. kimsenin inancından dolayı öldürülmesi ve diğerlerinin de bir kişinin veya grubun yaptığı olaylar yüzünden zan altında bırakılması, toplumda ırkçılığın katliamcılığın körüklenmesi doğru değil.

siz de sırf islam karşıtı olduğunuz için, bu ırkçı faşist adam müslümanları eleştirdi diye onu savunuyorsunuz.

lafı kıvırmaya gerek yok. siz ateist falan değilsiniz. islam karşıtlığı ile saplantılı düşüncelere sahip bir yobazsınız.

size bunu daha önce de söyledim. yarım saatten fazla yapılan bütün tartışmalar da düşünce yapınız su yüzüne çıkıyor.

nasıl yobaz müslümanlar var. onlara müslüman denmez. siz de ateist bir yobazsınız. size de ateist denmez.

"ictenlik"
18-03-2019, 22:25

Kendini insan türüyle, yani tür olarak insanla özdeştiremiyor musun?
Bunu dürüst bir biçimde soruyorum inanın.
Tür aidiyetliğiniz nedir? İnsan derken kendinizi de kapsıyor musunuz?
Örneğin hayvanla daha barışık ve mesela hayvan türüne daha yakın bir tür duyuş ya da üst insan varlık farketmez böyle mi? ve buna benzer mi? değil mi? Örneğin...

Bir kaç gün önce Orwell, Hayvan Çiftliği alıntıları taradım. Denenler tıpkı bunun gibi.
Bizim bunu sormamızın yukarıdakine benzer bir başka amacı daha var.(Kasyopya okumamıza dayanan) ama inanın açması çok karmaşık. İstenirse onu da açayım..

demek terörü teşvik eden o çocuk

efendiler ve kültür endüstrileri sosyolojileri iktisatları gizli servisleri masa başı üretilmiş dinleri/dinsel organizyonları değil.
ordaki kel pezevenk değil

vay be o çocuk öyle mi

git aynaya bak
karşında gördüğün sahtekarın yüzüne tükür
konuşan aklın değil
korkuların ve teslimiyetin

Evrensel-İnsan (olsa) derdi ki kişinin bilgi ve algı ve bilinç düzeyi
Herkesin bilinç bilgi düzeyi aynı değil derdi.
Belki de haklıdır.
Kişi kendi düzeyinden özdeştirip ölçüyorsa?

Çok sıradışı diye yukarıda da açmadım ancak

İnsanlaşma , bireyleşme gibi metaforlar var. Sonra yabancılaşma vb.
Kendini hayvana yakın örtüştüren ve insanı üst tür (tür olarak kendini baskılayan yöneten olarak) metaforlayan bilinç kuşağı gibi düşünelim.
Yine Orwell'ın hayvan çiftliğini öneriyorum.
Sürü, yerli ve doğa benlikten (alt benlikten geçiş ve) bireyleşme/insanlaşma kavramı var . Mesela Kohut denen bir adam var.
Örneğin Sufizm de insan aşama aşama yani, insan-ı hayvan ( sürü insanı) , insan (birey insanı) , insanüstü üst insan (insan-ı kamil- toplum toplumsallık insanı) olarak metaforlanır. Bir alıntı alayım buna benzer hemen..
Nietzsche de; insan, alt insan, üst insan der...
Aslında hayvanlar da alt insandır. Doğaya göre öyle ama...
Marks ta ezilen sınıf Proleter kavramı var.. Tabi ki bunu işçi sınıfı için söylüyor ancak o niye işçi sınıfı. İşçi sınıfı denen merdeyse Hindistan da ki kast yapı gibi belirli topluluğu mu işaretliyor? Bilgi bilinç algı düzeyi mi işaretliyor örneğin.. Kimi sanayiye layık görüyorduk?
Benim zamanımda oku yoksa sanayiye deniyordu. Bu sanayiye denilen istese de okyamıyordu. Oysa okuyan bununla kendini aynı koşulda ya da sanki şanslı vb. sayıyor olmalı.. Sonra nir başka nesilde sanayiye gidenler rahat etti. Okuyanlar daha köle moldu

Proleter bu haydi sanayiye olarak belirlenen mi diyorum..
Bilinç ve algı düzeyine dayalı kast ve hiyeralşi dayatımı işte..
Belli bir sınıf para sahibi de olsa güç te olsa kuşakta sınıf atlayamıyor mesela..
Şimdi çok açık örnek var toplumun gözü önünde.

Bunun biz de farklı okumalara dayanan farklı yorumları da var
Denildiği gibi taban ya da tabana dayalı kaynak şu an temsil edilemediği için açamıyoruz

Canku, seyirci ile sohbeti sırasında, insanları 'İnsanımsılar', 'bitkiler, 'hayvanlar' ve 'Kamil insanlar' olarak sıraladığını belirtirken, '2016'dan sonra bu insanımsılar inşallah gelişir, insan, insanlar da kamil insan olsun dedi.

Ahlaksız
18-03-2019, 22:50
.. siz de ateist bir yobazsınız. size de ateist denmez.
CİHAT kavramını iyice araştır..
Kendini insan türüyle, yani tür olarak insanla özdeştiremiyor musun?
Bunu dürüst bir biçimde soruyorum inanın.
Tür aidiyetliğiniz nedir? İnsan derken kendinizi de kapsıyor musunuz?
Örneğin hayvanla daha barışık ve mesela hayvan türüne daha yakın bir tür duyuş ya da üst insan varlık farketmez böyle mi? ve buna benzer mi? değil mi? Örneğin...
Sevgili içtenlik;Özdeşleştiremezsek,sıkıntılı bir durum ortaya çıkar..Ben de böyle bir sıkıntı yok..Ne olduğumu biliyorum,nerede olduğumu biliyorum,insanların da ne olduğunu biliyorum..Haliyle bilgi,insan denen hayvan türünü anlamama neden oluyor..Benim anladığım,insan denen tür,Dünya'da yaşamamalı..Niye yaşamamalı?Açıkcası emperyalist ülkeler gibiyiz..Nereye girersek,orayı mahvediyoruz,haliyle Dünya hem kendi türümüz,hem de diğer hayvan cinsleri için yaşanmaz bir hale geliyor..

"ictenlik"
18-03-2019, 23:10
CİHAT kavramını iyice araştır..

Sevgili içtenlik;Özdeşleştiremezsek,sıkıntılı bir durum ortaya çıkar..Ben de böyle bir sıkıntı yok..Ne olduğumu biliyorum,nerede olduğumu biliyorum,insanların da ne olduğunu biliyorum..Haliyle bilgi,insan denen hayvan türünü anlamama neden oluyor..Benim anladığım,insan denen tür,Dünya'da yaşamamalı..Niye yaşamamalı?Açıkcası emperyalist ülkeler gibiyiz..Nereye girersek,orayı mahvediyoruz,haliyle Dünya hem kendi türümüz,hem de diğer hayvan cinsleri için yaşanmaz bir hale geliyor..
.
Sevgili Ahlaksız

İnsan arasında bilinç ayrımları, kastlar, hiyeralşiler olabilir. Buna Kapitalizm deniyor ya..
(İçsel) Sınıf duyumsamaları olabilir. Bu anlamda önerdim ve sordum.

İnsan denilenden kastedilen nedir?
Tümden toptan yok mu edilmeli?
Hiç mi iyisi yok bunun kalsın?
Mesela "The 100" diye bir dizi vardı.
Mesela neden böyle tıkanınca, kafama göre 10 -100 vs. insan kişiyle yepyeni bir dünya kurgulamıyorum da post apokaliptik ya da başka kaçışa kaçmıyorum da tüm insanlığa ölüm diyorum.
Bir kere doğanın bağlarını koparıyor.
Doğanın ya da hayvanın yukarıya köprüsü insanlık.

Neden insanlığı düzenlemiyoruz da, çekip çevirmiyoruz da ya da neden alternatif bir gerçeği öneriyoruz da yokedelim diyoruz ve yokediyoruz?
Kendinize bile güvenmiyorsunuz o halde bir öz-nefret mi bu?
Kendinizden kuşkunuz var mı?
Yani size kalsa bu işleri düzeltemez miydiniz?
Peki size bıraksak yeni bir dünya kursak

Mesela niye doğal uyum ve doğal uyuma taşınmak dönmek ve ya da doğayla tam bir barışma demiyoruz da bunu diyoruz?

Niye mesela doğayı yoketmyen barış içinde yaşayan bir insan toplumu önermiyoruz da onu diyoruz?

Aborjinler i ve Kızıl Adamı nasıl buluyorsunuz mesela?

Bir an şunu düşündüm bak. Marks bir eve kapanmış 19 sene bilfiil yazmış

Das Kapitali açıyorsun insanlığa ölüm yazıyor..
Sonra boş beyaz sayfalar.

Kuran da bunu yazıyor. İnsanlığa ölüm.... Esaret vb...

Hiç mi iyi insan yok yahu???
Paralel evren yaratın hocam. Paralele evrenlere güvenin.. Ben isteyen herkes bununyapabilir diye bir eşy okudum . Şimdilik sevilmiyor ve uyuşuk bulunuyor o yüzden adını veremiyorum..

Demek ki bende de adamlık insanlık yok ve vay!!

Zaten öleceğiz. Doğan herkes öldü ölecek . kaldı ki dünyalarda ölecek evrenlerde ölecek. İyi de baksak dünyaya ölecek.
Çay cigara tüttüren alkolün gözüne vurmuş adamı düşün. Bedenine iyi de baksa ölecek...
Şimdi Alman gibi yaşayıp hayattan tat almayacağına..
Bu insan bu kadar mı kötü yahu?
Aziz Nesin de mi?
Marks ta mı?
Nazım da mı kötü
Turgut Uyar da mı? Özdemir Asafta mı?
....ne bileyim bilmem ki..

Kötü insanlara ölüm deseydin bari...
Belki bir kaç iyi kalırdı...

Şimdi Yapıcılıkla Yıkıcılık bir diyalektik çatışkı ve iki ayrı kol.. Bunun biri olmadan diğeri olmaz.. Bu uzunla kısa, siyahla beyaz gibi..

Yapıcılıkla Yıkıcılık evrendeki sonsuz çatışkıdan biri. Biz sadece ikinciden sözediyoruz. Bunlar varoluş koşullarını değiştirmeyecek...

Fromm'un Şiddet ve Yıkıcılığın kökenleri üzerine sanırım çalışamaları ve yazmaları olmalı...

ilahimasal
18-03-2019, 23:22
Karakedi

Ankara garda bombalanan insanlara bombalandıktan 10 dakika sonra gözyaşartıcı bomba atanlar ile bu durumu stadyumdan ankara merkez patlıyor herkez sloganları ile kutlayanların zelanda daki kardeşlerinin acılarına ortak olman çok insani . Anlıyorum seni.

Bizde olmasını istemezdik. Oldu
Niye olduğunu söylemek fikir üretmek suç mu ? Bunu dile getirmek şiddetlemi cevaplanmalı.

Bu katliam olmasada holanda da yada başka bir yerde radikal islamcıların hedefinde olan birileri yine olucaktı.

Bu adam ( senatör) konuşmasada bu adamlar bir yeri patlatacaktı.

Bu radikaller bunu islam için yaptıklarını açık açık söylüyor.

Tüm Dunya da islamafobi oluştu. Islamafobi Dunya da oluştu diye bu adamlar şikayetcimi ? Yok değiller hatta çokta mutlular.
Ölenleri şehit oldum diye
Sağ kalanları nasıl patlattık diye
Hazır kıta bekleyenleride nereyi patlatırız diye MUTLULAR

Bu adamlar ölmektende öldürmektende mutluluk duyarken

Sizler bize neyi anlatmaya calışıyorsunuz ? Neyle suçluyorsunuz. Bir yerlere mesaj mı veriyorsunuz?

Adamların bu konularda yaptıkları işi kitabının gereği olduğu için , birileri konuşuyor diye yapmadığını bilin.

Tüm Dunya islama ve islamcılara SEVGİ duysa sevgisinide aleni göstertse yinede faydası olmaz.

Allahlarının dini egemen oluncaya kadar kesme patlatma yok etme konusunda allahlarının emirini sürekli uygulayacaklar . Bu durumu bilen insanlarda ISLAMAFOBI yaşıyor ve yüksek ağızdan dile getiriyor.

Getiriyor diye kafalarına yumurta yiyorlar. Fırsatı bulunsa kafasını koparırlarda.

Bunların bir kadını parcalayarak öldükten sonra üzerinden araba ile geçip de insanın
Psikolojisini bozduğu bir katliam var . Kadının ismini unuttum ama yahu bunu izleyen birileri neden islamcılar ile birlikte yasama konusunda kendinde o cesareti bulsunki

Adamlar normal olsa bile dinleri inanmayanı yok etmeyi emrediyor. Bu adamların dininden en uzak olan yer diyebileceğin bir noktada teyyy allahlarının miktirettiği yerde bile islamafobi yaşanıyor. Düşün artık.

Burda da herkes gibi bizlerde islamafobi yaşıyoruz. Bırakın bizi normal seviyedeki inançli bir insan bile islamafobi yaşıyor.

Biz burda bombanın dibinde bunlarla yaşıyoruz. Şurada Rusya ya kızıyoruz falanda Suriye ye mudahale etmese , abd nin ortaklarının (BOP )beslediği alçak cihatcılarla yüzyüze gelmemize ramak kalmıştı.

Bittiler mi ? Yok halen varlar ve dibimizde geziyorlar. Gelde islamafobi olma. Gelde insanları uyarma.

Evet hristiyan itin yaptığı kabul edilecek bir şey değilde. Kökleri aynı . Aynı bokun laciverti bunlar.

Burada bize atlayacağınıza burada bunlara yol verenlere atlayın. Tabi yiyorsa.

karakedi
18-03-2019, 23:41
sayın Türkü

sırf müslüman karşıtlığı yapıyor diye, bir ırkçı politikacının, katliamcı manyakları savunduğu, onlara cesaret verdiği konuşmasına itiraz etmiyor fakat bir çocuğun yumurta hareketine karşı celalleniyorsanız eğer, siz de bu sarkastik kafayla devam edin o zaman ne diyeyim. benim gözümde bu katliamcı manyaktan, bu kafatasçı ırkçı piskopattan farkınız yok.

ama bu sarkastik "sen de teröristsin çünkü sen de müslümansın" kafasıyla bir tane vatandaşı dahi aydınlatabilir, solun değerleriyle buluşturabilirseniz gelin beni bulun.

türkiye bir bu yobazlardan çekiyor bir de sizin gibi sarkastiklerden.

Ahlaksız
18-03-2019, 23:48
Sevgili içtenlik;iyi/sağlıklı/normal değiliz..
8 milyar insan,tüketmekten/savaşmaktan başka bir şey yapmıyor..
Diğer hayvanlar gibi değiliz,sorun bu..Farklılaştık,tarımla birlikte doğadan koptuk..Doğada yaşayan atalarımız da birer katildi/kasaptı..
İnsanlık tarihi ortada..Hep diktatörler,hep savaşlar,hep katliamlar,neler neler..Bugün de aynı..Sorun biziz,sistemler/rejimler değil..
Bu bir nefret filan da değil,durum tespiti sadece..

ilahimasal
18-03-2019, 23:56
sayın Türkü

sırf müslüman karşıtlığı yapıyor diye, bir ırkçı politikacının, katliamcı manyakları savunduğu, onlara cesaret verdiği konuşmasına itiraz etmiyor fakat bir çocuğun yumurta hareketine karşı celalleniyorsanız eğer, siz de bu sarkastik kafayla devam edin o zaman ne diyeyim. benim gözümde bu katliamcı manyaktan, bu kafatasçı ırkçı piskopattan farkınız yok.

ama bu sarkastik "sen de teröristsin çünkü sen de müslümansın" kafasıyla bir tane vatandaşı dahi aydınlatabilir, solun değerleriyle buluşturabilirseniz gelin beni bulun.

türkiye bir bu yobazlardan çekiyor bir de sizin gibi sarkastiklerden.

Kısa zamanda sende başladın ifade òzgürlüğü altında hakaret etmeye.

Sen kendini kandır. Sol falan diye.
Karşında
Dinci
Dinci milliyetci
Milliyetci bir yapı var. Hayal kur dur.

Sen insanlar sol diye chp ye yada benzerine oy atıyor diye solcu sanıyorsan iyi aldanıyorsun. Onlarda ulusalcı

Hdp ye oy atanlar diyorsan onlarda kürt milliyetcisi .

Sekuler - laik çizgisi çiziyorsan bunlar solu ifade etmez.

Hem sol ne ? Işci emekci köylümü

Burda yani Türkiye de , köylü emekci işci
Dinciye
Dinci milliyetciye
Milliyetciye taraf olur.

Kendini kandırma.

Kandırırkende o katil sürüsünü temize çıkarmaya uğraşma.

Onların bir senatörün tahrikine ihtiyacı yo

Allahhh ićin vurun diye önlerinde bağır yeter.
Kime vuruyoruz
Niye vuruyoruz demezler vururlar.

Vururkende kaygı duymazlar. Senatör ancak vızıltı olur.

300 kişiyi madende yok ettilerde kader diyip ses edene tekme tokat daldılar bunlar. Kime ne anlatıyorsun sen.

Burda bize değil yiyorsa tepeye ayar çek. Onlar faşuzme tam destek veriyor ve yüksek dilden sesleniyorlar.

Bizden degilsen zilletsin illetsin diyorlar.
Hadi gak guk et.

karakedi
18-03-2019, 23:58
o zaman sen de al eline bir tane taramalı silah. git cuma namazını tara ne diyeyim.

"ictenlik"
19-03-2019, 00:02
Sevgili içtenlik;iyi/sağlıklı/normal değiliz..
8 milyar insan,tüketmekten/savaşmaktan başka bir şey yapmıyor..
Diğer hayvanlar gibi değiliz,sorun bu..Farklılaştık,tarımla birlikte doğadan koptuk..Doğada yaşayan atalarımız da birer katildi/kasaptı..
İnsanlık tarihi ortada..Hep diktatörler,hep savaşlar,hep katliamlar,neler neler..Bugün de aynı..Sorun biziz,sistemler/rejimler değil..
Bu bir nefret filan da değil,durum tespiti sadece..

Sevgili Ahlaksız

Bu metodolojik bir çözümleme değil. Duygusal bir taban..
Ya da Kötülük Problemi ile çatışkı.
Bruno'nun bir çözümü var.

Bir önceki mesajımın son bölümü ve sonucu benim için buna cevap ve yorum gibi zaten
Yani bir kere insan zaten ölümlüdür. İyi de olsa kötü de olsa. Geçicidir. Diğer taraftan dünya da öyledir. İyi de kullanılsa kimseye kalmaz..

Fromm sundum ama o eser iyi mi , ne bilmem ben okumadım.. Üst başlığını biliyordum

Bir de bunu (aşağıdaki link) buna bağ olarak yazdım..

https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=634922&postcount=18

Kısa özeti şu
Bruno'nun bir çözümü var. Duyular olmasa demiş. Evraka çakmış..
Burada alınan Bruno kıssası ve Evrakasını aslında Kant'ın düşünüyorum öyleysesine benzettik..

Duyular olmasa duyamazdık.
Duyuyorum öyleyse duyuyorum. (duyuluyor/deneyimleniyor)
Hissediyorum öyleyse hissediyorum (his var)
Algının dokunakları ve dokunuşları olarak his var.

Bu düşünüyorum (ya da bundan kuşku duyuyorum) öyleyse düşünülen var (objektif) ya da kuşku beni özgür, açık iradeli yapar vb. demek gibi

Bir özeti de şu
İnsanın bir gün insan yaratmayacağı ne malum?
Ben soruyorum yaratmdığı ne malum?

ilahimasal
19-03-2019, 00:03
o zaman sen de al eline bir tane taramalı silah. git cuma namazını tara ne diyeyim.
Yuh ki yuh
Ne diyim sana.

Dervişin fikri neyse zikride odur derler.

karakedi
19-03-2019, 00:06
sana yuh. sizin fikriniz bu. sırf müslümanlara karşıtlık yapıyor diye burada ırkçı bir siyasetçiyi savunuyorsunuz. sırf islam karşıtlığı yapıyor diye. adam röportajında açıkça "müslümanlar tüm dünyada insan öldürüyor. bu olaylar da ondan dolayı yaşanıyor" demiş. tüm islam dünyasını zan altında bırakmış. katliamı gerçekleştiren kişiyi savunduğu yetmiyor gibi, halkı müslümanlara karşı kışkırtıyor.

siz de ateist olduğunuz, ve bireysel olarak nefret ettiğiniz için bu ırkçı politikacıyı savunuyorsunuz.

asıl sizin zikriniz bu.

ilahimasal
19-03-2019, 00:13
sana yuh. sizin fikriniz bu. sırf müslümanlara karşıtlık yapıyor diye burada ırkçı bir siyasetçiyi savunuyorsunuz. sırf islam karşıtlığı yapıyor diye. adam röportajında açıkça "müslümanlar tüm dünyada insan öldürüyor. bu olaylar da ondan dolayı yaşanıyor" demiş. tüm islam dünyasını zan altında bırakmış. katliamı gerçekleştiren kişiyi savunduğu yetmiyor gibi, halkı müslümanlara karşı kışkırtıyor.

siz de ateist olduğunuz, ve bireysel olarak nefret ettiğiniz için bu ırkçı politikacıyı savunuyorsunuz.

asıl sizin zikriniz bu.

Bak zelandayı geç
Gel Türkiye ye

Burdaki faşist vekllere ve daha başkalarına gak guk et. Yiyorsa tabi. Burada ondan beterleri yok mu ? Buyur diklen.

Onlara destek verenlere diklen , ne işin var teyyy zelanda da

Bize yürümen faşizmi bitirmez.

Zelanda daki senatöründe , hristiyan katliamcınında benim için savunulacak bir tarafı yok

Kısacası önce evinim önünü temizle.
Sanane elin kapısından.

"ictenlik"
19-03-2019, 00:16
Bir özeti de şu
İnsanın bir gün insan yaratmayacağı ne malum?
Ben soruyorum yaratmadığı ne malum?
..
Bunu açık söylüyorum bakın
Bu olasılığı incelediniz mi?

İnsan türünün (varsa) milyarlarca milyarlarca trilyonlarca felan yıl sonraki objektif geleceğinden söz ediyorum.
Ne biliyoruz tohum eker gibi o dünyaya bu dünyaya insan ekmediklerini

Yine söylüyorum
Buna inanıyorum..
Siz buna inanç deyin

Başka bir türün hatta kendi türünüzün ( ileri türünüzün ve neslinizin) bile deneysel çalışması olabilirsiniz.

Gerçi başlık Zelanda felan ama.
Ölümlü insan olun takılın istiyosanız kimse sizin ölümünüze karışmayacak.
Söylenen çatışık. Ölüp gitcem hepsi bu. çatışık.
O halde denilenle boğuşmayın

Madem ölcen hiç bişe yok bırakta bunu yazim anlamı yok zaten
Tam bunu yazim

Madem gerçek öyle ölüp gidecek bok çuvallarıyız bu gerçekle benim bunu yazmamla neden çatışıyon ne farkeder???. Hiç bir anlamınyoksa ne farkeder???
öl git isteyen de buna inansın ya da böyle düşünsün bilsin algılasın ne farkeder

Bilgi isteniyor mu? Aranıyor mu? Bu önem...

Öğrenmek istiyor musun?
Eğer öyleyse bilmek öğrenmek ve anlamak ister miydin?

Seni insan yarattıysa/türlediyse kardıysa kattıysa bilmek ister miydin?

Tür atası kendi türünü türlediyse
Devran

Peki tür yaratsan yüzleşebilir miydin?

Sorularıma tek tek cevap verebilir misin? Düşünerek. Sorunun içine inerek....

karakedi
19-03-2019, 00:16
sizin bir faşisti savunduğunuzu söylemek için önce evimin önünü temizlememe gerek yok. hem evimin önünü temizlemeye devam ederim, hem de biri ırkçılık yapıyorsa sen ırkçılık yapıyorsun derim.

"ictenlik"
19-03-2019, 00:29
..
Bunu açık söylüyorum bakın
Bu olasılığı incelediniz mi?

İnsan türünün (varsa) milyarlarca milyarlarca trilyonlarca felan yıl sonraki objektif geleceğinden söz ediyorum.
Ne biliyoruz tohum eker gibi o dünyaya bu dünyaya insan ekmediklerini

Yine söylüyorum
Buna inanıyorum..
Siz buna inanç deyin

Başka bir türün hatta kendi türünüzün ( ileri türünüzün ve neslinizin) bile deneysel çalışması olabilirsiniz.

Gerçi başlık Zelanda felan ama.
Ölümlü insan olun takılın istiyosanız kimse sizin ölümünüze karışmayacak.
Söylenen çatışık. Ölüp gitcem hepsi bu. çatışık.
O halde denilenle boğuşmayın

Madem ölcen hiç bişe yok bırakta bunu yazim anlamı yok zaten
Tam bunu yazim

Madem gerçek öyle ölüp gidecek bok çuvallarıyız bu gerçekle benim bunu yazmamla neden çatışıyon ne farkeder???. Hiç bir anlamınyoksa ne farkeder???
öl git isteyen de buna inansın ya da böyle düşünsün bilsin algılasın ne farkeder

Bilgi isteniyor mu? Aranıyor mu? Bu önem...

Öğrenmek istiyor musun?
Eğer öyleyse bilmek öğrenmek ve anlamak ister miydin?

Seni insan yarattıysa/türlediyse kardıysa kattıysa bilmek ister miydin?

Tür atası kendi türünü türlediyse
Devran

Peki tür yaratsan yüzleşebilir miydin?

Sorularıma tek tek cevap verebilir misin? Düşünerek. Sorunun içine inerek....
.
Doğa da bir üst yaratıcı yok onun haricinde isterse herkes Yaratıcı ve Yokedici sen ne olmak istiyorsun?

Türleşme budur.

Dürüst objektif olan türünün genetiğini bu dünyaya indirsin

Siz buna bilim mi diyorsunuz?
Çocuklar gibi dalga geçilmeyecekseniz
Bir bakın derim
Düşünün
Durun
Derim

Kendinizle dalga geçtiriyorsunuz ve ben 5-6-7 forumdur bir o kadar da yıldır bunu izliyorum

Ölüp gitcen hiçsin anlamsızsın ne farkeder on dakkaya bu düşünceyi incele
Niye dirençlisin sence
Niye tersi ya bu türden her bilgilindirmeye aşırı kapalısın
Hiç olan ölümlüyü yokolup gitmeyi kabul ediyon da?
Bilgisel şüphecilik nerde?

ilahimasal
19-03-2019, 00:40
Karakedi

Sen ırkçılıga karşı birisi olsan Türkiye de günlerdir sözle yapılan ırkçılığa karşı tutum alırdın.

Anlıyorum korkuyorsun. Tırsıyorsun sindirildin.

Teyy zelanda dan konuşan bir kişiyi muhattap alıp kendince çıkarımlar yapıyorsun.

Bu gün Türkiye de
kaç kadın öldürüldü?
Kaç iş cinayeti oldu ?
Kaç trafik katliamı oldu?
Kac kişi intahar etti ?
Kaç ocak söndü ?

Bunlardan konuşmazssın konuşamazssın konuşturmazlar. Yararlar adamı hoplatırlar

Sende haklısın ne konuşucan bunları. Ne gerek var. Stres atacaksan uzaktan bir yeri konuşuyum diyorsun. Sonrada sol humanizm insan hakları cart curt .. hımmm.

Senide engelimize alalım. Sende bana tek kelime yazma .

Bak birilerine yazma bana dedim yazmıyor.

Khaos
19-03-2019, 00:43
öyle bi yazıyo ki
sen de bal gibi okuyosun
götün teki olduğunu habire önce deşifre sonra ifşa ediyo o birileri

bkz: 107 nolu ileti

"ictenlik"
19-03-2019, 00:51
Terör başarılı anlaşılan sonucuna ulaşmış
Forumu birbirine düşürdü

Ben şu soruyu soruyorum
Dünya da şu an kaç kişi bunu düşünüp yazışıp bunun üzerinden çatışıyor?

karakedi
19-03-2019, 00:56
Karakedi

Sen ırkçılıga karşı birisi olsan Türkiye de günlerdir sözle yapılan ırkçılığa karşı tutum alırdın.

Anlıyorum korkuyorsun. Tırsıyorsun sindirildin.

Teyy zelanda dan konuşan bir kişiyi muhattap alıp kendince çıkarımlar yapıyorsun.

Bu gün Türkiye de
kaç kadın öldürüldü?
Kaç iş cinayeti oldu ?
Kaç trafik katliamı oldu?
Kac kişi intahar etti ?
Kaç ocak söndü ?

Bunlardan konuşmazssın konuşamazssın konuşturmazlar. Yararlar adamı hoplatırlar

Sende haklısın ne konuşucan bunları. Ne gerek var. Stres atacaksan uzaktan bir yeri konuşuyum diyorsun. Sonrada sol humanizm insan hakları cart curt .. hımmm.

Senide engelimize alalım. Sende bana tek kelime yazma .

Bak birilerine yazma bana dedim yazmıyor.

Türkü sen de kafanı toparla biraz bence. ondan sonra yazmaya başla. olayın yeni zelendada yaşanması önemli değil. en başta olayda etkilenen insanlardır. ben en başta insan olarak bakıyorum konuya. sonra etkilenen suçsuz olduğu halde müslüman kimliğiyle ortaklaşan çeşitli etnik kökenden insanlardır. bizim de memleketimiz de müslüman vatandaşlar var. belki olur da olaya nefretle değil, metanet ve mantıkla yaklaşılması için düşüncelerimizi paylaşıyoruz.

sırf müslüman olduğu için insanları teröristlikle suçlamak doğru mu? böyle yaparak insanları kazanbileceğinizi sanıyor musunuz? o zaman bu adamın nesini savunuyorsunuz allah aşkına.

herkes düşüncesini doğru bulduğu için paylaşıyor. yanlış düşüncelerin cirit attığı bir ortamda insanların doğru düşünceleri paylaşıp genelleştirmeye çalışmasında yanlış bir şey yok. ben de şiddete karşı durmakla, şiddeti körüklemeye çalışan bir ırkçı politikacının düşüncelerinin yanlış olduğunu söylemekle doğru yaptığımı düşünüyorum. ve bunu paylaşıyorum. bunu sadece burada paylaşmıyorum. ben politik bir insanım. bu benim solcu olmamla alakalı değil. yetiştiğim kültürle alakalı. beni hiç tanımadığın bir ortama da koysan, ortamın dilini kültürünü öğrenir, insanlarla sosyalleşirim. doğruyu anlatırım. kim yanlış yapıyorsa karşısına dikilirim.

benim için kimin güçlü olduğu önemli değil. hatta kimin yanlış yaptığı da önemli değil. ben haklıyı savunurum. niyetinde samimiyse yanlış yaptığını suratına söyler, doğru yola çekmeye çalışırım. dünyada 8 milyar insandan 2 kişi kalsak da fark etmez.

insanın içinde bu niyet varsa, kim olursa olsun doğruyu, haklıyı savunur. yanlışı, güçlüyü ama haksızı değil.

bence sen de öyle yap.

çocuğun protestosundan önce bu politikacının düşüncelerinin yanlış olduğunu, suçu savunmasının daha büyük sorunlar yaratacağını söyle. ha arada çocuğu da eleştiririz o ayrı. islam dünyasının yaptığı yanlışları da söyleriz.

ama orada 50 kişiyi taramlı tüfekle tarayıp öldürmüşler. her şeyden önce bu insanların acısını paylaşmak lazım. ondan sonra da yangına körükle giden politikacıları eleştirmemiz lazım. zelendada katliamcıları öven bu adamla, meydanda katliam görüntülerini izletip milleti dolduruşa getiren bu adam arasında ne fark var soruyorum sana.

ForumKirpisi
19-03-2019, 02:50
Survivalist Ed Stafford'un bir söyleşisinde şöyle diyor,

Hayatta ölüme en yakın olduğunuz, karşılaştığınız en tehlikeli an neydi?

İnsanlar Amazonda elektrikli yılanların, bilmemnelerin vs. vs. tehlikeli olduğunu düşünüyor.
Ama orada kafama silah dayadılar. (Kaçakçılar)

Yani en tehlikeli şey biz insanlarız, diyor.

Şimdi bir insanın gerizekalı olup olmadığını nasıl anlarsınız,

En tehlikeli şey biz insanlarız derken, lanet olası yerliler, Kolombiyalılar, uyuşturucu kaçakçıları
falan demiyor. İnsanız diyor.

Aynı tepkiyi verse karşıt olsa bu onu da tehlikeli yapar. Dimek ki kafanın olgunlaşması böyle bir şey.

ForumKirpisi
19-03-2019, 07:02
bu kadar salak ve gereksiz zavallı bi tartışma daha görmedim.
ahahah. adminin komple kaldırması lazım bunları tartışanları da banlasın site boş kalsa daha iyi.

neyin davasını yapıyonuz siz ya. olm manyak taka taka tarıyor. bi maymundan aşağı politikacı da
katliamcıları güzelliyor ki kafasında daha neler neler var şerefsiz beyin özürlü maymundan aşağının.
ayrıca siz kendinizi ne zannediyonuz lord mu.

her türlü protesto olur bu tip politikacılara kafasına ekmek bıçağı atsalar yine olur.

haberiniz yok bunlar örgüt diyoruz atmıyoruz.
küresel örgüt bunlar isimleri var. gemi kaldırıyolar greenpeace gibi. afrikalıları suya atıyolar. hiç bi cacıktan haberiniz yok.
bunlar yedi seceresinde yarım tane müslümansı biri var diye işe falan almıyor milleti. her türlü her şeye piçlik yapıyor.

bu örgütler avrupa sınır teşkilatına falan sızıyor. memleket uyduruk haber teşkilatlarıyla tayyibin sisiyle bunları görmüyor ki
patates domates memleketi olduk.

ne demokrasisi barışı falan ya. şimdi buna karşı islamcılar da gidip bi ülkede saldırı yapmayı isticek
sonra gidip bunlar bidaha yapcak. kısır döngüye gircek.

islamcılar bişey yaparsa yapan güzelleyen hepsini kessinler. onları da ellemiyolar ne biçim memleketler ya.
türkiyeden anti islamcı ithal etsinler biz yobazı ayırmasını iyi biliyoruz onlar ayıramıyor hepsini alıyor içlerine.

daha önce bazı ülkeler türkiyeden görevli ithal edelim aşırı islamcılarla diğerlerini ayırsın diye söylüyodu.
sınırlara koyalım falan diyolardı. ama yalan oldu. cidden ingiltere falan acayip tipler alıyor.

daha önce anlattık bi afgan mı paki mi ne taksici bana türkiyede iyi ki tayyip var islam olsun falan dedi ingilterede.
gerizekalı takkeyle palyaço gibi dolanıyor. bi de tayyib varmış iyiymiş. dedim sen niye burdasın niye memleketinde değilsin?
madem islamcılar çok iyi? veya en azından niye trye göç etmedin dedim öyle sustu ekmek parası bile diyemedi.
demek ki islam çözüm yolu değil. ama hristiyanında yobazı olmasın. merkeli de güzelliyolar hristiyanın yobazı bi kadın
dergiye 1. falan oldu dünyaya ne faydası olmuş ta 1. olmuş. maymun tiplinin.

marcos
20-03-2019, 20:02
@Ahlaksız toplumun bir kısmına karşı sorumlu biriysen ayrıca evrensel haklar neticesinde
bir kişi başkalarını hedef gösterip saldıracak ifadelerde bulunan açıklamalar yapamaz.

Teknik manada konuşursun, kanıtın varsa koyarsın mesela. Ama boş şekilde başkalarını rencide edici,
onları zedeleyici, sataşma, hakaret etme tarzı şeyler ifade özgürlüğüne girmez. İfade suistimaline girer.
İfade suistimallerini de arkasına alanlar faşik olur.

Tevbe 5:Müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün.

Maide 33:Allaha ve Resulune savaş açanların ellerini ayaklarını çaprazlama kesin.

Maide 90:Dikilitaşların pislik olması.(başkalarının kutsalı)

misafir geldi devamı var yoksa

ForumKirpisi
20-03-2019, 20:29
Kur'an-ı gökten rabbim en üst katmandan cebrail vasıtasıyla indirmiştir. İspat burada bence. Yerden çıkan bilgiler katmanlar arasından geçer, yukardan da iner. Download Upload buradan icat olmuştur.

ilahimasal
21-03-2019, 07:27
Akapa zihniyeti twiter miweter yöntemi ile y.zelenda dan ingilizce özür dilemiş.

kartopu
21-03-2019, 08:58
Ben bir şeyi merak ediyorum

Ne kadar Müslüman ülkede ne kadar kilise veya havra (yani yapılan)var.

Neden bu Müslümanlar her gittiği yere cami yaparlar.İbadet camide olmazsa geçersiz mi oluyor.
Yoksa maksat ibadet değil de örgütlenmek mi.
Orta çağda hiristiyanlar her gittiği yerde kilise yapmışlar dinlerini dillerini ve paralarını oralara götürmüşler. Şimdi o çağda Hiristiyanların yaptığını bu çağda Müslümanlar mı yapıyor.

Neva
21-03-2019, 10:30
Ben bir şeyi merak ediyorum

Ne kadar Müslüman ülkede ne kadar kilise veya havra (yani yapılan)var.

Neden bu Müslümanlar her gittiği yere cami yaparlar.İbadet camide olmazsa geçersiz mi oluyor.
Yoksa maksat ibadet değil de örgütlenmek mi.
Orta çağda hiristiyanlar her gittiği yerde kilise yapmışlar dinlerini dillerini ve paralarını oralara götürmüşler. Şimdi o çağda Hiristiyanların yaptığını bu çağda Müslümanlar mı yapıyor.

Sevgili kartopu, bakmadim sayisina ama orgutlenme modellerinden biridir bu. Haliyle toplumu varsa, kulturel olarak ibadethanesi olur bu anlasilir. Ama tabi bu ornegin kisa araliklarla insa edildigi zaman zaman sorgulanir.

karakedi
21-03-2019, 21:19
Zellanda halki muslumanlar camiide namaz kilarken, guvenlik geregi eslik etmeye baslamislar. Siz ne dusunuyorsunuz bu uygulama hakkinda?

https://youtu.be/jR-ntFaYFOc

Rapi
21-03-2019, 21:32
Zellanda halki muslumanlar camiide namaz kilarken, guvenlik geregi eslik etmeye baslamislar. Siz ne dusunuyorsunuz bu uygulama hakkinda?

Etnik kimliği, inancı ne olursa olsun insanca acıyı paylaşabilmek ve kendinden farklı olana duyarlılık diyorum.
Nefret söylemleri yerine kültürel bütünleşmeyi empati kurabilme bazında yüreğinde hissedebilme, ötekileştirmeden ve asilce.

Albert Camus'un iddiası şudur:Toplumsal sorumluluk. Birisinin acısında tüm toplum sorumluluk taşır.

Burada o sorumluluğu üstlenebilmeyi insanca başarmış kişileri kutluyorum.
Bu hoşgörüden bizim kültürümüze de lazım.

ForumKirpisi
21-03-2019, 21:44

valla ben namaz kılar ikene yazlık bi yerde cumaya durduk içeri turistler akın etti namaz yalan oldu. napıyo lan bunlar burda diye bakeyyölerdi.

ilahimasal
22-03-2019, 09:22
Daha ne olucak?
Islam Inancı olarak , kendilerine KAFIRLER , cehennemde cayır cayır yanacaksınız diyen , fırsat buldugu anda canını alıp ırzına geçilen bir inanç grubu , kendilerine bunları diyenlere zarar gelmesin diye koruma halkası yapıyor.

kartopu
22-03-2019, 09:54
Kafa kesen, IŞID -EL KAİDE -EL NUSRA gibi örgütleri düşünsünler ki dualarında dünyada Müslümanlardan başka insanlarında olduğu akıllarına getirsinler .

Nefretten başka duygularında olduğu sevmenin en güzel şey olduğunu nefret in nefreti doğurduğu nu hatırlasınlar. Dua etsinler cennetlerinde hiristiyana museviye hatta dinsize de yer olduğunu onlara da yer vermenin yüreklere sevgi olarak döneceğini düşünsünler.

Sevsinler ki sevgi dönsün kendilerine. Yüreklerindeki cehennemin kapılarını kilitleyip cennetin kapılarını ardına kadar açsınlar paylaşmayı öğrensinler sevgiyi bile.
İşte o zaman güven içinde ibadet edeceklerdir .

Leonardo
22-03-2019, 11:14
Da nereden nereye?

- 1. Dünya savaşında, eski savaşlarda, Hıristiyan orduları "milletin namazı bitsin de öyle savaşalım" diye beklerlermiş.

Şimdiki olaya bak. :)

Ve hep söylüyorum. Nazizm / faşizm ve salafizm kardeş ideolojilerdir. Zihniyet hemen hemen aynıdır. Yöntem hemen hemen aynıdır.

Nazizm tabi daha bilimsel takılır. Sahte bilime dayanır. Nefrete dayanır. Yanlış bilgiye dayanır.

Salafizm dini takılır ama sahte dine dayanır. Yine nefrete dayanır ama ilkelliğe de dayanır. Yine cehalete ve az gelişmişliğe dayanır.

Sonuç: İşte buyrun.

Çözüm: Şu anda yapıldığı gibi, ve ABD'de yıllardır yapılamadığı gibi, Silaha erişimi kısıtlamaktır. Bir ülkede belli kişilerin silaha erişimi olabilir. Zaten burada kullanılan AR-15 gibi savaş silahları ancak silahlı kuvvetlerin elinde olabilir.

Da kendine "Beyaz" diyenler ya da kendine "Müslüman" diyenler yukarıda en yazının başında verdiğim örneğe baksınlar.

Ahlaksız
22-03-2019, 16:29
Daha ne olucak?
Islam Inancı olarak , kendilerine KAFIRLER , cehennemde cayır cayır yanacaksınız diyen , fırsat buldugu anda canını alıp ırzına geçilen bir inanç grubu , kendilerine bunları diyenlere zarar gelmesin diye koruma halkası yapıyor...
Sevgili Türkü;insanların geneli bilgisiz ve nokta noktadır..Şortla veya taytla gezip,modern bir insan görüntüsü verenlerin,bir şeyler bildiğini/anladığını filan sanmamak lazım..

Tüm Dünya'daki insanların genelinde(Müslümanlar hariç),''hoşgörülü olalım,her türlü insanı bağrımıza basalım'' gibi bir inanç var..Buna HÜMANİZM deniyor işte..Bu bir inanç,bir hastalık..Evet,inanç bir hastalıktır..İnanç,sizin rasyonel düşünmenize manidir..
İnsanı kutsayan hümanistler,ne yaptıklarının farkında değiller..Bu kişiler,hem de kafirleri öldürün/kesin/doğrayın diye dua edenlere,hoşgörü gösteriyorlar..!
Şimdi ben..
1-Bir ışidli gidip 100 tane Yeni Zelanda'lıyı öldürse üzülür müyüm?
Umurumda bile olmaz..
2-Bir Hristiyan gidip 100 tane Müslümanı öldürse üzülür müyüm?
Umurumda bile olmaz..
Bir taraf benim öldürülmemi emreden bir kitaba kutsal diyor,diğer tarafta bu kişileri kutsuyor..!
Yani burada acımasız/cani olan ben değilim..

Hadisler bir kenarda dursun..Sadece Kuran'da,defalarca ÖLDÜR/KES/PARÇALA yazıyor..Kimi?Benim gibi kafirleri,dinden dönenleri,fitne çıkaranları,..vb
Bir örnek vereyim ki,bilgisiz insanlar,araştırsınlar/okusunlar/düşünsünler biraz..Kuran'da Musa ve Hızır konusunda,gelecekte ebeveynlerini yoldan çıkarma ihtimali olduğu söylenen bir çocuk öldürülüyor..Başka söze gerek yok..

Ahlaksız
22-03-2019, 16:33
Türkiye'de sıradan bir gün..Milyonlarca müslümandan birisi..Bakın,bu Yeni Zelanda konusunun etkisiyle neler yapmış;
Atatürk Havalimanı’ndan aracına aldığı Senegalli yolcuya küfür ve hakaretler yağdıran taksi sürücüsü, kameraya yansıdı. “Sen terörist misin, cami bombalamaya mı geldin buraya†diyerek siyahi turisti aşağılayan taksici, "Bu kadarına da pes" dedirtti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/1307416/Senegalli_turisti_taciz_etmisti__arkadaslari_bu_ha le_getirdi.html#

marcos
22-03-2019, 18:09
Kur'an-ı gökten rabbim en üst katmandan cebrail vasıtasıyla indirmiştir. İspat burada bence. Yerden çıkan bilgiler katmanlar arasından geçer, yukardan da iner. Download Upload buradan icat olmuştur.

Kuranda her kesimi kızdıracak ayetler vardır.Yaz yaz bitmez.Hümanistleri kızdırır feministleri kızdırır hayvanseverleri kızdırır sosyalistleri kızdırır putperestleri paganları kızdırır vesaire .

Birde ezanları var.Günde beş vakit okurlar.Sadece kendi cemaatlerine değil tüm kente okurlar.Gavur dedikleri adamların icat ettiği amfiyi sonuna kadar açar haporlerden mikrofandan bağırır.Ezanda farklı inançları kışkırtır umursamaz.Yüksek sesle insanları hasta hassas yoğun çalışan insanları rahatsız eder umursamaz.Gider ezanı Hindistan Çin gibi politeist halklara okur umursamaz.

Yapma etme diyene hemencecik ırkçı yaftası yapıştırır.Oysa islam ırk değildirdir ki islama karşı çıkan ırkçı olsun.Diğer taraftan kendi ırkçısını benimser destekler ittifak yapar.

Liberal yarım akıllının biride çıkar islam hakkında fikrini açıklayana yumurta atar.Oysa bilmez ki düşüncesini açıklayana yumurta atıp tutuklanmadan ağzı burnu kırılmadan mekandan ayrılmasını o ırkçı olmakla suçladıklarına borçludur.Sıkıysa aynı hareketi islam ülkelerinde veya müslümanların yoğun olduğu bir yerde yapsın.O zaman görür düşünce özgürlüğü fikir hürriyeti nedir.

Ahlaksıza olmadık hakaretler edilmiş neden fikrini açıkladı diye islamı beğenmiyor diye.Aynı mantıkla faşizmi beğenmeyenlere faşizme karşı fikir açıklayanlara da hakaret edilebilir.Ama yarım akıllı liberal bunu anlamaz.

ForumKirpisi
22-03-2019, 19:44
Bu senatör gibiler sayesinde değil o senatör gibi olmayanlar sayesinde o ülkelerde belli bir düzen oturmuş. Bu alt-right sonradan çıktı.
Bunlar olsa ortalık kan gölü. Ülkelerinde de bizim reisten farkları yok.

Kaldı ki bunlar hristiyancı, tencere dibin kara seninki benden kara :D
ne diyelim haçlılara, güney amerika çetelerine falan mı yanalım, hristiyanlar adam kesiyor diye..

Burada İslamcılara acıma söz konusu değil namaz kılanları tarayanlara acımama söz konusu, 2'li dövüş arenası kurmaya çalışıyorlar.

Benim asıl sıkıntım düzensizlik, bu ülkeler içlerinde teröristleri tutmasınlar, ülkeler birleşip bu ABD'nin teröre para cozurtmasını durdursun.

ForumKirpisi
22-03-2019, 20:40
Ben bayramda vesaire aile kalabalıksa çıkıntı olmamak için camiye giderim.
Ya da tahmin et ki birisi müslümanların ibadetini araştırmak için camiye gitmiş,
ya da ne bileyim bi sebepten gitmiş.

Bi serseri karacahil veleti zina gelip katliam şov yapsa. Bi politikacı da dese ki bu bilmemne oğulları iyi oldu terörist bunlar hak ettiler.
Sonra çıksa birileri de oh iyi olmuş geberdiler dese.

Ne bileyim Anadolunun ücra yolu olmayan bi köyünde namaza gidip dökük mavi boyalı kırık sandalyede
ibadet etmeye çalışan 94 yaşında dedeciğin terörist olduğunu iddia etmek ne kadar gerçekçi?

Bu bakımdan hani diyorlar ya Hrank Dink ölünce Ermeniyiz diye, aynen ben de o durumda Müslümanın hasıyım. Çünkü burada
aydınlanma fırsatı bulup bulmadığını bilmediğimiz, geçmişini bilmediğimiz masum insanların katledilmesi söz konusu.

50 kişi diyoruz ki bence rakam belki kat kat daha fazla.

Kaldı ki ölenler umrumda olmaz demek de bence çok dar düşünce. Dar düşünmek haktır tabi. Ama dardır, geniş değildir.

ilahimasal
22-03-2019, 20:53
Sevgili Türkü;insanların geneli bilgisiz ve nokta noktadır..Şortla veya taytla gezip,modern bir insan görüntüsü verenlerin,bir şeyler bildiğini/anladığını filan sanmamak lazım..

Tüm Dünya'daki insanların genelinde(Müslümanlar hariç),''hoşgörülü olalım,her türlü insanı bağrımıza basalım'' gibi bir inanç var..Buna HÜMANİZM deniyor işte..Bu bir inanç,bir hastalık..Evet,inanç bir hastalıktır..İnanç,sizin rasyonel düşünmenize manidir..
İnsanı kutsayan hümanistler,ne yaptıklarının farkında değiller..Bu kişiler,hem de kafirleri öldürün/kesin/doğrayın diye dua edenlere,hoşgörü gösteriyorlar..!
Şimdi ben..
1-Bir ışidli gidip 100 tane Yeni Zelanda'lıyı öldürse üzülür müyüm?
Umurumda bile olmaz..
2-Bir Hristiyan gidip 100 tane Müslümanı öldürse üzülür müyüm?
Umurumda bile olmaz..
Bir taraf benim öldürülmemi emreden bir kitaba kutsal diyor,diğer tarafta bu kişileri kutsuyor..!
Yani burada acımasız/cani olan ben değilim..

Hadisler bir kenarda dursun..Sadece Kuran'da,defalarca ÖLDÜR/KES/PARÇALA yazıyor..Kimi?Benim gibi kafirleri,dinden dönenleri,fitne çıkaranları,..vb
Bir örnek vereyim ki,bilgisiz insanlar,araştırsınlar/okusunlar/düşünsünler biraz..Kuran'da Musa ve Hızır konusunda,gelecekte ebeveynlerini yoldan çıkarma ihtimali olduğu söylenen bir çocuk öldürülüyor..Başka söze gerek yok..

Evet Ahlaksız

Islamcıların büyük bir yığını dinlerini nasıl bilmiyorsa bu y.zelanda daki saftiriklerde islamcıların ne olduğunu bilmiyor.

Din allahın oluncaya kadar ONLARLA savaşın öldürün ,gebertin , asın , yakın , ölülerini parçalayın , esir aldığınızı mikin v.s v.s dedikleri ONLARIN , islamın dışındaki herkes olduğunu bilmiyor.

Ne zelandalılar biliyor
Ne islamım diyenler biliyor.

Islamcıya senin dinin böyle emrediyor diyorsun . Yoookk onu yapanlar ve diyenlet gerçek islam degilll diyor.

Y.zelendalıya bu böyle diyorsun yoookk onların inancına saygılı olalım diyor..

Eger y.zelendadaki muslumanlar gücü ele gecirsinler y.zelendalılar ya musluman olucak ya ölücek yada ırzına geçilecek bilseler yinede humanist takılırlar mı ?

Bak Dunyanın her yerinde musluman teröristlet insanları katlediyorlar . Bir tane muslumanın koruma duvarı yaptığını gördünmü ? Aksine ZIL TAKAR oynarlar. Siyasi olanları ise en kral takiyeyi yapar.

Bahsetmiştik ! Garda ne olmuştu?

Unutmayın karadenizde rahibi ne yaptılar
Malatyada ?
Hrant dinkte ?

Bunlar ve daha bir çoğunda bunlardan bir tanesi kalkıpta koruma kalkanı yaptılar mı ? ZIL TAKIP OYNADILAR.

Turan Dursun ve digerleri ? Halaa öldürdükleri bu insanlara nefret kusuyorlar.

Onların dini OLDURMEYI emrediyor. Kendi gibi olmayana çağ dönem farketmeksizin saldırmayı öldürmeyi yakmayı yıkmayı din allahlarının oluncaua kadar EMIR EDIYOR ve benden onlara tek bir kelime etmememi , eleştirmememi , ve hatta tüm acılarına ortak olmam isteniyor.

Sebep? Niye üzüntülerine ortak oluyum ki sebep ?

Evet sadece kendi ülkem için söyleyebilirim , bu ülkede degerli ve iyi olan bir çok islam mensubu var ama onlarda gerçekten dinlerini bilmiyor. İyi zannediyor. Ege bu şeriatcılar gücü tam manası ile ele geçirsinler o insanları ya kendilerine benzetirler. Benzemezlerse digerleri gibi YAKILIR yok edilirler yada ırzlarına geçirilirler.

Kimse kimseyi kandırmasın bu adamların ki din de değil inançta. Acayip bişey.

Leonardo
22-03-2019, 21:28
Ben bunu geçmişte ateist forumda tartışmıştım.

Turan Dursun'un islam konusunda bazı güçlü iddiaları olmuştur. Bu da doğrudur. Fakat ben Turna Dursun'un bu iddialarını bile tek tek tartışırım.

Çünkü şu veya bu düşüncenin çarpıcı olmasından çok, doğruluğu önemlidir.

Bugün bu konuda kabul edilen düşünce şudur: "Evet İslam dininde yanlış yorumlanmaya müsait ifadeler bulunmaktadır. Fakat İslam dini diğer herhangi bir dinden çok savaş kışkırtıcılığı vs. içermemektedir".

Ben erken yaşlarımda bunu araştırdım. Önemli olan ayetten çok onun yorumudur. Mesela cihat meselesi Hıristiyanlar tarafından gayet saldırgan anlaşılırdı. Ama araştırdığında, Müslümanlar, "Hayır, bu ayetler nefsi müdafa ayetleridir" derler.

- BU da emperyalist bir projedir. Yani " Eğer Müslümansan AKP'Li olmak, 5 çocuk / 7 karı almak zorundasın" noktasına götürür. Bu da Atarük'Ün projesinin tam tersidir. Yani "Hem Müslüman hem medeni insan olamazsın, Öyleyse Müslüman ülke köle ülke olmak zorundadır" noktasına gider.

Yani hata yapmayalım.

Satanizm dahil, dinlerden hiçbiri başka bir dinin ibadethanesinde katliam yapılmasını teşvik etmez. "Satanizmde vardır" deseniz. Ona da karşı çıkarım. Çünkü yoktur. :)

+
2) Bu bir paslaşmadır. İstanbul'daki AKP gösterilerini görmediniz mi?

O orada "Müslümanlar bizi istila etti" diye panik yaratıyor. BU burada "Dünyada Müslüman düşmanlığı artmıştır, korkmayın, Müslümanların koruyucusu benim" diye biliyor.

Yani Aradaki bu karşılıklı desteklemeyi görmüyor gibi davrananın samimiyetinden de ben şüphe ederim.

3) Tabi ki hoşgörü olacak. Siz kafayı mı yediniz? orta çağdaki gibi din savaşı mı yapalım? Bazı mesajlar gerçekten çok saçma.

ilahimasal
22-03-2019, 21:49
Diyelim ki y.zelandalılar bunların yalanlarına kanıp muslumanda oldular.

İşte hapı tam anlamıyla yuttukları an o andır.

Islama giriş vardır. CIKIŞ YOKTUR.

Keserler insanı yakarlar dograrlar (ebubekir )

Insan artık bir mal aldıgı zaman şayet MEMNUN kalmazssa iade edebiliyor iken islamı sanki köküyle almışın gibi tavır takınıyorlar. IADE EDEMEZSIN.

la begenmedim iyi degil kalite yok. Olmazzz kafanı koparırız yakarız. Namusuna saldırırız.

Çıkmaz sokak. Aman girmeyin. Can güvenliği ise cabası.

Ahlaksız
22-03-2019, 22:01
Sevgili Türkü;yıllardır anlatıyoruz burada ama buradaki insanlar bile ne demek istediğimizi anla(ya)mıyorlar..Üstelik bize hakaret/küfür ediyorlar..

Kuran'ın Türkçe'sini okudun mu?YOK..
Hadisler hakkında bir şeyler okudun mu?YOK..
Din eğitimi aldın mı?YOK..
Namaz kıldın mı,oruç tuttun mu,müslüman gibi yaşadın mı?YOK..
İslam tarihini okudun mu?YOK..
Siyer bilir misin?YOK..
Fıkıh bilir misin?YOK..
Müslümanların haricinde islam dini ile ilgili yazılar yazanların kitaplarını/makalelerini okudun mu?YOK..
Din nedir,ideoloji nedir,inanç nedir,bunları biliyor musun?YOK..

Hem Müslümanlar,hem de Müslümanlara sahip çıkanların durumu bu..

Bugün sokağa bir dinci çıkıyor,kelime i şehadeti soruyor ama sokaktaki vatandaşlar bunu bile bilmiyorlar..
Ondan sonra ateistler böyle şöyle..Ateistleri keselim filan..Videoları var..!

Gelsin buraya bir Müslüman..Bir soruyla darmadağın ederim onu..Bir tane örnek;
Bugün Yemen'deki Müslümanları(özellikle çocuklar),Suudi Arabistan uçakları bombalıyor..Yıllardır böyle..Yemen'deki Müslümanlar açlıktan ölüyorlar..Hatta Kızılay orada sanırım..
Medyada bu konuda bir şey görebilir misiniz?Hayır..Çünkü konu karışık..Çünkü Müslüman Müslümanı öldürüyor,aç bırakıyor..Türkiye'de milyonlarca insan hacca/umreye Suudi Arabistan'a gidiyor..Yemen'de Müslüman çocukları katleden,çocukların açlıktan ölmesine sebep olan Suudi Arabistan'a..
Yeni Zelanda'daki katliam için ağlayan Müslüman arkadaş,bu konuda ne diyorsun?!
Cevap vermesine gerek yok,veremez zaten..

Sevgili Leonardo;Turan Dursun'un size göre hangi iddiası tartışmaya açık?

ForumKirpisi
22-03-2019, 22:09
Türkü ve Ahlaksız, siz gerçekten Dünya'dan bi haber misiniz? Yani yurtdışına gayrimüslim bir ülkeye hiç çıktınız mı?

Değil müslüman olmak, iş bile zor bulursun (Ateist olmana rağmen).

Siz zannediyorsunuz ki, hoşgörü falan var.

Gayrimüslimlerin tamamında düşmanlık oluşmuş. Dünya'da müslüman olmasan bile sana karşı sıkıntı var.

Etiketleme, önyargı.

Bana Birmingham Havalimanında polis en son camiye ne zaman gittin dedi.

Ben İslami yaşam tarzı olan "müslüman tipli" biri değilim. Anlatabildim mi?

Burada camiyi koruma süper din lan bu müslüman olalım maksadı değil, haksızlığa protesto.

Bu protestoyu, bu tip eylemleri anlamak için kırk fırın ekmek yemek lazım.

Sizin burda yazmanız bişey değiştirmez ama alternatif sağın ekmeğine yağ sürmektir bu.

Yeni Zellandada sizi boğacak binlerce extremist insan vardır. Onaylıyor musunuz?

Ahlaksız
22-03-2019, 23:04
Türkü ve Ahlaksız, siz gerçekten Dünya'dan bi haber misiniz? Yani yurtdışına gayrimüslim bir ülkeye hiç çıktınız mı?......
Herkes kendi çapında bir şeyler bilir sevgili nikolateslis..
Her yıl birkaç kez,Abd'de bir veya birkaç kişi,okul baskınları yapıp,çocukları öldürüyor..Umurumda mı?Değil..
Her yıl Dünya'nın farklı ülkelerinde,farklı farklı insanlar,müslümanları öldürüyorlar..Umurumda mı?Değil..
Banane..

Camide öldürülen Müslümanlara üzülmek zorunda değilim..Şu an Dünya'nın her yerinde çocuklar öldürülüyor,çocuklara tecavüz ediliyor..Özellikle çocuk diyorum ki,yetişkinlerden bahsetmeye gerek bile yok..Böyle bir Dünya'da,bir tapınakta öldürülen insanlara üzülmek mi:)

Sen sağcılara yardım ediyorsun filan..Ya geçin bunları..Az büyüyün..
Ben çok yazdım şunu..Diyanete ezanın sesinin kısılmasını istediğim bir mail atmıştım,bana ''senin gibilerin bu ülkede yaşamasına seslenmiyoruz'' filan dediler..Ben de camide öldürülenlere üzüleyim ha..
Geçmişte de,hac da şeytan taşlarken birbirlerini ezerek öldürenlere bir üzüldüm,bir üzüldüm,hiç sorma sevgili Nikolateslis..!

ForumKirpisi
22-03-2019, 23:18
Yok üzülmek zorunda değilsin zaten sorun üzülmek değil.

Dünyada her ölene üzülsek zaten kafayı yeriz. Ben mesela yedim.

Ben burada şunu anlamadım, öldürülürlerse öldürülsünler veya öldürülmeliler ya da böyle
şeyler İslamın azalmasına vesile oluyor diye düşünüyosanız o yanlış.
Bu tip fikirler akımlar karşı tarafta da devam ederse yakında çok problemler olur.

BMW fabrikasında Türkçe konuşmak yasaklanmış. Sadece iş esnasında değil molalalarda da yasaklanmış.
Şikayet eden ustabaşı işten çıkarılmak üzere çağrılmış.

Bu konu aynen bununla ilgilidir.

Türkiye'de İslam'ın güçsüzleşmemesi, AB, ilişkiler, sosyokültürel yapı, bozulma, yozlaşma hepsi bununla ilgili.
Hepsi Dünya'da İslam düşmanlığıyla ilgili. İslamafobi arttığı ölçüde İslamcılar güçlü.

İtalyadaki övünçlü Arap çakması siyasetçi Türkiyeden göçmen almayalım dediğinde Almanya eyalet İçişlerinden olumlu
karşılık buluyorsa problem aynen burada. İslam falan derdim değil. İslamafobinin altında yatan başka başka şeyler.
Hunlara, Ogurlara dönüp işgale mi gidelim şimdi? Etrüsk olup Roma mı kuralım?

ilahimasal
23-03-2019, 00:58
Nikola islamın Dunya da , ekonomik , siyasi , politik , bilimsel hiç bir gücü yok.

Türkiye deki duruma bakıpta aldanma

Dünyanın her yönden güçlü yapıları , islamı yerine göre kendilerine tehdit oluşturacak her yerde kontrol altına almış ve kullanmaktadır. Buna Ülkemizde dahil. Bop eş başkanı diye burada zaman harcamaya gerek var mı ?

Türkiye deki islamcılar batılı emleryalist
Ve kapitalistlerce her zaman desteklendi sırtları sıvazlandı çok kaşındıklarıda oldu. Kaşıdılar ama hiç bir zaman vazgeçilmediler. Halende onlara desteklerini veriyorlar. MALUM.

Bu MALUMUN içinde islamafobide kim oluyor ?

" sizler DUNYADAN bi habersiniz " demişsin olabilir . Belkide haberimiz varda kıllığına yazıyoruz.

Herkesin ağzında " nedir sizdeki bu islamafobi ırkçilık " falan filan gibi önyargılar.

Burada ,nefret ediyoruz demedik . Oh olsun demedik. Üzücü olan noktaları da söyledik.

Esas söylemek istediğimizi hiç yazmadınız.
ÇOK FAZLA UMURSAMIYORUZ.

Dunyada binlerce olay oluyor. Trafik kazasından , kadın cinayetine - çocuk istismarından , doğa katliamına daha bir çok olay

Birileri için şımarık islamcıların derdi daha ön plandayken bizde değil . Ne yapalım yani suçmu ? Vay efendim niye üzülmüyormuşuz. Ben başka şeylere üzülüyorum efenim. E nolucak suç mu ?

Biraz samimi olsanız bu durumun Dunyadaki bir çok sorunun yanında devede kulak olduğunu , buna gelene kadar çok daha acil sorunlar olduğunu söylerdiniz ama söyleyemiyorsunuz.

Niye ?

O kapitalist ve emperyalistler sizin bu konuyu siyasi olarak gündemde tutup DIGER TUM SORUNLARİ kendi elinizle perdelemenizi istiyor. Ve basarılıda oluyorlar.

Sadece Türkiyede akapa zihniyetine oy veren 24 milyon seçmenin bu olaydan 23 milyonunun Haberi dahi yoktur. Haberi olanlarında yarısı olayın nerede olduğunu bilmez kalan yarısıda olayı bilmeyenlere nasıl cakıpta diger siyasi partilere bulaştırırız diyenlerdir.

Kısacası o camide ölenler gündelik siyaset için kullanılıp bir kaç gün sonra unutulup gidecek siyasal islam malzemesidir. Hatta Onları TURAN DURSUN sayfası en çok konusandır.

Dunyada ise tüm müslümanlar dah hicç birinin gram umurlarında değildir. Adamlar burnunun dibinde suriyeden libyaya afganistandan yemene binlerce masum çocuk ölmüş iplememişte. Y.zelanda daki olayı ipleyecek öyle mi ?

Sizden çok acıyan yok onlara. Acırkende bize dalıyorsuniz vay efendim nasıl olurda bilmem ne . Aslında bir tek kelime dahi yazmamak lazımda yazıyoruz işte.

Bana ne yahu.

ForumKirpisi
23-03-2019, 01:17
İşte siz bi noktayı es geçiyonuz. Unumu eledim eleğimi astım mı? Yoksa ben evimde rahatım mı düşüncesi bilemem.

ben ingiltere özelinde söyleyeyim, ingilterenin dinamosu olan eğitimli, kafası çalışan insanlar
bu olayı kesinlikle umursuyor, Cardiffli bir serseri Londrada insanların üzerine araç sürüp başı açık
müslüman dahi olmayan bizim vatandaşımız bir bayanı öldürmedi mi?

Bıçakla saldıran başka biri oldu hakeza. Avusturya'da İsveçte camilere molotof atılıyor.
Almanyada duvarlara kan sürülüyor.

Çocukların yüzüne asit atmadılar mı? Bunlar bizim medyada yok.

Hatta ve hatta göçmenlerin de oturduğu bir mahallede burada oturanlar müslümandır diye ev yaktılar,
Yunanlar öldü.

Ben öldürülenlere taraf olunmasını desteklemiyorum. bizim kardeşlerimiz tarzı. ben ölenlere
ölen habersiz insanlar olarak bakıyorum. orada ölen bilim adamı orada ölen islamı aydınlatıp insanları
kurtaracak biri olamaz mıydı?

Acıma falan değil mesele bunu anlatmam zor. Hani şöyle PKK bombalı saldırı yapsa, karşıt olarak CKK kurulsa
o da gidip alakasız bir yere aha burada Kürtler var diye olduğu bi yeri patlatsa, oh iyi olmuş PKK bize yaptı biz de size yaptık tarzı bir intikam davranışı doğru mu?

Ben TR'de polisin twitter izleme listesini gördüm. Turşusunu kuruyolar.
Devlet zaten istese nerede terörist, nerede sempatizan var bulabilir. Burada başka maksatlar var göz dağı vs.

Ahlaksız
23-03-2019, 10:52
Ben burada şunu anlamadım, öldürülürlerse öldürülsünler veya öldürülmeliler ya da böyle
şeyler İslamın azalmasına vesile oluyor diye düşünüyosanız o yanlış.

Ben böyle düşünmüyorum ama böyle düşünenler olacak tabi..
orada ölen bilim adamı orada ölen islamı aydınlatıp insanları
kurtaracak biri olamaz mıydı?
Olabilirdi..
''Müslümanların hepsi kötüdür'' gibi bir anlayış doğru değil..Doğru olan Müslümanların ne yaptıklarının farkında olmamaları..Buna sebep olan da,bilgiden uzak oluşları..
Yalnız,herkes benim gibi düşünmek zorunda değil işte..Birileri ''Müslümanların hepsi kötüdür'' diye düşünebilir ve bu tarz olaylarda da bunu net bir şekilde görüyoruz..Bu katilleri yaratan ne?Asıl mesele bu..Müslümanlar bu olaya üzüleceklerine,bu olayın neden yaşandığını bir düşünsünler/araştırsınlar..

ilahimasal
23-03-2019, 11:44
Nikola

Ölümlere sevinmek ayrı bir şey UMURSAMAMAK ayrı bir durum . Sevinen yok.

Dunya da binlerce olay olurken sen diyorsunki muslumanlar zulum altında görmuyormusun diyorsun. Senin için mesele musluman toplumu.

Muslumanlar birbirini kesip dogruyor !! Orada bile onlar bu durumu umursamazken bir başkası ile aralarındaki kavgadan banane.

Bananecilik niye oldu biliyormusun ?

Şu muslumanlar yüzünden oldu , adamlar kendisi gibi olmayan herkesin acısına zil takıp oynadılar. Sadece kendi yaşamım boyunca bunların binlerce zalimliğine şahit oldum halende oluyorum. O kadar zalimlerki yaptıkları zalimligi övüyor bunlar.

Evet ben onlar gibi zalimde olmuyacagım yapılan zalimlikleride övmüycem yüceltmiyecegim.

Adamlar öyle şımarık öyle utanmaz ki insan onlara bir şey olunca ODUN kesiliyor. Umursamıyor .

Sadece kendi inançları dogrultusunda devleti kullanmak isteyenlerin şimarık utanmaz arlanmaz zalim hallerini Dunyanın her noktasında yürütmeleri mümkün değil.

Halbuki Türkiye Devletinin Kanunları var. Inanç özgürlügü devletin teminatında değil mi ?

Devleti ele geçiren bu zihniyet ne diyor ?

Gavur kafir ateist öl geber. Diyor. Tam fırsatını bulsalar hepimizi sokaklarda katledip asacaklarını söyemiyorlar mı ?

Uzatmıyım nikola

Dunyanin her hangi bir yerinde bir kedinin ayağına taş degse UMURSARIM ama onlar umurumda değil.

Adamların dinleri öldür yak yık tecavüz et diyor. Bunu bilen birisi bunları umursarmı?

Bunlar o kadar şimarık ki , tanrıları din allahın oluncaya kadar demiş ya ! Sanıyorlar ki Tüm Dunya musluman olucak.

Bu kadarda vizyonsuz yoz yobaz gerici ukala şımarık tip bunlar.

Leonardo
23-03-2019, 18:21
Nikolah/ahlaksız: Olayın her türlü suyu çıkmaktadır:

https://www.yahoo.com/news/women-over-zealand-wore-headscarves-123803455.html

+ Konuştuğunuz konunun gerçeklerle ilgisi yok. İsteyen istediğine inanır. "Senin insancın kötü, benim inancım iyi" dönemini çoktan aştık. Dil biliyorsanız verdiğim linke bir bakın derim. :)

ilahimasal
23-03-2019, 19:42
Nikolah/ahlaksız: Olayın her türlü suyu çıkmaktadır:

https://www.yahoo.com/news/women-over-zealand-wore-headscarves-123803455.html

+ Konuştuğunuz konunun gerçeklerle ilgisi yok. İsteyen istediğine inanır. "Senin insancın kötü, benim inancım iyi" dönemini çoktan aştık. Dil biliyorsanız verdiğim linke bir bakın derim. :)

Yav he he

Hristiyanların başına muslumanlardan sebep bir hal gelirse , musluman kadınlarda başındaki bez parcasını çıkartır olur biter ( mümkünmü ?)

Niye sadece kadın başörtüsü üzerinden bu olayı anlatmaya çalışmışlar ki ? Y.zelandalanın erkekleride sünnet sakalı bırakaymış ya.

Öffff sanki tüm Dunya bu hristiyan ve muslumanlardan ibaretmiş gibi abuk subuk organizasyonlar yapıyorlar.

ForumKirpisi
23-03-2019, 22:39
Umrunuzda olmasa cevap bile yazmazsınız.

Ben zaten depresif hallerdeyim. Keşke köftemiz olsa beraber

pişirsek.

ilahimasal
24-03-2019, 00:18
Umrunuzda olmasa cevap bile yazmazsınız.

Ben zaten depresif hallerdeyim. Keşke köftemiz olsa beraber

pişirsek.

Umurda olan sizlersiniz. Cevaplar size.

upuaut
29-04-2019, 00:06
Çok ilginçtir, 2016'da Büyük Piramit'te "N.C. 1915" künyesine göre bir ANZAK askerinin kaydını araştırırken (ki meraklısına bu künyenin nerede olduğunu gösterebilirim) ANZAK askeri kayıtlarına bakmak zorunda kalmıştım. Fakat bu kayıtlar içinde "AWM4 Subclass 1/27 - Intelligence, Headquarters Australian and New Zealand Army Corps (https://www.awm.gov.au/collection/C1338757)" bölümündeki "AWM4 1/27/3 PART 1 - May 1915 (https://www.awm.gov.au/collection/C1350165)" parçası son derece ilgi çekiciydi. Çünkü 68 sayfalık bu parçadaki birçok askeri kayıtta Mustafa Kemal'den söz edildiğini gördüm.

AWM4 (Australian Imperial Force Unit War Diaries 1914-18 War) başlıklı ve 1/27/3 öğe numarasıyla Mayıs 1915'e ait bu 1. Parça'da Mustafa Kemal'in kim olduğuna ilişkin ilk kayıtlar mevcuttur:

1. PDF'deki 25. sayfanın sol tarafındaki 19. sayfada 57. Alay'ın (57th Rt.) karşısına "Suleiman Mustafa Pasha" yazarken sağ taraftaki 20. sayfada "Mustafa Kemal Bey" yazar. Bu sonuçla, ANZAKlar, 3 Mayıs 1915'te Mustafa Kemal'in hangi alayı idare ettiğini teşhis etmişler.

2. 27. sayfada 19. Tümen-57. Alay'ın karşısına "Bize karşı (against us)" notu düşülmüştür. Bu, Mustafa Kemal'in yönettiği Alay'dır. Yine, 30. sayfada 19. Tümen-57. Alay'ın karşısına "ANZAKlara karşı (against A. & N. Z. A. C.)" notu düşülmüştür.

3. 28. sayfanın sağ tarafındaki sayfada elyazısıyla Mustafa Kemal'in adı geçer. Orada "Onlar 57. Alay'ın Komutanı Mustafa Kemal ile birliktedir" ifadesi geçer.

4. Çok ilginçtir, 32. sayfada "Kardeşlerimize (To Our Brethren)" hitabıyla başlayan yazının sonunda "Kuran'dan bir metin eklenecek (Add text from Quran)" notu düşülmüştür.

Demek ki ANZAKlar, Egemen Bağış'tan 100 yıl önce keşfetmişler bu metodu.

Bkz.

https://www.youtube.com/watch?v=dxNyqFA4cL0

Fakat yine de ANZAKlar'ın bu metodu nasıl keşfettiklerini araştırmak gerekir!

5. 42. sayfada 1. Tabur-33. Alay'dan ölen bir Binbaşı'nın üzerinden çıkan kayıtlara göre 43-44. sayfalarda 19. Tümen'i yöneten M. Kemal imzalı emirler mevcuttur.

M. Kemal, 26 Nisan 1915 tarihli 7 maddelik emirlerinin son maddesinde şöyle der:

7) Tümen Karargahı dağ bataryalarının merkezine yakın bir yerde konuşlandırılmalıdır.

6. 54-55. sayfalarda 19. Tümen'in emirleri vardır. Bu emirlerin sonunda 19. Tümen Yarbay (19th Division Lt. Col.) yazar ki, bunlar M. Kemal'in emirleridir.

7. 56-57. sayfalarda yine 19. Tümen Yarbay'ının emirleri vardır. Ama bu sefer M. Kemal'in adı geçer.

Tarihçi Sinan Meydan, aşağıdaki programda Mustafa Kemal'in Çanakkale Savaşları'nda olduğuna dair kanıtları verirken keşke bu ANZAK kayıtlarından da bahsetseydi:

https://www.youtube.com/watch?v=XQf_8sORT-8

Her neyse, Çanakkale Savaşları'nda gösterdiği başarılarla "Anafartalar Kahramanı" olan, çok sayıda madalyayla onurlandırılan (ki bunların arasında Padişah'ın Çanakkale Zaferi sırasında Anafartalar kahramanı Mustafa Kemal'e verdiği "Payitaht Halaskârı (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mustafa-kemalsiz-canakkale-yazilamaz-37547yy.htm)" unvanı Kurtuluş Savaşı sonrasında da unutulmamıştır) ve tarihin akışını değiştiren yöndeki komutanlık becerisine sahip olan Atatürk'ü bu Cuma Hutbesi'nde anmayan Diyanet (bkz. "Diyanet'ten Çanakkale konulu ama Atatürk'süz hutbe! (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/diyanetten-canakkale-konulu-ama-ataturksuz-hutbe-226969h.htm)". Hutbenin tam metni şurada (https://diyanet.gov.tr/tr-TR/Kurumsal/Detay/25444/cuma-hutbesi-canakkale-zaferi-ve-birlik-ruhu)dır) ve sair kurumlar bize inanmaz diye yukarıda ANZAK Askeri Kayıtları'nı verdikten sonra aşağıda M. Akif Ersoy'un şiirinden 2 pasajı takdim etmek isterim!

Çanakkale Şehitleri'ne

Şu Mustafa Kemal Hadisesi nedir? Var mı ki dünya’da eşi?
En kesif orduların yükleniyor dördü beşi
-O'nun kurduğu Cumhuriyeti yıkmak için-
Kaç ülkeyle sarılmış ufacık Anavatan'a.
Ne hayasızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı!
Nerde - gösterdiği vahşetle "bu, bir Avrupalı"
Dedirir- yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi
Varsa gelmiş, açılıp mahpesi, yahud kafesi!

Eski Dünya, yeni Dünya, bütün akvam-ı beşer
Kaynıyor kum gibi, tufan gibi, mahşer mahşer!
Yedi iklimi cihanın duruyor karşında,
Ostralya'yla beraber bakıyorsun: AB-D!
Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk;
Sade bir hadise var ortada: vahşetler denk.
Kimi Yobaz, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela..
Hani taunada züldür bu rezil istila!

Yunanlı yazar ve İngiliz vatandaşı ama bir Arap olduğu açıkça belli olan hamza, Boğaziçi üniversitesinde İslamiyet ile ilgili konferans verirken Atatürk'e dil uzatma cüretinden olmuştur (Bkz. Boğaziçi Üniversitesi’nde skandal! Yunan yazar Atatürk’e “şeytan” dedi
Kaynak Yeniçağ: Boğaziçi Üniversitesi’nde skandal! Yunan yazar Atatürk’e “şeytan” dedi (https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bogazici-universitesinde-skandal-yunan-yazar-ataturke-seytan-dedi-232146h.htm)).

Sağolsun, Youtube'da Sertan Tanrıverdi, aşağıdaki videoda açıklamalarda bulunarak ağzının payını vermiştir:

https://www.youtube.com/watch?v=Dw-p3DfqXKQ

Çok ilginçtir, hamza adı bana, "Kod Adı: KOZ. Maskeler düşüyor" filminin 6:00. dakikasındaki Mr. Joseph ya da kendi ifadesiyle, Yusuf Özkan'ı hatırlattı:

https://www.youtube.com/watch?v=pfubJx1FW4Y

Yani hamzanın Yusuf Özkan'dan bir farkı yok. Her ikisi de altımızı oymak için İslamiyet'i kullanıyorlar.

Keşke hamza Atatürk'e dil uzatacağına, vatandaşı Tom Holland gibi Kuran'ın kökeni hakkında yeni bir şeyler söyleseydi, o zaman takdirimizi kazanırdı:

https://www.youtube.com/watch?v=RRJYKm5oVLM

Yukarıdaki alıntıda büyük puntoyla gösterdiğim 4. madde, kimin Kuran'ı kullandığı ve ortadan kaldırmak istediğini açıkça gösterir bize. Orada hamzayı alkışlayan bir avuç fesatçının bunları bilmesi gerekir, ona göre davranması gerekirdi. Fakat onların da hamzadan pek bir farkı yok!

Eğer bu bir avuç alkış manyağından milletin geneline geçersek; ne yazık ki 104 yıl önce durumumuz ne ise şimdi de aynı. İşte Atatürk, 104 yıl önce bu durumu tespit etmiş ve Kuran'ı FETÖ gibi din tacirlerinin elinden alarak yani Kuran'ı Türkçe'ye çevirttirerek milletin kendisine teslim etmiştir. Hamza ve oradaki bir avuç alkış manyağı, ellerinden böyle bir imkan gittiği için deliriyor.

Sağolsun, Yaşar Nuri Öztürk hocamız, ülkenin her yerini saran bu menfaatperestlerden kurtuluşumuz için bize şu reçeteyi bıraktı:

https://www.youtube.com/watch?v=XzKDbNsy8RA