PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateizm org...Sansürlendi

frodo
02-06-2007, 16:23
YENİ -

Komünist derin devlet çetesinin kullandığı ikinci yer ise forum.ateizm.org sitesidir. Bu site isminden de belli olduğu gibi alenen Allahsız olduklarını iddia eden ateistlerin sitesidir. Bu site, komünist derin devlet çetesinin BAV’a karşı ne tip örgütlenmeleri kullandığının bir başka delilidir. Bu iki site de Türk adliyelerinin aldığı kararlarla kapatılmıştır.
http://www.oktarbabuna.net/index.php

İlgili linkten de anlaşılacağı gibi Adnan Oktar ve tayfası düşünce özgürlüğünden
ne anladıklarını bir kez daha sergilemiştir. Aykırı hiç bir sese tahammülü olmayan
bu insancıklar kurdukları garip ağlarla maalesef Adalet Sistemimizi kullanarak
yaygın bir sansürleme,susturma çabasındalar. Şimdilik bunu başarıyor görünmekteler.

Yasaların kişilik haklarını koruma konusunda yapabileceği pek bir şey yok gibi
duruyor. Yani -bu mesleği icra edenlerden özür dileyerek- bir fahişeye ,"fahişe"
demenin suç olduğunu ve şikayet halinde ceza alabileceğimizi bilmemiz gerekir.

Adnan Oktar ve ya mahlas ismi ile Harun Yahya eleştirilerinde biraz daha dikkatli
olunması gerektiği açıktır. Çünkü bizim küfürle, sataşma ile,hakaret ile işimiz
yoktur. Kısaca bu mesleği yapıyor diye bir fahişeyi eleştireceksek onu "fahişe"
diye adlandırmadan eleştirmeliyiz.

Son olarak ateist forum üyelerine ve yönetimine gönülden desteğimizi sunuyoruz.
Ve daha da önemlisi onlara güveniyoruz. Susmayacaklarını, düşüncelerini ifade
edebilecekleri kanalları yeniden ve yeniden harekete geçireceklerini biliyoruz.

habilis
02-06-2007, 16:42
ya ne diyeceğimi bilemiyorum ,, çok üzüldüm ateizm.org sitesi hakkında , insanlar düşüncelerini ( bilimsel anlamda bile ) savunamaz hale geldiler !

çok üzüldüm gerçekten !!

Ekoin
02-06-2007, 17:41
ööhh be abi ben üyeydim oraya yav..
Bu ülkede kimse konuşamıyor fikirler söylenemiyor..
Birileri köşeye sıkışınca işi bööle sansürlemekle bitirmeye çalışıyorlar..
ama bitmez..

spartacus
02-06-2007, 18:20
Evet bir Hacker kısaca Lamer operasyonu daha, bu lamerlik ise topluma, bilime karşı yapılıyor...

Daha öncelerdede bu konuları ele aldık tartıştık, görülen köy kılavuz istemiyor gerçekten, ellerindeki tek düşünce ve fikir, insanları ne pahasına olursa olsun susturmak..

Bir yazımda önce Dini duygular sömürüldü, Yahudilik iyi bir prim getiriyordu önce bu kullanıldı, bir inancın sözde kanayan yarasına parmak sokuldu, sonra ise sıra bilime gelmişti ve gidişat sırada millet ve milliyetçiliğin kullanımı var demiştim.. Hiç şaşmadı bu taktik ve yöntemler aynen bu yolu izleyerek devam ediyor... İyi gelir getiriyor, mükemmel bir köşe dönme ve toplum içinde yüce bir dokunulmazlık sağlıyor...

Ama asıl gaye ise köşeleri dönmek, bir gün insanlarımız bu gerçeği görecektir, aslında artık bilim insanlarıda rahatsız olmaya başladılar ve insanlar değerli vakitlerini insanlığın aydınlığından çalınmasına karşı bu yönde de harcamak zorunda kalacaklar..

sargon
02-06-2007, 18:24
ateizm.org'a geçmiş olsun diyorum. Mücadelelerinde yanlarındayız.

Oktar Babuna'nın sitesine biraz baktım ve midem bulandı. Bugüne kadar çok iğrençlik gördüm ama böylesini görmemiştim doğrusu. Bir insan kendisini 9 ay karnında büyüten annesine, öz babasına böyle hakaretler eder mi? Adam utanmamış annesinin ve babasının tatilde eğlence olsun diye çektirdikleri mayolu fotoğrafları falan koyup, üstelik annesinin üstünü bantlayıp üstüne de "Sevim Babuna"nın kıyafet anlayışı biraz değişik diye yazmış. Aile yakınlarının fotoğraflarını biraraya koyup "Cevat'çılar toplu halde" diye yazmış. Babası Cevat Babuna'dan bahsediyor.

Çok iğrençlik görmüştüm ama bu kadarını görmemiştim doğrusu. Demek daha göreceğimiz çok şey var.

habilis
02-06-2007, 18:32
ARTIK NE LAİK İZ NEDE DEMOKRATIZ !

pante
02-06-2007, 18:35
Bence site olarak şöyle bir karar alalım:
Turan Dursun Sitesinde Harun Yahya *ve Adnan Oktar isimleri dışında her konuda *düşüncelerinizi yasalar çerçevesinde özgürce ifade edebilirsiniz. Ancak bu isimleri kullanmak ya da ima etmek, bu isimlerin sitelerinden veye kitaplarından bir haber ya da alıntı yapmak, ne amaçla olursa olsun bu isimlerden bahsetmek sitemizin tek yasağıdır.
Sitemizin güvenliği ve selameti için en büyük tehlike bu isimler olup bu kurala riayet edeceğinizi umuyor ve teşekkür ediyoruz.

Bu ya da buna benzer bir yazıyı ana sayfamıza asalım. Böylece herkesi ayrı ayrı uyarmaktan kurtuluruz. Bu tehlikeli isimlerden de hem sitemizi hem insanlarımızı korumuş oluruz. *:)

Ateizm.org'a geçmiş olsun..
Muhakkak acıtmışlardır. Ellerine, dillerine sağlık diyemiyorum çünkü sonuç ortada.
Bunların böyle meşhur olmasına bizim de katkımız var. Bunları tartışmak yerine hiç ağzımıza almasak, alanları da postalasak bu hale gelemezlerdi. Bari bundan sonra akıllı olalım.

frodo
02-06-2007, 18:42
Sevgili başkan:

* * * Böyle bir yasak onların istediği şey zaten. Bu otosansür olur. Hayır. Aksine eleştireceğiz.
Ama kişilik haklarına uyarak. Bazı üyelerimiz eleştiri ile küfürü,hakareti birbirine karıştırıyorlar.

* * * İlgili şahsın işbilir avukatları da bu ihlalleri tespit ettiğinde mahkemeye gidip kolaylıkla
karar aldırabiliyorlar. Sadece kişilik haklarına riayet etmeli ama eleştirmekten de geri
durmamalıyız.

habilis
02-06-2007, 18:47
evet evet frodo haklı !!

eleştirelim fakat hakaret etmeyelim !

ben bunun bazen dozunu kaçırabiliyorum , daha dikkat edicem !

sevgilerle

not: arkadaşlar ben 3 gün yokum , size kolay gelsin , görüşmek üzere ..

ozgur_beyin
02-06-2007, 19:29
Uzun, uzun yazmaktansa, şunu yazacağım.

* EŞKİYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ
* * * * * * * * * * Sabahattin Ali.

kucles
02-06-2007, 19:33
babunanın sitesini gördüm iğrençlik abidesi. hele kurt sesi beni çıldırttı. bir de Atatürk resmi koymazmı iyice kıl oldum. ailesiyle bir geri yüzünden kavgalı beyni yıkanmış bu adam

NedimYilmaz
02-06-2007, 19:40
Her zamanki gibi her zamanki yanılgıya düşüyorlar;

Ateist = komünist = Türk Düşmanı

Ben Türk'üm ! Fakat Türk faşizanı değilim. Sadece bir milletin, bir ülkenin mensubuyum. Kafatasçı değilim. Bunu bilsin bu tür yanlışa düşenler.

Doğruyum. Çalışkanım. Ne faşistim ne komünistim.

Bir millete ağlı olmanın dini görüş ile alakası yoktur. Onlara göre Her Türk müslüman doğar müslüman ölür. Hayır kardeşim ben müslüman değilim, bir insan zorlan mı kabul ettireceksiniz sizin ülkünüzü?

Bu tür Faşizan hareketleri çok gördü bu insanlık tarihi..

pante
02-06-2007, 21:06
Sansürlenen sitelere erişim için kullanılan linki tekrar yazalım, bilmeyenler olabilir:

http://www.anonymizer.su/index.htm

Linke girince URL kısmına erişmek istediğimiz adresi yazıyoruz..

Önceki yazımda önerim espriydi ama bu adamlardan bahsederek reklamlarını yaptığımız konusunda ciddiyim. Bunların ele alacağımız tek konusu evrim/yaratılış. Bu da zaten tartışılıyor. İsminden bahsedildiği anda ise bunların sahtekarlık yaptığı, yalan söylediklerinden başka bir şey denmiyor zaten. Bu da onlar için bir siteyi kapattırmaya yeterli.
Bu sıfatları sarfetmeden de isimlerinden bahsetmenin anlamı yok. Onun için en iyisi isimleri kullanarak ağzımızı kirletmeyelim.

habilis
02-06-2007, 21:33
insanlar bu şekilde susturulmamalı !

Yasak_Islik
02-06-2007, 21:45
Türkiye'deki ateistlerin internet sitesine sansür

(Mozaik Haber/Ali Barış KURT) Birçok farklı düşünce ve inanç insanının paylaşımına hizmet sunan ateizm.org adresli internet sitesi sansürlendi. Sansürün ünlü jinekolog Cevat Babuna'nın oğlu Oktar Babuna tarafından uygulamaya sokulduğu ortaya çıktı. Oktar Babuna, adını ilk olarak ilik bulmak için verdiği gazete ilanıyla duyurmuştu. Daha sonra ilik kampanyası başlatan Babuna, 160 bin kişiden ilik örneği alınmasının ardından ilik ve kan örneklerinin 120.000'inin kaybolması suçlamasıyla yargılandı. Adnan Hoca lakabıyla tanınan Adnan Oktar'la da ilişkisi olduğu bilinen Babuna, ateizm.org sitesinin komünist-derin devlet çetesinin kullandığı bir sanal alan olduğunu öne sürdü. İnternet sitesinde sansür teşkil edici en ufak sunum bulunmamasına rağmen ani bir kararla yayının durdurulması ise ateist ve sitenin takipçileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Oktar Babuna daha öncede birçok internet sitesinin hakkında hakaret içerikli yayın yaptığını iddia ederek şikayetçi olmuş ve kapatma kararı çıkartabilmişti.

Kaynak: www.mozaikhaber.com

Direkt haber linki: http://www.mozaikhaber.com/index.php?news=736

dilaver
02-06-2007, 21:46
,

* *ateizm.org a geçmiş olsun diyorum

* * ateizm orgun admin ve yöneticileri dünkü çocuklar degiller, başlarına gelecekleri zaten tahmin ediyorlardı, tedbirini de almışlardır . Kısa zaman içerisinde ateizm.org eskisinden daha güçlü ve azimli bir biçimde yerini alacagını düşünüyor ve umuyorum. Hatta eminim.

* * *Bu arada TD sitesi olarak yanlarındayız ve kendilerine her türlü destegimiz tamdır. Her türlü duyuru ve ilanlarını, yeni adreslerinin tanıtımını *sitemiz üzerinden yapabilir, yaygınlaştırabilirler. Burası da yenisi açılana kadar bir ateizm.org dur. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

* * *Harun Yahya ve ortaklarına karşı daha bilinçli mücadele etmek boynumuzun borcu, düşünümüzün sonucudur. Onlar şunu bilsinler ki bu tarz yöntemlerle asla bizleri susturamazlar. Olsa olsa bizleri birbirlerine daha çok kenetlerler.

* * *Artık eski çamlar bardak olmuştur. En kısa zaman içerisinde ateizm.orgun açılması dilegimiz, talebimiz ve amacımızdır.

* * * saygılarımla

pante
03-06-2007, 14:47
Culturclub'ün Fikirsel forumları da kapatıldı.

---------------------------------------------------------------------
Administrator

Group: Admin
Member No.: 1

http://www.forumer.com/fikirsel ve

http://fikirsel.forumer.com adresleri bilmediğim bir nedenle kapandı ya da kapatıldı.

Bu adresi kullanın;

http://fikirsel.30.forumer.com/index.php?act=idx

--------------------------------------------------------------------------

Sırada Turan Dursun'un olduğunu unutmayalım. TD'u kapatmaları için bir neden olmadığını düşünmeyelim. Bu, tüm yapılanların yasalar çerçevesinde olduğunu sanmaktır. Forumda tek bir hakaret dahi olmasa kapatılabilir. "Çünkü gerici zihniyete aykırı bir sitedir ve nasıl olsa hakkını arayamayacaktır. Ne medya ne siyasi partiler onları savunamayacaklardır. Çünkü ateist oldukları, dinsiz oldukları, milletin milli ve dini değerlerine, dini inançlarına, Allah'ına, peygamberine saldırdıkları söylendiğinde cevap veremezler." diye düşünülür ve doğrudur.
Önce ateistlerden başlanır, sonra dinsizlere sıra gelir, daha sonra şeriate-gericiliğe karşı çıkanlara. Sonra Komünistlere, sosyalistlere, ardından sosyal demokratlara, Atatürkçülere, laiklere ve en sonunda da demokratlara sıra gelir. Ama ilk el atılanlar, ilk kapatılanlar daima toplumun pek ses etmeyeceği unsurlar olduğundan oyuna gelinir ve kitleler aldanır. Kendilerine dokunulamayacağı zannedilir. İktidarın en yumuşak zamanında olanları bir de iktidarlarını pekiştirdiklerinde düşünün. Ateist, agnostik, deist, panteist, panenteist, Bahai, Alevi ya da şeriate karşı olup da hala *herhangi bir nedenle AKP'yi savunan ve ona oy vermeyi düşünenleri anlamak mümkün değildir.
Bunların iktidardan güç aldıkları, iktidarla ortak paydaları olduğu, iktidarın dost ve yakınlarından yararlandıkları açık ve net ortada iken hala bir AB takiyyesine aldanarak iktidar desteklenirken bu çeteler de desteklenmiş olmaktadır..

habilis
03-06-2007, 17:26
demin girdim bu siteye "dinler " kısmını açtım karışa ilk olarak *" ateizmin çöküşü" *başlıklı bir yazı çıktı !! bu adamlar ne sanıyorlar kendilerini anlamadım ki !!!

dinlerin çöküşü denmeliydi !!!

mhmd
03-06-2007, 22:42
TD. sitesinin başında kara bulutlar dolaştığı günlerde başka bir şemsiye aramıştım.
Ateizm.org adresinde bir başlık açıp konuyu dile getirmek istedim.
Yazar arkadaşların TD. sitesinin durumundan daha çok benim durumuma şaşırdıklarını gördüm.
Tüm yazan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.

Yanlız bir fark var. TD. ve benzer sitelere yapılan lamer ve hacker saldırıları; iğrenç ve kabul edilemez, illegal engellemelerdi.
Ateizm.org adresine yapılan illegal bir engelleme yok. Legal bir engelleme var.
Bu ne demek?

Boşluğa yumruk sallamanın bir manası yok demek.
İşimiz, ciddi bir iştir demek.
Her yazarın dikkatli olması gerekiyor demek.
Yönetimin çok daha takipte olması demek.
Tüm yazıların, noktası virgülüne kadar kontrol edilerek yazılmalı demek.
.
.

Velhasıl kelam iş başa düşmüştür demek.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

ozgur_beyin
03-06-2007, 22:54
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın mhmmd

Sevgili mhmmd bütün hatalarını(varsa) İNSANLIĞINA bağışladım.

pante
03-06-2007, 23:21
"Yanlız bir fark var. TD. ve benzer sitelere yapılan lamer ve hacker saldırıları; iğrenç ve kabul edilemez, illegal engellemelerdi.
Ateizm.org adresine yapılan illegal bir engelleme yok. Legal bir engelleme var.
Bu ne demek?

Boşluğa yumruk sallamanın bir manası yok demek.
İşimiz, ciddi bir iştir demek.
Her yazarın dikkatli olması gerekiyor demek.
Yönetimin çok daha takipte olması demek.
Tüm yazıların, noktası virgülüne kadar kontrol edilerek yazılmalı demek."

Bu başlık altındaki ilk yazımda " Demek ki acıtmışlar. Ellerine, dillerine sağlık diyemeyeceğim. Çünkü sonuç ortada." demiştim.
Bir önceki başlığımda ise bir genelleme yaptım. Bu genelleme bugün gericilik içindir. Geçmişte aşırı milliyetçilik-faşizm için, gelecekte de komünizm için olabilir. Güçler dengesi değiştiğinde sindirmeler, susturmalar, kafa koparmalar başlar. Hele bizim gibi demokrasinin olgunlaşmadığı ülkelerde ortada hiçbirşey yokken dahi korkularla demokrasi işletilmez. Ya "din elden gidiyor" korkusuyla, ya "komünizm geliyor" korkusuyla, ya da şeriat tehlikesiyle hayatı insanlarımıza zehir ederler. Yani bir taraf egemen olmak için, diğer tarafsa engellemek için özgürlükleri yokeder.

Tabi ki ortada bir neden olmasa dahi kapatırlar düşüncesiyle ihmalkar ve deli cesaretiyle davranmak ya da yasalara aldırmamak ve hakaretleri engellememek kapatılmaya davetiye çıkarmak olur. Kapatılma sebeplerini de karşı tarafa sunmak olur.

TD'a HY avukatından ihtarname geldiğinde bu ciddiye alındı ve geçmiş yazılar taranarak gözden kaçan bir hakaret varsa temizlendi. Karşı tarafa ise cevabi yazı yazıldı ve TD'da hakaretlere yer verilmediği belirtildi.
Bu sırada hatırladığım kadarıyla Dilaver arkadaşımız ateist forumu bir yazıyla bilgilendirdi ve dikkatli olmalarını istedi. Ama tepki ile ve umursamazlıkla karşılandı. Td gibi çekingen davranmayacaklarını, geri adım atmayacaklarını ifade ettiler. Sonuç malum.

Hakaretlere yer vermemek geri adım atmak değildir bana göre. Evet sahtekara "sahtekar" denilebilmeli ama bunu mahkeme önünde savunamaz durumda isen demeyeceksin. Eleştireceksin, kendi fikirlerini, bilgilerini, bilimin söylediklerini ortaya serecek, karşı tarafın yalan *ya da yanlış söylediğini bu yolla göstereceksin. Bunu yaparken hakareti de kattığında tüm haklılığın ortadan kalkar. Karşı taraf haksız da olsa eline haklı çıkabileceği şekilde koz vermiş olursun.
O nedenle Mhmmd'nin yazdıkları doğrudur, katılıyorum. Sadece alıntıdaki ilk kelimeye değil. *:)

antimuhammed
04-06-2007, 01:54
Şeriatçılar Türk Telekomu ele geçirdiler. Türk Telekom el değiştirdikten sonra internet sitelerinde ardı ardına ulaşım engelleri başlamış bulunmaktadır. Engellenen sitelere baktığımızda hepsinin ortak noktası Andan Oktar ve BAV ile ilgili yazılar yayınlamasıdır. O zaman diyebiliriz ki Adnan Oktar ve Türk Telekom elele.

Maalesef Türküye Cumhuriyeti yavaş yavaş uygulanan dini politikalarla birlikte laiklikten ve demokrasiden uzaklaşmaktadır. Türk Telekom tarafından hiçbir uyarı verilmeden ve gerekçeli karar açıklanmadan sitelerin ardı ardına ulaşımı engellenmektedir. Artık Türk Telekom un başından Türk ibaresinin çıkarılması gerekmektedir. Yerine Arap Telekom yada Adnan Telekom denmesi daha doğru olacaktır. Ortalıkta şeriat yanlısı yayın yapan, gençlerin beyinlerini dogma ve mitlerle dolduran yüzlerce siteye dokunulmamaktadır. Aşağıda Türk Telekom tarafından engellenen bazı sitelerin adresleri verilmiştir.

Turan Dursunu, Konca Kurişi daha nicelerini öldüren sitelere erişimi engelleyenler gibi düşünüyordu. İmanını bile adam öldürmek için kullanmak normal algılandığı bir inanç sisteminde erişim engellemek imanın bir parçasıdır. ama burada durum imanı aşıp kişisel tatmine varmaktadır.

Artık Türk Telekom un başından Türk ibaresinin çıkarılması gerekmektedir. Yerine Arap Telekom yada Adnan Telekom denmesi daha doğru olacaktır.

Ortalıkta şeriat yanlısı yayın yapan, gençlerin beyinlerini dogma ve mitlerle dolduran yüzlerce siteye dokunulmamaktadır.

http://cevaplar.wordpress.com
http://yahyaharun.com

Daha önce yasaklanan sonradan izin verilen siteler.

http://antoloji.com
http://eksisozluk.com
http://superpoligon.com/

İçinde bir Peygamberin cinsel hayatını düzenleyen yazıların olduğu, insan öldürmenin Tanrı sözü olarak yazıldığı bir kitap ne kadar mukaddestir. Bizler bu memlekette Araplaşmayan TÜRKLERİZ: Yolumuz Laik ve demokratik Atatürkün açtığı yoldur. İçi Bedevi Arabın beyin yapısına göre hurafelerle doldurulmuş bir kitaba ancak o çöl bedevileri gibi beyine sahip sapkınlar ve katiller inanır. Türk olarak doğdum, atalarım gibi zorla Müslüman yapıldım ama sadece Türk olarak öleceğim..

Unutmamak gerekiyor ki Türkiye Cumhuriyetinde Araplaşmamış Atatürk’ün izinde yürüyen milyonlar var.

Not: Bunu milliyetçilik anlamında söylemiyorum. Vurgum İslamiyetin Arap kafa yapısına uyan bir din olmasından dolayıdır. Ancak yılları içinde diğer milletlerinde kafa yapıları Araplaşmaktadır. Pakistanlı olsam bunu Pakistanlı olarak öleceğim şeklinde söylerdim.. Sitede yanlış yere çeken bir sürü insan olduğu için gereksiz olan gerekli açıklamayı yapmak zorunda kaldım.. Buda ayrı mesele..

Bizlerse, yani Tanrısızlar, kafirler, cehennemlikler, duraksayarak çıktık yola. Öfkenin karşısında sizin kadar güçlü değiliz. Arkamızda Tanrı YOK. Bizim dolambaçlı yolumuz artık sona erdi. Akla reddetmeyi katmamız için bir tek kurşun yeter. Şimdi artık bire karşı ikiyiz.

antimuhammed
04-06-2007, 02:08
Erişim engelini aşmak isteyenler için en ideal çözüm. Bu şekilde google da çıkan ateizm sitelerinede girebilirsiniz..

Başlat menüsünden çalıştır a girin

Windows XP kullanıyorsanız ====> c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
Windows 2000 kullanıyorsanız ====> c:\winnnt\system32\drivers\etc\hosts
Windows 98 kullanıyıorsanız ====> c:\windows\hosts

yazıp enter yaptıktan sonra çıkan pencereden notepad ' i seçerek açın
127.0.0.1 localhostun altına

208.131.134.76 www.forum.ateizm.org
208.131.134.76 http://forum.ateizm.org
208.131.134.76 forum.ateizm.org
208.131.134.76 http://portal.ateizm.org
208.131.134.76 www.ateizm.org
208.131.134.76 portal.ateizm.org
208.131.134.76 www.portal.ateizm.org

Sayfayı kapatıp save(kayıt) edin
Artık Siteye Girebilirsiniz...

sipahi43
04-06-2007, 03:05
Yav ne kadarda Oğuz dallamasını sevmesemde o sitenin kapanmasına karşıyım.Site Faşizan yöntem ile idare edilse bile Harun yahya motorlarının,gücü ile kapatılması sıkıntı yaşatıyor.

Bence bu gidişe dur demekk lazım ,ama nasıl.
Son yakınlarda Adnan Oktar;ı tv ye çıkarmış olan Objektif sunucusu olan beyefendi Kadir Çelik
;e ağzı laf yaopan bir arkadaş canlı veya bir türlü bağlanıp durumu anlatmalıdır.

Bin tane mailden,bence daha iyi şifa kaynağı olacaktır.

maddeoz
04-06-2007, 07:05
arkdaşlar www.anonypath.com/ sitesine forum.ateizm.org yazarak siteye ulaşabilirsiniz.

pante
18-11-2007, 23:22
Bu başlığı güncelleme sebebim, başlık içinde yazdığım yazıların provakasyon amaçlı olduğu iddiasıdır. Yazılarımda art niyet ya da provakasyon varsa alıntılansın. Kanıtlandığı takdirde derhal üyeliğime son vereceğim. Yoksa bir özür hakkım var.

sargon
18-11-2007, 23:43
Kim böyle bir iddiada bulunmuş pante. İlk olarak duyuyorum böyle birşey. Eğer kastettiğin bensem ve senin DK'dan istifa ettiğin zaman DK forumuna yazdığım yazı ise orda böyle bir ifade yok. İstersen aynen buraya alıntılayabilirim.

vartor
18-11-2007, 23:45
Sevgili pante, yazilari tekrar okudugum halde ben boyle bir suclamaya rastliyamadim. Ya silindi ya da turkceyi anlayamaz oldum.

pante
19-11-2007, 00:21
Kim böyle bir iddiada bulunmuş pante. İlk olarak duyuyorum böyle birşey. Eğer kastettiğin bensem ve senin DK'dan istifa ettiğin zaman DK forumuna yazdığım yazı ise orda böyle bir ifade yok. İstersen aynen buraya alıntılayabilirim.

Yani sen Ateistforumun kapatılışı meselesinde benden bahsetmedin mi Sargon?
O yazı silinmediyse hala ordadır.

dilaver
19-11-2007, 00:32
şimdi hatırladıgım kadarıyla o olay şöyle gelişti. Mutat Td sitesi suçlamalarından birinde oguz bana karşı senin yazını getirdi ve bunları savunan adamların görüşünü yeg tutuyorsunuz dedi. Ben yazıyı hatırlayamadım daha sonra da sargon senin yazını asarak, bunun espri amaçlı oldugunu herkese açıkladı. Bir nevi ironidir dedi. Bundan sonra o yazıyı gerekçe olarak görmekten vazgeçerek aldostunun ceme ithafen yadıgı yazıyı bahane etmeye başladılar. Ama hatırladıgım kadarıyla o yazıyı çarpıtarak asan oguz dur, ve orada seni ve siteyi savunan sargon dur.

* * saygılarımla

vartor
19-11-2007, 00:37
Kizginlik aninda bazen ne yazdigimizi ne de okudugumuzu anlamiyabiliriz. Kesin olan, eger sargon boyle bir ithamda bulunmadigini soyluyorsa, bulunmamistir, velev ki iletisi o intibayi birakmis bile olsa.

pante
19-11-2007, 00:42
şimdi hatırladıgım kadarıyla o olay şöyle gelişti. Mutat Td sitesi suçlamalarından birinde oguz bana karşı senin yazını getirdi ve bunları savunan adamların görüşünü yeg tutuyorsunuz dedi. Ben yazıyı hatırlayamadım daha sonra da sargon senin yazını asarak, bunun espri amaçlı oldugunu herkese açıkladı. Bir nevi ironidir dedi. Bundan sonra o yazıyı gerekçe olarak görmekten vazgeçerek aldostunun ceme ithafen yadıgı yazıyı bahane etmeye başladılar. Ama hatırladıgım kadarıyla o yazıyı çarpıtarak asan oguz dur, ve orada seni ve siteyi savunan sargon dur.

Ve benim DK'dan istifamdan sonra Sargon bu konuyu gündeme getirerek, yazımın provake amaçlı olduğu iddiasında bulundu.

Ben hala aynı fikri savunurum.
Ateistforum HY'yi acıtmıştır ama ellerine, dillerine sağlık diyemem. Çünkü sonuç ortada.
Bu aynı zamanda sitemizin de çizgisidir. HY eleştirilerinde hakarete izin vermemek.
Nitekim senin Ateistforum da bu konuda dikkatli olmaları uyarısında bulunduğun yazın vardı ve alaya almışlar, "biz TD gibi korkak değiliz" demişlerdi.

Benim yazım da bir anormallik yok. Ben bu görüşlerimi Ateistforumda da yazdım. Bu tavırların yanlış olduğunu, siteyi sıkıntıya sokacağını vurguladım. Bırakın HY'yi Ateistforum'u hakaretle-seviyeyle ilgili eleştiren başlığım var orada.
Buna provakasyon denilebilir mi?

dilaver
19-11-2007, 00:56
senin TD sitesi ile ilgili provokasyon düşünebilecegini kimsenin ima edebilecegini zannetmiyorum. Sargonun böyle bir ithamı var mıdır onu da bilmiyorum ama oldugunu da zannetmiyorum. Kaldı ki orada senin yazını bütünden koparıp çarpıtarak asmışlardı ve sargon da bu çarpıtmaya açıklık getirdi.

* * *Bu işin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandıgını düşünüyorum. Son zamanlarda da hepimizin gereksiz bir biçimde hassas oldugumuzu düşünüyorum.

* * * saygılarımla

sargon
19-11-2007, 02:11
Anlaşıldı, bu kişi benmişim. O halde DK forumundaki yazımı buraya asayım, bütün üyeler görsün. Yazının bir bölümü başkanlık tartışması ile ilgili, oraları almayacağım. Yazıda senin istifanla ilgili önce şunları söylüyorum.

Açık konuşmak gerekirse pante'nin son dönemlerde, özellikle seçim öncesinde başlayan süreçte, hatta daha Harun Yahya ile ilgili mesajını (ateizm.org'da da kullanılan mesajından bahsediyorum) attığı zaman bile bu sitenin anlayışını aslında tam olarak kabul etmediğini ve bu işin bir yerlerde kopacağını hissediyordum. Bence pante de anlık bir karar vermiş değildir. Bu sürecin biraz da hızlanmasında katkım olduğunu düşünüyorum, ama sonunda olacaktı bu.

Yazının sonunda ise senin DK'daki başkanlık döneminle ilgili şunları söylemişim.

Gördüğüm kadarıyla Pante'nin zamanı vardı ve bu iş için oldukça uygun bir isimdi. Onun başkanlığında çalışmaktan hep zevk aldım ve bir çok konuda anlaşamasak bile hiç rahatsız olmadım. DK çalışmalarını son derece demokratik bir tarzda götürdük. Pante DK çalışmalarını gayet iyi götürdü ve sanırım herkes pante ile çalışmaktan memnundu. Sonuçta arkamızda güzel bir örnek var, ve aynı tarzda bundan sonra da çalışmaya devam edebiliriz.

Buralarda sence yazılarının provokasyon amaçlı olduğuna dair bir ifade var mı? Yok. Ancak senin bu sitenin anlayışını tam olarak kabul etmediğini söylüyorum. Bu senin ifadenden kaynaklı. Gayet dikkatli bir sözcük seçtiğimi düşünüyorum. Bunu da ikinci mesajda açıklayacağım.

timsah
19-11-2007, 02:23
Kapatılan siteler hakkında Türktelekom`a direk dava açılması gerektiği düşüncesindeyim.

Resimde dikkat ederseniz (BU SİTEYE ERİŞİM MAHKEME KARARIYLA ENGELLENMİŞTİR) yazıyor.

Peki hiç kimse sormuyor;

Hangi mahkeme kararıyla kapatılmış?
Karar gerekçesi nedir?
Bu mahkeme hangi ilin yada ilçenin mahkemesi?
Bu mahkeme hangi sayılı kanun gerekçesine göre karar almış?
Alınan karar danıştaya yada yargıtaya gönderilmişmi?

İnsanların bunları bilmeye hakkı varmı yokmu hiç tınlamamışlar, youtube kapatıldığında yukarıdaki gerekçelerin hepsi yazıyordu, diğer kapatılan sitelerde neden yazmıyor?
Koskoca telekom milleti düpedüz kandırıyor.

http://www.sohbetedin.net/cp.jpg

sargon
19-11-2007, 02:43
Bu topic'in başında yazdığın yazıyı alıntılayayım önce. Ateizm.org'da bu yazıyı kullanmışlardı. Şöyle diyorsun:

Bence site olarak şöyle bir karar alalım:
Turan Dursun Sitesinde Harun Yahya *ve Adnan Oktar isimleri dışında her konuda *düşüncelerinizi yasalar çerçevesinde özgürce ifade edebilirsiniz. Ancak bu isimleri kullanmak ya da ima etmek, bu isimlerin sitelerinden veye kitaplarından bir haber ya da alıntı yapmak, ne amaçla olursa olsun bu isimlerden bahsetmek sitemizin tek yasağıdır.
Sitemizin güvenliği ve selameti için en büyük tehlike bu isimler olup bu kurala riayet edeceğinizi umuyor ve teşekkür ediyoruz.

Bu ya da buna benzer bir yazıyı ana sayfamıza asalım. Böylece herkesi ayrı ayrı uyarmaktan kurtuluruz. Bu tehlikeli isimlerden de hem sitemizi hem insanlarımızı korumuş oluruz. *Smile

Ateizm.org'a geçmiş olsun..
Muhakkak acıtmışlardır. Ellerine, dillerine sağlık diyemiyorum çünkü sonuç ortada.
Bunların böyle meşhur olmasına bizim de katkımız var. Bunları tartışmak yerine hiç ağzımıza almasak, alanları da postalasak bu hale gelemezlerdi. Bari bundan sonra akıllı olalım.

Senin bu yazını oğuz bizimle ilgili bir topicte şöyle kullanmıştı.

Bakin T.D forumunda ortaya atilmis bir oneri;

""Turan Dursun Sitesinde Harun Yahya ve Adnan Oktar isimleri dışında her konuda düşüncelerinizi yasalar çerçevesinde özgürce ifade edebilirsiniz. Ancak bu isimleri kullanmak ya da ima etmek, bu isimlerin sitelerinden veye kitaplarından bir haber ya da alıntı yapmak, ne amaçla olursa olsun bu isimlerden bahsetmek sitemizin tek yasağıdır.
Sitemizin güvenliği ve selameti için en büyük tehlike bu isimler olup bu kurala riayet edeceğinizi umuyor ve teşekkür ediyoruz.""

Evet siz, bu korkaklikla sahtekara, ugursuza eyvallah cekin.. Susun, o ahlaksizlardan tirsin, tek kelime etmeyin ve ettirmeyin.. Verin desteginizi... O da meydanda at oynatsin, diledigini diledigince yapsin..

Siz susun, korkun ve yazilanlara gem vurarak forumunuzda dilediginiz gibi masturbasyon yapin. Ama Ateizm.org susmayacak, ahlaksizin ahlaksizligini korkmadan, cesaretle gosterecektir..
http://forum.ateizm1.org/index.php?s=d49abc0e8a41023b8698f52bf8c80156&showtopic=7516&st=20

Ateizm.org'da oğuzun bu çarpıtıcı yazısına karşı şöyle cevap vermişim:

Birisi Turan Dursun sitesine girip ateizm.org yazarak araştırmış olsaydı yukarda alıntılanan yazıya kolayca ulaşabilirdi. Yazı ateizm.org sansürlendiği zaman açılan bir forum başlığındadır ve alaylı bir dille yazılmıştır. Yazanın amacının söylediğinin tam tersini anlatmak olduğu herkes tarafından anlaşılacaktır. Yazıyı alıntılayan arkadaş eleştirdiği Harun Yahya'nın cımbızlama yöntemini kullandığı için üyeler tarafından da doğal olarak yanlış anlaşılmaktadır.

Yazının tamamı şöyledir:
Burda senin mesajının tamamını veriyorum. Sonra da şöyle devam ediyorum.

Yazı, bu sitenin de yazrlarından olan pante arkadaşımız tarafından yazılmıştır. Tabii ki kimsenin "ya ne güzel, öyle yapalım" demesini beklemiyorsunuzdur. Sitenin "Kuran Mucizeleri" bölümünde yüzlerce forum başlığı Harun Yahya'nın uydurmalarına verilen cevaplardan oluşmaktadır.

Forumun tamamını da aşağıdan okuyabilirsiniz.
http://www.turandursun.com/modules.php?nam...ight=ateizm+org

Gördüğün gibi orda seni savunmuşum. Çünkü sen o sırada yoktun ve kendini savunamazdın. Aslında olay bu kadar basit de değil. Çünkü senin yazındaki esprinin, yazdığının tam tersini söylemek amacıyla olmadığı da ortada. Bunun farkında olmama karşın orda süren kaba saba tartışmada bu tür inceliklere girebilecek bir ortam olmadığının farkındaydım.

Nitekim benim açık bıraktığım yeri DreiMalAli arkadaşımız görmüş ve bizi entel takımı olarak suçlamakta tereddür etmemişti. İşte DreiMalAli'nin yazdıkları:

Pante'nin yukarda alıntılanan iletisi aradaki kopukluğa güzel bir örnek. Entel takımının mizah/ahlak anlayışı cahil takımı tarafından nasıl anlaşıldığını gösteren güzel bir örnek. Pante'yi tanıyanlar ne demak istediğini anlamışlardır. Ama Sargonun dediği gibi, "Yazanın amacının söylediğinin tam tersini anlatmak olduğu herkes tarafından anlaşılacak" bir ileti değil.

DreiMalAli'nin yazısının ikinci bölümünde ise herhalde entel takımı sen cahil takımı ben oluyorum bu sefer. O zaman DreiMalAli'ye çıkıp birşey söylemek ihtiyacı duymadım, hatta o rezil tartışma ortamında ne yazsak saldırılacağı ortada olduğu için başka birşey de yazmak istemedim. Hala da ateizm.org'da sadece iki yazım vardır. Burdaki olay entel ile cahil takımının mizah anlayışı falan da değildir. Burda espri de yoktur aslında. Bizim HY ile ilgili yazılmış olan hakaret varsa bunları gözden geçirip temizleme yaklaşımımıza dönük bir iğneleme vardır sadece. Bu yüzden de istifa ettiğin zaman aslında burdaki tutumu tam olarak kabul etmemiş olduğunu ifade ettim ve bunun şu anda da doğru olduğunu düşünüyorum. Bunun senin dediğin gibi provokatörlük falan gibi bir şey olmadığı ortada.

Sanırım açıklığa kavuşmuştur herşey.

pante
19-11-2007, 20:56
Sargon, açıklamaların için teşekkür ederim.

Ateistforumla ilgili tartışmada burada olmadığımdan, tartışmayı tesadüfen çok sonra farkettim.
Ateistforumdaki tartışma başlığını okuduğumda yoğunlaştığım konu, Hacının hakaretleriydi.
Bunun üzerine Hacı ile tartışmaya girdim ve özür istedim. İlgili başlık:

http://forum.ateizm1.org/index.php?showtopic=9227&st=40

Oğuz'un benim yazımı alıntı yapmasını önemsemedim dahi. Ben espri yapmışım o ciddiye almış.
Aslında doğru yazmışsın espri diyerek. Ama görüyorum ki siz dahi esprimi ciddi anlamışsınız. Oğuz'u *Yazının sonundaki smile, espri olduğuna işaret eder benim bildiğim.
Eğer ciddi yazmış olsam sonraki mesajımda şunları yazar mıyım?

Sırada Turan Dursun'un olduğunu unutmayalım. TD'u kapatmaları için bir neden olmadığını düşünmeyelim. Bu, tüm yapılanların yasalar çerçevesinde olduğunu sanmaktır. Forumda tek bir hakaret dahi olmasa kapatılabilir. "Çünkü gerici zihniyete aykırı bir sitedir ve nasıl olsa hakkını arayamayacaktır. Ne medya ne siyasi partiler onları savunamayacaklardır. Çünkü ateist oldukları, dinsiz oldukları, milletin milli ve dini değerlerine, dini inançlarına, Allah'ına, peygamberine saldırdıkları söylendiğinde cevap veremezler." diye düşünülür ve doğrudur.
Önce ateistlerden başlanır, sonra dinsizlere sıra gelir, daha sonra şeriate-gericiliğe karşı çıkanlara. Sonra Komünistlere, sosyalistlere, ardından sosyal demokratlara, Atatürkçülere, laiklere ve en sonunda da demokratlara sıra gelir. Ama ilk el atılanlar, ilk kapatılanlar daima toplumun pek ses etmeyeceği unsurlar olduğundan oyuna gelinir ve kitleler aldanır. Kendilerine dokunulamayacağı zannedilir. İktidarın en yumuşak zamanında olanları bir de iktidarlarını pekiştirdiklerinde düşünün. Ateist, agnostik, deist, panteist, panenteist, Bahai, Alevi ya da şeriate karşı olup da hala *herhangi bir nedenle AKP'yi savunan ve ona oy vermeyi düşünenleri anlamak mümkün değildir.
Bunların iktidardan güç aldıkları, iktidarla ortak paydaları olduğu, iktidarın dost ve yakınlarından yararlandıkları açık ve net ortada iken hala bir AB takiyyesine aldanarak iktidar desteklenirken bu çeteler de desteklenmiş olmaktadır..

Oğuz'a verilen yanıtta yazımdaki smile işareti ile bu yazım birlikte gösterilseydi, sorun kalmazdı.
Çünkü " Forumda tek bir hakaret dahi olmasa kapatılabilir." diye düşünen, "HY hakkında yazmayalım" diye ciddi bir öneride bulunur mu? O yazımda maksadım, HY'nin nasıl bir tehlike olduğunu vurgulamaktı.

Benim DK'dan ayrılma düşüncemin çok öncesine dayandığı düşüncesi yanlıştır. Doğrusu; niyetim: Başkanlıkta 1 yılımı doldurduktan sonra görevden affımı istemekti. Ama bu şekilde ayrılma düşüncem yoktu. Ve, bu tür müdahalelerde hangi ortamda olursa olsun benzer tavrı göstermişimdir, yine gösteririm. Bu tavrım ne yönetime, ne de Cem'e dir. Sadece Cem'in müdahalesinedir. Bunu bir fırsat olarak da görmedim.
Dolayısıyla HY ile ilgili yazımda TD'den farklı bir çizgi ortaya koymuş değilim. Şimdi yazıma tekrar baktığımda benden sonra Frodo'nun yanıtını gördüm. O sıra atlamışım herhalde ya da önemsememişim. Frodo'ya yanıt verip, espri yaptığımı belirtmiş olsam sorun kalmayacaktı.

DreiMalAli'nin demek istediği o değil bence. Benim yazımı Entel takımının mizah/espri anlayışı olarak sunuyor ama cahil takımı olarak seni değil, Frodo, Oğuz ve diğer ciddiye alıp, espriyi anlamayanlar olarak belirtiyor. Senin "herkes tarafından anlaşılacak" sözünün ise yanlış olduğunu, nitekim anlaşılmadığını ifade ediyor. DreiMal Ali okuyorsa, doğrusunu yazabilir.

Netice itibarıyla yanlış anlaşılmalar üstüste yığılmış ve senin hakkımda yazdıklarını, "provakasyon" olarak algılamama kadar gelmiş. Bu da daha önceki gelişmeleri bilmeyişimden kaynaklanmış. Bu konudan dolayı bir eleştirim, kızgınlığım, küskünlüğüm falan yoktu zaten. Amacım, varsa bir yanlış anlaşılma onu izah edebilmekti. Böylece açıklığa kavuşmuş oldu. İyi de oldu, aksi takdirde kafamızda bir problem olarak yer işgal edecekti.

DreiMalAli
24-11-2007, 14:32
Kim demiş eski çamlar bardak olur diye.

Koyunun can derdinde olduğu günlerde yaptığın espriden dolayı şimşekleri üzerine çekmişsin.
Cahil-cühela takımı ise espriyi anlamamış. Bunlara ben de dahilim. Daha o iletiyi yazdığın günlerde esprine hayran kalmıştım.
Olay bu.

Efden-püfden nedenlerden dolayı o başlığı tekrar okumak için zaman harcayacak değilim.
Hem cımbızlanmış yazılardan şikayet edip, hem de cımbızlanarak alıntılanan iletilerim ve malum iletimin tamamı başlıkda mevcuttur elbette.
İsteyen, merak eden açar okur.
Benim yapacağım da bunda başka bir şey değil. Belki cımbızla değil kepçeyle asmaya kalkardım.

Çok önem verdiğiniz konuya gelince:
Oradaki iletimde "entel" ile genel anlmada TD forumu katılımcılarını "cahil" ile ise AF katılımcılarını ima ediyor olmam lazım.

Sevgiler