Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalp krizi - Beyin kanaması
Az önce Cumhuriyet gazetesinde (internet sitesi) okudum, benimle aynı yaşta (46) bir öğretmen, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etmiş...
Uzatmayayım, bu "kalp krizi" ve ayrıca da "beyin kanaması" bir seferde götürüyor adamı, örneklerini çok gördüm. Ben de kendi namıma ciddi ciddi endişeleniyorum bu ikisinden.
İnternette okumuştum, her gün düzenli bir aspirin almak riski düşürüyormuş bu ikisinde. Ne derece doğrudur bilmiyorum da, ben alıyorum o günden beri düzenli olarak.
Bildiğiniz başka yöntemler var mı kalp krizi ve beyin kanaması oluşma riskini düşürmek adına?
Sağolun...
ForumKirpisi
20-03-2019, 21:23
havası pis yerdeysen havası temiz yere git.
içtiğin su iyi olcek. yağlı tohumlar yicen, antioksidanlı şeyler.
şeker yimicen. lifli gıdalar yicen. kırmızı ve yeşil gıdalar yicen.
tuz atmıcan.
Felâsife
20-03-2019, 23:13
Herkes aynı olacak diye bir kural olmadığı için, takma kafana derim.
Sorun yokken, herhangi özel bir şey de yapmana gerek yok. Şimdiye kadar nasıl geldiysen ondan çok şaşma. Bünyen ona ayarlıdır, ayarları bozma.
Klasik olacak ama çalışıyorsa elleme :D
"ictenlik"
21-03-2019, 00:50
Az önce Cumhuriyet gazetesinde (internet sitesi) okudum, benimle aynı yaşta (46) bir öğretmen, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayata veda etmiş...
Uzatmayayım, bu "kalp krizi" ve ayrıca da "beyin kanaması" bir seferde götürüyor adamı, örneklerini çok gördüm. Ben de kendi namıma ciddi ciddi endişeleniyorum bu ikisinden.
İnternette okumuştum, her gün düzenli bir aspirin almak riski düşürüyormuş bu ikisinde. Ne derece doğrudur bilmiyorum da, ben alıyorum o günden beri düzenli olarak.
Bildiğiniz başka yöntemler var mı kalp krizi ve beyin kanaması oluşma riskini düşürmek adına?
Sağolun...
.
Benim bildiğim ikisinin de sebebi de insülin ya da şeker krizi önce
Kandaki karbonhidrat, şeker ve dolayısıyla da insülin miktarının denetimi ve indirgenmesi riski en az indirger bildiğim kadarıyla. Ben bunu biliyorum..
Benim bildiğim ya da anladığım krizin en büyük nedeni tabi ki tıkalı damarlar ama yine de kanda birden aşırı yükselen şeker oranı ve bunun tahribatı.. Kalp tıkalı damarları açmak için mi ya da zaten kan pompalayamadığı için mi kriz üretiyor?
Düşük karbonhidrat diyetleri ve ketojenik diyetler iyi ayarlanır iyi uyum sağlanırsa tıkalı damarları da açıyor bildiğim kadarıyla çünkü keton yağ parçalar.
Bu tecrübeyle sabit ben 7-8 yıl önce tansiyon ilacı bıraktım damarlarımın içinden ateş geçiyormuş günler gecelerden sonra tabi....
Damarlara biriken ne? Damarı tıkayan ve daraltan ne?
Benim bildiğim bilim kan da keton gördüğünde korkmammalı...
En azından Hindistan cevizi yağı, çörekotu yağı, balık yağı, ceviz yağı gibi yağlar kullanın diyete ekleyin deneyin derim..
Düşük, ölçülü, öğün başına mutlaka dengeli karnonhidrat tüketim diyetleri , tek öğünde tek başına yüklü karbonhidrat tüketmeme ve bol nitelikli yağ tüketimi riski en aza indirir benim bildiğim kadarıyla
Ne kadar karbonhidrat o kadar iyi yağ lif tüketilmeli sanırım..
Başka bilgiyi de karışmam. Başkasının bildiğine de karışmam. Ben b_öyle biliyorum, kendimde böyle yapıyor ve önlem alıyorum..