PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Varoluşçuluktan Kafayı Yemiş Arkadaş Arıyorum

ontolog
24-03-2019, 22:02
https://www.youtube.com/channel/UCMWP-iEh1nQqmrgcdzdWtwg?view_as=subscriber adlı kanalın sahibiyim. Dünyanın ilk ve tek deneysel felsefe temalı içeriğini sunuyorum. Henüz 21 yaşına yeni girmiş ve 5 yıldır her türlü sosyallikten uzak, yaşamın anlamına dair çalışmalarım sonucunda kitaplaştırdıım felsefemi sunduğum bir kanalım var. Gemi kaptanı olup dünyayı dolaşarak yaşamaya karar verdim. Geçmişimde fizikçi, doktor olmak gibi hayallerim vardı falan. Demek istediğim hikayeniz ne olursa olsun gerçek bir varoluşçu karaktere sahip olan varsa konuşmak isterim. Aksi takdirde hiçbir zaman arkadaşım veya topluma dair bir ilişkim olmamaya devam edecek.

Yıldıztozu
24-03-2019, 23:06
Forumda bununla ilgili konular tartışılıyor zaman zaman.
Konularla ilişkili yorumlarını yazabilirsin veya yeni bir konu açabilirsin.
Bu başlıkta spesifik bir konu yok mesela neyi tartışalım.
Kanalının reklamını yapmak gibi olmuş biraz.

spartacus
24-03-2019, 23:56
Sevgili ontolog, hoşgeldin.

Oluş nedir?

"ictenlik"
25-03-2019, 00:26
"ontolog"
??
Şimdi varoluşçu olup olup olmadığını, olunup olunmadığını kavramdan ne anladığınızı gösteren geniş zamanda bizi sorgulayarak siz sorgulayın o halde belki aradığınızı bulursunuz
Varoluşçu dediğiniz kim ve ne? Kavramın temas ettiği anlayış-sallık, onu/bunu bizi sınayın bakalım
Şu aşamada kendimi şu bu/şucu bucu diye isimlendirmeyeceğim. Bakalım -da- varoluşçu muyum? Bakalım bende de var mı?ymış?
Bilmem
Sizin kavramınız ve kavram sizin.. henüz ne ifade ettiğinizi bilmiyoruz?

Ben olsam dostlar bulmaya geldim derdim kafama denk
ya da örtüşük düşünce.
Kimse tek değil-yalnız değil. Eşliyiz.Çokluyuz.Bunu biliyoruz..
O halde yola devam deriz.

Buyrun bir iç başlık
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=36871&highlight=anlam%FD

bu arada 'hayatın anlamı' denilen yolculuk açık denizler gibi olmasın?
Hep karaya dönen_
Denizde kara olamaz sanırım ya da kara deniz de midir ve deniz karada mıdır?
Anlam nerede ney kim?
Anlama isim veren kim ya da ney?

Rapi
25-03-2019, 01:01
Varoluşun tanımını nasıl yapmaktasınız?
Mesela içerdiği özgürlük yanında yine içerdiği sorumluluğu nasıl tanımlarsınız?
Seçim ve insanın özü, insanın kendini belirlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
J.P.Sartre ''Özgürlük omuzlarımda ağır bir yüktür'' diyordu .Bu sözden siz ne anlamaktasınız?
Varoluşçuluğun bunalımlarını da yaşıyor musunuz?
Sizce insan nasıl olmak istiyorsa kendini öyle belirleyebilir mi? İnsan determinizmi aşabilir mi?

Anonymous1907
25-03-2019, 01:38
varoluşçuluk, efendi/köle antogonizminin en snob biçimiyle safrasıdır.

kafamı en çok bozan tarafı ise,
rus nihilizminin tüm mirasına çaktırmadan ve hiçbir bedel ödemeden konmaya kalkmasıdır.

varoluşçu züppeler (şu irlandalı olanı hariç, onu severim), ha bire siyah-beyaz fotoğraf çektirir.
ama o sol ellerindeki sigara yok mu
nedense hep bi şekilde kadrajdadır.

karakedi
25-03-2019, 10:17
mesela şu videonuzda değindiğiniz konu günümüzdeki en önemli, en can alıcı ve devletin umurunda dahi olmadığı için gençlerin en çok sıkıntı çektiği konuların başında geliyor.

aksini düşünen birinin hayatı nasıl anlamlı hale getirilebilir?
https://www.youtube.com/watch?v=iKsnoTt9Kbw

sizin bu soruya verdiğiniz cevabı merak ettim.

videonun sonunda şöyle bir cümle var.
tespit- dünyanın bir çok yerinde psikoloji biliminin yükselmesinin ana sebeplerinden biri bu.
tespiti oluşturan nesnellik- depresyon vari hastalıklar yada duygu durum bozuklukları vesaire.

aslında depresyon vari hastalıkların artması kendi başına bir neden değil bir nedenin sonucudur. yani ben öyle düşünüyorum. yani siz sorunun kaynağına halen daha inmemiş oluyorsunuz. bir sorunun sonuçlarından birisi psikoloji bilimine DUYULAN İHTİYACIN artmasına sebep oluyor?

sizce bu sorun nedir?

ben gençliğini toplumla sosyalleşmekten men eden birinin bu sorunu tespit edebileceğini sanmıyorum. o zaman felsefe uğraşınız da hep eksik kalacak.

"ictenlik"
25-03-2019, 16:17
Sanırım videolarda doğaçlama yapıyorsun. Bir tekst belirle diyebilirdim ancak şunu önerebilirim...
Bir soruyu taban al bence.
Bir kaç soruyu
ve soruyu genisçe tüm yönleriyle açmayı ve tanımlamayı deneyebilirsin
Sorular üzerine düşündürür çünkü keskin/etkin bir cevap verme, cevap oluşturma mantığı içerir
ya da cevabı hep iyileştirme geliştirme mantığı içerir.
(Yeterli/Etkin) Cevaba ulaşma ya da hep daha iyi bir cevabı yapma çabası denen düşünceyi ve düşünme etkinliği oldukça sivriltebilir/etkinleştirebilir.