PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 15 Temmuz gibi bir oyun daha oynandı

bilgivehis
01-04-2019, 21:55
31 Mart seçimlerinde İstanbul ve Ankara'da CHP'nin almasını isteyen bizzat Tayyibin kendisidir.

Çünkü 15 Temmuz gibi bu da bir projenin oyunudur.

Ekonomisi çökmüş ve beslenecek düşmanı kalmamış AKP'nin düşüşe geçmesi kaçınılmazdır.

Bu düşüşü kurtarmak için çözüm düşmanı güçlendirmektir.

CHP'li belediyelerin çalışmalarını engelleyerek başarısız gösterecek.

Her seçimde olduğu gibi çeşitli hilelerle istese bunu da CHP'ye vermezdi ve YSK'ya CHP kazandı açıklaması yaptırtmazdı.

AA elinde, YSK elinde, hukuk elinde, seçimin bütün merkezi elinde ve bütün hile-dolaplar elinde.

Bir belediyeyi dahi yürütemeyen muhalif algısı yaratarak, hem kendi düşüşünü durduracak hem de 2023'te ilan edeceği Cumhuriyet'in feshini tamamlayacak.

Zamanı geldiğinde bu yazıyı hatırlayın.

karakedi
01-04-2019, 22:01
sayın bilgivehis,

tabii bunlar görüşleriniz fakat bu yazı hatırlanmayı gerektirecek bir değer taşımıyor. siyaset toplum mühendisliği yada komplo teorisyenliği değil bir mücadele alanıdır.

yukarıda bahsettiğiniz her bir konunun ülke gerçeklerini yansıtmadığını da söyleyebilirim. bunları şimdi tek tek açıp yeni bir "kapitalizmin yükseliş nedenini buldum" vakası yaratmayalım.

sadece başka bir komplo teorisi üretmişsiniz. ciddiye alınacak tarafı yok.

Turdur
01-04-2019, 22:02
Bu yazdığınıza yakın şeyleri sanırım geçen hafta Erol Mütercimler söyledi. Bunun bir adı var G ile başlıyor. Yabancı kelime olduğu için aklımda tutamadım.

bilgivehis
01-04-2019, 22:08
sayın bilgivehis,

tabii bunlar görüşleriniz fakat bu yazı hatırlanmayı gerektirecek bir değer taşımıyor. siyaset toplum mühendisliği yada komplo teorisyenliği değil bir mücadele alanıdır.

yukarıda bahsettiğiniz her bir konunun ülke gerçeklerini yansıtmadığını da söyleyebilirim. bunları şimdi tek tek açıp yeni bir "kapitalizmin yükseliş nedenini buldum" vakası yaratmayalım.

sadece başka bir komplo teorisi üretmişsiniz. ciddiye alınacak tarafı yok.

Sayın karakedi ben kapitalizmi tanımıyorum, onun bağırsaklarını dahi biliyorum. Senin bu komplo teorileri dediğin kapitalizmin son yüzyılda uyguladığı projelerden sadece birisidir.
"Düşman kalmamışsa düşman yarat, onu güçlendir ve kontrol et" taktik budur.
Böyle bir taktiği kapitalizm yapmaz diyorsan daha onu tanımamışsın demektir.

karakedi
01-04-2019, 22:10
Bu yazdığınıza yakın şeyleri sanırım geçen hafta Erol Mütercimler söyledi. Bunun bir adı var G ile başlıyor. Yabancı kelime olduğu için aklımda tutamadım.

nasıl? erol mütercimler yukarıdaki tezleri mi savundu?
o zaman erdoğan'ın 94te istanbul belediye başkanı olmasını, 2001 krizinden sonra da AKP'nin yükselmesini nasıl açıklıyor?

bilgivehis
01-04-2019, 22:17
Alttaki bağlantıda kapitalizmin nasıl psikolojik operasyon yürüttüğünü okuyun.
https://odatv.com/psikolojik-savasin-belgeleri-sizdi-31031914.html

karakedi
01-04-2019, 22:24
bunlar yeni şeyler değil. bilmediğimiz şeyler de değil. sorun sizin yaşadığımız hayatın baştan aşağı kapitalist odaklar tarafından dizayn edildiği. fetö darbesi olur, niye oldu diye sorarım. kapitalizmin algı operasyonu dersiniz. peki niye başarısız oldu diye sorarım, o da algı operasyonu dersiniz. başarılı olsaydı o da algı operasyonu olurdu.

sizin bu komplo teorisyenliğinizin sonu yok üstadım. bu komplolara harcadığınız enerjinin 10da birini bile komploları üreten sisteme karşı harcasanız en azından faydası dokunur.

bu tür AKP kazandı algı operasyonu, AKP kaybetti o da algı operasyonu vs.. siyasetinin ne gerçekliği, ne de kimseye faydası var.

Turdur
01-04-2019, 22:26
nasıl? erol mütercimler yukarıdaki tezleri mi savundu?
o zaman erdoğan'ın 94te istanbul belediye başkanı olmasını, 2001 krizinden sonra da AKP'nin yükselmesini nasıl açıklıyor?

Erdoğan'ın başbakan olacağını 3 yıl önceden biliyormuş. Danışmanlık için çağırılmış yer ve adres dışında kişileri de söylüyor. Takip etmiyor musunuz? Erdoğan'ın vizyon olarak nasıl hazırlanması gerektiğini buna sormuşlar. Hatta nasıl olacak diye sorduğunda gülüşmüşler.
Kriz olmazsa keskinler gelemez, muhalefeti güçlendirmezsen iktidarın güçlenmez.
Bakın 15 Temmuz olmasaydı binlerce askeri polisi savcıyı öğretmen ve hakimi hiç bir kanunla yerinden edemez 1 adet KHK çıkaramazdınız.
En son genel seçimlerde ki tuhaflık bende hala sürüyor. Buraya da konu açmıştım. Lütfen göz atın; https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40971

Siz şu an CHP'nin hiç bir zaman elde edemeyeceği başarıyı gördüğünüz için tuhaflığı anlatmaya çalışanlara boşuna yüklenip amiyane sözler yazıyorsunuz. Ben oyumla alamadığım iSTANBUL'u neden başkalarının oyunlarıyla alayım? Bunu yapanların beklentisi yok mudur?

Şayet İstanbul'da ki tutanaklar doğruysa adeta oy soygunu yapılmış. İstanbul ufacık farkla kaybedilip ardından bir çok AKP kalesi düşerken nasıl oluyor da ilçe sayısında rekora gidip belediye meclislerinde önde oluyorlar ve nasıl oluyor da Erdoğan % 52 ile hala duruyor. Bakın sonuç bu. Hâla % 52 ve bunun üstüne oy alabilecek durumda sabitlediler. Size tuhaf gelmiyor mu bu? Benim hedefim Erdoğan siyasetinin bitmesiyken neden İstanbul belediyesi için çıldırayım?

Siz inanın yâda inanmayın bizler sadece yorumlamaya çalışıyoruz yoksa. Erol Mütercimler Erdoğan'ın ne zaman nasıl başbakan olacağını biliyordu ve İngilizce öğrenmesi için İngiltere'ye gitmesini söylemiş ama Erdoğan gitmemiş. Çünkü o zaman dünya lideri olarak pazarlanacaktı bunun için yabancı dil etkili olabilirdi. Erdoğan gitmedi neden gitmedi biliyor musun çünkü onun döneminde ki sıcak para Arap yarımadasından gelecekti bunu da dil ile değil din ile halledeceği için sıcaklık duygusunu aşılayacaktı.

Şimdi ben size soruyorum, Türkiye'de kitapları üst düzey insanlar ve başbakan danışmanları tarafından el üstünde tutulan bu adam kafayı mı yemiş yoksa yıllar öncesinden 15 Temmuz'u ve başkanlık sisteminin geleceğini bilmesi rüyasında mı nail olmuş?

karakedi
01-04-2019, 22:35
Erdoğan'ın başbakan olacağını 3 yıl önceden biliyormuş. Danışmanlık için çağırılmış yer ve adres dışında kişileri de söylüyor. Takip etmiyor musunuz? Erdoğan'ın vizyon olarak nasıl hazırlanması gerektiğini buna sormuşlar. Hatta nasıl olacak diye sorduğunda gülüşmüşler.

ediyorum. ettiğim için söylüyorum zaten. türkiye'de AKP nin yükseldiği dönemde ekonomik ve sosyal şartlar, kriz sonrası başka bir oluşum yükselmesi için olgunlaşmıştı. bu oluşum da AKP oldu. amerika'dan da destek aldı. belediye başkanlığı döneminde amerikalı "diplomatların" erdoğan'ı takip ettiğini de biliyorum. sen başbakanlığı boşver. ben sana belediye başkanlığına gelmeden önceki dönemden bahsediyorum. takip etmeyen sensin.

benim dediğim bu bir baştan aşağı dizayn edilen, bizlerin de kuş bicisi gibi yaşamaya mahkum olduğumuz, çaresiz bir düzen değil. sınıf mücadelesi dediğimiz şey bu işte.

ekonomik kriz oldu. bu krizden alt sınıfları (emekçi, köylü, anadolu kaplanları, muhafazkar esnaf) toparlayacak bir partiye ihtiyaç doğdu. AKP de bu nesnellik üzerinde yükseldi. boş bırakılan bir alanı AKP doldurdu. olay bu. bunun baştan aşağı bir dizayn olduğunu söylemek doğru değil. AKP boş kalan bir alan üzerinde yükseldi. böyle bakılması lazım.

Turdur
01-04-2019, 22:59
ediyorum. ettiğim için söylüyorum zaten. türkiye'de AKP nin yükseldiği dönemde ekonomik ve sosyal şartlar, kriz sonrası başka bir oluşum yükselmesi için olgunlaşmıştı. bu oluşum da AKP oldu. amerika'dan da destek aldı. belediye başkanlığı döneminde amerikalı "diplomatların" erdoğan'ı takip ettiğini de biliyorum. sen başbakanlığı boşver. ben sana belediye başkanlığına gelmeden önceki dönemden bahsediyorum. takip etmeyen sensin.

Belediye başkanlığı sonrası Amerikalılara önerildiği ve onlarında değerlendirdiği söyleniyor. Erdoğan zaten parlıyordu ama söndürmesi zor muydu? Sadece 1 adet yasaya bakar. İleride Selahattin Demirtaş ileride ne olacağını belki şu an içeride kendisinden bile habersiz bir şekilde parlatıldığını bilebilir mi? Hemi de 2023 yılında çıkacak. 2023 ne ilginç bir rakam.. Yine bir komplo teorisi CHP+HDP koalisyonu bir hükümet, başkanlık sisteminin fes edilmesinden sonra. Yani İngiltere ve Amerikan'ın finansal ortağı Erdoğan'ın gidişinin ardından Almanya destekli Demirtaş'ın hükümette imza yetkisi kazanması..
Şimdi siz olmaz diyecekseniz, 2010 yılında MHP+AKP ittifakını, CHP+İYİ PARTİ ittifakı ve harici destekçi HDP olacağını Türkiye'de bir kişi bile tahmin edebildi mi? Zaten tahmin bile edilemezdi.

AKP boş kalan bir alan üzerinde yükseldi. böyle bakılması lazım.

Pisti boşalttılar. DSP döneminde alınamayan borç nasıl oldu da bu kadar köprü ve havalimanı için alınmaya başlandı.

"ictenlik"
01-04-2019, 23:13
Bu yorumu başta uzak buldum, katılmadım gibi hissettim oysa şöyle dersek belki
AKP yi tutan el (toplum mühendisliği olarak) CHP-yi ya da CHP+İYİ ittifakını AKP'nin yerine pazarlıyor/geçiriyor, atıyor dersek belki diye düşündük.
AKP ye kalsa onlar vermek istemiyor, kabullenemiyor

Daha adam (İmamoğlu) başkan olmadan cumhurbaşkanı ilan ettiler. Belki İnce tutmadı
Bunu da düşündük..
Bekleyip göreceğiz.

Her seçimde olduğu gibi çeşitli hilelerle istese bunu da CHP'ye vermezdi ve YSK'ya CHP kazandı açıklaması yaptırtmazdı.

AA elinde, YSK elinde, hukuk elinde, seçimin bütün merkezi elinde ve bütün hile-dolaplar elinde.

Ama buna tam katılamayağım. Manipülasyon denen ,oy ç_alma denen zaten seçimden önce seçmenin iradesi üzerinde oynayarak yapılıyor. ya da seçmen kaydırma, demografya, propaganda. ya da varsa başka yollarla da yapılıyorsa o.
Yani bence yapabilecekleri herşeyi yaptılar ve uygulayabilcekleri tüm baskıyı uyguladılar ve sonuç bu...

karakedi
01-04-2019, 23:18
Pisti boşalttılar. DSP döneminde alınamayan borç nasıl oldu da bu kadar köprü ve havalimanı için alınmaya başlandı.

türkiye'deki kriz dünya genelinde yaşanan bir daralmanın sonucuydu. daralmanın maliyeti kitlelere çıkartılıp, kriz atlatıldıktan sonra dünya çapındaki sermaye Türkiye gibi ülkelere girdi. ek olarak Türkiye'de ne kadar kamu malı varsa "özelleştirme dalgası" ile yabancı sermayeye satıldı. sebep bu.

kartopu
02-04-2019, 08:58
Bence yanlış düşünüyorsun Sn Bilgivehis.

AKP İstanbul ve Ankarayı hiç vermek istemedi ama almaya da gücü yetmedi.

O gece TV den saat 02 ye kadar seyrettim AKP almak için her türlü yola baş vurdu özellikle İstanbul için ama başaramadı Bu sefer muhalefet işi ciddiye almış bütün açıklarını kapatmış Hele ki Sn İmamoğlu savaş yöneten bir ordu komutanı gibi davrandı cepheyi hiç bırakmadı A.A nı manipülasyonuna izin vermedi T. Erdoğan balkon konuşmasında çok üzgündü aşık olduğu şehir elinden gitmişti.
İstanbul da CHP MK dan çok İmamoğlu ve CHP İstanbul örgütünün özel gayreti vardı iyi hazırlanmışlar bütün açıklarını kapatmışlar rakip e fırsat vermemişler.

Hala AKP nin İstanbul için taktikleri devam ediyor oyun henüz kazanılmış değil.

Eğer bu savaşı yöneten komutan E. İmamoğlu barışı da yönetebilirse ona iktidar hiç bir şey yapamaz.
Büyük şehir yasasına göre bütçe büyük şehir in elinde ilçeler ancak çöp toplayabiliyor. İktidarın tek yapabileceği şey M.B sından kredi verdirmez zaten M.B nın kredi verecek hali de kalmadı.

İstanbul Ankara belediyesi kredi bulur da İktidarın rant alanları daraldı Ankara İstanbul İzmir Antalya artık yok. Bursa ve Trabzon da elinden gitse idi iktidara ancak iç Anadolu kalacaktı.

bilgivehis
02-04-2019, 16:32
Bence yanlış düşünüyorsun Sn Bilgivehis.

AKP İstanbul ve Ankarayı hiç vermek istemedi ama almaya da gücü yetmedi.

Sayın kartopu, dediğin gibi olsa dahi bahsettiğim gibi değişen bir şey olmayacak.
Aynısını Ecevit'e de yapmışlardı, sağcılar ekonomiyi çökertmişti Ecevit'i suölu ilan etmişlerdi ve halk da bi güzel yutmuştu, ikinci Ecevit döneminde de aynısını yapmışlardı, bir daktiloyla hükümeti devirmişlerdi.
Üstelik bu seçimde iktidar ve diktatör olan yine tayyipin kendisidir, belediyelerin çalışmasını engellerken, halk bunu "tayyip yapıyor" demeyecek, suçu CHP'li belediyelere atacaklar ve halk yine yutacak. E, hal böyle olunca bitmekte olan tayyip yine yükselecek.
Sonuçta senin dediğin gibi olsa dahi sonuç değişmeyecek.
Çünkü bizler devrimciyiz, seçimlerin en küçük bir kurtuluş getirmeyeceğini biliyoruz, hele faşist-dinci diktatörlükte seçimler zırvadan başka bir şey değil.
Dahası bir Atatürk düşmanı olan Kılıçdaroğlu YCHP'siyle bu iş hiç olmaz.

karakedi
02-04-2019, 17:04
toplumun eğilimlerini anlayamayan bir devrimci öznenin bırak başarılıyı olmayı sokakta herhangi bir vatandaş tarafından ciddiye alınması bile mümkün değil.

sen kafa karışıklığı içerisindesin bilgivehis. devrimciyim diyorsun. dogmatik dogmatik konuşuyorsun. tahlil yapıyorum diyorsun, ülke ve tarih gerçekleri ile alakası olmayan komplo teorileri üretiyorsun.

kemal kılıçdaroğlu'nun atatürk düşmanı olduğunu düşünmen de ne taraftan bakarsan bak komik.

bilgivehis
02-04-2019, 17:11
kemal kılıçdaroğlu'nun atatürk düşmanı olduğunu düşünmen de ne taraftan bakarsan bak komik.

Kılıçdaroğlu TESEV kurucusudur ve bundan da gurur duyduğunu söyleyen biridir.
Kılıçdaroğlu biz Atatürk'ün CHP'si değiliz ve biz YCHP'yiz diyen biridir.
Kılıçdaroğlu Atatürk aleyhinde söylenen bütün iftiraları onaylayan birisidir.
Ben mi komiğim yoksa bunları görmeyen siz mi?
Ayrıca TESEV nedir, ne için kurulmuştur, kimler tarafından kurdurulmuştur bunları araştırın.
Öyle kaba-saba bilgilerle eleştiriye yönelmeyin.

kartopu
02-04-2019, 17:26
Sayın kartopu, dediğin gibi olsa dahi bahsettiğim gibi değişen bir şey olmayacak.
Aynısını Ecevit'e de yapmışlardı, sağcılar ekonomiyi çökertmişti

Sn Bilgivehis.
Bir şeyi unutuyorsun her şey normal yolunda gitmiyor Çok büyük bir yıkım da denecek kriz beklentisi var İktidar bu krizi yıkacak bir üst bulamayacak.
Demirel in bir sözü var FECEBOOK ta geziyor Tencerenin yıkamayacağı bir hükümet yoktur diyor.
Yani tencerelerin günahını muhalefetin sırtına saramazlar yani bu iş bir tertip değil bir krizin sonucu.

Bana göre Tayip in karşısına bir sağ parti kurulacak ve iktidar olmasada ana muhlefet olacak. Yani Tayyip gidici.

Bu gün adam gibi bir kalkınma planı yapsalar bile etkisi ancak 4 yılda kendini gösterir. Bu planı bile yapacak kapasite yok onlarda.

Boş tencere büyük şehirleri kaptırdı şimdi hükümeti kaptıracaklar. Erdoğan eğer akıllı ise muhalefetle anlaşır kendini kurtaracak bir yasa ile ortadan çekilir.
Başka bir alternatif te daha fazla diktatörlük daha fazla basıkıdır bu da riskli.

Bilgivehis Çünkü bizler devrimciyiz, seçimlerin en küçük bir kurtuluş getirmeyeceğini biliyoruz, hele faşist-dinci diktatörlükte seçimler zırvadan başka bir şey değil.
Dahası bir Atatürk düşmanı olan Kılıçdaroğlu YCHP'siyle bu iş hiç olmaz

Bu konu başka bir tartışma konusu

karakedi
02-04-2019, 17:27
hocam bir kere kılıçdaroğlu bu iddiaları reddetmiş. ve kara propaganda olduğunu söylemiş. gurur duyuyor olsaydı, gurur diyorum derdi, neden yalanlasın?

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Haber ve yorumların asparagas olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdoroğlu, iddialara karşı tepkisi sert oldu: "Uzun zamandan beri CHP konusunda kendisini referans gösterme gayretinde olan Gerçek Gündem'in CHP örgütüyle, CHP'deki gelişmeler konusundaki haberleri ve yorumları asparagastır, gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek değil, hayalî gündemlerle kamuoyu ile CHP örgütünü yanıltmaya ve CHP'deki yenilenmeyle ilgili olarak kuşkular yaratmaya çalışan internet sitesinin haber ve yorumları maksatlıdır. Bu nedenle partililerimiz tarafından da ciddiye alınmamalıdır."
https://www.memurlar.net/haber/210159/kemal-kilicdaroglu-soroscu-olmakla-suclanan-tesev-in-183-nolu-kurucu-uyesi-cikti-iste-vakif-senedi.html

sorun bu değil ki. sorun sen bir devrimci olarak, marks'tan falan da bahsediyorsun, marksist bir devrimci olarak kılıçdaroğlu ile gerçek atatürkçülük yarışına girmen.

chp'nin politikalarını eleştirebiliriz, kılıçdaroğlu'nu da beğenmeyebiliriz ama adama atatürk düşmanı demek kendini komik duruma düşürmekten başka işe yaramaz. ayrıca önüne çıkana atatürk düşmanı demek, yeni osmanlıcılık ile cumhuriyeti yıkmaya çalışanların atatürk düşmanlığının da altını boşaltmak demek.

gerçekten. samimi şekilde söylüyorum. kaba saba eleştiri yapan sensin.

kartopu
02-04-2019, 17:38
sorun bu değil ki. sorun sen bir devrimci olarak, marks'tan falan da bahsediyorsun, marksist bir devrimci olarak kılıçdaroğlu ile gerçek atatürkçülük yarışına girmen.

Benden mi söz ediyorsun Sn Karakedi
Eğer benden söz ediyorsan kendimi iyi anlatamadım demektir. Ben Atatürkçü değilim

karakedi
02-04-2019, 17:39
karışıklık oldu. bilgivehis'e dedim.

Neva
03-04-2019, 19:49
15 Temmuz olayini andiginiz kadar, Ankara patlamasi, havalimani saldirisi, askerleri tasiyan aracin bombalanmasi, hatay patlamasi vb. bunlari da aniyor musunuz? Ne garip, yandas medyada secim sonuclarini 15 Temmuz darbesi benzeri diye yaziyor.

Turdur
05-04-2019, 13:17
Tam konuştuğum konuyla alakalı, derli toplu güzel bir köşe yazısı.

Siyah-beyaz korku filmi gibi biraz

Ahmet Dönmez

https://www.ahmetdonmez.net/siyah-beyaz-korku-filmi-gibi-biraz/

bilgivehis
05-04-2019, 13:35
Ne garip, yandas medyada secim sonuclarini 15 Temmuz darbesi benzeri diye yaziyor.

Evet ilginç bir benzetim ama aradaki fark, yandaş medya her ikisini beka saldırısı şeklinde propaganda yapıyor, ben ise her ikisinin de diktatör ve yandaş medya tarafından yürütülen planlı bir oyun olarak görüyorum.

bilgivehis
05-04-2019, 13:46
Tam konuştuğum konuyla alakalı, derli toplu güzel bir köşe yazısı.

İyi yakalamışsın, benim anlatmaya çalıştığımın tamamı olmasa da çoğunu gayet net anlatmış.