PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çay ve kahvede kanser tehlikesi

Ahlaksız
05-04-2019, 19:37
LiveScience'ın haberine göre, ABD'de Vanderbilt Üniversitesi'nde görevli bilim adamı Jingjing Zhu liderliğinde yürütülen araştırma, yaşam süresini artırdığı, depresyon, kalp krizi ve bazı kanser türlerinin gelişme olasılığını azalttığı bilinen kahve ve çayın, günde en az iki fincan içildiğinde sigara tiryakisi olmayanlarda bile akciğer kanseri riskini artırabileceğini ortaya çıkardı.
Araştırma kapsamında ABD ve Asya'da 1,2 milyon kişinin katıldığı 17 farklı araştırmanın verileri incelendi. Katılımcıların ortalama 8,6 yıl boyunca takip edildiği ve 20 bin 500'den fazlasının süreç içinde akciğer kanserine yakalandığı belirtildi.
Uzmanlar, sigara içmeyenler için günde iki ya da daha fazla fincan kahvenin, akciğer kanseri riskini yüzde 41, iki ya da daha fazla bardak çayın da yüzde 37 oranında artırdığı sonucuna vardı.
https://www.internethaber.com/cay-ve-kahvede-kanser-tehlikesi-2012267h.htm
İlginç..
Ne yapacağız?İçmeyelim mi?

bilgivehis
05-04-2019, 19:44
Dünyanın kendisi kanser, kahve-çayın lafı mı olur?

Leonardo
05-04-2019, 20:35
Biraz baktım. Bu öyle çok bağlayıcı bir araştırma değil (Zaten büyük bilim dergilerinden çok, daha küçük çaplı haber kaynakları tarafından ele alınmış)

"Çok fazla içmeyin" olarak anlıyorum.

Belli miktarda çay, az miktarda kahve sağlık için iyidir.

Şöyle: Atatürk'de kahveyi çok içip, akşam içkiyi çok içtiği için hastalanmıştır. Kahve / alkol belli miktarda kullanılır.

kartopu
06-04-2019, 09:10
İşi Atatürk e niye getirdim Sn Leonardo bir bildiğin mi var.
Aklından geçenleri söyle.

Bizim oralarda bir yalçın abimiz vardı tam 91 yaşında öldü her gün rakı içer di çok meze de yemez di çay kahvede çok içerdi. Hani 57 nere 91 nere diyeceğim de .

Turdur
06-04-2019, 09:36

Bizim oralarda bir yalçın abimiz vardı tam 91 yaşında öldü her gün rakı içer di çok meze de yemez di çay kahvede çok içerdi. Hani 57 nere 91 nere diyeceğim de .

Sormak lazım hayatında hiç sahte bal yutup sallama çay içmiş mi diye. Artık her şey birbirini hastalık için besler duruma gelmiş. Dondurulmuş gıdalardan parafinli meyve kabuklarına kadar.

ilahimasal
06-04-2019, 10:41
Şöyle: Atatürk'de kahveyi çok içip, akşam içkiyi çok içtiği için hastalanmıştır. Kahve / alkol belli miktarda kullanılır.

Böyle olduguna dair KAYNAK ver . Bed- evi

Sigarayıda çok içerdi. Onu neden iddiana eklemedin.

ATATÜRK kendi ismi ile kabul edilmiş
Sayılmış , takdir edilmiş DUNYA LIDERİ
zaten. Ne bana nede bir başkasının onu savunmasına ihtiyaç yok.

Alkol alıyordu
Kahve ićiyordu
Namaz kılmıyordu
Sigarası vardı
Gökden indiği sanılan dedi

Gibi vs v.s v.s v.s lafları kripto kripto aralara sokunca ne olucak ki ? Bedoş liboş

Hadi sizin dediğiniz gibi , içti öldü diyelim.
O şekilde öldüğü için Yatın kalkın sevinin , . Eger ölmesede bir inönü gibi 70 li yıllara kadar yaşasaydı varya......

İnsan sıkıntıdan da kanser olur.
İnsan yeterince beslenemeyipde kanser olur.
İnsan yorgunluktanda kanser olur.

İnsan varya insan ALLAHCILARDAN da kanser olur.

Atatürke bakıyorsun. Adam osmanlının en sıkıntılı dönemlerinde asker , o cephe senin bu cephe benim geziyor ( savaş) ve o an içinde ATATÜRK te değil sadece mustafa ve kemal.

Herkes gibi her osmanlı tebası ve kölesi gibi Aç susuz yataksız döşeksiz düzensiz bir yaşam ile ömrü yıpranarak tükenen birisi. Bu şartlarda bile yapılacağn en iyisi olan DEVRIMİ yapmış.

Kalk sen alkolünü konuş , kahvesini konuş , namazını orucunu konuş.

Bunu kim yapar ? İnsan sıfatını kullanarak ortada gezen liboşlar yapar.

Turdur
06-04-2019, 10:59
Biraz baktım. Bu öyle çok bağlayıcı bir araştırma değil (Zaten büyük bilim dergilerinden çok, daha küçük çaplı haber kaynakları tarafından ele alınmış)

"Çok fazla içmeyin" olarak anlıyorum.

Belli miktarda çay, az miktarda kahve sağlık için iyidir.

Evet kahve konusunda bazı hastalar çok uyarılıyor zaten. Türk kahvesi çok tüketildiğinde çok zararlı insan vücuduna. Keza sigarayı söylemeye gerek yok. Alkol ne kadar zararlı bilmiyorum. Okuduğum bir anı kitabında Atatürk'ün günde 20 fincana kadar içtiğini yazıyordu.
Günde 2-3 paket sigara ve 15-20 fincan Türk kahvesi bir insan bedeninin taşıyacağı bir yük değil.

ForumKirpisi
06-04-2019, 12:56
stres en kötüsü. cilt hastalığından kansere her bişey yapar.

Leonardo
06-04-2019, 18:41

Bilmiyorum. Böylesine dünya çapında saygın bir kişilik.
Belki bizim bilemediğimiz depresyon benzeri bir sorunu vardı. Ama neticede türk kahvesi + rakı + sigara ile kendini bitirdi? Söylememek de olmaz :)

Sormak lazım hayatında hiç sahte bal yutup sallama çay içmiş mi diye. Artık her şey birbirini hastalık için besler duruma gelmiş. Dondurulmuş gıdalardan parafinli meyve kabuklarına kadar.

- alakası yok ama tam da bunu söyleyecektim. Yukarıda yapılan araştırmaya katılanların %50'si sigara içiyormuş.

Bir de çay kahve içerken şu da etkiler: Mesela beyaz şeker kullanıyorlar mı?
Dediğiniz gibi bal atmak veya şekersiz içmek son derecede sağlık. çok miktarda rafine şeker ise zararlı. Ben 1 çaya 3 şeker atan ve sigara içen adam tanıyorum örneğin. açık çayı şekersiz içen adamla aynı olmaz.

Yani araştırmada eksiklikler var. Bu yüzden hiçbir ciddi bilimsel yayına da koymamışlar.

Leonardo
06-04-2019, 18:48
Evet kahve konusunda bazı hastalar çok uyarılıyor zaten. Türk kahvesi çok tüketildiğinde çok zararlı insan vücuduna. Keza sigarayı söylemeye gerek yok. Alkol ne kadar zararlı bilmiyorum. Okuduğum bir anı kitabında Atatürk'ün günde 20 fincana kadar içtiğini yazıyordu.
Günde 2-3 paket sigara ve 15-20 fincan Türk kahvesi bir insan bedeninin taşıyacağı bir yük değil.

- Ben yakın zamanda bir dahiliye uzmanına gittim. Neskafe için "günde iki bardak" dedi. Türk kahvesi herhalde 1 bardaktır. (doktorun dediğini söylüyorum)

Alkolde ise "günde 1 tane viski damarları açar", "günde 1 tane yarım bardak şarap kan yapar" filan derler. Bira da B12 vitamini filan var. Almanya'da miller Erdinger'in alkolsüz birasını filan içer örneğin. Sporun üstüne bira içen adam bile var.

Kahve de, birçok yerde "kanser riskini azaltır" ve "3-5 bardak içilir" deniyor. Da doktor dediyse herhalde doğrudur :D

Leonardo
06-04-2019, 18:49
stres en kötüsü. cilt hastalığından kansere her bişey yapar.

- "Güneş" diyorlar. "sere serpe öğle güneşinde yatmayın. 4'den önce dışarı bile çıkmayın" diyorlar dinletemiyorlar. :)

Rapi
07-04-2019, 23:26
ATATÜRK kendi ismi ile kabul edilmiş
Sayılmış , takdir edilmiş DUNYA LIDERİ
zaten. Ne bana nede bir başkasının onu savunmasına ihtiyaç yok.

Alkol alıyordu
Kahve ićiyordu
Namaz kılmıyordu
Sigarası vardı
Gökden indiği sanılan dedi

Atatürke bakıyorsun. Adam osmanlının en sıkıntılı dönemlerinde asker , o cephe senin bu cephe benim geziyor ( savaş) ve o an içinde ATATÜRK te değil sadece mustafa ve kemal.

Herkes gibi her osmanlı tebası ve kölesi gibi Aç susuz yataksız döşeksiz düzensiz bir yaşam ile ömrü yıpranarak tükenen birisi. Bu şartlarda bile yapılacağn en iyisi olan DEVRIMİ yapmış.

Kalk sen alkolünü konuş , kahvesini konuş , namazını orucunu konuş.

Çok haklısınız sayın Türkü.
Ömür ne için ve nasıl geçmiş? Cephelerde kan ve barut içinde,çile ve hürriyet uğruna.
Saygıyla anıyorum Ulu Önder'i.

https://i.imgyukle.com/2019/04/07/An7F1.jpg