PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Birileri uyanıyor, ancak...

bilgivehis
11-04-2019, 08:48
Aydınlıkçılar dediğimiz başta Doğu Perinçek ve Vatan Partililer Silivri dağıtıldıktan sonra doğrudan AKP'ye hizmet etmeye başladılar.
Dışarıdan takip edenler bu gerçeği daha o zamandan görmesine karşılık, içlerinde olan bazıları nedense bu gerçeği yeni görmeye başladılar.
Vatan partisinin AKP hizmetinden rahatsız olan bir kaç kişi daha önce ayrılmıştı, lakin geçen günlerde kovulan Rıza Zelyurt ve ardından kısa arayla dün de Sabahattin Önkibar ayrıldı
Bu iki gazetecinin aydınlıkçılar ile anlaşamadığı zaten biliniyordu, ancak şimdiye kadar neden ayrılmadılar?
Dinci gazelerde yazdığı zamanlardan bu yana tanıdığım özellikle Sabahattin Önkibar'ın bu ihanet şebekesinden çoktan ayrılmasını bekliyordum.

Ancak konumuz bu değil, konumuz Önkibar'ın son ayrılık yazısında geçen değerlendirme yazısıdır.
Konumuzla ilgili kısmı önce okuyalım.

YURTSEVERLİKTE BERABERİZ

"Bu mümkün değilse, milletin hür idaresi ile önerdiği Ekrem İmamoğlu gibi isimleri peşin hükümlerle yaftalamak Türkiye’yi lider olarak seçeneksiz bırakmak ve dolaylı olarak Tayyip’e hizmet etmek olmuyor mu?

Hülasa bu ve benzeri bazı konularda ayrılığımız derinleştiği için Aydınlık’da yazı yazmam ve Ulusal Kanal’a program yapmam artık mümkün görülmüyor.

Ancak şunu ısrarla belirtmek isterim.

Son tahlilde yani büyük resimde Sayın Doğu Perinçek ile arkadaşları büyük ve gerçek vatanseverlerdir ki bunun kanıtı her dönem hapse girmeleri ve her şartta ısrarla Türkiye demeleridir.

Ermeni iddialarına karşı büyük mücadeleden, FETÖ ihaneti ile boğuşmasına kadar bu ülkeye tarihe geçecek önemli katkılar sunmuşlardır.

Bizim Doğu Bey ve arkadaşları ile ayrılığımız siyasi metot farklılığıdır. Yurtseverlikte bir ve beraberiz.

Aydınlık’ın güzel ve yiğit okurlarına selam olsun!"

Şimdi buradaki çelişki ifadesi şudur, hem aydınlıkçıları tayyibe hizmet etmekle itham ediyor hem de onları vatansever olarak değerlendiriyor.
Oysa tayyibe hizmet demek tartışmasız vatana ihanettir.
Ancak konumuzu asıl ilgilendiren ve daha büyük çelişki içeren noktası, vatansever olmak vatana-millete ihanet edilmediği anlamına gelmiyor.
Hitler de vatanseverdi, İdi Amin gibi yamyam diktatörler de vatanseverdi.
Fakat kendi vatanına ve milletine en büyük kötülüğü yapan yine onlardı.
Dolayısıyla Sabahattin Önkibar'ın aydınlıkçıları vatansever olarak değerlendirmesiyle onların tayyibe hizmet ediyor olması, birbiriyle uyuşmayan çelişkili bir bakıştır.
Önkibar gibi yılların yazarı dahi bu çelişkinin farkına varmıyorsa varın siz artık sıradan insanları düşünün. Zira vatansever bilerek veya bilmeyerek her türlü vatana ihanet edebilir, örneğin Çerkez Ethem bunlardan biridir.

spartacus
11-04-2019, 08:57
Burada bir aydınlanma göremiyorum.

Aydınlanmak bir kaç husumet veya anlaşmazlıkla ilgili olmasa gerek.

Aydınlık ismini gaspeden Perinçeğin ne olduğu ve neye hizmet ettiğini, kendileri zaten bilerek oradaydı... Takım..

Bu yapının, truva atı oluşuna(tük-islam sentezi vs, Türkeşle aynı rolü, farklı kulvarda), şovenistliğine, faşistliğine ise hiç gimiyorum. (zaten sabah başka, akşam başka politika söylemlerinin kanyağında, tutturabilecek rol biçme, rol tutturabilme dediğimiz handikaplar yatıyor.)

bilgivehis
11-04-2019, 09:18
Burada bir aydınlanma göremiyorum.

Aydınlanmak bir kaç husumet veya anlaşmazlıkla ilgili olmasa gerek.

Aydınlık ismini gaspeden Perinçeğin ne olduğu ve neye hizmet ettiğini, kendileri zaten bilerek oradaydı... Takım..

Bu yapının, truva atı oluşuna(tük-islam sentezi vs, Türkeşle aynı rolü, farklı kulvarda), şovenistliğine, faşistliğine ise hiç gimiyorum. (zaten sabah başka, akşam başka politika söylemlerinin kanyağında, tutturabilecek rol biçme, rol tutturabilme dediğimiz handikaplar yatıyor.)

Bizi ilgilendiren bu yazarların Aydınlıkta yazmış olmaları değil, çelişkili ifadeyle ayrılmalarıdır.
Yani birine hem tayyibe hizmet ediyor diyerek tepki göstereceksin hem de ona vatansever diyeceksin.
Dolayısıyla bu uyanma çelişki içeren bir uyanma, daha doğrusu uyuma da olabilir...

kartopu
11-04-2019, 11:51
Aydınlıkçıları anlamanın yolu kafanızın içindeki idolojileri boşaltarak başlamak gerekir.

Aydınlıkçılar ben bildim bileli Çin idolojisi ve Mao dur
Dün Mao cu Çin ci olanlar bu günde Çin ci dir.

O zaman aydınlıkçıları anlamak Çini anlamaktan geçiyor. Çin deki değişiklikler Aydınlıkçılarda da var sadece.

Yani aydınlıkçılar Dün bütün idolojik fikirlerini ABD karşıtı olarak yapıyor du Bu günde ABD karşıtıdır. Erdoğan da ABD karşıtı bir görüntü veriyor.

Erdoğan son günlerde Rusya, Çin ve İran la birlikte ABD karşıtı bir görüntü vermiyor mu, Venezulla (maduro ) ile Erdoğan niçin yakın. Aralarındaki yakınlık İdolojik mi yoksa ABD karşıtlığı mı.

Biz kafamızdaki içindeki doğruları ve yanlışları kendi doğrularımız ve yanlışlarımız gibi anlamak istediğimizden anlamıyoruz başkalarını.
Aydınlıkçılar değişmedi zamana uydu sadece

Yani Aydınlıkçılar 1980 öncesi ne idilerse bu günde aynısılar. Çindeki değişimleri düşün Aydınlıkçıları anla.

Doğru mu yanlış mı bu farklı şey.

bilgivehis
11-04-2019, 22:05
Erdoğan son günlerde Rusya, Çin ve İran la birlikte ABD karşıtı bir görüntü vermiyor mu, Venezulla (maduro ) ile Erdoğan niçin yakın. Aralarındaki yakınlık İdolojik mi yoksa ABD karşıtlığı mı.

Bu konumuzla ilgili değil ama söylediğine cevap vereyim.

Tayyip ABD karşıtı falan değildir, bizzat BOP sürecini yürütmektedir.
BOP süreci, Afrika ve Orta Doğu ülkeleriyle ilişkiler şeklinde yürür, aksi takdirde proje yürümez, bu da bazılarına ABD karşıtıymış gibi algı yaratır.
Üstelik tayyibin bütün yaptıklarına bakılırsa BOP sürecini yürüttüğü daha net görülür.
Suriye'ye saldırması, Esed ile anlaşmaması, tarımı İsrail'e teslim etmesi, hayvancılığı bitirmesi, Cumhuriyete saldırması, İstanbulu seçilen başkana vermemesi ve daha onlarca uygulamaları doğrudan BOP projesinin parçasıdır.
Tayyibin Afrika, Arap ülkelerine ve Avrasya içinde cirit atmasına ve ABD karşıtı gibi görünmesine aldanmayın, bu önceden yazılmış bir tuzaktır, zaten Esed de Putin de dolaylı olarak bunu hep ima etmişlerdir.

Aydınlıkçılar bu tuzağı göremeyecek kadar bilinçsiz değillerdir, üstelik BOP projesinin bu şekil yürüyeceğini çok önceden yazan yine aydınlıkçılardır.

Neyse bu başlığın konusu bu değil, Önkibar'ın bana göre çelişki içeren tahlilidir.
Bir insan hem tayyipçi hem vatansever olamaz.

kartopu
12-04-2019, 11:19
Haklısın konu başka bir mecrada tartışılmalı ama ben yazdıklarımı savunuyorum. Önkibar türk milliyetçisi biri. ama komünizm düşmanı.
Tayyip sadece kendi iktidarının dostu ve İHVAN cı.

Neva
23-04-2019, 12:45
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Ulusal Kanal'da katıldığı "Çıkış Yolu" adlı programda Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bulduğunu ifade etti.
Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yapmasını yanlış bulan Perinçek, bugün gelinen noktada 23 Nisan'ın balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştüğünü belirtti. Perinçek, "Atatürk'ün bir yanlışı. 23 Nisan'ı Çocuk Bayramı yapmak bence yanlış. 23 Nisan balonlarla kutlanan bir bayrama dönüştü. 23 Nisan bizim devrim günümüz. 23 Nisan'da padişah hükümeti yıkıldı" dedi.

"23 Nisan'ı biz bugün, devrim tarihi olarak kutlamıyoruz. Koltuklara oturtulan çocuklar, balonlar… Siz o çocuklarla devrimi yapamaz, devrimi koruyamazsınız"diyen Perinçek, "Hata demiyorum, biraz daha ağırlaştırıyorum, çok ciddi bir hata diyorum. Bakın Atatürk peygamber değil, bunlar çok büyük yanlışlar. Bu itirazlar Atatürkçü değil. Türkiye bugün bir devrimin eşiğine gelmiş; üretim devrimi yapıyor. Bu devrimleri, siz çocuklara balon dağıtarak o devrimin meşalesini yakamazsınız. Çocuk Bayramı diye devrim unutturuluyor" dedi.

AYDINLIK YAZARINDAN PERİNÇEK'E ELEŞTİRİ…
Aydınlık yazarı Yavuz Alogan ise, Doğu Perinçek'e sosyal medya hesabından karşı bir yanıt verdi.

Alogan, Vatan Partisi Öncü Gençlik'in Osmanlı Ocakları ile yaptığı ittifaka bir gönderme yaparak, "23 Nisan Çocuk Bayramı'dır. Çocuklar, balonlar ve krapon kâğıtlarıyla kutlanır. Osmanlı ocakları, çarşaflı çocuklar ve ilâhilerle kutlanmaz" dedi.

https://www.abcgazetesi.com/dogu-perincekten-23-nisan-cikisi-ataturk-hata-yapti-10754

kartopu
24-04-2019, 09:31
1924, ANA YASA sı Devletin dini İslam dır.

Belki Doğu Perinçek ve Öncü gençlik buradan yola çıkarak Osmanlı ocakları ile iş birliği yapmıştır.