PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İmamoğlu’ndan ‘Suriyeli mülteci’ açıklamaları

Neva
13-04-2019, 07:48
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "YSK'ya sesleniyorum, bir an önce kararınızı netleştirin, görevimize başlayalım. Biz, kazandığımız seçimi yedirtmeyiz." dedi

İmamoğlu, belediye başkanlığını CHP adayı Turan Hançerli'nin kazandığı Avcılar Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Hançerli'yi tebrik eden İmamoğlu'na, CHP'li belediye başkanları da eşlik etti.İmamoğlu, daha sonra yurttaşlara hitap ederek şunları söyledi:

Bizim hümanist duruşumuzu kimse değiştiremez. Biz burada bulunan Suriyeli insanların çektiği sıkıntıları elden geçireceğiz.
Ulusal politikalar nasıl geliştirilmelidir, Suriyeli mültecilerin bu şehirlerde varlığı için anlamı ne olmalıdır? Vatanlarına nasıl ne şekilde ne zaman gitmeliler, bu konuda öncü politikalar geliştireceğiz.
Suriyeli mülteciler bu şehre ve ülkeye 3.5 milyon insan olarak mülteci kavramının ötesinde toplu bir nüfus değiştirme olarak getirilmiş olabilir.
O gün bu kararı alanlar, bugün, yanlış yaptıklarının farkında. Biz, Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istiyoruz. Biz, susan olmayacağız, uluslararası platformda susan dilsiz şeytanlara da şunu söyleyeceğiz. Kardeşim, yerin altındaki petrolle ilgilenene kadar, bu topraklarda barışı temin etmek için gerekeni yapın.
16 milyon insanın belediye başkanı olarak uluslararası tüm platformlarda sizin sesinizi dile getirip, ‘Suriye'nin petrolüyle ilgileneceğinize oradaki insanların kardeşliği, huzuruna imkan tanıyın, destek olun, bir an önce Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli insanlar vatanlarına dönsün.' diyeceğiz. Bu kadar net. Bunları niye anlattım. Çünkü ben artık İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım.

Suriye'nin petrolüyle ilgileneceğinize Suriyelilerin huzurlu ve demokratik ortamda yaşamalarına imkan tanıyın. Bir an önce Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli insanlar vatanlarına dönsün. Bu kadar net.
Buradan Yüksek Seçim Kurulu'na sesleniyorum. Lütfen bu şehre vakit kaybettirmeyin.

https://www.birgun.net/haber-detay/imamoglundan-suriyeli-multeci-aciklamalari.html

Rapi
13-04-2019, 17:48
Son derece haklı. Yaşadığı ülkenin insanına saygısız, hayvanına eziyet eden, bu ülke çocuklarının yıllarca yaşadığı yerleşme kaygısını taşımadan üniversiteye sınavsız girme hakkı elde ederek gelecek güvensizliğinde onlara öncelik tanındığı, ne yazık ki çok eşliliği bile rant haline getirip aile yapısını bile bozdukları bir toplumsal ortamda her şeye rağmen hoşgörü ve hümanizm gösterilemiyor.

ForumKirpisi
13-04-2019, 21:14
Seçim dönemlerinde acaba diyorum daha fazla Suriyeden gelen kaç kişiye vatandaşlık verecekler. Geçen 2018 Haziran seçiminde 55 milyon
küsür seçmen bu seçim Nisan diyelim 57 milyon küsürdü.

Mesela Kilis nasıl Akparti oldu.

Mesela Meksikanın csv formatında verilerine ulaşabiliyoruz, Türkiye açık hükumet olmadığından ITden anlamadıklarından veri yok.
Olsa da doğru olmaz.

İstanbulda 2 milyon veya geçkin var, bunlardan sallasan 50k'sına rahat AKP seçimi alır. Gelmelerine oy atmalarına gerek yok birisi
kağıda imzasını çakar birisi zarflara basıp atar. Sandık görevlileri ara sıra değişip gidiyor falan.

En son benim oy kullandığım yerde 3 görevli vardı. 3 mü oluyo? Çünkü orda 6 kişilik oturma yeri vardı.

YSK zaten bitmiştir. YSKnın kime çalıştığı belli oldu. YSKnın Anayasa mahkemesine gitmesi gerekiyor bence.
AYM'de bitmiş olabilir bilemem. Onun başındaki zeytine de güvenmiyom.

kartopu
14-04-2019, 08:13
İmamoğlu şunu hiç duymamış okumamış sanırım
Bu dünyada 7,5 milyar insan yaşıyor bu insanların çok fazla olduğundan söz ediliyor bu dünyaya 350-500 milyon insan yeteceği konusunda fikirler var.
Yani Suriyelileri fazlalık olarak düşünüyorlar Biz de keşke sadece Suriyelilerde kalsalar diyeceğiz neredeyse. Petrolse bir kaç yıl daha gerekli.

Ama petrol devreden çıksa da fazla nüfus hala sorun olacak gibi görünüyor. İnsan kendini ve üreme biçimini planlamazsa başkaları planlayacak ve bunun için elinden gelen zoru kullanacak.

Yani insan cinsel uzvu ile beyni arasındaki iletişime dikkat edecek Yoksa başkaları bu dengeyi zorla yapacak.

ForumKirpisi
14-04-2019, 08:23
İmamoğlu şunu hiç duymamış okumamış sanırım
Bu dünyada 7,5 milyar insan yaşıyor bu insanların çok fazla olduğundan söz ediliyor bu dünyaya 350-500 milyon insan yeteceği konusunda fikirler var.
Yani Suriyelileri fazlalık olarak düşünüyorlar Biz de keşke sadece Suriyelilerde kalsalar diyeceğiz neredeyse. Petrolse bir kaç yıl daha gerekli.

Ama petrol devreden çıksa da fazla nüfus hala sorun olacak gibi görünüyor. İnsan kendini ve üreme biçimini planlamazsa başkaları planlayacak ve bunun için elinden gelen zoru kullanacak.

Yani insan cinsel uzvu ile beyni arasındaki iletişime dikkat edecek Yoksa başkaları bu dengeyi zorla yapacak.

bi de gelişmemiş toplumlarda nüfus patlak vaziyette. toplum ne kadar ilkelse nüfusu o kadar çok.
ölüm oranı da çok. sakatlıkta çok.

mesela hindistan. görülmedik bi sakatlık oranı var, her yer sakat kaynıyor. beslenme sağlık her şey çok eksik. eğitim yok. bi çok kişi için. para yok pul yok. ev yok.
takır takır üremeye devam ediyor.

trde de öyle bak ne kadar fakir fukara hepsi takır takır. eğitim seviyesi düşük klişe diyon mesela 14 çocuk falan oluyor.

bi insan 4 çocuktan ötesini nası bakabilir benim aklım ermiyo. 4 çocuk nasıl beslenir? ekmekle mi beslicen sırf.

bi de kalabalık toplumda saygı sevgi değer hak hukuk adalet hiç bişey olmuyor. en azından bölgelere ayırıyolar.

Çin bişeyler yapmaya çalışıyo ama Çin acayip bölgeselci politika güdüyor.

20 kardeşiz falan diyenleri direk imha etçen zaten.

kartopu
14-04-2019, 18:39
20 kardeşiz falan diyenleri direk imha etçen zaten.

Sn Nikola Teslis.
Biz bu kadar gaddarca düşünemeyiz.
Ama bunu düşünenler var dünyada.

Biz insanların beyinlerinin işe yaramasından yanayız.
İnsan olarak en güçlü organımız beynimiz bizi diğer canlılardan ayıran organımızda beynimiz. Bu organı çalıştırmaktan yayayız. Tavsiyelerimiz de bu olur.

Hayatın her şeyini planlamalıyız ihtiyacımız olandan fazlasını istememeliyiz Teknolojinin getireceği rahatlığı kullanmalıyız kendimize daha fazla boş zaman kalması için mücadele etmeliyiz

Satılan, satın alınan bir nesne olmadığımızı anlatmalıyız. Biz bu kadarını yaparız gerisini insan yaşayarak öğrenir eğer çok geç kalmadıysa.