Orijinalini görmek için tıklayınız : Lenin Mektubunun Sonuçları İçerikli Konferans
ForumKirpisi
18-04-2019, 22:48
99. yıl sonra
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce SSCB Kurucusu Lenin'e bir mektup yazdı ve bu mektup Sovyetlerin, Kurtuluş mücadelesine destek olarak 300 bin ton cephane göndermesiyle sonuçlanarak savaşın seyrini değiştirdi. Bu tarihi gelişme, 99 yıl sonra, Sovyet cephanelerinin indiği İnebolu ilçesinde bir panelle anılacak.
https://odatv.com/turkiye-ilk-kez-gerceklesiyor-18041912.html
Koltuğa oturdu mu fanteziler daha gerçekçi olmak zorunda. Koministten dönüyor olabilirski.
cCc CCCP cCc
99. yıl sonra
Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 99 yıl önce SSCB Kurucusu Lenin'e bir mektup yazdı ve bu mektup Sovyetlerin, Kurtuluş mücadelesine destek olarak 300 bin ton cephane göndermesiyle sonuçlanarak savaşın seyrini değiştirdi. Bu tarihi gelişme, 99 yıl sonra, Sovyet cephanelerinin indiği İnebolu ilçesinde bir panelle anılacak.
https://odatv.com/turkiye-ilk-kez-gerceklesiyor-18041912.html
Koltuğa oturdu mu fanteziler daha gerçekçi olmak zorunda. Koministten dönüyor olabilirski.
cCc CCCP cCc
Gerçekçi olmak derken, eğer bizi geçselerdi (bkz. Çanakkale Savaşları), o zaman CCCP doğmazdı bile!
Bak, Maçoğlu dönmüş bile:
https://pbs.twimg.com/media/D4WluxyX4AArQKD?format=jpg (https://www.aydinlik.com.tr/tunceli-yi-dersim-yapan-macoglu-na-sert-yanit-politika-nisan-2019)
Utku Reyhan'ın belirttiği üzere, Küçükkaya da bu dönme işinde taşeron olmuştur:
https://www.youtube.com/watch?v=JoCk56YIa1c
ForumKirpisi
19-04-2019, 00:09
O konu da var bu torpaklar en azından CCCP kuruluşunda emperyalist üssü olmuyor, mutualist.
Biraz da uğraştırıp ortamı meşgul etmişiz.
İngilis üssü falan olsa belkim Ermenilere para mara atıp Sovyetlere fişeklettirirlerdi.
Yunanlara bilem para versen gidip vururlar.
Messelam bak Ukraynayı nası uğraştırıyolar. Faşistlik uçtu Ukraynada. 20 yaşında hamile Rusun bebeğeni falan
karnından çıkarıyolar. Böyle piç pislik işler. Acayip ırkçı faşist pislik bölgeselci bi idare var Ukraynada.
Ama ne dersin Ukrayna Rusyayı vurmaz di mi? kardeş kardeşi öyle bi vuruyo ki.
ucunda paramara refah oldu mu
cCc Netenyahu cCc
karakedi
19-04-2019, 00:26
Bu tahmin ettigim mektup ise bir türk olarak, bu konuda türk tarafinin (yani kemalistler ozelinde Ataturk'un) her konuda oldugu gibi bu konuda da pragmatist ve kendi varligini batililar nezdinde tehlikeye surerek pazarlik malzemesi yapmak seklinde hareket ettigini soyleyebilirim.
Ataturk bu diplomasiyi daha ilkeli ve guvenilir sekilde surdurebilirsi fakat yapmadi, pragmatist yaklasti. Ustu ortulu sekilde bolşevikleri tehdit etti. Lenin kurtulus harekrtini yakindan takip ediyordu. Ataturkun pragmatist oldugunu, baticiliginin daha agir bastigini biliyordu. Ona ragmen, iktidar kavgasinda Ataturk pozisyonunu kanitlayinca, sadece bagimsizlik yanlisi oldugu icin silah yardiminda bulundu fakat karsiliginda batililar gibi bir istekte bulunmadi. sovyet rusya silah yardimini gonderdi. Bu silah yardiminin kurtulus savasini olumden kurtarmis olmasi kadar, Ataturkun iktidarini percinlemis olmasi da onemlidir. Zira TKP liderligi anadoluya silah yardimi konusunda koordinasyona gelirken, sovyet rusya tarafi bu liderlik daha yoldayken kararini Ataturkten yana vermisti. Turkiyenin bu pragmatist siyasetinden dolayi Vermek zorunda kalmisti.
Sunu diyecegim. Bugun mesela Erdogan'in dis politika siyasetine bakin. Turkiye dogu-bati ikileminde baticidir. Amerikan rotasini kabul etmistir ama Rusyayla fingirdesip kendi varlik kosulunu ciddi risklere sokarak (nato s400 celiskisi gibi) halklarinin varligini tehlikeye sokar, bu sekilde kendini pazarlik malzemesi haline getirir.
Sayin upuat olaya bir de boyle bakin. Sizin de tasvip ettiginiz bu diplomatik karakter yillar sonra ne hale geldi gorun. Cumhuriyet yikildi, birakdan osmanliyi da kuracaklar. Diplomaside ayni kafa hakim. Ataturk ve Erdogan turkiyesi asagi yukari ayni. Bu devralinmis bir miras. Kim gelirse gelsin turkiyenin diplomasisi bu. Zekice derler ama aslinda turkiye kendinj bir mal gibi pazarlar.
ForumKirpisi
19-04-2019, 00:36
Karakedi dediğine katılıyorum. Hem Fransa'da hem Bulgaristan'da teşkilat-ı mahsusa görevinde mi bu fikirleri mi almış acaba diyecektim.
Bulgaristan'da ordu komutanının kızına kadar işi ilerletiyor.
Ama genelde gittiği Trablusgarp gibi yerlerle Avrupa'yı kıyasladığında aradaki uçurumları görüp kendisini batıya en sağlam şekilde kaynatmış.
Genelde sanırsam Pro-Avrupacı fikirleri Fransa'da genç yaşlarda almışlar. Ama haksız değiller.
Fransa hem sanatın merkezi olacaktı hem refahın.
Fransa demişken,
Erdoğan, Fransa'da soykırım günü karşılığı Fransa Kalkınma Ajansından fakir ülkelere gönderilen düşük faizli 150 Milyon Euro kredi almış.
Şu içinde bulunduğumuz komik duruma bakar mısın!
karakedi
19-04-2019, 01:29
Rezillik. Yakin donem dis borc odemesi 120 milyar dolar. Bu is bir yerde patlar afedersin. Padisahin damadi amerikadan tam bir rezaletle dondu. Bu adami turkiye sinir kapisi disinda ciddiye alan bir tane insan evladi yok
Bu is boyle dilenci parasi toplar gibi olmaz. Erdogan bugun demiri sogutma donemi baslamistir dedi. Chp tam tersine demiri alip kafasina dokandirtmak suretiyle bayiltmali.
Turkiyedeki bu diplomasi sorunu da tam bagimsiz bir turkiye saglanmadan cozulmez. Tam bagimsiz, sosyalist bir cumhuriyet. Dis politikada kirli siyasetler, turkiyeyi mal gibi pazarlayarak degil kendi halkimizin ve cevremizdeki komsularimizin cikarlarini gozeterek. Suriye irak iran rusya libya hatta arab ulkeleri. Bolgenin boyle liderlige ihtiyaci var, Erdogan hanedanina dayali bir imparatorluga degil.
ForumKirpisi
19-04-2019, 01:34
valla çok arapla muhattap oldum arapları içine düştüğü boktan kurtaracak kimse yok.
bi kere araplar diye bişey yok birbirleri arasında ırkçılık var. sen üstünsün ben üstünüm falan.
islam bizim islam sizin.
üstüne de islam onlar için bizdeki gibi kutsal değil, kült. yasalar bütünü, yaşam biçimi.
ayağa düşmüş.
benim muhattap olduklarımdan hint geçmişli olmayanlar avrupai olanlar.
hayatımda gördüğüm en ahlaksız pis şeyleri duydum onlardan. bizde öyle CHPlilere çadırda kondom dağıtıyolar diyorlar ya.
gerçekten iğrenç şeyler yapıyolar.
yani kültür olarak bakıyorum zenginleri hiç iyi durumda değil.
böyle çılgın proje doğu sınırına bi kanal suriye kanal ırak yapmak lazım diye düşünüyodum paintte çizdim falan.
Rezillik. Yakin donem dis borc odemesi 120 milyar dolar
Öderiz Allah ın izniyle, Bu ANADOLU halkları ne borçlar ödedi, Osmanlının kini ödedi. Demirel in Menderes in kini ödedi. Erdoğan ın kini de öder.
Onlar harcasın biz öderiz
Tarhana çorbası ne güne duruyor. Bir elimizde bayrak, Bir elimizde Allah, bize borç mu dayanır.