PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sığınmacı Politikasında Erdoğan'ın Niyetleri

ForumKirpisi
20-04-2019, 20:54
İyi Parti Prof Dr. Ümit Özdağ:

Türkiye'de 3.8 milyon Suriyeli sığınmacının buna ek olarakta aşağı yukarı 1.5 milyon
kayıtsız sığınmacının bulunduğunu söyledi.
Buna ek olarak 800.000 kayıtlı Iraklı var.

Türkiye'de ekonomik krizinin büyümesinin sebeplerinden biri olarak bunu verdi.
Türkiye sığınmacılara şimdiye kadar Erdoğan değimiyle 40 milyar dolar harcamış.
3. havalimanı için alınan dış borç 7.5 milyar dolar.

Şimdi şöyle diyelim:

Erdoğan belediyeler yapmazsa valiliklerle giydireceğiz, takındıracağız falan diye abuk subuk şeyler söylüyor. Akparti seçmeni ise soğan kuyruğunda yarım kilo soğan bekliyor.

Akparti seçmenine sorsan Kürtlere vergi gitmesin. Demirtaşa selam yaptı diye İmamoğlunun boynuna ip geçirelim boğazlayalım. Kızgın yağ falan dökelim havadan. Aynen vatanı falan beraber kurduğumuz yüce Suriye tebası.

Brifinglerde sığınmacıların geri dönmeyeceği söyleniyor fakat her seçim öncesi Suriyelilerin geri gönderileceği söyleniyor.

Kimsenin umrunda değil ve en tehlikelisi Türkiyenin kısa-orta-uzun vade planları yok.
Kervan yolda düzülüyor.

Sosyokültürel seviyesi yüksek Suriyeliler Avrupa'ya göç ettiler, çok azı yurtta kaldı. Onların niyeti zaten geri dönmek. Bize kalanlar ise babamın değimiyle(görüyoruz) Suriye'nin çingenesi.
Çingenelere hakaret etmek için de söylemiyoruz ağzımıza kalan deyim bu, babam Çingene mahallesinde doğmuş, ben Çinganeyim falan der ara sıra. İçi ısınıktır.

Pisliğin oyunu bozulmazsa:
Suriyelilerin Doğuya iskan ettirileceğini düşünüyorum. Kürtlere alternatif bir Arap partisi kurulacağını düşünüyorum.
Batıda ise Erdoğan zihniyetine devşirileceklerini düşünüyorum.

Hem İslam perçinlenecek hem toplum Arap İslam yapılacaktır.
Zaten Erdoğanın Kur'an-ı da Anadolu değil Arap kıratiyle okuduğunu biliyoruz.

Erdoğan Kürtlere yapmadığı hakları Araplara verecektir. Hatta Arap dilini resmi dil bile yapacaktır.

MSP'den ayrılan Arapçı dedelerin gözleri yaşarıyor...

https://odatv.com/erdoganin-suriyeliler-politikasinin-turk-halkina-bedeli-budur-20041925.html

Oyun bozulmazsa ilerde dönüp buraya bakarsınız.

ForumKirpisi
21-04-2019, 02:19
Goc.gov.tr'ye göre Türkiye'de kısa oturum izniyle 900.000 küsür kişi kalıyor.

Bunların 1/10'unda dahi çalışma izni yok.

Bu kadar kişi para mı yemeye gelmiş Türkiye'ye?

Irak ilgisi devam ediyor. Şiileştirme falan garip ihtimaller..

Neva
21-04-2019, 06:57
Siginmacilara odenen normal para zaten hazineden odenmiyor, UN tarafindan odeniyor. Burada bir sorun yok. Ancak bunun disinda, belediyelere iliskin ekstradan maas'a baglama, hemen verilen vatandaslik vs. bunlar normal degil. Vatandaslik verilebilmesi icin en az belli bir sure gecmesi vs. gerekir.

ForumKirpisi
21-04-2019, 07:14
Siginmacilara odenen normal para zaten hazineden odenmiyor, UN tarafindan odeniyor. Burada bir sorun yok. Ancak bunun disinda, belediyelere iliskin ekstradan maas'a baglama, hemen verilen vatandaslik vs. bunlar normal degil. Vatandaslik verilebilmesi icin en az belli bir sure gecmesi vs. gerekir.

1) Hocam bizim çok konuştuğumuz Suriyeli göçmen var civarda, asgari ücrete yakın bir ücret alıyorlar. 1 çocuk okula gitmiyor, ablası cami çıkışı dileniyor. Çok uzak ilçelerden bura zengin diye dilenmeye geliyorlar. 3 küçük çocuk daha dileniyor onlarla da konuştum. Çocuklar aileleri gibi değil dile daha kolay hakim olmuşlar çat pat. Bazısı da sosyal olarak daha eğitimli, onlar çocuklarını okullara veriyor.
Bazısı ailesini geri yolluyor oraya dolar gönderiyor. Türkiye'deki gizli dolar talebinin sebeplerinden biri de bu. Kayıtlı çalışan yok.

UN, EU, Unicef ve ülkelerin gönderdikleri paralarla bunca yıl bu yardımların yapılması zor gibime geliyor. Fakire sadaka gibi üç beş yani. Neticede TCMB'ye para bastırıp enflasyonu bir nebze arttırıyorlar.

Sorun, bu para içte kalmıyor. Dolar olarak dışa da çıkıyor. Devlet kayıtlı çalışma olayını zorlayamadı. İstatistikler bozuk.

Arap Dünyasından çıtırtı çıkmaması daha garip. Aksine BAE ajan gönderip Araplar üzerinde araştırma yaptırıyormuş.

2) Vatandaşlık verilmesi için Türkiye'ye normal/olağan şartlardan giriş yapmış, oturum izniyle hiç bir ihlal yapmadan 5 yıl kalmış, kendisinin ve bağlılarının ekonomik gereksinimlerini karşılayacak durumda, düzenli gelir sahibi, Türkçeye hakim, sabıkası olmayan biri olmak gerekiyor.
Buna ek olarak Türkiye'ye bir katkı sağlayacağına inanılması gerekiyormuş.

Açıkçası savaş durumundan normal/olağan şartlar sağlanamadığı açık.

Bir de Cumhurbaşkanlığının insiyatifiyle vatandaş yapılmak var. :D

Bu oy kullanırken geç gittik göremedim, bir önceki seçimde Arapça konuşuyorlardı.
Arapça konuşan ve ekonomik durumu iyi olduğunu zannetmediğim kişiler vatandaş.

Haziran 2018 ila Nisan 2019 arası +50.000 vatandaş yaptılar.
Yaklaşık 1 yılda 50.000 eklemişler ondan önceki zamanda çok daha kısa sürede 30.000 eklenmişti.

Neticede kaydın kuydun insan değerinin bitirildiği bir ülkede kurtarılmış bölgeler kuracaz gibime geliyor.

Dilenme çok büyük problem gerçekten. CHP belediyeleri dilencileri istemiyor. Toplayıp toplayıp AKP belediyelerine postalıyor. 2018'e kadar böyle kavşaklar kırmızı ışıklar adam kaynıyordu.
Bunlar galiba kayıtsız da.

Benim şaşırdığım bu Arap dünyası nası şerefsiz pislik bi dünya ki umurlarında değil. Sade bu sorunun cevabını arıyorum. Bunlar gerçekten kültürel olarak dibe batmış arsız bi toplum mu söylendiği gibi yoksa ırkçı önyargılar mı

Leonardo
21-04-2019, 12:45
Bu konu Türkiye'nin çok ötesinde.

2 milyon Türkiye, 2 Milyon Ürdün, 1 Milyon Kürdistan, 1 Milyon Filistin + Arap ülkeleri, 2 Milyon Almanya + diğer Avrupa ülkeleri. Bunlar resmi rakamlar. Toplamda belki 8 milyon Suriyeli mülteci var. Esat'ı indiremediler. Rusya'da ülkeden çekilmiyor.

Yani Erdoğan'ın durumu daha da batırmak için yapabileceği bir şey yok. Bir takım kitlelerin bu mülteci düşmanlığı da bence utanç verici. Ben sallamıyorum bile öyle herifleri. + Dediğiniz gibi, Türk vatandaşlığı verse ne olacak? Sadece çalışmalarını, iş bulmalarını, okula gitmelerini kolaylaştırıcı bir hareket. Hastaneye filan daha kolay gidebilecekler. Bizde zaten sosyal devlet diye bir şey yok. + Nüfusumuz zaten çok genç. Yani gelsinler.

/Asıl çözüm şudur: Rusya ve Esat oradan çekilmelidir. En azından Mısır / Cezayir gibi, diktatör rejimi hiç olmazsa görünüşte çekilmelidir. O zaman biz de bunları rahat rahat ülkelerine gönderebiliriz (Dünyadaki diğer Suriyelilerin de hiç olmazsa bir kısmını ülkelerine geri gönderebilirler).

- Yani bu durum başından beri normal değil.

ForumKirpisi
21-04-2019, 20:10
3.8 milyon kayıtlı diyoz 2 diyon. 700.000de diğerden. kaçak olarak 100.000+ de sadece yakalanan afganistanlı 18 periodunda.

ucuz işçide vasıfsız nüfusta olumlu etkisi var, müslüman kardeşlerimizle sinerji :D

bence de göç kurumu kaldırılmalı, sınırlar açılmalı. Dünyada tek sınır açan ülke olmalıyız.

---------------------------
ya biraz yorum yaparken mantıklı yapmak lazım bence, nüfus genç falan ne alaka anlamadım ki.
nüfus gençse daha genç ve eğitimsiz nüfus mu almak lazımdır..

islamcı partiler ülkücüler kürtçüler derken arapçılarla da o benim bu senin sonsuza kadar mutlu ve mesut yaşamışlar.
bi de islamcı arapçılar da gelir oh.

koy g... rahvan gitsin mi yapalım
inceldiği yerden kopsun mu yapalım

üf...

15k ile seçim geliyo diyoz adamlar islami alıyolar takır takır. laiklikten falan ne anlar bunlar ya korkuyorum.

spartacus
21-04-2019, 20:41
Bu konu Türkiye'nin çok ötesinde.

2 milyon Türkiye, 2 Milyon Ürdün, 1 Milyon Kürdistan, 1 Milyon Filistin + Arap ülkeleri, 2 Milyon Almanya + diğer Avrupa ülkeleri. Bunlar resmi rakamlar. Toplamda belki 8 milyon Suriyeli mülteci var. Esat'ı indiremediler. Rusya'da ülkeden çekilmiyor.

Yani Erdoğan'ın durumu daha da batırmak için yapabileceği bir şey yok. Bir takım kitlelerin bu mülteci düşmanlığı da bence utanç verici. Ben sallamıyorum bile öyle herifleri. + Dediğiniz gibi, Türk vatandaşlığı verse ne olacak? Sadece çalışmalarını, iş bulmalarını, okula gitmelerini kolaylaştırıcı bir hareket. Hastaneye filan daha kolay gidebilecekler. Bizde zaten sosyal devlet diye bir şey yok. + Nüfusumuz zaten çok genç. Yani gelsinler.

/Asıl çözüm şudur: Rusya ve Esat oradan çekilmelidir. En azından Mısır / Cezayir gibi, diktatör rejimi hiç olmazsa görünüşte çekilmelidir. O zaman biz de bunları rahat rahat ülkelerine gönderebiliriz (Dünyadaki diğer Suriyelilerin de hiç olmazsa bir kısmını ülkelerine geri gönderebilirler).

- Yani bu durum başından beri normal değil.
Neden Esad ve Rusya çekiliyor? Neden çözüm bu oluyor?
Çekilince kim gelecek? Post Taliban... Bol, bol alevi, nusayri katliamı olur, sende desteklersin nede olsa ABD ve yandaş medya durumu öyle sunmaz, katleder, işgal eder, diktatörlük getirir adına demokrasi taşımak der, iliğine kadar emer, sömürür, kan içer.

Efendim bu mülteciler kimden kaçtı? Öncelikle yanıtlanması gereken soru bu? Kimden kaçtı?

Neden gelenler IŞİD bölgesinden? Şam'dan kaçan niye yok(istisnalar hariç)? Sordun mu hiç?

kaçıyla görüştün?

Ben çok görüştüm tümü de IŞİD'den kaçmış, amcamın, dayımın kafasnı kestiler vb diyor.

Yani Esad'ı indirip, yerine IŞİD'i geçirecek olan ABD ve IŞİD'den kaçmışlar. Şimdi geri dönebiliyorlar ama neden dönmüyorlar, ya da dönmemeleri konusunda AKP neden ısrarcı?

Göç konusu,çeşitli provakatif eylemler, provalar vampir ve elleri milyonların kanıyla milyon dolarlarla dolan kapitalistlerin daim alçak siyaseti oldu, alçağın en alçağı siyaset, alçak kelimesi en hafif ifadesi. İfade edecek küfür dahi henüz icat olmamış, olsa, ben ederdim.

Tatava yapma... bana kızma ama, bunca zamanda şuraya bir kütük koysak o bile bir şey öğrenirdi.

Nüfusumuz çok gençç derken kastın ne, bu da garip.

Son olarak kesinlikle mültecilere karşı hiç bir şoven ötekileştirmeyi savunmuyorum, o konuda seninle hemfikirim. Nerede olursa olsun, nereden gelise gelsin her ülke, mültecilere kapısını açmalı, bu candır, insandır, pazarlığı da olmamalı. Ama nasıl?! Mülteci, mülteci kamplarına alınır, hak ve özgürlükleri sağlanmalı ve uzun vadede de referandumlar da yapılmalı, uluslararası destek ve hukuk da sağlanmalı... şehirlere salınmaz, ucuz iş gücü vs gücü olarak da, birilerinin askeri olarak da kullanılmamalı, hiç bir çaresizlik birilerince istimar da edilmemeli! uzatmayayım, azıcık zeka, azıcık beyin.

ForumKirpisi
21-04-2019, 20:52
Bu bi potansiyel İslamcı nüfus değişimidir. Benim fikrim bu.
Gar olayı miting olayı patır patır kendilerini patlatmaya hazır durumdalar.

Türkiye'de MİT eliyle de teröristler korunmaktadır. İhbar edilen İşidliler mahkemeler tarafından serbest bırakılmaktadır.
Ülkeye 3 kere atılıp bumerang gibi geri gelen İstanbul'da barınan bu İşidlilerin en son davasında sadece 1'i sınırdışı edilmiş.

Peki T.C. vatandaşı İşidliler ne olacak? Onlar serbest!!!
Azerbaycan'da serbest kardeşlerimiz.

Hatta ve hatta Avrupa'ya göçte de ABD'nin Avrupa planlarına hizmet ediyor.
Avrupa'da ötekileştirmenin arttırıldığı, karşı tarafında İslamcılık yaptığı, terör bölgeleri.
Amerika diyor ki bizde var kardeşim. İçimizde. Sizde de olacak.
Eşit duruma geleceğiz. (:D tabi eşit oluyor)

Birader, Türkiyeyi sevdim geldim, Türkiyeye eğitime geldim, tatile geldim, çalışmaya geldim değil bu!
Savaştan kaçtım meselesi bu. Anlamak lazım. Çok farklı. Kim geldi kim gitti? Kim harbi? Nası ayırt edildiler?

Turdur
21-04-2019, 20:53
Neden gelenler IŞİD bölgesinden? Şam'dan kaçan niye yok(isitsnalar hariç)? Sordun mu hiç?

kaçıyla görüştün?

Ben çok görüştüm tümü de IŞİD'den kaçmış, amcamın, dayımın kafasnı kestiler vb diyor.

Şam'dan kaçanlar var bende görüştüm bu kişilerle. Rejimin en büyük kıyımı burada olmuş. Toplama kampları vs. Özellikle kuzey bölgede her gün insan kayboluyormuş. Karakola gidip soramadıkları için bu durum çok olağan hal almış. Şam'dan kaçanların çoğunluğu Ürdün'e gidenler. Eset o kadar şiddetli girişmiş ki rejim yanlıları bile Ürdün'e kaçmışlar. Alevi-Nusayri katliamı demişsiniz, 4 Alevi-Nusayri köyünü Eset haritadan silmiştir. Suriye'den her kaçan rejim karşıtı değil, bildiğim kadarıyla kendi akrabaları ve başbakan atadıkları bile kaçtı Eset rejiminden, çünkü Eset bir dönem kendi adamlarına söz geçiremiyormuş. Aşiretler bu yüzden asker vermek istememişler ve Şebbiha dedikleri çetelerde Alevi-Nusayri köyleri dümdüz etmişler. Suriye ordusunda savaşan bir azınlık kendileri hiç bir zaman öne sürmüyormuş ve buda zamanla sorun çıkarmış.
Benim konuştuğum kişiler Şam'dan kaçanlar ve Eset kötü değildi diyorlardı. Yâni Türkiye ve Ürdün'e kaçanların hepsi Eset karşıtı değil. Bir dönem o kadar karışmış ki ortalık Eset kendi adamlarına şiddet yetkisi verince adamlar her yeri talan etmişler. Bu konuştuğum Suriye'liler ilk kaçanlardan olduğu için ucuz yırtmışlar. Sınır bölgesinde insanların hem paraları alınıyormuş hem de maalesef tecavüz olayı.
Bu kişilerin genç bir akrabası vardı, o kadar söylememize rağmen İŞİD ile savaşmaya gitti ve maalesef öldürüldü. Cenazeyi istediler karşılığında para istenilince vazgeçtiler. Büyük ihtimal cenazede ortalıkta yoktu. 24 yaşında gitti çocuk.

spartacus
21-04-2019, 21:13
Sevgili Turdur

Esad yanlısı değilim :)

Alevi, Nusayri ifadesi ise ABD öncülüğünde Taliban iktidarı kurulsaydı ifadesiyle ilgili. Yoksa IŞİD yani ABD nin iktidar projesi sonrası AKP'nin desteklediği El Nusra ve sözde bilmem ne birlikleri hayli aleviyi katletti, hükümet olsalardı ne olacaktı?. Türkiyeden giden bir çok MHP'li özellikle paylaştıi alevi kafası kesmeye gidiyorum diye, Esad karşıtlığı bunlarla temsil edilirken, mesele Esad'ın gitmesi olarak karikatürize edilebilir mi?

Bildiğimiz haberlerin bir çoğu batı -yandaş- merkezli, yalan, okuduğumuz bir çok yazı, haber %99 yalan, özellikle ABD ve Almanya gibi ne olduğu belli ülkelerin siyasetçileri ve medyası dikkate alınmamalı.

Bunlar Küba üzerine de, bir çok bilinçlenen toplumların olduğu ülkelere karşı da, bir dolu yalan yazdılar, hepsi de yalan, öyle böyle değil, alçaklığın dik alası yalan... Sürüleştirdikleri toplumların sürü olmaktan çıkmasını, bilinçlenmesi ve aslında demokrasi ile tanışmasını istemiyorlar, asla istemiyorlar ve özellikle iyi-kötü laik olan ülkeleri hedef alıyorlar(farkında iseniz) ve yakıp, yıktıkları işgal ya da talan ettikleri her ülkede aşırı islamcı ve anti-laik, anti-demokratik iktidarlar kuruluyor. Bu ülkelerin savaşı kişilerle değil toplumla, nerede bir toplumda aydınlanma, bilinçlenme, lakiklik, iyi kötü bilime önem yükselse oraya çörekleniyorlar ve mezhep çatışmaları üzre siyaset örgütlüyorlar(farkında değil misiniz?), bilinçli ve örgütlü toplumları köle olarak tuatamayacakları kaygısını yaşıyorlar.
Ve kukla hküetlerini fikip, belirli bir grubu bürokratlaştırıp, paraya bouyorşar, medya bunlara teslim ediliyor, seçimler göstermelik, ağzınızla kuş da tutsanız sermaye, medya sistem, imkanlar bu ABD vb merkezli kukla hükümetlerde olduğu için, daima seçimi kazanıyorlar, her bir şey göstermelik

Devrik Sudan lideri El Beşir'in evinde 130 milyon dolardan fazla nakit bulundu (https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47999107)

Esad giderdi, sistem kapitalizm ve ABD güdümünde olmayan her ülke, eninde, sonunda çok partili sisteme geçer, uzun da sürmez, bu süreci uzatan bizzat ABD oldu, işine öyle geldi, geliyor!

Ama ileri düzeyde sömürülen ülkeler, bilhassa petrol sömürüsü olan ülkelerde dikkat ederseniz emirlikler veya faşist darbe ile hükümet olmuş 30 yıldır gitmeyen başkanlar mevcuttur ve planı da, kuruluşu da, yönetimi de İngiliz, ABD merkezlidir. ABD,İngiltere, Almanya gibi ülkeler bu toprakalrın her türlü zenginliğini gasp ettiği sürece, demokrasiden dem vurmazlar(somur kanıtları ortada, ilgili ülkelerde orada, daha geçen hafta birisini darbe ile indirdiler-yukarıda link verdim- darbe toplum uyanmasın veya daha fazla örgütlenmesin diye yapıldı, ABD destekli bir bypass darbesiydi)

Turdur
21-04-2019, 21:21
spartacus; Aslında Suriye'de Alevi yok biz anlaşılsın diye Alevi-Nusayri diyoruz. O kişiler Nusayri'dir. Ben yaptığım sohbeti buraya yazdım. Bunlar anlamazlar kim medya kim emperyal. Biraz maddi açıdan kuvvetli oldukları için kaçmışlar hemen. Zaten bunların ailesinde yurt dışına çıkıp gelen bir sürü akrabaları var, ailenin gençleri İngilizce biliyor. Şam'ın en güzel kesiminde bir evleri varmış onu araştırıyorlardı en son. Bildiğimiz villa tipi ev. Ama ortalık o kadar karışık ki oraya gidip önce evin tapusunu ispatlamaları gerekiyor ardından evi öyle satacaklardı ama mahalle yıkıldığı için bu aralar bıraktılar işin peşini.

spartacus
21-04-2019, 21:33
spartacus; Aslında Suriye'de Alevi yok biz anlaşılsın diye Alevi-Nusayri diyoruz. O kişiler Nusayri'dir. Ben yaptığım sohbeti buraya yazdım. Bunlar anlamazlar kim medya kim emperyal. Biraz maddi açıdan kuvvetli oldukları için kaçmışlar hemen. Zaten bunların ailesinde yurt dışına çıkıp gelen bir sürü akrabaları var, ailenin gençleri İngilizce biliyor. Şam'ın en güzel kesiminde bir evleri varmış onu araştırıyorlardı en son. Bildiğimiz villa tipi ev. Ama ortalık o kadar karışık ki oraya gidip önce evin tapusunu ispatlamaları gerekiyor ardından evi öyle satacaklardı ama mahalle yıkıldığı için bu aralar bıraktılar işin peşini.
Bektaşiler, Hubiyarcılar, Nusayriler

Bunlar kıyaslanabilir.

Bektaşiler ne kadar alevi ise Nusayriler de o kadar. Elbette yüzyıllarca süren asimilasyonlar, çeşitli bölgelerde bazı farklılıklar oluşturmuştur.

Ama Nusayrilik bildiğiniz Bektalişik gibi, ekol olarak alınmalı ok? Ve dediğim gibi ABD hükümetini kursaydı, emin olun Nusayri katliamları gerçekleşekti(IŞİD ve AKP destekli yapılar yer, yer gerçekleştirdi) hatta bir çok sunni yerleşkelerde de, zira az buçuk, laik yaşam tarzını benimsemiş her kesim, iktidarın direk düşmanı olacaktı, Afganistan modeli...

Gelelim kaçanlarla yaptığımız diğer konuşma ayrıntılarına;

Türkiye için -> yaşaması çok zor, çok yoksul bir ülke diyorlar. Halbuki, bu iç savaş öncesi gayet iyi yaşadıklarını sölüyorlar, devlet her türlü desteği veriyordu diyorlar. Bizim kaldığımız evlere bakıp, bizim orada ahırlar böyleydi diyebiliyorlar, köy yollarına bakıp bizde böyle değildi diyorlar vs. yani yaşam standardından şikayetleri de yok.

Öyleyse sorun ne dediğimiz de çoğu(!), hepsi demedim, Esad demiyor, IŞİD diyor ve bunlar Nusayri değiller, sünniler. Türkiye de ise 21. yüzyılda dahi, hala alevi köyleri toprak, sünni köyleri asfalt, bunu da görüp, hayret edeni var.

Sonuç itibariyle, ABD propagandalarına aldanmamalı, demek istedğim bu. Asıl mesele Esad değil, mesele ABD vb ülkeler, temeldeki asıl sorunu görmek gerekiyor. ABD vb ülkeler ve kapitalizm var olduğu sürece, iyi kötü, yer altı ve yer üstü kaynağı olan ülkelerin toplumlarına Zeus yardım eylesin artık ne diyeyim, o kaynaklar sömürüldüğü ya da toplumlar topyekün bilinçlenmediği ve bağımsızlığı sağlamadığı sürece yüzyılları, kanla yıkanacak. gerçek bu.

ForumKirpisi
21-04-2019, 21:59
demek ki esad bunları parayla besliyodu. çalışmadan üretmeden. bizim akpliler ne diyo dünya devi olduk.

al aynı kafa. suriyede devmiş baksana!

bizim burda halepli çok, suriyenin sanayi kentiydi.

şamlı çok az. çok süper diyolar genelde gitmeyiz alıştık falan diyen vardı. ama ben konuşulcak tipte biriyleriyle konuştum.

böyle süprüntü kişileri bilmiyorum. onlar arabalarını yola falan bırakıyolar. daha kalabalık yerlerde babam küfrediyor.

benim konuştuğum biri front end geliştirici. birisi makina mühendisi. onlar kalsın zaten şakır şakır dil falan öğrendiler. islamcı da değiller.

suriyede şehir merkezi hariç yollar toprak. büyükşehir içinde biraz uzaklaş yollar toprak.

mıcır bile yok.

bunlar mı yoksul diyolar trye. o zaman harbi yoksul yere yerleşmişler. erdoğana söyleyelim bi villa site yapsın yatay mimari :D

bunlar baya travma yemiş ya da gazdan falan etkilenmiş bence. :D

yani o kafayla bunlar esaddan kurtulamaz, gidip yine esada veririz diyolar.

Neva
29-04-2019, 18:07
BAE ajanının cezaevindeki sır ölümünü Hüsnü Mahalli yorumladı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelen ve İstanbul'da yakalanan iki casustan biri cezaevinde intihar etti. Savcılık açıklamasında şüpheli Zaki Y.M. Hasan cezaevinde banyo kapısında asılı olarak infaz koruma memurları tarafından bulunduğu ifade edildi. Zaki Y.M. Hasan'ın Silivri Cezaevinde intihar etmesiyle ilgili Sözcü’ye konuşan gazeteci Korkusuz yazarı ve Ortadoğu uzmanı Hüsnü Mahalli ilginç bir noktaya dikkat çekti. Mahalli "Biraz karanlık bir konu. Ajanların filmlerdeki gibi intihar etmesi ya da karanlık eller tarafından öldürülmesi mümkündür. Ancak Ortadoğu medyası ve Arapça yayın yapan medya kuruluşları bu casusluk olayını en başından beri görmezden geliyor†dedi.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bae-ajaninin-cezaevindeki-sir-olumunu-husnu-mahalli-yorumladi-4605439/

ForumKirpisi
30-04-2019, 07:29
Fındık tarlalarında çalışan göçmenler.

https://odatv.com/yuzde-70i-turkiyeden-ancak...-29041948.html

Özellikle Akdeniz Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde göçmenlere karşı olmasalar iyi ama faydalanıyoruz diye
bir anlayış yerleşmiş. Bu da Akparti politikalarına destek olmalarına bir sebep olabilir.

Sığınmacılar ve aileleri ucuza kayıtsız ve karın tokluğuna çalıştırılıyor.

Önceden Diyarbakır çevresinden gelenlerin yerlerini de onların yarı fiyatına ve daha kötü koşullarda çalışan
Suriyeliler aldı.

Bu bakıma Rainforest Alliance gibi bile bi garanti yok tam ilkel bir anlayış var.

Hükumet yanlılarında ise görüş, derdimiz mi yok bide bunlarla uğraşacağız?
- zaten bi şeyle uğraşmıyonuz ki. al bi yapısal reform kaçak çalışmanın engellenmesidir, işçi haklarıdır. çağ dışı bir ülke.