PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SON DAKIKA: ülkücüler şehit cenazesinde kemal kılıçdaroğlu'na saldırdı


karakedi
21-04-2019, 15:58
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğradı. CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi.

kılıçdaroğlu polis koruması altında bir eve sığındıktan sonra, evin etrafını saran ülkücüler evin yakılmasını talep etti............................................

http://haber.sol.org.tr/turkiye/video-kilicdaroglunun-sigindigi-eve-yapilan-saldirinin-goruntuleri-yakin-o-evi-yakin-261375

https://www.youtube.com/watch?v=pCCgfcUrA-c&t=28s

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/2019-04-kilicdaroglu11_0.jpg

Turdur
21-04-2019, 17:50
Ülkücü olduklarına dair hiç bir açıklama olmadı daha. Bu tip eylemler Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'a da yapılmıştı. Bu kadar ezberci olmayın, FETÖ denen olguyu yok saymayın. Bu iş hiç bir zaman iktidarın işine yaramaz aksine zarar verir.

karakedi
21-04-2019, 18:24
Tabii ki kimse cikip aciklama yapmadi. Saldiri ve yakma girisimi ulkucu hareket tarafindan gerceklestirilmistir falan demelerini beklemiyorsunuz degil mi?

Bu bir surec. Fetö yle alakasi yok. Her boka fetö yu yamamaya calisiyorlar. Siz de alet ettirmeyin kendinizi.

Erdogan, Bahceli, Suleyman soylu aylardir dusmanlastirici siyadet yapiyorlar. Akp ye oy atmayan herkesi terorist ilan ettiler. Pkk li teroristler CHP den secime giriyor yalanlari uydurdular. Hele suleyman soylu yok mu. Mitingde kendini yuhalayan saadet partilileri bile pkk li terorist diye tutuklatti. Galiba 2 yil hapis aldilar veya istenen ceza bu.

Olay sirasinda slogan atanlar ulkuculerdi. Bozkurt isareti yapip kilocdaroglu nun bulundugu evi yakin falan diye bagiriyorlardi. Akli selim sahibi ülkücüleri tenzih ederim. Ama olayina rkasinda fetö falan yok. Sabahtan aksama kadar batandaslari pkkli terorist zillet cart curt diye doldurusa getirirsen olacagi bu. Hatta eksik demisim. Olayin arkasinda ak hareket ve ulkucu hareket var.

Turdur
21-04-2019, 19:12
Tabii ki kimse cikip aciklama yapmadi. Saldiri ve yakma girisimi ulkucu hareket tarafindan gerceklestirilmistir falan demelerini beklemiyorsunuz degil mi?


Neden beklemeyelim kimmiş bunlar, öğrenmeye hakkımız yok mu? Ülkücülerse çıkıp söyleyecekler ne korkuları var.

karakedi
21-04-2019, 19:53
Sayin Turdur

Yerel secim maratonuna girdigimiz donemden beri cumburbaskani bu ulkenin geri kalan yarisinin tamamini terorist ilan etti. Devlet bahceli her gun rakip ittifaki asagilayip vatandaslarimiz arasinda infial yaratiyor. Suleyman soylu PKK li teroristler CHP listesinden secime giriyor yalanini ortaya atip ulkeyi doldurusa getirdi.

Siz diyorsunuz ki bunalri sorusturmayalim ama o koyde doldurusa gelen insanlar FETÖcu teroristler mi degil mi bakalim. Yahu bundan zor ne var. Suleyman soylu MIT baskani ile gorusur. Oradaki 3-5 koyluyu FETÖ cu yaparlar ne var.

Siz gozunuzun onundeki infial yaratan suçu gormedikten sonra bu ulkede herkes FETÖyle de suclanir PKK yla da. Gozunun onundeki sacmaliga sesini cikarmayip her olayin altinda komplo teorileri aradigimiz icin ulke bu hale geldi zaten.

Devletin butun ust kademeleri cumhuriyetci bir partinin genel baskanini PKKli terorist ilan ediyor. Biz acaba bunun altinda FETÖ var mi diye supheye dusuyoruz.

Kafaya bak.

Ahlaksız
21-04-2019, 20:02
Sonuçta Anadolu insanı işte..Hem sever,hem döver..!

Azıcık düşünelim mi?Bir dakikacık..
Seçim bitti,iki hafta sonra İstanbul'un kaybedildiği anlaşıldı,aradan 3 gün geçti,uzun zamandır duymadığımız şehit haberi..
Tesadüf mü?
Çok safsın,çoook..Hepiniz çok safsınız..

karakedi
21-04-2019, 20:05
Sayin Turdur,

Olayin altinda acaba FETÖ var midir diye supheye dusunuyorsunuz belki. Halbuki icisleri bakani asagidaki konusmayi yapali ve ulkenin en buyuk ikinci partisini PKK li terorist ilan edeli henuz birkac ay oldu. Yani bu devlet sirri, interpol bilgisi falan degilki. Butun ulusal basinda yayimlandi. Haberiniz yok mu?

https://youtu.be/2YfNt3mYX1M

spartacus
21-04-2019, 20:10
Ülkücü olduklarına dair hiç bir açıklama olmadı daha. Bu tip eylemler Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'a da yapılmıştı. Bu kadar ezberci olmayın, FETÖ denen olguyu yok saymayın. Bu iş hiç bir zaman iktidarın işine yaramaz aksine zarar verir.
Sevgili Turdur

1.) Fetö kadro yapılaşmasına ağırlık verir, örgüt modeli farklı.
2.) Bugün iktidar AKP+MHP ve onların medyasıyla malum.

Örneğin bugün görmüş olmalısın, ya da medya manşetlerinde, mutlumusun imamolu deyip, 4 şehit haberini.

bugün Fetö gibi yapılara gereksinim yok o sebeple de tasviye edildi.

Ve evet Fetö'de örgütlemiş olabilirdi(eğer 10 yıl önce olsaydı), ama o zaman bu grup iktidarın bir yerlerinde hala yerleşik demektir lakin Fetö düşndüğünüz gibi kitle bazlı operasyonel bir yapı değil, yani bu tür eylemler için ülkücü, MHP, BBP benzeri-tabanlı faşist anlayışlara gereksinim duyar-kullanır.

Son olarak

MHP, daima paravan bir örgüt idi, bana göre siyasal adiyetçi her yapı paravandır ve çağ-dışıdır, feodal yapılaşmayı ve zihniyeti kullanır Bu kadar kitleselleşmesi dahi istem dışıdır, zira kitle değil taban-saha bazlı operasyonel-provakasyonel örgüt olarak kurulmuş, yapısal olarak bu tür işlevler görme namına örgütlenmiş bir yapıdır.

Yani işin planyacısı Fetö bile olsaydı kullanacağı kitle yine ülkücüler olurdu ki fetöye gereksinim yok, bu tür provakasyonlarda, şimdi Feto'yü aramak öküz altında buzağı aramaktır.

Her kendisi gibi olmayan, düşünmeyeni terörist ilan eden de, ettiren de asıl terörist, asıl toplum ve ülke düşmanıdır. Bu da ayrı mesele.

Faşist Evren sonrası, bu yapıda sentez değişimi yapıldı, yanına bir de islam eklendi, Türk-islam ve anti laik, anti cumhuriyetçi olarak biçimlenmeye başlandı.

BBP bu yeni tip projelerin örneklerinden birisidir.

Evet, doğru, bu tür provakasyonlar, konjonktür de şu an AKP'nin işine gelmez, gelmiyor. Kendi kemik kitlesi haricindeki %20 oy potansiyeli olan kitlesi dahi, AKP nin kamplaştrıcı siyasetinden rahatsız ve etkin olarak dile getirdi. Erdoğan, Soyluya sus dedi, ne kadar sürecek bilmiyoruz.

Lakin, kapitalizmde sermaye hükemeti başkasıyla paylaşmaz her imkan onalrdadır, fakat CHP'nin tahmn edilmeyen oyları, HDP nin tutumu, bunalrda şok etkisi oluşturdu.

Ciddi kaynak kaybı yaşıyorlar ve bu durumda sağa, sola ciddi isnatlar, saldırlar gerçekleşecek(geçen haftadan beridir düşünüyor, anlıyor ve sitede konuyu yazıyorum ve hedef öncelikle İmamoğlu, Kılıçdaroğlu olacak ve alevi kürt evlerine çarpı atmaya da başlayacaklar).

Korkunç kaybettiler, burada kasttettiğim siyaset anlamıyla değil, kaynak sömürüsü anlamıyla. Korkunç paralardan oluyorlar ve bu paraların aktarıldığı medya, vakıflar vb, geçmişte yeşil sermaye denen ama şu anda hakim olan, vahşi sermayeyi temsil ediyorlar, bu sermaye 30 yıl önce orta sınıf düzeyinde ama toplumu kandıran tencere, tava, merdiven altı sahte ürünleri üretenin satışçılarıydı, şimdi ise ülkenin tüm geliri bunlara akıyor, o kadar büyüdüler ve ana sermaye gruplarını da saf dışı bıraktılar(koç, sabancı, boyner vb, bunların mücadelesi, rekabeti sürse de, gıkları çıkmıyor, medya aygıtlarını dahi teslim etmek zorunda kaldılar).

Son olarak, eğer hükümet olan sağ bir parti ise, bu tarz provakasyonlar münferit olur, ama toplumsal muhalefet yükseliyorsa, bir şekilde provalar başlar..

Ne zaman toplumsal muhalefetin etksiyle bir yapı hükümete gelir(kendisine sol diyen), işte o zaman aslında sistematk olarak bu tür provakasyonlar örgütlenir. sadece bu değil uluslararası sermaye ne zaman ki Türkiye'de sağ partiler hükümet olmamıştır, kaynak desteğini çekmiştir, bu durum bu kadar basit değil, çok detaylı, tüm bileşenleriyle ele alınması gereken bir konu. Ayrıca diğer başlıkta ifade etmiştim, sağ partiler de hükümet olduğunda bilhassa batı bir dolu kredi verir(çünkü bilir ki her sağ hükümet, bu ülkelerin garantörüdür, bilinçsiz toplum demektir), ilk 5 yıl piyasa paraya doyurulur, hibeler yapılır vs(Menderes dönemi olsun sonraki sağ partiler olsun) -aynısı yaşanmadı mı?-, daha sonra ise üretim yerine tüketim ve uluslararası ticaret(komprador-işbirlikçi burjuvazi) örgütlenir ve bir müddet paraya doyan piyasada ülke ekonomisi iyiye gitmiş görünür, bu süreçte bol, bol tüketim yaptırılır ve yerli üretim bitirilmeye çalışılır-bitirilir(yerli ve milli, faizleri yükseltmeyin sloganı atıldığında artık çok geçtir). Yani verilen para 2 kez geri alınır, birisi tüketim çılgınlığıyla satılan ürünlerden ikincisi destekleri çektiğinde yükselen faizle verdiği krediyi geri alırken.

Bu durumda bilinir ki toplumsal muhalefet yükselişe geçecektir. Ülkede sol yükselebilir. Provakasyonlar örgütlenmeye başlanır, provalar yapılır. Türkçülük, dincilik, ırkçılık, mezhepçilik kısaca ötekileştirme vurgusu ön plana çıkartılır, empoze edilir, gaz verilir.

neyse AKP'nin şu an işine yaramasa bile, Erdoğan'ın sözü artık veya bir müddet, eskisi kadar geçmez, zira hayli sayıda soyguncu bu seçimlerin kaybıyla milyon dolarlık soygundan, stotükodan, paradan olmakta... O bunu bildiği için daim etrafını güvenilir ve akrabalarla donatmaya çalışır(içinde olduğu batağlığı gayet iyi biliyor).

Bu dönemde Bahçeliye yani MHP, BBP gibi yapılara dikkat edilmeli, satırlarına yağ sürülmemelidir.

Turdur
21-04-2019, 20:15
Sayin Turdur

Yerel secim maratonuna girdigimiz donemden beri cumburbaskani bu ulkenin geri kalan yarisinin tamamini terorist ilan etti. Devlet bahceli her gun rakip ittifaki asagilayip vatandaslarimiz arasinda infial yaratiyor. Suleyman soylu PKK li teroristler CHP listesinden secime giriyor yalanini ortaya atip ulkeyi doldurusa getirdi.

Siz diyorsunuz ki bunalri sorusturmayalim ama o koyde doldurusa gelen insanlar FETÖcu teroristler mi degil mi bakalim. Yahu bundan zor ne var. Suleyman soylu MIT baskani ile gorusur. Oradaki 3-5 koyluyu FETÖ cu yaparlar ne var.

Siz gozunuzun onundeki infial yaratan suçu gormedikten sonra bu ulkede herkes FETÖyle de suclanir PKK yla da. Gozunun onundeki sacmaliga sesini cikarmayip her olayin altinda komplo teorileri aradigimiz icin ulke bu hale geldi zaten.

Devletin butun ust kademeleri cumhuriyetci bir partinin genel baskanini PKKli terorist ilan ediyor. Biz acaba bunun altinda FETÖ var mi diye supheye dusuyoruz.

Kafaya bak.

karakedi; Siz sadece bir tarafı anlatıyorsunuz, doğal olarak aynı kanıya varmıyoruz.

ForumKirpisi
21-04-2019, 20:29
Şu spartacus'un dediği MHP proje partisi olması hayal fantezi falan değil.
Yok lan falan diyolar.
MHP bildiğin proje partisi abi. Bildiğin. AKP ile aynı kuruluşu. Daha bile Amerikancı.

Babama dedim sen mal gibi MHPye oy veriyodun sittin sene önce. MHP zaten iktidar olma partisi değil.
Hiç bi zaman iktidar amacı olmuş bi parti değil.

Böyle koca götlü atmasyonları değil bu.

AKP'nin sol zayıf alternatifi, DTP'de öyleydi.

Neo-Liberalizm sonrası BBP'de öyle. Alternatiflerimiz hep sağ. Merkez-sağ'da değil bakın.
BBP bitti, AKP başarılı oldu çünkü. Bi prenses diana yaptılar orda kaza :D

aaa yok lan yerinizi saptayamadık gerçekten geldik ama gittik falan.
olm gelen giden belli değil adamın ölüm yerine. birileri geldi aldı gitti diyolar kim onlar.
bi kaza bu kadar şaibeli olur mu ne oldu lan orda diyosun hikaye anlatıyolar.
---
hacı ben evrenin faşist olduğunu düşünmüyorum evren bence mal kukla.
faşistlerin bi şekilde idareyi eline alabilcek güçte olması lazım tayyip nası aldı tiranlığını kurdu?
bunları bu tarsus koleji ekolünden getirmişler oraya tskye sokmuşlar.
atatürkçü falan diye milleti yediler.
---
İslamcılık yetmezse Türkçülük verelim, Türkçülük yetmezse Türk İslamcılık verelim.
Kürtleride topluyolar böyle İslamcılıkla Kürtçülükle.

Sonra gel gir bakalım birbirine. İslami olmayan terörist, Türk olmayan terörist, diğer yerde de Kürt olmayan
TC ajanı.

E Güzel oldu iyi oldu.

MHP stepnesi diyorduk, MHP gerçekten stepnesi. Seçim de yeniletme gücü var.

MHPnin içinde bulunanlarda saman kafa pislik işe yaramaz çöplerdir. Belediyesine bile güvenmem ben.
Beyaz çoraplı tesbihli ......ler

FETÖ METÖ diye. FETÖnün 1/4 MHP 3/4 AKP idi.

bilgivehis
21-04-2019, 20:51
Maraş olayları da böyle başlamıştı.
Soyguncular ne zaman kayba uğrasa ülkede gerginlik ve katliamlara başlarlar.
Ülkücüler soyguncuların kadrolu köpekleridir.
Bu defaki saldırı diğerlerinden farklı olarak daha tepeden başladı.
Çünkü öne çıkan tek karşıt güç konumundadırlar.

Aslında bu yumruk bir yandan olumlu sonuç da getirebilir.
Karşıt anlayışta olanların suskunluğunu giderebilir ve aynı çatı altında birleşmeyi getirebilir.
Bu gibi durumlar hem korkuyu hem cesareti ve hem de tepkiyi tetikleyebiliyor.

Ahlaksız
21-04-2019, 20:56
Karşıt anlayışta olanların suskunluğunu giderebilir ve aynı çatı altında birleşmeyi getirebilir.
Sevgili bilgivehis;Aynı çatı altında birleşemezler..Böyle bir şey olmayacak..Buna izin ver(e)mezler..
Siyasetçiler,özellikle sağ siyasetçiler,insanları kutuplaştırmaya mecburlar..

ForumKirpisi
21-04-2019, 22:08
2 tip ülkücü var..

1) ocakta püskevit yiyen çay içen.

2) akpden osmanlı ocaklarından ve geçmişinden hapisten çıkmış ocakçı hazır militanlar.
genelde islamileşmiş olmuş türk,kürt laz her ne ise hepsinden var ülkücü.
bu zombileşme gibi bişey.

ama bu tip basit saldırının ülkücü şeyi olduğunu zannetmem olsa olsa akpnin terörize ettiği
kara cahil toplumun ürünü.

karakedi
21-04-2019, 23:02
bütün siyasetçiler siyaseti salt bir kutuplaştırma, düşmanlaştırma, toplum mühendisliği alanı olarak görmezler. tarih bilinci zayıf insanlar içinde yaşadıkları sınırlı zamanın değiştirilemez, her şeyin siyasetçiler falan tarafından en ince ayrıntısına kadar düzenlenip, önümüze pişmiş lokma olarak sunulduğunu düşünürler.

halbuki 5bin yıllık insanlık tarihinde yıkılmaz denen düzenler yıkıldı gitti. dünya tarihi indirilemez denen nice zalimleri koltuğundan indirdi. bunlar da gidecek. gidişini halkın kendisi gerçekleştirirse yerine yeni zalimler de gelmez.

Ahlaksız
21-04-2019, 23:14
bütün siyasetçiler siyaseti salt bir kutuplaştırma, düşmanlaştırma, toplum mühendisliği alanı olarak görmezler. tarih bilinci zayıf insanlar içinde yaşadıkları sınırlı zamanın değiştirilemez, her şeyin siyasetçiler falan tarafından en ince ayrıntısına kadar düzenlenip, önümüze pişmiş lokma olarak sunulduğunu düşünürler.

halbuki 5bin yıllık insanlık tarihinde yıkılmaz denen düzenler yıkıldı gitti. dünya tarihi indirilemez denen nice zalimleri koltuğundan indirdi. bunlar da gidecek. gidişini halkın kendisi gerçekleştirirse yerine yeni zalimler de gelmez.
''Çöpten çöp çıkar'',egosu tavan yapmış,ağzı bozuk sevgili karakedi..Bu halk ne ki,bu halkın siyasetçisi zalim olmayacakmış?!

Halk dediğin şeyi,bugün görmedin mi?!
''Evi yak yak'' diye bağıran kişi kim?Bir kadın..Halk bu işte..Bu halk sandığa gidecekte,şöyle olacakta,böyle olacakta..Hayal Dünya'sında yaşıyorsun..

17 senedir kuran okuyarak bu ülkeyi yöneten kişinin,ülkeyi getirdiği nokta ortada..Soğanın/domatesinin tanesi 1 lira oldu..Halk dediğin şey de,azıcık bir şeyler olsaydı,kuran okuyan birini görmek bile istemezdi ama senin halk dediğin şey,17 sene sonra gitti yine kuran okuyan birinin paçasından tuttu..Halk bu..Halkın durumu bu..
Uyan karakedi uyan..Matrix'tesin,kalk artık:wave:

ForumKirpisi
21-04-2019, 23:18
halkın yarısından azı bu. hepsi değil ki.
bu ****** oy çalıyolar. yarı yarıya getiriyolar.

ankarada oldu bu o zaman ankara da akp di mi

karakedi
21-04-2019, 23:32
Ahlaksız. her zaman dediğim gibi ateist diye takılıyorsun ama henüz materyalist düşünceyi anlayıp yaşayamamışsın.

linç insan doğasında olan bir davranış değildir. sonradan edinilir. sonradan edinilen diğer davranışların aksine linç insan evrimine de aykırıdır. çünkü düşünce her zaman, özellikle toplumsal olayları ilgilendiren düşünce kendini ifade eder. bilimsel şartlarda ifade edilen her bilgi pratiği değiştirir ve onu daha yetkin hale getirir. pratik insan bilinci tarafından yetkinleştikten sonra, gerisin geriye insan bilincini de etkiler ve böylelikle bilinç tarafından dönüştürülen pratik faaliyet de insan bilincini yetkinleştirir.

hani ateistim deyip homo sapiens'ten bahsediyorsun ya, homo sapiens işte böyle gelişti. alet yapabilen bir canlı haline geldi. yani homo sapiens kendini yarattı. bu evrim demek.

linç bu yüzden insan evrimine de karşıdır. çünkü kültürel evrimi sekteye uğratır. bugün halk ülkücülerin veya AKP li devlet adamlarının dolduruşuna gelip bir siyasetçiyi linç etmeye çalışmış olabilir. bugün gördüğümüz halkın kendisi değil. bugün gördüğümüz halkın dolduruşa getirilmiş halidir. böyle oturduğumuz yerden şu kuran okuo, bu dinci, bu atayist değil diye zivziv konuşmak yerine halkı dolduruşa getirenlere karşı mücadele etmemiz gerekiyor. başka yolu yok.

ayrıca ağzımın bozuk olduğunu düşünmüyorum. sen hastalıklı düşüncelere sahip bir yobazsın. sana layığınla ve dürüstçe cevap veriyorum.

Ahlaksız
21-04-2019, 23:40
linç insan doğasında olan bir davranış değildir. sonradan edinilir. sonradan edinilen diğer davranışların aksine linç insan evrimine de aykırıdır.[/B]
Hayatı üniversite kampüsünden ibaret sanıyorsun:D
İnsan denilen hayvan türünün ne kadar adi,aşağılık,mikrop,kötü bir şey olduğunun farkında değilsin..Zamanla anlayacaksın ama..
Sen böyle deyince,aklıma şu video geldi:D
https://www.youtube.com/watch?v=RvK5sQF7xLg

bilgivehis
21-04-2019, 23:46
bütün siyasetçiler siyaseti salt bir kutuplaştırma, düşmanlaştırma, toplum mühendisliği alanı olarak görmezler.


Bütün siyasetçiler aynen öyle görür, aksi halde legal siyaset yapamaz, abileri izin vermez, ya öyle görecek ya da illegal mücadele edecek.




her şeyin siyasetçiler falan tarafından en ince ayrıntısına kadar düzenlenip, önümüze pişmiş lokma olarak sunulduğunu düşünürler.


Önümüze pişmiş lokma olarak sunarlar, başka türlü ayakta duramazlar, onları yıkan koşullardır.
Kapitalizmi yoksulluk yıkmaz, aksine yoksulluk onu besler, kapitalizmi yıkan tek unsur çöken ve biten ekonomidir.

Leonardo
21-04-2019, 23:56
Görüntüler:

Sürü psikoloji denen bir şey var. Ben bunların şivesini anlamıyorum. Ama sebep ne olursa olsun, 1 tanesi vurunca hepsi tekmelemeye başlar. BU konuda kitaplar var :)

Ülkücü olduklarına dair hiç bir açıklama olmadı daha. Bu tip eylemler Bahçeli ve Tayyip Erdoğan'a da yapılmıştı. Bu kadar ezberci olmayın, FETÖ denen olguyu yok saymayın. Bu iş hiç bir zaman iktidarın işine yaramaz aksine zarar verir.

- hani korumalarına madencileri dövdürtmüştü onu mu diyorsun?

Maraş olayları da böyle başlamıştı.
Soyguncular ne zaman kayba uğrasa ülkede gerginlik ve katliamlara başlarlar.
Ülkücüler soyguncuların kadrolu köpekleridir.
Bu defaki saldırı diğerlerinden farklı olarak daha tepeden başladı.
Çünkü öne çıkan tek karşıt güç konumundadırlar.

Aslında bu yumruk bir yandan olumlu sonuç da getirebilir.
Karşıt anlayışta olanların suskunluğunu giderebilir ve aynı çatı altında birleşmeyi getirebilir.
Bu gibi durumlar hem korkuyu hem cesareti ve hem de tepkiyi tetikleyebiliyor.

- Bu dış basına da yansımış olan büyük bir terbiyesizliktir. Yapan kişilerin de ceza almaları gerekir.

2 tip ülkücü var..

1) ocakta püskevit yiyen çay içen.

2) akpden osmanlı ocaklarından ve geçmişinden hapisten çıkmış ocakçı hazır militanlar.
genelde islamileşmiş olmuş türk,kürt laz her ne ise hepsinden var ülkücü.
bu zombileşme gibi bişey.

ama bu tip basit saldırının ülkücü şeyi olduğunu zannetmem olsa olsa akpnin terörize ettiği
kara cahil toplumun ürünü.

"Ülkücü" lafı bile beni rahatsız ediyor şu anda. Benim MHP'li tanıdığım da oldu. Cenazede böyle rezalet çıkartılmaz. + baban yaşında muhalefet liderine nasıl saldırırsın?

Polisin içeri tıkması lazım. Komünist olsa, o zaman da yargı önüne çıkarılmaları lazım. Bu nedir yaw?

''Çöpten çöp çıkar'',egosu tavan yapmış,ağzı bozuk sevgili karakedi..Bu halk ne ki,bu halkın siyasetçisi zalim olmayacakmış?!

Halk dediğin şeyi,bugün görmedin mi?!
''Evi yak yak'' diye bağıran kişi kim?Bir kadın..Halk bu işte..Bu halk sandığa gidecekte,şöyle olacakta,böyle olacakta..Hayal Dünya'sında yaşıyorsun..

17 senedir kuran okuyarak bu ülkeyi yöneten kişinin,ülkeyi getirdiği nokta ortada..Soğanın/domatesinin tanesi 1 lira oldu..Halk dediğin şey de,azıcık bir şeyler olsaydı,kuran okuyan birini görmek bile istemezdi ama senin halk dediğin şey,17 sene sonra gitti yine kuran okuyan birinin paçasından tuttu..Halk bu..Halkın durumu bu..
Uyan karakedi uyan..Matrix'tesin,kalk artık

- İşte az ve öz insan olması gerek. Ben askerdeyken bir üst devrenin bir konuşması aklıma geldi "Hitler" diyordu "memlekette ne kadar salak, dangalak, gerizekalı, beyinsiz varsa yaktı o yüzden Almanlar bu kadar gelişti" filan derdi. Aynı üst devre "Bunu sağsan sağamazsın, bu ne işe yarar ben de bilmiyorum" filan derdi.

Tabi ki gerçekle alakası yok. Ama benzetme doğru. Ben az ve öz insan istiyorum. Yani birleşik, laik ve 8 yıllık eğitime dönemek gerekiyor. Bir sürü başka şey de yapmak gerekiyor. Da en önemlisi bu.

Sırada ne var? Bu nedir yaw?

karakedi
22-04-2019, 00:03
Hayatı üniversite kampüsünden ibaret sanıyorsun:D
İnsan denilen hayvan türünün ne kadar adi,aşağılık,mikrop,kötü bir şey olduğunun farkında değilsin..Zamanla anlayacaksın ama..
Sen böyle deyince,aklıma şu video geldi:D

Ahlaksız

kusura bakma dostum. sana açık ve net konuşacağım. senin kadar genel kültür sahibi ve kitap okumuşluğu olduğu halde, bu kadar beyinsiz düşünen başka birini daha görmedim.

forumda yazdığın mesajları takip ettiğim kadarıyla, senin ne mal olduğunu anladım. sen her konuda böyle düşünüyorsun. bir durumun verili bir anını alıyorsun. o durumu oluşturan süreci, koşulları o durumdan soyutluyorsun. sonra da o durumun verili bir anını eleştiriyorsun. durumu sürecinden ve koşullarından ayrıştırdığın için de diyorsun ki, işte bak gördün mü bu durum, Durum'un doğası gereğidir.

aslında bu metafizik düşünce tarzı hayatta sürekli olarak karşımıza çıkıyor. özellikle de dinci yobazlar tarafından. burada garip olan şey senin ateist olduğunu söyleyip, metafizik düşünce tarzına sahip olman ve senden daha diyalektik ve materyalist düşünen müslümanları, sırf müslüman oldukları için eleştirmen. halbuki senden daha sağlıklı düşünce yapısına sahipler.

zaten kıstas da budur. sağlıklı düşünce yapısına sahip olmak. koşullar bir kişiyi inançlı yapmış olabilir ben o kişiyle sağlıklı bir zeminde siyaset, tarih, sosyoloji tartışabiliyor muyum ve temel ilkelerde hem fikir olabiliyor muyum ona bakarım. gerisinde zaten kişi zaman ve koşulların etkisinde kendiliğinden dönüşecektir.

fakat senin gibi yobazlarla hiçbir şey tartışılmaz. normalde ben senin gibilere de yazmam. sırf seni okuma ihtimali olan kişiler için yazıyorum.

Turdur
22-04-2019, 00:29
17 senedir kuran okuyarak bu ülkeyi yöneten kişinin,ülkeyi getirdiği nokta ortada..Soğanın/domatesinin tanesi 1 lira oldu..Halk dediğin şey de,azıcık bir şeyler olsaydı,kuran okuyan birini görmek bile istemezdi ama senin halk dediğin şey,17 sene sonra gitti yine kuran okuyan birinin paçasından tuttu..Halk bu..Halkın durumu bu..
Uyan karakedi uyan..Matrix'tesin,kalk artık:wave:

Mehteran çalmışlar sonrada Kur'an tilaveti yapılmış ama hangi sure okundu haberlerde göremedim.

kartopu
22-04-2019, 10:45
Sonuçta
Azıcık düşünelim mi?Bir dakikacık..
Seçim bitti,iki hafta sonra İstanbul'un kaybedildiği anlaşıldı,aradan 3 gün geçti,uzun zamandır duymadığımız şehit haberi..
Tesadüf mü?
Çok safsın,çoook..Hepiniz çok safsınız..

Evet azıcık Düşünelim Ahlaksız Arkadaşım

Bu tür eylemler Demirel e Ecevit e Özal a Tayyip e de yapıldı. Ve bu tür eylemlerden sonra bazı örgütler büyüdü bazı politikalar değişti.
Ama Kılıçdaroğluna yapılan bu eylem Ekrem İmamoğlunun şovunu gölgede bıraktı.
Bu günde Bir MİT oparasonu ile 4 terörist Irak Sincan dan getirildi haberi var.

Biraz düşündüğümüzde bütün bunlardan ne anlamalıyız. Anadolu insanının tepkisini mi yoksa devletin oporasyonlarını mı.

Devlet Bahçeli CB Erdoğanın demiri soğutalım sözüne karşı çıkıyor AKP içindeki milliyetçileri kendi örgütüne çağırıyor.

Bence bu tepkinin ana hedefi HDP ve CHP seçmenlerinin yakınlaşması birileri bu yakınlaşmayı hazmedemiyor.
Yakında çıkar kokusu, ya leş koklayacağız ya karanfil.

Neva
22-04-2019, 12:07
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'de yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının sadece CHP'ye değil demokrasiye karşı da yapıldığını söyledi. İmamoğlu, Hulisi Akar'ın ve Bahçeli'ye de yanıt verdi.
İBB Başkanı İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Saldırıyı planlayanları kınıyorum, bu saldırı sadece Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yapılmadı, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet anlayışına, demokrasisine yapıldı.

Gerekli yasal işlemlerin yapılmasını umuyorum. Talihsiz açıklamalar yapıldı. Bu işin sanası banası yok. ‘Mesajınızı verdiniz' gibi sözler duyduk dün. Bu ülke bizim. Her yere gideriz. Bu tür talihsiz açıklamaların derhal bitmesini bekliyorum.

Maltepe'ye gelenlerin gelmeyenlerin duasının bizimle olduğunu biliyorum. Söylediğimiz her söz ilk ne ise son gün de odur. Gerçekten kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz. Yeni nesil bir siyaset anlayışını 16 milyon hemşehrimle birlikte başaracağız.

BAHÇELİ'YE YANIT
O kadar oy aldığınız yere neden gittiniz?' dendi. Ne demek o? Her yere gideriz. Memleketin her yeri bizim. Herkes her yere gider, gidemeyeceğimiz yer yok. Bahçeli'nin açıklamalarına cevap vermiyorum seçim bitmiştir.

VERİLERİN KOPYALANMASI
Belki de idare mahkemesi süreci kendinden kaldıracaktır diye düşünüyorum. Eksik, yanlış açıklama olabilir ama bunu gideririz. Bu idari bir işlemdir, doğru bir işlemdir sürecin tespiti adına. Komplo teorisi üreten arkadaşların hayal güçlerini şaşkınlıkla izliyorum.

YANDAŞ MEDYAYA DAVA
Gazete manşetleriyle ilgili soruşturma ve dava açacağımız manşetler var. Kışkırtan, hayasızca, terbiyesizce, insanların duygularını vatan severliğin, ayaklar altına alan ve hepimizin hassasiyeti olan şehitlik mertebesiyle ilgili terbiyesizce haber yapma… Bunun haberle alakası yok. Bunu yapan insanların çok canı acımış ki böyle yollara başvuruyor. Yasal işlemleri başlattık.

İBB ÇALIŞANLARININ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI
Arkadaşlarımız inceliyor. Bazılarıyla ilgili soruşturma başlanacaktır. Demokrasiyi kabul etmeyen açıklamalar var. Ben olsam istifa ederdim.

İMAMOĞLU İNŞAAT DEVAM EDECEK Mİ?
Orası benim ekmek teknem. Ticaret yapanları zan altında mı bırakacağız. Belediyeden ihale almak kötü bir şey buna izin vermeyeceğim. Orası benim çocuklarımın ekmek teknesi.

https://www.abcgazetesi.com/ibb-baskani-imamoglundan-bahceli-ve-akar-aciklamasi-10440

Şüpheci Dinsiz
22-04-2019, 12:36
Ülkücülerin yaptığı işlerin 'artık ezberlediğimiz' bir şablonu var.
- Arkasında devlet vardır.
- Emir almıştır.
- Menfaati vardır.
- Sürüler halinde hareket ederler.
- İnsanlık kalitesi düşüktür.

abcgazetesi.com (https://www.abcgazetesi.com/gozaltina-alinan-akp-uyesinin-ilk-aciklamasi-galeyana-geldim-10428)

[...]

AKP ÜYESİ ÇIKTI
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu'na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün'ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Sarıgün'ün Kesin İhraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin flaş açıklamada bulundu.

Kaya, şu bilgileri paylaştı:

‘SALDIRIYI ORGANİZE EDEN ÇUBUK ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI'
-Saldırıyı organize eden Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı…

-Saldırganlar 3 otobüs ile köye taşınmış.

-Saldırganlar arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde işe gitmeden maaş alanlar da var.

Neva
22-04-2019, 12:40
Kılıçdaroğlu'nun AKP döneminde uğradığı 4. saldırı

TEDBİR ALINMAMIŞ

Kılıçdaroğlu’nun olaydan en az zararı görmesini kendi ekibi sağladı. Cenaze sırasında ve saldırıdan sonra Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evde yanında bulunan tek CHP’li vekil olan Murat Emir, provakasyonun planlı olduğunu belirterek, “Kolluk güçleri etkili tedbirler almamış. Gövdemizle korumaya çalıştık†dedi.

SALDIRI DEMEDİLER

Ankara Valiliği, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanmıştır†açıklamasını yaptı. Ancak açıklamada saldırıda hakkında “müessif protesto eylemi†denilmesi tepki çekti.

Olay yerinde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Kılıçdaroğlu evde mahsurken saldırganlara yönelik bir konuşma yaptı. Akar'ın “Değerli arkadaşlarım mesajlarınızı verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz, şimdi sükünetle burayı boşaltıyoruz†diye konuşması dikkat çekti.

ERDOĞAN VE SOYLU'NUN AYRIŞTIRICI SÖYLEMLERİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri sürecinde CHP, İYİ Parti ve HDP’yi ittifak yapmakla suçlarken, “zillet ittifakı†açıklamasını yapmıştı. Erdoğan’ın toplumu kutuplaştıran açıklamaları sonrasında bu saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti. İktidar yandaşı Güneş gazetesi de dünkü manşetinde 4 şehitle ilgili Ekrem İmamoğlu’nu suçlayan bir manşetle çıktı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirirken, saldırı Soylu’nun CHP lideri ve partililer hakkında daha önce söylediklerini akıllara getirdi. Soylu, valiliklere “CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin†talimatı gönderdiğini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN UĞRADIĞI DİĞER SALDIRILAR

Kılıçdaroğlu, 25 Ağustos 2016 tarihinde Artvin’de PKK’nin saldırısına uğramıştı. Bu olaydan sonra Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı 22’ye çıkarılmıştı ve zırhlı araç tahsis edilmişti. Ancak Kılıçdaroğlu söz konusu zırhlı aracı hiç kullanmamış ve iade etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun daha önce önüne bir şehit cenazesinde kurşun bırakılmıştı. Kılıçdaçoğlu’na TBMM’de grup konuşmasından sonra yumruklu saldırı, emeklilerin sorunlarıyla ilgili bir etkinlikte ayakkabılı saldırı gerçekleşmişti.

Kılıçdaroğlu’nun 2017’de gerçekleştirdiği yürüyüşe saldırı planladığı iddiasıyla yargılanan IŞİD’in “sözde emiri†Oğuzhan Korkmaz, 14 yıl 7 ay 15 gün, aynı davada yargılanan diğer 26 sanık ise 4 yıl 2 ay ile 21 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı. Korkmaz Kılıçdaroğlu’nun üzerine araç sürmeyi planlamıştı.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/m/politika/dikkat-ceken-detay-kilicdaroglu-nun-akp-doneminde-ugradigi-h125557.html

karakedi
22-04-2019, 14:08
Bu arada provokasyonun arkasinda Çubuklu ülkü ocaklarinin oldugu ve Kilocdaroglu'na yumruk atan kisinin AKP parti uyesi oldugu ortaya cikti.

Devlet bahceli kizdirmissin demek ki o yuzden sana yumruk atmistir dedi.

Savunma bakani hulusi akar sevgili kardeslerim tepkinizi gosterdiniz, mesajinizi verdiniz dedi.

Icisleri bakani da CHP nin PKK teror orgutu ile iliskisi var. CHP teroristlerle isbirligi yaptigi icin köyün kadinlarinin hakli tepkisine magruz kaldi dedi.

Kafa bu. Kimse bu kafayi savunmaya kalkmasin.

bilgivehis
22-04-2019, 14:57
Ülkücüler iki ayaklı köpektir, 5 yaşındaki çocuk kadar akılları yoktur, tek bildikleri sahiplerinin buyruğunu yerine getirmektir.

Bunların tamamının Orta Anadolu'dan seçilmiş olması tesadüf değildir ve düşündürücüdür...

karakedi
22-04-2019, 15:13
bu arada bu linç güruhuna Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'i de dahil etmemiz gerekiyor. son dönemde perinçek AKP ile milli hükümet ittifakında görev almaya hazır olduğunu duyurup, Osmanlı Ocakları ile ittifak yaptı. ardından CHP'yi PKK partisi olmak gibi saçmasapan şeylerle suçladı. ki benim de Vatan Partisi'den çalışan, sempati duyan tanıdıklarım var. geçmişlerinde CHP kültürü var. böyle saçmalık görmedik deyip koşarak uzaklaştılar.

///

bu videoda da CHP ankara mv Levent GÖK'ün linçten kurtulduğu anlar var.

https://www.youtube.com/watch?v=5y8UIFyZfpI

Neva
22-04-2019, 17:11
İBB sitesine Atatürk’ün fotoğrafı ve sözü geldi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'de değişiklikler yapmaya devam ediyor. İBB sitesine Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ve 'Egmenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözü konuldu.

İBB’nin sitesinde daha önce İstanbul’la ilgili görüntüler yer alıyordu.

Ankara’da da Mansur Yavaş Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sitesine Anıtkabir fotoğrafı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in fotoğrafını koydurmuştu.


https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ibb-sitesine-ataturkun-fotografi-ve-sozu-geldi-4523189/

spartacus
22-04-2019, 18:12
Söyleyene değil söyletene bakmalı.

mankurta değil, sahibine bakmalı.

Bahçeli bu eylemin, teknik olarak planlayıcısı değil diye düşünüyorum, çok isterdi bu ayrı. Neden çünkü öyle olsa, o açıklamayı yapmazdı, kendini ele vermiş olurdu, o sebeple taktik açıklamlar yapardı. Bana öyle geliyor ki bu AKP tarafından ve sosyal zeminde ise trollerince örgütlenmiş bir eylem, ama yer ve zaman olarak değil, ilk fırsatı bulunduğunda. Fırsat bulundu ve yerel düzeyde örgütlenmesi zaman almadıi aten örgütlüydü, geriye kalan ise sadece teknik olarak birlikte hareket etmeyi sağlamaktı.

Bu eylem, faşist iktidarın, yıllarca kullandığı, baskı, kamplaştırma, mankurtlaştırmasıyla açığa çıkan bir eylem ve elbtte içten içe faşist iktidar tarafından alkışlanıyor.

Bu basit gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor, bir toplum din ile, ırk ile, kısaca aidiyet siyasetiyle ne kadar etkilenirse, o ülke o kadar çok yağmalanıp, satılabiliyor.

Gerçeklerin bu kadar bariz biçimde gözümüze sokulduğu bir süreci yaşıyoruz.

bakalım az buçuk da olsa, uyananlar çıkacak mı? beklentimiz bu yönde.

Şimdi bizler, Bahçelinin çok az oy aldığı bir yerde bunu linç edenler çıksa, haksız olur mu? bahçeli diyor bunu ev bu sözü toplumu kn ve düşmanlığa sevk etme suçuna girmiyor? Ama öyle ya, bizim insanımızın algısı belli, zalime direnirsen terörist, hain ilan edilirsin, zalim ise daim kahramandır(öyle değil mi benim dinci, ırkçı kardeşlerim). yani neresinden tutarsak, tutalım iki ucu değnek.

İsyandan başka çare yok, ama isyan etmeyi dahi bilmeyen, hak aramayı, direnmeyi, zulme, zalime direnmeyi, gerektiğinde yumruğu indirmeyi dahi terörizm sayan bir güruh toplumuyuz.

kartopu
22-04-2019, 18:14
Bu saldırıların amacı belli oldu HDP ile CHP seçmenlerinin kurduğu anti faşist iş birliği olduğu. Bu diyalok bundan önceki seçimlerde kuruldu bu seçimlerde derinleşti.
Bunu hazmedemiyorlar bu diyaloğu bozacak olan AKP ve MHP değildir. CHP içindeki milliyetçilerin katı tutumudur ve HDP içindeki radikal kanattır.CHP ve HDP bu diyaloğu dikkatlice sürdürebilirse daha güçlü ve daha sağlıklı ilişkiler kurulabilir.

Sağ seçmen de panik yaşayabilir.

Ahlaksız
22-04-2019, 18:41
bir durumun verili bir anını alıyorsun. o durumu oluşturan süreci, koşulları o durumdan soyutluyorsun. sonra da o durumun verili bir anını eleştiriyorsun. durumu sürecinden ve koşullarından ayrıştırdığın için de diyorsun ki, işte bak gördün mü bu durum, Durum'un doğası gereğidir.

aslında bu metafizik düşünce tarzı hayatta sürekli olarak karşımıza çıkıyor.
Sn.karakedi;Abuk şeyler yazmaktan vazgeç artık..Bu söylemek istediğin şeyin metafizikle filan ne alakası var?!

Koşullar önemli ama koşullara takılma,sen özneye takıl..

İnsanı yönlendiren koşullar tabi ki önemli ama insanın ne yaptığı daha önemli..İnsan ne yapıyor,mesele bu..

Bu haberde gördük,en ufak bir kıvılcımda linçe yöneliyor..Sene 2019 ve sözde laik/hukuk devletinin başkentinde yaşandı bu olay..

Bana insanı makyaj yapıp satmaya kalkma..İnsanın ne olduğunu öğrenmek/anlamak için saçımı/sakalımı ağarttım..
Mehteran çalmışlar sonrada Kur'an tilaveti yapılmış ama hangi sure okundu haberlerde göremedim.
Dün kanallara bakmıştım,sadece ulusal kanalda İmamoğlu'nu gördüm..Diğer kanalların hepsinde Kılıçdaroğlu'na saldırı haberi vardı..Siz deyince youtube'a baktım,dediğiniz gibi dualarla/mehterle filan miting başlamış..
Aynı kafa işte..Sıradan bir liberal Müslüman..Karşımızda demokrasiden/adaletten/eşitlikten bahsedebilecek birisi yok..Bakmayın sol görüşlü filan olduğuna,Menderes'te chpliydi ama sonra ne oldu?!
Yarın Süleyman Soylu gibi akpye geçmeyeceğinin bir garantisi yok..İyi de kuran okuyor zaten,tecvidli filan..!
Ama Kılıçdaroğluna yapılan bu eylem Ekrem İmamoğlunun şovunu gölgede bıraktı.
Bu günde Bir MİT oparasonu ile 4 terörist Irak Sincan dan getirildi haberi var.

Biraz düşündüğümüzde bütün bunlardan ne anlamalıyız. Anadolu insanının tepkisini mi yoksa devletin oporasyonlarını mı.
Sn.kartopu;dediğiniz gibi,İmamoğlu'nun şovunu bastırmak için yapılmış bir oyun gibi gözüküyor..Yalnız bu olayların iç yüzünü tam bilemeyiz işte..Çok pis oyunlar oynanıyor..
Uzun zamandır askerler ölmüyordu,kim öldürdü bu askerleri?Her şeyi,her ihtimali,her türlü pis oyunları düşünmek lazım..

Mesela..Ben Kılıçdaroğlu'nun reise çalıştığını düşünüyorum..Bilerek veya bilmeyerek..Zaten gelişi şaibeli..Kasetle filan..Kasetçilerin,reisin eski kankaları olduğunu da biliyoruz..Sürekli yumruk yiyor filan..

karakedi
22-04-2019, 19:00
Sn.karakedi;Abuk şeyler yazmaktan vazgeç artık..Bu söylemek istediğin şeyin metafizikle filan ne alakası var?!

Koşullar önemli ama koşullara takılma,sen özneye takıl..

İnsanı yönlendiren koşullar tabi ki önemli ama insanın ne yaptığı daha önemli..İnsan ne yapıyor,mesele bu..

Bu haberde gördük,en ufak bir kıvılcımda linçe yöneliyor..Sene 2019 ve sözde laik/hukuk devletinin başkentinde yaşandı bu olay..

Bana insanı makyaj yapıp satmaya kalkma..İnsanın ne olduğunu öğrenmek/anlamak için saçımı/sakalımı ağarttım..

abuk subuk yazan sensin. yukarıda da dediğim gibi, sen verili bir anda durumu, onu yaratan süreç ve koşullardan soyutlayıp, mevcut durumun o durumun doğasında olduğunu bize satmaya çalışıyorsun. asıl allayıp pullayan, bize kafandaki saçmalıkları satmaya çalışan sensin.

sana göre şehit cenazesinde yaşanan bu olay, insanın doğasında linç olayı olduğunu gösterir. insan katliamcı faşist piskopatın tekidir. ne yaparsan yap bu durum değiştirilemezdir. yapılması gerekn bütün insanların topyekün olarak yok edilmesidir. insan ancak dünyadaki bütün insanlar yok edilerek kurtarılabilirdir.

senin inandığın ve bizlere de inandırmaya çalıştığın saçmalık bu.

bu, tabii ki metafizik düşünce tarzıdır. ben senin ateist falan olduğuna da inanmıyorum. sen ortaasya kafatasçı bir şaman özentisisin. senin islam düşmanlığın kafatasçı türkçülüğünden geliyor.

bu olay ancak, yıllar boyunca ekonomik ve sosyal olarak geri bırakılmış insanların, anlık veya kısa dönemli olarak iktidarlar tarafından nasıl provoke edileceğini gösterir. linç olayı tam tersine insanın doğasına aykırıdır.

eğer sen bu gerçeği, bu yaşına kadar bu kadar kitap okuduğu halde, hala anlayamadıysan, kusura bakma bilader o sakaları boşuna ağırtmışsın demektir.

bunu suratına karşı söylerim. gücenmeyeceksin, darılmayacaksın. sen boş yaşamışsın. içindeki dinci düşünce tarzını halen atamadığı için, olaylara metafizik yaklaşan bir yobazsın.

kartopu
22-04-2019, 19:09
dediğiniz gibi,İmamoğlu'nun şovunu bastırmak için yapılmış bir oyun gibi gözüküyor..Yalnız bu olayların iç yüzünü tam bilemeyiz işte..Çok pis oyunlar oynanıyor..
Uzun zamandır askerler ölmüyordu,kim öldürdü bu askerleri?Her şeyi,her ihtimali,her türlü pis oyunları düşünmek lazım..

Mesela..Ben Kılıçdaroğlu'nun reise çalıştığını düşünüyorum..Bilerek veya bilmeyerek..Zaten gelişi şaibeli..Kasetle filan..Kasetçilerin,reisin eski kankaları olduğunu da biliyoruz..Sürekli yumruk yiyor filan[/B]..

Evet çok şaibeli bir dönem 4 asker öldürülüyor Kılçdaroluna saldırı, arkasından Irak tan 4 PKK lı getiriliyor.

Bir senaryo içindeyiz bir şeyler sahneye konuyor ya henüz anlamadık.

Türkiye de çok güçlü bir ekonomik kriz la karşı karşıyayız uluslar arası ilişkilerde dengeler aksak gidiyor. Güç birliği gerekiyor ama nasıl bir güç birliği, kim kiminle ve hangi koşullarda.

Bence iktidar bir pazarlık peşinde Muhalefette bu pazarlığa talip gibi. Birilerini ikna etmek gerekiyor.
Bedelleri çok ağır olacak bir kriz.
Bu bedeli de yoksul işçi memur köylü ödeyecek o da belli.

Bir planla karşı karıya kalabiliriz. Buna da milli birlik denilebilir. Hatta sıkı yönetim bile ilan edebilirler.

Kaset falan hikaye Ahlaksız arkadaşım bir karanlığın içine doğru gidiyoruz gibi.

Turdur
22-04-2019, 19:51
Mesela..Ben Kılıçdaroğlu'nun reise çalıştığını düşünüyorum..Bilerek veya bilmeyerek..Zaten gelişi şaibeli..Kasetle filan..Kasetçilerin,reisin eski kankaları olduğunu da biliyoruz..Sürekli yumruk yiyor filan..

Tamda öyle. CHP ulusalcı ve Atatürkçü bir partiyken Amerikan ordusunun Türkiye topraklarından Irak'a müdahalesinin önüne geçmiş ve olağan üstü bir muhalefet direnişi ile teskereyi onlara yar etmemişti.
Sadece iktidarın yetmediği görenler muhalefeti de dizayn etmeye çalıştılar ve çok kolay başardılar. Tam 1 kaset ile. Türkiye tarihinde hiç bir sanatçı hiç bir aktörün 1 kasedi bu kadar kazandırmamıştır.
Kılıçdaroğlu koltuğuna seçilerek gelmemiştir, demokrasiyi CHP'de bitirmiştir. Sürekli kaybederek koltuğunu sağlamlaştırmıştır ender örneklerden birisidir.
Erdoğan söz dinlemeyince başladılar yeni bir kucaklayıcı yeni açılımcı lider üretmeye. Başardılar.

kartopu; Kaset felan hikaye değil tamamen bir gerçek. Karanlıktan karanlığa yol alıyoruz. Bir ucu AKP bir ucu Y-CHP olan bir yol bu.

CHP = Atatürkçü ulusal bir siyasal parti

Y-CHP = BDP (HDP) eklemlenmiş bir açılım partisi.

Ahlaksız
22-04-2019, 19:56
abuk subuk yazan sensin. yukarıda da dediğim gibi, sen verili bir anda durumu, onu yaratan süreç ve koşullardan soyutlayıp, mevcut durumun o durumun doğasında olduğunu bize satmaya çalışıyorsun. asıl allayıp pullayan, bize kafandaki saçmalıkları satmaya çalışan sensin.
….
Papağan gibi aynı şeyleri yazıp duruyorsun:)
Genç bir erkeği ele alalım..Bu erkek karnını doyuruyor,seksi sevgilisi ile evde film izliyor,film esnasında bir sahne görüyorlar ve bir anda sevişmeye başlıyorlar..
Burada ne oldu?Erkeğin karnı doydu,yanında seks yapabileceği biri var ve erkeği tahrik eden bir şey oldu ve erkek seks yapmaya başladı..Erkeğin sekse yönelmesi,erkeğin doğasında var mı?Var..Uygun koşullar ortaya çıkarsa,erkek seks yapmak istiyor mu?İstiyor..Mesele bu kadar basit..
Anlıyor musun?
İnsanların doğasında da kötülük yapmak vardır.Eğer yukarıdaki erkeği sekse yönelten koşullar gibi,insanları da kötülüğe yönelten koşullar ortaya çıkarsa,insanlar otomatikman şiddete/kötülüğe yönelirler..
Medya aracılığıyla,uzun süre akp seçmenine chplilerin teröristlerle bağlarının oldukları söylendi mi?Söylendi..İşte KOŞUL bu..Koşullar ortaya çıkınca ne oluyordu?İnsanın içindeki içgüdüler ortaya çıkıyordu..Kılıçdaroğlu'nu diri diri yakmak isteyenler,işte bu koşullar yüzünden bu hale geldiler..
Reis ben çobanım,koyunları istediğim gibi yönlendiririm demiyor mu?Kılıçdaroğlu'na saldıran akp üyesi çıkmadı mı?
Anlamadığın yer neresi?
Gözünün önünden sosyolojik bir vakıa yaşanıyor ama sen ısrarla insan iyidir,hüloğğğğ diyorsun:D
Evet çok şaibeli bir dönem 4 asker öldürülüyor Kılçdaroluna saldırı, arkasından Irak tan 4 PKK lı getiriliyor.

Bir senaryo içindeyiz bir şeyler sahneye konuyor ya henüz anlamadık.

Türkiye de çok güçlü bir ekonomik kriz la karşı karşıyayız
..….
Sn.kartopu;ben çözemiyorum açıkçası..Şu anda Türkiye'de ne olduğunu anlamak için,Türkiye'deki her kesim içinden net/kesin haberler almak lazım..Bu da mümkün değil..

Sonuçta bir oyun oynandığı kesin..Ekonominin berbat olduğu da kesin..

Öyle bir noktadayız ki,her an her şey olabilir..Geçen gün ''İmamoğlu'nu iyi korusunlar,her şey yapar bunlar'' demiştim,Kılıçdaroğlu'na saldırdılar..!
Böyle şeyler olacağı belli..
Türkiye'de iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar,bence nihai nokta bu..Sonrasında NATO'nun bir müdahalesi ile karşı karşıya kalabiliriz..Zaten son birkaç yıldır,Nato'nun Türkiye'ye müdahale etmesini dillendirenler olmuştu..

Ahlaksız
22-04-2019, 20:03
Tamda öyle. CHP ulusalcı ve Atatürkçü bir partiyken Amerikan ordusunun Türkiye topraklarından Irak'a müdahalesinin önüne geçmiş ve olağan üstü bir muhalefet direnişi ile teskereyi onlara yar etmemişti.
Sadece iktidarın yetmediği görenler muhalefeti de dizayn etmeye çalıştılar ve çok kolay başardılar. Tam 1 kaset ile. Türkiye tarihinde hiç bir sanatçı hiç bir aktörün 1 kasedi bu kadar kazandırmamıştır.
Kılıçdaroğlu koltuğuna seçilerek gelmemiştir, demokrasiyi CHP'de bitirmiştir. Sürekli kaybederek koltuğunu sağlamlaştırmıştır ender örneklerden birisidir.
Erdoğan söz dinlemeyince başladılar yeni bir kucaklayıcı yeni açılımcı lider üretmeye. Başardılar.

kartopu; Kaset felan hikaye değil tamamen bir gerçek. Karanlıktan karanlığa yol alıyoruz. Bir ucu AKP bir ucu Y-CHP olan bir yol bu.

CHP = Atatürkçü ulusal bir siyasal parti

Y-CHP = BDP (HDP) eklemlenmiş bir açılım partisi.
Sevgili Turdur;asıl mesele DİN..Çok ciddiyim bu konuda..Bu toplum dinden uzaklaşmadıkça,asla huzurlu bir gün bile geçiremeyecek..
Chp'lileri Atatürkçü Müslümanlar,karşısındakileri de Atatürk'e mesafeli olan Müslümanlar olarak görebiliriz..Sonuçta Müslümanlar işte..Müslüman olduklarını meydanlarda bağırarak ilan edenler..Bu dini kullana kullana,sömüre sömüre,bu halkı mahvettiler..Bugün bir soğan,bir domates 1 lira olmuş..Niye?Din sömürüsü yüzünden..
Meydanlara çıkan yanına hocayı alıyor..Böyle bir şey var mı?

spartacus
22-04-2019, 20:24
Ahlaksız, saltıklaştırmak yanlıştır.
İnsan ne salt iyi ne de salt kötüdür.
kapitalizm kader değildir. madem din konusunda tespitin var -ki doğrudur- bu durmda daha da anlamlı kılarsak, sistem konusundaki tespit de farklı değil.
Dinlerden nasıl kurtulunur sorusu, sistemle göbekten bağlı bir sorudur ve sistemle ilgilidir.

kapitalizm var oldukça, yaşam standardı aşağı, yukarı bu olacak, çünkü toplumların edinimlerini belirleyen güçlü bir azınlıktır-dolayısıyla davranışları da-, sistemleri gereği de, çok kolay empoze edilir, empoz için özel çaba bile gerekmiyor(AKP sayesinde, iyi-kötü kapitalizmi öğrenmeye başladığınızı düşünüyorum), insanın, yaşamak için bir başka insana kul olması ve buna mecbur kalması-kılınması ve insanın bunu farketmesi-kanıksa-tıl-mış çaresizlik-, DOĞAYA ERİŞİM ve doğadan yararlanmaya değin, MAHRUMİYET bir kez sağlandı mı, sistem düşünsel zeminde kendi, kendisini otomatikman örgütler. Yoksun ve mahrum insan için, olağanüstü beklentiler, umutlar, kurtulma, sığınma(!) istenci, din pompasıyla saplantı haline gelir, hasılı öncelikle bu [sosyo-ekeonomik]-psikolojik bir sorundur.. yani öyle subjektif biçimde, havadan, sudan lafızla dinlerden kurtulmak diye bir durum yok, yaşam biçimi de değişmeli, değiştitilmeli, öneri veya çözümlemelerinizde, sistemden çıkışı baş köşeye koyabilmelisiniz, yoksa boşa yazıp, çizersin.

Bugün şu ya da bu kötülük dediğini hiç bilmeyen, tadmayan insanlar da var! dediğim gibi ,edinim ve davranış...

Öyle her kötülük sandığın gibi bilinçaltıyla ilgili değil, insan davranışlarının %99.99'u edinimdir ve senin akıl ve hayaline gelmeyen yaşam standrtaları da mümkündür. Dinden kurtulan toplum derken nasıl bakıyorsan, ekonomi-politik alanı da farklı deiğil. Bu bir bütündür ve asıl sorun kapitalizmdir.

sadece din de değil, milliyetçilik, mezhepçilik aidiyet siyasetinin her türlüsü de aynı kulvarda, birisinden değil tümünden de kurtulmak şart ve tüm bunların temeli de ekonomi-politiktir(! örneğin İstanbul belediyesini kimin aldığı değil, bizi ilk ilgilendiren kimin kaybettiğidir, çünkü belirli bir farkındalığa erişmiş insanlarız ve bir azınlığın korkunç yapma-talanında kaynakları kısıtlanmış olacak, bu onların topluma aşıladığı çağdışı propaganda açısından da lojistik bir kayıptır, sen henüz bunu anlayamıyorsun, sorun da bu. yoksa İmamoğlu vb bizi hem stratejik uzamda, hem de uzun vade de bağlamıyor, ama İmamolundan da elbette, toplumu kör cehaletle örgütleyen ve insanı kötü, cahil olmaya odaklayan bu tür şebekelere kaynak sağlamamasını bekleriz, yapar, yapmaz bu ayrı..).

karakedi
22-04-2019, 20:36
Papağan gibi aynı şeyleri yazıp duruyorsun:)
Genç bir erkeği ele alalım..Bu erkek karnını doyuruyor,seksi sevgilisi ile evde film izliyor,film esnasında bir sahne görüyorlar ve bir anda sevişmeye başlıyorlar..
Burada ne oldu?Erkeğin karnı doydu,yanında seks yapabileceği biri var ve erkeği tahrik eden bir şey oldu ve erkek seks yapmaya başladı..Erkeğin sekse yönelmesi,erkeğin doğasında var mı?Var..Uygun koşullar ortaya çıkarsa,erkek seks yapmak istiyor mu?İstiyor..Mesele bu kadar basit..
Anlıyor musun?
İnsanların doğasında da kötülük yapmak vardır.Eğer yukarıdaki erkeği sekse yönelten koşullar gibi,insanları da kötülüğe yönelten koşullar ortaya çıkarsa,insanlar otomatikman şiddete/kötülüğe yönelirler..
Medya aracılığıyla,uzun süre akp seçmenine chplilerin teröristlerle bağlarının oldukları söylendi mi?Söylendi..İşte KOŞUL bu..Koşullar ortaya çıkınca ne oluyordu?İnsanın içindeki içgüdüler ortaya çıkıyordu..Kılıçdaroğlu'nu diri diri yakmak isteyenler,işte bu koşullar yüzünden bu hale geldiler..
Reis ben çobanım,koyunları istediğim gibi yönlendiririm demiyor mu?Kılıçdaroğlu'na saldıran akp üyesi çıkmadı mı?
Anlamadığın yer neresi?
Gözünün önünden sosyolojik bir vakıa yaşanıyor ama sen ısrarla insan iyidir,hüloğğğğ diyorsun:D

papağan gibi aynı şeyleri yazan sensin. Harari'nin bir tane kitabını okudun. her yerde aynı şeyleri yazıp duruyorsun. o başlıkta senin ağzının payını verdim sesin kesildi. ama dersini almamışsın demek ki her başlıkta aynı konuyu açıp duruyorsun.

yobaz olduğun kadar da abazaymışsın. seksin erkeklerden ibaret olduğunu sanıyorsun. oysa duygusal olarak canı seks yapmak isteyen kadınlar da var tabii ki. hatta bazı çiftlerde kadın tarafı daha çok istiyor. yani saçmalıyorsun. kendi özel hayatından genelleme yapıp bunu homo sapiens'in doğası falan olduğunu iddia ediyorsun. halbuki bu durumun homo sapiens'in doğası olmasından çok; senin masturbasyon yapıp, seksin erkek merkezli olduğunu düşünmen daha yüksek bir olasılık.

dolayısıyla anlamayan sensin. senin abazan hayatında yaşadıkların tüm insanlığın doğasının öyle olduğunu göstermez.

insanların doğasında kötülük yoktur. kötülük sonradan oluşmuş bir olgudur. kötülüğün tanımı da sürekli olarak değişmekte, gerilemekte ve ilerlemektedir. bu da kötülüğün sabit bir doğallık olmadığını, sosyal ve ekonomik bir olgu olduğunu göstermektedir.

misal şu cümleni alalım:

insanları da kötülüğe yönelten koşullar ortaya çıkarsa,insanlar otomatikman şiddete/kötülüğe yönelirler..
hem diyorsun ki kötülük insanın doğasında vardır, hem de diyorsun ki insanlar kötülüğü koşullar yüzünden yapar. ömrümde senin kadar kitap okuduğu halde ahmakça konuşan başka birini görmedim. 5 dakika içinde yazdığın aynı mesajın içinde bile kendi kendini çürütecek kadar ahmakça bir duruma düşürüyorsun kendini.

devamında da sen kendi ağzınla söylemişsin. bu örnekte olduğu görüldüğü üzere, linç olayı oradaki insanların bir araya gelip, bir toplantı havasında toplanıp brainstorming yaparak "sevgili arkadaşlar, kılıçdaroğlu köyümüze gelmekte ve bizim köyümüzün doğasında da linç etmek vardır, ne dersiniz sayın kılıçdaroğlunu misafirperverce karşılayalım mı, yoksa doğamıza uygun davnarak onu linç mi edelim. herkes en demokratik fikrini özgürce ifade etsin lütfen. linç edelim diyenler??"

ne yani. linç olayı böyle mi yaşandı sanıyorsun? ahmak mısın? daha neyi savunduğunu dahi bilmiyorsun.

başta cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan olmak üzere, MHP lider devlet bahçeli ve içişleri bakanı süleyman soylunun aylardır devam eden düşmanlaştırma, kutuplaştırma, tahrik etme, terörist ilan etme, PKK yardakçılığı, bölücülük, FETÖ ajanlığı, FETÖ provokatörlüğü, zillet ittifakı, terörist ittifakı falan gibi bir sürü ağza alınmayacak hakaretvari siyasi beyanlarıyla dolduruşa getirilen insanların, bu olay özelinde provoke edilmesiyle yaşanan çok vahim bir olay.

bu dışsal etkenlerden bağımsız bir sosyolojik olay değil. sana ahmaksın ve metafiziksel düşünüyorsun deyince alınıyorsun ama öylesin. ahmaksın ve diyalektik düşünceden yoksunsun.

bizim başka başlıkta tartıştığımız bir olgu olarak orta anadolu coğrafyasının, sosyolojik ve iktisadi yapısı dahi, 1300 yılı osmanoğulları imparatorluğunun bölgeyi siyasi tahakkümü altında tutmasından kaynaklanan bir olaydır.

bugün, ankarada şehit cenazesinde yaşanan bu olay, linç eyleminin çubuklu köyünün sosyolojik olarak doğasında olmasından değil; sosyolojik olarak geri kalmış bir bölgede iktidarın provokasyonu ile lince dönüşmüş bir olay olmasından kaynaklanmaktadır.

sen atıyorum 50 yaşına kadar bu bakış açısını kazanamadıysan, kusura bakma kardeş. boşa okumuşsun. ben bu konuyu senin yobaz dediğin bir müslümanla bile daha rahat tartışabilir ve lincin provokasyon ile olgu haline geldiği konusunda hem fikir olabilirim. ama senin gibi yobazlarla hiçbir şey tartışılmaz. senin beynin bu kafatasçı pislik düşünceler yüzünden çürümüş.

Ahlaksız
22-04-2019, 20:42
Sevgili spartacus;insan salt/saltık/kesinlikle kötüdür/vahşidir/acımasızdır..Doğamız böyle..Dinle(ahlak,etik falan filan),eğitimle,kişisel gelişimle,toplumsal manipülasyonlarla filan,bu doğamız törpülenmeye çalışılır ama ne yapılırsa yapılsın,hırsızlığın/cinayetin/tecavüzün ..vb önüne geçilemez/geçilemedi..
Yanlış olan şey,bu gerçeği kabul etmemektir..
Sistem,kapitalizm filan..Bunlar farklı konu..Türkiye,bu konuları konuşacak durumda değil daha..Türkiye'nin öncelikli sorunu din..Dinden bağımsız bir toplum yaratılırsa,çağa ayak uydurulabilir,mesele bu..
Bugün Norveç'te de kapitalizm var ama insanların büyük bölümü huzur içinde yaşıyorlar..Bu bakımdan Türkiye'de sistem/rejim tartışmasının beyhude olduğunu düşünüyorum..

Ahlaksız
22-04-2019, 20:52
bugün, ankarada şehit cenazesinde yaşanan bu olay, linç eyleminin çubuklu köyünün sosyolojik olarak doğasında olmasından değil; sosyolojik olarak geri kalmış bir bölgede iktidarın provokasyonu ile lince dönüşmüş bir olay olmasından kaynaklanmaktadır..
Trol seni..Beni kızdıramazsın,boşuna uğraşma:D

Aslında şeker gibi insanlar ama manipülasyon yüzünden delirdiler yani:)

Aslında kötü insanlar ama sistem bu kötü insanları törpülemiştir..Sistem yeri ve zamanı geldiğinde de bu kötü insanları,istediği kişilerin üzerine salmıştır..Bu gerçeği bir gün kabul edeceksin..
Aşağıdaki adamı kim öldürdü?İyi bir insan mı?Ne kadar iyiydi?Az iyi,orta şekerli iyi,çok iyi,çok çok iyi?Hangisi?
44

karakedi
22-04-2019, 21:03
Sevgili spartacus;insan salt/saltık/kesinlikle kötüdür/vahşidir/acımasızdır..Doğamız böyle..

hayır insan saltık olarak kötü değildir. bu senin düşüncen. insanlık tarihi, bütün antropolojik bulgular senin yanıldığını gösteriyor. bizim kötülüğün insanın doğasında olduğunu düşünmemiz için, insanın yaşadığı çevresel sosyal ve iktisadi şartlardan bağımsız olarak gelişen hiçbir mutlak neden yok.

Dinle(ahlak,etik falan filan),eğitimle,kişisel gelişimle,toplumsal manipülasyonlarla filan,bu doğamız törpülenmeye çalışılır ama ne yapılırsa yapılsın,hırsızlığın/cinayetin/tecavüzün ..vb önüne geçilemez/geçilemedi..
Yanlış olan şey,bu gerçeği kabul etmemektir..

niyeymiş o. bunun gerçek olduğunu neye dayanarak söyleyeceğiz? internette Ahlaksız nikiyle yazan bir abaza öyle söyledi diye mi?

ileri kapitalist toplumlarda dahi kötülüğün nicelik ve niteliğinde çok ciddi değişimler yaşanmış, geri kalan kötülükler de o ülkelerde kapitalizmden kaynaklı eşitsizliklerin halen var olmasından kaynaklanmaktadır.

Sistem,kapitalizm filan..Bunlar farklı konu..

hayır farklı konu değil. tam tersine sorun tam olarak kapitalizmden kaynaklanıyor.

Türkiye,bu konuları konuşacak durumda değil daha..Türkiye'nin öncelikli sorunu din..Dinden bağımsız bir toplum yaratılırsa,çağa ayak uydurulabilir,mesele bu..

o senin düşüncen. ve de saçma bir düşünce. hiçbir nesnel dayanağı olmayan, dünya gerçekleriyle bağdaşmayan bir düşünce. türkiye dünya kapitalizminin dış halka ülkelerinden biri ancak. amerika ve avrupa ülkeleri 16yydan itibaren günümüze kadar sömürgeler ile ciddi birikimler elde etti ve şu anda da ekonominin belirleyenidir. türkiye istediği kadar yardırsın, mevcut iktisadi ve siyasi ilişkiler ile bağımsız olamaz. aydınlanma önemli bir başlık tabii ki ve ekonomik bağımsızlık mücadelesi ile aydınlanmanın beraber yürütülmesi önünde hiçbir engel yok. türkiye modern kapitalist bir ülkedir, ülkenin siyasi belirleyeni kent merkezleridir. cumhuriyet mitignleri, muammer ince mitingleri, gezi isyanı, 31 mart yerel seçim olayı... yakın tarihimizdeki bütün örnekler belirleyenin sanayileşmiş şehirler olduğunu, iktidarın kent merkezlerinde aldığı yenilgiyi iktisadi olarak geri kalmış kırsal kentleri provoke ederek tuttuğunu biliyoruz. dinden bağımsız bir türkiye ancak izmir, ankara, istanbul, adana, mersin, bursa vb gibi kent merkezlerinde işçi emekçi insanların hayat mücadelesi çıkarları savunularak sağlanabilir. bunu senin gibi sakalı ağırma yaşına gelmiş, bu kadar kitap okumuş bir insana halen daha açıklıyor olmaktan senin adına utanç duyuyorum.


Bugün Norveç'te de kapitalizm var ama insanların büyük bölümü huzur içinde yaşıyorlar..Bu bakımdan Türkiye'de sistem/rejim tartışmasının beyhude olduğunu düşünüyorum..

dostum sen hayatında hiç dünya tarihi, yada medeniyet tarihi falan okudun mu? norveç gibi ileri kapitalist ülkelerin nasıl geliştiğini bilmiyor musun? bu ülkeler sanayileşme ile ilerlediler, din yeni oluşmakta olan burjuva toplumunun gelişmesini önlediği için, iktidarın önüne sorun olarak çıktı ve diz çöktürüldü. bizde yani osmanoğulları imparatorluğunda ise iktidar dini topluma nüfuz etme aracı olarak, yani siyasi iktidarının sürekliliğini sağlamak için üstyapı kurumu olarak kullandı. sen istediğin kadar milletin duasıyla uğraş, ateist propaganda yap, siyasi iktidar orada olduğu sürece senin kısa dönemde sağladığın bütün kazanımlar tuz buz olur. boşa kürek sallarsın.

kırmızı ile yazdım.

karakedi
22-04-2019, 21:07
Trol seni..Beni kızdıramazsın,boşuna uğraşma:D

Aslında şeker gibi insanlar ama manipülasyon yüzünden delirdiler yani:)

Aslında kötü insanlar ama sistem bu kötü insanları törpülemiştir..Sistem yeri ve zamanı geldiğinde de bu kötü insanları,istediği kişilerin üzerine salmıştır..Bu gerçeği bir gün kabul edeceksin..
Aşağıdaki adamı kim öldürdü?İyi bir insan mı?Ne kadar iyiydi?Az iyi,orta şekerli iyi,çok iyi,çok çok iyi?Hangisi?
44

Ahlaksız. senin abazan olduğunu düşündüğüm kadar anlama kabiliyetinin de düşük olduğunu düşünmeye başladım. muhakeme yeteneğin zayıf dostum.

ankarada aylardır dolduruşa ve bir anda provokasyona uğrayan bir yöre halkının bir siyasi parti liderinin linç etmeye çalışması ile turan dursun suikastle öldürülmesi farklı olaylar. o olayı tartışacağımız dinamikler de farklı.

sen kafanı toparla dostum. ondan sonra tartışalım okey?

Ahlaksız
22-04-2019, 21:39
Şimdi de ABAZAN olduk:D

Psikolojin iyi mi karakedi?Hap filan alıyor musun?

Bana bu konulardan bahsetme,hiç yorma kendini..Önüne iki kitap koyarım,ne dediğini,nereden geldiğini filan unutursun:)

Bırak konunun bilimsel/sosyolojik filan yanını..
Yerde yatan,üzerinde gazete örtülü Turan Dursun'un fotoğrafına bakıp bir şey anlamadın demek ki..Bir de şu videoya bak..Dinle,altyazıları oku..Geri sar,bir daha izle..Durdur,az düşünmeye çalış..Şöyle boşluğa doğru bak biraz..Düşünmek,bu konuyu anlamak çok zor değil,yeter ki iste;
https://www.youtube.com/watch?v=3pnamzDdLDw

karakedi
22-04-2019, 21:53
Şimdi de ABAZAN olduk:D

evet, muhtemelen abazasın çünkü lincin insan doğasında olduğunu örnek vermek aklına ilk olarak seks konusunu çağrıştırdı ve seks filminden sadece erkeğin tahrik olduğu düşüncesine kapıldın. halbuki seks filminden etkilenen kadınlar da var. yada bir sevişme sahnesinin romantik olduğunu düşünüp partneri ile sevişmek isteyen, yada bir ilişkide cinsel birleşmeye erkek gibi istekli olan, belki ondan daha fazla istekli olan kadınlar var. fakat sen beyninin içinde seksi bile erkek merkezli kurgulayabiliyorsun. muhtemelen bu durum senin abazan olmandan kaynaklanıyor. sadece çıkarımda bulundum fakat dayanaklarım var.

Bana bu konulardan bahsetme,hiç yorma kendini..Önüne iki kitap koyarım,ne dediğini,nereden geldiğini filan unutursun:)

bahset dostum ne var. ben o kadar okuma listem arasında senin ikide bir alıntı yaptığın kitabı da okudum ve o kitaptaki hastalıklı manyakça düşünceleri ortaya döktüm. oradan örnekler verdim, daha da vereceğim. notlarım arasında var. ben sadece senin hangi manyakça düşüncelerden beslendiğini göstermek istedim. o kitapları da paylaş, onları da araya sokuşturup senin neden sakat bir düşünce yapısına sahip olduğunu sana gösteririm.

Bırak konunun bilimsel/sosyolojik filan yanını..

vaayyyy kardeş :) sen de şimdi tam dinci yobazlar gibi konuştun ha :) bırak şimdi laga luga yapmaı, felsefeyi gominizmi zındıklığı haaa :) o zaman sen söyle bilader seninle tartışmak için hangi sosyal bilimlere başvurabiliriz :) bize başvurabileceğimiz ve başvuramayacağız alanları belirle kanka :) sadece senin belirlediğin alanlarda konuşalım, senin belirlemediğin alanlarda susalım :) öyle mi olsun? :)

Yerde yatan,üzerinde gazete örtülü Turan Dursun'un fotoğrafına bakıp bir şey anlamadın demek ki..Bir de şu videoya bak..Dinle,altyazıları oku..Geri sar,bir daha izle..Durdur,az düşünmeye çalış..Şöyle boşluğa doğru bak biraz..Düşünmek,bu konuyu anlamak çok zor değil,yeter ki iste;
anlamayan sensin. evet madımak olayı da kılıçdaroğlu linç olayına benziyor. refah partisinin dolduruşu altında insanlar provoke edildi ve aydınlarımız maalesef bu otelde diri diri yanarak can verdi. çok acı bir olay. bu olay aynı zamanda, siyasi iktidarlar altında insanların provoke edilerek nasıl kontrolden çıkacağını gösteren acı bir deneyim. daha acı bir şey varsa, bugün iktidarların 26 yıl sonra halen daha aynı dolduruş ve provokasyon taktikleri ile halkı kışkırtmasıdır. bu provokasyonda başrolü çekenler erdoğan, bahçeli ve soylu'dur.

kırmızı ile yazdım.

spartacus
22-04-2019, 22:34
Sevgili spartacus;insan salt/saltık/kesinlikle kötüdür/vahşidir/acımasızdır..Doğamız böyle..
Yine safsata ve ahmakça bir ifade.

Senin davranışa dönük böyle safsata ile saltıklaştırabileceğin bir doğan yok. Bunlar sana sonradan, suratına sıçıp-sıvazlandı, ok?
kaldı ki, iyi-kötü ifadesi dahi ancak bir bütünde anlam kazanır, kötü diyebilmek için, iyi'ye muhtaçsın.
Dinle(ahlak,etik falan filan),eğitimle,kişisel gelişimle,toplumsal manipülasyonlarla filan,bu doğamız törpülenmeye çalışılır ama ne yapılırsa yapılsın,hırsızlığın/cinayetin/tecavüzün ..vb önüne geçilemez/geçilemedi..
Yanlış olan şey,bu gerçeği kabul etmemektir..
Yine yanlış, dinle törpülenmeye çalışılmaz, kullanılır, meşrulaştırılır, kabul edilebilir düzeylere çekmeye çalışır. çünkü din egemenin elindedir, sömürü ve erk mekanizmasının bir kurumudur. egemenler ise sıcak havuzlarında 10 seks kölesiyle duş alırken, yasak koyamaz. bunu dahi doğru bilmiyorsun, ha dinler dışında, yani bir inanç, başkaldırı, din olmazdan önce, verili adaletsizliğe karşı da başkaldırıyı simgeler, ama gerçeği göremediği için(seninle aynı noktada saplantığı için), yani üreten koşulları-sistemi çözemediği, sorunu salt adaletsizlik, iyi/kötü temelinde ele almas gerektiğini sandığı için kısa sürede yine egemenlerin elinde kullanım aracına dönüşür-kurumsallaşır=din. zaten doğru benim, iyi/kötü üzerine ideoloji, sözde bilgi, yargı oluşturma(ki yaptığın), politika=dindir, dogmacılıktır, bu temelde aslolan nesnel koşulların çözümlenmesi, bilimsel hipotezdir.

Yıllarca yöneticilik yaptım, bana öyle teklifler geldi ki, hiç birisini kabul etmediğim gibi, ürününü satmak için bana korkunç komisyon önerenleri hem kovdum, hem de mallarını satmadım, öyle ki bazıları çalışanların sağlığını tehtit eden ürünlerdi, sen olsan eminim ki kemiğe atlayan köpek gibi atlardın, bu senin doğan değil, haysiyetinle ilgili, ve haysiyetsizliğine de kılıf için insanın doğası der çıkardın.

ben insan değil miyim? Gördün mü, kötülük dediğinin temeli de EKONOMİK! E.K.O.N.O.M.İK, YANİ, Ç.I.K.A.R ESASI, yani genlerle, içgüdüyle -karnını doyurmak- ilgili değil, saltık bir durum değil, EKONOMİK, subjektif, ideolojik ve yüklenebilir, değişebilir, aksi örgütlenebilir! Ne yapayım ki, bu kadar basit bir örneği, anlayacak kapasiten yok.

Dinsiz insanlar tecavüzcü mü(saltıkcısın ya, tecavüzü de hemen cinsel şiddet olarak anlarsın, ama böylece saltık değil, sende akıl fikir.... bir tecavüz mağdurusun ve mağduruyetini burada sergiliyorsun)? Tecavüz ve suç oranlarına bak, nerede din, millet iktidarı, orada mahrumiyet, yoksunluk, yoksulluk, sefalet(maddi değil salt felsefe-bilimin de sefaleti) ağır basar, bu tür suçlar yüksektir. Öyle insan doğası falan değil, dediğim gibi suratına ne sıçılmışsa, onu kokuyorsun, temelinde ise ekonomi-politik var(basitçe örnekledim).

örneğin hayvan severlere bakınız, orantıya vurduğumuzda %90'ı ateisttir, ama her türlü canlıya düşman olana bakınız çoğu dincidir. Dinciler insan ise bu ateistler ne? Ateistler insan ise dinciler ne? safsatalarla bi şey bildiğini mi sanıyorsun? Böyle kıyaslar olur mu, ama yapıyorsun, ısrarla yapıyorsun, ısrrala safsata, aptallık ahmaklık, gerizekalılık...

İlkel kabileler üzerinde bir dolu araştırma var, senin sahip olduğun gerizekalı ve kötülük anlayışlarına sahip değiller. Örneğin bugün Kübada -ki dünyanın kapitalist olduğu kışulalrda ve hala o toplumun damarlarında yüzlerce yıllık feodal, kapitalist enjeksiyonun varlığına rağmen- kadına şiddet ile ABD yi, Türkiyeyi kıyasla, insanın doğası diye açıklayamazsın, halt edersin.

Doğru düzgün konular seç, safsataya sapmadan doğru, düzgün konuşalım, ne kaybedeceksen.
Sistem,kapitalizm filan..Bunlar farklı konu..Türkiye,bu konuları konuşacak durumda değil daha..Türkiye'nin öncelikli sorunu din..Dinden bağımsız bir toplum yaratılırsa,çağa ayak uydurulabilir,mesele bu..
öncelikli sorun, görünürde din ve ırkçılık, ama esasında bunalrı besleyen asıl kaynağa da bakmalı, SİSTEM, SİSTEM, SİSTEM, SİSTEM. Din, kendi şahsına münhasır bir kurum değildir, bir üst-yapı kurumudr, yani iskeletini sistem oluşturur.

Aç, yoksun, mahrum, kaygılı, savunmasız, çaresiz insan sığınacak yer arar, insanı ne kadar çaresiz kılarsınız, din doğru orantılı örgütlenir, ne kadar EZİK hale getirsiniz, o düzeyde sosyo-psikolojik yıkım, arızalara yol açar. yahu sen daha bu kadar basit ifadeleri anlayamıyorsun.
Bugün Norveç'te de kapitalizm var ama insanların büyük bölümü huzur içinde yaşıyorlar..Bu bakımdan Türkiye'de sistem/rejim tartışmasının beyhude olduğunu düşünüyorum..
Yanlış, kapitalizm olduğu için huzur içinde değiller, dünya kaynaklarından aldıkları pay kadar, 100 yıllık İSKANDİNAV SOSYALİZMİ'nin kazanımları söz konusu, sosyalist mücadeleler ve kazanımalr önce o ülkeler Türkiyeden daha dinci, daha ırkçı ve daha birbiriyle savaş halindeydi, demek ki DEĞİŞEBİLİYORMUŞ(! yine kendi, kendini yalanladıni madem isnanın doğası o zaman Norveç farklı olmamalıyıdı!). İskandinav ülkeleri, kendi içine çökmüş kapitalizm koşullarına düşerse, oralarda kapitalizm yaşayamaz, batı bunun farkında.

Kısaca ekonomi-politik, bu çok önemli, lamı, cimi yok.

Nerede bir toplumu, insani yaşam startartları altında tutamayı başarırsınız, orada dini de, ırkı da her türlü çağ dışılığı da, EZİKLİĞİ DE egemen kılma oranınız, doğru orantılıdır. Siyasi mezghepçilik kadar siyasi etnikçilikte => EZİKLİKTİR, sistemin ezerek kişiliksizleştirdiği, her gün boyun eğen, ona ağam buna paşam diyen insanın, empozu ve sürüleşmeyi kolayca kabullendiği bir öznel yüceltme duygusudur, psikoljk bir sorundur, psikolojik ezikliğin, kimliksizliğin perdelenme, savunma biçimine dönüşür. bunu anlayabiiyor musun? Yanıma çırak bile almayacağım Ferrari Harrari yazmaz bunları...

Bana maval okuma, kendini, kendi mavallarınla kandırmaktan da artık vazgeç.

sevgili karakedi, senin kitap okuduğunu düşünüyor, sanıyor, ama sen kitap okuyamıyorsun, okumak, papağanlık değildir, düşünebilmektir, yorumlayabilmektir, VERİ, OBJEKTİF, BİLİMSEL DÜŞÜNME, ANALİZ, SAFSATADAN UZAK DURMA(yani akıl-mantık), MATERYALİST TABAN DİYALEKTİK MANTIĞA sahip olmak gerekir.

yahu, sen daha kaç aydır, özel durumdan, genel sonuç çıkartma safsasatının ne olduğunu anlayamadın, o kadar bariz, açık ve basit hatalarına rağmen.

Sen bir gerizekalısın, fakat bu insanın doğasından dolayı değil, yoksa sana gerizekalı deme şansım olmazdı, kıstasım olmazdı. Demek ki bu biyolojik değil, sosyo-politik-ekonomik bir sorun, seni bu düzeyde gerizekalı kılan ne? ben bunun koşullarına bakarım ve defalarca da izahını verdim, mankurtluk!

Sevgili gerizaklı Ahlaksız, aptallık senin doğan değil.

Bireylerin çeşitli davranışlarını biz genelleyemeyiz, bu bilime de aykırı, ancak bizler, sosyo-kültürel, sosyo-politik, sosyo-ekonomik, HUKUK temellere, koşullara bakarak analiz yapabiliriz.

Ahlak tanımam, ahlak senin gibilerin kafa yapısı işte(insanın doğasıdır vs), ama nasılsa Ahlaksız olduğunu iddia ediyorsun, yahu sen daha sap ile samanı ayırt edemiyorsun. HUKUK tanırım, bu ne doğuştandır ne doğadır ne de benzer zırvalara bakar, akıl-mantık ile, objektif veriyle, koşulalr üzre kaideleri, çözümleri oluşturulur. örneğin, sende bunu idrak edebilecek bir kafa yok, zira ezik.

bir daha söyleyeyim; İnsan davranışları edinimdir, bu ise %99.9'u teşkil eder.

İnsan gibi tüm canlıların doğasıyla gelen, hayatta kalma, üreme dürtüsüdür(burada iyi/kötü kavramı anlam taşımaz, örneğin bir yırtıcı kuşun, bir başka canlıyı av haline getirmesi, o kuşun kötü olmasından dolayı değildir, ya da bu şekilde tanımlanamaz), ok. burada herhangi bir iradi-düşünsel davranış söz konusu olursa, bu EKONOMİKTİR(neler mevcut, imkanlarım nedir vs!). Bu durumda hem insanın yetiştiği-davranış edinimi-, hem de koşullar sorgulanmalıdır değil mi? yani insan doğasında var dediğin hiç bir şey ne iyi ne de kötü olamaz, anladın o'da hayatta kalma ve üreme dürtüsü, bunalr ne kötü ne de iyi olarak nitelenemez?!. İnsanı bu imkanlardan mahrum kıldığın her koşulda, insan da tüm canlılar gibi, AVLANMAYA çıkar(!). Ama doğa mahrum kılmaz, insanlar, senin gibi gerizekalılar sürüsü haline getirildiği sürece bu duruma düşürülür, ekmek dahi, başkasına hizmet-kulluğun ağzındadır artık. Sana kalan ise birlerine hizmet etmektir(ne diyor din, tanrı insanı hizmet-kulluk vazifesi için yarattı => sistem!) ve koşullar ve egemen zihniyet, artık sana her türlü adiliği, üçkağıtı öğretmeye, fırsat bulursan her önüne geleni kündeye getirmeyi öğretir(sana yapılan budur öğrenirsin), başarı oranın onbinde birdir(koşullara göre değişir) oysa ve böylece sistem yoluna devam eder. Andalavallar %100 e bakmayı da bilmez böylece, içlerinden milyonda biri seçip, bütüne genellerler(her konuda yaptığın safsata), çünkü her yönüyle, ekonomi-politikle dahi, empoze edildiği budur.

Sistemi çözemeyen dini de çözmez, sistemi anlamayan, kavramayan dini de kavrayamaz. iyi ve kötü, hiç bir canlının kendiliğinden gelen doğasının ürünü olarak görülemez, nitelenemez, zira iyi/kötü gibi kavramların o zeminde muhatabı yoktur, bu zemin ancak ekonomi-politiktir(bunu iyi düşün, düşünebiliyorsan tabi)

Nietzsche gibi kişilerin toplumsal-genel alanda, narsist-özelden genele arızalı yargılarından, Harrari gibi ferrarilerden bir şey edinemezsin.

Yazan Harrari Spartacus.

Öyleymiş gibi oku, yazdıklarımı slogan gibi oku, senin düşünmeye gereksinimin yok Ahlaksız, zaten doğan bu, gerizakılısın, ama papağan kadar da olsa bir beyin kullanımın mevcut.

Ahlaksız
22-04-2019, 23:16
Spartacus;iyi misiniz siz?Niye bu gerginlik?Çok mu önemli bir şey tartışıyoruz burada?MGK toplantısı mı yapıyoruz,yahu..!
Bir forumda,bir konuda,bir mesaj yazıyoruz,hepsi bu..
Gerizekalısın,eziksin,suratına sıçmışlar senin filan:D
Bir münazarada gergin olan taraf,hangi taraftır acaba:)

İnsan davranışları edinimdir
Genler ne olacak?Şu an vücudunuzda homo neandertal genleri bile var..Ne işe yarıyor bunlar?

Ahlak,sürü hayvanının içgüdüsüdür..Ne anlamalıyız buradan?
Sistem içinde sizin iyi olmanız,size avantaj sağladığı için,iyi olmaya devam edersiniz..Yalan söylememek,sahtekarlık yapmamak,cinayet işlememek gibi..Yani sizi iyiliğe yönlendiren sistemdir(SÜRÜDÜR)..Siz iyi olarak aslında sürüye hizmet ediyorsunuz..Aslında iyi olduğunuz için,iyilik yapmıyorsunuz..
Ne yaptığınızın,nerede olduğunuzun farkında bile değilsiniz siz..:)
Sonra da ekonomi/koşullar/diyalektik filan..

karakedi
22-04-2019, 23:17
Hayatı üniversite kampüsünden ibaret sanıyorsun:D
İnsan denilen hayvan türünün ne kadar adi,aşağılık,mikrop,kötü bir şey olduğunun farkında değilsin..Zamanla anlayacaksın ama..
Sen böyle deyince,aklıma şu video geldi:D
https://www.youtube.com/watch?v=RvK5sQF7xLg

bak ahmakça düşünüyorsun derken bunu kastediyorum işte. abartısız söylüyorum. senin kendi kendine kanıt olarak sunduğun her şey, senin neden ahmakça bir düşünce yapısına sahip olduğunu açıklıyor. ve bu yüzden samimi şekilde söylüyorum: bir insanın yanlışta bu kadar ısrar etmesi normal değil. sende bir anormallik var dostum, zeka geriliği olabilir, muhakeme yeteneğinden yoksunluk olabilir bilmiyorum ama sende bir dengesizlik var. bir insan bu kadar şey bildiğini söyleyip en basit toplumsal olayda bile parçaları bir araya getirmekten bu kadar aciz olamaz.

şimdi sen lincin insanın doğasında olduğunu; insanın adi, aşağılık, mikrop, kötü, acımasız ve vahşi olduğunu söylüyorsun. şimdi öncelikle senin kendi psikolojik halini inceleyelim. insanın kötü olduğunu tarih etmek için arka arkaya bu kadar benzer anlamlara gelen kötü kelimeler kullanman aslında senin içinde olduğun aciz ruh halini gösteriyor. düşüncenin hem kendi sosyal hayatında, hem de burada forumda karşılık bulmadığını görüyorsun ve inandırıcılığını güçlendirmek için arka arkaya bu kelimeleri sıralıyorsun.

diğer bir sebep de... sosyal hayatında bu düşüncenin karşılık bulmamasına anlam veremiyorsun. veremediğin gibi, bu başlıkta ve benzerlerinde de görüldüğü gibi çok ciddi teorik itirazlarla karşılaştığın için, kendi zihin dünyanda zannediyorsun ki senin düşüncelerin doğru, fakat insanlara marjinal geldiği için kabul görmüyor. o yüzden inandırıcılığını güçlendirmek için yaptığın gibi, marjinalliğini de tasdik etmek için arka arkaya kelimeler sıralıyorsun.


gelelim kanıt olarak gönderdiğin videoya. diyorsun ki, "bak linç insanın doğasında vardır. öyle ki, o esnada sokaktan geçen birini bile röportajın arasında linç etmeye kalkışıyorlar. işte buradaki insanlar aşağılık, pislik, şerefsiz, katil, cani, vahşi birer yaratıklardır. böylelerdir çünkü dincilerdir, dini inançları vardır. halbuki onlar ateist olsalardı, o çocuğu linç etmezlerdi. o yüzden yapılması gereken şey bu insanları eğitmek, onlara atıyorum fizik, matematik, öğretmek gerekir, turan dursun kütüphanesine kaydetmek gerekir, yerçekimini deneyle göstermek gerekir, ateizmi öğretmek gerekir, fındık fıstık".

halbuki adamın sorunu gayet net. adamın, hiçbir ateist fanteziye gerek kalmayacak derecede basit bir sorunu var ve o sorunu ne yaparsa yapsın çözemiyor.

adamın sorunu çocuklarının uyuşturucu batağının tehlikesinde olması. serseriler mahallemizde uyuşturucu satıyor, çocuklarımızı kandırıp onları esrara eroine alıştırmaya çalışıyorlar diyor. daha önce defalarca kez polise başvurmuşlar, mahalleli olarak sokağa inmişler. polis gelmiş fakat hiçbir şeyi çözmeden gitmiş. polis uyuşturucu satıcılarından korkuyor diyor. 150 kişi imza toplamışlar hala daha bürokratik engelleri aşamıyorlar. onlar için bu sorunda devletin anlamı, uyuşturucu satıcılarının mahallelerinde uyuşturucu satmasına engel olmaktır.

fakat devletin otoritesi yani polis buna bir türlü engel olamıyor. akşamları sokakta nöbet tutuyoruz. polise gidiyoruz. polis bize diyor ki adamların tc numarasını bize getirin çözelim. mahalleli diyor ki, adamın tc numarasını ben bulup getireceksem o zaman polise yani devlet otoritesine ne ihtiyacım var. kendi sorunumu kendim çözerim amına koyayım diyor ve o esnada, "kameralarda hazır ona dönükken", çaresiz kalmayacağı mesajını kamuya, yani kamera kadrajı nezdinde devlete gösteriyor, ve masum bir çocuğu korkutuyor fakat linç etmiyor. çünkü devletin bütün kayıtsızlığına rağmen, amacı suçsuz bir çocuğu linç etmek değil, mahallesindeki uyuşturucu sorununu çözmektir. eğer linç senin iddia ettiğin gibi insanın doğasında olsaydı, çocuğun bağırsaklarını burun deliklerinden çıkartırlardı afedersin. lakin linç doğalarında yok. sadece çocuklarının geleceği ve otoritenin kim tarafından sağlanacağı arasında bir seçim yapmaya zorlanıyorlar ve seçimi tabii ki çocuklarının geleceği yönünde kullanıyorlar.

şimdi bu senin paylaştığın videoda, en basit bir insanın dahi anlayacağı olayı bize neden böyle günlerdir tartıştırttırıyorsun? sen bunu anlamıyor musun? beyinsiz misin, gerizekalı mısın, yoksa tartışmayı sabote etmek için bilerek mi yapıyorsun?

uzatmamak için kısa yazıp geçmeye çalışıyorum fakat öyle ısrar ediyorsun ki ve aynı şeyleri emmeli basmalı tulumba gibi tekrar ediyorsun ki, böyle en basit bir konuda dahi uzun uzun açıklama yapmak zorunda kalıyoruz.

sonra bir şey deyince de kızıyorsun. yaşını başını da almışsın. sana bunları açıklıyor olmak bile gerçekten utanç verici.

Ahlaksız
22-04-2019, 23:23
Karakedi,ne yazdın şimdi:D
İnsan iyimiymiş yani,yazdıklarından bunu mu anlamalıyız?

karakedi
22-04-2019, 23:33
Karakedi,ne yazdın şimdi:D
İnsan iyimiymiş yani,yazdıklarından bunu mu anlamalıyız?

:)

dur bilader sana bir de özet geçeyim o zaman. gayet normal cümlelerle açıklamıştım ama uzun olduğu için anlamadın herhalde.

şunu anlamalıyız:

soru- linç insanın doğasında var mıdır?
cevap- linç insanın doğasında yoktur. genlerinde böyle bir davranış işlenmemiştir. linç sonradan oluşan bir olgudur. insanın doğasının ve hatta hatta kendi varlığının dışında gelişen bir olaydır. çoğu zaman da siyasi bir otorite tarafından organize edilir. yine çoğu zaman, belli bir süredir sosyal-iktisadi vb olarak geri kalmış bir coğrafyada, anlık veya kısa süreli olarak insanların provoke edilmesi ile faaliyete geçirilmiş olur.

soru- peki linç eden insanların davranışı kötü müdür? cezalandırılması gerekir mi; yoksa dolduruşa getirildiler, normalde böyle şeyler yapmazlardı diye mazur görüp affetmemiz mi gerekir?
cevap- evet buna rağmen lince karışan insanlar kötülük yapmış olurlar. daha doğrusu suç işlemiş olurlar ve bu suçun karşılığı olarak bir ceza almaları gerekir (aslında bu sorunun daha derin alt başlıkları var fakat oraya şimdi girmeyelim. lastik gibi uzuyor konu). kişilerin cezalandırılmasından daha önemlisi, kişileri veya kitleyi lince sürükleyen süreci oluşturan siyasi otoritenin cezalandırılması gerekir. lincin tekrarlanmasını önlemek için, linçle ilişkide olan tüm siyasi, dini, toplumsal otoritelerin de yok edilmesi gerekir.

şimdi bilader bu konularda hem fikirsek lütfen konumuza dönelim. öyle veya böyle kılıçdaroğlu'nun lince uğramasını tartışıyoruz. farklı sosyolojik fikirlerin varsa başka konu aç orada tartışalım. konuyu dağıtıp durma.

spartacus
23-04-2019, 01:19
Spartacus;iyi misiniz siz?Niye bu gerginlik?Çok mu önemli bir şey tartışıyoruz burada?MGK toplantısı mı yapıyoruz,yahu..!
Bir forumda,bir konuda,bir mesaj yazıyoruz,hepsi bu..
Gerizekalısın,eziksin,suratına sıçmışlar senin filan:D
Bir münazarada gergin olan taraf,hangi taraftır acaba:)
Ahlaksız eğer gerizekalı olmaktan, suratına sıçılmasından rahatsız isen(ki olmaman lazım, insanın doğası salt kötülüktür diyen sensin, kim suraına sıçarsa elelrini öp, şükür demen lazım), iddiaların geçersiz, zira kötülük insanın doğasında demiştin, insanın doğası salt kötülüktür demiştin, iyi de olamaz demiştin, böyle saçmalamıştın.o halde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu, neyi eleştirdin şimdi? :)

Anladığın dil demiştim, bana gücenme!
Genler ne olacak?Şu an vücudunuzda homo neandertal genleri bile var..Ne işe yarıyor bunlar?
Ahlaksız Ferrari, Harrari, Nietzsche, Dawkings, Hawkings, bu tür konular namına bunları unut, bunları çiz, narsist safsatalar, yalıtımlar, çevre-koşul yalıtımıyla yapılan kavanoz içi saçmalıklar, çözümlemeler geneli temil edemez.
Genlere sosyo-kültürel bilinci, edinimsel hiç bir şeyi yükleme, zaten genlerin bunları taşımaları ne de temsil etmeleri imkansız, salt yapısına değil, fiziğe de, etki-tepki temeline de,işlevine de aykırı. zaten genlerin asli olarak bilinç esaslı, davranış esaslı bir görev, işlevi yok. Genler aslında biyolojik yapıyla, formla, yani kalıtsal olarak aktarılabilir olanla ilgili. Bilinç, duyu tabanlı tepki işini assli olarak gen yapmıyor, organik olarak bir bütün halinde organizma yapıyor ve beyinde dahil bu bütünün bir parçası. her şeyi gene bağlayabilseydin, ne göze ne kulağa gereksinim duymazdın. gen asli işlevini, senin bilinç ediniminden, yani duyularla edindiğini yorumlama sürecinden çok daha önce tamamlamıştır. genlerin işlevi esasında, form-yapıya dairdir, tekniktir yani organik form-yapıyla ilgilidir.

İnsan bebek olarak dünyaya geldiğinde, iyiliği, kötülüğü bilmez, iyi de kötü olmaz... Mülkiyet kavramının-sisteminin egemen olmadığı bir komün toplumunda bu sistemde gördüğün hiç bir kötülük yaşan-a-maz, çünkü o bebekler, o ortamda büyürken böyle bir edinime sahip olmazlar. Bireysel mülkiyet dahi insan doğasına YABANCI bir kavramdır, dünkü çocuktur, bir yabancılaşmadır, bu konuyu gayet net izah ederim! Ama azıcık da olsa ekonomi-politik ve bilimle haşır neşir olmanız ve önyargısız okumanız, alternatifsiz kılınmışlığınızı, şartlanmalarınızı bir kenara koymanız şart. hatta imkan olsa deneyle dahi kolayca ispatlanır -gerçi ilkel kabilelerde defalarca ispatlanmıştır.

Biyolojik temelde, iyi/kötü temeli olmaz, böyle bir zemin yok, böyle bir muhatap yok, zaten izah ettim, gayet basit de izah ettim, doğada iyi/kötü diye bir şey yok, bu ancak örgütlü toplumlarda anlam kazanan sosyo-ekonmik-politik koşullarda, yani çıkar ekseninde(ekonomik) anlam bulur ve birlikte var olurlar, saltıklaşamazlar.

Sen ne zamanki biyolojik zeminde iyi/kötü lafzını muhatap olarak kullanıyorsun, idealizme, metafiziğe, daha doğrusu yaratılış mitolojisine saplanırsın. dediğim gibi bir kuşun, yaşamak için bir başka canlıyı avlaması ne kötü ne de iyi düzleminde ele alınamaz->materyalist.

Genlere abuk, subuk, alakasız şeyler yükleme, yükleyenler de yanılmaktadır, daha doğrsu bilerek yanıltmaktadırlar(çıkarlarının soytarıları).

Ahlak,sürü hayvanının içgüdüsüdür..Ne anlamalıyız buradan?
Ahlak egemen olanın, erk altında tuttuğu kesim için uyarladığı DAVRANIŞ SİSTEMİDİR, biyolojik değil, ideolojiktir. Bakınız ahlak da DAVRANIŞ ile ilgili. Canlıdaki esas içgüdü, hayatta kalma ve üreme dürtüsüdür o kadar, ama bu hayatta kalmanın binbir yolu olmadığı anlamına gelmez! :)
Sistem içinde sizin iyi olmanız,size avantaj sağladığı için,iyi olmaya devam edersiniz..Yalan söylememek,sahtekarlık yapmamak,cinayet işlememek gibi..Yani sizi iyiliğe yönlendiren sistemdir(SÜRÜDÜR)..Siz iyi olarak aslında sürüye hizmet ediyorsunuz..Aslında iyi olduğunuz için,iyilik yapmıyorsunuz..
Ne yaptığınızın,nerede olduğunuzun farkında bile değilsiniz siz..:)
Sonra da ekonomi/koşullar/diyalektik filan..
o halde, bizim de yararımıza ise, demek ki senin insanın doğası salt kötüdür ssafsatan yanlış. ve beni onaylamış oluyorsun, eğer iyi olmak bireye böyleyce toplumsal yarar sağlıyorsa -> BU EKEONOMİ-POLİTİKTİR, EKONOMİKTİR, yaaa anladın mı şimdi?

peki birey dediğiniz bomboş bir defter gibi dünayaya gelmişse, ve bu tutumlar artık bilinçli olarak düşünülen bir tutum olmaktan çıkmışsa artık orada, o konu her ne ise iyi/kötü kıstası da gereksizdir, zira artık planlayarak yapmamaktadır, kendiliğindendir. Elbette her canlı türünde üretim hataları istisnalar olur ancak bu özelden, genele safsatasına vardırılamaz, sosyal yapı, evrim süreciyle bu sorunalrın üstesinden gelir, ve olumsuz olan, zamanla elenir.

üstelik iyi ile kötünün tanısı ne? neye göre belirledin iyi ve kötüyü, genlerinle ne alakası var? iyi, kötü tamamen ama tamamen ekonomi-politik temelli kavramlar(100 kere ispat etmeme gerek yok), ama ekonomi kavramının ne olduğunu bile bilmiyorsun ki! psikoloji, sosyoloji, biyoloji kavramını bilmediğin gibi, DNA, genlerin de ne olduğunu, aslen işlevlerini bilmiyorsun.

Senin genlerin maymundan çok mu farklı, neden bir maymunla eşdeğer tutamıyorsun kendini, öküz desem alınıyorsun? çekinmeden birde konu'da Turan Dursun'u kullandın, bir insanı öldürmek insanın doğasını kötü yapıyorsa, bir insanı yaşatmak için çabalayan da iyi yapmış olur, sonrasında kıvırıyorsun. özel yalıtı olandan genelleme yoluyla SAFSATA üretiyorsun diyorum, hala öğrenemedin.

neyse Ahlaksız son günlerde her konuyu niyetle değil elbette ama provake ediyorsun farkıda mısın? Bu sıralar öznelci-idelaizmin, dinciliğin etkisinde kalmışsın, dilersen biraz nefes al, saplantı halinden kurtulamayı dene.. yazdıklarımızı önyargısız oku, hem belki anlayacaın dilde de seviye atlarız ne dersin?

Son olarak ahlaksız olduğunu, hiç bir şeye inanmadığını iddia ediyorsun değil mi? :) Sana kötü haberi vermek istemezdim, ama sen dinci, ahlak manyağısın. dinciliğin baki, o zaten ortada, ahkakçılığını ise örnekleyim;

Bu başlıkta bir örnek seçtin, o da film izlerken seks yapanı görünce, yanındaki kadınla seks yapmak istemini kullandın. Bu örneği insanın doğası kötüdür için kullandın, hem ataerkildin hem de ahlakçı. Sana öyle bir aşılanmıştı ki, seksi kötü bir şey sanıyorsun ya da istemi, alakasız sosyo-ekonomik, sosyo-külterl konulara boca ediyorsun-safsata-, hala aynı dini(egemen kültür-süzlük) yaşıyor, aynı ahlak saplantısıyla yaşıyorsun.

oysa seks de, esasında ekmek kadar su içmek kadar doğal, normal bir şeydir. Eğer ben normal dediysem bu demektir ki, anormali de tanımladı. anormal olan ise henüz cinselliği kazanmamış çocuklara, diğer insanlara iradeleri ve istem dışı, zoraki dayatımla yönelimdir, bu ahlakla ilgili değil, öncelikle biyolojiyle, bilimle, hukukla ilgili bir sorun. Böylece biz normal olanla anormal olanı, iyi olanla kötü olanı kavrar, ayırt ederiz. buradan ahlak üretmek yerine hukuka yöneliriz(biz yaparız sen değil, sen sözde ahlaksızlığına, hukuksuzluğu kılıf olarak geçirmeye kalkıyorsun)

örneğin sirke koşula, dereceye, kullanım miktarına göre iyi ya da kötü sonuçlar verebilir, olumlu ya da olumsuz. Bunlar ahlak konusu kadar genlerinle de ilgili değil. Ahlak bize birşey vermez, ama akıl-mantığımızı teslim alma üzre kuruludur, düşünmenizi engeller. konu salt sirke değil, o anlayasın diye metafor. bir çok konuya, eğer, olumlu/olumsuz, iyi/kötü esaslı bakacaksan bu temelden(ekonomik) bakmalısın ve kötü dediğin an bunun kıstası iyidir, tek başına saltık olarak bulunmazlar->diyalektik

İnsanın doğasında ne iyilik, ne de kötülük bulunmaz, koşula, kıyasa, e-göreliğe, edinimlere, davranışa göre kıyaslanarak elde edilebilir, böylece ayırt edilebilir, koşulları tespit edilebilir, hukuki zemine taşınabilir, olumlu/olumsuz sonuçlar koşulları değiştirmek yoluyla değiştirilebilir. İnsanın doğası kötüdür o halde katilleri, tecavüzvüleri, gaspçıalrı, sömürgenleri, insanı kendisine kul edenleri kabul edelim propagandası siz ahmaklar için geçerli, geçerli olduğu sürece de salaksınız. esas zemin ve temel çözüm nesnel koşullar ve bu koşulların nasıl oluştuğu sorunu üzerinedir, akıl ve mantığınızı kulanmalısınız, koşullar orada, ortada, gözlem ve analiz etme şansınız var. sizleri koşulları gözlem ve analizden men eden gen masalcılarına kanmayın, onlar tam bir felaket, bazıları bilinçli propagandacı-soytarı, bazıları ahmak. 3 Gram sirke size zarar vermezken, 3 kilo tıkarsanız, zarar görmenizin asıl sebebi genleriniz değil öyle bile olsaydı(!) bunu idrak edecek bir beyniniz var, kullanmaya çalışın ve 3 kg sirkeyi midenize tıkamayın, genlerinizin olması aptal olmanız gerektiği anlamına gelmez. önce bunu öğren-din mi?! :)

karakedi
23-04-2019, 02:39
hatta imkan olsa deneyle dahi kolayca ispatlanır -gerçi ilkel kabilelerde defalarca ispatlanmıştır.

çağdaş ilkel kabileler üzerinde araştırma yapan bazı çocuk davranışı bilimcileri, kapitalist toplum ailelerinde yetişen çocukların oyun-davranışları ile çağdaş ilkel topluluklarda yaşayan çocukların oyun-davranışlarını karşılaştırmışlar.

geçen gözüm ilişti, bazı yerlerine hızlıca baktıydım. böylesine basit konularda, en ufak bir mantık kırıntısının dahi konunun özünü anlamaya sayın Ahlaksız gibi örneklerde yeterli olmayacağını bilseydim, makaleyi saklar, şimdi buraya koyardım.

özetleyeyim... çağdaş ilkel topluluklarda hakim olan üretim ilişkisi, üretim araçlarının ortak mülkiyette olması ve üretim ilişkilerinin kabilenin kolektif öznesi tarafından belirlenmesidir. yani? özel mülkiyet yok, toplumsal artı'nın topluluk üyelerine nasıl dağıtılacağı topluluğun kolektif "aklı" tarafından belirleniyor. yani? bizdeki gibi, gammazlık, asgari ücrete insanları köle gibi çalıştırma, misafirliğine gittiğin zengin ailenin çocuğunun en pahalı oyuncakları şırankkk diye halıfleksin üzerine sermesi ve gösterişini yaptıktan sonra diğer çocuklara oynatmayıp toplaması gibi davranışlar gözlemlenmiyor.

bunlar basit gözlemler. daha derinlere işleyen toplumsal yaşantı ise her bireyin, diğer bütün bireylerle, hayatın bütün alanlarında rekabet içinde olması... rekabetin toplumsal yaşantıda belirleyici olması, bir süre sonra, bireylerin de, toplumsal çıkarlara göre değil, kendi bireysel çıkarlarına göre toplumsal ve üretim ilişkilerini belirlemesine -maalesef- neden oluyor. bazı duyarlı ve bilinçli yurttaşlar hariç.

sonuç olarak... çağdaş ilkel topluluklarda kapitalizmdeki rekabet duygusu olmadığı için, çocuklarda da oynanan basit bir oyunda;

-diğer çocuklardan fazla skor yapmak
-diğer çocuklardan daha uzağa fırlatmak
-diğer çocuklardan daha iyi futbol oynamak
-diğer çocuklardan daha çok oyuncağa sahip olmak
-diğer çocuklardan daha kuvvetli olmak
-diğer çocuklardan daha hızlı koşmak

gibi davranışlar gözlemlenmiyor. çağdaş ilkel çocuklarda diğerlerini görece diskalifiye ederek onlardan daha iyi olmak gibi davranışlar yok. öyle bir doğaları yok. oyun oynarken rekabet etmenin ne olduğunu bilmiyorlar. diğer çocukları ittirip kaktırmak, onlara çelme takıp kulağını çekmek, futbolda adam seçmesi yaparken topu kendisi getirdi diye en iyi çocukları seçmek gibi şeyleri bilmiyorlar.

onlar tam tersine, sadece eğlenmek için oynuyorlar. ve eğlence sırasında yaşadıkları ilişkide herhangi bir çıkar veya diskalifiye güdüsü olmadığı için, insani ilişkileri de daha gelişkin oluyor. farklı duygular, farklı paylaşımlar yaşıyorlar. bireysel başarı değil, takım başarısı, grup, topluluk başarısı için çalışıyorlar. çünkü içinde yaşadıkları hayat birbirleri ile rekabet edip, birbirlerini diskalifiye etmek üzerine değil; bir avcı takımı yada bir toplayıcı grubu olarak birbirleriyle dayanışma, birinin bir konudaki yetenek dezavantajını, grubun başka bir üyesinin yetenek avantajı ile kapatmak gibi kolektif yardımlaşma üzerine kurulu bir üretim faaliyetini kapsıyor.

diğer taraftan kapitalist toplumdaki, oyun oynayan iki çocuk arasında bir anlık tatlı rekabet/didişme, baskın çocuğun oyuncağını alıp diğerinin kafasına vurması, Ahlaksız gibi insanların hemen zıplayıp "bak işte gördün mü vahşet, katliam, faşistlik insanın doğasında vardır. bu çocuğun, ortada hiçbir sebep yokken diğerinin kafasına oyuncakla vurması katliamın insanın doğasında olduğunun göstergesidir" şeklinde metafizik bir düşünce tarzı geliştirmesine sebep olabiliyor.

fakat işte ortada yadsınamayacak, direkt somut gözlemler ve analizler üzerine kurulu böyle bir makale de var. rekabetin olmadığı bir toplumda, özel mülkiyetin ve dolayısıyla insanın, insan emeğinin sömürüsünün olmadığı bir toplulukta, çocukların aklına böyle plastik ördekle arkadaşının bıngıldağına vurmak gibi şeyler gelmiyor dahi.

demek ki, kötülük, iyilik, ahlaklılık, ahlaksızlık mutlak değil; dış etkilere karşı değişiklik gösteren kavramlardır. burada sanırım Ahlaksız'ın kalın kafalıkta ısrar etmesinin ve konuyu bir türlü anlayamamasının sebebi... sadece insanın (homo sapiens), doğadaki diğer canlılardan farklı olarak, doğasını değiştirecek bilince sahip olması ve değişen yeni doğada neyin iyi, neyin kötü olduğunu ayırt edememesidir. bunu ayırt edebilirse, değişimde etken olan faktörleri de insanın doğasına uygun ve insanın doğasına uygun değil olarak taraflaştırabilir.

aksi taktirde biz böyle mal gibi günlerce tartışır dururuz. halbuki olay çok açık:

1) cumhurbaşkanı kendi ittifakına oy atmayan herkesi PKK lı terörist ilan etti.
2) MHP genel başkanı zillet ittifakı. CHP PKK yla gaflet dalalet ve işbirliği içersinde. CHP gitsin PKK poşusu giysin falan gibi insanın kanını donduran tehditler savurdu.
3) içişleri bakanının CHPli yöneticileri cenazeye almayın. CHP gitsin PKK nın cenazesine katılsın gibi açıklamalar yaptı. mitingde kendini eleştiren vatandaşları karga tulumba tutuklatıp hapse attırdı.

olayın richard dawkinsle alakası yok, yerçekimi kuvvetiyle fındık fıstıkla falan alakası yok. öyle olsa aynı gen bende de var, ben niye provoke olup ekrem imamoğlu'na falan suikast düzenlemedim? benim ailemde suikastçi katliamcı geni körleşmiş mi?

insanın bunu görememesi için gerçekten samimi duygularımla söylüyorum mankafalı falan olması lazım. beyni bir kenara bırakıp sadece fatih portakalı izleseniz bile lincin kimler tarafından organize edildiğini anlarsınız.

yani hala daha yok işte genler yüzünden falan oldu diye ısrar etmek bence aptallık olur.

Neva
23-04-2019, 04:52
Aptallığın en açık kanıtı aynı şeyi defalarca yapıp farklı sonuç beklemektir./Einstein

upuaut
23-04-2019, 15:11
Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan, 23 Nisan Meclis Özel oturumundan, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledikten sonra, HDP milletvekili Pervin Buldan konuşurken ayrıldı. Erdoğan ‘neden ayrıldığına’ ilişkin “İstiklal Marşımızı söylemeyenleri mi dinleyeyim? Mehmedimi şehit edenlerin nesini dinleyeceğim?” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=Y98PN9SkeLo

“GAZ SIKIŞMASI VAR”

Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı ile ilgili de konuştu. Erdoğan “Şehit cezazesine giderken dikkat etmemiz gerekiyor. Şehit cenazesine giderken ben de ‘gidişim rahatsız eder mi diye?’ soruyorum. Burada bir gaz sıkışması var. Bunları istismara dönüştürmemize gerek yok.” dedi.

“NİYE ARAYAYIM”

Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nu arayacak mısınız?” şeklindeki soruya ise “Yorumumu yaptım daha niye arayayım?” diye yanıt verdi.

Kaynak. Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na saldırı yorumu: Gaz sıkışması var düşünmek lazım (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogandan-kilicdarogluna-saldiri-yorumu-gaz-sikismasi-var-dusunmek-lazim-4534242/).

Ahlaksız
23-04-2019, 19:04
Spartacus;uzun uzun yazıp,beni yoruyorsunuz..Yazdığınız da bir şey yok..Önüme bir şey koyamıyorsunuz..Şöyle de böyle de,başka da bir şey yok..

İnsan iyi olamaz demedim,yazdıklarımı çarpıtmayın..İnsanın doğasında kötülük var diyorum..Uygun koşullar ortaya çıkarsa,insanın doğasındaki kötülükler ortaya çıkar diyorum..

Sanalda suratıma sıçılmasından rahatsız olmam..Hem de bunu insanın doğasının iyi olduğunu söyleyen siz yaparsanız,hiç rahatsız olmam,bilakis ne kadar çaresiz durumda olduğunuzu,bu söyleminizle ifşa etmiş olursunuz..

Harrari'yi,Nietzsche'yi,Dawkins'i,Hawkings'i unutup,''insan iyidir,aha suratına da sıçtım işte'' diyen,sizin yazdıklarınızı mı ciddiye alayım yani:D

Gen gerçeğini indirgeyip,çevre (mem) faktörünü abartmaya gerek yok..Düzgün genleriniz yoksa,istediğiniz kadar iyi bir ortamda büyüyün/gelişin,bir noktada tıkanırsınız..Gen sadece saç rengini belirler diye bir şey yok,gen her şeyi belirler ama geni çevre farklılaştırabilir veya törpüleyebilir..

İyi/kötü kavramının olmadığı farklı konu..Demagoji yapıyorsunuz..Kötü kelimesi yerine acımasız veya bencil veya vahşi gibi bir kelimeyi de düşünebilirsiniz..

Bizim kötülüğümüzü,aslanların ceylanları avlaması gerçeği üzerinden örtmeye kalkıyorsunuz ama biz aslan değiliz işte..Konu da bu..Biz neyiz?

İyilik yapmak yararımızadır deyip,aslında iyi olduğumuz söylenemez..Biz iyilik yapınca bir fayda sağladığımız için,iyi olmaya çalışırız..İyilik yapınca kendimizi iyi hissederiz,endorfin seviyemiz artar..vb
Yani bir çıkarımız var ki,iyi olmaya çalışıyoruz..

Turan Dursun'u nasıl kullandım?Turan Dursun forumda yöneticisiniz ve Turan Dursun'u öldüren(ler)in aslında iyi insan olduğunu mu söylüyorsunuz?Böyle bir saçmalık olabilir mi?O katili sistem mi(ekonomi) yönlendirdi yani?Bir de benim dediğime bakın;O katil,özünde zaten katildi ama sistem onun katilliğini törpülüyordu..Bir noktada Turan Dursun'un öldürülmesi gerektiğini düşündü veya bu kişiyi birileri yönlendirdi ve bu katil de,doğasının gereğini yerine getirdi..Hepsi bu..

Siz,Neva,karakedi..Sürekli beni aşağılıyorsunuz,bana hakaret ediyorsunuz..Asıl trollük yapan sizsiniz..Suratıma sıçtınız,daha ne olsun?!Suratıma sıçıp,aslında iyi birisi olduğunuzu söylüyorsunuz,bir de bana gücenme diyorsunuz..:D
Trollük bu işte..!


Videonun sonuna dikkat edin;
https://www.youtube.com/watch?v=cW1e8tnly2w
Bu adam bir komedyen ama bahsettiği şeyin,bilimsel bir tabanı var..Yani beyni sürüngen,memeli ve primat olarak üçe ayırabiliriz..Primat beynin oluşumu/gelişimi,yani NEOKORTEKS denilen şey,30 yaşımıza kadar sürüyor..Bu bölüm ne işe yarıyor?Bu bölüm daha ilkel olan memeli(limbik) ve sürüngen beynin,daha doğrusu 200 milyon yaşında olan memeli beynin reflekslerini törpülemeye yarıyor..Mesela,memeli beyin trafikte canınızı sıkan birine saldır diyor,eğer primat(homo sapiens) beyniniz yeterince gelişmişse,bu saldırınızın önüne geçiyor..

Alttaki videodakiler iyi insanlar ama sistem yüzünden mi bu hale geldiler:)
Alttakilerin hepsinin primat beyni gelişmemiş..Sürüngen ve memeli beyinleri ile hareket ediyorlar..
Siz iyi olabilirsiniz,sizin iyi olma nedeniz,hem çıkarınız gereği,hem de primat beyninizin sağlıklı gelişiminden kaynaklanır..
https://www.youtube.com/watch?v=3pnamzDdLDw

karakedi
23-04-2019, 20:04
Ahlaksız. sen tam bir gerizekalısın kardeş kusura bakma. gerçekten. katıksız bir gerizekalısın. bize günlerdir burada saçma bir konuyu tartıştırttırıyorsun.

şu aşağıda kırmızı ile işaretlediğim bölüm bile kendi kendini nasıl çürüttüğünü gösteriyor. benim herhangi bir şey dememe gerek yok. sen kendin bile, kendini açıklamaya çalışırken, kendi kendini yalanlıyorsun. çünkü mantığını kullandığın zaman gerçekleri görüyorsun, Harari'den ezberlediğin şeyleri yazdığın zaman kafan karışıyor. mantığınla harari'nin kitapları arasında gidip geliyorsun. tam bir kafa karışıklığı içindesin.

demişsin ki "uygun" koşullar ortaya çıkarsa, kötülük ortaya çıkar.

eğer kötülükler sadece "uygun" koşulların ortaya çıkması ile çıkıyor; onun dışında çıkmıyorsa demek ki, kötülük insanın doğasında yoktur, çevresel koşulların etkileri yüzünden ortaya çıkıyor demektir.

kötülüklerin nasıl ortaya çıktığını sen kendin itiraf ettin.

bunu geçelim. peki uygun koşulların kendisi ne kadar doğaldır, insanın doğasına aittir? onu tartışalım. mesela bu olayda cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğanın ülkenin yarısını bütün halkın direnmesine rağmen PKK lı terörist ilan etmesi, onun ittifak ortağı devlet bahçelinin ve içişleri bakanının PKKlı teröristler CHP listesinden belediye seçimlerine giriyor, CHP PKK cenazesine gitsin, CHP PKK nın dik alasıdır falan gibi 1 yılı aşkın süredir sistematik olarak insanları dolduruşa getirmeleri ve toplumsal algı yaratmaları ne kadar doğaldır, insan doğası ile ne kadar örtüşür, bu tepkiler sonrası oluşan suçların doğal olduğunu ne kadar iddia edebilirsin? 6 milyon yıllık homo sapiens tarihinde, sadece 1 yıl gibi okyanusta nokta bile sayılamayacak kısa sürede toplumsal algı yaratılarak oluşmuş bir linç faaliyeti insanın genine ne kadar katılmış olabilir sence?

Spartacus;uzun uzun yazıp,beni yoruyorsunuz..Yazdığınız da bir şey yok..Önüme bir şey koyamıyorsunuz..Şöyle de böyle de,başka da bir şey yok..

İnsan iyi olamaz demedim,yazdıklarımı çarpıtmayın..İnsanın doğasında kötülük var diyorum..Uygun koşullar ortaya çıkarsa,insanın doğasındaki kötülükler ortaya çıkar diyorum..

Sanalda suratıma sıçılmasından rahatsız olmam..Hem de bunu insanın doğasının iyi olduğunu söyleyen siz yaparsanız,hiç rahatsız olmam,bilakis ne kadar çaresiz durumda olduğunuzu,bu söyleminizle ifşa etmiş olursunuz..

Harrari'yi,Nietzsche'yi,Dawkins'i,Hawkings'i unutup,''insan iyidir,aha suratına da sıçtım işte'' diyen,sizin yazdıklarınızı mı ciddiye alayım yani:D

Gen gerçeğini indirgeyip,çevre (mem) faktörünü abartmaya gerek yok..Düzgün genleriniz yoksa,istediğiniz kadar iyi bir ortamda büyüyün/gelişin,bir noktada tıkanırsınız..Gen sadece saç rengini belirler diye bir şey yok,gen her şeyi belirler ama geni çevre farklılaştırabilir veya törpüleyebilir..

İyi/kötü kavramının olmadığı farklı konu..Demagoji yapıyorsunuz..Kötü kelimesi yerine acımasız veya bencil veya vahşi gibi bir kelimeyi de düşünebilirsiniz..

Bizim kötülüğümüzü,aslanların ceylanları avlaması gerçeği üzerinden örtmeye kalkıyorsunuz ama biz aslan değiliz işte..Konu da bu..Biz neyiz?

İyilik yapmak yararımızadır deyip,aslında iyi olduğumuz söylenemez..Biz iyilik yapınca bir fayda sağladığımız için,iyi olmaya çalışırız..İyilik yapınca kendimizi iyi hissederiz,endorfin seviyemiz artar..vb
Yani bir çıkarımız var ki,iyi olmaya çalışıyoruz..

Turan Dursun'u nasıl kullandım?Turan Dursun forumda yöneticisiniz ve Turan Dursun'u öldüren(ler)in aslında iyi insan olduğunu mu söylüyorsunuz?Böyle bir saçmalık olabilir mi?O katili sistem mi(ekonomi) yönlendirdi yani?Bir de benim dediğime bakın;O katil,özünde zaten katildi ama sistem onun katilliğini törpülüyordu..Bir noktada Turan Dursun'un öldürülmesi gerektiğini düşündü veya bu kişiyi birileri yönlendirdi ve bu katil de,doğasının gereğini yerine getirdi..Hepsi bu..

Siz,Neva,karakedi..Sürekli beni aşağılıyorsunuz,bana hakaret ediyorsunuz..Asıl trollük yapan sizsiniz..Suratıma sıçtınız,daha ne olsun?!Suratıma sıçıp,aslında iyi birisi olduğunuzu söylüyorsunuz,bir de bana gücenme diyorsunuz..:D
Trollük bu işte..!


Videonun sonuna dikkat edin;
https://www.youtube.com/watch?v=cW1e8tnly2w
Bu adam bir komedyen ama bahsettiği şeyin,bilimsel bir tabanı var..Yani beyni sürüngen,memeli ve primat olarak üçe ayırabiliriz..Primat beynin oluşumu/gelişimi,yani NEOKORTEKS denilen şey,30 yaşımıza kadar sürüyor..Bu bölüm ne işe yarıyor?Bu bölüm daha ilkel olan memeli(limbik) ve sürüngen beynin,daha doğrusu 200 milyon yaşında olan memeli beynin reflekslerini törpülemeye yarıyor..Mesela,memeli beyin trafikte canınızı sıkan birine saldır diyor,eğer primat(homo sapiens) beyniniz yeterince gelişmişse,bu saldırınızın önüne geçiyor..

Alttaki videodakiler iyi insanlar ama sistem yüzünden mi bu hale geldiler:)
Alttakilerin hepsinin primat beyni gelişmemiş..Sürüngen ve memeli beyinleri ile hareket ediyorlar..
Siz iyi olabilirsiniz,sizin iyi olma nedeniz,hem çıkarınız gereği,hem de primat beyninizin sağlıklı gelişiminden kaynaklanır..
https://www.youtube.com/watch?v=3pnamzDdLDw

spartacus
23-04-2019, 20:21
Uzun mu yazıyorum, 300 sayfa okusan edinemeyeceğin bilgi, bakış açısını sana sunuyorum düşünmeyi, yorumlayabilmeyi, akıl ve mantığın kulalnımıı hatırlatmaya çalılıyorum. okumaktan önce, bu önemli, bırak kitapları, cevap verdiğini sandığın yazılraımı bile anlaman için bunu başarmamız lazımdı ki, her yolu denedim, artık hangi dilden anlayacağın konusunda emin olamadığım için, çeşitli yollar denedim, başarılı olamadım...

yazını okumadım sadece su satırdan gideceğim, madem kısa yazacağız, kısa yazalım o halde.

İnsan iyi olamaz demedim,yazdıklarımı çarpıtmayın..İnsanın doğasında kötülük var diyorum..Uygun koşullar ortaya çıkarsa,insanın doğasındaki kötülükler ortaya çıkar diyorum..
demek ki, koşullar doğasındaki iyiliği de, ortaya çıkartabiliyor yoksa biz kötülüğü neye gçre tanımlayabilirdik ki? değil mi? Milyar örnek verilebilir, uzağa gitmeye de gerek yok, gündelik hayatımız dahi örnekleriyle dolu... Bir bilgi daha, "insan doğası kötüdür" zırvalığı neo-liberallere, yani yeni-nazi-liberallere ait bir kılıf, kendi ideolojileri, cennetleri namına, ideolojik-politik, ekonomik hangi türlü olursa olsun köleleri için bir ayet...

demek ki safsatan başından beri söylediğim gibi, nereye çekersen oraya sünüyor, neden? Çünkü temelinde bilgi yok, birikim yok, akıl yok mantık yok, kısaca sen ve safsataların var...

Biyolojik olarak hiç bir canlının doğasında, iyi/kötü bulunmaz, iyi/kötü tanımı iradi, ekonomik tabana ait ve herhangi birisi mutlak saltıklaştırılamaz! Zaten yazımda değinmiştim, tekrara gerek yok. E.d.i.n.i.m diyoruz, anlamı basit.

iyi ve kötünün tanı ve tanısı, kendiliğinden(doğa-l) olana ait bir NİTELİK değildir(açıklandı).

Mitoloji, dinci, kaderci bir bakışa sahipsin, sebebini biliyorum, azıcık dini kafesten çıksan, culk diye içine düşeceğin neo-liberal kafes, sonuç olarak çiftliğindesin... üzülerek görüyor ve biliyorum ve bu durum senin şahsına münhasır da değil... hala doğa ve doğal olanın anlamının kendiliğinden olduğunu bilmiyor ve buna da şerh koyarken, doğaya, ardında olana mefafizik bir irade yüklüyor olmalısın ki, iradi temelde anlam kazanan her türlü kavramı boca etmeye çaışıyorsun... Miolojk kaderciliğini, yaratılış mitolojisini konduracak bir yer lazım sana, onu da buluyorsun, aslında ağa-babaların bulmuştu, çaaaat alnının çatına çakıyorlar, gen! Bitti, ne bulursan gen'e yık, yükle! işte kaderci ve metafizik, idealist dinsel boyunduruğun ve işte alakasız bir dolu anlam yüklediğin, puta çevirdiğin tanrın... Artık iman edebilirsin ve seninle diyalog kurmak, sana erişmek atık imkansız gibi bir şeydir, bin dereden bin su getirirz ki diyalog kurabilelim diye... Ama her seferinde tipik dinci gibi davranmaya devam edersin, bunun açıklaması da mevcut, bilmediğimiz bir sorun-durum değil.muhtemel başka dincilerle tartıştıysan sende farına varmışsındır...

Artık, emek/zaman ve ciddiyetsiz, lakaitle muhatap olma kotamı doldurdum, inanç senin, tabu senin, kutsal senin, metafizik, mitolojik, ahmak aldatan propagandalar ardında tavaf senin, safsatalarla, yalıtık, indirgemeci salak-öznelci-idealizmle oluşturulmuş, slogan düzeyindeki ayetlere iman senin...

Geçen 1 gen gördüm, bu konuyu okuyormuş-ilk fırsatta üye olup sana yazacakmış.. Sizi gen ile başbaşa bırakmak istiyorum, safsatalarından bıktım... üstelik Türkçe konuşuyordu. Türkçe konuşmak da insanın doğasındaymış ve tüm insanların genindeki ırk Türklük(haşa), dil Türkçeymiş! ispatı ise, koşullar oluşursa insan Türk olabiliyor ve Türkçe konuşuyormuş. Ya olmayanlar diye sorduğumda diyor ki, onların koşulu olulmamış :) (senin verdiğin dogma cevaplardan, nato-gen kafa ve tabi daim haklısın).. gerçi asıl hayret verici olan, insanın değil de, gen'in Türkçe bilmesi ve konuşması, doğasında olması :)

Ahlaksız
23-04-2019, 20:32
eğer kötülükler sadece "uygun" koşulların ortaya çıkması ile çıkıyor; onun dışında çıkmıyorsa demek ki, kötülük insanın doğasında yoktur, çevresel koşulların etkileri yüzünden ortaya çıkıyor demektir.
İleri zekalı karakedi:)
Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum ama anlamıyorsun yazılanları..
Hepimiz kötüyüz..Bunu anlamıyorsun işte..Hepimiz aslında katiliz,hırsızız,caniyiz,vahşiyiz,psikopatız,ne dersen de artık..
Peki bizi frenleyen ne?
1-Neokorteks denilen primat beyni..
2-Eğitim
3-Din
4-İçinde bulunduğumuz sürü/kitle/toplum
Uygun koşul,mesela şu..Eğer neokorteksin iyi durumda değilse,en ufak bir şey de,içindeki kötülük ortaya çıkar..Biri çıkıp,''hadi şu adamı yakalım,o bizim dinimize/milletimize küfrediyor'' derse,balıklama atlarsın ve çakmağı çakarsın..
Anlıyor musun ileri zekalı:D
Kendini kaf dağında görme sakın..Şu an başına bir şey gelse,birkaç dakika içinde katil olabilirsin..
Neydi bizim atalarımız?AVCI..Avcı ne demek?KASAP demek,KATİL demek..
Şu an bilgisayar kullanman veya kıçında don olması,seni çağdaş/modern bir canlı yapmaz..Dediğim gibi,acımasız bir katile dönüşmen birkaç dakikada gerçekleşebilir..

karakedi
23-04-2019, 20:36
bu da gereksiz yere sündürülen tartışmalardan biri. konumuz kemal kılıçdaroğlu'na uygulanan linç girişimi. gündemde çok önemli gelişmeler oluyor. fakat biz Ahlaksız'ın bu dangalakça fantezilerine takılıp duruyoruz. basit bir siyasi gündemi dahi dawkinse, harari fantezilerine girmeden tartışamıyoruz.

ben geçenlerde benim dahil olmadığım başka bir başlıkta, Ahlaksız bir şeyler anlatırken sonradan öğrenilen davranışın genlerle aktarılmadığını kendi ağzıyla söylediğini gördüm. burada da kalkmış sonradan öğrenilen davranışların insanın geninde olduğunu söylüyor.

resmen saçmalık.

Ahlaksız
23-04-2019, 20:50
Spartacus;Dawkins gibi bilim adamlarını,Nietzcshe gibi filozofları es geçip,sizi dikkate almam için benim önüme bir şey koymanız lazım..Buyrun,koyun,bakalım,neye dayanıyorsunuz..Koyabilir misiniz?Koyamazsınız..
Ben sizin önünüze bilim adamlarının veya filozofların insana yönelik menfi duruşlarına/tespitlerine dair argümanlar koyarım ama..Size geni de anlatırım,antik tarihi de,ilkel insanların ne yaptıklarını da..Hepsinin de kaynağını önünüze koyarım..

Çok uzaklara,sürüngen beynimizden bahsetmeye filan gerekte yok aslında..
Bizim tarihimizde yamyamlık var mı?Var..Ensest ilişki var mı?Bugün bile var..Katliam/soykırım var mı?Bugün bile var..Terörün her türlüsü var mı?Hep vardı..Hırsızlık/rüşvet/sömürü var mı?Hep vardı..
Anlamadığınız yer neresi?
İnsanlık tarihi,baştan sona kötülük üzerinden inşa edilmiş..Beyinden/genden filan bahsetmeye bu yüzden gerek yok ama istenirse bahsederiz..
Böyle bir tarihimiz var ve siz insanın doğasında salt kötülük olduğunu kabul etmiyorsunuz..Trajikomik bir durum bu..Şu halinize gülsem mi,ağlasam mı bilemiyorum..

Kötülükte yok,iyilikte yok,sen ahmaksın da,senin suratına sıçılır da falan filan..Başka bir şey dediğiniz yok..

Adam gen bencildir diye kitap yazmış..Öbürü homo sapiense ekolojik seri katil demiş,öbürü homo sapiens avcı/katil/kasap demiş,öbürü iyi olma nedenimizin içinde bulunduğumuz toplumdan dolayı olduğunu söylemiş,öbürü ensest/öldürme bizim doğamızda var demiş,.Tüm bunları nasıl görmezden geleceğiz?!

karakedi
23-04-2019, 20:51
Hepimiz kötüyüz..Bunu anlamıyorsun işte..Hepimiz aslında katiliz,hırsızız,caniyiz,vahşiyiz,psikopatız,ne dersen de artık..
hayır böyle bir şey yok. hırsızlık, canilik, vahşilik, psikopatlık, katillik sınıflı toplumlarla sonradan oluşmuş, 6 milyonluk insanlık tarihinde ancak 5bin yıllık görece çok kısa bir kesitte karşılaşılan olgulardır.
Peki bizi frenleyen ne?
tam tersine. burada frenleme yok. aşağıda saydığın faktörlerden dolayı (1inci madde hariç) frenlenen değil, kötülük yapmaya iteklenen dış faktörler vardır.
1-Neokorteks denilen primat beyni..
2-Eğitim
3-Din
4-İçinde bulunduğumuz sürü/kitle/toplum
Uygun koşul,mesela şu..Eğer neokorteksin iyi durumda değilse,en ufak bir şey de,içindeki kötülük ortaya çıkar..Biri çıkıp,''hadi şu adamı yakalım,o bizim dinimize/milletimize küfrediyor'' derse,balıklama atlarsın ve çakmağı çakarsın..
bir canlı olarak insanın en temel doğal davranışı hayatta kalmak, kendini korumak ve beslenmesini sağlamaktır. bunun dışındaki davranışlar, çevresel koşullarla itkilenmiş davranışlardır. örnek verelim, İzmir ilinde bir çok kent merkezi ilçesinde ülkenin cumhuriyetçi değerlerini temsil eden bir partinin 80%inin üzerinde oy almasını korteks ile açıklayamayız. o zaman korteksi gelişmiş olanların izmire, korteksi gelişmemiş olanların ankara/çubuka veya sivas/madımaka taşınması gibi abuk subuk fanteziler ortaya çıkardı
Anlıyor musun ileri zekalı:D
Kendini kaf dağında görme sakın..Şu an başına bir şey gelse,birkaç dakika içinde katil olabilirsin..
elbette benim de sosyal hayatımda karşılaştığım durumlar, beni kötü düşünmeye iten olaylar, hatta üzerime gelinse kendimi şahsı müdafa etmem gerektirecek kriminal olaylar olabilir fakat benim ailemden, çevremden aldığım eğitim olayları daha farklı çözmeme yardım ediyor. olayları elime sopa alarak değil karşı tarafla empati kurarak çözebiliyorum. bunu yapmamı sağlayan benim korteksimin onunkinden birazcık daha iyi olması değil (çünkü böyle bir fark, 70 yıl gibi 6 milyon yıllık bir gen tarihi ile karşılaştırıldığında çok kısa bir süredir. bu kadar kısa sürede benim gelişkin bir insan olarak provoke olmamam, olayları şiddet ile değil diyalog ile çözmemi sağlayan şey eğitimdir. zaten bütün antropolojik bulgular, evrim tarihi senin yanıldığını, insan anatomisinin genin bencilliğe göre değil, eğitimin avantajına göre seleksiyona uğradığını gösteriyor. yanılan sensin. ve seni yanıltan maalesef evrimin, yani bilimsel bulguların kendisi. o yüzden senin benim gözümde cahil bir yobazdan farkın yok. çünkü sen bilimsel bulguları inkar eden bir yobazsın.
Neydi bizim atalarımız?AVCI..Avcı ne demek?KASAP demek,KATİL demek..
hayır avcı kasap yada katil demek değildir. bu kavramlar ancak 6 milyon yıllık insan evrimi tarihi ile kıyaslandığında 5bin yıl gibi çok kısa bir kesitte ortaya çıktı. avcı avcı demek. bu kadar.
Şu an bilgisayar kullanman veya kıçında don olması,seni çağdaş/modern bir canlı yapmaz..Dediğim gibi,acımasız bir katile dönüşmen birkaç dakikada gerçekleşebilir..
hayır gerçekleşmez. tam tersine bilgisayar, kitap, eğitim, kültür, sanatsal faaliyetler, insanlarla sosyal ilişkiler, yardımlaşma, tarih bilinci, bilime ilgi duymak, ne bileyim tiyatro ile ilgilenip performanstan çıktıktan sonra ekiple beraber kahve içip sohbet etmek vs bunlar seni adım adım kapitalist dünyanın katilleştirici kuşatmasından koruyan önlemlerdir. suçu işleyen insanlar ise genellikle bu tür faaliyetlerden yoksun bırakılmış insanlardır.

kırmızı ile yazdım. kemal kılıçdaroğluna linç olayında, homo sapiensin biyolojik evrimine girdim. seni tebrik ediyorum.

Ahlaksız
23-04-2019, 21:08
bu da gereksiz yere sündürülen tartışmalardan biri. konumuz kemal kılıçdaroğlu'na uygulanan linç girişimi. gündemde çok önemli gelişmeler oluyor. fakat biz Ahlaksız'ın bu dangalakça fantezilerine takılıp duruyoruz. basit bir siyasi gündemi dahi dawkinse, harari fantezilerine girmeden tartışamıyoruz.

ben geçenlerde benim dahil olmadığım başka bir başlıkta, Ahlaksız bir şeyler anlatırken sonradan öğrenilen davranışın genlerle aktarılmadığını kendi ağzıyla söylediğini gördüm. burada da kalkmış sonradan öğrenilen davranışların insanın geninde olduğunu söylüyor.

resmen saçmalık.
Laga luga yapıyorsun..Şu konuda,bu bahsettiğin şeyden bahsetmiştim;
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=633333&highlight=limbik#post633333
Zor bir konu bu..Senin anlamanı beklemiyorum:D

karakedi
23-04-2019, 21:16
evet bahsettiğim başlık bu. orada sen kendin demişsin.

Suç denilen şeyi,yeni doğan bir bebek,nereden bilsin Neva:D

Suçluluk duygusu,sonradan öğrenilen bir şeydir..Tıpkı utanma duygusu gibi..



sonuna da gülücük koymuşsun.

Ahlaksız
23-04-2019, 21:27
evet bahsettiğim başlık bu. orada sen kendin demişsin
sonuna da gülücük koymuşsun.
Duygu nedir,his nedir,anlattık orada..

karakedi
23-04-2019, 21:32
Duygu nedir,his nedir,anlattık orada..

afferim sana. şimdi çeneni kapat da konumuza dönelim.

Ahlaksız
23-04-2019, 21:45
afferim sana. şimdi çeneni kapat da konumuza dönelim.
Amma kıymetli konun varmış,konumuz da konumuz:D
Dönelim konuya..Sana bir soru..Üstün zekanla cevapla bakalım:D

''Kılıçdaroğlu'na saldırı sürecinde,o kadar koruma/asker/polis olmasına rağmen,niye bir tanesi silahını çekip havaya ateş etmedi?''

karakedi
23-04-2019, 21:47
Amma kıymetli konun varmış,konumuz da konumuz:D
Dönelim konuya..Sana bir soru..Üstün zekanla cevapla bakalım:D

''Kılıçdaroğlu'na saldırı sürecinde,o kadar koruma/asker/polis olmasına rağmen,niye bir tanesi silahını çekip havaya ateş etmedi?''

cevap veriyorum. çünkü havaya ateş etme geni yoktu. zamanla körelmiş.

Ahlaksız
23-04-2019, 21:52
cevap veriyorum. çünkü havaya ateş etme geni yoktu. zamanla körelmiş.
Kampüsten zeka fışkırıyor..Gelecek emin ellerde:D

karakedi
23-04-2019, 21:57
Kampüsten zeka fışkırıyor..Gelecek emin ellerde:D

yok kanka. ben alegori yaptım ama sen onu bile anlamadın. bizim oralarda bi tabir vardır bilir misin? kim la bu mal, boku sidiği gen'e bağlıyor diye. insan gibi sorarsan soruna cevap vereceğim. zira sabotajların yüzünden o sorduğun konuyu hiç tartışmadık mesela. önemli bir detay. ama taktın genlere.

spartacus
23-04-2019, 22:43
Spartacus;Dawkins gibi bilim adamlarını,Nietzcshe gibi filozofları es geçip,sizi dikkate almam için benim önüme bir şey koymanız lazım..Buyrun,koyun,bakalım,neye dayanıyorsunuz..Koyabilir misiniz?Koyamazsınız..
defalarca ortaya koydum, ki benim kendi, kendime söylemem hoş değil ama, yaşayan filozofum. Çok basit paragrafları bile anlayamadın ki, ben şimdi nasıl olsunda detaylara girebileyim. Önce senin, dogmatik, safsatacı ve dinci etki altındaki drumundan kurtulmamız şart...

En başta, özelden, genel sonuç safsatasını anlattım, ilk bunu aşmalısın(ah bir aşsan milyonlarca insanın, bu yöntemlerle nasılda kötürümleştiği, düşünemez hale getirildiği hali, durumunu göreceksin-benim sana baktığımda gördüğüm gibi-, hayret edeceksin), aşmadığın koşulda ne desem anlayamazsın... daha neyi anlatmadım ki, bu konuyla ilgili anlatmam gereken ne varsa basitçe anlattım, üstelik öyle 500 sayfa kitap yazmaya da gerek kalmadan., sen alamıyorsan ben ne yapabilirim?

üstelik Dawkins, Hawking, topla-çıkart Matrix vb için, bu tarz konulara, yani bildiğimiz yanlışlara-sapmalara, bariz SAFSATA-İNDİRGEME OLDUĞU AÇIK ORTADA OLAN konulara dair söyledm, zaten başında da belirttim, bu tür konularda! dedim! bir bütün olarak söylemedim... Bu forumda dahi ispatlıdır, örneğin benim Hawking'in fantazilerine karşı eleştirilerimden bazılarını, Hawking yıllar sonra itiraf etmiştir, ya edemediği onca fantastik-kurgu, saçmalık? Ferrari harrari içinde yazarım merak etme ama önem bakımından şu an benim için çok gerilerde... felsefe çok, ama çok önemli bir zemin, felsefe tabanda yoksa orada bilimde olmaz, ama sen idrak edecek durumda değilsin henüz. ne ki, bu kişiler mit-zeus mu? Nazarımda materyalist olamayan, neo-liberal idealist, dogmacı olan her kişi, safsatalara açık, bilimsel metodlardan ve düşünme biçiminden kolayca sapabilecek zemine sahiptir ki gayet objektif izahı da var. ne oldukları beni ilgilendirmez ne dediklerine ama derken de hangi dayanaki zemi, kaynak üze olduklarına bakarım... yani bu tarz rölatif durumları, saltık ele aldıkları, özelden-genel sonuç safsatası, bütünle parça ilişkisini tamamen yalıttıkları ama buna rağmen bütüne dair genel yargılar ürettikleri her durumda yanlıştırlar, milyar tane de yazsalar doğru olmayacak.. bu kadar basit

kaç kere izah ettim, İYİ/KÖTÜ üzre ve insanın doğası kötüdür temelli siyaset, lafazanlık -> dindir, neo-liberal bir aldatmacıdır diye! üstelik örneğin, genlere böyle her aklınıza esen rölatif kavramları, heleki bir de saltıklaştırıp, giydiremezsiniz, bu zaten başlı başına dogmadır, METAFİZİKTİR, idealisttir. yazdım, izah ettim!

efendim sokakta acından ölmek üzre olan bir kuş gördüm ve koştum su ve yem verdim, kanadı kırılmıştı veterinere götürdüm, bu davranışım genimle ilgili değil, genlerimin asli görevi bu değil, benim bunu yapabileceğim form-yapıya sahip olmamı sağlamakla, teknik yanıyla ilgiliydi, asıl iş, o an içinde olduğum koşul, edinimsel çevre, aldığım veri, yorumlayışım, beyin ve duyu organlarıma düşüyor. örneğin Danimarka'da büyümüş her 10 çocuktan 9'u benimle aynı davranışı sergilerken, bir Afganistanda bu oran değişebilir(anlayabiliyor musun? Genleriyle ilgili değil). oradaki eylemimin faili, genlerim değil! Bunun nesini idrak edemiyosun, seni akıl-mantıktan alıkoyan ne? fail(özne) ne demek bilir misin? İnsanı özne yapanın eylem-i olduğunu da bilmezsin, o saydığın bazıları da bilmez, ama yazıyorum işte, fakat bir türlü anlamıyorsun heleki eylemin-davranışın, ekonominin önemine dair hiç bir fikrin yok.

iyi/Kötü gibi kavramların insanın doğasında bulunamayacağını da defalarca izah ettim, sen sadece ayet yazıyorsun, okumayı beceremiyorsun ki.

Mesala bir cevabına daha yazayım, anlayacak mısın? hayır!..
Hepimiz kötüyüz.
Hepimiz kötüyüz = hepimiz iyiyiz dedi tanrı. Koşul hangisinden yanaysa, ona göre! öyleyse?

hepimiz insanız sözü geçerli olabilir mi? evet, hepimiz canlıyız sözü evet, ama hepimiz kötüyüz geçerli bir saltıklaştırma, ifadesi olamaz. çünkü bu kavramlar şu ya da bu canlının niteliği-özelliği olarak soyutlanan kavramlar değiller...

bu ifadenin neresini anlayamıyorsun?

İnsanın doğasında adidas ayakkabı giymek vardır demek kadar saçma bir ifade ve neo-liberaller böyle bir iddia da bulunsun onu bile lafızda kolayca senin gibilere(felsefe bilimsel düşünme yoksulu) kolayca ispatlayabiliyorlar(çünkü anti bilim, anti fesefe, anti akıl-mantık... temelleri bu, neredeyse tüm söylemleri subjektif, kurgulanmış safsata, işlerine geldiği gibi!). Tek yapmaları gereken safsata türetmek... bu sorunu hala anlayamadın mı? Öyleyse deneyelim hemen,"insanlar eğer uygun koşullara sahip olsaydı, yani adidastan başka ayakkabı olmasaydı demek ki, adidas giyeceklerdi bu da demek ki genlerinde mevcut" yahu bu tarz ifadelerden ne anlıyorsun, tekrar edip duruyorsun, sorsana bir adidas markası ile gen ne alaka, iyi/kötü kavramıyla genin ne alakası var?

üstelik iyi/kötü, birisinin gazlayanı-frenleyeni, sağlayanı diğerin de sağlayanıdır oysa, saltıklaşamazlar. ve ayrıca, tek başlarına anlam taşımazlar. Hiçbir iyiliğin olmadığı yerde kötülük, kötülüğün olmadığı yerde de iyilik olmaz zaten. iyilik, olmaması gerekendir, bir yerde iyilik varsa, orada kötülük, kötü durumda olan da var demektir. ve iyilik bir pazarlık konusu haline gelmiş de olabilir.. biz kaitalizm gibi koşullarda iyiliğe mecbur kalıyoruz, ama olması gereken iyi de, kötü de olmamamızdır, insanın doğası bu, iyi de değildir, kötü de! hani diyorsun ya ahlaksız, aynı zeminde düşün. ok?..

bu ifadenin neresini anlayamadın?

yeni Musa, 10 emrini yayınlıyor, havari duyurmaya çalışıyor durumundan çıkmalısın.

Zaten neydi ki, iyi/kötü üzerinden siyaset=dindi!

hepimiz kötüyüz->hepimiz iyiyiz... Şimdi de İsa vaaz veriyor gibi, "hepimiz erkeğiz" gibi bir laf salatası... asla başka türlü olunamaz, iyi de kadınlar yok mu, var ama olması ayeti kerimemizi değiştirmez, aksine ne kadar doğru olduğumuzu(dogmacılık üzre) ispatlar(hönk!). onlar uygun koşullara sahip olsalardı yani cinsiyeti belirleyen XX yerine XY kromozonuna sahip olsalardı, zaten erkek olacaklardı, demek ki doğalarında var, komedi... Jeton hala düşmedi mi? Akıllı, dünya Mars olsaydı zaten dünya olmazdı, bu tarz lafızlar saçma...

e-bilseydi, e-olsaydı, saltıklaşatırılamaz ifadelerdir, üstelik olsaydı dediğin an zaten olmadığı koşulları da kabul etmiş oluyorsun, farkında değil misin? Bu kadar basit ifadeleri anlayamıyor musun?

harrari, dawkings bilim insanı değil ne olursa olsun, bir konuda safsataya düşüyorlarsa, ne oldukları beni bağlamaz ve açıkca da izah ediyorum. Bu tür, görece, edinimlere dayalı, farklı koşullarda, farklı sonuçlar doğuran edinimleri, ne saltıklaştırabilirsin ne de alakasızca gidip gen'e yükleyebilrisin.

Aha bu kadar basit ifadenin neresini anlamıyorsun ki?

örneğin bölünerek çoğalan bir bakteriyi düşünebilim, gıda alırken bencil dedin mi, dedin, ama bölündüğünde de, paylaşmış oldu, her türlü yorumlayabilirsin, bunlar subjektif ifadeler, zorlama ifadeler, geçersiz ifadeler, gen ne bencildir ne de sencil :)

başka bir başlıkta "sen beden değilsin, beden senin içinde" zırvalığında özellikle vurguluyorum, rölatif kavramlar veya olaylar üzerinden saltıklaştırılma yapılmamalı, örneğin oradaki soytarı bilim insanı olsa ne, olmasa ne? insanları kandırmak için "renk" faktörünü kullanıyor, bakınız iyi/kötü de aynı temelde kavramlar, görecelidir, EDİNİMSELDİR, insanın en doğal ihtiyaç ve davranışları ne iyi ne de kötü değildir, yani yaşadıklarımızın sebebi ne iahi kötülerdir, ne de insnaın doğasındaki kötülük, ilahi iyilik lafazanlığı, bunu İsa masalcıları öter durur... gerçek orada, burnunuzun dibinde, görün, rölatif kavramlrınız, nesnel koşullara kişiye, drumuna görelik kazanıyor... ama burada bizi karşılama koşulları iliglendirir, öyle seni kandıran neo-liberaller gibi, dünya'da bir avuç cennet hayatı yaşıyor, bu sizin kaderiniz diye seni kandıramam, gerçeği söylemek zorundayım, seni düşünmeye sevk etmek zorundayım. anlamadığın ne?. Ben bu soytarılıkları bugün görüp, yaşıyor değilim, bunların, Platon'a, Kant'a, Berekley'e, Hitlerin'e kadar ciğerini biliyorum...

bırak şu iyi/kötü mavalını...

karakedi
24-04-2019, 01:33
bu arada adamı serbest bırakmışlar :)
bunun arkasında kesin fetö vardır len diyenlerin ağzı kapanır artık ama bu ülke böyle bedel ödeye ödeye nasıl kurtulacak bu halk düşmanlarından bilmiyorum.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/kilicdarogluna-yumruk-atan-saldirgan-serbest-birakildi-261575

ilahimasal
24-04-2019, 12:51
Bahceli , K. Kılıçtaroglunu linç ettirip amacına ulaşma konusunda şimdilik yenilgiye ugramış birisidir.

Bahceli nin insanları linç ederek başarıya ulasma konusunda iştahının bittiğini söylemek mümkün değildir.

Bahcelinin yeni linç girişimlerine karşı gerçekten cok dikkatli olmak gerekiyor. Kendi bekası icin ülke yanacak dahi olsa insanları linç ettirecek kadar gözü dönmüş birisi ile aynı ülkede yaşıyoruz.

Üzüntü verici.

spartacus
24-04-2019, 13:01
AKP'den provokatif açıklama... "Yiğitlerimizi size yedirmeyiz"
https://odatv.com/images/2019_04/2019_04_24/provokasyon-tam-gaz-24041936_m2.jpg?v=1556097492
https://odatv.com/provokasyon-tam-gaz-24041936.html

Leonardo
24-04-2019, 17:35
Söyleyene değil söyletene bakmalı.

mankurta değil, sahibine bakmalı.

Bahçeli bu eylemin, teknik olarak planlayıcısı değil diye düşünüyorum, çok isterdi bu ayrı. Neden çünkü öyle olsa, o açıklamayı yapmazdı, kendini ele vermiş olurdu, o sebeple taktik açıklamlar yapardı. Bana öyle geliyor ki bu AKP tarafından ve sosyal zeminde ise trollerince örgütlenmiş bir eylem, ama yer ve zaman olarak değil, ilk fırsatı bulunduğunda. Fırsat bulundu ve yerel düzeyde örgütlenmesi zaman almadıi aten örgütlüydü, geriye kalan ise sadece teknik olarak birlikte hareket etmeyi sağlamaktı.

Bu eylem, faşist iktidarın, yıllarca kullandığı, baskı, kamplaştırma, mankurtlaştırmasıyla açığa çıkan bir eylem ve elbtte içten içe faşist iktidar tarafından alkışlanıyor.

Bu basit gerçeği bir kez daha gözler önüne seriyor, bir toplum din ile, ırk ile, kısaca aidiyet siyasetiyle ne kadar etkilenirse, o ülke o kadar çok yağmalanıp, satılabiliyor.

Gerçeklerin bu kadar bariz biçimde gözümüze sokulduğu bir süreci yaşıyoruz.

bakalım az buçuk da olsa, uyananlar çıkacak mı? beklentimiz bu yönde.

Şimdi bizler, Bahçelinin çok az oy aldığı bir yerde bunu linç edenler çıksa, haksız olur mu? bahçeli diyor bunu ev bu sözü toplumu kn ve düşmanlığa sevk etme suçuna girmiyor? Ama öyle ya, bizim insanımızın algısı belli, zalime direnirsen terörist, hain ilan edilirsin, zalim ise daim kahramandır(öyle değil mi benim dinci, ırkçı kardeşlerim). yani neresinden tutarsak, tutalım iki ucu değnek.

İsyandan başka çare yok, ama isyan etmeyi dahi bilmeyen, hak aramayı, direnmeyi, zulme, zalime direnmeyi, gerektiğinde yumruğu indirmeyi dahi terörizm sayan bir güruh toplumuyuz.

- Bunun ciddiyetle alakası yoktur. Ciddi bir terbiyesizliktir.

Şunu da tekrarlayacağım:

[...]

AKP ÜYESİ ÇIKTI
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu'na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün'ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Sarıgün'ün Kesin İhraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin flaş açıklamada bulundu.

Kaya, şu bilgileri paylaştı:

‘SALDIRIYI ORGANİZE EDEN ÇUBUK ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI'
-Saldırıyı organize eden Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı…

-Saldırganlar 3 otobüs ile köye taşınmış.

-Saldırganlar arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde işe gitmeden maaş alanlar da var.

Bu saldırıların amacı belli oldu HDP ile CHP seçmenlerinin kurduğu anti faşist iş birliği olduğu. Bu diyalok bundan önceki seçimlerde kuruldu bu seçimlerde derinleşti.
Bunu hazmedemiyorlar bu diyaloğu bozacak olan AKP ve MHP değildir. CHP içindeki milliyetçilerin katı tutumudur ve HDP içindeki radikal kanattır.CHP ve HDP bu diyaloğu dikkatlice sürdürebilirse daha güçlü ve daha sağlıklı ilişkiler kurulabilir.

Sağ seçmen de panik yaşayabilir.

- Ben HDP'yi de o kadar ciddiye almıyorum. HDP de aşırı uç bir partidir. Bu açıdan MHP / AKP gibidir.

[B][/Ahlaksız:B]

- Bunlar dizi çeviriyorlar. Askerleri öldürdüklerini sanmıyorum. Da olayın tamamı şov. Milleti gaza getirme filan. Ben Türk basınını bu yüzden okumuyorum. Çünkü yönlendirdiği kitle sadece kendi kitlesi değil, sizi de yönlendirmek istiyor.

Şu anda korku duygusu yaratıp gözdağı veriyor. "Siz seçimi aldınız ama ben seçimden de üstünüm" diyor. Bir yandan da gıda fiyatlarını filan bu şekilde unutturmaya çalışıyor. Faşistlerin klasik propaganda taktiği.

Evet çok şaibeli bir dönem 4 asker öldürülüyor Kılçdaroluna saldırı, arkasından Irak tan 4 PKK lı getiriliyor.

Bir senaryo içindeyiz bir şeyler sahneye konuyor ya henüz anlamadık.

Türkiye de çok güçlü bir ekonomik kriz la karşı karşıyayız uluslar arası ilişkilerde dengeler aksak gidiyor. Güç birliği gerekiyor ama nasıl bir güç birliği, kim kiminle ve hangi koşullarda.

Bence iktidar bir pazarlık peşinde Muhalefette bu pazarlığa talip gibi. Birilerini ikna etmek gerekiyor.
Bedelleri çok ağır olacak bir kriz.
Bu bedeli de yoksul işçi memur köylü ödeyecek o da belli.

Bir planla karşı karıya kalabiliriz. Buna da milli birlik denilebilir. Hatta sıkı yönetim bile ilan edebilirler.

Kaset falan hikaye Ahlaksız arkadaşım bir karanlığın içine doğru gidiyoruz gibi.

- Karanlık filan yok. Tipik propaganda. "Büyük canar var. PKK var. Feto Var. Canavar var. öyleyse bana destek olun. ben sizi korurum. biz çok güçlüyüz" mesajı var. Cahil insan da buna inanıyor. Ya da inandırılmaya çalışılıyor. Adam elektrik veriyor işte. Gaz veriyor.

Tamda öyle. CHP ulusalcı ve Atatürkçü bir partiyken Amerikan ordusunun Türkiye topraklarından Irak'a müdahalesinin önüne geçmiş ve olağan üstü bir muhalefet direnişi ile teskereyi onlara yar etmemişti.
Sadece iktidarın yetmediği görenler muhalefeti de dizayn etmeye çalıştılar ve çok kolay başardılar. Tam 1 kaset ile. Türkiye tarihinde hiç bir sanatçı hiç bir aktörün 1 kasedi bu kadar kazandırmamıştır.
Kılıçdaroğlu koltuğuna seçilerek gelmemiştir, demokrasiyi CHP'de bitirmiştir. Sürekli kaybederek koltuğunu sağlamlaştırmıştır ender örneklerden birisidir.
Erdoğan söz dinlemeyince başladılar yeni bir kucaklayıcı yeni açılımcı lider üretmeye. Başardılar.

kartopu; Kaset felan hikaye değil tamamen bir gerçek. Karanlıktan karanlığa yol alıyoruz. Bir ucu AKP bir ucu Y-CHP olan bir yol bu.

CHP = Atatürkçü ulusal bir siyasal parti

Y-CHP = BDP (HDP) eklemlenmiş bir açılım partisi.

- Bunlar geyik muhabettidir. Tayyip paritisini demir yumrukla yönetiyor. Kılıçdaroğlu değil.
+ Kaset skandalı çıkartıp Baykal'ı bitiren de dincilerdir. Bunlar saçmalık. Propaganda.


..….

Sn.kartopu;ben çözemiyorum açıkçası..Şu anda Türkiye'de ne olduğunu anlamak için,Türkiye'deki her kesim içinden net/kesin haberler almak lazım..Bu da mümkün değil..

Sonuçta bir oyun oynandığı kesin..Ekonominin berbat olduğu da kesin..

Öyle bir noktadayız ki,her an her şey olabilir..Geçen gün ''İmamoğlu'nu iyi korusunlar,her şey yapar bunlar'' demiştim,Kılıçdaroğlu'na saldırdılar..!
Böyle şeyler olacağı belli..
Türkiye'de iç savaş çıkarmaya çalışıyorlar,bence nihai nokta bu..Sonrasında NATO'nun bir müdahalesi ile karşı karşıya kalabiliriz..Zaten son birkaç yıldır,Nato'nun Türkiye'ye müdahale etmesini dillendirenler olmuştu..

- Oyun filan yok. Klasik propaganda / toplumsal mühendislik hamleleri var. 20 senedir var. Halk da inanıyor, ta ki aç kalmaya başlayıncaya kadar. Sonra o da yetmiyor.

Sevgili Turdur;asıl mesele DİN..Çok ciddiyim bu konuda..Bu toplum dinden uzaklaşmadıkça,asla huzurlu bir gün bile geçiremeyecek..
Chp'lileri Atatürkçü Müslümanlar,karşısındakileri de Atatürk'e mesafeli olan Müslümanlar olarak görebiliriz..Sonuçta Müslümanlar işte..Müslüman olduklarını meydanlarda bağırarak ilan edenler..Bu dini kullana kullana,sömüre sömüre,bu halkı mahvettiler..Bugün bir soğan,bir domates 1 lira olmuş..Niye?Din sömürüsü yüzünden..
Meydanlara çıkan yanına hocayı alıyor..Böyle bir şey var mı?

- Din değil. Tek tip insan yetiştirmenin + din sömürüsünün önünü açan kişi Kenan Evren'dir.

Demokraside bilinçli yurttaş / düşünebilen yurttaş, faşizmin oyunlarına kanmayan yurttaş gerekiyor.

Kalabalık ve cahil kitleler demokraside her zaman sorun. Din sömürüsü olmasa da sorun. o Yüzden boş kafalı ilkel insan her zaman bir tehlike unsurudur. Amerika'da da öyle.

Ahlaksız, saltıklaştırmak yanlıştır.
İnsan ne salt iyi ne de salt kötüdür.
kapitalizm kader değildir. madem din konusunda tespitin var -ki doğrudur- bu durmda daha da anlamlı kılarsak, sistem konusundaki tespit de farklı değil.
Dinlerden nasıl kurtulunur sorusu, sistemle göbekten bağlı bir sorudur ve sistemle ilgilidir.

kapitalizm var oldukça, yaşam standardı aşağı, yukarı bu olacak, çünkü toplumların edinimlerini belirleyen güçlü bir azınlıktır-dolayısıyla davranışları da-, sistemleri gereği de, çok kolay empoze edilir, empoz için özel çaba bile gerekmiyor(AKP sayesinde, iyi-kötü kapitalizmi öğrenmeye başladığınızı düşünüyorum), insanın, yaşamak için bir başka insana kul olması ve buna mecbur kalması-kılınması ve insanın bunu farketmesi-kanıksa-tıl-mış çaresizlik-, DOĞAYA ERİŞİM ve doğadan yararlanmaya değin, MAHRUMİYET bir kez sağlandı mı, sistem düşünsel zeminde kendi, kendisini otomatikman örgütler. Yoksun ve mahrum insan için, olağanüstü beklentiler, umutlar, kurtulma, sığınma(!) istenci, din pompasıyla saplantı haline gelir, hasılı öncelikle bu [sosyo-ekeonomik]-psikolojik bir sorundur.. yani öyle subjektif biçimde, havadan, sudan lafızla dinlerden kurtulmak diye bir durum yok, yaşam biçimi de değişmeli, değiştitilmeli, öneri veya çözümlemelerinizde, sistemden çıkışı baş köşeye koyabilmelisiniz, yoksa boşa yazıp, çizersin.

Bugün şu ya da bu kötülük dediğini hiç bilmeyen, tadmayan insanlar da var! dediğim gibi ,edinim ve davranış...

Öyle her kötülük sandığın gibi bilinçaltıyla ilgili değil, insan davranışlarının %99.99'u edinimdir ve senin akıl ve hayaline gelmeyen yaşam standrtaları da mümkündür. Dinden kurtulan toplum derken nasıl bakıyorsan, ekonomi-politik alanı da farklı deiğil. Bu bir bütündür ve asıl sorun kapitalizmdir.

sadece din de değil, milliyetçilik, mezhepçilik aidiyet siyasetinin her türlüsü de aynı kulvarda, birisinden değil tümünden de kurtulmak şart ve tüm bunların temeli de ekonomi-politiktir(! örneğin İstanbul belediyesini kimin aldığı değil, bizi ilk ilgilendiren kimin kaybettiğidir, çünkü belirli bir farkındalığa erişmiş insanlarız ve bir azınlığın korkunç yapma-talanında kaynakları kısıtlanmış olacak, bu onların topluma aşıladığı çağdışı propaganda açısından da lojistik bir kayıptır, sen henüz bunu anlayamıyorsun, sorun da bu. yoksa İmamoğlu vb bizi hem stratejik uzamda, hem de uzun vade de bağlamıyor, ama İmamolundan da elbette, toplumu kör cehaletle örgütleyen ve insanı kötü, cahil olmaya odaklayan bu tür şebekelere kaynak sağlamamasını bekleriz, yapar, yapmaz bu ayrı..).

- Şimdi konudan çıkacağım. İslam dünyasının geneline gideceğim. Bu kapitalizmin bir eksiğidir. Mesela Mısır'a bakın, Sudan'a bakın, İran'a bakın. Bu toplumlar ilerlemiyor ve emperyalistler bunların ilerlemelerini engelliyorlar. Sonra Sri-Lanka'da bomba filan patlıyor.

Türkiye'yi AB'ye almamak konusunda Avrupalılar haklı olabilirler. Ama bu halkların gelişmesini sağlamak gerekiyor. Bunun için bir formül bulmak gerek. O kadar petrol parası Bu ülkelere girip duruyor. Peki niye bir adım ilerleyemeyip mesela Sisi denen adamı %95 oy ile ömür boyu seçiyorlar?

Kapitalist sakatlık bu noktadadır. Çünkü (bence) bu yüzden Sri Lanka'da karısı + 2 çocuğu yok olan İngiliz vatandaşı insanlar var. Kapitalizm bunları göremiyor.

Turdur
24-04-2019, 17:55
- Bunlar geyik muhabettidir. Tayyip paritisini demir yumrukla yönetiyor. Kılıçdaroğlu değil.
+ Kaset skandalı çıkartıp Baykal'ı bitiren de dincilerdir. Bunlar saçmalık. Propaganda.



Ben ne dedim? Kılıçdaroğlu kaybederek koltuğunu sağlamlaştıran birisi. Kılıçdaroğlu ve kaybetme = Erdoğan banko

Leonardo
24-04-2019, 17:58
Sevgili spartacus;insan salt/saltık/kesinlikle kötüdür/vahşidir/acımasızdır..Doğamız böyle..Dinle(ahlak,etik falan filan),eğitimle,kişisel gelişimle,toplumsal manipülasyonlarla filan,bu doğamız törpülenmeye çalışılır ama ne yapılırsa yapılsın,hırsızlığın/cinayetin/tecavüzün ..vb önüne geçilemez/geçilemedi..
Yanlış olan şey,bu gerçeği kabul etmemektir..
Sistem,kapitalizm filan..Bunlar farklı konu..Türkiye,bu konuları konuşacak durumda değil daha..Türkiye'nin öncelikli sorunu din..Dinden bağımsız bir toplum yaratılırsa,çağa ayak uydurulabilir,mesele bu..
Bugün Norveç'te de kapitalizm var ama insanların büyük bölümü huzur içinde yaşıyorlar..Bu bakımdan Türkiye'de sistem/rejim tartışmasının beyhude olduğunu düşünüyorum..

Bunun konu ile alakası yok:

[...]

AKP ÜYESİ ÇIKTI
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu'na saldıranlar içinde ismi geçen Osman Sarıgün'ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Sarıgün'ün Kesin İhraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu'na sevkine karar vermiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin flaş açıklamada bulundu.

Kaya, şu bilgileri paylaştı:

‘SALDIRIYI ORGANİZE EDEN ÇUBUK ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI'
-Saldırıyı organize eden Çubuk Ülkü Ocakları Başkanı…

-Saldırganlar 3 otobüs ile köye taşınmış.

-Saldırganlar arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde işe gitmeden maaş alanlar da var.


[/Turan Dursun Konusu:B]

- Bunun da insan doğası ile alakası yok. 100 kere söyledim: Bu faşizan unsurlara soğuk savaş döneminde tolerans gösterildi. Şİmdi büyüdüler, artık devleti de onlar yönetir hale geldiler. Olay budur.

[B][/Madımak Oteli:B]
- Aynı şey. Bunlar niye bulunup ömür boyu hapis almadılar?

O dönemin "yeterki gomonist olmasın" zihniyeti işte.

Hukuk devleti isen, onu yapanı bulup yargılarsın. Medeni ülkede bu böyledir.

dur bilader sana bir de özet geçeyim o zaman. gayet normal cümlelerle açıklamıştım ama uzun olduğu için anlamadın herhalde.

şunu anlamalıyız:

soru- linç insanın doğasında var mıdır?
cevap- linç insanın doğasında yoktur. genlerinde böyle bir davranış işlenmemiştir. linç sonradan oluşan bir olgudur. insanın doğasının ve hatta hatta kendi varlığının dışında gelişen bir olaydır. çoğu zaman da siyasi bir otorite tarafından organize edilir. yine çoğu zaman, belli bir süredir sosyal-iktisadi vb olarak geri kalmış bir coğrafyada, anlık veya kısa süreli olarak insanların provoke edilmesi ile faaliyete geçirilmiş olur.

soru- peki linç eden insanların davranışı kötü müdür? cezalandırılması gerekir mi; yoksa dolduruşa getirildiler, normalde böyle şeyler yapmazlardı diye mazur görüp affetmemiz mi gerekir?
cevap- evet buna rağmen lince karışan insanlar kötülük yapmış olurlar. daha doğrusu suç işlemiş olurlar ve bu suçun karşılığı olarak bir ceza almaları gerekir (aslında bu sorunun daha derin alt başlıkları var fakat oraya şimdi girmeyelim. lastik gibi uzuyor konu). kişilerin cezalandırılmasından daha önemlisi, kişileri veya kitleyi lince sürükleyen süreci oluşturan siyasi otoritenin cezalandırılması gerekir. lincin tekrarlanmasını önlemek için, linçle ilişkide olan tüm siyasi, dini, toplumsal otoritelerin de yok edilmesi gerekir.

şimdi bilader bu konularda hem fikirsek lütfen konumuza dönelim. öyle veya böyle kılıçdaroğlu'nun lince uğramasını tartışıyoruz. farklı sosyolojik fikirlerin varsa başka konu aç orada tartışalım. konuyu dağıtıp durma.

- Eğitimli insan böyle bir şey yapmaz. Ben Erdoğan'ı linç edeyim o zaman? Eder miyim sizce?

[B][/SpartakusB]
- Bunun sınıf mücadelesi ile alaksı yok. Konuya dönelim.

[B][/UpuautB]

- Böyle bir siyaset yok yalnız. İftira / hakaret / linçe dayalı siyaset. Bunlar ayıp şeyler. 90'ların tekme tokat kavga eden milletvelkilleri gibi. Rezalet.

[B]spartakus:
- Konudan çıkmamak gerek. Bu Linç girişiminin hukukta karşılığı vardır. Yasa dışı bir harekettir. Ahlaken de ayıptır / terbiyesizliktir.

[/AhlaksızB]

İleri zekalı karakedi
Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum ama anlamıyorsun yazılanları..
Hepimiz kötüyüz..Bunu anlamıyorsun işte..Hepimiz aslında katiliz,hırsızız,caniyiz,vahşiyiz,psikopatız,ne dersen de artık..
Peki bizi frenleyen ne?
1-Neokorteks denilen primat beyni..
2-Eğitim
3-Din
4-İçinde bulunduğumuz sürü/kitle/toplum
Uygun koşul,mesela şu..Eğer neokorteksin iyi durumda değilse,en ufak bir şey de,içindeki kötülük ortaya çıkar..Biri çıkıp,''hadi şu adamı yakalım,o bizim dinimize/milletimize küfrediyor'' derse,balıklama atlarsın ve çakmağı çakarsın..
Anlıyor musun ileri zekalı
Kendini kaf dağında görme sakın..Şu an başına bir şey gelse,birkaç dakika içinde katil olabilirsin..
Neydi bizim atalarımız?AVCI..Avcı ne demek?KASAP demek,KATİL demek..
Şu an bilgisayar kullanman veya kıçında don olması,seni çağdaş/modern bir canlı yapmaz..Dediğim gibi,acımasız bir katile dönüşmen birkaç dakikada gerçekleşebilir..

- Bunlar doğru. Yutr dışında da var. Ama Yurt dışında adam Nazi gösterisine katıldıktan sonra, suç işlemişse bedelini ödüyor. Bizde zihniyet eksiği var. Mesela cumhurbaşkanı korumalarının ABD'deki dayak olayını hatırlayalım. Adam yapacağını yapıyor ve bedel ödemiyor.

Koğluna yapılan şeyin isyan ettirici yanı budur.

H.Oğlu hayvanlar üstüne gazetelere poz veriyorlar. Sakatlık burada ve bunu yapan Tayyip değildir. Türk siyasetinde eskiden beri olan bir şey. Yasa üstünlüğü nedir? - adam bilmiyor. Yine de AB'ye girmek istiyor. Olmaz yani.

bu arada adamı serbest bırakmışlar
bunun arkasında kesin fetö vardır len diyenlerin ağzı kapanır artık ama bu ülke böyle bedel ödeye ödeye nasıl kurtulacak bu halk düşmanlarından bilmiyorum.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/kili...rakildi-261575

- Al işte

[B]Oda TV şeysi:

- BU konuya dikkat ile yaklaşmak gerek. Ben şu anda K.oğlu Baykal gibi olur mu? diye düşünüyorum.

Neyse: Böyle siyaset / hukuk olmaz. Türkiye darbeler döneminden beri bu Başıbozuk zihniyeti ile yönetilmektedir. Bugün buna kızıyoruz. Berkin Elvan'In katili nerede? daha onu bilmiyoruz. geçmişte Dİyarbakır cezaevi filan vardı. Yani zihniyet hatasını ve Atatürk'Ün düzeltmeyi hedeflediği zihniyet hatasını görelim.

Temeli cehalet/ bilgisizlik, ama (tıpkı İsrail gibi) bizde de kökleşmiş bir sakat devlet anlayışı var. Bunun temeli ne zaman atıldı? onu anlamak gerek.

Bu dediğim sağ-sol meselesi de değildir. Aynı olayı tersine çevir. Tayyibe yapılmış olsun. Yine olmaz.

+ Adam tam gaz kutuplaştırıcı konuşmalara devam ediyor. Adam bunu siyasetinin temel malzemesi yapmış.

yani sakatlık, sakatlık, sakatlık.

Dediğim gibi önce hukuk devleti olacak. Spartakus iyice baksın. Şimdi adam hukuk devletini bilmiyorsa, devrim ile komünizme geçebilir mi?

Yani hayvanlıktan çıkmamış homo erektus'tan Ay'a gitmesini beklemek gibi bir şey.

O yüzden, bu insan grubu (türkler) önce cumhuriyet / toplum sözleşmesi / hukuk devleti / ifade özgürlüğü / insanın doğruştan sahip olduğu hakları anlayacak.

Ben bu adamdan niye nefret edeyim?

- haberi bile var. Devlet sahte iş vermiş, bu da tetikçi (linç tetikçisi)

Bu siyaseti yapan adama kızın. fotoğrafta el öpen tipin elbisesi kaç paralık?

+ bunlar siyaset değil. Önce siyaset yapmayı öğrensin. Sonra sosyalizm konuşalım.

:)

spartacus
24-04-2019, 19:00
Dediğim gibi önce hukuk devleti olacak. Spartakus iyice baksın. Şimdi adam hukuk devletini bilmiyorsa, devrim ile komünizme geçebilir mi?

Yani hayvanlıktan çıkmamış homo erektus'tan Ay'a gitmesini beklemek gibi bir şey.

Olur canım, gökten hukuk devleti gelecek, olmazsa hep savunduğun gibi, conilerle mi gelecek?
Bizler hukuk devleti, hak ve özgürlük mücadelesi vermez, sosyal-ist temele yönelmezsek bilebilir mi? itiraz ettiğin belli, sen istiyorsun ki, o adam dediklerin hiç bir zaman öğrenemesin(yani bakmayı görmeyi başaramısın), kimse hak ve özgürlük için mücadele edip, baronları üzmesin, egemen ve güçlü olana şakşakçılık, güçlüden yana olma histerisi bir ideoloji değil, bir duruş biçimi değil, yavşaklıktır Leonardo.

Daha konunun esası ve zeminin sosyal, arka planın sosyo-politik, sosyo-ekonomik olduğunun farkında değilsin, ama o sosyal zemine girilerse rahatsız oluyorsun!

Hayvanlıktan çıkmamakta ısrar ettiğin koşulda, hangi çiftliğin seni insan saymasını bekliyorsun? En tabi yolla hak ve özgürlükler mücadelesiyle kazanabileceğin insanlığı da veremiyoruz, yetmiyor direnç gösteriyorsun, ne olacak şimdi, sorun nerede? Neden almıyorsun? Sorun çiftliğin tabelasında mı? Çiftlik, bizzat çiftlik dahilindeki insanlığın aydınlanmasıyla, köleliğin yıkılması, bu yıkımın fiili anlamda değil, öncelikle zihni temelde yıkılması ve ancak alternatif bilinçle, süreçle, birikim-yayılımla-paylaşımla olabilirliğinden söz ediyoruz(ki asıl devrim orada gerçekleşiyor), ortadan kaldırılmalı diyoruz. Israrla tabelanın rengiyle, durumundan memnuniyet proganadalarını tekrar ediyorsun. karşıt çalışıyorsun. Çifitlik sahibine ve insanı hem sosyo-ekonomik, meta, hem de zihnen çiftlik malzemesi haline getiren anlayışa yavşayarak, yavşaklıkla çıkamayız oradan. üstelik sandığın ve iddia ettiğin gibi çiftlik conilerle kalkmıyor, amentü indirdiğin coni "teşkilat-ı ideoloji" çiftliği korumakla mükellef olan hayvanları temsil ediyor, yani çoban köpeklerini, bir de çifliğin sosyo-politik alanda yeminli ve faal çit mühendisleri var, onların görevi de çitleri sağlamlaştırmaktır ki, onlarada neo olanı ve olmayanı dahil liberaller diyoruz. insan olduğunu hak, hukuk, özgürlük kavramını anlaması, bu temelde hayvanlıktan çıkmışların da çabalarıyla olacağını biliyoruz..

ha çiftliğin ortadan kaldırılması nedir -> o da devrimdir, bu siyasi, ideolojik olarak değil, kelimenin, olgunun salt anlamıyla da böyledir.

Önce hukuk devleti nasıl olunacak, daha hukuk kavramını bilmediğin şu koşullarda, böyle anlamsız, öznesiz laflar ediyorsun. nasıl olacak hukuk devleti, öznesi insan, sosyal olmayan hukuk mu olur? Önce hukuk devleti derken bu hukuk devleti dediğin gökten zembille mi iniyor? Birleşik Arap Emirliği mi? Yüklenip trenle mi getiriliyor? Baş ağa, zaten çiftlik sahibi ve çıkarları ancak insanın hayvan kalması üzerine kurulu bir avuç haraminin komuta üssü ABD mi getiriyor?

Hem konuyla alakası yok diye konuyla aslında alakalı cümlelerden kırpıyorsun hem de tamamen alakasız, anlamsız nameler diziyorsun, çekip, çarpıtıyorsun. Faşizm nedir? Temelinde sermaye yatar (kleptokratik AKP örneği bile senin için yeterli bir örnek somut), ama o kadar detaya da girmiyoruz, sadece örnek veriliyor, yani egemen olan hangi durumlarda, hangi kaygı ve handikaplarla neler yapabilir yani OLASILIKLAR ÜZRE, yani bu belediyeleri kaybetme kaynak gaspından olma, bankamatik paralarını kaybetme kaygıları dahi saldırıya hazırlanmış zeminin öznesi olabilirler deniyor. çözüm isteniyor, istenmese bile altenratifli yazmak lazım, o da dile getiriliyor, kapitalizm çözülmeden bir çözüm yok, bu kadar basit, haki hukuk istiyorsan, kapitalizmi anlamak zorundasın, kaçarı yok.

Çiftlik sahiplerinin borazanlığı kara bahtın olmuş, hak, hukuk, emek, özgürlük nedir bilmyorsun ama önce hukuk devleti diyorsun, şaka gibi, önce hukuk devleti, sona hukuk bilinci mi olacak? Hukuk bilinci olmadan hukuk devleti nasıl olacak, hukuk, guguk değil ki?...

Leonardo, hukuk, canlılar arasındaki tüm ilişkilerin ifade edildiği alandır, bu sosyal, ekonomik, üretim, paylaşım dağılım, adalet, hak ve özgürlükler zeminidir, elbette bizler bu konular üzre ele alacağız, bizim homo sapiens sapiens düzeyine ermemiz için, başka zeminimiz yok, geriye kalan zemin işte tam da o dediğin ve süreğen savunduğun, guguklaştırdığın, sürekli manipüle ettiğin gerçek üzre, çiftlik egemenliğidir. yazıma her zamanki gibi laga- lugalarla cevap vereceksen verme, gölge etme başka ihsan istemez.

Hukuk devleti olmaklığın, adaletin, eşitliğin, paylaşımın, birlikteliğin, üretmenin, tüketmenin, emeğin ne olduğunu, hangi koşulların buna elvermediğini, hangi koşullarda bunun başarılabilir olduğunu bilmiyorsak, bir anlamı kalmaz, sen dilersen başka konularda cımbızcılık, bypass yap, olur mu? olsun, zira gölge etme, ışığımızı kapatmak derdi seni hep gerdi...

ya sen dur Trump gelsin, stratejik yansıması Erdoğan gelsin, CIA ilişkileriyle malul MHP, Bahçeli gelsin, aslı(bu hayvan çiftliğinin temsilcileri) gelsin, taklitleri değil.

Leonardo
24-04-2019, 19:50
Olur canım, gökten hukuk devleti gelecek, olmazsa hep savunduğun gibi, conilerle mi gelecek?
Bizler hukuk devleti, hak ve özgürlük mücadelesi vermez, sosyal-ist temele yönelmezsek bilebilir mi? itiraz ettiğin belli, sen istiyorsun ki, o adam dediklerin hiç bir zaman öğrenemesin(yani bakmayı görmeyi başaramısın), kimse hak ve özgürlük için mücadele edip, baronları üzmesin, şakşakçılık bir ideoloji değil, bir duruş biçimi değil, yavşaklıktır Leonardo.[/QUOTE]

- Yanlış ifade etmiş olabilirim.

Hukuk devleti dediğim MÖ 2000'de başlar. Anadolu'ya gelişi bu dönemdedir. Hukuk devleti demek "Yasa ne derse o olur" demektir.

Tartışmalarda hep söylediniz. BU adamlar yakalanmış. Yakalandıktan 1 saat sonra TV karşısında poz veriyor. Adamı darp etmişin. Kanıtlanmış. ve adamı serbest bırakmışlar. BU nedir?

/Anti-sosyalist bir şey demedim. "Önce barbarlıktan medeniyete geçmesi lazım" dedim :)

Hayvanlıktan çıkmamakta ısarar ettiğin koşulda, hangi çiftliğin seni insan saymasını bekliyorsun? En tabi yolla hak ve özgürlükler mücadelesiyle kazanabileceğin insanlığı da veremiyoruz sana, yetmiyor direnç gösterşyorsun, ne olacak şimdi, sorun nerede? Neden almıyorsun? Sorun çiftliğin tabelasında mı? Çiftlik, bizzat çiftlik dahilindeki insanlığın aydınlanmasıyla, köleliğin yıkılması, bu yıkımın fiili anlamda değil, öncelikle zihni temelde yıkılması ve ancak alternatif bilinçle, süreçle, yayılımla-paylaşımla olabiliriliğinden söz ediyoruz(ki asıl devrim orada gerçekleşiyor) ortadan kaldırılmalı diyoruz sen ısrarla tabelanın rengiyle, durumundan memnuniyet proganadalarını tekrar ediyorsun. karşıt çalışıyorsun. Çifitlik sahibine ve insnaı çiftlik malzemesi haline getiren anlayışa yavşayarak, yavşaklıkla çıkamayız oradan. üstelik sandığın ve iddia ettiğin gibi çiftlik conilerle kalkmıyor, amentü indirdiğin coni "teşkilat-ı ideoloji" çiftliği korumakla mükellef olan hayvanları temsil ediyor, yani çoban köpeklerini, bir de çifliğin çit müendisleri bar, onalrın görevide çitleri sağlamlaştırmaktır ki, onlarada neo liberaller diyoruz. insan olduğunu hak, hukuk, özgürlük kavramını anlaması, bu temelde hayvanlıklak çıkmışların da çabalarıyla olacağını biliyoruz..

- İşte olmaz diyorum. Amerika'da 21 yaşın altındaysan bira / sigara alamazsın. yasa böyle ve herkes uyuyor. Avrupa'da da öyle. Rüşvet / yozlaşma hiç yok demedim. Da ABD'de Hillary'ye tekme at bak ne oluyor? HAYATIN BİTER.

Bunu anlamıyorsun. Türk halkı medenileşmemiştir. tarım nüfusu kalabalıktır. Kentlerde yaşayanların 3/2'si tarım kökenlidir. Bu dediklerime Atatürkçüler çok kızarlar ama. Hiçbir şey bilmeyen insanlar vardır.

Ve Atatürk bunu değiştirmeyi hedeflemiştir. Ama 100 yıllık demokrasi tecrübesi ile halkın 3/1'i onun istediği şekilde medenileşmiştir.

Bu hayvanlık değil mi şimdi?

Bu nedir? "elini de öptüm" filan. Bu siyaset midir?

Sen diyorsun ki "sınıfsız toplumu da öğretirim"
- Çok zor arkadaşım.

Önce daha neleri öğrenmesi lazım. kaldı ki artık okullardaki öğretmeni de başörtülü. Reis "dindar nesil yetiştirecem" filan diyor.

Yani sosyalizm projesine karşı çıkmak gibi anlama. da açıkça soracağım: "BU Müslüman halkları ne şekilde ele alacaksın?"

Durum çok ciddidir. Bence toplumsal sözleşme + hukuk devletini anlaması için uğraşmak daha mantıklı. Yani bir kısmımız sosyalizmi anlarız. Çoğumuz anlayamayız.

Ve "Coni" dediklerin anlarlar. Biz anlamayız. Adamın verdiği pozlara / basında çıkan resimlere bak. Bu nedir yaw? :)

ha çiftliğin ortadan kaldırılması nedir -> o da devrimdir, bu siyasi, ideolojik olarak değil, kelimenin, olgunun salt anlamıyla da böyledir.

Önce hukuk devleti nasıl olunacak, daha hukuk kavramını bilmediğin şu koşullarda, böyle anlamsız, öznesiz laflar ediyorsun. nasıl olacak hukuk devleti, öznesi insan, sosyal olmayan hukuk mu olur? Önce hukuk devleti derken bu hukuk devleti dediğin gökten zembille mi iniyor? Birleşik Arap Emirliği mi? Yüklenip trenle mi getiriliyor? Baş ağa, zaten çiftlik sahibi ve çıkarları ancak insanın hayvan kalması üzerine kurulu bir avuç haraminin komuta üssü ABD mi getiriyor?

- İşte ben bu açıdan Atatürkçülüğe kaymış vaziyetteyim (tabi bendeki kemalizm şovenist / darbeci, katı milliyetçi Atatürkçülükle asla karıştırılmamalıdır).

Ama sizce de büyük bir şey başarmamış mı? Bi şu poz veren maymunlara bakın, bir de Türk halkının en azından 1/3'ine bakın. Aynı şey mi?

Demek ki biraz olsun kendini anlatabilmiş. Ve anlattığı şey de evrensel nitelikte şeylerdir. Ve kimseden de yardım almamış.

Eski doğu bloğunu senle zaten konuşmuştuk. Benim demek istediğim: Şu anda bu toplusal sözleşme konusunda durulmalıdır. Bu halkın da bunu anlaması gerekmektedir.

Tüm bu şovlar, gösterişler, güç hareketleri, bunun içindir. "Ben hukuktan bile üstünüm" diyor.

Ben de diyorum ki, geçmişte öyleydi. Geçmişte CIA, Anti-komünizm adına, bunları destekledi. Şimdi Rusya / İran harici, pek bir destekçileri yok. Olsa bile yapabilecekleri bir şey yok. Bir defa gelirleri yok. Yani bir işlevleri yok. Kesin olan: Ne yaparlarsa Türk halkına yapacaklar güçlerinin yettiği başka kimse de yok.

Yani bu önemli.

Hem konuyla alakası yok diye konuyla aslında alakalı cümlelerden kırpıyorsun hem de tamamen alakasız, anlamsız nameler diziyorsun, çekip, çarpıtıyorsun. Faşizm nedir? Temelinde sermaye yatar (kleptokratik AKP örneği bile senin için yeterli bir örnek somut), ama o kadar detaya da girmiyoruz, sadece örnek veriliyor, yani egemen olan hangi durumlarda, hangi kaygı ve handikaplarla neler yapabilir yani OLASILIKLAR ÜZRE, yani bu belediyeleri kaybetme kaynak gaspından olma, bankamatik paralarını kaybetme kaygısları dahi saldırıya hazırlanmış zeminin öznesi olabilirler deniyor. çözüm isteniyori o da dile getiriliyor, kapitalizm çözülmeden nihai bir çözüm yok, bu kadar basit.

- Yine de bugün Türkiye'de olanlar ve düzgün / sağlıklı bir demokrasinin işleyişi aynı şey değil.

Yani faşizm ve demokrasi aynı şey değil. Sosyalist olarak hem liberal demokrasiyi hem faşizmi eleştiriyoruz. doğrudur.

Da bu nedir?

Ben Franco'yu bile bunlara tercih ederim. 21 yy doğulu / kültür partisi popülizminden daha saçma düzen olarak ancak İran rejimini filan sayabilirim. Yani saçmalığın daniskası.

Ben daha doğrusu bir soru sordum: Yani "özveride bulunuyorsun ama, ben özveride bulunsam bile bu adam bunun ne kadarını anlar?" diye soruyorum.

Yani şimdilik sınıflı toplum olsun, da mesela "basın özgürlüğü" ne demek? "yargı bağımsızlığı" ne demek? onu anlasın diyorum.

Adamı önce yakalıyor, sonra bırakıyor.

Bizde trafikte bile, fakir birini ezdiğinde ailesine para vererek yırtabiliyorsun filan.

Bir genç kızı çatıdan atıyrsun, baban zenginse, kız fakirse bir şey olmuyor filan.

Yani Atatürk aşırı idealist olmadı. O yüzden başarılı oldu. Aşırı idealist olsaydı, Mao gibi sopayı çıkartıp toplumu ciddi olarak "yola getirmesi" gerekecekti. O yüzden mantıklı hareket etti diyebilirim. :)

Hukuka karşısın, hak ve özgürlüğe karşısın, soyal temelde ne varsa karşısın, çiftlik sahiplerinin borazaznlığı kara bahtın olmuş, haki hukuk, özgürlük nedir bilmyiorsun ama önce hukuk devleti diyorsun, şaka gibi...

- Yani çiftlik olsun da alibaba'Nın çiftliği gibi olsun.

Yani çevrendeki salaklığa kızmıyor musun? Bu ne mesela? adam senin baban filan mı? Bayramlaşıyor musun? nedir yani?

Bu kadar yani bu adamlar. Coni bunları sömürüyormuş. -Sömürsün.

Ben İslam dünyasının genelini hiç beğenmiyorum. Bununla Hıristiyan dünyasının hayranı olduğum da anlaşılmasın. Ama Atatürk'Ün projesi bitik bir proje değildir. Ve böyle bir halkla denenecek en iyi projedir.

Ve sana şunu da söyleyeyim: Atatürkçü proje işe yaradığı için, birileri bunları azdırıp başımıza çıkartıp duruyor. Benim teorim öyle. Brileri bizim de Sri Lanka'daki Allahü Ekberler gibi olup 9-10 karımızla yaptığımız çocukları lüks otellere, paskalya kutlamalrına filan göndermemizi istiyor. Bunu yapmayıp medeni olmamıza ciddi olarak üzülüyorlar. Bu yüzden (kesin) bunlara para filan da veriyorlar.

Leonardo, hukuk, canlılar arasındaki tüm ilişkilerin ifade edildiği alandır, bu sosyal, ekonomik, üretim, paylaşım dağılım, adalet, hak ve özgürlüler zeminidir, elbette bizler bu konular üzre ele alacağız, bizim homo sapiens sapiens düzeyine ermemiz için, başka zeminimiz yok, geriye kalan zemin işte tamda o dediğin ve sğreğen savunduğuni sürekli manüple ettiğin gerçek üzre, çiftlik egemenliğidir. yazıma her zamanki gibi laga- lugalarla cevap vereceksen verme, gölge etme başka ihsan istemez.

- Valla son iki gündür dünyada olanlar homo sapiens ile alakalı şeyler değil.

Fransa'da katedral yanıyor mesela. Adam daha yanarken "ben bunu nasıl tekrar yaparım?" derdinde. bizdeki olaya bak. Yani 80'lerin türk filmleri gibi. Cıyak cıyak bir takım dramalar. Tek suçumuz da hukuk devleti, demokrasi gibi şeyleri (aslında bir doğu halkı olan) Türk halkına laik görmek.

Adam dini mi geri getirecek, beni PKK'dan mı kurtaracak, Beni Feto'dan mı kurtaracak, ruhumu şeytandan mı kurtaracak ben hiçbirini istemiyorum. Türk halkı da istemiyor.

adam hala şov peşinde /pembe dizi peşinde.

- Böyle siyaset olmaz yani. ben onu söylüyorum :)

Hukuk devleti olmaklığın, adaletin, eşitliğin, paylaşımın, birlikteliğin, üretmenin, tüketmenin, emeğin ne olduğunu, hangi koşulların buna elvermediğini, hangi koşullarda bunun başarılabilir olduğunu bilmiyorsak, bir anlamı kalmaz, sen dilersen başka konularda cımbızcılık, bypass yap, olur mu? olsun, zira gölge etme, ışığımızı kapatmak derdi seni hep gerdi...

- Tamam işte ben sağ ve sol politikacıların bu tür şeyleri mecliste tartıştığı ülke. Sağ ve sol basının bu alanda çekiştiği ülke istiyorum.

Bizde bunlar konuşulmuyor ki? "Karga iki kere gak demiş", "Feto hain operasyon yapmış", "dağdan PKK inmiş" bunları konuşup duruyoruz.

Kim işçi maaşlarından söz ediyor? kim kadın haklarından söz ediyor? Hapse giren edebiyatçıyı kim savunuyor?

- Kızacaksın ama çoğu şey sadece dış basında geçiyor.
+ Yurt dışında, Sadece Türkiye'nin değil, bu Arap dünyasının filan da içinde bulunduğu rezaletten çıkmasını önemseyen kişiler var.

Yani biraz konu dışı yazıyorum. Çünkü duygusallaştım işin açıkçası. Ben K.Oğlu'na daha önce yöneltilen suçlamalara da inanmıyorum.

Da bu son olaydan sonra, adam siyaseti bıraksa yeridir. O anlamda söyledim.

ya sen durdur, Trump gelsin, stratejik yansıması Erdoğan gelsin, CIA ilişkileriyle malul MHP, Bahçeli gelsin, aslı(bu hayvan çiftliğinin temsilcileri) gelsin, taklitleri değil.

- Evet. Yani güzel şeyler konuşuluyor. Diğer tarafta pek olmazdı.

Da ben dediğim gibi tepkiliyim.

tplumsal sözleşme konusunu biraz araştırın.

Boş bir şey diyorsun. Boş bir şey olsa bu faşist - emperyalist ittifakı, bunun Müslüman olan hiçbi ülkede olmaması için niye bu kadar çaba harcıyor? onu düşünmeye çalış.

Mesela niye hiçbir Müslüman ülke laik olamıyor, olunca da yabancılar buna bu kadar şaşırıyorlar?

ABD'li ırkçılar için biz hepimiz teröristiz. "İslam terör dinidir" diyor. BU nedir?

- Emperyalizmin girdiği her ülkede o ülkede değerli ne varsa yok etmesi. Emperyalizm buna bağlı olarak gelişir. Yani "onun medeniyeti bitmiştir, şimdi biz güçlü medeniyetiz" diyebilmesi lazım. Onu diyemezse, o zaman karşısındaki kendine eşit demektir. Ve eşit olduğu adama da trump gibi "Benim ülkem doldu seni ülkeme alamam" filan diyemez işte.

Yani sana Cuhuriyetinde tamamen anti-emperyalist ve devrimci bir hareket olabileceğini göstermeye çalışıyorum.

Yani ben emperyalist bir Coni olsaydım. CHP'nin yanında olmazdım. Feto + AKP + MHP + biraz da PKK'nın yanında olurdum.

Yani adam tek başına. Rusya'daki Aleksei Navalny gibi tek başına cumhuriyeti savunuyr (Yanında bir tek İyi parti var) ve bu adama yumruk atılıyor.

Ve başbakanın korumaları da 3 sene önce madencileri filan dövüyor.

Yani anlattığım gibi. Çok da uzun yazmamaya çalışacağım :)

Ahlaksız
24-04-2019, 20:54
Spartacus;özellikle kötü yerine başka kelimeler düşünün,acımasız/vahşi gibi dedim ama siz yine bu kavram üzerinden felsefe yapmaya devam ediyorsunuz..Sanki karşınızda bir Müslüman var da,iyi/kötü/ahlaklı/ahlaksız kavramlarının özünde var olmadığını filan anlatıyorsunuz..Ben bilmiyor muyum bunları,yapmayın ama..
Gen ne bilsin kötüyü?!İnsanın kötü olduğunu ben söylüyorum..Burada salt gen değil ki konu..Gen bir iskelet sadece..Çevre ise,bu iskeletin üzerindeki et..Burada ne geni,ne de çevreyi olduğundan daha değersiz sunan birisi yok..Davranış dediğiniz şey,sadece genle filan olacak şey değil..Geni kutsadığım,genin kötü olduğunu söylediğim filan yok..İnsan kötü,insan..Niye kötü?
-Doğası gereği,yaşadığı Dünya ile uyumlu değil..Diğer hayvanlardan farklı bir doğası var..
-Haddinden fazla hayvan öldürüyor..
-Diğer hayvanların yapamadığı şeyi,yani diğer hayvanları kontrol altında tutabiliyor..
-Havayı/toprağı/suyu inanılmaz şekilde kirletiyor ki,diğer hayvanları her anlamda yok ediyor,yaşam alanlarına tecavüz ediyor..
-Kendi kendilerine onbinlerce yıldır savaş açıyorlar,kendi kendilerini köle yapıyorlar,kendi kendilerine inanılmaz acılar çektiriyorlar,kendi kendilerine atom bombaları filan atıyorlar..vb
İnsan denilen şey bu..Bu gerçeğe rağmen,demagoji/felsefe yapmaya gerek yok..Bilim insanları insanın kötü/katil/acımasız/vahşi/cani olduğunu söylüyor..Filozoflar,insanın yok edilmesi gerektiğini söylüyorlar..Buyrun,Abd'de felsefe profesörü adam;
https://www.kitapyurdu.com/kitap/keske-hic-olmasaydik-amp-var-olmanin-kotulugu/481041.html
Ya da Zizek..Adam açık açık ''sevgi kötülüktür'' diyor,daha ne desin?!

Dawkins'i filan neoliberal,cart curt diyerek aşağılayamazsınız..Okudunuz mu gen bencildir kitabını?Bir okuyun..Adam zaten benim ve sizin bahsettiğiniz şeyi söylüyor,farklı bir şey demiyor ki..!
Pdf olarak nette var kitap..Gen bencildir pdf yazın,çıkar karşınıza..Kitabı aynen şöyle bitiyor,kontrol edebilirsiniz;
Bizim doğumda devraldığımız bencil genleri yenebilecek gücümüz var. Ve gerekirse, bize aşılanmış olan bencil memleri de yenebiliriz. Has, çıkarsız özveriyi bilinçli olarak büyütecek, besleyecek yolları bile tartışabiliriz biz; doğada asla yeri olmasa, tüm dünya tarihinde asla varolmamış bile olsa... Çünkü gen makineleri olarak yapılmış ve mem makineleri ile yetiştirilmiş olsak da, bizim yaratıcılarımıza karşı çıkacak gücümüz var. Biz, dünya üzerinde yalnızca biz, bencil eşleyicilerin tiranlığına karşı isyan edebiliriz.
Gördünüz mü?Adam genlere teslim olalım filan demiyor ki..Genler önemli ama istersek,genlerin üstesinden geliriz diyor..Doğru da..Kitabında bunu anlatıyor zaten..
Ayrıca semavi dinlerin insanı veya Dünya'yı kötülediğini biliyorum,bana bahsetmenize gerek yok bunlardan.Özellikle mistikler bunu net bir şekilde yaparlar..Hatta Zerdüştler de yaparlar..Mesela bir Zerdüşt,farklı bir inanca mensup birine yanlışlıkla dokunsa bile,hemen temizlik yapar,banyo olur falan..
Benim insanın kötü olduğu söylemim ile dincilerin söylemi benzer/aynı gibi ama arada ufak bir nüans var..

Leonardo
24-04-2019, 21:07
Rousseau'da bunun tam tersini savunuyor. Kitaplarında doğal yaşama yakn insanların daha iyi / sağlıklı varlıklar olduklarından, sözde "medeni" insanların her türlü hainlik, yalancılık ve kötülük bakımından daha gelişmiş olduklarını vurguluyor.

Sonuç olarak insanın doğasının "iyi" fakat bunun toplum tarafından yozlaştırıldığı sonucuna varıyor.

Yani Kilise dini yapıların dediğinin tam tersi.

Kiliseye göre insan kötüdür. Din ve disiplin onu adam eder.

Rousseau ve Erich Fromm gibi daha modern yazılara göre ise doğamız iyidir, kendi doğamızla barışık olmalıyız.


Doktrinsel düşünce daha bunun gibi basit mesellelerde ciddi anlamda yanılmaktadır. Bu yüzden 21 yy'da halen dünyayı düzeltme / ülke yönetme iddiasında olması da saçmadır.

karakedi
24-04-2019, 21:45
Ahlaksız yine metafizik kusmuklarını saçmaya başladın. kırmızıyla yazdım.

Gen ne bilsin kötüyü?! İnsanın kötü olduğunu ben söylüyorum..
o zaman neyi tartışıyoruz. eğer senin kötülüğün insanın doğasında olduğu bilimsel yöntemlerle ölçülemeyen bir iddia ise, sadece senin şahsi fikirlerine dayanan bir şey ise kötülüğün insanın doğasında olduğunu neye dayanarak söylüyorsun? üstelik sana diyorum. bütün antropolojik bulgular yanıldığını gösteriyor.Burada salt gen değil ki konu..Gen bir iskelet sadece..Çevre ise,bu iskeletin üzerindeki et..Burada ne geni,ne de çevreyi olduğundan daha değersiz sunan birisi yok..Davranış dediğiniz şey,sadece genle filan olacak şey değil..Geni kutsadığım,genin kötü olduğunu söylediğim filan yok..İnsan kötü,insan..Niye kötü?
-Doğası gereği,yaşadığı Dünya ile uyumlu değil..Diğer hayvanlardan farklı bir doğası var..
sen ne biçim ateistsin anlamadım. müslümanlarla tartışırken evrim teorisine inanıyorum dersin, burada bize konuşurken evrim teorisine aykırı fikirler ortaya saçarsın. insanın doğasına aykırı diye bir şey yok. insan hayvanların doğasından emeğiyle eşya üretmeye başladığı anda ayrıştı ve kendini yarattı. bu aynı zamanda kendi doğasını da yarattı demek. eğer insan el aletini yaratmasaydı, örnek veriyorum dürbün görüşünü de geliştiremez, elleri bir el aletini çeşitli şekillerde kavrayacak hassasiyete ulaşamaz, beyni duyu organlarının doğa ile girdiği etkileşim sonucu gelişemezdi. insan eğer sonunda bir bilince sahip olduysa bu doğasına aykırı bir canlıya dönüştüğü için değil, evrim geçirdiği için oldu. salak saçma konuşma.
-Haddinden fazla hayvan öldürüyor..
örnek ver. çevrende gördüğün kısıtlı örnekleri genelleyip tüm homo sapiens cinsinin doğasına indirgeyemezsin. saçmalıyorsun. benim çevremde de birçok insan var, hayvanları koruyor. üstelik hayvanları öldüren bazı insan gruplarına karşı mücadele ediyorlar. kim bunlar? mesela derisi için vahşi hayvanları öldüren kürk tüccarlarına karşı. demek ki hayvanları öldüren insanlar değil, insanlar arasında bazı grupların para kazanma hırsıdır.
-Diğer hayvanların yapamadığı şeyi,yani diğer hayvanları kontrol altında tutabiliyor..
ee?
-Havayı/toprağı/suyu inanılmaz şekilde kirletiyor ki,diğer hayvanları her anlamda yok ediyor,yaşam alanlarına tecavüz ediyor..
yine aynı hataya düşüyorsun. doğayı kirleten insanlar-hayvan karşıtlığı değil. insan elbette endüstriyel devrim geçirdiği için artık bazı aletleri kullanmak zorunda. mesela araba. fakat yine endüstriyel devrimler sonucu elektrikli motorla çalışan arabaları icat edebiliyor bilim geliştikçe. ve doğaya zarar veren enerji santralleri yerine, daha çevre dostu teknikler geliştirebiliyor. fakat bunlar toplumun geneline yayılamıyor çünkü kapitalizmde sermaye toplum çıkarından bağımsız olarak hareket ediyor. yani örnek veriyorum enerji sektöründeki sermaye yatırımı doğaya minimum zararı vermek için değil, ekipman amortismanları ve toprak rantı minimize etmek için maksimum kar gözeterek hareket ediyor. bu durumda senin tezin de çöküyor. doğayı kirleten kapitalizmdir, homo sapiensin mutlak doğası değil.
-Kendi kendilerine onbinlerce yıldır savaş açıyorlar,
çarpıtma bilgi veriyorsun. savaşların tarihi mezopotamya sınıflı toplumlarından daha eski değildir. burada en fazla MÖ 8bin yıl öncesine gidilebilir. bunlar da savaş değil çatışmadır. jerichonun, çatalhöyükün sönümlenmesinde etkili olan çiftçi-göçebe çatışmaları örnek verilebilir fakat bunların mazisi maksimum 10bin yıldır. onbinlerce yıl ne demek. gotünden tarih uyduruyorsun afedersin. savaşların tarihi 5bin yıldır. kendi kendilerini köle yapıyorlar,kendi kendilerine inanılmaz acılar çektiriyorlar,kendi kendilerine atom bombaları filan atıyorlar..vb
japonyaya atılan atom bombası, misal Leonardo'nun bahsettiği gibi bir toplumsal sözleşme ile homo sapiens'in kendi cinsinin tüm bireylerini temsil eden bir kararla atılmadı. amerikan emperyalizmi, japon emperyalizmine diz çöktürmek için, sovyet rusya sosyalizminin alman faşizmini durdurmasına müteakip dünya savaşı bitmeden şunu da araya sıkıştıralım diyerek yaptığı bir hamledir. emperyalizmin ve nihayetinde bir avuç kapitalist sermayedarın kararıyla alınmış bir hamleyi, bilimsel terminolojide homo sapiens olarak geçen insanlık türünün tamamına ve onun doğal ve mutlak doğasına yamamaya çalışman; bu tarihsel olayın insanın doğasına ait olduğunu değil, senin tarihi yanlış okuduğunu gösterir. senin öznel kapasitenle alakalı bir yetersizliğin homo sapiensin mutlak doğası olduğunu söylemek saçmasapan bir yargı olurdu. hiçbir bilimsel dayanağı yok. tamamen senin subjektif yargılarınla alakalı, homo sapiensin nesnel tarihi ile alakası olmayan bir durum.
İnsan denilen şey bu..
hayır insan denilen şey bu değil. bu, sadece senin subjektif ve yukarıda da açıkladığım şekilde yanlış yargıların.Bu gerçeğe rağmen,demagoji/felsefe yapmaya gerek yok..
bunun gerçek olduğunu kim söylüyor? dediğim gibi bütün antropolojik bulgular, tarihsel olaylar yukarıda iddia ettiğin tezlerin yanlış olduğunu gösteriyor. buna rağmen neden bu gerçeğe rağmen ifadesini doğru kabul edelim ki? hadi işte senin de gönlün olsun diye, olmayan bir şeye doğru mu diyelim?Bilim insanları insanın kötü/katil/acımasız/vahşi/cani olduğunu söylüyor..
hayır. bu öznel bir yargıdır. hiçbir bilimadamı öznel yargılarda bulunduğu fikirlerinin bilimsel metodlarla elde edildiğini iddia edemez. fakat öznel yargılarda bulunabilir. bu onun bilim adamı yargıları değil, öznel yargılarıdır.Filozoflar,insanın yok edilmesi gerektiğini söylüyorlar..
bir filozofun öyle düşünüyor olması, onun düşüncelerinin insanın doğasını yansıttığı anlamına gelmez. sırf filozof kimliği var diye, söylediklerinin tamamının doğru olarak kabul edilmesi gerekir diye bir zorunluluk da yok. nice filozoflar var, ardılları tarafından aşıldı, tarihe gömüldü. şimdi adını bile hatırlayan yok. tarihte her filozofun söylediği her şey doğru olacak olsa, günümüzde insanın düşünce faaliyeti halllaç pamuğuna dönerdi. bir filozofun düşüncelerini ancak tarihle ve günümüz dünyasının ihtiyaçları ile sınayabiliriz. zizek'in söylediklerinin mutlak doğru olarak kabul edilmesi gerekir diye bir zorunluluk yok. sevgi kötülüktür diyorsa saçmalamış. daha ne diyeyim. niçenin de ne saçma sözleri, fikirleri var. niçe söyledi diye sorgulamadan kabul mu edelim? zizek'in sözleri tanrı kelamı mı? zizek sevgi kötülüktür dedi diye, sorgusuz sualsiz sevginin kötülük olduğuna inanmamız mı gerekiyor?
Ya da Zizek..Adam açık açık ''sevgi kötülüktür'' diyor,daha ne desin?!

Dawkins'i filan neoliberal,cart curt diyerek aşağılayamazsınız..Okudunuz mu gen bencildir kitabını?Bir okuyun..Adam zaten benim ve sizin bahsettiğiniz şeyi söylüyor,farklı bir şey demiyor ki..!
Pdf olarak nette var kitap..Gen bencildir pdf yazın,çıkar karşınıza..Kitabı aynen şöyle bitiyor,kontrol edebilirsiniz;

Gördünüz mü?Adam genlere teslim olalım filan demiyor ki..Genler önemli ama istersek,genlerin üstesinden geliriz diyor..
insanın eylemlerinde genlerin etkisi olabilir. bizim konumuz bu değil. kemal kılıçdaroğlu'na linç girişimi yapılması, genlerden tamamen bağımsız şekilde gelişen toplumsal ve siyasi manipülasyon ile gelişmiş bir dinamiktir. burada genlerden, richard dawkingsten mevzu bahis etmeye dahi gerek yok. Doğru da..Kitabında bunu anlatıyor zaten..
Ayrıca semavi dinlerin insanı veya Dünya'yı kötülediğini biliyorum,bana bahsetmenize gerek yok bunlardan.Özellikle mistikler bunu net bir şekilde yaparlar..Hatta Zerdüştler de yaparlar..Mesela bir Zerdüşt,farklı bir inanca mensup birine yanlışlıkla dokunsa bile,hemen temizlik yapar,banyo olur falan..
Benim insanın kötü olduğu söylemim ile dincilerin söylemi benzer/aynı gibi ama arada ufak bir nüans var..
hayır arada hiçbir nüans yok. tamamen aynı. dinciler de insanların mutlak olarak kötü olduğunu söyler. sen de insanın mutlak olarak kötü olduğunu söylüyorsun. hatta senin bunu ifade ediş tarzın dinci yobazlardan daha geri bir konumlanış. çünkü onlar evrim teorisinin doğru olmadığına inanarak insanın doğasının kötü olduğunu ve vaftiz ve dünyada testten geçerek arınması gerektiğini düşünüyorlar. sen ise evrim teorisinin doğru olduğuna inandığın halde kötülüğün insanın doğasında olduğunu düşünüyorsun. tamamen dinci yobazlardan daha geri bir konumlanış. o yüzden diyorum. benim müslüman arkadaşlarım da var. onlarla kötülüğün insanın doğasında olup olmadığı konusunda hem fikir olabilirim. çünkü biçimsel de olsa materyalist düşünce tarzına açıklar. olaylara tarihsel yaklaşabiliyorlar. sen mutlakçısın, metafizik düşünce biçimine sahipsin, mistiksin. bu yüzden benim gözümde bir yobazdan daha aşağı bir düşünce yapın var.

Şüpheci Dinsiz
24-04-2019, 21:50
birgun.net (https://www.birgun.net/haber-detay/ulku-ocaklari-genel-baskani-ates-gorunen-o-ki-chp-ikazi-anlamamis.html)

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş: Görünen o ki CHP ikazı anlamamış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırıda parmağı bulunduğu ileri sürülen Ülkü Ocakları, 'Kılıçdaroğlu'nun önlem almadan, HDP ile ittifakı bariz ortadayken, hassasiyetin çok yüksek olacağı belli olan şehit cenazesine katılması bir provokasyon değilse ahmaklıktır' açıklamasında bulundu

https://www.birgun.net/wp-content/uploads/2019/04/ulku_ocaklari.jpg

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. "Kılıçdaroğlu'nun önlem almadan, HDP ile ittifakı bariz ortadayken, hassasiyetin çok yüksek olacağı belli olan şehit cenazesine katılması bir provokasyon değilse ahmaklıktır" diyen Ateş, "Görünen o ki CHP ikazı anlamamış" ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası yaptığı açıklamalara yönelik sosyal medyada yapılan yorumlara tepki gösteren Ateş, "Genel Başkanımızın haklı uyarılarını enine boyuna düşünmeden sosyal medyada bir saldırı başlatmakta kimsenin haddi değildir. Ancak görünen o ki CHP ikazı anlamamış ve liderimize laf yetiştirmeye hatta camiamızı töhmet altında bırakmaya gayret etmiştir. Ülkü Ocakları, liderine yapılacak saldırılara misliyle cevap verecektir. Sabrımız taşarsa öfkemiz sel olur. Kimse sokağı ajite etmemelidir" ifadelerini kullandı.

Ateş'in açıklaması şöyle:

"Her zamanki gibi kökü ve kökeni belli bazı odaklardan yönlendirilen bu saldırılarda, güya Genel Başkanımızın, Kılıçdaroğlu'na saldırıyı desteklediği, savunduğu savı ileri sürülmektedir. Aklı kıt olana anlatmak, görmek istediği gibi görene göstermek zordur; ama yine de anlatalım.

Kılıçdaroğlu'nun önlem almadan, HDP ile ittifakı bariz ortadayken, hassasiyetin çok yüksek olacağı belli olan şehit cenazesine katılması bir provokasyon değilse ahmaklıktır. Genel Başkanımızın haklı uyarılarını enine boyuna düşünmeden sosyal medyada bir saldırı başlatmakta kimsenin haddi değildir.

Ancak görünen o ki CHP ikazı anlamamış ve liderimize laf yetiştirmeye hatta camiamızı töhmet altında bırakmaya gayret etmiştir. Ülkü Ocakları, liderine yapılacak saldırılara misliyle cevap verecektir. Sabrımız taşarsa öfkemiz sel olur. Kimse sokağı ajite etmemelidir."

Ahlaksız
24-04-2019, 21:58
Rousseau'da bunun tam tersini savunuyor. Kitaplarında doğal yaşama yakn insanların daha iyi / sağlıklı varlıklar olduklarından, sözde "medeni" insanların her türlü hainlik, yalancılık ve kötülük bakımından daha gelişmiş olduklarını vurguluyor.

Sonuç olarak insanın doğasının "iyi" fakat bunun toplum tarafından yozlaştırıldığı sonucuna varıyor.

Yani Kilise dini yapıların dediğinin tam tersi.

Kiliseye göre insan kötüdür. Din ve disiplin onu adam eder.

Rousseau ve Erich Fromm gibi daha modern yazılara göre ise doğamız iyidir, kendi doğamızla barışık olmalıyız.


Doktrinsel düşünce daha bunun gibi basit mesellelerde ciddi anlamda yanılmaktadır. Bu yüzden 21 yy'da halen dünyayı düzeltme / ülke yönetme iddiasında olması da saçmadır.
Bu bakış açısı doğru değil..İlkel insanlar iyidir,medeni insanlar kötüdür diye bir şey yok..Medeni insanlar hainmiş ya,tek bir şey söyleyeyim yeter..İlkel insanlar hayvanları avlamak için hileye başvururlar mı,başvurmazlar mı?Her türlü hileye/sahtekarlığa başvururlar:)
Doğamız iyiymişte,sonradan yozlaşmışız da..Bunlar boş laflar..

Dawkins'in söylediği şeyler çok doğru/mantıklı/bilimsel..Adam genlerimiz bencil ama özverili davranış genlerimiz de var ve insanları doğru şekilde eğiterek,gelecek nesillerin,daha özverili/hoşgörülü/akıllı olmalarını sağlıyabiliriz diyor..Ben bu fikre,yani insan(genler) üzerinde eğitim uygulayarak,insanların Dünya'ya daha sıkı bağlanmasına karşıyım,bu da ayrı konu..Aslında Dawkins'in bu yaptığı,islamı iyi bir din olarak lanse eden Yaşar Nuri Öztürk gibi din adamlarını akla getiriyor..Ben hiç uğraşmadan,toptan insanların kısırlaştırılıp,insan türünün yok olmasından yanayım..Dawkins ise,topyekün bir mücadele ile,bencil genlerin çekinik hale getirilip,özverili genlerle dolu bir insan türü yaratmayı hayal etmektedir..Tipik bir idealist işte..Belki de böyle düşünmüyor ama böyle bir şeyin yapılabileceğini net bir şekilde belirtiyor..

spartacus
24-04-2019, 22:46
Spartacus;özellikle kötü yerine başka kelimeler düşünün,acımasız/vahşi gibi dedim ama siz yine bu kavram üzerinden felsefe yapmaya devam ediyorsunuz..Sanki karşınızda bir Müslüman var da,iyi/kötü/ahlaklı/ahlaksız kavramlarının özünde var olmadığını filan anlatıyorsunuz..
Ahlaksız, iyi/kötü yerine hangi e-göreli kavramı kulanırsak kullanalım farketmiyor, mesele bu değil ki, saltıklaştırıp, insanın doğası demen. Sorun bu, örneğin görece davranışları kavramları saltıklaştıramazsın.
Yoksa elbette şu ya da bu davranışın, şu ya da bu eylemin, iyi veya kötü, vahşi veya uygar olarak belirlenmesi, tanımlanması, e-görelikleri söz konusu olur, kişi hangisini işine gelir biçimde saltıklaştırırsa, ona göre dogma üretebilir. Sorun nerede? Sorun bu kavramlarda değil, sorun defalarca izah ettiğim biçimde safsata temelli öne sürülen yargıyla ilgi, yani yargı namına kullanılanlar değil, yargının yapısı yöntemi sorun. yargı çürük, yargı sakat, yargı tutarsız...
Ya da Zizek..Adam açık açık ''sevgi kötülüktür'' diyor,daha ne desin?!
hangi sevgi, ayrı, ama "nefret ise iyiliktir" desin :)

Zizek'e katılabilirsin, bu konuda ben katılmıyorum, onda ciddi diyalektik eksiği var, boşluğu ideal-ist dolduruyor... katıldığım ifadeleri gibi katılmadıklarım da var, bazen saçmalıyor. Aynen sevgi kötülük ifadesi ve ifadesinde yaptığı bir dolu hata gibi. Örneğin evrene bakıyorum diyor, boşluk diyor -yanlış-, tamam bu noktaları geçtim, şeylerin varlığı HATA diyor, yani KERAMETİ KENDİNDEN menkul bir metafizik iradenin, eyleminin yanlışıymış gibi. Yaklaşımında iradi, yaratılış etkisi görülüyor, idealize ediyor(kabak gibi ortada). hata ifadesini ise; yine şey'ler vasıtasıyla tamamlıyor, oradaki söylemleri tamamen subjektif, kaçınılmaz olarak kısır döngüye giriyor. Konu Zizek değil, ama madem bazı filozoflardan etkileniyorsun (ki genelde doğru anlamadığını görüyorum), başlık aç, alıntıla yorumlayalım.
Dawkins'i filan neoliberal,cart curt diyerek aşağılayamazsınız..Okudunuz mu gen bencildir kitabını?Bir okuyun..Adam zaten benim ve sizin bahsettiğiniz şeyi söylüyor,farklı bir şey demiyor ki..!

o bir örnek idi -> Gen bencil değildir Ahlaksız. Tamam? Okumadığımı mı düşndün :)
Benim insanın kötü olduğu söylemim ile dincilerin söylemi benzer/aynı gibi ama arada ufak bir nüans var..
Nüans değil Aahlaksız, niteleme yanlış, yani sorun nüans benzerliği, benzersizliği değil, yargı ve yargıyı oluşturan iskelet, niteleme yanlış, anlamıyorsun ama, nitelemeyi yapıp, yükleyen sensin, bu kavramlar ise bir e-göreliğe muhtaç, rölatif.

Kısaca kelimelerle oyun oynamak bize bilgi vermiyor, ama bu tarz üzre yargı, sosyo-politik, sosyo-ekonomik temelde dogma anlayışına, tutarsız, safsata yargı ve şartlanmalara dönüşüyor.

Canlı, formunu korumak ve sürdürebilirlik namına enerjiye gereksinim duyar. Enerji ise elbette idealistlerin bu gün boca ettiği gibi, kerameti kendinden menkul bir kavram değil, bir maddenin, sistemin iş kapasitesidir. Buradaki iş genel tanımdır, ama hangi iş sorunsalı e-göreliğe göre değişir. Kısaca enerjiye olan gereksinimi de doğru okursak, deme ki, burada organize yapı, ihtiyaç duyduğu enerjiyi almak zorundadır.

Burada yoruma açık olan, bir canlının enerji ihtiyacı değil, bu olgudur, MESELE ve kavramlaştırma(soyutlamalar) ihtiyacını NASIL karşıladığı esasıyla ele alınmalıdır ki, bu nasılın saltık ve koşul, etkileşim, iletişim ağı ve çevreden yalıtık, mutlak, kendi şahsına münhasır bir cevabı olamaycağı gibi, saltık, mutlak, sabit bir koşulu da olmaz, bir bütün halinde hem çeşitlidir hem de değişip, dönüşebilir.(bu paragrafta gayet basit özetliyorum işte, isimler, kişiler beni bağlamıyor, kim oldukları da bağlamaz, örneğin bu parafta belirtildiği üzre, nasılın binbir-çeşit- halinin olmasına rağmen sadece 1 tanesini saltık hale getirip, rölativiteden sabit, mutlak yargılar oluşturup birde bunlara inanmak dogmadır. İnanmak diyorum çünkü inanmaktan başka çareniz yok, çünkü öne sürdüğünüz mutlak, saltık iddiasının doğada saltık olarak bir karşılığı yok dolayısıyla bilgi değeri taşımaz, yorumlanamaz, ya kabul edersin ya da ret)

Oranizmanın enerji ihtiyacı ve karşılama eylemi -> bencillik değildir, bu nitelemeyi siz, genetik insanın, koşul çevre ilişkisi üzre davranışları(eylemi, düşünceleri planları, çıakrları, amaçları da dahil) üzerinden soyutluyorsunuz. Anlatabiliyor muyum, şu ya da bu davranışa iyi, şu ya da bu davranışa kötü diyorsunuz, böylece iyi/kötü kavramı anlam kazanıyor ama saltık olamazlar, saltık olsalar kavramlaşamazlar. Yine davranış, erek gönlü gözlemlerle vahşi diyor veya uygar diyorsunuz, tüm bu kavramalrın bir e-göreliği, özne gerekirliği yanı var ve koşula, duruma, çağa, kişiye, çıkarlarına, toplumsal, grupsal, kişisel tür ve temelden kabulleri vb de esas alınarak yani hem nesnel hem de öznel koşullar temelinde tanılıyorsunuz. Bir şeye vahşi dediğiniz an sizin vahşi olmayana göreliğiniz otomatikman oradadır. O kadar basit ve anlaşılır dilde ifade ediyorum ki, burada mesele iyi, kötü kavramı değil, burada mesele insan mı, maymun mu, kedi mi meselesi değil, burada mesele yargı oluşturlalamaz önermeler ileri sürme smeselesidir, burada yanlış olan yanlı önyargıya şartlanma yanlışıdır.

Sen insanı, doğasının kötü olduğunu bilmiyorsun, sen buna inanıyorsun, rölatif üzerinden seçicilikle, yani pragmatist eklektik, halbu ki sözde esas aldığın dayanak çrneklerine eklektik yaşaımın kullanırlarak tam tersini de söylemek mümkün oluyor çünkü yargı bakımından kullandığın yöntem safsata.

Artık uzasın istemiyorum, bırak bencilliği mülkiyet kavramına girsem, bu kavramın dahi çoğunlukla ne kadar yanlış bilindiği ortaya çıkar. mesala basitçe örnekleyim;

Mülkiyet demek, birinin bir şeye sahip olması demek değildir, bu yanlış ve yanlı tabirdir ve popülerdir.

Mükiyet kavram ve anlam olarak, mahrum bırakmaktır. Gerçeği budur ve gerçekleşme biçimi de, koşulu da budur! İnsanın mahrum bırakma koşulu yoksa mülkiyet de yoktur, örnek vereyim mi?

Bir okyanus sahilindesiniz. Okyanusa bakıp benim diyebiliyor musunuz, lafzen demiyorum... Okyanusa benim diyebilmeniz için, kendi dışınızdakileri, okynausu kullanmaktan mahrum etmeniz gerekir. Fakat hala kamuya açık bir alan, kamuya açık olduğu içinde kimsenin olamıyor, yani birisi çıkıp, benim diyemiyor, çünkü mahrum edemiyor.

Bu konu çok daha detaylı ve anlamlı ancak örnek teşkil etsin diye KABA biçimde dile getirdim.

iyi, kötü kavramlarını da gerçek anlamıyla ve e göreli, hangi koşulda anlam kazandığnı, tabanı öğrenmeniz gerekir, nasıl ki örneğin mülkiyetin ne olduğunu bilmeyen birisinin, buna dair safsata yargılar üretmesinin geçersiz olması gibi.

yani aynı safsata ile, "insanın doğası mülkiyetçidir" denilmektedir, bak aynı safsatalar diyorum, günümüzde moda, moda çünkü insanlara böyle kanıtsatılıyor, ama gerçek bu değil, insanın doğası dediğiniz an iş çığırından çıkar, dogmaya döner, rölatife dönüşür, yetmez bir dolu bilimsel gözlem var, insanın doğası budur, şudur denilen hiç bir safsata doğrulanamıyor aksine yanlışlanıyor, saltıklaşıtırılamıyor. Gözlem dahi anlamsız çünkü iddia bilimsel yola dayanmıyor, kelime oyunularına dayanıyor. Örneğin bir insan, mahrum etmek yerine paylaşıyordur buna bakılarak da, insanın doğasının ant-mülkiyetçi olduğu sonucuna varamayız. hata nerede? hata bu kavramların muhatabı olamayan temenin kaynağın kullanılmasında. basit, sorun geçersiz, temelsiz, mesnetsiz-alakasız, kelime oyunu-rölatif neye çekersen oraya giden- sözde önerme, inanç, şatlanma psikolojisinde. Hasılı bu sorunlarını insanın doğasıyla değil, sosyo-politik, sosyo-elonomik, sosyo-koşullar, sosyo-psikolojik, ilişki-hukuk- gibi temellerde ele aranmalı.

spartacus
24-04-2019, 22:59
Sevgili leonardo

Önceki yazım için kusura bakma, sanırım bazı noktaları yanlış anladım(ilk belirttiğin paragraf açısından). Yazını tamamen okumadım, şimdi imkanım yok sonra okuyacağım ve okuduğum kadarıyla -ilk paragraflar namına- yanlış anladığımı ifade etmek için yazdım...

kartopu
25-04-2019, 08:22
Ateş'in açıklaması şöyle:•"

Ancak görünen o ki CHP ikazı anlamamış ve liderimize laf yetiştirmeye hatta camiamızı töhmet altında bırakmaya gayret etmiştir. Ülkü Ocakları, liderine yapılacak saldırılara misliyle cevap verecektir. Sabrımız taşarsa öfkemiz sel olur. Kimse sokağı ajite etmemelidir."


Bence çok haklı,

Artık CHP yerini bilecek, bir sağa bir sol dans etmeyecek. Kendini de devletin sahibi sanmayacak Her şeyin elinden gittiğini fark edecek .

Tedbirli olacak devlete güvenmeyecek canını devlete emanet etmeyecek.

İşte o zaman hadi lan oradan diyebilir. Yoksa bu bir uyarı olabilir gelecek daha tehlikeli olabilir. Uğur Mumcuyu Fahriye Uçok u hatırlasın.
Bir an önce paralel devlet örgütlenmesini oluştursun dost düşmanı birbirinden ayırsın. Şehit cenazesi ne gideyim derken şehit olmasın.

Her tehdit bir mesajdır

Bak ne diyor Sabrımız taşarsa öfkemiz sel olur. Sele en iyi önlem iyi bir bent oluşturmak daha sonrada suyu parçalara ayırıp güçsüz bırakmak. Bizden söylemesi Anlayana sivri sinek saz anlamayan davul zurna az.

Neva
26-04-2019, 21:26
Üç kez İstihbarat Daire Başkanlığı görevinde bulunan, FETÖ ile ilgili ‘İN’ adlı bir kitap yazan, Türkiye’deki önemli operasyonlara imza atan Emekli Emniyet Müdürü Sabri Uzun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten 23 Nisan günü gözaltına alınmıştı. Uzun hakkında terör örgütüne yardım iddiası da bulunuyordu. Emniyet İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun savcılık sorgusunun ardından tutuklanması istemiyle bugün mahkemeye sevk edildi. Uzun’un tutuklanmasına karar verildi.

SON PAYLAŞIMLARI…

Uzun son paylaştığı bir tweetinde, “Sn İmamoğlu; İBB Bşk görevin hayırlı olsun. İnşallah, oğlum sıfırla demezsin. 750 milyon liralık saat takmazsın. 7 adet para kasan ve para sayma makinen olmaz. Allah şaşırtmasın†demişti.

Bir başka twetinde ise “Partiya Harekatı Hırgür Genel Başkanı…Yerel Seçim öncesi söylediğin ‘zillet, illet, PKK ve Fetö ittifakı’ sözleriniz sonucu Sn Kılıçdaroğlu’na Ankara’da saldırıldı. Dün kahramanlar Engin Alan, Levent Göktaş, Serdar Öztürk cezaevine atıldığında sinmiştin. Vicdanın rahat mı?†diye yazmıştı.

Sabri Uzun, bir başka paylaşımında ise "ÖSYM eski Bşk Ali Demir, FETÖ'den tutuksuz yargılanacak.. Peki, Ali Demir kararnamesini imzalayanların ifadeleri alındı mı ? Garipler cezaevinde, muktedirler evlerinde olursa böyle FETÖ ile mücadele olmaz" demişti.

https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sabri-uzun-tutuklanmasi-istemiyle-mahkemeye-sevk-edildi-4575353/

spartacus
26-04-2019, 21:42
– Her türlü inanç bir safsata değildir tabii. Yine önerme ve argüman ikilemine geliyoruz burada… Ancak bir sonuca "inanca dayalı bir önermeden" varırsanız ve vardığınız sonucun doğruluğunu bu inanca dayalı önermeye (öncüle) dayandırırsanız bu bir dine atıf safsatası haline gelir.

https://bilimvegelecek.com.tr/index.php/2019/04/26/safsata-avcisi-tevfik-uyar-ile-soylesi/?fbclid=IwAR0zd1FH0ozggTI4mpt-q28Tt_YVqC7kmaR5JBWrW1PHKB7NLmP_wmsINIw

Şüpheci Dinsiz
26-04-2019, 22:20
1121854449775980544

kartopu
27-04-2019, 08:09
Bu tür sorular ve teoriler çok üretilir . Şu da sorulabilir Neden CHP genel başkanı gitti, ne maksadı vardı cesaret gösterisi mi yapmak istedi.?

Birileri saldırmış Devletten birileri de kurtarmış . Belki de bir kahramana ihtiyaçları vardı. Onu yaratmak istediler .
Soru çok teoride .

Bu ülkede entrikalar bu gün yapılmıyor. Cumhuriyet tarihinden hatta Osmanlı dan bu yana hep var.
Biz de pirinç ,in içindeki taşları ayıklıyoruz.

Ne demiş egenin efesi Mehmet efe Ayıdan post Osmanlıdan dost olmaz.

Fatih Portakal ın dediği gibi. Aklımızla Dalga geçmesinler. Biz bunları tanırız bunlar bunlardan öncekilerin torunları.

Leonardo
27-04-2019, 11:48
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ateş: Görünen o ki CHP ikazı anlamamış

- Geçmişte Ülkücülük bu kadar ele / ayağa düşmüş bir şey değildi (derler).

Ahlaksız:
Bu bakış açısı doğru değil..İlkel insanlar iyidir,medeni insanlar kötüdür diye bir şey yok..Medeni insanlar hainmiş ya,tek bir şey söyleyeyim yeter..İlkel insanlar hayvanları avlamak için hileye başvururlar mı,başvurmazlar mı?Her türlü hileye/sahtekarlığa başvururlar
Doğamız iyiymişte,sonradan yozlaşmışız da..Bunlar boş laflar..

-Benim küçüklüğümde Nat Geo / TRT'de amazon yerlileri, Avustralya aborijinleri, Kalahara yerlileri ile ilgili çok güzel belgeseller olurdu.

+ Jean-Jacques Annaud filmleri / Kevin Kostner'İn "Kurtlarla Dans" filmi gibi filmler olurdu.

Tabiata yakın insan, kendi doğası ile barışık insandır. Tabi asla ilkel insan "melektir" demiyorum. Ama Köylü / kentli arasında bile bu farkı görebilirsin. Kentlere tıkıştıkça doğamızdan uzaklaşıyoruz, bu yüzden "kötülük" katsayımız artıyor.

Dawkins'in söylediği şeyler çok doğru/mantıklı/bilimsel..Adam genlerimiz bencil ama özverili davranış genlerimiz de var ve insanları doğru şekilde eğiterek,gelecek nesillerin,daha özverili/hoşgörülü/akıllı olmalarını sağlıyabiliriz diyor..Ben bu fikre,yani insan(genler) üzerinde eğitim uygulayarak,insanların Dünya'ya daha sıkı bağlanmasına karşıyım,bu da ayrı konu..Aslında Dawkins'in bu yaptığı,islamı iyi bir din olarak lanse eden Yaşar Nuri Öztürk gibi din adamlarını akla getiriyor..Ben hiç uğraşmadan,toptan insanların kısırlaştırılıp,insan türünün yok olmasından yanayım..Dawkins ise,topyekün bir mücadele ile,bencil genlerin çekinik hale getirilip,özverili genlerle dolu bir insan türü yaratmayı hayal etmektedir..Tipik bir idealist işte..Belki de böyle düşünmüyor ama böyle bir şeyin yapılabileceğini net bir şekilde belirtiyor..

- Bu tartışmaya sonradan gireceğim o zaman.

Kısırlaştırmak çare değil. 1 milyon bilemedin, 10 milyon yıl sonra mevcut türlerden biri evrimleşir, Akıllı yaşam yine ortaya çıkar, ondan 20,000 yıl sonra yine şimdiki durumdayız. Evrim böyle bir şey :)

Yani "akıllı yaşam" vardır. Akıllı yaşam kendi kendini çözmek zorundadır. :)

Mülkiyet tartışması

- "Mülk Hırsızlıktır" çünkü mülkiyet bir başkasını mahrum bırakmaktır. Doğru.

Ama şöyle de düşünebilirsin:
- Mülk ve bireycilik aslında tamamen yeni bir olgudur.

Eskiden sınıflar tabi ki vardı. Ama manastır yaşamında her şey herkese aitti. Köy yaşamında işler toplunca yapılırdı, herkes her şeyini paylaşırdı (bu yakın zamana kadar böyleydi hatta kısmen halen öyledir). Bir şey oldu mu herkes koşardı.

Kentlerde de dayanışma yaygındı. Birliktelik yaygındı (Türkiye gibi tarımsal nüfusun çok olduğu ülkelerde halen öyledir).

Sonra Askerlik yapanlar bilirler. Hırsızlık yoktur. "Yer değiştirme" vardır. Çünkü eski toplulukların düzeni budur.

Kapitalist bireycilik tamamen yeni bir şeydir. Ve bu yukarıda saydığım toplulukların kötü yanı vardır: - Gruptan kopamazsın. Yani herkes nasıl yaşıyorsa öyle yaşayacaksın. Gruptan çıkıp bireysellik sergilemeye başlarsan önce ayıplanır sonra ciddi tepki alırsın.

Kapitalist, modern bireycilik böyle bir deneyimdir diyelim. Eski birliktelik / sevgi yok. Ama kafana göre takılırsın kimse de karışamaz.

İyi veya kötü. 19 yy sonlarında başladı (burjuva çevrelerde). orta ve alt sınıflarda 1950'lerde yaygınlaştı. Yani bu sıralar böyle bir bireycilik evresini yaşıyoruz. Ve bu evre henüz tamamlanmamıştır. (daha köylerde filan eski usül yaşayan insanlar var. Sorsan hepsi bireyci yaşam biçiminin daha iyi olduğunu söylerler.

Sosyalizm bundan da sonraki aşamadır. Daha da karmaşık bir sistemdir. ve büyük olasılıkla bireyciliği koruyan, özgürlüğü koruyan, ama toplumsal dayanışmayı da bir şekilde geri getiren bir sistem olacaktır. Tabi yapılabilirse.

Sevgili leonardo

Önceki yazım için kusura bakma, sanırım bazı noktaları yanlış anladım(ilk belirttiğin paragraf açısından). Yazını tamamen okumadım, şimdi imkanım yok sonra okuyacağım ve okuduğum kadarıyla -ilk paragraflar namına- yanlış anladığımı ifade etmek için yazdım...

- Sorun yok. Bende bir sürü gereksiz geyik muhabetti yaptım.

Bu arada K.Oğlunu gördüm (Ankara'dayım / etkinlik sırasında). BU tarz hayvanlıkların kendisini yıldıracağını da zannetmiyorum.

Neva / Kartopu:

- Bunların yaptığı şey siyaset değildir. 90'Lı yıllarda MVlerinin mecliste yumruklaşması gibi bir şey. Böyle iftira, küfür, yumruğa dayalı bir siyaset anlayışı yoktur. (+ ülkeyi de yönetemiyorlar, herkes de bunu biliyor)

Neva
02-05-2019, 08:10
Kılıçdaroğlu'na yumruk atanı serbest bıraktıran savcı Ensar Vakfı Başkanı çıktı.

https://www.abcgazetesi.com/kilicdarogluna-yumruk-atani-serbest-biraktiran-savci-ensar-vakfi-baskani-cikti-12827

Rapi
02-05-2019, 15:55
Kılıçdaroğlu'na yumruk atanı serbest bıraktıran savcı Ensar Vakfı Başkanı çıktı.

https://www.abcgazetesi.com/kilicdarogluna-yumruk-atani-serbest-biraktiran-savci-ensar-vakfi-baskani-cikti-12827

Şaşırdık mı, hayır.
Cahil cesareti sırtını bir şeye yaslayınca ortaya çıkar. Dolayısıyla hukuk istismarı da kendini gösterdi.
Montesquieu 18. yüzyılda erkler ayrılığını ön göredursun 21. yüzyılda Türkiye geriye gidiyor.
Anomiler daha da çoğalacak.