PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bozulan demokrasi cumhuriyeti tehlikeye düşürmekte...

AYATA
06-06-2007, 00:07
Dünyadaki en güzel örnek Türkiye'dir....cahil seçmen demokrasiyi bozmakta bozulan demokrasi ise cumhuriyeti tehlikeye düşürmekte...layık olmayanların seçildiği yönettiği bir başka ülke varmı böyle....hangi ülkede futbol takımı tutar gibi parti tutulur...(Not futbol takımı taraftarlığı çok ilginçtir, Tüm dünyada insanlar, dinlerini değiştirebilirler,milliyetlerini değiştirebilirler, hemen hemen tüm alışkanlıklarını değiştirirler ve hatta boşanarak veya boşanmadan eşlerini değiştirenlerde vardır,ama tuttuğu futbol takımını asla değiştirmezler...:( )

* *Demokrasinin bozulmaması için, cumhuriyete zarar vermemesi için ne gibi bir çözüm üretebiliriz, bazıları bir zamanlar teklif etmişlerdi, cahil birinin ve okumuş eğitimli birinin oyunun aynı değerde olması demokrasi için sakıncadır diye...seçim sistemimiz zaten ilginç bazı yerlerde 40 000 oyla milletvekili seçilirken, bazı bölgelerde 100 000 oy yetersiz kalmaktaymış....

* bir şey yapmalı bence Türkiye cumhuriyeti için en büyük tehlikelerden biride budur...

dilaver
06-06-2007, 00:59
sevgili SİRİUS-B

* * *bir devlet vatandaşları için vardır, vatandaş devleti için var olamaz. 21. yy da artık bu anlayışı savunmak durumundayız. Ama krallıklarda ya da teokratik devletlerde tebaa hükümran için devlet için vardı. Ama artık devletin bir örgüt oldugunu ve her örgüt gibi işlevini yerine getiremiyor ise başkasıyla ikame edilebilecegini biliyoruz.

* * * Türkiye demokratik bir ülke falan degildir, hiç bir zaman da olmadı. Hele hele 80 sonrasından sonra hiç olamadı. 80 leri yaşadıysanız şayet bugünkü dönemi bir demokrasi diye tanımlıyabilirsiniz. 70 leri yaşadıysanız şayet gerçek demokrasi o zamandı diyebilirsiniz. Tabi bu tanımlar neyi baz olarak gözlemlerinizi şekillendirdiginize baglı olarak degişebilir.

* * * *Bugün Türkiyeyi yönetenler de aynen sizin ifade ettiginiz gibi düşündüklerinden kendilerinden olmayana, kendi gibi düşünmeyenlere seçme hakkı vermek istemediler ve % 10 barajını koydular. Ama bu silah taam tersine tepti ve AKP iktidara geldi. Aslında AKP iktidarı ile egemen yöneten kesimin bir alıp veremedigi yoktur. Onlar gayet mutludurlar gidişattan. Ama geniş bir küçük ve orta kesim sınıfsal durumları da her geçen gün bozuldugundan eskiye özlem duymaktadırlar. Bugün bu duruma kısıtlı demokrasi istedigimiz için geldik, yalnız kendimiz için demokrasi istedigimiz için geldik. Şimdi çözüm olarak daha da kısıtlı bir demokrasi istiyorsanız varacagınız durum daha da beter bir Türkiye olacaktır.

* * * * Buhrandan çıkışın tek bir yolu vardır, her şeyiyle katılımcı bir demokrasi. Tabandan tavana dogru karar mekanzimasının şekillenebilecegi bir demokrasi. Dinin tamamen devlet hayatının dışına atılabilecegi bir demokrasi. Halkın kendine ait kararları en alt birimlerde alabilecegi ve direkt denetleyebilecegi bir demokrasi.

* * * * Siz cahil seçmenin düşünce,söz, iafde ve örgütlenme özgürlügünün önündeki tüm engelleri ortadan kaldırın, gerçek demokrasiyi yerleştirin bakın belere şahit olacaksınız. Ama bu bazılarının egemenligine aykırıdır ve asla istenmez. İstenen tek şey ise baskı ve yıldırmadır. Fakat geç kalınmıştır biraz. Bu göl artık bu mayayı tutmaz.

* * * * *saygılarımla

NedimYilmaz
06-06-2007, 16:10
Türkiye'de demokrasinin olduğu idda edilir. Fakat demokrasinin ne olduğunu bilen her birey, Türkiye'dekinin sözde demokrasi, sözde laiklik olduğunu anlayacaktır.

Normalde demokrasilerde bir kişinin bile hakkı yeniyor ise, orada demokrasiden söz edilemez. Ülkedce 20milyon Alevi'nin, 1Milyin müslüman olmayanın, 15milyon kürdün hakkı yeniyor ve buna kimse ses çıkaramıyor.

Adam gibi demokrasilerde *%10 barajı mı olurmuş?

Adam gibi demokrasilerde "Çoğunluğun Faşistliği" mi olurmuş?

Adam gibi demokrasilerde sadece "Müslümanlara özgürlük" mü olurmuş?

Gördük işte daha yeni ateist bir site sansürlendi. Tutupda devleti yıkmak için kurulduklarını açıkça söyleyen www.seriat.net i neden sansürlemiyorlar?

Türk-İslam Sentezinin uygulamaya konmaya çalıştığı bu günlerde demokrasiden söz etmek ahmaklık olur.

Bu ülkede 80 yıldır demokrasi falan olmadı, olacağını da sanmıyorum.

12-06-2007, 11:08
bozulan demokrasi değil,sistemim kaçakları ve yanlışlarının menfaat odakları tarafından kullanılması.ülke yönetimine talip olan bir partinin milletvekillerinden önce kabinesi ve yönetim politikası beni ilgilendiriryor.milletin oyuna sunulması gereken de budur,milletvekili isimleri değil.parlak ve magazinsel isimler,kadın milletvekili olsun diye yeşillik anlamında aranılıp bulunmuş iddialı isimler bunların hepsi anlamsız.ben isimlerle ve cinsiyetle ilgilenmiyorum,iş yapacak bir bakanlar kuruluyla ilgileniyorum.içişleri bakanının ismi,eğitim bakanının ismi,kültür bakanının ismi benim için önemli.

oya sunulması gereken bakan isimleri ve bakanlıkların faaliyet planlarıdır.ben seçtiğim partinin kiminle çalışacağını ve yürütme programını istiyorum.bunları seçimden önce öğrenmek istiyorum.altına imzasını koyduğu ve öngördüğü icraat planını istiyorum.seçimden sonra da bunun takipçisi olmak istiyorum.milletin oyuna milletvekillerinin yanında,bakanlar ve bakanlıkların yürütme planları sunulmalıdır.herkes açık seçik neyle karşılaşacağını bilmeli ve takipçisi olmalıdır.